GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år =D
Blir ingen mera uppdatering, nu är vi med massa kompisar och har precis badat...i snön !?
HIHI ha de iallafall super! uppdaterar imorgon.

/Norrlandsryttare

GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år =D
Blir ingen mera uppdatering, nu är vi med massa kompisar och har precis badat...i snön !?
HIHI ha de iallafall super! uppdaterar imorgon.

/Norrlandsryttare

angelina-nyår

Hejsan!
red ut på Vannis och bella på gården. Galopperade i kort galopp på henne och sen skrittade jag henne hem. Bella red jag i 30min på gården. Hon va lite jobbig


Är med mina tjejkompisar nu så hinner inte skriva mer. Men ska dra nu ha en super rolig kväll.
Det ska iaf jag ha :D!

Gott nytt år!

amanda-outfit

Tänkt lägga in bilder på några oav mina outfits, det var endel som ville se de, endel ville se bilder på dom i hagen och en del träns, men jag orkade inte göra allt nu. Men kanske de kommer upp någon annan dag, ska försöka imorgon om jag hinner! :')


Rött

Orange Tattini

Marinblått (luvan från HL)

Rosa

Nogat GlenGordon

Schabrak från Mias

Marinblått

Ljusblått

Sen har jag ju också vitt, men det var hemma och hittade ingen bra bild på det, sen har jag också rött till dressyren men det är hos min kompis :')
(Schabraken är lite smutsiga på bilderna, men orkade inte tvätta alla innan)

Sen har jag även skydd som matchar till.
Och deedär är väll de som jag har både schabrak och luvor eller schabrak och lindor till, men sen har jag ju massa andra schabrak också :)

Det här är nästan alla mina schabrak, men inte riktigt saknas ca 5-6 stycken som var hemma i tvätten:$

amanda-intervall

Har precis kommit in från stallet och har varit ute och ridit + fotat mina outfits och gia :')

Blev lite intervallträning för gia idag, red ut efter bertolovsväg och efter bastuträskvägen och blev galopp en sträcka sen skritt osv, i slutet blev ponnyn lite väl taggad men gick bra endå, skrittade av i 20 minuter, och hon gick väldigt fort, haha (A) söt ponny.

Sen efteråt släppte jag in henne i en gammal hage, där det var massa snö, tänkte ta bilder på hennes kropp och huvud osv, men hon blev bara busig och ville bara springa så blev inte ''ståbilder'' tyvärr, men bilder blev det iaf :')
Men hade inte zoomobjektivet så blev inte så jättebra bilder :/


Vill ni se fler? :')

angelina-utnu!

Ska ut och rida ponnyerna nu:D!
Tänker rida lite gramm på gården med bella och ut på Vannis.

Tack för alla underbara kommentarer om mig och Bella:'D Hon och jag har verkligen kommit varandra nära nu<3
Bloggar mer sen när jag kommer in :D!

amanda-valfritt

Imorgon tänkte jag att ni skulle få välja vad ni vill se för bilder, lägger upp 3 allternativ så gör jag de flest ville se :')

* Bilder på ponnyerna i hagen
* Bilder på alla mina outfits
* Bilder på mina träns

amanda-film


amanda-KM hoppning

KM i hoppning idag, som gick super! Tror inte det kunnat gå bättre, så duktig ponny jag har! =D

Framridningen känndes hon först lite seg och inte så sammarbetsvillig, men sen galopperade jag igång henne och efter det var hon betydligt bättre, hoppade bara fram några språng och det gick jättebra :')

Grunden:
Grundomgången bestod av 8 hinder, och två var i en svår sväng, men endå så hoppade min lilla stjärna galant! Dessutom hoppade vi muren, hon tvekade lite men hoppade endå, men väldigt stort. Vissa andra hinder hoppade hon också lite stort men försökte bara följa med så bra som möjligt. Och det blev en 0:a i grunden. Är så nöjd över henne:')

Omhoppningen:
Unghästar får ju egentligen bara tävla avdelning B, men eftersom detta var en klubbtävling och omhoppnigen var stilhoppning så fick vi ju också vara med.
Och även där fick vi en 0:a och allt känndes jättebra! =D

Och det slutade med att vi blev Klubbmästare för ponny, åh är så glad, speciellt att det var stilhoppning så måste det ju endå ha sett ganska bra ut! Fick jättebra omdömmen också, tex balans, vägar, sitsen, följsamhet över hindret osv, var flera punkter och fick jättebra på alltihop! =D
Min lilla bebisponny är såå duktig ♥

Dessutom var det våran första tävling tillsammans förutom caprillin då, men det var ju mera som en rolig avslutnings grej.
80 cm.


Film kommer :')angelina-KM hoppning

JAG HAR VÄRLDENS FINASTE PONNY!!!!!!

En debut på LD (80cm) för Bella idag. Vi var felfria i både grunden och omhoppnigen. Är så stolt över henne :'D

Red fram henne ganska snabbt i skritt tav och galopp. Sen hoppade vi fram på hinder nummer 1 2 ggr och hinder nummer 3 2 ggr. Sen fick vi stå och vänta på våran tur.

Grunden: Hoppade as bra dom 3 första hindrerna sen när vi kom på 4an (muren som vi aldrig har hoppat) så tvekade hon bara lite men sen när jag drev på henne frammåt så bara hoppade hon:') jhag har gått runt och tänkt på den heladagen att hon kommer vägra på den eftersom att vi aldrig hade hoppat den. Men det var lugnt! Sen gick 5,6 galant :D sen efter 6an tappade hon galoppen lite och det blev en lite kontig sväng med det gick mot 7an ändå och hon hoppade så snällt. Sen sista hindret hade vi fel galopp med det gick bra endå :D
det var 8 hinder i grunden. Är super nöjd med grunden!

Omhoppning
: Skulle igentligen inte hoppa omhoppningen, men alla runt om sa men gör de:O! så jag tog den också^^! hade inte gått banan men den var as lätt så det gick finemang:D! Hon hoppade såfint helatiden och bytte galopp och hon orkade hela vägen :D! så den blev ochså fel fri:D det var 5 hinder i omhoppningen. Är jätte nöjd med omhoppningen också:D!

Hon var så duktig idag hon hade fel galopp bara 1 gång :O! Asså shit! Hon har verkligen börjat att fatta vad hoppningen innebär. Och det bästa är ju att hon älskar att hoppa och har bjudnigen för det med:D! Ja jag är då så sjukt stolt över henne... Trode aldrig det om henne :')!

Underbara vacka Bella!♥Vad tycker ni ?:D

angelina-godnatt

I morgon ska Vannis vila som sagt och jag ska tävla Bella:'D

ALLA SOM HAR EN KAMERA KOMMER OCH FOTAR ^^!

haha ;D denna outfitten ska jag ha på Bella i morgon!:D


Pussåkram & godnatt
/angelina

amanda-knoppat

Kvällen har jag ägnat i stallet, blev att knoppa Pikkan endå. Hade egentligen inte tänkt att göra de men blev sugen att se hur hon passade i det så jag gjorde det endå :') Nu får man bara hoppas att alla sitter kvar så hon inte kliar ut alla.. :$

Så imorgon är det då hoppning KM för Pikkan och blir en välförtjänt vilodag för Gia. Men på Fredag ska gia få jobba lite hårdare nämligen intervallträning igen, sen i helgen antingen lördag ska jag in och hoppa gia på ridhuset igen och då blir de att träna en 3-kombination =DNu ska jag hoppa in i duschen sen hitta något att äta, är jättehungrig!


angelina-underbara ponny♥

Idag var Vannis så fin:') Tränade samlad galopp på en raksträcka och hon gick så himla bra :'D Skrittade av henne i kanske 20min. red i 1timme iaf. Sen så efteråt så masserade jag igenom henne och strächade henne. Sen så tog jag ut henne och gjorde kväll i stallet. Sen tog jag kort på mina Outfits :D!

Detta är alla mina outfits:D!♥

nr:1 Rosa

nr:2 Limegrönt med brun kant

nr:3 Brunt och guld

nr:4 Svart och rosa. (huvan är brun med rosa kant)  brukar inte alltid ha med huvan ;)

nr:5 Marinblå med silverkant. (brukar inte andvända der med guldkant så ofta)

nr:6 röd och svart/guldkant (har beställt schabraket som matchar huvan!!!!)

nr:7 Grå med rödkant (glen gordon)

nr:8 caffelatte med vit/brunkant (schockemöhle)


Vilket tycker ni bäst om ?:D

amanda-OUTFITS

Tänkte lägga in alla outfits jag gjort på senaste tiden :')
vilken av dem gillar ni bäst?

amanda-ridningen

Pikkan:
Red jag som sakt ut på i början och hon var jättpigg först men lugnade ner sig sen, annars skötte hon sig bra men var ovanligt busig och började bocka när jag galopperade upp för en backe. Sen träffade vi en lastbil för första gången sen jag haft henne, tidigare har jag aldrig träffat någon lastbil faktiskt, och idag träffade jag två till och med!
Första var en mindre lastbil och det gick jättebra, hon bara spände sig lite, men den andra var en stor timmerbil och den tyckte hon var mer hemsk och rusade till några steg men lugnade ner sig fort :')
Sen gick jag på banan och red litegrann och hon känndes jättefin!

Gia:
Skulle ju egentligen få vila idag, men hon ska få vila imorgon istället. Men henne red jag bara på gården barbacka i typ 15 minuter, haha inget jobbigt men hon fick iaf röra på sig. Angelina fotade lite men det hann bli lite för mörkt så är inte så bra bilder, men aja, bilder iallafall.
Hon var ganska spänd idag, tror det var för att angelina fotade med blixt, hihi lillan tyckte inte om det.. ^^amanda-gia igår

Glömmde ju skriva efter jag ridit gia igår, det var ju typ -28 grader kallt och endå så red jag i 45 minuter typ utan att frysa :o Men kan lova att jag var välklädd och det var även gia också, haha :']

Iallafall så gick det jättebra.
Först skrittade jag fram i 10 minuter, sedan började jag trava och travade i 20 minuter utan något skritt och sen skrittade jag av i 15 minuter. Red henne i en låg och avslappnad form hela tiden så krävde inte mycket av henne.
I början var hon lite loj eller vad man säger, men hon var inte som hon brukar utan var ganska spänd och tittade på allt, haha^^ men sen gick hon jättebra!

Ska ut på Pikkan en sväng nu, blir i skogen litegrann och sen avsluta på banan i kanske 10 minuter.


angelina-morgondagen

I morgon ska jag jag bara rida ut på Vanillin. Bella ska få vila för jag ska tävla henne på torsdag.
Får se hur ritten i morgon kommer se ut men det blir nog att träna samlad galopp. Efter som att det stärker däras magmuskler och då drar magen ihop sig och då blir dom inte lika bukiga :D! Hon är ju vädligt bukig av sig. lilla tjockis vannis :D!

Är verkligen super taggad att tävla Bella på torsdag. Vi ska ha hennes röda outfit som ni såg på bilderna på vannis ;)!
Det ska Bella få vara så stilig i på torsdag :)!

Kommer ett intressant inlägg i morgon;) kommer lägga ut alla mina outfits :D!

angelina-bildbomb

Foto: Olivia Löfbom Arvidsson


Beauty For Bell♥
överfrom^^!----^

haha bus<3
Vad skulle jag göra uta dig bus bella?♥

Vanillin♥ ( vet att jag hade vädligt korta läder orkade inte länga dom ^^! )
jag glappar tygel som beröm bara så alla vet..
Kommentera!!!!
angelina-mamma:')

Idag kom mamma hem med detta:D!

Röda benlindor från Hansbo.
Och en tagel borste!


Tack världens bästa Mamma :'D!

angelina-galet.

Idag när vi red i ridhuset så var det jättemånga där redan. Vi va runt 3 ponnyer och 4 hästar tror ja alltså 7 st inne i ridhuset och ridhuset är bara 20X60 stort.... Så det var jävligt trångt där inne. Olibia fick rida Vannis. Bella var helt galen idag. Hon stegade och snörde med skallen som en idiot... Haha stakars mina åskådade det kan inte ha sett så bra ut.. Men sen galopperade jag av henne lite och då gick det mycket bättre. Hon gick ju nästan samlat där ett tag :') Hennes galopp är så himla bra nu :')!

Fick rida Vannis i slutet, hon va såååå sur... så jag ska inte ha med henne på KM:et.. Ska bara ha med Bella. Hon var verkligen helt sjukt sur. Så fort jag rörde henne så sparkade hon bakut. Hon är ju en kvällstrött tjej så jag tror hon var trött... Men iaf ska bara ja Bella på KM:et :)! Vannis får vila engång :)!

Ska fara till Umeå och mäta/slut mäta mina ponnyer den 10 jan. Hoppas Vannis är C-ponny nu ;)! hon är ju typ maxad nu. 139. Blir slutmätningen för henne eftersom att hon fyller 8 år :'D
Får hoppas Bella blir ponny också... hon är ju runt 147-148 i mkh. Men hon blir iaf 6 år :'D

Nu ska jag ladda upp bilder ;)!

angelina- svarVi har 2 ponnyer var.
Beauty For Bell och Vanillin är mina ponnyer
och Peek-a-boo och Indian girl är amandas!

Bella och Peek-a-boo är väldigt lik varandra i färgen. Men Bella är mycket med grövre i kroppen än Pikkan. Och Pikkan är bättre på att hoppa än Bella ^^!

Hoppas du är nöjd med svaret!

amanda-outfit

 

vill ni se fler outfits?


angelina-åh hinner inte

hinner inte alla men några ^^!
amanda-snart ut

Ska alldeles snart bege mig ut och rida i -28 grader kallt, känns riktigt frästande, eller hur!?
Pollarna fick iallafall frukosten inne imorse och fick gå ut lite senare, ingenting jag tror dom lider av iaf.

Pikkan vilar ju idag igen, och nu ska jag ut på gia, kommer nog inte bli så långt pass då det är så kallt ute, men jag tänkte rida efter bastuträskvägen och trava mycket. Eller rättare sakt bara fram skrittning, sen en lång sträcka trav sen avskrittning.
Imorgon är det nog dags för Gia´s vilodag och Pikkan ska jag ut på en sväng och sen en stund på banan

Sen ska ju Pikkan tävlas på Torsdag, 80 cm. Det är ju grundomgång, sen på omhoppningen är det stilhoppning, så jag kommer iallafall köra grunden, sen kör vi också omhoppningen ifall vi kommer dit och beroende på hur hon känns, annars utgår vi bara :') Ser det ju bara som träning för henne då hon bara är 4 år.
Gia ska inte få tävla, utan vi kör i februari så ska vi mest troligtvis åka till hippologum och där vet jag inte klasserna ännu, men ska iallafall hoppa de lägre klasserna då vi inte tävlat på ett bra tag, sen kör vi lite högre klasser då det börjar bli utetävlingar, gillar mera att hoppa utomhus :)

angelina-varmt osv...

Asså idag är det runt -25 till -30. Det är inte varmt.... stakars hästarna att stå ute nu. Men dom ha då dubbla täcken hö och lite vatten som snart kommer frysa.. Vi ska köpa in ensåndär pump som gör att det inte fryser.
så slipper vi att bära ut vatten helatiden. Får se hur det blir med ridningen. Jag kan nog inte rida ute idag. Vi fryser nog ihjäl då. Så hoppas på att mamma kan skjutsa oss till ridhuset sen. 

Idag är det KM dressyr på klubben. Undrar vem ska vinna i år. Förra året vann Hanna Olin Lundmark med Kavatina.

På torsdag ska jag tävla Bella & Vannis i KM hoppningen. Jag vann den förra året med Vanillin.
Iaf med c ponny är det 70cm och med d ponny 80cm. Bella ska alltså hoppa 80 bana :D jag tror inte vi kommer få oss över alla hinder men vi är iaf med och hon får träna sig mer på att vara på tävlingsplats. Vanillin kommer då hoppa 70cm;D högre än maskeradhoppningen iaf;D
!

Jag förväntar mig ingenting av Bella. Jag blir stolt över henne hur bra eller dåligt det än går. Hon kunde ju inte ens hoppa 40 när hon kom så hon har ju lärt sig sjukt fort!

Bilderna kommer snart!

angelina-bästaponnyer

Idag var mina ponnyer bäst.

Red först Bella på banan på gården. Hon var superfin. Hon fick kämpa på lite i djupsnön sen gick jag upp på gården där det är skottat och skrirttade av henne så att hon slapp gå i djupsnön hela tiden. hon var superfin iag stälde henne bara på raka spåret innåt. typ öppna nästan. fina pånnnnniiiieee

Vanillin red jag också på gården på min banan. Hon var sjukt seeeeg idag! hon dampade ju så mke i går så jag kan ju fatta att hon är slö idag. Men sen tetsade jag piaff på gården och det gick ju typ. Hon stog inte helt stilla men nästan. Hon var fin idag med men lite loj.

Olivia fotade mig så det kommer en fet bildbomb i morgon. I morgonj ska jag och Olivia skritta ut på dom i kanske 2 timmar! då får dom lov att vara snälla och lugna :D!

Ha en bra kväll.. Håll utkik i morgon efter bildbomben!!!!!

amanda-studs

Idag på stan hittade jag inte mycket som jag förväntat mig, typiskt..
Var fullt med folk på stan desstuom men fick med mig två tröjjor och ett nytt bett hem iallafall. Och provade nu ett waterford bett, har hört många som gillar betten då det verkligen följer efter hästens mun.

Så i kväll har jag ridit gia, och provade förstås det nya bettet och det gick jättebra, förhoppningsvis var det bettet som fungerade bra eller så hade gia bara en ovanligt bra dag, haha :$
Red fram på serpentiner med mycket avsaktningar och halvhalter för att känna hur hon känndes osv, sen i galoppen så blev det en 8-volt med galoppombyte.
Jag hade även satt upp 4 stycken studs som vi hoppade över och även de gick super, i vanliga fall brukar man ha ca 2,80 på studs för c-ponny, men jag hade ca 2,50 istället så hon hoppade upp sig lite mer och inte sprang genom studsserien. När jag hoppat de några gånger hoppade jag ett räcke på typ 80 cm nån gång och det känndes jättebra sen gav jag mig :') Hon hoppade jättebra idag, men blev ingen ansträngande hoppning heller :')

Pikkan vilar idag igen.
Jag rider henne fortfarande bara 4 dagar i veckan, men nu blir hon ju 5 år och ska nog börja rida henne 5 dagar i veckan nu, men då kommer det mest troligtvis bli ett väldigt enkelt kort pass, troligtvis bara ett kort skrittpass till en början.
Men snart ska även Pikkan få 1 eller 2 veckors vila, känner att hon behöver det :')
Gia kommer inte få någon direkt vila nu då hon vilat från hoppningen i en månad och haft 1 veckas vila för några veckor sen.
amanda-stan imorgon

Imorgon ska jag åka in till stan nu då det är ''mellandagsrea'' så förhoppningsvis hittar jag något jag kan få med mig hem =D Men då jag verkligen vill köpa något och har pengar med mig så hittar jag aldrig något, nån som känner igen sig?

Sen så ska jag också in på kusen och prova ett par ridbyxor ifall dem finns kvar, och gillar jag dem så köper jag nog dem också. Sen ska vi till royal och kolla, fick ju ett pressentkort av angelina i julklapp där för 200:- som jag måste hitta något för!

angelina-galna ponnyer!!!

Idag red jag och Olivia ut på mina ponnyer. Och dom var helt galna. Olivia red Vannis och jag Bella. Men sen så började Vannis hoppa ner i diken och vara rädd för allt som fanns och typ stack med olivia. SÅ vi bytte ponny, hon tog bella och jag tog ARABEN!! ledde henne en bit och då studsade hon runt och hade svansen rakt upp i luften och såg almänt trög ut. Hon såg precis ut som en arab.

Vi red in i byn sen skulle vi galoppera upp för en backe och det gick bra. Ingen gjorde nånting. Sen tog vi en galopp till. Då fick Vannis för sig att hon skulle skena typ :O! Så hon for i all världens sken och bara galoppera. Då hamnade Bella efter och började bocka med Olivia. Mendans jag försökte få stopp på Vannis så försökte Olivia hålla sig kvar typ. HAHAHA men sen fick jag stopp på Vannis. Men före det så bockade hon^^! sen travade vi resten av vägen hem för Vannis skulle nog inte gå att stanna om vi galopperade igen.

Dom var nog taggade för att det är lite varmare ute nu. Det är bara -10 och det har vart -20 i typ 2 veckor. Och så red vi i ljuset och det har jag inte gjort på länge heller! Bus ponnier!!!

BESTÄLLDE DETTA UR HÖÖKS IDAG :D!amanda-waterford


någon som vet om man får tävla med waterford (kulbett) på ponny?

amanda-gia

Gia for jag ut på en lugn skrittsväng i ca 40 minuter, hon var nöjd och glad hela tiden:')

amanda-pikkan

Tog ju med Pikkan på ridhuset idag.
Först red jag lite dressyr, red mest runt i alla gångarter runt fyrkanten och på volt, men tränade även lite förvändgalopp och det gick jättebra =D Hon var riktigt fin men en aning seg.
Sen satte jag upp ett litet räcke på ca 60 cm och hoppade det några gånger och det gick också bra, men vissa gånger ville hon hoppa av lite tidigt annars inget problem :')


amanda-ridhuset

Hästarna fick hö inne imorse då vi alldeles strax ska ut till stallet sen ska vi till ridhuset idag igen. Med idag är det Pikkan som ska med, sen ska även adelina och pedro följa. Gia ska jag mest troligtvis ut på sen.
På Pikkan ska jag bara rida fram lite lätt i alla gångarter runt 4 kanten och på volt, sen så ska vi ställa upp bara ett eller två hinder som vi ska skutta öven nån gång osv :') Hoppas mamma vill filma lite!


amanda-filmen

Här kommer filmen från idag :')Hon har börjat orka bära sig själv i en högre form nu, men ibland orkar hon inte riktigt och kan bli lite tung i handen, eller dra upp huvudet och så, men det är betydligt bättre nu än förut, när jag fick henne kunde jag knappt få henne att böja på nacken, typ max några steg ;')
Iallafall jag ser skillnad på henne!

Min fina flicka!

angelina-ridhuset

For till ridhuset med Vanillin och hoppade. Tränade på att kommer mer rätt mot hindrerna. Hon var super duktig:D Men jag kunde fan inte rida idag :O! Jag var kass! Men hästen är finast! Hoppade kombinatin i slutet och det gick bra. Vi hade lite för lågnt av stånd med det gick bra endå. Hon fungerade bra på det nya tränset med!

Olivia filmade mig med mitt stativ. vad tycker ni? Ser det bra och stilla ut ?:D Hon filmar ju med min systemkamera. Nikon d 5000. och med mitt sigma zoom objektiv 70-300. Tycker själv att bilden har bra färger osv:D

Hade på mig vårat nya limegröna outfit. Scapa huvan är lite grönare än det andra med det stör inte mig iaf :D!
kommer nog inte andvända det så mke nu. För det är ju ett tävling outfit. Så är rädd om det :]!

Nu kommer filmen!


Bella red jag dressyr hemma på gården. Travade mycket på små volter och ställa ut in och stälde henne rak. Hon var väldigt pigg och frammåt. Kanska ska hoppa henne i morgon i ridhuset. Får se hur det blir. Bella var iaf superfin idag!♥

amanda-ridningen idag

Pikkan:
Henne red jag ut på med Adelina och Pedro. Vi red efter Lotta´s väg en bit och så i slutet fick vi även plumsa i lite snö. I början ville hon inte ens skritta utan trippade och var allmänt ivrig, men sen efter en stund så lugnade hon ner sig och blev riktigt lugn och fin :') Vi var ute i ca 50 minuter.

Gia:

Henne tog jag till ridhuset, angelina var redan där med Vanillin, och såklart så missade jag hopptiden och jag var där när dressyrtiden hade börjat, men angelina hade endå kvar hinder och ingen annan var där så jag provade även hoppa lite, men blev ingen studs :/ utan bara två oxrar.
I början red jag fram dressyr, och då var hon jättefin och jättelätt i handen osv, hon har börjat bära sig mycket bättre nu för tiden. (hoppas att film kommer då olivia filmade lite)
Sen hoppade jag också litegrann, haha första gången vi hoppade på 4 veckor så är faktiskt rätt så nöjd med hur det gick, men tyckte själv att det gick lite för fort och jag kännde att jag inte riktigt vågade hålla om som jag brukar.
Men jag är nöjd endå, men så glömmde jag ju också min martingal så fick lov att hoppa utan ;')

Sen tränade jag och angelina lite NH med dom i magnegen.

suddig bild!


amanda-filmkameran

Fick en fråga om vad det är för filmkamera, det är en JVC Everio 45x zoom.


angelina- mina julklappar!

ASSÅ detta var världens bästa julafton för mig!!

Fick massa hästsaker som jag behöber och önskat mig! Fick ju experian X8 och en stativ :D:D:D!
Sen fick jag lite kläder, smycken, krämer, pengar och godis :D!

Här kommer endel av mina julklappar!:D

limegröna benskydd, schabrak och scapa huva.
schockemöhle schabrak och huva.
Vita ridbyxor från moutain horse (stavning?)
Ett pullarnosgrimme träns från hööks.
Bruna ridhandskar från royal och ett grimskaft från royal.

Det lime gröna matchar bättre med huvan utan plasten på schabraket!!!
mer bilder imorgon :D!


Vad fick ni i julklapp?:D

amanda-julklapparna

Vi firade julen hos farmor i år med familjen och släkt osv :')
Så vi hade med några julkappar dit sen öppnade vi resten här hemma ikväll, men jag tänkte jag kunde skriva upp vad jag fick =D

* Hamster (har döpt honom till Theodor och han är sååå söt :$ fick han av min storasyster)
* Pyamas
* Morgonrock
* Hårddisk
* Jultårta
* Krämer
* Tofflor
* Sockar/underkläder
* Örhängen/smycken osv
* Pressent kort 200:- på royal hästsport
* Filmkamera (så nu hoppas jag det blir mera film här på bloggen=D)
* GlenGordon schabrak och huva
* 6000 kr så jag kan köpa det jag vill!
* + massa småsaker, och så har jag säkert glömmt något ;D

Här är en av pressenterna av Angelina och Nellie, en jättesöt tårta (A)

 

GlenGordon schabrak & luva =D

 

Lilla Theodor, visst är han söt? :']


Det var några av alla julklappar ='D


angelina- GODJUL!

God jul alla :D

Steg uåå vid halv 8 ovh tog ut hästarna. Sen mockade jag och sen så gjorde jag klart allt i stallet så det bara är att mysa på. Så hinner inte rida idag :'( Men men...

Dagen började bra :D fick öppna ett packet på morgonen och där låg det en ny Experia X8 :D:D:D!
men nu får vi se vad resten blir :D!


Ha en underbar kväll och en god jul alla underbara blogg läsare:D!

amanda-GOD JUL

GOD JUL ALLIHOPA =D
idag kommer det inte alls bli mycket uppdatering, håller på göra mig klar sen ska vi bort.
Berättar sen om julklapparna osv, men blir inte så mycket hästinlägg idag då alla ponnyer vilar :')


angelina-fixat

nu har vi fixat klart Amandas julklapp :D hoppas hon kommer gilla den. Hon får den i morgon på morgonen. Vi ska alla till kyrkan i morgon så då träffas vi alla :D!
När jag kommer hem ska jag försöka fixa en grej. Men det får ni se sen vad det är ;)! haha är inte säkert att jag hinner det.. För jag måste slå in några julklappar ocg fixa lite mer i mitt rum innan jag är helt klar.

Kanske hinner lägga in tröjan som jag köpte idag som jag ska ha imorgon. Får se!
TAGGA I MORGON!

amanda-outfit


angelina-hann inte...

Hinner inte rida idag.. For till Nellie efter stan så hinner inte. VIs ak göra en överraskning till amanda tills i morgon på julafton. Hoppas hon gillar den. Iaf så hade jag tänkt rida i morgon ist om tiden räcker till. Så taggar imorgon!

köpte en tröja och en näspercing till mig själv idag. Köpte min jultröja :]!
men nu ska vi fixa herrå:D:D

amanda-fina ponny

Gia var underbart fin idaaaag :'o är så glad =D
Var ju tänkt vi skulle in till ridhuset och hoppa men det blev inte, orkade inte fara dit så jag red hemma istället så tänkte jag att jag kunde rida lite på banan men den är inte skottad så är alldeles för mycket snö så då fick jag rida på gårdsplanen istället där man kan rida på en ganska stor volt.

Så skrittade jag fram på en liten uteritt sen gick jag till gården och började rida, och idag tränade jag på att rida henne i en hög och samlad form i både skritt-trav-galopp och det gick superbra!
Jag kännde verkligen att hon bar upp sig själv bra och gick bra frammåt och jobbade från bakdelen! Red ett hårt pass i ca 25 minuter + fram och avskrittning då, så efteråt en nöjd ryttare och ponny, hihi =']
Önskade att jag hade det på film.. För jag tog ut digitalkameran och skulle filma lite, jag har laddat den i typ 2 timmar innan, men sen då jag ska andvända den håller batteriet i 10 sek.. blir så sur :(

Julafton imoegon! Jag tycker inte riktigt det känns så ännu då jag inte ens har hunnit få riktiga julkänslor ännu.. Men vem vet det kanske kommer imorgon? =D
Jag har faktiskt inte önskat mig så mycket då jag inte vet vad jag vill ha, har önskat mig litegrann hästgrejjer men faktiskt inte så himla mycket, men ett GG-schabrak och huva, vita gersmi byxor och ehhh, sen vet jag inte:] Man blir typ glad vad än man får! Men sen så har jag önskat mig saker som inte har med hästar att göra också :)
Har även önskat mig en film-kamera, för den digitala jag filmar med håller ju aldrig batterierna..
Bildbrist..
Nån som är sugen på fota någon dag?=D

amanda-pedro

Jag red ut på pedro här hemma istället och det tror jag det även blir på gia, känner att jag inte orkar åka in till ridhuset idag, får hoppas det blir på lördag eller söndag istället!

Pedro har jag iallafall ridit ut på här hemma, och det blev en sväng i skogen i ca 45 minuter barbacka. Red i alla gångarter och han skötte sig jättebra, blev lite pigg ibland men han gör inte något så! Så jag fick sitta och träna på min sits idag ;)

Två bilder på Pedro från idag :')


angelina-ses snart!

Nu drar jag till stan och ska köpa in dom sista julklapparna. Och se om jag hittar någon tunika som jag kan ha på julafton. Sen vet jag inte hur det blir om jag ska fara till ridhuset eller om jag och Olivia far ut på dom båda. För det är inte säkert att vi hinner fara till ridhuset om vi ska städa.

Vi ska ha julafton hemma iår med massa kusiner och släktingar. Ska bli super mysigt!


•everyone is not perfect

angelina-outfit


angelina-caprilli

Hejsan!
Caprilli tävlingen gick bra. Men tar det bara som en oserriös träning typ. Var mycket roligare förra året när det var mera med i tävlingen. Vi va väldigt lite i år:(! Men iaf så tyckte jag att Vanillin var fin. Det änsa som var svårt var halterna. Hon kunde inte stå stilla. Vem kan stå stilla när det står hinder överallt?:O! haha inte Vanillin iaf.

Hon sköte sig fin iaf. Fast var lite små petig så fort jag råkade ändra nått så blev hon lite spänd.
det är typ -27 nu... Orkar bara inte :O! asså detta har vart den kallaste vintern EVER! Men hoppas det blir bättre om nåndag.

Asså jag kan inte fatta att det är julafton om 2 dagar :O! sjukt vad tiden går fort!
Jag önskar mig iaf ett schockemöhle schabrak och luva :)!

Dom är galet snygga :O! vill ha... snälla tomten! jag har ätit upp jag lovar (A)


amanda-man

Hur ska jag göra med gias man?
(den är lite längre nu än på bilderna)

*Spara lång (hon har haft till bogen)
*Klippa kort (ca 10 cm hängande)
*Stubb (lång eller kort)

Alla skriver vad just du tycker :')amanda-caprillitävlingen

Caprillitävlingen var då ikväll så vi åkte dit ca 20 i 6, och vi skulle samlas kl 6.
På framridningen känndes hon jättefin, följsam osv men en aning seeg, skulle vilja ha lite mera engeri i henne men var endå nöjd med henne. Medans några andra red sina programm fick vi som inte red skritta på en volt längst upp i ridhuset.

Väl inne på banan så blev hon ennu segare och stod emot lite bort från dom andra hästarna då hon ville till dom hela tiden ;') Sen blev hon nog tröttare då vi skittat runt så länge..
Så hon var lite trött och tjurig, några hopp blev jätteroliga, HAHHA:$
Men jag är endå nöjd med henne, det är ju endå våran första ''tävling'' men jag såg det då mera som en träningsgrejj och hon redigerade faktiskt ingenting på de vita staketen eller dommarna, inte heller dom på läktaren som hon gjorde när hon kom.
Men vi fick iallafall en rosett och vi kom 3:a =D hihi.

Imorgon och på Fredag ska Pikkan vila, på lördag vet jag inte vad jag ska göra med henne riktigt men det beror väll på vädret. Just nu är det -27 grader kallt, så inte taggad på rida ute egentligen men man måste :')

Men imorgon ska jag förhoppningsvis in till ridhuset med Gia och hoppa lite, Pedro tar jag antingen med till ridhuset eller så rider jag ut påp honom, vi får se hur kallt det är och vad jag ska göra med gia.amanda-uteritt

Idag är det verkligen iskallt ute, -22 grader.. vill ha värme.. :(

Men jag och adelina tog och ut och for ut och red, jag red gia och hon pedro då :) Vi red efter lotta´s väg en bit och sen plumsade vi i djupsnön en stund och sen red vi tillbaka, blev inget långt pass med istället lite hårdare. Så dom var trötta efteråt iallafall :)
Imorgon vill jag ta Gia till ridhuset och sätta upp några hinder, hopaps mamma vill skjusa mig. Isåfall kommer jag också ta med mig Pedro och rida markarbete/dressyr med honom då syrran inte hinner rida han imorgon.

Nu måste jag ta och kolla litegrann på caprillitävlingens programm, kan det inte riktigt och det är ju ikväll.
Men rider jag fel är det ju inte hela värden, jag ser det bara som en rolig avslutning för hopp och dressyrspecialen.


Lurvig gia förra julen :')

amanda-hissar =DIdag hissar jag lindor och schabrak från Mias´rs :')
Finns i mängder av färger, med matchande schabrak till och du kan själv välja kantband osv, har även fått för mig att det finns skritttäcken.

Ifall ni fick välja en färg, vilken färg skulle det då vara? =D

angelina-tappade andan

Idag när jag red Bella så tappade jag andan och sträckte mina magmuskler.

Red ut på Bella idag igen och tänkte bara skrutta på. Så skulle jag galoppera och då fattade hon fel galopp när jag vet att hon kan den andra. SÅ jag belv lite små sur på henne och piskade till henne ordentligt engång. Då slutade hon och fattade rätt galopp. Och sen gick det bra men helt plötsligt så stak hon med mig. Jag försökte bromsa och jag pratade med henne men hon bara sprang så då var jag tvungen att ta i nästan allt jag kunde och då började hon sakta av. Och sen vart det en tvär nit. Och när hon började sakta av så lutade jag mig så mke bakåt att jag stäkte magen och sen pall nita hon ju så jag föll frammåt och då tappade jag andan. Sen började jag bara skaka och sen fick jag lixom inte luft så gjorde halt och bara kröp ihop typ. Jag kunde inte sträka mig. Sen typ spydde jag. Så jag ringde mamma och hon mötte upp mig och sen blev det bättre när jag fått andas ett tag.

Får se hur det är med mig i morgon för så fort jag sträcker på mig så tar det ont i magen...  Orkar inte med nått alvarligt nu.. inte på lovet.. Snälla...:(!

jag älskar dig endå gumman♥
tror bara att hon hade överskotts energi

amanda-barbacka

Jag red Pikkan i ca 20-25 minuter och höll mig runt gården och red på en volt, upp en bit i skogen och i djupsnön :') Så det blev ett varierat pass idag med både dressyr och bus.

I dressyren känndes hon faktiskt riktigt bra, jobbade bra under sig och var väldigt sammarbetsvillig och jätteglad hela tiden. I djupsnön red jag bara en kort kort bit i skritt och lite trav, så blev inte så mycket av det.
Men sen har vi en skogsväg som går upp en bit i skogen som jag red upp och ner för några gånger.

Jag red med sadel i början, men red henne även barbacka idag för första gången sen hon kom:$ Haha jag vet, att det var ett tag sen men jag vet inte varför det inte har blivit. På Gia rider jag barbacka typ 1-2 gånger i veckan, men har aldrig blivit på Pikkan, kännde inte för att sätta mig upp på en busig 4-åring barbacka, men hon testar mig inte alls på samma sett längre och vi har kommit närmare varanndra nu och det gick faktiskt superbra att rida barbacka, hon är så fin så min lilla tjej :')

Gia vilade ju som sakt, imorgon ska jag rida ut på Gia och Pikkan ska till ridhuset på kvällen.


amanda-julkappar

Nu är nog alla julklappar köpta klart, fixade det sista idag efter skolan. Och nu så har vi ju gått på jullov! Känns så himla skönt, 3 veckor att rida när det är ljust och inte tänka på skolan! Kommer bli super!
Jag ska ut i stallet nu och ta in pollarna, Gia ska vila idag och Pikkan ska jag bara rida litegrann, antingen en stund på gården eller longera, vi får se =)
Nu måste jag ut!

angelina-kommer in om ett tag!

Ska ut och rida nu kommer in på ett tag :D:DD!

angelina-Vanillin...

ska få vila idag :]!

Ska ut på Bella en sväng sen. Blir antingen ut upp mot byn eller på gården.

Asså jag ska tävla en caprilli tävling i morgon. Det är en tävling med ett dressyr program med 2 hinder. Sak ha Vanillin och Bella kanske får vila i morgon. Hoppas att Vannis sköter sig i morgon. Hon var ju vädligt taggad i går så hoppas hon är lagom i morgon. så här ser programet ut.

Hinder 1: Parallelloxer vid B. Hinder 2. Koppelräck vid E

(1.0 m från spåret) Höjd 20-50 cm

Bed.

grupp

Plats

Rörelser

 

1.

A

X

Inridning i arbetstrav

Halt – Hälsning – Framridning i arbetstrav

 

2.

C

B

Höger varv

Volt m c:a 10 m diameter runt hinder 1

 

3.

K

E

H

Mellantrav (lättridning)

Hoppa hinder 2

Arbetstrav

 

4.

MXK

Vänd snett igenom i mellantrav (nedsittning)

 

5.

B

Volt m c:a 10 m diameter runt hinder 1

 

6.

H
E
K

Mellantrav (lättridning)

Hoppa hinder 2

Arbetstrav

 

7.

FXH

Vänd snett igenom i mellantrav (lättridning)

 

8.

C

MXK

Skritt (övergången)

Fri skritt

 

9.

K&A

A

Ta tyglarna

Arbetstrav

 

10.

Före F
B
M

Arbetsgalopp

Hoppa hinder 1

Arbetstrav

 

11.

E
X
B

Vänd till vänster

Halt – Framridning i arbetstrav

Höger varv

 

12.

A
E
H

Arbetsgalopp

Hoppa hinder 2

Arbetstrav

 

13.

B

X
G

Vänd till höger

Vänd rätt upp

Halt – Hälsning

 

 

 

Utridning i fri skritt

 


angelina-fullt upp!

Idag har jag inte varit hemma ett dug. For till stan efter skolan och shoppade julklappar till pappa min lilla syster och min bror. Sen for vi och handla. Sen for jag ut och gjorde stallet, mocka,sopa,spåna,hö,kraft och tog in ponnierna. Började med Bella.

Tränade galoppfattningar från både skritt och trav på raktspår. Hon var superduktig. I början var hon lite trög startad och allt var så hemst och postlådorna skulle döda oss.. trode hon ja xD! iaf så efter ett tag gav hon upp med att vara rädd. Det var nog allt för hobbit att tänka på 2 sakersamtidigt. Galopperna och vara räddför saker omkring. Tog väldigt många galopper idag så tror hon blev ganska trött endå! Bra för henne.

Sen efter det for jag ut med Vanillin med hacket. Hon var GALET taggad. asså hon kunde inte skritta i början utan jag fick inte göra annat än att springa av henne hennes energi. Det belv mycket bättre efter jag travat av henne lite. Sen galopperade jag upp för en backe och sen skulle jag hem. Tog en galopp då med... Skulle då tyvär aldrig ha gjort de. Hon stak utarakarn. Haha tog kanske 5 min att få stopp på ponnyn. Hon ville hem och ÄTAAAA!! men sen när hon lugnade ner sig och saktade av skrittade vi hela vägen hem.

Köpte en padd och 2 nosludd idag på stan med :D!


Med det säger jag GodNatt!

amanda-förlåt

sämst uppdatering idag, jag vet, förlåt..
Men alldeles snart (imorgon) så får vi jullov, 3 veckor! Så då kommer de komma massor med uppdatering/nya bilder och filmer, hoppas det uppskattas:)

Idag red jag gia hemma på banan, är ju så mycket snö överallt och hade ingen lust att rida på vägen då det är mörkt i snöstormen, nejtack. På gården blåste det faktiskt inte så jättemycket så red mest där men även lite i djupsnön. Fast bara korta sträckor. I dressyren känndes hon faktiskt riktigt fin, vissa stunder blåste det jättemycket så då blev hon lite trippig men annars fin, red i ca 30-35 minuter :)

Efteråt stod vi och myste, hihi gia är mysigast! Sen tänkte jag, har ju tränat lite på att lära henne vinka och buga, men har inte riktigt haft tid så har inte blivit så mycket sista tiden, men ville lära henne puss, för det är ju ganska enkelt, så jag började träna och vips, efter typ 5-10 minuter kan hon det? Snacka om taggad ponny på lära sig grejjer, hon tyckter det var jättekul! Så jag kan ha händerna bakom ryggen, säga ''puss'' då tar hon mulen mot min mun, aww :']

Pikkan vilar idag, och på onsdag ska vi tävla för första gången, HAHAH eller!? jo, de är en caprillitävling, dock ser jag det inte som en tävling då det bara är avslutning för hopp och dressyrspecialen, så är bara en kul grejj, alltså ett dressyrprogramm med hinder XD


Denna bild har emmiiehomlquist på bilddagboken redigerat till mig, visst var den fin?=Dindian girl

fina ponny <3


angelina-busponnyer!

Idag red jag hemma i snöstormen. Det var superkul och bella tycket det var superroligt.
Vanillin var taggad men hon tycker inte om när det blåser på henne med hon var fin endå.

Bella: Red henne kanske 25 min runt på gåden inte bara djupsnö utan på gården också. Travade igång henne för jag gick ut i djupsnön. Hon var as taggad och engång när jag skulle fatta galopp så stegrade hon halverst film kommer på de ;)! Sen busa vi runt ett tag på gården busponny!

Vannis: Red henne i 25 min med. Hon var lite seg stannad i galoppen idag ville bara iväg upp mot stallet men hon sköte sig bra endå. Fick lov att över tala henne att det var kul med blåsten! ;D var inte så länge i djupsnön med henne eftersom att hon gick ganska så hårt i går på Ida träningen. Så i slutet skrittade jag bara runt på gården.
Sen ''trick tränade'' jag henne inne i stallet. ( kolla slutet av filmen på Vannis) hon var så duktig. Hade lärt henne att buga i vintras men har inte gjort det sen dess så hon bugade ju inte på riktigt på filmen. bara böjde sig typ.

Mina underbara ponnisar!♥
Beauty For bell


Vanillin


PS! SNAR ÄR DET JULAFTON!:O TAGGA !

amanda-önskeinlägg

Fick en kommentar som jag ska svara på så gott jag kan :)
jag vill gjärna veta hur länge du ridit, hur länge du haft gia, några speciella favoritponnyer förutom gia & pikkan, din första tävling, nån ponny du saknar osånt :) <3


Jag började rida på ridskola när jag var 4 år. Men innan dess red jag bara lite smått hos en vi kännde.
Jag har haft gia sen 14 januari 2009, så alltså snart 2 år! :D
Jag har flera ponnyer som är mina ''favoritponnyer'' Gia och Pikkan såklart då, men även Pedro (syrrans ponny) fruttis, dajm och golle, (våra gamla ponnyer) även jag inte ridit dem på 100 år så är dom bland mina favoriter! Och ridskoleponnyerna Mickey och Dodde som jag red mycket medans gia var halt, och Sorino, min kompis ponny som jag tävlat 2 gånger i hoppning :) De är väll de riktiga favoriterna, sen finns det många fler som jag gillar starkt!
Min första tävling minns jag inte äns, jag kanske var 6-7 år!? och tävlade en ridskoletävling. Och på ridskole tävlingarna tävlade jag nästan alltid golle! :]
Ponnyer jag saknar är många, blandannat fruttis, dajm och goldman!

Hoppas du är nöjd med svaren !:)
Vad säger ni om vi kanske skulle dra igång med en frågestund snart? Ja eller Nej?

amanda-snö

Det har snöat grymt mycket igår, och under natten, det har också snöat idag, men inte lika mycket, men nu har vi rejält med snö som går nästan ända upp till magarna på hästarna, så det har kommit ca 60-70 cm snö, och så hade vi ju lite snö innan också. Och det är värsta pudersnön, jättehärligt att slänga sig i! :$
Idag red jag Pikkan med adelina & pedro typ kl 10, och vi red efter lottas väg lite först som uppvärmning och sen plumsade vi i snön och ponnyerna var jätteglada och tyckte det var jättekul! Så blev ett litet buspass idag :)

Gia är helt som vanligt nu så jag tror allt kolik är borta vilket som känns riktigt skönt!
Idag for vi ut efter lottas väg och skrittade barbacka och i täcke, gia var pigg och glad, och när vi red förbi andra hästar så blev hon jättetittig typ spänd, stirrig, flåsade och studsade, haha arab..!? :] Men det är bara kul när hon gör sånt då hon inte ofta gör det, lillgumman! :') Sen travade jag lite med henne också och plumsade i lite snö vilket hon tyckte var så kul! Imorgon så ska jag rida henne helt normalt igen om hon är som idag, så imorgon blir det troligtvis lite dressyrträning och galoppträning i snön vilket hon skulle behöva :)

Och eftersom jag inte kunde hoppa gia i helgen så blir det troligtvis på tisdag eller onsdag ifall vädret går med på det vill säga, kommer hoppa hemma på banan då, lite studs eller någon sån övning :)

bildbrist..


angelina-blir hemma idag

Det är så blåsigt och snöigt ute så jag ska rida hemma idag. Blir djupsnö för båda ponnierna. Kanske lite dressyr med. Mamma eller Amanda ska filma/fota. Så hoppas på att få några härliga filmer eller bilder. Har redan varit ute och mockat så det är bara ut och rida nu :)!
I morse var det as kallt ute med vi var tvugna att ta ut dom endå. För dom hade gått in kl 4 igår. Dom blir ju typ sjuka av att vara inne för mycket och det vill jag verkligen inte!:) det är -14 idag och snö storm. Inte full lika kul men ganska mysigt endå:]!
En av det första gånger jag hoppar 80cm :D Med Vanillin :)!

angelina-mer om träningen

Idag som sagt red jag för Ida. Förra gången tränade vi ju öppna i galopp, men idag så tränade vi ju låg och lång form så att hennes över linje skulle tränas. Hon fungerade superfint idag. Red fram på lite serpentiner sen var vi för den mesta delen på C volten. Ska fortsätta med att träna på det.
Bella var så busig idag helt sjukt. Hoppas vi ska in till ridhuset i morgon och träna lite markarbete eller bara dressyr :D
Bildbrist....

amanda-FILM från ida-träningen

Nu kommer filmen från ida-träningen idag! :')


angelina-IDA träning

Idag tränade vi på att få Vanillin gå i lång och djupform. Hon var väldigt tjurig i början med det vara bara att dirva på henne fram till bettet så gick det betydligt mycke bättre. Hon var kalas fin i slutet. Kameran dog så bvlev nog ingen film :(!
Bella red jag i djupsnön och galopperade runt på gården hon var superpigG:D måste filma henne någon dag så ni får se :D!

Nu har jag super båttom så hejdå!:d

amanda-idaträningen

Nu har jag tid att skriva mer om ida-träningen som gick superbra =D
Idag fortsatte vi att träna lite på att inte streta emot i tex övergångar, och när vi ställer om tex byter varv. Så jag fick rida över hela ridhuset och göra serpentiner, i böran stretade hon men så fort hon gjorde det fick jag lägga en volt i varje båge, men efter ett tag stretade hon inte alls mycket så jag är jättenöjd, fick även göra övergångar från galopp och trav på en volt.
Sen fick jag träna på lite sidvärds, och som också gick jättebra. Hon har haft lite problem med det, men idag var hon jätteduktig och jag tror hon började förstå lite mer vad hon skulle göra!
Så jag är jättenöjd med hela passet! Och en trött och slut ponny efteråt :']


Idag andvände jag min ''rosa outfit'' för första gången, pannbandet köpte jag i september tror jag, schabraket i oktober typ, haha. Har faktiskt aldrig visat schabraket här i bloggen, men det är jättesött, pannbandet har jag visat tidigare som passar jättebra ihop med schabraket, och pikkan var så fin i det så :')
Tror jag Gia kommer vara också :]

FILM från träningen kommer senare ikväll!


amanda-kolik

PHU vad jobbigt jag haft det den här förmiddagen..
Imorse när vi kom till stallet så stod gia och skakade, och då menade jag verkligen skakade, riktigt ordentligt, hon flåsade jättemycket och sparkade med bakbenen och hennes ögon såg oroliga och osäkra ut, fan vad rädd jag blev och fick typ panik, min första tanke var, vad fan händer, hon kommer att dö.! så ringde direkt till mamma och mamma skyndade sig till stallet! Gia hade alltså fått kolik. Hon sparkade mot magen osv, och magen var helt tyst, så tog ut henne direkt och gick ut och gick med henne medans mamma ringde vetrinären. Vi provade också feber men den låg på 38.0 så var inget fel med det. Vetrinären sa att det lät som kolik, så vi skulle gå med henne ett tag och avvakta några timmar, skulle de bli värre skulle vi ringa igen.
Så jag har gått med gia ett bra tag på förmiddagen sen ställde vi in henne, och nu varken skakade hon eller sparkade mot magen och den lät även men hon verkade lite slö.
Men jag hade ju ida-kurs med pikkan, så först tänkte jag, vi ställer in den men jag for endå, och morfar hade lite koll på gia. Om pikkans dressyrtränig berättar jag om sen då jag har mera tid, då kommer även film!
Iallafall när vi kom hem var hon betydligt piggare och normal, så hon är nu ute i hagen och fick en liten sodd hö, men ska ut och kolla till henne nu igen samt gå en liten prommenad till.
Vet inte vars hon kan ha fått det ifrån, hon får ju 7 kg hö per dag, som är normalt eller bra för en c-ponny, iallafall gia. Sen kan dom ju få det om höet är fryset, men det är inte vårat hö, det är väldigt torrt..
Men aja, nu bryr jag mig bara om att hon blir bättre som hon redan blivit, men ska ut igen nu och kolla till henne! :)


min vackra flicka, !

angelina- sanningar

Nu har jag tänkt berätta sanningar ni kanske inte visste om Vanillin:D!

*Jag köpte henne osedd från örebro. Bestälde hem henne. Hade bara sett bilder på henne.

*Hon har haft matförgiftning som 5 åring. (som i sin tur blev fång) så hon har haft fång.

*Hon var aldrig tävlad när hon kom till mig.

*När hon kom sa dom att hon var D-ponny. Men när vi mätte henne var hon C-ponny. (hon hade inget mätintyg när hon kom)

*Hon gick inte att lasta när hon kom. Nu går hon in själv och ut själv.

*Hon var jättesur när jag borstade henne och när jag sadlade så sparkade hon nästan mig flera gånger.

*Hon hatar att gå igenom trånga öppningar. Tex: dörrar.


Hoppas ni gillade detta inlägget :D!

amanda-FILM från hoppspec

Här kommer filmen från hoppspecielen i onsdags.
Man kan se att vissa gånger tyckte hon det var lite svårt med 5½, med travhopp, men det går bättre och bättre mot slutet, och är riktigt nöjd över min lilla flicka :')


angelina-snöstrom

Idag for jag och Amanda ut och red i snö stromen. Det gick faktiskt bra. Men dom var väldigt taggade och rädd för allt som fanns^^!
Speciellt Vanillin idag. Endel vet ju att hon abslout HATAR när det blåser. Hon fick ha huva och täcke på sig idag så hon skulle vara lite lugnare iaf. Amanda red henne. Bella som nu har vilat i 4 dagar tror jag. Iaf hon var supersnäll ganska taggad men inte mer än vanligt endå.
På vägen hem fick vi mot vind. Det var inte kul vi såg inte ett skit vars vi skulle typ.
Blev inte så jättelång rid med kanske 30-40 min iaf :D!

I morgon är det Ida kurs för Vanillin och ridbanan för Bella :)!

amanda-önskeinlägg

Fick ett önskeinlägg att berätta mer om mig själv, gia och pikkan.

Om mig:
Jag heter då Amanda, är 15 år född 1995. Mitt största intresse är såklart hästar och ridnig, men gillar även att fota!
Jag har ridit sedan jag var 4 år, då red jag 1 gång i veckan. När jag var 9 år fick jag min första alldeles egen ponny, fruttis! Och har lärt mig masssor, eller mycket mera sen jag skaffade egen häst, men fortsätter såklart att rida för instruktör/tränare för att vidareutvecklas.
På fritiden ägnar jag min tid åt hästarna, datorn, fota, andra djuren, vänner och släkt/familj. Dock hinner jag inte med allt medans det är skola, men på loven gör jag så mycket att jag inte orkar skriva upp allt ;)Indian Girl:
Gia köpte jag 14 januari 2009, och är verkligen världens trevligaste och mysigaste ponny! Hon har en stor charm och personlighet, och när man verkligen lärt känna henne har man en äkta vän!
Vi har tävlat LB hoppning tsm, men tränat på LA/MSV B nivå, kanske startar LA hoppning med henne nu i år 2011.
I dressyren har vi inte tävlat, men det ska också bli då både hon och jag har utvecklats tillsammans där.
Som ni kanske vet har gia varit skadad under hösten 2009 och våren 2010 så i sommar har vi inte alls tävlat osv, hon trampade ju sig själv och fick ett överben och stod i flera månader då hon belastade fel och fick inflamationer..
Men nu tränar vi för fullt och snart är hon i full tävlingskondition!
Gia är född 1998 och dansk imp. :)Peek-A-Boo
Det nyaste tillskottet, henne fick jag 2 oktober 2010.
Hon är 4 år och 144,5 i mankhöjd, Hennes mamma är en svensk ridponny som heter Clio och har tävlat LA/MSV i hoppning. Hennes stam är Sweet Demand xx-Kingsettle Tankah. Sweet Demand är ett fullblod som använts mycket i ridponny aveln och han har många framgångsrika avkommor. Kingsettle Tankah var den allra första godkända ridponnyhingsten i Sverige och han har lämnat ett stort avtryck. Hennes pappa är appaloosa.
Jag har inte haft henne så länge men vi har redan börjat komma varanndra närmare och kommer bli spännande att se vad det blir av henne då hon har kapacitet. Hon är utbildad LC hopp & dressyr och är väl riden för sin ålder.
Hon är riktigt trevlig, men kan även vara ett litet sto ibland :$


amanda-plumsa i snö

Har just kommit in från att ha varit ute en sväng med Pikkan, skrittade fram först en bit på normalt underlag sedan gick jag ut i djupsnön och skrittade där en bit, och sen travade upp för en backe. Sen red jag på normalt underlag igen och sen gick jag till banan och red på en stor volt i båda varven några minuter, sen galopperade jag i djupsnön några gånger och sen la jag ner henne och skrittade av. Så blev ett variationspass idag med både lite dressyr och djupsnö med bus, uppskattades av Pikkan tror jag, hon var glad med tyckte det var lite jobbigt. Red inte så hårt eller så länge eftersom vi ska ju på ida-kurs imorgon och det tycker hon är jobbigt;) Dessutom har pälsen växt ut rejält så hon kommer nog svettas, hon skulle behöva klippas igen.
Sen efteråt stod vi och myste lite, hon var verkligen jättemysig idag :')


angelina-outfit

hann inte rida nån idag var med Tove hela dagen=)hiss/diss?;D

amanda-upp till er

Vad vill ni jag ska skriva om? Vill ni se eller veta något speciellt?
Nu är det upp till er, ta chansen och få det du vill veta eller se:)

amanda-blåsigt

Red ut på Gia idag, men blev väldigt lugnt eftersom det snöar och blåser så mycket. Hon känndes kanska pigg och stark idag, men är nog pga av blåsten, hon gillar den inte alls.
Så imorgon vet jag inte vad jag ska göra med henne, kanske åka in till ridhuset om mamma vill skjusa och beroende på vad det är för väder, vi får helt enkelt se :)


amanda-skillnad på värme!?

Igår var det -22 grader ute, iskallt. Medans det idag är -2 grader ute? Känns hur varmt som helst just nu. Faktiskt riktigt skönt förutom att det blåser rätt så mycket och kommer börja snöa mera, så hästarna vill nog inte vara ute så jättelänge endå.
Idag kommer Pikkan att vila igen, och imorgon ska jag bara ut på en bussväng med henne, alltså inget krävande eftersom jag ska rida henne på ida-träning på lördag.
Idag ska jag mest troligtvis ut på gia, annars blir det dressyr på banan, sen lördag tror jag, så ska jag hoppa lite studs och sånt med henne :)


angelina-hoppspec

Idag var Vanillin lite trurig och hon är i brunsten i -20:O asså hon är verkligen helt galen!

Men hon var jätte pigg och frammåt endå lite skänkeldöv är hon när hon är brunstig med annars gick alltbra. Vi hade gynmastik hoppning idag. Det gick lysnade. Sen i slutet hoppade vi upp dom lite och det som var på högsta låg på 115cm. På 5½. Så det var trav in och sen en trav bom sen galopp sen oxer.
Är nöjd över henne idag.
Hon kastade sig väligt mycket till höger endel gånger men hon är fortfarande svag och Anna sa att jag skulle träna 5½ oftare och kanske sätta upp 2 hinder bakom också! Superbra tips tycker jag!:D


Min älskade♥

amanda-hoppträning

Hoppträningen ikväll gick super, pikkan skötte sig galant! :')
Fast jag kännde mig inte så pigg, är nog trött efter jag varit sjuk men gjorde så gott jag kunde. På framridningen kännde jag mig helt borta, haha men sen försökte jag skärpa mig mer!
Vi hoppade olika serier, studs, 5½ och 6½. Allt gick super, idag var det första gången jag travhoppade med Pikkan, eller nej, andra faktiskt ;) sen hon kom till mig då. Tidigare ägaren hade tränar litegrann med travhoppning men att pikkan tyckde det varit lite svårt.
Med idag var hon superduktig, i slutet fick vi även hoppa upp dem lite på 5½ och då var det ju trav in, och det gick så bra så, vi hoppade 100-105 cm sen slutade vi, så duktig flicka!♥

Förr idag var jag ju ute och skrittade på gia, jättemysigt! :*


amanda-dagens fråga

Vad rider du på för nosgrimma?

1.
Engelsk Nosgrimma


2. Remont

3. Pullarnosgrimma

4. Annan nosgrimma.
(finns ju betydligt fler, men de här 3 är nog dem vanligaste)

Så vilken nosgrimma rider ni på, och varför just den?(google bild)
Ser hästen ut att trivas med detta? det tycker inte jag.
För det första, varför gapar hästen? då ska man inte bara ta en rem runt nosen och spänna åt den som många gör, ta kontakt med tex en hästtandläkare. Visst finns det hästar som gapar endå, prova byta nosgrimma?
Jag tycker inte man ska ha en nosgrimma för att spänna åt munnen på hästarna, en nosgrimma kan tex få bettet mera stillsamt och på plats i hästens mun. Jag har själv min nosgrimma ganska löst spännt.


amanda-hemma

Är hemma idag endå, är trött och orkar typ inget, men jag ska endå försöka fara på hoppträningen ikväll endå, är sista gången för i år så jag vill verkligen dit.
Men idag ska jag nog endå ut och rida gia lite lugnt, får ta på mig hur mycket kläder som helst då det är -22 grader ute, så kommer nog bli en skritttur barbacka.


s o m m a r

angelina-hinner blogga nu:D!

Jaa nu hinner jag blogga :D!
Sitter i skolan och har just gjort min svenska uppgift.
Idag så steg jag upp och tog ut hästarna mockade hela stallet sen gick jag in och duscha. Det var så skönt.
Idag blir det hoppspecialen. Taggad som fan. Olivia följer med och filmar.
Liten bildbom på gamla bilder :)!

angelina-kallt

Asså det är ju sjukt kallt ute, Vart 1 timmes ridning och hon var så fin! Och astaggad. Tog hacket i dag så hon skulle ha ett iskallt bett i munnen. Haha nog för att bettet håller sig vram tnär det är i munnen men endå^^!
Hon var pigg och gla så jag galopperade och travade lite på volter vid folketshus.

Är as taggad till i morgon! Då är det hoppspec som gäller!


PS! kommer inte kunna uppdatera så mycket i morgon! bara på kvällen, tror jag iaf!

amanda-ingen ridning

Blev ingen ridning idag endå, kännde att jag ville vila mig ordentligt så kanske jag kan fara till skolan imorgon och även på hoppträningen imorgon kväll!
Men har iallfall varit ute i stallet och tagit in ponnyerna och godnattat dem så får vi helt enkelt se imorgon hur jag känner mig.
Till helgen ska jag troligtvis även hoppa gia lite, har ju inte hoppat henne sedan maskeradhoppningen (3 veckor sen), då det blev lite mycket hoppning sista veckan så jag bestämmde att hon skulle få en liten hoppvila:) Så isåfall blir det att hoppa lite studs och gymnastikhoppning tror jag.
På lördag har jag även ida-kurs (dressyr) och då tar jag med mig Pigan.


HAHAHAHAH...


angelina-♥

Till min älskade Bellabus♥


amanda-outfit


angelina-ut

Idag ska jag ut ocj rida på Vanillin blir bara en liten mys tur tror jag. Ska ha henne på hoppsepcialen imorgon. Jag tror vi skulle hoppas nånslags kombinitation. Eller nån linje. Men vi får se vad det blir. Bella har ju som sagt en liten semester just nu. Asså det är runt -19 här idag igen. Men jag måste rida Vanillin idag. Hon måste få röra på sig innan hoppspecialen imorgon. Hoppas på att Olivia följer med och filmar. Det var länge sen jag hade film från en hoppspecial!


Är anmäld till Ida tränig på lördag med Vannis--^ Taaaaggggaaa :D!


amanda-sjuk

Blev ingen uppdatering igår eftersom jag är sjuk, och idag är det betydligt bättre men jag är endå hemma idag. Vi får se om jag är hemma imorgon också eller om jag far på skolan.
Ponnyerna fick vila igår, säkert idag också men kanske kanske jag far ut och skrittar eller går med gia.

amanda-kommentar

Fin bild! Men vad har ni gjort med eran gamla ponny då? Den svarta c-ponnyn. Visst har ni tre ponnysar nu? Dina två och pedro? :)

sv:
Ja, vi har 3 ponnyer nu, gia, pikkan & pedro. Vi hade även 3 tidigare, gia, pedro & goldman och det är nog goldman du tänker på, den svarta c-ponnyn.
Goldman fick problem med sina knän, och stod riktigt länge, han hade utslitna leder efter som han gått för länge på ridskola och det kommer fram när hästen blir gammal, han var ju endå 19 år. Så ett tag var det tänkt han skulle få somna in, men vi pratade med en vetrinär och han sa att golle skulle klara av att gå som skogsmulle/prommenadhäst. Och vi visste av en familj i Malå som var intresserade av honom, så vi ringde till dom och dom ville ha han så han står där nu med 3 andra hästkompisar och går som sällskap/skogsmulle och har det super!jag saknar och älskar dig..<3

angelina-vila

Mina ponnyer fick vila... Iskallt ute...

Asså vet att det är dåligt med uppdate men på jullovet kommer det vara galet mycket!

angelina- älskar min dator...

Hejsan. Kunde inte uppdatera bloggen igår för att min dator inte ville som jag ville. Det ända som funkade var msn och inget annat. SÅ jag fick helt enkelt bara göra nått annat. Så jag for till holken och va där hela kvällen.

Igår så for jag åp ridhuset med båda mina ponnyer. Vanillin var superfin och gick jättebra på öppnan i galopp. Hon har verkligen börjat att fattade det nu sdå vi får hoppas hon kommer stärka sin vänster sida nu. Är sjukt taggad nu till tävlings terminen!
Bella red jag inte nånting hårt med utan jag bara skrutta runt lite på volter och tränade lite galoppfattningar. Hon var sjukt taggad :O! skulle ha filmat henne :O! HAHAHAH! Söt ponnyn.

Nu ska bella typ få vila 2-3 dagar. en kort semester typ. Direkt efter nyår ska Vanillin också få vila 1 vecka och bella igen då. Fast efter Vannis ha vila dom få inte sammtidigt.

Men nu ska jag hjälpa amanda med spanskan!

min underbara♥amanda-Peek-A-Boo

jag tror att jag funnit en ponny med kapacitet
jag älskar dig!


amanda-dagens ridning

Dagens ridning såg ut såhär!
GIA: For ut i skogen och red och blev en intervallträning. Först travade jag fram osv och hon var jättelätt och mjuk i munnen, och lyssnade jättebra :) Sen övergick jag då till intervallträningen galopp-skritt-galopp-skritt osv, och även det gick superbra! Det gulliga var att hennes öron var spetsade rakt frammåt hela tiden, snacka om glad ponny idag:] Var ute i 50 minuter, blev en riktigt lång avskrittning.
PIGAN:
För Pigan blev det dressyr på banan, tränade idag på förvändgalopp och att flytta för skänkeln.
Och hela passat gick jättebra! Förvända galoppen förstod hon inte riktigt, ni som har sett henne irl vet att denna ponny har extremt lätt för att byta galopp;) Så en hel del träning med förvänd galopp behövs. Vissa gånger gjorde hon galoppombyten med vissa gånger höll hon kvar den förvända galoppen hela vägen ut till spåret, sen bröt jag av, mera behövde hon inte göra förvänd i då hon inte riktigt har de musklerna pga hennes unga ålder :)
Sen blev det att flytta för skänkeln och gick bättre än vad jag trodde, men tränade bara i skritt och nån gång i trav.
Hon var iallafall jätteduktig idag. Red i 40 minuter.


♥ v ä r l d e n s   f i n a s t e   p o n n y e r ♥

angelina-dagen

Fick en fråga om varför jag inte berättar hur jag lärde Vanillin stegra. SVAR: Jag tycker att man ska komma på sina egna knep om de. Det är du och hästen imellan. Att ni kan lita på varandra och lyssna på varann. Så hur jag lärde Vanillin är min egen lilla hemlis!:)

Idag ska jag ta med båda mina ponnyer till ridhuset. Mamma som är så snäll skjutsar mig alltid. Med Vanillin ska jga träna öppna i galopp för att stärka henne. Och kanske lite bommar.
Bella ska jag bara rida runt på lite och kanske träna upp galoppen mer. Inget jättejobbit iaf.
Får se om jag orkar ta med mig kameran;D

Världens bästa Bella♥

angelina-stegra

Det är många som ogillar att hästar/ponnyer stegrar på komando. Jag tycker att det är helt okej. Bara man vet vad man utsätter sig för och att man har kontroll.

Jag själv ville absolut inte ha en stegrande häst. När jag köpte Vanillin så stegrade hon för allt.. bilar,cyklister, barnvagnar osv. Vanillin är betydigt lättare fram än bak. Så såfort hon såg allt så stegrade hon sig. Jag tyckte ju såklart att det var fruktansvärt hemskt så jag var livrädd att rida henne på trottoaren. Men för att komma till mina ridvägar så MÅSTE jag gå på trottoaren....

Så jag tog tag i saken och kollade runt på internet på saker.. Sen kom jag in på en blogg där det stog om att hennes ponny stegrade. Så jag började läsa den och det var precis som med Vanillin. Barnvagnar cyklister, bilar osv...
Istället för att den ponnyn skulle stegra av rädsla så lärde hon den det på komando.

Jag började inte träna direkt efter det utan jag läste om det varför dom stegrar och det är mycket för att dom har ont i ryggen men dom hästarna stegrar för att dom inte ville jobba. Vanillin stegrar ju för att hon är ''rädd''.

Så jag började öva men jag säger tyvär inte hur.... Till slut en dag så kunde hon det på komando. Jag gör på ett visst sätt för att hon ska resa sig. Och efter ett tag så slutade hon att stegra för bilar och allt det där.:)!

Nu säger inte jag att ni ska lära era hästar detta för att dom också är rädda. Men jag ville verkligen att Vanillin skulle bli någon. Jag ville inte vara rädd för henne utan jag ville känna mig tygg på henne och ha kontroll.
Nu när hon stegrar har hon en jättebra kontroll och jag är inte rädd.

Hoppas ni fick det förklarat varför jag lärde henne inte för en ''cool grej'' utan för min och hennes skull!♥jag gör verkligen allt för dig du betyder verkligen allt♥

amanda-fråga

Ni läsare på bloggen, i vilken del av sverige bor ni? :)Free web poll

amanda-tävlingsterminen 2011

Har hittat tävlingsterminen över 2011 nu, och vi far ju både till Norrbotten och Västerbotten, så tänkte lägga ut tävlingsterminen ''hoppningen''

v.8
Umeå Ryttarförening
Luleå Ridklubb

v.9
Luleå Ryttarförening

v.11
Skellefteå Ridklubb

v.14
Kiruna Ridklubb

v.18
Vännes Ryttarförening

v.19
Happaranda Ryttare
Umeå Ryttarförening

v.21
Ridklubben Sandgärdan
Jokkmokks Ridklubb

v.22
Kågedalens Ryttarförening

v.23
Vindelns Ridklubb

v.25
Kiruna Ridklubb

v.26
Stöcke Ponnyförening

v.30
Överkalix Ridklubb
Vindelns Ridklubb

v.31
Lappmarksryttarna

v.32
Södra Umeå Ryttarförening
Norrskenets Rid och körklubb

v.34
Ridklubben Dundret
Vännes Ryttarförening

v.35
Ävlsby Ryttarförening
Vuollerims Ridklubb

v.37
Lycksele Rid och Körsällskap

v.38
Arvidsjaur Ryttarförening

v.39
Vännäs Ryttarförening

v.40
Umeå Ryttarförening

v.44
Luleå Ridklubb

Det här är mera tävlingar än vanligt! Kommer bli jättekul, taggar verkligen =D

angelina-snö bildbomb!

Idag har jag ridit i snö med båda. Belv lite djupare för Vanillin ;)!

Vanillin var superfin idag. Hon trampade på bra i snön och jobbade. Idag var det mycket lättare att sitta ner på henne. (jag red barbacka) För hon var inte lika taggad som förra gången. Red kanske i djupsnön i 20-25 min. Galopperade också då blev hon räser:D! Olivia följde med och fota/filma lite :) belv kalas fina bilder!:D Är vädligt nöjd över Vanillin idag!

Bella var lite små seg och trött idag belv ju ett ganska så hårt pass i ridhuset i går så tog det bara lugnt. Ingen exterm kvärvande from utan bara en av slappnad typ. Fast ibald ville hon inte och spände sig lite men det gick bättre sen. Galopperade bara lite på rakspår. Hon var så söt idag♥


Efter jag hade ridigt Vanillin så masserade jag igenom henne. Det tyckte hon var skönt. Sen gjorde jag kväll i stallet och släppte ut dom och gav dom hö.

Foto: Olivia Löfbom Arvidsson. tack för dom underbara bilderna :'D!♥
Vanillin♥


Underbara finaste vackraste ponny :')♥

Nu blider på Beauty for bell♥


Ha en underbar kväll :D!
kram-angelina

amanda-PIKKAN

Nu har jag precis kommit in, blev ju uteritt med Pikkan och det gick bra vissa stunder gick hon superfint men hon var lite springig idag. Vi red bertolovsväg, sen efter bastträskvägen och där galopperade vi och in efter en annan skogsväg där det var lite mera snö längde vi galoppen och det tyckte dom var jättekul =D Sen gjorde jag 4 skänkelvikningar fram och tillbaks över vägen i skritt och hon var jätteduktig! :')
Imorgon vill jag in till ridhuset med Pikkan och rida ett dressyrpass, hoppas det blir av.


^Pikkan första veckan hos mig. (typ 6 okt)


^ Pikkan för ca två veckor sen :')

angelina-kommer in snart!

Nu ska jag ut i stallet kommer in med bilder tror jag :D!

amanda-outfit


amanda-vad händer idag?

Idag vet jag inte vad som händer, har rätt fullt upp idag med.
Men med Pikkan ska jag följa Adelina och Pedro på en uteritt, sen ska jag nog rida intervall på gia :) sen måste jag också hinna in till stan och köpa julklappar, ;)

angelina- dressyr

Hejsan!
Idag så har jag inte hunnit uppdatera men jag gör det nu.

Vanillin fick vlia kan jag börja med att säga. Och sen så tog jag Bella till ridhuset vid 8. Var hemma halv 10.

Redfram lite på volt i både galopp och trav. Sen så gjorde jag lite serpentiner. tränade halvhalter och sånt. Sen så tetsade jag lite skänkelvikningar med. Bara 2 st i varje varv. Jag tror att hon har börjar att fatta lite av det nu:D! Sen som avslutning så galopperade jag bara utan form 2 varv i varje varv sen la jag ner henne sen skrittade jag av henne. Hon var superfin idag. Hon var bara lite känlig i vissadelar av passet men annars så fuknade hon superbra. Hon hade en superfin takt i traven i slutet med:D!

I morgon blir det djupsnö med båda tror jag. Hoppas nån vill komma och fota/filma mig :)!
Film från ikväll:D!

amanda-dagens ridning?

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra med ponnyerna, antingen blir det rida hemma eller så tar jag dom till ridhuset :') eller en av dem. Vi får helt enkelt se!
Men har även skolarbete som MÅSTE göras idag, dessutom ska klassen på lucia, så har en hel del att göra, så vi får helt enkelt se vad som händer idag!


norrlandsryttare-uteritt

Nu bloggar båda två!
Först for vi hem till Amanda och red Gia & Pedro en sväng i skogen. Pikkan fick vila idag, men imorgon ska hon antingen på uteritt eller dressyr. Iallafall hann det bli rätt så mörkt innan vi hade kommit oss ut så att man såg inte så bra så blev bara skritt & trav, en ganska lugn men mysig sväng. Angelina red Pedro & Amanda red Gia.
Sen åkte vi hem till angelina och red brönet och lite andra småvägar som hade belysning och blev en uteritt/intervallträning, inte så jättehårt men blev typ 4-5 galopper. Amanda red Bella och Angelina red Vannis, och jag (amanda) måste säga att Bella ha blivit betydligt finare nu! Bättre form, galoppfattningar och själva galoppen =D red henne när hon hade nykommit och har inte ridit henne sedan dess förutom idag.


angelina-hoppspec

Hann inte uppdatera igår så gjag gör det nu.
Igår så hade jag som sagt Vanillin. Hon var duktig. På uppvärminingen så var hon kanonfin. Men så klart så känner jag av vänster sidan ibland. Så måste träna som bara den nu på studsserier och olika stärkelse övningar. Men det kommer nog bli bra till slut. Vi hoppade en bra övning kan lägga ut hur den ser ut sen osv. Fösta banan vi hoppade gick det inte så jättebra. Vanillin var duktig men jag var som en trasdocka. Men sen fick vi hoppade den igen och då var hon asfin!

Bella fick vila för det var -22 grader :O! går ju inte ens att gå ut typ....

amanda-hoppspecialen

Hann inte uppdatera igår eftersom jag var tvungen att plugga..
Men iallafall så hoppade vi en hoppövning, hoppade typ bana med olika vinklar osv, jättebra för Pikkan, och det gick även jättebra! Hon var bara lite tjurig och trött, tror det var brunsten.
Men annars hoppade hon jättefint och jag är jätenöjd! tyvärr fick vi ingen film eller bilder:(

amanda-bilderna från igår

foto: mamma

OUTFIT:
sadel: pessoa
träns: capone
schabrak: orange tittini
lindor: oranga från?
hjälm: hööks
ridbyxor: deminblå från hööks
tröjja: HV polo från royal
stövlar: pioneer från royal

angelina-oj!

Asså jag glömde helt bort att uppdatera bloggen igår :O! Förlåt mig!
Men nu gör jag de :)!
Igår fick Vanillin vila. Och for ut och red på Bella. Bella var super pigg och glad. Hon var nästan inget tittig i går. Första gången jag red ut med henne så fick jag henne just och pass från gården och nu går hon mer än gärna! SÅ det är en super härlig känsla för mig att hon har ändrat sig så pass mycket! Hon vaer iaf socker söt efter ridtur så sjukt mysig ponny! :')♥
Idag får lilla bella bebis vila. Och sen ikv ska jag ha Vanillin på hoppspecialen! Tagga!
Hoppas Olivia kan filma oss. Men vi får se!

Nu skan jag fortsätta med min svenska uppgift så vi får synas sen!
Kram♥ här ser vanillin ut som en fjording xD!


amanda-dressyren igår

Orkade inte uppdatera igår kväll då vi kom in typ 11.
Iallafall så red jag ju Gia på ridhuset, och blev ju dressyr och gick faktiskt jättebra, hon var lite seg i början men tror att de var för att det var så sent, dom brujar ju få komma in typ halv 8 och nu så  for vi iväg efter 9 så.
Men mamma fotade lite iallafall, så det blir bilder sen =D hinner inte lägga upp de nu.
Red först med sadeln men dumpade den efter ett tag, hah min sits sug i hoppsadeln, måste hitta en bra dressyrsadel nu! Söker en Globus Clic 16/16,5'' och 34 bomvidd, nån som säljer?:$

En bild från maskeradhoppningen över jokerhindret. finaste gia
foto: Angelica L

amanda-ridhuset

Ikväll ska jag nog ta Gia till ridhuset och rida dressyr, men det beror ifall min mamma vill skjusa mig, men hoppas det iallafall!:) Kanske följer någon och fotar eller filmar, så isåfall kommer det bilder eller film sen ikväll!

angelina-snabbt

Hejsan.
idag så red jag inte mina ponnyer speciellt länge. Men red båda kanske 30min eller nått var bara hemma på ridbanan och körde igenom dom lite. Testade även förvänd galopp med Vanillin idag hon var superduktig tills vi komm till hörnen då bytte hon xD! Hon ska ju lixom göra det för hon är ju lärd så. Men tyckte ändå att hon fattade det bra i slutet. Sen gjorde jag lite skänkelvikningar bara 3 st i varje varv sen la jag ner henne.
Bella var lite bråkig i dag men ändå fin och speciellt i slutet. Då slappnade hon av mtcket bättre. Sen diret jag var klar med stallet så for jag till amanda. Och kom just hem från henne :)!

Mer uppdate i morgon. Endast Bella som skall ridas i morgon 'tror' jag iaf :)!

amanda-varmare

Nu är det betydligt varmare ute än igår, idag är det bara -3 så det känns jättehärligt! Men har hört att det ska bli kallt imorgon igen..
Idag red jag ut på gia med adelina & pedro, eftersom det var så mörkt och vi såg inte så bra så blev det bara skritt och lite trav. Men sen när vi kom tillbaks till gården blev det lite busridning:$ Vi galopperade i snön osv, gia tyckte det var jättekul =D
Uppdateringen har varit sämst idag, men har färgat håret, så har inte hunnit.. sorry
Pikkan ska vila både idag och imorgon, sen på onsdag blir det hoppspecialen.


amanda-dressyr med pikkan

Blev ett dressyrpass på Pikkan endå, kännde att jag skulle klara av att rida utan att frysa ihjäl även det är upp mot 20 grader kallt.. Men faktiskt när jag väl började rida så blev jag varm och frös inte alls!
I början var hon seriöst omöjlig, hon var jättejobbig springig och nästan stark?:o det känndes inte alls bra men efter ett stunds ridning så blev hon helt plötsligt jättefin!! Det som är så kul med Pikkan är att det kan kännas sämst i tio minuter sen på två sekunder så går hon som en klocka och fortsätter med det hela passet ut. Så är jättenöjd fakiskt eftersom hoon blev så fin sen! Red i ca 40 minuter och tränade även lite på skänkelvikning. Provade bara i skritt då han inte lärt sig det ännu, hon gick jättebra att flytta undan höger skänkel, att flytta henne undan vänster skänkel tyckte hon var svårare och blev då ett litet sto, hahah :]
Men ska fortdätta träna på det!


amanda-tidigare hästar och hästarna nu!

Tänkte berätta om alla våra hästar som vi tidigare haft och dom som vi har idag! =D

Dajm var våran första ponny, en B-ponny F. 1987 han var maxad 130 i mankhöjd men hade nog växt över då han säkert var 133-134 cm. Han var min systers ponny, som var utbildad LA dressyr & LB hoppning.
Han har vunnit DM guld två år i rad. Han hade vi i kanske 4 år. Nu står han i Ersmark och är pansionerad så rids mest i skogen och lite på banan. Vi ser honom ofta så tar bara ca 10 minuter att komma dit! Dajm var en jättetrevlig och fin ponny, men riktigt busig:$ Med honom har jag riktigt roliga minnen med han har en stor personlighet! :)

Fruttis eller Cochisen som hon egentligen hette blev min egen första ponny, adelina ägde ju dajm och honom fick vi i juni, fruttis fick vi i juli om jag inte minns fel. Hon var en B-ponny F. 1988 118 i mankhöjd.
Henne lärde jag mig rida på, hon var inte så utbildad utan var mest en skogsponny men det var ju det jag gillade mest. När jag inte kunde rida så bra gjorde hon aldrig något, men ju äldre jag blev och hon kännde att jag var säker på henne så började hon busa, och det var det roligaste som fanns! Hon hade vi i 6 år, hon åkte i mars i år, växte ju tyvärr och blev för lång och fruttis blev pansionerad. Hon åkte till Piteå till en hästvan familj på foder, men nu i höst blev hon såld dit och där har hon det super! :)

Goldman är en C-ponny F. 1991. Vi köpte honom av ridskolan år 2007 i september. Innan vi köpte honom har vi haft honom några sommrar innan då han har exem och kunde inte gå på bete med ridskolehästarna så då fick han komma till oss så han kunde få komma in på nätterna och bli smörjd.
Golle lärde mig att rida ordentligt, han var utbildad i både dressyr & hoppning så jag hade med honom på lektioner och började även tävla lite mer! Förra året fick han tyvärr problem med knäna, han hade utslitna leder eftersom han gått på ridskola så länge och det kommer fram när hästen blev äldre så han blev behandlad men blev inte så mycket bättre. Nu står han i Malå som sällskap och prommenadridning som han klarar av jättebra! :)

Indian Girl, Gia som jag har kvar idag, henne vet ni väll lite mera om. Dansk import F.1998 och henne har jag haft i snart 2 år. Gia är utbildad LC/LB dressyr och LA hoppning. Som ni vet trampade gia sig och fick ett överben förra hösten och har varit halt et

angelina-outfitLite av önskelistan :D!

amanda-outfit


amanda-dressyr med pedro

Idag har jag inte ridit gia eller pikkan, det är så kallt ute! Men Gia har sin vilodag idag skulle egentligen rida dressyr på Pikkan, så jag tror jag rider lite på henne senare ikväll.
Men däremot red jag Pedro på ridhuset istället för syrran så fick ha med han i dressyrspec och i vanligafall är man ca 7 stycken men idag var det bara 2 st så blev som en privatlektion, lyx =D
Pedro skötte sig iallafall jättebra, tränade på flygande galoppombyten, dock kan pedro inte det eftersom han är så stadig i sin förvända galopp, men när han väl byter blir det oftast korsgalopp. Men jag är endå jättenöjd med honom, han är så rolig att rida!:)

angelina-lat

Idag har jag varit så hilma trött och mått dåligt så jag har inte orkat gå ut i stallet. Mamma har gjort iordning allt i stallet så sen kan jag bara gå ut och ta in dom. Bella hade vilodag idag men Vanillin var det tänkt att jag skulle rida. Men Jag orkade och när jag är trött så rider jag förjävligt. Så hon fick vila idag med.

I morgon hoppas jag få med båda på en antingen intervall eller bara en uteritt. Hade tänkt börja med intevaller igen för att få konditionen fortare! För Vannis skull ;)!
en bild av: @hjertaaramis / http://ponisarna.blogg.se älskar den :'D

angelina-tack!♥

Tack alla för era fantastiska kommentarer :'D
Känner mig starkare än någonsin nu! Och jag har tänkt fortsätta med bloggandet/Bdbandet. Ni fick mig att inse sanningen och vad som spelar roll<3 Så nu är jag sugen igen:D!

Tack för att ni finns:')!<3

angelina-ibland undrar jag

Ibland undrar jag om det äns är värt att blogga/BDB. Det enda man får är skit och massa äckliga kommentarer. Visst man kan få fantastiska kommentarer och man blir hur gald som helst för. Men en del vill man bara önska att man inte såg. Jag brukar inte ens läsa dom dåliga kommentarerna jag tar bort dom direk. Jag har tappat mitt blogg/bdb sug så jävla mke nu.... Får se hur mke jag kommer lägga ut...

hatar kommentarer som: gud vad tjock häst:O sågar du inte i henne? du borde raka henne så, du borde inte rida i ridhus, du bore rida utan bett, du måste ge mer eftergift, du måste du måste du måste..... jag blir sååååå förbannat less. Ni vet ju för f*n inte hur mina ponnyer är att rida. Sen finns det också en del som inte fattar sig på människor och kan göra en grymt ledsen.

Ska jag fortsätta med att blogg och BDB? eller ska jag köra mitt eget race, igenom att lägga ner allt? Då slipper ni mig.... ert val

amanda-tävlingsterminen

Är det någon som vet när tävlingsterminen över 2011 kommer ut?=D
Åh vad jag längtar, längtar att tävla! Så i sommar blir det att ta med mig båda ponnysarna, känns mera värt att ta med två stycken då man endå typ åker 20 mil, så det tar ju sin tid när man ska till tävlingarna längre bort. Så har man två ponnysar så kan du ju tävla mera! Dessutom så hoppas jag att vi stannar på något meeting också! Ska bli så kul!
Målen med ponnysarna 2011 är ännu inte klart än, men Gia blir nog LB hoppning, och går det bra så tar vi LA också. Med Pikkan vet jag inte ännu eftersom jag inte haft henne så länge och så är hon fortfarande ung, men LC satsar vi på, går det bra så blir det också LB mera vet jag inte :)
Sen så vill jag också starta någon dressyrtävling med båda två!

Vad har ni för mål mer era ponnyer/hästar 2011?:)

amanda-julklappar!

Vad önskar ni er i julklapp?=D
Själv har jag ingen aning om vad jag önskar mig i julklapp, ge mig förslag?(a)
Jag önskar mig bara massa schabrak, men mamma tycker jag har nog så det vill hon inte köpa till mig..

20 dagar kvar till julafton, längtar =D

amanda-film på pedro


Här har ni filmen på Pedro. och nej, han är ingen hoppponny utan dressyr;) men finast endå♥
Fick en fråga om Adelina var min storasyster eller lillasyster och hon är min storasyster.

amanda-outfitHISS ELLER DISS?
Hot från min del, gillar grått. Till vissa hästar är det jättesnyggt:') Det är även stilrent.

angelina-Hoppabana

Idag for jag barbacka ut med Vanillin i kanske 30 min. Belv bara skritt och lite djupsnö. Eller snön tog bara över hovarna en bit så det var inte heller djupsnö:)! men hon fick iaf ta större kliv. Hon var gald och söt som vanligt ='D♥!

Bella for jag med till ridhuset och hoppadebana. Hon sköte sig superbra idag! Hon hade hyffsad bjudning och gick att ta tillbaka och sätta igång igen. Hoppade först fram lite sen hoppade vi banan. När vi hoppar bana ligger hindrerna på typ 70-85cm. Dom mesta är på 80. Har aldrig hoppat bana på så höga hinder så är sjukt nöjd över henne!:D

Hon har fått mke bättre teknik nu med:D!
Film:


KOMMENRERA?!♥

amanda-pigan,gia&pedro

Idag har det blivit en riktig hästdag för mig, har inte hunnit gjort något annat :]
Sov ju hos angelina inatt, sen for jag hem kring 11 och for direkt ut och red på Pigan, blev efter bastuträskvägen och in efter en annan skogsväg en bit, blev mycket trav och galopp idag och hon skötte sig jättebra =D Inte ett enda bus, utan hon var bara pigg och glad :)
Direkt efter så tog jag in gia och for sedan ut på henne. Pappa har skottat upp en ''sladdbana'' på en lägda (äng) där man kan köra bil och sladda, haha men det är min såkallade ''galoppbana'' vi hade en förra året också och det är jättekul att rida den, förra årer blev gia jättetaggad när hon kom dit för då visste hon vad hon skulle göra. Men iår är den på ett annat ställe, men hon lär väll lära sig det sen endå. Idag travade jag bara runt den och hon tyckte det var kul, sen red jag lite i snön och i slutet red jag henne dressyr på banan och hon var jättefin =) Hon har blivit en helt annan häst när vi rakade henne, känner att hon orkar mera och ger verkligen 100% just nu, det är jättekul! Vill tävla dressyr med hoppponnyn nu =]
Efteråt fick dom HÖ och jag gick in och fikade och sen gick jag ut i stallet igen när dom ätit upp maten och då gick jag och tog in Pedro, (syrrans ponny) Vi skulle in och hoppa på ridhuset.
Så när vi var där byggde vi upp en bana på 5 hinder, angelina och bella var också där. Så den hoppade vi sen, och jag är jättenöjd med Pedro med tanke på att han är dressyrponny och hoppar inte så ofta:]
Vi hoppade fram på typ 50 cm kanske några gånger sen hoppade jag banan på 70 sen slutade vi, anette filmade så ni kanske får se en film sen :D


Här har ni en bild på pedro och adelina sen i sommras:)

angelina-Hiss!

Måste bara hissa dessa sjukt snygga soft up stigbyglar:D! Finns i fela olika färger och ser helt grymma ut ;)!
VILL HA!


Hiss/Diss?:D

angelina-dagen

Idag ska jag bara ut en sväng med Vanillin. För hon var så sjukt taggad i går så hon behöver springa av sig lite. HAHA!

Kanske tar Bella till ridhuset och hoppar. Har blivigt mycke hoppning nu men det spelar ingen roll. Vet inte när jag kommer hoppa henne nästa gång för jag har tänkt att ha Vanillin nu till jul i hoppspec iaf! Och sen så älskar hon det å jag tror inte hon kommer till skada:)! Sen ska man passa på när det är hopptid på en LÖRDAG:D!

Men nu ska jag ner och få i mig nått är super hungrig!

amanda-fråga

1.


2.


Vilken av dessa två t-shirt från HV polo gillar du bäst?


FreePollKit.com

angelina-filmangelina-studs

Hejsan.
Nu ska jag snart gå och sova hade jag tänkt men först ska jag berätta om dagen.

Bella red jag hemma på gården. Tränade galoppfattningar från både skritt och trav och hon var verkligen super duktig. Hon svarade direkt för skänklen i dag och hon höll ihop galoppen jättebra. Så höll på med det att tag tills jag kände att hon inte orkade mer. Hon var iaf superfin. Är väldigt nöjd över henne idag.

For till ridhuset med Vanillin kring halv 8 tiden. Byggde fram studs och sen 1 galoppspårng till ett litet räcke. Så hoppade det några gånger sen dressyrade jag lite med henne barbacka. Hon var superfin i dag men väldigt pigg när vi hoppade. Fick inte stopp på henne engång. Tror jag ska ha bett när jag hoppar i fortsättningen ^^! Så jag har lite mer koll på henne. Hon blev lite svettig efter åt också. Duktiga ponny!

Film kommer snart!

norrlandsryttare- ny header/design

Som ni ser så har det kommit upp en ny header på bloggen:D! Det är Angelina (jag) som gjort den :D!
Vi har nu ett litet jultema. Hoppas ni gillar den!


Kram-Norrlandsryttarna!♥

amanda-outfit


amanda-GIA

Gia red jag ut på idag, i kylan.. typ -19.
Klädde på mig ordentligt, och även gia fick ländtäcket och massvis med reflexer, haha vi såg nog ut som reflexer hela vi idag :]
Red bertolovsväg och det började bli lite mörkt eftersom det är en väg i skogen, men gick endå bra :)
Gia skötte sig fint!


norrlandsryttare-kommentar

Vi fick en kommentar om vad lägdor är, hah ja vissa kanske inte fattar vad det är :]
Lägdor är iallafall samma sak som ängar =)


amanda-kommentar

fick en kommentar.
Anonym om amanda-ut på pikkan:
du rider hon typ as mke för att vara 4 år(A)

sv: HAHA det kan jag faktiskt inte hålla med om. Som jag skrivit i tidigare inlägg rider jag henne 4 gånger i veckan.
Kan NÅN vecka bli 5 dagar men isåfall är det en liten skritttur. Och precis så är hon riden när jag köpte henne och det förtsätter vi. Vi gör precis som tidigare ägare gjorde, 1 hoppning, 1 dressyr och 2 uteritter per vecka.
Man brukar säga såhär: 3 åringar rider man 3 ggr i veckan, 4 åringar, 4 dagar i veckan och 5,åringar 5 gånger i veckan.
Nöjd med svaret?;)

amanda-outfit


amanda-hissar!


Jag hissar GlenGordon schabraken!
Dom är snygga, stilrena, jättebra passform och finns matchande luva/lindor och ländtäcke till!
Priset är även lagomt :)
(finns i fler fäger än på bilden)
Vad tycker ni om GlenGordon?


Nu när jag endå är igång med hissande tänkte jag på dessa boots också!


Älskar verkligen märket och att dem görs i så många tänkbara färger, tummen upp för det!
Själv skulle jag vilja ha några par, men vet inte riktigt i vilken färg?
Vilken färg skulle ni ta ifall ni fick välja?

angelina-outfit


angelina-galen

Hejasan.
Idag slutade jag 10öcer 2 så direkt jag kom hem gick jag ut till stallet och mockade och gjorde hö. Sen tog jag in Vannis och borsade på henne och sadlade osv... Tog hacket i dag. Brukar ha det när jag rider ut eller hoppar typ. Hon var iaf GALEN! tetsade öka gloppen idag eftersom det var längesen och jag vet att hon blir pigg av de och hon blir lite hetare i hacket också. SÅ hon typ nästan skenade och hon lyssnar inte lika bra på hacket så jag fick bara åka med där ett tag ;D haha men hon vart snäll sen. Jag tror att hon fick dåligt sammvete eller något. Men jag får ju skylla mig själv som släppte henne så där :] Söta Vannis.

Idag får lilla bebis bella vila. Ska troligt vis rida dressyr på henne i morgon. Hoppas olivia vill fota:D!
ska även in till ridhuset i morgon och hoppa vanillin:D! (tror jag)

amanda-ut på pikkan

Dagens ridpass blev uteritt med Pikkan, red efter lottas väg och även på några lägdor så hon fick gå i lite djupsnö, och hon var jättefin men lyfte benen jättemycket i snön :o haha så efter var hon lite trött faktiskt, annars var det inga konstigheter med ridpasset, gick bra allting =) Imorgon ska hon få vila.
Gia vilar idag, och imorgon ska vi på en uteritt!


Vad tycker ni om Pikkans hoppteknik? (hon är 4 år)

amanda-gymnastikhoppning

På hoppningen ikväll hade vi studs och två enkelhinder som angelina skrivit :)
Gick jättebra med Pikkan, men hon blev väldigt trött i slutet, men endå jätteduktig tjej! Kännde själv att när jag har en riktigt bra galopp med lite mera fart så hoppar hon betydligt bättre och orkar hålla galoppen mer.
När vi kom hem så kännde jag att jag orkade rida gia också och det var bara 8 grader kallt, så då passade jag på!
Blev ett barbacka pass på gia på gården i ca 25 minuter, och hon var också superfin!
Red mycket volter och ställa, böja i alla gångarter och såhär fin har hon inte varit på länge, kännde verkligen att hon var med mig och ja, superfin var hon!
Båda ponnysarna var jätteduktiga idag =D

(går inte ladda upp bild)

angelina-hoppspec

Idag hoppade vi studs och 2 enkel hinder. Jag hade Bella och det gick superduper bra :D! Hon var jätte duktig i dag. Fast i slutet så blev hon trött och lite skänkel döv men hon var ändå fin. Jag tycker själv att hon har fårr mycket bättre galopp nu. SÅ nu kan man äntligen börja göra nått i galoppen. Tex jobba henne lite böjt osv.

Vanillin fick vila idag. Får sen hur det blir i morgon.
Detta är en bild som @bajarenemma på bdb & blogg: http://dressyrtont.blogg.se
Hon har redigerat den åt mig :D!

tack så mycket jag älskar den :D:D!

amanda-hoppträning

Ikväll blir det hoppträning med Pikkan på ridhuset :)
uppdaterar mera sen.

amanda-1 december

Idag är det första december!
börjar ni få julkänslor? haha börjar iaf jag!
hade tråkigt igår, så satt och gjorde dessa i paint (A)
Mina julponnyer:]

RSS 2.0