Amanda - Läsarfråga

Ifall ni fick välja, skulle ni välja en unghäst eller en häst som är rutinerad och utbildad?
Skriv gärna varför ni skulle välja just det, för och nackdelar.
 
Senare kommer jag skriva ett inlägg om mitt val om Pikkan när jag köpte henne, varför jag valde en unghäst och vad jag tycker om saken :)
 
Dessa två bilder togs när Pikkan var ny hos mig, endast 4 år gammal :')

Kommentarer
Postat av: Lilli:D

Jag skulle nog ta unghäst ändå. För då kan jag utbilda den och lära den på mitt sätt och den är yngre så jag kan ha den längre.
Fast rutinerad häst verkar ju inte helt fel det heller, det är ju bra för den som inte ridit så länge eller bara ut och tävla nästan direkt.

Men var det jag skulle jag ta unghäst för att utbilda den osv på mitt sätt och få ett speciellt band, känna att det är jag och ingen annan som har uppfostrat och utbildat denna häst.

2013-04-08 @ 21:45:37
URL: http://hastponny.blogg.se
Postat av: Ylva

Har en unghäst på snart tre år som jag köpte i november :) det är läskigt men samtidigt så sjukt lärorikt! Man kan forma de precis som man vill men man kan ju på samma sätt förstöra dem ifall man inte har bra hjälp! Som de brukar säga, ett steg fram och två tillbaka!

2013-04-08 @ 21:55:35
URL: http://ylvdan.blogg.se
Postat av: Alma

Visst skulle de få vara sjunkt kul med en unghäst som man får rida in till de man vill och så. Men om jag vänder mig till migsjälv och lägger handen på hjärtat så tror jag inte att jag skulle klara av det så istället hade jag nog valt en ca6 åring som ändå kan grunderna och så:)

2013-04-08 @ 22:15:16
URL: http://skelleftemitc.blogg.se
Postat av: Sanna Ruth

En äldre, även gamla hundar kan lära sig sitta ;)
Nämen en äldre för att ja de kan lära, men fortfarande läras, jag skulle inte ha några tävlingsintresse utan mest skog och dressyr :)

2013-04-08 @ 22:15:52
Postat av: Karin

Jag köpte en ett åring för att det fanns ingen äldre häst av 'rätt' ras som hade det jag sökte. Jag ville inte heller ha en häst som var äldre än 10 :)

2013-04-08 @ 22:30:44
URL: http://www.fossig.blogg.se
Postat av: Linda

Tänkte faktiskt på denna frågan när jag var på väg hem från skolan.
Som tillfället är nu så har jag ingen egen ekonomi till att fodra en häst. Men när jag får jobb och en fast inkomst samt ett trivsamt stall så kommer jag att satsa på en yngre häst för att vidare utveckla mina egna erfarenheter.
Har utvecklats till den ryttaren jag är idag tack vare en ponny på 11år men som beter sig som nästan 4.

2013-04-08 @ 23:52:37
URL: http://zweden.blogg.se
Postat av: Klara

Jag skulle nog köpa en häst i 7-8 års åldern, en som inte är helt färdig utbildad. Ungefär som Flizan, men det skulle vara roligt med en unghäst också!

2013-04-09 @ 07:10:35
URL: http://klaraaba.blogg.se
Postat av: Johanna

Klart att man drömmer om en unghäst att utbilda och forma själv, men jag skulle nog ändå välja en häst runt kanske 6-8 år som redan har lite rutin och grundutbildning, men som ändå inte är helt full-lärd. Då behöver man inte börja från noll, men att det ändå finns mycket kvar att utveckla.

2013-04-09 @ 09:47:47
Postat av: Sandra Ledin

Jag köpte Hurran när hon var 15 och hon är väääkdigt utbildad och rutinerad. Senast i förrgår så tänkte jag på det att fan vilken tur att jag har en sån rutinerad första häst då jag inte är van vissa saker typ att hoppa "högt". Har vara ridit på ridskola och privat men då har höjderna bara varit på 60 ungefär. Så då har jag turen att när det blir högre så behöver jag inte tänka åt oss båda, hon vet hur hon ska göra och tycker det är kul! Då kan jag samla mig själv och fokusera på vad jag ska göra. Sen så hoppar hon allt, på typ alla höjder, spelar ingen roll vad det än är för hinder hon hoppar alltid och det gör att jag känner mig trygg på henne. En unghäst vore inte det bästa för mig, just nu. Sen kanske när man är mer rutinerad :)

2013-04-09 @ 10:03:07
URL: http://sandraledin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0