amanda-nyårs

Idag är det alltså sista dagen som 2011 och dags att ladda om för ett nytt år!
Nu räknas dessutom hästarna som ett år äldre, och Pikkan kommer få börja starta lite smått i avd A, känns kul:D
Hoppas verkligen 2012 kommer bli ett bra år med massa kul och massa tävlingar, hoppas hästarna håller sig frächa och så blir det nog att prova rida igång Gia igen!

Kvällen kommer spenderas med massa vänner, så blir nog ingen mer uppdatering idag iallafall.
Hästarna fick vila, har bara varit och pussat på dem och mockat, så blir det nog ridning imorgon istället.
Gott nytt år!

amanda-bilder från idag

Idag red jag bara lite på ridbanan, inte alls länge utan bara ca 2O minuter.
Hon var lite tjaffsig i munnen idag, snörde med huvudet och var lite irriterad, men red bara på henne frammåt så släppte det efter en stund och hon blev finare iallafall och avslutade då. Angelina fotade lite så nu kommer några nya bilder iallafall =D


amanda-this or that

Nu kör jag på en this or that frågestund, så det är bara fråga på tex häst/ponny, hoppning/dressyr, hemmakväll/utekväll.

Svarar på frågorna så fort det är nog många :)

amanda-nya bilder?

Skulle ni vara sugna på lite nya bilder på Pikkan? Ska försöka fixa några imorgon, kanske Angelina kommer och fotar oss, får hoppas på det :D

Sist vi blev fotade, i oktober nångång!

angelina-KM'et

Vann ju klubbmästersakpet idag tack vare min fruktansvärt fina ponny.:)
På framridningen va hon så jäkla pigg att hon höll på att explodera! Helt sjukt taggad var hon. Men sen när vi hoppade fram blev hon något lugnare. Vi fick hoppa fram på hinder nr 1 flera gånger. Sen innan snartsignalen fick man om man ville hoppa fram på både 1 & 2 :) jag gjorde iaf det.
Väl under grunden så var hon väldigt pigg och stark. Fick inte riktigt kontroll i början. Men efter hinder nr3 så gick det bättre. Blev felfria på grunden.
Vi kom till omhoppning och då var hon hur cool som hellst. Gud va fin hon var! Då hade hon fått springa av sig lite osv. Sen så var ju bara omhoppningen stilbedömning och vi skrapade ihop 40 stil poäng och vann :D!
Är riktigt nöjd över dagen. Jag har ju verkligen en jätte duktig ponny :')!♥
Nu kommer film :D

angelina-Klubbmästare 2011

Klubbmästare 2011
Älskade ponny!♥



amanda-km hoppningen

Ska bara skriva kortfattat nu då jag har lite brottom, hahah :D
Hade ju Pedro, och på framridningen var han superfin, och hoppade jättebra alla språng. Sedan fick vi stå och vänta på några ekipage och han somnnade till lite så på själv banan så blev de lite hackigt kom fel på några osv, ett hinder blev jättedålig väg, pedro ville hoppa av tidigt med jag ville få in ett språng till så då blev han osäker och stoppade. Men sedan hoppade han resten jättefint. Både han och jag hade kul och det var ju vårt mål så jag är nöjd över honom, han är ju trottsallt en dressyrponny.

Nu kommer några bilder fotade av Michelle Wik. Film kommer troligtvis senare!


norrlandsryttare-Vi får tävla med loggor!!

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/TillfalligfrysningavMom1512/
Läs länken åvan!
Vi vann tillslut :D!

amanda-hopptävling idag

Idag är det KM i hoppning istället för dressyren som var i tisdags!
Jag ska ha Pedro i hoppningen också eftersom jag inte har ridit Pikkan de senaste veckorna så känner mig inte sugen på tävla då, nog för det inte är någon stor tävling men endå.
Förra året var jag med och då hade jag Pikkan, det var stilhoppning på 80cm och vi vann då! Men i år ska jag ha Pedro, är med för det är kul, och han älskar verkligen hoppning så varför inte, inte förväntningar och är bara med för att vi ska ha kul vilket jag tror vi kommer ha =D


amanda-kommentar

M om amanda-dagen:
första bilden på headern, hur är täcket gjort? och är märket tryckt och vars har du köpt det?

Täcket köpte jag av Camilla, så det är begagnat men oanvänt då jag köpte det. Men tror det kommer från börjes om jag inte minns helt fel. Och iallafall så har jag gjort boxtäverna själv, alltså texten ''Pedro''. Köpte ett tyg i samma material som täcket och i samma färg som kanten och ritade och klippte sedan ut boxstäverna. Sen så sydde jag fast det på täcket sen klart :D Enkelt och snyggt!


amanda-dagen

Idag har jag varit på vitberget och åkt snowboard med kompisar, haha brukar åka skidor alltså slalomskidor men inte snowboard men nu ska jag lära mig! Hahah har lite blåmärken här och där, ont i handen och rumpan, hahah hoppas jag kan rida imorgon. Känner mig lite stel just nu hihihi.

Sen ikväll så blev det hoppspecialen, jag tog med mig Pikkan. Red fram en ganska enkel och snabb uppvärmning, sen hoppade vi en lite lydnasbana på lägre höjd, hoppade inte så mycket men Pikkan skötte sig helt okej med tanke på att vi inte hoppat på ungifär tre veckor, så jag är nöjd!

Har tyvärr inga bilder att bjuda på just nu, men förhoppningsvis får jag tag i några sen!

angelina-hovslagaren

Nu är Vanillin skodd och jag har just kommit in från stallet. Ska ut sen igen när hampus har farit hem.
Ikväll så är det hoppspecialen. Hoppas vi får hoppa någon serie. Vanillin skulle verkligen behöva det. Eftersom att det är tävling imorgon så blire det nästa som ett meeting (A). 
Imorgon ska jag nog vara orange. Eller vad tycker ni om det?:D Scapa schabrak boots och min tröja matchar.
Men nu ska jag vara social med Hampus och gå ner och äta något=)
Saknar dig Beauty For Bell♥

amanda-pikkan

Idag har jag ridit Pikkan, nästan 3 veckor sedan sist!
Honslagaren kom idag, men hon hade tydligen varit väldigt jobbig igen, höger bak så jävlas hon. Hon höll ju på när jag nyss köpt henne, men sedan slutade hon, nu hade vi ny hovslagare så hon testar väll gränserna. Det hon gör är att både stegra, sparka bakut och försöker nästan sätta sig ner. Sedan bremsades hon och då var det inga problem efter det.. Hoppas det går bättre nästa gång igen, så hon inte börjar om med de dumheterna.

Iallafall så red jag henne ikväll och hon är så duktig. Stormar ute och så är hon inte riden på länge så jag trodde hon skulle vara lite smått galen, men hur lugn och duktig som helst. Visst var hon pigg men skötte sig bra. Red mest runt fyrkanten och jobbade henne lång och låg, och galopp under lätt sits, sedan i slutet avslutade jag lite på en stor volt. Så kul att vi kan börja komma igång nu igen:D
Men jag ser att hon tappat lite, sen tycker hon det är lite jobbigt men det går förhoppnigsvis snabbt att bygga upp.


angelina-blåser

Idag red jag inte för det blåste så mycket och Vanillin hatar då det blåser. 
Men imorgon kommer iallafall hoslagaren vid 10 så då ska hon skos. Sen så blir det hoppspecialen på kvällen och på torsadg är det hopptävling :)

amanda-lite bilder

Nu kommer lite bilder som jag tog på Pedro efter tävlingen idag, han är så snygg!:D

amanda-KM dressyr

KMet idag gick bättre än vad jag trodde. Men på morgonen så känndes det inte alls taggande, haha stormade ute och kallt, och så var jag trött och ville bara sova :$ Men bet ihop och drog mig ut, och snabbknoppade Pedro, dom blev inte skärskilt snygga men det är ju knoppar iallafall.

Halv 9 var vi där och byggde fram staketet, började rida kring 9 och så startade själva ''klassen'' halv 10.
Hna känndes fin men lite slö, men annars känndes det bra. Var LB:1 jag red och fick 76% och det var ryttartest. Så vi vann klassen och så blev vi KM mästare för ponnydressyren 2011 kul =D


amanda-blir km trots allt

I sista sekund har vi lyckats få en hovslagare. Han blev inte omskydd men vi kunde slå dit den tappade skon iallafall så nu kan jag vara med på KMet. Har dock inga förväntningar då jag inte ridit ''ordentligt'' på länge, har inte heller ridit idag och han brukar vara som finast om man rider dagen innan, men vi får väll se hur det går. En kul grej iallafall =D Dock måste jag hinna lära mig programmet, men kommer nog ihåg det mesta iallafall.

Sist vi tävlde, i början av september tror jag det var.

angelina-felåt!

Förlåt för dålig uppdatering. Man jag har verkligen inte orkat uppdatera bloggen. men nu gör jag det iaf.
Igår red jag dressyr på banan och hon var verkligen superfin. Mamma var med och sa saker och fotade. Avslutade henne sen på volten och gud så avslappnad och fin hon var då.
Idag så hoppade jag lite på min ridbana. Det var superbra underlag för det var +3 grader och så är det ingen käle. Så marken var verkligen inte för hård, mjuk eller halkig. Så blev perfeckt. Sen så skottade ju min pappa min ridbana i går så det var inte så mke snö heller.
Men så red jag fram och hon var lite spänd i början. Sen hoppade jag henne och då belv hon lite piggare sen så på slutet sprang hon mest xD Men och, hon är som hon är ;$.
Nu kommer film
Film från idag då :D KOMMENTERA!

amanda-panik

Efter att ha varit helt lugnt och varit 100% på att KM:et i dressyr skulle vara på onsdag, och går in på hemsidan och ser att det är imorgon!!!
Mamma ska ringa en annan hovslagare ikväll, hoppas han kan komma nu ikväll eller tidigt imorgon bitti! Isåfall kan jag vara med, annars måste jag stryka mig..
Känner att jag har bra koll..

amanda-stan

Bloggar från mobilen nu så kanske blir lite rörigt inlägg. Idag har jag eller är fortfarande på stan, har gått med nellie och vi har kollat kläder inför nyårs osv. Ska nog inte hem sen så tror jag sover i stan då jag ska till ursviken. Så blir vila för ponnyerna idag, men det hade det väll blivit endå hur som helst eftersom båda trampat av sig skor.. Uppdaterar mer senare idag:D

amanda-mums

Älskar detta schabraket, färgen är verkligen jättehärlig och tror Pikkan skulle klä sig skitsnyggt i det!
Vad tror ni?

Och någon som vet vars just den här färgen finns att få tag på?



amanda-cheval

Något jag tror jag ska beställa är ett bar royalblå boots. Har ju köpt ett schabrak och ett par lindor av Angelina i samma färg, kommer ju inte kunna ha lindorna på tävling, men skulle vara riktigt snyggt att ha schabraket ett par svarta skydd och sedan boots som matchar till schabraket!



Sedan när jag lix ska beställa funderar jag på något av dessa john whitaker schabrak, vet inte riktigt vilket men antingen det marinblå eller det röda!


amanda-otur

Ska börja säga att jag hade det bra igår :D
Fick inte så mycket hästsaker men hade inte önskat mig något heller, så det kanske inte är så intressant för er, men fick en massa annat och så fick jag en jättesnygg hvpolo väska! Fick massor med pengar så jag får köpa något jag själv vill ha, men har ingenaning vad jag ska köpa för det!

Iallafall idag så hade jag otur..
Var ute och intervalltränade Pedro då helt plötsligt det flög iväg en sko. ÅHHH så typiskt!!! Han har inte haft lösa skor heller, och nu egentligen ska varken han eller Pikkan skos förän om ca 3 veckor, så dom ska ju inte släppa nu egentligen. FY vad jag blir arg, så nu får vi väll se om det blir nåogot KM överhuvudtaget.
Iallafall hade jag hunnit gjort 4 intervaller, sen var det bara vända om hem och skritta den långa vägen, blev drygt en timme, men mestadels skritt då.


norrlandsryttare-ny design

Nu har den nya designen anlänt =D
Vad tycker ni om den?
Ni får trycka f5 om den inte kommer upp eller om det krånglar.

Den är gjord av Nellie som även gjort alla andra våra designer!

angelina-julklapparna :D!

Åh vilken sjukt mysig jul det vart i år :'D
Fick massa bra och behövliga saker :D!
Kan ju lägga ut bilder och skriva text över bilderna :)
Rosa Onepiece av min bror :D
Låga power skor av mamma & pappa :D
Tävkning på min å Vanillin av min lillasyster som är 9 år :D
500kr av farmor och farfar :)
HV polo tröja av mamma :'D
Ett linne från min lillasyster :D!
JW schabrak + huva :'D av världens bästa mamma!
Lovika vantar av mamma :D
JW ridbyxor av mamma :D!
3 vita & 1 lila lille av mamma :D
Oranga boots av mamma :')
HV polo tröja av mamma & pappa:D
Brittney Spears parfym från min lillasyster :D
Sen fick jag lite mer tjoller saker som sockar, godis å mer pengar till en tv :)
Vad fick ni i julklapp?:D

amanda-GOD JUL

GOD JUL =D

amanda-gårdagens pass

Igår red jag Pedro på ridbanan i ca 2O minuter bara, jobbade honom lång och låg och han skötte sig kanon!
Idag är det ju julafton  så jag vet inte om jag hinner rida, men vi får väll se :)

angelina- GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Önskar jag och Vanillin :D

angelina-galet

Idag regnade det typ å blåste så Vannis var galen. Men allt gick ändå bra. Blev inte så hård intervall ändå. Men mamma hade gjort klart stallet när jag kom hem. Så skönt! Så då for jag till stan och köpte in de sista julklapparna. Så nu taggar vi bara till imorgon då de blir julafton!

amanda-julafton imorgon

Japp, imorgon är det julafton och ärligt så har jag inte julkänslor, har ingananing varför.. Dessutom regnar det typ idag, inte kul alls. 
Jag har iallafall varit på stan och fixat de sista julklapparna och gått och kollat, hittade också en tröja åt mig själv.

Någon som undrade vad jag önskar mig i julklapp, och jag har faktiskt ingen aning. Känner inte att jag behöver något förutom pengar då. Har faktiskt inte önskat mig en enda hästsak i år, ovanligt för att vara mig!? Men jag kommer inte på vad jag behöver eller vill ha. 

Har ni mycket julkänslor?


angelina-taggaaa

Åh snart är det julafton :D! Shit vad jag längtar. Att äta god mat, umgås med släkt och familj, öppna packet, se kalle anka. Åh allt är bara så mysigt på julafton! 
Nu ska jag bege mig ut i stallet och rida jordens bästa ponny Vanillin. Hon ska få träna upp konditionen så det blir intervall träning för denna dag idag;] Sen så ska jag nog raka henne igen. Om jag hinner det idag. Men vi får väll se. Blir en något lättare intervsll idag för att göra en mjuk start.
Gammal bild♥

amanda-sista skoldagen

Idag är det sista skoldagen, sen LOV! Åh vad skönt, ska försöka få en massa nya ridbilder under lovet!
Ska stanna på stan efter skolan, så idag ska Pedro få en välförtjänad vilodag.

amanda-tävlar


(Klicka HÄR för att komma till tävlingen)
Skulle vara superkul om man skulle ha den turen att vinna!

angelina-hoppspecialen

Idag var Vanillin väldigt pigg. Gick just och pass att ta reda på henne mellan hindrerna. Men iaf så tycker jag att sista banan vi hoppade gick hon kanon fint! Lyssnade bra på mina halvhalter och fick en rundare galopp. Hon blir väldigt gärna springig av sig. Men det ska vi träna på!
Imorgon får hon en vilodag. Det förtjänar hon:)
Bild från en film från idag :D! Filmen kommer upp senare.

amanda-hoppspecialen

Jag tog Pedro med mig till hoppspecialen ikväll då Pikkan fortfarande saknar skor..
Men iallafall gick det jättebra, han är verkligen go! Hur glad som helst och försöker alltid sitt bästa. Vi hoppade en liten bana, vissa hinder låg han klockrent på medans vissa kom han lite tokigt, men huvudsaken är att han tycker det är kul, och det tycker han också!

Här kommer en liten film från idag :)


angelina-mocka

Nu ska jag ut och mocka och fixa kväll i stallet packa alla saker och sen blir det hoppspecialen med Vanillin ikväll. Hoppas vi får göra en rolig övning som jag och Vanillin behöver träna på. Kanske en lydnadsbana? Men iaf så taggar jag till tusen som vanligt!
Imorgon från jag jullov. Och gud vad jag har länktat! Helt sjukt alltså! Jag ska rida som en idiot nu på lovet! Varje dag i 2 timmar... NÄ jag skoja bara :D men ska iaf försköa hålla igång henne och konditions träna henne under dessa 2 veckor. 
Nu drar jag ut hare bra mer uppdate när jag kommer hem!

amanda-önskeinlägg ''min drömhäst''

Nu gör jag det första önskeinlägget, ska alltså beskriva hur den perfekta stora hästen skulle se ut för mig!
Jag skulle vilja ha en valack ungifär 8 år, ca 160cm och så är jag svag för gråskimmlar och skäckar! Dock tycker jag psyket och hur hästen är i sättet det viktigaste. Jag vill att det ska ''klicka'' direkt, vill ha en med bra temprament, den ska vara pigg men absolut inte het, ska lyssna på förhållningar men endå vara frammåt. Vill gärna att den ska vara väl utbildad i både hoppning och dressyr, som lägst LA/LA. Och den får gärna vara lite i den smäckrare modellen!

amanda-dressyrpass

Blev ett dressyrpass med Pedro ikväll i ridhuset och i början var han jättestark, låg speciellt mycket i högertygeln. Men red massa övergångar och skänkelvikningar och sen blev det bättre.
Tränade mest på galoppen idag, att rida i olika tempon så han kom igång riktigt ordentligt och blev riktigt slut efteråt, ökade bla på långsidorna och samlade galoppen på kortsidorna.
Mamma filmade, men har inte kollat igenom det och orkar inte göra det nu heller så filmen kommer förhoppningsvis imorgon istället :)


angelina-stark å jobbig

Idag gick det just å pass att rida Vanillin. Hon var så fruktansvärt stark.. Försökte vara så mjuk jag kunde under hela ritten men det blev bara värre och värre. SÅ jag bastämmde mig för att låta henne galoppera av sig lite. Så jag hade halv långa tyglar bara så hon hade ett litet stöd i munnen. Sen började jag galoppera. efter ungefär 3 språng så drar hon ner huvet och sliter tyglarna ur händerna på mig.. Sen fick jag stopp på henne efter ett tag då jag hade fått kontroll på tyglarna. Testade samma igen och hon drog dom ur händerna på mig och sprang. Testade en tredje gång och det hände samma sak igen.. Så jag fick helt enkelt skritta resten av vägen hem..
Minns at hon gjorde så där engång förut också. Men det gick över efter 1 gång bara. Får hoppas detta också bara var en engångs grej..

angelina-hopplatta

Idag kom min hopplatta som jag beställde från börjes. Åh så sjukt mjuk och fin den var i lädret! Hade verkligen inte förväntat mig en sån kavlité från börjes! Men den varkar superbra så ska testa den nu när jag ska ut å rida på Vanillin.
Hade tänkt intervall träna henne idag så när jag kommer in igen skriver jag om hur det gick!
Vanillin som 5 åring.. Hon förra ägaren :'D

amanda-upp till er

Har jag brist på idéer som jag ska skriva om..
Så nu är det upp till er, bara att kommentera om det är något speciellt som ni skulle vilja se eller läsa om. Så väljer jag ut några eller kanske alla. 
Så, vad vill ni se/läsa här i bloggen?

amanda-ikväll

Ikväll ska jag troligtvis in till ridhuset och rida ett ordentligt dressyrpass med Pedro, känner att det behövs! Länge sedan jag fick rida igenom honom, är ju lite svårt hemma då underlaget inte är det bästa.

Kan ju också meddela att Pikkan lyckats trampa av sig en till sko!??!? Förstår inte hur hon lyckas, eftersom det är ca 3 veckor kvar tills hon ska skos egentligen, och de har inte heller varit lösa. Så nu är både höger bak och vänster fram borta.. Mamma skulle köpa nya skor idag och hovslagaren kommer troligtvis i slutet av veckan.

angelina-djupsnö

Red i djupsnön idag med Vanillin. Hon tyckte det var jätte jobbig och frustade å prustade. Men hon kämpade på fantastiskt bra! Red inte så länge eftersom att man inte ska de i djupsnö. Men hon belv då varm iaf!
Imorgon kanske det blir intervallträning för Vanillin. Hon måste verkligen få upp sin kondition nu!:D
Love you!♥

amanda-ridningen

Idag blev det på Ridbanan och det var faktiskt helt okej underlag nu, den har ju varit skottad sen har det regnat så det blev stenhårt och dåligt, men sen så nu har de ju snöat så på på ridbanan var det kanske 15 cm klibbsnö så gick super att rida. Iallafall så var Pedro riktigt fin, lite stark men släppte mot slutet, jobbade en hel del med övergångar och jobbade han även lång och låg mestadels av passet.


angelina-svarar

Det var absolut inte så jag menade. Men jag tar bara kritik från mina tränare. Visst jag tycker om tips och så. Men jag lyssnar hellre på min tränare än dom som är typ anonyma.. -.-

angelina-ut

Nu ska jag ut och rida på den absolut bästa ponnyn i världen. Så kommer mer uppdatring sen om jag hinner / orkar.

angelina-hopp/markarbete film

behåll dom dåliga kommentarerna för e själva.

angelina-ridhuset

var på ridhuset idag. Vanillin var ganska stark idag men det gick åndå bra. Hon var ordentligt pigg sdom vaniligt. Men iallafall så red jag runt på volt sen så gick jag över kavaletti och det gock ganska bar. Hon ville inte riktigt böja sig som jag ville, Men efter ett tag så gick hon fram för bettet bättre och kunde böja sig bättre.
Sen så la vi upp klossarna så hon fick hoppa på böjt spår med och det tyckte hon var jättekul. 
Olivia har filmat men det kommer ut senare ikv.

amanda-förlåt

Förlåt för värdelös uppdatering.
Men iallafall så red jag Pedro igår på ridbnan, var väldigt hårt och halt så jag skrittade bara och tränade lite skänkelvikning och bakdelsvändningar.

Idag red jag ut på honom efter bastuträskvägen, och blev rätt så mycket trav. Han var väldigt pigg men skötte sig snyggt, var ett tag sedan jag var ute och red kännde jag, på veckodagarna är det ju så mörkt så man får passa på nu när det är helg.
Tråkigtnog kan jag ju inte rida Pikkan nu heller eftersom hon tappade ju en sko. Och vill inte riskera snebelastning eller något liknande så hon får helt enkelt vila tills hovslagaren kan komma.

Är ju KM i hoppning nästa vecka, men just nu känns det inte så kul att vara med då jag knappt ridit ordentligt sista veckorna, hon trampade ju sig och då fick hon vila i en vecka och nu skon, får hoppas han kan komma nu i början av veckan och slå dit en ny sko. Men vi får se, har ju anmält mig, men vi får se hur jag gör.


angelina-idagen

Kommer se ut ungefär sähär. Ska ut nu och ge ponnyn mat, sen mocka å göra klart i stallet. Sen ta in ponnyn och borsta henne. Sen göra henne klar för att fara in till ridhuset och ha mararbete och kanske studs. Sen ska jag hem igen och fara till kyrkan och se min lilla syster sjunga solo. Hon är 9 år. Så nu vet ni hur min dag ser ut!
Skriver sen :D!

angelina-film

Nu har ja fixat filmen. Vet att ja skumpar.. men hon är verkligen sjukt skumpig ;]
Vanillin du är världens finaste♥


Vet att musiken inte funkar men ni får väll he på något eget :)!

angelina-dressyr

Tog Vanillin till ridhuset idag. Och red lite dressyr. Hon var vädligt spännd idag men hon har vilat 2 dagar så jag kan fatta om hon är pigg. Så hon fick spinga av sig lite. Men iaf så kan ja inte säga att det gick fantastiskt bra. Men hon var riktigt fin vissa stunder. Så jag för nöja mig med dom stunderna och se frammåt :D!
Imorgon ska jag typ rida ut eller så hittar ja på något annat =)
Bilder från idag, Film kanske kommer beroende på hur ja red (A)
Foto: Olivia Löfbom Arvidsson
:D

angelina-idag

Idag ska jag fara till ridhuset och rida ett ordentligt dressyrpass med lilla söta Vanillin. Jag vet att jag inte har skrivit så mycke de senaste dagarna men jag har inte haft tid eller ork. Så idag ska jag vara duktig hade jag tänkt. Men ska nu ut i stallet och mocka å städa lite. :)
Olivia ska troligtvis filma mig idag när jag rider. Så det kanske kommer upp en film på de senare ikv :D!
Förresten har glömt berätta att jag sålt 2 av mina outfits :)!
det Limegröna SÅLT!
Och det royal blåa:)
SÅLT!

amanda-typiskt

Pikkans ben har just blivit bra, hon är varken svullen eller öm längre. Så idag när jag tog in henne och ska rida så har hon ju naturligtvis slitit av sig en sko i hagen.. Lyckat!

Menmen sånt som händer, iallafall så red jag Pedro. Red på ridbanan men underlaget är inte det bästa nu, vi har ju haft massa härlig snö, sen började det regna så nu är det halt överallt. Men red lite serpentiner i skritt och lite trav. 


amanda-idag

Sovde ju hos syrran inatt, så red ju aldrig igår.
Ska nog hem efter skolan och rida lite, men sen ikväll ska jag till stan igen sen sover jag hos syrran igen och på lördag så ska vi troligtvis köpa lite julklappar.

Hoppas även jag kan hinna få några nya bilder när jag rider i helgen, behöver ju nya till den nya designen som troligtvis kommer upp snart!
Sen på lördag blir det troligtvis att vi åker in och hoppar lite.


angelina-Önskelistan :D

Snälla tomten...?:]

Vad önskar NI er i julkapp?:D

amanda-inget stall

Idag blir det inget stall för mig, eller jag släppte ut dem imorse men ska inte dit något mer idag.
Har precis kommit till min syrras lägenhet, ska bort ikväll sen ska jag sova hos henne inatt, så då får ponnyerna vila men mamma sköter resten :)

angelina-skola

Idag går jag skola till typ 4 och direkt när jag kommer hem ska jag rida ut på Vanillin. Sen efter jag har ridit henne drar ja på gymmet:) Ska va lite tränad som Vanillin innan sommaren hade jag tänkt så att jag orkar rida ordentligt. Ja är ju inte så vältränad nu iaf :(!
Men det ska vi ända på!

Är det någon som skulle vilja se min önskelista? Skulle kunna lägga ut den om någon är intresserad?:)

amanda-hoppträning

Jag tog med mig Pikkan på hoppningen idag, var två veckor sedan jag hoppade henne sist.
Och vi hoppade lite banan, och hoppade den sista gången på ungifär 90cm. Känndes helt okej idag, vissa språng blev perfekta medans vissa lite sämre, men red rätt så dåligt själv så jag är nöjd över henne :)

Imorgon kommer jag troligtvis inte hinna rida någon av hästarna, möjligtvis en av dem men troligtvis inte, vi får se helt enkelt.


angelina-hoppspecialen

Vanillin är den bästa ponnyn på jorden. Shit så fin hon var idag. Lite för pigg ibland men herregud!
Visst vi kom fel på vissa hinder och så blev det lite konstiga vägar ibland. Vi är ju lite ringrostiga men shit vad hon är duktig endå!
Kan inget annat än vara nöjd över henne idag. Är så glad att jag har världens bästa häst.
Så nu bjuder jag på lite film :D:D!
Asså ingen anar hur jävla mycket denna ponny betyder för mig :')

angelina-klart för start

Nu har jag mockat och fixat klart i stallet för kvällen och för hoppspecialen. Så himla skönt när jag kommer hem och allt är klart :D! Men iaf så är jag sjukt taggad inför hoppspecialen ikv. Tar martingalen i dag eftersom att sist hade jag noll kontroll. Så nu ska jag äta sen gå ut igen och ta in min älskade lilla plutt ponny ;*!
Älskar dig♥

angelina- Beauty For Bell

Jag saknar dig så sjukt världens finaste.. Vet inte om jag klara mig utan dig :(!
Men nått jag vet är att du mår sjukt bra och du har världens bästa hem!♥
Älskar dig föralltid Bella :')!


angelina-underbara ponny


Igår var Vanillin så fruktansvärt fin. Så sjukt duktig hon är! Red ut en sväng sen gjorde jag lite skänkelvikningar och så efter vägen. Och hon gjorde så klockrena skänkelvikningar. Sen så tränade jag på övergångar. Och hon var så lugn och fin och saktade av direkt jag bad henne och hon lyssande så himla bra på mina små hjälper. Hon är en sån fantastisk ponny. Hon har verkligen olika humör helatiden

Ikväll så ska jag hoppa med henne på hoppspecialen. Hoppas hon är lika fin i kväll som hon var i går.
Känner verkligen att jag är seg på att sättaigång henne...=) måste ju börja hoppa å markarbeta mycket mer nu. Men ska inte hoppa flera gånger i veckan endå men ska börja hoppa 1 gång i veckan och försöka ha bommar 1 gång i veckan :)


amanda-ridbanan skottad

Idag har min syster´s pojkvän skottat ridbanan åt mig så nu kan jag rida lite seriösare igen! :D
Haha visst kan man väll rida lite seriöst i djupsnö, men hästarna orkar inte alls så länge sedan är det svårt för mig att låta bli busridningen, haha :$

Iallafall så började jag med Pedro och han var verkligen superfin idag! Jobbade på en riktigt stor volt, jobbade honom i början lång och låg, gjorde massor av övergångar mellan alla olika gångarter, sedan plockade jag upp honom lite, red likadant med massa övergångar osv, sedan travade jag av honom lång och låg igen.
Han jobbade jättebra, och känndes lätt i handen och rund och fin i formen, så är supernöjd över han idag.

Sedan var det Pikkan tur, och red på det raka bettet som jag fått låna av Angelina, och red ju med det innan hon trampade sig, så hon har ju vilat i 6 dagar, och innan gick hon superbra på det. Idag var hon superkänslig i munnen och snörde rätt så mycket med huvudet och verkade inte alls gilla det längre, lilla sto..;) Men iallafall efter ett tag blev det bättre och hon slappnade av mer och gick stadigt och fint. Hon var också riktigt pigg idag. Annars känndes det bra även med henne. 
Så får vi se imorgon om hon får följa med på hoppträning, lite beroende på. Just nu är hon iallafall inget öm, och lite svullen på morgonen, men det försvinner under dagen hon står ute i hagen, och även då jag rider henne.


I helgen blir det troligtvis nya bilder på både Pikkan och Gia också!

angelina-ska ut

Ska ut och rida nu hejsvejs sålänge! :D

amanda-idag är det ju lucia


norrlandsryttare-design på g

Såsmåningom kommer en ny vintrigare design upp, bara lite smågrejjer som ska fixas och lite nya bilder, men håll utkik =D

amanda-båda ridna

Idag har jag ridit båda, första gången på en vecka sm jag red Pikkan :D
Hon var iallafall pigg och glad, skrittade mest, sedan gick jag ner i djupsnön och travade lite, och sjukt vad hon lyfte på benen och tyckte det var jättejobbigt, hihi men blev inte alls så länge!

Sen tog jag ut Pedro barbacka och blev bus i snön med mycket galopp, sedan travade jag honom lång och låg. Att rida i snön är verkligen super för Pedros rygg!


amanda-jackan

Många har frågat, även på bdb vars jag köpt min nya jacka.
Och jag har faktiskt köpt den begagnad, har alltid velat ha en sådan men de utgick förra året så fick inte tag på någon.
Hittade sedan denna som jag då köpte av en tjej från södra sverige. Så jag har ingenaning var den finns att få tag på i butik, om den ens gör det längre.












amanda-nya tränset

Pikkan har ju bara hunnit använda sitt nya träns 2-3 gånger, så har inte hunnit fixa någon bild på det när det sitter på henne. Men Pedro har ju också fått prova det, så vad tycker ni om det?
Själv älskar jag det, pannbandet är pricken över i:et =D


amanda-dagens pass

Idag blev det att rida i djupsnön igen, så härligt är det!
Så red på en stor volt på ridbanan, sedan så busade vi lite. Går ju inte rida så länge då det är väldigt jobbigt för hästarna, red bara i ca 15-20 minuter.
Angelina var även med och fotade oss, så nu kommer det några bilder från idag :D


amanda-peek-a-boo

Skrev ju ett inlägg tidigare idag om att pikkan fortfarande var lite svullen och öm. Men senare idag så var hon inte svullen alls, och ömmade inte heller. Provade även longera ikväll och hon såg ut precis som vanligt! 
Så imorgon om hon fortfarande ser fräch ut så ska jag prova rida henne =D


angelina-Vackra Vanillin

Vanillin var duktig idag när vi plumsade i djupsnön. Lite för pigg ibland, men hellre de än att hon ska vara lat. Red runt i kanske 10-15 min. Sen gav ja mig. Det är ju så sjukt jobbit för dom att plumsa i snön. Men hon gjorde det superbra! Sen före jag tog in henne i stallet så gjorde ja trick med henne.
Imorgon ska hon få fara ut en sväng!:)
Bilderna är fotade av Amanda Stenman Lindqvist.
Ja, jag vet att min sitts ser hemsk ut men det är kanska svårt att rida lätt när dom plumsar i djupsnön (A)
Vanillin världens bästa ponny!♥















I love YOU!

angelina-♥

♥Vanillin min ängel♥


amanda-fortfarande

Pikkan är fortfarande svullen, och lite öm men det är betydligt bättre iallafall.
Blir hon inte bättre inom de närmsta dagarna ringer vi veterinär..


angelina-dressyr idag

Idag så snöar det som tusan och shit så mycket snö vi ha hunnit få :D!
Vanillin var inte särsklit fin idag. Hon hatar verkligen när det blåser. Men det gick ganska bra endå. Gjorde inge speciellt utan red bara runt på en volt sen på slutet galopperade jag i den ''djupa'' snön ;)
Bilder från idag :D!♥
Pluttis:*♥

amanda-dagens ridpass

Idag har det snöat hur mycket som helst! Blåser och snöar, men tog endå ut Pedro lite och plumsade i lite djupsnö, riktigt härligt och man får så vinterkänslor!
Angelina var med och fotade, så nu kommer det en liten bildbomb från idag!:)


amanda-vill ni se fler?


amanda-hemma

Har varit borta hela dagen, kom inte hem för än nu!
Så blev ingen ridning för mig idag, inget stall överhuvudtaget faktiskt.

Men imorgon blir det troligtvis lite nya bilder till bloggen, förhoppnigsvis iallafall! Lite beroende på vädret eftersom det varit snöstorm idag, hoppas det lugnat sig tills imorgon! :)

angelina-skola

Hejsan, nu sitter jag i skolan och har svenska. Vi skriver historier som redan finns typ.. Fast vi ska göra om dom å de är typ kul:D men iaf tog ut hästarna halv 7 sen gjorde jag mig klar för skolan. Idag så ska Vanillin få vila. Det förtjänar hon verkligen. Imorgon ska jag rida dressyr på henne Amanda ska kanske fots mig då. Skulle vara kul med lite nya fina bilder:D! Men nu ska jag hjälpa dom andra igen. Kommer nog inte hinna uppdatera mer idag. Och nu så mobil bloggar ja så då gåre int å he upp bilder för mi. Mobil suger:D!

angelina-SNÖ!

Idag tok snöar det! Sjukt himla härligt. Längtar så mycket efter att galoppera i djupsnön!
Idag var Vanillin väldigt galen eftersom att det blåste å snöade. Så hon var rät vild av sig. Jag glömde att ta på henne en luva. (då blåser det inte i öronen på henne) å det är det som gör henne galen. Hon hatar när det blåser.
Imorgon ska hon få sin vilodag. Det förtjänar hon!
Bilder från förra året :D

amanda-♥


amanda-snygga kingslandtröjor

Något jag absolut inte skulle tacka nej till, eller vad säger ni? :D


Min favoriter är nog någon av de två sista!

amanda-kommentar

Anonym om amanda-filmdags:
Var det inte han som inte fick hoppa högre hinder pga gammal skada? -.-


Svar: Jo jag har skrivit tidigare att jag inte brukar hoppa hoppa honom pga en gammal skada. Men det är inte så att han inte får hoppa, utan det är mer vad vi själva bestämmt.
Det han tidigare haft är en vanlig inflamation i en led, han är behandlad och friskförklarad. Och jag vet många hästar som fortfarande hoppat efter en behandling.
Dock hoppar vi ju honom inte ofta, max en gång i månaden ungifär på småhinder, och nån gång då och då skadar det ju inte att hoppa upp honom lite :)

amanda-filmdags

Nu kommer filmen från ikväll, visst är han duktig? :D
Se filmen i 72Op HD för bra kvalité.


amanda-löshoppningen

Pedro var faktiskt jätteduktig på löshoppningen idag och han tyckte det var jättekul =D
I början kom han lite tokigt ibland och de gick lite fort men han skärpte till sig då vi höjde upp lite, så dressyrponnyn kunde ju hoppa bra trottsallt, hoppade upp till 110-115 och med snygg teknink dessutom!

En bild som Mye fotade idag.
Kommer nog fler sen, och film också!


angelina-dressyr

Blev ett litet dressyr pass idag på vanillin hemma på min egen ridbana. Red henne barbacka och hon vart lite busig i galoppen.. Hon bockade typ xD! Bus ponnyn!
Ska snart gå ut och göra hö sen fara till ridhuset på löshoppning. Kommer bli superkul tror ja :D!
Men vi hörs senare. Hejdå!

amanda-ikväll

Ingen löshopping för min lilla prinsessa ikväll då..
Hon är fortfarande svullen och öm, men iallafall bättre än igår. Men hon får väll vila några dagar till, är bara ute och går med henne lite. Under dagarna då hon är ute i hagen så går även svullnaden ner.
Hoppas bara hon blir bra alldeles snart♥

Dock ska Pedro få följa med på löshoppningen ikväll, haha det kan nog bli kul!


angelina-snö

Asså det är s sjukt härligt med snö :D! finns inget bättre! Underlaget är så mycket bättre och man har mer ridvägar då det inte blir superhårt i backen:D
Idag så for vi bara ut en helt vanlig sväng. Ska göra det i morgon också. Hon va grymt taggad idag. Fattar inte varför men hon va bah de. Så jag ökade galoppen uppför en backe. Och ojojoj kan säga att det var verkligen inte smart.. Hade bara 3 delat på henne så det tog ett tag att få stopp på henne.
Amanda har ju skrivit om Pikkan i inlägget nedan. Stakars Amanda! Hoppas verkligen hon är bra imorgon!!!♥
Gammal bild(a)

amanda-svullnad

Igår kväll märkte jag småsår på Pikkans högra bakben, inte alls stora utan bara ytliga. Men tvättade upp dem och smörjde de ordentligt sedan fick hon gå in i sin box.
Nu imorse så var hon rejält svullen på benet, såren såg rena och fina ut men hon ömmade lite för tryck, men tvättade upp och smörjde igen sen fick hon gå lindad i hagen nu under dagen.

Kollade henne nu ikväll och svullnaden hade gått ner rejält, nästan helt borta men hon ömmade fortfarande lite för tryck. Men tog longerinslinan och kollade hur hon rörde sig och såg inget konstigt, men hon vågade inte riktigt gå på heller då det är rätt så halkigt under snön.

Får hoppas det är bättre imorgon, och hoppas iallafall det går bort fort, orkar inte en till skadad ponny..
Och nu sista dagarna då hon äntligen börjat bli sig själv igen och varit så fin..

norrlandsryttare-läsarfråga

Fråga till er läsare :D

Vars bor ni?
När är ni född?

amanda-nya tränset

Mitt nya träns passade super på Pikkan och hon blev så snygg i det, skulle ni vilja se några bilder på henne i det?:D

amanda-dagens ridning

Idag red jag både Pikkan och Pedro och red lika med båda. For ut en sväng som uppvärmning, stannade och klättrade i backen ca 6 gånger och sedan stannade jag på en äng och red serpentintiner, och med både red jag långa och låga och både skötte sig fint :)
Är så mysigt att vara ute och rida nu då det har snöat, allt blir så ljust och fint :D


angelina-idag

Idag får vi se vad jag ska rida men ska troligtvis rida ut en sväng på Vanillin.
Igår så julpyntade jag och Olivia i stallet och det blev supermysigt. Men Vanillin hade rivit ner nästan allt under natten.. Kan lägga ut bilder på det sen. Men nu sitter jag i skolan och gör nått konstigt i excel.
Uppdaterar mer sen om jag hinner :)!

Jag älskar dig föralltid♥


angelina-Andreas Hesse

Idag tog jag Vanillin till ridhuset. Och då var Andreas Hessa fortfarande kvar. Så han direkt bah. Visa upp henne lite för mig..
Jag visade upp henne och sen sa han att jag skule komma till mitten och prata med han. Han gav min sjukt bra tips och bytte till ett 2 delat bett med remont grimma. Hon fungerade bra på det :D!
Men han sa att jag fick ha vad jag ville på¨henne men hans råd var det iaf.
Sen satte han sig upp på Vanillin och red henne. Shit så jävla snygg hon var!!! Jag önskar verkligen att jag var lika duktig som han. Galet så snyggt hon gick. Sen så gav vi oss. Hon är ju igång å så men vill ändå vara rädd om henne! Hon var lite svettig efter men hon flåsade ingenting iaf.
Andreas i mitt hjärta säger jag bara :D!
Film kanske kommer sen om jag vill lägga ut de :P
Nu har dom bestämt sig för att köpa Bella så nu är hon tyvär inte min längre!:(
Men jag lovar hon har världens bästa hem nu! Är så himla glad att hon hamnade med dom! :'D
Kommer sakna dig världens bästa Beauty For Bell!♥

amanda-tränat

Tränade ju som sagt för Andreas Hesse idag med Pedro.
Vi jobbade mest med så små signaler så möjligt, och att han skulle söka sig ner och komma upp med ryggen bättre. Även komm igång med galoppen lite mer. Och det gick helt okej :)

Sen red jag Pikkan bara själv i ridhuset då kursen var klar och i början var hon lite jobbig men i slutet blev hon superfin verkligen. Jobbade mycket i galoppen och ställde både utåt och innåt och började samla lite mer. Gjorde även några skänkelvikningar på diagonalen och öppna efter långsidan :)

amanda-hesse

Idag blir det träning för Andreas =D


angelina-SUPPAN

Idag så red jag kurs för Andreas Hesse igen. Fast jag hade Suprise! (suppan).
Det gick verligen kanonbra! Suppan är så fin känslig för skänkeln och hjälper mig verkligen att rida rätt.
Jag känner verkligen då allt är bra och när jag kanske måste sätta till mig i sadeln eller lätta på tygeln eller nått!
Känner mig som återfödd igen :D! Galet så bra Andreas är!
Sen så for jag ut en sväng med Vanillin. Hon va pigg och glad :D!
Imorgon ska jag rida dressyr på Vannis. Olivia ska fota oss!:)

amanda-visste ni?

Visste ni att GIA troligtvis kunnat vara helt fräch om inte...
veterinären var nog kunnig.

När Gia trampade sig rejält med brodden på högra bakbenet så ringde vi veterinären direkt och dom kom ut samma dag och hon kikade lite på såret och sa att det var helt lugnt. Och vi skulle fortsätta vara ute och skritta/gå med henne för det var bara bra för blodcirkulationen, så gick med henne ca 3-4 dagar sen var det bara värre, så vi ringde dit igen och hon sa att det kan bli värre men att vi skulle fortsätta endå, efter en vecka ringde vi Alba en annan veterinär, och det första han sa var att hon skulle ställas på boxvila i 14 dagar för hon får inte ens gå eftersom såret tagit så pass djupt att det skadad senhinnan.
Efter detta har hon aldrig varit helt 100 igen..

Hjärtat♥



amanda-b-ponny

Igår så hann jag aldrig uppdatera något, kom hem från skolan klockan 5 åt middag sen for jag iväg direkt igen, såg en teater med släkten, efteråt så stannade jag i stan såg paranormal activity 3 på bio med några kompisar, fyyy vad hemsk film, ursh.. Men iallafall så är det lika kul varje gång endå. Sen slutade bion efter 11 nån gång och så stannade jag i stan och umgicks med massa kompisar och sen började vi dra oss hemmåt klockan 2 ungifär, nellie sov hos mig och vi somnade kring 3 ungifär.

Idag så var det bara att bita ihop och stiga upp endå, för skulle nämligen vara på ridhuset klockan 9 och rida en liten söt b-ponny åt en som behövde lite hjälp. Så jag tog med Pedro då också så fick hon rida han medans.
Iallafall är det superkul att rida andras och nya hästar, speciellt en b-ponny, hihi ungifär 126 cm var han, och en riktigt liten ponny, tjurig och envis men endå riktigtfin då han gav efter :)
Hihi som ni kanske vet så älskar jag små ponnyer :$

Sen efter blev det att rida Pikkan och for bara ut barbacka i skogen, stenhårt överallt så det blev endast ett skrittpass, skrittade i ungifär en timme och hon var glad och pigg, men iskallt var det. Vill ha snö nu!

angelina-vila

Idag får Vanillin en välförtjänt vilodag :)!
Imorgon ska jag rida vid morgonen och då ska jag rida ett dressyr pass. Får se om jag får med mig någon som fotar eller filmar :D!

angelina-finis

Idag så red jag bara runt på gården med Vanillin. Hon skötte sig utmärkt. Tränade på övergångar från trav till skritt. Gud var duktig hon var på slutet. Så jag skrittade av henne på trotoaren.
Imorgon får vi se vad det blir för pass :)!

amanda-vinterbilder

Är ju  december nu och vill ha julkänslor, får imprincip inga då det inte är någon snö:(
Så tänkt visa er några bilder för lite drygt ett år sedan förra året!


amanda-speciella tillfällen

Lite speciella tillfällen inplanerade under december :)

• 4 dec - dressyrträning med Pedro för Andreas Hesse
• 7 dec - löshoppning med Pikkan
• 28 dec - KM dressyr med Pedro
• 29 dec - KM hoppning med Pikkan

amanda-mina fina

Åh mina ponnysar var sååå fina idag båda två!
Red först Pikkan, red på ridbanan på en volt, underlaget var helt okej då det halvregnat och varit hyffsat varmt idag så blev mycket övergångsträning mellan alla olika gångarter och hon jobbade verkligen super så gav mig rätt så fort.

Sedan så red jag Pedro, och han var också såååfin.
Tränade på samma och red övergångar, hur fin som helst i traven! Sedan började det regna, huh regn i december är inte okej:( Så blev inte så länge på han heller så gav mig.

Är iallafall supernöjd med båda två, och då blir man så nöjd och glad efteråt :$


angelina-hoppningen igår

Vanillin var galet pigg. Vi hoppade studs och en liten serie. Vannis kunade igenom allt och hoppade kanske inte så vakert. Men jag lovar att hon hade det galet kul! Jäklar vad hon spang :D!
Hoppade bara litegrann. Jag skippade iaf banan som dom la ihop. Sp hon hoppade nog mycket :)
Nu ska jag skynda mig ut och rida innan det blir allt för sent. Vi har varit och äte på restaurang så det är därför jag är så sen med att fara ut å rida (A)
soon we are back!!!!

RSS 2.0