en LÅÅÅNG dag

Nu när man ställer om tiden blir dagen såå lång.:)

Bellas ben är betyligt bättre än i går. Svullnaden har gått ner och hennes sår är nu bara en skorpa. Svullnaden kommer säker vara borta i morgon. :) Hon är lite ömm vid såret men det kan man ju fatta lixom.:)

Idag hade jag ju med Vanillin på markarbetet och hon var fin!:) lite små sur och trött men hon var fin i vissa lägen. I morgon är det tänkt att hon ska vila men jag ska bara tvär sitta på henne i kanske 15 min :) Ska testa en sadel som vi hoppas ska passa på henne ;)!

Men nu blir det sängen. ska till amanda vid 11 i morgon och hjälpa henne att raka pikkan. :)

det kommer årda sig gumman<3

dagens ridning.

Dagens ridning blev faktiskt ingen ridning alls! Pikkan fick en välförtjänad vilodag så hon får tänka igenom det vi jobbade med igår.
Och Gia hade jag tänkt rida men istället så gick vi ut och gick, adelina skulle ut och gå med uno så då följde jag med gia, och vi var ute och gick i ca 1 timme :)

Imorgon kanske jag ska plocka ihop lite grejjer i stallet som jag ska sälja, skulle det vara intressant?:)
-kram amanda

beställa?

Detta ska jag kanske beställa till Pikkan då hon inte har så mycket saker ännu, gia har ju massor med schabrak och huvor men pikkan skulle behöva något.
Så vad tycker ni om detta, fast troligtvis i färgen Ceriserosa eller Turkost!
Vad tror ni hon skulle passa bättre i, ceriserosa eller turkost?:)

outfit


IDA tränings film

vet att jag skumpar mycket. Men hon är sjukt skumpig och jag var jättetrött osv. Idag har jag sjukt mycket träningsverk. Asså helt sjukt och idag ska jag ha Vanillin igen.... Fast idag är det markarbete.

Igår hon tyckte inte att det var speciellt jobbit. Utan jag tyckte det var jobbigare. För ida säger saker till en helatiden och man blir slut i huvet också ^^


Fina vannis och fula jag :)!

indian girl

INDIAN GIRL
världens finaste ponny.
jag vet inte vad jag ska skriva, men något vill jag skriva, jag vill berätta hur oerhört mycket jag älskar denna ponny, det är obeskrivligt! på något sett förstår hon allt, hon kan bli osäker, men när hon väl litar på en så kommer man så nära henne! jag vet att hon litar på mig nu, det gjorde hon inte förut, men det har blivit en sådan stor skillnad mellan oss, jag litar på henne till 1000!


film från ida-träningen

Här kommer en film från Ida-träningen.
Som ni ser så är hon ett litet sto ibland:]


bella är skadad....

Idag när vi skulle fara på dressyr träningen så hittade vi ett sår på Bella. Det var på utsidan under kotan. det var drygt 2.5 cm långt, men inte speciellt djupt. Hon var aldelles svullen på benet så vi fick brottom och bytte häst.

Så idag hade jag vanillin på träningen ist. Det gick bra men hon är sååå brunstig nu så hon lyssnade inte alltid. Men jag är välidgt nöjd över henne! Nu vet jag vad jag behöver träna mer på. Jag fick rida runt på volt och gjorde även serpentiner osv. Hon var väldigt fin i början men i slutet blev hon lite jobbigare och lite mer trött så då blev hon stark men sen precis i slutet blev hon helt underbar!

Stakars stakars Bella:(! Hoppas att allt är bättre imorgon och att hennes svullnad har gått ner.
Olivia filmade och får se om jag orkar lägga ut de (AA)!<3

klippningar

Olika klippningar, hur är eran ponny/häst klippt?

Helklippning
Hästen klipps från topp till tå inklusive benen och huvudet. En sådan klippning kan ta upp till fem timmar och bör inte testas första gången hästen klipps.


Variant av helklippning
Spara benen och en liten "pad" under sadeln. Klipp ganaschen fram till där tränsets sidostycken ligger.


Halvklippning
Klipp hela hals- och bogpartiet samt frambenen till nedanför knäet. Från manken klipper du snett bakåt-nedåt mot ljumsken. All päls finns alltså kvar på rygg och bakben. Då behövs inget ländtäcke vid ridning och man skyddar hästens ömtåliga njurar och ryggparti från nerkylning.


Spårklippning
Klipp en rand uppifrån strupen, längs hela halsen och sedan längs hästens sidor fram till bakbenen. Spårklippning passar en häst som inte svettas särskilt mycket. Normalt sett behöver den inte ha täcke i stallet (naturligtvis beroende på stalltemperatur och hur känslig den är) när den är klippt så här lite.


Filtklippning
Klipp som om det låg en filt över manke, kors och rygg. Man kan klippa en "halv oval" uppåt i flanken om hästen svettas mycket där.


Jaktklippning
Kroppen klipps men man lämnar kvar en "vojlock" på ryggen (lägg gärna på en vojlock som mall när du klipper!). Huvudet och benen klipps inte. Sadelläget lämnas oklippt för att mildra trycket från sadeln och förhindra skav.


Islandshästar
Klipp en triangel på halsen och bringan. Då kan hästen ridas och ändå gå i hagen utan att frysa.


Symboler
Klipp en symbol som gör din hästs klippning mer personlig! Kanske initialen i namnet, eller varför inte hela namnet om det inte är för långt? Eller kanske ett hjärta, en stjärna eller en blixt? Låt fantasin flöda!

ida-träning

For först dit då Adelina & Pedro skulle rida, kvart över 11, hann även se angelina ett tag, såg hela adelinas pass sen for vi hem igen åt och sen efter ett tag lastade vi Pikkan och åkte tillbaks till ridhuset igen.
Själva dressyrpasset för Ida gick ganska bra faktiskt, fick träna mycket på övergångar mellan galopp och trav, att i själv övergången ska hon inte streta emot utan gå kvar i formen. Så fick leda mycket och direkt hon stretade skulle jag sparka till med innerskänkeln men pikkan gillar inte skänklar så hon blev lite sur vissa gånger;) annars är jag nöjd, ska fortsätta träna på det men ida tyckte hon såg jättefin ut annars:)
Efteråt hade jag en svettig ponny så hon fick en dusch, så imorgon åker även kanske vinterpälsen bort!

dressyr

Vanillin var inte så fin i början i dag tjurade väldigt mycket och ville inte gå fram. Men efter ett tag övertalade jag henne att sluta och då blev hon asfin! Testade lite skänkelvikning osv. jag gjorde inga extrema förflytningar utan bara små :)! Olivia fotade mig :D!
Mer kommer sen kanske :)
Kram!

fundering!


SKULLE PIKKAN PASSA I CERISEROSA? =D
Finns både schabrak, luva och ridtäcke för en billig summa :)

ida-kurs

Imorgon ska jag vara med på dressyrkurs för Ida Hellström med Pikkan =D
Har ridit för henne tidigare med ridskoleponnyn dodde, och hon är jättebra! så hoppas jag får några bra tips om Pikkan också :)
Hade inte anmält mig först, men lotta rinde till hon och hon sa att det gick bra att jag också red så det blir super! Brukar vara ganska jobbig, är bara 30 minuter men endå så blir dom alltid svettiga, och tror pikkan kan bli ganska svettig för hon är så lurvig nu :$ Men vi får väll se vad hon orkar, hon vilade iallafall idag!
Lite om Ida: Ida Hellström är Åselebo som är utbildad på Strömsholm. Hon har erfarenhet från nästan 10 års arbete på olika anläggningar i Sverige och i Danmark bla annat Blue Hors-stallet och hos Peter Markne. Hon har tävlat upp till Prix S:t George och tävlar för närvarande sina hästar upp till Medelsvår A.


/AMANDA

pluttgia

Har nu ridit Gia, adelina följde även med pedro:)
Vi red runt lägdorna, stannade av lite på vissa lägdor och red dressyr. Red på bett idag och hon var jättemjuk och fin i munnen! Sen klättrade vi i backen 2 gånger och det tycker hon som vanligt är jobbigt och vill småtrava:$
Sen travade vi ''travartrav'' upp för en backe och det var jättekul HAHHA=] gullponnyn!
Nu får vi främmande, så ska gå ner. Vi ska äta min favvomat, grekisk pyttipanna =D

sommaren 2010!
< nellie & skrutten                     ^ angelina & vannis                                   >jag & gia

nyinhandlat=D

Detta kom mamma med hem idag =DSå nu ska all vinterpäls bort, blir faktiskt riktigt skönt då dom börjar svettas så mycket inne i magnegen.
Och priset behöver jag inte skriva, men den var dyr;) så vi kommer troligtvis inte låna ut det, isåfall måste man betala för det, eftersom nya knivblad är så dyrt att köpa!
Ska duscha hästarna nån dag i helgen tror jag så är dom rena och fina innan jag klipper =D
PS. NU HAR VI ÄVEN LOV =D

LOV!!

Hejsan!
Nu har vi äntligen fått vårat efter längtade lov! NU blir det super mycket uppadte på bloggen!  eller iaf mer än det vart dom senaste dagarna ;D. Men det suger att lovet bara är i 1 vecka! Men der iaf lov. Nu hade jag tänkt ut och rida på lilla Vanillin:) dagens ridning blir Dressyr ^^! Lite ställa böja osv.

Bella får vila idag. Hon ska jag ha på ida kurs i morgon och det är SVIN JOBBIT KAN JAG LOVA ER! haha men jag har ridigt för henne 2 ggr med Vanilin också. Det har verkligen hjälp mig super mycket. Hoppas det hjälper med Bella med!

HAHA gjorde bara ett snabbt litet outfit:) Super snygg till tävling :D!


Kram Angelina

dagens fråga:

DAGENS FRÅGA=D
vad tycker ni om dessa boots och skydd?

kostar $32.00

royal blue outfits


dagens ridning

Först for jag, och adelina ut och red, jag på gia och hon på pedro, även uno fick följa med:) Vi red bertolovs väg och ponnyerna var så glada och snälla, vi travade mest och sen red vi även lite inne mitt i skogen så dom fick lyfta benen ordentligt. Var ute ca 40 minuter. Red henne på bett idag, och gick faktiskt ganska bra =D men på måndag kommer tandläkaren!
Var egentligen tänkt att Pikkan skulle få vila, men red henne endå idag så får hon vila imorgon ist, blev bättre så! Så henne for jag ut med efter bastuträskvägen, travade mest och även lite galopp. I början var hon springig och ville inte komma i någon takt, men efter ett tag blev det mycket bättre, vi var också ute ca 40 minuter. tränade lite på förflyttningar och gick sådär. Ska nog in till ridhuset nån dag i helgen och rida dressyr, då ska jag nog träna på det! :D


Brönet

Idag red jag Bella på brönet. Det gick bra medn hon var pigg. och väldigt tittig på massa saker. Jag gjorde inte speciellt mke. Jag bara travade runt lite. Men det var mysig. Sen myste vi i stallet :')!

Jag longerade bara Vanillin i dag på gården. Hon var inte speciellt pigg eller så men hon travade på snällt och fint. :)

Jag gör inget lång inlägg nu. Är så trött och nu ska jag plugga till engelska provet. Som vi har imorgon.

hoppspecialen

Hade ju med mig Pikkan på hoppspec. Gick in direkt i transporten, duktig flicka.♥
I början var hon rädd för folket på läktaren, eller rädd och rädd hon tjollrade sig, tvärdrog när hon kom nära eller stod på två ben;) hhah men det släppte riktigt fort, när jag började arbeta henne kom hon på andra tankar.
Hon var riktigt fin på framridningen men blev lite för jobbigt för henne så hon var nästan för trött då vi skulle hoppa, men gick endå bra. Vi hoppade en liten bana och jag hoppade den på ca 70 och det gick bra, blev några roliga språng men hon är ju forfarande så pass ung.
Fick ett tips av anna att jag inte ska hjälpa henne lika mycket som jag gör, är lite van med giagummsan. Så med Pikkan ska jag låta galoppera själv, bara hjälpa henne att orka hålla galoppen och vara lätt i rumpan nästan stå upp lite, sen bara följa med så ska hon få komma på hindrerna hur hon vill och känna vad som känns rätt och fel.
Men anna tyckte hon såg jättetrevlig ut, så det var ju bra=D Efteråt var hon väldigt svettig, men vi ska raka henne troligtvis nästa vecka.
Imorgon ska hon vila och jag ska rida Gia en sväng. vet inte än vars men nån sväng blir det nog, nästa vecka ska även gia rakas och kolla henned tänder, blir toppen(Y)


kommentar

Anonym om ridit:
har din syster någon blogg?

sv: tyvärr inte..

Outfit!

Blått:D!

finaste ponnyer!

Hej!

Bella red jag hemma på banan. Hon var as fin! Men busig. Hon bockade som en tok och rusade osv. Jag red barbacka, körde lite markatbete. Hade 4 kavaletti och dom hade kort avstånd så det var inte så jättejobbit. Efter varje gång vi gick över så bockade hon. Lilla bus ponni!

Vanillin var superfin idag! Vi hoppade strömsholms fållan. Det var ett tag sen jag hoppade den. Jag och Vanillin hoppade nog banan på kanske 80-90 som högst? Hon var iaf sjukt fin! Men lite surig var hon dock. Men det gick bra för att vara hon när hon är brunstig.

I morgon får vi se vad som händer har inget bestämt för någon av dem.

Föresten! jag glömde att berätta att jag ska ha Bella på Ida kusren på lördag:D!Jag älskar mina ponnyer mest!<33

hoppspec snart

snart blir det hoppspec:)
hoppar det går bra, skriver mer sen ikväll! måste fortsätta med pluggandet..

Stressss!

Hejsan nu sitter jag och har läxläsning. Vi slutar kl 3 och min buss går typ 15 min över.  och det tar 15 min hem, så jag är hemma vid halv fyra. direkt när jag kommer hem så ska jag ut och tvär rida på bella. Ska nog ha markarbete på gården baar tvärset. Sen ska jag in och plugga lite sen ska jag äte sen blir det direkt att fvara på hoppsecialen. Efter det måste jag plugga igen för jag har 4 prov i morgon och på fredag. Så vi får se om jag kanske tar mig 5 min att göra ett inlägg. Asså va har 82 stycken engelska glosor till på fredag... tagga..

Asså i morse när jag tog ut vanillin var hon alldesles svart i ruymnpan :( hon är så hilma brunstig... det kommer inte vara kul att mocka hennes box när jag kommer hem. Asså hur jävla brunsig kan man vara? Och bella är lika dan. jag har aldrig märkt på henne förr att hon vart brunstig. Men nu gör man verkligen det.

Men vi får hoppas Vanillin inte är allt för sur ikv.mina bästa flickor!

AA nu ser ni att jag har en sjukt stressig dag...:(
hoppas ni får en mindre stressig.
Kram Angelina:)

godmorgon

Har släppt ut hästarna nu. Det var -7 imorse så det börjar verkligen bli kallt nu. Gia har massvis med täcken för olika väderslag och beroende på hur kallt det är, hon har 4 vintertäcken, 1 utan hals, 2 med halvhals och 1 med helhals så hon klarar sig hela vintern.
Däremot Pikkan, hon har bara 1 vintertäcke och det är utan hals, så vi ska beställa ett med hals nu, det börjar ju vara dags. Troligtvis blir det detta vi beställer hem:

Ikväll blir det hoppspecialen. Känner mig nästan lite stressadm, har två prov imorgon och 2 på fredag så måste hinna plugga också;) Men det ska nog gå bra, förhoppningsvis:$
Så efter skolan blir de plugg, sen rida sen plugg igen efter ridningen om jag orkar det. Så blir nog dåligt uppdaterat idag, fast de har de blivit de andra dagarna i veckan också men, hahahah;)
Ha de så bra, så hörs vi sen=D adios.

outfitGanska gulligt va? tycker detta är riktigt gulligt med små ponnyer på schabraket och huvan, hade själv ett liknande förut till Fruttis, hade allt i rosa till henne men skickade även de mesta med henne.
Allt detta finns hos Hööks så det är inte så dyrt heller!:)

tömmkörning.

Idag tömmkörde mamma Bella och det hadegått superbra! Jag var inte där efter som att jag red ut på Vannis. Mamma hade bara gått runt gården och stannat och sen gått fram igen osv. ingen trav utan bara skritt.
Vanillin red jag ut på. Hon var as pigg och frammåt. Jag hade magplattan på henne idag. Hade tänkt börja andvända den nu. Har lixom glömt att jag har den. HAHA. Jag travade lite och sen hittade jag en lite plätt där det inte var så hårt i marken så jag kunde galoppera lite. I morgon ska jag ha Vanillin på hoppspecialen. Får se hur det går, har inte haft henne där på jättelänge nu.

Sen så äre så att både Bella & Vannis är i värsta brunsten nu :O! Man brukar loxom inte märka att Bella är det. Men det var piss i hela boxen. Och Vanillin är ju inte lyckligast i ridhuset när hon är i brunsten. Men vi får hoppas hon är snäll i morgon!♥

Jag och Vanillin hade det iaf jätte mysigt idag!♥

ridit

Gia fick sin vilodag idag som planerat:)
Jag red ut på Pigan, bertolovsväg och en bit på bastuträskvägen. Skrittade mest då det är så hårt i marken men travade även lite. Hon var pigg men endå fin.
Sen red jag Pedro, red han lite på lägdorna. Det gick också bra, men blev samma sak där mest skritt och lite trav.
Har inte tid att blogga just nu, måste träna till prov, har 4 stycken i veckan så nu går hästarna i första hand, sen skolan och sist bloggen, så kanske uppdaterar mera senare ikväll, ska plugga nu sen ta in pollarna:)


imorgon ska jag hoppa pigan på hoppspec, lite nervöst faktiskt;)

dåligt av mig

Vet att jag hade dålig uppdate igår med som ni redan vet så pluggad jag. Hann inte änns rida mina ponnyer... Vi hade ett föräldrar möte so jag inte hade kommit ihåg så jag hann inte...

Idag ska mamma tummköra Bella:D! Hoppas det går bra :D och nu har typ all snö smält bort så nu går det typ att rida igen. Fast nu är det stenhårt i backen! inte kul:S
Vanillin ska jag rida ut på. Blir kul har ju inte ridit ut på henne ensam på länge!

Min vaktaste flicka!♥

funderar på att beställa!

Visst är det snyggt?=D
vintertäcket är dessutom något jag verkligen behöver!
/AMANDA

ute med gia

Har nyss kommit in, har varit ute och gått med Gia. Eftersom det är så hårt i marken ville jag bara skritta så då kunde jag lika gärna också gå så vi båda fick motion, och då följde även kameran med ut.
Så här får ni några bilder, men det började bli mörkt så dom är lite suddiga..

min poa (L)

morgon

Godmorgon, måndag igen, dvs skola..
Men tur som det är så är det bara 1 vecka kvar nu, sen går vi på höstlov, då ska det ridas och lovar att uppdatera mycket, vad sägs om det?=D
Idag ska Pikkan vila, Gia ska ridas men vet inte vars jag ska rida, det är ju så oerhört hårt i marken nu, så skritta fungerar väll? vissa ställen går det rida lite bättre på men inte ordentligt.. Ridbanan är också stenhård så där går de inte heller att rida.
Idag ska iallafall mamma ringa Peter, så han kanske förhoppningsvis kommer och vaccinerar Pikkan i veckan och även kikar på Gias tänder, skulle vara toppen, då får vi se om det är något som är fel i hennes mun. Hoppas verkligen dom hittar något, annars blir det väll göra en stor undersökning på henne så hon inte har ont någonstans.
Men de finns dom som kollat på henne och trodde det var tänderna, för i benen såg hon då helt fräsch ut.
Nu ska jag göra mig klar, bussen kommer alldeles snart, vi hörs ikväll=)


världens finast, i love you bejb

Mörker..

Godmorgon!
Asså det är så sjukt jobbit att stiga upp på morgonen när det är kolsvart ute. Men när man väl har kommit ut i stallet så börjar man piggna till. Hästarna blir också trötta när det är mörkt. Det ser jag iaf på mina små ponnysar.
Idag ska nog Bella vila och det blir nog en ute ritt med Vanillin. Sen ska jag plugga. Det kommer inte vara så himla bra uppdatering i veckan... Vi har typ 3-4 prov + LÄXOR:(!

Men nästa vecka är det ju lov och då blir det sjukt mycket uppdate :D!

Bilder från igår.


Ha en bra dag :D!


boots

1.

2.


Vad tycker ni om dom här söta bootsen?
vilka var snyggare, 1:an eller 2:an?
Funderar nästan på att köpa ett par sånna sen när jag fått tag i ett fint rosa schabrak, tycker dom var grymt söta och charmiga:)

Finafina Bella!

Det blev av att hoppa Bella idag. Olivia filmade och Mye tog kort TUSEN TACK! Jag red fram vädigt snabbt. fast det blev ju 12 min skritt till banan kanske, nått sånt. Sen red jag  bara lite dressyr sen hoppade jag fram på kanske 60cm. Vi hade tänkt hoppa lite högre i dag så jag hoppade fram några språng på 60 sen höjde vi till 70 sen till 80 och sen till 90cm! Vi slog rekordet!:D med 5 cm^^

Vi hoppade 90 2 ggr. Hon slog i båda gångerna med rev gjorde hon inte ! Hon var så duktig!
Vi får se om det inte blir mer hoppning på 2 veckor. Kanske blir mycket mararbete nu! så hon får upp sin balans mycket mer!

Hon kryper väldigt nära när hon hoppar. typiskt unghästar. Hon har ju inte rätta balansen ännu. Men det kommer så småning om! Men nu är inte Bella speciellt tittig längre :D! Så nu har hon börjat att hoppa mycket finare, och inte mer än hon behöver!:)


Foto: Mye Nordlund90cm:)!

90cm:)!


Min fina fina Bella!


Idag på dressyr specialen. Hade jag med mig Vanillin. Vanillin är i värsta brunsetn nu:O helt sjukt... Men hon var asfin på dressyrspec. Lite väl känlig med superfin var hon. Min lilla pluttis :D! Hon var väldigt spännd i övninngarna med sen i slutet slappnade hon av as mycket!

Bella & Vannis är dom bästa :D!


hoppat

Dåligt uppdatering idag, sorry..
Iallafall i morse lastade jag och mamma Pikkan och hon gick in på första försöket och var jätteduktig så vi åkte in till KDRF, när vi kom dit blev hon lite spänd men allt gick bra, det var porten längst ner hon var lite rädd för men efter ett tag brydde hon sig inte om den. På framridningen känndes hon ganska mjuk och följsam men var lite tittig annars gick det bra, men surade lite för galoppfattningarna;)
Sen började jag hoppa. Hade ställt upp två hinder på en linje med 4 galoppsprång mellan, var en bra träning för henne att komma i balans mellan hindrerna. Hade två räcken så jag kunde hoppa dom från båda hållen.
Hade dom i början på ca 50 cm och hon hoppade rejält över och kollade mycket på dom, men sen ju högre det blev destu bättre och mindre tittid blev hon. Hon hade även lite problem med avstånden.
I slutet bytte vi ut ena räcket till en oxer, räcket låg på 80 cm och oxern på 90 och hon hoppade klockrent, bra avstånd, jämna och fina galoppsprång och inte vinligt! Så då slutade jag, eller vi la ner dom till typ 50 igen och då hoppade hon lika mycket över igen;)
Var iallafall jättenöjd med henne idag, har ju inte hoppat henne så många gånger ännu.
När vi skulle lasta hem gick hon raka vägen på transporten, super(Y)
När jag kom hem for jag ut och red på gia. Vi for ut på en skrittsväng i ca 50 minuter. Hon känndes lite trött, men ska rida henne imorgon sen ska hon få vila både onsdag-torsdag :) Men hon är väldigt brunstig just nu..
När vi kom tillbaka stod jag och myste med henne ett tag och borstade extra noga!

Några bilder från idag:)snön smälter!

Idag är det +5 så nu smälter snön bort IGEN:S Men det är bra:)!

Idag ska jag ha Vanillin på dressyrspecialen. Jag har inte haft med henne där på flera månader sp det ska bli spännande! Hoppas hon inte är tjurig utan heller mer arbetsam! Vi får se hur det går. Kommer skriva om det sen :D!
Jag tror att jag ska hoppa Bella i dag på kusmarks banan. Om den har smält fram. Efter jag har hoppat henne (om jag hoppar) så ska hon inte hoppa på 2 veckor igen. Jag ska ha Vanillin dom 2 hoppsepialerna som kommer.

Jag tror Mye ska fota och Olivia ska filma.:) Ska rida vid 1-2 tiden. Hoppas hoppas den har smält fram :D!♥

Foto: jag. Så här såg det ut i går ;)

film på pedro från i fredags

Här kommer filmen på Pedro från i Fredags då vi var inne på ridhuset och red dressyr.
''Dissa sitsen, hade en hoppsalel då det var tänkt vi skulle hoppa lite.''


kommentar

WILMA om film:
Hej :D älskar eran blogg för det första!
men jag undrar vem det är som äger vilka hästar? jätte tacksam för svar!!

sv: ÅH TACK =D

Angelina äger Vanillin(Vannis) och Beauty For bell(Bella)


Amanda äger Indian Girl(Gia) och Peek-A-Boo(Pigan, Pikkan)


Du har säkert också sett bilder på Pedro och att jag(Amanda) rider han ibland. Det är min systers ponny som jag rider ibland.


Hoppas du är nöjd med ditt svar:)

film

Här kommer en liten film från idag!


Stegrings film!

Se & njut ;)!


Bästa ponnyn!♥

23 oktober

Några timmar efter jag hade ridit Pigan så lasttränade vi henne och hon gick in på första försöket!
Dessutom stängde vi bakom henne och körde in till byn och sen vände vi, det tog ca 10 minuer, och hon stod inte helt stilla men helt godkännt iallafall! När vi kom tillbaks lastade vi av henne, och lite för brottom hade hon ut, men sen gick vi in med henne igen och det var inga problem! Så sen lastade vi ut igen och då gav vi oss! Imorgon åker vi då troligtvis in till ridhuset och hoppar!

Sen red jag Gia, vi for ut efter vägen bit, sen for vi över en lägda till berolovs-väg. De kom ett träd över vägen som jag ville hoppa över, men det var alldeles för högt och stort så fick lov att rida runt det:]
Hon var iallafall ganska lugn och fin, och ovanligt glad, gick på och tittade och såg allmänt nöjd ut, känndes bra iallafall!

Sen red jag även Pedro, adelina är inte hemma och hon kommer nog hem sent ikväll så då fick jag rida honom idag med. Red även ut med honom och jag hade typ ''jockeyläder'' och stod upp i sadeln för att träna benmusklerna och balansen. Pedro var pigggggg! Red han efter lägdorna och det var mjukt och fint så det gick bra!


PIGAN                                                GIA                                             PEDDAN

Vinter bilder på Bella

Hejsan.
Idag for jag och olivia ut och red på Vanillin & Bella. Jag red Bella och Olivia red Vannis.
Vi for sjövägen. Vi skrittade för det mesta för dom fick snöstyltor helatiden. Speciellt Bella. Hon kunde inte gå ibland. Som tur var tog jag med mig en hovkrats så vi fick bort dom. Vi var tvugna stanna helatiden typ.. Men sen red vi på en äng där det inte alls var lika mycket snö. Där tracade vi och galopperade litegrann. Bella vart skogs tokig och bockade och skuttade, medans Vanillin bara sparng på som vanligt.

Men före vi for ut så red jag barbacka i sommarhagen på Bella. Vi tog såklart vinterbilder på henne.
Hon bockade och hoppade runt även då;)! Bus flickan!♥Något taggad kanske?:O


först hoppa frammåt!

Sen bocka! hahahahah! Vart ingen bra bild på bocket men :(!

Sen lika dant igen!

Belv inte jättebra bock bild här heller :(!Finaste Bella!♥

kommentera!
Kram- Angelina:D!


bilder från dagens pass

Angelina fotade mig och Pigan idag, så kommer en liten bildbomb strax, eventuellt en liten film också:)
Hon har fått tagit de lugnt de sista dagarna så idag hade hon rejält med engeri, i början ville hon knappt skritta, när hon väl skrittade taktade hon i skritten, traven gick lite bättre men hon var alldeles för springig och ville inte alls jobba. Sedan galopperade jag på en stor volt i båda varven och efter det blev hon betydligt lugnare då hon fått springa av sig!
Vi skrittade ett tag sen började om och då var hon betydligt mer följsam och mjuk, även stadigare.

rosa pessoa


NÅGON SOM SÄLJER ELLER VET NÅGON SOM SÄLJER ETT ROSA PESSOA-SCHABRAK, ELLER VARS DET FINNS ATT KÖPA!
snälla mejla isåfall: amandaaasl@hotmail.com

hahahahah


Jag vet inte om jag ska skratta eller tycka synd om hon som rider, men jag måste skratta!
HAHAHA erkänn att det ser ganska roligt ut då hästen springer och typ hoppar omkring:$

(Kolla på den flera gånger, för den blir roligare och roligare för varje gång!)

OUTFIT


Tvärslängde ihop ett colage, blev rött idag =)
vad tycks?
kram amanda

dressyr på kdrf

Följde som sakt angelina hem och fotade henne då hon red Vannis på en lägda, bilder hittar ni i inlägget nedanför. sen skrittade lite på pedro & gia i ca 15 minuter, blev inte mer, var så hårt i marken..  Sen lastade vi Pigan lite och det gick jättebra! Vi kunde stänga helt bakom henne och vi körde lite fram och tillbaka på gården. Men vi tog endå inte med henne till stallet, vi ville inte hålla på och laste hem henne i mörker osv, så blir betydligt lättare i dagsljus så vi ska troligtvis in med henne imorgon eller på söndag :)
Så jag tog med mig Pedro ist, han var ju bara skrittad lite lätt innan så såklart skulle han orka med ett pass på ridhuset. Det var tänkt vi skulle ha markarbete/hoppning men det var ''westerntid'' och det var några där inne så vi kunde inte plocka fram massa hinder och bommar så det fick bli dressyr istället.
Han var faktiskt riktigt fin, men han var lite stel och tung i handen, efter jag ridit fram honom så känndes han mjukare, men sen gjorde jag några öppnor & slutor och då blev han betydligt mjukare men var fortfarande lite tung i handen men det blev bättre och bättre=) Är iallafall jättenöjd, har inte ridit honom ''ordentligt'' på flera veckor!
Olivia filmade så de kanske förhoppningsvis kommer upp här på bloggen sen om ni har tur, HAHAH =D

Jag och Pedro i Luleå (norrskenet) =)

ridhuset

Hejsan!
idag red jag Vanillin på Sofia och Hannas lägda. Stort tack att jag fick låna den ett tag :D!

Det gick bra att rida. Hon var litte trippig och så men hon har ju vilat i 3 dagar nu...:( dumma skola. men iaf hon var jättefin i galoppen. Hon samalde sig superbra och jobbade på ordenligt. Hon hade ett ganska bra steg idag. Hon har börjat att få tillbaka sitt steg igen nu. Är glad över det!

Bella red jag på ridhuset. Hon gick inte speciellt bra idag. Hon kastade ganska mycket med huvet. tror att det är tänderna nu igen så ska rida på hacket nu dom kommande dagarna. Och då får vi se om det blir bättre!
När jag la ner henne var hon sjuktfin! gick av slappnat och hade ett perfekt tempo. Min lilla tjej börjar bli stor nu:)!

Nu Bildbomb. Min sits var inte bra idag...
Vill ni ha film på en stegring?:D
Kommenera då :D!


dåligt bloggat

Förlåt för sämst uppdatering, har knappt hunnit med något annat än plugg..
Men har iallafall longerat och ridit lite snabbt och lätt pass på banan så dom håller igång sig lite. Men igår vilada Pigan.
Gia ska jag rida ut på, angelina följer nog med Pedro sen så ska jag förhoppningsvis in till ridhuset ikväll och hoppa med Pigan, bara hon är lika duktig på att gå in i transporten som i förrgår!

bilder sen kanske

Hejsan. nu sitter jag i NO salen har precis gjort NO prov. Det gick inte så jättebra men jag är nöjd.

Amanda ska kanske följa mig hem och då ska hon fota medans jag rider dressyr på Vanillin. Sen ikv kanske vi ska hoppa på ridhuset. Med Bella och Pikkan. Jag tror inte att Bella dör av att hoppa 2 ggr i veckan 1 gång. Sen ska jag troligtvis ha Vannis på hoppsepcialen nästa onsdag. så Bella kommer inte hoppa nästa vecka men vi får se.

Bussen går 14:15 typ :) men jag kanske inte lägger in bildernra förens ikv. Eller jag kanske hinner lägga in dom endå. Men slut pratat nu nu ska jag fortsätta med mig fördjupnig om Vindkraftverk... (suck)

FILMEN!

jag hinner inte rida i dag pga av skolan... Jag har ett prov i morgon jag inte visste att jag hade. Så nu ska ja snart gå upp på mitt rum och plugga som en gris...

Men nu funkar min film på Bella från i går :D!

♥Min lilla bluttis;*!

damppppp

det går inte att ladda upp filmern ännu.. det laggar den kommer sen ikv.... KANSKE

dagens fråga?

DAGENS FRÅGA:ja, har nu börjat andvänga refläxer ännu?
om inte, det finns mycket och snygga reflexer hos horze, även hööks har ju ganska blilliga och bra :)

tycker jag har varit duktig idag..

Tycker jag har varit duktigt idag, men är faktiskt helt slut just nu så ska faktiskt sova alldeles snart!
Direkt efter skolan for jag och Adelina ut och red, hon tog Pedro och jag tog Pigan, vi red ut på ''lotta´s väg'' sen runt lägdorna hem, vi var ute ca 45 minuter.
I början var Pigan fin och avslappnad, sen mitt under ridpasset efter första galoppen blev hon taggad och ville inte skritta, utan bara travade. Men när vi väl travade så ville hon inte jobba utan bara springa och trippa på, men sen blev det bra igen och hon blev sååå fin! Galopperade på en äng på en 20 meters volt i båda varven och provade även byta galopp och det gick super, haha på galoppombytena gör hon ett glädjesprång ibland :$
Sen travade vi av dom lite och skrittade sedan hemmåt, är riktigt nöjd med henne.
Sen så red jag gia direkt efter, red även henne lotta´s väg och lägdorna runt, men stannade inte på någon lägda utan red bara runt alltihop och travade ganska mycket. Hon var riktigt lugn och avslappnad i början, mot slutet blev hon något spändare men gick endå bra. Men måste säga att gia inte alls var ren, utan lerig hela halsen och manen:( Hon hade ju täcke på sig men regntäcket har bara halvhals så andra delen av halsen, ja den var smuttsig! så hon behöver nog en dusch snart :)
Efter jag ridit skyndade jag mig in och åt middag sedan tog jag fram SO:n och tränade, satt i ca 1 timme och kan det faktiskt någolund bra iallafall, kunde inte sitta längre sen för då blev jag okoncentrerad och måste läsa frågan typ 10 gånger innan jag fattar den så jag gick ut i stallet med mamma och vi fixade mat osv, sen så lasttränade vi Pigan.
Och vet ni vad, hon gick raka vägen in på andra försöket idag, och hon gjorde inte heller några dumheter =D
Vi stängde aldrig bakom henne men vi hedde luckan lite upp och ner ca 50 cm och det gick faktiskt jättebra så imorgon provar vi nog stänga för bakom henne! :)

Ah, ett jättelångt inlägg!
Nu ska jag gå och lägga mig, erkänn att jag har hunnit gjort ganska mycket idag, och jag lovar. Har inte slappnat av 1 minut!
staaaark ponny

Hejsan!
kom just in från stallet. Har vart på hoppspecialen med Bella.

På framridningen var hon jättestark.. Hon burkar vara lite tung osv men inte såhär stark. Så det gick väll bra i traven, men galoppen gick inte så bra. Sen när vi hoppade var hon skitfin men fortfarande lyssnade hon inte riktit. SÅ endel hopp blev lite roliga. Vi hoppade en ganska svår övning så Bella var ju faktiskt super duktig. Med tanke på hur lite hon hoppat ännu!

Vanillin fick vila. I morgon ska jag rida ut på Vanillin och ta en intervall träning tror ja. Kanske med Bella med annars vet jag inte va jag ska göra. Om bella ska ha intervall med då tar jag med mig olivia!:)

Filmen kommer imorgon håll utkik! Jag & Vanillin för kanske 1½ år sen ^^

regn regn och mera regn

Imorse vakande jag av att det regnade. Det regnade i går innan jag la mig med. Jag tror att det har regnat hela natten. Vi tog på ponnyerna täcken och så tog vi ut dom. Bellas hage är inte fräsh nu.. Full med lera så vi kanske måste fixa en ny hage ett tag. Så hon inte får mugg eller nått sånt. Men vi får se hur det blir.

Jag är jätte taggad till hoppspecialen ikv. Får se om olivia följer med och filmar eller nått.:) om hon vill och kan såklart!
Kram - Angelina

bläää för vädret

Vaknade i morse av superdåligt väder...
De regnar, det blåser även lite och nu blir det lerigt överallt och all snö försvinner:(
stackars hästar som måste stå ute i detta väder, om det inte slutat regna då jag kommer hem efter skolan så får dom komma in ett tag. Även dom har täcken är det ju inte kul att stå ute i det här vädret en hel dag.
Vi får ens se om jag rider idag, iallafall Gia brukar inte uppskatta när det blåser och regnar, pigan vet jag inte riktigt vad hon tycker om vädret, har ju bara haft henne i drygt två veckor. Men förhoppninsvis så slutar det regna under dagen =D

gias vackra pussmule:*
/amanda

kommentar

Anonym om hästfri dag:
handhäst? ;)

svar:
menas att om man rider den ena hästen så har man även med den andra i grimma och grimskaft:)

haha samma som amanda

Jag har inte heller vart i stallet i dag. Eller jo jag har mocket osv.. Och tagit in dom. Jag har vart på stan med Amanda efter skolan. Vi var i stan kring 4 och vi shoppade lite små saker. Rolig dag har jag haft med Amanda iaf.

Vanillin ska få vila 2 dagar i rad nu. Idag och i morgon. Det förtjänar hon! hon har hoppat så pass mycket nu de senaste veckorna, så nu ska jag bara ha lite matkarbete med henne ett tag. Bella ska med på hoppspecialen i morgon. Hoppas hon är pigg!:] Ska nog ha ett täcke på henne i morgon så jag slipper att ha en lite lurv boll på hoppspec. Asså hon ruggar upp sig och då spretar pälsen åt alla håll :] HAHAHAHA söta lilla Bell!♥

Men nu ska jag plugga lite mer innan jag ska sova.Kram Angelina!♥

Tyvär blir det inte så mke uppdate i morgon heller :/!

hästfri dag

Idag blev det en hästfri dag, både dom och jag behöve en vilodag. Eller inte vila från stallet men från ridningen;)
Var endå ute och mockade och tog in dem osv. Har även tränat lite so, har prov på torsdag.
Imorgon har jag hoppspecialen, men ska inte vara med. Ska istället rida ut på båda ponnysarna, (kanske dressyr på gia) men mest troligt uteritt. Funderar nästan att ha någon som handhäst?;) skulle vara praktiskt ibland, men kanske inte imorgon. Vill nog ha mamma med mig första gången jag provar på det.


^ jag på BDB, följ mig gärna där också =D
(namnet på bloggen är dock inte ändrad ännu)
/amanda

morgon :)

Idag kommer det nog inte vara så bra uppdatering från min sida.. Ska kanske till stan sen när jag kommer hem måste jag plugga sen kanske det blir att rida Vanillin istället. För jag kom ju på att jag brukar inte hinna att rida före hoppspec. Så vi får se om det kanske bara kommer utt ett dagens vill ha eller ett outfit. Eller om det äns blir nått inlägg :)

Men nu måste jag sknydna mig till bussen den är här kl 08:40.

Tagga hoppspec i morgon :D!

Kram Angelina!♥

ridning 18/10

Dressyr Pikkan:
Red henne nere på banan, hoppade inte eftersom underlaget inte var det bästa och hon fick även lite snösulor se red lite lugnt dressyr istället.
Red först fram i serpentiner, sedan la jag upp stigbyglarna och tränade mycket på halter och även tempoväxlingar. Provade även några travökningar och det gick faktiskt bra :)
Är jättenöjd med ridpasset, känner redan att formen börjar bli stadigare.

Uteritt Gia:
Henne red jag ut på, red efter lägdorna då det är så halt överallt annars. Hon fick även snösulor men red lugnt så det gick bra. Tränade inte på något speciellt utan mysred bara. Red förbi där jag brukar backträna, men ville inte riskera att hon skulle halka och sträcka sig eller något så jag hoppade över att gå i backen. När jag kom tillbaka myste jag lite med henne och sen fick hon gå ut i hagen igen :)

Lastträning Pikkan:
Fortsatte med lastträningen och det går sakta frammåt, men det är ju bra! :)
Fortsatte med gå-backa-gå-backa taktiken osv. Idag reste hon sig bara 1 gång, det var när jag hade kjedje grimskaftet dragit under käken, då tvärbackade hon och tyckte inte om det så då reste hon sig, men allt gick bra iallafall, ingen skadad. Så jag satte grimskaftet i ett vanligt hål ist, direkt då vi tar fram massa ''hjälpmedel'' tex linor så blir hon sur och blir ennu mer tjurig, så det hjälper ingenting utan det går bäst med bara lugn och tålamod.
Hon gick in hela hon idag och kunde stå still där inne ett tag, vi stängde aldrig för då vi vill träna ennu lite mera, men vi lyfte lite smått i luckan där bak och det gick bra!
Det kommer nog bli bra med träning :)


1 timmes mys

Hejsan!
idag så ringde jag hit olivia igen. Vi for ut och skrittade stora brönet i mörkret. Det tog precis 1 timme. Vi var barbacka och hade det mysigt. Vi pratade om massa saker osv. Vanillin var typ super taggad. även om vi bara skrittade. Bella var som vanligt lite vinglig ;D! haha söt lilla flickan! Tack så jätte mycket olivia att du följde :D!

Vi hade massa reflexer på oss också såklart! Och när vi hade kommit halva vägen så kliade jag mig på mitt huvud. HAHAHA då upptäckte vi att jag inte hade någon hjälm :O! jag hade bara mössan på mig :O! Så vi tog alla väger som vi hittade som inte var så nära vägen och allt om det skulle hända nått. Vill ju inte få hjärnskakning eller nått sånt ;)!

I morgon blir det nog vila för Vanillin. Bella ska nog ut på en liten ute tur. Men det är ju hoppspec på onsdag så det blir inget hårt bara lite promenad ridning =)! Eller så får hon vila och jag dra på stan ;D!

Mina flickor är bäst!♥

Vanillin och Hammi på bilden. Det är nu och vi har snö:(!

datasalen

Sitter nu på skolan i datasalen, ska snart ha musik och sen slutar vi!:)
När jag kommer hem ska jag troligtvis hoppa lite med Pigan eftersom det inte blev någon hoppning igår, men vi får se, beror på hur ridunderlaget ser ut, annars blir det väll rida ut på.
Gia ska jag nog rida ut på, eller lite dressyr på banan.
Sen ska vi lastträna Pikkan lite, går det bra så tänker vi stänga för där bak också, för hon är inte det minsta rädd utan bara otroligt tjurig;)Bella

Idag hade jag också Bella på ridhuset. Men på dressyrspecialen. Idag tränade vi galopp från skritt och det gick hur bra som helst! Hon fattade från skritt och hon orkade flera flera gånger :D Min lilla unge :D!<3 Efter var hon inte ens varm ;)hon tyckte inte det var jobbit idag :) Jag grävde dock ingen form av henne eller.:) bara att hon skulle fatta vad vi gjorde och att hon skulle fara i rätt galopp och hon hade typ fel bara 2 ggr :D!
Det gick jättebra att lasta henne :) nu är det verkligen inga problem med henne. Hon går direkt på:)!

Bilder som mamma tog från läktaren ;D


haha suddiga men det är iaf bilder :D

OUTFIT


HOT OR NOT?
/AMANDA

Åsa Netterbrant kursen

Hejsan!
idag gick det superbra att träna för Åsa. Jag hade Vanillin. Vi för sov oss på morgon och kom 10 min sent men det gick bra endå. :) Vi var där kl halv 9 typ. jag red kl halv 11. Men vi skulle hjälpa gruppen före.


På uppvärmningen så var hon lite små surig men sjukt taggad. Så jag värmde upp med att trava sen halt sen trava sen halt osv.. Sen gjorde jag också tempoväxlingar i både trav och galopp. Sen böjade övningen. Vi hoppade studs på böjt spår. Vanillin känder superfin och mjuk i kroppen. Sen gjorde vi studsen och en kombinitation. Och då blev Vanillin lite små stressad och lite stark efter hindrerna. Hon hade fel galopp efter endel hinder. Hon har ju en starkare galopp men vi håller ju för fullt med sidorna efter skadan. Hon är ju lite svagare i vänter sidan efter som att det var där hon vad sned.

Åsa gav mig superbra tips så nu ska jag fortsätta med det. Hon tyckte att Vanillin hade jätte stor kapacitet för hoppningen. Hon tyckte hon såg trevlig ut i kroppen och fin teknik när hon hoppar upp sig ordentligt.


Är som sagt SUPER nöjd med dagen!


puss på den bästa ponnyn i världen!


Sen strechade jag henne:] Svettig och duktig ponniiiieeeee!!!:Dlastträning istället för hoppträning...

Ja, ni kan ju bara läsa rubriken och förstå vad som hände?
Vi skulle vara på ridhuset och bygga fram halv 9 så vi tänkte om vi börjar lasta kl 8. För det tar ju bara 10 minuter att åka dit så då har vi 20 minuter på oss ifall hon skulle trillskas lite.
Och när jag provred gick hon ju in direkt så vi trodde det inte skulle vara mågra problem alls, men det hade vi fel om för det blev ganska mycket problem. Kan säga att vi höll på i drygt två timmar och det blev ingen hoppträning heller.
Direkt hon kom in i transporten drog hon bakåt, så vi provade med linor och lite godis, hon är verkligen inte godissnål så hon ville inte ens äta ett äpple. Av linorna blev hon bara stressad och sur så hon började sparka så dom var det bara att plocka bort. Hon var ingenting rädd utan bara tjurig.. sto..
Tillslut när vi fick in henne igen hoppade hon bakåt och stegrade, hon viftade även med frambenen. Sen stegrade hon som en galning och stegrade över och gick omkull och så släppte jag ju såklart och hon reste sig upp och sprange iväg, tog ca 5 minuter att få tag på henne igen sen så började vi om och Anette kom och skulle hjälpa oss, så vi satt även på henne skygglappar med det blev ingens skillnad.
Så vi fick helt enkelt börja tröttna ut henne, jag gjorde så att vi gick frammåt, sen backade, frammåt sen backade osv. Så fick hon ta några steg på rampen sen backa ut igen och så höll vi på ett bra tag sen gav vi oss när hon nästan var inne.
I afton fortsatte jag med träningen, och det gick betydligt bättre!
Hon var mycket mera ''lyssnade'' på mig och inte alls lika tjurig som tidigare, så tog bara ca 15-20 minuter sen var hela hon inne i transporten och kunde endå stå stilla ett tag där inne. Vi stängde aldrig luckan där bak, men tränar man ett tag varje dag så kommer det gå över :) Hon testar oss bara.
Vi ringde till förra ägarna och dom sa att hon hade gjort exakt så hos dom i början, men sista månaderna hade det gått jättebra, så det kommer nog gå super för oss senare då hon insett vem som bestämmer;)

Gah, ett jättelångt inlägg men grattis om du orkade läsa det;)
/amanda

Outfit

Shabrak från: http://exklusiv.se
Huva från: http://exklusiv.se
Ridbyxa från: http://hooks.se
Väst från: http://hooks.se
Benskydd från: http://exklusiv.se


Jag bara älskar brunt med guldkonturer! tycker ni inte att detta skulle matcha sjukt bra ihop?:O

sista inlägget för idag

Nu blir det sista inlägget för idag, tycker faktiskt vi haft ganska bra uppdatering =D
Ikväll har jag bara tagit det lugnt, busat lite med vovven och fixat i stallet, tagit in pollarna och gett dem mat.
Imorgon ska jag ju som sakt hoppträna för Åsa, tar ju med mig Pigan :') Vet inte riktigt vad jag ska göra med gia, men det får vi väll se imorgon!


^Gia idag!:)
Fler bilder finns här-> http://norrlandsryttare.blogg.se/2010/october/vinterbilder-pa-gia.html#comment


Ska försöka fota några vinterbilder på Pikkan också:)

styltor....

Hejsan!
Idag var jag och Tove ute och red på flickorna.Dom var lite taggade i början och lite smått tittiga på små saker. Vi red ut en liten sväng sen nör vi komm hem så la vi ner dom hemme på min bana. Jag red Bella och Tove Vannis. Sen ville jag känna lite på Vanillin innan kursen i morgon så jag satte mig upp. Hon var lite små tjurig :) men sen gick det bättre ;D!

ÄR as taggad till kursen imorgon ;D!

FOTO: Pappa :$ så dom e inte spec bra :]
Sen tog jag av sadeln och red lite barbacka och tog lite mer bilder ;$ Fast pappa hade gått så vi tog toves mobil ;D

nej jag for inte av! Har inte tagit en sånhär bild på aslänge nu. Tänkte att ni kanske ville se mer ?:P

TAGGA I MORN!


uteritt

Har varit superhärligt väder idag! Soligt och varmt men nu är det inte lika varmt längre;)
Först red jag Gia, red ut efter bastuträskvägen, längst ut i kanten var det snö så gick bra att trava där, på andra ställen är det så halt, förutom på lägdorna förståss. Men det gick iallafall jättebra, gia var lugn och snäll :)
Sen red jag Pikkan och Adelina och Pedro följde med, vi red på lägdorna. Pikkan var pigg men gick endå bra men hon var lite studsig och trippig (A) Men vissa stunder var hon jättefin. vi var ute ca 50 minuter.
Kram Amanda!

vinterbilder på gia

Jag och nellie var ute och fotade finaste gia :*
Tänkte lägga upp bilderna här, så nu kommer en bildbomb!
foto: jag & nellie wik


Nu får de räcka, hihi men erkänn att ponnyn är galetsöt, fast lite väl rund om magen..:$
/Amanda


nytt schabrak(?)


Detta schabrak ska jag troligtvis beställa =D
hittade äntligen ett rosa schabrak med snygg form! Hittade ett scapa schabrak som jag gillade men eftersom man inte kommer få tävla med dom 2011 känns det onödigt att spendera typ 800 kr på de! :/
Kram Amanda

brönet

Idag for jag och Olivia ut på sväng runt brönet. Det gick bra. Vanillin som har vilat i 2 dagar var taggad och lite "lätt upphetsad" så olivia hade det lite kul där i mellan. Bella bockade lite grann när vi galopperade men annares gjort hon ingeting. Vi var inte ut specielt länge. Mamma och Pappa har 5 år som gifta idag så vi har vart på restaurang. Jag åt Bami goreng. Det är typ China mat. Det var suuuuper göttt!!

Imorgon ska jag lösgöra Vanillin lite och vet inte vad som händer riktigt med bella. Ska fara till Hannah och rida med henne ska rida en stor häst som heter Sally :)!
Men nu ska jag, Nellie och Amanda ha mys kväll med godis, chips och ost krokar.

Nellie^                              Angelina^                           Amanda^

Vi på skolavslutningen -2010-

red kort på ridbanan

For ju till stan, men fick inga hästsaker med mig hem;) utan vi köpte bara godis tills ikväll då angelina och nellie är här!
När jag kom hem så red jag gia en stund på banan, överallt annars är det typ ishalt eller så får dom massa snö under hovarna. Men höll till på ridbanan och de gick ganska bra, red med bett för första gången på över 1 vecka, och de känndes faktiskt bättre nu men ska endå fortsätta med grimma ett tag till tills någon raspat tänderna på henne!
Imorgon ska jag försöka få någon att skjusa mig in till ridhuset, det är så svårt att rida här hemma, skulle vara bra att kunna rida lite ordentligt där inne:)


busponnyer i hagen:*

KOLLA IN


Säkert flera som sett den, men tycker de är sjukt:O

red dom andra igår med

Jag orkade inte blogga igår kväll, så jag skrev aldrig att det inte var lika klibbsnö längre alltså hårdare snö så det gick att rida betydligt bättre! Så jag tog ner Pedro(syrransponny) på banan och red ett litet dressyrpass med honom, bara i skritt och trav! Han var så otroligt fin, lite spänd i början med de släppte, tränade lite på rygga, gick klockrent! jag älskar ponnyn!
Sen tog jag också ner gia en stund på ridbanan och red i grimma, gick också bra, men man kan ju som sakt inte rida lika seriöst ;)
Idag ska Pikkan få vila och jag ska rida Gia en sväng om jag hinner, ska till stan efter skolan, så ska gå in på kusen&CO och se om jag hittar något fint, kansk även går till royal om jag orkar:) Så hoppas jag hittar något fint som kan följa med mig hem:)

Pedro på bild!

men kul...

hejsan! Ja nu sitter jag här och är sjukt.. Pallar inteeeee!!

Orkade inte rida nån av pollarna i dag :(! hade sjukt ont i huvet och ibland får jag typ svårt att andas. Känner mig inte så pigg nu. Ska gå och sova snart och vila upp mig och se om det blir skola eller inte imorgon...

"DAGENS VILL HA"
Skit snygga ridbyxor från hööks.

Sosa HV PoloSåg sjukt bekväma ut. Brukar inte tycka att hel skodda är så snyggt men dom här var sjukt snygga :D!
Nu ska jag sova. God natt!

för mycket?

tycker ni jag uppdaterar för mycket?
iasåfall kan jag minska uppdateringen.
/ AMANDA

typ vinterland?

ja, nu kan man kalla de vinter! Inatt har det snöat här uppe, och faktiskt riktigt mycket dessutom, speciellt för att vara första gången för i år! Vi får väll se om det blir lika mycket snö i vinter som förra vintern, de var så sjukt mycket!

Ja, som ni ser så har vi faktiskt fått ganska mycket! det är ju dessutom första gången och ganska tidigt på året!
Direkt efter skolan så gick jag ut i stallet, mockade och fixade osv sen tog jag in Pigan. Borstade henne sen fixade jag provade pedros dressyrsadel och den passade faktiskt ganska bra, var lite för böjd för hennes rygg men la under en padd så blev de bättre. Red först ner på ridbanan men de gick inte alls! Var alldeles för mycket klibbsnö som bara fastnade under hovarna då vi inte har nå snösulor ännu. Så hon vrickade sina fötter och typ snubblade fram så jag red upp på gården igen, där var det lite mindre snö så skrittade bara först runt på en 20-meters volt tills de mesta av snön var packad, sen så kunde jag även trava litegrann! I början kom vi inte sams, hon var tjurig och ville in i stallet igen osv, men sen sa jag till henne en gång ordentligt och sen blev de jättebra, hon gick så himla fint min lilla poa♥ Provade även sitta lite ner i sadeln, i början tyckte hon det var lite obehagligt men sen gick de super! Hon är inte så mycken ridit med att sitta ner i sadeln då hon är ''unghästriden'' men ska börja träna lite smått nu att sitta ner i sadeln. Blir ju inte hela pass utan bara en stund då & då så kommer det nog bara att gå bättre och bättre!
Vi får se om jag rider gia ikväll, beror väll på om de börjar snöa mycket mera så blir de lite svårt! Men ska nog litta på en volt på gården med henne också! :)
Kram Amanda!

SNÖÖ

glömde berätta att det snöade här i morse. Det blåste som bara den och snöade så Vanillin blev helt galen när vi tog ut dom. Bella vart typ chockad av att det var så himla vitt ute. Så jaa nu har vi fått oss lite snö och det snöar jätte mycket fortfarande:S!! haha kanske kan fota sen när jag kommer hem sitter i datasalen just nu =)!

Grejarna som jag bestälde ut hööks har kommit:D! Testade tränset på Bella och det passade just och pass! Och mina ridbyxor vart lite stor. Men jag ska ändå ha långkalsonger i vinter så det blir nog bra! Men nu kan jag typ inte ha mina ridstövlar... Dom blir för smala om jag har långkalsoner så nu i vinter blir det att mina chapsn och ridskor. Och det marin blåa schabraket såg nästan svart ut :(! men aja...:)! Allt blev typ bra :)! Bella har nu bling bling på tränset :]!Dagens vill ha =D

Dagens vill ha=D

Globus Clic hoppsadel.

Denna sadel är någon jag verkligen skulle vilja ha och behöva! Har provat en sån sadel på Gia tidigare och hur underbar som helst, så jag söker en globus clic hoppsadel, helst svart 16'' eller 16,5'' 34 i bomvidd!
Så är det någon som säljer så hör av dig!
Just nu så rider jag ju henne med en pessoahoppsadel som sitter bra, men globussadeln passade ennu bättre, och pigan rider jag också på pessoa sadeln och den sitter jättebra på henne! :)

hoppspecialen/Film

Hejsan!
Bella var sjukt fin i går på hoppspec :D! hon hade bjudning men var ändå osäker. Så det börjar gå åt rätt håll. Anna som inte har sett henne på kanske 2 veckor sa att hon har börjat muskla om sig och att hon ha fått fin över linje.:D så nu är man as taggad :D! Vi ska träna hela vinter sen får vi se om det blir nått av oss ;D. Vanillin fick vila igår. Men jag tror jag ska ut med båda idag.:)

Har visst glömt att berätta att jag också ska vara med på Åsa Netterbrant kursen på Söndag :D Med Vanillin:D

Men nu får ni titta på filmen :D!

kommentar

Anonym om Info om Peek-A-Boo:
dressyr eller hopp-ponny ?=)

sv: Mest hoppponny, hon har startat lättare klasser i hoppning, aldrig startat dressyr, men det ska vi göra:)
Så om man säger allround mot hopp.

IMORN

FILM FRÅN HOPPSPEC KOMMER I MORGON!!!!

snart hopplektion på stallet

Har hunnit rida Pikkan efter skolan. Gia fick ju en vilodag idag:)
Red Pikkan ut i skogen, red först efter vägen och då tränade jag lite att hon skulle flytta för skänkeln och det gick jättebra! Sen så red jag bara in en litenskogsväg och då träffade vi en älg:O
Allt gick bra, men pikkan blev lite skrajj och ville galoppera iväg, men hon galopperade aldrig iväg utan stod och studsade på stället, haha sweet ponny:$
Sen lugnade hon ner sig och då fortsatte jag hemmåt!
Nu ska jag alldeles strax iväg till hoppspec, ska ha ridskoleponny ikväll!
Uppdaterar mera ikväll, har inte riktigt tid nu, adios:*


longering

Nu har jag även varit ute och jobbat med gia, tände lamporna nere på banan så höll till där. Gick först bara runt och tränade lite NH, och det gick jättebra (som vanligt:$)
Sen så longerade jag henne i skritt, trav och galopp. När jag kännde att hon kommit igång tillräckligt så la ja upp 3 små hinder på typ 40 cm som vi hoppade tillsammans, hah jag satt inte på och hoppade henne utan sprang brevid så hoppade vi brevid henne, =] hihi men de gick faktiskt jättebra!

MIN SUPERMODELL♥

Dagens vill ha=D

''DAGENS VILL HA'' =D


EQuest by Globus Dralon Sweden Sverigetäcket

1409 :- hos www.grand-prix.se

Info om Peek-A-Boo

Har tidigare fått önskemål att berätta lite mer om Peek-A-Boo, så här kommer det:)

Hon heter då Peek-A-Boo, kallas för det mesta Pikkan eller Pigan. Hon är född 2006, alltså 4 år gammal.
Hennes härstamning står som okänd i passet trots att den är känd. Hennes mamma är en svensk ridponny som heter Clio och har tävlat LA/MSV i hoppning. Hon är undan ett sto som är B-premierad och fått utmärkelser som både hopp- och allroundhäst. Hennes stam är Sweet Demand xx-Kingsettle Tankah. Sweet Demand är ett fullblod som använts mycket i ridponny aveln och han har många framgångsrika avkommor. Kingsettle Tankah var den allra första godkända ridponnyhingsten i Sverige och han har lämnat ett stort avtryck. Peek-A-Boo har alltså riktigt fin stam på mödernet med många prestationshästar. Hennes pappa är appaloosa. Peek-A-Boo var Clios första föl, men hon har senare fått flera och hon går som avelssto.
Pikkan blev öppfödd hos Helen Bizzotto i Kisa. Det var hon som red in henne och lärde henne grunderna (sommaren 2009), Hon var även löshoppad ett fåtal gånger.
Pigan är startad LD-LC hoppning år 2010. (80-90cm) med bra resultat. Hon är hoppad enstaka hinder på 100-110cm.
År 2011 satsar jag på att starta henne LC-LB hoppning hittills, sen får vi ju se hur det går! Ska nog även starta henne i någon dressyrtävling. Pigan är en ponny som har kapacitet, speciellt för hoppningen, så ska verkligen satsa på henne och så hoppas vi på det bästa! :)erika träningen to day

Hejsan.
Det gick faktiskt bra att träna för erika. Hon var inte alls lika sur eller så. Hon gick på bra. idag hoppade vi bara små hinder. Vi hade små stuts. och i slutet gjorde vi omhoppnings svängar. HAHA men jag körde inte alls fort. Hon det var bara pjutt hinder.:) Men allt gick bra. Fick någa smarta tips av Erika också. :)
Bella ska jag rida för Anna i morgon. Alltså hoppspecialen. Så hon får vila idag :)

Foto: Hanna Mattsson


Vi skulle hoppa utan stigbyglar. Men sen fick vi ta dom igen :)!
Det var allt :)!


uteritt

Idag direkt efter skolan så for jag ut och red med syrran, hon på pedro & jag på pigan, blev uteritt. Gick bra men hon var lite skvättig, rädd för tex en myrstack och ett träd med ett blått band runtom osv, letade grejjer att vara rädd för. Sen galopperade vi på en lägda och då bockade hon, hoppade och studsade lite och även skakade med huvudet, haha busponny;) Annars gick de väll bra.
Var egentligen tänkt att gia skulle vila idag, men funderar endå på att ta henne ner till ridbanan och longera lite och så får hon vila istället imorgon då jag har hoppspecialen och ska ha ridskolaponny så hinner inte rida båda innan.
Gia kan jag ju inte ha i hoppspec då jag inte kan rida med bett just nu, och Pigan ska jag ju ha på hoppträning på söndag så då blir det ju lite mycket hoppa för henne så jag tar helt enkelt ridskoleponny.
Så blir longering för gia ikväll och imorgon får hon vila. Har inte bestämmt vad jag ska göra med Pigan imorgon, men mest troligt uteritt eller ett kort dressyrpass.


orka

jag orkar inte skriva nu är trött godnatt! blir säkert ett inlägg imorgon :)!

Åsa Netterbrant

På söndag den 17/10 ska jag hoppträna för Åsa Netterbrant!
Hoppas det går bra!, ska ha med mig Pigan. hade egentligen velat ha gia men går ju som inte då jag inte kan rida på bett.. menmen kan ju iallafall rida henne i grimma här hemma tills tandläkaren kommer:$

kort filmsnutt på pigan

Här är en kort filmsnutt på Pigan :')
som ni hör så blåser det riktigt mycket, orkade inte redigera den så här kommer den oredigerad:$


barbacka skrittritt

For ut på gia barbacka, blev även idag i grimma, var ute i ca 50 minuter, skrittade nästintill hela tiden, blev lite trav. HAH  har ont i rumpan nu..:$

skolan

hejsan nu sitter jag på skolan och har hål till kl 20 över 2 :). Så nu satte jag mig i datasalen. Idag vetr jag ibnte riktigt vad jag ska rida men det blir säkert att fara ut en sväng och ta med mig Olivia. haha men aja. Sen när jag kommer hem blir det hiss å diss :)!


Så nu orkar jag inte skriva mer!
Kram Angelina

snart skolan

V Ä R L D E N S   A B S O L U T A   B Ä S T A   P O N N Y ,   L I L L A   G I A P I A ( L )

Idag ska jag antingen ut och skritta i ca 1 timme, kanske lite trav. eller så ska jag ut och gå med henne:*
Vi får se, kommer hem ca 4 så då blir det att skynda sig ut innan det blir mörkt :)
Nu ska jag alldeles strax iväg till skolan, känner verkligen inten tagg, imorgon har vi spanskaprov som jag nåste lära mig ikväll. Pigan ska vila.

duktig Bella!

Hejsan!:)
idag hade jag Bella på derssyrspecialen. Vi tränade skänkelvikningar idag också.
När vi red fram var Bella väldigt fin gick ganska stadigt i mellan åt. Och ibland blev det för jobbit och då drog hon upp huvve. Men Sen när vi började övningen var hon superfin! Bella gick superbra idag! Men hon orkade inte ibalnd och då sket jag i formen och då gjorde vi bara förflyttningarna utan from. Hon var verkligen arbetssam idag!

Srittade Vanillin ca 20 min idag tog henne i grimman hon tyckte det blåste mycket :]!
Red även Pigan idag. Flög av henne. Det tvärblåste jag jag blundade för att jag fick tårar i ögonen sen när jag tittade igen hade ponnyn inget huvud:O! haha hon kastade sig åt sidan och bockade som en tok och då vare bara KÄKA DAM!!! haha men jag gjorde mig inte illa jag bara skrattade. :) var VÄLDIGT längasen jag flög av. Jag har inte ramlat av sen jag fick vanillin. Har nämligen aldrig ramlat av Vanillin och nu har jag ju haft henne i 1 år & 7 månader :O!

Bilder på Vanillin i hagen hon sov :]


Jag älskar dig Vannis gumman;*!

BELLLAAA!!<3<3


Kram angelina

gia gummsan!

Red öven gia nu ikväll, red ett tag nere på banan! fortfarande i grimma:$
känns så hiimla oseriöst osv, tränade på övergångar, hade även 1 bom. gick faktiskt riktigt bra:)
Imorgon ska vi troligtvis ut och skritta, ca 1 timme.

hoppning i blåsten

Hoppade ju Pigan idag nere på banan, angelina kom å fotade=)
De blåste som bara den och med tanke på blåsten så gick det jättebra!
Red fram i en 8 volt, sen så själv hoppningen var på ett räcke, sen ett till räcke sen 4 galoppsprång mellan nästa, haha vet inte om ni fatta men ja(a)
Sista språnget låg på 80 cm på ett räcke, så är nöjd med dagen! Är ju bara 2 gången jag hoppar henne.
Sen så fick angelina prova rida henne och hon tyckte hon var jättefin, men helt plötsligt så fick angelina flyga på en åktur, själv hann jag inte fatta vad som hände, men de tvärblåste till, pigan hoppade åt sidan sen ett jättebock och då flög hon. Men som tur gick det bra, angelina skrattade bara:]


UPP TILL ER!

OKEJ, nu är det upp till er! =D
VAD VILL NI LÄSA OM?, VILL NI VI SKA HA MER BILDER/FILMER, SKRIVA OM UTRUSTNING/ HISS&DISS OSV, bestämm du =D

Hippologum

Hejsan! Nu hade jag tänkt att skriva om går dagens tävling.
Det var ju som sagt en kvälls tävling. Så vi for halv 1 från gården och det tog typ exakt 2 timmar från oss till hippologum. Det är alltså 16 mil från gården. Olivia, Amanda och mamma följde med!

LC: Farmridningen var inte så jätterolig Vanillin var sjukt taggad och visste inte riktigt vad hon skulle göra. Jag försökte få henne lugn men det gick typ inte. Hoppade fram. Men det gick inte heller så bra. Inne på banan gick det inte heller bra. Jag hade lixom ingen kontroll hon flängde runt med mig som om att jag inte fanns. Hon hade inte heller någon bjudning på hinder vi rev 5 an så vi fick 4 fel i LC.

LB: På frammridningen hade hon coolat ner sig jättemycket. Hon gick att styra och vända och allt sånt. Sen på framhoppningen var hon jättestark och ville lixom inte lyssna. Så vi komm jätte fel på ett räke på frammhoppningen och jag hängde inte meed så jag råkade slita henne jätte mycket i munnen. Så hon blev osäker. SÅ när vi skulle hoppa oxern som stog for hon jättenära och allt blev kaos typ.
Inne på banan orkade jag verkligen inte bry mig om hur det skulle gå efter som att det gick dålgt på farm hoppningen. Första hindret tvekade hon på men hon hoppade det. Vi fick även nedslag i denna klass. den var näst sista hindret altså nummer 7. Hon kastade sig åt höger och vi kom för nära. Men gud så fin hon var resten! Denna klassen kände jag igen min ponny! och nu när jag ser på filmen har hon öronen spetsade frammåt :')! Jag tror att hon har saknat att tävla. Asså LB var otroligt bra!
Tror aldrig jag har ridigt henne så bra som i LB :)!
KOLLA PÅ FILMEN!!


Duktiga ponny!♥

rosa schabrak

NÅGON SOM SÄLJER ETT ROSA SCHABRAK? ELLER VET NÅGON SOM SÄLJER!
hör isåfall av dig till amandaaasl@hotmail.com

ridit två!

Jag hann rida både Pedro & Gia=)
Så först red jag gia, haha blev att rida i grimma=] och de funkade typ bra endå! Fick rida mycket med rösten och sitsen. Red bara ut efter bertolovsväg, i skritt och trav, var barbacka!:)
Sen red jag även pedro, även hann barbacka:) red först ut en sväng sen på ridbanan i ca 15 minuter. Red först lite dressyr med volter/serpentiner, han känndes lite seg men annars fin! Sen hoppade jag några skutt på typ 50 cm=] hihi då blev han lite piggare!
Nu ska jag alldeles strax fara till angelina, följer ju henne och tävlar även om inte jag tävla själv. Hoppas verkligen det går bra för dem, alla får hålla tummarna =D


bilden är på pedro:)

nu ska jag ut igen!

Ställde väckaren på klockan 7, men endå så kom lilla uno och väckte mig 20 i 7 så då steg jag upp då istället, han fick även följa med ut i stallet.
Tog på pollarna täcken och släppte ut dem och så fick dom sin mat.
Sen så mockade jag, gjorde höpåsar, fixade fodret osv så allt är klart tills ikväll! Jag kommer nog komma hem lite senare idag eftersom jag ska följa angelina till hippologum och tävla, blir kul=D men syrran tar in dom ikväll.
men de sug att inte jag kunde tävla gia:( Så ska ut och rida henne lite här hemma nu, får se om jag rider i grimma eller nått, för har int köpt något hackamore ännu!
Ska även rida Pedro om jag hinner det, så det är nog bäst jag dra mig utåt nu!
ADIOS /amandaHAHA VILL NI SE HELA BILDEN?:$
så man ser mitt actionface, det är tilllåtet att skratta, jag vet inte riktigt vad jag höll på med:$
(man kanske inte ser så himla bra, men jag lova de ser roligt ut på nära håll (a)Dressyr/Bilder

Hejsan! idag gick det jättebra att rida. Jag red inte så länge ytan jag gjorde en snabbis hemma på banan med Bella. Vanillin fick vila. Bella gick bra idag men blev lite seg i munnen en del gånger. Hoppade även 2 hopp i varje varv. Hindret var typ 50. Haha bilder på det med.

TAGGA TÄVLING I MORGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bildbom på Bell från i dag!;D
Godnatt!"

Ridbilder på Pigan!

Nyfikna?=]
HIHi här kommer iallafall bilderna!
Kommentera nu! men inga dumma eller onödiga kommentarer, har bara ridit henne några gånger och hon är fortfarande bara 4 år;)


gulle bebis♥
/AMANDAdressyr/några skutt på banan!

Angelina fotade ju mig och Pigan idag på banan!=)
Gick ganska bra, vet inte riktigt hur jag ska förklara om henne då jag bara ridit henne några gånger, hon är riktigt fin men lite speciell=']
Något vi ska jobba med är musklerna, att hon ska orka gå i en stadigare form och så måste vi träna på hennes balans, men det bättre med åldern! Hon är ju faktiskt bara 4 år:)
Angelina ville se henne hoppa nått språng så jag hoppade ett räcke på ca 50 cm några få gånger, hon hoppar ganska mycket över ibland(a)
Håller på ladda in bilderna i datorn så dom kommer senare! Imorgon ska hon få en vilodag!
Gia fick vila idag igen, imorgon ska jag antingen ut och gå med henne, eller rida lite lätt i skogen, ska ju undvika banan nu och jobba henne, men tror hon behöver lite semester, så nu får vi ta det lugnt några veckor tills vi fått tag i en tandläkare, det är ju inte panik då hon äter som vanligt, men det går ju inte rida som vanligt, så man får ta det extra försiktigt, ska även ut och cykla med henne någon dag, då kan jag ju ha henne i grimma och så får hon trava, då får hon endå lite jobbigare nån dag iallafall, tror jag ska göra det på söndag=D
Somsakt, bilderna på Pigan kommer strax =D

Här får ni en bild på GIAAAA som ni sett tidigare, men hon är ju såå fin så ni får se den igen(a)
gullpoa!

KRAM AMANDA!

ska fota nu!

Nu sitter jag hemma hos Amanda. vi ska nu gå ut och ta in pikkan och jag ska fota henne medans hon rider dressyr. Sen får vi som hon hinner fota mig men det tror jag inte ;)! Men nu ska vi skynda oss!
mer uppdatering sen när jag kommer hem Blir säkert bilder på pikkan sen :D!

HAHAHAHA en bild på mig och <gia som jag hittade i Amandas dator ;D!<3

kallt.

Vi har haft en väldigt varm vecka men vädligt blåsig. Och nu är det vind stilla men nu är det mycket kallare. Men i morse tog vi ut dom kl 6 som vanligt och alla var pigga idag. Idag ska jag nog följa Amanda hem och fota henne. Sen ska jag hem och rida ut eller dressyr på bella. Tror att det blit ut sen blir det dressyr i morgon före tävlingen. Den börjar kl 16:00 :)!Kram Angelina

KOMMENTAR

Anonym om behöver tandläkare:
Jo, vi hade samma ute i Bureå förra hösten. Vet av en som nog har hennes nummer :)
SV: Vet du vad hon heter/vars hon kommer ifrån? Och ifall du skulle kunna få tag i hennes telefonnummer skulle ju vara toppen! :)
Skulle du kunna höra av dig till mig ( amandaaasl@hotmail.com )

dressyr

Idag gick det superbra att rida. Vanillin var fin osv. Gjorde lote skänkelvikningar och volter, galoppom byten och serpentiner. Belv väll typ 50 min ganske. :)! Bella fick vila idag... jag ska rida hon på lördag ist för att tävlingen börjar inte förens 16:00 så vi ska fara hemifrån vid kanske 1 halv 2 :) eller tidigare vi får se.

Nu ska jaa bara sitta här och tråka.. Mår inte så bra just nu.uteritt


^ bild från dagen
träns: Ihopplockat från gias olika träns!
sadel: Pessoa
schabrak: ljusblått (lamicell!?)
skydd: pro- fram

Nu har jag varut ute och ridit Pikkan. Fixade ett nytt träns till henne, med det är olika delar från gias träns:$ Men det är ju endå bara remonten jag andvänder på henne av de jag hade på pikkan så får väll flytta de fram och tillbaka nu till en början, men ska beställa ett nytt till henne. Hittade även ett tvådelat bett som passade, great!
Fast nu blir de väll att rida Gia mindre då hon har problem med tänderna, så får väll bege mig ut och skritta barbacka med grimma nån dag, sen longera med grimma nere på banan. Ska väll försöka rida med bett nån dag också, men kommer som sakt bara bli lätta pass! Ska försöka köpa mig ett hackamore till henne tills tänderna är fixade. Det som är synd att i norrland har vi ju inte så många hästtandläkare, typ ingen?:S så måste nog ta någon söderifrån, men vi kollar runt tills vi hittar någon vi tycker verkar riktigt bra! Har hittat en i Gävle som vi funderar på ringa till!
Och nu då, till ritten! Peek-A-Boo var faktiskt jättefin idag, lite spänd med annars inga problem! Men efter en bit i skogen kom en gråhund ut från skogen, pikkan blev jätterädd först och ''skenade'' iväg några meter, men sen stannade hon upp, tittade på hunden och flåsade lite. Red in på en annan väg för att bli av med hunden, då försvann den! Men sen när jag kommit ut på en äng kom den efter mig igen, hah så jag hoppade av och pekade åt hunden att den skulle gå, och då kom ägaren och sprang den iväg och då kom hundens ägare och tog fast den, hihi:] den var söt iaf(a)
efter det var pikkan lite nervig, men lugnade ner sig riktigt snabbt, och det är ju skönt! Travade sen lägdorna hemmåt!:)
Imorgon blir det då dressyr på banan, förhoppningsvis fotar Angelina oss! Skulle iallafall vara toppen! =D
Ska ut och borsta om gia ikväll, blir kanske också att longera lite på banan så får hon röra på sig lite iallafall, imorgon ska jag nog ut och skritta henne i griimman :]

Jättelångt inlägg, + på dig om du orkade läsa enda hit=]
kram amanda

ändrat chema för pikkan

Jag ändrar chemat för pikkan, hade egentligen tänkt rida dressyr idag och rida ut imorgon, men blir tvärt om, ska rida ut idag och dressyr imorgon. Då lördag ska hon vila och på söndag ska jag troligtvis sätta upp lite hinder och hoppa lite! Blir spännande:$
Imorgon kanske angelina följer och fotar när jag rider henne, så isåfall kommer det säkert upp några bilder här efter det! Ni har ju inte ens sätt någon ridbild på bebisen=']

de blåser...

hejsan!
Asså det blåser fortfarande.. Vannis var helt galen när jag tog ut henne. Hon hatar verkligen när det blåser. Och jaa jag kan tyvär inget göra åt det :(! Bella var lite trött idag :]
Jag måste bara säga att Bella var inte ens svettig efter lektionen i går!:O Hon har fått mycket bättre kondition!

Oj nu måste jag springa till bussen ! Hejdå!

:')

Imorgon ska troligtvis Gia få vila, ifall jag inte tävlar på lördag men det är tveksamt pga av tänderna..:(
Pikkan ska iallafall få gå ett dressyrpass på banan, hoppas någon kan fota eller filma så får ni se här på bloggen när jag rider henne!=)

/amanda

hoppningen

Hoppningen idag gick inte alls så bra.. Det är nog något med hennes mun, för när jag tar i henne blir hon stressad och vill inte åt höger! Vi hoppade för sara idag, och hon trodde också det kunde vara munnen så blir att kolla upp det! Vet inte ennu hur jag ska göra med tävlingen, men känns ju inte snällt mot henne att tävla med henne om hon har ont i munnen, vi får se hur vi gör med det..
Hoppas det löser sig så fort som möjligt iallafall så lilla gumman får hjälp med tänderna♥


fina ponny

hoppspecialen

Bella var bäst idag!<3 Hur duktig som hellst. Lilla flickan gjorde precis rätt! Vi hade trav hinder och lite sånt och så var 5 och halvan med. Den tyckte Bella var svår. Men sista filmen ser man att hon kan det ganske bra :D!
Nu orkar jag inte skriva mer. Ni får titta på filmen:)! Inga dåliga komentarer. Komihåg att jag inte har hoppat så mycket med henne! :)


Nu ska jag hoppa i duschen!:D

komentarSv: Jag brukar inte andvända möss på henne medans jag tränar. Men i går blåste det som bara den och om man har mössa på henne då tjuter det inte lika mycket i öronen. Och på tävling har det det för att hon inte ska höra saker runt om kring så mycket. Och såklart är det riktit snyggt!:)

Hoppas du blev nöjd med ditt svar:)!

behöver tandläkare

Jag har märkt att Gia är konstig i munnen..
Vi hade en vetrinär i våras/sommras som sa att de inte var nå fel på hennes tänder, men dom kan ju inte alls lika bra som en riktigt hästtandläkare!
När jag vill styra åt höger verkar de som hon tycker det tar ont i munnen, när jag är jättejättemjuk i handen går de bra men när jag tar i henne lite mer så väner hon huvudet åt vänster, och när jag vill styra åt höger så lägger hon huvudet åt vänster..
Det går bättre på pelhamet än på vanligt tredelat för på pelham är bettet är rakt och med gummi, så ska rida på de ikväll och hoppa för anna. Går det inte bra och jag tycker hon är konstig i munnen så måste jag tyvärr avanmäla mig från tävlingen.!


NÅN SOM VET EN BRA HÄSTTANDLÄKARE?

svar på kommentarer

isabelle om uteritt
e gia din häst ??
svar: Ja det är hon!:)

en som undrar om nu blir de rida!:
var har du fått den grimman i från ???
svar: Köpte den på globen horseshow år 2009 :)

precis

Anonym om erika träningen:
ser ut som om hon inte trivs med hoppningen >.<

Hejsan du din fega anonyma... jag hade skrivit i bloggen om du läste det ? nej så klart du inte har gjort.. men iaf så blåste det som satan idag och om det kommer blåst i dina öron skulle du också lägga dom bakåt. Vanillin är väldigt känslig när det gäller blåsten också. därför hande jag också luva på henne. Så nu vet5 du. Och om vanillin inte tycker om det hon gör går hon inte ens frammåt. Då hade hon också bara vägrat helatiden.

Hoppas du fattar nu ;)!


svaren om Peek-A-Boo!

Nu svarar jag på frågorna om Peek-A-Boo :)

Sofia om Peek-A-Boo:
Hur kom det sig att du ville ha en till ponny?
Vad har hon för bakgrund?
Svar: Ja, hur det kom till vet jag inte! Redan i våras pratade vi om en till ponny eftersom Gia var halt och hade varit det rätt så länge, men ville även ha en unghäst att jobba med! Tidigare i höstas var det bestämmt att vi skulle köpa en annan ponny men det sket sig med vetrinärbesiktningen så det blev inte den ponnyn! Jag hade inte brottom att hitta den ponny jag ville ha men jag fastnade verkligen för Peek-A-Boo senare då vi prövred henne!
Det jag vet om henne är att hon haft två ägare för mig, hon blev uppfödd hos någon som hade henne i tre år, där blev hon grundriden, kunde skritt trav och galopp lite smått. Sen köpte en Elina henne, (hon som vi köpte henne av) hon har utbildat henne lite mera efter det, kan gånarterna bättre, söker sig neråt och är hoppad en hel del! Men hon är ju inte färdigutbildad så det är det jag ska fortsätta med:)

Johanna om Peek-A-Boo:
Oj vad roligt! :D Hur kom det sig att du skulle köpa en till ponny just nu?
Svar: Du kan ju läsa kommentaren över:) hade som sakt planerat det ganska länge, men hittade nu henne och det känndes rätt! Jag ville ha en ponny att träna och utbilda!

Anonym om Peek-A-Boo:
är det en hopponny eller dressyrponny?=)
Svar: Jag tycker väll att hon är en allround ponny mot hoppning :)

Linn :) om Peek-A-Boo:
Grattis till den nya ponnyn! :) Hoppas ni trivs tsm!
Svar: Tack Linn! :)

olivia om Peek-A-Boo:
Så fin hon är!! Hur högt är hon hoppad? är hon tävlad dressyr någonting? :)
Svar: Tack! Jag vet inte precis hur högt hon är hoppad, men hon har hoppat enstaka hinder på 95cm. Nej, hon har aldrig tävlat någon dressyrtävling. :)


Loella om Peek-A-Boo: Okej :) Då kör vi igen: STORT GRATTIS till nya ponnyn!! Supersöt och rätt lik Bea/Bella ;)
Vad ska du kalla henne? Kikade du på många innan du valde denna? Kram kram
Svar: Tack!:) Det är detta jag har haft problem med, att komma på ett smeknamn till henne, men tror jag ska kalla henne för Pikkan och Pigan, det kallades hon när jag köpte henne, hah men kommer säkert bli flera olika smeknamn(a)
Vi hade ju bestämmt oss för en ponny för någon månad sen, men det blev inget då det krånglade med vetrinärbesiktningen, så det blev inte den ponnyn.. Hon hade jag inte provridit utan vi tänkte beställa henne från ett försäljningsstall. Sen provred jag en ponny i närheten, han var jättetrevlig men kännde inte riktigt wow, det är ponnyn jag vill ha! (om du förstår) hade även viljat ha en lite yngre ponny än honom. Sen så provred vi Pikkan, och det känndes helt rätt, jag kollade lite på anonser i fortsättningen, men jag ville bara ha hon!

erika träningen

Gick bra ;) hon var inte lika sur idag som förra gången. Vi hade en jättebra lydnad övning idag! I början var hon lite små seg och då vart inte övningen så bra. Men sen började hon få igång muskjlerna och i slutat gick det så hilma bra ! Dom två sista oxrarna var helt perfeckta!
Det blåste väldigt mycket i dag så hon ser lite sur ut på bilderna ;)!

Min finafina Vanillin!<3
Filmen kommer kanske i morgon !:)

himla blåst..

Det gick inte så bra med Gia idag, men inte så konstigt då det ska blåsa så mycket hela tiden!
Hon blev trippig och typ sne i huvudet tack vare blåsten, så blev mest skritt, gick även upp och ner nån gång i backen! Imorgon har jag ju hoppträning med henne, de är ju inomhus så hoppas det går bättre! Ska även duscha henne efteråt så hon är ren tills på lördag, angelina ska också komma och raka henne åt mig på torsdag!:')
Efter jag ridit, borstade jag av henne sen fick hon gå in i boxen, sen tränade jag att lyfta Pikkans hovar, gick sådär, hon blir mest irriterad över höger bak! Men det blir nog bättre och bättre med tiden:) Kommer ju träna det varje dag!


ponnysarna älskar gräääs!
/AMANDA

nu blir de rida!

Nu ska jag ut och rida på Gia :)
skriver mera senare!


K-R-A-M   A-M-A-N-D-A

Taggad!!

Asså jag är jättetaggad att träna för erika idag! Asså helt sjukt! Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag men det får vi se när vi kommer dit. Förra gången hoppade vi ju kombinitation. (stavning?) men vanillin var ju inte på bästa humöret då heller. Men hon är fortfarande i brunsten :(:(:(:(! men aja man får göra det bästa av altt ändå!
Bella får vila idag. Hon var så duktig i går! Sen blir det ju Hoppspecialen i morgon för henne det blir ett ordentligt pass!
Hoppas Olivia kan filma mig i dag på Erika träningen!
Nutella....<3

Men nu ska jag åka med bussen!
Tjing!

aww!


jag blir så glad när du säger att Yazzy har det bra! Det är så kul att veta vars dom står och vad dom gör!
Tack för komentaren Jessica!:)

Mina ponner under åren...

Jag hade tänkt berätta om alla ponnyer jag haft.
Yjasmine var ett sto på 133cm mkh. Hon var mammas kör ponny. Och även min ridponny. Jag älskade att rida på henne i djupsnö. Jag tavade och skulle just börja galoppera. Men då inträffade en fruktan svärt hems olyka. Hon blev av sparkad benet i hagen.


Samtidigt som vi hade Yjasmine hade också en som hette Yassi Hon var en bråkstake. Jag sa ofta i till henne och tog tag i hennen grimma och gjorde arga blicken. Jag fick aldrig rida henne. Hon var så knäpp :)! Vi sålde henne sedan till en tjej som hete Jessica. Hon har utbildat henne i hoppningen och tävlade med henne. Nu sår hon någonstans i mellan sverige tror jag.:)Före Yjasmine blev sparkad hann hon få ett föl. Det var Nutella Star.

Hon spände vi fast i vagnen sen sprang hon bredvid Yjasmine.

Jag kramar Nutella och där är hon bara några timmar gammal!


Vi skickade iväg Nutella till en kvinna som hade en ungponny med. Så att hon skulle lära sig att klara sig själv och sluta dia Yjasmine. Så att också mamma fick börja tävla med henne. Men sen hände det hemska. Yjasmine dog....
Så vi tog hem Nutella och köpte en till c ponny som hete Reko. Och sen på våren en Shettis som heter Hamilton. Han red jag inte så mke i början.
Reko var en gammal ridskole ponny. Han var riktigt sur och lat av sig men jag kommer aldrig glömma när han blockade så jag for framförsadeln. jag ramlade inte av utan han jag galopperade och han bockade som en tok!
Han var också första ponnyn jag föll av. Vi hoppade och det låg på typ 70cm sen tvärstannade han och jag for rakt in i hindret. Då blev jag rädd för att hoppa. Jag fick bommar och allt över mig. Men sen blev han halt och vi var tvungen att ta bort honom:(! Jag började ridskolan och lära mig saker.

Här hade vi tagit hem tella. Då var hon bara 2 år.

sen när reko dog så hade jag bara Nutella star och Hamilton kvar. Nutella var ju inte så gammal då(inte in riden) då började jag rida Hammi. Alltså Shettisen. Jag red ju också på ridskola. Men hamilton hade jag det super kul med. Jag hann ramla av massor med gånger mitt på ängar och allt! Jag körde även han ibland

jag började ju på ridskola och min favorit var Kläppens Lady Rovena. Tror hennes hela namn är så.
Hon var den fösta jag också tävlade med! Hon är fortfarande en favorit för mig och hon står ännu på ridskolan!


Efter ett tag så blev jag så stor på hamilton. Så vi köpte en till Islänning vid namn Feimin. Han var hur fin som hellst och då började jag även att galoppera. Han var så himla snäll. Varje gång jag tränsade han så gapade han och höll ner huvet så att jag skulle nå.:')
Sen efter jag ridigt han ett tag så började jag rida in Nutella. Hon var riktigt jobbig. Hon bockade med mig mest helatiden. Jag for aldrig av men så höll det på ett tag. Jag gav upp och fortsatte med Feimin. Sen så blev jag som taggad igen på att rida Nutella så jag gav henne en till chans denna gången hade jag lärt mig mycket mer och hon hade mognat mer. Så när hon var typ 4½så var hon ganska bra riden ett tag.

Jag hade ridit Feimin nu ett bra tag och nu tyckte jag att det var dags för tävling! Jag anmälde mig till en klubbtävling vi skulle ha på ridskolan. Vi skulle hoppa en 60 eller kanske 70 klass? Iaf jag och amanda var på ridhuset och tränade och jag fick han över ett 80 hinder och MUREN! jag var så hilma stolt. Och sen var det bara 1 vecka kvar till tävling. Då fick han tarmverd och vi var tvungen att ta bort honom också...
jag hade ju som ridigt in Nutella och då började jag träna henne ordentligt. jag började i en annan grupp på ridskolan. Dressyrspecialen. Jag var fortfarande ganska hopp rädd. Men feimin hade hjälpt mig ganska mycket på god väg!
Jag tränade i dressyrspecialen 1 gång  veckan för eva sen på våren så stälde vi upp i våran första dressyr tävling!
En lokal ponny dressyr.


Sen också våran hopptävling!
vi kom 3a!

Sen en hopptävling Vann vi!
Sen fortsatte jag tävla henne i dressyr det gick bättre och vi båda växte.

till slut in såg vi hur mycket jag hade vuxit.... Jag hade vixit o från min lilla sjtärna:(!


Vi bestämde oss för att sälja henne och köpa en större ponny!
hon då hittade vi Vanillin!


Jag belv kär direkt jag såg annonsen! det ända problemet var att hon stog i Örebro... det är 80 mil dit.. Vi hade aldrig tid och pengar att fara fram och till baka så jag provred henne aldrig. Jag hade bara sett bilder på henne inte heller någon film. Jag kännde på mig att detta var bara min ponny!

Fösta gången jag sitter på henne!<3Tiden går och jag börjar känna mig säker på hindren igen tack vare Vanillin!
Vi hoppade 90 cm! jag var så sjukt stolt!


Senare under våraen starade jag våran första hopptävling.! det var bara en klubbhoppning. Senare fåran Första Lokala var i Vindeln! vi hoppade klasserna 70-80 70 var  clearround. helt felfria! Sen så var det jätte många med i 80 så man fick vänta jätte länge. Men sen när det var min tur var Vanillin jättepigg! Kom kom till och med 2a!! JAG VAR HUR JÄVLA GLAD SOM HELST! Våran första lokala kom vi altså 2a och det var många med också! det var 6 placerade!


Sen har det fortsatt riktigt bra med Vanillin!

sen nu har jag ju köpt Bella! Hon har utväklat sig superbra! Jag köpte henne för att Vanillin blev ju skadad i våras. Och då började jag leta ponny igen efter som att vi inte trodde hon skulle bli frisk så fort. Och att jag också ville ha en till d ponny! Vanillin var ju bara en c ponny! Så jag köpte en till!


Det var allt :)! tack till alla som läste allt!:*
Kram angelina!

Outfitsadel: hööks 7995:-
träns: hööks 529:-
grimma: the horse 69:-
damasker: the horse 179:-
lindor: hööks 59:-
mörkare schabraket: hööks 179:-
ljusare schabraket: hööks 199:-

HOT OR NOT?
/AMANDA

skogen i blåsten!

hejsan!
Jag och Olivia for ut på Bella och Vannis. Det gick bra med dom var lite taggade efter som att det blåste. Men det gick bra ! Vi kude faktiskt galoppera i slutet och det gick bra. Olivia red Vanillin och hon blev lite stark när vi galopperade men sen fick hon bättre kontroll. Bella var lite om man säger stuttsig och trippig. Men hon var jättefin ändå. Och nu har jag bytt bett igen. Nu har jag det tredelade med fasta ringar ist för det raka med fasta ringar.

När vi kom hem gjorde vi klart i stallet. Sen märkte jag att jag hade tappat min mobil medans vi ridigt. Så vi for ut och leta den. Vi hittade den!!!! Shit så tur! den är vit så det är ju lixom svår att missa efter som att vi rider på typ jord hela vägen. Men jag hade tur ;)!

I morgon får ju Bella vila och det blir Erika Kurs med Vanillin.


Bild från google.se
asså jag har typ bildbrist just nu :(!
kommer lite gamla bilder på vanillin typ 1 år tillbaka!
hahahahan asså inte mycket muskler!:S:S
Kram / Angelina

uteritt

Nu har jag iallafall ridit Pikkan, och det gick faktiskt jättebra. Höll mig i skogen och där blåste det ju betydligt mindre!
Hon hoppade till för vissa saker och var väl ganska spänd men allt är ju nytt för henne!
Känner endå att hon var betydligt finare idag en igår! :)
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer;) Ska ut i stallet nu, mocka och sen ta in dem, ska borsta upp gia sen får dom kvällsmat!
Kanske gör något inlägg senare, skulle kanske vara kul med ett outfits colage?=)
/amanda

veckoplanering


blåsten

Nu ska jag bege mig ut i blåsten och rida!
Hade igentligen tänkt att båda skulle få vila, men vi har ingen läxa eller något, så jag måste ut i stallet och fixa, ska även rida Pigan i skogen en sväng. Jag kan inte bara sitta inne en hel dag med datorn, jag klarar inte av det!
Det blåser ganska mycket, så ska hålla mig i skogen, där blåser det betydligt mindre!

 /amanda

blåsig morgon.

Hejsan!
Idag är det inte det bästa vädret kan jag säga. Det är mulet och blåsigt men ändå ganska varmt. Idag fick ju såklart Vanillin täcke på sig efter som att hon är rakad. Och Bella fick också det eftersom att det såg ut som det skulle börja regna. Och lilla Hammi som har helt sjukt mycket päls fick vara utan. Han skulle bara svettas med täcke på ;)!

Idag har jag inga planer om vad jag ska rida. Me veckans schema ser väll typ ut såhär:

Vanillin:
måndag: Skogen.
tisdag: Erika träning (hoppning)
onsdag: (skritt?) kanske vila.
torsdag: Dressyr
fredag: vila
lördag: TÄVLING!! (hippologum)
söndag: Skritta.

Beauty For Bell:
måndag: skogen
tisdag: Vila
onsdag: hoppspecialen (träning för anna)
torsdag:skogen
fredag: dressyr
lördag: vila
söndag: kanske dressyrspecialen.

får se om jag håller schemat i veckan blir säkert någon ändring senare men typ så här kommer den se ut!mina flickor!♥

morgontrött ponny?

Igår kväll tränade jag lite med Pikkan, jag har fått order att hålla på med henne redan mycket och bestämmt i början så hon verkligen förstår att det är jag som bestämmer.
Hon har haft mycket problem med att lyfta bakhovarna, fram går bra där har hon skor, bar går hon utan.
När man väl får upp hoven så sparkar hon fram och tillbaka med den eller springer frammåt och skjuter undan bakdelen, bara för att vara tjurig:P
Men igår kväll tränade vi det och i slutet lyfte hon den utan några alls större bekymmer. Tidigare under dagen lyckades jag just och pass kratsa den! Men jag tror det ska gå över med träning :)
Jag är inte riktigt van med sånna ponnyer då gia står snällt som ett ljus i stallet och rör inte en fena, gullponnyn♥

Jag tror också jag fått en morgontrött ponny, för imorse låg Pikkan när jag kom in i stallet;)
om ni vill fråga något om peek-a-boo, fråga då här http://norrlandsryttare.blogg.se/2010/october/peek-a-boo-1.html#comment


min gia!(L)

Dressyrspecialen!!

Hejsan!

Idag har jag hunnit vart och kollat på Amandas nya ponny Peek-A-Boo. Hur söt som hellst! vi tog kort på henne och hon berättade lite om henne osv.

Idag har jag också rakat Vanillin :D! Hon blev sjukt söt. Hon tyckte att det var så sköt att bli rakad. Hon stog bara och sov och typ halv blundade. Mamma hjälpte mig också. Jag har världens bästa Mamma!:)
Sen när jag hade rakat henne klart så for vi ut på en sväng :D Hon var busig och frammåt. Hon bockade faktiskt i galoppen typ 2ggr. Men gud så fin hon var!:)

Sen hade jag Bella förförsta gången med på dressyrspecialen. Det gick bra i början och i slutet. i mitten var hon bråkig med jaja första gången!! krävade inget av henne utan jag bröt av när hon gjorde rätt så hon ska känna att hon gör rätt av sig! Vi tränade skänkelvikning i både trav och skritt. Hon var superduktig i skritten! Och i taven några gånger sen orkade hon inte mer och då gav jag mig. Men är ändå ganska så nöjd med henne:)!
Hon gick också jättebra att lasta. Hon har blivit så sjukt diktig på det nu!

Mamma köpte dom här reflexbootsen till mig igår :D! tack älsklings mamma!!!


Nu kommer det bilder på Vanillin från idag :D!


hahahahahahah!!!!EN FRÅGA?! PASSAR VANILLIN I RÖTT?
snälla jag behöver verkligen eran hjälp?
Komentera nu! Jag tycker att hon passar sådär;S.
Tack på förhand! /angelina


ritt

Igentligen var det tänkt att peek-a-boo skulle få vila idag, men eftersom hon åkte så långt igår, så är det bäst att hon skulle får röra på sig lite. Och då ville adelina följa, så då fick hon ta gia och följa!
Så vi red efter bertolovsväg, skrittade bara och hon var väldigt spänd hela tiden och rädd för vissa saker;) Men det är ju första gången hon gick där. Sen red vi nere på ridbanan ett litet tag och där var hon också väldigt spänd. Tränade på halter, men lilla flikkan ville inte stå stilla utan backade men tillslut gav hon sig!
Men är faktiskt riktigt nöjd med henne, det är ju andra dagen hon är här och dessutom andra gången jag red henne. Hon är ju också bara 4 år! :)
Gia var också jättefin, i slutet kom hon och adelina riktigt bra överäns!

Imorgon ska jag skriva ett träningschema nu till tävlingen på lördag hur jag ska rida gia:) Men iallafall imorgon ska hon få vila och på onsdag ska vi hoppa en sista gång innan tävlingen, mera har jag inte planerat ännu!


fotade pollarna lite i hagen idag, vill ni se fler?:) (uppklickbara)

Kram Amanda!

Peek-A-Boo

Peek-A-Boo
Sto, F. 2006
Kat D, 144,5
Svensk Ridponny
LC hopp & LC dressyr


Ja, det här är överraskningen!
Igår den 2 okt 2010, kl 23:48 kom denna ponny hem till mig om jag ska vara exakt!
Hon kom med ett transportföretag ifrån Sunsdvall. Jag prövred henne för några veckor sen och det sa klick, den där ponnyn ville jag ha!
Detta är en ponny jag ska försöka utvecklas tilsammans med. Hon är charmig men även lite bongstyrig och vimsig!
Hon reds 4 gånger i veckan, och det tänker jag fortsätta med ett tag framöver, hoppas även att vi kommer ut på tävlingsbanorna såsmåningom!

Jag förstår redan nu att jag kommer få en massa frågor om henne, så jag tänkte att jag kunde göra en ''minifrågestund'' om henne ifall ni undrar något.
Kommer svara på den på måndag eller tisdag, så passa på att fråga.

KRAM AMANDA

Svaren på frågestunden

olivia om Frågestund'
hur högt tror ni att ni kommer kunna hoppa med era hästar totalt en hel bana innan 2011? :):]
svar:
amanda: Kommer inte hoppa på höjder detta år, men kommer väll ligga runt 90 (LB) ibland nått språng på högre, men höjder tar vi nästa år:)

angelina: Jag kommer inte häller ligga på dom höga höjderna. Kanske nått språng då och då. Men ingen bana just nu iaf.

Michelle om Frågestund:
Vad skulle min ponny passa i för outfit? Den är vit.
Vad tycker ni om boots?
Vad tycker ni om stubb på hästar/ponnyer?
Om ni fick 1 miljon tsm vad skulle ni göra för dem?
Kram Michelle!
Svar:
amanda: En vit ponny tycker jag är riktigt snygg i rött och marinblå!
Boots är väll riktigt bra, hindrar så dem inte trampar sig, men har man de för ofta blir det lätt skav.
Stubb tycker jag är riktigt häftigt och ser sportigt ut, dock passar inte alla hästar i stubb.
Ifall vi fick 1 miljon tillsammans skulle vi nog resa utomlands:)

angelina: Vita ponnyer passar sjukt bra i de mesta men jag gillar bäst när dom har marinblå!
Boost är riktigt bra om hästen trampar sig lätt. Jag andvänder boots på Bella ganska ofta och när hon har dem går hon ordentligare.
Stubb gör så att hästen ser ut att få en grövre hals. Det ser även sportigt och busigt ut. Hästar/Ponnyer som har väldigt smal hals borde testa de!
Ifall vi fick 1 miljon tillsammans skulle vi nog resa utomlands:)

Anonym om Frågestund: Vad är det högsta ni har hoppat med era ponnyer?
Till amanda: Kan du berätta din överraskning?;D
Till angelina: När blir din och bellas första tävling tilsamans?
Svar:
amanda: 120cm.
hihi njae, kanske ikväll, men isåfall riktigt sent, men blir nog imorgon istället(a)

angelina: Vanillin:120cm och med Bella: 85cm
Eftersom att Bella inte har något mätintyg kan jag inte tävla henne förren nästa år. Men på våran ridskola i vinter ska vi ha ett KM. och då kanske vi ska vara med om det finns en låg klass och vara utomtävlan bara för att få vara med och vänja henne lite sen får vi se om jag kommer starta någon tävling nästa år. Inte säkert men!

Frida om Frågestund:
När ska du tävla Gia nästa gång Amanda? :)
Svar:
amanda: På lördag, dock bara en LC runda.

Sanna om Frågestund:
Om ni bor i norrland, borde inteeran tävlingsesång bli kortare? :)
Svar:
båda: Den blir ju inte kortare men det finns inte lika många tävlingar att välja mellan. Men vi tävlar ändå inte mer än 1-2 ggr i månaden.

ida om Frågestund:
till båda:
*vad har ni för märke på era hoppsadlar till bella,vannis,gia?
*vad är det högsta ni fått för % på en dressyrtävling, och viken klass var det då?
till amanda: vad är det högsta du hoppat med en ponny/häst och vem var det då?
till angelina: hur många gånger rider du vannis & bella i veckan?
Svar:
Amanda: Pessoa sadel.
68% på en LC:2 och en LB:0
Gia & Sorino 120cm.

Angelina: Bella & Vannis delar på min Hubertus hoppsadel.
60% i LB:1 (med Vanillin)
Jadu det är väldigt olika. Men jag har ofta 2 vilodagar i veckan eller mer.

amanda Johansson (amanda.johansson95@hotmail.com) om Frågestund:
vad har ni för mål 2010 & 2011? :)
Svar:
amanda: Mål för 2010 var att få gia stadigare och bättre i dressyren och det tycker jag redan att vi uppnått, några mer mål har vi inte satt upp.
För 2011 har vi inga bestämmda mål ännu.

angelina: Mål för 2010 var att tävla LA hoppning med Vanillin. Vi hade 2 planerade tävlingar men tyvär hann hon bli halt så vi kunde tyvär inte nå upp till vårat mål.
Mål för 2011 är nu att tävla upp till LA med Vaillin.
Med Bella har jag inga ännu.

Zwomph/zelda om Frågestund:
hej! hur känns det att galoppera barbacka egentligen?
Svar: HAha denna fråga diggar vi;)
Ja, men det är väll underbart!? en härlig känsla, varmt och mysigt, man svävar fram!

olivia om Frågestund:
Vilken häst var den första ni hade :):]
Svar:
amanda: Min B-ponny Fruttis:')
angelina: Min C-ponny Yjasmine.

amanda-du-vet om Frågestund:
Angelina hur många hästar har du??
Svar:
Hamilton (a-ponny) Vanillin (c-ponny) Beauty For Bell (d-ponny)

Z om Frågestund:
Angelina och Amanda - hur länge har ni ridit?
Svar:
amanda: sedan jag var 4 år.
angelina: inprincip hela livet.

Anonym om Frågestund:
till angelina: Vad tycker du om Beauty for bell´s utveckling?
till amanda: hur länge har du haft gia och vad har hon för personlighet?
Svar:
amanda: Fick henne den 14 Januai 2009. Hon är speciell, lite blyg, men när man känner henne är hon underbar!
angelina: Det har gått sjukt fort frammåt! Hon utväcklas mer & mer för varjedag!

Alva Stenberg om Frågestund:
Till Amanda: Gillar du andra färger än skäckar?
Till Angelina: Vem gillar du beest Bella eller Vannis?
Till båda: valack sto eller hingst?
Svar:
amanda: HAHA antagligen? Bryr mig faktiskt ingenting om färgen på hästen.:)
Borde faktiskt tycka valack, men som jag är så på något vis fastnar jag alltid för ston!
angelina: Båda lika mycket!:)
Jag är förälskad i ston!!

isabel (i-isabel@live.se) om Frågestund:
amanda & angelina: vad anser ni är era bästa/sämsta sidor inom ridningen? :)
amanda: vilket är ditt bästa hästminne?:]
angelina: visst får jag rida hammis när jag kommer upp till skeå på höstlovet? hihi :$<3
Svar:
amanda: sämsta: min sits, den är kass! bästa: blicken över hindren.
bästa hästminnet är nog min och goldmans tävling då vi vann!
angelina: Sämsta: Min sits är inte bra vissa dagar.... men ibland skärper jag mig Bästa: Jag trampar alltid ner hälen. och min balans.
Klart !

loisa om Frågestund:
amanda: vad är dina mål med gia under 2011? :)
angelina: vad är dina mål med bella och vannis under 2011?:)
Svar:
amanda: Tråkigt svar jag vet, men jag har fakiskt inte bestämmt några mål för 2011..
angelina: LA hoppning med Vanillin. Bella inga mål ännu!

Idaaaa:)! om Frågestund:
Hejsan!
jag undrar vilket/vilka bett ni rider på?
Hur hög är Bella, Vannis & Gia?
Svar:
amanda: Tredelat bett med fasta ringar & pelhamstång. Gia är 136,5 cm.
angelina: Stång och tredelat med fasta ringar på Bella. Och vanligt tedelat med en kula i mitten på Vannis.
Bella har inget mätintyg men vi själva har mätt henne till 147cm. Vanillin är 139cm.

sandra om Frågestund:
Till Amanda&Angelina
Hur länge har ni haft Gia & Vannis? =)
Svar:
amanda: Sen 14 januari 2009
angelina: Sen 12 mars 2009

Julia Sjölund!  (julia.sjolund@live.se) om Frågestund:
Jag undrar hur man kan träna att få en häst att stegra sig? ;D<3
Svar:
angelina: Antar att frågan är riktad mot mig.
Vanillin stegrade förr så fort vi mötte en bil/cykel jaa allt som går lite extra fort. De stegrade hon för. Så en dag var hon helt galen och stegrade helatiden. Jag gav henne nassor av beröm så att hon skulle lugna ner sig. Och sen bestämade jag mig för att göra det till ett komando. Jag började med att sitta barbaka och vara i halt och sen så smakade jag på henne och skänklade mycket och då stälde hon sig. och så höll jag på ett tag tills hon fattade de precis. Nu när vi kan det ordentligt så höjer jag handen och dra bak skänkeln mycket och smakar. Då ställer hon sig lugnt och fint, Nu när vi också gjort det till ett komando istället för att hon gör det för att hon är rädd har hon slutat att stegra för bilar. Nu gör hon det bara när hon blir riktigt riktigt rädd.
Jag ville aldrig lära henne det igentligen men det var en tjej som sa att dom brukar sluta stegra om dom kan det på komando ist. Vi gjorde det till något bra istället för att jag ska slippa vara rädd när jag rider ut.=)

Agnes  (awiksten@hotmail.com) om Frågestund:
vet ni vars man kan få tag på ett svart hackamore?
Svar:
Båda: Från Royal hästsport.
Finns biliga begagnade på tex: hastnet.se blocket.se tradera.com osv...:)

dressyr

Red ju dressyr på ridhuset.
Och det gick faktiskt riktigt bra, när jag red fram:) Sen så fick både angelina och lollo prova rida gia, hihi gia är ganska söt, typ taktserar i traven, men de gick endå ganska bra för båda:)
Sen red vi lite barbacka på ute banan, vi red inne först och ute blev hon mycket finare, gick att korta upp mycket mera och blev mer samlad! Sen skrittade vi ut i skogen, verkligen härligt!
Angelina & Lollo duschade ju sina ponnyer men gia får duscha på onsdag istället!


< Indian Girl                                                   Nutella Star >

duschad och ren!

Nu så har både jag och Vanllin just duschat. Red lite dressyr på ridhuset och det gick faktiskt superbra! Tsstade skänkelvikning och hon gick klockrent på det. Trodde jag ine efter som att jag inte har gjort det sen skadan. Lollo och Amanda testade också att rida Vaninnis. Men det gillade inte lilla fräöken Vannis. HAHA snacka om sur :O!

men sen iaf så for vi och och skrittade med alla ponnyerna. Sorino, Vannis och Gia. Sorino är ju såklart Loisas ponny. Han är en superfin brun valack på 12 år. ni hittar hennes blogg HÄR! Kolla den också!
Ponnyerna var rå taggade och Sorino dampade loss lite också.

Men nu fick vi främmade så nu måste jag dra !


SISTA CHANSEN FÖR FRÅGSSTUNDEN!
svaren kommer ikv!
klicka HÄR! för att komme till den!

världens bästa Bella<3

Hejsan!
Idag red jag iaf ut med världens bästa Bella!<3 Hon var bara bäst idag! Hon galen och pigg och busig och arbetsam och jaa ALLLLTTTT!!!♥
Jag red i kanske 40 min tog sjövägen igen. Jobbade henne lite i skritten och hon jobbade på superfint! Sen i traven så slapp hon jobba utan vi hade bara en bra trakt ist. Sen i slutet galopperade jag upp för en äng. Shit så galen hon var. Hon kastade sig åt sidorna och bockade. HAHAHA! Sen gjorde hon ett jätterus och typ skenade i galoppen. Jag lät henne bara ha kul medans jag själv höll på att skratta ihjäl mig. Hon såg helt störd ut. Hennes skalle var över allt och ingen stans ^^! min bus flicka!

Jag ska åka med Amanda till ridhuset nu kl kvart i 2 så jag ska gå ut nu och göra oss redo. Mer uppdate senare!dressyr på ridhuset

PUH, måste säga att jag varit riktigt duktig hela förmiddagen!
Mår betydligt bättre idag, har ingen feber och mycket piggare så jag, mamma och pappa har varit ute och fixat vinterhagen sen klockan 9 imorse. Vi har bytt ut alla stolpar, tagit bort det gamla och gjort hagen större, både på sidorna och även större inne i skogen, för det är ju där dom oftast är så de är ju mysigt med lite mera skog.
Har plockat bort massa ved som stod utanför så vi kunde göra den större, vi har rensat skogen, tagit bort de gamla träden som ligger på backen! Så nu är hagen nästan klar, saknas att dra tråden runtom, sen ska vi göra nån liten hage brevid ifall de skulle behövas.
Nu har jag tagit min paus, så har nyss ätit och det behövde jag verkligen! Och snart ska jag ut i stallet och göra Gia klar, ska åka in till ridhuset och rida ett ordentligt dressyrpass på henne, det behöver både hon och jag!:)
Angelina & Vanillin ska också med, och även Loisa & Sorino. Efteråt så ska jag nog duscha gia så hon är fräch till tävlingen, eller beror om jag gör det idag eller på onsdag efter hoppspecialen.


/amanda

blir nog ridhuset.

Hejsan.
Idag blir det nog ridhuset med Vanillin. Jag ska rida dressyr och duscha henne. Amanda ska nog med tror jag också.
Jag ska inte rida ett jättehårt pass men jag hade tänkt att testa på lite skänkelvikningar för att mjuka upp hennes muskler lite. Jag ska ju tävla nästa helg så jag vill hinna raka Vanillin. Hon är jättelång hårig på magen. Så jag måste först duscha bort all smuts sen kan jag raka henne.

Vet inte riktigt vad jag ska göra med bella. Blir nog ut en sväng eller nått sånt. Vi får se om jag rakar Bella i vinter också. Hon löser hår nu så jag vet ju lixom inte hur mycket mer hår hon får. Och så ska man ju inte raka dom när dom fäller hår häller. DÅ kanske inte det växer ut nånting tills hela sommaren!

Sen så kommer svaren på frågestunden idag!Kram-Angelina

ingen ridning

neeej, det blev ingen ridning för mig, jag orkade inte helt enkelt, mår fortfarande inte helt bra och är sjukt trött. Men imorgon! Då ska jag rida, (hoppas jag iaf)
Blir nog att åka till ridhuset och rida lite dressyr och sen duscha henne beroende på hur jag mår!=)


chill

Ja ni idag red jag inte för att jag har vare med Olivia och jag har lixom inte hunnit. Så dom fick vila idag. Men dom förtjänar de så jag orkar inte gör ett mega inlägg :D mamma gjorde stallet idag. Men nu ska vi fara Hejdå!!
mer uppdate sen!

beställt!

Beställde detta hur hööks.


sjuk

Idag på skolan höll jag på att frysa hjäl, och mitt huvud var typ dött.
Så direkt när jag kom hem så tog jag en varm dusch och gick sen och la mig, sov i två timmar och har typ nyss vaknat. Känner mig betydligt bättre men endå inte bra.
Så mamma skulle sköta stallet ikväll, får se om jag endå rider lite, eller kanske longera så hon får röra på sig, fast be beror väll på hur jag känner mig då.
Uppdaterar mer sen ikväll, nu ska jag trycka i mig något att äta!


VILKEN OUTFITS SKA JAG HA PÅ TÄVLINGEN DE BLÅ ELLER RÖDA ELLER ORANGA?

kommentar

Anonym om bilder ponnydressyren kdrf:
va heter haflingern?

Haflingern heter Benno och ägs av Skellefteå Ridklubb. :)
/amanda

RSS 2.0