amanda-tidig kväll

Efter en lång jobbig dag ska jag alldeles strax gå och sussa, helt slut. Ska dessutom upp tidigt imorgon också då det väntas ennu en till tävlingsdag!

I kväll var jag även ute och red Pedro en sväng. Red ut efter bastuträskvägen och jobbade nästan bara i trav men några få skrittpauser. Joggade honom i ungifär 30-40 minuter, hela tiden lång och låg. Vissa stunder blev han lite väl på i handen, men superfin annars. Imorgon ska jag nog också rida honom, vi får se vad vi hittar på för något.


angelina-filmen från tävlingen!


angelina-tävling dag 1

Idag så har vanillin skött sig superfint!
började med at värma upp henne. Hon var ganska pigg och låg på ganska mycket. Men jag red fram ett tag och hon glömde bort lite att det var tävling typ.
Hoppade fram och hon hoppade såååå fint!
LB:
Inne på banan så var hon väldigt taktmässig och höll galoppen väldigt bra. Hade inte korsgalopp som hon brukar kunna få ibland. Så vi gick igen grunden med ett bra takt och tempo. Sen på om hoppningen så taggad hon till lite. Så då rev vi andra omhoppnings hindret.
Men jag är verkligen nöjd över henne!!!

amanda-tävlingsresultat

LC avd A - 90cm
Detta var våran första start i avd A på 90cm och våran andra någonsin. På framridningen känndes hon en aning trött, var inte heller världens bästa underlag så ville inte driva på henne så mycket heller då de slättade under henne. Inne på banan vaknade hon iallafall till lite och blev betydligt finare och lite mer taggad än tidigare.
Det blev iallafall en 0:0a, så vi kom igenom grunden, gasade på liiite i omhoppningen och nollade även den. Kom 6:a vilket var just utanför placering, så duktig min lilla bebis är! Var 19 starter om jag minns rätt.

LB av B (ungponny) - 1m
Var väldigt nervös då jag tyckte hinderna känndes höga, dessutom var det en trippelbarr som första hinder och har aldrig hoppat det med Pikkan. Fick hjälp av Sara på framhoppningen (Tack!) Känndes lite slö även då.
Inne på banan blev det lite stora språng ibland, kombinationen stod hon emot lite på så kom stort men klarade det fint endå! Kom igång bättre och bättre mot slutet så känndes bra! Vi nollade iallafall vår första LB, känns jätteskönt! Hon är så grym min finafina ponny♥

FILM FRÅN DAGENS LB!


amanda-dagens klasser

Godmorgon på er! Har precis varit ute i stallet och gett ponnysarna morgonhö, dem fick även gå ut i hagen. Pikkan hinner inte vara ute speciellt länge, men en stund iallafall.

Tävling på SRK idag! Första klassen är en LC, avd A. Blir våran andra start i avd A men första i 90cm. Kommer bara satsa på att komma igenom banan felfritt. Andra klassen rider jag avd B, och då blir det att debutera LB.

Filmkameran åker med, så förhoppningsvis har jag någon film att bjuda på då jag kommer hem. Bilder vet jag inte, eftersom min egen är trasig. Men kanske någon annan fotar så jag får tag i lite bilder endå :)

angelina-barbacka

Red Vanillin barbacka på gården ikväll en stund. Hon var pigg och glad, blev inte så länge men hon känndes riktigt fin ändå:) 

Efteråt packade jag lite grejer till imorgon då det är tävling. Ska packa ner det sista imorgon men tror inte det är så mycket kvar. Känner mig faktiskt riktigt taggad inför imorgon även det gick som det gick i Luleå. Men tar nya tag!


amanda-inför morgondagen

Är riktigt nervös inför imorgon faktiskt, dels för att vi ska debutera LB och sen brukar det även börja komma in mycket lådor och sådant under hinder i den klassen, även kombinationen kommer in. Men förhoppninsvis kommer det gå bra :D

Har precis varit ute och packat till imorgon och tror jag fått med mig allt, kommer inte på något jag glömmt än iallafall. Har även varit ute och ridit henne en sväng, blev mest bara skritt men travade även lite och gjorde skänkelvikningar över vägen, tog även två korta galopper. Vi var ute i ungifär 45 minuter.

amanda-dressyr

Kvällen bestod av dressyr på ridhuset. Jag och Pikkan tränade främst på det vi tränade på när jag red för Carre, känndes riktigt bra även idag och märker att hon kom ihåg vad hon skulle göra. När det satt bra gjorde vi även några förvända galopper i båda varven, vänster förvänd som brukar vara det svårare för henne gick faktiskt bättre än det högra idag, konstigt nog. Men så kan det väll vara ibland.

Sov avslutning så släppte jag Pikkan lös i ridhuset så hon fick springa och busa av sig och ojoj vad hon busade på, massor av skutt och hopp, tror det uppskattades :D Synd att jag inte hade med filmkameran så ni kunde fått se film när hon busade, ska tänka på det nästa gång.

Måste även komma ihåg att tacka min mamma som ställer upp och kör mig, även om ridhuset inte är ledigt för än halv 10 på kvällen ställer hon upp, tack♥


amanda-pikkans träns

Något jag verkligen tycker bra om är Pikkans träns! Älskar det, jättemjukt och fint läder, men nosgrimman har väl inte den bästa passformen, dock spänner jag den väldigt löst men tycker det är så snyggt och Pikkan passar verkligen bra i det. Bytte ut pannbandet till ett GG, och det är pricken över i:et!
Vad tycker ni om det? :)


amanda-helgens outfit


Glen Gordon                                                                Lamicell                               Scapa
(Dock inte precis detta, men väldigt likt)

Detta kommer Pikkan bära i helgen, iallafall på två av klasserna. Ska ju rida tre klasser, så vi får se om det blir att ha ännu ett till med sig eller om jag använder samma outfit två klasser.
Eller har ni någon tips på vad jag kan ha? :)

amanda-ändring

Haha mitt veckoshema för Pikkan har blivit ändrat, aldrig att jag kan hålla det. Dock bytte jag bara ut tisdag mot torsadg eftersom jag skulle hinna träffa min pojkvän också ;) Så i tisdags och onsdags fick Pikkan vila, idag blir det då dressyrträning istället. Känns sjukt att det bara är två dar kvar till tävlingshelgen, shit vad nervös jag är av någon anledning.

Hoppspecialen igår kväll vilade som sagt Pikkan. Istället fick jag rida ridskolans nya ponny Baily. Riktigt jobbigt för mig var det då han är en helt annan häst att rida än mina ponnyer, men väldigt nyttigt. Gick iallafall riktigt bra, speciellt i travarbetet. I galoppen drog han iväg några gånger, men tror det är för att han inte riktigt orkar ännu. Hoppningen känndes också helt okej, han hoppade iallafall alla hinder, han kännedes som en ungponny att rida, men kul var det :D Fin ponny!


angelina-hoppiloppi

Vanillin var galet på framridingen, usch så less jag höll på att bli. Men sen släppte det helt och hon var hur fin som helst! Så jag hoppas hon är fin på tävlingen i helgen :)
 Vi hoppade lite studs i hörnen sen stog det 2 enkelhinder på diagonalen :) Så blev som en liten lydnadsbana i slutet.

Imorgon ska hon få envilo dag. Sen på fredag ska jag rida i ridhuset och sen ska hon få duscha.
Fina ponny! Ibland blir jag rent less på dig, men samtidigt så älskar jag dig.<3


angelina-de senaste dagarna

I måndags så intervalltränade jag. Vanillin var snäll och gjorde ingenting. Hon var riktigt trött efter det och svettig. Duktig ponny och nöjd ryttare!
Igår så blev det ännu en ute ritt. Vannis Var inte ens lite trött sen intervallen dagen före.. Haha fattar inte hur mke energi hon har. Men nåntoing jag har märkt är att hon fått betydligt sämre kondition.. Får se hur hon ska orka helgens tävlingar. Men men vi gör det bästa av situationen :)

Idag blir det hoppträning (hoppspecialen). Så det taggar vi. Olivia kanske ska följa och filma om hon hade tid. Kommer isf film ikv :D!


amanda-min fina gia

Här är några bilder på min fina Gia som fotades i igår, hur söt är hon inte? Smälter.


amanda-älsklingar

Nu ska jag ut och rida på mina älsklingar, blir en härlig uteritt med båda två!


amanda-veckoplanering

Måndag - Uteritt
Tisdag - Dressyrpass i ridhuset
Onsdag - Vila
Torsdag - Vila
Fredag - Uteritt
Lördag - Tävling Skellefteå Ridklubb LC avd A och LB avd B
Söndag - Tävling Skellefteå Ridklubb LB avd B

Såhär kommer Pikkans schema se ut på ett ungifär, dock kan ju något ändras. Pedro ska jag också försöka hinna rida, men Pikkan kommer att gå före eftersom det är tävling i helgen. Har även nationella prov både nu i veckan och nästa vecka, så har fullt upp.


amanda-bildbomb 2 - pedro

Igår red jag ju även Pedro på banan och Angelina fotade även oss, så tänkte bjuda lite bilder på honom också. Var riktigt länge sedan ni fick några bilder på honom. Han känndes rätt stark igår, men kan inte gå bra alla gånger. Fick iallafall fina bilder, haha! Så nu de kommer nu!


amanda-make over

FÖRE EFTER

Detta har jag och Angelina pysslat med i afton, ni kan inte ana hur mycket hår som är borta, en storstor hög med päls ligger på stallgången. Men snygg blev hon! Betydligt renare, en aning mindre päls iallafall även om det är en hel del kvar så är det en bra början och sedan har vi flätat om manen, klippt lite hovskägg. Snyggat till henne helt enkelt :D

angelina-dagens!

Amanda fotade idag då jag red, tack!
Vanillin var välfigt pigg idag och lite på i handen.. Men Dom kan ju inte alltid vara perfekta. Men iaf så kändes det ganska bra ändå. Hon trampade på bra men som sagt var hon lite på i handen. Det släppte som aldrig heller. Men men. Imorgon blir det nog en uteritt :)
Vanillin
sto
F. 2003
Arab/fjording
Fina gumman♥

amanda-bildbomb 1 - pikkan

Red både Pikkan och Pedro idag och Angelina fotade oss så har en hel del bilder att visa. Kommer dock dela upp dem så ni får bilderna på Pikkan idag sedan visar jag dem på Pedro imorgon så det inte blir för mycket bilder i samma inlägg, så ni orkar kolla på alla!

Pikkan var rätt jobbig idag, tjollrig pigg och rätt så springig. Tror vårkänslorna börjar komma, hon sparkade även bakut och studsade runt några gånger. Men ung ponny och vårkänslor får jag skylla på! Blev endå flera fina bilder så visar dem nu :D

Hur tycker ni hon passade i outfiten?



amanda-dagens outfit

· JW schabrak · Röda skydd från hööks · Ridbyxor från HorseLife · Röd tröja från Catago
· Väst från Hööks · Ridhandskar från rockel · Ridhjälm GPA evolution · Ridstövlar från mountain horse



· Schabrak från hansbo · Lindor från Royal Hästsport · Ridbyxor från HorseLife · Tröja från HM? · Väst från Hööks · Ridhandskar från rockel · Ridhjälm GPA evolution · Ridstövlar från mountain horse

Vad tycker ni?
Hiss eller Diss?

norrlandsryttare-phototime

Idag blir det fotodags för båda, så vänta er nya fräscha bilder senare i afton =D

angelina-hoppning

For in till rihuset och hoppade finaste Vanillin idag. Började ju såklart med att värma upp och hon var ganska taggad då. Men hon frustade på och belv avslappnad! Gud så skönt. Sen började vi hoppa. Då blev hon galet pigg och lite stak :O! HAHA inte van att hon blir sådär stark! Men iaf så lugnade hon ner sig efter ett tag och hoppade superfint på slutet. Hoppade bana på 90-100 :) så nu taggar vi tävlingen nästahelg!
Imorgon vet jag inte riktigt vad som står på shemat!
HAHAHA snygga vi är ;)

amanda-rip nikond60

Min kamera är helt död, fungerar inte att fota med längre :( Ska ta in den på lagning och se om dom kan få liv i min älskling igen!
Så inga nya bilder tills vidare. Dock har ni ju nästan bara fått se arkivbilder de senaste veckorna, så ett tag till får ni nog stå ut. 


amanda-hoppträning

Ledsen, men blev ingen film från idag :(
Men ni för nöja er över att läsa att Pikkan var riktigt fin idag! Vi ställde upp två enkelhinder, en pararelloxer och ett räcke och sedan hade vi också en kombination. Värmde upp på ett litet kryss några gånger och sen på oxern nån gång och sedan hoppade vi en liten bana av det hela på 80 cm kanske? Och sista gången hoppade jag den lilla banan på 90-1m utan problem, känndes verkligen bra inför nästa helg :)

Blev en uteritt på Pedro efter jag kommit hem och han var hur fin som helst! Jobbade verkligen på bra och såhär fin har han inte varit på ett bra tag. Gjorde mycket övergångar mellan galopp och trav och en hel del skänkelvikningar över vägen. 

Riktigt nöjd över båda ponnysarna!


amanda-ridhuset

Åker alldeles strax in till ridhuset för lite hoppträning med Angelina och Jennifer! Blir kanon:D
Hoppas att Pikkan är laddad och på bra humör även vårkänslorna börjar komma fram, har tänkt hoppa några språng på tävlingshöjden till helgen och prova hoppa en kombination också.

Ska ta med mig filmkameran ifall den har batteri, så förhoppningsvis blir det film på bloggen senare i afton!


amanda-äntligen dator!

Har inte suttit vid datorn sedan igår vid typ 4 tiden? Väldigt ovanligt för mig och har längtat efter datorn hela dage, helt databeroende :$ Klarar mig inte länge utan. Är dessutom riktigt trött då jag inte heller varit hemma sen igår vid samma tid, och idag har jag varit i Umeå. Så jag är helt slut så orkar inte blogga om något ikväll, jag ska alldeles stra gå och skalla kudden, måste bara kolla igenom allt jag missat på fb!

angelina-intervall

Åh! Vanillin käpmade verkligen bra idag! Gud vad hon tog i ända från svansroten till öronen!
Blev intervaller på olika uppförsbackar. Vanillin jobbade på bra som vanligt, jobbit som tusan tyckte hon att det var. Men samtidigt så älskar hon att få galoppera i ett frisktempo.
Hon var lite svettig efteråt. Skrittade av i 25 min. Hela ritten blev drygt 1 timme.
Imorgon ska mamma ut och gå en sväng med henne. Ska till Umeå med skolan i morgon sen på kvällen ska jag fara till finaste Hampus!

angelina-svarar

Maria om angelina-idag ska jag..:
Har du något tips på hur man tränar styrkan i bakbenen på hästar? Skulle jätte gärna vilja veta! :D
SVAR: Man kan klättra i backar, gå över bommar/ kavaletti. Man kan även träna bakbenen genom att göra galoppfattningar. Man stärker även hästens galopp genom att göra galoppfattningar :)!
Hoppa studs är också bra!
Vet ni något mer som är bra? Själv kan jag inte komma på något just nu.
Hoppas du blev nöjd med ditt svar ;)!

amanda-morgonpigg?

Hade sovmorgon imorse, steg dock upp vanlig tid och for ut och red innan skolan, hur duktig är jag inte?:D
Tog iallafall Pedro på en uteritt och han var väldigt tittig på bortvägen, men på hemvägen blev han riktigt fin och trevlig att rida, gjorde skänkelvikningar efter vägen och känndes väldigt bra :)


angelina-idag ska jag..

Och Vanillin intervallträna hade jag tänkt. Galopp 2 min skritt 2 min sen göra det 4-5 gånger till att börja med.. Får se om hon orkar mer. Känner att jag måste få upp henne kondition mer. Har mer tränat styrka i bakbenen. Men nu blir det konditions tränining till SRK tävlingen.
Ska kanske ha Pedro på nästa hoppspecial :D! Får se om det blir :D!

amanda-svart bläs

På sommaren får Pikkan en svart bläs, hur gulligt är inte det? :$

angelina-dagens hoppspecial

Åh Vanillin var så himla fin idag. Blev inte så himla pigg och hoppade hur bra som hellst! Bara det att jag sjävl jagade upp henne lite mot ett hinder. Då blev det stopp.. tog om det igen och hon hoppade det utan några problem! Duktig ponny!
Vi hoppade bana. såkallade ''huset'' det är en ganska bra bana. Banan jag hoppade låg på 90-100cm :)
Är grymt nöjd över träningen!

amanda-hoppspecialen

Ikväll på hopprtäningen hoppade vi de såklallade "huset" och många av er vet nog hur den banan ser ut, alltså hoppade vi bana ikväll.

Vi värmde upp lite självständigt och travhopade sedan på ett räcke några gånger och sen hoppade vi på några enkelhinder som låg på ca 60-70 kanske. Sen fick vi välja en egen bana på 7-8 hinder. Hoppade igenom en bana på 90 cm och med ett språng på 1m och det känndes väldigt bra. Pikkan var pigg och frammåt och hoppade utan problem, så riktigt nöjd över kvällens hoppning :)



Sitter nu och fundera över vad jag ska ha för outfit på Skellefteåtävlingen nästa helg, några tips? :D

angelina-ikväll

Ikväll så är det hopppspceialen. De taggar vi, Vanillin har inte hoppat så mycket det senaste, Och nästa helg är det tävling så ska nog in och hoppa i helgen också. Hon är väldigt pigg just nu och det känn skönt...Men hon är extermt brunstig.. Så jag hoppas det inte kommer tillbaka på tävlingen..Hon har som lätt att tvärbli brunstig. Men ston är ston.


Nu ska jag snart ha lunch. Är på skolan idag iaf.


amanda-lätt dressyrpass

Blev ett kort och lätt dressyrpass med Pedro idag igen. Jobbade mestadels honom lång och låg, lite samma arbete som gårdagens ridpass.

Pikkan har vilat sön-tisdag och imorgon blir det hoppspecialen. Hon ska ta det lite extra lugnt i veckan sen blir det lite hårdare nästa vecka då det är tävling både lördag och söndag!

angelina-uteritt

Hannah och jalle följde med ut idag. Vanillin var grymt pigg som vanligt. Bockade endel men hon blir ju taggad då jalle är med :D!  Vi for runt brönen och pratade massor. Jalle verkar verkligen trivas med Hannah. Dom är så fina ihop :)! Blv runt 1 timmes ridning :)
Har varit sjukt nu i 2 dagar så imorgon blir det skola igen. Saknar det inte kan jag lova... Vill ha sommar nu!

angelina-to let go

Ni märker kanske ganska stark att jag inte bloggar eller uppdaterar så mycket.. Men jag tycker det är lite jobbit just nu. Tänk att min bästavän i helavärlden ligger ute på annons... Det är mitt val, det vet jag. Men för att jag själv ska kunna utveklas och börja rida bättre så behöver jag tyvärr nått lite större än Vanillin.
Får massa mejl, det är bara så grymt jobbit att läsa och svara på dom. För varje mejl jag får så blir jag deppig.. Men samtidigt så kommer jag lixom få en ny start om jag köper mig en ny. 
Antagligen kommer jag ju sakna Vanillin grymt mycket.. Men som det känns just nu så är det bara jobbit att skriva om det allt. 
Har fått massor med mejl men det är inte riktigt någon som jag fastnat för än.. Men jag kanske borde ge dom en bättre chans? Eller vad tror ni?
I love to be with you baby..<3

amanda-dressyr

Pedro fick jobba ett tag nere på banan, eftersom han haft en rätt lång vila i vinter är han inte helt igång så ridpassen är varken skärskilt långa eller jobbiga. Idag jobbade vi mest med övergångar och variera mellan lång och låg och lite högre. Vissa gånger låg han lite väl mycket på bettet men släppte mot slutet.
Ska dra fram lite kavaletti någon dag som han ska få springa över, vilket är riktigt bra för hans rygg:)


amanda-nu ut i stallet och rida

Uppdaterar mer när jag kommer in! Adios :)

amanda-pioneer

Buhuuu, mina Pioneer stövlar håller på gå sönder:(

Dock har jag ju haft dom rätt länge, snart i tre år har dom suttit på mina fötter. Har blivit lite för smala i skaftet så därför dragkedjan går sönder gång på gång. Tror dom varit inne på lagning och bytt dragkedja och sytt någon söm 3-4 gånger. Och nu håller dom på gå sönder igen, håller nog bara några få gånger till.

Så ett par nya stövlar ska inhandlas. Vill nog ha samma igen, älskar dom! Skönaste stövlarna jag provat och dessutom snygga. Ska kika runt lite, men just nu lutar det mest åt ett par likadana.










angelina- provridit

Idag har jag varit och provirdit en storhäst :) Nämner inga namn eller så just nu pga att jag endast provred den.
Hästen var väldigt fin och känslig. Var som att sitta på Vanillin fast en större sak. Den var lätt och fin i steget och hoppade som en gud. Väldigt taggad då den fick hoppa. Blev något stark ibland. Men ja tycker att det var en häst som jag skulle kunna tänka mig att ha.
Men vi får väll se. Ska säker provrida mer hästar innan jag bestämmer mig :)

Vanillin fick en vilo dag idag pga att jag var och provred:)

amanda-dagen

Bra matchning, utan sadel och utan träns ;)


amanda-carrekurs

Måste först be om ursäkt för min värdelösa uppdatering, ska bättra mig. Lovar!

Igår red jag som sagt för Carre. Ny tränare för både mig och Pikkan och måste säga att hon passar oss riktigt bra. Är väldigt nöjd över träningen och fick massa nya tips som jag ska fortsätta tänka på och ska absolut rida för henne fler gånger. Carre tyckte också att Pikkan var en riktigt fin ponny och att jag gjort ett riktigt bra jobb med henne, kul att höra :D

Iallafall så tränade vi mycket på att få henne jobba bättre med bakdelen, hon tyckte det var riktigt jobbigt med var stor skillnad från början till slut. Blev en hel del övergångar och tempoväxlingar. Jag är iallafall jättenöjd över LillPikkan, känns skönt!

Glömmde dock filmkameran hemma, tråkigt. Så har varken bilder eller film att bjuda på.


angelina-uteritt

Red ju ut med Hannah igår och det gick ganska bra. Vanillin var ganska stark och ville inte riktigt göra som jag ville. Men hon lugnade ner sig fort eftervi travade ner dom. Hannah red ju som sagt Jalle och Vanillin blev väldigt ledsen när dom for :(! HAHA men det var en trevlig ute ritt iaf!

Ikväll så ska jag fara ut med lite vänner så Vanillin får vila idag. Har träning för Carre i morgon kl 08:15. Så blir nog inte så sent ikv :)


amanda-helt slut

For först ut på en uteritt med Pikkan i ca 45 minuter, hon var riktigt riktigt fin hela ritten. Jobbade riktigt bra från början till slut. Blev en hel del trav och galopparbete och i slutet känndes hon lite trött så blev en lång avskrittning hem. Imorgon kommer hon få vila efter en hård vecka, på lördag är det dressyrträning för Carre, ny tränare för både mig och Pikkan, blir spännande :)

Efteråt blev det ett lätt dressyrpass på ridbanan med Pedro. Jobbade på en stor volt nästan hela passet med olika tempoväxlingar och växlade mellan lång och låg form och hög. Han var betydligt trevligare att rida idag än sist jag red honom, lyssnade bra och var inte alls stark som sist.

Nu är jag helt slut, lång skoldag och båda ponnyerna ridna samt allt annat fix i stallet är färdigt. Ska strax ta mig en lång och varm dusch och sedan sova! Godnatt!


amanda-lurvponny

Har stått och borstat på lillponnyn ikväll, drunknar av allt hår som hon löser!


angelina-hoppspecialen

Igår på hoppspecialen så var Vanillin ovanligt lugn. Hoppade uppsig bra och drog aldrig iväg. Känndes så himla bra. Vi hoppade snea hinder på medelinjen. Det vet ganska läskit men otroligt roligt!
Idag ska jag och Vanillin rida ut med Hannah & Jalle. Hon kommer förbi här vid 6 tiden :D!

amanda-hoppspecialen

Ikväll på hoppspecialen gjorde vi en rolig övning. Hade tre hinder på medellinjen varav två räcken och en oxer. Alla hinderna stod snett, i början hoppade vi de som en linje och rätt så snäv sväng, sedan hoppade vi snett över hinderna på medellinjen.
Försökte mig på en snygg skillad bild i paint, hur fint huh? ;)

Nu förstår ni iallafall på ett ungifär hur jag menar! Trodde det skulle gå betydligt sämre än vad det gjorde, sist jag hoppade ett hinder snett lyckades Pikkan göra ett riktigt roligt språng, men tycker att vi fick till en rätt bra känsla idag endå, hänger nog mer på mig än på henne.

angelina-hannah å jalle

Idag blev det en busig ute ritt med Hannnah och Jalle. Vanillin var taggad som vanligt fast endå väldigt lugn för att vara henne. Kändes skönt att det inte blåste så mycket som det har gjort de senaste dagarna. Vanillin gillar verkligen inte när det blåser. Vissa visste nog redan det men men :)!
Vi red brönen runt och pratade och skrattade å hade det väldigt trevligt. Bus Vannis var tvungen att bocka helatiden som vanligt. HAHA fattar mig inte på henne ibland, men hon är söt endå!
Imorgon blir det hoppspecialen och då hoppas vi på nå studs.

amanda-dagens ridning

Red båda ponnysarna idag! Började med Pikkan och vi for ut på en uteritt längst bastuträskvägen och in efter en skogsväg. Pikkan var riktigt pigg och frammåt och var lite svår att jobba med i början, men när hon sprungit bort lite engeri gick det bättre och vi var ute i ca 45 minuter.

Sedan tog jag ut Pedro och han fick springa lite runt rallyrundan, dock kom vi inte överäns skärskilt bra. Han var pigg och stark och ville inte lyssna på mig :/ Har inte ridit honom på väldigt länge och han har ju haft sin vila så han har nog lite mycket engeri som skulle behöva göras av med!


amanda-nu

Nu ska jag ut i stallet och ut och rida i det härliga vädret, strålande sol =D

amanda-storm

Igår var det varmt och soligt, men riktigt stormigt! Hade först inte tänkt rida efteresom det blåste så mycket, men tvingade ut Pikkan en stund runt rallybanan endå. Hon sköttesig riktigtriktigt fint, inte alls skärrad och "rädd" pga blåsten. 

Pedro har ju syrran ridit under lovet, hade tänkt rida honom igår också men skippade det, han och blåsen brukar inte komma så bra överäns haha ;) Idag ser det soligt ut, har inte kollat hur varmt det är men soligt är det iallafall, blåser idag också, men inte riktigt lika mycket, tur det! 

Ridningen får ske efter skolan, eftersom jag måste fixa det sista då min buss kommer strax :) Vi hörs ikväll söta läsare :D


angelina-3år

Idag har jag haft Vanillin i 3 år :D!
Här kommer lite bilder :)
Mars 2009
Mars 2010
Mars 2011
Mars 2012
Ser ni någon skillnad?:D

amanda-säkerhetsväst

Innan tävlingen i Luleå som var förra helgen hade jag inte ridit med min säkerhetsväst på säkert 2-3 månader! (Förutom måndagen innan tävlingen då jag hopptränade, använde då västen för att vänja mig) och jag måste säga att jag rider mycket sämre med västen. Jag stör mig på den hela tiden, känner mig klumpig och att den är ivägen osv. Dock när jag har västen känner jag mig säkrare, och jag tycker det är jättebra att använda sig av den men det är något jag är dålig på. Ska försöka bättre mig när det gäller västen, är ju trots allt en billig livsförsäkring ifall någon skulle hända. 

Rider ni med väst? och vid vilka tillfällen?



Sen så tycker jag det är rätt ful, förstör ju själva outfiten om man har en snygg tröja eller kavaj!
Men säkerheten går väll före utseéndet, och himla tur är väll det endå.

angelina-hesse dag 2

Hoppade för Andreas i går och det gick hur bra som hellst! Nu vet jag ungefär hur jag ska rida för att hon ska hoppa bättre och inte rusa efterhinder. Så fick sjukt bra tips från honom!
Idag red jag dressyr på gården och Hannah var sås näll och kom och fotade mig. Vanillin var väldigt fin och lösgjord. Red inte speciellt länge eller så men galet så fin hon var!
Sen fotade jag Hannah när hon red på Jalle :D! Såg riktigt bra ut!
Bild från idag fotade av: http://hannahma.blogg.se - Hannah Mattsson

amanda-mars 2011

Nu kommer ett inlägg med lite blandade bilder under mars 2011!



amanda-dressyrpass

I afton åkte vi in till ridhuset och Pikkan fick ett litet dressyrpass :)

Till en början var hon jobbig, springig och dragig, ville inte alls jobba. Känndes allmänt dåligt haha. Fick ett ridspö och red fram henne lite ordentligt och gjorde sedan lite sluta efter långsidorna och kännde att hon började jobba och kom igång bättre. Efter en stund känndes det helt okej, så jag är nöjd över ridpasset iallafall. Känndes bra mot slutet!

amanda-dagens frånga

Om ni fick rida en av mina ponnyer, vem skulle ni då valt? Pikkan, Pedro eller Gia?
Skulle vara kul att veta vem av dem ni skulle vara sugnast på att prova :)

angelina-hesse

Idag tränade jag för Andreas Hesse. Det gick sådär. Vanillin var superfin och sköte sig underbart. Men jag var helt kass idag, var inte med för fem öre.. Men i morgon har jag en till lektion på mig att rida bra! Så jag hoppas på en bättre dag i morgon.
Snart kommer Hampus och då ska vi hitta på något och sen i morgon efter kusen ska jag fara till piteå på äventyrs badet:D Så det blir nog en kanon dag i morgon :D!
Love you!♥

amanda-sadeln såld



Nu är min Globus sadel såld, så äntligen ska Pikkan få sig en ny dressyrsadel som kommer ligga bättre! Känns riktigt skönt så jag kan börja söka ny sadel och då vi hittat rätt sadel kan jag träna mer seriös dressyr igen. Sista tiden har jag ridit mina dressyrpass i hoppsadel, fungerar det också men jag får betydligt bättre ridning i dressyrsadel och min sits blir 100 gånger bättre än i hoppsadeln, så just nu behöver min sits tränas upp igen;)

Vet ännu inte vad det är för sadel jag ska ha, men först ska vi ta hit en sadelprovare som får kika på henne så ser vi vad hon säger och om hon har någon sadel att erbjuda. Men nu är vi på rätt spår iallafall:)

amanda-problem med bloggen

Har haft problem med blogg.se idag, därav ingen uppdatering alls från min sida. Skrev ett långt inlägg som sedan försvann då jag tryckte "spara & publicera" så surt..

Blev iallafall ett dressyrpass i ridhuset. Är ju värdelöst underlag ute, hårt och halt överallt så går ju bara skritta och trava lite försiktigt, så bra att utnyttja ridhuset då vi har lov. Adelina skjutsade och då tog hon även med sig Pedro och red honom samtidigt. Jobbade Pikkan mycket med skänkelvikningar, öppna och sluta. Även några förvända galopper provade vi oss på, men jobbigt tyckte hon det var. Imorgon blir det nog en rätt lugn uteritt här hemma, mest troligtvis bara skritt då det endå inte går göra mycket annat.

Efter ridpasset duschade vi Pedro, så nu ska han vara snygg! Sedan friserade vi även man och svans lite, ska även rycka manen sen, men nu är den iallafall ca 5cm kortare då den var alldeles för lång tidigare. Förhoppningsvis ska vi hinna raka honom ännu en gång innan våren/sommaren. 

Jag och fina Pedro i höstas!

angelina-annons

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=588384

amanda-anmäld

Har anmält mig till Guldhoppet som är den 31/3 samt 1/4 på Skellefteå Ridklubb. Alltså väldigt nära oss och jag tänker vara med och tävla båda dagarna, verkar vara en rätt stor tävling och många anmälda, alla spiltor och boxar för meetinget är redan fulla, så kommer nog bli jättekul :D

Första dagen kommer jag hoppa LC, alltså 90cm med avd A, (alltså oomhoppning) och en LB, 1m avd B (ungponnyklass) blir debut för oss. Men hon har hoppat många felfria LC och även LC+5 felfritt så känns som hon är redo för LB nu. Andra dagen kommer vi också hoppa LB, men då blir det bara en klass.


amanda-dressyr/markarbete

Åkte som sagt in till ridhuset ikväll för lite dressyr och markarbete. Ställde upp två små räcken på ca 30-40 cm och tre travbommar. Blev mest att jag red på bommarna men skuttade även över de två små räckena nån gång också.
Men för det mesta blev det dressyr, avslutade med att göra öppna och sluta efter långsidorna, var länge sedan jag gjorde det men oj vilken skillnad det var på henne, hon förstod direkt vad jag ville att hon skulle göra, och flyttade alldeles lagomt, så duktig :) 



amanda-ridhuset

Sticker nu iväg på ridhuset, står lite markarbete på chemat. Angelina och Vanillin följer också, blir kanon :)

angelina-hemma

Har nyss kommit hem från slalombacken och är helt slut. Nu ska jag bara äta sen ska jag ut i stallet och göra fint där. Sen ska jag troligt vis följa Amanda till ridhuset och rida ett lätt dressyrpass med lite bommar. Så det ser vi frammemot. 
I backen idag så ramlade jag i skogen och gjorde illa min handled. Kan säga att det verker än. HAHA men sånt som händer så man gör egna skogsvägar! xD

angelina-rymling

Vanillin hade tydligen vart lös idag. Jag är hos min pojkvän idag så idag har hon haft vilodag. Men det blev det tydligen inte för henne endå;) 
Mamma och pappa for ut och letade Vannis och lilla Hamilton. När dom for med bilen från gården så mötte dom upp dom. Vannis och Hammi var redan på väg hem. Dom skrittade påväg hem när mamma ledde hem dom igen. HAHAH störda ponny. Detta har aldrig hänt förrut! Har haft Vanillin i 3 år och nu är det första gången.
Jaja det ska alltid vara den första ;)!
Imorgon ska jag följa min pojkväns familj till Malå och åka slalomskidor! Kommer bli skit kul!
Igår släppte jag henne i padocken och tränade lite trick. Det uppskatades väl!

amanda-rallyrundan

Blev ett pass på "rallyrundan" med Pikkan idag, Adelina och Pedro hängde också med. Blir som ett dressyrpass och uteritt samtidigt. Därför jag rider där är för att det är bästa underlaget, stenhårt överallt annars.
Hon var grymt pigg verkligen, men efter en stund jobbande med henne så lugnade hon ner sig och började anstränga sig lite. Fick aldrig riktigt fram känslan jag hoppats på men alla dagar kan som sagt inte gå 100.
Ska nu till mormor och äta middag, sedan åker jag och träffar Arvid som jag inte träffat på 6 dagar då han varit bortrest. Så inget mer bloggande för mig, men det förstår ni kanske!



amanda-ut och rida min ädla springare nu


amanda-efter tävling

Dagen efter tävling (alltså igår) var jag ute och skrittade barbacka på henne bara så hon fick komma ut och sträcka på sig. Det gör jag alltid efter tävling. Sedan två dagar efter får hon en vilodag, vilket är idag. Men imorgon jobbar vi som vanligt igen :)
Pedro rids av min syster just nu, så vi får se om jag kommer rida honom något i veckan eller om hon tänker rida honom, vi märker väll!


angelina-älskar dig


angelina-vilda

Igår kom våran nya familje medlem, lilla Vilda :D 4 månader gammal Cihuahua.
Fina vilda!♥

angelina-bilder

Nu kommer bilder från igår då Amanda fotade mig :D
Hon var riktigt fin igår :')

amanda-svaren från frågestuden

Vad heter dina/din häst?
Hur länge har du ägt de/den?
Vad är dina mål med din ponny/ponnys?
Vad är det högsta du hoppat?
Vilka nivårer tävlar du på (om du tävlar)?
sv: Mina tre ponnyer heter Peek-A-Boo "Pikkan", Indian Girl "Gia" och Pedro.
Pikkan har jag ägt i snart 1,5 år, Gia i 3 år och Pedro i 2 år.
Jag lägger inte upp speciella mål, men att komma så långt som möjligt och utvecklas tillsammans men framförallt att ha kul.
Jag har hoppat 120 som högst-
Jag tävlar på LA nivå i dressyr. Tävlat upp till LB hoppning.

1. förklara vad intervall träning är och förklara vad det är? :3
2. hur är dina tre hästar att rida?
3. har du fått tanken att sälja en av dina ponnysar?
4. hur länge har du ridit?
5. hur ser dina/ditt schema ut med dina hästar? ridning och så?
sv: Intervallträning är en träninsmetod som syftar till att förbättra en kombination av snabbhet, styrka och uthållighet(kondition)
Hur dom är att rida är väldigt svårt att förklara, alla hästarna är olika varann men alla är väldigt roliga att jobba med på olika sätt.
Jag har tänkt på det mycket fram och tillbaka, men ännu så är tanken att jag ska behålla alla tre.
Jag började rida då jag var 4 år på ridskola, och jag är snart 17. Alltså snart 13 år.
Lägger aldrig upp speciella scheman, utan jag rider som jag planerar i huvudet, och det kan jag planera några dagar i förväg eller samma dag som jag ska rida, alltså inga speciella scheman.

Vad är målet med Pikkan? Hur långt vill du nå? Hur långt tror du ni kan nå tillsammans?
sv: Mitt mål är att utvecklas tillsammans och att ha kul! Det är huvudsaken, men hur långt vi kan nå vet jag inte riktigt. Pikkan har enorm kapacitet, men jag är rätt feg av mig när det gäller höjden på hinder. Men innan jag säljer henne hoppas jag på komma upp i LA hoppning, även om hon har kapacitet för mer, och LA dressyr har vi tävlat med godkända resultat men ska förhoppnigsvis förbättra dom.

Hur länge har du haft Indiana girl?^^
sv: Har haft henne i 3 år.

Hur ser dina planer ut i framtiden med dina hästar ?
sv: Jag har inga planer alls i framtiden faktiskt, vi får se hur det blir med alla hästar!

Hur många hästar har du?
Vad heter dom?
sv: 3 stycken, Peek-A-Boo, Pedro och Indian Girl.

1. Vad är det högsta du har hoppat Gia ? :)
2. Hur många ponnisar har du haft?
3. Vad är det högst du har hoppat med häst/ ponnie?
sv: Har hoppat 120 cm med Gia.
Innan dom jag har nu så har vi haft 3 andra, alltså i hela våran familj.
Ponny 120, häst 90 om jag inte minns fel.

hur många egna hästar har du haft?

hur många tävlingar har du startat i, både med och utan häst?
håller du på med någon annan sport än bara hästar?
vad gör du helst när du inte är i stallet?
sv: Innan dom jag har nu så har vi haft 3 andra, alltså i hela våran familj.
Hur många tävlingar jag startat har jag faktiskt ingen aning om, många iallafall!
Nej, just nu håller jag bara på med hästar, tidigare spelade jag fotboll och innebandy men tiden räckte inte riktigt till.
När jag inte är i stallet är jag helst med min pojkvän, komisar eller ute och har det kul med vänner!

Kommer du komma tillbaka till bdb?
sv: Jag har aldrig haft paus eller lämnat bdb? Finns på bdb där jag heter: amanda-sl

hur länge har du ridit ?
Vem tycker du är snygg inom hoppningen ?
hur länge har du haft häst?
Om du bara fick välja att ha EN häst, vilken hade det blitt då ?
sv: Jag har ridit i snart 13 år.
Menar du ryttare  eller häst? Ryttare, hum ingenaning faktiskt. Hästar finns det massor med snygga av, tex Ninja La Silla är ser riktigt trevlig ut, men även massa andra!
Jag har haft häst i 7 år om jag inte minns fel.
Det är är en fråga som är väldigt svår, men om jag bara fick välja en av mina hästar att behålla tror jag det blivit Pikkan eftersom hon är mest "min typ av häst" och hon har många år framför sig och grym kapacitet.

Hur många hästar har du haft i ditt liv?
Hur tror du din framtid ser ut med de hästar du har nu?
Vilka färger tycker du dina hästar passar bäst i?
sv: Totalt 6 stycken, dock inte bara mina hästar.
Med de hästar jag har nu vet jag inte hur framtiden kommer se ut, men kommer nog behålla alla under min ponnytid, det tror jag nu iallafall men man vet aldrig.
Gia har jag alltid tyckt passat bra i marinblå, Pedro tycker jag passar bäst i beige/brun och Pikkan passar i alla färger, gillar att ha lite mer färg men även basfärgerna är snygga.

Hur gör du så att den häst blir hög i formen? :)
sv: Formen kommer med tiden hästen får mer muskler, Pikkan tex orkar bära sig i en högre form nu i jämförelse med ett år sedan. Så bara att jobba vidare med musklerna.

Hur gamla är dina hästar? :)
Pikkan är 6 år, Pedro är 15 år och Gia är 14 år.

*Jag har länge undrat vad ni gör när ni har intervall träning??
* Har du tänkt att köpa storhäst någon gång i framtiden??
* Vilken/vilka färger tycker du är snyggast på alla hästar?
Jag älskar eran blogg och era hästar är så fina!!
Ha det bra, Kram! :)
sv: Intervallträning är en träninsmetod som syftar till att förbättra en kombination av snabbhet, styrka och uthållighet(kondition) Det vi gör är att galoppera en viss sträcka i ett visst tempo, sedan skritt en viss sträcka sen galopp, skritt, galopp osv, upprepa ett antal gånger.
Finns massvis med färger, men en färg som alla hästar passar i är nog marinblå, alltid snyggt och stilrent! Åh Tack!

Vad har du för bett på Pikkan och Gia?:)
När ska du börja sätta igång Gia igen?
r du tänkt tävla i år med någon av dom?:)
sv: På Gia rider jag oftast med tredelat, ibland pelham. Pikkan rider jag i tvådelat, tredelat, rakt eggbett eller fullcheek.
Vi ska kolla upp henne först på klinik och se vad dom säger om henne, och det blir troligtvis i maj.
Jag tävlade första tävlingen igår i Luleå, hoppning med Pikkan. Nästa tävling blir i 31 mars och 1 april.

När ska du börja sätta igång Gia? :)
sv: Vi ska först kolla upp henne på klinik, men troligtvis i Maj.

Har du tänkt behålla pikkan "jättelänge" eller sälja henne om ett tag? :)
sv: Jag kommer nog inte behålla henne så länge eftersom jag vill att någon ska ta vara på hennes kapacitet då jag inte längre kommer tävla henne. Så när min ponnytid är slut kommer hon troligtvis till försäljning.

Ha lite fantasi när du läser denna :)
Du har 10 miljoner kr.
Angelina och Gia är jätte sjuka och ända sättet att rädda dom är att köpa medecin men du har bara råd till en av dom! :o vem hjälper du?
sv: Haha lustig fråga. Angelina är faktiskt en människa så medicinen går nog till henne och det förstår nu nog, dock skulle jag nog tvinga mamma att betala Gias medicin också haha :D

vem är det som har fotat headern?
sv: Det är lite olika fotografer!

1. Ska du komma och tävla något i Boden i sommar med dina hästar?
2. vad är det högsta du har tävlat/hoppat? ;)
sv: Ja troligtvis kommer vi upp till boden i sommar!
Högsta jag tävlat är LB hoppning, högsta jag hoppat är 120.

1. Vad är de bästa med hästar?
2. Varför valde du just hästar?
3. Vilka bloggar läser du?
4. Eran blogg är bäst :D
sv: Det bästa med mina hästar är väldigt svårt, alla är så perfekta för mig!
Gia var lite väl pigg och jag var lite tveksam, men fastnade för henne så vi köpte henne, och ångrar det inte alls, hon är helt perfekt! Pedro provred inte jag utan min syster men jag som hittade annonsen åt henne och tyckte hon skulle provrida han, och sen blev det köp, ett mycket värt och bra köp! Pikkan föll jag för direkt, helt såld även hon var vinglig, surig och lite seg, men blev så kär, ångrar inte en sekund där heller, inte på någon av hästarna!
Läser vinterponnyer, dressyrmupparna. Sen kollar jag bara in på andra bloggar ibland då och då.


Vad är dina hästar för raser ?
Hur många år är du ?
Vilken häst är bäst av dina du äger/har ? :)
sv: Gia är dansk imp, Pedro är Svensk Ridponny och även Pikkan, men vi vet att Pikkan iallafall är 50% appaloosa och 25%fullblod.

Hej! först vill jag att du ska veta att jag tycker du är en sjukt härlig tjej, som rider som en gud, har jätte fina hästar, och är skitsöt! jag ser upp till dig jätte mycket! älskar eran blogg SÅHÄR myycket! <3
1. Vilket år köpte du gia? hur mycket köpte du henne för, och vad är hon för ras?
2. Islandshäst, eller fjording?
3. Rida ut eller Barbacka.
4. Hur länge har du ridit?
5. typ hur många schabrak har du? samt träns och outfits? xD ganska många kan jag tänka mig men på ett ungefär?
6. Vad är dina mål 2012?
7. Vad är det roligaste med häst?
8. Vad är det högsta du har hoppat?
9. Har du bra betyg? :)
sv: Åhh tack så mycket! blir så glad :'))
Jag köpte Gia år 2009 och brukar inte skriva ut priser på internet. Hon är dansk imp, okänd ras.
Måste nog säga fjordning, men väldigt svårt val.
Rida ut.
Jag har ridit i snart 13 år.
Oj, shchabrak ca 30 stycken kanske, träns ca 10 stycken och matchande outfits kanske 10 stycken.
Inga speciella mål under 2012 faktiskt, att ha kul!
Det roligaste med häst är samspelet mellan häst och ryttare!
Högsta jag hoppat är 120 cm.
Mina betyg är lite varierande men ligger mellan Godkänt och Väl Godkäng på de flesta ämnen.

hur lång är du ?
har du någon gång tycky: fan, jag är för lång va ska jag göra?
hur är dina betyg?
vad ska u utbilda dig till?
sv: Jag är 160,5 ungifär.
Nej så har jag aldrig kännt.
Vad jag ska utbilda mig till vet jag ännu inte.

Hur lång är du?
Är du naturligt blond?
Vad håller du på med förrutom hästar?
Idol inom ridsporten?
Har du något schema i vilken ordning du rider dom eller väljer du helt random?
Skillnader mellan Pikkan och Pedro?
Sv: Jag är ungifär 160,5.
Om jag inte är med hästarna är jag med pojkvännen, kompisar eller så.
Jag har faktiskt ingen speciell idol, tycker många rider fint men ingen speciell idol om man säger så, hittar för och nackdelar med alla ryttare.
Jag har inget speciellt schema.
Skillnaden mellan Pikkan och Pedro är rätt stor, dom rider jag på två helt olika sätt, svårt att förklara faktiskt..

Vad kommer du satsa mest på med pikkan, dressyr eller hoppnig? & vad tror du hon har mest kapacitet i? :D
sv: Jag tror Pikkan har störst kapacitet i hoppningen faktiskt. Hon har inte riktigt samma kapacitet i dressyren, går LA på godkännda procent i nuläget men kommer inte komma upp i dom högsta klasserna i dressyr då hon inte har dom gångarterna, men LA dressyr kommer hon kunna gå med bra procent, däremot hoppnigen tror jag hon kan komma riktigt långt i framtiden!

varför rakar du dina hästar ?
Rakar mina hästar eftersom jag tränar rätt hårt och är dom lurviga blir dom svettiga, och är det kallt ute vill man inte ställa ut en blöt häst i hagen då det tar lång tid innan dom torkat ordentligt.

angelina-tävlingsresultat

LC: Hoppade hur fint som helst på framhoppningen var jättelugn och fin!
Inne på banan taggade hon till enaning. Men hade ett perfekt temprament inne på banan. Nollade grunden fick vänta på ny start signal. Sen vare omhoppning. Hon var superduktig och hoppade som en gud. Gud så duktig och fin hon var! Slutade med en delad första plats :D!
LB: På framhoppningen var hon helt underbar. Hoppade inte fram så mycket för hon va så fin. Inne på banan dog hon helt. fattar inte vad som hände men jag tror hon blev jätte trött helt plötsligt. Stannade först på 2an. Sen på 5an. Då blev vi uteslutna. Man har ju bara 2 chanser när det är regional. Men jag är nöjd endå. Hon var helt enkelt för trött.
Är faktiskt ganska nöjd med helgens tävling synd bara att vi inte fick oss igenom LB :(!
LC
LB

amanda-marin


amanda-sista chansen

Sista chansen att fråga något om ni vill ha svar på det, senare idag/ikväll kommer svaren från frågestunden upp. Och den hittar ni HÄR!!

amanda-dagens outfit

Såhär såg vi ut idag!

amanda-tävlingsresultat

Efter en lång dag i Luleå är vi hemma! Steg upp klockan 5 imorse och var i stallet och lastade ponnyn klockan 6 och var framme kring 8. Och kom hem runt klockan 5 i afton.

LD+5-85cm avd A
På framridningen var hon lite jobbig, sparkade bakut någon gång och känndes väldigt spänd för att vara Pikkan, men släppte lite när vi kom in på framhoppningen däe det gick helt okej. Inne på banan gruvade jag mig mest för läktaren som hon tidigare haft problem med, hon har varit rädd för små läktare och nu var det en lång stor, men hon var jättelugn och brydde sig inte alls om den! Hon har verkligen mognat sedan förra vintern.
Bedömningen var A1:a så alla hoppade först grunden och den hoppade vi felfritt utan problem, hon kom lite fel på nått språng men vi tog oss över alla hinder. Sedan var det dags för omhoppningen, alltså Pikkans första omhoppning någonsin! Så jag tog det rätt lugnt ökade tempot lite men inte så mycket, gjorde nån lite snävare sväng men annars tog jag det lugnt och det blev alltså en 0:0a i den klassen. Och kom två utanför placering tror jag, var med 23 stycken om jag inte minns fel och kom på plats 9. Men helt nöjd med klassen iallafall:)

LC-90cm avd B
Hon känndes mycket finare den här klassen, både på framhoppningen men även betydligt finare inne på banan. Hade ett bättre tempo och hon känndes mer "säker" på vad hon skulle göra, fick en bättre rytm och bättre språng. Hoppade denna klassen i avd B, alltså ungponnyklass och vi nollade den så då fick vi oss en vit rosett. 

Nu har Pikkan massor med felfria rundor i LC, så nu är tanken att vi ska gå upp till LB klasserna, och våran debut i LB blir nog i slutet av den här månaden på Skellefteå Ridklubb!

En film från LC idag!
Kommer kanske från andra klassen senare!
KOLLA I 720p för bästa kvalite på filmen!

amanda-ett år sedan

För precis ett år sedan togs dessa bilder, jag och Gia var och tävlade på Luleå ridklubb den 3:e Mars 2011, nu ska jag iväg dit igen fast 2012 och med Pikkan istället.



angelina-tävling i morgon!

Imorgon är det äntligen tävling! Jag och Tove sitter och taggar upp oss före lägg dax. Vilken inte är så bra men (A). HAHA men iaf så red jag inte idag. Det är så sjukt halt ute och ridhuset var bokat så det gick åt pipsvängen! Men sånt är livet!
Igår var jag på stan och råkade få med mig detta hem(A)
fast i hoppstorlek och med en matchande huva :D!
Har packat klart alla grejor så imorgon äre bara att lasta ponnyn å åka!
Kan försöka blogga mer i morgon innan vi far hejdå!
Önska mig lycka till?:D

amanda-klasserna

Klasserna jag kommer tävla är 85cm och 90cm. Tyckte det känndes som en bra start på året! Första klassen kommer vi dock hoppa avd A, alltså med omhoppning. Blir Pikkans första avd A då vi tidigare bara hoppat avd B, (ungponnyklass) men kommer bara hoppa omhoppningen lugnt endå så blir bara som en längre bana för våran del. LC:n kommer jag dock hoppa i avd B även om hon egentligen får tävla den i avd A den också då vi har nog många felfria rundor, men kommer ta den i avd B endå :)

amanda-nervös

Har varit ute i stallet och packat lite till imorgon, hovslagaren har också varit här idag och skott Pikkan så nu är hon helt nyskodd inför tävlingen, kan inte säga annat haha ;) Allt är inte packat men en del av det iallafall, har även smörjt lite. Ikväll åker jag in till ridhuset och rider lite, eftersom det inte går rida här hemma pga all halka. Så då ska jag även passa på att duscha henne så hon är fräch till imorgon!

Är faktiskt riktigt nervös inför imorgon, blir första tävlingen sedan September, alltså 6 månader sen!!
Ahhh gör mig ännu mer nervös, måste sluta tänka :$



norrlandsryttare-luleå imorgon!

Imorgon åker vi till Luleå och tävlar! Träffar vi någon av er läsare där? :D

amanda-plusgrader

Har varit plusgrader idag så det har smält en massa snö, det har blivit blött och frysit. Så är väldigt halt ute och även på min ridbana. Min tanke var ju att rida ett ganska ordentligt dressyrpass, vilket inte blev av. Blev ett litet dressyrpass men kunde inte jobba ordentligt utan blev ganska lugnt då jag inte ville hon skulle halka eller något. Red även runt "rallyrundan" några varv där det var lite bättre underlag.

Efteråt tränade vi att använda transportskydd, och det var inga problem alls! Tidigare då hon var rätt ny sparkade hon mot mig då jag försökte sätta på dom, och när dom väl var på ville hon mest bara sparka. Var lika med lindor också, men nu funkar lidorna utan problem. Har aldrig provat igen med transportskydden men gjorde det idag och inga som helst problem! Känns skönt :D


angelina-ny månad


Ny månad nya tag! Känner att jag är sjukt taggad till tävlingen ihelgen, träningen gick ju så bra igår. :D! Idag blir det lite galoppträning. Ska göra tempoväxlingar osv. Så nu ska hon hålla igång sin kropp ordentligt före tävlingen. Tove söderström ska följa med och hjälpa mig och filma och ta hand om Vanillin. Kommer bli kanon helg i helgen. Kollat värdet också och det ska vara sol :D Så då behöver man inte oroasig över att komma fram i tid osv.
Nu ska jag fortsätta jobba med mitt å adams projekt!


amanda-planering fram till tävlingen

Har haft prov i veckan och varit med min pojkvän igår så därför inte hunnit uppdatera bloggen, ber om ursäkt för det :$
Har planerat veckan fram till tävlingen så tänkte berätta hur jag ska göra. I måndags var vi ju in och hoppade på ridhuset vilket gick jättebra. I tisdags känndes hon ganska trött så jag red i ungifär 20 minuter på banan lite lätt i alla gångarter. Igår var det hoppspecialen, men hoppade i måndags så ville inte hoppa igen så då fick hon vila och jag var med pojken. Idag blir det ett lite hårdare dressyrpass på ridbanan, ska känna igenom henne ordentligt och imorgon ska vi ut en sväng och ta det lugnt efter vägen bara, kanske också åker in och duschar henne på ridhuset, skulle behövas en dusch för henne så hon inte ser så skabbig ut ;)


RSS 2.0