amanda-vissa hästars liv

Kan du tänka dig att vara världskänd, alla älskar dig och beundrar dig, men kan du tänka dig att man är så rädd om dig att man låser dig inne så inget ska hända.
Det finns hästar som världskända som står inne, inne i sin box pga av ägaren som inte vill släppa ut sin häst i hagen för att du kan skada dig och det får ju verkligen inte hända, för hästen är till för att tävla och visa upp sig och prestera bra ifrån sig. Men faktiskt så tror jah hästen skulle må betydlig bättre och prestera ännu bättre ifrån sig ifall den fick springa runt fri i en hage, rulla sig i leran och leva som en häst ska leva!

Vi tror att popstjärnor lever ett underbart liv, men vi kan faktiskt inte tro desamma om en häst, visst kanske vissa hästar gillar att visa upp sig på tävlingar, men att alltid alltid annars stå inne inlåst i sin box är inget liv för en häst, tänk då vad lycklig en vanlig häst som rids regelbundet, får vara i en hage med massa kompisar och bara ha det bra!

Tycker det är helt sjukt att folk låser inne sina hästar bara för att dem är rädd om den!
Helt ärligt tror jag hästen blir mer skadad av att stå inne hela livet, aldrig röra på sig fritt i en hage som en häst är född att göra, tror även en häst som får gå ute får ett betydligt bättre psyke..
Tror faktiskt detta är människornas drömliv att äga en sådan häst, men hästen känner nog inte desamma.

Kommentarer
Postat av: IzzanhK

Håller helt med dig! Bra skrivit!

2011-08-12 @ 01:45:41
URL: http://izzanh.blogg.se/
Postat av: Anonym

håller med dig!

2011-08-12 @ 09:40:28
Postat av: rebecca

så jävla sant!

2011-08-12 @ 10:06:56
Postat av: Melanie & Digby / enlitentollare @ dayviews

Jättebra skrivet!

Håller helt och hållet med dig!

Postat av: Evelina

Bra skrivet! :)

2011-08-12 @ 10:21:46
URL: http://evelinaslife.webblogg.se/
Postat av: Salida

sant! sjukt bra skrivet!!

2011-08-12 @ 10:47:29
Postat av: Amanda W

Jag håller med :) !!!

Men dom har dom inne för att dom inte ska sträcka sig i hagen, för att dom ska ladda så mycket så dom har så mycket energi till när dom ska rida( där dom säkert gå i någon timme.) Jovisst är det synd om dom, dom får ty bara vara ute i 1-2 timmar :( Några mer skulle vara bättre :)

2011-08-12 @ 11:45:43
Postat av: Lina

Håller fullt med dig!

Min tränare brukar ibland ha sina inne ganska mycket men de har en skritt de går i 2 ggr om dagen, och de brukar oftast få komma ut, men står de inne är det pga vädret inte för de kan skada sig osv. =)..

Hans hästar går höga klasser men han låter sina vara ute och få vara häst! =D..



Men håller helt med dig, finns hästar som står inne hela dagarna för de inte ska skada sig, det är så elakt och sedan rids de bara. Det är ju inget liv för hästen! Vi är rädda om våra hästar ( Vilken är inte det) Men de får ändå vara ute så mycket som möjligt för det är ju faktiskt hästar vi pratar om, de ska vara ute och får röra sig fritt i en stor hage med många kompisar.. Mycket text, men ni förstår nog vad jag menar=) Väldigt bra blogg=D

2011-08-12 @ 13:44:35
URL: http://linaswenilsson.blogspot.com
Postat av: Zandrai

Tyvärr är det så att hästar av den prisklassen inte går att försäkra. Så att denne skulle braka loss i hagen, eller bli sparkad av någon annan får inte hända. Då kostar det för mycket att laga vilket inte brukar påkostas utan det blir slakt på en gång= bortkastade pengar. Har man lagt så otroligt mycket pengar i en häst med som du skriver; ett drömliv om att nå toppen så tar man det säkra före det osäkra. (nu pratar jag inte om fjutt belopp på 300tusen eller en halvmiljon utan de hästar som går för 2 miljoner, 30 miljoner eller som Tortilas; 90 miljoner)

Vad du dessutom inte tar med är att dessa hästar är uppfödda i boxar. De VET inget annat än att stå inne från 2½-3 års ålder. Och de de inte vet av lider de inte av. Det är människans sätt att rationalisera och se på saken att de skulle lida. De hästar som tävlar på den nivån stimuleras på så flera andra plan för att klara av det, och de som inte klarar av att stå inne med alternativ stimulans i vardagen, ja de kommer helt enkelt inte till toppen.... Har du tänkt på att dessa hästar kanske inte trivs i att gå i hage? just för att de inte vet hur de ska hantera situationen. Nej jag kan tyvärr inte hålla med om ditt resonemang ovan...

2011-08-14 @ 21:06:55
URL: http://holdyourhorses.myshowroom.se
Postat av: Lina :)

Sv till Zandrai:

Samtidigt som mad inte borde räkna djur i pengar.

värd 1kr eller en miljon, borde inte spela någon roll.

En privar ägd häst för en krona kan vara värd lika mycket som en prisbelönt os vinnare värd miljoner kronor.

Har man hästar så borde man sätta deras välbefinnande före alla pengar i världen!

Annars så kan man gott sattsa pånågot annat!

2011-08-15 @ 13:57:43
URL: http://uddasak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0