amanda-hoppspecialen

Är faktiskt jättenöjd över hoppspecialen med Pikkan idag,
Vi hade en liten ''lydnadsbana'' med både studs, serie och enkelhinder och Pikkan var lätt att jobba med och hoppade super, så är riktigt nöjd över ikväll :)

Nästa vecka så ska Pikkan få följa med på löshoppning! Ska bli kuligt.


amanda-ikväll

Ikväll är det dags för hoppspecialen igen.
Hade tänkt prova hoppa med mitt fullcheekbett idag, men det sitter inte bra då jag har remont så jag väntar fortfarande på mitt nya träns.. Mamma ringde igår och dem sa att de skickat det dagen innan så jag hoppas det kommer senast imorgon..
Så istället ska jag låna och prova rida på Angelinas raka bett som var tänkt sist men hon glömmde det, kanske hon kommer ihåg det nu :$

amanda-ett år sedan

Skulle ni vilja se några bilder på Pedro som är fotade för precis ett år sedan? :)



amanda-dressyrpass

Blev som sagt ett dressyrpass med Pedro i ridhuset idag.
Och idag jobbade vi med att få igång bakdelen riktigt ordentligt och få lite mer power i gångarterna.
I bröjan känndes han lite halvslö, gjorde massvis med övergångar, sedan låg jag galopp och gjorde tempoväxlingar gasade på ena halvan av volten och samlade andra halvan och gjorde ibland halter då och då.
I slutet travade jag runt och han känndes kanonfin!
Blev ett intensivt pass i ungifär 4O minuter sedan kännde jag mig nöjd.

På söndag ska jag och Pedro träna för Andreas!
Sist hade jag Pikkan, men ska prova Pedro denna gång, spännande :)


amanda-ikväll

Ska in till ridhuset ikväll och rida lite dressyr på Pedro!
Pikkan får vila idag.


amanda-läsarfråga

Ger ni era hästar/ponnyer en vintervila?
Isåfall vilken årstid och hur länge?


Jag kommer ge mina hästar vintervila.
För Pikkan är det ju extra viktigt eftersom hon är ung, troligtvis kommer hon vila kring Januari eller Februari lite beroende på hur mina tävlingar är planerade. Och hon kommer få ungifär 3-4 veckor skulle jag tro.
Sen Pedro kommer också få en vintervila, riktigt när har jag inte bestämmt men i ungifär 2 veckor ska han få vila.
Gia vilar ju en riktigt lång vintervila, haha nä men ska nog prova rida igång henne i april/maj lite beroende på vädret och hur hon känns. :)

amanda-önskelista

Fick en fråga om vad jag önskar mig i julklapp, och helt ärligt så önskar jag mig inte alls mycket längre. Tidigiare tog mina listor aldrig slut, men nu har jag bara några få saker.

Högst upp står väll dessa:
· Iphone
· TV

Hahah dyrsakerna jag vill ha, igentligen inga hästsaker jag känner att jag verkligen vill ha eller nått jag verkligen behöver, men hästsaker är ju alltid kul!

Isåfall skulle nog något av dessa behövas mest:
· Nya ridstövlar
· Ny tävlingskavaj

Men har ju ganska nyss fått mig en ny kingslandjacka och en ny hv-polotröja så de känns ju också nästan som en liten julklapp :)
Haha förrästen, fick en liten ''minijulafton'' av mig själv idag! Mamma hjälpte mig att städa och fixa i mitt rum, så vi städade i en hylla och så vips där hittade vi 1OOOkr, hihi lite rikare blev man! :D

amanda-fullcheek

Var på royal idag och köpte mig ett fullcheek bett till Pikkan.
Tanken var att jag skulle prova det idag, men går ju inte riktigt känna hur det fungerar eftersom det är så dåligt underlag och går bara skritta.. Så skrittade mest runt fyrkanten, gick över några bommar, tränade halter samt lite öppna och sluta. 
Hade igentligen tänkt rida Pedro också, men frös så mycket och kännde inte för att ''bara'' skritta runt på en till ponny, då hinner jag ju frysa ihjäl, så han fick vila idag.

Ska försöka gulla lite med mamma imorgon och fråga om hon vill skjusa till ridhuset så jag kan rida lite ordentligare. Går ju knappt att rida i det här underlaget, nu skulle vi vilja ha lite snö så det blir lite mjukare iallafall.
Hur lägger ni upp era ridpass nu den här årstiden och underlagen suger, eller låter ni era hästar ta en liten viloperiod?

angelina-åh

Asså idag och igår är det så fruktansvärt hårt i backen så jag red inte igår men idag skrittade jag ut. Gud så arg jag blir kan onte snön bara komma nu?:(
I morgon så har jag faktiskt bestämt mig för att jag ska ta med Vanillin till hoppspecialen. Vi kan ju bara med på uppvärmningen och hoppa lite på låga höjder osv.. Hon är ju faktiskt igång ganska bra nu och hon från ju hoppa nu så nu ska vi börja vara med igen :)
Så imorgon blir det hoppspec :D!
GAMMAL BILD!

angelina-felåt

Hejsan. 
vet att jag inte har uppdaterat så där superbra senaste dagarna. Sorry! Men nu skriver jag iaf ett inlägg.
Igår så for jag och red Saras häst Suppan. Hon är en fin dam på sina bästa 23 år! Jag kan säga att det märks verkligen inte att hon är 23. Shit vad fin hon är. Vi red ut en sväng i skogen. Det blåste jättemycket, men i skogen så var det iaf lite lugnare.
Sara har 2 st hästar en jätte stor på 180 som kallas Obbe, och sen Suppan som jag red. Hon och Obbe följde oss iaf ut :D Vi red i drygt 1 timme och det var verkligen supermysigt! Suppan är välrdens trevligaste!
Sen när jag kom hem så red jag Vanillin på min ridbana. Hon var så duktig. Vi travade också över några enstaka kavaletti. Sen galopperade jag lite grann, sen gav jag mig. Fina fina ponny!
Idag så for jag till Sara igen och red Suppan. Fick rida ett litet dressyrpass. Började med att skrittarbeta henne. Gjorde det för det mesta helatiden för att det var så hårt underlag. Men iaf så i skritt arbetet så gjorde jag bakdelsvändningar, framdelsvändningar, skänkelvikningar och lite på böjt spår. Sen gjorde jag lite övergångar från trav till skritt, Sen tog jag en galopp i båda varven. Åh så duktig hon är!
Anledningen till att jag rider Suppan är för att jag ska gå kurs med henne på lördag för Andreas Hesse. Så jag vill lixom känna in mig lite på henne före. Och Sara är verkligen supersnäll som lånar ut henne till mig :'D!
Sen nu på kvällen blev det en ute ritt på Vannis gjorde massa övergångar från trav till skritt. Galopperade ingeting idag. Hon var så lugn och fin när vi skrittade hem. Underbaring till ponny!♥
Suppan och jag idag :D!
Hon är så sjuktfin för att vara 23 år! Vet att jag är lite glappig i tygeln och så. Men so what?! Första gången jag rider henne i dressyr och hon gör det verkligen superbra för sin ålder!
Fina fina suppan :D!
:D!

amanda-dressyr

Blev lite dressyr på Pedro i afton.
Gick väll sådär, inte jättebra iallafall han känndes ganska spänd och hoppade till flera gånger, troligtvis för det hunnit bli rätt så mörkt sedan har jag inte heller ridit honom sen i torsdags så han hade väll lite överskottsengeri.
Men red mest på en volt och jobbade honom lång och låg så han skulle slappna av mer, gick bättre mot slutet iallafall:)


amanda-nästa inköp?

Åh vad jag vill ha det här schabraket!
skulle vara så himla snyggt till min nya HV-polo tröja!


amanda-uteritt/dressyr

Jag for ut på Pikkan barbacka idag igen, började med att skritta igång på hårt underlag rätt så länge, sedan red jag runt ängarna där det är bäst underlag just nu, hårt överallt annars typ. Helt okej där.
Sedan gick jag till ridbanan, lite för hårt var det men red ett tag där iallafall. Red på en volt där det var som mjukast och gjorde galopp-halt övergångar och hon var lika fin som sist. Tjollrade lite i vänstergaloppen alltså i fattningarna ibland, men sista gångerna blev klockrena så då gav jag mig. Skrittade av henne i skogen igen och ridpasset blev ungifär en timme :)

Ska ut på Pedro sen, vet inte riktigt vars jag ska rida men någonting blir det iallafall :D

amanda-underbara ponny

Pikkan må ju vara den coolaste ungponnyn! Eller ponny överhuvudtaget.
Blåser sjukt mycket ute idag, riktigt stormar men for endå ut barbacka, och hon är hur cool som helst. Red över en äng och blåser hur mycket som helst, galopperar till och med och hon bryr sig ingenting alls :')
Hon är den lugnaste häst jag någonsin ridit i blåst.
Som avslutning red jag lite på en volt på gårdsplanen, tränade mycket galopp-halt och hon var hur fin som helst!


amanda-bio

Ikväll blir det bio med mina underbara vänner! :D
regnar ute, så ponnyerna får vila idag..
Väntas på snöstorm i helgen, huvva!

angelina-sovmorgon

Idag så fick jag sova til halv 9 å Mamma tog ut hästarna. Idag får Vanillin sin vilodag. Imorgon ska jag försöka få mig in till ridhuset och hoppa lite studs. Men vi får se hur det blir med det. Man måste ju få skjuts av någon också!
Ikväll så ska jag fara till stan och umgås med mina vänner. Sen så ska jag också se Bio! Kommer bli en kanon kul kväll!:D
Saknar dig hjärtat...<3

amanda-TILL SALU

Säljer min fina dressyrsadel, annonsen hittar ni här:
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=377180

amanda-blåsigt

Idag blåser det jättemycket ute, men for endå ut på Pedro, och han var ovanligt fin trotts blåsten. När det blåser mycket så brukar han vara väldigt irriterad, och även tittig, men inte alls idag.
Jobbade mest på en stor volt med att få honom lång och låg, och mycket övergångar.


angelina-dagens ridpass

Idag så for jag ut och red på Vannis på morgon. Hon va superfin snäll idag också. Åh så härligt att bettet funkar bra på henne! I helgen ska jag hoppa lite hade jag tänkt :D! Men bara småå småå studs :) Hon kommer nog va sjukt taggad :D!
Måste städa mitt rum nu.. Hejdå!

amanda-söker


Söker ett fullcheek bett i storlek 10,5, även 11,5 är av intresse!
Hör gärna av dig om du har något!

amanda-hoppspecialen

Idag hade vi uppe 5 stycken studs, och tre räcken.
Blev lite gymnastikhoppning och lite lydnad och kontroll. Övningen passade Pikkan bra.
Men blev inte att jag red på angelinas bett då hon glömmde det.

Pikkan känndes helt okej, gick bra över studsen men lite jobbigare över räckena och där vi la till volter och sånt, men endå nöjd. 
Men känner verkligen att jag skulle vilja prova ett fullcheek bett på henne, så om någon säljer ett sånt i 10,5 så hör gärna av er! :)


amanda-dags för lite hoppning

Nu är det dags för hoppspecialen!
Blir tyvärr ingen film då kameran har helt slut på batteri, men aja. Ska trolgtvis prova låna angelinas raka eggbett på Pikkan, spännande att prova något nytt.
Ska äta nu sen göra iordning Pikkis och sen åker vi iväg, =D


angelina-bommar

Igår red jag ut på det nya bettet och jag tyckte hon fungerade superbra på det :D! Ska bli spännande och se hur de går i framtiden med bettet :).
Idag så har jag travat över bommar på min ridbana med Vanillin. Åh gud vad kul hon tyckte det var :D! Första gågen jag red mot dom så började hon galopperna och hoppade över dom typ xD! Men sen kunde hon trava när hon hade busat av sig. Så det gick bra. Sen travade jag också på böjt spår och gud vad stel ponny jag har :O!
Men men inte så konstigt de.. Ska börja jobba mer med bommar och studs senare i veckan :D!
Ikväll är det hoppspecialen och då ska jag ha en ridskole ponny. Eftersom att Bella är på prov nu 2 veckor :). Sen så ska jag försöka vara med med Vanillin om ett tag. För jag måste ju lixom inte hoppa när dom andra gör de. Jag kan ju vara med på uppvärmningen och när vi hoppar fram dom på låga höjder.

amanda-gårdagen/dagen

Glömmde ju skriva om igår..
Iallafall så blev det att jag red ut på både Pikkan och Pedro.
Kännde mig inte helt 100 än så blev mest skritt, stannade på en äng och travade lite på en volt, sedan kunde jag inte motstå en kort galopp på en annan äng, så härligt :') Blev likadant pass för båda, ungifär i 45 minuter.

Idag blir det nog vila för Pedro, hinner inte rida honom då det är hoppspecialen för Pikkan. Hoppas på någon rolig övning =D
Kanske mamma kan filma också!


Hihi min lilla lurvbjörn får stå för bilden :')

angelina-rymling

Asså Vanillin är bara inte sann ibland. I morse när jag tog ut dom i hagen så tvärvände vannis och for ut ur hagen, då kände jag bara hästjävel.. Men sen for inte så lång utan hon sprang bara runt mig typ ett varv sen så sa jag ''Vannis kom nu..'' Åh då spetsade hon öronen och kom till mig :')! Så min lilla rymmare var inte så mke till rymmare längre;)
Nu ska jag ut på en ute ritt med Vanillin.
Ska ta det nya bettet jag köpte idag, det är ett baby pelhambett.
kan ta kort på de sen :)

amanda-var tvungen:$


Pedros ansiktsutryck är ju klockrena!

amanda-fotodags

Lite nya och frächa bilder sitter aldrig fel, eller hur? :D
Så nu blir jag jätteglad för lite kommentarer också!

Först blir det några bilder över norrland, hemma utanför mitt hus :)





Och så har vi lite bilder på Pedro, så nu ser ni hur rakningen ser ut också!





Och sist men inte minst, några nya bilder på min lilla prinsessa! 
Var väll länge sedan sist?








amanda-önskeinlägg ''tävlingar -11''

Fick en önskning att jag skulle skriva ett inlägg om dressyrtävlingar som jag och Pedro tävlat i år.
Och det är faktiskt bara tre stycken, hade 5 inplanerade men två av dem blev inställda, tråkigt:/ Men sen har också min syster tävlat honom, tror det var 3 eller 4 stycken.

Första tävlingen var i Vännäs där jag tävlade LC:2, fick drygt 7O% och blev en vinst. Sedan tävlade jag också LB:1, fick drygt 65% och gav en tredje placering.


Andra tävlingen blev i Luleå, tävlade här LC:1 och fick drygt 68% om jag inte minns fel, gav en vinst. Och tävlade LB:1 fick drygt 67% och vinst även där.



Sedan var det i Gummark, startade LA:1 på drygt 64% och vann klassen.

Sedan har ju som sagt min syster också tävlat honom lite, och minns inte precis procent och sånt, men iallafall har dem fått en rosett med sig från varje tävling detta år.
Eller hur som helst, även förra året har Pedro kommit hem med minst en rosett!

Längtar verkligen till nästa tävlingår!


amanda-tävlingsterminen 2012

Jag är jättetaggad till tävlingsterminen 2012!
Ska bli superkul och ska försöka tävla så mycket som möjligt och åka ut med båda ponnyerna på både hopp och dressyrtävlingar.
Just nu ligger det ute 30 hopptävlingar och 22 dressyrtävlingar på tdb, men troligtvis kommer även några fler upp såsmåning om.

Första hoppträvlingen har jag planerat på hippologum v.8 och första dressyren är även på hippologum fast v.12!
För nu är det inga tävlingar kvar i år förutom kanske någon klubbtävling eller så, men inte annars:)


Pedro i Luleå i Juli efter två vinster! :D

amanda-dagen

Känner mig inte helt 1OO idag, fick migrän igår kväll så..
For endast ut och skrittade på Pedro idag bara för att han skulle få röra på sig och jag skulle få komma ut lite.
Men sen kom vi till en äng och det var ett litet dike och så travade jag mot det och då gjorde han ett skutt över och efteråt drog han ner huvudet mellan benen och hoppade runt lite, hihi han tyckte det var superkul så gjorde det en gång till efter det och lika busig då igen :')

Sen ikväll kom Angelina hit med sin rakmaskin eftersom min slutade funka och Pedro blev typ halvrakad så vi rakade honom klart, sedan fixade jag till manen lite klippte och ryckte men fick värsta skavet på fingret:(
Men snygg blev han iallafall! 
Vi helrakade honom inte utan bara halva honom, halsen och lite under magen. Blev som en sne linje snett mot manken, hoppas ni fattar annars så ska jag försöka fixa någon bild så ni kan se.


angelina-backträning

Nu så har jag just ridit Vanillin och nu ska jag snart åka ikväg med 09:15 bussen. Idag vart det backträning men jag värmde först upp på gammelvägen. skrittade först en sväng på gammelvägen. Sen travade jag samma sväng igen sen en liten galopp. Underlaget var tyvär kanska hårt så de blev inte så jätte mke uppvärmning. Sen så gick jag i en backe där jag brukar åka mardass på på vintern :]!! Vanillin va riktigt lugn och fin idag :D!
När jag kommer hem så ska jag bara göra klart maten i stallet. Jag hann mocka nu på morgon :D!

angelina-Vanillin

Hon var superlugn idag! Så himla skönt det var att rida en lugn och trygg ponny idag. Hon var tvärtemot från igår! Så himla bra känns de alltså. Hon fick nog kanske springa av sog mycket energi igår även om hon inte ens va svettig (A)!!
Många frågrar varför jag har Bella tillsalu å det har jag sagt MÅÅÅÅÅÅÅNGA gånger nu. Jag vill börja leta stor häst. Sen var Bella lite mer dressyrig och jag vill ha en hopp. Då vill ja sälja henne som en alround ponny mot dressyr. Då någon annan kan utbilda henne bättre och mer i dressyr än jag :)!

amanda-säljes

Storlek: Full
Pris: 1OO  kr
Andvänt 2 gånger.


angelina-lilla vannis

Hur ska Vannis kara sig utan Bella nudå:(! Nä det kommer gå bra hon har ju lill shettisen Hamilton! Nu har jag ju typ haft Hamilton i 6år :D! Lilla gubben!
Bella ska ju som sagt vara på prov i 2 veckor sen eventuellt köp. Det får vi allt se om hur det blir. Nu ska jag snart fara ut en sväng på Vanillin. Och nu började just snöa ute :D! Fett nice allstå :D!
Måste bara berätta om gårdagen om Vanillin.. Igår så tog jag hmenne till ridhuset för att lite lite dressyr typ. Å jag kan säga att det blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Hon hoppade å studdsade å stack iväg hela tiden i galopp å hon var så sjukt jävla taggad. Hon är värre då man är ute å rider men då brukar jag ha pelham på henne. Men tog inte de till ridhuset för hon brukar vara lugn och fin i ridhuset. Men hon var alldeles galen så jag fick lov att hoppa av och leda henne. Hon for med mig hela tiden i galopp och hon gick inte att bromsa.. Jag fick ta tag i henne ordentligt flera gånger innan hon saktade av..
Men alla har dåliga dagar.. det är bara så.
Nu kommer lite bilder från igår på den galna ponnyn Vannis;)
Taggad å spänd ponny :/

amanda-uteritt med pedro

Blev en uteritt med Pedro idag.
Är ju typ stenhårt överallt ute, men red runt ängarna och där är det hyffsat underlag iallafall. Klättrade några gånger i backen, travade lite på en stor volt, annars blev mestadels av ridpasset i skritt, var ute i ungifär en timme och Pedro var glad och pigg, som vanligt då :D


angelina-Bella<3

Nu är Bella i sitt nya hem för 2 veckor iaf.. Sen får vi se om dom vill ha henne eller inte. De tog runt 2 timmar dit med transporten. Stallet var superfint och hennes box var stor och lyxig! Blir så himla glad snuttan kommer få det så himla bra :')!
Var lite sorligt att lämna henne men det gick bra endå.. Hon gnäggade innan vi hoppade in i bilen sen gick hon efter oss tills hennes hage tog slut. Min älskling. Saknar dig redan och jag vet att du kommer få det bra :')♥
Bilder från i dag på finaste underbaraste Beauty For Bell♥

Bella i sin nya fina box :')

Bella med sina nya ägare :'D!

Bella och Rebecca (hon som ska rida Bella)

Bella i sin nya hage :D!




Saknar dig redan min älskade prinsessa♥

amanda-gårkvällen,morgonen

Kvällen ägnade jag som sagt på ridhuset på halloweenkväll för massa barn. Var kul men jobbigt också, haha. Iallafall sov jag inte över men for hem strax efter 12, for tillbaka dit imorse kvart i 8 och hjälpte till med frukosten. 
Och då tog jag med mig Pikkan dit också så jag kunde rida henne lite efter.

Iallafall så i början var hon jobbig, när hon inte är framriden ordentligt blir hon tung. Hon är ju överbygdbak vilket gör att hon lätt hamnar i framvikt och blir då även tung i handen.
Men när jag väl fått ingång bakkärran så kommer hon undersig och blir lätt och fin.
Så i slutet var hon fin, början kan jag glömma haha :)

Kan ju också säga att jag påbörjade en rakning på Pedro, hade hunnit dra några drag på halsen sedan dog skäret, funkade inte längre så ni kan ju gissa hur snygg han är nu.. Mamma ska försöka få någon som kan kolla upp det till veckan, för så han ser ut kan han ju inte se ut iallafall.
Men nu ska jag ut i skogen en sväng med honom, där ingen ser oss hahah :$


angelina-...

Vissa människor kan verkligen bara ta å hålla käften för dom vet fan inte hur jävla svår riden Vanillin är.. Det är inte kul för mig att sitta och slita henne i munnen eller bara försöka lugna ner henne heller... Hon är fan svårare än hon ser ut att vara.... så hållkäften alla som inte vet hur hon är att rida.

amanda-resten av dagen

Senare ska jag iväg till ridhuset, ska rida igenom Pedro lite, och efter det ska han få sig en dusch så han kan rakas lite, troligtvis imorgon. Kommer inte helraka honom, men lite på halsen iallafall, ni får väll se senare hur det blir så kan jag försöka fixa några bilder.

Sen ikväll är det halloweenkväll på stallet, lite sent men kul endå! Ska dit och äta middag och så får vi se hur länge jag stannar. Ska också hjälpa till och fixa lite innan troligtvis, är massor med barn som ska dit och vissa sover även över.
Hoppas iallafall på en rolig kväll, så kanske även kameran hänger med =D

amanda-pikkan

Imorse var det jättehärligt väder ute! Soligt och varmt så skyndade mig ut på en härlig uteritt med Pikkan.
Vi for efter ängarna då underlaget inte är lika hårt där, klättrade några gånger i backen busade lite och hade allmänt roligt. De sista 1O minuterna stannade jag på en äng och red lite på en volt innan jag skrittade hemmåt men en trött ponny. Var ute i ca 5O minuter.
Sedan så staplade jag en vedpall så nu är jag lite rikare, haha ;)

Igår hämtade mamma även ut mina gula miars lindor som kommit, så nu har jag hela oitfiten i gult med schabrak, lindor och en skitsnygg piké, skulle ni vilja se allt ihop tillsammans?


amanda-vila

Blir vila för alla hästarna idag, är helt slut så ska även vila upp mig själv!
Men nu ska jag iallafall ut och ta in hästarna och göra kväll.


angelina-galen

Imorse for jag ut och red Vanillin och hon va så grymt jobbig idag. Så fort hon fick minsta lilla chans så började hon galoppera. Jag försökte lugna ner henne men det var omöjligt.. Så jag lät henne galoppera en stäcka extra idag. Och efter det var hon nöjd och belåten så då for vi hemmåt. men hemmåt vart inte bättre.. Hon är ju som sagt inte trafiksäker även om jag rider i trafiken varje dag.. Så för varje bil vi mötte så tvär vände hon och for i galopp.. Asså så sjukt jobbit! Tänk om hon blir halt igen pga av sin pigg het? Vad ska jag göra?
Jag får inte heller longera henne före för jag har inte börjat jobba henne på böjt spår än även om jag får de...
Men men vi får väll se. Blir att ta henne till ridhuset någon dag och rida igenom henne lite på böjt spår.
Nu ska jag snart fara vi hörs senare ikv :)!

amanda-dagens ridpass

Olvia följde mig hem idag också och red. Är jätteskönt när någon vill rida med mig för efter praktiken är jag helt slut och orkar inte mycket alls så skönt att få hjälp ibland.
Iallafall så blev det ridbanan igen då det är bläcksvart ute, jag började med Pikkan och hon var jättejobbig i början men blev finare och finare mot slutet, sedan bytte vi och Olivia fick prova Pikkan lite i slutet och då red jag Pedro.

Imorgon får vi se vad det blir, Pedro ska iallafall ridas sedan får vi se :)



Länge sedan jag hade några nya bilder, kanske kan försöka fixa några till i helgen.
Men vi får se! =D

angelina-morgon tur

Idag så har jag redan hunnit rida Vanillin. Vi for stora brönet runt sen hem. Det tog ungefär 45 min. Galopperade uppför stora brönet och hon va inte så över pigg. Bara lite små taggad och gjorde lite små bock ibland ;) buspoa! Sen så travade jag en bir på gammelvägen sen så skrittade jag resten av vägen hem. 
Näe jag vi kom hem så la jag ut hö i Vannis hage och släppte ut henne till Hammi å Bella som stog och väntade snällt på Vannis :D Sen så mockade jag stallet och nu är jag klar för jobbet ;)! Bussen går 09:15 så ska nu gå ut till bussen.
Ikväll när jag kommer hem ska jag först ut och rida på Bella sen ska jag hjälpa Jennifer att raka hennes ponny sam igen. Hans håt har växt ut igen (A)!
gammal bild från i våras ;)!

amanda-läsarfråga

Dagens läsarfråga:
När ni rider, använder ni er av hjälp av någon slags hjälptygel?

Jag själv andvänder aldrig hjälptyglar.
Jag hade martingal på Gia när jag hoppade henne, annars brukar jag aldrig använda något men har inte heller något emot det :)

angelina-mobilinlägg

Idag på hoppspecialen var Bella fantastiskt duktig. Hoppade strömsholmfållan å hon hoppade verkligen kanon bra idag:-D i slutet hoppade vi en bana på 80-90 å den satt som ett smäck! Duktiga underbaring till ponny! Vanillin fick tyvär vila... Hann inte rida henne idag:-( föresten så har jag glömt berätta att jag har börjat galopperade på vanillin nu:-D gjorde mitt fösta försök i torsdags före strömsholm. Så nu ska jag galoppera över lite bommar i helgen kanske:-D jag får ju även gå på böjt spår nu.. Eller ha fått de sen i fredags men jag tar de bara lugnt men det böjda spåret. Så imorgon blire mer galopp för vannis:-D !! Ligger just nu i sängen och ska sova.. Godnatt:-D !

amanda-hoppspecialen

Gick faktiskt helt okej idag, :)
Hon känndes riktigt frammåt och glad, vi hoppade strömsholmsfållan och i början bara på småhinder. Sedan höjde vi upp och hoppade några hinder på 8O och några på 9O.
Ahh kort sammanfattning, så gick det bra och är nöjd över henne :D

I helgen ska jag nog in till ridhuset och rida ett ordentligt dressyrpass.
Är ju svårt nu när underlaget är så hårt ute, blir mest bara lugna pass. Men skulle behöva rida igenom henne ordentligt.


amanda-ikväll

Ikväll blir det hoppträning för Pikkans del, hoppas på en glad och taggad ponny =D

angelina-mys

Idag belv det en mysig uteritt med Olivia vi for lilla börnet. Jag red Vannis, hon va galen endel stunder och stog bara å studsade men sen gick det bättre när hon hade busat av sig. Bella var lite spänd endel stunder men det gick brs för Olivia å Bella :) Så nu ska jag ta mig en god natts sömn. God natt alla :D!
Bild från i våras :)

amanda-ridstövlar

Till julklapp ska jag önska mig nya ridstövlar!
Men frågn är vad jag vill ha för några. Just nu har jag ju ett par Jacson Pioneer, som jag älskar och tycker är skitsnygga så vill typ ha ett till par likadana.
Men skulle även vara kul med något nytt.
Men det är det att jag vill ha en stövel som passar till både hoppning och dressyr, får vill inte lägga ut ca 3-4OOO på både ett par dressyrstövlar och ett par hoppstövlar, så då kan man istället köpa ett par lite dyrare som passar både och.

Har ni några tips på några snygga och sköna stövlar?





amanda-snö

Har ni fått snö ännu, och isåfall var bor ni?
Här i norrland har vi fortfarande inte snö, och det brukar vanligtvis komma redan i oktober, eller november.
Men nu har vi inte snö alls, det har snöat EN gång, men det försvann direkt.
Vill faktiskt ha snön nu, så det blir lite ljusare ute, och dessutom inte lika hårt underlag. Saknar också att busa i djupsnön, det är så härligt :')


amanda-pedro

Det är stenhårt i backen typ överallt, ute går det bara skritta förutom på ängarna, där är det helt okej förutom att det är bläcksvart då jag kommer hem. Så blev ett pass på ridbanan idag igen, där är underlaget betydligt bättre än ute iallafall.
Pedro var ganska stark och lite ofokuserad idag. Red mest på volt och fyrkanten, gjorde några övergångar och halter sedan travade jag över bommarna några gånger också.

Pikkan vilade idag, men tvärprovade det nya pannbandet på henne idag och hon kunde ha det och hon blev så snygg så :D Dock har inte nya tränset kommit ännu, men hoppas det kommer snart..
Beställde från hööks den 29 okt, alltså drygt två veckor sedan och har fortfarande inte fått grejjerna jag beställde.
Hur lång tid brukar det ta för er ungifär då ni beställt därifrån?


angelina-ut

Ska snart ut och rida med Olivia. Vi ska på en mysig ute ritt :D!
Igår red jag ut på Vanillin. Hon va pigg och busig som vanligt. Hon har ju vilat sen torsdagen så jag fattar att hon va pigg som en lärka! Jag kan inte annat än att sitta och skratta åt henne hur hon beter sig. Asså snacka om galet pigg ponny. Hon skulle behöva galoppera ett maraton typ. Jag borde bli sur när hon håller på men jag kan inget annat än att skratta åt fjant ponnyn :)!
Idag ska vi säkert fara runt stora brönet eller något. Vi får se. Olivia kanske har en bättre idé :) Nu ska jag gå ut kanske hinner med ett till inlägg ikv!
Hann inte uppdatera igår eftersom att några kompisar kidnappade mig till stan :(!

amanda-provförsäljning


PROVFÖRSÄLJNING på mina blå aluminiumstigbyglar.
Storlek dam, lackade.
pris: bud, start på 3OO kr.

amanda-stubb(?)

Eftersom Pikkan är väldigt hög bak, så kanske stubb skulle vara något för henne?
Då luras ögat lite och gör så att hon även ser bredare ut fram!
Vad tror ni om det?


amanda-saknat mina ponnyer ♥

Nu när jag varit i Strömsholm under helgen inser man verkligen hur mycket man saknar sina ponnyer!
Först känns det lite skönt att få vara ''hästfri'' några dagar, men när man väl är borta vill man bara hem och krama om dem, någon som känner samma som jag?


amanda-hemma

Hemma från strömsholm nu, haft riktigt kul men är väldigt trött så blir bara ett kort inlägg nu sedan ska jag gå och sova!
Angelina har ju redan berättat det mesta. Men kom hem sent igår kväll och upp tidigt och for till praktiken så nu är jag riktigt trött.

Men olivia kom hem och red med mig, så vi markarbetade lite på ridbanan.
Jag började med Pikkan och hon med Pedro, sedan i slutet så bytte vi häst så hon fick prova Pikkan och då red jag Pedro en stund och gick bra med båda :)

Nere i strömsholm gick vi in på en affär och då hittade jag ett supersnyggt pannband från Glen Gordon som fick följa med mig hem. Har dock inte hunnit prova det än, men ska göra det imorgon. Är i storlek full så vet inte ifall der kanske kan bli lite för stort, men annars skulle Tove köpa det av mig.
Men hoppas såklart hon kan ha det, skulle bli grymt snyggt till det nya tränset som jag väntar på!


angelina-hemma igen!

Nu är jag äntlgen hemma igen!
Helgen har varit fantastiskt rolig! Har lärt känna massa nya häst folk. Resan var verkligen värd den lilla sömnen man fick;) man låg ju typ å pratade med folk hela natten. Jag sov i samma rum som 3 tjejer från lycksele. Saga, Linnea och Lina. Dom var super snälla så det var perfekt att sova i samma rum som dem.
Sen träffade jag andra som jag lärde känna ganska bra med :D!
När vi va på strömsholm blev jag typ helt paff! Helt sjukt så fint dom har där. Fina stall fina ridhus. Allt var verkligen perfekt. Sen så fick vi höra på hur Jens Fredriksson och Per Sandgard red sina hästar för att få dem att göra som man bad om. Shit så duktiga dom var på att rida :O! Helt sjukt!
Sen så har vi ätit god mat i helgen och softat på. Sjukt rolig helg som måste göras om tycker jag :D!
Nu ska jag ut i stallet och rida lite hade jag tänkt. Blir inte så hårt pass för någon av mina ponnyer idag. Jag är väldigt trött eftersom att jag kom hem vid 2 igår natt ;) Men jag var iaf på min praoplats idag endå :D!
Har saknat min pluttisar :'D

Norrlandsryttare- STRÖMSHOLM!!!

Nu far bussen 16:00 från Skellefteå Busstation. Nu ska vi ha super roligt på Strömsholm!
Ni får tyvär överleva med att uppdateringen kanske blir stilla!
HEJDÅ ALLA BLOGGLÄSARE :D!

amanda-strömsholm

Idag drar vi mot strömsholm, kommer hem på söndag natt!
Så vi får se ifall det blir någon uppdatering, får jag tag på en dator så kommer det nog något inlägg annars komemr bloggen stå tom några dagar :)


angelina-godmorgon allihopa!

Nu så är allt klart inför strömsholm! Så skönt!
Nu på morgon så steg jag upp halv 7. Släppte ut hästarna och började packa. Efter jag packat så gick jag och duchade sen så åt jag frulle ;)! Så nu är jag redo för alla dåliga väder!
Idag ska ju som sagt Hannah rida Bella. Tror hon ska ut på en lte galopp runda om underlaget inte är allt för hårt.. Men hon vet vad hin gör med Bella. Hon är sjukt duktig!
Det ända jobbbiga medans jag ör bort är att jag kommer sakna mina underbara ponnyer grymt mke...♥
Underbaringar :'D
Nu ska jag ladda in lite musik i mobilen.. så ni får ha det så himla bra alla!
Vet inte om det finns något internet därborta som vi får använda men annars kommer tyvär bloggen inte bli uppdaterad förän på måndag..

angelina-kvällen

Nu ikväll har jag inett endel i mitt rum. Sen har jag packat lite inför Strömsholm imorgon :D! Ska packa resten imorgon på morgon innan jag far till ''jobbet'' ;)! Sen så ska jag bara chilla å va med vänner hela helgen shit så jäkla kul detta kommer bli!!!!!! Är taggad till tusen :'D Bussen går 16:00 imorgon. Kanske hinner göra ett snabbt inlägg imorgon innan jag far till jobbet :) Nu ska jag sova i mitt nya rum.. Godnatt :D!
Annars får ni sakna våran uppdatering :(!

amanda-blantat

Olivia var gullig och följde med mig hem även idag :D
Så vi tog på oss massa reflexer sedan for vi ut, skrittade till backarna och klättrade upp för dem 5 gånger, sen red vi på ''kilometerängen'' som den kallas, travade försst två vändor sedan galopperade vi två vändor. Är en riktigt lång äng. Sedan så gick vi till backarna igen och skrittade upp för dom 4 gånger till, sen två galoppvändor till och avslutade med en travvända innan vi skrittade hem.
Så dom fick ett ganska ordentligt pass idag, vi var ute i ca 5O minuter.
Så imorgon åker jag till strömsholm och är där över helgen så ponnyerna får vila.


angelina-duktig

Gud vad jag känner mig duktig nu. Imorse steg jag upp halv 7 och gick ut i stallet och tog på Bella täcket och Hammii grimman sen tog jag ut dom i hagen och dom fick hö. Vanillin fick äta hö medans jag gjorde iordning henne. Sen for jag ut en sväng. Skrittade typ 20 min sen travade jag lite sen for jag hem så det blev totalt 50 min ridtur. Vanillin var superlugn hela passet.
Imorgon så får jag börja gå på böjt spår med Vanillin. Kommer tyvär inte hinna rida henne förän på måndag eftersom att jag far på fredag efter praktiken.. Så lilla Vannis får vila till måndag :( Bella ska iaf ridas av Hannah i morgon och på lördag. Sen ska Sara få rida Bella på söndag :D! Kommer bli kanon medans jag är borta.
Idag efter praktiken ska jag fara till stan och handla in grejor till mitt rum som vi har tapetserat om. Det är därför jag red nu på morgonen. Bella får en vilodag i dag!

angelina-hoppspecialen

Idag hoppade Bella superfint! Och vi gjorde en super rolig övning som var perfeckt för Bella. Så jag är riktigt nöjd över henne idag. Superkul! Sen va praoen lite sådär idag. jag var ganska trött. Vannis vilade idag eftersom att jag inte hann rida henne.. Kom hem vid 5 så då vare bara att äta sen gå ut i stallet och göra iordning för hoppspecialen. Så imorgon ska jag rida henne på morgon hade jag tänkt. jag ska ta 10 över 9 bussen. Så blir att gå ut 7 och rida henne.
men nu ska jag ducha sen sova godnatt! :D

amanda-hoppspecialen

Gick faktiskt riktigt bra ikväll på träningen :D
Vi hade en typ av lydnadsbana, med både studs enkelhinder och bommar! Riktigt bra träning och verkligen något som behövdes för mig och Pikkan och en lite bana som man får tänka lite extra på :)


amanda-ikväll

Ikväll blir det hoppträning för Pikkans del, hoppas på en lite gladare ponny än förra gången vi tränade i hoppspecialen! :D

EBBA  ([email protected]) om angelina-ridtur:
Jag har kommit tänka på en sak, 
ni har ju minst 2 hästar var, hur hinner ni med att rida innan det blir mörkt? 
hur hinner ni med att ge kärlek till båda hästarna så att lixom ingen blir ''utanför'' eller hur man säger? :P
ÄLSKAR ERAN BLOGG!
Vi fick även den här frågan.
Det gäller att prioritera! Visst kan det vara lite stressigt ibland och tufft, men gör allt för min älsklingar.
Sedan har vi ridbana med belysning som går bra att rida på.
Och vi har inte heller mycket läxor eller prov i skolan, så det är skönt :)

angelina-ridtur

Idag for jag ut på båda ponnyerna.
Jag började med Bella hon va duktig och det gick jättebra att rida ut. Hon var inte så speciellt skvittig som hon är ibland :)
Vanillin va pigg som Vanligt.
Imorgon är det hoppspecialen som gäller för Bella. Sen får vi se om jag hinner rida Vanillin.

amanda-vinterbilder

Tänkte ladda upp en till bildbomb med lite vinterbilder på Gia =D









amanda-olivia

Idag efter praktiken följde Olivia med mig hem och vi gick direkt ut i stallet och tog sedan in hästarna och gjorde iordning Pikkan och Pedro för lite ridning. Jag red Pikkan och hon Pedro och vi gick ner till ridbanan, är ju så mörkt ute nu.. Iallafall red vi lite dressyr i ca 45 minuter.
Pikkan var lite jobbig och stel i vänstersidan, men blev bättre och bättre mot slutet.

Imorgon är det dags för hoppspecialen för Pikkan, hoppas hon är på lite bättre humör än vad hon var sist.. ;)


angelina-ut

ska ut och rida nu uppdaterar innan jag lägger mig.

amanda-läsarfråga

Fråga till er läsare med egen häst/ponny!
''Står ni som ägare på eran häst/ponny eller gör era föräldrar det?''

- Jag står som ägare på både Pikkan och Gia, även om det var mamma som köpte Gia, men Pikkan köpte jag själv så då är det självklat att jag står som ägare. Pedro står det att det är min syster som äger, och känns lite onödigt att ändra då det inte har så stor betydelse :)

angelina-sovvaaa

Åh så trött jag är efter denna långa fast roliga dag.
Jag praktiserar ju på Royal och det är faktiskt kul :D! Idag fick jag göra massa olika saker. Packa upp varor och städa och fixa å dona. Mycket lätt road som jag är ;)
Jag slutade kl 4 så tog kvart över fyra bussen hem. Fett nice! När jag kom hem så käkade sen gick jag ut i stallet. Mamma mockade medans jag rakade Vanillin :]! Blev ingen hel rakning sparade rumpan på henne iaf. Så det belv hela bogen + magen och sen en bit av rumpan. Kan lägga ut bilder i morgon om jag hinner ta några :)!
Bella fick vila idag :)
Imorgon ska nog båda motioneras :D!
Är helt slut nu. Så ska snart gå ovh lägga mig:)

amanda-ridningen

Nu har jag varit ute och ridit, och blev som jag sa tidigare dressyr och lite kavalettibommar.
Han var riktigt fin och väldigt arbetsvillig, jobbade bra och han sökte sig lång och låg och kom igång bra med bakkärran och jobbade med ryggen. Så är helt klart nöjd :)


amanda-nu

Anonym om amanda-veckan:
vars ska du praktisera ? =)
sv: Praoar på ICA i kåge :)


Så nu är jag hemma efter dagen!
Och ska bara äta middag nu, sen ska jag ut till mina älskade ponnyer, bara Pedro som ska ridas idag, och blir ett dressyrpass med lite kavaletti bommar nere på banan, och ska jobba honom lång och låg och jobba lite extra med ryggen då han lätt sänker ryggen och ''fuskar'' lite.


amanda-bilder från förra vintern

Här är ett tidsinställt inlägg med några bilder från förra året, börjar ju dra in sig till vinter nu!






angelina-Godmorgon!

Godmorgon allihopa!
Imorse steg jag upp kl 6:15 och tog ut hästarna, gav dom hö och vatten. Sen så gick jag in å käka frukost. Sen nu så har jag flätat mitt håt klart så snart ska jag iväg till Royal Hästsport. Jag ska praktisera där i 3 veckor frammåt. Kommer att bli skit kul tror jag :D!
Idag vet jag inte vad jag ska rida men jag vill försöka hinnna raka Vanillin idag eftersom att dom är ny duchade. Då har dom ju inte lika mke dam eller stöv på sig :)!
Men ni får ha en så brea dag. Nu ska jag gå ut till bussen!

amanda-veckan

Den här veckan kommer nog bli rätt så jobbig.
Slut på lovet och nu börjar min praktik som ska vara i tre veckor och kommer troligtvis gå långa dagar, vilket gör att jag kommer hem sent och är nog trött. Så kommer bli lite lugnt med ridning nu i veckan, för på fredag åker jag också ner till strömsholm på clinic för Per Sandgard och Jens Fredriksson. Så då kommer även ponnyerna stå från fre-sön.
Menmen nu ska jag iväg med bussen till praktiken! Vi hörs ikväll :D

angelina-Lisabeth

Nu kommer bilder på Virre och min lillasyter Lisabeth då dom vann. Det var ju också Lisabeths första tävling :D!
Lisabeth är 9år.
GRATTIS LILLASYRRAN :D!

angelina-rakad!

Idag så red jag och Olivia ut på ponnyerna. Vi for sjövägen. Det var ganska lerigt men vi kunde trava lite också. tog kanske 40 min att rida. Efterdet så testade jag att ha back on tack täcket på Vannis medans jag rakade Bella:D
Det blev en helrakning på Bella med en stjärna :')
Imorgon ska jag raka Vannis om jag hinner :D!

amanda-hemskt

 

STJÄRNHÄSTEN DOG PÅ BANAN

Den fruktansvärda händelsen inträffade på världscuptävlingen i Verona.
Hästen kollapsade direkt efter målgång.

 

– Alla mår jättedåligt över det som har hänt, säger svenske ryttaren Rolf-Göran Bengtsson till Sportbladet.

Strax efter att världsettan Eric Lamaze, 43, och hans häst Hickstead hade tagit sig i mål föll hästen ihop.

En chockad Lamaze fördes bort från arenan och hästen transporterades bort i en djurambulans.

Det spekuleras i att dödsorsaken är en hjärtattack, men det är inte klarlagt.

”Eric Lamazes fantastiska häst, Hickstedt bara föll ihop mitt på banan. Så fruktansvärt”, skriver svenska ryttaren Lisen Bratt Fredricson på sin Twitter.

''Inget svårt beslut''

 

Lamaze och Hickstead var nummer 22 av 39 tävlande. Svenske ryttaren Rolf-Göran Bengtsson hade inte hunnit gå in i tävlingen, som avbröts.

– Först var det jätteförvirring, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Ryttarna tog efter dödsbeskedet ett gemensamt beslut att avbryta tävlingen.

– Det var inget svårt beslut, alla var med på det. Vi ville visa Eric Lamaze den respekten.

Många på arenan grät när det hölls en tyst minut för att hedra Hickstead, som blev 15 år gammal.

– Alla mår jättedåligt över det som har hänt, säger Bengtsson.

Mycket talar för att resultaten från tävlingen stryks, men det är ännu inte bestämt.

källa http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article13893972.ab


Vila i frid.

 


amanda-varför jag vill ha ungponny

När jag sökte ponny för drygt ett år sedan så kikade jag på alla möjliga hästar, även stora hästar. Men kännde att det är en ungponny jag ville ha.
Jag har ofta mycket press på mig själv, så när jag tävlade vill jag alltid att det skulle gå bra, hade en press på mig att jag kännde att jag måste bli placerad varje tävling! Och så ska man ju inte tänka, men det gjorde jag.
Så skulle jag skaffa ungponny så skulle jag bara tävla mot mig själv och inte ha så mycket press på mig, men det sitter faktiskt fortfarande kvar, fast på ett annat sätt. Nu känner jag mer, jag måste bli felfri och det måste se snyggt ut, och vill ha felfria rundor och komma upp i klasserna. Men då har jag fått träna på att bromsa mig själv, hade som mål att starta LB med Pikkan under 2011, men det gjorde jag inte, hoppade LC+5 felfritt, och hon är redo för LB men jag kännde samtidigt att jag inte ville stressa fram, utan ta det lugnt. Och det är jag nöjd över :)
Så just nu känns det skönt att jag inte behöver ha lika stor press på mig, ska bara försöka ta det lugnt och ta tävlingarna som dem kommer! För Pikkan är en superponny och jag tror hon kan gå riktigt långt.
Och nu har vi ju felfria rundor upp till LC, så hon är klar att starta i avd A år 2012, så blir väll att prova några sånna nästa år också, blir spännande! 


Pikkan tycker 95 är för lågt, så hon hoppar lite extra istället.. x)

amanda-ridit

For först ut på Pikkan, och vi skrittade först till backarna där vi klättrade i dem 7 gånger, sen fortsatter jag och red en sväng i skogen. Hon var riktigt glad och fin, var ute i ca en timme.
Sen for jag ut på Pedro efter bastuträskvägen sen red vi lite småvägar i skogen, var ute med han i ca 5O minuter.
Sen har Gia fått komma ut på en prommenad också :)


angelina-gårdagen!

Igår så steg jag upp vid 8 och for till ridhuset med min lillasyster. Hon skulle tävla sin första tävling på en ridskole ponny, Virre. Det var ett skritt dressyr program. Lisabeth vann sin klass och det totala för dagen :D!! Duktig lillsasyster jag har! Hon tyckte det var lite tråkit ibland eftersom att det bara var skritt, då hon kan trava och galoppera med:)
Men grattis Lisabeth till vinsten!
Sen for vi hem å käka lite sen gick jag ut och fixade i stallet. Städade lite å fixade till när vi skulle till ridhuset vid 3.
Sen klockan 3 så for vi till ridhuset där vi möttes upp av Amanda. Vi tog fram 3 hinder sen började vi rida. Jag hade både Bella och Vannis med. 
Beauty for bell:
Red inte fram så länge men mest i galopp då hon blir mycket mjukare å finare i kroppen. Hon va skit fin. Sen började vi hoppa en 3 kombination, hon hoppade verkligen suveränt!!! Hur duktig som hellst var hon :'D Hon har aldirg hoppat 3 komination förr med hon gjorde det som ingenting :'). Bella är så sjukt dukitg på att hoppa serier, det är hon verkligen ! Lisabeth fick avsluta henne i trav och skritt medan jag började rida Vanillin.
Vanillin:
Hon va väldigt pigg i början. Så stog det ju hinder framme så jag bad mamma tabort dom och då lugnade hon genast ner sig.. Hon har ju inte hoppat på typ 4-5 månader tror ja ;O! Lilla ponny.♥ men iaf så travade jag runt på fyrkanten i en frisk trav så hon fick springa av sig lite. Hon var sjukt taggad i början men sen mot slutet slappnade hon faktiskt av mycket. Så då gav jag mig :)
Efter att jag hade ridit båda så fick båda duscha i den lyxiga spolspiltan på ridhuset. Bella tyckte det var skönt medans Vanillin inte tyckte riktigt detsamma ;) Vanillin brukar vara avslappnad när jag duschar henne men nu tyckte hon helt plötsligt det var super äckligt när det rann ner för magen xD haha lilla ponny.
Sen kom vi hem vid 5 å käkade sen for jag Hampe å Tina till Kåge å köpte oss godis. Sen efter det for jag till Boliden med Oliver å Ossian å träffade massa folk. Sen kom jag hem vid 3 igår (A)! Men nu ska jag ut i stallet ;D
3 bilder från igår fotade av : Mye Nordlund
Lisabeth å Bella får avsluta detta inlägg :D!

amanda-ridhuset

Efter 4,5 timme i ridhuset är jag nu rätt så slut!
Men riktigt nöjd över mina fina ponnyer också.

Började med Pikkan, vi ställde upp en trekombination som vi skuttade över, och Pikkan hoppade riktigt bra. Lite småtjurig var hon just före och efter hinderna, men annars så gick det bra.
Hade dem två första riktigt låga och höjde upp den i mitten lite, hoppade upp till 9O cm två gånger i varje varv sedan gav jag mig.

Sen red jag ett dressyrpass med Pedro.
Värmde upp med lite öppna och sluta på långsidorna. Sedan red jag igenom LA:3 programmet med några missar och lite egna grejjer la jag nog också till då jag inte är riktigt 1OO på programmet, men pedro var iallafall fin!
Sedan gjorde jag några övergångar mellan galopp - halt.

Sedan tog jag även in Gia i manegen, tränade lite löslongering där inne och även så började vi träna på sidvärds från marken. Och vi tog hjälp av väggen och det gick super! Hon tycker det är så kul och man märker hur glad hon blir när hon förstår och gör rätt, = massor av godis och det är ju klart Gia blir glad då, haha!
Sen fick hon sig även en mysig dusch, och hon är så duktig nu som går att duscha hela hon med vattenslangen!

Film från idag på Pikkan!


amanda-idag

Idag blir det ridhuset, och troligtvis så ska alla 3 ponnyer med!
Eller beror på om jag hinner, men tror det iallafall.


angelina-svarar

Jag tycker det är bättre för hästen att vara så naturligt som möjligt. Han behöver ju inte rakas eftersom att han varken rids så ofta och han ska inte gå innen i nått ridhus och svettas. Dessutom så slipper han att få skavsår som han lätt får av täcken. 
Hoppas du är nöjd med svaret. :)

amanda-hiss till hööks



Jag vill faktiskt HISSA hööks!
Det är så många som tycker att det är värdelösa saker, att dom bara gör kopior av allt och att det bara duger som skogsridning och inte till tävling och träning.
Men jag tycker dom har bra grejjer, finns jättemycket ''bra att ha saker'' och även dem gör kopior, okej skulle kanske vara lite bättre om dem kom med egna ideér, men so what. Alla kanske inte vill eller har råd att lägga ut ca 5OOO kr för ett par ridstövlar och då kan dom från hööks funka precis lika bra! :)
Visst, det kanske inte är någon ''superkvalla'' men det får man ju ta, man får vad man betalar för.

Vad tycker ni om hööks?

angelina-reflexer

Nu har jag varit ute å ridit på en galen Vanillin. Allt gick så himla bra tills jag kom mot brönet då vi mötte en bil. Vannis hade inte ens reagerat på bilarna som vi hade mött redan, men nu helt plötsligt så kastade hon sig ner mot ett litet dike. Sen efter de så blev helt knäpp, bara stig och studsade och lilla minsta jag lättade i handen så tog hon tag i bettet och sprang. 
Jag blev väldigt orolig att hon skulle göra sig illa hur hon höll på.. Hon dansade runt och galopperade på stället och jag försökte lixom bara lugna ner henne. Gav efter på tyglarna flera gånger. Men varje gång så började hon galoppera.. Så jag styde in henne bland massa träd där hon inget annat kan göra än att skritta. Så tog det ett tag sen blev hon lugn och jag skrittade hem.
Hemma så hade hon trampat sönder sina nya rosa reflexboots:( Dumma ponny..
Så här såg vi iaf ut före ritten :D
Vi syntes iaf i trafiken!
Jag hoppas alla ni som läser bloggen också använder reflexer! Det bästa uppfiningen på att rädda liv! Tänk om du nångång ramlar av hästen och den fra iväg i mörkret utan reflexer.. En bil ser den ju inte utan reflexer å det händer så himla lätt en olycka utan reflexer i mörkret! Reflexer är en billig livsförsäkrning.
Så jag ber er alla häst ägare ha reflexer på er!

amanda-dressyrpass

Blev ett kort dressyrpass på Pikkan.
Förut brukade jag alltid variera mellan två och tredelat, men de senaste två månaderna har jag bara ridit på det tredelade så provade dedt tvådelade idag och nej hon trivdes inte alls på det :/ Var tjollrig i munnen osv, så verkar som hon tycker om de tredelade bättre.
Men red mest på en volt, ställde både innåt och utåt, sen så gjorde jag några övergångar och sedan gav jag mig och for ut och skrittade av efter vägen.


amanda-dagens planering

Jag ska rida båda ponnyerna ifall jag hinner, men hoppas på det iallafall.
Sen ska vi iväg och hälsa på farmor, efter det ska jag kanske se bio med en kompis eller något annat roligt och kanske träffa några andra kompisar i stan.
Så blir nog ingen superuppdatering idag. Imorgon ska jag iallafall försöka ta mig in till ridhuset och hoppa lite med Pikkan, var mer än 2 veckor sedan sist så hon skulle behöva få hoppa några språng :)

Hur ofta hopptränar ni?




angelina-back on track

Jag har föressten glömr berätta att jag har köpt ett Back on track täckte till mina ponnyer. Har inte hunnit avdvända det än men det blir nog inomkort! Sen har jag också köpt Back on track hasskydd. Har använt dom på Vannis flera gånger och jag tycker dom fungerar bra. Dom värmer bra på henne.
Lätt värt priset!
Back on track täcket
'
Och back on track hasskydden.

Brukar ni använda Back on track? och Varför?

angelina-underbart

Att höra hästarna frusta å blåsta ut all gammal luft när man tar ut dom är så himla härligt. Det känns som deras start på dagen att bara blåsa ut all gammal dam dom har sparat hela natten.
Idag tog jag ut dom 06:15 och mockade sedan stallet. Så nu är det bort gjort. Vannis å Bella fick täcken på sig eftersom att det skulle regna idag. Lilla Hami med den enorma pälsen fick vara utan.. Han svettas med täckte på..:(!
men iaf känns sjukt skönt att ha mocka bort gjort! 
Idag ska jag ta mig en tur i skogen med Vanillin. Bella ska få vila idag också. Hon ska kanske få sig en liten vila i några dagar.
Nu kommer bilder från igår då vi var ute på en promenad med Vanillin.
Foto: Melina Nyman.
Shit en HUND ?!:O
Jag hatar att det tar så himla lång tid att ladda upp bilder... började med detta inlägg typ 07:20
nu är den redan 07:55 innan jag fått in bilderna :O!

angelina-nurå!

Nu ska jag snart sova är supertrött... Men först lite uppdatering :D!
Idag jag jag och min kompis Melina ut och gick med Vanillin i 1 timme. Det gick bra förutom att Vannis helt plötsligt blev rädd för en hund ;O! HAHAH asså min ponny är cp♥ Hon vet det själv med för hon älskar att jävlas med mig! Men jag älskar hon endå. Sen gick vi bara förbi den å hon lugnade ner sig fort. Belv att vi gick sjövägen. Vi tog också med kameran och fotade lite. Bilder kan ni få imorgon om ni vill.
Bella fick sin vilodag!
Sen håller jag ju på att göra om i mitt rum. Så jag och Melina har slipat klart alla väggarna i mitt rum så nu äre bara att tapetsera! Ska påbörjas imorgon troligtvis! Så grymt kul att få nya tapeter å ny inredning, vilken lyx :D!

amanda-gia

Idag tog jag in Gia och borstade upp henne riktigt ordentligt då hon såg ut som en lortgris.. Vit ponny och lera passar inte bra ihop enligt mig ;)
Sen hennes man har blivit så nött, så sprutade massa pälsglans och borstade ut den ordentligt och sedan flätade jag den så den inte slits lika mycket och håller sig lite finare.
Sen gick vi ut på en liten prommenad och stannade i gammla hagen och tränade lite löslongering. Gick jättebra till början men sen blev hon lite övertaggad och började springa runt och blocka och hoppa, haha sötponnyn :')


norrlandsryttare-kan du rädda ett liv?


Typ: C -  Inriktning: Övrigt -  Kön: Valack -  Födelseår: 1997
Namn: Isak
Häst med hjärta av guld letar ett kärleksfullt hem för livet.

Maxad C-ponny valack 14år. Isak är en trevlig kille som är snäll i all hantering, 100% trafiksäker, kan gå med alla hästar. Social kille som inte bara vill gå i hagen. Passar för longering,tömkörning och löshoppning eller handhäst. Denna häst har en gammal skada som inte går att fixa. Därför är han INTE ridbar och kommer heller aldrig bli. Söker ett hem där han ALDRIG mer rids. Endast som sällskapshäst. Ger honom en sista chans i livet! Vill inte ta bort denna häst då han ligger mig varmt om hjärtat och är värd en sista chans. Ring för mer info.

Hämtas 5e november, annars tar jag bort honom.


Endast seriösa svar tack, är du intresserad så ring! Inga mailkompisar tack!
Pris 100 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=548550

amanda-film då pedro hoppar

Okej nu kommer en film från igår då Pedro fick vara med och hoppa lite =D
Han är ingen superhoppare men han tycker det är kul och det är huvudsaken! 

Kolla i 72Op för bra kvalité.


amanda-ut i skogen

Nu ska jag ut i skogen med ponnyerna, båda ska skrittas idag och Gia får nog kanske också följa med!

angelina-dagens outfit

Blev dagens outfit idag på http://www.barbacka.devote.se/ kul kul :D!!!

Idag gick så så sjukt dåligt på hoppspecialen.. åhh!

amanda-filmen

Nu kommer filmen från träningen.
Provade två låtar, men ingen av dem funkade så fick bli ett utan musik. Men kan ju vara lite kul att höra vad tränaren säger också. Föredrar ni musik eller utan?


amanda-hoppspecialen

Eftersom Pikkan gick dressyrträning idag så tog jag med mig Pedro till hoppspecialen.
Vi red för Frida Falk idag och det gick faktiskt jättebra! Pedro är lika taggad varje gång och tycker det är hur kul som helst :D
Var en liten bana, med lydnad och lika olika linjer, jättekul iallafall :)

Helt slut idag efter två träningar, så nu ska jag ner och hämta något gott och slå på en film!
Uppdaterar med imorgon.


angelina-bilder från idag

Nu kommer bilder från idag :D!
Foto: amanda ♥, alltså hon jag bloggar med!
♥älskar dig så mycket gumman♥

amanda-träningen

Träningen för Eva Holmgren gick superbra :D
Hon var en tränare som både jag och Pikkan kom bra överens med.
Hon frågade innan om det var något speciellt man ville träna på, och jag ville mest träna på de olika sidorna och att hon gick fram och var lätt i handen.
Så vi gjorde massa övergångar och tempoväxlingar, även skänkelvikningar, fram och bakdelsvändning.
Och i slutet gick hon hur fint som helst, kom under sig bra och blev lätt fram och bar sig super!
Eva tyckte även att hon var en jättefin ponny som jag kommer ha jätteroligt med!
Om hon kommer hit igen ska jag absolut rida för henne igen.
Så nu är jag så glad, fick en känsla av min gammla vanliga fina Pikkan, hoppas det håller i sig ♥

Angelina filmade också, så ska nog klippa ihop en film senare!


angelina-ridit

Nu har jag ridit Vanillin. Det gick superbra. Hon va inte sådär sjukt pigg endå :D! Hon konsentrerade sig väldigt bra. Red inte länge bara 20 min typ. Travade några gånger fram och tillbaka på vägen och Amanda tog lite kort på oss. Vannis hade en superfin takt idag för att vara henne! Så det kanske kommer mer och mer nu när jag sätter igång henne. Imorgon ska hon få fara på en ute ritt.
Bella ska vara med på hoppspecialen ikv. Kanske kommer film på de ikv.
Ska snart åka med Amanda på hennes träning för Eva. Hoppas det går bra för henne eftersom att hon aldrig har tränat för henne förr!
Nu kommer bilder som Olivia fotade på mig å Vannis för några dagarsen!

amanda-eva holmgren

Idag ska jag och Pikkan träna för Eva Holmgren!
Ny dressyrtränare för mig och Pikkan, spännande :D


angelina-ÄNTLIGEN!

Äntligen kan ja logga in på bloggen! Jag har inte kunnat logga in sen igår kväll. Jag har ingenaning varför med det stog bara massa skit på inloggningen.
Igår så for jag och Tove ut och skrittade barbacka med Bella å Vannis. Det gick superbra å Tove red Bella. Hon vart lite spänd emellanåt men annars skötte hon sig kanon! Vanillin var också duktig. Inte superpigg heller!
Sen idag fick Vanillin Vila.
Idag så har jag ridit för Andreas Hesse igen. Och guuuud så himla bra han är. Vi tränade att hon skulle ta ett ordentligt stöd på bettet utan att bli tung ihanden. I börjar gick det något trögare för att jag inte fattade ordentligt hur hon skulle gå. Men sen efter ett tag så fattade jag precis hur jag skulle göra. Bella var jätte duktig, hon bara spang där och gjorde allt precis som hon skulle. Och mot slutet var hon sååå fin!
Är väldigt nöjd över dagen henne idag!
Sen idag har jag vart på stan och köpt 2 nya ridtröjor. En orange som matchar mitt scapa schabrak och en vit/marinblå som jag kan tävla i :D:D!! Den oranga är köpt på H&M och den vit/marinblå på bikbok. Sen for vi och hämtade ut mina nya tapeter som jag baställt. Så jag har putsat rummet i dag. Känner mig väldigt duktig.
Nu ska jag umgås med mina föräldrar lite innan vi ska sova. Sov gott alla!
Imorgon kommer mer uppdatering!
(gammal bild från i våras)

amanda-gia

Får många frågor om Gia, om hon är frisk nu eller om jag redan rider henne osv..
Och ja, jag har fått tillåtelse att rida igång henne, men jag ska vänta med det. Hon ska vila nu hela vintern så ska jag prova sätta igång henne till våren. Jag tror mest på att vila hjälper, har man själv lite ont någon stans går det snabbast över med vila? eller hur?
Men jag är ute och går prommenader med henne ibland då och då och myser såklart med henne i stallet, men funderar på börja träna lite mer NH och sånt med henne.


Skulle ni vilja se en bildbomd på mig & Gia under 2O11?

amanda-kingsland jacka

Jennie var först på gissa rätt, hon gissade på en jacka. Men Olivia gissade på en kingsland jacka, så hon var först på de!
Köpte den begagnad från hastnet, tjejjen skickade den igår och den var i postlådan idag och supersnygg är den!
Älskar den!


amanda-dagens ridning

Blev ju som sagt markarbete för både Pikkan och Pedro.
Började med Pedro, skrittade fram ute i skogen i ca 2O minuter och sedan gick jag till banan, jobbade honom i alla gångarter och jobbade honom lång och låg, sedan lite öppna på långsidorna, sedan började jag med bommarna.
Travade över 4 kavalettibommar, svängde varannat varv höger och varannat varv vänster, och på långsidorna jobbade jag i samlad galopp, så fick ju även träna på galoppfattningar och avbrott och han var verkligen grymt fin!
Sedan skrittade jag av honom i skogen igen.

Sedan Pikkans tur, och blev även för henne att skritta fram i skogen i ca 2O minuter sedan gick jag till banan.
På uppvärmningen jobbade jag mycket med att hon skulle bära sig själv, gjorde mycket övergångar och sånt. 
Sedan travade jag över bommarna, gjorde samma sak som med Pedro att rida åt varannat varv, men på långsidorna gjorde vi hela tiden olika saker, ibland öppna, ibland galopp, och olika tempoväxlingar och övergångar. Och i slutet blev hon superfin, och då gav jag mig där.

Har även varit ute och gått med Gia idag :) 
Får mycket frågor om henne, ska skriva ett inlägg om henne senare!


amanda-bloppis

Vid intresse, kommentera här eller mejla till [email protected]


Bucaslindor - Aldrig andvända 5O kr.


Blå elastiska lindor - 3O kr


Vinterjacka - Finns i strl 14O&15O 1OO kr


Väst - strl 16O, 8Okr

Väst - strl 16O, går att andvända som både marin & beige. 8Okr.


Träns - strl Cob, 15Okr.


Oandvända tyglar - Svarta & bruna, 2Okr styck.


Pannband - Aldrig andvänt, strl full. 1OOkr


Pannband - strl cob, använt 2 gånger. 25Okr


Amerikanskt hoppschabrak - strl full, 3Okr


Dressyrschabrak - strl ponny, 4Okr.


Lädergrimma - strl ponny, 1OOkr


Pessoahoppsadel - Normal bom, 16,16,5'' 1OOOkr


Allroundsadel - Normal bom, 16'' 5OOkr.

amanda-markarbete

Idag har jag tänkt markarbeta lite med båda hästarna.
Har tänkt lägga upp några kavalettibommar i mitten på banan, sen kan jag rida varannat varv vänster och varannat varv höger. På långsidorna gör jag alltid olika saker, ibland galoppfattinigar, öppna, sluta eller övergångar. Ibland också volter, det är helt beroende på vad jag känner att vi behöver träna på.
Sen ska jag ut på en prommenad med Gia också :)


RSS 2.0