amanda-skritt/dressyr

Eftersom Pikkan var och tävlade igår och åkt transport i över 5 timmar + haft transportplats där så kan jag gissa på att hon har lite träningsverk, så jag for ut och skrittade på henne en sväng i skogen ca 4O-45 minuter. Hon var väldigt glad och frammåt, sen hoppade det även fram en liten hund från ett dike, jag hoppade nog mer till än Pikkan, hon bara skuttade till lite, haha hon är så cool och lugn :')

Sen så har jag ridit ett dressyrpass på Pedro, och gjorde samma sak som tidigare dressyrpass i veckan, tränade det runda, långa och låga formen, travade över bommar osv, bara träning för ryggen. Öven massa öppna/sluta. Vissa korta stunder sitter jag ner i sadeln och tar upp honom och då går han så sjukt jäkla snyggt, känns verkligen som en dröm att rida, högrest och rund men fortsätter endå jobba bra med ryggen och bakdelen. Rider bara så korta stunder sedan länger jag honom igen och rider under lättrindning. För han orkar inte riktigt gå sådär långa stunder, men med träning och när han byggt mer ryggmuskler kommer det nog bli bättre, han är såå fin! :)


En bild på Pixan från i vintras, haha visst håller ni med om att sommarpäls är betydligt vackrare?;)

amanda-önskeinlägg ''om mina hästar''

Har fått flera alternativ som ni vill jag ska skriva om, och ska försöka fixa så mycket som möjligt om det, men fick en kommentar som ville jag skulle skriva om mina hästar, hur dom är i ridningen och personligheten och varför jag just valde att köpa dem, så ska försöka att skriva så gott som möjligt om dem :)

Indian Girl:
Sto född 1998, skäck.
I ridningen är hon väldigt speciell, men när man hittat knapparna och känner att det fungerar så är hon hur underbar som helst! Jag provred henne 2 gånger, första gången var jag lite tveksam, tyckte hon var stark och det gick lite väl fort, men bestämmde för att kolla på henne en gång till, och den gången gick betydligt bättre, hon var fortfarande ganska stark och gick lite fort men känndes bättre, var nog hennes underbara personlighet som avgjorde att jag köpte henne.
Från början hade jag ganska mycket problem med henne, hon var väldigt trippig och pigg, kunde nästan inte ens hoppa henne då det gick så fort, men mesta dels av det var nog att hon inte riktigt litade på mig. Men jag gav henne tid och vi lärde känna oss varanndra så var hon en av de mest underbara hästar jag någonsin mött!
Vi utvecklades tillsammans och kom väldigt nära varanndra, då fick jag knappt borsta hennes huvud, nu står hon och sover medans jag pysslar med henne. Har betydligt bättre kontroll på henne i ridningen också.
I ridningen är hon speciell, som jag skrev när man hittar knapparna är hon underbar, men annars så är hon en av de mest svårridna hästar jag ridit, har även haft flera kompisar som sakt att hon är den svåraste ponny dom suttit på. Det tyckte jag förut, men inte längre.
Hennes personlighet är så underbar att den inte går beskriva, charmig ponny som verkligen förstår, försöker och vill!


Pedro:
Valack född 1997, brun.
Honom såg jag på en annons när han var tillsalu, det var inte jag som sökte häst då utan min syster. Men jag sa att honom borde vi prova och så då gjorde vi det.
Och det var ju syrran som provred honom, men jag fick även prova honom lite i slutet och jag var helt såld på ponnyn, så fin han var! Vi provade honom ytterligare en gång, (men då red bara min syster honom) men sedan så blev det köp. Han är en häst som vi köpte som verkligen är värld var enda krona, och dessutom mycketmycket mer, han var ett riktigt fynd då vi haft så kul med honom.
I ridnigen är han rolig och possitiv, kan ibland kännas en aning stark men det släpper oftast när man börjat känna honom mer och mer, just nu tycker jag han nästan aldrig blir stark. Utan han är känslig och lätt ponny.
Personligheten kan man kortfatta kort igentligen, alltid glad, öronen spetsade frammåt, älskar livet och alla människor! Han är verkligen en toppenhäst både i ridning i psyket och allt annat med honom!

Peek-A-Boo:
Sto född 2006, mörkbrun.
Henne hittade jag på en annons i Sundsvall, var verkligen helt såld på henne tyckte hon var så himla söt, så vi åkte hela 4O mil för att provrida henne, sedan åkte vi 4O mil hem igen. Men det var värt det för jag blev verkligen såld på henne direkt.
Hon var ju bara 4 år då vi provade henne, men insåg att hon är en ponny med mycket kapacitet i framtiden, men redan då var hon lite tjurig sparkade bakut några gånger då jag provred men inte alls brydde jag mig om det, hon var ju ett litet sto, och allt annat med henne var så perfekt, hon var precis som en häst jag vill ska vara. Hon är känslig för hjälperna, och även känslig i munnen, lydig och försöker. 
Hon är väldigt väl riden för sin ålder, hon är bara 5 år men hoppar kortare banor på 1m, enstaka hinder på 110 med kapacitet för mer, i dressyren går hon i stadig form och flyttar för skänkeln, hon gör öppna-sluta-skänkelvikning-rygga-förvänd galopp och galoppombyten. Så med ytterligare träning och mer rutin så kommer det bli super!
Hennes personlighet var från början sur, hon stod och surade i stallet i hagen osv, men nu ser jag aldrig henne så, nu är hon nästan alltid glad, öronen frammåt och hon kommer till mig i hagen, och hon är riktigt riktigt gosig och älskar uppmärksamhet, min lilla ängel!

amanda-här kommer bilderna

Här kommer resten av bilderna, se och njut. Men glömm inte bort att släng in en kommentar!
Bilderna är fotade med Nikon D6O, objektiv sigma 7O-3OO.
Nu ser ni några bilder på honom utan ryttare, många tycker han ser ut som en stor häst med ryttare
och när han rör sig, tycker ni fortfarande han ser ut som en stor häst även utan ryttare? :)

amanda-sneak peek

Har varit ute och fotat Pedro i hagen, klippte manen innan och lindade benen så han skulle se lite snygg ut, blev många härliga bilder på snyggingen, vill ni se fler?:)
Isåfall kan jag lova er en bildbomb med massor av bilder!!


amanda-love

One day I will be back to this moment
I really love you, that´s true
amanda-valfritt

Nu när jag bloggar själv medans angelina är på semester så tänkte jag ifall det är något speciellt ni vill läsa om eller se. Så det är bara ni skriver vad ni vill jag ska skriva om eller ifall ni vill se outfits eller liknande, upp till er, bara att lämna en kommentar här :)

amanda-tävlingsdag i vindeln

Är både nöjd och inte nöjd på samma gång, haha.
Iallafall så blev det ganska lång framrinding och hon känndes ganska trött efter att ha åkt transport i över två timmar. Men i början på framhoppningen var hon inte riktigt igång, men när jag red fram henne lite mer hoppade hon bättre. Men det var väldigt trångt där inne och gillade inte heller underlaget.
Inne på banan så känndes galoppen bättre, men hon var fortfarande inte riktigt på hugget, men hoppade iallafall, på 4 hindret så stod hon emot mycket och tittade lite, men tryckte fram henne och hon hoppade endå, till nästa hinder som var nr 5 så började hon tjura ihop igen och sparkade bakut, även fast jag just bara hann svänga runt hörnet, och det var säkert 15 meter kvar till hindret. Men gjorde då en volt och hoppade det igen, sedan kom vi runt hela banan utan några större konstigheter. Men fick då 4 fel då jag korsade min egen väg och så fick jag ett tidsfel.

Jag är nöjd för vi kom ju igenom banan, och jag kan inte kalla det en vägran hon gjorde, hon hoppade lite stort ibland men det får jag ta, med mer rutin kommer det nog bli bättre. 
Men ifall hon gör såhär någon fler gång ska jag driva på henne ordentligt, för nu när hon sparkar och tjollrar så väntar jag bara tills hon är klar så fortsätter jag, ska försöka säga till henne ordentligt nästa gång det händer ifall det gör det.
Men är endå nöjd pga att det är hennes första tävling så pass långt bort, hon har aldrig åkt så långt någon gång tidigare, vi stod i transporten istället för att ha stallplats och det gick också jättebra.
Hon var väldigt cool och lugn hela tiden.

Här får ni film, så ni ser nog när hon tjura ihop..

 


amanda-tävling imorgon

Tävling imorgon då, så eftersom angelina är borta kommer hon inte uppdatera och inte jag heller, eller uppdaterar då jag kommit hem, då skriver jag hur det gått osv. :)
Hon har varit så fin de sista veckorna så jag hoppas även det går bra för oss imorgon!
Ska sova nu eftersom vi ska upp väldigt tidigt, men som sakt uppdaterar då jag kommer hem!
Önska oss lycka till :D


kom igen nu hjärtat♥

angelina-semester

I natt far jag mot eskilstuna så jag kommer inte kunna uppdatera varken bloggen eller min bdb... Känns igentligen ganska skönt att bara få slippa allt och fara och ta det lugnt. Det kommer ta runt 10 timmar i bil på väg ner mot kusinerna. Men jag får väll lov att lyssna på musik och roa mig på annat vis;)
Jag kommer hem Tisdag natt igen med nya tag och ska då uppdatera bloggen igen. Tråkit för Amanda att blogga själv men det får hon stå ut med :)!
Idag får Bella vila som hon nu ska göra 4 dagar frammåt. Hon får också en liten mini semester. Jag ska snart packa klart dom sista grejorna och sen ska jag sova lite så jag orkar dra mig till bilen i natt ;)!
Ni får ha det superbra medans jag är borta!!
Lyckatill i morgon Amanda på tävlingen!!♥amanda-anmäld

Har anmält mig till en tävling nu hos Lycksele Rid och Körsällskap den 13 Agusti, det är dressyr och jag ska tävla LC:2 med Pikkan, LB:1 och LA:1 med Pedro. :)
Så nu måste jag lära in mig tre program, men det ska nog bli bra endå, kan det mesta i alla programmen.

Någon annan som ska dit och tävla/fota eller bara titta på?

amanda-finfina ponny

Har varit ute och ridit Pikkan, hade egentligen tänkt åka in till ridhuset men det blev inte.
Så jag red först ut här hemma, blev efter bastuträskvägen och över berget så hon fick gå i skogen och jobba lite. Red ute då i 3O minuter sen gick jag ner på ridbanan, red lite dressyr och hon var helt sjukt fin, minns inte när hon var såhär fin senast, ifall hon någonsin varit såhär fin.
Red mycket tempoväxlingar, skänkelvikningar och öppna, skänkelvikningarna gjorde hon hur bra som helst, hon låg stadig i en bärig form hela tiden och var jättelätt i handen. Hon var verkligen underbart fin.
Red på ridbanan i 15 minuter, sedan gav jag mig. Skrittade av och gick in med henne. :)

Sen så har jag också friserat manen, pannluggen och klippt hovskägg så hon är fin, men ska även duscha av henne senare. Smörjde upp alla grejjer som ska med, så nu ska jag börja packa lite smått.


amanda-idag

Idag ska det packas för tävlingen, ska snygga till ponnyn sen så ska jag även rida ett dressyrpass. :)
Uppdaterar mer under dagen.

amanda-tävlingsoutfit

Denna outfit ska jag och Pikkan ha på lördag :)
dock är det ett par andra röda skydd, men hittade ingen bra bild på dem..


amanda-dressyr på ängen

Red Pedro lite dressyr på ängen, gick sådär. Han var lite springig och lite spänd. Vissa stunder var han riktigt fin men inte hela tiden, haah men kan ju inte alltid gå super.. ;)
Angelina fotade några bilder, kan ju bjuda på några iallafall.


min sits och blick var inte alls bra idag..

amanda-nu

Nu ska jag ut och rida, angelina kommer och fotar så ni får bilder senare ikväll :)

amanda-ridhjälm

Den första som gissade rätt på vad jag köpt var Jossan som gissade på en ridhjälm, men du hade inte lämnat ut någon bloggadress så jag kan inte länka dig(?)
Men Matilda kan få ett extra plus som gissade på charles owen eller jacson wen.

Igår köpte jag iallafall en jacson wen. 
Tycker egentligen att charles owen är snyggare, men eftersom jag har så många hjälmar redan och den här var extra billig så slog jag till på den. Vill ha någon lite mer ''dressyrigare'' hjälm, visst den passar till hoppning också men jag vill ju inte tex ha GPA hjälmen till dressyr. Så då fick denna följa med mig hem ;)

angelina-Kilopraktikern va här

Idag kom kolipraktikern och kollade upp Vanillin. Det fanns massa fel på henne. Hon var sned igen i bäckenet... Och i bogen var hon också sned. Så han bröt till henne och fixade hennes spända muskler. Hon var också väldigt stel och konstig i nacken. Så den bröt han också till.
Så nu ska hon stå 7 dagar. Sen ska jag skritta och små trava 7 dagar. Sen kommer han och kollar till henne igen på 2 veckor. Så är grymt gald just nu :')
Så Umeå får vänta. Han tror inte att hon har några problem med senerna eller nått han tror bara det var det att hon var sned över allt och typ att bogen var i ''fel läge'' Så nu är det bara vänta och se hur de blir.
Men vi bokar av Umeå nu iaf. Och skulle de va mer fel på henne som han inte kan fixa så bokar vi en ny tid i umeå.
Thats it!
Är verkligen grymt glad just nu :')♥

Jag älskar dig♥

angelina-hoppningen igår

Hon var väldigt seg och kom nära på alla hinder typ. Så jag gav upp efter ett tag. Gick inte bra. Kände mig som en kratta.. Kunde bara inte rida. Men lite fina bilder belv de endå :)
Tack Amanda som följde med.
Men sen på kvällen blev det roligare. Var med Amanda hela kvällen. Massa lek å skoj med sms å dator xD!
Foto: Amanda Stenman Lindqvist
Hoppar Vattenmatta utan några som helst problem :)! Flicka lilla♥
Lat ponnyn♥

angelina-se yah!

Nu drar jag ut till stallet och gör i ordning Bella. Får se vars vinden för oss :)!


amanda-dagens fråga

Var in på en hästaffär, och gissa vad jag fick med mig hem?
Den första som gissar rätt får en länk!

Tips: svart

amanda-kliniken

Det här inlägget blir nog inte speciellt långt då det fortfarande är samma som sist, hon visar fortfarande lite hälta men dem sa att det är betydligt bättre än sist, så dev gav henne en chans till och blev behandlad igen. 
Så hon ska fortfarande stå i boxhage, sen ska vi på återbesök den 15 Agusti.
Känns skönt att det är bättre, men vill samtidigt att hon ska bli bra snart, saknar att sitta på min sötnos!


amanda-hemma

Nu är jag hemma från Umeå, skriver ett inlägg senare om hur det gick.

angelina-dagens outfit

Ska ha denna outfit när jag rider idag :)

angelina-hoppning på schemat

Tror att jag ska hoppa Bella lite idag. Bara ta några språng och kanske höja lite. Sen så ska hon få en liten hoppvila. Sen så ska jag kanske tävla henne på slutet av augusit. Men det får vi se om. Vi ska känna oss redo också.
Har borstat upp Vanillin och frissat henne lite idag. Hon tyckte det var jättemysigt och bara stog och sov typ. Hur söt som hellst. Saknar verkligen att rida henne nu! Imorgon ska en kilopraktor kolla upp henne och fixa henne lite. Så detta kommer nog ordna sig till slut. Sen ska vi ju till kliniken den 8 aug.
Det var allt jag hade att säga nu. Så uppdaterar mer sen :)
DU ÄR SÅ SJUKT UNDERBAR LILLAPLUTT;*

amanda-dagens fråga

Ifall ni födde upp en egen häst/ponny sto eller valack spelar ingenroll, men isåfall vad skulle ni döpa den till?

Av någon andledning har jag alltid velat ha en häst/ponny som heter Cappuccino. Tror det var för att jag hade ett gossedjur när jag var yngre, en häst då som hette det. Sedan dess har jag alltid velat ha en häst som heter det. 
Så ifall jag någongång i tiden kommer få döpa min egen häst så ska den heta så! haha :D

angelina-låång

Idag for jag ut och red en lång ritt på typ 1 timme 15 min. For bäckänget. Skrittade väldigt mycket. Och bara lät henne trava på långa tyglar vissa delar. Tog en galopp upp för brännanvägen. Hon var ganska jobbit just då. Hon kollade as mycket på allt.. Men sen gick det bättre då jag sa till henne. Min lilla plutt fattar inte alltid vad som är rätt och fel ;)
Hon var varm efteråt och lite svettig när jag kom hem.
Känner att jag inte har så stor tagg på att blogga längre.. Känns som jag skriver samma saker helatiden. Tycker det är grymt enformigt..
Bilden är fotad av min lillasyster. (bild från igår)

amanda-markarbete/dressyr

Har även ridit Pedro nu efter middagen och han var verkligen kanonfin!!
Tänkte mycket på att han skulle jobba ordentligt med ryggen idag, så på framridningen jobbade jag mycket i skritt till en början, öppna och sluta, sedan gjorde jag samma sak, och tänkte hela tiden på en låg och avslappnad form så ryggen kommer upp ordentligt. Sedan började jag trava över bommar, 7 stycken, lika som jag gjorde igår med Pikkan, och red varannat håll åt vänster och varannat håll åt höger. Behöll den låga formen men gasade på extra på långsidorna, sedan över bommarna osv. I slutet kortade jag upp formen, red på mycket fram och han fortsatte gå jättebra med ryggen och blev jätterund i formen och han blev helt plötsligt skumpig, och han brukar inte bli det, men gud så fin han var, jättehärlig känsla fick jag där i slutet, red honom bara kort ca 2-3 minuter sedan red jag honom lågt igen, sedan skrittade jag av i skogen. 
Ska försöka jobba honom sådär oftare, så han får mer ryggmuskler så senare kommer nog detta bli kanon ifall han orkar bära sig sådär bra ett helt dressyrpass, han var verkligen superhärlig att rida, allt känndes så perfekt :')

Efteråt duschade jag Gia så hon är lite renare inför imorgon, då vi åker till Umeå på återbesök, håller tummarna för det bästa!


amanda-hoppning

Det blev bättre väder, till och med solen kom fram stundvis så vi åkte in till ridhuset för att hoppa.
Hoppade lite bana, på några olika höjder, hade även en kombination och så var det mycket olika tittgrejjer under hindrena, tex vattenmatta med vatten i dessutom, hon hoppade den kalas. Hon var inte alls speciellt tittig, fast var lite okoncentrerad vissa stunder och kollade mycket på sådant som hände runtomkring i omgivningen.
Men jag är faktiskt jättenöjd över idag, och det känns bra inför lördag, hoppade även muren på 95cm idag och kombinationen låg på 1 meter.

Foto: Michelle Wik


amanda-gårdagens ridpass

Skrev aldrig igår när jag red, glömmde helt bort det..
Iallafall så red jag ut på Pedro, red efter ängarna och en sväng i skogen, blev för det mesta mycket trav, gjorde även lite skänkelvikningar på ängen. Han skötte sig riktigt bra och vi var ute i ca 5O minuter.

Efter så red jag Pikkan, la upp 7 stycken bommar i mitten av ridbanan. På framridningen tränade jag på öppna och sluta, alltså flytta fram och bakdelen och det gick verkligen jättebra, gjorde det både i skritt-trav och lite öppna i galoppen. Sen började jag trava över bommarna, gick super och vände varannan gång åt höger varannangång åt vänster och då på varje långsida gjorde jag antingen en öppna, sluta, eller galoppfattning eller bara tempoväxlingar, alltså aktiverade henne helatiden och hon jobbade jättebra. :) 
Red i ca 45-5O minuter på henne också.

Idag hade jag egentligen tänkt åka in och hoppa på ridhuset, men vädret är inte så lovande regnar just nu, men vi får väll se ifall det slutar om ett tag, hoppas det iallafall. Isåfall så kommer en bildbomb senare ikväll =)


angelina-godnatt

Nu ska jag sova imorgon kommer mer uppdatering om markarbetet med Bella idag. Men nu ska jag sova. Godnatt!

amanda-veckans händelser

Har två speciella planerade händelser i veckan, på onsdag åker vi till umeå på återbesök med Gia, på lördag åker vi till vindeln och jag ska tävla Pikkan, blir en LC.

angelina-duktig jag

Har just städat mitt rum som var hemskt stökigt. Men nu är det fint och rent! Kan ju inte bo i en svinstia.
Hade snart tänkt gå ut och ta mig en tur på Bella. Får se vars vinden för oss. Det lutar mot ett markarbete iaf. Tror Olivia ska fota och kanske filma. Vi får se hur vi gör.
Just nu väntar jag på att min tvätt ska bli klar. Hejdå!

amanda-svart vs brun


Orginalet - svart läder med silverspännen

Redigerad - brunt läder med mässing spännen

Vilket passade Gia bättre i? :)

amanda-gårdagen

Glömde skriva om igår, det regnade iallafall när jag red och red i 4O minuter på ridbanan men endast skrittarbete, gjorde mycket halter, öppna, sluta, skänkelvikning osv. Hon var riktigt duktig och försökte hela tiden.

Idag hade jag tänkt åka in till ridhuset och hoppa, men vi får se hur det blir ifall jag hinnder det och när mamma kommer hem. Annars vet jag inte rikigt vad jag ska rida :)

amanda-redigering av bilder

OREDIGERADE                        REDIGERADETänkte snabberätta hur jag redigerar mina bilder på ett snabbt och enket sätt. Bara en liten skillnad gör det mycket snyggare och härligare att titta på, mer skärpa osv.


Jag andvänder mig av photoshop CS5, och redigerar bilderna väldigt enkelt, börjar att trycka på ''Image'' och sedan ''Auto Contrast'' där får bilderna mer kontrast och färg, blir lite mera liv i bilden. Sedan trycker jag på ''Filter'' och sedan väler jag ''Sharpen'' sedan ''smart sharpen'' där kan man välja hur mycket sherpa man vill ha på bilden, prova dig fram, det måste vara i lagom mängd. 
Ibland räcker den redigeringen för mig, men ofta andvänder jag mig också av att trycka på ''Image'' sedan ''adjustments'' sedan ''curves'' och ''brightness/contrast'' på curves kan man ändra ljuset ifall bilderna är lite tråkiga och mörka, på brightness/contrast kan du fortsätta fixa med kontrasten lite och även ljusstyrkan.


amanda-nej

Nej nu måste jag göra något viktigt, har suttit inne hela dagen och inte gjort någonting förutom latat mig, nu blir det äta middag sen blir det dressyr med Pikkan trots det regnar, men usch för att rida i regn, inte kul:(

amanda-läsvärt om pedro

Nu tycker jag alla som undrar och har en massa frågor om Pedro ska läsa detta inlägg, kommer skriva information om honom osv..

Pedro är en valack född 1997, alltså 14 år. Vi köpte honom i Januari 2010, så vi har haft honom i ca 1,5 år.
Han är en ponny som alltid är glad och öronen spetsade frammåt och gillar att jobba, tävlar LA dressyr, utbildad högre, älskar att hoppa men får endast hoppa småhinder ibland då och då eftersom han tidigare behandlat framknäna. Men det är alltså dressyren som är hans starka sida. Får alltid med sig rosett hem från tävling.
Min syster har ridit honom och det är nu i sommar som jag börjat rida honom mer och mer efteresom hon inte har så mycket tid och inte lika mycket intresse. Hon rider honom fortfarande ibland då och då, men när hon inte rider honom gör jag det och har fått massor med frågor om varför jag rider honom, han är en superrolig ponny som man bara älskar.
Har även fått frågor om jag kommer fortsätta tävla honom och det beror på, kanske ifall inte syrran vill tävla så kommer jag troligtvis tävla honom.

Så är det någon som har några frågor nu så kan ni skriva dom i detta inlägg, så som att vi gör en liten minifrågestund om bara Pedro, så svarar jag på frågorna senare!


Snygg pojken ;)

angelina-regn

Idag red jag dressyr på Bella. Det gick inte sådär superbra utan hon var väligt lat och trög i dag. Hon orkde inte ens bära sig själv i bland. Så jag red inte så länge och gjorde några skänkelvikningar på slutet sen gav jag mig. Det spö regnade helatiden. Tove och mamma satt i bilen och kolllade på. Sen fotade Tove några bilder på oss.

Foto: Tove sörderström - http://sommarponnyer.blogg.se


vet att hon är fel stäld i skänkelvikningen.. Men jag gör lixom lösgörande:)
Så nu fick ni en rejäl bildbom :D

amanda-mina ridhjälmar


GPA evolution
Denna hjälmen köpte jag på royal, det var en dag då dom hade halva priset på valfri vara i hela butiken så då slog jag till och fick hjälmen för 29OO kr som helt ny och oandvänd och annars kostade den 58OO kr så gjorde ett riktigt fynd. Det är en hjälm jag är väldigt nöjd med, sitter bra och är jätteskön, fast den är nog en storlek förstor för mig men gillar hjälmen endå.Kavalkade aerocool
Den hjälmen köpte jag också på Royal, den kostade 14OO kr om jag minns rätt, den är jätteskön men andvänder inte den speciellt ofta eftersom den är marinblå och då måste jag rida med något i den färgen för att andvända den, men som sakt den är riktigt skön, det lilla jag stör mig på den är att det ser ut lite som en ''anknebb''
Men gillar även den hjälmen.


Halo Rider
Har ingenaning vars den är köpt eller något, har haft den rätt länge och fick den då jag fyllde år, men tror den kostade runt 800 kr då, nu är den betydligt billigare och finns nog runt 3-400 kr att köpa nu.
Enkel och billig hjälm, men väldigt skön. Sitter perfect på mitt huvud iallafall.

Sen har jag en till liknande den sista hjälmen men har ingenaning om vad den heter eller något, men det är också en blillig hjälm, fast den har jag haft riktigt länge så vet ingenting om den eller så.
Sen just nu vill jag köpa en charles owen, men eftersom jag har många hjälmar och inte andvänder alla så är jag tveksam på vad jag vill ha för hjälm, och isåfall känns de onödigt att slösa 25OO kr till på en hjälm när jag har hjälmar för mycket pengar redan, så isåfall funderar jag på att köpa en jacson wen då den är väldigt lik charles owen, men inte riktigt lika snygg och kanske inte riktigt lika skön, men den är betydligt billigare! Bara drygt 1OOO något.

amanda-dagen

Idag ska jag rida, på Pikkan blir det ett dressyrpass nere på banan, Pedro har jag ingen aning om vad jag ska rida med, men vi får väll se vad det blir.

amanda-förlåt

Förlåt för sjukt dålig uppdatering men har verkligen inte haft tid, har fullt upp!
Igår var det trästock hela kvällen, kom inte hem för än efter 2 någon gång, upp imorse och åkte till Piteå och såg nå vattenskoter tävlingar. Sen hem igen, göra sig iordning för en till kväll på trästock så har inte ens hinnit med Ponnyerna idag, eller jo var ute och kollade till dem och hälsade på dem för ett tag sedan, annars så ska mamma sköta dem ikväll, tack! :)

Så Pikkan fick 2 vilodagar nu, och Pedro fötjänar en vilodag så det är lugnt, imorgon väntas ridning, vet inte vad men funderar på ett ordentligt dressyrpass med tjollerpikkan, har inte ridit ordentligt dressyr sedan idaträningen, så det behövs nog =)

Oredigerad bild, visst var hon mörk i vintras? :D

angelina-älskade ponny

Jag älskar dig Bellaaaa!!!!
For ut på en jättemysig barbacka sväng genom byn och sen rundan hem. Travade ganska mycket på bara långa tyglar och sen tog jag en mysig galopp upp för en äng. Släppte tyglarna och bara njöt av ögonblicken. Så underbar ponnyn är alltså. Jag litar på henne till 100%.
Här kommer bilder från Jennie träningen i torsdags :)
Foto: Hannah Mattsson :)

angelina-dagen

Så här ser typ min dag ut idag.
Ska starx ut och rida på Bella. Vet inte vad jag ska rida eller vars. Men det blir nog ut igen. Troligtvis träna galoppen idag också. Sen ska jag fixa klart i stallet och göra iordning mat och sånt. Sen ska jag kanske till byn och äta middag med min familj och annat folk. Sen ska jag till trästock festivalen ikväll också!
Så blir en fullbokad dag idag med !
Igår hade jag en superkväll med tjejorna och några boys! Dansade och hade as kul. Sen får vi inte glömma våran promenad till frasses med Hampus å Rasse ;D Sjukt kul kväll iaf!
Men nu ska jag dra mig ut i det mulna vädret..:/
Gammal bild på min och Vanillin när vi tävlade LC i Umeå.

angelina-uteritt

Idag red jag ut på Bella i 35 min. Tränade att fatta galopp från skritt och det gick superbra. Nötte på det ett tag tills jag kände att hon inte orkade mer. Så skrittade jag hem och så borstade jag henne jättelänge när vi kom hem igen och bara myste med henne. Hon var grymt mysig :]!
Ikväll ska jag på trästockfestivalen. Där uppträder massa kändisar och sånt. Sjunger och spelar musik. Så jag kommer ha en underbar kväll med mina kompisar! Hoppas ni får en bra dag!
En bild som en tjej redigerade till mig :'D! så fin!

amanda-10 saker ni kanske inte visste

♥ Jag köpte Pikkan själv, för mina pengar.

♥ Jag har på senaste tiden blivit mer hopprädd för höga höjder.

♥ Första gången vi skulle pröva lasta Pikkan, tog över 2 och en halv timme och vi hade fortfarande inte fått in henne, nu lastar hon sig själv.

♥ Medans Gia var halt förra gången, red jag mycket en ridskole ponny som hette Mickey och tävlade även honom.

♥ Innan jag köpte Pikkan hade vi ett annat D-ponny sto pågång, affären var nästan helt klar bara veterinärbesiktning som skulle göras, men försäljaren ville inte skjusa hästen till en klinik och göra en veterinärbesiktning så blev inget. Ponnyn stod på ett försäljningsstall i söder.

♥ Min första ponny var också ett skäcksto som Gia.

♥ Jag har flygit av Pikkan 3 gånger, och då menar jag flygit.

♥ Alla olika tränare jag ridit för med Pikkan säger att hon har massor med kapacitet.

♥ Jag har tävlat Pedro 3 tävlingar, 6 klasser och har blivit placerad i varje klass, vinst i 5 av 6 stycken, 3:a i 1.

♥ När jag och Gia var i Södra Umeå och tävlade hoppade vi våran första LB som gick jättebra, anmälde mig då för att debutera LA i Luleå, några dagar före tävlingen trampade hon sig själv med brodden och blev halt, där börjar våran långa tråkiga historia.

amanda-dressyr

Har varit ute och ridit dressyr på Pedro, passar blev lite annars upplagt än vad jag tänkt, men blev endå en hel del öppna och sluta.
Jobbade honom hela tiden i en riktigt låg och avslappnad form, att han gick på bra fram till handen och att han jobbade ordentligt med ryggen. Han var riktigt fin och det känndes jättebra, och som sakt så jobbade jag mycket med öppna och sluta, avslutade även med några skänkelvikningar och då kännde jag att han var riktigt mjuk och följsam i kroppen :)
Sen for jag ut och skrittade av honom en runda på typ 15-20 minuter :)
Red i ca en timme totalt.

amanda-idag

Idag är det bara Pedro som ska motioneras, Pikkan vilar idag.
Så jag ska ut strax och rida ett dressyrpass på ridbanan, ska träna mycket på galopp - halt, och blir även lite öppnor slutor osv..
Uppdaterar när jag kommer in =)

amanda-bilderna från idag


norrlandsryttare-svaren på frågestunden

Okej, nu fick ni svaren i ett videoinlägg, pinsamt för oss, haha men det var någon som ville vi skulle göra det så då fick vi lov att göra det, haha :)
Hoppas ni hör vad vi säger, och sen var det några frågor som tyvärr kom in efter att vi gjort frågestunden klar..


amanda-dagens fotografering


Vill ni se fler?

angelina-ge mig

Asså nu förtiden har jag börjat att kolla runt på saker jag tycker är snygga och sånna som jag vill ha. Hittade nyss denna ur snygga HV polo pikén :)
Ge mig?(A)

amanda-hämtat ut

Har varit på stan med Angelina, hittade inget speciellt köpte bara nå onödiga småsaker som är bra att ha, sen åt vi på frasses, gick på royal och dregglade lite över alla saker haha, men köpte ingenting.
På hemvägen stannade jag och hämtade ut mitt ena paket, som jag beställt, är riktigt nöjd över sakerna, ni väntas bara nästa paket, grejerna som jag beställt har jag lagt ut tidigare, som ni kan titta på HÄR :)


angelina- Jennie Träning

Idag så for jag till Ersmark och tränade för Jennie. Värmde först upp med öppna och sluta och sen galopp bommar på böjt spår. Sen började vi hoppa 5½. Hon hoppade superfint. Fast vi hade ingen trav bom i början. Hon vart lite trött och svettig efter det. Men sen skrittade vi ett tag och tog nya tag. Sen hoppade vi linje med 3 galoppsprång.
Ibland fick hon in 4 men det var inte många gånger.
Hoppade vattenmatta för första gången och hon tittade inte ens. Superduktig tjej! Hoppade bra med ryggen idag. Ibland känns det som om hon hoppar min ur sadeln xD! Men riktigt duktig var hon idag. Och det var 26 grader varmt.. Trodde aldrig hon skulle orka men då trodde jag fel :D!
Här kommer filmen från dagen träning! Tack Amanda som tog sig tid att komma och filma :D!

amanda-angående gia

Många har frågat hur det är med Gia nu, och det vet jag faktiskt inte. Hon står i boxhage nu och ska göra det tre veckor, men hon har stått där i två veckor nu så är bara en vecka kvar. Eller nästa onsdag ska vi in till kliniken igen på återbesök.
Så jag kan ju varken rida henne eller ut och gå med henne eller någonting, men brukar mysa med henne i stallet osv och hon är då fortfarande glad och mysig som vanligt.

Tänkte lägga in en liten bildbomb på Gia, alla bilderna är tagna i år, alltså 2011!Ser ni här sista bilden så fin hon var i kroppen, bra musklad och smal, nu är hon värsta tjockisen, hah:(
amanda-redan ridna

Båda ponnyerna har redan blivit ridna idag, gick ut halv 9 och red, Adelina följde med på Pedro och vi red ut, blev mycket runt ängarna där det blåser och inte är så himla mycket småkryp. 
Och båda skötte sig bra, galopperade även på långängen (en lång äng som är plan och är ca 1km) jättehärligt! :)
Var ute i en timme ungifär.

Nu ska jag iväg och fota Angelina när hon hoppar Bella, efter det ska jag nog iväg till stan en stund och shoppa lite, eller iallafall se om jag hittar något.
Vi hörs sen!=)

angelina-DREGGEL!!!

SNÄLLAAA GE MIG?

amanda-gramantygel


Tycker alla kan skriva vad ni tycker om gramantygeln.
Tror de flesta vet hur en gramantygel sitter, om inte så kan ni kolla på bilden nedan.

Det är en extratygel som knäpps under sadelgjorden som går mellan frambenen genom bettringen och till ryttarens hand.


källa: Agria

”Gramantyglar påverkar hästens viktfördelning”

En studie genomfördes i Sverige för att försöka ta reda på om hästar som rids med gramantyglar förflyttar mera av sin vikt till bakbenen jämfört med om de rids utan gramantyglar. Forskarna använde en särskild mätplatta för att mäta benens tryck (kraft) mot marken. Mätningarna gjordes genom att ett antal hästar arbetades i samlad trav över plattan med tre olika utrustningar:

1) med endast med gramantyglar. 2) med en kombination av gramantyglar och vanliga tyglar. 3) med endast vanliga tyglar.

Resultatet av denna studie visade att när hästarna reds med en kombination av vanliga tyglar och gramantyglar hade de en signifikant större vertikal (uppåtgående) och framåtgripande impuls i bakbenen jämfört med när de reds med vanliga tyglar eller med bara gramantyglar.

Slutsatsen av denna studie är att man med gramantyglar, när de används korrekt och i kombination med vanliga tyglar, kan få den önskade effekten att hästarna förflyttar sin tyngdpunkt mera till bakbenen. Däremot fick man inte samma resultat när hästarna reds med endast gramantyglar.


amanda-hoppningen

Blev att jag hoppade hemma istället, orkade inte åka in med två ponnyer, kännde mig alldeles för trött för det.
Men iallafall så hoppade jag hemma istället, vi har ju inte lika mycket hinder, hade tänkt mig 10 studs ungifär men blev bara 6 stycken så hoppade jag någon extragång istället.
Började iallafall med Pikkan, på uppvärmningen var hon jättejobbig, släppte lite mer mot slutet så då började jag hoppa lite, hon tyckte det var jobbigt men skötte sig jättebra, efter travade jag henne lite mer och då blev hon verkligen superfin!
Sen var det Pedros tur, han var också riktigt duktig, men ibland slarvade han lite och inte riktigt lyfte benen ordentligt, men bra övning för honom, sedan så gjorde jag om studsen till en kombination och hoppade den 3 gånger med han, inte alls höga höjder utan bara småhinder. 

angelina-träning imorgon!

Har just pratat med Jennie och jag ska träna för hon med Agnes och hennes ponny Benjamin i morgon. Så jag hoppas det kommer bli en kanon bra dag i morgon! Vi ska hoppa linjer medn typ 3 galoppsprång och med 4 och 5½ typ. Så det blir perfekta övningar för mig och Bella!
Har hunnit med att smörja sadeln och mina träns i dag med. Och stövlarna. Fast dom smörjer jag nästan efter varjegång jag andvändt dom men. Iaf så tycker jag att jag har hunnit med ganska mycket idag. Men nu ska jag gå och ta mig nått att fika. Jag är lite små hungrig känner jag ;)!
Men ni får ha en så bra kväll allihopa!
uppdaterar mer i morgon!

angelina-Emma & Sweety

Idag for jag ut och red en jättemysig sväng med Emma och hennes ungponny Sweety. Vi red sjövägen, det tog typ ksk 40-45 min. Vi pratade och så och hade det mysigt. Travade på brännan vägen en bit och på slutet galopperade vi efter en äng. Det var härligt. Det som är så synd nu med sommaren är bara att det ska vara så mycket brem och flugor och mygg. Sjukt jobbiga och ponnyerna är så irriterade! Men sånt är livet inget kan vara perfeckt.
Här hittar ni Emmas blogg ----> http://ponnyfjanten.blogg.se
Här kommer några bilder på Bella före ritten :D!
Min lilla tjockis ;*!

angelina-piteå

Idag har vi varit i piteå och badat på äventyrsbadet. Kusinerna följde med och det var riktigt mysigt! Åt sedan och badade vidare en stund. Sen gick vi ner till havet och gick runt i den sjukr varma och hälriga sanden. Det var inte så mycket folk när vi kom dit som tur var. Sen gick vi in i ett glasshus och köpte glass. Det var supergott!
Sen for vi hem.
Nu har jag just ätit middag och ska strax fara ut en sväng på Bella. Får se vad vi ska träna på idag. Det får komma som en slump ;)!
Men nu ska jag kila ner och göra mig iordning. Mer uppdatering sen!

norrlandsryttare-glöm inte bort

(klicka på bilden för att komma till inlägget)

amanda-hemma

Kom precis hem har varit borta med familjen osv. Så nu passar jag på att göra ett lite ointressant inlägg, ska strax äta middag sen ska jag gå ut och göra iordning ponnyerna och sen åker jag in till ridhuset för lite hoppning som jag skrev i inlägget tidigare. Mamma kanske stannar och filmar lite, annars blir det nog varken bilder eller film men hoppas iallafall på lite film från ikväll :)

saknar att rida min prinsessa♥

amanda-blir nog gymnastikhoppning

Idag blir det troligtvis gymnastikhoppning på ridhuset, har tänkt in och sätta upp massor med studs, vanligtvis brukar jag bara ha 3-4 stycken, men tänker sätta upp många på rad, typ 10 stycken så det blir lite jobbigare för dem ;) Men blir nog senare ikväll eftersom det är så varmt ute just nu.
Men iallafall så ska båda ponnyerna med! :)


amanda-andra ponnyn riden

Nu ikväll har jag även ridit Pedro, for ut klockan 9 på kvällen så det var jättehärligt och svalt ute, och han skötte sig super. Red ut och red honom hela tiden i låg form, stannade och klättrade i backen med honom 10 gånger också, jobbigt men riktigt bra träning för ryggen. 
Var ute i ca 4O-5O minuter :)

angelina-seeega

Idag har jag varit med Agnes och Emma. Och vi har varit sjukt sega heladagen. Så jag hann inte rida Bella idag.
Vi for och red Passe och Benjamin. Det var skitkul!
Passe är en gammal travare som var riktigt fin. Han testade mig lite i början men sen så gick han så snällt och fint. Och han gjorde det jag bad honom om. Sen så fick jag testa Benjamin. (agnes tävlings ponny) Har var en riktigt fin ponny måste jag säga! Hoppade han också och han var jätteduktig :D! Kände mig något stor på honom men men ;)
Nu ska jag se film så jag får blogga mer i morgon!

amanda-klättring

Har nyss varit ute med Pikkan, blev lite klättring i backen, klättrade 1O gånger utan att hon protesterade en enda gång:) Sen gick jag till ridbanan och avslutade där i 5-10 minuter och red igenom alla gångarter med lite övergångar, hon var jättefin och skötte sig super! Fast var en massa flugor och brems, men så duktig ponny som knappt bryr sig om dem. Ska ut med Pedro sen, men det blir nog lite senare så det hinner bli lite svalare och mindre insekter.

angelina-varmt

Idag är det varmt ute. Men lite moln ibland så det är inte stekhett iaf.
Idag tror jag att jag ska rida ut på Bella. Ska kanske träna lite intervaller. Eller träna hennes galopp lite genom att fatta och sakta av och fatta och sakta av. Eller så ska jag klätra med henne.

Har lite besluts ångest om vad jag ska göra men vi får se.
Nu ska jag ut i det härliga vädret! 


amanda-lycka♥


norrlandsryttare-frågestund

Okej, nu kör vi igång med en frågestund!
Så fråga på så mycket ni vill så svarar vi på den när vi fått nog många frågor! =D
//norrlandsryttare

angelina-studs

Först värmde jag upp henne med lite dressyr på en volt bara. Ställde henne innåt och utåt. Hon var lite seg idag men. Hon vart grymt mjuk i kroppen sen. Sen kom vi på studs serien jag och Amanda byggt upp. Hoppade alla studsen direkt. Hon tvekade lite men sen blev det bättre. Hoppade jättefint utan svårigheter. Hoppade inte så många gånger.

Sen tränade vi lite galopp ombyten men det gick inte sådär superbra. Men hon gjorde iaf 2 byten korekt. Sen hoppade jag en oxer på 80 som avslutning. Gud vad hon hoppade då. Hängde nästan inte med henne;)!

Är grymt nöjd med henne just nu. Hon är så avslappnad!Film från idag. Duktiga Bella:)

amanda-uteritten

Red ju ut med Angelina idag, hon red på Pedro och jag red på Pikkan, var sjukt mycket flugor som man störde sig på men hästarna skötte sig bra. Stannade av på en äng och red lite dressyr i ca 10 minuter. Blev mycket galopp med Pikkan och även lite byten.
Sen har vi varit hos Angelina, hon red Bella och jag filmade men det får hon berätta om själv senare :)


Dagens fråga: Brukar ni någon gång rida i Hackamore, och isåfall vid vissa tillfällen och hur ofta?

amanda-angelina

Strax kommer Angelina hit, då ska vi ut och rida på min ponnyer, vet inte riktigt vars vi ska rida men blir iallafall ut någonstans.
Sen åker jag hem till henne och fotar hon och Bella :)

amanda-svart hovlack

Jag tycker svart hovlack är jättehäftigt och snyggt, så av mig får det verkligen HISS!
Men har varit mycket prat om ifall man får andvända det på tävling eller inte, har sett många som har det på tävling men tänkte kolla ifall det är någon här som har koll på ifall man får andvända det på tävling?


norrlandsryttare-kommentar

emma om angelina-finns ljus i livet:
hejhej, har en fråga :
går vannis, bella, pikkan & gia i samma stall allihopa ? :)

Nej det gör dom inte. Bella och Vannis står i ett stall och ca 4 km därifrån står Gia, Pikkan och Pedro i ett annat stall :)

angelina-finns ljus i livet

Det finns både ljus och mörker i mitt liv just nu. Mina känslor är så olika helatiden. När jag tänker på Vanillin så känns allt bara så jävla tomt och jobbit.. Men när jag tänker på Bella blir det något ljusare. Hon har blivit hen helt ny ponny sen jag red för Ida. Hon är så sjukt mkju i munnen och kroppen. Jag sitter typ bara och åker med nu.

Idag var hon helt jävla amazing! Kände inte igen henne. Hon hade lätt för allt helt plötsligt. Hon gjorde precis som jag ville utan ett enda litet steg fel. Hon följde med min hand och böjde sig runt min skänkel som om det vore det enda hon gjort i sitt liv! Och i galoppen med! Hur sjukt duktig är hon inte :')

Olivia fotade oss så nu kommer bilder.
(jag vet att jag hade ganska långa tyglar men det var för att hon ska jobba ordentligt med ryggen. Men ibalnd går hon lite överlod. Men som sagt hon är ungponny!)

Beauty For Bell♥
gumman lilla♥

angelina-vill så väl...

Jag vill så väl veta vad Vanillin säger. Jag önskar jag kunde sitta och prata med henne. Det önskar jag så hilmla mycket. Det är fan allt jag begär... Jag vill inget hällre än att kunna höra hur hon tänker. Och att hon får veta hur jag tänker...

Anna kollade Vanillin idag och nu är hon mycket haltare... Mår så jävla piss just nu. Orkar fan inte med att hon ska ha ont längre. Så nu ska vi ringa på riktigt... Imorgon.

jag älskar dig så hilma mycket :'(♥


amanda-fullt upp

På morgonen red jag ett hårt dressyrpass med Pedro.
Började bara jogga igång honom i en låg form, i ca 1O-15 minuter. Sedan kortade jag upp honom och började kväva lite mer av honom, gjorde en egen övning med skänkelvikning och samlad galopp på volt sen fortsatt samlad galopp i förvänd. Han tyckte det var jättejobbigt men han var superduktig och samlade sig verkligen ordentligt.
Tränade också galopp - halt - rygga - galopp, i början var han inte riktigt med på avsaktningarna, men sedan lyssnade han kanonbra.
Red ganska precis 1 timme, men endå så blir ponnyn inte svettig, ett hårt dressyrpass i en timme och solen är också uppe, inte så jättevarmt men jag själv svettades som bara den, han var bara litelite svettig under sadelgjorden, snacka om kondition han har just nu =D

Efteråt så har jag städat i stallet, har hållit på i ca 2 timmar och är fortfarande bara i sadelkammaren, insåg nu hur grymt mycket saker jag har där som jag aldrig andvänder, och vissa saker får man massa gamla minnen ifrån :')
Iallafall så nu har jag lyckats plocka ut allting därifrån, sopat golvet ordentligt så nu är det snyggt där inne, har även hunnit sortera en hel del grejjer och nu ska det in igen, men först vill jag hitta lite målarfärg och snygga till där inne när jag lix är på gång. Fast tog en paus nu och väntar på att mamma eller pappa ska komma hem, för pappa har massvis med målarfärg men vet inte vilken ''sort'' jag ska andvända, så får vänta ett tag. 

Tog ingen bild före så dum som jag är.. Men ska iallafall fixa en bild hur det ser ut när jag är klar där inne, sen så har jag ju även hela stallet kvar, men det får bli någon annan dag, får ta en sak i taget helt enkelt!


amanda-nu

Nu ska jag ut och rida, blir tidigt idag eftersom strax blir det nog väldigt varmt ute.
Har suttit nu på morgonen och planerat in tävlingar, men eftersom jag vill tävla både dressyr och hoppning blir det så många tävlingar som krockar med varanndra, så jag måste välja. Sen så blir det typ 5 tävlingar inplanerat på rad, och då måste jag ta bort nån tävling, kanske två av dem. Så då finns det inte så mycket kvar att välja på sen..
Iallafall så har jag anmält mig på en hopptävling med Pikkan i Vindeln vecka 3O, där ska jag hoppa en LC avd B.


angelina-söt

Red ut på Bella idag. Hon var så duktig! Jag brukar inte jobba henne så mke då jag rider ut, men idag så fick hon allt springa och jobba. Hon var inte så nöjd med det i början men efter ett tag helg hon givmild och jobbade jättebra från bakdelen. Travade ganska mycket idag. Sen stannade jag tvärt av på en äng och galopperade på en volt i båda varven. Hon var super duktig!! Har just sett film och nu ska jag sova. Godnatt!

amanda-ingen ridning

Känner verkligen inte att jag orkar rida idag, så Pedro får också vila, men det gör inget han har endå gått i 5 dagar nu så kan kan få en vilodag han med.
Ska bort strax, sen senare ikväll ska mamma kanske färga håret på mig eller något. 

Kan också säga att Gia är världens renaste ponny, fast nej, verkligen inte! Nu när det regnar ute är hon ju såklart tvungen att gå och rulla sig i jorden. Så snart måste hon duschas igen, menmen så går det med vita hästar ;)
Någon som känner igen sig? ^^
Fast ett tips till er som har skimmlar, duscha dem med silvershampoo så blir dem kritvita, har även hört att skimmelschampoo ska vara bra.angelina-nu

Nu ska jag ut och rida på Bella i regnet. Får se när jag kommer in igen och kan uppdatera:)

Köpte lite greker på stan som jag kän lägga upp sen om ni vill de. Det är inga hästsaker utan kläder till mig :)
skulle ni vilja se det jag köpte?:)

amanda-tävling


Är med och tävlar om ett HV-polo schabrak hos Showjumper!

amanda-färger

Var han snyggare i mörkgrönt eller vinrött?

angelina-japp..

Som vanligt min underbara uppdatering. Hinner ju aldirg med att sitta vid datorn längre. + att jag orkar inte när det ör sol ute. Nu ska jag in till stan en sväng sen ska jag rida ut på min lilla Bella Bebis. Idag regnar det som tusan får se hur vi ser ut då vi kommer hem ;)
Men måste kila!

amanda-regn

Tråkig och regning dag idag..
Som tur så ska iallafall Pikkan vila, haha vill inte ut i regnet :$ 
Gia vilar ju fortfarande också, men Pedro ska jag nog rida iallafall, vet inte vad jag ska rida men någonting blir det iallafall, funderar på lite longering, men vi får helt enkelt se.

Angående bloppisen som många undrar om, den kommer! Jag har bara inte orkar plocka och söka åt de saker jag inte vill ha kvar.
Men jag har en fråga, vill ni jag ska lägga upp alla saker på en och samma gång eller vill ni jag ska lägga upp en grej i taget, tex 1 grej som ska säljas varje dag?
Ni väljer, men isåfall måste ni kommentera vad ni vill, annars väljer jag själv :)

amanda-john whitaker


John Whitaker Schabrak
Finns här för endast 299:-
Finns dock bara i storlek ponny, annars skulle jag nog köpa ett själv!

amanda-hoppningen

Dagens hoppning blev lite serie samt några språng på ett räcke och en oxer.
Hade tre studs, sedan 4 galoppsprång till räcke och sedan 4 galoppsprån till fram till ett räcke, och hoppade åt båda hållen. Vissa gånger gick det superbra mendans vissa gånger ville hon dra och öka mer mot slutet av serien, så tränade mest på ett lugnt tempo med jämna galoppsprång över hela serien på låga höjder.
Sedan hoppade jag två gånger på en oxer och två gånger på ett räcke som låg på 9Ocm, och dem hoppade hon jättebra! :)

Mamma filmade även lite från dagens hoppning.


amanda-hoppträning

Ska in till ridhuset och hoppa nu, ska hoppa studs och kanske nån linje, vi får se vad det blir! :)
Uppdaterar när jag kommer hem.


amanda-pedro

Har varit ute och ridit Pedro nu, red runt ängarna och stannade på en äng och red lite dressyr i kanske 1O minuter sedan fortsatte jag. Blev mycket trav men ökade även galoppen upp för en backe, och han tyckte det var jättekul:D
Då vi red lite dressyr tränade jag mycket på samlad galopp och förvänd, även lite skänkelvikningar och han var jättefin. Var ute i ca 45-5O minuter. :)


amanda-beställt

Har nu beställt massa saker, tänkte lägga upp och visa vad jag beställt :)


+ några andra behövliga småsaker som tex läderbalsam osv.. :)
Regntäcket och grimman är till Gia, de andra sakerna kommer jag andvända på alla!

angelina-häst dag!

Idag har jag varit och Ridit på Emelies hästar Hubbe & Fari. Det var grymt roligt!

Först for vi ut en sväng bara för att värma upp dom lite och då red jag på stora söta Hubbe. Han var taggad men riktigt snäll. Fari var taggad och pigg! Men Emelie är så van han så hon hade fullkontroll. Vi var ute kanske 15-20 min.

Sen red jag Fari. Testade först lite dressyr på honom så jag fick känna lite på han och lixom ha kontroll. >Han var riktigt trevlig. Speciellt i galoppen. Rundade sig som bara den runt inner skänkeln och sen satt man typ bara där och rullade på i galoppen. Jag hade verkligen ingenting i händerna :D!

Sen började jag hoppa. Grymt så stark och taggad han var i början. Sen så fick jag mycket bättre kontroll på honom och jag kunde hoppa upp honom till 105. Grym häst verkligen! Sen hoppade jag ner han. Är verkligen supernöld och jag tror Emelie var det med!

Sen hoppade jag Hubbe. Han var också taggad. Fast mest efter hindret då han drog iväg med mig ett antal gånger xD! Sjukt skoj var det! Hoppade upp han till 85. Då han är lite överviktigt nu och måste banta innan han tar sig över högre höjder;) Man vill ju inte dom ska belasta sina ben så mycket!

Sen när jag kom hem så for jag ut 40min på Bella. Hon var så mysig. Och det var inte så mycket insekter heller:D!

Nu är jag helt öm i hela kroppen efter all ridning i dag. Men det var det lätt värt!
nu ska jag gå och se film. Ha det så bra!

amanda-beställa


Funderar på beställa någon av dessa två, vilken tycker ni passar bättre till mina ponnyer?:)

amanda-uteritt

Red ut på Pikkan, blev mycket jogging och hon skötte sig super. Red hela tiden i en låg form där hon gick och verkligen trivdes att gå, sprang och frustade mycket och det gör dom där dom tycker om att gå. :)
Blåste ganska mycket men endå så var hon helt lugn, lyssnade bra och hade nästan inget i handen, känndes jättebra. Var ute i ca 45 minuter.


amanda-idag

Idag blir det uteritt med ponnyerna, vet inte riktigt vars jag ska rida med någon av dem men vi får väll se vars det blir, är roligt idag men det blåser mycket så det går endå bra att rida under dagen eftersom det inte är speciellt varmt idag.

Glömde berätta att igår fick jag prova rida Alecsandras stora häst, Hempe kallas han, vet inte vad han heter på riktigt men, hah. Iallafall så är det jättekul att rida stor häst, stort steg osv, verkligen härligt men jobbigt var det! Men han var riktigt fin.


Favoriten!

angelina-natt inlägg

Jag och Olivia gick ut och gick med Bella i grimma och grimskaft. Vi gick i 1 timme. Det var mysigt och bra för Bella att sträcka på sig lite.
Sen har jag ridit Rhum i dag. (en arab) Han tyckte jag hade aldeles för höga krav på han så har var en riktig tjus skalle.. Men mot slutet gick det mycket bättre. Men jobbit vare :O! och kul såklart :D!

Imorgon ska jag fara och rida Emelies ponny Vind Fari. Har ridit han 1 gång förrut och jag tycker han väldigt trevlig. En vädligt speciell ponny är han också! Kan typ piaff och spanskskritt och massa coola grejer :D

Filmen från idakursen och på lisabeth har jag inte hunnit göra en. Men ska försöka hinna med dom imorgon!

Sovgott allesammans!


Bli bra nu....<3

amanda-bildbomb från dagen

Har varit med Nellie idag, hon fotade även mig och Pedro på ängen, han var faktiskt riktigt fin idag, pigg och frammåt med lyssnade endå bra, så jag är nöjd över ridpasset, blev även jättehärliga bilder så nu kommer några bilder från idag :D


Visst var han riktigt snygg i marinblå och vitt? :D

amanda-dagens outfit


Pannband: swarovski   Schabrak: Hansbo   Lindor: Sjöhagen
Hjälm: Kavalkade   Stövlar: Pioneer   Byxor: Horse Life


amanda-dagens inköp

HV POLO piké från royal, 449:-
4 st Jacson damasker från Kusen&CO, 4OO:-

amanda-min egen åsikt om tränare

Tänkte skriva ett kort inlägg om att rida helt själv eller rida för tränare.
Jag började rida på riskola när jag var 4 år, skulle just fylla 5 år, och när jag var 1O år fick jag min första ponny. 
Hade tjatat på mamma ganska länge innan det, (de flesta känner nog igen sig) och jag sa flera gånger att jag kunde sluta rida på ridskola och bara ha en egen häst så skulle det bli billigare osv, men jag fick iallafall en egen ponny. Men jag var tvungen att fortsätta på ridskola för mamma, och det tackar jag henne för idag!
Jag rider fortfarande på ridskola, dock i en specialgrupp där vi hopptränar, men rider alltså för tränare, rider även för dressyrtränare.

Ifall jag bara fått mig en egen häst och rida på hemma utan tränare och hjälp så hade jag inte alls kunnat det jag kan idag, visst man kan lära sig saker själv, men det jag läst och hört är att man inte kan göra saker perfecta utan någons hjälp, det finns alltid något andra kan se som du inte själv märker, du kan alltid förbättra dig även du är riktigt bra men för att bli riktigt bra behöver man någon som tränar än och hjälper en.
Kan själv kännas jättebra då man rider hemma, allt känns super sen dagen efter är det träning för tränare och det känns lika bra, dock man man få massor med ny information och hjälp även det känns bra. 
Så även det känns jättebra kan man nästan alltid förbättra det!

Så det finns någa som bara får rida på ridskola, och inte får en egen häst/ponny och ni vill verkligen ha det.
Men ifall ni rider på ridskola kommer ni förbättre er, ni lär er nya saker och blir en bättre ryttare och utvecklas inom ridsporten. Och den dagen ni kanske köper er en egen häst så kan ni en hel del om hästar redan då.

De olika tränare jag brukar rida för är Anna Selin, Anna Baker, Eva Lindström och Ida Hellström, och alla dessa tränare fungerar jag ihop med.
Finns även tränare jag ridit för som jag inte alls kan rida för då allt känns fel, så man måste också hitta en tränare man trivs med!

angelina-ida träningen

Asså det gick så jävla bra igår på Ida träningen med Bella. Hon var så jävla duktig och lyssnade så sjuktbra! Har fått massor med bra tips och saker jag behöver träna på. Det här kommer bli så himla bra:'D! Är verkligen överlycklig!
Ida är så sjuktbra, jag lär mig allt och kan förstå allt.

På slutet så galopperade vi i värsta formen i galoppen. Helt amazing var det! Vilken skillnad det blev direkt på henne. Åh vad glad jag är nu :'D Vi låg mest på en volt och gjorde så att hon böjde sig ordentligt runt min innerskänkel. Jag har alltid tyckt att hon gjort det men nu märker jag verkligen hur hon gjorde det. Så nu vet jag hur hon ska kännas innan hon går riktigt böjd i hela kroppen och jobbar ordentligt igenom kroppen. Sen mot slutet fick och också en mycker mer ärligare form.

Nu ska jag fara till Kusbanan och hjälpa Mye. Det blev inget igår eftersom att jag for bort och det regnade.
Sen ska jag ut och gå med Bella pluttan :'D hon har säkert träningsverk ;)!


amanda-idag

Idag är det soligt igen, (spöregnade ju igår) men istället blåser det rätt så mycket och är ganska kallt, men hästarna tycker nog det är härligt iallafall då det inte är så mycket flugor.

Pikkan ska vila idag, hon var ju så duktig igår så nu måste hon tänka och få in det nya vi tränade på igår.
Men Pedro ska jag nog rida, vet inte vad ännu kan bli ett dressyrpass på ängen eller ridbanan, vi får se.

Fast funderar också på att åka in till stan idag, har inte något speciellt att göra och vill fara och kolla på kusen&CO och royal, har ju pressentkort på båda som jag vill köpa upp nångång, haha. Var också riktigt länge sedan jag var in där!

amanda-ida träningen

Jag är faktiskt väldigt nöjd över träningen för Ida idag.
Vi fick jobba med nya grejjer, sådant som Pikkan tycker är svårt och som hon håller på lära sig nu men hon är så duktig så. Vi fick jobba lite med skänkelvikningar och en hel del med förvänd galopp, och eftersom Pikkan har extremt lätt för galoppombyten så trodde jag det skulle bli jättesvårt, men när jag hjälper henne den hjälp som hon behövde så gick det kanon, men då jag slarvade så bröt hon antingen av eller bytte galopp, men hon var verkligen jätteduktig idag. 
Är dock inte riktigt lika nöjd över min egen ridning, min sits sög och så höll jag på något konstigt med mina armbågar hela tiden, ahah måste skärpa mig med det.

Mamma filmade massor, har inte kollat igenom allting ännu men har klippt ihop lite klipp iallafall, kanske kommer en till film någon annan dag när jag kollat igenom resten :)


amanda-nu

Nu ska jag iväg på träning, uppdaterar sen :)

angelina-tagga!

Nu ska jag bara äta nått sen ska jag gå ut och göra iordning Bella inför ida kusen ikv. Ska rida kl 17:30 till 18:00.
Så blir en 30 minuters kurs. Hoppas hon är lika fin idag som hon var går.
När man rider för Ida brukar man oftast rida lösgönade och det behöver verkligen Bella. Så jag hoppas jag kommer få bra tips och övningar som jag kan fortsätta med :)!

Sen ikv ska jag troligtvis hjälpa Mye med Rhum. Ska också fota dom.

Igår kollade vi Vanillin igen. Vi såg faktiskt inte så mke hälta :'D faktiskt syntes det ingenting... Så vi ska ringa Anna sen och se om hon har tid att komma och kolla till henne. Hoppas hon är bra igen. Hon kanske bra hade sträckt sig endå :'D!
Fast ordentligt!

Nu ska jag gå hejdå:D!

amanda-hiss eller diss

hiss eller diss?
349:-

amanda-pedro

Har nu varit ute och ridit Pedro, red ut en sväng, mestadels på ängarna men även lite i skogen, fast var ganska mycket flugor där så blev mycket trav idag. Men han skötte sig fint och vi var ute i ca 45 minuter. :)

amanda-dagens planering

Under dagen ska jag rida ut på Pedro, sedan ikväll är det dressyrträning med Pikkan för Ida Hällström.
Ska försöka få någon med mig som fotar under ida-träningen, och ska be mamma filma så isåfall kommer det senare! :) Fast träningen börjar inte för än kvart i 7 ikväll så blir senare isåfall.

angelina-bella

Idag var Bella superfin:'D körde bara igenom henne och kollade henne så jag gjorde inget speciellt.
Hon jobbade superbra bakifrån mot slutet. Sen blir hon så lat efter galoppen. Men det var varmt när jag red.

Sen red min lillasyster på min shettis Hamilton :D! Jag var instruktör ;)

Här kommer bilder på Bella:) Bilder på Hamilton kommer sen!


Föresten så köpte jag nya benlindor (dom ni såg på bilderna) Visst matchade dom bra till mitt snygga Royal blå schabrak ?:D

amanda-lösgörande

Pikkan var extremt fin idag, blev lite dressyr och lösgörande mycket ställa och böja åt olika håll och även massa lösgörande, tex skänkelvikning, flyttade dock bara framdelen och inte bakdelen så hon skulle bli lös och mjuk i bogen. Och hon blev riktigt snabbt mjuk och jobbade så himla bra hela tiden. Red bara i ca 3O minuter, för gav mig ganska fort eftersom hon gick så bra. =)

Efteråt så friserade jag hennes man och lugg, och för första gången blev det bra, brukar ofta bli dåligt för mig med manarna, brukar bara bli snett, ojämt osv och tillslut blir den för kort, hahah. 
Men idag gick det faktiskt bra och hon blev skitsöt, fick även luggen avklippt, så nu är hon snygg inför imorgon då det blir dressyrträning för Ida Hällström!


amanda-sommarbilder

Angelina kom och fotade mig och gia idag, så nu kommer bilder på finaste ponnyn♥


angelina-dressyr

Blir dressyr på Bella eftermiddagen. Sen ska Lisabeth (min lillasyster) rida Hamilton :D
Så kommer nog bilder ikv på de :)

Och alla jävla anonyma kan fan dra från våran blogg, vi vill inte ha era sjukt jävla fega kommentarer tack!

amanda-outfit


amanda-nyduschad ponny

Hästarna fick komma in nu en stund, var jättemycket flugor och Pedro var jätteirriterad och sprang runt och gnäggade så fort han fick syn på mig, haha så då fick dom komma in och vila en stund.
Men har även duschat Gia nu, skitiga ponny, men bättre blev det iallafall men kan gissa på att redan nästa gång hon kommer ut kommer hon att ha rullat sig i hagen igen, hahah =)


amanda-kommentar

lisa om amanda-gårdagens dressyrpass:
den där ponnyn ser verkligen skit stor ut eller är det du som är pytte liten ? :O

SVAR:
Alltid flera som tycker han ser ''stor'' ut för att vara D-ponny, de flesta gissar på att han är en häst. 
Dock är han inte ens maxad D-ponny, utan han är slutmätt på 145,0 och vi har kontrollmätat honom och han är bara 145,0.
Jag är ju inte så lång heller, är bara 160,5 men endå så kan jag se större ut på vissa stora hästar än honom.
Ifall ni tänker Pikkan, hon är var ju 144,5 på sitt mätintyg som 4 åring, till nyår ska hon mätas igen, och troligen kommer hon vara över 144,5 iallafall, och det skiljer ju bara en halv cm från Pedro. 
Och Pedro ser ju betydligt större ut än henne. Men det är för att han har kropp som en stor häst, steg som en stor häst, och han är väldigt högrest!


För visst ser ni att Pedro ser större ut än Pikkan, även dom är nästan precis lika höga!

amanda-gårdagens dressyrpass

Igårkväll så var jag på ridhuset och red lite dressyr på Pedro, gick bra men ibland var han lite okonsentrerad och ville titta på mycket som hände runtomkring, men vissa stunde rvar han kalasfin.
Olivia var jättesnäll och följde och fotade oss, så här får ni några bilder från igår!


Nu vill jag ha massor med kommentarer, så snåla inte! =)

angelina-Sommarbilder:'D

Bella var superfin idag :'D så sjukt mysig ponny jag har, bilderna säger allt♥
Älskar dig massor även om du är knäpp ibland!♥

amanda-indian girl


amanda-barbacka

Min plan med Pikkan var att rida ut barbacka på en skrittsväng, skulle ut och skritta långt. Men jäklar så mycket brems och flugor, så gick inte alls att skritta. Så blev en travsväng istället. Travade runt lotta´s väg och sedan runt ängarna och sedan skrittade jag tillbaka. 
Fy vad man blir irriterad på alla småkryp nu på sommaren, jättejobbigt. Och hästarna är så irriterade på dem också, ofta så står dem inne några timmar under dagen hos oss, sedan får dem gå ute under natten istället då det är mycket lugnare ute.


amanda-outfit


angelina- Vanillin

Så här såg Vanillin ut innan jag köpte henne. hon går absolut inte fram till bettet eller vill inte lyssna nånting. Går bara och är irriterad. (inte jag som rider)Efter 2 år ser hon ut såhär när jag haft henneVad tycker ni är det någon skillnad på ponnyn?;)

norrlandsryttare-NY DESIGN

Nu är den nya designen här! :D
(ifall ni inte ser den tryck f5)

Som vanligt vill våran designare vara anonym, men vi är iallafall jättenöjda och tycker den nya blev skithäftig,
vad tycker ni om den? :D

Kan ju berätta lite, att högst upp på designen är det flera små bilder, dem går att trycka på sedan kommer man till youtube och kan se videoklipp på oss. 
Sedan där det står länkar i högerspalten är det som en häst gjord av olika hästar, haha ni fattar. Och det är de bloggar vi oftast läser, finns fler men dessa är våra favoriter!

OBS! Designen syns bäst i firefox och google chrome.

amanda-stugan

Har varit i stugan hela dagen därav inte uppdaterat något, men iallafall så ska jag rida senare.
Blir ett dressyrpass på Pedro, sen ska jag nog ut och skritta på Pikkan.

Måste även säga att Gia har blivit helbrun nästan, haha hon är inte alls ren, hade tänkt fotat henne idag men hon kan ju inte se ut som hon gör just nu, måste duscha henne före! Men ska försöka få någon att ta sommarbilder på mig och henne någon dag iallafall :D

olivia-gästbloggar

Idag red jag Angelina ponny Bella. Hon är en tittig ponny som är väldigt nyfiken på nästan allt när man är ute och rider. Jag red sjövägen och hon var pigg och frammåt.

Travade ganska mycket och tog en galopp på slutet. Det var jättemycket flugor och brems. Jag fick prova rida i Angelinas nya sadel och den var SUPERHÄRLIG att rida i! Den var som att sitta i en fåtöljl nästan. Supermjuk!

Efter att jag varit ute och ridit var hon svettig för det var så varmt så hon fick mycket myggspray på sig så krypen inte biter henne. Sen fick hon gå ut i hagen och rulla sig.

Nu plågar Angelina mig med skräckfilmer och jag är livrädd.. Vi var nyss ute och gav hästarna lite hö så dom klarar sig hela natten för dom sover ute.

Nu ska vi titta vidare..världens finaste bella!♥


Hejdå - olivia - kolla min blogg!

angelina-Olivia

Idag fick Olivia rida ut på Bella. Bella hade skött sig superbra. Låter kanon tycker jag. Medans hon var ute och red på Bella så passade jag på att borsta upp Vanillin och Hamilton.

Började med Vanillin och hon var grymt mysig. Hon stog bara där med spetsade öron och såg grymt förväntans full ut. Hon trodde väll att jag skulle ta med henne ut på en ritt. men så var det inte tyvär.. Men jag borstade henne fint och sprayade henne med myggspray.

Sen tog jag in lilla Hamilton. Han tyckte det var jätteskönt att bli borstad. Bara stog och blundade. Så söt lilla ponnyplutt :]! Sen sprayade jag han också. Sen tog jag ut han till Vanillin i hagen igen. Sen kom Olivia och Bella tillbaka.

Nu ska jag och Olivia se film. Ses!

angelina-yey..

Idag ska jag nog rida ut på Bella litegrann och sen så ska jag typ städa i huset. Ser ut som ett bomb ner slag i mitt rumm. Jag är hemma själv i 2 dagar nu så nu äre jag som får hålla ordning. Känner mig inte helt pigg idag heller. Har sjukt ont i halsen. Kan knappt prata ibland. Men annars är det väll helt okej!

På tisdag ska jag rida för Ida igen. Hon är så gymt bra. Men eftersom att Vanillin är halt så tar jag Bella istället.
Ska bli spännande och se vad Ida tycker om Bella ;)!


amanda-värme

29 grader i skuggan idag,  så ponnyerna står inne nu några timmar mitt på dagen, dem var ute inatt och då regnade det så dom tyckte säkert det var skönt!
Iallafall får vi se ifall det blir någon ridning idag, isåfall måste värmen gå ner lite.

Men ska in till stan och åker nog förbi både royal och kusen&co så vi får se ifall jag får med mig något hem, är sugen på en equline tröja från royal, så vi får se ifall den finns i min storlek :)


Ska försöka ta några nya porträtt bilder på Gia eftersom hon är så charmig, hihi eller visst vill ni ha några nya?


amanda-kommenterer

Har ni några bra tips på skillader mellan att rida i skor och i stövlar? (:
Tidigare red jag alltid med ridskor och strumpor, sedan började jag andvända mig av chaps eftersom ofta den lilla ''flärpen'' längst bak på skon börjar peta ut och trycka mot hästen ifall man trampar ner hälen, och då blev det bättre med chaps. Tyckte också det var skönare eftersom man fick ett bättre stöd.
Men sen köpte jag ju ridstövlar och det tycker jag är det bästa, går snabbare att få på och av, (iallafall för mig) sen betydligt bättre stöd för skänkeln och så är det ju snyggast enligt mig

När kommer bloppisen?
Så fort jag har tid, har ju slutat jobbet nu, så förhoppningsvis snart! Måste ju hitta något att sälja också ;)

Ska ni inte ha en sommrigare design snart?
En ny design är påväg och är nog klar när som helst, kanske till och med idag.


amanda-lydnadshoppning

Blev lite hoppning idag endå, inte alls länge eftersom det var så grymt varmt men ponnyn jobbade på super endå och gjorde sitt bästa. :) 
Hade två räcken på typ 6O-7Ocm som jag hoppade på och efter varje hinder gjorde jag en volt, och bara satt emot lite så bröt hon av till trav, sedan skritt och sen galopp igen från skritt och hoppade på nästa.
Hon var verkligen jätteduktig och lyssnade super, men som sakt blev inte alls länge pga av värmen men trött och slut var hon endå efteråt så jag tvättade av henne med slangen efteråt och det uppskattades :)


amanda-sommarfärger

Riktigt härliga sommarfärger, skulle inte tacka nej till dem :)

ö
VILKEN FÄRG VAR SNYGGAST?

angelina-vaaaarmt...

Idag är det för varmt och för mke brems för att rida. Så Bella får stå idag. Jag ska vara med kompisar istället och göra nått kul:).
Känner mig väldigt varm just nu så ska nog gå ner och ta mig ett glas vatten xD!

Ni som undrar om Vanillin får sitt svar nu.
Vanillin haltar fortfarande så det är troligtvis ingen sträckning. Det är något fel på henne så vi ska ringa kliniken till veckan. Så får vi se när vi får någon tid. Men jag hoppas iaf på att det inte är något allvarligt med henne eller att det är aslångt tills vi får komma till kliniken.


amanda-imorgon

Vet ni vad, imorgon är det sista dagen för mig på sommarjobbet, = SOMMARLOV & PENGAR!
Och tjänar dessutom riktigt bra där jag jobbar, så nu är jag flera tusen kronor rikare, toppen :D

Imorgon har jag inte riktigt planerat vad det blir för något med ponnyerna, men funderar på fortsätta lite markarbetshoppning och lydnad med Pikkan där vi avslutade sist vi hoppade som var en vecka sedan nu, men isåfall blir det en liten annan övning som jag kan skriva ifall det blir av, annars blir det en uteritt :')


skärp: JC
t-shirt: H&M
ridbyxor: hööks
schabrak: hansbo sport
sadel: globus clic dressyr
stövlar: mountain horse

Förresten, hur tycker ni Pikkan passar i ljusblått?
sen vilken färg tror ni Pikkan skulle passa bra i?

amanda-barbacka dressyr

Red ett kort dressyrpass på Pedro barbacka nere på ridbanan, blev ca 2O-3O minuter bara men det var så himla mycket flugor, och dessutom riktigt varmt.
Han var väldigt irriterad på alla flugor så fick hålla igång mycket, red lite lösgörande i början, mycket ställande och böjande både utåt och innåt, och även skänkelvikningar.
Sen blev det lite galopparbete och gjorde lite serpentiner, och då blev det ändå lite träning på förvänd galopp.Efteråt så stod jag och myste med både Pikkan och Gia lite, sedan fixade jag i Gias nya lilla hage som hon ska ha i tre veckor. Rörjde bort brännesslor som kommit dit, så inte Gia bränner sig på dom eftersom hon typ äter allt möjligt, haha men fick brände mig själv på dem istället.. Sen plockade jag bort lite kvistar som låg där, så nu är det riktigt fin iallafall :)

amanda-dagens inköp

Dagens inköp
Horse Life ridbyxor, dem på bilden fast svarta (hittade ingen bra bild)
Extremt sköna, låg midja och riktigt riktigt snygga, 675 :-


amanda-stallet

Nu ska jag ut i stallet och pussa på Gia lite, sedan ska jag rida Pedro en sväng. Pikkan vilar.

amanda-hemma från umeå

Lång och tråkig dag, tänkte berätta lite..
När vi kom fram så började vi med att longera henne i båda varven, och veterinärerna såg ingenting, möjligtvis litelite vänster bak, men inte alls mycket. Dom tryckte alltså hon såg riktigt fin ut, och känndes jättebra!
Sen gick vi till gången där man böjer, fick först springa fram och tillbaka innan dom böjde och det såg också bra ut, sen när dom böjde henne känndes det inge vidare längre eftersom hon reagerade.
Litegran på höger bak, inte speciellt mycket med hon visade hälta där, sedan vänster bak var det rätt så mycket, eller 1 grad fick hon.
Sedan så fick hon bedövning och efter det såg det mycket bättre ut, men vi rönkade henne och det såg ju inte heller så lovande ut, hon hade även lite pålagringar, inte jättemycket men det fanns där och dem gissade på att hon haft de ganska länge. Så hon blev behandlad båda bak med kortison, sen ska hon äta metacam och stå i boxhage i tre veckor.
Sen så har jag tagit beslut att hon inte längre ska vara någon hoppponny, det går inte, kanske hon kan hoppa bågra småhinder någon gång då och då ifall hon blir bra nu. Vill bara hennes bästa, och att hon iallafall inte ska ha ont och kan gå i skogen och lättare dressyr. Detta var inte veterinärerna som sa, utan jag har valt det själv, jag vill inte det ska vara så men det känns bäst och även veterinärerna tyckte det var klokt.

Det känns inte alls kul längre, vill bara hon ska vara frisk, för jag älskar världens finaste ponny! 

angelina-dressyr på ängen

Bella var faktiskt jättefin idag :D jobbade superbra med ryggen och trampade på bra med bakdelen. Bakkärran var igång trotts värmen. Iaf så red jag inte länge pga av värmen. Red ksk 15-20 min. Travade henne nästan helatiden eftersom att annars belv vi uppäta av alla brems. gjorde inget kompliserat utan bara var på en stor volt och stälde ut och in typ :)

testade även Vanillins nya träns på Bella idag ;) haha Vannis ska få ha det sen :)
Här kommer bilder :)

Söt Bella!♥
angelina-drar ut nu!

Så kommer in senare med mer uppdatering om ridningen =) ska rida lite dressyr på Bella gumman :D!

angelina-idag

idag är det sol ute, det är 22 grader i skuggan. Ska snart fara och handla med mamma och min lillasyster Lisabeth.
sen får vi se vad som händer underdagen.
Ska rida bella iaf, men vet inte vars eller hur. ksk blir ett dressyrpass.

angelina-juste FILM!

kom på att jag gjorde en film för någon dag sen :D

angelina-vill inte mer

Vill ingenting längre... Har inga mål eller förhoppningar om nånting. Allt känns bara så jävla tomt. Vet att ni kanske tycker jag överdriver men jag säger bara hur jag känner mig.. det är väll det man skriver om i en blogg? dagen, hur man mår hur bra det gick att rida. med å mot gångar.

Vill bara falla tills jag säger stopp. Falla tills alla mina tankar har lagt sig. Känna frihet att bara tänka själv.

Red inte idag pga av värmen. Galet så varmt de var och jättemke brems. For och badade med Olivia i pölen. Är faktiskt frisk nu. eller jag har fortfarande ont i halsen men det går snart över :)amanda-morgondagen

Nu blir det mycket inlägg på en gång, men kommer inte kunna uppdatera speciellt mycket imorgon eftersom vi stiger upp klockan 7 och då åker vi mot Umeå kliniken, ska vara där klockan 1O så måste ju åka i tid. Sen så vet jag inte hur lång tid det kommer ta, men npg är vi där några timmar, sen vill jag ju även fara förbi Pegasus Hästshopen, kanske hittar något fint, hihi :D
Men det här blir sista inlägget nu, så får ni vänta tills imorgon så kommer det komma ett inlägg hur det har gått!

Önska mig och finaste ponnyn lycka till och så hoppas vi på det bästa ♥

amanda-ska HA

Förlåt för att det blir mycket schabrak just nu, men Ride Wirh Style har lagt ut dessa nya schockemöhle schabrak på facebook. Så sjukt snygga egnligt mig, och ett sådant måste jag ha, speciellt det vinröda tror jag:$

amanda-GlenGordon schabrak


GlenGoron 2O11

Vad tycker ni om dem nya Glen Gordon schabraken 2011?
Själv gillar jag faktiskt bättre de andra schabraken, fanns i fler färger som jag själv gillade, men det är ju en smaksak. Fast skulle absolut inte tacka nej till ett av dessa schabrak, GG är ett av mina favoritmärken, superkvalla och passform, iallafall de äldre, men det borde ju det nya också ha!?

amanda-ridningen

Värmde upp på en äng, och det gick inte alls bra, hon var bara springig och ush, så gav upp och red ut istället som planerat, hon var fortfarande springig och jobbig, men efter ett tag så vips så var hon superfin i kanske 5 minuter, sedan började hon om att vara jobbig igen, så då gick jag ner till ridbanan och tänkte rida lite där, red där ca 1O minuter och jäklar så fin hon blev då, tränade mycket olika tempoväxlingar, både samlad galopp och förlängd galopp, även mycket övergångar och hon låg kvar i stadig balanserad form hela tiden, även i alla övergångar och galoppfattningar, så fin hon blev, så då gav jag mig rätt så fort! :)

Sedan tog jag in Gia, blev ingen dusch men stod och borstade på henne jättelänge, så nu ser hon faktiskt vit ut iallafall, borstade noga och länge och stod sen och myste med henne.
Imorgonbitti åker vi till Umeå Kliniken och kollar upp henne, hoppas på det bästa!

amanda-nu

Nu ska jag ut och rida Pikkan, blir en uteritt och kanske lite klättring i backen eller något, vi får se :)
Sen ska jag duscha Gia så hon blir ren och fin, hahah!

amanda-travökning

Jag och Pikkan har börjat träna mer på travökningar, och dem sitter faktiskt bättre och bättre :D
Skulle ni vilja se några filmer då hon ökar traven? isåfall ska jag nog kunna fixa det ganska snart:)

angelina-bilder :)

bilder från igår kommer här :D vill ha fina kommentarer om min undebara ponny!♥angelina-film!

Film från i förrgår då jag hade markarbete med Bella :)

amanda-dressyr

Red ju lite dressyr på Pikkan idag, och hon var ganska stretig och ville inte riktigt gå frammåt. Men endå rätt så fin ibland, red mest runt fyrkanten idag, och ställde inga hårda krav på henne.
Angelina fotade ju, så nu bildbomb! :)


angelina-hoppning

Idag var Bella jätteduktig. Lite lat ibalnd men när vi snurrade igång galoppen så hpååade hon betydligt mycket bättre och det var lättare för mig att följa med henne med handen. <ibalnd känns det som om hon inte ska hoppa och då blir jag lite efter men brukar oftast hinna med henne. Hon hoppade 1 meter i dag 4 ggr utan att riva så hon börjar vberkligen få upp benen nu. Duktig flicka!

Mer bilder får ni imorgon ;)

amanda-strax

Strax ska jag ut i stallet och göra iordning Pikkan för ett dressyrpass igen, angelina ska komma och fota så kommer bilder senare ikväll ifall jag hinner, annars imorgon :)
För efteråt ska jag fota då angelina hoppar Bella!


angelina-sjuk..

igår på kvällen blev jag jättesjuk. Fick typ 39 grader feber ont i halsen och skakade och huvet vägde 1000 ton.. Mådde så sjukt jävla dåligt. Gick och la mig kl 20:00 och somnade sen kom mamma och väckte mig kl 22 igen. Då vart det ännu värre. så då fick jag i mig alvedon och sen blev det bättre.

Sen la jag mig kl 1 igen. Och så sov jag hela natten.

Idag mår jag mycket mycket bättre. Känner mig lite svag sådär och har lite huvudvärk. Men inget mer. Fattar inte vad som hände med mig igår? Hur konstigt som helst!

Ska nu berätta om gårdagens markarbete.
Bella var väldigt tung i handen i början och stel. Sen började jag gå över bommarna och det blev bättre och bättre. Hon laddade as mycket mot kavalettin så ibland fick vi helt fel avstånd. Och ibland ville hon hoppa över alla som studs. Men sen fattade hon att hon bara skulle trava över dom.

Sen i slutet var hon fruktansvärt fin :'D gud vad glad jag blir! hon bärde sig själv i en något lägre form i både trav och galopp. Så duktig tjej!! Bra att hon är sig själv igen.

Idag ska jag hoppa om jag orkar. Ska ta en alvedon och känna efter så jag orkar och inte överanstränger mig. Skulle vara sjukt jobbit. Nu ska jag vila ett tag sen ska jag gå ut och ta mig lite frisk luft.

Ha en bra dag!

amanda-dressyr

Hovslagaren kom idag och slog på pedro skon igen, så jag red lite dressyr på ridbanan på honom ikväll, blev inte skärskilt länge, men red igenom alla gångarter lite, sen tränade jag lite extra på den förvända galoppen och även samlad galopp på rakt spår. Han var riktigt fin :)

angelina-imorgon


Imorgon ska jag köra lite markarbete med Bella. Olivia ska fota. Vet inte riktigt vilken övning än men ska fixa i hop en övning som jag kan rulla på med :) Sen på Tisdag hade jag tänkt hoppa en bana eller nått. Hon har inte hoppat på 2 veckor typ. Så det är väll dax igen. :)

Vanillin vilar ju fortfarande :(!


amanda-imorgon

Imorgon så jobbar jag igen, sista veckan nu så det känns ju skönt!
Iallafall så kan jag ju varken rida Pedro eller Gia nu, hoppas hovslagaren kommer så fort som möjligt och skor om pedro igen, sen gia har jag ju redan sakt att vi ska till kliniken på torsdag.
Men Pikkan ska jag rida, vet dock inte vars ännu, men kanske någon kan komma och fota oss, vem vet eller så blir det en uteritt, har inte riktigt bestämmt mig ännu :D
Aja, vi får väll se!

amanda-tappat sko

Skulle ut och rida Pedro för bara ett tag sedan, men när jag gjorde honom iordning så hade han tappat en framsko, så typiskt då han blev skodd för bara typ 2-3 veckor sedan. Men ska ringa hovslagaren imorgon så får han komma så fort som möjligt och sko om honom. :)
Så mitt dressyrpass på honom blev stryket, men istället for jag ut barbacka och skrittade på honom, gick mycket i skogen så han fick lyfta benen ordentligt och se vars han går.

Inatt sover ponnyerna ute igen, har varit och gett dem kvällshö, fyllt vatten och satt på dem deras flugtäcken och sprayat med flugspray, så nu blir det nog inte så mycket smådjur för dem iallafall.


amanda-sugna på bloppis?

Skulle det finnas intresse ifall jag söker åt massa saker som jag inte andvänder och sedan lägger jag ut det här och gör som en bloppis? Vad tycker ni om det? :)

angelina-bella :')

For ut och red på Bella idag efter 2 dagars vila. Hon var så himla mysig :')
När jag gjorde iordning henne så typ stod hon och bliúnda när jag bortade henne och gjorde ingenting. Sen for jag sjövägen. Det är perfeckt väder i dag! Solen lyser och det är 17 grader i skuggan. alldeles perfeckt!
Travade ganska mycket och bara tog det lugnt. Sen efter att jag hade tagit en galopp så gick jag in på en äng och testade ställa och böja henne på en volt.

Det har ju inte funkat så bra dom senare veckorna. Men hon var superfin idag :'D! Sen skrittade jag hem.

Hon behövde verkligen dendär vilan. Ska kanske ha lite markarbete med plutten i morgon!

Det är många som undrar hur det är med Vanillin. Och ska jag vara ärlig så vet jag inte. Hon står i hagen och ser fet ut. Hon ska få stå 1 vecka. Sen ska Anna få se henne på linan igen. Om det är bra igen så var det troligen en sträckning. Om det är kvar ska vi till Kliniken.
Bella idag :'D!

amanda-synas i mängden

Vill du synas i mängden, testa detta!


amanda-förlåt

Förlåt för kass uppdatering, har verkligen inte haft ork eller viljat uppdatera.

Iallafall i fredagskväll var jag på stadsfesten, hela kvällen och halva natten typ, hah. På lördag så red jag ut på Pikkan efter Lotta´s väg. Blev mest trav i en låg och avslappnad form hela tiden, och hon skötte sig kalas.
På kvällen for jag till stadsfesten igen.
Idag skulle jag ju egentligen tävla Pikkan i Luleå, men strök mig. Eftersom inte Angelina skulle fara så kännde jag inte för att åka dit typ 2-3 timmar själv för att hoppa 1 klass sen åka hem igen, isåfall vill jag ha med mig två ponnyer men Gia vet vi ju inte ifall hon är halt igen så hon kunde jag ju inte ta, så då kännde jag inte alls någon tagg på att fara. Ska istället tävla om 2 veckor i boden, eller om 4 veckor i vindeln, vi får se.

Idag har jag ridit ett dressyrpass på Pikkan på ridbanan, och hon var superfin! 
Tränade mycket skänkelvikningar, öppna och sluta, även en hel del övergångar. Red även igenom LA:1 dressyrprogram och hon var så duktig så, helt nöjd med henne idag.
Ska rida Pedro senare ikväll, och blir även då ett dressyrpass på honom.

Förövrigt så kan jag säga att vi fått tid hos ATG kliniken på torsdag. Hoppas på det bästa för min lilla ponny!

angelina-vila

Idag får hästarna vila igen. Ska på fest i stan å ha kul istället.
Var ute igår också. Så jävla amazing kväll alltså :D!

Vanillin är iaf fortfarande halt..

amanda-vila

Hinner inte rida idag, har varit på jobbet sen så blir det stadsfesten ikväll. 
Har fått tid på kliniken på torsdag nästa vecka, så då ska vi dit med Gia.

Annars har jag inte så mycket att berätta, blir dålig uppdatering från mig idag:)

angelina-Vannis halt..

Kommer nu med ett vädligt oväntat och jobbit besked..
Vanillin är nu halt igen ;(

Skulle rida henne och hon såg lixom inte fräch ut. Så ringde vi Anna. (hon är bra på halta hässtar) Och hon såg att hon haltade.. Så vi ska beställa tid på kliniken nästa vecka om hon inte är bättre. Hon kan ju ha sträckt sig osv.. Men man kan aldrig vara helt säker och jag vill det bästa för Vanillin..

Hon betyder verkligen allt för mig.. Just nu gråter jag bara jag orkar inte att hon ska lida igen ;(!

Vanillin jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag vet att du är stark nog att klara dig igenom detta.<3


angelina-japp

Jag ska rida lite dressyr på Vanillin idag. bella får vila. Hon ska jag bara ta det lugnt med nu ett tag. Sen om hon skulle fortsätta krångla ska vi ta hit nån som kollar upp henne och se så att hon är fräch. Lilla bella<3

Hade inte tänkt rida så länge på Vanillin. Men blir ett lugnt dressyrpass.

RSS 2.0