angelina-yepp

Idag hann jag ingenting. Orkar inte berätta varför men när jag kom hem va kl 20:00... Är så sjukt less på allt just nu :(!!!!

amanda-tränat

Blev Pikkan som fick gå hoppspecialen då jag kännde att det var enn övning hon verkligen behöver och är bra för henne. Det var travbom in, två studs, ett galoppsprång till oxer, ett galoppsprång räcke två galoppsprång räcke.
Dock känndes det inte så bra idag, vet inte riktigt vad det var men jag orkade inte heller riktigt rida då jag är förkyld, men sista gången känndes iallafall riktigt bra.
Efter blev det dressyrträning med Pedro, vissa stunder var han superfin, men biland blev han lite stark och stum i munnen, men blev bättre mot slutet.
Tränade några rygga, och serpentiner och sedan red jag igenom LA:1 programmet två gånger.


amanda-dressyrtävlingen 21 aug

Film från dressyrtävlingen 21 Aug.
laddar bara upp lb:1 nu, ifall intresse finns kommer även film från lc.


amanda-dagens planering

Både Pikkan & Pedro ska med till ridhuset, är ju hoppspecialen ikväll men vet inte ifall jag ska ha Pikkan eller inte då vi tävlade i helgen, det beror på vad vi ska hoppa. Annars så ska jag nog ha Pedro, han ska  ju inte hoppa så mycket, men han kan alltid vara med och hoppa lite i början iallafall på lite låga höjder.
Så vi får väll se, den ponny jag inte har på hoppspec ska jag iallafall rida dressyr på efteråt.

Har även börjat känna mig sjuk.. eller ja, är väll de redan nu, förkyld osv.
Hoppas det blir bättre mot helgen då ska jag ju tävla dressyr på dem båda på Skellefteå Avel & RF :)


Ni har också blivit dåliga på att kommentera sista tiden, visst vi uppdaterar inte lika bra nu då skolan har börjat om men blir betydligt roligare ifall ni kommenterar lite också ;)
Något speciellt ni vill läsa om?


angelina-dagarna går

Dagarna går så fort nu när man går i skolan. Man hinner nästan inte sätta sig vid datorn. Så här ser mina dagar ut nu typ.
Vaknar 06:00 släpper ut ponnyerna. Sen äta frukost sen skola, sen hem med buss som tar 30-40 min. Slutar vid 4 varjedag så är hemma 5. Äter middag rider båda ponnyerna. Ta in hästana sen duscha sen gå och lägga sig. Japp så är mina dagar just nu. Grymt ointressanta!
Idag red jag sjövägen med Bella. Det gick bra och hon kändes pig och frammåt. Lite seg i munnen men annars så!
Sen blev det ett ritt på Vanillin också. Hon var lagomt pigg. Hoppade inte runt eller så utan var bara snäll och mysig. Hon var även så igår. Tror att överskotts energi börjar vara borta :)!
Har just duschat så ska snart gå i säng. Är helt slut.
Lite bilder som mye fotat från tävlingen :D!
HAHA Jag spårade medn Linnea på kvällen (A)

amanda-dressyr igen

Blev ett dressyrpass på Pedro igen.
Värmde upp på serpentinerna med mycket övergångar som igår och han känndes mycket mjukare och var härligare att jobba med idag.
Sen red jag igenom LC:1, LB:1 och LA:1, alltså alla tre programmen och jag tror faktiskt jag kan dem riktigt bra nu. 
Han blev finare och finare mot slutet, så då avslutade jag med några extra ryggningar sedan avslutade jag där.
Galopperade upp för en äng så han fick sträcka ut ordentligt, sedan skrittade jag av honom :)


Angelina, Vanillin, Jag & Pedro :)

amanda-sommar/vinter


s o m m a r                                  V S                                     v i n t e r

På sommaren är Pikkan ganska ljus i ansiktet medans på vintern är hon sammetssvart!
Även hela hennes kroppsfärg ändras, på sommaren är hon mörkbrun med massa ljusbruna trivslfläckar medans vintern blir hon väldigt väldigt mörkt brun, nästan svart, fast när jag rakar hene blir hon grå istället :$
Ändrar era hästar färg mellan vinter och sommar? :)

amanda-bilder från tävlingen

foto: agnes zedig & mye nordlund


amanda-dressyrpass

Red ett dressyrpass på Pedro på ridbanan i ca 5O minuter. Värmde upp med massoe av övergångar, på serpentiner, red sedan förvänd galopp på tre serpentinbågar två gånger i varje varv och sedan red jag igenom LA:1 programmet två gånger. Första gången var han ganska stark men andra gången känndes betydligt bättre så är nöjd över idag.
Har han har ju vilat fre-sön så han känndes ganska stel, imorgon ska jag rida ett dressyrpass igen med ungifär samma uppläggning så får vi se ifall han känns en aning mjukare :)


angelina-drar!

Nu ska jag ut och rida Vanillin sen blir det troliogtvis ett till inlägg =)
sakar att jobba med dig vännen<3

amanda-FILM (från i helgen)

En av filmerna verkade inte fungera, så jag lägger om den på nytt.

Detta var LC-9Ocm.
''bästa kvalite i 72O HD''


amanda-kommentar

Anonym om amanda-dagen:
Är hon röntgad eller? Vet ni vad som är fel egentligen? Hoppas det löser sig :)

svar: Ja hon är röntgad och visar liiite inflamation men även pålagringar.
Tack! ♥

amanda-nytt

Nytt som jag köpt :)


Catago Tröja Röd              Catago Boots Rosa


Sen har jag fått frågan varför jag inte andvänder min nya jacson wen hjälm, det är för att jag återställt den. Har istället köpt en Charles Owen hjälm, kännde den passade mig mycket bättre!

VS 

amanda-dagen

Sitter på skolan och passar på att göra ett inlägg nu.
Efter skolan ska jag rida ett liet dressyrpass på Pedro, han har ju vilat fre-sön då jag var på meeting med Pikkan i helgen, så nu ska han ridas lite hårdare i veckan. Och på lördag ska jag tävla dressyr med både Pikkan och Pedro.
Pikkan får vila nu både måndag och tisdag efter en lång helg i vännäs så hon är nog lite trött nu.

Har även börjat fundera på ifall jag ska sätta igång Gia eller ifall jag ska låta henne vila över hela vintern, sedan mot våren/sommaren 2012, kolla upp henne en gång till och se om hon är bättre då eller inte, ska fundera över det.


amanda-resultat från i helgen

Är trött, så ska bara snabbskriva ett inlägg om i helgen, har iallafall haft det jättekul!

Första klassen första dagen var en LD, (8Ocm), hon känndes riktigt fin, dock fick vi ett oturspet på ett räcke, annars så gick allt kanon. Lite ovanligt att Pikkan river då det inte alls händer ofta.
Fick tyvärr ingen film från den klassen då vi upptäckte att minneskortet fanns hemma..

Andra klassen var en LC, (9Ocm) framhoppningen känndes hemsk, inne på banan gick det betydligt bättre och hon var jättefin, fast vi rev ett hinder där också, men det var bara mitt fel då jag gick på henne för tidigt mot hindret.
Första hindret blev ej med på film.


Andra dagen, så startade jag LC, hon känndes fin och pigg och vi kom igenom felfritt. Hoppade bra och var possitiv, helt nöjd.Var tveksam om jag skulle köra LC+5 som var sista klassen, men jag gjorde det och hon känndes fin, men tror hon blev en aning trött och lite tjurig mot slutet. Var även första gången vi tävlade 95cm, 4 fel blev det men är helt nöjd endå.angelina-resultat efter helgen

LD: 80cm Lördag.
Frammridningen vart stressig. Men hon kändes bra. Framhoppningen var bra.
Inne på banan var hon duktig. Kröp dock väldigt nära alla hinder men klarade banan på 7 hinder fel fritt. Fick en super fin rosett!
LC: 90cm Lördag.
Frammridning superfin! Framhoppning, helt slut... Vägrade några gånger men gick in på banan och vi tog oss över 3 hinder sen så var krafterna slut. Känner mig ändå nöjd.
LC: 90cm Söndag.
Frammridning pigg och glad. Frammhoppningen ville hon inte ens hoppa 70cm... Hon bara stoppade och surade och var helt döv i både röst, ben och pisk.. Men gick in på banan. Hon stannade på första hindret. Sen tog jag om det då hoppade hon. Då utgick jag. Jag orkade helt enkelt inte rida mer och hon var bara tjurig.
Kan inte säga att jag är sådär jättenöjd över helgen.. Hon har varit så jävla envis och tjurig. Till och med tjurigare än jag.. Så ja. Vi får väll ta igen det på en annan tävling en annan gång.
Pratade även med min tränare sen och hon sa bara att vi tar nya tag och tränar mer. Sen tyckte hon att hon var ett riktigt sur sto!:)
Men jag tycker ändå hon va duktig med tanke på att det är hennes första stora tävling borta + meeting. Så det är bara att ta nya tag!! Jag hade iaf roligt som fick va med :D!

amanda-kommentar

madde :) om amanda-kliniken:
Nej amanda! ni är så sjukt snygga på tävlingsbanorna och allt! det är väll inte säkert du inte kan tävla henne nå mer för det? vissa hästar tar det tid med osv, ge henne en chans, hon älskar tävlingarna och hoppa, och bara ändå ut och raca! kom igen, hon blir bra, ge henne lite tid...

svar: Jo visst, jag skulle kunna vänta i evigheter på henne, men eftersom veterinärerna säger att hon inte ska hoppas och tävlas så kommer jag inte göra det heller..

amanda-tävling imorgon

Imorgon åker vi ju till meeting i vännäs!
Jag tar med mig Pikkan då, känns jättekul faktiskt och hoppas verkligen hon kommer sköta sig och inte bralla ut mitt i banan som hon gjort de senaste gångerna!
Jag är anmäld på 8O och 9O första dagen och 9O & 95 andra dagen, fast vi får se ifall det blir alla klasser jag startar då jag inte riktigt vet ifall hon kommer orka, men då är det ju bara att avanmäla sig.
Hon har hunnit bli riktigt lurvig redan nu faktiskt, så hon blir väldigt lätt svettig, så blir att raka henne i början av nästa vecka :)

Jag red bara ett kort pass på ridbanan och tränade lite övergångar, låg mycket i galopp och bara ställde och böjde, lite öppna i galopp för att få henne så mjuk som möjligt, känndes riktigt stel i vänstersidan i början, men i slutet känndes hon superfin.

Har även packat klart alla hästsaker, (förhoppningsvis) men har inte glömt något tidigare tävlingar så jag hoppas jag inte gör det nu heller.
Mina egna saker har jag inte packat ännu, men blir att göra det nu, måste även smörja upp mina stövlar.
Vi åker imorgon klockan 5, så blir jobbigt att stiga upp så tidigt, men ska försöka lägga mig tidigt iallafall.

Så blir nog ingen uppdatering i helgen, förhoppningsvis på söndag kväll, för då är jag hemma! :D


amanda-kliniken

Klinikbesök idag igen då..
Trav på volt visade hon ingenting dock på böjprov visade hon fortfarande, och det är inte mycket bättre sedan sist och hon svarar inte på behandlingen längre, det är inte mycket, inte speciellt mycket alls men det är ju endå något och hon blir inte bättre, känns riktigt tråkigt, så hon blev alltså inte behandlad igen..
Dock ska jag sätta igång henne endå enligt veterinären, det är så lite så ska vi prova rida henne igen för att se ifall det blir sämre eller om det inte blir någon skillnad, så hon ska börja skrittas nu, känns faktiskt jättekul att få sitta på henne igen, men samtidigt känns det så hemskt då vi vet hon inte kommer bli bra igen.
Så ingen mera tävlingsponny av henne, förhoppningsvis håller hon för skogsridning och lättare dressyrpass och lite markarbete. Men troligtvis kommer hon bli triangelmärkt just pga av att hon inte ska tävlas.
Men just nu bryr jag mig inte alls om tävla eller träna hårt, huvudsaken Gia mår bra och att hon är med mig så ska nog allt lösa sig förhoppningsvis..♥


angelina-godmorgon

Bussen går om 10 min så gör ett snabbt inlägg.
Idag fyller min bror 18 så vet inte hur mke jag kommer hinna sitta vid datorn idag. Ska packa till tävlingen och fixa och försöka hinna duscha Bella på ridhuset. Men vi får se hur det blir med det. SKa bara försöka komma ihåg allt jag ska packa!! Idag kommer jag hem undefär vid 16:20 typ. Så det är bara gilla läget.  Om jag inte hinner duscha henne på ridhuset så får jag väl ta hinkar och svamp och pusta på henne här hemma! Men vi får se hur mke jag och Mamma hinner idag!
Är så sjukt taggad på att tävla nu :D!!!
Igår ringde dom om sängplatserna och det var bokat och klart. Dom sa att vi fick komma idag redan om vi ville. men det kommer vi inte att hinna tyvär..:/!
Måste verkligen dra nu hejdå!! Ha en bra dag allihopa!

amanda-håller tummarna

Håll tummarna för min fina ponny imorgon!
hoppas att hon är frisk snart ♥angelina-dagen

For ut på Bella i hacket och det gick bra. Jobbade inte henne nånting utan jag travade bara på sjövägen.
Hon var ganska slut efter men inte svettig. Längtar som tusan till Vännes i helgen :D
Vanillin var dock minre rolig.. Hon var galet pigg och taggad, helt sjukt alltså. Men jag lyckades hålla henne i trav hela ritten, förutom ett utbrott då hon hoppade rakt upp i luften men sen tvärstnannade. Det var typ det värsta. Men sen då jag travade andra gången så var hon lugn och fin.
Man märker på henne att hon känner sig frisk och har en jädra överskottsenergi. Men det lär jag ju nu få leva med ett tag framöver.
Hon var lite svettig på halsen idag då jag kom tillbaka, dumma ponny.. ;)

Här är lite bilder från igår då jag red Bella som mamma fotade!:D
(oj klapp:$)
sötponny!
Fail mamma fotade bara i enavarvet...:/

amanda-färger till olika hästar

Något jag älskar är att matcha men det är inte alltid färgen passar hästen, det gör det inte alltid för mig. Finns ju massor med olika färger, nyanser osv, som tex ett mörkare blå kan passa bättre än ett ljusare på viss hästar. 
Så jag tänkte ladda upp lite bilder på mina hästar (med vit outfit) så får ni bara kika lite bättre på deras färger så tycker jag ni kan skriva vilka färger ni kan tro passa mina ponnysar!

Indian Girl, skäck!
Henne tycker jag bruna färger i olika nyanser passar jättebra, hon är även riktigt snygg i marinblå.
Vilka andra färger tror ni hon skulle vara snygg i?


Pedro, brun!
Han är också snygg i olika bruna nyansfärger, har mest hållit mig till brun,beige,mörkgrön på honom och det klär han sig riktigt bra i enligt mig.
Vilka andra färger tror ni han skulle vara snygg i?


Peek-A-Boo, mörkbrun!
Eftersom hon är mörk i färgen klär hon sig riktigt bra i ljusa och färglada färger, tex ljusblå, limegrön osv, men även mörkare stilrena fäger passar henne bra.
Vilka andra färger tror ni hon skulle vara snygg i?

amanda-lugnt dressyrpass

Har ridit ett lugnt dressyrpass på Pedro på ridbanan, red bara på en stor volt, lång och låg form, tränade mycket övergångar mellan galopp - skritt, han lyssnade riktigt bra. Blev inte så länge, kännde mig trött och orkade inte riktigt rida, blev ca 30 minuter + fram och avskrittning.

Sen stod jag och myste och borstade Gia, så nu är hon ganska vit och fin iallafall :$
Hon är ju inte duschad på evigheter! Friserade även svansen och luggen och tog bara lite toppar på manen, den är så lång och fin nu. Imorgon blir det kliniken igen, nervös!

Pikkan vilar idag, och imorgon ska jag rida ett lätt lösgörande pass på banan och på lördagmorgon åker vi vidare till vännäs på meeting, blir nog bra så får vi hoppas det går bra för oss!amanda-nu

Nu drar jag mig ut och rider Pedro lite på banan!
Pikkan vilar idag, sedan blir det börja packa lite inför tävlingen i helgen och fixa Gia snygg inför imorgon då hon åker till Umeå på återbesök hos kliniken!!

angelina-haha

Asså så sjukt jobbit att gå skola.. Hinner ju ingenting..
Igår så red jag bara lite lösgörnade på Bella. Hon ska få fara ut idag sjävägen bara en lite mys ritt. Igår så var hon inaf superfin. Hon var superlätt i handen precis som jag vill att hon ska vara. Sen gjorde jag lite skänkelvikningar. Och det gick superbra! Hon gick till och med kvar i formen och jobbade ordentligt under sig. Hade hoppasadeln men utan sligbyglar. Fick ett bra stöd så jag kunde balansera upp henne när jag ville.
Hon är så fin nu! I morgon ska hon få vila sen bär det av till Vännes på lördag morgon! Är taggad till tusen verkligen!
Sen töm körde Mamma Vanillin. Gick inte så jättebra i börjad då hon bara backade och stegrade:O!? Inte likt henne.. Men det är klart hon är inte tömkörd på 1 år ksk. Så jag tror inte hon fattade ett skit;) Men sen gick det jättebra hon var faktiskt ovanligt fin :O! Hur bra steg som hellst och så riktigt snygg ut! Samma i traven hur sjukt snygg får man vara? Sen så när det gick så himla bra gav mamma sig.
Nu ska jag ut och rida Bella sen får vi se vad jag ska göra med Vannis:) Kanske ut på en sväng och öka travsträckan ännumer. Är sjukt taggad att få börja rida henne ordentligt. I slutet på nästa vecka kanske jag ska börja små galoppera på henne:D!!

amanda-ridhuset

Fick rida Fiona ikväll och vi hade lite slags intervall, och galoppera i olika tempon, var riktigt kul och speciellt att rida en annan häst för en gång skull, hon var busig och piggelin! I slutet hoppade vi även två skutt.

Sen red jag ett kort litet dressyrpass på Pikkan, lite serpentiner, skänkelvikning och förvänd galopp. Gick hyffat bra, lite stel i vänster sida och den måste vi träna lite extra på!


amanda-kliniken

På fredag är det återbesök på kliniken för Gias del!amanda-kvällen

Ikväll så får vi se ifall det blir hoppspecialen för min del, det beror på ifall det fanns någon ridskoleponny eller inte som jag kan låna, så vi får se.
Iallafall så ska jag rida dressyr på Pikkan, och Pedro får nog vila, han ska få ta det lugnt i veckan eftersom han tävlade i helgen, sen så ska vi tävla nästa vecka igen!

Då blir det dressyr på Skellefteå Avel och Ryttarförening, blir LC:1 & LB:1 med Pikkan och LA:1 med Pedro :D


angelina-datasalen

Sitter i datasalen nu och gör ingenting. Vi får lunch kl 11:30. Så det är inte så långt dit.
Igår for jag till Bureå och hämtade mitt scapa schabrak. Hann inte uppdatera bloggen för att mamma hade datan. Jag red ingen igår. Bella & Vannis fick vila. Mamma ska börja tömköra Vanillin för att komma åt henne bättre och så hon ser mer om hon skulle visa någon hälta.
Idag ska jag bara rifda ut på Bella en vanlig ute ritt. Hon har fått tagit det lugnt hela veckan eftersom att vi ska till Vännes på meeting i helgen.
Idag då jag tog ut som hjälpte min mamma mig och det gick mycket fortsare då eftersom att man kan ta alla samtidigt då!

Nae nu ska jag inte sitta och lata mig vid bloggen mer. Måste hinna med skolan också!


Vi sätter iaf igång Vanillin väldigt sakta.. Vill inget ont ska hända henne igen. Även om det troligtvis var en hagskada. Kiropraktorn kommer då på återbesök om 2 veckor drygt. Ksk 3. Det är vi som bestämmer när vi vill att han ska komma:)!


amanda-bilderna från tävlingen

Nu kommer ett inlägg med bilder från tävlingen i söndags =Damanda-hoppning*film*

Har ridit båda idag, for först in med Pikkan till ridhuset och hoppade några skutt på ett räcke och en oxer och hon känndes fin, hoppade några gånger på 9O, sen känndes hon lite slut och slutade jag då hon hoppade som bäst. Efter så duschade jag även henne.

Sen så for jag ut en sväng på Pedro i dimman, han var jättepigg och glad, busade lite på en äng också!


En liten film på Pikkan från ikväll :)


amanda-bildbomb

Nu har jag fått alla bilder från dressyrtävlingen i helgen!
Skulle ni vilja ha en bildbomb?


Ett litet sneak peek!

angelina-barbacka

Idag fick Vanillin vila. Men jag red ut barbacka på Bella i regnet. Eller det började regna precis då jag for ut med henne. Typiskt mig! Men iaf så var det super kallt. Gjorde inget speciellt med Bella utan jag bara skrittade och travade en bit. Red ksk 30 min. Så blev ingen lång ritt.
Ska ju tävla meeting med henne i helgen. Så det blir en lugn vecka för Bella.
Det var några intresserade av bilder på Vannis såhär får ni dom!
Min Feta älskling!♥
Försöker inte få henne att jobba upp sig utan gå lång och låg. Men det är inte alltid så lätt på henne eftersom hon alltid är så spänd och pigg.
Travade inte mycket, utan bara lite i båda varven.


amanda-uteritt

Blev det ju idag, Pikkan var jättejobbig i början pigg och springig så tränade mycket halter hela tiden, hon vägrade stå still. Efter ett tag gav hon sig och det gick mycket bättre då, sen helt plötsligt började hon om igen, men sen i slutet blev hon fin igen.

Imorgon ska jag nog in till ridhuset och hoppa med henne, så får vi se hur det går.
Ska ju tävla i helgen igen, och jag var taggad men nu känns det inte så kul längre, hon har varit så fin i sommar men nu helt plötsligt går ingenting mellan oss.. Aja, vi får väll se hur det går!

angelina-skola

Då var första skoldagen av klarad. Ny skola och ny klass och såklart nya möjligheter! Går på Anderstorpskolan linje Handels. Ska bli spännade att lära känna alla nya klasskamrater och nya lärare. Känns ganska skönt att det inte var en super stor klass. Vi är 21 st. I morgon börjar vi 10:30. Så blir sov morgon.
Idag steg jag upp kl 06:00 tog ut hästarna sen gick jag in å fika och gjorde mig iordning inför skolan. Var faktiskt inte så nervös utan det gick väldigt bra för mig. Ska strax ut i stallet och rida och fixa inför kvällen då dom ska in igen. Är väldigt trött idag, och det är fortfarande super dåligt väder. Regnar och blåser helatiden.. Eller vetinte om det regnar men det är då svarta måln utanför mitt fönster. Tagg...

amanda-damasker


Dagens hiss går till dessa damasker från jacson!

Jag har både de bruna och det vita och tycker dem är jättebra, bra passform, riktigt snygga och håller bra.
Det är också jättemjuka, har kännt på många olika och tycker många är så hårda och stela, men dessa är verkligen mjuka och bekväma.

Köpte mina förr 199:- par, (2 st) på Kusen&CO, men det finns även att köpa HÄR för 229:- i alla fäger och storlekar :)
amanda-skola

Första skoldagen avklarad, känns jobbigt att börja om skolan igen då jag redan saknar sommarlov igen:(
Schemat funka väll, men kanske inte det bästa heller? Vi får väll se hur det går, blir ju iallafall längre skoldagar än i 9:an, men ska försöka hinna med bloggen så bra jag kan.

Idag så ska jag iallafall ut med Pikkan, har bara tänkt rida ut en sväng och jogga henne i skogen, blir inget speciellt. Pedro ska få vila idag efter tävlingen igår. :)


angelina-fullt upp..

Idag har jag först följt Amanda till luleå på dressyrtävling. Sen när jag kom hem så red jag Vanillin på min ridbana hemma för hon går inte rida ut på just nu.. Helt sjukt pigg och vill bara galoppera och sticka med mig.
Sen red jag dressyr på Bella för mamma och det gick superbra :'D!! Hon var så sjukt himla fin:')
Men nu ska jag gå ner och fixa greher inför skolan i morgon så hinner inte lägga in några bilder idag från då jag red Vanillin :D!
Vill ni ens ha några bilder på Vannis från idag?

amanda-tävlingsresultat

Åkte ju till Luleå och tävlade idag, tänkte berätta lite om varje klass :)

Framridningen till första klassen blev stressigt då vi inte höll på hitta dit så fick inte riktigt den framridningen jag behövde men han var endå riktigt fin. 
Inne på banan blev han lite seg faktiskt, tittade på mycket runtomkring, men vissa stunder var han kanonfin och ibland ville han inte riktigt lyssna, men jag är endå nöjd över klassen då det känndes bra i helhet. Fick 67,04% i den klassen, och vi vann faktiskt! Det var två placerade så vi tog hem förstaplaceringen :D

Andra klassen känndes han riktigt fin på framridningen, lyssnade jättebra och bjöd på bra!
Det var strukna i den klassen så vi var tråkigt nog bara två som startade den klassen och då blir det ju ingen tävling, så ifall man red på över 62% fick man en vit rosett, men eftersom dem var snälla så den som fick högre procent av oss fick en gulblå rosett.
I den klassen känndes han faktiskt superfin, gick fram bra och ja, han känndes jättefin och vi fick i den klassen 68,64% och då vann vi den också :D

Så jag kan inte vara annat än nöjd över ponnyn, han är så duktig och fin :')
Bilder kommer senare då jag fått alla!

angelina-film

Här har ni en film från fredagens hoppning :)!
finaste<3

amanda-tävling imorgon

Imorgon åker jag och Pedro till Luleå och tävlar dressyr, hoppas på det bästa och önska oss lycka till:D

bild från vännäs i juni där det gick riktigt bra för oss.

amanda-snabbinlägg om dagen

Jag har som sagt ridit tre ponnyer idag, först red jag Jennifers ponny Sam. Hon har haft honom ganska länge och det är bara hon som ridit honom för att tidigare blev han väldigt stressad då andra red på honom. Men det gick jättebra! Han var lugn och fin, hoppade även några skutt på ett räcke. Han är verkligen en superfin ponny :)

Sedan red jag ett dressyrpass på Pedro, i början var han lite i en annan värld, kollade mest på saker runt omkring, men i slutet blev han verkligen jättefin, red igenom båda programmen och det känndes helt okej, efteråt fick han en dusch, och ikväll har jag även varit och knoppat och fixat honom inför imorgon! :)

Sen skulle jag ut och skritta på Pikkan, men blev inte så mycket skritt då hon fick för sig sina gammla dumheter igen när hon inte vill gå, så började hon sparka, stegra osv, men blev riktigt arg på henne och då gav hon sig och fortsatte och hon fick en himla respekt för mig, vilket känndes rätt så skönt efteråt att jag lyckades säga till henne riktigt ordentligt en gång, efteråt såg hon verkligen trött ut ;)

Här kommer två bilder som jag fotade på Sam, Jennifer´s ponny idag innan jag red honom, :)

amanda-ut och knoppa

Nu ska jag ut och fixa Pedro inför tävlingen, knoppa osv.
Har även ridit idag, tre ponnyer faktiskt men det skriver jag om senare :D
Kan bara meddela att jag och Pikkan bråkat grymt mycket idag, men känner mig nöjd att jag vann och ponnyn gav sig, tjuriiiiiig var hon iallafall.. ;)


amanda-kommentar

sara om amanda-ridhuset:
har inte du dina hästar hemma hos dig ?

svar:
Jo, jag har eget stall hemma hos mig.

angelina-uppdatering!

Nu har jag tid att göra ett sanbbt inlägg.
Idag red jag bäckänget med Bella och det gick ganska bra.. Hon var välidgt skvitträdd idag. Så vi höll på gåomkull engång när hon bara kastade sig ner i diket.. men allt gick bra som tur är.
Sen red jag Vanillin och hade sadeln på idag. Gick riktigt bra. Men lagomt taggad är hon då! Igår vill jag inte ens prata om vad hon höll på med.. Eller måste ju endå(A) Hon typ studdsade på stället drog iväg i galopp engång efter en äng.. Osv. Jag var barbacka och bockade och allt.. Hon får ju inte galoppera med ja vad ska jag göra när hon bara far och ingen kan hindra henne? Hon har en grym överskotts energi just nu så jag kanske ska börja ha sadel varje gång nu så hon inte sticker med mig ;)!
Hinner inte lägga upp nå bilder ska iväg nu!

amanda-ridhuset

Nu ska jag iväg till ridhuset, blir att rida en annan ponny först, sedan ska jag rida Pedro och även duscha honom, så har fullp upp, uppdaterar mera sen då jag är hemma :)

amanda-kompisar

Är med kompisar ikväll, vi har ätit middag och haft jätteroligt, jag sover inte hemma inatt så blir ingen mer uppdatering för mig, imorgon har jag rätt så fullpackad dag så ska försöka uppdatera så gott som möjligt endå! :)


angelina-hoppade

Bella var superduktig idag då jag hoppade. Hoppade en liten banan med henne. Sen hade jag sräckhinder :) Tog med en svart plastpåse och en matta som jag la på hindrerna. Så dom vart mer att kolla på.
Kommer bilder och film sen så ni får hålla utkik.
ska till stan nu hejdå!!

amanda-ridit

Pikkan red jag ut på, men blev att vi körde lite intervaller och hon var jättepigg och tyckte det var roligt, blev 5 stycken så inte så jättejobbigt men endå litelite svettig var hon. Var ute i ca 4O-45 minuter.

Pedro
for jag ut och skrittade på och han var helt som vanligt, sedan gick jag ner på banan och jobbade honom lite på en 2O meters volt, i lång och låg form, sedan skrittade jag av honom en runda i skogen igen. Honom red jag i 4O minuter.


angelina-olivia

Snart kommer Olivia hit och vi ska fara ner till kusbanan och bygga fram lite hinder. Sen ska jag hoppa Bella i dag.
Olivia ska filma så kanske kommer upp en film här på bloggen senare underdagen.
Sen ska jag ju som vanligt skritta Vanillin idag också. NU har har skrittats i hela 2 veckor :'D!!
Ska snart öka på sträckan!
mer uppdateing sen!
Ha en bra dag allihopa!♥

amanda-klippa

Vid vilken tid på året börjar ni raka/klippa era hästar eller ponnyer?
Pikkan har börjat få rätt mycket päls, inte lång men den är tjock så hon blir ganska fort svettig nu då det är varmt, så börjar fundera på när jag ska klippa henne, förra året gjorde vi det i oktober, men det var ganska sent då hon hade riktigt mycket päls då så jag börjar fundera på att göra det ganska snart!
Vet inte ifall jag ska göra det innan eller efter tävlingen i helgen, men det får vi se.

amanda-godmorgon

Släppte ut ponnyerna imorse och allt var helt normalt och Pedro såg ut att må bra så det känndes skönt :)
Idag så småregnar det bara lite, inte alls mycket så förhoppningsvis slutar det alldeles strax också. Båda ponnyerna ska ridas idag, har bara tänkt ut en sväng med Pikkan efter bastuträskvägen så hon får jogga av sig lite, blir inget speciellt. Sen ska jag ut och skritta på Pedro och efter det gå ner på ridbanan och då blir det att jobba honom lite lätt i lång och låg form bara.
Mamma ska även ringa Umeå Kliniken idag så får vi får en ny tid för Gia!


Här är en bild på mig och Pikkis från andra gången jag hoppade henne :D
Oktober 2O1O

amanda-snabbkoll

Har varit ute nu och kollat till Pedro igen, och nu såg han helt fräch ut och som vanligt, hade både druckit vatten och ätit upp all mat så nu är det nog bra med honom, känns skönt och då kan jag nog sova inatt iallafall :)

amanda-akutsjuk

Nu blir det kanske ett litet rörigt inlägg, så ni kanske inte hänger med men det gör inte jag själv heller..
Jag tog in hästarna kring halv 1O ikväll, alla ville in så tog in dem, tog av dem täckerna osv och alla var helt normala, sedan gav jag dem kraftfoder och medans dem åt det så fixade jag även höet.
Men just då Pedro ätit upp kraftfodret och tagit någa tuggor av höet så började han hosta, och hosta och hosta, och det slutade inte. Efter ett tag började han skaka, och det rann en massa slem och snor ut både näsan och munnen på honom, men han hade ingen feber. Men vi fick akutringa distriktsveterinärerna. Vi pratade med henne och enligt våran förklaring så hade han fått foderstopp. Så vi skulle massera honom vid foderstrupen och även ut och gå med honom och efter ett tag ifall det går bra så ska det börja komma upp foder med slemmet.
Så vi masserade och gick med honom i ca en timme och det hade kommit lite, men inte speciellt mycket. Och han hostade fortfarande lite, och krampade lite men det var bättre iallafall.
Men vi ringde veterinären igen för annars skulle hon komma och spola upp i halsen på honom, hon frågade då ifall han ville äta något men det ville han inte, så då skulle hon komma.
Men efter bara ca 5-10 minuter efter vi pratat med veterinären sista gången så piggnade han upp och slutat hostat osv, och även då ville han äta igen, så vi ringde igen och då sa hon att ifall han vill äta så är det lugnt, då har det börjat gå tillbaka till normalt igen.
Så nu efter drygt två timmar i stallet är jag inne igen, men ska ut på ca 3O minuter och kolla till honom en sista gång för natten, men lär väll inte sova så speciellt bra endå.


finaste♥

angelina-öser ner

Idag öser bara regnet ner, är man är ute 5 sec är man igenomblöt. Så jag tänker inte rida idag. Känner absolut ingen tagg på att rida i detta oväder, Usch!
Men imorgon måste jag rida hur som hellst (a)
Har vart tvärt till stan idag och köpt in det sista till skolstarten, så nu är jag redo!

Köpte ett orange scapa sport schabrak igår (begagnat från hastnet.se)
Längtar tills jag får hem det :')
sjukt snyggt!

amanda-regn

Har regnat hela dagen idag, och har inte gjort någonting förutom varit på stan en sväng.
Och känner ingen tagg till att gå ut i det här vädret och rida, så jag tror dom får vila idag faktiskt. Kanske far ut en liten sväng på Pikkan, Pedro han ska vila idag hur som helst.


amanda-morgon

Under morgonen har jag varit i stallet släppt ut hästarna och mockat osv så allt är klart till ikväll :)
Dom har fått börja komma in och sova varje natt nu så nu måste man upp och släppa ut dem tidigt, haha det är så jobbigt :$
Sover era hästar/ponnyer ute eller inne just nu?

Sen så regnar det idag igen, och Gia fick andväda sitt nya snygga regntäcke för första gången, regnade ju igår men då fick hon ha sitt gammla men det börjar vara så slitet nu så då fick hon ha sitt nya, och hoppas verkligen inte hon rullar i leran och försör det, men jag tror inte riktigt jag och Gia tänker samma sak..


amanda-tränat

Har varit på ridhuset och tränat ikväll kan berätta lite kort om båda ponnyerna. :D

Pikkis
gick det sådär med, eller egentligen ganska bra men känndes endå inte riktigt helt 100.. Hon var lite seg och loj idag, men annars var det inte några större konstigheter. Hon var lite snubblig, men det är för att hon är lite långskodd, hovslagaren skulle egentligen sko henne förra veckan, men han kommer i veckan istället.
Iallafall så hade vi markarbete/små hinder på typ 40 cm kanske, och mycket lydnad. Bra övning för Pikkan iallafall:)

Pedro
gick superbra, iallafall i slutet! Red fram inne i ridhuset och jobbade mest med den låga formen, lite förvänd galopp och öppna/sluta. Sedan gick jag ut på lilla utebanan och red igenom båda dressyrprogrammen och då gick han superbra, speciellt på sista programmet, känndes jättebra inför i helgen, hoppas han känns lika fin på tävligen:)

Här kommer några bilder från hoppspecialen som Mye fotade!
Tyvärr har jag varken bild eller film på Pedro.

hjälm-kavalkade | tröja-addidas | stövlar-pioneer | stidbyglar-hööks | schabrak-hansbo | skydd-lamicell

angelina-hoppspecialen

Idag på hoppspecialen så var Bella super duktig. Vi började med att skritta ett varv runt ridskole hagen. Var sämst underlag men vi skrittade bara och då gick det bra.
Sen började vi värma upp. Bella var välidigt stel och tung i handen. Sjukt stark med.. Men sen efter vi hade galopperat en stund så lossade allt och hon gick och bärde sig själv och hade bättre tryck från bakdelen. Så det var ändå en bra uppvärmning :D!

Sen hoppade vi lite grann och det gick bra. Hinrerna låg på ksk 30.40? Hon hade en ovanligt bra galopp i vänstervarv i dag!! Hade värsta trycket bakifrån ju :D! Så ibland var det typ bara att sitta och åka med! Men då for vi på sidan av hindret så de va lite trögt tänkt av mig (A)! Men är nöjd över dagen.

Lite bilder som Michelle Wik har fotat! Tack så mycket :D!
Min vackra :')

angelina-Vannnnnisss<3

Linade Vannis innan och efter jag red idag. Hon visade ingen hälta vad jag då kunde se. Och hon nickade inget med huvudet heller. Så jag tror att hon är på rikigt god väg just nu!! Red rundan som vanligt och travade bara den lilla sträcka jag nu gjort i 2 dagar eller 3? äh jag minns inte (A)! Sen masserade jag henne efter ridpasset. Mysplutt är vad hon är. Hon somnade typ :')


Ikväll börjar hoppspecialen om igen. Då ska jag ta med mig Bella. Vi brukar inte hoppa förstagågen utan vi brukar ha markarbete eller intervaller. Så vi får se vad det blir. Om det inte blir hoppning så får jag göra det en annan dag. Kanske i morgon? För jag vill hinna hoppa henne före Vännes meetinget!


Just nu sitter jag och kollar på tävlingar som ja varit med på.. Shit vad jag saknar att tävla Vanillin.. Helt sjukt så snygg hon är i ''tävlings utsustning'' grymt maffig och snygg! Här kommer lite bilder :'D
I wish you were free to jump whit me now♥

amanda-gelépaddar

Läste på dressyrmupparnas blogg om gelépaddar som dem provat och jag blev jättesugen på att köpa hem ett par, tycker dem verkar jättebra!

Såhär är det skrivet om paddarna:
Barfoot benunderlägg är gjord av gel-material och skyddar hästens ben.
Benunderlägget kan användas under senskydd eller bandage för att ge optimal tryckabsorbering.
Gelen är mycket elastiskt och klibbar mjukt och lätt på hästens päls. 
Benunderläggen har hål för ventilering.
• Utmärkt skydd mot slag • Utmärkt tryckabsorbering • Ventilerade • Enkel hantering

Och HÄR är inlägget där dressyrmupparna skrivet om dem och även en film, och dem finns att köpa HÄR för 149:- par.Vad tror ni om dem?
Alltid värt att prova!?

amanda-cochisen

Nu har jag tänkt skriva ett inlägg om min första ponny Chochisen, eller Fruttis som hon kallades. Hon är född 1988, så nu är hon alltså 23 år om jag inte räknat fel.
Jag fick henne när jag var 1O år gammal och det var nog min största dröm som kom i uppfyllelse, och ponnyn var helt underbar. Visst hon var en tjurig liten B-ponny som inte ville gå över en bom, men vi kom så nära varanndra man kan komma en häst tror jag, även hon var en lite tjurig ponny så var hon verkligen världens snällaste!
Men med tiden gick det bättre, innna jag sålde henne hoppade vi faktiskt ett skogshinder på 80 cm och jag minns verkligen hur nöjd jag var då!
Hon är nog den bästa läromästaren man kan tänka sig, hur underbar och snäll som helst mot barn, men hon anpassar sig väldigt mycket efter ryttaren. Från början så provade hon aldrig bocka eller något, men ju äldra jag blev och modigare så busade hon varje ridpass och jag var absolut inte rädd, utan det var hur kul som helst tyckte jag!
Men tyvärr så växer man ur sin bästa vän, Fruttis hade fyllt 21 år och jag kännde att jag kanske måste gå vidare, att någon annan liten får uppleva samma känsla som jag, så det blev nog både bäst för henne och mig.
Så för ungifär 1,5 år sedan så fick hon åka till en familj i Piteå och bli läromästare på nytt åt ett litet barn med hästkunniga föräldrar så det kändes verkligen bra. Dom hade henne på foder första året, men för ungifär för ett halvår sedan så köpte dom henne. Och det sved verkligen och jag kan fortfarande inte förstå att hon inte är min längre men jag vet att hon har det bra och det är huvudsaken, även jag saknar henne enormt mycket varje dag♥
Men som tur så bor dem inte så långt bort och jag kan hälsa på henne rätt ofta endå!


amanda-dagens planering

Hoppspecialen börjar om idag, så det blir hoppning för Pikkans del, men kan nog gissa på att det blir någon slags markarbete då det är första gången men isåfall blir det ännu bättre!
Pedro ska jag också ta med till ridhuset och jag ska rida igenom dressyrprogrammen som jag ska tävla till helgen, och nu har jag skrivit fel igen.. Jag ska tävla på söndag :$


amanda-fruttis

På bilddagboken är det folk som velat jag skulle skriva ett inlägg om Fruttis här i bloggen.
(Fruttis är min första ponny)
Är det något ni skulle vilja läsa om? Och en massa bilder på henne.


Jag och Fruttis September 2009 :')

norrlandsryttare-kommentar

Anonym om angelina-dagens ridpass:
Vilken skola ska ni börja på? :)

svar: Anderstorp :)


angelina-dagens ridpass

Tog på Vanillin sadeln för föstagågen på typ 1½ månad! Red den vägen jag har ridit nu i snart 2 veckor:)
Travade lite också och hon va så fin så :') Eller jag travade ju bara en liten bit men det räcker gott och väl för mig, Så underbart att rida på henne igen
For ut en sväng barbacka på Bellabus, var rikigt mysigt. Bara det att hon var över speedad idag. Reagerade på minsta lilla ljud och sånt. Shit så jobbig hon kan va ibland. Men hon vart lugnare efter sen bit på vägen. Hon har sån sjuk energi just nu :D! Känns verkligen underbart.
Nu sitter jag hos Amanda och kollar massa saker till vännes och vi pratar om våran nya skola vi ska börja på, vi ska gå samma klass 3 år till :D!

amanda-luleå

Eftersom både lycksele och sandgärdans dressyrtävlingar blev inställda så efteranmälde jag mig i sista sekund till en dressyrtävling i Bergnäset i helgen.
Fast det är bara Pedro som följer med då eftersom det blir så dyrt då det är efteranmälan och allt, sen så får ju Pikkan följa med på meeting nästa helg så.
Kommar rida LC:1 och LB:1. LA:1 var regional och han har inte licens så :/
Men blir nog bra iallafall, känner mig lite mer taggad nu iallafall!


amanda-eskadron


Jag tycker Eskadron schabraken är riktigt snygga! 
Har flera gånger funderat på köpa ett, dock tycke jag dem är en aning för tjocka.
Vad tycker ni om dom?

finns att köpa HÄR!


amanda-vinnaren i tävlingen blev

http://svartogul.blogg.se/


En jättefin bild, naturlig! Härlig känsla på bilden, bra skärpa kontrast osv.
Fin och enkel bakgrund som passar in bra, inte några trådar som syns eller något irriterande i bakgrunden!
Ponnyn heter Ljublik och är en blandning mellan fjording/welsh.
Grattis till dig!


Det var väldigt svårt att utseé en vinnare då jag fått så många otroligt fina bilder, har fått över 1OO bilder totalt och alla var jättefina!
Jättekul att så många ville vara med, finns det intresse för fler liknande tävlingar? :)

amanda-mässingfärgade spännen

Något som jag tycker är jättesnyggt är mässingfärgade spännen på träns tex! Jag vet många som inte gillar det men jag tycker helt ärligt mässing är snyggare, (ifall allt är i mässing) så jag söker ju ett nytt träns till Pikkan nu, det ska vara remont och vara svart med mässingspännen.


Så vad tycker ni, hiss eller diss till mässingspännen? :D
Från mig är det en solklar hiss!

amanda-irriterad

Nu är även Sandgärdans dressyrtävling inställd, blir så sjukt jävla irriterad.
Två dressyrtävlingar jag anmält mig till har blivit inställda nu, orkar inte..

Sen anmälde jag mig ju till lyckseles dressyrtävling, den blev också inställd och det var förra helgen och jag har INTE fått tillbaka mina pengar, och nu tävlingen i sandgärdan blev också inställd och den skulle vara nu i helgen som kommer och har INTE heller fått tillbaka mina pengar där, har ju endå lagt ut över 5OO kr på tävlingarna och så blir dem bara inställda..
Visst är det så att man ska få tillbaka pengarna ifall tävlingen blir inställd?

angelina-stan

Har just vaknat och ska gå ner och käka lite frukost. Sen drar jag ner till stan en sväng med min lillasyster. Vi tar bussen 10:30. Sen så ska jag gå till en kiropraktor vid 11:30. För att jag är tydligen felstäld i höfter och rygg. Så nu ska jag också bli lika rak som Vanillin ;) haha!
När jag kommer hem ska jag rida båda. Det är ganska dåligt väder men inte jättefarligt endå. Det små regnar och är fuktigt ute. Men de får man leva med! Jag tror det blir ute ritt för båda om jag inte kommer på något annan att göra med Bella iaf.
Nu väntar frukosten! Ha en bra dag så uppdaterar jag då jag kommit hem :D


amanda-hemma

Har träffat massa kompisar ikväll och kom just hem och har därför inte haft tid att blogga, och nu ska jag sova men lovar att uppdatera mera imorgon, godnatt :D


En bild på min snygg-ponny!

amanda-barbacka

Var ute och skrittade Pedro barbacka i skogen en sväng, tog två bilder på honom efteråt :)amanda-kom ihåg

Kom ihåg porträttsbildtävlingen nu, den avslutas imorgon!! :)
http://norrlandsryttare.blogg.se/2011/august/amanda-tavling.html#comment

angelina-markarbete

Bella var duktig idag. Hon tyckte att det var jobbit men endå kul. Värmde fört upp bara på volter och fyrkant. Sen tog jag en liten galopp i båda varven också. Hon tyckte de va lite halt på gräset så jag tog det bara lugnt. Så hon känner sig trygg i det hon gör.

Sen så började jag på en volt med 3 bommar. Gick klockrent. Sen över gick vi till kavaletti och det gick också bra. Hon kyfte ordentligt på benen och jobbade med ryggen :) Sen gjorde jag det några gånger. Sen gjorde vi galopp bommar som inte gick fullt lika bra ;)

Är nöjd över dagens ridpass. Hon har verkligen börjat mogna och göra det hon ska istället för att bråka och komma undan helatiden.
Amanda kom med moppen och fotade oss :D

Duktiga Bella bus!♥

amanda-nu

Kom just hem från Angelina, nu ska jag ut och skritta med Pedro en sväng i skogen och kameran får hänga med så får ni lite roligare uppdatering sen :)

angelina-vannis

Bilder från dagens promenad :D!
Nu ska jag rida Bella :D!
sse yah!

amanda-gullponnyn

Har varit ute och ridit Pikkan nu, blev en uteritt och hon var så lugn och snäll så, vi ökade galoppen upp för en backe på ängen  och hon tyckte det var superkul, när vi kom till nästa backe så började hon trippa och ville galoppera igen, så vi gjorde det men bara en lugn galopp, dock tyckte hon inte det var lika kul, haha :D
Var ute i ungifär 5O minuter skulle jag tro.


Pikkan idag, hon fick låna Gias pullargrimma och sen fick hon en charmig toffs i pannluggen :$


Och en gullig bild efter ridpasset, men då ville inte pikkan vara med på kort längre..

angelina-dagen ser ut såhär

Nu ska jag gå ut och gå med Vanillin i grimma och griskaft. Sen ska jag rida lite markarbete på Bella. Får se om jag rider markarbetet hemma på gården eller på kusmarksbanan. Hon ska iaf ha nått sorts markarbete. Sen ska jag smörja träns och sånt.
Idag är det drygt 18 grader ute. Och solen står högt på himlen utan moln! Jag har hunnit sola lite idag faktiskt 30min ;) Sen händer det väll inte så mke mer idag.
Men ni får ha en bra dag så uppdaterar jag mer efter jag har varit ute.

vackra ponny♥

amanda-veckoplanering

Peek-A-Boo

må: uteritt
ti: vila
ons: hoppspecialen
to: dressyrpass
fre: vila
lö: lösgörande
sön: dressyrtävling i sandgärdan


Pedro

må: skritt i skogen
ti: dressyrpass
ons: vila
to: skritt i skogen
fre: dressyrpass
lö: lösgörande
sön: dressyrtävling i sandgärdan

Sen är det ju alltid någonting som kan ändras om jag kommer på något bättre eller om något kommer ivägen, men ska försöka följa detta så bra som möjligt :)
Blir inte så mycket uteritter i veckan, men jag känner verkligen att jag måste få rida ordentligt och känna igenom dem ordentligt nu innan tävlingen, för det behövs!

amanda-nya tävlingsbyxor?


Har länge tänkt köpa nya tävlingsbyxor, och har funderat på både gersemi sunna byxorna och mountain horse byxorna men har inte riktigt kunna bestämma vilken av dem jag vill ha, tycker gersemi är lite snyggare och skönare men då är dem ju dyrare.

Men nu har jag blivit lite inne på ett oar helvita helskodda ridbyxor (som jag har nu) och istället göra dem lite mer speciellt och dessutom personliga och brodera in norrlandsryttare längst efter benet!
Tycker jag skulle vara skitsnyggt faktiskt, min stil iallafall.
Just nu lutar det faktiskt mest åt detta, men vi får väll se vad det blir för något :D

Vad tycker ni om detta, hiss eller diss?

Angelina-tillbaka!!!

Hej allesammas!
Nu är jag tillbaka igen. Starkare än någonsin förr.
Ni som kanske ha läst de inlägget jag gjorde innan jag tog en paus. Ni ska få svaren på era frågor nu.
Bella var alltså inte halt i tisdags.. När vi kom hem och jag lindade av henne benlondorna så upptäkte jag att hon var lite svullen bak.
Sen hittade jag ett sår. Så det var därför hon såg oren ut. Det stamade alltså bara lite från såret. I onsdags kollade jag och amanda till henne. Vi linade henne och då syntes ingenting.. Men hon var fortfarande lite svullen.
Sen kollade jag henne dagen efter igen. Då syntes de inte heller något. Så jag red henne på torsadg igen precis som vanligt och hon kändes inte alls halt. Så såret är nu läkt och Bella är frisk som vanligt :D!
Idag va kiropraktorn här och kollade Vanillin igen. Jag ska fortsätta som jag har gjort, och nu är hon mycket finare sa han. Har också börjat trava henne bara korta sträckor. Och det känns bara så himla bra.
Är helt otroligt glad att jag får rida på henne igen. Min älskade lilla ponny :*
Så nu är jag tillbaka och taggad till 1000!♥


amanda-dressyr med pedro

Har nu varit ute och ridit en timmas dressyrpass på Pedro.
Var riktigt jobbigt då han var väldigt stark, men efter ett tag blev det bättre och dp blev han fin. Dock var högergaloppen väldigt jobbig och det är inte något jag kännt förut, men även den blev bättre i slutet.
Hade kortat av banan till 20 * 40 så som en dressyrbana och red igenom först LB:1 en gång och sedan red jag igenom LA:1 2 gånger och tränade även de rörelser som behövdes tränas lite extra på. :)


Snyggingen i hagen =)

amanda-loppisen

På hästloppisen köpte jag inte så mycket, ett hundtäcke till våran lilla hund som han kan ha då det är vinter och kallt och ett par vita damasker, har ju redan ett par men kan vara bra att ha ett par till då jag kan spara mina snygga jacson damasker till tävling och andväda dom jag köpte nu till träning, kostade bara 2O:- så ett bra fynd :)


amanda-swarovskiIfall ni fick välja en av färgerna, vilken skulle ni då välja?
Själv skulle jag hålla mig till guld eller silver beroende på tränsets spännen.
Fast det är också riktigt snyggt att ha en färg ifall man matchar till annan utrustning, tex schabrak och boots.

amanda-godmorgon

Fick sovmorgon idag och vaknade ganska nyss, har iallafall duschat sedan hamnade jag här!
Idag väntas ett dressyrpass på Pedro och sedan hästloppis i kusmark! Ska dit och kika lite och så får vi se ifall jag får med mig något hem, men ska försöka undvika så mycket köp då jag vill spara lite pengar ;)
Pikkan ska vila idag, så hon får bara gå och lata sig i hagen, hihi :D

Imorgon är ju en ny vecka så ska även skriva ett litet chema hur jag ska rida innan tävlingen som är till helgen! :)

Här ska ni få en bild på min charmiga ponny..

amanda-ridningen

Pikkan: Fick som sagt lite gymnastikhoppning. La upp först två galoppbommar, sedan tre studs och sedan en galoppbom. Hon gick super hela passet.
På uppvärmingen blev det mycket övergångar och halter, tränade även lite på bakdelsvändning, framdelsvändning kan hon sen tidigare och idag provade vi på bakdelsvändning för första gången. Första gångerna tyckte hon det var lite svårt, sen gick det hur bra som helst! Hon försöker och lär sig så himla fort.
Hoppningen gick super hela tiden, men blev inte så många gånger då hon skötte sig så bra.

Pedro: For jag ut och skrittade på barbacka i typ i 2O-3O minuter, sen gick jag ner till ridbanan och kännde på honom i typ 5-10 minuter, gjorde lite övergångar mellan skritt och trav och han var riktigt fin :)

Sen nu sitter jag hemma hos Angelina, hihi =)
Imorgon har jag inga planer så vi får se hur ridningen blir.


amanda-studs/skritt

Nu ska jag ut och hoppa med Pikkan, eller jag har tänkt ställa upp några studs. Har tänkt hoppa studsen på lite högre höjder än vad jag brukar så hon får jobba riktigt ordentligt. Men kommer ju inte bli så många gånger. 
Sen ska jag ut och skritta Pedro i skogen någonstans.

amanda-Gia

Vi skodde ju av henne igår då det är mycket bättre för hästar att gå barfota egentligen, och nu när hon inte rids tänkte vi det är lika bra. Men nu är hon jätteöm, och vill bara gå på gräset så vi ringde hovslagaren igen idag, han kollade lite på henne men tyckte att vi fortfarande skulle vara barfota, eftersom hon reagerade så pass mycket på att vara barfota är det ännu bättre för henne att vara det. Och hon vänjer in sig efter bara några dagar, och så for hon en mycket tjockare och bättre sula. Så vi har skjutit upp klinikbesöket hos umeå på måndag, går ju inte ifall hon är så öm som hon är just nu..
Så det blir lite senare, men gör inte så mycket då får hon bara längre chans att vila och kanske återhämtat sig ännu bättre. :)


Helt sjukt vad jag saknar att sitta på denna underbara ponny :'')

amanda-filmtajm

Film från gårdagens dressyrträning :)
''kvalitén på filmen blir bäst ifall ni ändrar till 720p HD''


jag gör nått cp med mina arma, haha:( Men ponnyn är fin iallafall!


amanda-dressyr på ridhuset

Åkte ju ner till ridhuset och red dressyr, hade ju tänkt rida båda ponnyerna men istället följde Adelina med och då red hon Pedro, känns riktigt bra att hon rider honom ibland då hon rider honom mycket bättre än mig och kan då rida honom lite ordentligt :)

Iallafall så red jag Pikkan, och hon var faktiskt riktigt fin, vi kämpade lite med den förvända galoppen som går lite trögt men gick klockrent en gång i varje varv och då slutade jag med det. Hon vill ju själv gärna byta galopp då det blir betydligt lättare för henne. Annars så red jag även igenom LC:2 dressyrprogrammet som jag ska tävla nästa helg och det känndes hyffsat, måste bara jobba lite mera med vänster sidan, så blir en hel del träning med det till veckan.
Olivia följde ju med och fotade, massor med härliga fina bilder, så tänke jag kan bjuda på några iallafall :D


VÄRLDENS FINASTE PIXAN ♥

amanda-outfit

Sitter och redigerar bilder som Olivia fotade på oss idag :D


| Sadel-Globus Clic | Schabrak-Mias | Damasker-Jacson | Ridbyor-horse life | Tröja-Polo |

amanda-hovslagaren

Hovslagaren är här nu och skor Pedro så han får nya skor runt om hela, Gia ska också skos men vi ska ta bort skorna på henne nu så hon kommer gå barfota medans jag inte rider henne. Är ju mycket bättre för hovarna att gå utan skor ifall dom kan vara utan.
Pikkan skos inte idag, utan någon annan dag :)

Senare efter middagen ska jag till ridhuset och rida dressyr på både Pedro och Pikkan, vem vet kanske får jag förhoppningsvis kanske tag på någon som kan fota också :D


amanda-NYTT I TÄVLINGEN

OBS! Nytt i tävlingen där man ska skicka på en häst eller ponny som man själv fotat och har tillstånd att andvända bilden. Det nya är att jag sa inget antal hur många bilder man får skicka in, men det är några som skickat in 2-3 bilder med det flesta 1 bild. Så ALLA får skicka in 3 bilder var!

LÄNK TILL TÄVLINGEN: http://norrlandsryttare.blogg.se/2011/august/amanda-tavling.html#comment

amanda-kommentar

Emelie  (fruppe@live.se) om amanda-tävling:
Måste man ha blogg? Kan man inte bara länka till BDB? :)
Svar: BDB går också bra :)

amanda-lila vs rosa


Kanske rosa skulle vara lika sött? :')

norrlandsryttare-besöksrecord

För någon dag sedan hade vi faktiskt nytt besöksrecord, strax under 5OO unika besökare och drygt 12OO sidvisningar :D
Toppen!

amanda-nytt hos HV-polo

Blir många inlägg på samma gång nu men ni läsare som är morgonpigga har iallafall något att göra imorgonbitti, även ni nattmänniskor ;)

Iallafall så tänkte jag visa HV-polos nya höst/vinter kollektion. Schabraken tyckter jag är riktigt snygga men luvorna är ingen passform som faller mig i smaken. Vad tycker ni?


amanda-vissa hästars liv

Kan du tänka dig att vara världskänd, alla älskar dig och beundrar dig, men kan du tänka dig att man är så rädd om dig att man låser dig inne så inget ska hända.
Det finns hästar som världskända som står inne, inne i sin box pga av ägaren som inte vill släppa ut sin häst i hagen för att du kan skada dig och det får ju verkligen inte hända, för hästen är till för att tävla och visa upp sig och prestera bra ifrån sig. Men faktiskt så tror jah hästen skulle må betydlig bättre och prestera ännu bättre ifrån sig ifall den fick springa runt fri i en hage, rulla sig i leran och leva som en häst ska leva!

Vi tror att popstjärnor lever ett underbart liv, men vi kan faktiskt inte tro desamma om en häst, visst kanske vissa hästar gillar att visa upp sig på tävlingar, men att alltid alltid annars stå inne inlåst i sin box är inget liv för en häst, tänk då vad lycklig en vanlig häst som rids regelbundet, får vara i en hage med massa kompisar och bara ha det bra!

Tycker det är helt sjukt att folk låser inne sina hästar bara för att dem är rädd om den!
Helt ärligt tror jag hästen blir mer skadad av att stå inne hela livet, aldrig röra på sig fritt i en hage som en häst är född att göra, tror även en häst som får gå ute får ett betydligt bättre psyke..
Tror faktiskt detta är människornas drömliv att äga en sådan häst, men hästen känner nog inte desamma.

amanda-tävling

Tänkte göra en liten tävling, som går ut på att du ska skicka in bilder på en häst, du ska själv ha fotat bilden och ha tillstånd att andvända den ifall det inte är din häst och det ska vara en porträttbild på din häst/ponny.
Jag väljer ut den bild jag tycker var finast och lägger upp här i bloggen och länkar även vinnaren!
kom ihåg att skriva din bloggadress bara, bilderna skickar ni till norrlandsryttare@hotmail.com
På tisdag den 16 augusti kommer jag att avgöra vem som vunnit, så se till att skicka in innan dess.

Kommer kolla på hästen såklart, skärpan på bilden, bakgrunden osv, alltså allt man kan tänka på! =)

OBS: MAN FÅR SKICKA IN 3 BILDER PER PERSON!


En porträttbild på Pedro sen i vintras :D

amanda-förlåt..

.. För hemsk uppdatering idag.
Men jag har knappt varit hemma, haft fullt upp. Varit till royal och beställde hem en equipaqe tröja, sen ahr jag varit med Angelina. Så Pedro fick faktiskt vila idag, men imorgon, då ska jag rida ett dressyrpass på honom, ska bestämma mig för det nu! Haha dock håller jag inte ofta vad jag lovar då jag ändrar mig 1000 gånger fram och tillbaka, men ska försöka ett dressyrpass iallafall.


amanda-spån

Nu ska jag och pappa iväg och hämta spån, så isåfall har vi hämtat nog mycket att det ska räcka i ungifär två år! Så kommer bli super :)
Sen ska jag iväg till royal och köpa skor, hovslagaren kommer imorgon och då ska jag väll även kolla på lite annat såklart också.

Pikkan måste få vila idag, men Pedro ska jag rida och angelina ska troligtvis fota så isåfall kommer bilder senare, vi ska även försöka söka upp lite saker till våran bloppis som vi ska ha.. :)

amanda-hästens bönamanda-nya täcket

Här kommer två lovade bilder på Gia i sitt nya regntäcke och sin nya grimma.
Det passade perfekt och var även jättemjukt och dessutom riktigt snygg färg!
Och visst har hon fått lång man? :D


amanda-uteritt

Angelina kom till mig och red idag så det blev en uteritt då, blev väldigt lugnt bara skritt och trav upp för enn äng sen inget mer. Skönt att bara komma ut och ta det lugnt och prata osv. :)


Bild från hopptävlingen i vindeln förra helgen.

Eftersom dressyrtävlingen i lycksele blev inställd så åker vi istället till Sandgärdan vecka 33, och det blir samma klasser då som jag hade planerat i lycksele. Blir LC:2 med Pikkan, och det känns jättebra då hon är riktigt fin just nu, hoppas det bara håller sig. Sedan tävlar jag LB:1 och LA:1 med Pedro och det känns jättebra, ska bara träna lite extra på skänkelvikningarna tills dess.

Även vecka 34 ska vi iväg, men då är det hopptävling i vännäs som gäller, meeting dessutom. Blir första gången för mig och Pikkan faktiskt. Då ska vi hoppa LD-LC första dagen och LC-LC+5 fast andra dagen blir det nog inte båda klasserna utan bara en av dem men det beror helt på hur hon känns. :)

angelina-tack

Tack till alla som skrivit så snällt till mig, det uppskattas.
Fick även denna skickad till mig från Julia, hon hade ingen blogg men supertack till dig!
Började gråta då jag såg den :')


amanda-julia

Julia var först på att gissa rätt på gias mankhöjd, hon gissade på 136,5 som stämmer in precis :)^
Kan även säga att hon bor i norrland hon med och vi brukar vara på samma tävlingar och hon har två superfina ponnyer så är värt att kolla in hennes blogg. http://juliasdressyr.blogg.se/

amanda-''minitävling''


Den första som gissar rätt hur stor Gia är i mankhöjd vinner en länkning :)
(har nämt detta förut både på bloggen och bdb)


amanda-godmorgon

Idag ska somsagt Pedro ridas lite dressyr, har tänkt jobba på den lägre formen igen.
Pikkan är nog trött idag från igår, så hon får nog vila eller så far jag ut och skrittar en sväng, vi får se.

amanda-film från idaträningen

Första filmen är filmad i början av November 2010 tror jag det var, det var iallafall våran första träning för Ida, och jag själv var jättenöjd efteråt minns jag. Hon kickar rätt så mycket i galoppen som ni ser, det händer fortfarande ibland men inte alls ofta längre.Andra filmen när nedan är från Ida-träningen idag.
Har faktiskt aldrig tänkt på att det är någon speciell skillnad på henne från då och nu, men när man ser film på det själv så ser jag faktiskt själv skillnad!
Och även hon går som hon gör idag så har jag börjat få mer press på mig själv, på den första filmen var jag som sakt jättenöjd över ridningen, men ifall det skulle gått sådär nu skulle det nog kännas hemskt.
Så jag själv har haft väldigt dåligt självförtroende och inte haft så stora förhoppningar, men det går frammåt för oss, hon känns faktiskt riktigt perfekt för mig just nu, vi är inte perfekta, det är långt kvar dit, men för mig så känns det så, men med mera träning kommer vi nog komma längre fram vi också, fina lilla Pikkan♥
Hon har flera år framför sig!

släng gärna iväg en kommentar vad ni tycker!


amanda-filmer

Har suttit och fixat filmen idag från ida-träningen, och då satt jag även och kollade på klipp från tidigare träningar för ida, tänkte ifall ni vill se klipp från första gången vi tränar tillsammans och gången idag så man kan se någon skillnad eller ifall ni bara vill ha den från idag? :)
Ni väljer.

amanda-idaträning

Somsagt så har ni säkert sett Angelinas inlägg, hoppas verkligen det kommer ordna sig för henne och ponnyerna, hon är verkligen en person som tänker på hästarna i försa hand, hon lever för dem och har kommit riktigt långt med båda, hoppas hon snart är tillbaka hit igen, ♥
Tills dess kommer jag blogga själv, och ska göra så gott jag kan för att hålla igång bra uppdateringen!

Red dressyrträning för Ida idag, och gick lite fram och tillbaka för oss, eller hon till början ville hon inte riktigt ställa vänster, men mot slutet var det helt borta och hon känndes normal. Vi fick träna på att hålla koll på båda sidorna då, lite skänkelvikning och lite förvänd galopp.
Skänkelvikningarna gick mycket bättre idag än sist, och Ida tyckte även det, hon sa dom var jättefina. Förvända galoppen går lite trögare, hon har väldigt lätt för byte så jag måste rida ihop henne så mycket för hon ska orka den förvända, men går svårt endå, några gånger gick det bra iallafall, men jag orkar knappt rida, haha :$
Men i helhet så är jag riktigt nöjd, min lilla ponny är så duktig. Ida tyckte också hon blivit ännu finare sedan sist.
3 bilder klippta ur en film, håller på med filmen nu så den kommer senare :)

angelina-lägger av..

Jag vet inte om jag orkar ha häst längre.. Jag är nog en sån som inte är gjord för att vara hästägare.
Nu är Bella kanske halt också..
Kanske lägger ner bloggandet ett tag nu. Har ingen livs lust.
Jag hoppas ni förstår hur jag känner mig. Så vi får se om jag bloggar nå mer...

amanda-vilket?


VILKET av dessa två föredrar du?

amanda-skritt och frisering

Nu har jag varit ute och skrittat med Pedro, blev ute en sväng på 45-50 minuter och han gick på långa tyglar hela tiden och såg bara till att han gick fram i ett friskt tempo. 

Sen så har jag frisetat Pikkans man lite igen, den växer hur fort som helst. Så nu ser hon sportig ut igen, klippte även lite på luggen och svansen.


angelina-Beauty For Bell

(det går inte att dela in texten förlåt men blogg.se laggar :/.. hoppas det är läsbart endå!)
Jag hämtade Bella som hon kallas den 8/8 2010 i Bureå. Det regnade och åskade när vi skulle lasta henne. Hon var lite svår att lasta då hjälpte Maja till. Hon hade haft henne som sommar ponny hela sommaren. Så dom kände varandra ganska väl. Bella litade mest på henne.
Nästa dag så red jag henne på min ridbana på gården. Hon var väldigt skvitträdd. Så det fanns väldigt många läskiga saker där. Bommar, dunkar osv.. Men jag tyckte hon skötte sig bra endå.
Jag fortsatte med att rida henne 5-6 dagar i veckan. Men mest på ridbana i börjar. Hon var jättesvår att rida ut på. Hon ville helatiden vända hem igen. Och så var hon sjukt tittig på ALLT!
Saker förändrades. Jag belv mer modig och red ut oftare och hoppade henne på hoppspecialen 1 gång i veckan. Hon lärde sig snabbt att gilla att hoppa. Och blev mer och mer säker och mindre tittig. Men fortfarande var det svårt att hålla galoppen. Hennes galopp var verkligen sjukt dålig..
Sen kom vintern. Vi tränade hoppning i hoppspecialen och dressyr i dressyrspecialen. Hon lärde sig ganska fort och hon tyckte det var kul.
Sen så blev det en maskerad hoppning på 60cm. Det var då våran första ''tävling''. Vi var utklädda i rosa och vi tog oss runt banan. Hon var grymt tittig men det gick endå. Tror vi hoppade mesta banan i trav dock. Hon orkade inte hålla galoppen..
Sen belv det ett KM i hoppning. Då var vi med och då var det 80cm. Vi blev 0/0. Och kom 3a. Var verkligen jättestolt över henne! Hon höll galoppen hela banan också!:D
Srk hade en lokal ponny hopptävling vi var med. 80cm och typ 23 fel... Vi vägrade och rev och fick tids fel.. Hon var inte som hon brukade..
Red hela vintern och så tävlade vi på SRK igen fast en tränings tävling. 70-80 Vi blev felfria i 70 och ett stopp på 80. Var supernöjd över henne!
Fortsatte att träna och träna och lite mer dressyr också. Tränade jätte mycket för att stärka hennes galopp som fortfarande är svag. Hon belv bättre efter intervaller efter bastuträsk vägen.
Sen hade vi en hemma tävling som jag ställde upp i också. En tränings tävling på 70-80. Eftersom att det var en träningstävling så fick jag rida omhoppning i ett lugnt tempr också. 70 cm klarade grunden men 4 fel på omhoppningen då jag släppte henne... 80cm 1 stopp i grunden på sista hindret. Men hon var inte den ända som stannade på den. 5 st flög av på de och massor av andra stannade på det..
Ridskolan slutade då och tog sommarlov. Så då var det inge mer hoppspecialen. Fortsatte träna själv. Hoppar serier och studs och olika linjer. Hon är superduktig och vill verkligen just nu!!
Sen hade vi en lokal hoppning nu i sommar. startade 70 och 80 då också. Vi nollade båda klasserna fast i avd B. Hon var så sjukt fin!! Tyvär så råkade filmerna från denna tävligen raderas.. Men var väldigt stolt över henne!
Nu har jag ridit mycket dressyr de senaste och hon har blivit så duktig. Har ännu inte startat en dressyr tävling än. Eftersom att hon fortfarande har väldigt svag galopp. Men vi kämpar oss fram. Nu är 70cm alldeles för lätt för henne. Hon dyker bara då hon ska hoppa det. Så just nu hoppar hon 1meter utan några problem. Hon hoppar typ 1 meter bättre än 90cm xD!
Nu ska vi på ett meeting i vännes den 27-28 aug. Ska tävla 80-90:) och ska träna nu så det bara ryker om det. Hon har fått mycket bättre kondition. Så nu orkar hon mycket mer och vill mer. Känns verkligen inte som att det redan har gått 1år.
Vi har haft mycket mot och med gångar. I våras så hade för det mesta motgångar.. Vi har varit väldigt mycket ovänner fast bakom detta finns det alltid hopp. Jag fortsatte bara att kämpa och ta tips från mina tränare och sen har allt löst sig. Hon är finare nu än någonsin förrut. Och jag känner mig så solt som har fått henne att visa vad hon igentligen kan.
Jag kommer aldrig att ge upp och vi ska fortsätta sikta på våra små mål.
Världens bästa Beauty For Bell!♥


Har missat massa saker men skulle jag skriva allt så skulle det bli alldeles för mycket.
Hade också tänkt lägga ut detta igår. Men mitt internet funkade inte så bra och blogg.se laggade så det belv inget av.
Se filmen nu och komm gärna med kommentarer var ni tycker. Är det någon skillnad på Bella?:D

amanda-dagen

Idag är det mycket bättre väder, regnar inte alls så det känns skönt!
Jag ska ut med pedro en sväng i skogen, men blir bara skritt. Ska prova nu några dagar att varannandag rida dressyr och varannandag ut och skritta i skogen, och då blir det bara skritt, så ska vi se hur det funkar, vill prova något nytt :)

Senare ikväll så har jag Ida-kurs med Pikkan, igår var hon ju så sur så vi får se hur det går idag, hon är ju brunstig just nu. Men ifall det inte regnar så kanske dte går att vara ute, då blir hon nog lite gladare iallafall :$


Min vackra prinsessa!

amanda-dressyr

Åkte in till ridhuset ikväll för lite dressyrträning. Angelina var där med Bella och vi tog även med oss Pedro och Olivia red honom då.
Iallafall så red jag Pikkan med sporrar och hon var så sjukt jäkla sur, sparkade bakut hela tiden, så tog av mig dem igen. Jag fick knappt nudda sporren på henne, haha så det var inget för henne iallafall..
Efter ett tag gick det bättre igen och hon blev riktigt fin, red mycket tempoväxlingar och nån skänkelvikning.
Sen så red jag Pedro på slutet, och han var jättejobbig stark osv så blev lite längre än vad jag todde, men red tills jag fick honom hyffsat mjuk och inte lika springig längre. :)

blogg.se laggar och de funkar inte lägga upp någon blogg, allt är jättesegt så jag orkar inte göra något fler inlägg idag..

amanda-stan

Fortsatt regn hela dagen, fy för vädret säger jag bara!
Har iallafall varit ner till stan, köpte ett par jeans, en bandeau och ett linne. Så blev inga hästsaker som jag kan visa här iallafall ;)

Känner inte alls någon pepp på att rida hemma idag så jag ska ner till ridhuset och rida, blir nog lite dressyr. Har ju Ida-kurs imorgon så blir inget ansträngande för Pikkan.
Sen så får vi se ifall jag tar med mig Pedro också eller om han får vila.

angelina-vädret..

Känner mig sjuk pga av det sjukt dåliga vädret. Det blåser som tusan och spöregnar. Och det har gjort det hela dagen utan ett enda uppehåll.
När mamma kommer hem strax så hade jag tänkt ta in hästarna så dom från torka upp. Sen ta på dom varsit täcke.
Kanske blir att fara till ridhuset och hoppa lite senare ikv. Men får se vad det står på ridhus schemat. Hade isf tänk hoppa bara enkel hinder. Kanske tar med mig nå plast saker eller en jacka man kan hänga på hindret så det ser ut att vara lite läskigare.

Sen idag så har jag ju haft Bella i exakt 1 år :D kommer ett inlägg om det roliga åter senare. Nu ska jag gå ner och få i mig lite mat innan mamma kommer. Så ni får ha en bra dag och jag hoppas erat väder är bättre än vårat ;)!


amanda-regn

Hästarna sov ute inatt och det har regnat hela natten, himla tur att jag tog på dem täcken igårkväll iallafall. Men dom fick komma in nu på morgonen en stund, tror dom längtade in. Alla tre ponnyerna gnäggade när jag kom och dom hade brottom in så dem fick äta sin frukost inne imorse, så släpper jag ut dem snart igen.

Idag lutar det åt att jag ska ner till stan en sväng, orkar inte sitta hemma hela dagen och vänta på att det ska sluta regna, så då blir det nog stan istället en sväng.
Så blir det att rida senare ikväll isåfall :)


angelina-mamma!

Idag så for jag & Bella och Mamma runt bäckänget! Mamma cyklade berdvid mig och Bella och jag red på Bella. Var jättekul att få lite slällskap då jag var ute och red. Är sjukt less på att rida själv varjedag.. Men iaf så travade jag en heldel. Gjorde tempo växlingar och hon slyssnade super bra på min röst!
Det tog drygt 1 timme. Tog en galopp på slutet och då var det räser ponny kan jag lova!
Sen for jag ut och skrittade Vanillin samma runda som Vanligt. Mamma följde med då också. Så tiden bara rann iväg.
Världens sötaste Mamma har man då garangterat!
Nu hade jag tänkt sätta på en film och bara njuta resten av kvällen. Godnatt!

amanda-dagens diss

Dagens diss går till klubbar som ordnat tävlingar, det kan stå på proppen att banan öppnar klockan 9, och tävlingen börjar kl 10. Ifall man är första start vill man ju också hinna rida fram i lugn och ro, och så kan det hända att dem inte är klara med banan så den öppnar inte för än halv-20 i 10. Då blir det panik, stress osv.
Håller ni inte med mig?

amanda-barbacka uteritt

Ikväll har jag även ridit Pedro, orkade inte rida dressyr så jag red ut barbacka istället, red först en sväng i skogen sedan galopperade jag upp för ängen och sedan skrittade jag hem. Blev inte så läng kanske 35 minuter, men känndes skönt att bara få komma ut och ta det lugnt :)

amanda-finaste pixan

Idag var det dags för lite hoppning igen, och idag ville jag bara träna på avstånd till hinder, så jag låg och rullade på två räcken och hade en galoppbom före, hon skötte sig riktigt bra. Efter några gånger så tog jag bort galoppbommen före det ena räcket och höjde lite, hade det räcket på 1OO-1O5cm ungifär och det andra hade jag kvar galoppbommen före och det låg på ca 85.
Hon hoppade så klockrent och himla snyggt, synd jag varken fick film eller foto på det.. Perfekt avstånd hela tiden, jättefina språng gjorde hon också! Så och rullade på det så jag hade hoppat varje hinder ca 7 gånger på den höjden sedan gav jag mig och skrittade av henne ute i skogen.
Jättenöjd över henne idag :')

angelina-trött

Var ute ganska sent i går. Så är ganska trött idag.
Ska snart äta middag sen ska jag rida ut på Bella och skritta Vanillin.
Sen har jag ju glömt säga att jag anmält mig till ett meeting med Bella i Vännes den 27-28 :D
På lördagen ska vi hoppa en 80cm avd.B Och söndagen ska vi hoppa en 90 avd.B
Ska åka dit med Mamma:) Sen ska även Tove, Linnea tävla där :D så kommer bli en kanon helg!!:D
Hannah Mattsson kommer också vara där :)!
Mer uppdatesen!

amanda-sverige

Vad tycker ni om dessa nya sverige produkter?amanda-agillity

Har varit och fotat hundar på en agillitytävling, är faktiskt riktigt kul att se :D
Tänkt jag skulle bjuda på några bilder från idag, även fast detta är en hästblogg, men lite variation skadar väll inte?


lägg märke till hur olika endel hoppar, riktigt söta! =D

amanda-inställd

Tävingen i lycksele blev inställd pga för lite anmälda..
Var så sjukt sugen på tävla dressyr på båda ponnyerna, och hade varit perfect för Pikkan att åka iväg och tävla på en mindre tävling. Men finns inte så mycket att göra åt det. :/

angelina-det finns idioter..

Var ute och skrittade Vanillin idag...
Vi for efter gammelvägen och där mötte vi en bil. Jag var på höger sida som man ska och han var på vänster sida... Men sen när han bara var några meter från mig och Vanillin så svängde han över på våran sida.. Jag flyttade Vanillin lite ut mot diket och då körde han ännumer på min sida. Sen tvärsvängde han mot oss och siktade på mig och Vannis! Vanillin kastade sig i diket och bilen fortsatte köra.. Han försökte alltså köra över mig och Vanillin :O! (jag satt på Vanillins rygg). Vilken jävla idiot.
Kollade vars han for sen for Mamma och pratade med gubbjäveln. Han nekar allt...
Sån jävla tur att Vanillin snörde sig i diket.. jag vill inte veta vad som hade hänt annars..
Idag så red jag först ut på Bella det gick bra. Hon skötte sig kanon och var jätta pigg och glad. Sista galoppen så blev hon busig och ville springa på. Såklart fick hon det också. Bella bus♥

Var ute och skrittade Vanillin idag..
Vi for efter gammelvägen och där mötte vi en bil. Jag var på höger sida som man ska och han var på vänster sida... Men sen när han bara var några meter från mig och Vanillin så svängde han över på våran sida.. Jag flyttade Vanillin lite ut mot diket och då körde han ännumer på min sida. Sen tvärsvängde han mot oss och siktade på mig och Vannis! Vanillin kastade sig i diket och bilen fortsatte köra.. Han försökte alltså köra över mig och Vanillin :O! (jag satt på Vanillins rygg). Vilken jävla idiot.
Kollade vars han for sen for Mamma och pratade med gubbjäveln, och han nekar allt..
Sån jävla tur att Vanillin snörde sig i diket.. jag vill inte veta vad som hade hänt annars.


angelina-drar ut

Nu drar jag ut i stallet. Ska ut och rida på Bella och sedan skritta Vanillin. Så mer uppdatering då jag kommer in igen.

amanda-känner mig duktig!

Känner mig duktig, har varit ute och mockat stallet och hunnit rida båda ponnysarna och jag var inne halv 11.
Så nu är stallet klart och ponnyerna motionerade så det känns skönt!

Pikkan for jag ut med på en uteritt, trodde hon skulle vara galet pigg eftersom hon inte är riden på 5 dagar, men hon var hur snäll och fin som helst, pigg var hon ju men i en lagom mängd. Hon var jätteglad och hade öronen frammåt hela tiden, gjorde skänkelvikningar över vägen, galopperade även lite och hon gjorde några klockrena galoppombyten på rakt spår, duktig ponny :)
På vägen hem så ville hon hela tiden gå in småstigar, hon ville inte gå hem, hihi. Och alltid annars kan det vara så att hon vill vända hem hela tiden men hon tyckte det var jättekul att få komma ut igen. Red henne i ca 45 minuter.

Sen tog jag även Pedro, på honom blev det lite blandat mellan uteritt, klättring i backen och lite dressyr.
For först ut och red runt ängarna, stannade sedan och klättrade i backen först 5 gånger, sedan red jag lite dressyr på ängen, han var riktigt fin faktiskt. Sedan fortsatte jag och klättrade 5 gånger till i backen, jobbigt är det för honom men himla bra träning. Vi var också ute i ca 45 minuter :)

Sen stod jag även och myste med Gia lite i hagen, hon är så himla go :')

amanda-nya tränset

Pedro i nya tränset som jag köpte på hööks för bara 100 kronor, :)
nosgrimman sitter kanske en aning långt ner, men måste göras några fler hål i den.

amanda-morgondagen

Imorgon ska jag försöka, hihi stiga upp tidigt! 
Har tänkt rida på förmiddagen och hinna med allt i stallet innan mitt på dagen, får se ifall jag lyckas!

Iallafall så ska jag rida Pikkan igen, nu har hon vilat 5 dagar så nu ska hon igång igen, och vi kör igång med en vanlig lite lätt ridpass ute i skogen, kan tänka mig en busig pigg ponny så som hon sprang och tokade i hagen idag;)

Pedro gick ju inte så bra idag, imorgon ska jag försöka ta mig på en uteritt, kanske även lite backträning, sen så kör vi dressyr på söndag igen.

Gia står och tjockar sig i hagen och käkar gräs, men ska försöka få några söta bilder på henne också som jag kan bjuda på, kanske ni är intresserade att se bilder på henne i nya täcket och grimman?

Så skulle ni vilja se några bilder på Gia i nya regntäcket och grimman?:D

amanda-dagens diss

Dagens diss går till folk som sätter hacket för långt ner!

Okej, ifall man kan bryta nosryggen på hästen vid hackamore har jag aldrig varit med om, har inte heller hört någon som varit med om det. Så ifall det är en lögn eller inte kan jag inte svara på, men visst så finns det säkert någon som haft den oturen och det kan ha hänt.
Men det jag inte förstår är andledningen till varför man sätter det för lång ner, har hört flertals skriva eller säga
''man kan inte bryta nosryggen på dom så då kan jag ha den där'' och tex ''jag är så mjuk i handen så det går bra''
Men jag förstår fortfarande inte andledningen till att ha det för långt ner. Det jag tror flera tycker är att hästen böjer nacken mycket lättare ifall du har det långt ner, och därmed tror dem att hästen går i form vilket den inte gör genom att bara böja på nacken lite.
Nej, jag tycker man ska ha hacket där det ska sitta, finns inga bortförklaringar till dem som sätter det för långt ner.
Dessutom så ifall man sätter hacket för långt ner så trycker det även över luftvägarna så hästen inte kan dra in den mängd luft den bör göra, vilket inte alls är bra!

Ett bra passande hackamore.


Ett hackamore som sitter för långt ner.


Skriv gärna era egna åsikter om detta, vad ni tycker om detta eller ifall ni håller med mig eller inte :)

angelina-skritt

Skrittade samma sväng idag med. Amanda cyklade med som skällskap och vi pratade och hade en mysig tur i det mulna vädret. Det var inte så varmt heller ;)
Tog några kort innan vi for ut också!
Min lilla tjockis boll!♥
sötnöt!

angelina-dagen

Idag så red jag dressyr på Bella. Hon var väldigt jobbig i början.. Sjukt stak och låg jättemycket i handen. Men jag drev på henne frammåt och lossade hennes sidor lite och då gick allt mycket bättre och hon började bära sig själv. Kortade tyglanra lite extra idag och drog upp nacken lite på henne och då fick hon en högre och finare form.
Dock orkar hon inte hålla stadigt så så länge. Men ett tag kunde hon det iaf. Hon blir bättre och bättre på att bära sig själv! men jag låter de komma långsamt. Har inte brottom någonstans ;)!
Här kommer lite bilder Amanda tog på oss idag :D!
Finis!♥

amanda-dressyr på pedro

Red dressyr på Pedro på ridbanan och gick inge vidare, han var stark och jaaa.. 
Nä de känndes bara inte bra idag, men vi ska ha sånna dagar också.

Några bilder från idag kan jag bjuda på endå.


angelina-Vanillin

Igår skrittade jag ut på Vanillin. Hon var väldigt pigg och glad. Hon kändes fräch enligt mig och Olivia såg då ingenting på henne. Så nu ska jag fortsätta skritta henne idag igen och resten av veckan. Sen kommer kiropraktorn igen :) Så jag ska bara ta det lugnt med min finaste älskling♥
Här kommer bilder :)!
Jag vet att hon är riktigt FET just nu.. men hon har ju lixom stått på grönbete nu hela sommaren..
Och ni behöver inte klaga på att jag har tjocka ben de vet ja redan om ;)!

Jag kan inte sluta le när du är i min närhet♥

amanda-godmorgon

Mamma släppte ut hästarna så jag fick sovmorgon, :$ HAHA okej, har fått det nästan varje morgon hela sommarlovet, fast då har dem ju sovit ute ganska mycket också men nu så börjar det bli så mörkt på kvällarna och kallt så dem längtar in. 

Idag så blir det dressyrträning på Pedro igen, Angelina kommer nog och fotar så isåfall blir det bilder sen också :)
Annars vet jag inte riktigt vad som händer, blir nog ganska lugn dag.

min lilla tjockis :*

angelina-bilder!!!

På världens bästa Bebis Bella :D
Finaste gumman♥
nu ska jag sova kommer upp mer bilder på Vanillin i morgon!

amanda-uteritt

Somsakt Pikkan vilar fortfarande, hon har en liten semestervila på ca 5 dagar, hon ska vila imorgon också men på lördag ska jag rida henne igen, på tisdag har vi dressyrträning för Ida hällström och på lördag nästa vecka åker vi till lycksele och tävlar dressyr, då följer både Pikkan och Pedro med :)

Iallafall så red jag en uteritt på Pedro idag, kännde att det kunde behövas att komma ut lite, har blivit mycket dressyr i början av veckan, men som sakt så blir det lite hårtträning i veckan för honom och mycket dressyrträning med att träna den låga samt den högre formen.
Red runt ängarna, var ute ca 4O minuter.

amanda-hemma

Nu är även jag hemma, har haft det bra shoppat både på ikea, vanliga klädaffärer ochh även hööks.
På hööks hittade jag inget spec, eller ett remontträns jag vill ha, sen vill jag ha ett guldigt swarovskipannband till, men köpte det inte, måste fundera om jag verkligen vill ha det. Men köpte nå svampar, flygband, ny grepar osv, eller det köpte mamma. Själv köpte jag bara ett träns som var på rea för 1OO kronor, ett brunt.
Men kommer bara ha det som hemmaträns till Pedro. =)

Ska strax ut och rida, uppdaterar mer senare ikväll.

angelina-vill ni ha mera ?:D

Vill ni ha mera så får ni kommentera ;)!

angelina-åh...

Jag kunde inte komma in på bloggen igår. Blogg.se laggade som satan så jag kunde inte lägga in nå bilder. Kännde mig grymt förbannan så jag for å va med kompisar ist i byske.
Men nu sa ni få bilder :D:D!
Bilder från smestern.
<---- jag och min moster Angelica ------> vi sitter och fikar på Grönan:)
Tobbe trollkar ;D
<-- min pappa Patrik och lilla syster Lisabeth -->
Kolmården :D
Sen red bi på kamelerna :D!
Nu får det räcka ;)!

angelina-härligt

Red Bella barbacka idag på ängen. Hon var så himla fin och duktig. Hon lyssnade superbra på mina hjälper och böjde sig superfint. I galoppen kunde hon slappna av riktigt ordentligt mot slutet :)! hon är så himla duktig! Red inte så jätte länge men det blev nog endå 40 min om man lägger till skritten dit och hem. Det är 26 plus grader i skuggan. Så solen är inte att leka med idag.
Hade ett litet sött rosa outfit idag. Uppskattas nog av alla rosa älskare ;)!
Bilder kommer snart håller på att lägga in dom ;)!

angelina-hööks

Vi stannade i västerås och gick in på Hööks där. Fick med mig ett nytt träns, sporrgummi, mössa och ett hårspänne med nät :)
De var de :)!

angelina-semestern

Hej allesammans!
Nu är jag änligen hemma igen och kan uppdatera bloggen som vanligt igen.
Ska nu berätta om min semenster i Eskilstuna.
Vi for lördag morgon ist för natt. Så vi var väll i bilen vid halv 6. Sen åkte vi ända ner till Eskilstuna och fixade våran stuga som vi hade på Vista sportcamping. Sen gjorde vi inte så mycket ytan vi bara vilade och for och åt på restaurang.
Sen på söndagen så for vi in till stocholm. Sen tog vi en spårvagn till Grönalund. Sen åkte vi massor med karuseller och åt massa gott. Tills slut var vi alla less och for till våra kusiner som bor i torshälla. Där stannade vi av och åt middag. Sen var vi där hela kvällen. Trevligt trevligt :D
På måndagen for vi till kolmården och kollade på alla djuren som fanns där. Och såg på delfin och fågel shower. Det var sjukt coolt att dom fick delfinerna att göra sånada saker som de gjorde. Vill ha en delfin :'D
Sen så red jag också på en Kamel xD! hahah de var sjukt kul! Sen for vi och åt på en till restaurang och sen for vi hem och myste framför tv'n.
Sen på tisdagen packade vi ihop alla grejor och for hemmåt. Stannade på en restaurang och träffade hockey spelaren Foppa :D
Sen åkte vi hem:)
Så jag har hunnit med massor med roliga och mindre roliga saker på denna resa :D!

angelina-HEMMAAA!

nu är jag äntligen hemma från semestern. Kan berätta lite snabbt att jag har haft en trevlig resa med familj och kusiner. Massa god mat och fint vänder.
Har också varit in på hööks;)!
Men nu ska jag sova efter att ha åkt bil i drygt 12 timmar. Så godnatt!
mer uppdatering och detaljer i morgon!

amanda-snart åker jag

Alldeles strax åker jag, så då kommer det inte bli någon uppdatering för än på Torsdag, ifall jag inte har internet, då kanske det kommer något inlägg, annars syns vi då jag kommer hem! :D

Pedro ville bara hälsa er hejdå med några charmiga bilder! 
amanda-fixat

Har varit ute och fixat i stallet, mockat och fixat massa höpåsar, pussat på mina änglar i hagen osv, vi åker imorgon bitti så hinner hälsa på dem en till gång, :)

alla älsklingar på en och samma bild :')

amanda-brunt el svart

Vi kör igen, brunt eller svart, fast denna gång på Pedro!


amanda-semester

Okej, även jag ska åka på semster ett tag, bestämmdes idag så därför har jag inte skrivit något om det tidigare. Men vi kommer inte vara borta så länge, kommer hem på torsdag kväll.
Vi kommer åka upp till happaranda, gå på ikea, hööks osv, sen ska vi nog också över en sväng till Findland osv.
Så då tar även jag en liten semester från bloggen och bilddagboken, men kommer lägga upp något fler inlägg ikväll, eventuellt så kommer vi ha tillgång till dator, och isåfall blir det uppdatering endå :)

amanda-dressyr

Red Pedro även idag ett dressyrpass på ridbanan men lite annan uppläggning. Andvände mig inte av travbommarna idag, utan red mest på en volt och få samma känsla som tidigare. Men fick inte riktigt samma känsla då jag inte andvände mig av travbommarna och långsidorna att göra öppna/sluta på, men han gick endå hyffsat bra, men han känndes lite trött ibland, fast red ganska hårt. Ställde upp filmkameran på ett hinderstöd och filmade lite, dock hamnade jag rätt så ofta utanför bilden men ah, ni kan få se film endå.
Hade ingen matchning alls, så den får ni inte klaga på, rider alltid såhär då jag rider hemma, haha ibland kan det vara ännu värre.. ;)


Förrästen, visste ni att Pedro varit ridskoleponny? ;)


norrlandsryttare-dagens fråga

Vars bor ni som läser våran blogg?
Free online survey

amanda-ponnysarna

Hästarna sov ute inatt, men kring halv 6 på morgonen så väckte mamma mig eftersom hon vaknat och hört hästarna sprang runt i hagen, så vi skyndade oss ut och dom var helt uppjagade, sprang runt och flåsade med svansarna rakt upp osv, och var helt galna på att få komma in, inne i stallet var dom även där uppjagade. Men vi tror det varit något djur eller så som dom kännt lukten av eller sett, för det har varit några älgar här och sprungit tidigare.
Pikkan var blöt på ena sidan, antingen har hon sovit inatt men är lite osäker, bara hon inte har gått omkull i hagen eller något, men alla benen känndes då bra osv, ska ta och longera henne lite sen för att se hur hon rör sig.
Annars så ska Pikkan få en liten vila nu, hon har jobbat hårt sista veckorna och förtjänar en vila på ca 5 dagar.

Så nu blir det bara Pedro som kommer ridas de närmsta dagarna, han tog det rätt lugnt förra veckan så nu blir det hårtträning för honom. :)
Gia vilar fortfrarande och vi ska på återbesök den 15 Augusti.

Så nu vet ni lite hur det står till och vad som händer de närmsta dagarna =)


a manda-svar på kommentar

Anonym om amanda-önskeinlägg ''om mina hästar'':
Tävlas Pedro bara i dressyr, eller hoppning också? :)

svar: Han tävlas bara i dressyr pga en gammal skada som han haft för flera år sedan då han fick behandla sina framknän. Men vi hoppar småhinder endå på ca 60cm (har även varit med på en träningstävling med honom på 60cm) Men han älskar verkligen att hoppa och taggar som bara den på hinder, skulle han aldirg varit skadad skulle han kunna gå riktigt långt i hoppningen.


amanda-vindelns ridklubb

Fick även ett ''önskeinlägg'' att jag skulle skriva om varje tävling, vad jag tycker om tävlingen hur det var ordnad osv. Så jag skriver lite kortfattat.

När vi kom fram:
Dom ville se vaccination, dem visade oss vägen, hur vi skulle köra och vars vi skulle parkera, dem var också trevliga.
Framridning: Var i en manege med hyffast underlag, inte det bästa men det funkade.
Framhoppning: Gillade jag inte alls, alldeles för löst underlag och så var den väldigt liten och trång.
Banan: Även där ganska löst underlag, tungt att rida i men betydligt bättre än på framhoppningen iallafall. Själva banan var en bra, rolig och enkel bana. Fina hinder.
Högtalare: Hördes väldigt bra!
Så själva tävlingen tycker jag var bra ordnad, det flöt på bra, men underlagen tycker jag inte var det bästa..

Nu kan jag ju även passa på att slänga in några bilder som Tove skickade till mig :)

RSS 2.0