angelina-kvällens hoppning

Åh jag är så glaaad! Vanillin var helt underbar ikväll. Superlugn och jättesnäll. Helt sjukt så jävla fin hon var! Förlåt om jag svor med serriöst. Ponnyn äger allt å alla! 
Så nu är man då lagomt taffad inför helgens tävling kan ja lova! Hoppas verkligen hon är lika fin då!
Iaf så red vi en lydnads övning. Vi travhoppade fram ganska mycket vilket är superbra balansträning för Vanillin. Sen på slutet satt vi i hop allt till en liten lydnadsbana.
Underbara ponny!♥

angelina-ikväll

Ikväll är det hoppspecialen. Hoppas vanillin håller sig lugn och fin även om hon vila igår. Ska hoppa med martingal ikväll eftersom att hon snörde upp huvet så mke sist vi hoppade. Men aja sån e hon helt enklet. Hon har väldigt svpårt för att slappna av. lite jobbigt ibland faktiskt. Sen att hon sticker iväg efter hinder är inte heller speciellt kul. men men har man en hopp ponny så har man :)


Sen försöker jag lägga in en bild nu men det går åt helvete.... Jävla blogg.se -.-

angelina-ridhuset

Igår hoppade jag på ridhuset. Vanillin var fin på uppvärmningen och frammhoppningen. Men sen efter några språng kom vi fel på ett hinder och och vägrade. Sen vägrade hon 2 ggr till sen hoppade hon som vanligt igen. Hatar att hon ska börja testa när hon fått vägra 1 gång -.-!! Men sto är sto. Sen hoppade vi en bana på 90 två gånger och det kändes bra!
Idag fick hon vila, Imorgon är det hoppspecialen. Ska bara ta några språng eftersom att jag hoppade igår :)

amanda-gårdagens hoppning

Orkade inte uppdatera igår efter jag kommit hem från ridhuset eftersom jag var hemma strax efter 11. Iallafall gick det helt okej att hoppa igår, hon känndes rätt frammåt och glad. Hoppade en kort bana på 4 hinder på 90 cm, rullade sedan på ett räcke och en oxer på 1m några gånger innan vi slutade!

Om ni undrar vad det är jag har på tyglarna så är det nosludd, hindrar att få skav på halsen från tyglarna :)


angelina-rakad

Nu är Vanillin naken igen! Lilla skrutt ponnyn fick sin sista rakning igår för denna vinter. Så nu är hon naken ännu engång. Blev perfekt nu innan hon ska börja fälla sin päls. Hamilton harredan börjat. Men det har inte Vannis hunnit ännu.
Ihelgen är det äntligen tävling igen! Gud så jag längtar. Blir i Luleå klasserna blir LC & LB. Tar det som en mjukt start på tävlingsterminen. Sen den sista mars och första april så är det meeting här i stan då blir det LC & LB första dagen och sedan LA andra dagen. TAGGGAAA!!!

Ikväll ska jag kanske hoppa på ridhuset med Amanda om min mamma okar skjutsa mig.


angelina-energi

Igår så red jag ut på Vanillin. Hon var så pigg att hon höll på att sprängas. Herregud vilken jäkla energi hon har :O! Så igår blev det skänkelvikningar eftervägen för hon gick inte att kontrollerä på annat sätt. Sen tog jag en galopp och det skulle jag aldrig ha gjort. Hon snörde sig frammåt och tok galopperade iväg. Jag blev väldigt rädd så jag tog ett ordentligt tag i tygeln och hon stannade. Skrittade då hem för det gick inte att rida henne...

Hennes energi är så sjuk.. Själv tycker jag inte att hon speciellt bra kondition men ja jag fattar inte vars energi kommer ifrån. Hoppas det går bättre idag.

amanda-godmorgon

Godmorgon :'D
Har precis varit ute och släppt ut hästarna i hagen, ska nu göra mig iordning till skolan. Ikväll väntas hoppning på ridhuset, ska försöka ställa upp åtminstone 3-4 språng som jag kan rulla på. Blir att träna inför Luleå i helgen!

amanda-one year ago

Ett år sedan
Dör av längtan att få sitta på din rygg igen.


amanda-dagen&gårdagens pass

Börjar med gårdagens ridpass på Pikkan. Blev en uteritt och hon var inte alls rolig, började redan hemma på gården då jag precis fått mig upp i sadeln då hon började tjollra och lotsades vara rädd för traktorn på gården och totalvägrade gå förbi den. Blev riktigt sur på henne och sa till henne ordentligt men blir man sur på henne får man dubbelt tillbak haha. Hon började nämligen stegra, bocka, levada och springa iväg mot hagen.. Dock gav hon sig efter några minuter och lyckades komma förbi. Väl ute var hon riktigt pigg och var allmänt jobbig och springig och skulle hela tiden springa i 170 km i timmen, åh vad less jag var då. Så skrittade bara, längelänge tills hon lugnat ner sig lite, började om från början med trav igen och då var hon betydligt bättre! Så slutade helt okej endå.

Idag var hon betydligt finare, red ut även idag och hon jobbade verkligen jättebra. Red ut i ca 4O minuter med mycket trav. Avslutade 20 minuter nere på ridbanan med övergångar mellan trav och galopp, riktigt trevlig var hon där också. Så jättenöjd över dagens pass.

Snart dags igen, tävling på lördag i Luleå! Pirrigt, väldigt länge sedan vi tävlade sist!

amanda-något ni bör veta

Något ni bör veta är att Pikkan faktiskt är ett sto, alltså en HON!
Får väldigt ofta kommentarer som tex: "Så fin han är" men vet nu vet ni, hon är ett sto. Tar inte alls illa upp eller så men kan ju vara kul för er att veta att hon faktiskt är en tjej.

Dock minns jag innan jag köpte henne tyckte jag Peek-A-Boo lät lite som en han. Men nu är det självklart för mig att det är en hon. Men ni kanske tycker samma som jag tyckte?
Tycker ni Peek-A-Boo låter som en HAN eller HON?


angelina-djupsnö

Idag fick Vanillin plumsa i djupsnön på min ridbana. Inte så speciellt djup snö men oskottad iaf. Red i kanske 25-30 min. Hon kändes riktigt fin hela passet. Sen efter att ha plumsa i djupsnön så red jag en stund på gården. Lika fin då också. Imorgon ska hon få intervalltränas igen toligtvis. Kommer bli skoj. Eller om jag hinner ska jag in och hoppa på ridhuset.
Älskar dig så sjukt mycket, inget utan dig<3

amanda-ett år i skillnad

JANUARI 2011


JANUARI 2012

amanda-fråga vad ni vill!


amanda-datorn tillbaka!

Åh äntligen har jag fått hem min efterlängtade dator som nu fungerar igen och alla bilder är dessutom kvar! Så nu tänkte jag fixa ihop lite gamla bildbomber. Så är det några speciella bilder ni skulle vilja se så kan ni passa på att skriva det här!


angelina-uteritt

Idag blev det ännu en uteritt. Vanillin var lagomt pigg och lyssnade på bra. Tog det vanliga 2 delade idag. Har annars ridit ut med pelham. Men hon fukade bra på det vanliga idag. Tränade inget speciellt utan lät henne bara springa på i en bra takt och tempo. Var ute i 60 min.
Imorgon blir det eventuellt vila för lilla Vannis som har gått ganska så hårt i veckan. Men om jag hinner så blir det nog en uteritt.
Gammla bilder från i sommras :D
:)

amanda-duktig

Känner mig riktigt duktig, hade sovmorgon idag men steg upp vanlig tid endå och gav hästarna frukost och efter dom ätit red jag Pikkan en stund på ridbanan. Jobbade mest med övergångar mellan skritt och trav. Ofta i övergångarna brukar hon vilja streta emot och gå upp ur formen så tänkte extra mycket på det idag och fick en hel del mjuka fina övergånagar. Tog någon galopp i varje varv också innan jag avslutade och hon känndes riktigt trevlig!:)

Efter skolan har jag också hunnit rida, men då blev det att skritta ut på Pedro en sväng i skogen. Var ute i ungifär 45 minuter. Anledningen till varför jag bara skrittar honom nu är för att han haft en viloperiod under ca 4 veckors tid. Så nu har jag planerat att skritta honom åtminstone en vecka innan jag travar. Till helgen är han dock skrittad en vecka så vi får se om jag fortsätter skritta några dagar till efter det endå.


angelina-teori&hoppning

Idag hade vi teori på hoppspecialen så det var ingen hopplektion. Så jag for in endå med Vanillin och skuttade på en oxer och ett räcke. Hoppade inte så många gånger men han med att hoppa upp henne till typ 90. Hon hoppade så jäkla bra på räcket.
Hannah följde med och hjälpte mig. Tack Hannah! Kolla in hennes blogg http://hannahma.blogg.se
Nu sitter jag i skolan och börjar nu så jag får väll skriva mer sen.

amanda-teori

Ikväll är det ingen hoppning på lektionen utan vi ska sitta och prata. Tanken var att jag skulle ha med Pikkan och hoppa efteråt, men jag skippar det, hinner verkligen inte. Har prov imorgon och kan ingenting, så ni kan nog gissa vad min kväll kommer handla om ;)

amanda-old bildbomb

Några gamla bilder från i sommras på mitt lilla ♥
Blir lika glad varje gång jag ser bilder på henne, hon är så charmig!

angelina-intervall

Idag slutade vi tidigt och jag var hemma vid halv 3 och for ut direkt. Vanillin var galet pigg så istället för att klättra idag blev det intervallträning. Gjorde inte speciellt många. Bara tills jag kände mig nöjd. Vanillin tyckte iaf det var superkul och kunde inte låta bli att bocka några gånger ;)!
Imorgon är det hoppspecialen. Hoppas Vanillin inte har lika mycket energi som hon hade förra veckan.

amanda-vila

Tanken var att jag skulle rida, men helt ärligt så vill jag inte rida idag. Blåser hur mycket som hellst så känns inte ens kul. Tråkigt men sant, så dom får helt enkelt vila idag.
Tanken är att jag istället ska sätta mig och plugga, har nämligen prov på torsdag. Dock blir mina "pluggkvällar" oftast till "datorkvällar" istället, haha någon som känner igen sig? Jag är helt enkelt för lat för att plugga, men den här gången är det verkligen nödvändigt, så ska göra mitt bästa!

angelina-ridturen

Dagen ridpass blev ett hårt galopparbete. Satt serriöst och galopperade i olika tempon i 20 min. Hon var så sjult pigg och taggad så jag hade typ inte ens ett val. Men iaf så var hon sååå lugn och fin efteråt. Skrittade 25 min efter så blev ett väldigt lång pass i dag. typ 1½ timme. Men det är bra med hårda pass för henne ibland. Imorgon blir det nog att ta det betydligt lugnare. Ska nog ut och skritta och klätra i backar. Sen är det hoppspecialen på onsdag. Sen spå torsdag blir det konditions träning. 
Vanillin är nu inne i en period där hon är extremt pigg och stark. Så just ni så rider jag på rakt pelham.

amanda-barbacka

Red barbacka på båda ponnyerna idag, är så mysigt :$ For först ut och skrittade på Pedro en sväng, tredje dagen jag skrittar honom nu sedan vilan. Men blir skritt åtminstone veckan ut också.
Sen red jag Pikkan barbacka på ridbanan i ungifär 20 minuter lite lätt i alla gångarter, hon har gått hårt i veckan med bara en vilodag, och nästa helg ska vi åkt till Luleå och tävla så i veckan ska hon få ta det lite lugnare, planerar just nu att hon ska få vila onsdag till fredag, men vi får se hur det blir :)


amanda-visste ni att

Visste ni att...

• Jag har eget stall hemma på gården.
• Det tog mig någon månad innan jag vågade rida barbacka på Pikkan för första gången sedan jag köpte henne.
• Jag har aldrig varit hopprädd tills Pikkan började med sina extrema hopp, dock börjar jag känna mig säker på hoppningen igen.
• Förra våren/sommaren var jag nära på sälja Pikkan, var så himla less på henne då jag inte klarade av att rida ut på henne då hon bara stegrade och skulle vända hem, var livrädd. Men vilken himla tur att jag inte gjorde det, för nu är hon verkligen världens underbaraste!
• Första gången då Gia fick fram sin hälta hos mig var hösten 2009, då hon trampade sig själv med brodden och blev ett sjukt djupt sår som gick in i senhinnan.
• Jag har flygit av Pikkan många gånger under kort tid, dock bara ca första 7 månaderna jag hade henne, var riktigt länge sedan jag flög av henne sist. Dock har jag bara haft henne i drygt 1 år och 4 månader.
• Min kanin dog igårkväll, rip finaste♥
• Jag älskar stora täcken på hästar, tex lyckta. Så fint!
• Jag har nästan aldrig ridit stora hästar, två ridskolehästar red jag ett ganska odentligt ridpass på, sen har jag ridit någon varmblod nån gång per år, annars är det mest ponnyer jag suttit på.
• När jag bara hade Gia och då hon blev halt red jag en ridskoleponny som hette Mikey mycket, tävlade han även, en riktigt go ponny!
• Jag älskar B-ponnyer! Skulle vilja ha en b-ponny för tillridning tex, blir helt såld på varje b-ponny jag ser!

amanda-uppdateringen

Kajsa om amanda-dagen:
Tänkte bara säga att ni har sjukt dålig men framför allt tråkig uppdatering!!
Sv: Håller faktiskt med den här kommentaren helt! Uppdateringen är verkligen dålig och extremt tråkig dessutom. Men just nu känns det som om jag inte hinner med vad jag borde, ska hinna sköta hästarna, rida osv, pojkvän, skolan, har rätt så långa dagar och dessutom hyffsat mycket plugg just nu. Så känns som jag inte hinner med allt vad jag vill. Men dock så skulle jag kunna hinna med några fler roligare inlägg under dagarna, men största problemet är nog att jag har ingenting att skriva om, verkligen bloggtorka så nu är det upp till er, vad vill ni läsa om? Vad vill ni se? Något speciellt? Bomba mig med förslag!

Hoppas även min dator kommer hem från lagningen så snart som möjligt!!

amanda-strax

Gårdagen blev att åka in till ridhuset med Pikkan. Dom har gjort om underlaget så var inte så jättebra, hade tänkt hoppa men gjorde inte det, eller ja, istället ställde jag upp två "klosshinder" och tränade att hoppa på volt vilket Pikkan har lite problem med, gick bättre vissa stunder, i slutet hoppade hon några gånger riktigt fint så gav mig då och hon var till och med lite svettig, vilket hon imprincip aldrig brukar bli, men känns bra att hon fått jobba ordentligt:D
Då vi kom hem tog jag in Pedro och blev att fara ut och skritta barbacka en sväng, mysigt!

Nu ska jag skydna mig ut och rida, båda ska motioneras även idag, ska försöka hinna med att plugga lite ikväll också, men ska göra mitt bästa för att försöka hinna uppdatera mer ikväll!


angelina-idag

Idag så for jag till Amandas ridbana och red dressyr. Vanillin var ganska stark och pigg och ville inte rikigt hålla takten ordentligt. Men är ädå nöjd. Hon var faktisk duktig. Det blåste och snöade lite och hon var ändå lugn. men iaf, igår så red jag på gården för min pojkvän. HAHA gud han tycker det det patetiskt ut.. Men han våga inte testa själv ;)!
Imorgon ska jag rida ut, kommer nog bli mys.
Bilder från idag fotade av : Amanda Stenman Lindqvist
Älskar dig Vanillin♥

amanda-dagen

Red ut på Pikkan idag igen, blåste väldigt mycket men endå så är hon ovanligt lugn för att det blåser. Hoppade till nån gång men annars inget speciellt. Blev bara skritt och trav idag och hon var riktigt fin, var ute i ca 40 minuter.

Sen red jag Pedro för första gången sen hans vila som varit i ca 1 månad, så blev bara lite skritt ute i skogen i ca 35 minuter. Ska nog börja sätta igång honom lite smått nu men blir nog skritt i minst en vecka framöver :)

amanda-att bygga ryggmuskler

Vilka sätt använder ni då ni vill träna hästens ryggmuskler?

Jag använder mig mest av att klättra i backar vilket jag tycker känns fungera riktigt bra. Dock är det lite svårt nu på vintern då backen jag tränar i är på en äng och där är det väll ca 80 cm snö just nu så det fungerar inte riktigt. Har en till backe men den är inte alls lika brant och inte heller lika lång som den andra, så känns som om den inte hjälper skärskilt mycket faktiskt. Men nu jobbar jag mycket mina hästar i lång och låg form, även över kavalettibommar och hoppar lite studs. Men skulle gärna vilja få lite mer tips som ni tycker fungerar bra och stärker ryggen?

amanda-uteritt

Igår efter skolan for jag direkt ut och red på Pikkan, mamma hade börjat göra henne iordning så kunde fara ut snabbt innan det han bli för mörkt. Red efter "Lottasväg" första gången i skritt och trav och andra vändan i trav och galopp, är inte speciellt lång sväng så därför red jag den två gånger. Tog ungifär 50 minuter.

Idag stormar det rätt mycket, men ska nog ut en liten sväng iallafall och blir nog uteritt då också. Om vi inte blåser bort vill säga ;)

Förövrigt så fungerar inte min fina dator med alla bilder på längre, photoshop och allt, tråkigt men sant :( Så sitter vid en annan dator för tillfälligt, måste lämna in den på lagning och se vad dom kan göra åt det, verkar som det är laddaren som krånglar så förhoppingsvis kan jag behålla alla mina bilder iallafall!

Så under tiden kommer nog bara arkivbilder.

amanda-gårdagen/dagen

Igår var det hoppspecialen som varje onsdag! Och det gick helt okej, hoppade en linje på ena långsidan med två studs, 17,5 meter till räcke, 17,5 meter till två studs igen. Fick variera galoppen och träna både länga sprången och korta sprången, så ibland hoppade vi på 4 språng däremellan och ibland på 5. På andra långsidan hade vi ett räcke och en oxer och ett litet klosshinder på en volt. Så la ihop det till en liten bana med lydnad och olika tempon och vägar. Riktigt bra övning som både jag och Pikkan behöver.

Idag blev det ett kort ridpass på ridbanan och hon var riktigt fin redan från början. Jobbar så otroligt mycket bättre ute än inne i ridhuset, hon är mycket lättare att jobba med och mycket mer possitiv. Rullade några gånger över ett litet kryss på ca 50 cm, två gånger i varje varv sedan red jag dressyr igen och då var hon så extremt jävla fin, förlåt för dåliga ord men hon var ruskigt fin! Alltid efter jag hoppat, behöver inte alls vara många gånger utan bara nån gång över ett litet hinder blir hon så fin, hon kommer igång mycket mer med bakdelen och jobbar på ett helt annat sätt och får mer engeri, älskar den känslan!


angelina-hoppspecialen

Igår på hoppspecialen var Vanillin galen ibörjan. Hoppade runt och kunde inte skritta. Så när vi började hoppa stressade hon upp dig jättemycket. Vetinte varför men hon var jättestressad. Sen efter ett tag så lugnade hon ner sig och kunde hoppa kontrollerat. Men ja. Alla dagar kan inte vara perfekta.
Idag ska jag rida ut med Emma och Jeltsin. Vi ska fara på en uteritt. Kommer bli så kul med lite sällskap!

angelina-gårdagen

Igår så tillbingade jag min dag med min älskade pojkvän. Åt middag och bara myste på. Sov hos han och i morse så var det inte så svårt att väcka han! haha han brukar gärna ligga kvar. ;)
Iaf så Vanillin vilade igår. Idag ska jag pussa extra mycket på henne eftersom att jag inte gjorde det igår. Ikväll är det hoppspecialen och då ska Vanillin få hoppa lite. vet att hon kommer älska det!
Mer uppadering ikväll.


amanda-alla ♥-ans dag

Hoppas ni får en bra alla hjärtans dag ♥

Hehe ska nog vara lite extra snäll idag med mina ponnysar och låta dom få en välförtjänad vilodag. Ska bara ge dom lite extra godis :$ Ska sen bort ikväll så blir nog ingen bra uppdatering heller.


amanda-intevaller

Idag fick Pikkan jobba lite, blev intervallträning runt rallyrundan. Så blev ungifär 1O minuters framskrittning, klättrade sedan 5 gånger i backen innan jag började trava runt den ett par varv, sedan började jag intervallerna, blev 8 stycken om jag minns rätt, och hon jobbade på riktigt bra :)

Efteråt mockade jag stallet och gjorde klart för kvällen, så ska ut nu och ta in de små sötnosarna ♥

angelina- vill ha!


Jag funderar på att beställa hem detta :D!


angelina-dagen

idag ska jag fara ut och rida hade jag tänkt. Ska fara runt brönen om det blir som planerat. Igår blev det ingen ridning. Vi var tvungen fara med lillasyrran på lassa för hon fick en spricka i foten av en olycka. Så hon har gips nu och går med kryckor.
Så idag blir det mer ridning.


amanda-bett

Fick en fråga om vilka bett jag rider Pikkan på, så tänkte visa alla bett jag rider henne på då jag varierar ganska ofta vilket är bäst för hennes mun och hon går också bättre på lite variation. Finns ju en djungel med olika bett så gäller att hitta ett bett som fungerar bäst till din ponny eller häst. Jag använder mig av de "vanligaste" betten på Pikkan.

Oftast använder jag mig av det två och tredelade, använder fullcheek vid vissa tillfällen vid hoppning, ofta vis banhoppning tex. Det raka bettet använder jag inte speciellt ofta, om jag känner att jag vill rida igenom henne riktigt ordentligt kan jag ta det bettet då jag kommer åt henne riktigt bra, och även vid uteritter ibland kan jag använda det bettet. Men oftast är det tre eller tvådelat jag andvänder.


Vad använder ni för bett på era hästar och varför just det?


Tvådelat




Tredelat eggbett



Fullcheek




Rakt eggbett






angelina-bilder

Mina bilder är för stora för att ladda upp......:(

amanda-vad tycker ni?

Förresten, hur tycker ni Pikkan passade i den nya gröna outfiten?:D



amanda-underbar uteritt

Har varit ute med Pikkan nu på förmiddagen, helt underbart väder och underbar ponny! Är 0 grader och sol, så härligt! Hon var riktigt pigg men jobbade jättebra, var ute i ungefär 50 minuter.


amanda-dagen

Kommer bara skriva lite kortfattat om dagen, så får ni se massa bilder istället och eventuellt film sen när jag fått det av Angelina! Hon känndes helt okej idag, hoppade väldigt mycket med ryggen så var lite jobbigt att hänga med ordentligt men gick helt okej, hon hade bra bjudning och tyckte det var superkul :D



angelina-hoppelihopp

Åh vad kul idagen har varit!
Hoppade ute på Amandas ridbana. Vanillin var väldigt seg i början. Fattar inte varför hon som brukar vara så galen. Iaf så var hon jättelugn och fin. Började hoppa och hon var lika fin då:D!
Vi hoppade en kombination med ett litet hinder före och ett stigsprång efter. Och sen ett vanligt räcke på en sne linje. 
Efter att ha hoppat några gånger så kom vi jätte fel in på kombinationen, då vägrade Vanillin. Tog om det igen och hon vägrade. Så då blev jag lite förbannad på henne, å sen hoppade hon hur bra som helst! Gud så duktig hon är :D
Bilder och film kommer sen!

amanda-vill ni se fler bilder från idag?

Lämna isåfall en kommentar här!


angelina-skärpning

Seriöst, nu måste jag verkligen skärpa mig. Känns verkligen som jag har tappat allt med bloggandet :(!
Har iaf inte mått så bra de senaste dagarna så har inte haft orken att göra nånting. I torsdags vilade hon. Och igår red jag ett ordentligt dressyrpass på min gård. Hovslagaren var här igår och skodde Vannis. Så nu har hon korta frächa fötter :)
Idag blir det hoppning på Amandas ridbana. Som vi gör typ 1 gång per år! Shit så kul det alltid är :') Och Vannis är alltid lika busig (A)
Förra årets hoppbilder!
Vannis tycker det är alldeles för kul att hoppa ute xD

amanda-bowling

Handleden är svullen och ond idag, så ska inte rida. Men imorgon SKA jag rida hur den än känns är ju trots allt helg så då ska man passa på! Och på söndag lutar det mot hoppning på ridhuset med bästaste Angelina, träning inför Luleå!

Kvällen kommen spenderas med mina fina vänner, ska åka och bowla sen efter det får vi se vad som händer, blir nog kul hur som helst! Så får hoppas att ni läsare har en bra kväll ni också, för det ska jag ha :D


amanda-finaste

JAG ÄLSKAR DIG ♥


amanda-vila

Idag blir det vila för hästarna idag, har varit hos läkaren och sprutat in kortison i min handled så ska ta det lugnt åtminstone idag så får vi se imorgon hur det känns om jag känner att jag kan rida då!

Men har varit i stallet ikväll och pussat lite på ponnyerna och gjort kväll :)


amanda-hoppspecialen

Var hoppspecialen ikväll och Pikkan fick inviga sitt nya lamicell schabrak som var jättesnyggt på henne och passade perfekt! Men själva ridningen ikväll gick inge vidare. Hon känndes inte riktigt på humör, hon var trött och surig på framridningen och det satt även kvar under hoppningen, sista sprången känndes helt okej vilket känns bättre. Hoppade iallafall en bra och nyttig övning med studs, volter och en linje. En liten kontrollsövning kan man väll kalla det:)

Längtar till sommaren och utehoppning, så mycket härligare och roligare♥

angelina-överbeskyddad

Igår så skulle jag ut och rida. Mamma följde mig en bit på vägen och Vannis var totalt galen. Hon hoppade å studsade bockade å stegrade precis som hon alltid gör då hon är extra pigg. Så mamma lät mig inte rida ut igår xD! Hon sa att jag fick trava framm och tillbaka på gammelvägen där det inte är nån trafik. Haha men iaf snäll som jag är så lydde jag min mamma och gjorde som hon sa. När jag kom hem hade jag en trött Vannis♥
Ikväll är det hoppspecialen som vanligt och jag ska ta med min Vanillin som vanligt. Kommer bli spännade och se hur hon kommer vara ikv för jag har inte hoppat på typ 2 veckor. HAHA gud hoppas hon inte håller på och rusar..:)
Gammal bild:)

amanda-uteritt

Kom hem tidigt idag, var hemma runt 3 så skyndade mig ut innan det han bli så mörkt. Så blev en uteritt idag, rätt så ordentlig också. Höll igång i trav och galopp nästan hela tiden och red lite olika vägar i skogen. Var ute i ca 45 minuter sedan höll jag på frysa ihjäl så började skritta hemmåt.

Hon var riktigt riktigt pigg idag, men tog ut det på rätt sätt och jobbade riktigt bra! Hon var verkligen jättefin.

angelina-barbacka

Igår red jag barbacka på gården. Hon va skit fin. Tränade på övergånar från skritt till trav och hon jobbade superbra :D!
Nu ska jag fara ut på en sväng så skriver sen :D!
Gammal bild (A)

amanda-fotoutrustning

Har fått många frågor om vad jag fotar med för kamerautrustning och vilka inställningar jag fotar med. Jag har en Nikon D60 som jag haft i snart 3 år, den har alltså varit med ett tag men duger för mig! När jag fotar hästar fotar jag alltid med mitt zoomobjektiv som är Sigma 70-300 vilket jag tycker fungerar bra.
Oftast fotar jag med "springande gubben" om ni förstår vilken inställning jag menar, eller så fotar jag med manuellt!


amanda-banan

Idag är det varmt ute! Heheh nej inte varmt men varmare iallafall men varmt kan man ju knappast kalla det;) Var ungefär -25 på morgonen men då jag kom hem från skolan var det ungifär -17 så skyndade mig ut för att hinna rida innan det blir för kallt igen. Jobbade Pikkan ganska hårt igår så idag skrittade jag igång henne ute efter vägen och i skogen en sväng, sen gick jag ner på ridbanan travade henne lång och låg och även i galopp under lätt sits. Avslutade med några skänkelvikningar i varje varv, hon var riktigt trevlig idag och lätt att arbeta med :)


angelina-helgen

I helgen har jag för det mesta varit med min pojkvän i Bureå. Men på dagarna har jag farit hem och ridit min söta ponny som har vartit väldigt pigg och busig.
Iförrgår så var det ju -30 typ då red jag bara i 15 min lite på gården. Hon var mest studsig och jobbig och frös. Så det gick absolut inte att rida.
Igår så kunde jag rida i kanske 30 min. Red då på min ridbana. Då var det ''bara'' -23 Så det gick bra. Hon var fin och trampade på bra frammåt.

Idag ska jág nog ut och rida en sväng. Idag är det ''bara'' -22 :)

amanda-dressyrpass på ridhuset

Ridhuset var ledigt mellan halv 3 och halv 4 så åkte in och red lite! Pikkan var verkligen jättefin idag och jobbade bra så jag är riktigt nöjd med passet. Jobbade med serpentiner och i varje båge göra en 1Om volt, började i skritt och när skritten känndes bra övergick jag till travarbete. Galopparbetet jobbade jag runt fyrkanten och lite på en stor volt, sedan jobbade vi en hel del med förvändgalopp. I den högra förvända så går det klockrent, men vänstra tycker hon är betydligt jobbigare, märker helt klart att det är hennes svagare sida men tycker hon jobbar på riktigtriktigt bra iallafall. 

Så sammanfattat så är riktigt nöjd över dagens ridpass :)


amanda-buspikkan

Idag ska vi försöka få oss in till ridhuset och hinna rida lite mellan kursen och innan lektionerna börjar om. Pikkan har fått en massa överskottsengeri, hon springer och hoppar och stegrar i hagen och försöker få igång de andra hästarna, så hon skulle nog behöva ett ordentligt dressyrpass. Så hoppas vi kan åka in idag för hemma vill jag inte rida, fortfarande runt -30.

amanda-läsarfråga

Fryser era hästar nu under vintern?

Har läst många bloggar om hästar som fryser nu under vintern, speciellt nu då det är så kallt. Men har själv inte märkt på mina att de fryser. Men idag när det var som kallast runt -38 så sprang dom lite i hagen och busade, kan ju vara för att de bara var på bushumör eller om de frös, gick dit och kollade på dom men ingen av dem skakade iallafall och var varma under täcket.
Pikkan är ju helrakad så hon går med ett stalltäcke på 200g under sitt tjocka vintertäcke med hals på 400g. Pedro är halvrakad, har ju kvar all päls över ryggen och rumpan där dom är känsligast, men han går med ett ylletäcke under sitt vintertäcke med hals på 300g. Ylle håller väldigt varmt. Gia är ju verkligen ett lurvtroll, men hon går med ett halhals vintertäcke med 300g eller 400g, minns inte riktigt.
Sen får det massor med hö, ser till så att det nästan går och äter hela dagarna då det håller värmen när de äter!

Men nu när det är såhär kallt går dom inte ute lika länge på dagarna. Dom fick frukost inne idag och släppte ut dom runt halv 10, sedan fick de komma in kring halv 6, och då länktade de verkligen in!


amanda-hoppluva

Först på gissa rätt vad som paketet jag hämtade ut inehöll var Julia som gissade på en luva!
En grön scapaluva var det som förhoppningsvis ska matcha mitt lamicell shcbrak!


angelina-ut

Ska ut och rida nu. I kylan.. det är -28 så blir ingen lång ridning. Ska bara rida på gården en liten stud. Så hon få rasa av sig lite. Har ju inte ridit henne på 4 dagar så hon lär vara ordentligt pigg idag. Men det blir nog kul endå ska vi se. 
Kände faktiskt ingen tagg på att rida men hon kan verkligen inte stå en dag till. Då kommer hon explodera!
Ska fråga mamma om hon kan filma en snutt:)

amanda-ingen ridning

Blir ingen ridning idag heller, blir bara kallare och kallare. Nu står mätaren på -38 grader.

amanda-paket

Kan fort bara meddela att det inte blir ridning idag heller, tempen stiger och blir kallare. -35 står det här ikväll, huvva.

Idag kom ett paket som vi hämtade ut, något som jag beställt och ja det har till hästar att göra, gör en ganska så lätt ledtråd: hoppning
Snabbast på gissa rätt vinner en länkning :D

angelina- Obi wan kenobi (obbe)

Filmen :D
jag tycker faktiskt att jag passar rätt bra på honom! Han är 180 cm i mkh. Men det syns ju inte ens :D!

angelina-kallt

Hejsan, förlåt att jag inte har updaterat så bra. Har haft ganska mycke att göra. Iaf i onsdags så hoppade ju jag obbe och det gick verkligen superbra! Han är så sjukt fin och lyhörd har en film som jag ska lägga ut kanske hinner lägga ut den sen före jag far till Hampus. Ska sova hos han ikv å imorgon. Blir nog mysigt :) just nu är det ju så kallt så man kan ändå inte rida. Serriöst man fryser ihjäl i -30...

amanda-31-

Idag blev det ingen ridning alls, är -31 grader ute så det är varken bra för ryttare eller hästen att jobba i denna kyla. Så fick helt enkelt bli vila idag och hoppas på bättre väder imorgon!
Hur kallt har ni det?


amanda-gårdagens hoppspecial

Igår kväll var det hoppspecialen, hoppade lite studs på böjt spår samt en liten kort bana. Hon känndes helt okej, men lite surig och hann somna lite innan det var vår tur på banan då jag hoppade sist.

amanda-anmäld

Jag har anmält mig till årets första tävling för mig och Pikkan, blir att åka till Luleå Ridklubb!
Har även tänkt prova att starta våran första Avd A, alltså med omhoppning och den klassen kommer vi hoppa 85cm som en uppvärmningsklass. Sedan står det mellan LC eller LB, alltså 90cm eller 1m. Är nu anmäld till LB, avb B då, men vi får se om jag byter eller hur jag gör.

Var ju trots allt länge sedan vi hopptävlade, september 2011 i Lycksele där vi hoppade 90-95cm.
Är det någon läsare som vi kommer träffa där? Antingen som ska se på eller tävla själv?


angelina-veterinären

Veterinär var ju hos oss igår och tog spruta på Vanillin. Tydligen hade Vanillin blivit lite rädd för veterinären. Inte likt henne att reagera på det där viset? Men hon lugnade ner sig fort och betädde sig normalt sen. Jag kom hem vid halv 7 och började direkt att städa och fixa i min garderob. Blev klar på kvällen.

Idag slutar jag halv 2. Ska hem och tvätta lite kläder och sen ska jag fara till ridhuset och hoppa Obbe :D Ni vet den där super stora hästen :D Saras häst.
Jag och Obbe :)


Mamma kanske kan filma ikv och då kommer det film :D

RSS 2.0