angelina-snäll ponny

Idag for jag och olivia ut på ponnyerna. Jag hade Vannis och Olivia hade Bella. Vannis var verkligen jätte snäll idag. Testade en marginal på henne och hon funkade super bra med den. Det är Amandas marginal så jag hoppas jag får låna den på tävlingen för min brösta är förstod för Vannis och jag måste ha något stopp så hon inte springer med huvet uppe bland molnen det är så svårt att styra henne då. Bella var snäll som vanligt hon fick gå först på vägen hem och hon var så modig;)! Haha tok ponny! Imorgon ska jag troligtvis rida ut igen med olivia... Vi får se vad som kommer för jag har inget bestämmt. Nu ska jag sova. sovgott!!=D

amanda-älskar

Red bara Gia idag, men det gick inte så bra..
Men jag har endå världens bästa ponnyer,♥

Peek-A-Boo & Indian Girl!

amanda-Gia *bildbomb*

Nu kommer bilderna på busponnyn :')
kommentera!

angelina-skola

Idag hade jag tänkt rida ut med både vannis och Bella. Hade tänkt fråga olivia om hon vill följa med. Hade tänkt träna lite samlad galopp så dom får mer magmuskler. Vannis behöver också träna sig lite att länga sina galopp hon är så studsig. Jag är jättetaggad till luleå på lördag. Ska bli kul att debutera la. Jag förväntar mig inget av henne bara vi är där och har kul! Jag bloggar från min mobil;)!

amanda-sötast

Vill ni se fler bilder på Gia från igår i hagen?=D
isåfall vill jag ha minst 10 kommentarer.

världens sötaste ponny!


amanda-dagen *bildbomb*

Började med att rida Pikkan nere på banan lite dressyr. Hon var fin stundvis men också lite tjurig och stretig, men jag är nöjd med henne då det blev bättre på slutet :')

Sen for jag ut på Gia med Adelina och Pedro, tog det lugnt eftersom jag ska rida hela veckan ut nu fram till tävlingen på lördag, så blev bara skritt och lite trav barbacka. Men hon skötte sig iallafall jättebra!

Angelina fotade mig och Pikkan nere på ridbanan, så nu kommer det bilder från idag. Vi fotade även Gia i hagen men dom bilderna får ni imorgon istället så har ni något att titta på då också.


angelina-longerat

Idag så longerade jag Bella. Tog in henne bortsade upp henne osv.. Sen givk jag ut. Tog med mig inspänningen och hade tänkt testa den i slutet.

Bröjade med att skritta igång henne efter fyrkanten sen la jag henne på en volt i skritt. Sen travade hon. Hon lyssnade kanonbra på mig. Så jag satte på henne inspäningstyglen. testade först att skritta och det gick super! Sen travade jag henne med inspäningen och hon lyssnade superbra. Gjorde det lite mer avangserat sen. Först travade hon och sen saktade jag av henne igen och sen trav sen skritt sen trav sen skritt osv... Hon var verkligen super duktig. Funkade superbra i båda varven. Är sjuktnöjd iaf.
BELLA!♥




Hejs!!

amanda-godmorgon

Släppte ut hästarna kring 7 och både Gia och Pikkan fick gå utan täcke idag, det är bara 1 minusgrad och förhoppningsvis kommer solen upp snart också!
Idag ska jag rida ut på Gia en sväng och Pikkan ska jag troligtvis antingen hoppa eller rida lite dressyr på ridbanan så kanske någon kan fota =D

angelina-idagen

Idag så for jag dirket till Amanda på morgon och fotade henne och Gia. Dom var superfina idag!
Sen följde hon mig hem och fotade mig. Fick låna hennes ljusblåa outfit. Det passade superbra på Vannis. Tycker verkligen att hon var söt i det ljusblåa. Hade min kingsland tröja till :)! Och en brun väst från Höööks.se.

Vanillin var super lugn och fin idag. Hon lyssnade bra och jag kunde verkligen slappna av och hon med. Så vi hade ett superbra samspel idag. Hon orkade inte riktig hålla ihop sig i galoppen men hon gick ju så hårt igår. Ska berätta om det snart... Tränade inget speciellt idag utan bara lite volter och sånt smått. Hon var iaf superfin!

Drog med Bella till ridhuset och hoppade. Hon var ganska trött idag men hon hoppade superbra. Hoppade en kombination på kanske 70. Och hon var så duktig :D! Hon höll galoppen genom det. Så är jättenöjd med henne!
Hoppade även nått skutt på 90cm. Hon kändes vädligt trött så hon orkade inte så mke. Blev inte jätte mke hoppning. Men nog mke endå:)!

Bildbomb!






















PASSA VANNIS I LJUSBLÅ?!

Igår var hon lite småknäpp lilla Vannis. Hoppade bana på 1 meter cih det kändes superbra. Men Vannis var lite studig om man nu säger så. Sen hoppade jag en halv bana på 110. Det gick också bra men 1 meter gick bättre.

amanda-*bildbomb*

Nu får ni en bildbomb från idag =D
kommentera!










amanda-dagens ridning

Först red jag Gia lite på ridbanan tränade på det jag tränade igår hitta en lugn takt och så hon blir avslappnad och gick faktiskt jättebra =D Red inte så länge, ca 30 minuter bara för att rida igenom henne lite. I början känndes hon lite stel men det släppte rätt fort men tror hon kan ha lite träningsvärk från igår.
Angelina fotade oss så en bildbomb kommer när jag redigerat alla, men kan bjuda på en nu iallafall :)



Och nu har jag nyss kommit in efter att ha ridit Pikkan, blev en sväng ute efter bastuträskvägen sen svängde jag av på en skogsväg. Pikkan skötte sig jättefint och var inte alls lika pigg som hon har varit ute sista tiden, troligtvis för det inte alls är lika kallt idag, det är verkligen superhärligt väder typ 0 grader och sol, kan nog inte bli bättre=D

angelina-nu!

Nu drar jag till ridhuset och ska hoppa Bella! mer uppdatering sen!!

angelina-jaja gick inte superbra menmen..


amanda-hoppträningen

For ju in till ridhuset och hoppade med Gia ikväll, men gick inte så bra. Hon lyssnade inte på mig och var ovanlige stressad. Men Jennie var där så fick flera bra tips och hjälp av henne så i slutet gick det betydligt bättre.
Hoppade inte någon bana utan bara hinder för hinder eftersom hon var så stressad och vi kom inte alls överäns.
Så känns ju inte så jättepeppande till Luleå nästa helg, men jag kommer hoppa första klassen och se hur det känns, känns det bra så hoppar jag andra annars är det ju bara att anvanmäla sig.

Du är alltid världens finaste för mig ♥

amanda-pikkan

Nu har jag ridit Pikkan och jag red ut efter bastuträskvägen. Hon skötte sig riktigt bra idag, lagomt pigg osv, eller sista galoppen blev hon lite väl pigg men gick bra. Avslutade henne nere på banan i kanske 15 minuter. I början känndes hon lite hård i munnen och stretig men i slutet gick hon superfint, lätt i handen osv, men då slutade jag direkt och bara la ner henne och skrittade sen av. Blev ca 60 minuter.
Vi träffade dessutom både 2 lastbilar och 2 bussar idag och hon skötte sig superbra =D

Nu ska jag ut i stallet igen och göra Gia iordning, sen ska jag in och hoppa med henne ikväll med Angelina och Vanillin =D


angelina-ut nu

Ska ut och rida Bella på banan nu. Blir en överraskning till er sen vad vi ska träna på ;) Ni kanske inte kommer tycka det är lika fantastiskt som jag tycker att de är (A)!

Ikväll ska jag till ridhuset och hoppa VANNIS!!!!


amanda-eggersmann

Är det någon som provat eggersmann high energy, som ska vara bra för hästar som arbetas intensivt och målmedvetet men även för hästar som lätt blir stressade eller för pigga?

Vad tycker ni om det, fungerar det på eran häst/ponny ni som provet det?



angelina-Vannis *film från löshoppningen*

Var nyss ute i stallet men kom just in. Red Vannis hemma på min bana. Det är bara -15 nu ute så det var ganska skönt. Värmde först upp i skritt och trav. Sen tränade jag övergångar från skritt till trav. Gjorde det ganska många gånger i båda varven. Sen fick hon en liten skritt paus. Sen gjorde jag samma övning, men från skritt till galopp till skritt igen. Hon var lite små tjurig, men i slutet gick det bättre. Sen testade jag galopp i vartannat språng och det gick faktiskt! Super nöjd så jag gav mig då! Hon tyckte inte om när hon fick för mke och skänklar och blev lite tjurig, men det e min Vannis de ;)!

Ska inte göra nått med Bella idag. Hon får vila:)!

Nu kommer filmen från igår när vi löshoppade Bella!

amanda-gia

Nu har jag ridit Gia, for först ut en sväng och i alla gångarter och hon skötte sig jättebra, sen for jag till ''rallyrundan'' och travade ett varv i lite snö och då passade jag också på att klättra i backen typ 4 gånger sen skrittade jag hem.
Blev mest skritt idag eftersom jag frös vädligt mycket om händerna.
Går ju inte rida ordentligt då det ska vara så här kallt..


angelina-löshoppningen

Igår så löshoppades Bella. Hon var såå dukitg!! hon har verkligen utvecklats ens förra gången. Men är fortfarande lite slarvig med sina framben. Dom höjde som högts 1 meter till henne. Hon suddade i bommarna men rev inte. Anna säger att det kan bli bättre när hon får mer skänsla. Jag är iaf supernöjd över gårdagen med henne!
Hon bockade som tusan efter hindret med så himla söt hon är :]!
Film kommer kanske sen ikv :)!

Vanillin red jag ut på. Hon var helt galen... Börjar verkligen tröttna på henne nu. Hon är aspigg och stark ute och så fort man kommer på en ridbana eller in i ridhuset så är hon typ antingen sur å seg eller bah lugn.. Fattar inte att det ska vara så hilma stor skillnad. Men men...

Idag ska jag rida dressyr på Vanillin på min ridbana. Och Bella ska bara ut och röra på sig.
Igår var det -34... Och i morse var det -30 så vi får ju se om det ens går att rida idag...

amanda-löshoppning *film*

Direkt efter skolan gick jag ut till stallet och tog in Gia och satt på longeringsgjorden och longerade lite, och hon var verkligen jätteduktig och var kul att se henne jobba från marken lite, hade inspänningstyglar också.
Sen i slutet hoppade jag upp lite barbacka och hon känndes jättefin♥

Sen for vi iväg till hoppspecialen, med Pikkan och vi hade löshoppning. Och tycker att hon skötte sig jättebra, för vi vet inte om hon blivit löshoppad tidigare, men i början förstod hon inte riktigt men det gick bättre och bättre! Hon var så duktig.

- Amanda


angelina-blir stressig dag

Idag slutar jag kl 10 över 3 tar halv 4 bussen hem  så är hemma vi kvart i 4. Då ska jag rida Vannis. Sen efter de måste jag in och äta. Efter det måste jag göra Bella klar och fixa klart stallet. Ska fara halv 7 till KDRF. Så hinner nog inte äta så länge ;)! På ridhuset ska vi löshoppa Bella. Får se om det blir någon film på det. Amanda ska ta med sin film kamera och jag ska ta med mitt stativ.

Får hoppas på att vi får film iaf ;)!
Kan´ske hinner med ett inlägg sen i kväll. Vi får se!


Söt Bella!;*


amanda-dagens ridning

Direkt efter skolan for jag ut en sväng på Pikkan, red som uppvärmning efter Lotta´s väg, mest skritt men även lite trav. Sen gick jag ner på ridbanan, började träna lite övergångar, men hon var inte riktigt med på noterna utan stretade mest emot hela tiden, men efter ett tag började det släppa och det gick bättre och bättre, övergick till galoppträning som gick betydligt bättre, hon känndes mycket mer mjuk och eftergiven då.
Travade bara någon gång över några bommar som låg på marken, men hon tycler fortfarande travbommar är lite svårt, men går bättre iallafall.
Just nu känns det som jag och Pikkan har en liten svacka, menmen det kan inte alltid gå bra. Imorgon ska hon löshoppas på ridhuset, sen hoppas jag att vi kan in och hoppa i helgen på kdrf.

Sen red jag Gia, men blev inte alls så länge eftersom jag verkligen höll på frysa ihjäl, mina händer gick knappt att röra, så kunde inte jobba speciellt mycket, satt nog mest och åkte häst som en isbit, haha jag rörde mig knappt ;)
Men red alla gångarter, sen avslutade jag, blev alltså inte ett jobbigt pass för henne. Men imorgon ska jag försöka hinna rida eller tömköra henne innan hoppspecialen.

Har spanskaprov på torsdag, och imorgon hinner jag inte träna skärskilt mycket så ska kolla igeom det nu, sen har vi läxa i veckan också. Men nästa vecka är det ännu värre, tre prov har vi och läxor. Jag som ville rida riktigt ordentligt innan Luleå, får hoppas jag hinner rida mycket endå. 
Men tyvärr så kommer nog bloggen få sämre uppdatering, men i helgen blir det nog en stor bildbomb igen=D


angelina-gaaaald!!!

Idag for vi in till stan då köpte jag en Lami-cell hjälm!:D Don hade kommit till royal nu så vi for dit direkt och köpte en svart storlek S. GLAD GLAD GLAD!!!!!

Sen for jag och Olivia ut och red på ponnyerna. Olivia hade Bella som vanligt och jag Vannis. Idag så gick Bella och Olivia före mig och Vannis och det gick superbra! men Bella tyckte allt var läskit typ. Hon är inte sp modig ;)! HAHA söt ponnie! Vi for runt brönen och hem. Vannis sköte sig superbra. Bara lite lagg i bland men annars så sköte hon sig. I morgon ska jag skynda mig hem och intervall träna Vannis efter brännan vägen.

Bella ska löshoppas i morgon! På hoppspecialen! ÄR ASTAGGAD!

HJÄLMEN I MITT HJÄRTA! Den var sjukt skön och den känns knapp att man har den på huvet!
FETHISS!




amanda-svar på frågestunden

Nu tänkte jag svara på frågestunden, men är det något mer ni undrar så är det bara att fråga =)


Hur kommer det sig att ni rakar era hästar?
Är det för att ni tycker att det är snyggt eller för att det ska växa fram fin päls?
svar:
Jag rakar inte alls mina hästar för att det är snyggt, för jag tycker inte det är speciellt snyggt att ha en rakad häst, inte heller för att det ska växa fram fin päls, utan jag rakar dom eftersom jag rider i ridhus minst 1 gång i veckan och då blir dom ofta väldigt svettiga om dom är så lurviga.

Vart ifrån köpte du dina hästar?
Hur många ridbyxor har du?
hur många hjälmar har du?
Hur långt har du till ridhuset?
Hur är dina hästar till settet?
varför är ni så bäst? och bloggar så bäst?
svar:
Gia köpte jag i Sävar, (umeå) och Pikkan köpte jag i Timerå, vid sundsvall.
Oj, jag vet faktiskt inte men ca 7 par.
Jag har 3 stycken hjälmar.
Till ridhuset har vi ca 7 km, tar ca 10-15 minuter med transport.
Mina hästar är helt underbara på två olika sätt!
Hihi aww, tack!

Hur länge har du ridit?
Hur många hästar har ni haft och har ni alltid bott på gård med eget stall?
Hur många hästar har ni i ert stall? Hyr ni ut några boxplatser?
Hur ser ditt ridschema ut för Pikkan och Gia om veckorna?
svar:
Jag började rida på ridskola när jag var 4 år, sedan dess har jag ridit.
Vi har haft 3 andra ponnyer, (som vi inte har nu) Och vi har alltid bott på samma gård, men stallet byggde vi senare då vi skaffade våra första ponnyer.
Vi har tre ponnyer i stallet, och nej vi hyr inte ut.
Det varierar ganska mycket beroende på väder och hur hästarna känns, men rider Gia oftast 5-6 dagar i veckan och Pikkan 4-5 dagar i veckan.

Hur länge har du haft dina hästar?
När började du rida på ridskola?
Vem var din första häst?
Hur många tävlingar har du tävlat i hela ditt liv?
Hur ser en vanlig dag i stallet ut för dig?
Hur lång tid tog det att göra din ridbana?
svar:
Gia i drygt två år, Pikkan i snart 5 månader.
När jag var 4 år.
Min första ponny var Cochisen, Fruttis som hon kallades.
hur många tävlingar? Oj, det har jag faktiskt ingen aning om XD
En vanlig dag i stallet är mocka, utfodra, fixa för morgondagen, rida, borsta osv.
Våran ridbana tog ungifär en sommar att göra.

ska du vara med i nån tävling snart?
svar:
Ja, den 5 Mars med Gia i Luleå, dock bara en LD+5 och en LC.

Hur gör du för att hålla Gia ren?
svar:
Hahah jadu, det är fråga, jag har en allmänt ren ponny som inte gillar smutts, XD Hahah nä, men hon blir oftast väldigt smutsig efter bakbenen då hon kissar på sig själv, annars är hon oftast ren.
Men ett tips att få din häst extra ren är skimmelskampoo eller silvershampoo, då blir vita hästar riktigt rena!

Har du nåt tips till vad man klan göra om man har en häst med bläs som har hackamore och man inte vil bryta bläsen?
svar:
nej, jag har faktiskt ingen aning..

Vad anser du om hoppning, dressyr och NH?
Vad har du för mål med din ridning?
svar:
Jag tycker om både hoppning, dressyr och NH, och tycker att allt behövs för att få en sån bra träning som möjligt, du kommer även närmare din häst.
Jag har inga speciella mål, men det jag har bestämmt mig är bara att förbättre mig, utvecklas tillsammans med hästarna.

Har du något tips på hur man kan rida en häst på tygeln om den är överbyggd bak?
svar:
Att rida den som vilken häst som helst, men att se till att den går fram till handen och att du har med dig bakdelen, man kan alltid flytta bakdelen både innåt och utåt.
Det kan vara svårare, men allt fungerar bara man vill, det är bara att kämpa på :)

Vad ska du gå för gymnasium och hur ser dina planer ut för framtiden när det gäller hästar?
svar:
Helt ärligt, jag får ångerst över gymnasiumet, ska välja alladeles snart och jag vet inte vad ännu..
Framtiden vet jag inte något om ännu, men kommer nog ha kvar mina ponnyer ett tag till iallafall, :)

Vad rider du på för bett?
Ett likadant eller byter du ibland?
svar:
På Gia varierar jag väldigt ofta, och hon fungerar bra när jag byter. Men just nu rider jag alltid på tre eller tvådelat vanligt bett. Men vid hoppningen rider jag oftast på ''Kulbett'' eller pelhamstång.
På Pikkan rider jag med ett vanligt tvådelat, men ska prova ett tredelat på henne.

Vilka bloggar följer du?
Stämmer dina tankar du hade när du köpet Pikkan med hur hon är nu, eller hade du trott att det skulle gått mer/mindre framåt?
Din åsikt om pessoa?
Din åsikt om hackamore?
Föredrar du att rida med eller utan sadel?
Vilken ridsport tycker du minst om & varför? (t.ex. western, fälttävlan, galopp, trav, dressyr, hoppning, distans osv.)
svar:
Bloggar jag läser varje dag är, vinterponnyer.blogg.se, dressyrpedro.blogg.se och dressyrmupparna.blogg.se
Mina tankar om Pikkan har följt ganska bra, inte gått för fort frammåt, utan i lagom takt. Vi har just påbörjat lite skänkelvikning och förvänd galopp.
Pessoa, jag tycker inget speciellt om det, fungerar hästen på det så tycker jag du ska rida på det.
Hackamore är ett bra variation eftersom då har hästen ingenting i munnen.
Faktiskt föredrar jag att rida barbacka, man kommer mera åt hästen och så är det så mysigt :$
Jag tycker alldra minst om rodeo, om det nu är en ridsport? Men det är så hämskt så man blir tårögt av att se, riktigt djurplågeri enligt mig.

vad är det bästa du vet med gia?
och vad är det bästa du vet med pikkan?
alltså inte typ ridningen liksom allmänt:)
svar:
Det bästa med Gia utanför ridningen är nog det mesta, hon är verkligen världens mysigaste ponny när man lär känna henne, hon förstår allting så bra och hon vill verkligen aldrig göra fel. Hon skulle aldrig ens prova att nafsa på mig.
Det bästa med Pikkan är nog att hon är trygg och cool och litar på sig själv, hon är inte alls lika mysig som Gia utan hon är lite mera bökig och hon har smakat på min några gånger, dock börjar hon bli bättre! Men hon är chramig på sitt eget sett som är svårt att förklara!

Hur gamla är dina hästar?
Hur gammal är du?
Vill du hålla på med hästar i vuxen ålder?
svar:
Gia är 13 år och Pikkan är 5 år.
Jag är 15 år.
Jo, jag vill verkligen fortsätta men hästar i vuxen ålder.

Hur lång är du?
svar:
Jag är 159,8 om jag ska vara exakt!

vad är det hösta du hoppat med olika ponnyer? och vilka är det?
vars köper du alla dina ''outfits?''
vad har du för hjälm?
svar:
Jag har hoppat 120 som högast, och det är med Gia och Sorino.
Jag köper alla på olika ställen.
Jag har tre stycken, en vanlig helorider, en aero cool och en GPA.

När tycker du att man börjar vara för lång för sin ponny, när anser du att man måste byta?
När ska du köpa stor häst, om du ska det?
svar:
Det med längden är väldigt svårt, beror ju på om den är benen eller överkroppen, sen beror det ju på hur ponnyn är byggt.
Jag vet inte när jag ska köpa stor häst, men troligtvis inte före jag är 18 år.

tänker du starta någon dressyrtävling i år?
hur högt satsar du inom hoppningen i år?
bästa minnet?
hur många schabrak osv har du egentligen haha?
svar:
Ja, jag ska nog redan starta en dressyrtävling i April!
Jag vet inte vad jag satsar på, men LB med båda två.
Bästa minnet är nog med Goldman då vi vann våran fört´sta hopptävling tillsammans!
hihi jag har ingenaning faktiskt :$

Vad tycker du om pessoa bett?
Hur högt har du hoppat?
svar:
Jag tycker inget speciellt om det, fungerar hästen bra på det så är det väll okej.
Jag har hoppat 120 cm.

Hur många vänner har ni på BDB?
Hur länge har ni varit bästisar?
Vad är din favorit dricka?
Hur lång är du?
Hur lång är Angelina?
svar:
Jag har väll runt 400 kanske.
Nästan hela livet.
HAHA mjölk :$
Jag är 159,8.
Angelina är väll runt 165.

när börjde du rida i vilken ålder?
hur långt vill du komma i hoppningen?
svar:
När jag var 4 år.
Beror på hur det går, men har inget speciellt mål utan jag vill bara fortsätta utvecklas.

Hoppas ni är nöjda med svaren!

amanda-nu

Nu ska jag skynda mig ut och rida medans det är lite ljust, ska rida båda ponnyerna idag :)
Kommer börja med Pikkan och rida ut på henne, sedan avslutar jag nog med lite kavaletti på ridbanan. Sen ska jag rida Gia ikväll lite bomövningar och kavaletti.

Sen hoppas jag att jag hinner svara på frågestunden ikväll!=)

angelina- Back On Track

Idag blev det ingen ridning och Mamma gjorde stallet så jag har kunnat plugga en heldel. I morgon ska jag rida ut på båda tror jag.

Vad tycker ni om Back on track täcken? Är det nått ni föreslår?
Vad finns för fördelar och finns det några nackdelar?

Har hört att dom är bra för hästens muskler och sånt. Har funderat länge på att köpa ett! Vad tycker ni om dom? behöver tips;)!

norrlandsryttare-blogg.se

Är det bara vi som har problem med blogg.se just nu?
Varje gång vi skrivet ett inlägg, och vi vill ha styckeindelning, alltså börja på nya rader eller så, vill göra luft mellan texten, och när vi sparar åker allt ihop som en gröt igen?
Någon som kan hjälpa oss att fixa det?

amanda-ingen ridning

Jag har inte ridit någonting idag, känner mig helt slut och trött och orkar ingenting, har sovit lite dom senaste nätterna också så tänkte lägga mig tidigt kväll.
Men jag har iallafall varit nere på banan och lagt fram fem stycken kavaletti-bommar som jag tänkte ha imorgon, sen har vi varit i stallet mockat och tagit in ponnyerna osv.
Så imorgon ska jag förhoppningsvis rida båda två, får se om det blir ridning på båda, annars blir det nog tömkörning på Pikkan!

Redigerade precis en bild, ni har ju sett den tidigare men fixade vinröd jacka och schabrak istället för orange ;)


amanda-guld vs silver

Vad passar Pikkan bättre i, guldspännen eller silverspännen?




angelina-vi få se

Vi får se hur det blir med ridningen idag.. Har supermke läxor och prov som jag ska plugga till så vi får se om tiden räcker till till att rida någon av dem. Hoppas iaf på att jag hinner det.

Måste ju träna nu till den 5 mars när jag ska tävla i Luleå. Är sjukt taggad och jag saknar verkligen att tävla nu :)
Ska ju till och med debutera LA får hoppas det är våran dag. Jag förväntar mig ingen av henne iaf! Asså Vanillin såklart!

amanda-GlenGordon

GlenGordon schabraken tycker jag är jättesnygga och bra passform osv, gillar dom verkligen! Finns även i flera färger, har ju själv ett i beige/nogat!

Men skulle även vilja ha dom här färgerna, dock har jag redigerat dom, men visst var det snyggt?=D

amanda-snöträning

Har ju redan skrivit om Gia´s ridpass men har ju också ridit Pikkan men har inte skrivit något om det ännu.
Iallafall som uppvärming red vi i lite djupsnö, eller djup och djup men typ 30 cm snö så hon fick lyfta benen lite extra iallafall och spring bort lite engeri, i början var hon extremt pigg men det släppte väldigt fort när hon fått springa av sig lite. Sen gick jag upp för backen typ 3 gånger. Efter det skrittade jag till ridbanan och tränade lite övergångar mellan skritt-trav-halt, i ca 5 minuter och i slutet hoppade jag typ 4 gånger på serien som jag hoppade med Gia igår, två studs och ett galoppsprång till en oxer, och första gången stannade hon upp lite och tittade men hoppade det endå, sen så hoppade hon det så lätt så, utan problem! Det är så kul att se så fort hon lär sig, som första gången kollade hon upp litegrann och var uppmärksam, sen nästa gång vet hon precis hur hon ska göra! Så duktig så!
Red i ca 50 minuter :)
Kan lova att detta är ingen ovanlig syn på Pikkan, typ häften av bilderna såg hon ut såhär, haha lillan :$

amanda-ingen träning

Hade egentligen tänkt fara och träna idag, alltså mig själv ;) Men det blev inte eftersom såg att hagen var trasig igen, nu är det typ 4 gången den här vintern och jag tror att det är Pikkan, för hon håller på och biter på stolparna och överallt, hon äter även typ upp stallet..

Men jag har iallafall ridit Gia idag, och jag red ut efter lotta´s väg, första gången travade jag den, sen red jag den en gång till och galopperade nästan hela vägen. Hon skötte sig superbra ända fram tills galoppen då hon blev för taggad.. Sen sen travade jag av henne lite och skrittade av riktigt länge, red i ca 55 minuter totalt. :)
MIN VACKRA PONNY!♥

angelina-uteritt med...

Nellie!:D
For ut och red med Nellie idag, Hon hade Bella och jag tog Vannis. Vi red först lillabrönet sen tillbaka. Sen for vi efter brännan vägen en sväng. Bella var supersnäll och Nellie gillade henne! Vannis var pigg och lite trippig idag men lite för att vara hon:) kändes skönt att bara kunna sitta och inget göra typ ;)! Vi red kanske i 40min. Sen gjorde vi klart i stallet. mocka, sopa, mat, vatten, hö. Så nu är jag ledig hela dagen!

Nu ska jag snart i väg och träna! Så ska ta mig lite fika!
Älskar våran nya design!!!!!


Mer uppdate sen!

norrlandsryttare-designen

Ser designen ut såhär för er?


norrlandsryttare-NY DESIGN

Som ni kanske ser så har vi fått upp en ny design nu =D (syns inte den nya än så tryck f5)
Och den är bäst i firefox, men har ni internet explorer så är bakgrunden bara vit, alltså är den snyggare i firefox!
Så nu hoppas vi också att ni kan se vad vi skriver, hur ser den ut för er just nu?=)

amanda-hoppning *BILDBOMB*

Idag hoppade jag Gia lite nere på banan, hade först två studs och ett galoppsprång till en oxer.
Hon var väldigt pigg och frammåt både på framridningen och själva hoppningen, men är endå nöjd då hopp hoppade riktigt bra.

Här kommer en bildbomb från idag som Angelina fotade på oss.

















angelina-bildbomb

här kommer bildbomben ni saknade!
foto: Olivia Löfbom Arvidsson
























skänkelvikning








Sen lite fina bilder! red inte utan hjälm utan jag satt bara på ;)!




KOMMENTERA!

angelina-markarbete/uteritt

Idag så fotade Olivia när jag red Vanillin. Värmde upp på fyrkanten, tempoväxlingar och lite små volter. Red fram ganska länge. Hon kändes as fin i dag. Hon var inte trippig eller nått. Kan ji bero på att hon gick hårt i går. Men iaf så efter det så gick jag över bommarna några gånger i båda varven. Hon kändes superfin hon lyssnade bra på mina hjälper och mina halvhalter. Efter det så gjorde vi några skänkelvikningar som i går. Men det gick inte super bra men jag är nöjd iaf.
Sen tog vi av sadel på henne och tog lite söta kort på oss:)!
När vi kom in i stallet så stechade jag henne lite hon tyckte det var jätteskönt.

Sen direkt efter jag red Vannis så tog jag in Bella och började borsta och göra henne i ordning. Jag for ut och red på henne i kanske 1 timma. For först stora brönet sen travade jag efter brännanvägen en bit. Sen skrittade jag hem och det tog typ 20 min hem xD! inte snabb ponny jag har.
Idag när jag galopperade så var hon aspigg! jag tror hon saknar ljuset. Vi har ju bara ridit i mörkret nu i veckan. Vädligt mysig ritt idag iaf!

Bildbomb kommer snart på Vanillin och lite bilder på Bella ;)!

amanda-fotat/ridit *BILDBOMB*

Kom just in, har varit ute och fotat Pikkan lite, dock blev det inte bra bilder då hon inte ville stå still, dessutom var det för solit tyckte hon så hon blundade på typ hälften av bilderna, men jag tänkte endå lägga in några :')
Sen for jag ut och red på henne en sväng barbacka och det gick jättebra, travade mest och hon var pigg och frammåt men lyssnade bra, förutom då hon blev rädd för något och hoppade ner i diket på en äng med massor av snö, så då fastnade vi nästan i snön XD hahah, men hon fick lov att plumsa sig upp, så hon får skylla sig själv..

Nu får ni en liten bildbomb på Pikkan :)









Visst är hon fin?:D


amanda-outfit

pannband swarovski

schabrak lamicell

skydd john whitaker

hjälm lamicell


angelina-vackert

Idag är det strålande sol men -22 i skuggan så det är väll lite varmare i solen antar jag! Idag ska rida markarbete med Vanillin. Sen ska jag bara ut en sväng med Bella. Olivia ska fota när jag rider Vannis iaf;)!

Får se vars jag hamnar idag har inget planerat. Kankse ska vara med Amanda och Nellie ikv. Nellie skulle fixa till våran design eftersom att det är helt knäpp just nu.. Så ni får hålla ut ett tag till! Annars gör jag en lite design..:)

Men nu ska jag äta senn hörs vi senare!

amanda-sista chansen

http://norrlandsryttare.blogg.se/2011/february/amanda-fragestund.html#comment
Nu är det sista chansen att fråga något på min frågestund, så passa på =)

angelina-dressyr

Idag red jag ju som sagt dressyr inne i ridhuset. Vannis var super pigg i början men efter lite uppvärmning så gick det bättre. värmde upp i kanske 20 min sen skrittade jag henne. Sen körde jag lite skänkelvikningar. Hon kändes super mjuk och fin i kroppen. Vädligt bra framm till handen också!

Sen testade Amanda att rida henne och det såg superfint ut! Jag red pikkan lite också och hon är så himla söt :) men lite vinglig. Men det är ju klart hon är ju bara 5 år :]! mycket kvar att lära! Amanda har kommit en bra bit med henne redan!

Imorgon ska jag kanske ha lite bommar med Vannis och tror att jag rider ut på Bella en liten sväng inget jobbit utan bara en lite sväng så hon får röra på fläsket!

Nu ska jag sova, mamma filmade inget idag så ni får överleva tills i morgon när Olivia fotar mig.

GodNatt!

amanda-galoppträning/dressyr

På Gia idag red jag lite galoppträning, skrittade fram ordentligt och länge sen travade jag igång henne och sen började jag med lite galoppträning, blev som lite intervallträning. I början gick det bra men hon blev mer och mer taggad så i slutet sket hon i mig och bestämmde tempot själv, haha ;) Skrittade även av länge. Red i ca en timme.

Sen tog jag Pikkan till ridhuset och red lite dressyr, hon var fin men lite stretig och surig. Tränade lite på övergångar och så red jag mycket på serpentinerna.
Olivia red även Pedro där, och angelina var där med Vanillin så efter en stund bytte jag och Angelina ponny så jag fick rida Vannis och hon var jättefin :)
Sen avslutade jag Pikkan lite barbacka, mysigt!


angelina-snart ut

När jag kom hem så gick  jag ut i stallet och gjorde klart att mocka, sopa, hö, kraftfoder, vatten och sen städade jag lite också. Så allt är klart.

Kl halv 8 ska jag fara till ridhuset och rida ett hårt dressyr pass på Vanillin! Så jag hoppas att få henne lite slut engång. Bella får vila. Hon har en liten sur period nu så hon får vila extra mke :)! Kanke är hon lite brunsitg men det är ju så kallt och då borde dom inte vara det men men vi får se om de gör över om 1 vecka eller så;)!

När jag kommer hem ska jag försöka få in ett tillinlägg och kanske film om mamma vill filma. Ska kanske vara med Emil ikv ;)!

STOR HISS! ska beställa när jag får råd :D!

amanda-markarbete

Ikväll har jag haft lite markarbete med Gia, eller hade 6 stycken kavaletti.
Värmde upp henne på serpentiner men skritt och haltövergångar i varje båge, sen la jag även till lite volter ibland då och då. Sen började jag trava över bommarna som låg i mitten på ridbanan och efter bommarna gjorde jag en halt sen vände jag varannat håll vänster och varannat varv höger, sen på långsidorna red jag en liten båge.
Hon var faktiskt jättefin för att ha vilat i 3 dagar, lite stel men annars är jag jättenöjd =)

åh vad jag saknar sommaren och värmen!


angelina-uteee

Idag var det -25 när vi red så det belv bara i 30min. Olivia red Bella och jag Vannis. Vi travade gammelvägen sen galopperade vi upp för brönet backen sen travade vi hem igen. Det var as kallt om mina fötter jag höll typ på att dö:O! HAHA men på vägen hem laggade Vannis lite men sen gick de över efter ett tag :)

i morgon blir det kanske att fara till ridhuset och rida lite dressyr eller något och hoppas på att jag får med mig båda ponnyerna ;)!


amanda-anmäld till luleå

Har anmält mig till en LC i Luleå med Gia 5 Mars, men kommer även tävla en till klass, men har inte bestämmt mig för om det blir LD+5 eller LB, men eftersom det var 1 år sedan jag tävlade Gia borta, så lutar det just nu åt LD+5, men har inte bestämmt mig ännu. Tävlade sist på Hippo i februari 2010, eller tävlade hemma på kdrf i höstas, men det var bara 60-70 cm, eftersom hon varit skadad.


amanda-hoppspecialen

Hoppspecialen idag gick bra och jag är jättenöjd. Pikkan skötte sig riktigt bra men lite småsur mellanåt, tänkte inte skriva så mycket. Men eftersom Adelina filmade så kan ni få se en film iallafall =D




angelina-hoppspec

Idag på hoppspecialen så var Belle inte riktigt sig själv. hon hade en jättedålig galopp, hoppade inte bra och jag red as kasst. Så vi får helt enkelt glömma dagen och samla nya krafter till i morgon. Man ska inte stanna kvar vid problem. Som man brukar säga så kommer det nya i morgon.

Imorgon ska jag ta med mig Olivia på en uteritt. Blir nog bara brönen :)

amanda-hoppträning

Nu blir det hoppträning, hoppas mamma kan filma lite :D

amanda-lång man

Någon som har några tips på vad man kan göra med en lång hästman förutom ardennerflätan?=)

Kolla på bilden här, en ardennerfläta. Men jag förstår inte hur dom kan fläta så snyggt, och att den sitter åt hela vägen, för mig sitter det bara åt typ efter halva mankammen sen så blir det bredare och bredare om ni fattar?
Måste jag fläta hårdare?

amanda-pikkan

Direkt efter skolan, i -28 grader for jag ut en sväng på Pikkan, for först i skogen och ponnyn var superpigg, men lugnade ner sig rätt fort. Dock höll jag på frysa ihjäl..
Sen gick jag ner på ridbanan i typ 15 minuter och dressyrade lite och då var hon superfin, tränade mycket halter.

Gia ska vila nu tre dagar, alltså måndag-tisdag-onsdag. Egentligen var det tänkt nästa vecka, men eftersom det är ruskigt kallt den här veckan så får hon vila nu istället. Sen om ca 3 veckor, iallafall 5 Mars åker vi troligtvis till Luleå på hopptävling.
Hade egentligen tänkt fara till Umeå den 26, men alla stallplatser verkar vara slut och jag vill inte ha henne i transporten eftersom vi vet ju inte hur kallt det kommer vara så då åker vi till Luleå istället, men det blir nog toppen! Klasser har jag inte riktigt bestämmt än, men det får vi se!


angelina- rubrik brist...

Asså vad kan man ha som rubrik?!?!?!?! haha (A)

Idag red jag och Olivia hemma på min ridbana. För det var så jävla kallt. det är -27 grader. Jag red Vannis och hon var ganska taggad i början men sen vart hon jättefin i slutet. Jag tränade lite på förvänd galopp på serpentiner. Men hon ville bya galopp när det vart för jobbigt. Olivia provade ha inspänningstygel men den satt lite hårt så hon började backa och då hoppade hon av och knäppte lös dom. Sen red hon som vanligt och då gick det ganska bra men hon var lite spänd i höger varv. Vi red 30minuter sen skrittade vi av och gick in i stallet. Vi gjorde kväll i stallet sen gick vi in och nu chillar vi med boysen från kus.


Jag ska debutera LA i luleå den 5 mars med Vanillin.





amanda-ingen ridning

Nej det blev ingen ridning för mig idag. Är -32 nu igen, och kommer inte alls kunna rida länge och kännde inte för det heller så dom fick vila idag. Hoppas det är varmare imorgon..

angelina-vila

Idag är det för kallt för att rida. Mina förfrysna tår kommer dö om jag rider idag det e -30... Helt jävla sjukt. SÅ det blir ingen ridning för mig idag :(!

Film från hoppspec :D!

amanda-någon som vill rädda en häst?

NÅGON SOM VILL RÄDDA EN HÄST?
hon går till slakt om 3 dagar om man inte hittar en ägare..
hon är 8 år gammal, varmblod men aldrig startad!
kontakta Maja på http://vinterponnyer.blogg.se för mer information!



amanda-kallt

Idag är det jättekallt ute igen, var ett tag sen det var såhär kallt men nu är det tillbaks.. Imorse var det -32 grader så hästarna fick dubbla vintertäcken idag och massor av hö för att hålla värmen.
Men har tagit in dom kl 4 nu när jag kom hem från skolan, och ska nu alldeles snart ut och rida Gia, kommer nog inte bli så länge eftersom det är så kallt, men tänkte rida lite kavaletti med henne idag.
Pikkan vilar.


amanda-markarbete

Tidigare idag for jag hem till Angelina och red Vanillin som Angelina redan har skrivit, men i början gick hon knappt fram, haha :$ Men i slutet blev hon faktiskt jättefin!

Sen nu ikväll har jag haft lite kavaletti med Pikkan, -25 grader så red inte så länge, ca 25 minuter.
Hon har blivit jättepigg sista tiden, inte när man kommer till ridhuset, men när jag ska träna här hemma och rida ut, hon är för pigg så hon blir så okoncentrerad, menmen det är ju kallt och vinter sen har hon ju nyss haft 2 veckors vila. Men iallafall så är jag nöjd med passet, i början tyckte hon att det var lite svårt med bommarna, men i slutet gick det jättebra. Hon fick tänka mycket idag.

Hoppas jag kan åka in till ridhuset någon dag nu nästa vecka och rida ett ordentligt dressyrpass.


angelina-bommar

Idag red Amanda Vanillin. Och jag red Bella :)! Vi la fram 5 bommar men avståndet 90cm. Det vart superbra avstånd för både Bella och Vannis. Vi värmde upp först i 10 min typ.Efter det så travade vi över bommarna på en långsida. Och på andra lång sidan galopperade vi. Vi jobbade dom länge i båda varven. Bella kändes super fin och fattade superfina galopper. Vi skrittade av i ksk 10min. Så sammanlagt red vi drygt 45-50 min med lite skritt pauser också. Vannis och Amanda såg jättefina ut tycker jag verkligen :D! Bella var snäll som vanligt gjorde bara det hon behövde.

I morgon ska Vannis ut på en galopp sväng. Kort galopp för att dra in hennes feta mage (A)! Bella ska få vila. Hon har gått hårt dom 2 senaste dagarna. Sen ska jag nog bara ut en liten sväng på tisdag, sen hoppspec för bella :)
Vannis ska vila onsdag sen går hon hela veckan. :)

Bildbomb från igår ;)!
foto: Olivia LA!



























så jävla söt :')---^

Hamilton♥



Vanillin♥


Så nu får ni lov att KOMMENTERA! :)

Jag vet att Bella ibland går i överfrom och lägger sig på bogarna. Men vi kämpar på och det går bättre och bättre. Min skänkel har också lust att glida bak ibland :P! Så inga kommentarer om det tack :)!

amanda-uteritt på Gia

Kom nyss in, har varit ute och ridit Gia. Var verkligen superhärligt väder, men lite för kallt. Tränade väldigt mycket på övergångar idag och i skutet gick det verkligen superbra!
Red i 60 minuter.

Två mobilbilder från efter ridpasset :)


amanda-redigerad bild

www.myen.blogg.se har målat en bild på Gia, visst blev den jättefin?=D

Före:


Efter:

amanda-dagens ridning

Gia for jag med till ridhuset för att hoppa bana. Det var ganska många hästar och folk där osv, och jag och gia kom inte alls överäns idag, hon var ovanligt stressad och stark osv, funkade inte alls.
Så hoppade inte nån bana utan bara hinder för hinder, mest små hinder på typ 60 men hoppade även nått språng på 90 och dom sprången blev bättre.
Hade ju tänkt tävla LC&LB i umeå i slutet av februari, men jag tror jag bara ska tävla en av klasserna som första tävlingen för i år, så det blir nog antingen en LC eller så en LB, det har jag inte bestämmt ännu. =)

Pikkan red jag ut på, och hon var jättejobbig i början, jättepigg osv, fick till och med åka av, hahahha ;D
nä men jag vet inte varför jag ramlade av men det tvärflög upp en fågel och jag skrittade på långa tyglar och var inte alls berädd så då tvär hoppade hon åt sidan och vände håll så lämnade hon kvar mig i snön, XD men jag höll kvar tyglarna så det var bara att hoppa upp igen sen. Men sen red jag typ 5 meter och då gjorde hon samma sak igen, tror då hon fattade att jag flög av och så skulle hon prova de igen, men då ramlade jag inte av då så den gången blev jag lite sur på henne och sa till henne sen slutad hon. Men hon fortsatte vara pigg. Men på hemvägen blev hon helt plötsligt hur fin som helst och gick som en klocka.

angelina-hoppa/dressyr

For in till ridhuset med Vannis kring 9 :) hoppade inte mke bara några skutt. Det gick väll sådär. Det var många i manegen och då kan varken jag eller Vannis konsentrera oss. Så det gick inte så superbra men jag nöjder mig med det idag iaf ;)!
När jag kom hem så red jag dressyr på Bella. Hon var väldigt bråkig i b örjan men sen blev det bättre när hon också började konsentera sig. Tränade övergångar igen. Hon blrjar verkligen fatta det nu. Och det är ju bra träning för deras rygg/rumpa och hjärna ;)! Film och bilder kommer nu!


Foto: Olivia LA







amanda-frågestund

Nu är det en frågestund med mig, (Amanda) så det är bara att fråga så ska jag svara så gott jag kan.

Svarar på alla frågorna då jag fått tillräckligt många frågor. :)


amanda-ny kollektion från eskadron

Nu har en ny kollektion från eskadron kommit ut, vår/sommar.



vad tycker ni om de?

Jag tycker det är riktigt snyggt och skulle lätt kunna tänka mig ha något sådant! =D


angelina- hermis på olikafärger

Nu härmar jag Amanda :]!

Vilka färger passar Vanillin i ?

Marinblå (orginal)

Ljusare blå

Gul

Lila


Knall rosa

Typ lime grön.

Mörk grön

Röd


KOMMENTERA!:D


amanda-uteritt/dressyr

Red barbacka på Gia idag med vintertäcke och allt, hihih mysigt :]
Först for vi ut och skrittade efter lotta´s väg i typ 40 minuter, sem gick vi ner på ridbanan och red lite dressyr i kanske 15 minuter och Gia var verkligen superfin idag :) Hon lyssnade jättebra, red mest serpentiner med antingen några skrittsteg i varje båge eller så en halt. I slutet lyssnade hon super.


saknar sommarpälsen, den är mycket finare :$
någon som håller med?


amanda-igår

Igår red jag ju Gia lite dressyr på ridhuset och tänkte träna på övergångar, men det blev typ inga övergångar alls, jag var så trött att jag knappt orkade rida.. HAHAH, red mest rund fyrkanten och på någon volt i ca 45 minuter.
Nu ska jag ut och rida henne igen, men nu blir det nog uteritt och kanske lite klättring =)

angelina-kallllltt

Det var iskallt att rida idag så jag och Olivia red bara i 20min. Vannis skakade så hon måste ha frysigt super mke:(! stakars ponny. Jag hade ju såklart täcke på henne så det blev lite varmare iaf. Vi red först ut i 10 min travade till byn och tillbaka. Sen gick vi på banan i 10 min och travade på volter och gjorde lite olika saker. Typ skänkelvikningar. Olivia tränade Bellas galopp och jag bara lät  Vannis springa och slappna av.

Imorgon har jag inget planerat får se vad som kommer hända. Hoppas det är varmare i morgon!!

Idag anmälade jag mig till Skellefteå ridklubb med både Vannis & Bella. Ska bara hoppa en klass med Vannis och det blir LB (90cm) Och med Bella blir det två klasser LD/LC (80,90). Har inte hoppat 90 bana med henne men ska kanske görade på lördag och se vad vi behöver träna på :D!

Gammal bild jag vet :(!

amanda-stallet

Nu ska jag snart ut i stallet och göra Gia iordning sen åker vi till ridhuset =D
kommer nog inte uppdatera mera ikväll eftersom vi kommer hem sent, men kanske hinner tvärslänga in ett inlägg om jag orkar :)


angelina-ska ut nu

Ska rida ut med Olivia en sväng nu det är -25 grader... Men det blir ett kortsväng:) försöker att lägga in en film från igår på Bella med det går inte så bra just nu :]! KOmmer in på en stund och då blir det mer uppdate :D!

amanda-Pikkan

Nu har jag ridit Pikkan och blev en uteritt. Tränade mycket på ökad och minskad trav och i slutet fick hon till jättebra ökningar, verkligen!
Hon skötte sig jättebra :)

Ikväll ska jag åka in med Gia till ridhuset och rida ett ordentligt dressyrpass, känns behövligt =)
Ska träna mycket på övergångar även idag och få igenom henne i båda sidorna.


Min fina Pikk♥


amanda-Olika färger på Gia!

Nu har jag redigerat schabrak och luva i olika färger på Gia, precis så som jag gjorde på Pikkan!
och då var det flera som kommenterade vilket dom tyckte var snyggast och blev många olika, så gör samma sak nu, kommentera det ni tycker är finast =D

1. Beige/Nogat (orginal)


2. Blå


3. Senapsgul


4. Turkos


5. Vinröd


6. Limegrön


7. Lila


8. Mörkgrön


9. Rosa


Vilken färg var hon finast i?=D


amanda-hopptränat

Hopptränade ju Pikkan för Sara idag och jag är jättenöjd =D
På uppvärmningen var hon ganska pigg och lite spänd men det släppte mer och mer efter en stund, själva hoppningen känndes jättebra. Hoppade lite studs och nått enkelhinder, sen hade vi upplagt galoppbommar framför ett räcke så dom fick sköta avståndet själv och komma in rätt som är jättebra för Pikkan, speciellt nu då hon är ung.

sötnos!


angelina-hoppspec

Idag på hoppspecialen hoppade vi linje. Först travbom, sen 2 studs sen 2 galoppsprång till en oxer :D! Bella var superfin idag lite små tittig men annars:D! Fick mycket beröm idag. På uppvärmningen så var hon lite springig men sen efter ett tag fick vi in takten och så. Jobbade henne inte i form direkt men bara böjd i kroppen och halsen :) 

Islutet var hon väldigt trött. jag strechade henne när jag kom hem :)! Vannis vilade.

Imorgon vet jag inte vad som händer men ska försöka få med mig Olivia på en tur ut i skogen :)!

angelina-taggaD!

Idag är jag sjukt taggad på hoppspecialen. Ska bli så kul att få hoppa Bella idag :D! Amanda hoppade ju henne för 2 veckor sen och det var sist hon hoppade, så jag hoppas hon är pigg och glad ikv :D! Hon var verkligen sjukt fin igår när jag red. Så jag hoppas hon är lika fin idag med :D!
Ska gulla med mamma och se om hon vill filma (A)! bara jag får låna näns filmkarmera :) det är så svårt att filma med min system kamera :(! Mamma är ju lixom inte expert xD!

Nu ska jga dra till skolan och vi får se om jag hinnder med ett inlägg innan jag far till ridhuset!

amanda-färgad utrustning

Skulle ni vilja se färgat schabrak/lindor eller huva på Gia också, så som ni fick se på Pikkan?

såhär, fast på Gia då? ^^


amanda-dressyrpass

Red Gia på banan idag i ca 4O minuter och det känndes jättebra.
Red fram runt fyrkanten och gjorde 10 m volter vid varje hörn och mitt på varje långsida, efter ett tag red jag istället en 8-volt och gjorde en halt innan varje byte av varv och i slutet lyssnade hon kalasbra. Sen blev det lite galopp i båda varven på stora volten och sen la jag ner henne och travade av henne i en låg form.
Ridpasset känndes kanonbra!


angelina-underbart!!!

Igår red jag Bella på gården hon var galen :O! ville inte riktigt lyssna ibland. Jag red barbacka. Men till sist var hon jättafin! Tränade lite bakdels vändningar med henne igår. Hon kan det inte men hon börjar fatta långsamt. Men jag har absolut inge brottom att lära henne de :)!

Samma för Vannis barbacka. Hon var super duper pigg! Fattar inte var dom riktigt flög i henne. Ibalnd när man bara skrittade runt så kunde hon få världens ryck och bara studsa runt. HAHA sjukt söt poa:]! Men jag red henne inte speciellr länge.

Idag så red jag Bella på min ridbana. Jag värmde upp i skritt, trav och galopp. Sen tränade jag på övergångar. Red på en volt och travade sen saktade jag av till skritt, sen travade jag igen och sen skritt. Och sen höll jag på så ganska länge i båda varven. Efter det så gjorde jag över gångar från skritt till galopp. Hon har mycket lättare för höger galopp. Men vänster gick bättre och bättre för varje gång. Sen travade jag av henne på volten och skrittade sen ett tag :)!

Red ut på Vannis hon var supersnäll idag :')! Hon bockade inte en enda gång och inga dumheter alls! Travade igång henne ett tag sen så körde jag kort galopp. Sen länga sen korta osv. Sen ökade jag galoppen en gång och herre jävlar vad det givk :O! jag har inte ökat galoppen på henne på as länge :O! Shit så fort det gick.. Ökade ju bara några språng sen skrittade jag hem igen :)!
Pnnysarna var iaf skit fina idag ;')
Imorgon har Vannis sin vilo dag. Bella ska jag ta med mig till hoppspecialen.

Här kommer lite bilder från i lördags när amanda fotade mig :)!






vet att uppdateringen suger just nu men vi har skola och andra saker för oss också än att bara sitta vid datan :D!

amanda-kommentar

Anonym om norrlandsryttare-besökare:
Haha uppdatera mera då

sv: vissa har faktiskt ett liv utanför datorn också, som tillexempel hästarna och skolan går faktiskt före.

norrlandsryttare-besökare

Fick en kommentar som frågar hur mycket besökare vi har, och det beror helt på hur mycket vi uppdaterar och hur intressanta inläggen är.
Men vi har väll mellan 200-300 unika besökare och 500-700 sidvisningar!
Visst, vissa dagar är det betydligt mindre, men viss mer!:')

amanada-pikkan

Red nere på ridbanan, innan jag fått mig ut var det så mörkt, och på banan har vi ju belysning så det fungerar super!
Provade en ny nosgrimma på henne idag, nämligen pullarnosgrimma som hon fungerade helt okej på, tänkte prova ha det på hoppträningen på onsdag så får vi se då vad hon tycker!
Iallafall så red jag igång i olika tempoväxlingar mellan ökad och minskad trav med volter osv, sen lite galopp på volten, och det känndes bra, sen provade jag hoppa några språng på ett litet räcke och en oxer på typ 60 cm och hon hoppade verkligen jättebra! Bra avstånd och bjudnad mot nästan varje hinder, känndes super. Sen travade jag av henne och skrittade av, nu ska jag ut i stallet igen och ta in dom!

Hur tycker ni hon passar i rosa då?=D


angelina-gården

Idag blir det dressyr på båda hemma på min gård:) Idag ska jag plugga svenska för vi har NP i morgon... (nationela prov) Så jag måste läsa igenom de lite innan jag far någon stans.
Gör väll klart i stallet och sånt sen kanske jag ska vara med Emil :)!

amanda-stallet,plugga,blogga

Nu blir det stallet, ska bara rida Pikkan idag och vad jag ska göra vet jag inte än men de får ni väll läsa om sen, sen ska jag plugga lite till vårat första nationella prov som är imorgon och sen har jag troligtvis lite tid att uppdatera hära! =D

amanda-dagens ridning *bildbomb*

Pikkan red jag först bara lite hemma på ridbanan, hon känndes ganska okoncentrerad och lite jobbig i munnen men annars fin, angelina fotade ett tag i början men sen var hon tvungen att fara. När hon for for jag ut och red istället och galopperade av henne efter lotta´s väg, det tyckte hon var superkul!

Gia red jag ut på, blev en hel del travarbete, travade en riktigt riktigt lång sträcka, säkert 20-25 minuter och hon skötte sig kanon hela tiden, i slutet fick jag samma känsla som igår, hon jobbade verkligen superbra! Sen red jag förbi en backe så klättrade upp för den 10 gånger, sen skrittade jag av henne hemmåt, nöjd och trött ponny.

Nu kommer bildbomben som Angelina fotade på mig och Pikkis =)















angelina- hoppning

Idag hoppade jag Vannis och det gick braa :D! Jag for till amanda på hennes ridbana och hoppade . Amanda fotade. Vannis bockade ganska ofta efter hinderna hon tyckte det var kul, såg det ut som iaf ;)!
bella fick vila idag :)







'









'








KOMMENTERA!

amanda-hissar!

Hiss på eskadron!

Finns i många snygga färger, dock tycker jag schabraken är lite för stora irl, dessutom väldigt tjocka.

Skulle lätt kunna tänka mig ett sådant schabrak, men isåfall en liten billigare summa än vad dom säljs för.


amanda-godmorgon

Har redan hunnit göra en massa. Har släppt ut pollarna då, sen mockat alla boxar fixat spån osv, sen fick kaninerna vara där och springa medans jag städade burarna! Så känns skönt att jag har gjort bort det nu, tog ganska lång tid men aja ='D
Sitter bara och vilar nu, sen ska vi se kanske angelina kommer hit och fotar mig och Pikkan, så skulle jag fota henne och någon ponny sen! Gia ska jag rida ut på, och det blir nog nu!

amanda-dagens ridning

Pikkan följde jag Adelina och Pedro ut på en sväng. Vi red efter bertolov´s väg till en början sen följde vi efter bastuträsk vägen. Pikkan var väldigt okoncentrerad och tjollrig idag, hon slet i tyglarna och var springig, och väldigt lätt i alla benen. Då vi skulle galoppera efter vägen tror jag det blev galoppombyten i varannat steg med bock och sparkar, HAHA såg nog gulligt ut..
Sen gick jag ner på ridbanan då vi kom tillbaka för att galoppera henne lite och verkligen jobba med henne, och efter något varv på volten blev hon superfin!

Gia for jag ut på också sen lite senare och red samma sväng, blev mycket trav idag. Och när jag vände och skulle rida hemmåt så fick hon extra mycket engeri, men oj så fin hon blev:$ Hon blev pigg men tog ut det genom all jobba ordentligt och tog ut stegen och kännde att bakkärran var med ovanligt bra!
Sen avslutade jag henne med lite galopp nere på banan också!
Red med ett tvådelat bett idag som hon fungerade riktigt bra på fakiskt, kommer nog att bli att variera mellan de tvådelade och de tredelade bettet, ska ju vara bra att variera bett =)

angelina-dagens köp:)

Idag köpte jag detta :D!


Mobil kvalla på bilderna :(!

Nu ska jag ut och rida på mina ponnyer :)! Ska ut med båda:) blir lite galoppträning för Vannis. Inte så hårt efter som att hon tagit vaxinations spruta i tisdags:)! Bella ska bara röra på sig efter som att hon inte mådde så bra av sprutan dom 2 första dagarna! Vill hennes bästa!

Mer uppdatering sen!

amanda-färger

Har suttit och haft lite och göra så redigerade lite olika färger till Pikkan, vilken passade hon bäst i?=D

1. Vinröd


2. Turkos


3.Cerise rosa


4. Gul


5. Grön


6. Lila



Vilken färg var hon snyggast i?=D

eller vilken annan färg skulle hon kunna vara snygg i?!

amanda-photoshop

Angelina har nyss hjälpt mig skaffat photoshop ='D
Så just nu sitter jag och försöker lära mig lite, haha har gjort några outfits som ni kommer få se senare, sen har jag redigerat bort ett träns på en bild!

FÖRE:


EFTER:

amanda-scapa sport


angelina-film från ida träningen


amanda-galopp träning

Direkt jag kom hem från skolan så gick jag ut och hämtade in Gia och gjorde henne iordning, sen red jag igång henne efter vägen, skrittade fram sen travade jag en ganska lång sträcka och sen fick hon en kort skrittpaus sen travade jag en kort sträcka till och sen lite skritt igen, sen red jag in efter lotta´s väg och galopptränade lite längre sträckor och sen skritt en bit sen galopp igen, gjorde 4 galopper och sista galoppen lät jag hon springa av sig, och oj vad snabb ponnyn är, det är helt sjukt :$ Men kul tyckte hon det var!


amanda-outfit


angelina-galen..

Vannis var galen igår när jag red henne. Jag red henne bara på gården men hon var ändå galet pigg. Hon bockade och skuttade och stegrade jag allt!!!

Idag var det precis samma fast vi var ute idag på promenad. Olivia följde med på Bella med :)! Vi skrittade och travade. Vi galopperade inte idag. Då hade jag nog inte suttit kvar och för Bellas skulle så hon inte blir sjuk av sprutan :)! Det var en mysig sväng förutom att Vannis skulle vara rädd för allt och typ skutta fram... Skulle vilja filma det så ni fattar hur jobbig hon är :O!

Idag ska jag nog anmäla mig till Umeåryttarförening. :)! jag ska tävla Vannis i LC & LB som första tävling i år :)!

amanda-vinnaren..

Den som gissade rätt på vilken ras Pikkan är blev http://justhorses.blogg.se som gissade på svensk ridponny, appaloosa och fullblod som är helt rätt!
Ärligt så tycker jag inte hon liknar en appaloosa, jag menar hon har inte en ända prick på sig, och dessutom är hon 50% appaloosa. Sen är hon både fullblod, och några till raser som är okända så därför svensk ridponny.
Fullblodet kanske syns på hennes långa ben och hals!


amanda-dagens ridning

Red lite dressyr på Gia, hon har ju vilat två dagar i rad nu och hon känndes till en början ganska stel och stark i högersidan, så jag red mycket volter och ställde åt olika håll och förböjde henne. Sen red jag även lite tempoväxlingar och övergångar. Och i slutet känndes hon faktiskt mjukare och mera följsam. :)


amanda-dagens fråga

Dagens fråga:
* Vad tror du Pikkan har för raser i sig, hon är svensk ridponny, men vilka raser tror du hon har i sig?=)

Den/dom som gissar rätt får en länkning!


amanda-outfit



Tvärslängde ihop en ouftit, vill ni se fler sånna?=)

angelina-hoppas..

Att vannis inte är allt för pigg idag. Jag glömde att berötta när tandläkaren var här och kollade Vannis tänder så hade hon ett pyttelitet sår på vänster sida av munnen. Så jag ska rida med Hackamore oftare typ. Så vi får se om jag överlever denna vecka... HAHA!

Ska ut direkt jag kommer hem! blir bara en lugn ute ritt. Får jag hoppas iaf!

amanda-vad vill ni..

Vad vill ni läsa om,?
Ska förbättra mig och skriva lite mera och kanske lite intressantare inlägg, men då måste jag få veta om det är något speciellt?=D

amanda-hoppspecialen

Hoppspecialen ikväll blev både lite linjer men även till en bana. Pikkan skötte sig jättebra idag, lite småsur ibland och lite loj för skänkeln ibland men annars känndes det bra, hon ville även bli lite för lång mellan hindrerna. Men jag är endå supernöjd =D

angelina-SO

Asså SO är verkligen det värsta ämnet enligt mig :O!

Idag har Bella varit lite nere och inte så mat sam. Vi tror att hon känner av sprutan så hon får nog ta det lugnt 1 vecka fram över! Så hon få nog vila 3-4 dagar innan jag ens skrittar henne:)! Vill hennes bästa bara!
I morgon ska jag rida Vannis igen :) blir en liten promenad. Ska testa mitt raka bett med fasta ringar ;)!

Bilder från 1 maj 2010 xD!


amanda-hoppspec

Ikväll blir det hoppspecialen med Pikkan, kommer bli kul! :) Hon har inte hoppat på 3 veckor, eller ja förra veckan hoppade vi kanske 3 gånger på ett litet kryss men annars har hon inte hoppat något!


amanada-pikkan

Red Pikkan på banan istället, för innan jag ens fått mig ut var det alldeles mörkt ute och vi har dessutom inte heller några lampor om man rider ut så då kännde jag inte för det.
Red bara alla gångarter på volt och fyrkanten och hon känndes jättefin stundvis och lite tjurig stundvis, men jag är nöjd :')
Det blev endå så att Gia fick vila idag, eftersom jag ska rida henne 5 dagar i veckan och så ska jag rida både torsdag, fredag, lördag och söndag och då ska hon ha 2 vilodagar så då får hon 2 på rad denna vecka, både idag och imorgon, men det blir nog bra endå. På lördag ska vi förhoppningsvis in och hoppa bana på kvällen, hade egentligen tänkt vara med på hoppträning för erica, men det sket sig.. Men hoppas jag kan ta mig in på kvällen iaf.

Nu ska jag kolla lite på SO, har prov på torsag, så blir ingen mera uppdatering ikväll så godnatt :')


angelina-skola

Har jättemke skol grejer jag måste göra så ni får stå ut denna vecka och nästa. Snart är det också gymnasie val så jag har lite fullt upp just nu...

Idag fick hästarna raspade tänder och vaxinations spruta. ¨Vi raspade tänderna på Bella och Vannis. Det gick superbra. Dom hade inget fel på tänderna. Dom var helt friska. Dom ska ta det lugnt i 4 dagar så båda ponnyerna fick vila idag. och i morgon ska dom också få vila. Sen blir det att rida torsdag fredag :)!

Nu ska jag fortsätta med So´n Ha det bra :D!

haha mobba inte min arm jag vet inte själv vad jag gör xD!

amanda-svar på frågestunden

Nu svarar jag på frågestunden, vissa kommer jag skriva en liten kort kommentar om eller så :')
De som jag markerat med understryken text är det jag tycker bättre om.

uteritt eller inomhusträning?
hopp eller dressyr träning??
Western eller Voltige?
Bomlös sadel eller Syntets?
"Hela"-färger eller skäckar?
Het&svårriden eller lat&"omöjlig"? beror på från dag till dag ;)
Blogg eller BDB?
Apb eller Facebook?
Bilder eller Film? (-på bloggar)
Korta blogginlägg eller Långa blogginlägg? (-att läsa sj..)
Stångbett eller Pessoa? Beror vad hästen fungerar bäst på
Engelsk nosgrimma eller Remont?
Benskydd eller Lindor? (-villket ser bäst ut?)
För stort schabrak eller för litet schabrak?
Arabiskt fullblod eller Akhal teké?
Hingst eller sto?
Varmblodstravare eller kallblodstravare?
Nikon eller Canon?
Fälttävlan eller Distans?
Trav eller Galopp?
Shettis eller Fallabella?
Stort eller Litet stall?
På landet eller i Stan?
Falla av eller gå omkull?
gia eller pikkan? den svåraste frågan, men känner fortfarande Gia bättre, har ju inte alls haft Pikkan lika länge.
träningspass eller uteritt?
hoppsadel eller dressyrsadel? Även jag är hoppryttare så gillar jag bättre dressyrsadlar.
Skäck eller skimmel ?
surf eller hippo?
svårriden eller lättriden? Lättriden vinner i längden.
brun eller svart?
häst eller ponny?
barbacka eller sadel?
rida ut många eller ensam?
gammal eller ung (häst elr ponny)
angelina eller Gia? tycker det är lite svårt att välja mellan en häst och en människa? det är ju olika på vilket sätt?
Vannis eller Pikkan? (i gulligast) hihi klart man säger sin egen :$
snö storm eller sandstorm? (att rida i)
blind häst eller döv häst?
morgons ritt eller kvällsritt?
sov morgon och uppe sena kvällar eller sova tidigt och upp tidigt?
hund eller katt? båda :$
dressyr eller hoppning?
digitalkamera eller systemkamera?
enkelt eller svårt?
tidning eller tv?
mobil eller dator?
samtal eller sms?
häst eller ponny?
tekna eller stübben? (sadel märke) har aldrig provat en tekna så vet inte.
Fux eller isabell?
tidig eller sen? (till typ möte kanske-)
ridhus eller ute?
shettis eller knabstrupper?
Hannoveranare eller Tennessee walking horse?
hus eller lägenhet?
eget stall eller ridskola?
pengar eller kompisar?
dressyr spö eller hoppspö?
wester eller dressyr?
voltige eller kör?
uppsatt eller utsläppt? (hår under ridnidning)
Tjock eller smal ponny? jag säger lagom!

amanda- nu=rida

Nu ska jag ut och rida, blir att rida ut på Pikkan en liten sväng och kanske avsluta lite på banan, sen ska jag troligtvis rida lite dressyr på Gia nere på banan :)

RSS 2.0