Info om Peek-A-Boo

Har tidigare fått önskemål att berätta lite mer om Peek-A-Boo, så här kommer det:)

Hon heter då Peek-A-Boo, kallas för det mesta Pikkan eller Pigan. Hon är född 2006, alltså 4 år gammal.
Hennes härstamning står som okänd i passet trots att den är känd. Hennes mamma är en svensk ridponny som heter Clio och har tävlat LA/MSV i hoppning. Hon är undan ett sto som är B-premierad och fått utmärkelser som både hopp- och allroundhäst. Hennes stam är Sweet Demand xx-Kingsettle Tankah. Sweet Demand är ett fullblod som använts mycket i ridponny aveln och han har många framgångsrika avkommor. Kingsettle Tankah var den allra första godkända ridponnyhingsten i Sverige och han har lämnat ett stort avtryck. Peek-A-Boo har alltså riktigt fin stam på mödernet med många prestationshästar. Hennes pappa är appaloosa. Peek-A-Boo var Clios första föl, men hon har senare fått flera och hon går som avelssto.
Pikkan blev öppfödd hos Helen Bizzotto i Kisa. Det var hon som red in henne och lärde henne grunderna (sommaren 2009), Hon var även löshoppad ett fåtal gånger.
Pigan är startad LD-LC hoppning år 2010. (80-90cm) med bra resultat. Hon är hoppad enstaka hinder på 100-110cm.
År 2011 satsar jag på att starta henne LC-LB hoppning hittills, sen får vi ju se hur det går! Ska nog även starta henne i någon dressyrtävling. Pigan är en ponny som har kapacitet, speciellt för hoppningen, så ska verkligen satsa på henne och så hoppas vi på det bästa! :)



Kommentarer
Postat av: Anonym

hon ser mkt trevlig ut!

2010-10-12 @ 19:11:35
Postat av: Anonym

dressyr eller hopp-ponny ?=)

2010-10-13 @ 21:47:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0