Amanda - Gratis hästar

Ikväll var både Pikkan och Gia rätt gratis. Tog in Dun från hagen och ställde in honom i boxen och sedan så har Gia och Pikkan rymt från hagen. Skyndar mig ut och får syn på en hoppande, bockande, stegrande Peek-A-Boo medans Gia mest springer runt och ser förrvirrad ut. Hämtar en höpåse som lock men de springer bara iväg, först rakt ner mot vägen och efter vägen en liten bit och då stannar hjärtat till. Ursch vad hemskt det är när man ser de springa mitt på vägen i mörkret, men som tur är så vänder de efter bara några meter och kommer upp på gården igen. Dock bara i full fart förbi mig och upp i skogen. Kom ner igen lika fort som de försvann och då sprang som tur Gia in i stallet och Pikkan följer efter.
 
Man får blandade känslor, både arg men även väldigt rädd. Tur att de båda klarade sig fint utan skador!


Amanda - Tillbaka

Hej på er! Var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här men nu är jag tillbaka igen. I detta inlägg kommer jag berätta om hur allt ligger till just nu och vad som har hänt under bloggpausen.

Pikkan har fått equiterapeut två gåner, och båda gångerna har hon blivit lite halvtokig men lugnat ner sig tilllslut, hon fick då akupunktur (nålar) som gör att energi strömmar genom kroppen i flera olika banor. Jag har även skrittat henne i 3 veckor imorgon. Det går bättre och sämre olika från dag till dag. Hon är dessutom en riktig energibomb!
 
Lite uppdatering om Dun ska ni också få, han sköter sig fint men imorgon ska han få åka hem till sin ägare igen. Har haft en kul tid med honom, och riktigt kul är det att jag märker skillnad på honom. I början tjurade han riktigt mycket men nu rider vi ut med halvlånga tyglar och trots det bjuder han framåt och inte vill vända om hem. (Imorgon kommer ett till inlägg om honom)


Angelina - Finast

Min guldklimp!
 

Angelina - Benjamin

Många undrar säkert hur det går för oss att sälja Benji. Det går faktiskt frammåt. Imorgon ska han veterinär besiktas sen får vi se vad som händer. :) Idag for vi in till ridhuset och red lite i manegen i bara 10 minuter sen så duchade jag av honom igen eftersom att han löser så mycket hår.. :) Men nu är han fin igen och kommer vara fin på veterinär besiktningen imorgon :D!
 
Snacka om söt ponny :')<3

Angelina - Dyr häst

Idag var Pajero riktigt dyr! Galet så fin han var, så avslappad och takt mässig. 
Tränade inte på något speciellt utan ställde mest bara in och ut så han blir lite uppvärmd iaf :).
Sen så red jag lite sepentiner för att lösgöra honom lite.
Han fungerar verkligen jättebra på sin nya nosgrimma. Tycker att han tar ett bra stöd och gapar inte lika mycket :)! Så det belv ju ett kanon köp!
Snälla Olivia hade tid att fota oss och bilderna blev sjuktfina! Så som tack fick hon rida lite i slutet och det såg himla bra ut! Duktiga Olivia!
 
Här bjuder jag på bilder!

Angelina - Tävlings outfit

Detta kommer ni säkert också att se mig och Pajero med i sommar! :)
 
Kavaj: Hööks kavaj från CRW
Schabrak: Eskadron
Stigbyglar: Egenfärgade
Huva: Hööks huva från gold medal
 
Snyggt och lite utstickande. :)

Angelina - Tävlings outfit

Denna outfit kommer synas på mig och pajero i sommar :)!!
 
Kavaj: Hööks kavaj från CRW
Pannband: Jacson
Huva: John Whitaker 
Schabrak: HV polo harvard 
 
Snyggt och lite utstickande! :)

Angelina - Film

Idag så var vi som sagt inne i ridhuset och hoppade lite. Pajero var grym idag! Lite smått lat i början och ville inte riktigt lyfta på fötterna. Men när vi höjde så tog han då i!
Hoppade bara en liten bana först på 1 meter sen 110 sen sista rundan var på 115-120 :) bara ett räcke som fick ligga kvar på 110.
 
Tyckte han hoppade bra och att jag har börjat hitta balans i ridningen men finns massor att jobba med kvar! Måste hitta bättre rytm mot hinder så ska börja träna mycket mer galopp bommar och att ha en galopp bom före hinder. Så det blir närsta mål!
 
Här så bjuder jag på en film :D! 
Höj kvalitén till 720p(HD) för bästa kvalité på filmen! 

Angelina - Fantastiska ni!

Tack för att ni läsare ger oss tips om vad vi tex kan skriva om och önskemål. Tycker ni ska fortätta med det eftersom då kan bloggen bara bli bättre! Det är ju nämligen ni som får oss att börja skriva.
 
Idag ska jag dra in till ridhuset och hoppa med min underbaring. Vet inte riktig än vad jag har tänkt mig att vi sk hoppa men blir nått kuligt iaf. Ska försöka få med mig någon som vill fota och filma också så ni kan få se min fantastiska häst! Nae men jag känner ensån otrolig skillnad på honom nu. Men hör av er till 0738185152 om ni har lite å göra och har lust att fota :D!
 
Mer uppdatering senare!
Skellefteå Ridklubb
115cm
Bed: A:0+A:0
Regional

Angelina - Back again!

Hejsan alla!
Alla våra bestämmelser är inte helt 100% än. Men vi håller på för fullt med allt så ni kommer få veta allt inomkort hur vi kommer ha förändringar i bloggen! Men iaf så är ni sjukt välkommna tillbaka!
 
Idag har jag varit i Umeå på hippologum och kollat på dagens nationella trävling. De är en 3 dagarns tävling som Erica är på (hon jag stallar upp Pajero hos). Men tyvärr fick jag mig dit bara för idag. Verkligen synd eftersom att det är den ''stora''dagen imorgon. Men för önska alla Skellefteå ekipage lycka till!
 
Pajero har gått bra som tusan de senaste veckorna. Hankänns i topptrim och nu är det bara jag själv som måste få upp konditionen lite.. HAHA gud så dålig kondis jag har. Har inte hoppat super mycket men var ju medpå lotta kursen för 2 helger sen och den gick kanonbra! Hann till och med ramla av i en 3 kombination. XD!!!
 
Men iaf så kommer jag att skriva på hårt nu när sommaren är påväg och tävlingssäsongen är igång! Har anmält mig och Pajero till våran första tävling nu! 13-14 April på Skellefteå Ridklubb. Lördag: 100-110cm och söndag: 115cm.
Önska mig lycka till!
 
Idag han jag såklart köpa med mig ett träns hem. Köpte det bara eftersom att det var på stor rea!
Köpte det för 399:- då det igentligen kostade 1529:-
Glen Gordon Nexus träns. Im in love!


Angelina - Snart!

Snart så kommer vi tillbaka igen!!!!!:D:D:D

Norrlandsryttare - Blogg paus

Hejsan nu har vi bestämmt att det blir en blogg paus ett tag. Vi ska samla massa ideér och prata ihop oss om olika saker..
Vi funderar på bland annat på att lägga till olika tävlingar och sånt i bloggen. Sedan även en ny design. Vi kommer komma tillbaka med 110% senare!
Men fortsätt att kommentera önske inlägg och ge oss tips! Er vilja är vår lag!
vi är tillbaka inom 1½ -2 Veckor.
BLOGGEN KOMMER ATT STARTA IGEN!!!

Angelina - Önske inlägg?

Vad vill ni jag ska skriva om?
Har ni något önske inlägg som ni vill att jag skriver om eller nått som ni tror hänt i mitt liv?
Kom med ideér så jag har nått att skriva om :D!

Amanda - igår

Igår red jag ut på Dun, han var väldigt tittig i början men gav sig efter en stund. Pikkan fick gå lite på ridbanan och en kort sväng efter vägen!

Dunet efter uteritten;)


Angelina - Anonns

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=701683
 
Åvan för denna texten hittar ni en annons på Benjamin. Min lillasyster har bestämmt sig för att hon inte vill ha en häst eftersom hon tappat intresset.. Så ja jag kan ju som inte ta hand om honom heller eftersom att jag har inte tid :(.. Men aja sånt är livet.. Ska hitta ett fint hem till honom :')

Amanda - Använder ni brodd?

Använder ni er av brodd på era hästar? Aldrig? Bara vid ridning? Bara i hagen? eller hela tiden?

Här i norrland där vi bor har vi inte så stort val, brodd är något som imprincip alla använder. Detär väl både för och nackdel med att ha broddar. Man får bra fäste och slipper halkande hästar, det gör undantag för sträckningar i hagen. Men så händer det ju också att de trampar på sig och lyckas få ett sår eller så. Gia hade ju den oturen att hon trampade sig så djupt att det blev ända in till senhinnan, och efter det blev hon aldrig helt bra igen. (Det var alltså det som påbörjade hennes skada, mer om det kan jag skriva i ett annat inlägg.)
 

Amanda - Gårdagens pass

Igår kväll tog jag ut Dun och jobbade honom på banan. Ena halvan var lite isig så jag fick lov att hålla mig på en volt lite längre ifrån. På volten jobbade vi med ställningen, både utåt och innåt men även en hel del med övergångar vilket gick jättebra. I slutet behövde jag bara tänka "avbrott" och så bröt han av, samma sak med igångsättningarna. Det är kul att se hur fort en häst hinner lära sig och ta åt sig för varje pass :)

Angelina - Hoppning

Hoppade inne i ridhuset ikväll och det gick så himla bra :D hoppade lite olika linjer och sedan lite bana. :) 
här kommer film :D
 

Amanda - Hahah

Länge sedan jag hade träns på Gia men igår fick jag uppleva ett gott och roligt minne! När hon har ett bett i munnen kommer tungan ut! ;)


Amanda - 3 motionerade

Idag har jag haft fullt upp! Började med att åka längdskidor i ersmark i ungefär 50 minuter. Sedan har jag ridit Dun. Vi for ut u skogen på en uteritt, jättehärligt väder! Och han skötte sig bra, riktigt taggad på hemvägen.

Sedan for jag ut och skrittade barbacka på Gia, lika mysigt som alltid! Rund och go över ryggen, magen skulle dock behöva minskas lite ;)

Pikkan fick också röra på sig. Litegrann efter vägen där underlaget är bra då det är plant och välskottat, red även lite på banan, volter och runt fyrkanten!


Angelina - chockad

Asså jag blir helt chockad hur sjukt mycket jag alltid ha att göra x) Asså det är ju sjukt. Hur orkar jag ens leva just nu:O
Imorse for vi ut med skotern och var ute hela dagen. Vi grillade Hamburgare ute och hade mysigt. Sen satte jag mig ner och pluggade lite till körkortet och nu sitter jag på körskolan snart har jag körlektion och efter den så ska jag ha teori igen :/ kommer vara hemma vid 9 ikväll.
Imorgon ska jag fara å åka snowboard i klutmark sedan rida såklart :D
Världens bästa Hannah red Pajero åt mig idag. Tack Hannah du är bara för bra :D!!!
Aja vi hörs!


Amanda - Mål med varje pass

Något som är jätteviktigt tycker jag är att ha ett mål med varje ridpass eller iallafall en planering hur varje ridpass ska se ut. Ifall jag inte har någon plan vad jag ska rida blir det lätt hänt att jag bara rider runt hit och dit och då vill jag bara ta fram en tränare som kan styra upp allt och säga hur jag ska rida. Men ifall jag har planerat passet, på hur jag ska värma upp, självaste övningarna och avslut så går hela passet bättre men fram för allt blir det mycket roligare!
 

Amanda - Måndag

I måndags blev det ett dressyrpass på Dun och han var riktigt riktigt fin! I början ville han inte alls sammarbete men efter en stund med tålamod gav han sig och blev kanonfin. Jobbade mycket med tempoxäxlingar och volter. Han blev riktigt mjuk, följsam och lätt i handen. Väldigt nöjd över detta pass. 
 
Tisdag fick han vila.

Bra att datorn funkar ... Hatar all teknologi :( ni får bilder imorgon :(


Angelina - Verkar som de blir så att...

Jag fortsätter blogga :D nya fina bilder kommer imorgon :D Hannah fotade mig idag och är borta ikväll men imorgon koller det nya fräscha bilder :D

https://cdn3.cdnme.se/2153841/7-3/pic_5136297a9606ee3c9ee5ec45.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2153841/7-3/pic_5136297a9606ee3c9ee5ec45.jpg" class="image">


Angelina - Frågan är ju..

Känner mig så otroligt otaggad på att blogga. Känns verkligen som att jag inte ens vill det. Hur ska jag göra? Ska jag fortsätta eller ska jag sluta...:(?
Vad tycker ni?

Amanda - Gårdagens pass

Igår fick jag ju som jag nämt tidigare hälsa på backen. Red ut med Dun och han var riktigt fin hela passet faktiskt. Dock mitt i skogen så tvärnitade han vände om och skulle springa hem. (Precis som han försökte med när han var ny hos mig) Men då var jag alltid så pass beredd, nu har han skött sig så fint i flera veckor och aldrig provat, men igår så gjorde han det och jag var såklart inte beredd alls så åkte av. Höll kvar honom så han sprang inte hem eller så och jag kunde fortsätta ritten, och han skötte sig bra resten. Tror faktiskt det såg riktigt kul ut och jag skattade åt mig själv haha. 
 

Amanda - avfallning

Idag bjöd Dun mig på en sväng i backen! Första gången på jättelänge som jag ramlat av och även första gången på Dun! Berättar mer senare om busponnyn;)


Amanda - vilket väder

Huvva vilket väder det är ute. Tanken var en uteritt men blev tyvärr vila då det stormade och snöade en hel del ute. Och dessutom så höll det på inprincip hela dagen, har väll lugnat sig lite nu ikväll som tur är. Så imorgon hoppas jag på bättre väder.

Ska ut nu och ta in de små pollarna så de får komma in i värmen och bort från blåsten en stund.

Finafina Pedro!


Angelina - uteritt

Idag så for jag till stallet vid 4 for ut och red på min fina häst som inte var så fin när jag red tyvärr..
Jag har aldrig ridit han så där orolig.. Hoppas han är lugnare och mer stillsam imorgon. Han spände till hela tiden för minsta lilla grej. Var rädd för ALLT.
Menmen kan väll inte alltid gå perfekt;)


RSS 2.0