angelina-hoppning/dressyr

Idag var Vannis jätta duktig. Hon hoppade asbra och ja helt underbar är hon!
Sen ja.. Bella... hon var lika hemsk som när vi gick omkull.. Så jag vet inte vad jag ska göra med henne längre. Men vi får se vars ödet när oss. Ska inte ge upp än iaf.

Känner mig så fruktansvärt dåligt på att rida just nu...

Bilder på dem jag lever för!











amanda-favorit i repris

♥finaste ponny♥


amanda-pärlpannband


Pärlpannbanden börjar bli mer och mer populära, vad tycker ni om dem, hiss eller diss?


amanda-ridit

Pikkan: Blev markarbete, och hon var så jäkla fin!! Helt perfekt var hon idag, gjorde verkligen sitt bästa och låg kvar i formen i alla övergångar, gjorde klockrena fattningar och galoppombyten, hoppade de två räckerna jag hade från bra avstånd och lagomt högt över hinderna, och dessutom var hon väldigt glad och sammarbetsvillig. :)
Hade mycket lydnad idag, mycket bommar och två småhinder.

Pedro:
Red ut på honom, var mycket brems och flugor som han var irriterad på, så blev mycket trav och galopp för att hålla igång och så dem inte hinner störa så mycket. Red hela tiden i en låg form, och stannade på en äng och tränade lite förvänd galopp och skänkelvikningar, han var superfin han med :)

Gia: Henne gör jag ju inte så mycket med just nu eftersom jag vet inte ifall hon är fräch, så imorgon ska mamma ringa kliniken så ska vi få åka dit och kolla upp henne igen.. snuttan!
Men stod och pussade på henne och borstade henne lite, nån dag ska vi ut och gå iallafall, sen ska jag lova lite porträttbilder på henne iallafall, för så charmig som hon är :]


angelina-hiss/diss

Asså jag skulle vilja sticka ut lite grann med detta outfit.
Men vad tycker ni hiss/diss?:D  det är Cerise rosa ;D


amanda-nu


Nu ska jag ut och rida, uppdaterar när jag kommer in :)

amanda-bad

Igår for jag och badade med Pikkan, eller badade och badade. Men hon gick ner i vattnet iallafall, ner till magen men bara då jag gick bredvid henne, när jag hoppade upp ville hon inte gå ner, haha. Men var ju första gången hon badade så får vi se hur det går nästa gång :)

Hästarna sovde ute inatt, var betydligt svalare under natten än dagen så dom tyckte det nog var riktigt skönt, sen så har dom fått stått inne några timmar och vila nu under dagen.

Ikväll blir det att markarbeta lite med Pikkan, sen får vi se ifall det blir något mer.

angelina-klar för start!

Nu är banan upp byff inne i byn så nu är det bara kvart att göra iordning Vanillin. Men vi får se när jag drar mig dit. Blir nog lite senare vid 8 då det säkert är mycket svalare och skönare ute. Nu är det fortfarande 28 grader i skuggan. Men ser att det börjar komma in lite moln så kanske rider lite tidigare.

Har ju ätit middag så jag ska bara vila magen ett tag sen ska jag troligtvis gå ut och mocka i stallet :)
Vi hörs senare!

angelina-tjockisar!

Nu ska jag ta upp mina små tjockisar från betet. Sen ska jag fara till kusmanrks banan och bygga upp en hoppbana så jag kan hoppa där senare ikv. Ska hoppa Vanillin. Får se vilken tid det kommer bli för just nu är det väldigt varmt. det är 28 grader i skuggan. Så hon lär ju bli svettig i dag kan ja lova ;)!

Bara det inte är sådär as mycket flugor som det var i går. Blir så sjukt less på dom små jävlarna!


En bild från igår:)

angelina-solaaa!

Nu ska jag ut och sola ett tag och släppa ner hästarna på bete. Mamma gjorde en ny sommar hage till dom igår så nu har dom galet mycket gräs att äta. Vanillin är typ jätte tjock nu... Men hon blir alltid jätte tjock på sommaren. Men jaja.. Vi kommer skämma ut oss på tävlingen på söndag :]!!

HAHAHA! men tjocka ponnyer mår oftast bra. Bara dom inte blir över viktiga! Hon är inte överviktigt än iaf:)
Mest '' svullen'' asså hon drar åt sig väldigtk mycket vätska och då fylls buken på dom så dom ser tjockare ut än dom igentligen är.

Men nu ska jag ut hejdå!!

Angelina-svarar

lina om angelina-mina sötisar ;)!:
har vannis eksem? :)

SV: Nej Vanillin har inte exem. Vet inte om täcket är ett exem täcke eller ett flug täcke. Men dom hade då slut det täcke vi igentligen ville ha så det fick bli detta. Det funkar lika bra sa dom då på affären så vi tog det :)!


Vet nån om det är ett exem täcke eller flug täcke?:D

angelina-nere..

Känner mig lite nere just nu pga av en sak.. (inte om mina ponnyer). Man litar på folk och dom bara sviker och inte bryr sig helt enkelt. Vet att alla har varit med om det! Men det är bara att ta nya tag och sikta frammåt!

Idag belv det inge bad med Bella eftersom att mamma inte orkade sjkutsa mig. Hon var super trött. Så ja kan fårstå henne.

red ut barbacka med Bella och Mamma cyklade med. Vi pratade och hade der super mysigt. Sen galopperade jag upp för en lägda och travade sen hem. Mamma var med hela tiden. Världens bästa Mamma har jag allt!

Sen for jag till kusbanan och red runt lite oserriöst på banan. Hoppade ett 50 hinder några gånger med. Men i morgon ska jag hoppa mer :D!
Sen så var Emma där med sin lilla ponny sweeti (stavning?) Jag fick testa rida henne. Hon är typ maxad b ponny så ionte så stor. Jag kände mig gigantisk på henne. Hon testade mig lite och var vädligt busig. Men roligt var det :D!
Måste få testa henne igen snart !:]
Emma fick testa rida Vanillin. Och det så bra ut tycker ja :D! Kul att andra får rida lite på Vanillin med och inte bara jag.

Nä nu ska jag sova. Blir nog att hoppa Vannis i morgon (beroende på väder) Och dressyr på Bella :)!

Sovgott!

angelina-mina sötisar ;)!













Mina underbara flickor :'D♥

angelina-varmt..

Idag har det varit 33 grader i skuggan. Helt sjukt varmt. Jag har legat och solat 1 timme. Mer gick inte. Sen så har jag tagit hand om mina små älskade ponnysar. Dom fick båda flugtäcke idag så dom slipper bli så jättebitna. Dom ser väldigt roliga ut just nu xD!

Hade sen tänkr följa amanda till stranden med Bella denna gång :D har aldrig badat med henne så vet inte om jag kommer få ner henne (A). Men Maja (hon som hade henne förra sommaren) Fick henne att bada 1 gång :) så få se om jag får ner henne nu då.

Sen senare ikv vid typ 9 halv 10 ska jag rida ut på Vanillin. Då kanske det inte är sådär grymt varmt som det är nu idag.

Mamma kom hem med ett nytt schabrak till mig igår :D Ni vet kanske det där tattinit som är brunt :) det är precis samma fast svart :D så jag är jätteglad :D!!

men nu ska jag hjälpa mamma med nått. PUSSHEJ!

Denna bilden är tagen 2010 :)

amanda-idag

4O grader i solen idag, typ 33 grader i skuggan, vara ute en hel dag och röja gräs på jobbet, måste ha hjälm och långbyxor så just nu är jag helt död, hoppas ni förstår mig.. ;)
Fortfarande varmt ute, så ikväll ska jag och Pikkan till stranden och förhoppningsvis bada, hon har ju inte gjort det tidigare så vi får se ifall hon vill eller inte, men någon gång ska ju vara första också :D

amanda-ridning

Red ut på Pikkan, och hade hacket. Hon var ganska på idag, sen lite framtung så red lite på en äng, sen blev det bättre. Var inte ute länge bara ca 3O minuter eftersom det var så varmt. Men hon var trött och nöjd efteråt.

Gia såg konstig ut idag igen, så jag bestämmde mig för att prova böja henne, (inte för att jag kan det precis men vet ju på ett ungifär) och det såg inte helt okej ut speciellt vänster bak. Böjde aldrig fram, vi ska endå ringa hit en veterinär eller åka in till kliniken igen.. Orkar inte en gång till. Dock är jag ju inte helt säker, men vill kolla upp henne för säkerhetens skull. 
Så gick bara ut och gick med henne en kort sväng, och stannade på en äng så fick hon stå och äta massor med gott gräs, jättemycket fanns det, och det uppskattades. Sen stod jag och myste och pysslade med henne i stallet.


amanda-ponny SM

Sitter och kollar på flera filmer på dem som red lagponny SM i år, är faktiskt jättekul att se :)
http://online.equipe.com/sv-SE/class_sections/9971/starts#video <-- Kika på länken där ni hittar alla filmer.

angelina-vilodag

Idag ska får båda min ponnyer vila. Det är grymt varmt och så förtjänar dom en vilodag. Speciellt Vannis som inte vilat på 1 vecka. Som sagt imorgon så ska jag rida ut på Vanillin (backträning) Samma för bella så tror Olivia får rida någon av dom. Sen ska jag hoppa på torsdag :D!

Nu ska jag och Melina ut å göra roliga saker :D! vi ses sen!

amanda-nu

Nu ska jag ut med Pikkan på en uteritt, är väldigt varmt ute, har dock svalnat lite nu ikväll men ska endå bara ta det lugnt =)

angelina-fotaaa

Fotade Tove och Linnea idag. Dom har så fina ponnysar! Fick även testa rida Avve:D Han var verkligen grymt fin! Gjorde klockrena galopp om byten! Snacka om dröm ponny :)! Kolla in deras blogg som dom delar!
http://sommarponnyer.blogg.se

Imorgon ska kanske båda ponnyerna få vila. Iaf Vanillin ska de. Får se om jag tar Bella på en uteritt.
Sen ska jag rida ut Vannis på onsdag sen hoppa henne på torsdag. TAGGA! Sen dressyr/lösgörnade på fredag. Sen på lördag blir det Vila/skritt sen på söndag ska jag tävla!

amanda-ridning

Pikkan: Idag har Pikkan en välförtjänad vilodag, så hon har stått i hagen och latat sig :)

Gia: Provade jag hacket på, och det gick faktiskt förvånande bra. For ut efter Lottas väg, började med att skritta fram sen när jag travade tyckte jag hon känndes konstig, så bröt av och bara skrittade, efter ca 30 minuters skritt så provade jag trava igen och känndes det helt normalt igen. Red då ängarna runt och ritten blev ca 60 minuter :)

Pedro: Red även han på hacket och han gick superbra på det, red på banan och jobbade med låg form och att han kommer upp med ryggen lite mer. Sen i galoppen jobbade vi lite med galoppombyten och det gick superbra, vissa blev lite korsgalopp men tycker han var jätteduktig, sen jobbade vi lite markarbete ''lydnadsövning'' med travbommar och två små hinder på ca 30 cm. Red ca 50 minuter. :)

Vet inte varför det blev ''fettext, och det gick inte ändra, men orkar inte skriva om alltihopa..


amanda-badbilder del 1

Badade ju igår med Pedro, har fått några bilder av Angelina som jag kan lägga upp här, resten kommer senare, så jag delar upp det i två delar så får ni resten någon annan dag! :)


hah lägg märke till att hans öron är spetsade frammåt på varje bild! :D

amanda-SVAR

Många tror att Pikkan är new forest, men vet nu vad hob är faktiskt 5O% appaloosa, hennes pappa är det, hennes mamma är korsningsponny men hon har blandannat även fullblod i släkten! :)


angelina-TOVEEEE!!!

Hejsan!
Idag har jag och Tove skrittat ut på min ponnyer. Det tog typ 1 timme, det var iaf superhärligt väder. Lite för varm ibland. Det var vädligt mycket brems bara. Sjukt vad ja hatar dom. Vanillin var ju något irriterad också. Bella var inte lika irriterad.

Imorgon får båda vilodag för då ska jag vara med Tove! Ska följa henne hem nu och så ska hon rida och ja ska fota henne :D! Ska bli jätte kul att fota nångon :D!
Mer uppdate sen kanske :D!


angelina-godmorgon

rebecca om angelina-badat:
har du lärt henne att stegra?:) jättefin bild!

SV: Ja det har jag.


Nu ska jag fara och jobba ett tag kommer hem sen hejdå!!



angelina-badat

Idag var Bella finare än igår.. Går in på detaljer imorgon!

Sen for vi och badade med hästarna. Grymt mysigt var de!


amanda-kroppsbild


mars 2011


juni 2011

Pikkan har ju faktiskt musklat på sig en aning sen i mars, inte jättemycket men bättre är det iallafall :)
Tycker hon är riktigt fin i kropppen nu, lite mer mage kanske och lite mer muskler fattas men det är påväg.
Men hon är ingen ponny som har kapacitet att verkligen se ''biffig'' ut, eftersom hon inte är byggd så, men tycker endå hon är grymt snygg min lilla ponny :)
Vad tycker ni Pikkan ser ut att vara för ras?
skulle vara kul att veta vad ni tror=)


amanda-hoppträningen

Gick bättre än förväntat faktiskt, hon hoppade bra, inte alls jättehögt över utan lite lagomt sådär :)
Vissa språng blev superbra, vissa blev lite fel avstånd men för det mesta hoppade hon riktigt bra.
Har inte riktigt tid att skriva så mycket, men tänkte jag kunde ladda upp lite bilder som Angelina fotade på oss!

Nu vill jag ha massvis med kommentarer,! :D

angelina-idag

Snart ska jag äta middag och sen ska jag snabb rida Bella och testa henne lite på pelham. Så får vi se vad hon tycker omdet. Hon är ju ungponny så hon trotsar väll väligt mke just nu och vill inte ;) Men vi får se vad hon säger nu :)!
Ska bara rida ett ''lätt'' dressyr pass. Och se om hon ens fattar vad hon har i munnen.

Sen kanske vi ska fra och Bada med Vannis i lillkåge. Bara vi får låna Amandas transport så borde det gå bra :)!
(våran är utlånad). Ska försöka få med mig Olivia att fota :D!

Mer uppdate sen ;D!

amanda-snart hoppträning

Nu har vi gjort lite större hage med mer gräs, så då blir ponnyerna glada :D
Och strax ska jag iväg till ridhuset och hoppträna Pikkan, angelina följer och fotar så kommer föhoppningsvis lite bilder senare =D


amanda-morgonen

Har faktiskt hunnit med riktigt mycket nu på morgonen, steg upp tidigt och släppte ut hästarna, sedan så har jag städat kaninburarna, mockat och äveb städat lite i stallet :)
Sen har jag suttit här ett tag nu också.

Idag vet jag inte riktigt hur det blir med ridningen, Pikkan ska jag iallafall troligtvis hoppa med, vill hoppa nu en gång innan tävlingen nästa helg. Sen så får vi se hur det blir, uppdaterar ju sen så ni får hålla koll :)


angelina-störd bella

Idag gick jag och Bella omkull... Vi bråkade jättemke. Hon lyssnade inte ett skit. Sen så började hon bara backa och gå skänkelviknin trav typ, sen snubblade hon på sig själv och smack så låg vi där. Ingen av oss skadade oss alvarligt utan det gick ganska bra. Jag satte mig upp igen och red. Jag grät av ilska... Jag var grymt jävla arg och chokad.. Men sen gick hon jättefint!

Ska börja rida på inspännig så jag slipper ha dragkamp med henne. Är sjukt less på detta nu. Hon är alltid omöjlig i dressyr. (speciellt senaste månaden) Jag tror att hon testar mig lite. Eller så är det bara så att jag helt trjurig het! Jag har ju ett sto jag rider på. Men vi får se. Kanske börjar ha pelham ibalnd då jag inte orkar bråka med henne!
Ska nog testa det imorgon..

Sen fotade jag Amanda Å Olivia när dom red.

Sen for jag hem och for ut på en sväng med Vanillin. Red bara lugnt idag. Sen efter ett tag då jag skulle börja trava så haltade hon som satan... Jag kännde bara hur tårana tryckte mot mina ögonlock... Hoppade av och kollade till henne. Då hade en sten fastnat i hennes hov såklart. Den tunga stenen i mitt hjärta försvann och jag satt upp igen. Sen så galopperade jag efter en äng och sen skrittade jag hem.

Nu kommer bilder från Bella... Fick några fina iaf även om det gick åthelvete!










Ja sådär :)


amanda-bilder på Gia

Nu kommer några bilder på Gia från idag :)







Sen en film när Gia ökar galoppen, haha söta ponny ^^


amanda-ridningen

Jag red Gia på en äng och Olivia följde med Pedro, sen fotade Angelina.
Och Gia känndes väldigt väldigt taggad idag, men hon har tagit det ganska lugnt sista veckan så hon hade nog massa överskotts engeri skulle jag tro. Men stundtals var hon fin iallafall :)

Sen for jag ut och skrittade barbacka med Pikkan i skogen, blev bara skritt idag. Och hade även hacket för andra gången och känndes ännu bättre idag, jobbade henne lite i skritten lite och gjorde mycket halter.
Var ute i ca 5O minuter :)


Fotade några bilder på fina Pikkan efter ridpasset =D

amanda-dagen

Vi ska både vara hos mig och Angelina och rida och säkert blir det fota också, vi har inte riktigt bestämmt än, men säkert några bilder från någon blir det =D

norrlandsryttare-seriös film


Vi är sååå seriösa ;)


amanda-dressyr

Blev dressyr med Pikkan på ridhuset igen idag, det regnar ju som bara den ute..
Och idag var hon faktiskt ännu finare än sist, joggade och galopperade igång henne på halvlånga tyglar så hon fick springa av sig lite engeri, sen började jag jobba med henne och tränade mycket fattningar och övergångar även idag och hon var så duktig så. 
I slutet provade jag ju även hackamore, pikkan var lite fundersam på det och förstod inte riktigt allt men gick endå bra, ska prova rida på det några fler gånger, har ju aldrig provat det på henne tidigare :)


angelina-ridhuset

For till ridhuset med Amanda idag. Åkte med pikkan i transporten och det gick bara bra.
Sen när vi kom fram upptäkte jag att jag glömt min sadeljord... Väääärt.. NEJ! Så jag fick lov att rida barbacka på Vannis. Red inte så serriöst. Utan bara några skänkelvikningar och sånt :)

Här från ni 1 bild :)


Hann inte rida Bella efter. Det hann bli så sent innan vi for hem så hon fick vila idag :)

amanda-vet ni vad?

Vet ni vad? Jag ska in till ridhuset med Pikkan ikväll, och ska prova hackamore på första gången på henne, spännande :D

amanda-magic brush

Är det någon som provat dessa ''magiska borstar''?
Enligt hippson så ska dessa borstar vara en ny favorit och fungera utmärkt.
Har även hört att dem kommer säljas på Skara och även Hööks om det nu är sant? 
Någon som fört något annat?
Funderar faktiskt på att prova dessa, om det nu fungerar skulle det ju vara perfekt :)


angelina-midsommar!

Glad midsommar alla underbara bloggläsare!:D
Hoppas ni får ha en lika bra kväll som jag kommer få på ridhuset ;D!

Men nu ska jag snart fara och äta middag på söder. Kommer bli smaskens att få i sig lite mat. Sen kommer jag såklart äta godsaker också.

Blir nog att ta Vanillin till ridhuset sen rida ut på bella efter i spö regnet. Ja vet att det är tragiskt.. Det har regnat hela dagen. Fy asså :( trodde de skulle bli en fin och solig midsommar.. Men nej..:(! Men som dom säger det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder :D! HAHAHA!

Ha en bra kväll. Mer uppdate sen kanske ;)!

Jag och Bella i våras! så klart kollar jag på myror..

amanda-ett år sedan

Vet att jag lagt upp dom här bilderna tidigare, men kan inte själv lessna på dom, Gia är så underbart vacker!
Dessa bilder togs för precis ett år sedan, på midsommarafton. Och höll just på rida igång henne från skadan.

VÄRLDENS MYSIGASTE PONNYYYYYYY ♥

amanda-hoppövning

Såg att angelina gjort en hoppövning, så jag tänkte att jag också kunde visa en jag gillar, haha snygg photoshop också ;)
Först är det travbommar, som ligger på 9O cm för C-ponny, sen + man på 10 cm för D-ponny, minskar 10 cm för B-ponny osv. Dock kan ju vissa hästar ha lite annorlunda, men man får prova sig fram.
Sen kan man om man vill lägga en volt och fatta galopp och sedan hoppa över det lilla hindret åt valfritt håll. Man kan även rida över travbommarna direkt och sen galopp och hoppa utan lägga någon volt. 
Man kan också hoppa det lilla hindret direkt och sen bryta snabbt av till en lugn trav och trava över bommarna, vid avbrotten kan man också ta hjälp av volterna.
Mellan travbommarna och hinderna är det orelaterat avstånd, så du kan alltså välja själv, och ju närmare destå svårare blir ju övningen.

Brukar själv hoppa denna rätt så mycket, träna mycket lydnasahoppning osv, en övning jag tycker fungerar bra och som jag gillar. Fungerar bra på mina ponnyer också :)

amanda-ridpass

For först ut en sväng med Pedro, red hela tiden i en låg och avslappnad form för att få upp och jobba mera med ryggen på honom, och så klättrade jag i backen en gång.
Blev även lite bus, och han var glad som vanligt :')

Sen for jag ut och gick med Gia, men slutade med att jag hoppade upp barbacka och med grimma, så for vi lite skogsvägar, blev bara skritt och hon var så glad så. Har även två bilder att bjuda på från idag.

underbara ponny!



amanda-hovis

Nu har hovslagaren varit här klart, och idag var det ju bara Gia och Pikkan som skoddes, pedro skoddes ju förra veckan. Och Gia var duktig som vanligt, haha och faktiskt så var Pikkan det också. Tidigare har hon ju börjat hoppa vissa gånger när dom ska verka bak och kan börja kicka, så har tränat mycket på det och idag gjorde hon ingenting alls, utan stod snällt och lugnt, så träningen har gett resultat :D
Dessutom tyckte kjell att hon blivit jättefin i kroppen och musklat på sig sedan sist, kul att höra! :)

Pikkan får vila idag, men ska ut på Pedro en sväng, vi ska busa på ängarna hade jag tänkt, sen ska jag ut och gå med Gia, hon blev ju nyskodd så ska bara ta det lugnt. :)

angelina-backträning

Idag red jag och olivia på varuträskvägen. Hon red Bella och jag red Vanillin. Gick bra, Men hästarna tyckte det var jätte jobbit. Så ska göra om det på några dagar.
Snart ska jag och förbereda midsommar på församlings hemmet. Vi ska ha ponny ridning där i morgon och då ska vi troligt vis ta med oss min shettis Hamilton. Så kommer säkert bilder från de i morgon!

Här har ni Hamilton!♥ Det är min lilla syster som rider. Hon är 8 år :)


amanda-hovslagaren

Äntligen så är hovslagaren här, så ska ut nu! 
Så får vi se hur Pikkan reagerar denna gång, hon har ju haft problem att verka sina bakfötter, men har tränat mycket på det nu, så hoppas på skillnad iallafall :)

amanda-dålig uppdatering

Min uppdatering super verkligen just nu, men kan som inte rå för det, kom nyss hem från jobbet och är helt slut, men ser att Angelinas uppdatering är på topp, så det är ju bra :)
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra med ponnyerna, hade tänkt åka och bada med Gia, men vi får väll se hur det blir :)

angelina- nu kommer hon!

Nu kommer olivia så nu ska vi ut och rida i backar! Kommer med ett inlägg sen efter vi har ridit!

angelina- tar dagen som den kommer;)

Ja idag tar jag dagen som den kommer;)
vet inte vad jags ak göra med hästarna. Men funderar på backträning med båda. Så får se när jag rider och sen kanske nån annan kan rida en av mina ponnyer.

Faktiskt är det bra för mina ponnyer att bli rida av andra. Inte bara mig. För att det är även bra för hästen att variera ryttare och ändå förstå den andra hjälper. Alla männsikor rider ju olika. Finns nog ingen som rider likandant som den andra. Tycker faktiskt att det är kanska coolt att hästarna endå fattar vad dom ska göra.



Fattar fortfarande inte att du är min :') (har haft henne i 2 år och 3 månader♥)
Bästa som hände mitt liv är du och Bella!♥

Angelina-övning

Nu har jag snabb gjort övningen i paint XD!

Av stånden beror också på vilken häst du har. där det står 6,4 kan du också bara ha 6 meter om din häst har liten galopp. där det står 9,5 kan du också minska om din häst har en liten galopp.
Dom här avstånden jag har skrivit ut är passande mellan c-d ponny. Därför är dom inte så hilma exakta. Så man kan hoppa båda c-d samdigt på dom avstånden jag skrev ut :) fast kominationen i slutet står det 6 meter. Där kanske man måste länga lite om man har d ponny ;)! Jag brukar testa mig fram och se vilka avstånd jag tykcker är bäst för min ponny :)!

Vill ni ha mer sånna här inlägg?:D Var det intresse väckande?:D

angelina- svarar!

En del undrar varifrån jag beställde mitt nya matchande scabrak och huva. (endel undrar om skensydden och bröstan med) Allt är beställt från börjes! Om du kilckar HÄR kommer du till deras hemsida:)!

angelina-beställt!

Beställde detta ut hööks idag:)!

Nytt träns till Vanillin:)

Nytt täcke till Vannis :)

Shabrak och matchande huva till min shettis Hamilton :]!

Han kommer bli så fin i sitt röda outfit :D!

Chaps till mig :)
Sen till sist ett skritt täcke :)







amanda-lindor

Vilka slags lindor andvänder ni vid ridning?
Har kollat rund lite på bloggar, och det flesta andvänder sig av fleeclindor, elastiska lindor och vissa är hälften fleec och hälften elastiska.
Själv andvänder jag oftast fleeclindor, men ibland anndra lindor också, och så andvänder jag mig av en padd under lindorna.

amanda-dressyrträning

Blev bara Pikkan som följde med till ridhuset, just nu är jag helt slut och orkar inte rida mer än 1 häst, men imorgon är sista dagen på jobbet, (för denna vecka) så sen är jag ju ledig fredag-söndag iaf :)

Iallafall så började jag med mycket skritt, både lite skänkelvikning men också efter fyrkanen att hon skulle spåra och sånt, sen började jag med lite trav och då blev hon lite jobbig, men blev bättre efter ett tag.
Tränade även mycket på galoppfattningar, i början var hon skitsur, men i slutet gjorde hon klockrena fattningar, låg kvar i formen tog skänkel direkt och surade ingenting, duktig ponny :)
Så med helheten är jag nöjd över dagen!


angelina-stallet

Har gjort klart stallet. Red aldrig Bella idag. Ska vara med lite kompisar senare ikv så nu ska jag gå och ducha av mig och byta kläder så jag inte luktar häst :]! HAHA men iaf jag ska sluta nu :)
kanske kommer ett inlägg senare:) Hoppas ni får en bra kväll :)!

amanda-ridhuset

Ska strax in till ridhuset med lite dressyrarbete för ponnyerna, lär behövas :)


angelina-Ängen

Hejsan!
Har just lagt in bilder från idag då jag red lite små dressyr på ängen. Vannis var väll som vanligt lite trög men jag hann inte rida så länge innan det började spö regna... Så vi for hem och när vi var hemma så var det strålande sol... Så jag gick till min ridbanan och hoppade 1 skutt. Vanillin tyckte det var superkul :D!

Red även i min nya brösta, schabrak , huva och senskydd. Så nu får ni kommentera om hon passa i detta outfit:D!














Sen hoppade jag 1 skutt :'D finaste!<3


Älskar dig finate! ;*

angelina-min utrustning!

Nu hade jag tänkt att berätta om min utrustning.

Santa Cruz Merina
En vädligt skön hoppsadel med bra stöd. Har en fantastiskt mjuk sitts. Skulle lätt kunna ha den som min egen soffa ;) Den är täckt av brunt kalvskinn. Och ja den är en pris värd sadel!!


Pullarträns Claridge House
En fint hoppsträns som tyvär tappar dom vista stenarna på bannbandet. Jag har inte tappat nått från norgrimman. Men från pannbandet är det borta massor. Jag har det här tränset på Bella. Kvaliten är bra för det billiga priset. Kunde vart värre. Men de har superbra passform också!


Pullarträns Claridge House Carlow
Har det i svart men gillar det i brunt också! Jätte snyggt hoppträns som jag andvände på vanillin innan jag skaffade bruns sadel nu;)! Tycker verkligen att det är sjukt snyggt! Kvaliten är däremot inge vidare. Jag smörjer detta tränset väldigt ofta för att hålla mjukheten i det. Hade verkligen varit ett toppen träns om inte kvaliten var sämst ;)!

Lamicell hjälmen.
Jag älskar min Lamicell hjälm! Man blir aldrig svettig i den för att vetelationen är så sjukt bra! Den är också så hilma lätt. Den är strällbar bak för att man ska kunna ställa om den i storlek. Verkligen pris värd hjälm om man inte vill svettas ihjäl i sommar!:) (finns i svart och brun) Jag har den i svart och funderar på att beställa en brun också xD!


Säkerhets väst. (kommer inte på vad den heter just nu)
Den är grymt skön och går att ställa om, om man vill att den ska sitta åt runt kroppen. Det är en snygg och enklel desig. Pris värd! Och en  billig livförsäkring! Jag använder alltid väst du jag inte glömmer den såklart:)

Har 2 till hjälmar men märcket Euro Lite. Mycket sköna och bra hjälmar i sammet.
(fast jag tror min svata inte har nåt  märke igentligen hahah xD) Men iaf den bruna är iaf en Euro Lite. Och den är mjuk men man blir varm i dom. Tycker dom är hyffsat snygga också. Också en billig livförsäkring.


Mina älskade Guarnieri ridstövlar från Veredus.
Dom är totalt prisvärda och är så grymt sköna! Ibalnd fattar jag inte att dom e mina :]!
Snygga, super kvalite, sporrstöd, sköna, praktiska med ställbar vad. Bättre kan dom inte bli!



Har massa annan utrustning jag skulle kunna berätta om! (mer sadlar,bröstor,schabrak,benskydd,boots ja allt!)
Vill ni ha mer sånna här inlägg? Släng in en kommentar!

angelina-humm..

Idag är det fortfarande regnigt och blåsit. Men jag tror att det kommer bli bättre väder sen. Får se vad jag ska rida har inget bestämmt. Men jag tror jag ska rida Vannis lite ''små dressyr'' på en äng eller nått. Sen ska jag ut och rida backträning med Bella efter varuträstvägen. Men jag hoppas verkligen vädret klarnar upp snart:)!

Vackrast på jorden!♥

angelina-film

Här kommer bellas film :D!

amanda-ute i regnet

Har varit ute och ridit Gia i regnet, fy vad kallt det var och fy för vädret..
Iallafall så blev det ganska lugnt, satt bara och åkte mer och längtade in i värmen, tror Gia kännde samma sak, hahah. Skrittade och travade bara, och var ute i ca 40 minuter.

amanda-jobb

Andra dagen på sommarjobbet, och åh vad jobbigt det är, känner nu när man kommer hem att man verkligen inte orkar rida, vill bara sova. Men ska tvinga mig ut alldeles strax, vet inte vars jag ska rida eller vilka jag hinner/orkar rida, men Gia ska iallafall få röra på sig :)


angelina-hoppning!

Idag hoppade jag med båda en serie. Båda var superduktiga!
Började med vannis.
Skrittade först till kusbanan. 10-15min sen började jag rida fram henne. Hon var lite jobbig i början men sen blev det bättre och bättre. Senbörjade jag hoppa lite. Hade nästan alla nere som bommar i början så hon fick känna in sig lite sen la vi upp alla. Hoppade jättefint hela tiden :')! Jag hoppade ju också i min nya sadel. Känns så skönt men är fortfarande inte sådär jätte balanserad i den. Men det kommer ju mer jag använder den :)!


Bella var superfin också. Värmde upp ganska fort eftersom att det höll på att börja regna. Och underlaget på ridbanan blir fort dåligt om det regnar på det. (det är typ snad). Men iaf så la vi upp bommarna sen. Hon dök väldigt mycket i början. Men sen i slutet fick jag verkligen igång hennes galopp ordentligt. Hoppade verkligen fint i slutet :)!

Nu ska jag fixa Bells film med :D!

angelina-hovslagaren!

Idag var hovslagaren här. Dom fick nya skor och fina frächa fötter.
Blev en mystur idag! Olivia hade Bella å jag Vannis. Vi red kanske 30 min in till byn å tillbaka.

Imorgon ska jag hoppa beror på hur värdet är... Orkar kanske inte om det är för mke regn. Men vi får vell se. Det skulle då regna imorgon enligt vädret och bra på onsdag. Så kanske blir onsdag :)

amanda-pikkan

Red ut efter bastuträskvägen med mycket övergångar, tempoväxlingar osv. Var ute i 55 minuter.
I början var hon tokig, drog som bara den, lyssnade inte alls. Så är hon väldigt ofta i början av ridpasset, men när hon fått springa av sig lite blir hon fin och går att jobba ordentligt med.
Iallafall efter ett tag så blev hon superfin, hon gick i en form som hon aldrig gjort tidigare, jätterund och bar sig jättebra, men sedan red jag henne lågt och avslappnad. Och som sakt övergångar och tempoväxlingar hela tiden:)
Dock var hon väldigt pigg hela passet, och inte speciellt svettig var hon heller, konditionen börjar bättra sig!


angelina-svarar

Anonym om angelina-ojoj..:
har frågat detta jättemånga gånger, men aldrig fått svar ;) är de stövlarna från hööks? svarta med lite blingbling högst upp på skaftet?

SVAR: Jag hatar när man kommenterar anonymt för jag brukar svara på deras blogg om dom frågar nått så jag brukar skita i dom anonyma;)

Nej det är inte dom. Det är Guarnieri stöveln från veredus. Jag älskar dom verkligen pga att man ska ställa in dom som man vill runt vaden!:D
Finns på denna länken att beställa: http://www.chevalridsport.se/sv/ridstovlar/ridstovlar/guarnieri-den-forsta-ridstoveln-fran-veredus.html?grp=625847

Kostar: 7499:-



amanda-bilder från tävlingen


angelina-regnit...

Idag spö regnar det. Så det blir ingen hoppning idag. Jag och Olivia ska ut och rida istället i regnet.. känner verkligen ingen tagg på de just nu. Så ja vi får se hur blöta vi är när vi kommer hem sen. Blir säkert kul ändå.
jag tror att vi ska intervall träna dom idag eftersom att det inte är så där supervarmt och då orkar dom mera ju! Vanillin har inte sådär superbra kondition längre typ.. Bara muskler. Bella samma sak.

Så nu blir det mycke intervaller igen ett tag sen ska jag försöka att underhålla deras kondition bättre! När jag tex hoppar så hoppar jag ju inte mycket. vet endel som typ hoppar jätte mycket när dom hoppar och dom hoppar 1 gång i veckan. Jag hoppar inte så många språng. Och det är skonsamt för hästen. Och ja jag hoppar 1 gång i veckan. Ibland blir det 2 men inte ofta.

Nae nu ska jag ut i regnet! mer uppdatering sen!

amanda-fler bilder


foto: angelina öhlin
Ni kommer få se några fler bilder från tävlingen imogon, ikväll orkar jag inte.
Men iallafall så ska jag ju sommarjobba imorgon, så kommer inte bli mycket uppdatering under dagen, men ska försöka hinna med så mycket som möjligt under kvällen istället, och så kommer det var nu de närmaste tre veckorna, sedan får jag sommarlov på riktigt! Men nu ska de tjänas lite pengar ;)

angelina-trött!

Nu ska jag gå och sova. Hoppas ni har haft en bra idag idag!

Jag och Olivia for ut och red på en mysig sväng med hästarna. Det tog typ 45min. For bara brönenrunt. Det var iaf mysigt. Olivia tog Bella och jag tog Vannis.

Imorgon ska jag typ hoppa båda :D! Ska hoppa en serie hade jag tänkt, hoppade ju Vannis i fredags.. Men hoppade inte många gånger och inte högt så jag kan nog hoppa imorgon igen utan att hon skulle bli less på det. Hahah varför skulle hon ens bli less? xD Näe men jag ska hoppa serie och kanske blir samma serie för båda :)

Nae nu ska jag sova GODNATT!

amanda-tävlingsresultat

Vi åkte hemifrån kring halv 6, var framme kring halv 9. Så vi hade endå ganska god tid på oss :)

Framridningen till första klassen känndes han riktigt riktigt fin, tränade mycket på att rida olika tempoväxlingar, på så sett får man fortast fram det bästa hos honom, att han tar ut steget och jobbar ordentligt.
Väl inne på banan spände han sig och blev lite seg, vissa stunder var han fin, men när jag kom ut trodde jag att jag skulle få en procent på typ 5O, känndes inte så bra då han har gått betydligt bättre och jag ridit betydligt bättre men endå så fick vi högre än jag fått tidigare, fick en procent på 7O,35 % och dessutom så vann vi den klassen :D
Men tror det känndes värre än vad det såg ut, för på filmen såg det betydligt bättre ut än vad det känndes!

Andra klassen gick han också kalasfint på framridningen, tränade lite samma saker. Red inte fram så länge eftersom han redan gått en klass, men red igenom alla gångarter lite.
Inne på banan känndes han bättre, han gick fram mer och var mer avslappnad, men vissa stunder vek han av lite för mycket i nacken, men annars känndes han betydligt finare denna klass så jag var jättenöjd.
Då var det en ny dommare och hårdare bedömning men fick 65,17 % i den klassen, och fick en tredje placering!

I helhet med dagen är jag verkligen nöjd, Pedro är helt underbar :D
har varken bilder eller film just nu, men det kommer såsmåningom.

angelina-ojoj..

Jag är verkligen sjukt trött just nu.. har typ sovit 3 timmar inatt pga av olika saker. Men jag ska dra mig själv ut i stallet nu och mocka och göra klart med allt i stallet. Får se om jag orkar ta ut nån ponny på en prommenad eller nått. Kanske blir piggare om jag går ut ett tag.

Idag har jag fotat endel ponnyer på tävling bland annat Tove söderström, Tove Gustavsson, Emma Persson, Amelia Andersson... Sen så klart Amanda och Pedro.


Världens bästa Beauty For Bell!♥

amanda-dagen


berättar mer senare :)

amanda-dagen kortfattat

Red ut på Pedro runt ängarna, busade ganska mycket och han tyckte det var jättekul :D Efteråt stretchade jag honom och knoppade och gjorde honom fin inför imorgon. :)

Sen ändrade jag mig, red Gia endå eftersom imorgon efter tävlingen så vet jag inte ifall jag orkar rida eller inte, så hon får vila imorgon istället.
Iallafall så fortsätte jag träna på det jag gjorde igår, lite bommar och lydnad, gick bra idag också :D

Nä nu måste jag sova, ska upp halv 5 imorgon, sedan väntar ca 3 timmars resa med bil, sen framme i vännes på dressyrtävlingarna, önska oss lycka till :D

angelina-bilderna!














Mer kommer senare ;)
Kommentera?

angelina-dagen!

Angelika om angelina-svar!:
Hur gjorde du? :)

Svar: Tyvär så berättar jag inte hur jag lärde henne det. När man känner sin häst väl så kommer det automatiskt. (stavning?:O)


Idag red jag först Bella dressyr. Hon var väligt jobbig i början sen belv det bättre. Sen var hon jättejobbig och stark i galoppen... Men sen blev jag förbannad på henne och då belv hon superfin resten av passet :D!
Gjorde också några skänkelvikningar i slutet och hon lyssnade superbra :D Kanske inte var i finaste formen under skänkelvikningen men hon trampade under sig bra:)!

Sen red jag Vanillin. Hon var riktigt taggad i början och väldigt springig. Men sen efter att jag galopperat blev hon lugnare. Sen började jag dagens övning. Gjorde förvänd galopp på serpentiner. Gick väl sådär. Hon bytte galopp ibalnd men inte så jätte ofta. Men när jag bytte varv så bytte hon ganska mycket och då ställde jag henne jättemke innåt och då bytte hon inte. Så det var mitt fel. I slutet gjorde hon fantastiska förvända galopper! Underbara ponny!

Bilder kommer sen. Jag ska ut och mocka nu:(!

amanda-stan

Har nyss kommit hem från stan, köpte lite grejjer, både hästgrejjer och inte hästgrejjer. Inget spec, men gummisnoddar, glitterspray till imorgon sen även en flughuva.
Ska starx ut en sväng på Pedro, blir inget spec utan bara ta det lugnt. Sen ska jag packa ihop alla saker till imorgon och knoppa han osv.
Både Pikkan och Gia ska få vila idag, båda gjorde så bra ifrån sig igår :)

Några bilder på Pedro från igår, tyvärr blev det inga på Pikkan..

angelina-utnu!

Ska ut och rida på Bella nu. Ska till kusbanan och rida dressyr. Hade tänkt rida lösgörnade, skänkelvinkingar och sånt som är lösgörande. Sen ska jag försöka hoppa studs med henne någon dag. Så hon få ha lite gympa. Jag tycker att hon har blivit så hilma stel senaste veckan. Kan ju också bero på att jag inte har ridit henne så jätte mycket i veckan men ja. Det är alltid bra med lösgörande.

Sen ska jag rida Vanillin också. Vet inte vars eller vad jag ska rida men blir troligt vis dressyr där med. Ska träna på den förvända galoppen och ska verkligen försöka att få framm hennes steg i traven! Så blir 2 ganska hårda dressyr pass i dag. Olivia ska med och fota så kommer bilder sen:)!

Nu ska jag ut:D!

angelina-igår!

Igår var det tänkt att jag skulle hoppa linje, Men då jag och Amanda kom dit så var det lektioner där nere.. Så hon började rida pedro och jag hade ju bara Vannis med mig, så jag ställde bara upp en kombination. Med oxer räcke. Hon hatar att hoppa oxer först sen räcke men nu gick det bra! Hoppade som högt 80cm. Hon var inte så konsentrerad igår. Kan bero på att jag red i min nya sadel som kom hem till mig igår ;).

Men iaf i slutet blev det bättre och hon hoppade mycket bättre!

Här är lite bilder som Olivia har fotat!














Måste verkligen slipa till min sitts nu. I min förra sadel var det så svårt att komma ur sadeln. För den var så djup i sittsen. Nu när jag har flatbak är det annorlunda på Vanilin. Så ja min sitts kommer toligtvis vara katastrof nu dom kommade veckorna :/! Min tränare sa att byta sadel är nätsan som att byta häst.
Jag lovar att jag ska gträna stenhårt på min hoppsitts!

Fast nu var det ju så lågt också och jag tycker det är svårt att veta hur man ska stå då.. För dom behöver ju inte alls lika mke efter gift efter som att hon inte sträcker ut lika mycket. :)

angelina-svar!


Mickis om angelina-bilder:

Kan din ponny stegra på kommando? Alltså, är det något du lärt henne?:)
SVAR: Ja hon kan det på kommando. Jag har lärt henne de :)!
När jag köpte henne så var hon inte ens nästan trafik säker, Hon stegrade nästan över ibalnd när det bara kom en bil! Då läste jag på en blogg att hon lärde sin häst att stegra på kommando då slutade den stegra för andra saker (den var igentligen bara skvitt rädd).
Så jag gjorde lika dant. Och nu stegrar hon inte för bilar eller bussar längre :D! Hon är fortfarande rädd men nu stegrar hon inte iaf! :) Så för mig funkade det. Väldigt riskabelt att lära dom det. Men jag gjorde det för jag känner henne så väl :)!

Hoppas du är nöjd med svaret =)!
18 Juni, 11:08



angelina-bilder

Här kommer lite efterlänktade bilder :]











amanda-ridhuset

Kom till ridhuset kring halv 7,  var lektioner på stora utebanan där jag och Angelina skulle hoppa, men fanns två hinder på lilla banan så angelina byggde upp en kombination, men själv ville jag hoppa serie med Pikkan eftersom jag bestämmt mig för det, så under tiden hon hoppade red jag dressyr på Pedro.

Vissa stunder var han verkligen jättefin, medans vissa stunder blev han stark. Men jag är endå nöjd över dagen, det enda som satt lite dåligt var halterna och travökningarna, så tränade lite extra på det.
Men red igenom både lc:2 och lb:1 programmen och det känndes hyffsat iallafall :)
Sedan duschade jag honom.

Sen tog jag ut Pikkan, red fram mycket på volt och tränade på att få koll på båda sidor, och även att hon bjöd frammåt.
Sen började jag hoppa lite, hade två studs, sedan ett galoppsprång till ett räcke och sen ett till galoppsprång till ett räcke. Hade inga höjder utan rullade på lite lägre hinder. Och hon skötte sig superbra, hoppade som en klocka nästan hela tiden, sedan tog jag bort studsen innan och gjorde en trekombination, även de på låg höjd och det var inga som helst problem, sedan gav jag mig :)

Så idag är jag nöjd med alla ponnyer, Gia skötte sig ju också superbra idag :D

amanda-vilken nosgrimma?

Har varit ute i stallet och klippt och ryckt Pedros man lite så den ska gå att knoppa till helgen, den var verkligen lång innan. Blev betydligt bätte nu iallafall :)
Sen tog jag även ut honom och tog några bilder, på bilderna ser ni två olika nosgrimmer, vilken av dem tycker ni jag ska ha i helgen? Den helsvarta, eller den breda med vitt foder?


amanda-lydnadshoppning

Hoppade som sakt lite ''lydnadshoppning'' med Gia idag. Och hon skötte sig verkligen superbra!
Övningen är lite svår att förklara, men iallafall så blev det mycket övergångar, volter och tränade att hon skulle ta ut galoppsprången och runda sig mer, händer ganska lätt att hon blir kort och bara trippar fram, men idag gick det verkligen superbra! :) Så nöjd över henne!

amanda-dagen

Idag ska jag sätta upp en liten lydnadsövning nere på ridbanan, sen så ska jag och Gia ner och hoppa lite, kommer bara bli småhinder och somsagt lydnad.
Senare ikväll ska jag också in till ridhuset med Pikkan och Pedro, med Pikkan ska jag hoppa en serie med mycket studs, olika galoppavstånd osv, ska prata ihop mig med Angelina eftersom hon också ska följa, sedan så ska jag rida igenom dressyrprogrammen på Pedro inför i helgen och sedan ska han duschas.


amanda-bildbomb

Dagens ridpass på Pedro blev lite oseriöst kanske, hahah..
Men red runt lite dressyr, orkade inte rida så mycket eftersom jag kom hem halv 4 inatt, var inte isäng för än klockan 4 sedan skulle jag upp halv 7, släppa ut hästarna och sen kom hovslagaren.
Har dessutom ridit tre hästar idag, så nu är jag verkligen trött.
Men tänker bjuda på några av de bilder som Angelina fotade på oss idag, haha tillåtet att skratta =D









amanda-dagens outfit

Dagens outfit :D
visst var vi riktigt snygga och stilrena idag? :D

Vill ni se fler?

norrlandsryttare-ridit

Både angelina och amanda som skriver nu :)
Först var vi hos Amanda och vi for ut en sväng på Pikkan och Gia, blev ganska mycket galopparbete och ponnyerna skötte sig bra.
Sen for vi hem till Angelina och red även Bella och Vannis, blev även då en uteritt och dom skötte sig bra.
Strax ska vi hem till Amanda igen och hon ska rida Pedro, sen så ska Angelina fota =)

amanda-hovslagaren

Nu har hovslagaren varit här och skott Pedro, så nu har han fina fötter i helgen :D
Dom andra ponnyerna ska skos senare i veckan.

Jag och Angelina ska troligtvis ut och rida tillsammans idag.
Har fått en fråga om det tidigare, varför vi aldrig rider med varandra. Men vi bor ca 3 km ifrån varanndra så det blir lite långt att rida så lång för att rida med varanndra. Någon gång har vi gjort det, men inte ofta.
Men nu när att jag skrev att jag skulle rida med henne menar jag att vi rider först hennes ponnyer, sedan far vi hem till mig och rider mina :)

angelina-skolavsluting!

Idag har vi haft solavsliutning. Det kändes så jävla skööönt!!! Fast det är väldigt tråkit att lämna min underbara klass... Nu kommer jag säkert aldrig mer träffa endel av dem...:(! Men kommer iaf minnas alla!

Nu ska jag vara med mina kompisar på en badstrand! Vi kommer ha så roligt!;) Så jag ska dra nu. hejdÅ!

Hejdå världens bästa klass också!♥

amanda-dagens fråga

På en dressyrtävlings framridning, rider ni då fram i vita lindor, damasker eller ingenting alls? :)

amanda-sommarlov

Nu har vi äntligen fått sommarlov, känns jättehärligt :D
fast jag börjar jobba på måndag, (sommarjobb) menmen, tjänar ju iallafall pengar!

Vet inte ifall jag ska rida idag eller inte, kanske hittar på något med klassen ikväll och isåfall blir det ingen ridning, annars far jag nog ut en sväng på någon av dom=)

amanda-startlistor

Nu har startlistorna inför i helgen kommit upp :)


amanda-bred nosgrimma



Breda Nosgrimmor
vad tycker ni, hiss eller diss?













amanda-vila

Alla tre ponnyer får vila idag. Dom förtjänar det allihop, men ska även bort om ett tag. Och kommer vara borta hela kvällen, ska träffa alla nior eftersom vi går ut skolan imorgon, sen blir det ny skola..
Känns faktiskt jättetråkigt :( för min klass är helt klart bäst!♥

Hoppas jag hinner slänga in något inlägg senare innan jag åker, ska försöka :)

angelina-godnatt

Nu ligger jag i min säng och hade tänkt sova. Imorgon är det uppdraget, våran skola har det varje år före skolan slutar. Tycker faktiskt att det är riktigt kul! Förra året kom vi 3a så i åår ska vi vinna nu när vi går ut skolan!! Eller jag hoppas på det iaf! Våran klass är verkligen speciell antingen går det dåligt eller så går der sjukt jävla bra! Idag på fotbolls dagen så ägde vi ut alla klasser utom lärarna... Men vi vart årets nia typ! Nä nu ska jag sova godnatt!:)

angelina-fotad

hejsan! Idag red jag först nere på ängen och Olivia fotade mig. Jag red Vannis. Hon var väldigt sur idag.. asså hon ör typ fortfarande i burnsten.. Fattar inte hur länge hon kan va det för hon kissar typ helatiden då bella luktar på henne.. sur stoet ;)!
Bellla fick vila idag. Dom kommer typ måste vila i morgon och på onsdag också.. Men dom kan få en lugn vecka i veckan helt enkelt!
Är hos Olivia nu och ska snart hem och ladda in bilderna. Bilder kommer nog i morgon :)!

amanda-uteritt/galoppträning

Direkt efter skolan for jag ut en sväng på Pedro, blev ganska lugnt, mest skritt. Men travade och galopperade även lite på ängen. Han skötte sig fint, men blev liite stark vissa stunder.

Sen for jag ut på Gia, red till ''långängen'' där jag galopptränade mycket, på volt och rakt spår och även lite galoppombyten, sen fortsatte jag efter Lottas väg, ökade även galoppen upp för en äng, och hon tyckte det var superkul, hon blev jätteglad.

angelina-skolaa...

Nu ska jag snart fara till skolan. Idag jar vi fotboll och kubb dag. Det suger verkligen... Jag ska spela fotboll.
Idag är de iskallt ute och mulet och blåsit. Kände ingen tagg på att vara ute en heldag. Men jag får väll tänka positivt och göra mitt bästa bara för att jag ställer upp för min klass!

Efter skolan var jag lite sugen att rida dressyr på Vannis :]! Ska troligtvis göra det också! Bella vet jag inte än. Blir väll ut eller något med henne ist.

Denna ponny slutar aldrig förvåna mig...♥

amanda-svar på kommentar

W I L M A B L O C K K ([email protected]) om amanda-två till ponnyer motionerade:
Hej! 
Fick svar på min fråga från ett tidigare inlägg men jag glömde och ställa frågan:
Varför rider du Pedro? Har din syster inte tid eller ska du tävla han sen? :)
kram
Svar: Jo, du har faktiskt rätt. Hon har inte riktigt tid så då hjälper jag till, men rider honom extra mycket nu eftersom jag ska faktisk tävla honom på söndag :D

amanda-dagens vill ha



Dagens vill ha är dessa protector damasker.
Snygga och väldigt enkla att andvända, speciellt på tävling. Istället för att linda är det bara att slänga dit dessa som snabbt går att sätta dit och ta av.
Syrran har ett par liknande i bruna, fast från jacson. Men skulle helt klart vilja ha ett par vita också =D

Vad tycker ni om damasker? :)






amanda-två till ponnyer motionerade

Gia red jag ju tidigare idag som jag redan skrivit om, men har även hunnit vara ute med både Pedro och Pikkan! :D

Först for jag ut en sväng på Pedro, men tog det väldigt lugnt eftersom han har börjat få en lös sko (hovslagaren kommer nu i början på veckan) men tränade mycket övergångar mellan skritt och trav, gjorde även flera halter och ryggade några steg, han var jätteduktig men lite okoncentrerad och spänd, men när han slappnade av var han superfin! :) Red efter bastuträskvägen och sedan bertolovsvägen!

Sen for jag ut på Pikkan, och jag bestämmde mig för att rida förbi det ställe där Pikkan inte vill gå förbi, fick ju förbi henne där förra veckan, sedan dess har jag inte ridit där.
Men iallafall så först testade hon vända, men sen fortsatte hon och då kännde jag att hon skulle vända men då tvärstyrde jag in henne på en äng bredvid som om det var jag som bestämmde att vi skulle dit innan hon fått vända, travade runt lite där och skuttade över ett litet hinder som stod där, sedan fortsatte jag efter vägen och hon fortsatte hela vägen förbi då, eller en gång till testade hon men då tryckte jag bara fram henne igen sen så gick hon :D
Så fick mig alltså förbi där, duktig ponny! Sen red jag runt ängarna, Pikkan skötte sig jättefint, redan från början var hon lugn och inte stretig och så som hon kan vara i början, men red henne i en låg och avslappnad form hela passet.
Sen galopperade jag lite på en äng, volter och på raka spår, gjorde några galoppombyten så hon fick också galoppera av sig lite. 
Nu ska hon vila både imorgon och på tisdag har jag tänkt, =)


angelina-uteritt

Jag och olivia for ut och red idag tog 50min. Belv bara att mysa på och ta det lugnt.
Ikväll ska jag och Olivia äta på restaurang och lyxa på, Så jag ska snart gå och ta mig en dusch. Idag är det bara 12 grader ute och målnit. Skit dåligt och kallt äre! Men igår var det faktiskt lite för varmt.

Jag och olivia har också varit i klutmark idag och sett min bror köra folkrace! Har verkligen saknat det! Min bror kom tyvär inte till final men det var kul att se det endå! Dom ska tväla nästa helg i älvsbyn. Då ska jag också följa med och ta med min kamera ;D!


amanda-cavaletti

Nu har jag ridit Gia. Skrittade först fram ute på hårt underlag i ca 1O minuter (asfallt) sedan red jag in efter bastuträskvägen och travade igång henne där och sen gick jag ner till ridbanan. Travade lite på en volt och sedan gjorde jag en övning, hade tre kavaletti som jag travade över, red varannangång åt vänster och varannangång åt höger, sedan la jag en volt och i varje volt skulle det vara några skrittsteg, sen så upprepade jag det flera gånger. Gia skötte sig bra hela tiden :)

amanda-nu

Nu ska jag strax ut i stallet mocka och fixa klart, sen ska jag ta in Gia och vi ska ha lite markarbete nere på ridbanan :D eller beroende på hur underlaget ser ut, inatt regnade det som bara den, vaknade till och med av regnet och jag är dressutom svårväckt. Vi som haft så varmt och soligt flera dagar, nu är det mulet och kallt.. :(


amanda-frågor om pedro

Anonym om amanda-vem pedro är?:
vad köpte ni han för? hur länge har ni haft han?
SVAR: Brukar inte skriva ut pris och sånt i bloggen och tror inte det har så stor betydelse, men kan säga att han inte var dyr och vi fick honom billigt :) Vi har haft han i 1 år och drygt 5 månader!

sara om amanda-vem pedro är?:
skulle ni inte kunna visa bilder på honom när ni köpte han och nu? :)
SVAR: Jo det skulle jag kunna göra! :)


April 2010                                                                  Mars 2011

På första bilden hade vi haft honom i ca 4 månader, hade hunnit tränat upp lite kondition och muskler osv, på andra bilden är det ca 1 år senare :)


amanda-vem pedro är?

Har fått frågor igen vem Pedro är, och han är min systers ponny :)
En D-ponny på 145, men väldigt högrest. Dressyrponny är han också, några fler frågor?

angelina-världens bästa bella

Bella är så duktig :') hoppade upp henne till 1meter. Så duktig hon är alltså! Olivia filmade så nu ska ni få se min underbara bebis hoppa sååbra!!!

Är så sjukt stolt över henne!


amanda-mysig uteritt

Gia har sett trött ut hela veckan så jag har bara tagit det lugnt, mest troligt är det nog pga värmen, och förstår henne då det är så sjukt varmt ute just nu! Men man ska väll inte klaga då man gått och väntat på värmen xD
Iallafall så for jag ut i skogen barbacka på en mysig uteritt, sen svängde jag av på en liten väg och red runt ängarna. Skrittade och travade bara, och travade på långa tyglar och hon var jätteavslappnad och travade med huvudet lågt nära marken med spetsade öron frammåt, hihi hon var så söt! :')

angelina-snart ut!

Ska snart ut och göra iordning Bella för jag ska hoppa henne :D! Vi får se vad som är framme på kusbanan, kommer inte orka bygga upp nått speciellt utan vi ska bara ha kul hade jag tänkt :D! Olivia förljer med och fotar så kommer säkert bilder sent ikv.

Har nyss anmält mig till en tävling! Ska fara till Norrskenets Rid och körklubb. Ska tävla en lok/reg ponnyhoppning :D!
Jag ska starta i min andra regionala LA! Och sen ska jag också hoppa LB. Med Vanillin såklart:)
Så nu ska vi tagga till den 3 Juli :D!



amanda-sommarhage

Idag har hästarna fått större sommarhage med mera gräs, och det uppskattades kan jag lova :D
Men ska alldeles snart ta in dem, är massor med knott och mygg så dom är väldigt irriterade, så dom får komma in och svalka sig lite sen ska jag rida Gia, vet inte ännu vad det blir men något iallafall, :)

min lagomt charmiga poa :D


amanda-annaträning

Då har man kommit hem, okej kom för för ett ganska bra tag sedan men har också hunnit vara på stan en sväng så kom hem därifrån nu.
Träningen för Anna idag är jag nöjd över ifall man tänker på värmen, vi red i ridhuset där det var lite svalare men det är ju endå varmt. Hon var lite seg och sur eftersom hon inte riktigt orkade. Fick träna mycket på det jag ville träna på, få henne mjuk i sidorna då hon har betydligt lättare i högervarvet. Så fick bra tips och övningar, tränade även lite på frammåtbjudningen eftersom hon var lite seg och trött, men är helt klart nöjd över dagen hon skötte sig superbra :')
Har tyvärr varken bilder eller film från idag då jag glömmde det hemma..


angelina-varmttt

Det är sjukt varmt ute idag också. Men ska inte klaga vem vet det här är kanske den enda sommaren vi får ? Så jag njuter ändå av solen och värmen.

Har just släppt hästarna på sitt sommarbete. Sen ska jag rida Bella. Hade kanske länkt fara till kusbanan och hoppa med henne lite:D Annars blir det väll lite dressyr eller ut och rida. Beror på värmen! Om jag ska hoppa idag ska jag kanske hoppa upp henne lite. Få se hur hon känns och så:)

Men nu ska jag ut och städa lite i stallet och mocka. Ja sånt man gör varje dag ;)!

Sen ikv ska jag kanske beställa lite saker ;)!

Nä nu ska jag ut till den underbara sommaren!

amanda-träning

Ska strax iväg på dressyrträning i Gummark för Anna Baker, uppdaterar då jag kommer hem! :D

amanda-stubb?

Sitter och funderar på ifall Pikkan skulle kunna passa i stubb,!?
Vad tror ni, skulle stubb vara snyggare eller kort hängande som hon har just nu? :)

amanda-pedro

Jag red även på Pedro idag, lite på banan igen men han var inte alls lika fin som igår, idag känndes han mer stark och ville inte riktigt jobba, mest troligtvis pga värmen, dessutom red jag som en kratta för jag höll på dö, varmt..
Iallafall så stundvis var han fin, Nellie fotade även oss lite. Så kan bjuda på några bilder :D

amanda-barbacka dressyr

Har ridit ett kort barbacka dressyrpass med Pikkan, vamt var det! Så blev inte alls länge, för hon var väldigt slut redan från början, men ville bara rida igenom henne lite lätt.
Iallafall så gick det bra förutom att hon var lite stretig ibland, och ville inte riktigt gå fram, men det blev bättre efter ett tag, vissa stunder var hon kalasfin :D
Men är lite svårt för henne att gå jättebra då man själv inte orkar rida, haha själv var jag helt slut!
Nellie följde mig hem och fotade mig, så bjuder på några bilder från idag :D








Måste också säga att det endast är tredje gången jag rider Pikkan barbacka sedan jag fick henne :D
haha litar inte riktigt på mitt lilla busfrö, så säkrast med sadel, men idag skötte hon sig ju superbra!

angelina-söt bella

Bella var jättetrött idag så jag red bara 30 min. Hon var blöt i svett efter det! :O for bara rundan och travade. Hon var jätteduktig tycker jag men det är äckligt varmt idag!

Snart ska jag kolla till lite tävlingar jag ska anmäla mig till och söka efter ett brunt hoppträns nu när jag ska ha en brun sadel:D då måste jag ju hitta ett brunt träns! Hoppas att jag slipper leta ihjäl mig! Nån som kan ge tips på en bra hemsida där det finns fina träns?:D Det måste vara i storlek cob ;)

Nä här kommer lite bilder från tävlingen i förra helgen!


'





Mina finaste ponnysar!♥

angelina-snart ut

Ska snart ut och rida på lilla Bellabus :D Ska bara ta en liten sväng eftersom att det är så sjuktvarmt.. Dör här inne i mitt rum så ska skynda mig ut strax.

På onsdag får vi vårat efterlängtade sommarlov. Jag hoppas jag får bra betyg nu så jag får mig in på den skola jag vill gå. Jag vill gå Handels på A-torp. Så vi får hoppas på det bästa? Men är inte så jätte dålig i skolan sköter den bra :D. Men ja jag har lite funderingar om min ponnyer eftersommaren.. Kommer jag orka med 2 nästa vinter också? tyckte det var jätte jobbit nu i vinter då jag slutade 3 och nu slutar kommer jag sluta 4.. Säger inget än men få se hur de blir..:)

Okej vi kör på en dagens gissning:D!
Hur många poäng kommer jag ha när jag går ut?

Mellan 140-290
(vet inte riktigt själv än men den som svarar rätt först får länkning på onsdag!)

angelina- Santa Cruz Merina

Blev Santa Cruz Merina'n. Beställade hem den 17½ mörkbrun wide.
Den skulle komma slutet på nästa vecka så nu är det bara att vänta. Ni kanske reagerar på att jag beställde en 17½ Men dom är jätte små i storlekarna. Sen har ju båda mina ponnyer långa ryggar så det är inget ni behöver reagera på!
Har ju till och med pratat med en sadel tjej om 17½ och hon sa att jag skulle kunna ha en 18 tum (det var hon som var sadel provare) :) så det är lugnt.

Lägntar nu efter min sadel :]!


♥im in love♥

angelina-vääärmeee!

det är galet varmt ute 32 i suggan:O! helt sjukt!!
Ska ut nu och rida i denna värmen.. stakars Vannis :(! Men jag måste prova sadeln engång till innan jag bestämmer mig för nånting. Vill ju inte köpa en sadel för dyra pengar sen sitter den inte ordentligt!
Ska bara rida dressyr på min bana som jag gjorde igår. Hoppas den sitter bra nu, för den hade gildigt fram jättelite förstagången jag testade den. Men jag hade inte heller spänt sadeljorden då heller.. Så nu ska jag spännasadeln ordentligt!

Hoppas den sitter idag för den är verkligen fantastiskt skön att rida i!

Gamla bilder jag bjuder på ;) Det är kanske 1½ månadsen ;)




amanda-ridit

For först for jag ut en sväng med Gia, hon såg helt slut ut i stallet och hagen, så for bara ut på en mysig skrittsväng barbacka och i grimma, och tror det uppskattades. Hon blir helt slut av värmen. Är ju kring 28 grader i skuggan här, på väggen idag stod det på 39,5 grader varmt, men det var ju i solen men endå sjukt varmt.
Iallafall så var det mysigt, men varmt. Uno följde också med, men han orkade inte heller med i slutet, så då bar jag honom.

Sen red jag lite dressyr på Pedro barbacka på ridbanan.
Tränade mycket tempoväxlingar, lite skänkelvikning och halter osv, han var verkligen extremt fin, jobbade jättebra osv. Speciellt i galoppen, helt underbart fin ponny♥
Red inte så speciellt länge pga värmen, men blev ca 25 minuter.

Pikkan vilar idag, sen imorgon ska vi ut på en sväng, kanske känner på henne lite nere på banan, sen på lördag så ska vi åka iväg till Gummark då blir det dressyrträning för Anna Baker =)


Pedro får stå för bilden idag :)

angelina-förlåt mig!

Jag har inte hunnit uppdatera nånting för mina dagar har varit fulla och jag har inte hunnit att göra något inlägg!
Håller på att testa sadlar så det är värsta beslutsångesten!
Testade en santa cruz merina på Vanillin igår. Den va skön och tyckte bra om den. Den satt ocksåm bra.
Testade samma sadel på Bella idag och den satt också superbra på henne! Så santa cruzen sitter bra på båda!
Sen idag testade jag en annan som jag inte kan namnet på.. Det satt också bra men var inte alls lika skön som santa cruzen!
Hoppade också i båda sadlarna. I santa cruzen får jag lite lättare '' stol sitts'' men min tränare säger att man tränar bort det fort.
Och i den andra sadeln så blev det as kontsigt.. Hade en väldigt frammåt lutat sits i den så nästan tvärt om på den.
Imorgon ska jag rida i santa cruzen engång till sen ska jag bestämma mig för vilken av dem jag ska ha. :)


amanda-vitt till tävling

Dagens HISS går till vitt till tävling!
Dressyren ser jag som en självklarhet att man har vitt till, men hoppningen har man ju alla möjliga färger, men har mer och mer börjat gilla vitt även till hoppning, så snyggt och stilrent enligt mig :D
Dock är det ju aldrig fel med färger heller, men endå!


Håller ni med mig?
SNYGGT eller INTE? :)

amanda-hoppspec

Idag när jag for ut och red på Gia var det stekande hett, drog upp ridbyxerna så långt det gick, red i linne men drog upp de så det blev en magentröjja, haha snygg ridstil ;) Men iallafall så började jag på ridbanan, men hon ville inte jobba men det var verkligen såå varmt så knappt jag orkade, så for istället och skrittade, och travade i skogen lite, var ute i bara ca 25-30 minuter men endå så var hon svettig.


Sen blev det hoppspecialen för Pikkan, och vi hoppade 5½, studs och en kombination. Och det gick faktiskt superbra, Pikkan skötte sig fint och hoppade också bra. Nån gång blev det lite tokigt men det var då jag själv gjorde fel, annars gick det super. Men var också väldigt varmt, men som tur hade det blivit lite svalare iallafall. :)

Båda bilderna är fotade av Nina Löfgren


amanda-precis

Har precis varit ute och ridit Gia en sväng, sen blir det hoppspecialen med Pikkan. Så uppdaterar mer sen :)

amanda-vila

Hästarna får vila idag också, det är verkligen jättevarmt ute. Dessutom har dom sprungit som tok i hagen, så jag gick ut tvärmockade och sen tog in dem och det var fullt med små knott så det var nog därför dom sprang, och dom var även lite svettiga. Så dom fick komma in, och det är verkligen jättesvalt och skönt i stallet när det är så varmt ute. 

amanda-varmt

Glömde skriva igår att jag red Pedro. Red bara ut en sväng på lägdorna och där red jag lite dressyr, tränade lite skänkelvikning osv, klättrade även i backen en gång.

Idag är det riktigt riktigt varmt, så vi får se om det ens blir någon ridning idag, isåfall lite senare om det blir lite svalare. 


angelina-glömde!!

Asså jag har glömtbort helt att blogg idag. Har varit funktionär på lokala hästhoppningen idag. Var först tidtagare sen va jag banpersonal. Det var riktigt bra väder ute sol helatiden så jag har bränt mig asmycket i ansiktet är knall röd och det svider som ***! Idag följde tove mig hem efter tävlingen och red lite mig på båda mina ponnyer. Det var kul att tove kände skillnad på dom båda! Är så glad att någon annan märker skillnad på dom! Ska sova nu, bloggar från mobilen det är därför jag inte kan dela in texten. Imorgon vet jag inte vad jag ska göra med mina ponnysar får väll hitta på något! Nä måste jag sova! Godnatt alla underbara blogg läsare:*

amanda-dagens vill ha

Skitsnygg equline tröja!


amanda-nästa tävling

Nästa tävling är inte för än den 7 Juli, och då ska jag troligtvis iväg. Och då finns det välja mellan Stöcke Ponnyförening och Norrskenets Rid och Körselskap.  Och troligtvis kommer jag ta norrskenet, har varit där tidigare och då var det jättefint där, och superbra ordnat.
Sen har jag tänkt iväg på några dressyrtävlingar också, dock ingen planerad ännu :)

amanda-några bilder från igår

Här kommer några bilder från igår :)


amanda-tävlingsdag

Nu är andra tävlingsdagen avklarad, men det var ju för häst så jag var funktionär.
Har iallafall sett flera duktiga ryttare och hästar.

Är iallafall sjukt härligt väder ute, strålande sol och varmt, men tror ponnyerna ska få vila idag eftersom dom tävlades igår, tror inte heller dom vill ut i den här värmen, kanske skrittar ut med någon imorgon isåfall :)

amanda-snabb sammanfattning av tävlingsdagen

Tänkte ta en snabb sammanfattning av tävlingsdagen, är trött så orkar inte skriva så långt =)

Pikkan:
Framridningen var hon lite stretig på och ville inte riktigt jobba, men blev bättre efter ett tag. Inne på framhoppningen började vi med ett supersprång som var så farligt, nämligen den lilla grinden på ca 50 cm, pikkan hoppade dock ca 110. Resten av hinderna gick helt okej.
Inne på banan känndes det riktigt bra faktiskt, vi fick nått lite stort språng men dom flesta känndes bra och vi blev felfria så jag är nöjd, eller tydligen fick vi tidsfel hur vi nu kunnat få det, tycker inte alls jag red skärskilt sakta menmen :)

Gia:
Framridningen var hon jättetrevlig på, lugn osv. Lyssnade bra och tränade lite övergångar, inne på framhoppningen känndes de också rätt bra, hoppade inte så mycket men några gånger på alla hinder.
Inne på banan blev hon helt galen, nästan. Väldigt taggad iallafall och jag kännde att jag inte hade någon vidare kontroll, hon lyssnade inte på mig så jag utgick. Och känndes lika bra det, ifall hon inte lyssnar vill jag inte fortsätta hoppa en hel bana.
Typiskt att Gia ofta ska vara så fin på bortatävlingar, men hemma på våra egna tävlingar är hon helt annars.. Men fin ponny har jag endå :)

Gia inne på banan ^

Pikkans första framhoppningshinder, haha xD

Imorgon är det lokal hopptävling för häst, ska vara och fota och även funktionär. Hoppas på fint väder då också!
Ska även försöka uppdatera bloggen med lite fler bilder från tävlingen :)

Angelina-tack Olivia!

Måste bara tacka Olivia som har hjälpt mig heladagen med mina ponnysar! Hon följer mig nästan på varje tväling och träning och hjälper mig att rida hemma och fotar och filmar mig jämt!

Du är guld värld Olivia!♥ Här är hennes blogg!---> http://baraolivialas.blogg.se

angelina-tävlingsresultat!

Beauty For Bell LD-10 (70cm)
Hoppade superfint på framhoppningen! Vilken stjärna!
Inne på banan så nollade vi! Hon hoppade hur bra som hellst! Kändes lite små seg imellan åt men annars var hon underbar!
Beauty For Bell LD (80cm)
Famhoppningen lika fin!
Men på banan blev hon väldigt okonsentrerad. Hon kollade mke på publiken och farliga hiner men ja vad ska man säga, Vi nollade endå :'D! Så sjukt underbar ponny Bella är! Hoppade allt men tog i endel hinder men slarva gör man alltid ibland. Är verkligen sjukt nöjd!
Fick rosett i båda klasserna!

Vanillin LC (80cm)
Hoppade bra på framhoppningen.
Inne på banan var hon lugn och fin lyssnade bra på hjälper och förhållningar på endel svängar. Belv 0/0! Men på om hoppnigen glömde jag ett hinder nästan så det är mitt fel...:/!!!
Superbra runda men väldigt lågt tyckte vannis xD!
Vanillin LB (90cm)
Framhoppning, något seg och trög. Sen något bättre.
Inne på banan var hon fantastisk! Hoppade hur bra som hellst. Hon tar verkligen inte i på 90 längre! Men iaf så nollade vi grunden men 4 fel på det nästsista omhoppnings hindret då jag råkade styra henne för mycket över det. Men är sjukt nöjd. Hon hoppade kombinationen asbra!

Dagens helhet!
Är verkligen nöjd över mina fantastiska ponnyer som verkligen har ett hjärta av guld båda två! Dom kämpar för mig och jag för dom! Är så glad att jag har dom är inget utan dom! Dom kämpar på så sjukt bra! är så nöjd över dom nu.
Dom har verkligen gjort min dag! Världens bästa ponnyer! :')♥

Har bara film från Vannis i LB olivia råkade radera filmerna från dom andra klasserna...:(


angelina-tagga!

Nu ligger jag i min säng och bloggar från min mobil. Nu är allt klart för imorgon. Har smörjt alla grejor och packat klart allt som ska med. Bella är ny duschad och fräch och har gjort knoppar på henne:'D vannis är sjukt brunstig nu... Hoppas verkligen hon är på bra humör imorgon ändå! Asså om ni undrar varför jag inte gör nya rader är för att det inte går från mobilen xD Imorgon ska Bella få ha marinblå och Vannis ska få ha brunt. Ska bli så spännande och jag taggar till tuussseeen just nu=D!!! Men nu måste jag sova, godnatt alla!

amanda-tävling imorgon

Tävling imorgon, kvällen har spenderats på ridhuset och byggt bana osv, dock blåste det väldigt mycket så allt blåste typ omkull.. Hoppas verkligen det inte blåser så mycket imorgon.
Aja, ska nog sova nu, är grymt trött och ska upp tidigt imorgon, uppdaterar då jag kommer hem. Godnatt!


Bild från förra tävlingen förra helgen :)


angelina-Bella idag :D

Red Bella idag hon var fin. Hade hoppsadeln så ni får inte klaga på min vackra sits ;) Gjorde inget spec utan trvade mest bara rint på henne lite för att se att hon är okej. Vanillin får vila idag.
Nu ska jag och Olivia fara ut och fixa klart inför tävlingen imorgon. Vi har smörjt alla grejer oså dom e fina.
Bella fick också duscha idag :D!

Foto: Olivia Löfbom Arvidsson ;D









finis<3

angelina-film

Här kommer en liten film på Bella :)

amanda-gia

Glömde ju berätta om gårdagens ridning med Gia.
Red först ut en sväng som uppvärmning, och hoppade även mina terränghinder, sen skrittade jag till ridbanan där jag hade uppställt en oxer och hoppade den några gånger, gia skötte sig fint och hoppar riktigt bra, bara jag kommer ihåg att inte ta en förhålling innan hindret, utan ska bara sitta där med stadig hand och skänkel så sköter hon resten själv :)

Idag åkte jag in till ridhuset med henne.
Blev ett dressyrpass på utebanan men det stormade så gick inte alls bra, hon var stark och stressad + väldigt spänd, så jag gav upp och gick in i magnegen istället. Där gick det bättre, hon var fortfarande spänd och så men bättre iallafall, avslutade henne med lite longering och då blev hon riktigt avslappnad iallafall.
Hoppas verkligen det inte blåser såhär mycket imorgon på tävlingarna bara..

Två bilder från idag, kanske kommer fler senare :)

amanda-kommentar

Izzanh om amanda-svaren på frågestunden:
Men VARFÖR köpte du din andra häst?
SVAR:
Du kanske inte tycker du fick tillräckligt bra svar, men det är en  svår fråga. Varför man köper en häst, hum för att man gillar den och man vill ha hästen :)
Har ingen direkt anledning varför jag köpte henne, vi sökte en till ponny sen provade jag Pikkan och jag ville ha henne, så enkelt är det med det.

angelina-Bella bus bilder ;)

Jag vet att min sits är dålig när jag rider lätt :(!
















Älskling Bella :D se hur glada vi är xD---^

amanda-svaren på frågestunden

Som jag skrev så blir det bara en kort frågestund, så jag svarar på den redan nu :)

Vad har du mer för djur än hästarna. Lägg upp bilder på dom :D
Vilket gymnasium ska du gå på?

SVAR: Jag har flera djur mer än hästarna, så bild på alla dom kommer jag inte orka ladda upp, kanske senare någon dag isåfall. Men ja, vi har ju våra tre ponnyer, tre kaniner, en hamster, två katter, fiskar och en chihuahua.
Jag ska gå Handels på A-torp, ifall jag kommer in där men det tror jag.

Om du känner att det inte riktigt fungerar mellan dig och Pikkan, kommer du ta över Pedro från din syster då istället?
Som det känns nu, kommer du ha kvar Gia och tävla med henne tills du fyller 18?
SVAR: Jag har faktiskt funderat mycket på det där, och känner mig alltid fram och tillbaka. Men just nu är ingenting planerat och jag vet inte hur det blir i framtiden, det kommer som det kommer.
Och ifall jag ska ha Gia tills jag är 18, det vet jag inte heller men just nu känns det iallafall som om jag kommer ha kvar henne tills jag är 18 även vissa kanste tycker jag är för lång.

Bor du på gård och hur länge har du gjort det isf? :)
SVAR: Ja jag bor på gård, och har bott här sen jag föddes.

Varför köpte du din andra häst/Pikkan? Vad fick dig att börja med hästar?
SVAR: Jag hade länge innan jag skrivit något sökt en D-ponny, och hade provridit några innan också, men fastnade för Pikkan. 
Det var nog min mamma som fick mig att börja med hästar, hon hade själv haft häst tidigare och det var hon som tyckte jag skulle börja på ridskola.

Kommer du tävla dressyr i sommar?
SVAR: Ja jag har planerat att ta mig ut på lite dressyrtävlingar, speciellt med Pikkan. Och säkert någon lokal med Gia också, men isåfall blir det nog de närmaste tävlingarna här hemma.
Men Pikkan funderar jag faktiskt på att åka till Luleå i Juni, men vi får se. 
Annars kanske det blir någon tävling med Pedro, vem vet :)

Går dina hästar ute dygnet runt nu? om inte, vrf då?
SVAR: Just nu, nej det gör dom inte eftersom dom alltid längtar in på kvällarna så dom får komma in och slappna av och sova ordentligt. Men snart kommer vi börja ha dom ute vissa nätter, inte varje natt men ibland då och då.

När ska ni sälja era ponnysar? Alltså om ni känner att ni börjar växa ur dom eller så <3
Har ni några andra djur än hästar? 
Har ni syskon? 
kram ♥
SVAR: Jag har inte bestämmt att sälja mina hästar ännu, och ibland känns det som om jag är för lång på Gia, men jag säljer henne inte för det eftersom jag inte alls är för tung och inte extremt lång heller.
Ja har andra djur, läs första kommentaren där har jag skrivit alla jag har:)
Jag har en syster som fyllt 18.

Har ni hästarna hemma på gården eller med gångavstång/cykel, eller måste ni åka bil? :)
Kan ni inte filma hur det ser ut i stallet? :D
Kram! <3
SVAR: Jag har häst hemma på gården, så jag behöver bara gå några meter.
Jo, kan försöka fixa det någon dag.

Vad tycker du om att hoppa med benlindor?:)
SVAR: Det där tycker jag är en smaksak, själv har jag inget emot att hoppa med benlindor men hoppas oftast själv med skydd.

Hur många besökare har ni per dag? :)
SVAR: Varje dag, det varierar ganska mycket Unika besökarna brukar ligga runt 300-400. Sidvisningar kan gå upp mot 1000.

Äger du Pikkan och Gia eller är det tex din mamma som står som ägare?
SVAR: Jag står som ägare på båda mina ponnyer, trots att det var mamma som köpte Gia men vi skrev mig som ägare. Pikkan köpte jag själv, så där står jag också som ägare.

Hur länge har ni haft era ponnyer? :)
SVAR: Gia har jag haft i snart 2 år och 5 månader, Pikkan har jag haft i 8 månader.

amanda-peek-a-boo

Nu har jag varit ute och ridit Pikkan, gick jättebra :D
Hon var snäll och hittade inte alls på några dumheter trots att det nästan stormade vissa stunder, men höll mig så mycket i skogen som möjligt :) Var inte ute speciellt länge, ca 35-40 minuter men endå var hon lite svettig, men var också väldigt varmt. Travade mest i en låg och avslappnad form och tränade också ganska mycket övergångar.
HIHI min ponny har fått en svart bläs, charmigt :$

angelina-frisk osv...

Är typ förkyld känner mig lite nere..
Nu ska jag hjälpa Mamma att fixa en till sommarhage. Sen kommer Olivia och hjälper mig i stallet och vi ska fixa inför tävlingen imorgon! Är grymt taggad!
Ska ta Bella till ridhuset idag och rida igenom henne!
ses sen!

amanda-nu

Nu ska jag ut en sväng på Pikkan, uppdaterar senare :)

angelina-bilder!

Nu kommer bilder här :D!













:D

angelina-MYSSS!!!

Asså åh amanda räddade min dag ;*!

Amanda kom och skrittade ut med mig idag. Hon red Bella och jag Vannis. Vi skrittade barbacka, blev 1 timmes skritt.
Det var verkligen den roligate kvällen på länge! Massa prat och skratt och tokigheter!
Amanda du gör verkligen min dag ;*!
Asså fyfan vad man kan skratta åt denna tjejen! Helt sjukt asså! Typ dog av tårar där ett tag:'D

Tack Amanda för världens bästa kväll :')!<3

<-- jag       amanda -->

angelina-åh..

Planen var att jag skulle skritta med Olivia nu ikv... Men det blev inge av. Hon kände sig dålig och det kan ju inte hon råför. Men iaf så kändes det jobbit...

Men nu ska jag försöka dra med min mamma så vi kanske bara tar dom i grimmor och går ut och går en sväng.
Sen kommer bilder från Ida kursen om jag orkar lägga in dom ;)


amanda-ute

Har varit ute och fotat Gia i hagen, tränade även lite ''löslongering'' med henne och att hon lyssnade på mig, och det gick bra :)
Tänkte bjuda på lite bilder från idag, förövrigt så kan jag berätta att mina små ston är väldigt brunstiga..

♥you are perfect for me♥


amanda-frågestund

Okej, kör på en liten frågestund nu!
Kommer dock bara påhålla ett kort tag, så ifall ni vill fråga något så skynda er ;)

angelina-snart så!

Igår så hade jag typ markarbete med Bella. eller en serie på typ 50 cm :]. Kom in i trav sen var det 3 bommar sen ett kryss sen 3 galoppsprång sen ett räcke på 50. Hon var superduktig. Sen kortade vi in det till 2 galoppsrpång. Hon jobbade asbra :D!

Snart så kommer bilderna från Idaträningen och från markarbetet. Så ni får lov att hålla utkik!
Liten Sneakpeak!



hihi !

amanda-godmorgon

Fick sova länge idag, så mamma släppte ut hästarna och vi har nyss varit och flyttat dem från grönbetet till vanliga hagen. (Dom får fortfarande bara gå på grönt ca 3-4 timmar per dag)
Så ska strax iväg med mamma och handla skulle jag tro, sen blir det att rida. Pikkan vilar idag men Gia ska jag förhoppningsvis skutta med lite, och sen kanske jag även rider Pedro idag :)

norrlandsryttare-dagens fråga

Sist frågade vi om ni var ponny eller hästryttare, denna gång kör vi på det här istället! :)

Vad är du som läser våran blogg?


Free polls

amanda-uteritt

Har nu varit ute med Gia på en uteritt, blev mestadels skritt.
När jag skulle träna upp Gia efter att hon var skadad så fick jag råd av veterinären att skritta mycket i skogen så hon får jobba med bakbenen, även klättra i backar. Har ju varit snö i vinter, men tänkte börja om skritta mycket i skogen då det blev stor skillnad fort, hon blev också betydligt mjukare i vänster sida i hasen där hon var stel.
Så skrittade i skogen i ca 40 minuter kanske, resten på vanligt underlag och där blev det även lite trav och lite galopp. Var ute i 1 timme och 10 minuter, så var ute rätt länge :)

amanda-ändrat

Kommer ändra Gias chema den här veckan lite, ikväll blir det nog uteritt istället för imorgon, sen så kör vi lite gymnastikhoppning imorgon. Funderar på att sätta upp massor av studs :D
Är det någon som vill fota så är det bara att höra av sig!!

angelina-Ida Hellström kurs

Idag på Ida Hellström täningen så fick jag göra serpentiner, skänkelvikningar och förvängalopp i serpentiner. Gjorde först lite serpentiner. Hon gick asbra på det och lyssnade på mina halvhalter och stälde sig och rundade sig superbra! Sen gjorde jag de några gånger. Sen började vi med skänkelvikningar. Ibörjar surade hon lite men sen blev det betydligt bättre. Mot slutet övade vi förvänd galopp på serpentiner. Hon bytte några gånger men sen mot slutet så var hon jättedukitg! Är så himla nöjd med henne just nu!

Ida gav mig lite hemläxa att träna på förvända galoppen. Hon börjar vara så himla stark nu i sina sidor. Duktiga Vanillin!
Kommer bilder sen. Kanske film också.

amanda-idaträning

Är jättenöjd över träningen med Pikkan idag! En riktigt svettig ponny fick jag också efteråt, kan gissa på träningsverk för henne imorgon.
Vi tränade mest uppmjukande rörelser. I början var ville hon inte ställa vänster och överställer på höger, hon är betydligt stelare i vänster sida så fick jobba väldigt mycket med det. 
Och i slutet så var hon jättemjuk och fin i hela kroppen :)
Dock så red vi inne idag eftersom när jag skulle rida började det regna.


Jag lämnade ljudet på så ni kan höra vad hon säger och sånt :)
Har massor med film från idag, men har inte ens kollat igenom allt ännu men klippte ihop några små snuttar, finns säkert mycket mera jag kan lägga ut men då blir filmen så lång, hoppas ni nöjjer er,


angelina-regn?


Det är mulet idag så jag hoppas det inte börjar regna tills jag ska rida för ida. Jag ska rida för ida kl 12:45. Så jag hoppas att himlen blir blåååå=D!
Har inte ridit dressyr på Vannis på länge nu så jag hoppas hon är duktig idag ;)

Idag vetjag inte vad jag ska göra med bella. Jag tror att jag ska göra lite bommar på marken kanske :D!

Kommer med mer uppdatering sen!
See you!

amanda-överhoppa?

Orginalet                                                                       Redigerad

Man kan ju lägga till nån extra decimeter där ifall man vill ;)

amanda-dagens hiss

Dagens hiss går till john whitaker´s schabrak och luva. 
Har sett i vinröd och marinblå på flera affärer, men har aldrig sett detta mörkgröna förutom på bild.
Någon som vet om det finns eller ifall det är redigerat?:)



angelina-ponnyerna!

Idag var mina ponnyer snälla. Red först ut på Vannis i kanske 1 timme. travade lite och tog 1 galopp sen bara skritt. Det var väldigt mysigt!
Sen tog jag Bella till kusmarksbanan. Tränade galopp fattningar. Hon vart fort trött efter som att det var super sol ute!
Men jag gjorde många pauser och lät henne slappna av bara. Så kunde vi fortsätta någre gånger. Gjorde också enkla byten. Asså galopp byten. Hon fattade inte i början men sen fattade hon vad hon skulle göra och då gick det jättebra!


amanda-fler bilder

Fick några fler bilder från ikväll som är fotade av Michelle Wik :D


Och imorgon är det dressyrträning för Ida Hellström, rider kvart över 10 så är det någon som vill fota så skulle det vara jättegullitg :)

amanda-hoppspecialen

Direkt efter skolan for jag ut och red en sväng på Gia, från början var hon verkligen jätte arbetssam och lugn, travade och galopperade på halvlånga tyglar och hon sprang på helt avslappnat och lugnt. Sen träffade jag adelina och pedro så red med dom, och då taggade hon till lite mera, ;)

Sen hoppspecialen med Pikkan. Vi red för Frida Falk idag, och tycker det gick sådär.
Hon var väldigt tjurig och sur, värre än hon brukar vara. Vissa språng blev bra och vissa mindre bra. Men det var också väldigt varmt så kan ju vara pga av det också.
Mamma fotade några bilder, blev inte så många men kan väll bjuda på några :)



Blev en liiiiiten film också, haha :)


angelina-hatar rubriker..

Asså rubriker är verkligen jobbiga. Man vet nästan aldrig vad man ska skriva på dem.

Nu ska jag ut i stallet och rida på mina små älsklingar. Tar nog Vannis först. Tar en sväng ut och bara busar.
Ska träna för Ida Hellström i morgon med Vannis. Kommer säkert gå bra eftersom att Vannis faktiskt har börjar skärpa till sig nu inom dressyren. Blir bara finare och finare!

Sen ska jag också ut med Bella en sväng först. Sen ska jag gå ner till kusbanan och träna galoppfattningar. Och kanske lite byten.
Nu ska jag ut kommer med mer inlägg sen ikv!

angelina-hoppfilm :)

Här ät filmen från förra veckans hoppning (A) Lite sen men bättre än aldirg :D

RSS 2.0