Amanda - intervallträning

Idag fick Dun jobba hårt, blev lite intervallträning och det tyckte han var jobbigt! Provade även ett nytt bett på honom, ett rakt. Men tycker inte han gick så bra på det, blev lite framtung så vi byter tillbaka till det tredelade. Har även tänkt prova ett tvådelat på honom någon dag och se hur han går på det!:)


Angelina - Varför jag flyttar

Har faktiskt fått endel kommentarer om varför jag ska flytta Pajero.
Ja jag har mitt stall på gården 10 meter från huset men det är inte det allt handlar om. Jag tycker att stalla upp hos Erica (som bor typ 600 meter från mig) är ett bra alternativ. Där kan jag få ridkompisar, jag kan få hjälp och tips av Erica om Pajero. Hon har en väldigt stor och fin ridbana. Där kan jag verkligen träna. Jag slipper åka in till ridhuset helatiden för att ha nog många hinder osv.
Plus att min mamma har varit ganska dålig förtillfället, sjukskriven och sånt. Så när jag sover hos min pojkvän så har hon tagit in och ut hästarna. Och hon känner sig inte helt bekväm med dom stora hästarna.
Så det är vell det som är anledningen varför jag flyttar honom :)!
 

Angelina - Blev vila

Igår hade jag tänkt rida men det fick bli en vilo dag för min lilla prins. Var ett sånt snöoväder så kände inte att jag behövde rida. Plus att det var nog sax för honom att få en vilo dag. Idag blir det iaf inte det. Ska rida ut på honom och ska testa ett nova bett som jag fick låna av Sandra.. Tror dock att det var lite förlitet men ska iaf testa och se hur han typ går på det.
Sen så ska jag smörja klart det sista grejorna innan vi flyttar till Erica imorgon :)

Angelina - Pannband

Pannband är sjukt snyggt att matcha med. Det är lite diskret men man ser det ju ändå. så sjukt snyggt att matcha med ett panndband till ALLA färeger. För det blir aldrig för mycket med bara ett pannband schabrak och tex benskydd/huva.
Funderar på om jag ska sattsa mer på att löpa in lite pannband till mina träns och schabrak ;)
                        
 
 
 

Angelina - Längtar

H¨Känenr mig sjukt taggaaaad på att flytta Pajen nu!! Ska bli så himla roligt. Känns som att vi kommer kunna ha så himla bra möjligheter och vi kommer lära oss mycket av Erica.
men iaf imorgon vet jag inte vad jag ska rida. Återstår att se. 
 
Här kommer lite ovisade bilder :D

Angelina - Min ridbana

Red på min ridbana idag stället för att rida ut. I början ville jag verkligen gråta när jag red.. Han var så sjukt jobbig och stretade hur mycket som helst. Försökte trycka allt jag kunde med benen men han bara travade på utan takt eller någon som hellst kontakt med munnen.. var sjukt nära på att bara hoppa av och lägga mig ner och gråta..
 
Men istället för att tycka synd om mig själv så skrittade jag 5 min och gjorde om allt. Helvete så fin han var!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asså helt serriöst! Hade ett perfekt stöd i handen och han bara tampade på bakifrån som aldrig förr! Sedan till och med i galoppen så var hhan så slamlad att han kunde gå i form även i galoppen :'D Åh shit vilken känsla. Åh lilla äckelhästen blev en dröm häst på slutet.
 
Nu ska jag ta bussen till min pojkvän. Men kanske hinner uppdatera ikväll igen!

Amanda - Mysmorgon

Har riktigt mysig morgon. Vaknade upp med min pojkvän, sedan gick jag ut till hästarna, släppte ut dem i hagen och hav dem frukost. Känns jätteskönt att få vara ledig idag. Nu ska jag ut i stallet och rida ut en sväng på Dun :D

En härlig bild sedan imorse, 3 fina ponnys och soluppgång!! Är en bild från min instagram, vill ni följa mig där så heter jag amandastenmanlindqvist.


Amanda - Elaka kommentarer?

Här i internetvärlden och speciellt i hästvärlden känns det som om de elaka och avundsjuka kommentarerna kastas hit och dit. Och nästintill alltid är kommentarerna anonyma, och varför tror ni det är de? Jo för att någon är så enormt avundsjuk på dig, någon vill få dig må dåligt. Vill man säga något utan att trycka ner någon eller starta en diskution så skriver man ut sitt namn och en adress. Men alla fortsätter med dessa (ursäkta språket) satans onödiga kommentarer. Och det är något som alltid kommer finnas kvar så varför ska vi ta illa upp? Det är svårt att låta bli, men tänk istället possitivt. Det är någon som är så avundsjuk så den måste tycka ner någon för att må bättre själv. Det roliga är också att man får elaka kommentarer på något man själv kan tycka är bra! Det var länge sedan jag fick en dum kommentar, men jag har exempelvis fått "Varför ska du hoppa så högt med din unghäst, LA är ju alldeles för högt du kommer bara förstöra henne" Och en sådan kommentar skrattar jag åt. Pikkan har grym kapacitet så varför inte ta vara på den? LA är högt, men en 6 årig ponny (som hon var då) får tävla upp till MSV A om den nu kvalat dit. Skulle Pikkan inte vara redo för en LA så skulle jag inte starta det men nu är hon det. 
 
Jag vet att det är svårt, men försök skita i alla onödiga kommentarer, i slutändan kommer ni skratta åt dem!

Angelina - imorgon

Imorgon blir det nog ännu en uteritt. Jag är tydligen ledig imorgon så kommer kunna rida i ljuset igen! Vilken tur man har.
Ska nog ha de 2 delade bettet i morgon och känna lite på honom. Jag tycker att han går så himla bra på hackamore! Faktiskt bättre än jag hade trott.
Insåg idag att han fått skav av mina reflex boots:( så kan inte använda dom på ett tag nu:( han som är så klantig och trampar på sig själv helatiden... Men men bara att försöka hålla honom så lugn jag bara kan
Nu ska jag duscha sen se en bit ur en film! Hörs imorgon!


Amanda - Måndag

Måndag idag och det blir vila för Dunet och han får ladda upp inför imorgon då min tanke är att rida ut på en lång uteritt i ljuset, är nämligen ledig imorgon! Känns jättehärligt att få en ledigdag mitt i skolveckan så blir det närmare till helgen igen! 
 
Iallafall så har Dun fått nya skor fram idag och det hade gått riktigt bra att sko honom. Har för övrigt haft Dun hos mig i drygt en månad, den 25 december kom han till mig. Och ännu är det obestämmt hur länge han ska stå hos mig men jag tycker verkligen om den ponnyn så för mig så får han mer än gärna fortsätta vara hos mig! :)

Amanda - Gulddetaljer

Denna underbara outfit kan bli din för bara 898kr vilket är ett bra pris för schabrak, lindor och luva och dessutom är det ju hur snyggt som helst. Det enkla stilrena marinblå som matchas med gulddetaljer! Love it!

Angelina - Långritt

Idag så red jag i 1½ timme :O! Shit vad länge det blev. For en runda jag bara brukar rida då och då på sommaren när man har mycket tid och jo jag kan säga att idag blev det då en väldigt ordentlig uteritt! Pajero var väldigt spännd i börjar försökte till och med vända hem 1 gång. Inte likt honom men antar att han var väldigt spännd eftersom det var längesen jag red ut i ljuset. 
 
galopperade ganska mycket men han var då inte trött ändå när vi kom hem. Konstigt.. han brukar ju bli trött så fort man landar på ridhuset ;)!
 
Sedan så har jag fortsatt att smörja all min utrustning och ska även tvätta bensnydd, benlidor, täcken ja allt ska vara rent tills på fredag då jag flyttar Pajero! 
Saknar fin ponnyn :')
 

Angelina - Outfit

Åh vill köpa detta. SÅ snyggt pch stilrent...
 
Eller vad tycker ni?

Angelina - Hemma

Idag bev jag hemma från skolan eftersom jag har sovit så fruktansvärt dåligt. Kände att om jag hade farit så hade det blivit midre gjort där än hemma så jag beslöt mig för att stanna hemma idag.
 
Hade tänkt gå ut nu och rida på min fina häst sendan även ska jag mocka och smörja massa med grejer nu innan Pajero flyttar till Erica på fredag! Kommer bli så kul och spännande!
Idag då är det bara -2 ute och det blåser så Pajero lär ju vara lagomt laddad idag.. Suck.. jag som är så trött...:/
 
 

Angelina - Hoppning

 
Igår var jag inne på ridhuset och hade markarbete. Pajero kändes väldigt stel och han ville allt utom att jobba.. så sjukt jobbig.. men han hade ju stått 2 dagar så kanske inte var så konstigt hade iaf upphöjda bommar på volten. galopperade över dom några ggr sen gav jag upp.. han var så sjukt jobbig.
 
Idag vaknade pajero på en mycket bättre sida! Han kändes så mjuk i uppvärmningen och stälde så fint åt båda hållen! Gick fram bra till bettet (rider nu på 2 delat). Och tyckte han funkade riktigt fin på det. Hade även mitt nya träns med remontnosgrimman. Tycker han gick bra på det också.Hoppade strömsholms fållan och tycker att dagens resultat blev 100ggr bättre än igår :)
Så kan bjuda på en film från idag som Olivia har filmat :D
 
 
 

Amanda - Uteritt

Har precis kommit in efter en härlig uteritt med dun. Blev ett rätt ordentligt pass med mycket trav och galopp. Var ute i ungefär 50 minuter!

Gjorde klart stallet så är bara att ta in dem ikväll! Bjuder även en bild på dun innan ridpasset:)


Amanda - Förkyld

Har dragit på mig en förkylning oh dessutom världens träningsvärk så gör ont bara av att gå eller om jag rör mig. Ett försök till att mocka imorse gjorde jag också men träningsvärken tar över så jag kan knappt lyfta en grep haha!

Ska iallafall försöka rida Dun idag men vi får väll se hur det går. Möjligtvis åker vi in till ridhuset, det var ett tag sedan vi var där och kunna rida ordentligt!


Angelina - Snart hemma

Hejsan!
Idag ska jag rida ändå. Har inte bestämt dock vad jag ska göra riktigt men de blir att rida iaf. Han har iaf stått i 2 dagar så han kommer säker att vara ganska pigg.
Hoppas på att jag kan få mig in till ridhuset och göra ett ordentligt pass på honom :) känns som att jag rider alldeles för lite dressyr på honom!


Angelina - HISS

Kingsland har riktigt snygga och stilrena produkter. Kan säga att de är ett av mina favorit märken även om jag inte äger nått som har en kingsland logga.. Men kanske har de senare någon gång. Har ju kännt på kvalitén osv så det vekjar vara ett ''rejält'' märke!
Nae ska nog börja köpa kingslands produkter. Såååå snygga :D!!!
 
 

Angelina - Ge mig pengar

 
Allt är från http://chevalridsport.se
 
VILL HA PENGAR :(!!!
 

Angelina - Vila

Igår och idag får Pajero vila. Kanske ska vila honom imorgon och på söndag också.. Har inte bestämmt mig än eftersom jag tycker han borde få en liten vila nu när han gått väldigt hårt de senaste tiden. Har galopparbetat han mycket och haft 2 dagas träningar osv.. Men återstår att se :) Han känns ju inte trött iaf!
 
Iaf så om jag rider imorgon och på söndag så hade jag tänkt ha ett markarbete och sedan ett dressyr pass.  Om en vecka så flyttar vi in till Erica och det kommer bli så himla roligt! Känns verkligen som att jag kommer kunna träna ordentligt i sommar eftersom att på sommrarna så tränar jag ju för Erica ändå :D Tränade ju med Vanillin för henne förr osv :)!
 
Igår kom även ett nytt träns jag beställt och mina tretorn ridstövlar sen så kom mitt eskadron i förrgår så nu har jag massa nytt att bli fotad i :D! Känns så sjukt kul att rida då man har ny utrustning! Tränset har 3 nosgrimmor, en pullarnosgrimma, en remont och en vanlig. Så blir ju bra att kunna testa allt på lilla Pajero :D
 

Amanda - Nästa köp?

Så fort Pikkan blir återställd ska detta träns inhandlas!
 

Amanda - Fina Dun

Ikväll känndes det iskallt ute, men red Dunet en stund på banan ändå. I början var han lite springig och vill inte hålla de tempo som jag ville men lyssnade bättre och bättre. I slutet var han kanonfin, jobbade med halt-trav-halt osv. Kom ingång med hela kroppen riktigt bra och fick riktigt fint och luftigt steg!
 
Provade även rida med min hoppsadel idag och tycker den låg riktigt bra på honom fakiskt! Han fick även prova mitt royalblå schabrak och han var kanonsnygg i det!
 

Angelina - Hööks har ingen egen fantasi

Kan säga att ibland blir jag så sjukt störd på hööks eftersom att dom härmar dom drya märkerna så sjukt mycket :O Asså viss utrustning är ju bara för likt! Fattar inte att någon stämmer dom ju xD!
Nae men nu har dom ju kommit ut med en ny katalog. Vår/sommar katalogen och där hittade jag ett par ridstövlar som ser nästan exakt ut som mina Veredus ridstövlar.. Åh får damp att dom ska härma så sjukt mycket! kom på nått eget någon gång!!!!
får damp på hööks... kolla bloggen!
http://norrlandsryttare.blogg.se

Angelina - Hackamore

Har ridit Pajero nu i tvådagar i rad på hacket och han verkar trivas väldigt bra med det. Tycker att han går fram fint för sänkeln och han tar i lite mer i galoppen! Så blir att börja använda det oftare! Sedan har jag även tänkt testa ett nova bett på honom så småning om. Men vi får se om jag hittar ett billigt eller om någon underbar människa skulle kunna låna ut ett till mig någradagar!
 
Idag ska jag rida Dressyr på min ridbana! Var längesen jag red på min ridbana nu!
 
Rider ni på hackamore och vad tycker ni om det ?:)

Angelina - Uteritt

Hejsan alla!
Igår så for jag ut och galopperade på Pajero som planerat. Han var duktig och han har verkligen börjat sätta ihop sig precis som jag vill att det ska vara!
Idag hade jag tänkr göra något liknande att galoppera rätt mycket för att stärcka muskler och att han även ska trärka sin kondition!
Mer uppdate sen!

Amanda - Jobbig dag

Igår, och även idag är en jobbig dag. Jag saknar att få träna ordentligt, hoppa och tävla.
 
Skrev för någon dag sedan att när jag longerade Pikkan märkte jag ingen hälta alls, men sedan longerade jag henne igår och då haltar hon igen. Förstår inte vad som är felet då hon ser helt fräch ut ena dagen och haltar den andra? När veterinären kollade på henne haltade hon inget och sedan bara en liten stund efter när jag longerade henne haltade hon. Känns inte alls kul det här :(

Angelina - Mysigaste

Igår så var jag rätt nere eftersom min pojkvän blev sjuk och jag skulle igentligen vara med han.. Har inte varit med han på snart 1 vecka.. Usch så jobbigt de känns :( Men på torsdag ska jag äntligen få träffa honom igen:)!
Iaf så gick jag ut och gick med Pajero. Han tyckte det var väldigt spännade eftersom det blåste väldigt mycket. Men snäll som han är lugnade han ser sig när jag sa till ordentligt. Söta häst!
 
Idag ska jag ut och galoppera lite hade jag tänkt. Mer inlägg kommer sen!

Angelina - Mysigaste

Igår så var jag rätt nere eftersom min pojkvän blev sjuk och jag skulle igentligen vara med han.. Har inte varit med han på snart 1 vecka.. Usch så jobbigt de känns :( Men på torsdag ska jag äntligen få träffa honom igen:)!
Iaf så gick jag ut och gick med Pajero. Han tyckte det var väldigt spännade eftersom det blåste väldigt mycket. Men snäll som han är lugnade han ser sig när jag sa till ordentligt. Söta häst!
 
Idag ska jag ut och galoppera lite hade jag tänkt. Mer inlägg kommer sen!

Amanda - Hiss


Jag vill verkligen hissa mina vita Jacson damasker som ni ser på bilen åvan. De är mjuka och fina, jättebra passform och dessutom lätta att tvätta och lika fina efter tvätt. 400 kr tror jag betalade för 4 stycken om jag inte minns helt fel. Och tycker det är ett jättebra pris. Jag har ägt mina i ca 3 år(?) och ser fortfarande nya ut, dock använder jag de endast till träning, tävling eller fotografering. Lätta att ta på och går betydligt snabbare än att linda!
Så hiss från mig, har ni inte ett par så tveka inte på att skaffa, ni lär inte ångra er :D
 
 
 
 

Amanda - Helt slut

Måndag, ny vecka och startade upp den med massa träning. Gymmade i 45 minuter och efter det Zumba i 55 minuter. Åkte hem, och har ikväll longerat Gia lite och ridit ett dressyrpass på Dun.
 
Dun värmde jag upp på volt, med att ställa ut och in. Jobbade sedan med delar ur LA:1 programmet, 10 metersvolten, ökade traven och skänkelvikning. Avslutade med två galopper, en gång i vardera varv runt fyrkanten, joggade sedan av honom på volten med olika temopväxlingar. Passet blev väll rund 45 minuter och känner mig riktigt nöjd!
 

Amanda - Härliga söndag

Idag har det varit en perfekt söndag, soligt och bara några grader kallt! 
 
Dun har som jag nämt tidigare skött sig kanonbra! Vi for ut en lång och mysig uteritt och han var riktigt trevlig ridmässigt och tjurade ingenting. Träffade dessutom nya hästar utan större reaktion!
 
Har även goda nyheter om Pikkan. Longerade henne idag och idag haltade hon ingenting alls. Inte det minsta kunde jag ana hälta,hon var dessutom riktigt busig. Ville gärna studsa och hoppa en hel del men fick henne efter en stund avslappnad och hon travade på i ett friskt och bra temop. Ska kolla henne om någon dag igen, ser jag inget då heller tänker vi åka in till ridhuset för att prova rida henne. (Känns säkrast att vara inom fyra väggar när jag ska upp på hennes rygg för första gången på ungifär 3 månader)
 
Under den här tiden så var hon fullt igång och så snygg i kroppen. Just nu har hon ju tappat den hel del, men såsmångingom ska vi vara där igen!!

Angelina - Avslöjar min hemlighet!

Hemligheter är barabappabamm!!! Är att jag ska flytta Oajero till ett nytt stall den 1 Februari! Mitt liv kommer att bli helt annars och både jag och Pajero kommer få mycket nytta av detta. Jag ska flytta till Erica Sjöströms stall. DÄr kommer jag kunna lära mig så mycket av Erica. Erica har tävlat en av sina hästar ända upp till 150 hoppning och är en mycket rutinerad ryttare. Hon har sjukt bra övningar som hon brukar hoppa och nu kommer jag kunna hänga med henne då hon ska in till ridhuset och hoppa. Så är det ju plus i kanten att Hannah Mattsson står i samma stall så jag kommer kunna rida ut med hon och Lisel väldigt ofta! Plus att vi kommer kunna fota varandra ofta :D!!!!
Känner mig så otroligt taggad på denna sommar just nu!
Så nu vet ni vad min hemlis var :D!
 
Bild på Erica och Maggan :)!

Angelina - Lottaträning dag 2

Idag var det som sagt banhoppning. Vi hoppade fram på ett vitt pank. Pajero som aldrig har titttat ens på ett hinder tittade till ordentligt! Men han hoppade ändå. Pajero var så otroligt lydig idag. Han kändes mjuk och framme och var dunder fin! Åh vad vi kommer ha kul i sommar!
Här får ni en film på dagens pass. Min fina underbara!!!!
 
 
Höj kvalitén på filmen :D!!!

Amanda - Just nu

Just nu är jag på väg hem med Dun efter en härlig uteritt, han har skött sig så bra! Berättar mer senare! Har även lite goda nyheter angående Pikkan!


Amanda - Gårdagen

Igår kom jag inte hem för än på kvällen och hade hunnit bli mörkt så jag fick rida på ridbanan. Jobbade mycket på 8-volten med att ställa både ut och in och att han skulle spåra. Han var riktigt fin i travarbetet men i galoppen blev han lite sprinig, jag tror dels att det är för att han inte orkar men även att han kan vara lite mörkrädd. För jag har märkt att när jag rider i dagsljus så är han väldigt lugn och avslappnad i jämförelse när jag rider i mörker, han blir genast mycket spändare och tittigare. Precis så var min förra ponny Goldman också!
 
Någon av era hästar/ponnyer som reagerar likt? :)

Angelina - Lottaträning dag 1

Idag på träningen hade vi en superbra övning som jag kommer träna på själv när jag ska ha nån typ av lösgörnade och lydnads övning. Vi hoppade även utan stigbyglar. Shit så sjukt jobbigt det var. Asså mina ben sa bara nej! Helt sjukt så jobbigt det var att sitta utan stigbygalar och hoppa. Men kul var det! Kommer kännas i benen och magen imorgon tror jag!
Pajero var så himla stakt i början och Lotta sa att jag skulle vara med bestämd med honom och verkligen ta tillbaka honom ordentligt så att han skulle börja lyssna på mina halvhalter och hjälper. Så ett tag där så tog jag i honom ordentligt. Och sen så behövde jag typ bara sitta tillbaka i saeln och han tog alla hjälper och alla halvhaler utan problem! Åh så kul!!!!
Han har ju verkligen bara flängt runt med mig den seaste tiden och jag har inte vågat rikgigt att ta tillbaka honom. Men nu jävlar! Nu hände det nånting!
Är väldigt nöjd med dagen. Pajero var väldigt svettig men kändes inte alls trött i slutet.. Snarare piggare än i början på passet!
 
Så fort vi kom hem så helrakade jag Pajero. Så nu är han naken på rumpan också! Är så sjukt taggad på imorgon, detta kommer bli så sjukt kul :'D
Två bilder från idag !
 
Komihåg att efter helgen ska jag avslöja min hemlighet vad som kommer förändra min framtid ;)
Det inlägget kommer nog imorgon ska ni se ;)!!

Amanda - Fynda hos Cheval

Nu kan ni passa på att fyna något hos Cheval då det har endel produkter med nedsatt pris. Den här Kingslandsvästen är något jag verkligen inte skulle tacka nej till. Riktigt snygg! Eller hur?
 
Orginalpris 2 290:- Nu 1 716:-
 
 

Angelina - Mocka

Nu ska jag he mig ut och mocka och paka alla saker jag ska ha på täningen senare idag. Hade tänkt att fördsöka hinna ta kort på mina outfits men det är bara om jag hinner det. 
Imorse så tog jag ut dom 06:20. Och lilla Pajero låg ner och sov och ville inte kliva upp. Åh min goa kille :'D Morgon trötta är vi alla!
Men kanske inte uppdaterar föräns efterträingen idag! TAGGAAAA!!!!
 
Bild från provridnindgen på Pajero :D

Angelina - Tretorn Advance

Har ju även ett par Tretorn Advance. Men kedjan är trasig på dom. Så jag har beställt hem ett par helt nya nu med extra höga skaft. Mina tretorn köpte jag begagnat så kände att det var värdare att köpa nya än att laga dom gamla.
Kände att jag ville ha en extra stövel eftersom jag är så rädd om mina Veredus.. Så kan ja tävla och träna i mina Veredus och skrota runt i tretorn. 
 
Så dessa kommer förhoppningsvis hem till mig nästa vecka :D!
 
Har tagit in hästarna halv 9 och smörjt upp min utrustning. Känns skönt att de ser fräch ut till morgondagens träning :D!

Angelina - Världensfinaste

Red ett ldressyrpass idag på Pajero. Asså vilken kille han är! Blir lika förvånad vecka efter vecka. Han går så sjukt bra just nu!!!!
Hoppas han är lika fin och följsam i morgon på träningen! Känns så kul att träna när han var så fin idag. Lyssnade på halvhalter, låg fint i båda händerna och trampade på med ett friskt tempo framåt bakfrån. Åh vilken känsla jag har nu!
Har tvättat mina schabrak och ska ta kort på dom imorgon hade jag tänkt så hoppas ni vill se alla mina outfits?
 

Angelina - Veredus Guarnieri

Mina Veredus guarnieri är serriöst dom bästa skönaste stövlarna jag någonsin haft! Är så sjukt nöjd med dom. Dom sitter sjukt bra på foten, dragkedjan är väldigt rejäl! Den som her sönder den lyckas då riktigt bra! Jag har haft dessa stövlar sedan 2011 och de ser fortfarande ut som nya! På insidan finns det ett fäste så man får mer grepp mot sadeln. Sulan är väldigt rejäl och den är ställbar i vaden. (ni ser den runda saker högt upp på ridsöveln, den går att vida på så att trådarna blir tightare) Måste säga till er som är less på att laga stövlar! Köp dessa! Ni kommer aldrig mer behöva tänka på att ens köpa ett par nya ridstövlar!
Finns även sporrhållare så inte sporren glider på ridsöveln.
Nackdelen med dessa är att dom är rätt så dyra..
Dessa i betyg får lätt 10/10 av mig!
 
Vad har ni för ridstövlar? Vad är bra och dåligt med dom?
 

Angelina - Vila

Igår fick Pajero vila. Jag pluggade och de vart ända upp till -27 så jag sket i det och tog in honom och bostade på han istället. Tog in dom kl 7 men brukar ta in dom halv 9 - 9. Men iaf så fick dom gå in tidigare. Sedan gick jag in och pluggade och bakade. Var ju även med Hampus :)
 
Men idag ska jag he mig ut i kylan! Det är ett måste. Han kan inte stå ytteligare en dag till. Så idag blir det fara ut och rida!
 

Amanda - Lyx vs Budgeta


Amanda - Nära på en avamling

Igår var jag trots allt nära på åka av Dun. Red barbacka lite på gården, tänkte skritta fram honom en bit efter vägen men innan jag knappt kom från gården så vände han och drog iväg hem mot stallet. Och där satt jag barbacka och med långa tyglar, men det gick bra fick tag i tyglarna rätt snabbt men fick inte alls stopp på honom, han stannade inte för än han nästan sprang in i stallväggen då han tvärvände åt sidan och det var då jag åkte fram på halsen hängande på sniskan. Fick mig upp igen och sedan red jag direkt förbi på samma ställe igen, tydlig och bestämd och sedan var det inga problem.
 
Travade i 8-volter på gården och han var riktigt fin! Jobbade på bra. Blev inte så länge, ca 15-20 minuter eftersom det var så kallt ute. Idag har vi -30 hemma hos oss, så en vila blir det!
 

Angelina - Planeringen

Enligt planeringen denna vecka så ska jag rida ut idag. Men eftersom det är -25 ute så får vi se hur sugen jag är. Dessutom så har jag ett prov imorgon som jag hade tänkt jag skulle ta tag i det och plugga lite på det. Men vi får se kommer nog ändå fara ut och skritta honom så han får komma ut och röra på sig lite :)
Eftersom att han stod igår så får jag dåligt samvete om han ska stå idag igen eftersom att det är träning i helgen. Men kanske kan gulla med mamma och fråga om jag får ta in han till ridhuset ikväll :D
Vanillin och Agnes ska ju även vara med på träningen i helgen så ska bli kul att få se dom igen. Älsakde saknade lilla ponny :D Är så glad att jag fortfarande får se dig och se hur du och Agnes utveklas tillsammans!

Angelina - Min nya :D

Detta kommer då bli en av mina nya outfits :D
Hade tänkt lägga ut alla mina outfits om det är någon som vill se ?:)
Fattar ni hur snyggt detta kommer bli?!???! :D
Limegönt / Marinblå Outfit :D

Angelina - Baka!

Just nu sitter jag hos Hampus och vi spelar tv spel.. Eller han gör det och jag sitter vid datorn. Men nu hade jag tänkt att gå iväg och baka lite hallongrottor! Mumms!
Stakars stakars Amanda.. Vi får verkligen hålla tummanra för att lilla Pikkan ska bli frisk igen så hon kan fortsätta med det dom höll på med. 
Nu ska ja BAKA!!!!

Amanda - Veterinärbesök

Idag kom veterinären och kikade på Pikkan och godkännde jag skulle sätta igång henne. Och inte börja skritta i flera veckor utan börja rida ca 3 dagar i veckan rätt intensivt i skritt och trav ca 15 minuter till en början.
Tog in henne i ridhuset och gick med henne och tog sedan longeringslinan och lät henne trava, och rätt fort började hon halta. Så nej, ingen igångsättning blir det. Fortfarande halt ponny. Just nu känner jag mig så nere, åh. Allt jag önskar just nu är att få en helt frisk ponny igen..
 
Är inte speciellt sugen på skriva, något ni undrar så fråga! Kommer kanske med ett inlägg senare ikväll.

Angelina - Sjukt snyggt!

Hittade detta imorse! Fytusan så sjukt snyggt! JAG DÖÖÖR!
Tänk om jag bara hade haft alla pengar i världen :(
http://norrlandsryttare.blogg.se
Allt hittar ni på http://charlies.nu
 
Idag så ska jag ju som sagt till Hampus så idag får lilla Pajen vila. Tror att han kommer ha träningsverk i kroppen idag eftersom att jag red rätt så hårt igår ;) Men iaf tror inte jag kommer med något mer inlägg idag. Men man vet aldrig ;)!

Angelina - Taggad

Är väldigt taggad till helgen då jag ska hoppträna för Lotta! Blir ju tredjegången nu och hoppas hon kommer vilja fortsätta träna här i Skellefteå. Men det tror jag absolut hon vill göra för vi har så många fina och duktiga ekipage här :D!
Idag så jobbade jag Pajero på en liten volt jag hittade på vägen in i byn. Så fört for jag och red fram bara efter lilla brönet sen gick jag tillbaka till volten och jobbade honom. Han tycker att det är väldigt jobbigt att gå på små volter så det blev ett perfekt pass för dagen. När jag tyckte han kändes nog lösgjord och fin så skrittade jag hem igen. Imorgon far jag till Hampus så då får Mamma ta hand om honom. (Vila).

Angelina - Planer för dagen

Idag ska jag först och främst gå klart i skolan och komma mig hem och äta något. Sedan blir det att gå ut i stallet och mocka, sopa, spåna och fylla hösäckar. Sedan ska jag ut och rida på Pajero. Blir en uteritt idag med fast med lite intervaller hade jag tänkt lägga in så han får jobba ordentligt.
Har även tänkt lägga ut bilder på alla mina outfits så ska ta in vissa schabrak och tvätta upp dom lite så dom ser frächa och fina ut när jag lägger ut dom. Kan säga att de var ett tag sen jag tvättade mina schabrak :( fast byter ju så ofta så det hinner aldrgi bli så speciellt skitiga xD!
Ska också försöka hinna smörja upp min sadel eftersom den är så ny än.
Har inte så mycket mer att säga så kommer ett till inlägg ikväll :D
 
min vackra underbara häst..<3
Idag var han såååå duktig :'D
Finns film om ni vill se?:D

Amanda - Åsiktsinlägg ang hjälm

Det finns mycket, väldigt mycket snack om att använda hjälm eller inte inom ridsporten. Men det finns faktiskt ingen lag på att använda varken ridhjälm eller ridväst (med undantag på ridklubbar eller tävlingar ex) och jag tycker att det är upp till var och en att bestämma om man ska rida med eller utan hjälm men föredrar såklart hjälm, säkerheten är viktig. Men det händer väldigt ofta att man tittar in på bloggar där man ser folk rida utan hjälm, och ofta någon kommentar att man är oansvarig och de mindre barnen som ser upp till en kommer göra samma sak. Men jag tycker det är okej att lägga upp bilder utan att du använder hjälm oavsätt hur många läsare du än har. För alla bör ta sitt egna ansvar, och på yngre barn tycker jag det är föräldrarnas ansvar att barnen använder hjälm.
 
Jag själv använder alltid ridhjälm just pga säkerheten och att jag känner mig betydligt tryggare. Nu när jag rider Dun har jag även ridväst när jag rider ute eftersom han brukar vara lite busig. Visst händer det ibland jag ridit utan hjälm men det är endast för fotografering och för att få fina bilder. Men man ska aldrig glömma bort att det är hästar vi håller på med, den kan hända en olycka även du inte anar det!
 
Vad har ni för åsikter angående att andvända hjälm?

Angelina - Mitt liv vänder

Nu äntligen har jag kommit till en tidpunkt jag inte trodde skulle komma. Jag har inte vågat mig dit men nu är det ett måste. Måste släppa tagen om det vardagliga och se frammåt i framtiden ist. Nu är det dags att ta ett stort kliv frammåt i livet. Mer om detta får ni veta efter helgen/ till veckan. 
Måste bara säga att jag är så sjukt lycklig just nu :')
 
PS! Pajero var superfin på uteritten idag!

Amanda - Hela 4 år med min fina

Idag har jag haft finaste Gia i hela 4 år, åh vad tiden går fort. Minns det som igår när hon kom till mig.
 

Angelina - Om min tränare Lotta

 
Lite om min tränare Lotta.
Internationellt tävlande ryttarinna inom hästhoppning med stort engagemang! Ett brinnande intresse och är målmedveten med flertal meriter! Lotta har deltagit i bla Olympiska spelen 2008, Europa Mästerskap 2007, Världscuper, Svenska Mästerskap, med bästa resultat; GULD utomhus 2011.

Så nu vet ni lite om henne också :D
Jag tycker Lotta är en supertränare eftersom att hon tar alla på allvar spelaringenroll om du har ponny/häst travare unghäst eller nånting. Du får samma hjälp och hon är verkligen jätteduktig på det hon gör! Är så nöjd med henne! :)

Angelina - today

Idag så är -16 ute så de är ändå inte vidrigt kallt. Men blir iaf en uteritt idag för Pajero och mig. Ska nog träna mycket skänkelvikningar eftervägen och sedan blir det väll lite galop också. Det som vi tycker är så roligt :D!
Imorgon har jag inte planerat riktigt vad jag ska göra men i helgen är det KURS!!!! 
 
Men ska försöka göra en liten veckoplanering:)
 
Måndag: Uteritt
Tisdag: Uteritt/intervall
Onsdag: Vila
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Lotta kurs markarbete/hoppning
Söndag: Lotta Kurs Banhoppning
 
Typ så ska mitt shema se ut för veckan :D!

Amanda - Kall om mulen

Tror det är någon som borde frysa lite om näsan :$


Amanda - Gårdagen

Igår blev som sagt ännu än än uteritt på Dun, och duktig var han ääven denna gång. Lite mer spänd än i lördags men gick ändå på hela vägen utan att stanna, vilja vända eller tjura. Tror detta släppt nu och han insett att han inte får göra så. Blev mest skritt och trav igår och två små galopper. Var så kallt ute och ville inte han skulle bli svettig.
 
På tal om kylan? Hur gör ni på vintern när det är kallt ute, rider ni ändå eller låter ni hästarna vila? Här i norrland är det så ofta kallt så jag måste rida ändå, dock får man anpassa ridningen efter kylan. För att rida ett ordentligt pass i -20 är varken bra för häst eller ryttare. Idag är en sådan dag, -22 ute. Så vi får helt enkelt se, blir det inte varmare får Dunis vila. Annars blir det bara ett kort och enkelt pass på ridbanan.

Angelina - Roligt

 
Igår så for jag ut och red på Pajero. Betydligt luganre kille än på länge måste jag säga. Han var hur lugn och snäll som helst. Han brukar ju tycka det är kul att rejsa lite för mycket men igår var han alldeles lagom. Kändes skönt för mig.
Jag tror att på vinter blir hästarna lite piggare eftersom att det är kallt ute. Dom vill nog hålla igång kroppen så den blir varm därför är som mer på på vintern och vill bara springa. Jag upplevde detta väldigt starkt då jag hade Vanillin. På vinyter var hon helt galen. Men på sommaren var hon mycket lugnare. Hon var alltid pigg och så men inte så att hon höll på att dö så pigg hon var. Vinter tid är pollarna mer taggade!
 
Har inga nya bilder så får bli från arkivet som vanligt ;)

Angelina - Film

 

Angelina - Hoppning

Insåg just att ett inlägg jag skrev igår från min mobil inte har kommit upp på bloggen.... FYFAN FÖR BLOGG.SE!!!
 
Nae men idag så hoppade jag Pajero inne i ridhuset med sällskap av Sara och Obben, Erica och Maggan sedan även Hanna och hennes häst :) Vi hoppade 5½ an sen 2 galoppspring till ett räcke sen en linje till ett till räcke. Var en perfekt övning gör mig och Pajero. Igår så red jag dressyr på pelhamet i ridhuset. Han är sååå mtcket finare på rakr bett är på 3 delat så ska rida på det tills jag kollat upp tänderna på honom. Idag kändes det verkligen att han tog tag och gick verkligen fram för bettet. Tog stöd och var hur fin som hellst i munnen snörde ingenting på huvet i galoppen åh min magiska häst!!!
 
Iaf så är jag sjukt nöjd över dagen. Hoppade som en gud även om jag var sjuk.. Kunde knappt prata medans jag red. men Pajero hoppar ändå om jag är lite sjuk och svag :'D Hoppade allt på 110 i slutet och herregud var allt bara satt! Sedan så tycker inte jag 110 känns speciellt högt längre :D! Har film i mobilen som jag troligvis lägger ut senare! :D

Amanda - Fredag,lördag

Fredagens ridning var ingen höjdare. Red på banan och Dun ville inte sammarbeta speciellt mycket, han lotsades vara rädd för en hel del saker. Han tycker att galoppen fortfarande är jobbig så i galoppen vill han gärna springa extra fort, och komma undan jobbet. Och det är skillnad från ute och på banan, på banan försöker han komma undan jobbet medans ute kan han galoppera i en lugnt och fint tempo. Ridnignen fick sluta helt plötsligt då Gia och Pikkan sprängde hagen.. Och Pikkan tog ut all sin energi och sprang som bara den, mer vild än tam.
 
Lördagen alltså idag började med stalljoure på ridhuset, vilket innebär att vi ska släppa ut alla ridskolans hästar, mocka, spåna, sopa och fylla höpåsar. Var bara jag, Angelina och Ebba så tog rätt lång tid och jobbigt är det, men samtidigt rätt mysigt att få vara där på morgonen.
När jag kom hem red jag direkt och idag är jag så nöjd över honom, duktiga Dun! Vi red ut på en helt ny väg där vi aldrig ridit förut och han var lugn och jättesnäll hela ritten, ingen tjur eller bus överhuvudtaget! Oj så duktig han var!
 
Imorgon blir det antingen uteritt igen eller en sväng på banan, men än så länge lutar det åt en uteritt. Bra att passa på medans det är helg och ljust ute. Banan får nog vänta tills på måndag. Är ju mörkt när jag kommer hem från skolan men har belyst ridbana så det blir inga problem!

Amanda - Fina Pedro

Finaste killen, åh vad jag saknar honom!

Angelina - Videoinlägg

 
Hoppas ni tycker den var nog bra :D

Angelina - skolan

Asså att det ska måsta vara sån sjukt stor skillnad då vi har skola... Blir ju ingen uppdatering. Hinner ingenting just känner jag så jag har knappt hunnit sätta mig vid datorn. Men iaf så tyvärr så kommer det väll vara såhär ett tag framöver.
Idag ska jag vara med Tove Söderström! (skellefteaekipage.blogg.se) så det kommer bli sjukt trevligt. Vi är ju gammla kompisar sen många år tilbaka! Synd bara att tidern inte räcker till att vara med denna söta tjej oftare! :(
Idag ska jag troligtvis in till ridhuset och rida :D
Sen så har mina saker kommit som jag beställade från hööks :D! Lycka!!!

Amanda - Duktiga Dun

Idag är jag sååå nöjd över Dun! Vi red ut och han tjollrade ingenting, han har haft ett speciellt ställe där han alltid vill vända på där vi fåt bråka lite, men idag travade han på lugnt och avslappnar utan problem förbi! Galopperade en hel del. Har tidigare kräft mycket i galoppen så han inte haft en chans till att vända om hem men idag fick han galoppera i lugnt tempo på lite halvlånga tyglar! Jättefin var han. Dock i slutet provade han vänduta om hem i galoppen, och då var jag nära på åka av hahah, var inte alls berädd på det! Men sa till honom och sedan fortsatt vi i galoppen utan några som helst problem :)
 

Angelina - ojojoj

Ojoj så dåligt jag har bloggat nu :(!!
Men har helt enkelt inte kunnat eller haft tid. Jag funderar på att göra en videoblogg senare och berätta om mina senaste dagar. :)

Amanda - Gårdagens ridning

Igår red jag som sagt barbacka på Dun på min ridbana. Gick jättebra! Som uppvärmning jobbade vi med 10 metersvolter vid varje hörn. På långsidorna jobbade jag med rakriktning och öppna och på kortsidorna gjorde jag en övergång till halt. Efter ett tag gick jag in på en stor volt, jobbade först med övergångar mellan skritt och trav och sedan övergångar mellan skritt och galopp. Galoppsrbetet tyckte han var jobbigt men efter ett tag fick jag till riktigt bra fattningar och då gav jag mig.

Blev ett rätt ordentligt ridpass igår så idag ska han få vila!


Amanda - Söndag

Måste börja med att tacka för så många kommentarer som jag fick på inlägget med bilderna på Dun, blir så betydigt mycket roligare att blogga då :D
 
Idag har jag varit i vitbergbacken med några kompisar och jag har lyckats ramla en del med snowboarden så har lite ont på rumpan hahha ;) Så vi får se hur bra det går att rida ikväll. Iallafall ska jag och Dun träna på galoppfattningar (vilket stärker galoppen) och jag funderar dessutom på rida honom barbacka för första gången, om jag vågar hihi. För skumpig det är han ;)

Amanda - Dunet

Idag red jag hemma på banan när Angelina fotade, men var verkligen iskallt så blev nog bara 15 minuters ridning innan jag höll på frysa ihjäl. Han ändå få en hel del fina bilder som jag tänkte visa här!
 

Amanda - Gårdagens dressyrpass

Igår for vi in till ridhuset och trimmade lite. Vi tränade mycket på rakriktning och att han skulle spåra då han har väldigt lätt att gå med bakdelen innanför spåret, speciellt i höger. Så vi jobbade på det och han tyckte det var riktigt jobbigt. Men fin var han!
 
Idag kommer Angelina och det blir lite fotning, blir toppen! Har ju knappt visat några bilder på honom :)

Angelina - vila

Idag fick Pajero en vilo dag eftersom jag är helt slut. Har varit ute och åkte skoter hela dagen med min fina pojkvän. Sen har jag just gjort klart stallet så hästarna slipper ligga och sova i sitt bajs :]!
 
Imorgon ska nog jag fota amanda och hon mig men vi får se hur det blir :D Ska iaf fota henne med Dun.
 
Känner att jag måste få skriva av mig lite också.. Måste säga att igår hade jag en fruktansvärt svår kväll. Efter jag hade gjort klart årsresumén så började jag tänka väldigt mycket på Vanillin. Usch de svider att bara skriva hennes fina namn.. 
Kan inte fatta att ett djur kan sätta sig in i en hjärta så himla djupt. Hon var verkligen min typ av häst som gjorde allt. Men samtidigt var hon sjukt svår att rida och komma åt. Hennes vilja till allt var otrolig. Och de fick mig att känna mig så tygg på hennes rygg. Men när jag ser Vanillin nu med Agnes så är de som att allt känns så mycket lättare. Jag ser att Vannis trivs med Agnes. Och Agnes trivs bra med Vanillin.
Jag kommer aldrig kunna jämföra Vanillin med någon..
Pajero är en mycket snäll herre. Han hoppar allt du styr på. Men då är det ju bara de att han orkar inte riktigt bära sig i galoppen. Där Vanillin hade det enklast. Känns så tungt att måsta träna in det eftersom det kan ta en väldigt lång tid..
Men jag har bestämt mig! Jag ska kämpa som fan för mig och Pajero!

Angelina - Årsresumé del 2

Juli
 
Red på Vanillin som vanligt och började även rida en häst som hette Zaretsa. Red henne 2-3 ggr i veckan. hade sommarlov och jobbade bara på förmiddagen så han med både Vanillin och ''Ester''.
Den 14 Juli tävlade vi i Piteåridklubb. Hoppade en LB & LA. I Lb stannade hon på sista hindret i grunden och vi fick 4fel.. Han kändes jättekonstig på framhoppningen till LA och ville verkligen inte hoppa... Sen inne på banan så stannade vi ut oss på första hindret. Vilket inte var likt Vanillin..
Redan nästa helg var det en till tävling i norrskenets kör och ridklubb. Hoppade en LB och LA.
I LB så fick vi 4 fel i grunden. Sen i LA fick jag 12 fel varav 1 stopp som jag minns verkligen var mitt fel eftersom jag jagade henne mot hindret. Sen rev vi 2 hinder. Men FAN så fin hon var! Asså går inte att beskriva hur sjukt bra hon hoppade de 6 sista hindrerna! Var så sjukt gald även om vi hade fått massa fel.
Jag och Agnes bytte/lånade hästar. Agnes skulle få testa tävla Vanillin i Vindeln. Hon hoppade LD&LC Hon fick 4 fel i LC men dom var väldigt fina tillsammans. Detta var då jag insåg hur sjukt bra dom matchade ihop!
Vanillin kom hem igen och Benji for till Agnes igen. 
 
LOVE
Ester :D
Zaretsa :D<3
Vanillin 
Bilder från idag :D
Hon är så jäkla grym!!
<3:(
<3
Går inte beskriva dig med ord<3
Fina Zaretsa !<3
Lisabeth och Benjamin:)
Jag &amp; Benjamin.<br />
<br />
HAHAHA jag ser väldigt stor ut xD!!!
 
Augusti

Jag fortsatte rida Vanillin som Vanligt och sa upp mig från att rida Ester eftersom jag ville ägna all tid till Vanillin eftersom jag hade tänkt lägga ut en ny annons på henne...:(
Tränade för Erica Sjöström.
Tävlade min sista tävling på Vanillin den 11 aug. Hoppade en LB & LA.
I LB stannade hon på sista eftersom jag frog så mycket i ena tygeln.. Men i LA nollade vi. Den avr dessutom Nationell så jag var så sjukt nöjd.. Äntligen fick vi visa att vi kunde! På träningar hade hon aldrig stannat på LA banonra. Men antar att det har med mina nerver att göra!
Iaf så nollade jag våran sista tävling.. Mina mål med Vanillin var nu nådda!
Hade hästensdag på ridskolan och visade upp hoppning. Hade lite höjdhoppning.
 
 
massa bilder på bloggen :D
http://norrlandsryttare.blogg.se
Du är så underbart fin min ängel<3
http://norrlandsryttare.blogg.se
<font face="arial" size="3">Världens bästa ponny idag på träningen :D läs mer och se mer bilder på bloggen :D<br />
<a href="http://norrlandsryttare.blogg.se" class="" onClick="javascript: window.open('/externalLinkRedirect.php?url=http%3A%2F%2Fnorrlandsryttare.blogg.se');return false">http://norrlandsryttare.blogg.se</a></font>
<div style="font-style: italic; font-family: georgia; font-size: small;"></div>
Vanillin
sto
*2003
Arab/fjording
NOLLADE helgens nationella LA!!! 
Så grym du är Vanillin! <3
Nån som har lust att prata med mig på skype ?:)
adda: angelinaohlin
Ibland tycker jag verkligen inte om dig cp ponny<3
http://norrlandsryttare.blogg.se
 
September

1a September for jag och provred Pajero och sundsvall. For med en nära kompis som just tagit körkortet.
Tränade för Erica Sjöström med Vanillin.
15 september for jag till sundsvall igen fast med mamma och prevred Pajero ännu engång.
20 september sa jag hejdå till min bästavän i som jag tagit från att bara ha varit en vanlig ponny till att bli en fantastisk ponny som hoppade som en gud även om hennes teknik var förstöd sen hon var 5.. Känns att det tar så sjukt ont även idag. Men jag är glad att jag fick äga denna underbara prinsessa i 3 år och 5 månader. Jag älskade henne och kommer alltid göra det. Hon är en del av mig. Jag har väx upp med denna fina skapelse..
21 september kom Pajero hem till mig. Och jag fick ett litet ploster på såret efteratt ha sålt en del av mig..
 
<font size="4" face="georgia">I morgon bär det av mot sundsvall ännu en gång. Förhoppningsvis sista ;)<br />
<br />
(bild från i onsdags)</font>
Tårana bara rinner.. kan inte fatta att det som ska hända snart kommer ske..
Vanillin kommer snart inte vara min längre.. Vi har nu fått reda på en trolig köpare..:( 
Fyfan detta kommer vara det svåraste beslutet i mitt liv.
Älskade älskade Vannis :'(
Jag har världens finaste ponny!<3
Världens bästa ponny<3
Pajero
Valack
Född 2002
Pajero
Valack
född 2002
 
Oktober
 
Jag började känna in mig på Pajero. Jag tyckte allt var så läskigt och svårt till en början. Man Pajero hjälpte mig mycket och allt blev lättare och lättare!
Saknaden efter Vanillin var jobbig. Jag grät mig till söms flera nätter irad. Kändes så sjukt tomt i mig jag visste inte vars jag skulle ta vägen. Vad hade jag gjort.. jag sålde det bästa jag hade..
7-8 oktober tränade jag för Lotta shultz. Efter denna tränings helgen insåg jag verkligen att jag hade köpt mig en väldigt fin häst jag kunde lita på. Han tog mig runt en 110 bana utan problem. Och jag var livrädd...
28 Oktober prövade jag rida Pajero i halsring och det gick kalas bra! Litar på han till 100%.
29 Oktober hoppade jag 135 på pajero.
 
 
http://norrlandsryttare.blogg.se
<a href="http://norrlandsryttare.blogg.se" class="" onClick="javascript: window.open('/externalLinkRedirect.php?url=http%3A%2F%2Fnorrlandsryttare.blogg.se');return false">http://norrlandsryttare.blogg.se</a>
Usch gumman.. trodde aldrig det skulle bli såhär jobbigt.
Saknar dig så otroligt mycket.....<3
http://norrlandsryttare.blogg.se
http://norrlandsryttare.blogg.se
Världens finaste Pajero<3
Jag älskar min häst så sjukt mke<3
hoppade 135 cm idag med Pajero :) någon som vill ha film?=)
 
November

Pajero skadade sig i tansporten och trampade av sig en sko. Efterskoningen så blev han halt. Men redan efter 4 dagar så såg han frisk ut. Medans Paj stod passade jag på att rida lite på Benji!
Paj blev inte stående länge. Han hade väll skräckt sig lite lätt då han hade varit utan sko på ena benet. 
 
&lt;i style="font-family: georgia; font-size: small;"&gt;Benjamin<br />
Valack<br />
f. 1994<br />
135cm&nbsp;<br />
<br />
Jag är 165.Hihi jag å benji:$
 
 
December
Fortsatte rida Pajero som vanligt tränade för Lotta shultz den 1-2 december. Gick sjukt bra denna gången med!
Firade 1 år den 17 december med min pojkvän Hampus.
Tog fina julkort med min finaste!
Tävlings debut med Pajero den 27 dec. Hoppade 90 och nollade allt!
 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ANmIOdqgs6s
Världens bästa<3
Måste bara få saga att alla bilderna som är tagna denna dagen då det snöade är tagna av min pojkvän!
Fatta hur duktig han är på att fota :D:D
1år tillsammans idag!<3
Älskar dig Hampus!
FINNS MASSA BILDER PÅ BLOGGEN!!!
http://norrlandsryttare.blogg.se
Ska verkligen kämpa för oss!<3
Foto: @Hannahma

Angelina - Korta dagar

Asså daganra är alldeles för korta! Man hinner verkligen inte med allt man vill på endag!
Hade tänkt göra årsresumén klart igår men inte hann jag det inte.. Hann inte ens sätta mig vid datorn. Men iaf så kommer den upp nu ikv!
 
Idag så red jag på min ridbana. De var -12 grader så jag bestämde mig för att ha täcke på Pajen och se om han fick skav av det då jag red. Men de fick han inte :D! Red ändå i typ 30-40 min. Och jag fick ha på mig mina mysiga tjockkläder! Mysigt!
Pajero var så sjukt fin idag. Asså åh så nöjd jag är över dagens ridpass. Min fina valack börjar ta sig ordentlig och han har börjat formas efter hur jag vill ha han :D!
Tack snälla Olivia som fotade! ♥
 
Här har ni lite härliga bilder från dagens undebara pass! :D
 
Min underbaring!♥

Amanda - Gårdagens uteritt

Igår red jag och Dun ut, först plumsade vi lite i skritt i djupsnö, sedan for vi ut efter en skottad väg. Han försökte endast vända hem en gång, men sa till honom direkt och efter det provade han inget mer och fortsatte. Duktiga killen! Behövde inte stå och bråka utan piskade till honom på rumpan och smackade, massa beröm fick han sen. Jag tror att såsmåningom (väldigt snart) kommer han ge sig helt!
 
Måste säga att Dun är en ponny jag fastnad för, han är verkligen min typ och riktigt rolig att rida :D

Angelina - de senaste daganra

Igår så for vi in till ridhuset och hoppade studs. Red på hacket och jag tyckte han funkade riktigt bra på det ändå. Kommer ju åt honom mer med bett men det funkade helt OK men hacket. 
Hoppade en studsserie på 4 hinder. Men började fört med att ha kavaletti bommar så han fick värma upp ordentligt. Sen körde vi på med studs ett tag sen i slutet hoppade jag en kombinaton 2ggr på bara typ 60cm :) Sjukt kul kan jag säga att de var!
 
Idag for jag och Hampus ut och gick med min hund och Pajero. Jag tänkte att Paj skulle få en lugn dag idag eftersom han fick kämpa rätt så hårt igår då vi hoppade studsen :D. Vi var ute ca. 50-60 min. Duktiga vi är!
 
Mer om årsresumen kommer inom kort! Och även dessa bilder!

Amanda - Årsrumé 2012

JANUARI
• Både Pikkan och Pedro gick jättebra och vi tränade en hel del.
• 14 Januari firade jag och Gia 3 år och den 31 Januari firade vi två år med Pedro.
 
 
FEBRUARI
• Jag invigde mitt nya gröna lamicellschabrak och scapahuvan på Pikkan,
• Hoppade 120 för första gången med henne.
 
 
MARS
• Årets första tävling. Hoppning med Pikkan i Luleå!
• Tränade vidare med Pikkan och Pedro.
• Gjorde en liten makeover på en smutsig Gia.
• Tävling på Skellefteå Ridklubb, debuterade LB och nollade.
 
 
APRIL
• Hopptränade för Erik Berggren och hoppade bana på 110 med Pikkan för första gången.
 
 
MAJ
• Pedros första tävling under 2012, hemmaplan och vann LB:1 och LA:1
• Pikkan tävlade också då, LB:1 där hon kom 3:a och LA:1 gick inte alls bra.
• Åker på meeting i Vännäs med Pikkan, debuterar LA och Pikkan hoppar 150 istället för 110;)
• Hemmaplan tävling, LC och LB. Pikkans första LB med avd A och 2 placering.
 
 
JUNI
• Åker till Cypern så hästarna får sig lite semester
• Tävlar Pedro i Sandgärdan, 2 placering i LA:1
 
 
JULI
• Träning, träning, träning. Hoppar Pikkan för Erica Sjöström.
• Tävlar i Piteå, även vår andra LA. Tävlar i Vindeln, 2 placering LC.
 
 
AUGUSTI
• En lugn månad
 
 
September
• Pikkan får 2 veckors vila, fortar även mysbilder.
• Pedro tävlar på KDRF LB och LA, vinst i båda.
 
 
OKTOBER
• Jag och Pedro tävlar DM för västerbotten, och kom på en tredjeplacering.
• Pikkan får sin vrickning i kronleden..
 
 
NOVEMBER
• Tråkig månad, känner mig less. Pikkan får åka till kliniken på röntgen och ultraljud.
 
 
DECEMBER
• Pedro åker till sitt nya hem hos Saga.
• Fotar julbilder med Gia.
• Får hem en liten ponny vid namn Little Dun som ska stå hos mig på obestämd tid.
• Pikkan fortfarande halt.
 

Amanda - Gott nytt år

Hoppas ni alla hade en superkväll igår, det hade jag dock jag lyckades tappa ner min iphone så det sprack:(
 
Han inte alls med att blogga igår då det var fullt upp med fix inför nya året. Så årsresumen för 2012 kommer lite senare, förhoppningsvis ikväll.
 
Ska även ut och pussa på mina älsklingar som nu räknas som ännu ett år äldre! Kan verkligen inte tänka mig att Pikkan blir 7 i år, oj vad tiden går fort. När hon kom till mig var hon ju bara 4!
 

RSS 2.0