angelina-intervall

Idag blev det ju som sagt intervall träning för båda ponnysarna. Inget bus eller nånting idag. Dom var så hilma snälla mina änglar! Bella belv lite svettig men inte speciellt mycket. Vannis tyckte inte att det var så jobbit. Men på söndag ska jag ut med Bella igen. Vi var ute i 1 timme och 10 min. Fast vi skrittade i 20 min. Så dom fick en ordenlig av skrittning. Imorgon har jag inga planer på vad jag ska göra!

När vi borstade av hästana så löste Bella supermycket päls. Så nu är det mycket mindre päls på henne! Åh snart komemr somnmarpälsen fram:'D ska borsta upp henne ordentligt imorgon. Tills allt är borta!! Nae skoja bara ;)!
Men jag längtar verkligen efter sommarpälsen och sommaren i övrigt!
Inte länge kvar nu!


amanda-uteritt

Har varit ute och ridit Pikkan med adelina och pedro och det blev en uteritt efter bastuträskvägen på 6O minuter.
Hon skötte sig jättebra idag och jag kunde till och med rida från adelina åt ett annat håll utan att hon tjurade ihop, hon jobbade också riktigt bra, känndes speciellt bra i galoppen.
Tränade även lite skänkelvikning fram och tillbaka mellan vägen, dock bara i skritt men det gick jättebra endå. :)

Tänkte ut och skritta med Gia men så har hon rivit upp sitt sår igen, inte så mycket men det blödde litegrann så bättre att hon får vila idag så det kan läka ihop igen, så ska vi nog ut imorgon istället.


På bilddagboken frågade jag vad dom tycker Gia ser ut att vara för ras, tänkte även fråga det här,
vad tycker ni att hon ser ut att vara för ras?

angelina- NU ska de motioneras hästar

Idag ska dom intevall tränas. Olivia ska få ha Bella och jag tar Vannis i täten så vi kan få oss någonvart! Hahah Bella är så seg så hon får hänga på Vannis. Det blir nog bra. Nu ska vi fara ut !

amanda-snabbuppdatering

Måste plugga men kan snabbuppdatera lite.
Hoppspecialen ikväll gick super och ponnyn skötte sig jättebra, inga dumheter alls, duktig tjej :) Dessutom var hon jättefin. Hon jobbade bra på framridningen och även hoppningen känndes bra, vi hoppade en serie, först ett litet kryss 3 galoppsprång till ett räcke och ett galoppsprång till en oxer och sedan 3 galoppsprång ut till ett litet kryss igen, vi hoppade det år båda hållen. Sen tog vi bort kryssen och bara hoppade på kombinationen 3 gånger.


angelina-hoppspec

Idag så hade jag med mig Vannis på hoppspec vi hoppade kombination. Olivia red Bella idag före och det såg bra ut !
Så nu har båda bivigt motionerade endå.

Vannis var sur men endå fin idag. Hon hoppade iaf superfint. Men nu har jag bestämt att ska börja rida med Tvådelat igen. Gjorde det när jag fick Vannis. Ska testa det igen nu. Men nu måste jag plugga hejdå!

SAKNAR SOMMAREN<3

angelina-plugg...

Sitter nu och pluggar so. Har as tråkit. Hinner bara rida en av ponnyerna idag. Och jag vet inte vem jag ska ta med mig. Har ju inte hoppat Vannis sen tävlingen och Bella hoppade förra onsdagen. Så vi får se vem jag är mest sugen på att hoppa med! Sen kanske jag ska fråga Anna vilken övning vi ska köra idag och se vem som hevöver träna på de :D!

Men nu ska jag fortsätta med pluggandet! Skriver mer ikv efter hoppspecialen!


Gammla bilder från förra våren!

amanda-ridhuset

Ikväll ska jag in till ridhuset med Pikkan, blir hoppträning. Så vi får väll se om hon sköter sig ikväll :)


amanda-redigerat

Har fått frågor både här och på bilddagboken hur jag vågar ha Gia lös på en av bilderna som jag la ut i söndags, men nej hon när inte lös, utan jag har bara redigerat bort grimskaftet eftersom jag tyckte att det förstörde bilden.


orginalet ^                                                             redigerade^

amanda-pedro

Båda mina ponnyer vilade idag, istället följde jag med Adelina och Pedro till ridhuset och fotade dem!
Adelina har fått körkort nu så det blir betydligt lättare att få oss till ridhuset, då slipper mamma skjusa varje gång, så härligt! :)

Två bilder som jag fotade på dem idag =)

angelina-skänkelvikning

Red skänkelvikningar på Vannis och lite förvänd galopp. Hon var superduktig. Imorgon så ska jag rida ut på henne före hoppspec. Bella ska vara med imorgon på hoppspec. Vannis var bara lite seg idag när jag red. Hon var lite små sur då och då. Men jag sket bara idet och drev på henne frammåt. Gjorde inte någon stor grej av det. I slutet var hon jättefin!
Gjorde kväll i stallet och nu ska jag se hockey!

Ha en bra kväll!

angelina-ska ut snart

Ska ut och rida Vannis lite på min banan bara. Testa lite förvända galopper. Sen ska jag ju fixa klart i stallet för ikv. Ska se hockey med Amanda och kanske några mer.
Bella får ju vila idag.

angelina-så underbart!

Har fått tillbaka min känsla igen allt känns så jävla mycket bättre nu! Har mina kompisar och min mamma och Emil! Och min ponnysar!:]♥
vet ingentligen inte varför jag belv så konstig där ett tag.. Men iaf så mår jag bra nu!

Idag var Bella helt fantastisk! Tränade intervallträning (konditions träning) Åh hon var så himla duktig på att gloppera. Jag behövde typ bara sitta där. Brukar måsta driva arslet av mig men inte idag! Underbara ponny! Hoppas hon fortsätter att vara sådär nu! Skulle vara så skönt för både mig och hon. Hon var då helt slut efter och svettig. Måste verkligen få upp hennes kondition nu. SKa intervall träna henne på torsdag och söndag med!

Sen efter de red jag ut på Vanillin. Hon var pigg och snäll. Var ute kanske 50 min med henne. tog det bara lugnt!
Funderar på att hoppa studs nån dag i veckan:)! med Vannis.

Ja iaf så ikv har jag varit med Emil. Han fyller 17 år idag:D!♥ Grattis plutten!

Mer uppdate i morgon!
FAN VAD JAG SAKNAR SOMMAREN! Tänk alla underbara bilder!

amanda-dagen

For först ut och skrittade med Gia i ca 3O-4O minuter skulle jag tro, och adelina och pedro var också med och vi hade även med oss våran lilla vovve och det gick bara bra :) Gia var pigg och tyckte det var kul att få komma ut.

Sen red jag Pikkan här hemma istället, orkade inte fara in till ridhuset ikväll så det blev en uteritt och vi har haft en hel del bråk tyvärr. Men hon har fått för sig att vända medans jag rider att hon småstegrar och väner i luften och börjar springa hemmåt och så gjorde hon någe gånger sen hoppade jag av och bröt mig en kvist som ett ridspö, hon provade några gånger till men då smällde jag till henne med ''pisken'' en gång och efter några gånger slutade hon, så det är bara det att hon är tjurig, men hon går att övertala, det gör hon. När hon väl skötte sig var hon riktigt fin faktiskt, men kanske lite för mycket frammåt. Blev 5O minuter.


amanda-skritta

Nu ska jag ut och skritta en sväng på Gia :)
Pikkan ska antingen vila idag eller så ska jag in till ridhuset och hoppa, vi får se hur det blir!

amanda-vilda ponny

Gick ut och gick med Gia idag, i ca 15-20 minuter bara men hon tyckte det var jättekul att få komma ut och röra på sig, nu har hon ju stått i en vecka men tänker börja rida henne lite smått i veckan, kommer dock bara ta det lugnt med skritt och lite trav. Hade med mig kameran så lite bilder kommer sen.

Sen tog jag ju somsakt Pikkan till ridhuset och red på utebanan, dock blev det inga bilder eftersom det började snöa osv, skitväder.
Och hade dessutom en skitponny till en början, kan säga direkt att jag fick åka i backen då hon var mera vild än tam.
Det började med att hon var hur spänd som helst, prang och flåsade sprätte med benen, upphispad, ja ni fatta, sen skulle jag börja jobba med henne för att få henne tänka på annat en stund men då började hon stegra, bocka, snurra runt osv så jag hade inte en chans att sitta kvar, det är seriöst omöjligt då hon blir helt tokig..
Iallafall sedan så ledde jag runt henne, och hon var fortfarande knäpp men ledde  henne tills hon lugnat ner sig så satt jag mig upp och började arbeta henne i galopp direkt och galopperade i ca 5 minuter sen en kort skrittpaus sen arbetade jag henne mycket i traven med olika tempoväxlingar. Och sedan då jag börjar rida henne är hon verkligen hur fin som helst, jättemjuk i munnen och bra undertramp och försöker inte med några dumheter alls, hon är verkligen speciell min lilla tjej.. Menmen, ungponny kan man väll skylla på ;)
Nu kommer några bilder på Gia från idag! :)
VISST ÄR HON SÖT? =D

angelina-träning

Idag så har det varit dåligt väder. Det har snöat och blåsigt. Men det har inte varit så kallt ändå.

Kl halv 3 for jag till ridhuset på coreträning. Tog med mig Bella som jag red efter jag hade tränat. Träningen var asjobig med det börjar gå lättre nu när jag har gjort det ett tag. Men det var super jobbit att rida Bella efter. Hade nästan inga krafter kvar. Men jag galopperade runt på en volt och böjde igenom henne. Sen fick Frida rida på henne ett tag. Såg riktigt bra ut! Bella gjorde då inga dummheter och Frida red henne superbra :D!

Vannis får vila idag... Det är så dåligt väder så hon kommer inte ens tycka att det är kul. Hon är ju ändå så pass bra igång så det gör inget med nån extra vilodag!

Som ni kanske har märkt har jag bara tagit det lugnt helaveckan. Kände det själv att jag behövde ta det lite lugnt!

Inga bilder från idag men tar från tävlingen :D!

Foto: Maja Jonsson





Kram!

amanda-städar

Har städat mitt rum ett bra tag nu, jag är inte snabb om någon undrar ;)
Men måste ta en paus så då passar jag på att ta in Gia kika lite på hur hon rör sig, sen blir det kanske jag går ut och går med henne eller något.
Jag ska nog med Pikkan till ridhuset igen och rida på utebanan, där var det helt okej underlag, här hemma är det hårt överallt så går mestadels bara att skritta och trava lite.
Så då kanske det blir fler bilder idag om ni har tur, eller om någon vill fota de vill säga! :)
Visst var hon ganska fin i marinblått, eller vad tycker ni? :)

amanda-idag

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, men Pikkan ska iallafall ridas, vet dock inte vars eller vad jag ska rida men vi får väll se.
Gia ska jag kika på hur hon rör sig igen, hoppas hon springer bra eftersom såret läker ihop riktigt bra, isåfall kanske jag far ut och skrittar på henne en sväng. Idag var det precis en vecka sedan jag red henne, det var ju i måndags som hon fick såret.
Igår hade vi riktigt bra uppdatering och fick dessutom många besökare! Så det är bara att kommentera.

angelina-BILDBOMB

Idag red jag först Vannis på min ridbana. Testade ett nytt bett på henne. Ett rakt gummibett. Hon funkade superbra på det:D! Ska testa det mera sen!! Men iaf så red jag inte speciellt länge på henne eftersom att bettet var nytt. Hon hade bra bjudning frammåt och det är väll bar när dom har ett nytt bett?xD Iaf så gjorde jag inget speciellt. Bara lite volter och fyrkant.

Sen efter de red jag markarbete med lilla Bella. Hon var faktiskt superfin idag. Red inte heller henne speciellt länge efter som att man ska väll sluta när det går som bäst?;D Ja hon var verkligen hemsk igår. Hon gick inte frammåt och ibald så hoppade hon rakt upp i luften och försökte typ kasta av mig... Men inte idag :D! Idag var hon superduktig!

Bilder!









Visst har hon fint steg :'D--^





Beauty For Bell!♥



























Söta lilla tösen!

KOMMENTERA!
:]

amanda-dressyr

Jag åkte ju in till ridhuset och red, magnegen var ledig så då började jag rida där, blev i ca 40 minuter inne, sen gick jag ut och red på deras uteridbana i ca 15 minuter.
Jag är nöjd över henne idag men det blev inget superbrapass heller, hon var lite loj och seg, gick inte riktigt fram. Dock när jag red ute blev hon betydligt mer frammåt och lättare att arbeta med, men jag är iallafall nöjd med henne idag :')
När jag red på utebanan fotade mamma, och blev faktiskt ovanligt bra bilder för att vara hon som fotar, men jag sa åt henne att ta många, men dom flesta var faktiskt riktigt bra, hon fick ju till steget =D
Kommentera!

norrlandsryttare-design

Vad tycker ni om den nya designen?=D
/norrlandsryttare

angelina-outfit

Söt outfit för den som vill synas i lagom mängd :)
Hiss eller Diss?
/angelina

amanda-ridhuset

Ska in till ridhuset med Pikkan idag, så förhoppningsvis blir det några bilder eller film om mamma orkar vill säga =D
Ska nog rida på uteridbanan, eller det beror på hur underlaget ser ut förstås, annars blir det inne och isåfall är det nog på hopptiden så då blir det några skutt, men är det ute jag rider så blir det dressyr!
Hoppas på kunna rida igenom något dressyrprogramm, har läst igenom LC:1 nyss och jag kan det redan, inte alls svårt.

Men skulle ni heldre vilja se bilder eller film?

angelina-dressyr

Red dressyr igår... gick inte bra.

Idag ska jag nog ut och rida på båda. Kanske Olivia vil följa på en sväng :)!

amanda-bakskydd

Vilka bakskydd föredrar ni?
den som sitter på insidan eller runt om hela?



amanda-fina ponny

Idag är jag trött och på dåligt humör osv, aja orkar inte ta det här.
Men som tur så har jag iaf världens finaste ponny som gick super idag, tur de♥
Red alltså Pikkan och det känndes verkligen jättebra, vi red ut i ca 5O minuter kanske.

Imorgon ska jag kanske in till ridhuset och rida, och kanske rider på deras ute bana beroende på underlaget, och isåfall kanske någon vill fota :')


angelina-ridddaaaa

Idag ska jag och Olivia rida dressyr. Hon ska få ha Vannis och jag Bella :). Vannis behöver ha någon annan på ryggen nångång med. Olivia vill inte rida ut på henne med det förstår jag... Hon är så knäpp ute. Medans Bella är perfeckt för Olivia att rida ut på :D! Men iaf så hade jag tävkt rida lite skänkelvikningar med Bella:D olivia får fria händer om vad hon ska göra med Vanillin.

Igår red vi ut i stormen. Vannis var lite knäpp men inte super mycket ändå! Tog huva på henne. Bella var också lite knäpp små bockade lite med Olivia! Bus Bella! Hästarna blir ju lite busiga när det blåser som det gjorde igår. Vi red också på öppet fält så det blåste ännumer då. Men alla satt kvar och det gick bra!:)


LA i luleå ;)

amanda-nu rida

Nu ska jag ut och rida Pikkan! Verkligen superhärligt väder, +11 grader i solen!

amanda-dålig uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering.
Men igår fick jag iallafall rida Pernille i hoppspecialen och hoppade någon typ av serie med studs och kombination och jag är jättenöjd:)
Efteråt så red jag Pikkan lite dressyr nere på ridbanan, tränade mycket övergångar och det gick bättre och bättre, stundtals var hon verkligen superfin =)
Idag rider jag inte alls, det blåser så mycket..

angelina-dåligt uppdate

vet att jag har haft en jättedålig uppdatering den senaste tiden... Men just nu har jag det lite jobbit med mig själv.. skola.. ja och till och med hästarna. Vet att ni kanske inte bryr er och bara tycker jag är fjanting. Men min kräns kan också gå.. Ni kanske tycker att jag borde vara gals för att jag får tävla ovh ha hästar och jaa jag är bortsämd och får nästan allt jag vill ha! Det är inte det jag mår dåligt över. Det är dom saker som får mig att må så bra som jag ändå mår. Men som sagt man har med och mot gångar...

Jag mår inte speciellt bra av en grej just nu som jag inte tänker berätta... Det är inget om att min kille har gjort slut eller så utan det är bara min alldeles egna grej!


I går for jag och Olivia ut och red i 45 min typ. Det var supermysigt

Idag fick Vannis vila för att det var strom ute.. Vannis går ju typ inte att rida när det blåser så mycket. Men Bella tog jag med mig till hoppspecialen. Hon var SÅÅÅÅ duktig. Vi hoppade en linje hon var lite seg men annars var hon duktig :)!




förlåt för ett lite jobbit inlägg med jag vill bara att ni ska veta varför jag inte uppdaterar så bra. Jag är inte blogg less eller sÅ!

amanda-ridskoleponny

Ska ha ridskoleponny ikväll på hoppspecialen.
Gia har ju fortfarande sitt sår och Pikkan ska vila, hoppade ju henne förra onsdagen, tävlade i lördags och då blir det hoppning igen isåfall ikväll och då blir det ju att man hoppar 3 gånger under veckan så hon ska inte hoppas ikväll. Så vi får se vem jag ska ha, kul att rida någon annan ibland också :)

amanda-nytt schabrak

Vill ha ett nytt schabrak i en lite knalligare färg, men vill även ha ett lite stilrenare, så tänkte lägga lite mer pengar på ett stilrent schabrak och köpa ett lite billigare annat schabrak, funderar på någon av dessa som bara kostar 199:- skitbilligt ju :)
Vilken av dessa schabrak tror ni att Pikkan och Gia skulle vara snyggast i, det gröna eller turkosa?

amanda-boots

Endel kanske tycker jag ska börja ha boots på Gia i hagen, men det går inte heller eftersom hon får riktigt skav av dom ifall hon har dom varje dag i hagen.
Så har jag dom varje dag blir det skav så att det börjar blöda osv så det går ju inte heller.
Dock är det verkligen inte ofta Gia trampar sig, detta är första gången under hela vintern, och vissa andra trampar sig ju ibland då och då med småsår.
Men nu lyckades Gia få till ett rätt stort sår.

Men iallafall imorse så såg det betygligt bättre ut, tänkte ta kort på de sen så får ni se. Men tvättar det ju både morgon och kväll och lindar. Sen ömmar hon fortfrande inte och är inte svullen, så ikväll tänkte jag bara tvärse hur hon rör sig.


Någon som vet om dom här bootsen är bättre och undviker skav?:)

amanda-=(

Ikväll när jag tog in ponnyerna så var gia alldeles blodig runt höger framben..
Och ett ganska stort sår hade hon också, så tvättade upp det noga med både jodopax och blåspray och lindade om benet.
Hon ömmade inget iallafall och var inte så speciellt svullen heller men det såg nygjort ut, så vi får vänta och se hur det ser ut imorgon.
Det värsta av allt är att jag blir så rädd att de ska gå så långt som förra gången, vissa kanske vet vissa kanske inte, men hon trampade sig iallafall då och stod i ca 8 månader och det får verkligen inte hända nu.
Hon börjar vara i toppform, muskler och kondition, tävlingssesongen börjar men även det att vi kommit så nära varanndra och det börjat gå bättre sista tiden, och vill verkligen behålla det..
jag älskar dig världens finaste 



amanda-kommentar

Anonym om amanda-dagen:
vad heter din systers blogg amanda?:)

Svar: http://dressyrpedro.blogg.se

amanda-vilodag

Båda ponnyerna får vila idag, och det förtjänar dom :)
Men ska nu in och ta in dom, men är det något speciellt ni vill läsa om?

Pikkan från LC i helgen :)


amanda-idag

Efter skolan ska jag till stan, så blir nog inte så mycket ''häst'' idag, Gia ska iallafall vila, kanske rider Pikkan lite på banan ikväll ifall jag hinner =)
Så blir nog ingen toppenuppdatering heller.

amanda-bilder från tävlingen

Nu kommer några bilder från tävlingen, som ni ville se :)


amanda-dagen

Idag for jag ut och skrittade barbacka på Gia i grimma, vi var ute i ca 45 minuter.
Det var superhärligt väder ute och att bara vara ute och skritta i skogen med världens mysigaste ponny ♥

For inte ut och skrittade på Pikkan men tog ut henne och tränade henne lite lydnad, och det gick jättebra. Tränade på att hon skulle hålla koncentrationen på mig hela tiden och inte börja kolla på annat, och att följa och stanna när jag stannar, backa osv och det gick verkligen superbra! Hon är så duktig och försöker verkligen!♥


Två bilder på ponnyerna från igår, skulle ni vilja se fler bilder även ni sett filmerna? =)

angelina-kommentarer

Jag fattar att det är många som tycker att jag inte borde vara besviken på vanillin. Igentligen borde jag ju inte vara det eftersom att vi tog oss runt och så. Men nu när jag ser filmen så hittar jag fel och jag har pratat med Jennie om problemet.

Hon har aldeles för dålig galopp i början fram till sista kombinationen där börjar hon att galoppera ordentligt. Och mot räcket som vi vägrade på går hon utåtstäld så hon hinner inte se hindret förän vi är 1 meter från det. Så igentligen är det bådas fel. Jag försökte att ställa om henne men hon var inte nog snabb. Och då blev det så. Men nu ska jag bara skita i denna tävlingen och fortsätta träna och gå vidare. Det är ju lixom ändå bara andra tävlingen för i år!

Idag for jag och Olivia ut och sktittade i 1 timme och 5 min för att vara exakt ;)! Vi tog på dom hackamore och skrittade barbacka. Väldigt mysig var det. Stallet är gjort så det är bara att ta in dom ikv. Kl halv 4 ska jag fara och träna med Olivia. Och sen vet jag inte vad vi ska hitta på :D!

Vill ni ha filmen från söta Bella?:]

haha Igår fick vi typ 10 tidsfel och 12 fel på hinder ^^ Hahah vi rev första hindret och vägrade 2 ggr på 5an. Men det gör absolut ingenting! Det är hennes första lokala tävling! Och det var första gången hon var borta och tävlade så jag är as nöjd med henne:D!
Hon var grymt spänd. Hon kunde kanppt galoppera så vi trav hoppade endel hinder! Men vi tog oss runt och det var målet :D! (i 80cm)

angelina-film..

Ja igår var jag besviken på Vanillin... Vet inte vad som har hänt henne men allt blev bara fel...
ni ser ju själva...

amanda-Filmer från skellefteå

Pikkans LD som var en clearround, felfri så vi fick en rosett !

Gias LC, vi tog en andraplacering!
Gjorde inga snäva omhoppningssvängar som jag hade tänkt rida, för jag kännde att hon inte riktigt var 100% med mig så då red jag ut vägarna för att komma igenom felritt och det gjorde vi ju, dessutom placering!
Omhoppningen är flygande och börjar efter det gröna hindret, nr 7.


Pikkans LC, tävlande avd B (ungponny)
Som ni ser tjurar hon ihop lite, så lägger en volt för att komma bättre mot hindret så då fick jag ju fyra fel eftersom jag korstade min egen väg, men hon hoppade ju allt så jag är jättenöjd!



amanda-tävlingsresultaten från idag!

Tävlingsresultaten från idag!

Första klassen, LD, Peek-A-Boo (clearround)
Första klassen som var en LD, clearround tävlade jag Pikkan.
Inne på framridningen var hon ganska spänd, men hoppade endå ganska bra så jag kännde mig nöjd iaf :)
Inne på banan blev hon ännu piggare än vanligt, fortfarande ganska spänd men tyckte det var jättekul!
Från början var hon lite rädd för läktaren, men det släppte ganska fort när jag började galoppera och kom mot första hindret, i den klassen var vi iallafall felfria och fick en rosett =D

Andra klassen, LC, Indian Girl, avd A (omhoppning)
Framridningen känndes bra, hon var lugn och lyssnade bra. Men inne på framhoppningen känndes det inte alls så bra, hon var stressad det var många på framhoppningen osv.. Men sista språnget på framhoppningen känndes bra så då skrittade jag bara runt tills jag skulle in på banan.
Inne på banan blev hon ganska pigg och stark, men hoppade riktigt bra och vi nollade grunden och ommhoppningen och fick en andra placering =D 

Tredje klassen, LC, Peek-A-Boo, avd B (ungponnyklass)
Nu på framridningen känndes hon tröttare, inte lika mycket lyssnande på mina hjälper, men vi båda var okonsentrerade då det var många på framhoppningen.
Sen började hon tjura och inte ville gå in på banan först, men fick hjälp sen gick hon in.
Själva hoppningen känndes inte lika bra, jag red sämre och hon var tröttare, blev sämre hopp osv, sen tjurade hon ihop mot hinder nr 5 så istället för att bara rida emot det med dålig väg tempo osv så gjorde jag en volt för att få en bättre väg, det är ju trotsallt viktigare än att få en rosett, visst skulle hon säkert hoppa, men jag ville göra det så bra som möjligt för henne så då fick vi ju 4 fel eftersom jag korsade min egen väg, men hon hoppade alla hinder så för mig känns det som om vi kom igenom felfritt iallafall,! :)

Jag är verkligen supernöjd över dagen och ponnyerna! Filmer kommer troligtvis imorgon =D

angelina-tagga!

Har duschat Bella nu och hon blev så fin :D!
Borstade bara av vannis supernoga så hon ser typ duschad ut också nu. Nu har jag packat klart allt till i morgon. Är bara lite små saker somska fixas. Hoppas det går vägen för mig och mina ponnysar imorgon.

Bella klasser
LD(80cm) och kanske LC (90cm)vi får se!! avd:b på båda

Vannis
LB (90cm) avd: a

TAGGA I MORGON NU!!!

amanda-ridhuset

Nu har jag kommit hem från ridhuset, och ridningen gick väll sådär. Vissa tunden var hon superfin och avslappnad men vissa stunder blev hon lite väl pigg och spänd. Men red mest övergångar osv.
Sen hoppade jag några skutt också, eller typ 6 gånger på ett räcke, samma sak där vissa gånger hoppade hon fint, vissa gånger hoppade hon inte lika bra.
Men vi får hoppas det går bättre imorgon iallafall :')

Har även packat in det mesta i bilen, så nu ska jag gå och duscha sen sova!
Imorgon åker vi hemifrån halv 8 ungifär, tur vi inte har så långt dit iaf =D


amanda-packat

Nu har jag varit ute i stallet och borstat Pikkan och gjort henne fin inför imorgon, hon vilar ju idag men pysslade endå om henne :)
Sen har jag försökt packa ihop det mesta, sitter och försöker komma på om jag glömmt något eller inte.
Sen ikväll ska jag in till ridhuset och rida igenom Gia, blir lite dressyr. Och om ingen är där kanske jag ställer upp ett skutt för att känna lite på henne. Har ju inte alls hoppat mycket sen luleåtävlingen som var för två veckor sen, eller jag hoppade två studs på böjt spår för en vecka sedan.

Men jag har ännu inte blivit något nervös inför tävligen, troligtvis för att det är så pass nära, känns nästan som hen hemmatävling för mig och så är det ju inte så stor tävling som de brukar vara i Luleå/Umeå osv :')
Men lär endå säkert bli lite nervös imorgon, hoppas iallafall det kommer gå bra med båda ponnyerna, för Pikkan blir det ju debut med mig på annan ridklubb, eller vi tävlade ju en LD på hemmaplan, men nu ska vi tävla LD och LC på borta. Gia ska jag bara hoppa en klass, och det blir en LC. =D


angelina-fina ponnysar

Red ju som sagt dressyr på båda ponnysrana idag.
Vannis var väldigt spänd. Gjorde igentligen ingetspeciellt gjorde några skänkelvikningar. Det gick väl sådär. Får hoppas hon är något mer avslappnad i morgon!
Bella var superfin idag Hon gick i en bra from idag tycker jag. Olivia tyckte också det ;D! Red bara 20min på Bella och Vannis red jag typ 35min.

Nu ska vi fara och duscha Bella. Blir bara att ta med henne annars måste ensa stå ute och frysa :(!

Mina snyggingar :]

angelina-dreessyyyrrr

idag ska jag rida dressyr på båda min ponnysar.

Igår orkade jag faktiskt inte rida Bella så jag och Olivia smörjde bara upp alla grejorna och sen gjorde vi fint i stallet. Idag ska jag packa allting. Så det är klart för i morgon på tävlingen. Sen ska jag fara till ridhuset och duscha Bella och kanske Vannis. Vi får se. Men ska rida båda hemma iaf! Inte speciellt länge på någon av dem.

Men nu ska jag och Olivia gå ut så jag hinner rida i ljuset.

amanda-gia

Nu har jag även ridit Gia, eller först tömkörde jag henne och det gick superbra, sen satt jag mig upp och red lite barbacka och det gick också jättbra. Hoppade ingenting pga av underlaget.
Sen tog jag det ganska lugnt eftersom jag ska in och rida dressyr imorgon sen på lördag blir det tävling, men det blir nog bra :')

sommmmmaar med bästa ponnyn♥

amanda-ny bloggläsare

Vart bor du nånstans? :) 
hur gammal är du ?
Tävlar du i hoppning eller i dressyr?
Som du förstår så är jag ny att läsa din blogg tacksam för svar :)

sv:
Vad kul vi fått lite nya läsare! =D
Men som du kanske förstått så är vi två stycken på bloggen och har två ponnyer var.
Vi båda är 15 år men fyller 16 i år. vi bor i skellefteå.
Vi tävlar väll främst hoppning men även lite dressyr!


amanda-omkull

Har ridit Pikkan, for först ut en sväng och red i alla gångarter och hon känndes riktigt fin men lite pigg, men det är bara bra :') Sen skulle jag ju avsluta lite nere på ridbanan, först vägrade hon gå ner där igen! Hon gjorde ju så för några dagar sedan, hon backar små stegrar drar ner huvudet och springer iväg, men fick ner henne snabbare denna gång, så hon ger sig ju, snart inser hon nog att det inte är någon ideé. ;)
Men nere på ridbanan är det ju ganska halt, men längre upp på banan känndes det inte alls halt, så jag skrittade på en ganska stor volt, sedan började jag trava och det gick också bra, hon var helt sjukt fin! Men så plötsligt halkade hon till ordentligt och gick omkull, fy vad jag hatar sådant, men som tur så är Pikkan världens coolaste ponny och bara tar det lugnt och reser sig upp försiktigt, jag går med henne och springer med henne och hon ser fräch ut, sen skrittade jag en bit efter vägen och mamma kom ut så travade jag henne lite för att se hur hon sprang då och även då tyckte hon att det inte syntes något, jag kännde inte heller något så jag skrittade av.
Sen efteråt masserade jag henne lite, lindade benen fick på sig täcke och gå ut i hagen för att äta.


angelina-ondsag/torsdag

Igår så for jag ur på Vannis en sväng. Hon var snäll och gjorde ingenting. Gjorde inget speciellt bara fort lillabrönet fram och tillbaka.
Igår på hoppspecialen hade jag Bella. Det gick intebra... känns inte så bra just nu menmen... Hon var så himla konstig igår. Hon vägrade 2 ggr på 90cm så det blir ingen 90cm på lördag. Fast jag hade endå inte tänkt hoppa den för hon orkar inte det just nu.. Hon har super mycket päls. Som tur är så löser hon sin päls nu. Så nu ska jag ut och ta ryktstenen och dra den på henne.

Idag ska Vanillin få vila. Ska ut och rida dressyr på Bella :)!
Olivia kommer sen och vi ska smörja mine grejer till tävlingen :D!


Hoppas det går bättre idag.....

amanda-idag

Efter skolan så ska jag rida båda ponnysarna, blir att rida ut på Pikkan först sen rida lite på banan på en volt och lite lösgörande :)
Sen får vi se hur det blir med Gia om jag bara rider på banan eller om jag rider ut först, men jag ska iallafall hoppa något språng på ett räcke inför i helgen :)


amanda-uteritt/hoppträning

Efter skolan for jag direkt ut med Gia, red ut först och var tänkt att jag sedan skulle rida lite dressyr på banan men hann inte det eftersom jag var tvungen att både äta och hinna göra iordning Pikkan. Men for iallafall ut en sväng med adelina och pedro, blev ganska lugnt men det var ju det som var tänkt också :)

Sen hoppträning med Pikkan på ridhuset och det gick superbra,! =D
Vi hoppade lite bom-räcke-bom på böjtt spår sedan hade vi ett räcke och en oxer i mitten av ridbanan, hoppad i slutet något språng på tävlinghöjderna inför lördag och det känndes jättebra det med!


angelina-ridbanan/ute

Idag red jag Vanillin på min ridbana. Tränade LA rörelser i dressyr såklart! Testade förvändgalopp ganska många gånger. Hon tyckte det var lätt typ. Men det hände att hon bytte engågn med när jag håller henne samlad så går det bättre. Hon måste konsentrera sig. Sen gjorde jag några rygga. Och det är inga problem. Sen bara några skänkelvikningar. Hon va superfin idag :'D

For ut i 50 min med Bella. Hon var superduktig idag bara lite tittig. Hon är inte så kul att rida ut på själv ibland... Men idag fungerade hon superbra! Travade nog de mesta och tog 1 galopp bara. Hon va lite piggare på vägen hem ;) haha såklart typiskt Bella. Hon var varm när jag kom hem med inte svettig!

Bilder från idag Fotade av Olivia Löfbom Arvidsson

VET ATT MIN SITS SÖG IDAG!! (rider lätt på endel)












KRAM!



amanda-galoppträning

Blev ju galoppträning för Gia idag, var tänkt jag skulle galoppträna på ridbanan med lite galoppbommar men eftersom det är så dåligt underlag där for jag ut och galopptränade istället, så blev lite intervallträning.
Hon skötte sig jättebra idag! Dessutom träffade vi tre renar tror jag det var ;$ Men Gia är verkligen inte brydd om sånt, visst hon står och tittar på dom sen händer de inget mera =)
Red i ca 55 minuter.

Kommer inte uppdatera så mycket idag, och troligtvis inte imorgon heller.. Har mycket att göra denna vecka, måste dessutom börja packa lite inför tävlingen på lördag :)


angelina-intevall idag

Idag for jag och intervall tränade Vannis. Hon var super pigg. haha asså jävlar vad hon bockade engång. Hon hoppade fram och bockade! asså jag trodde inte hon kunde bocka men så fel hade ja! Det var inte speciellt svårt att sitta kvar jag har ju vart med om värree...

iaf på hem vägen var hon inte ett dugg trött snarare tvärt om. Hon var piggare än i början så när jag kom hem på gården så travade jag av henne på en volt för att hon skulle slappna av.. Efter 5 min så lugnade hon ner sig och jag skrittade av henne på gården.

Bella vilade ju idag :)!
hästarnas vecka:

Vanillin
•Måndag- Intervall
•Tisdag- Dressyr
•Onsdag- Ute ritt/vila
•Torsdag- ??
•Fredag- Lösgörande
•Lördag- TÄVLING!!!
•Söndag- Skritt

Beauty For Bell
•Måndag- Vila
•Tisdag- Ute ritt
•Onsdag- Hoppspecialen
•Torsdag- Lösgörande
•Fredag- Vila
•Lördag- TÄVLING!!!
•Söndag- Skritt

Vanillin Och BELLAAA<3<3



Kram!

amanda-dagens fråga

dagens fråga:
Vad gillar ni bättre, tvådelat eller tredelat bett, och varför just det? :)


amanda-travträning

Idag med Pikkan så ''travtränade'' vi eller vad man kan kalla de. Nej nu lät de som om jag tränade trav.. eller de gjorde jag ju men ahh.. Inte som en travhäst, men travade mycket om man säger så ;$ hoppas ni fattar.
Red efter vägen och gjorde ganska mycket övergångar mellan skritt och trav sen blev det vissa långa sträckor trav, ponnyn skötte sig jättebra idag, hon var mjuk och följsam hela tiden. :')
Provade ett nytt bett, nämligen tredelat. Har tidigare alltid ridit på tvådelat. Men tror inte jag kännde någon skillnad, men ska prova det någon fler gång.


amanda-snabbuppdatering

Tänkte bara snabbuppdatera lite.
Idag är det ju en ny vecka och på lördag blir det tävling så har gjort ett veckochema för båda ponnyerna!
Dock kan ju detta hinna ändras ifall de blir något med vädret eller tiden, men förhoppningsvis ska det bli såhär!

Gia:
· måndag - vila
· tisdag - galoppträning
· onsdag - lugn longering/dressyr
· torsdag - uteritt / hoppa något skutt
· fredag - dressyrträning
· lördag - tävling
· söndag - skritt/vila

Pikkan:
· måndag - uteritt
· tisdag - vila
· onsdag - hoppträning
· torsdag - uteritt/lite dressyr
· fredag - vila
· lördag - tävling
· söndag - skritt/vila


angelina-intervall

Intervall tränade med Bella idag efter brännan vägen. Hon var väligt spännd i dag. Fattar inte vad det riktigt är med henne. Ibland blir hon så spänt att hon knappt kan galoppera:O Haha men påvägen hem var hon trött och kunde slappna av iaf. Hon var jätte svettig efteråt. Hon skulle behöva en dusch. Men det får bli på fredag :D!

Vannis fick vila idag. Ska intervall träna henne i morgon. Bella får kanske vila i morgon.

FILM TIME! bättre sen än aldrig!


Sött outfit va ;)?

amanda-bildbomb

Nu kommer några bilder på Gia från idag!
Det gick inte så jättebra hon gick inte riktigt frammåt och var också ganska stretig, men det var väldigt halt och hårt på ridbanan så gick bara skritta och trava litegrann, blev alltså ingen hård ridning.
Men bilder ska ni endå få på finaste Gia!♥

Se till att slänga iväg någon kommentar nu! :)

amanda-dressyrträning för sara

För Pikkan blev det dressyrträning för Sara idag!
Åkte ju in på dressyrspec ist för Adelina idag men jag fick som en privatlektion eftersom det var bara jag där =D
Och jag är jättenöjd med dagen faktiskt, i början känndes hon stretig igen men efter ett tag blev hon verkligen superfin!
Jag fick träna mycket på övergångar och det är det som behövs då hon stretar mycket då, men gick super idag! Sen fick jag även göra några skänkelvikningar. Sen red jag mycket innanför väggen så vi får träna på att hålla koll på alla sidor. Och yttersidan i högervarvet var svårast men gick bättre och bättre :')
Och måste säga att Sara verkligen är jätteduktig :)


amanda-smakprov


Smakprov från idag, fler kommer ifall ni vill se fler?:')

angelina-svar på kommentar

Anonym om angelina-anonym kommentar:
Hon står på ridskolan som jag rider på :)
Du är då verkligen bra på det du gör hon är jätte fin att rida ! :D

SV: Du kan gärna adda mig på msn så kan vi prata mer där :D! Skulle vara kul att veta lite om min lilla Tella ;)!
[email protected]

amanda-snart

Snart kommer nog Angelina till mig, hon ska fota när jag rider. Kommer bli lite dressyr på ridbanan, jag vet inte hur hårt jag kommer rida eftersom det kan vara ganska halt och hårt i marken på banan, men lite bilder iallafall ='D
Senare så kommer jag troligtvis att rida Pikkan i dressyrspecialen istället för Adelina, men ifall det inte blir kommer hon antingen få vila eller så rider jag bara lite dressyr på henne ikväll :)

amanda-Peek-A-Boo

Har nyss varit ute och fotat några bilder på min lilla fotomodell :D


angelina- 2 år med Vanillin:D

Idag har jag haft Vanillin i 2 år !:D♥ känns mycket kortare! Tiden går så fort. Vanillin har verkligen hjälpt mig genom ridningen! Är så gald att jag fick dig min älskade prinsessa :')♥


angelina-dagen

Idag så red jag Bella på banan. Hon var superfin idag. Red bara runt på volter och tränade övergånger som vanligt typ. Hon är verkligen duktig på det nu. Mamma tog lite kort som kommer upp snart. Mamma tycker att hon har blivigt superfin. och det är kul att min egen mamma som ser henne varjedag ser skillnad.

Sen red jag vanillin lite också:D Hon var superfin. Hade tänkt att hon skulle få vila idag men det är ju våran speciella dag idag ;)!

Bella Foto Mamma så ni får inte klaga ;)!








angelina-anonym kommentar

Anonym om angelina-ska ut nu:
Nu kanske jag har helt fel men det skadar inte att fråga ;)
Har du ägt en ponny som heter Nutella Star ? :)


Svar: Ja det var en ponny jag fött upp och red in 2003-2009 :)
Hurså?:D

amanda-galopp/klättring

Nu har jag också ridit Gia. Var jättehärligt väder även det börjat bli lite mörkt så var det klart ute så det känndes ganska ljust endå. Och varmt var det också.
Jag värmde upp i både skritt och trav runt ''rallyrundan'' och hon känndes faktiskt riktigt fin, sen red jag mycket galopp och skritt så lite intervallträning, inte så jättemycket med några gånger iallafall, sen så klättrade jag i backen några gånger innan jag skrittade tillbaka till stallet.
Sen har vi gjort klart i stallet och dem har fått kvällsmat osv.. :')


amanda-tokponny

Idag for jag ut barbacka på Pikkan med Adelina och Pedro, vi tog det bara lugnt och skrittade och det gick jättebra, hon var lugn och fin, flyttade henne även lite skänkelvikning över vägen men då blir hon sur, haha:$
Sen tänkte jag avsluta henne på ridbanan men då vägrade hon gå ner där, hon blev jättetjurig och började backa småstegra och drog iväg, så blev riktigt arg på henne och då gav hon sig och gick ner dit, på ridbanan var det ganska hårt och halt i marken så jag skrittade bara och tränade lite halter och då var hon jätteduktig :')

Skulle behöva några nya bilder på ponnyerna, så förhoppningsvis kommer det någon dag :')
Men ni får nöja er med gammla sålänge =')
Är det några speciella bilder ni skulle vilja se?

angelina-ska ut nu

Ska ut och rida dressyr på Bella nu på min bana. Hoppas på att få lite kort. Ska bara jobba hennne lite på böjt spår om jag inte kommer på något roligare att göra. Mamma ska kolla på och hoppas på att hon tar nått kort också! Vanillin ska få vila idag. Hon har inte vilat på länge nu. Stakars ponnie :()<3


amanda-tävlar


amanda-shoppat

Igår for vi in till royal, dom hade tex 5O% på vintertäcken så vi fick med oss ett riktigt fint vintertäcke till Pikkan för halva priset. :D Det är inte ett tjockt vintertäcke utan ett lite tunnare som hon ska ha som övergångstäcke, om man söger nu i det här vädret. Sen fick hon också en mjuk vadderad matchande grimma till.
Sen var jag jättenära på köpa hem ett HV-polo schabrak, men ångrade mig i sista sekund, dom är riktigt snygga osv, men har så många schabrak som jag knappt hinner andvända. Sen så är jag också sugen på detta john whitaker schabrak.

HISS eller DISS? =)

angelina-skodda

Nu är mina ponnyer skodda och har frächa hovar nu! Känns verkligen skönt att få dom skodda före tävlingen den 19MARS! Är faktiskt taggad! Men vi får se om jag kommer hoppa 90 klassen med Bella. Hon har ju så mke hår och så har jag inte hoppat bana på 90. Har hoppat 90 flera gånger men inte en hel bana! Vi får se hur mycket hon orkar och hur mke jag orkar ;)!

Föresten så har dom börjat lösa sin päls nu :D! Älskar de!!! Äntligen kommer sommarpälsen fram :')!

amanda-tips

Ge tips på olika bra hästbloggar till mig!
Det kan vara din egen eller någons annan, har inget att göra just nu så skulle vara kul att läsa =D

amanda-ridhuset

Jag och Angelina åkte in till ridhuset med Gia och Vanillin idag.
Jag tänkte ha lite dressyr/hoppning, jag hade alltså två studs på ett böjt spår så man kunde hoppa på volt, tränade mycket lydnad. 
På framridningen känndes hon lite stretig och springig, men gick bättre i galoppen. Sen övergick jag till studsen, hoppade dom och så fort som möjligt efter bryta av till trav och få in en lugn trav och sedan galopp igen och förtsätta på studsen. Och i slutet var hon jätteduktig, så jag känner mig jättenöjd iallafall :')


angelina-ridhuset

For till ridhuset idag med. Tog med Vanillin. Red ganska hårt dressyr pass och hon var superfin! Hon trippade ganska mycket i början och var ganska spänd. Men efter ett tag så släppte det. Tränade lite serpentiner och lite sånt som hon är bra på. Testade också förvänd galopp och det gick verkligen superbra! Hon höll kvar galoppen i hörnen. Hon brukar ju byta aotumatiskt men nu lyckades jag hålla kvar henne i fel galopp :D! Nu blir det LA dressyr!! HAHAHAHA skoja ;). Men måste träna mer på de iaf.
Hon var superfin i slutet så då tjolrade jag bara på lite med att korta upp henne supermycket. Hon trampade då superfint efter de! Sen la jag ner henne i trav.

Bella får vila idag. Det snöar idag...:(! Kl 2 kommer skoslagaren och ska sko mina ponnyer. Dom ska ju tävla nästa helg så då får dom inte vara långskodda! Så sitter nu och väntar på de.

(gammal bild)

amanda-kommentar igen

linda om amanda-kommentar:
men om det bara är vanliga hinder, varför träna på tävlinghinder?... inte menat att vara taskig, tycker bara det låter lite underligt som du har beskrivit. är dom vana läskiga hinder är dom vana det mesta faktisk
SV:
Men det är ju inte helt vanliga hinder på en tävling, okej jo vanligare, men inte de vanliga plastbommarna och plasthinderstöden, då är det ju med tex infångare osv.. Dock så var det ju inte dom som var uppe när jag hoppade utan de var plasthinderna men det visste jag inte.
De du skrev om att om dom är vana läskiga hinder är dom vana det mesta, så är det väll inte då hinder ser olika ut överallt, och som jag skrev så är det inte precis skräckhinder på en ungponnyklass.
Jag for dit och hoppade bana för att den var uppe och som bra träning inför nästa helg okej?

amanda-hoppning*film*


angelina-bella film :D


amanda-hoppträningen

Vi åkte ju in till ridhuset och hopptränade och jag och Angelina fick vara själva där inne så det var verkligen superhärligt :D
Dock var det inte tävlinghinderna som dom hade hoppat tidigare utan de vanliga träningshinderna men endå så fick vi ju hoppa en bana och det var ju det jag främst ville :')
Först hoppade jag fram lite på några små hinder, hoppade sedan en bana på 6O, sen en bana på 8O och 9O. Och jag är jättenöjd med dagens hoppning men Pikkan hoppade riktigt ordentligt, hoppade högt ovanför hinderna osv, men hon är ju fortfarande bebis så. Ni kommer få en film från dagen senare så då får ni väll se de då ;)


''Hej jag heter Peek-A-Boo och är rädd om mina ben!''

amanda-kommentar

linda om amanda-banhoppning:
hästen går ju inte bättre på andra tävlingar för att den får träna på tälvingshinder som finns på din egen klubb :O? kanske hoppa lite läskiga hinder istället.

SV:
Jag menar ju inte att det ska gå bättre på en annan tävling för att jag tränar hemma men det ger ju en stor fördel endå, speciellt för en ungponny som kanske inte är van vid andra hinder osv.
Och för Pikkan som är så ung så är det behövligt!
Och i en enkel ungponnyklass är det inte skräckhinder heller utan bara vanliga hinder.

angelina-hoppning

Idag for jag in till ridhuset och hoppade med Vannis & Bella.

Började med att hoppa bana med Bella och det gick superduperbra! Hoppade först en bana på 60 sen höjde vi till 80 och den banan hoppade jag 2 ggr. Första gången gick det bra men hon rev 2 räcken. Men sen andra gången så konsentrerade hon sig mke bättre och då klarade vi hela banan. Hon var lite tjolrig i början men sen slapp det. Är verkligen stolt över min lilla dam :D!

Hoppade kombination med Vannis. Kändes sjukt bra denna gången. Vi måste bara hitta rätt tempo i galoppen så blir allt mke bättre! Hon blir för studig i galoppen och då faller allt samman typ ;) Så länge hon tar långa galoppsprång så kommer vi rätt på hindret. Så nu vet jag precis vilken galopp vi ska ha i fortsättningen mot kombinationer. Hoppade 80cm som högst. Är glad iaf!

Filmer kommer sen!

amanda-banhoppning

Idag är det ridskoletävlingar på våran ridklubb och efter det skulle dom lämna kvar hindrerna så vi får åka in och träna lite banhoppning, ska blir jättekul =D För då får vi hoppa på tävlingshinderna och det blir nog bra till nästa vecka innan srktävlingen.
Men jag ska bara ha med mig Pikkan eftersom jag tävlade ju Gia i helgen sen ska jag tävla henne nästa helg så i veckan ska vi nog bara hoppa någon serie för annars blir det så mycket banhoppning för henne.
/Amanda

amanda-dyrt eller inte?

Nu har jag tagit reda på vad outfiten jag gjorde igår ungifär kostar!
Den här mörkgröna ouftiten blir drygt 11 OOO kr!
Sen idag gjorde jag en ny outfit, som jag försökte göra så billig som möjlig men endå snygg.
Den här röd/blå:a outfiten blir drygt 4 OOO kr. Allt är från hööks och horze.
Visst, 4OOO kanske inte heller är så jättebilligt, men då får ni ju också tänka på att det är både en hjälm och ridstövlar med, och då är det faktiskt helt klart värt det, dessutom är det ju massa andra saker med!
I andra fall så är det vanligt att bara ridstövlarna kostar 4OOO kr. Så detta är faktiskr riktigt billigt även man kanske inte tänker så direkt.

Det är ju ungifär samma saker med på båda, men endå så skiljer det ca 7OOO kr mellan dom, tycker ni det är värt det? Visst är det säkert bättre kvalité och sånt, men just märket på grejjerna skiljer priset ganska mycket.
Själv är jag en person som gillar märkesgrejjer, mycket snygga saker osv, men jag tycker det billiga är nästan lika snyggt för det, och för dom som inte vill lägga hur mycket pengar som helst på utrustningen tjänar man ju mycket pengar på det!
Så tycker ni att den andra är värld 7OOO kr mera än den andra?

amanda-svar på kommentar!

Olivia Olofsson om amanda-outfit:
VART GÖR DU KOLLAGET !? måste veta :D

sv: I photoshop :)

amanda-dagens ridning

Red först ut på Gia med adelina och pedro, hon känndes pigg men fin, blev bara skritt och trav. Vi red i ca 50 minuter.
Sen red jag ut på Pikkan också, blev mycket trav och galoppträning, hon var riktigt fin stundvis, men lite jobbig också stundvis, tränade även på lite travökningar och dom gick verkligen super!

Är nöjd över båda ponnyerna idag!

angelina- Skritt tur

Red intervall med Vannis och hon var lagomt pigg. Hon var varm efter de så jag tror att hon tyckte det var jobbit. Men det är ju det som är tänkt ;)! Blev precis 1 timme.
Red Bella på min ridbana. Hon var hur fin som hellst! Asså helt sjukt fin var hon. Önskade att någon hade fotat mig i går hade blivigt så himla fina bilder då hon var så fin och vädret var helt underbart! Min ridbana ha smält fram nu :]!

Idag for jag och olivia ut och skrittade. Det tog typ 1½ timme. Så himla härligt det var! Vi tog hacken på båda och var barbacka. Vannis laggade bara i slutet.... Men annars så var det super härligt!
Det har ju varit varm i 1 vecka och det är så skönt! Idag säger dom att det ska snöa. Men vi får ju se hur det blir med det ;)! Nu är det runt +2-3 så nu smälter de :D!

I morgon ska jag troligtvis rida dressyr på Vanillin och fara till ridhuset och hoppa Bella. Men vi får se om det finns någon som vill skjutsa mig!

amanda-outfit

Om ni fick gissa vad allt detta sammanlagt skulle kosta, vad skulle ni då gissa på?
· Swarovski pannband
· Professional choice boots
· Svarta lindor från horze
· Schockemöhle schabrak
· Kingsland dunväst
· Charles Owen ridhjälm
· Kingsland tröjja
· Cavallo ridstövlar
· Blingade stigbyglar

angelina-filmen från Luleå


amanda-tillsalu

Höga transportskydd tillsalu.
Aldrig andvända endast provade.
Storlek ponny.
Säljes pga av för småa till min mellanstora C-ponny, så skulle nog passa bäst till en B-ponny.
Nypris 4OO:-
Mitt Pris ca 25O:-

 

 

 

 

 

 

 


angelina-intervall

Igår red jag ju intervall med Bella. Ska göra det med Vannis idag. Hon har muskler meningen kondition typ. Så nu ska jag få upp henne till 100%. Bella är inte super gång just nu men hon är ju så jävla lurvig även hon har varit rakad så har det växt ut nu.. Så hon är en isbjörn... Men vi får vänta till sommaren med den rikriga hård träningen för henne!

Ska försöka få med Bella till ridhuset idag. Måste rida dressyr med henne. Känna på henne lie och bygga mer muskler ;)!

Bilder från hopptävlingen i Luleå:)



Vill ni ha film från LB´n?:D

amanda-outfit

Tänkte göra en ny outfit någon dag, så jag tänkte ni får själva önska färg, så skriv vilken färg ni vill se och om det ska vara tex en dressyr eller hoppoutfit.

tex: Ljusblå/Svart hoppoutfit =)

amanda-stan

Idag ska jag förbi stan och hoppas vi åker förbi Kusen&CO och Royal, var riktigt länge sen jag var där och man kan ju alltid hoppas på dom fått hem lite nya saker nu till våren :')
Pikkan ska vila idag, men funderar på att ta ut henne och träna lite lydnad så som stanna bredvid mig, backa när jag backar osv. Det är något hon behöver träna lite extra på.
Gia ska jag förhoppningsvis in med till ridhuset och rida, det går ju inte rida så bra här hemma eftersom det är så halt och hårt i marken överallt.. :/

Jag har också anmält mig till Skellefteå Ridklubb´s lokala tävling den 19 Mars.
Då ska jag hoppa en LC med Gia, sen ska också Pikkan följa med och vi ska hoppa en LD som är en clearround sen ska vi debutera en LC hoppning avd B :)


angelina-blev inte ridhuset

For inte till ridhuset for ut istället på båda.

Blev bara en 30minuters mys sväng med Vannis. Hon var snäll och gjorde ingenting. Det ända som hände var att vi mötte en lastbil. Och hon hoppade runt lite men jag fick henne lugnt ganska fort. Tog bara hacket och sadeln. Ska nog börja hoppa med hacket. Asså tävla med det osv. (berättear mer sen om de).

Med Bella intervall tränade jag. Hon var väligt spänd idag och inte alls som hon brukar. Har inte ridit ut på henne själv på ett tag så det är nog därför. Tog iaf 40 min men jag skrittade av henne jättelänge. Hon blev väldigt svettig. När jag kom hem så borstade jag av henne och stälde in hon i sin box.

Borstade också av min shettis Hammi. Han var väldigt dammig. Så då blev det bättre efter jag borstat han.

Nu tillbaka till varför jag kanske ska börja träna med hackamore.
När jag blir lite efter i språnget och råkar dra henne lite i munnen så blir hon direkt osäker. Och när hon blir osäker så blir allt bara fel. För då vill hon inte hoppa mer efter som att hon har bligigt dragen i munnen. Det var därför vi vägrade ut oss i LA´n i helgen. Har ju hoppar med hacket fleragånger, hon blir lite mer trög stannad och lite mer slängig men det är bara att träna. Men hoppas på det bästa.



amanda-dagen

Först red jag ut på Pikkan, eller for efter vägen sen i början såg hon hästar i en hage som gick runt i skogen och dom hade hon tydligen inte sett där tidigare och dom var ju verkligen så farliga så hon började flåsa och sedan vände hon och sprang hemmåt..
Men sen då kom Adelina och Pedro också så vi följdes och då gick det bättre men hon var fortfarande spänd men det släppte efter ett tag, i slutet var hon riktigt fin faktiskt, väldigt lätt i handen och jättelugn och fin =)
Vi red i ca 60 minuter.

Sen for jag ut med Gia barbacka på en skrittsväng, så nu har hon tagit det lugnt två dagar efter tävlingen. Vi skrittade efter bastuträskvägen sen runt berotovsväg och tillbaka så vi var ute i ca 50-55 minuter.
Skrittade mestadels på långa tyglar men kortade dom även en kort stund och hon känndes jättemjuk och fin i munnen hon med, ställde henne även lite åt båda hållen. :)


amanda-avfallning

Hah okej, nu bjuder jag på min avfallning, den är inte så farlig men därför jag inte vill lägga ut den är för att på något sätt tycker jag det är så pinsamt att flyga av.. :$
Men även jag flög av denna klass så känndes den endå mycket bättre än första klassen, ända fram tills jag flög av då ;)


angelina-kommer snart

ska fara till ridhuset nu och sen blir det uppdatering :)!!!!

amanda-outfit

HISS ELLER DISS?

amanda-imorgon

Har ju inte skrivit något, men Gia vilade idag eftersom det blev en ganska lång dag igår, och imorgon får vi se, antingen vilar hon eller så ska jag bara ut och rida lite lätt.
Däremot så ska Pikkan ridas igen imorgon, men jag vet inte hur hårt jag kan rida pga av knät, men det känns redan bättre nu, så förhoppningsvis är det ännu bättre imorgon :')
Någon dag i veckan ska jag även in på ridhuset och hoppa en bana med Pikkan, så då kommer säkert film! 


amanda-filmen från luleå

Klippte bort min snygga avfallning från sista klassen, men är det något ni skulle vilja se endå? xD

Jag är iallafall supernöjd över helgen eftersom det var över ett år sedan vi tävlade våran riktiga tävling senast.

Visst ser hon glad ut?=D


angelina- Tävling i Luleå

Första Klassen (90cm): Kändes inte som Vannis utan var väldigt på. Hon hoppade inte alls bra på framhoppningen. Men sista hoppet innan start vart iaf bra. Väl inne på banan var hon sjuktfin! fick oss igenom grunden galant. Sen fick vi oss igenom omhoppningen med 8fel. Vi hoppade av för tidigt i kombinationen och då blev hon flack i hoppet och då rev vi sen ut ur kombinationen så blev det så långt ab stånd så då blev det ett till flack hopp. Och då rev vi det med. Men i helhet är jag verkligen supernöjd!

Andra Klassen (100cm debut): Hon var trött och jag. Framhoppningen kändes bra. Lite små seg. Sen inne på banan var dom 3 första hindrerna bra. Sen kom vi till en kombination och då hoppade hon av tidigt igen och jag var inte riktigt med så vi klarade första hindret i kombinationen men det andra stannade hon på. Kom bara igen och då gick det bättre. Sen stannade hon igen på 5. Vet inte riktigt vad jag gjorde jag slutade bara rida efter kombinationen. Så det var verkligen inte hennes fel utan mitt fel. Helhet är jag också nöjd:D!

Nu vet jag precis vad vi behöver träna mer på. Kombinationer!!! Vi har inte tränatr det så jättemycket än så nu blir det mer träning på det. Höjden är inget problem utan bara lite mer nötning på kombinationer så blir det nog bra :D! Är as taggad till Skellefteå tävlingen. Där blir det bara en LB för Vannnis :)!

amanda-skrittsväng

Har just kommit in, har varit ute och ridit Pikkan som stått i 3 dagar, så jag trodde hon skulle ha grymt mycket engeri, men hon gick faktiskt jättebra idag.
Jag hade riktigt långa stigbyglar eftersom jag har riktigt ont i knät sen igår, har även ont i armen, så det största problemet var väll att få mig upp haha, men när jag fått mig upp gick det faktiskt bra och det tog inte så ont endå. 
Men jag red väldigt lugnt idag, skrittade först ut på hårt underlag i ca 30 minuter, sen så provade jag även trava och det gick också bra och ponnyn var jättefin, verkligen! :)
Men hon började busa till när hon såg två skotrar, när dom körde på en lägda brevid så ville hon springa och tävla med dom, haha söta ponny :')


amanda-tävlingen

i åkte hemifrån kring halv 6 och var framme kring kvart i 8. Och det blev lagom tid, fick gå banan typ halv 9 sen började ju tävlingen 9 men först var det ju D-ponnyer osv så det tog ett tag innan jag fick rida.

Första klassen på framridningen känndes honjättefin, lyssnade jättebra osv, även inne på själva framhoppningen. Inne på banan blev hon lite piggare men det känndes ändå jättebra, och hon hoppade allt utan problem, och omhoppningen gick också jättebra och vi fick en andra placering =D

Andra klassen känndes hon inte riktigt lika bra på framridningen som i första klassen, hon känndes lite mera spänd. Men inne på banan var hon ännu finare än i första klassen, då känndes det mycket bättre, men på näst sista hindet tog jag en förhållning sen trodde jag hon skulle hoppa av men hon tänkte ta ett till galoppsprång så då tvärstannade hon och jag flög av, men jag är faktiskt jättenöjd över henne eftersom det var mitt fel. 

foto: adelina

angelina-sitter i bilen

Sitter nu i bilen på väg mot Luleå olivia Öhlund är med hon är mitt stöd just nu. Är nervös just nu. Men det kommer gå över snart. Är as taggad ändå men nu måste jag sluta! Hejdå mer uppdatering sen!

angelina- TAGGAD TILL TUSEN!

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Har packat klart alla grejor och dom är ute i bilen. Har borstat upp Vannis så hon är hel och fin. Vi far kl halv 9 i morgon. Det tar ca 2 timmar till luleå.

Som ni kanske redan vet så är första klassen LB (90cm) Där var det 12 anmälda. Och andra klassen är LA (100cm).
Och i den var det 10 st tror ja. I första klassen startar jag 3a och i andra klassen startar jag 2a. Så det blir ganska bra endå! Blir lite mke vänta men men ;)!

Hoppas verkligen inte att jag har glömt något nu. Skulle bli så himla ledsen då:(!
Hoppas på att det är våran dag i morgon har verkligen längtat as mke efter detta! Fast jag har ingentligen inga krav på Vannis utan vi är där för att vi tycker om det och att det är super kul :D!

Nä nu ska jag sluta tjolra. Är faktiskt nervös:]! Blir nog sista inlägget om jag inte hinner skriva nått i morgon.

Önska mig lycka till :]!!!!

amanda-imorgon

Imorgon stiger vi upp tidigt, nu är nästan allt nerpackat i bilden så det går fort imorgon på morgonen, har ställt väckaren på 03:47 så lastar vi kring 5-halv 6. Så hoppas vi vara framme kring halv 8 eftersom tävlingen börjar klockan 9.
Så imorgon blir uppdateringen troligtvis inte den bästa, men kan försöka hinna uppdatera imorgon kväll iallafall. :)

så nu är det bara hoppas det går bra imorgon!

amanda-GlenGordon schabrak


amanda-dressyr,nyduschad *film*

Nu mår jag betydligt bättre, har även hunnit packa ihop lite flera saker, sitter bara nu och försöker komma på om jag glömmt något eller inte vet vars det är..
Men tror jag har koll på det mesta iallafall, ska packa ihop allt i bilen redan ikväll så det går fort imorgon, vi ska åka hemifrån mellan 5 halv 6. Så blir en tidig morgon.

Iallafall så åkte jag ju in till ridhuset och red lite dressyr på Gia och det gick superbra, känns riktigt skönt till imorgon!
Hon lyssnade bra på mig och vi tränade mycket på halter och övergångar och i slutet så lyssnade hon verkligen direkt, och då slutade jag. Så red i ca 3O minuter men sen tog jag av sadeln och for ut och skrittade barbacka efter vägen.
Efteråt så duschade jag ju henne och hon är verkligen duktig nu, när hon kom till mig gick det just och pass duscha hennes bakhov med vattenslangen, men nu kan jag duscha hela henne med den, ända upp till huvudet och hon älskar verkligen att duscha ! :')

Mamma filmade lite idag, så ni får en film!


amanda-hemma

Jag är hemma idag, hade ont i magen igår kväll och även i dag så ska ta det lugnt så jag inte behöver stressaihjäl mig när jag kommer hem, för allt ska ju packas, ponnyn ska både ridas och duschas osv. Så ska snart åka in till ridhuset och göra det. Har även hunnit smörja stövlarna, tränset, förbygeln och lädergrimman så nu är det bara sadeln kvar. Sen ska allt packas ihop också :')


amanda-stallet

Känner mig jättetrött just nu och har ingenting att skriva om, ska strax ut i stallet och ta in ponnyerna och även smörja upp tränset salden osv.
Imorgon ska allt packas och ska även rida igenom henne lite dressyr, blir kanske på ridhuset. Sen ska jag även duscha henne, det behövs verkligen!
Pikkan vilar ju idag, men ska försöka hinna rida henne imorgon iallafall, men beror ju också lite på vädret :)


HUR TYCKER NI PIKKAN PASSAR I MÖRKGRÖN?=D

angelina-finafina ponny

Idag red jag och Olivia dressyr på min ridbana. Olivia hade inspänning på Bella så hon konsentrerade sig mer efter som att det blåste så mke. Hade huva på Vannis så då gick de bättre. Hon är väldigt känslig för blåst.

Idag red jag fram länge. På volt, fyrkant och gjorde temop växlingar. Hon var lite små springig i början men hon var väldigt mjuk i handen. I slutet hade jag verkligen ingenting i handen. Sen gjorde jag lite lösgörande. Blev skänkelvikningar. Hon gjorde extremt fina flyttningar idag. Gjorde många gåner i båda varven. Sen så över stälde jag henne bara lite i båda varven (i skritt) Sen tänade jag galopp om byte i varannat och det gick superbra :D! Finns film.
Sen la jag ner henne på fyrkanten.

Hon var verkligen superfin idag hade perfeckt bjudning och var super lätt i handen. Känns så himla skönt hon var verkligen underbar!!!

Hade ingen koll på vad Olivia gjorde med Bella men dom gånger jag såg så såg hon vädligt mjuk och fin ut!

tagga lördag som faaaannnn!!


amanda-igår,idag

Uppdateringen igår sög verkligen, men jag har fullt upp hinner knappt med mitt liv haha ;)

Iallafall så red jag först ut på Gia i skogen en väldigt lugn sväng, bara skritt och lite trav och jag hade också med mig hunden. Men gia skötte sig superbra.

Sen så tog jag Pikkan till hoppspecialen, vi hoppade en kombination och en liten bana, första rundan hoppade jag på 60-70 någonting och det känndes jättebra, hon hade jämn galopp hela tiden osv. Sen höjde vi så jag hoppade banan på 80 en gång, förutom ett hinder som låg typ på 90-95. Hon känndes också fin där men jag red betydligt sämre och vi hade inte lika bra flyt men jag är nöjd endå, var riktigt länge sen vi hoppade en bana.

Idag så har jag hunnit rida Gia redan, och det är seriöst storm ute, blåser som tusan! Hade en luva på Gia idag.
Först red jag ut i skogen som en uppvärmning i alla gångarter, sen gick jag ner på banan och red lite dressyr men det blåste riktigt mycket och Gia gillade inte alls blåsten så det gick inte så jättebra men i slutet gick det lite bättre iallafall, red i en timme.

Pikkan vilar idag!


angelina-hoppspec

Igår funkade inte blogg.se för mig så jag kunde inte skriva eller nått så jag väntade till idag. Och nu funkar det igen.

Vannis var studsig igen igår på hoppspecialen. Men det blev bättre sen. Sen hoppade vi en liten bana på 70cm Hoppade inget mer sen för att jag ska tävla i lördag. Men hon va endå fin. Taggar lördag som tusan nu!
Bella vilade.

Idag blåser det hut mke som hellst. Och Vannis hatar när det blåser så kommer rida med luva idag. Bella bryr sig inte.


amanda-dressyren igår

For ju till ridhuset och red dressyr igår och jag är jättenöjd =D
Först red jag fram på en volt tränade både ställa innåt och utåt och mycket övergångar, men hon kom aldrig riktigt igenom i högersidan då hon mestadels ville skuta ut bogen..
Sen galopperade jag på volten i båda varven.

Efter en stund bytte jag och Adelina, (syrran) hästar så jag red Pedro ett tag, det gick också bra men jag har inte ridit honom på jättelänge kännde jag! Men tränade lite skänkelvikning och mycket övergångar mellan galopp och halt.
Adelina red ju Gia och det så verkligen superbra ut! Sen provade jag Gia igen och då känndes hon jättefin, höll bogen på plats och jobbade jättebra!

Men nu måste jag göra mig klar för bussen kommer alldeles snart, hoppas på att kunna uppdatera under dagen ;)

amanda-ridhuset

Nu ska jag gå ut och fixa Gia klar till ridhuset och även göra allt klart i stallet så det går fort när vi kommer tillbaka. Hoppas verkligen det kommer gå bra idag, ska träna väldigt mycket på övergångar och verkligen försöka rida igenom henne så hon blir riktigt mjuk.

Såg att angelina visat veckochema, kan ju också passa på att visa hur jag tänkt rida nu innan tävlingen!
· Tisdag - Dressyr på ridhuset
· Onsdag - Uteritt
· Torsdag - Uteritt/Galoppträning
· Fredag - Rida igenom henne, dressyr
· Lördag - Tävling
· Söndag - Skritt/vila


angelina-magen..

idag red jag och Olivia ut på bella och Vannis. Vannis var lika snäll idag som hon var igår. Hon regerade inte ens på bilarna. Och det är ett gott täcken! Iaf så hade jag sjukt ont imagen hela ritten så vi var tvungna att stanna några gånger så jag hann andas typ.. Men i övrigt var det superhärligt och en mycket skön ritt. Båda skötte sig superfint!

Imorgon ska jag ha Vannis på hoppspecialen. Vi ska ha banhoppning och då hade jga tänkt hoppa en sista bana för tävlingen. Får se hur det går ;)!

Vannis schema till helgen är såhär ;)(vet att jag är lite seg med den men men...)

•Måndag: Ute ritt 50 min.
•Tisdag: Ute ritt 45 min.
•Onsdag: Hoppspecialen. (banhoppning)
•Torsdag: Lite dressyr. (lösgörande)
•Fredag: Vila.
•Lördag: TÄVLING!
•Söndag: skritt.


Kram kram ;)

amanda-mars

Nu så är det en ny månad, och vädret är på topp de senaste dagarna, typ plusgrader och sol ='D
Har redan hunnit rida Pigan, red fram henne runt rallrbanan i alla gångarter och hon känndes jättefin, mjuk i munnen och lyssnade jättebra. Sen gick jag ner på banan galopperade på en volt och hade ett litet räcke på typ 40 cm som jag hoppade på volten.
Sen så hoppade jag några gånger på ett räcke och en oxer, inte alls mycket och sen skrittade jag av henne. Red inte så hårt eftersom vi ska på hoppspecialen imorgon men hon blev trött endå :')
Sen ikväll ska jag in till ridhuset och rida dressyr på Gia, ska förhoppningsvis också duscha hennes bakben innan tävlingen, skulle behövas ;)


angelina-film

Film från i lördags :D!


RSS 2.0