amanda-problem

Både Gia och Pedro har problem med ett rinnigt öga och svullet, och det är pga av alla flugor. De har alltid haft flugband på sig men nu har de fått luva istället. Har varit så i några dagar och verkar inte bättra sig skärskilt mycket. Någon som har något bra tips mot det? om det finns några droppar eller något?

angelina-hemma igen

Nu är Vanillin hemma igen. Usch har verkligen sakna henne..:/ Det har faktiskt kännts sjukt tungt att vara utan henne. Men nu är det ju bra igen! Hamilton hade verkligen saknat henne.
Agnes ska ju såklart få rida henne mer och tävla henne mer. Så detta var inte bara en engångs grej utan det kommer ske igen!
 
Om 2 veckor drygt ska jag tävla i Vännäs igen. Blir en LB & LA så nu ska vi träna stenhårt inför det :D!
 
Idag har jag också ridit Ester. Jag och Alex for ut på en härligt skritt sväng och pratade om min framtid med hästar osv.. Vi kom då fram till en bra grej iaf ;)!!

amanda-tisdag

Dag två på sommarjobbet avklarat och min rygg är så ond att jag vill gå och gräva ner mig någonstans. Om jag går, står, sitter eller ligger, spelar ingen roll då det tar lika ont hela tiden. Så ikväll jag jag gått runt och klagat och fått min mamma massera mig och har även suttit i massagestolen en bra stund.
 
Men även om man har ont och helst bara vill sitta inne så har inte hästarna försvunnit, så de ska motioneras ändå. Mamma var snäll och mockade åt mig iallafall. Själva ridningen gick faktiskt helt okej, red rätt lugnt men ändå så gick det bra i alla gångarter, det var värre att borsta och sadla faktiskt.
 
Pedro red jag ut på i skogen en sväng och sedan runt ängarna. Stannade på en äng och red lite dressyr där jag jobbade med förvänd galopp på volt, red en rätt stor 8-volt. Känner att den förvända galoppen måste stärkas då vi ska starta LA:3 i höst och därmed ska han klara av förvänd på serpentiner, så får ligga i med det ett tag. Men han skötte sig riktigt bra iallafall:)
 
Pikkan fick ett ganska enkelt och kort pass på ridbanan. Red på det raka bettet istället för det tvådelade (som jag alltid annars använder) men kan ju vara bra med lite variation. I vintras red jag en hel del på det raka men nu märkte jag att hon tyckte det var alldeles för skarpt då hon inte ville gå fram, fick knappt nudda i tyglarna och så tjollrade hon med tungan. Men red fram henne ordentligt men mycket bjudning och efter en stund gick det bättre och hon blev riktigt trevlig faktiskt:D Jobbade på 8-volt flyttade rumpan utåt och innåt, även mycket halter och övergångar. Sedan skrittade jag av henne ute i skogen en sväng.
 
En bild från i helgen, fler kommer senare! Foto: Tove Söderström

amanda-helt slut

Första dagen på sommarjobbet, wiho ca 3 veckor kvar och jag är redan nu helt slut. Sedan jag kom hem har jag inte rört en fena utan bara degat framför tv:n. Men vad gör man inte för pengar?

Imorgon ska jag dock rida efter jobbet, haha jag måste..!

angelina-film från norrskenet

bättre sent än aldrig :) 

angelina-Vannis

Agnes och Vanillin var verkligen superfina på helgens tävling :D! Nollade LD och fick rosett. Sen i LC så petade dom ner 4an. Men gud så fina dom var!
 
Vanillin står ju hos Agnes nu. Men vi ska nog byta tillbaka nu i veckan eftersom att jag ska tävla Vannis 11 augusti. Så hon kommer hem igen inom kort. Saknar lilla pluttan väldigt mycket. Kan typ inte leva utan henne! Så vi får väll se hur allt blir med henne. Har ju hela nästa sommar kvar också! :)
 
Det var tänkt att jag skulle rida Ester idag men vädret ville inte detsamma. Blir i morgon ist.
 
FOTO: Mye Nordlund

amanda-tävlingsresultat vindeln

90cm: Känndes bra på framridningen och lagomt taggad på framhoppningen, höll sig fin och på bra humör inne på banan. Känndes att hon tyckte det var riktigt kul, nollade både grunden och omhoppningen och tog oss en andraplacering, duktiga ponny :D
 
100cm: Är jag inte alls nöjd med, Pikkan var sur och less redan på framhoppningen. Inne på banan fick vi ingen flyt och hon gick inte fram, stannade till och med på en oxer vilket hon inte brukar göra på bara lb. Hoppade inte som hon brukade så jag utgick. Ville inte fortsätta hoppa med den känslan.

Det jag tror kan bero på LB:n är att hon var less. Vi kom dit alldeles för tidigt, var där ca 3 timmar innan det var dags för min klass. Så att stå 3 timmar i transport, ut och hoppa en klass gå in i transporten 2,5 timme till och sedan ut igen, hon ville inte. Var även riktigt varmt och Pikkan druckigt nästan 2 hinkar vatten och inte kissat någonting. När vi kom hem kissade hon direkt. Jag tror helt enkelt det blev för länge för henne.
Men nöjd över den första klassen iallafall :)
 

amanda-ikväll

Ikväll har jag varit på ridhuset och motionerat ponnyerna. Tanken var att duscha Pikkan också men man fick tydligen inte komma in i stallet nu under sommaren då det var sommarstängt. Så istället svampade jag av henne hemma då jag kommit hem.
 
Pedro red jag ett dressyrpass med. Från början var han jobbig, tittig och okoncentrerad. Var rädd för ett litet plank även om jag red förbi det flera gånger kastade han sig varje gång, så gick fram och luktade på det. Fortsatte sen och fortfarande lika "rädd". Men sa tillslut till honom ordentligt och så skärpte han sig. Senare blev han riktigt fin, jobbade mycket med galopp-skritt-galopp och sedan jobbade vi även en hel del med förvänd galopp på serpentiner. Avslutade med att skutta över några hinder vilket han tyckte var jättekul :D
 
Pikkan red jag bara lite lätt barabacka, vi tränade på övergångar och lite mjukgörande som skänkelvikning och sluta. Red inte speciellt länge eftersom jag vill inte göra henne slut inför imorgon, endå lyckades hon bli svettig dock var det väldigt varmt så tror det beror på det. Hemma blev hom som sagt avsvampad och fick gå och käka lita gräs under tiden!
 
Har även packat allt som ska med imorgon (hoppas jag) hihi, men brukar inte glömma saker. Okej, ska inte säga så för då kommer jag bara göra det, får kika imorgon bitti en extragång. Så nu känner jag mig laddad inför imorgon!
Wish me luck!
 

Tittaaa, Pikkan har till och med fått lite sommarmage :'D

amanda-fler bilder

Ni får lite fler bilder från Ericaträningen, men nu är det bara bilder då jag avslutar henne på ängen och lite bilder på hennes vackra huvud :')
 

amanda-fix inför morgondagen

Idag planeras det med packning och duscha ponnyn som är smuttsigare än vad jag vet inte vad. Så imorgon ska hon glänsa ;) Blir ju bara en dag tävling i helgen så det är inte så mycket som ska med.
 
Båda ponnyerna ska också ridas. Pikkan ska gå ett kort lösgörande pass medans Pedro får ett hårdare dressyrpass.
 

amanda-träningen för erica

Gårdagens träning för Erica gick helt okej. Pikkan var en aning okoncentrerad och spänd, såg bland annat kor som var lite farliga ;) Men det var bra övningar och fick riktigt bra tips. Dock var jag ensam ponny så Pikkan fick hoppa med stora hästar så vissa avstånd var lite långa så fick länga galoppen en aning men nyttigt är det också!
 
Foto: Hannah Mattson & Mye Nordlund
 

angelina-film

Lisabeth hann inte rida Benji i dag för att v har umgåts med mn pojkväns familj heladagen/kvällen. Vi har kört gocart och ätit middag och haft det väldigt mysigt :)!!
Men i morgon ska jag se till att Lisabeth hinner rida :D!
 
Kan bjuda på en film när jag rider Ester på lägdan. 
Kan ju medela att det var 1000000 flugor och brems... så gick inte så bra och jag red verkligen kasst..:/
 
 

amanda-känner ni igen henne?

Känner ni igen henne?
Pikkis som 3-åring!!
 

amanda-en bild

En bild från gårdagens träning!
 

angelina-anges & vanillin

Varför jag lånar ut Vanillin är för att jag vill känna mig för hur det är att vara utan henne. För det har verkligen varit jobbigt för mig att tänka lixom. Kommer jag ångra mig eller kommer det att gå bra? Jag oroar mig så himla mycket om jag lixom bara säljer henne. Då kommer jag ju aldrig kunna ta tillbaka henne. Så det här är jättebra för mig att lixom testa och se hur jobbit det blir :)!
 
Sen vill jag ju såklart inte sluta med hästar. Jag kommer nog aldrig sluta. Jag rider nu hos Alexandra för att lära mig och prova mig fram på stora hästar. Jag tycker att det är jättkul och jätte snällt av Alexandra att låta mig rida hennes fina hästar :D!
 
Agnes vill också prova hur det ör att ha en ''riktigt'' tävlings ponny. Vanillin har ju en egenmotor och väldigt mycke bjudning. Så det blir ju perfekt för Agnes att veta vad hon vill ha för sorts ponny i framtiden. 
Och min lilla syster Lisabeth år lära sig att rida bättre med fina lilla Benji :D
 
Så det blir bra för oss alla 3 att bara testa detta i nån vecka kanske :D!
 
Bilder på Agnes och Vanillin :D
Åh så fina :'D

angelina-lilla Vannis

Idag så for Vanillin till Agnes :) Ni kan läsa hur det går för dom på http://teamha.blogg.se/ 
 
Agens hopptränad Vanillin idag. Hon är verkligen superduktig på att rida Vanillin! Kommer bli så spännade att få låna ut henne till Agnes nu ett tag. Hon ska ju som sagt tävla Vanillin på lördag. LD,LC. Jag ska följa med och kolla på :D!
 
Vi ''bytte'' Vanillin mot Agnes ponny Benjamin som nu kommer få stå hos oss medans vi byt lånar ponnyer så Lisabeth kommer att få rida på honom medas jag lånat ut Vanillin :D
Vi släppte i hop min shettis Hammi och Benji i samma hage direkt. Och dom blev vänner direkt :D! Så det blir nog superbra.
 
Lite bilder på Benjamin ''Benji''
 
Skanar min Vanillin redan :')<3

amanda-imorgon

Jag får uppdatera imorgon om träningen ikväll eftersom direkt efteråt ska jag iväg till min pojkvän. Så eventuellt så får ni också bilder och film imorgon!:)

amanda-snabbinlägg

Har rätt bråttom så blir bara ett snabbinlägg.
 
Igår fick sig Pikkan ett litet intervallpass på ängen, mycket bus och glad ponny. Tanken var att inte hoppa henne något mer innan tävlingen men fick erbjudande att hoppträna för Erica Sjöström ikväll, så blir hoppträning trots allt. Men känns bra att få rida för någon tränare innan tävlingen då det var ett bra tag sedan.
 
Pedro fick gå lite dressyr/markarbete på ridbanan idag. Började med uppvärmning på volterna i alla gångarter med mycket övergånger, gjorde även lite skänkelvikningar. Sedan hoppade jag på volt, ett litet enkelt räcke. Bra träning för honom och han skötte sig riktigt bra.

angelina-söt

Red ut en sväng med Vanillin. Red på hacket och det gick inte så bra xD! Hon drog väldigt mycket. Men fick stopp tillslut, hehe. Men i morgon ska Agnes hoppa henne. Sen ska jag köra henne hem till Agnes så ska hon få låna Vanillin ett tag. Hon ska även få tävla Vanillin i Vindeln i helgen :)!
 
Jag kommer fortsätta och rida hos Alex iaf. Tycker verkligen om Zaretsa :'D!

angelina-happy

Vetinte riktigt vad jag ska skriva.. vad vill ni veta?
Vanillin hoppade iaf fint i helgen när jag tävlade 4 fel i LB och 12 fel i LA men jag är sjukt nöjd. Ska strax ut och galoppera av henne lite. Agnes ska ju ta henne i morgon :)!

Men som sagt vad vill ni veta?:D

amanda-sov inne/sova ute

Har ni era hästar ute eller inne på nätterna? Varför?
 
Mina hästar sover ute ibland, inne ibland. Det beror helt på vädret. Ofta så är det mindre insäkter ute på natten, då kan de få gå ute under natten och stå inne några timmar under dagen då insäkterna är som värst. Mina hästar börjar ofta springa när det blir för mycket och då vet jag att de vill komma in. Samma kan det vara på kvällarna också. När det är vinter sover de inne varje natt. Har de inte fått komma in före 9 så blir det spring i hagen.
 
Skulle tycka det var jätteskönt om hästarna kunde stå ute på nätterna då det blir betydligt mindre jobb men samtidigt är det skönt att ha dem inne då jag vet de kan slappna av och sova ordentligt. Ibland sover de ute ca 4 nätter i rad sedan tar jag in dem en natt och sen får de gå ute några nätter igen.
Innan tävling låter jag alltid hästarna sova inne några nätter så de får vila upp sig ordentligt.

amanda-gårdagens ridpass

Kan först av allt säga att jag efteranmält mig i sista stund till tävling i helgen, ska till vindeln och hoppa LC och LB båda i avd A. Dock går LB:n i A:stil då det är en cup. Så då var min första tanke att inte hopp nånting innan tävlingen så blev det två veckors vila med hoppningen mellan tävlingen i Piteå och tävlingen i Vindeln. Men insåg att det kanske var bäst att hoppa några språng, så igår tog jag fram en kombination vilket hon behöver träna på.
 
På framhoppningen hoppade jag ett litet räcke på en volt, själva kombinationen gick jättebra. Hade två galoppsprång emellan. Första gången tvekade hon och stod emot så hon fick in 3 stycken. Men sedan rullade det på med 2 utan problem. Hoppade den på 90 in och 90 ut. Sedan i slutet höjde jag till 1 meter in och 110 ut vilket var det bästa språnget, så avslutade där.
 
Pedro fick ett kort ridpass i skogen, var extremt mycket flugor så red inte alls länge. Höll igång i trav och galopp hela tiden och han var rätt okoncentrerad och sprang med huvudet bland molenen ;)
 
Mamma tog lite bilder igår, så tänkte slänga upp några:)

Angelina-sanningen ska fram:)

Hejsan alla bloggläsare:) Jag har inte uppdaterat nånting på sistone och det är för att jag går igen mitt livs jobbigaste tid.. Att sälja eller att inte sälja vanillin:( Jag har nu i flera veckor velat mellan dessa alternativ och jag vet fortfarande inte hur jag ska göra. Agnes ska iaf låna vannis från och med onsdag. Och i helgen ska Agnes tävla vanillin i vindeln i klasserna LD,LC :) ska bli otroligt kul att se vanillin bli tävlas av någon annan:D Som ni kanske fattar så har jag så sjukt mycket i huvet just nu så jag tror jag sprängs.. Men nu vet ni hur allt står till! Och vanlillin är finare än vanligt just nu:') Hoppas ni inte tror att jag bara skiter i er:(!!!


amanda-ikväll

Min fina tjej ikväll innan ridpasset :)
foto: mamma
 

amanda-dagens planering

· Ut med hästarna och ge morgonfoder
· Städa stallet, även sadelkammaren
· Pikkans förra ägare kommer och hälsar på
· Motionera hästar

amanda-söndag

Igår, söndag var jag ute i stallet hela kvällen, pysslade och motionerade ponnyerna. Pikkan fick sig en uteritt där vi endast travade. Travade riktigt långa sträckor i olika tempon, i början var hon lite stel men efter ett tag släppte hon efter och blev kanonfin!
 
Pedro motionerade jag på ridbanan med ett ordentligt dressyrpass och tror helt älrligt han aldrig varit så fin som han vara igår! Mums ville aldrig sluta rida men gan mig efter ca 50 minuter. Jobbade med övergångar hela passet, både halt-skritt-trav och galopp omvartannat. Han var riktigt mjuk och känslig att sitta på ända från början och vanlogtvis så kan det ta ett tag innan man får fram den där mjuka ponnyn. Men oj så fin han var.
 
Gia blev longerad lite på banan bara för att då motionera stormagen då den verkligen blivit stor. Och det är inte det minsta hälsosamt så som hon ser ut nu. Dock är det väldigt svårt att banta då hon bara får komma ut och gå eller longeras korta stunder på ridbanan. Men maten har också minskats en hel del för henne.
 

amanda-inlägg angående gia

Har fått riktigt riktigt många frågor om Gia, om hon ska börjas om att ridas igen, hur det är med henne, om vi ska kolla upp henne, om vi ska sätta föl i henne osv. Tänkte berätta lite hur det ligger till i nuläget.
 
Jag är faktiskt ute och går med henne ibland då och då, jag rider nästan aldrig på henne men har hänt jag suttit på henne och skrittar en bit. Jag har även longerat henne ibland. Men jag vill inte skriva ut det i bloggen, och jag ska berätta varför. Gia borde egentligen ridas igång nu, jag håller på med henne ibland då och då som jag skrev åvan men därför jag inte skriver ut det är för att ni tar för givet att jag då ska rida igång henne, och ärligheten är att jag har verkligen inte tid till att hålla igång och rida tre stycken hästar, det känns alldeles för mycket. Och börjar jag rida igång henne på allvar och då vill jag inte bara helt plötsligt ställa av henne då jag inte har tid. Tex när skolan börjar, jag ska hinna med tre ponnyer, vänner, pojkvän, skola och läxor. Det går inte, känner mig stressad hela tiden även nu då jag har sommarlov. Så därför har jag dragit ut på att rida igång henne på riktigt, utan vi är bara ute i skogen ibland då och då.
 
Har även fått många frågor och förslag om att sätta föl i henne. Och det skulle vara jättekul att sätta föl i henne med någon snygg ponnyhingst, (gärna b-ponny) hihi. Men då får jag ännu en till ponny om ett år, och det har jag inte tid eller plats med eftersom vi endast har 3 stallplatser, isåfall måste någon ponny säljas. Sedan vet jag inte heller om hon börjar vara för gammal för att sätta föl i, isåfall måste man göra en ordentlig undersökning på henne innan.
 
Så jag vet faktiskt inte själv hur det kommer bli i framtiden och att tänka på det gör mig förvirrad och ledsen, jag vill verkligen inte sälja någon av mina ponnyer även att jag vet att jag såsmåningom måste sälja någon av dem.
 

amanda-förlåt

Måste be om ursäkt för sveriges sämsta uppdatering. Angelina bloggar inte just nu, så får hoppas hon kommer tillbaks så fort som möjligt och hälper mig.
 
Jag har ingen lust till att blogga då jag tappat suget, så ni kan hjälpa mig att få tillbaka det genom att skriva något ni vill läsa om? Några speciella bilder eller något annat, bara bomba mig så ska jag försöka få ihop något roligt inlägg:)
 
Hästarna motioneras som vanligt trots jag inte uppdaterat om det!

amanda-uteritt

Pikkis fick komma ut i skogen en sväng men gällde att hålla igång i trav hela tiden då det kom massvis med flugot och brems och man stannade av eller skrittade. Så blev en kort sväng i skogen, avslutade på ridbanan i ca 5-10 minuter bara. Sedan gav jag mig. Hon skötte sig riktigt fint med tanke på att hon vilat i 4 dagar, duktig tjej:)

amanda-ett dressyrpass

Ett dressyrpass blev det på Pedro i värmen. Var både varmt och fruktansvärt mycket flugor och brems så blev inte speciellt länge jag red ca 25 minuter fast rätt intensivt. Gick inte ens ta en skrittpaus då alla smårkryp kom direkt så just nu kan jag iallafall inte ut och skritta med Pikkan, det får vänta till senare ikväll då det brukar bli lugnare.
 
Hästarna står även inne nu några timmar mitt på dagen då de var så irriterande på alla kryp, de får istället sova ute inatt vilket de även gjorde nu inatt.
 
Hur gör ni med era hästar då det är mycket ohyra?

amanda-dagarna efter tävlingen

De dagar efter tävlingen har Pikkan fått en kort vila på tre dagar vilket jag tror hon behövde. Men nu ska hin igång igen, vi börjar idag och det blir en skrittsväng i skogen.
 
Pedro har blivit motionerad som vanligt, och även han ska motioneras idag med troligtvis ett dressyrpass.

amanda-tar i för kung och fosterland

foto: Michelle Wik
 

amanda-tävlingsresultat dag 2

Gladare ponny som var på bättre humör, men hon känndes inte helt som sig själv idag heller. Protesterade några gånger. Men lika som igår med att hon gick bättre inne på banan än på framhoppningen.
 
LB, 100cm - stilbedömning
Framhoppningen idag var hemsk, nästan ännu värre än igår. Oxern ville hon inte alls hoppa, stannade långt innan. Provade en gång till och krashade rakt in i den. Ursh vad hemsk framhoppningen känndes, så att jag inte ville starta. Men hoppade på räcket nån gång istället vilket gick bättre. Inne på banan blev hon helt annars, mycket mer possitiv och det flöt på riktigt bra. Det var en grundomgång på 10 hinder med stilbedömning. Vi nollade och samlade ihop 53 stilpoäng vilket gav oss en fjärdeplacering så en rosett idag också.
 
Efter klassen visste jag inte om jag skulle starta LA då framhoppningen känndes så pass dålig som den gjorde men övervägde att prova endå då själva banan i LB:n gick bra. Så veterinärbesiktade henne och sedan gick jag banan till LA.
 
LA, 110cm - avd B (ungponny)
Banan känndes hemsk när jag gick den, extremt maxade hinder och jättesvår banan. Har aldrig tidigare ridit någon så svår banan och nästan inte heller sett någon så krånglig LA, så det känndes riktigt spännande och var väldigt nervös. Framhoppningen hoppade jag inte alls oxern utan provade bara räcket någon gång vilket känndes jättebra.
Inne på banan gick det lite blandat, men trots det känner jag mig jättenöjd såhär i efterhand. På hinder nummer fyra petade vi ner en bom, femman och sexan blev stora språng, sexan blev extremt stort och hon var tvungen att ta i som bara den. Sjuan var en kombination och ovanligt så stannade Pikkan på den, jag tror hon var trött och tyckte det känndes jobbigt med en kombination där, hon bara la av. Men kom på det igen och hon hoppade det och resten av banan hoppade hon fint. Så trots detta är jag nöjd över henne, är ju bara vår andra LA och med tanke på att den var så pass svår.
 
Här är filmerna från idag, filmerna från imorgon kommer senare!
Kolla i 720p HD för bästa kvalite på filmen!
 

angelina-tävling i morgon!

TAGGAAAAARRRR!!!!
Imorgon bär det av mot Piteå. Blir LB & LA!
Idag red jag bara lite lösgörnade på min bana. Och hon var väldigt lat :( men får tagga upp henne i morgon! Hon fick duscha lite så nu är hon fin och ren :D

Bild från ikväll :D

amanda-tävlingsresultat piteå ridklubb

Har tidigare aldrig hoppat i spöregn, men nu vet jag att Pikkan inte alls tycker om det. För det första var hon sjukt irriterad när jag red henne, spänd och tittig vilket hon aldrig brukar vara, hon protesterade väldigt mycket och när jag sa till henne blev hon ett riktigt sur. För det andra så var hon bufflig och drog nästan omkull mig en gång vilket aldrig brukar hända.
 
LC - Framridningen gick helt okej vilket var inomhus så vi slapp regnet, framhoppningen var hemsk då Pikkan var hemsk att rida, inte alls kul. Väl inne på banan gick det bättre, nöjdare ponny och kom igång helt rätt bra inne på banan ändå. Vi nollade både grunden och omhoppningen och fick oss dessutom en tredjeplacering! Ärevarvet var inte heller kul, för det första så var hon rädd för rosetten vilket hon aldrig tidigare reagerat på, hon kunde inte stå still och var rädd för en liten hund som stod utanför. Drog rätt mycket när vi galopperade runt också, efter det kunde hon inte ens skritta.
 
LB - Var jag nära på stryka mig till, började regna ännu mer och känndes inte speciellt kul att hoppa upp på henne då hon var som hon var. Var ungefär samma här, hemsk framhoppning då hon började stegra och bocka utan anledning, stannade dessutom 10 meter innan hindet och sparkade bakut. Fick till några fina språng sen gav jag mig. Men som i tidigare klass blev hon helt annars när hon väl kom in på banan och nästan ännu bättre i denna klass då hon känndes mer avslappnad. Vi nollade grunden som känndes bra, i omhoppningen slog hon ner sista hindret i kombinationen men vi kom rätt nära så det var förståligt.
 
Så lite blandat, känns helt okej men inga toppritter, får skylla på vädret hahah;) Så vi får helt enkelt se hur det blir imorgon om jag även far då eller om jag avanmäler mig. Beror på hur mycket det ser ut att regna imorgonbitti. För det känns inte kul att åka och tävla en LA på det humöret hon var på idag vilket hon inte brukar vara.
 
Ska även tacka Olivia som följde med mig och hjälpte till, hon har även fotat flera fina bilder på oss som ni ska få se nu:) Även tack till pappa som också  följde med som hjälp och shafför, han filmade även så det kommer upp senare.

 
 
 

Angelina-panik

Idag så insåg jag att vanillins fram skor typ var helt nernötta!! Fick panik med tanke på att våran riktiga hovslagare är utomlands! Men jag har väldens bästa mamma som snabbt ringde upp en annan hovslagare. Han komme på 30 min och bytte skor på vanillin!!
Efter det så For jag till Alexandra och red Ester. Vi galopptränade lite på en äng. Fina Ester Var väldigt taggad men det gick bra. Är ju van pigga och heta hästar nu typ :)

Sen efter det red jag vanillin på min bana. Klockan var typ 9 så det blev väldigt sent. Men det blev ju så pga av skorna:/
Vanillin var jätte stressad så jag red typ bara 20 min... Det gick knappt att rida henne:( hatar när hon blir så där jäkla stressad. Men men!

Imorgon är det nya tag :D

amanda-torsdag

Idag vilade Pikkan, imorgon är det tävling så hoppas hon är taggad :)
 
Pedro fick jobba lite nere på banan. Tränade på sluta och små travvolter, samt galopp på medellinjen till halt, sedan trav fram igen. Gick riktigt bra!
 
Ikväll har jag även smörjt lite grejjer, och packat bilen så det är klart tills imorgon då vi ger oss av mot Piteå. Tanken var egentligen att duscha henne men det har jag inte haft tid till, men ser ut som det kommer vara spöregn både fredag och lördag så duschen ger väll inget ;)
 
Hoppas iallafall det kommer gå bra imorgon, vi ska rida avd A båda klasserna. Spännande! Önska mig lycka till:D

angelina-stövlar

Hejsan ska strax äta och rida Vanillin, blir en vanlig uteritt. 
Efter det ska jag fara och rida Ester eller Rebell. Får se vilken av dom de blir.
Idag så kom mina nya ridstövlar jag köpte begagnat från hastnet. 
Kolla :D

amanda-nervös

Jag känner mig nervös inför i helgen. Fredagen känns rätt lugn då jag bara ska rida LC och LB, men inför lördagens LA är jag väldigt nervös, vet inte varför haaha! Men har ju tre klasser innan LA:n, en LC och två stycken LB så jag hinner ju känna ordentligt hur hon känns. Känns det inte bra kommer jag inte vara med, så enkelt är det. Men nu hoppas vi ju på det bästa och en lyckad tävlingshelg iallafall!

Imorgon ska det packas, tvättas och smörjas. Och även ponnyn behöver nog en dusch :)

amanda-markarbete/kombination

Som Angelina redan berättat så markarbetade vi med ponnyerna idag. Pikkan känndes riktigt fin under både framridning och under markarbetet. Sedan ändrade jag travbommarna till en kobination med ett galoppsprång mellan två räcken. Det gick inte riktigt lika bra känndes som hon stod emot lite gran, ville titta extra mycket och gjorde rätt stora språng. Så vi får se hur det går i helgen, men förhoppningsvis går även kombinationerna bra. Ska inte tänka så mycket :)
 

amanda-markarbete/kombination

Som Angelina redan berättat så markarbetade vi med ponnyerna idag. Pikkan känndes riktigt fin under både framridning och under markarbetet. Sedan ändrade jag travbommarna till en kobination med ett galoppsprång mellan två räcken. Det gick inte riktigt lika bra känndes som hon stod emot lite gran, ville titta extra mycket och gjorde rätt stora språng. Så vi får se hur det går i helgen, men förhoppningsvis går även kombinationerna bra. Ska inte tänka så mycket :)
 

angelina-markarbete

Igår så for jag ut och galopptränade Vanillin. Och var pigg och fin som vanligt. :D

Idag blev det markarbete med sällskap av Amanda och Pikkan. Vi drog fram 5 vanliga bommar och 4 kavaletti. Vanillin var väldigt okoncentrerad i början drog iväg efter bommarna osv.. Men det är hennes vardagliga överskotts energi. Efter ett tag samlade hon sig och gick klockrent över :D!

Ska tävla i piteå i helgen så i morgon blir det en vanlig ute ritt och på fredag ska jag rida dressyr på ridhuset och duscha av henne.
Är rååååå taggad till lördag :D Blir klasserna LB & LA :D

angelina-tjuu

Hejsan hejsan!
har inte uppdaterat nåbra :) men nu känner jag mig taggad igen :D!
 
Har börjat rida 2 andra hästar, Zaretsa och Rebell. Dom ägs av Alexandra :)
 
Zaretsa är ett sto född 2004. Hon är drygt 170 cm. Hon är tävlad upp till 120 (tror jag) men Alex satsar på att hoppa kring 130-140 med henne. Hon är på godväg och ''Ester'' som hon kallas är grymt duktig. Hon är en mycket känslig dam men riktigt snäll. Och hon älskar att busa å bocka efter hinder :D
 
Rebell är en valack född 2007 är en stor kille på hela 183 cm i manken ;) Men känns absolut inte lika stor att sitta på. Rebell är hoppad bana upp till 110. Men hoppas kunna tävla 120 innan sommarens slut. Han har väldigt lätt försig med tanke på hans stora kropp! Han är väldigt snäll och lugn :)!
 
Zaretsa ''Ester''
 
Rebell ''bell i bull'' 

amanda-blir så lycklig

Blir så lycklig av att se Gia just nu. Hon har blivit så possitiv, glad och busig mot förut, tidigare märkte man av att hon hade ont, när de andra hästarna sprang och busade i hagen så höll sig Gia undan, gick därifrån och ville inte vara med. Nu är det helt annars, nu springer hon i hagen, bockar och slänger med huvudet och det är ofta hon som försöker dra igång de andra hästarna. Och det gör mig så glad av att se henne, för jag ser hur glad hon är.
 
Det känns som om vi är på rätt väg, det syns inte av att hon har ont så jag hoppas att vi snart ska kunna börja rida henne lite smått igen efter hon nu vilat i drygt ett år. Vi ska först kolla upp henne och se eventuella förändringar efter den långa vilan.
 
Men jag hoppas och vill verkligen att hon ska kunna bli ridbar igen, och det känns som om det ska gå!
 

amanda-planering för resten av veckan

Såhär kommer Pikkans pass se ut under de dagar som är kvar av denna vecka.
 
Onsdag: Markarbete/Kombination
Torsdag: Vila
Fredag: Tävling i Piteå LC & LB
Lördag: Tävling i Piteå LB & LA
Söndag: Skritt eller vila

amanda-uteritt

Idag har Pikkan fått komma ut i skogen en sväng. Blev rätt kort pass på ca 35 minuter men med mycket trav och galopp, så hon har jobbat bra iallafall. Pigg och glad som vanligt :)
 
Pedro kommer få vila idag då jag åker bort senare i afton.
 
Hur söt är hon inte? :'''')

amanda-måndag

Pedro fick komma ut på en mysig uteritt. Pikkan fick sig ett lite lättare dressyrpass med fokus på förvänd galopp.

amanda-gårdagens dressyrpass

Igår kväll blev dte ett dressyrpass på Pedro på banan. Jobbade en hel del med galopp-skritt på en stor 8-volt. I början känndes han lite stel men efter ca 5 minuter blev han en helt annan häst, jättemjuk och fin. Sökte sig neråt, lätt i munnen och frustade på. Känndes kalasbra.
 
Såhär såg han ut:

 

amanda-bilder från igår


amanda-min fina

Min fina tjej idag♥
Vill ni se fler?
 

amanda-dagens hoppning

Det blev hoppning idag! Lastade Pikkan och körde henne till Angelinas stall där hon fick stå och äta medans jag och Angelina for till ridbanan och byggde upp hinder.
 
Vi hoppade bana idag, hoppade den inte speciellt många gånger eftersom Pikkan känndes lite trött. Men det gick helt okej idag, så känns rätt bra inför Piteå nästa helg. Har inga bilder att bjuda på jus nu men Mye fotade när vi hoppade så när Angelina skickat de till mig så tänker jag visa bilderna här:) Efter jag ridit fick Mye prova rida Pikkan och även hoppa lite!
 

amanda-någon som vet?

Någon som vet vars denna KL-tröja finns att köpa? Jag vill ha den!
 

amanda-lördag/söndag

Lördag och söndag har kag haft fullt upp och ponnyerna har vilat. Tanken var att rida ikväll men har verkligen inte haft orken till det. Har rätt nyss varit ute i stallet och tagit in ponnyerna för natten. De har sovit ute 4 nätter i rad så tror det ville komma in och sova inatt.
 
Det är tävling om en vecka i Piteå, ska försöka hoppa en gång innan dess och rida markarbete en gång då jag inte hoppat speciellt mycket senaste tiden vilket gör mig lite nervös haha! Så tanken är att det blir lite hoppning antingen imorgon eller på måndag :)

amanda-busritt

Pedro fick komma ut på en busritt, mycket galopp och skoj. Tror det uppskattades :)

amanda-underbara pikkan

Helt otroligt så härlig Pikkan var att rida ikväll. Blev ett dressyrpass på banan och hon var precis så som jag vill ha henne, pigg och frammåt men lyssnar bra och arbetar på helt rätt sätt. Vi jobbade mycket med övergånagar och behålla formen och takten vilket gick jättebra, sedan jobbade vi en hel del med skänkelvikningar och förvänd galopp. Svårt att förklara hur fin hon var, men extreeemt fin. Dagar som dessa jag vill satsa på dressyren med henne:)
 

amanda-dagens motionering

Pikkan fick ett riktigt ordentligt pass ute i skogen. Red en ridväg som jag nästan aldrig rider då den är så pass långt borta, tar ca 30 minuter att rida dit, den fina skogsvägen tar ca 30 minuter att rida och sen tar det 30 minuter hem. Så blir ju 1½ timme. Jag rider denna väg några få gånger per år men lika härligt varje år (sommaren) då underlaget är sååå perfekt. Pikkan var iallafall väldigt positiv och glad hela tiden och ville inte ens vända hemmåt då det var dags.
 
Pedro red jag en timmes dressyrpass nere på ridbanan med. Fram och avskrittning gjorde jag ute runt 3 ängar vilket tar ca 10 minuter, 40 minuter dressyr blev det ungefär. Som uppvärmning red jag honom lång och låg på en stor volt, plockade sedan upp honom och jobbade med sluta efter långsidorna och på kortsidorna gjorde jag ungifär en 15 metersvolt, bytte sedan ut slutan mot skänkelvikningar. Som avslutning jobbade jag med galopp-skritt övergångar. Pedro var verkligen superfin hela passet!
 

amanda-hoppningen

Åkte in till ridhuset imorse med Pikkan för lite hoppträning. Det har regnat ganska mycket så underlaget var rätt hårt och ojämt, det hade även burit upp de flesta hinder så jag fick nöja mig med det lilla som fanns.
 
Det gick sådär, inte speciellt bra idag. Var väldigt varmt så varken jag eller Pikkan orkade skärskilt mycket men vissa språng blev väldigt bra, vissa sämre. Hoppade inte några höjder idag utan hinderna låg runt 70-90 lite olika.
 

amanda-bloglovin

Är det någon som har problem med vår blogg som följer oss vis bloglovin?
 
Jag följer våran blogg (okej det där lät rätt egoistiskt haha, men jag följer våran blogg så jag ska kunna läsa inläggen och inte missa någon av Angelinas inlägg) Iallafall så senaste veckorna så har inte våra inlägg kommit upp på bloglovin, faktiskt sen nya blogg.se kom om jag inte minns fel. Så våra inlägg kommer alltså aldrig upp där, är det så för någon av er också?

amanda-hoppning på schemat

Imorgon bitti ska jag åka in till ridhuset och hoppträna Pikkan, har jag tur så följer mamma och filmar så då kan jag bjuda på den senare. Imorgon verkar dock min dag välldigt fullpackad!
 
Vad gillar ni bättre, film eller bilder?

amanda-måndag

Alla tre ponnysarna har fått sig lite motion idag, två rätt ordentligt och en väldigt lugn. Tänkte skriva lite smått om varje ponny.
 
Pikkan fick värma upp på banan lätt i alla gångarter och jobbade bara henne lång och låg hela tiden. Sedan gick vi till ängen där vi körde lite intervaller. Pikkan var jättetaggad, men blev väldigt svettig. Dock fortfarande lika taggad, så hon har haft det väligt kul och fått bra träning!
 
Pedro jobbade på banan, samma uppvärmning som Pikkan fick. Jobbade lång och låg lätt i alla gångarter. Sedan började jag hoppa på ett litet hinder på volt, ca 30-40 cm. När han känndes uppvärmd hoppade vi lite studs, han var riktigt duktig och tyckte det var kanonkul.
 
Gia har också fått motion, jag var ute och gick med henne i grimma och grimskaft. Innan borstade jag upp henne riktigt riktigt ordentligt. Så hon är nu jättevit, välborstad man, svans och lugg och även friserat topparna på henne lite. Gjorde sedan en fläta av manen, tjusig tjej :)

amanda-dagens planering

♥ Mocka stallet
♥ Rida Pedro & Pikkan
♥ Eventuellt fota någon av hästarna så det finns lite nyare bilder
 
Har förresten anmält mig till en tävling vilket jag inte talat om, det är i Piteå fredag den 13 juli (lägg märke till fredag den 13) hehe! Då ska jag iallafall hoppa LC & LB. Har även anmält mig dagen efter alltså 14 juli och då är jag anmäld till LB och LA!
 

amanda-föl

Skulle vilja sätta föl i Gia, fattar ni så söta föl hon skulle få :')
 
 
Tyyyyp såhääär:

amanda-söndag

Idag fotade jag Angelina och Vanillin när de hoppade, efter det följde Angelina mig hem och vi for ut och red mina ponnyer. Angelina fick sitta på Pikkan.
 
Vi for ut i skogen en sväng, var rätt mycket mygg ute så blev mycket trav. På hemvägen skrittade vi dock rätt mycket och hästarna gick i 120 då de var så irriterande på alla småkryp.
 
Imorgon har jag ingenting planerat, men mest troligt blir det ett ordentligt dressyrpass på Pikkan, Pedro får vi se vad jag gör med!

RSS 2.0