Angelina - körskolan dödar mig

Ojoj körskolan tar verkligen på ens krafter. Man blir verkligen helt slut efter varje lektion eller körlektion. Det är så mycket man ska få in i hjärnan och så. Men känner att jag verkligen börjar ha ett hum på hur allt är och fungerar.

Idag så mockade jag åt Pajero på morgon eftersom jag hade sovmorgon. Sen så har snälla Hannah Mattsson ridit Pajero åt mig idag. Gud så snäll hon är som stället upp då jag inte hinner! Tack för att du finns Hannah!

I övrigt så hinner jag inte lägga in övningen idag eftersom jag kommer till Hampus kl 21:00 och då vill jag nog bara duscha och mysa sen sova. Men är faktisk ledig imorgon från skolan :D!

Aja vi hörs!


Amanda - äntligen lov

Förlåt för min värdelösa uppdatering, har helt enkelt inte haft tid till det de senaste dagarna!! Nu går jag dock på sportlov så i veckan ska jag uppdatera er med massa roliga och intressanta inlägg!

Imorse mockade jag och gjorde allt klart i stallet innan skolan så det går fort för mamma att ta in dem ikväll då ja sover hos Arvid. Har själv varit och tränat bodystep på gymmet och är helt död hus nu!


Angelina - Studs

Igår var jag, Hanna Kemi och Erica inne och hoppade studs på våra hästar. Vi hade ett kloss hinder sedan sex galoppsprång till studsen sedan 4-5 galoppsprång till ett till klosshinder. Pajero tyckte det var väldigt jobbigt att han var tungen att trcyka ihop sig.. Men i slutet blev han riktigt fin!
Kan lägga ut övningen sen och även film i morgon.
 
Idag har jag teori på trafikskolan från 18:00-20:00 så kommer nog inte hinna uppdatera så mycket eftersom att jag även far till min pojkvän ikväll efter det. Men jag kan lova film imorgon iaf sedan så lägger jag ut övningen sen!
 
Liten print bild kan ja bjuda på :D

Amanda - Dagens ridning

Idag for jag ut och red direkt efter skolan så jag hann rida ute i ljuset innan det hinner mörkna. Iallafall så fick han gå väldigt kravlöst, hade lite slappa tyglar och skulle se till att han ändå bjöd frammåt och inte ville vända och hålla på. Det gick riktigt bra faktiskt. Det är en väldigt stor skillnad på honom nu och när han kom, nu kan vi rida ut utan att han ens försöker vända hem och tidigare försökte han så fort han fick chansen. Då fick jag rida på korta tyglar och mycket driv hela tiden, därför tränar jag på att han ska gå fram utan att behöva ha dessa korta tyglar och inte heller använda benen och sätet lika mycket.

Amanda - Dagens ridning

Idag for jag ut och red direkt efter skolan så jag hann rida ute i ljuset innan det hinner mörkna. Iallafall så fick han gå väldigt kravlöst, hade lite slappa tyglar och skulle se till att han ändå bjöd frammåt och inte ville vända och hålla på. Det gick riktigt bra faktiskt. Det är en väldigt stor skillnad på honom nu och när han kom, nu kan vi rida ut utan att han ens försöker vända hem och tidigare försökte han så fort han fick chansen. Då fick jag rida på korta tyglar och mycket driv hela tiden, därför tränar jag på att han ska gå fram utan att behöva ha dessa korta tyglar och inte heller använda benen och sätet lika mycket.

Angelina - Hoppning

Idag så ska Erica in och hoppa i ridhuset så jag bestämde mig för att följa så ikv så ska jag fara in och hoppa Pajero. Så de blir nog roligt!
I övrigt så pluggar jag just nu på vägmärken;) kulkul...


Angelina - Onsdag

Ja idag så ska jag rida ut igen eftersom ridbanan är ''stängd'' vi bestämmde det igår eftersom att det är så slaskit och kan förstöra banan. Och jag tycker det var ett klokt beslut. Men det är bara bra att Pajero får vara ute och röra på sig och ta i ordentligt i galoppen osv! :D
 
Så efter skolan ska jag hem och sen direkt till stallet för att umgås med min fina underbara häst :D!!

Angelina - Slask

Idag hade jag tänkt att rida på ridbanan och hade även med min pojkvän som fotograf.. Men sen när jag bara hade travat 1 varv så insåg jag att det var på tog för halt och slaskit så det gick inte att rdia där. Så var tyvungen att fara ut och rida ist.. Men iaf så var han fin och mjuk på uteritten. Red in i byn och tillbaka. Galopperade och han kändes som på tårna :D! Tror att 1 veckas vila och lite läkare har gett fina resultat!
 
Men iaf innan jag for ut och red så tog min duktiga fotograf några bilder :D!
 
Hoppas ni uppskattar dessa :D!
 
 

Angelina - Nosgrimmor

Nu hade jag tänkt att ta upp det här med nosgrimmor.
I allmänhet är dom ju där av en anledning. Man vill helt enkelt att hästen ska stänga sin mun. Nu finns det ju oilka ''tyck'' på alla nosgrimmor som också ger olika effekt om vars trycket hamnar.
 
Aachennosgrimman är blande det vanligaste nosgrimmorna bland ridsporten. Den har ofta en skonrem som sitter runt munnen för att tex användas om hästen gapar och has bettet på plats. Men själva aachen nosgrimman ger tryck mitt på nosryggen. Man ser väldigt många som sätter den förlångt ner och där ger den mycket midre effeckt.
Men som jag tycker har aachennosgrimman en nackdel... Aachenen spänner man direkt över kindbenständerna och det kan faktiskt saka din häst om den sitter alldeles för hårt.. Plus att om hästen har problem med känsliga tänder bör du inte ha Aachen eftersom det har ett litet tryck på tänderna.
Jag själv rider med det ibalnd men tycker andra funkar bättre. tex remont.
 Aachennosgrimma
 
Pullarnosgrimman är en nosgrimma som är tänkt ska sitta lite hårdare och ge tryck på nosryggen. Man använder den efter som att hästarna ''pullar'' dom drar eller slår med huvet tex. Det är vanligtast att man använder pullarnosgrimman när hoppar och rider fälttävlan. Trycket ska sitta högst upp på nosryggen för att ge bästa resultat. Jag har hört att pullargrimman skall vara bättre än aachengrimman, för den
sitter högre upp och kindtänderna blir mer fria. Aachen spänns direkt över
kindtänderna. Så jag ska testa denna nosgrimma på Pajero! :)
 Pullarnosgrimman
 
Remontnosgrimman är en nosgrimma som håller munnen stängd. Den ger inget speciellt tryck som dom andra nosgrimmorna gör.. Själv tycker jag att denna nosgrimma är den bästa eftersom att tänderna är helt tryck fira. Det som är lite tråkigt med denna nosgrimma är att den är inte lika snygg på hästen. Tror det är därför många avstår den och väljer annat istället. Remontnosgrimman är den snällaste nosgrimman. Denhåller i hop munnen och bettet på samma gång så det blir stadigare i munnen på hästen. Använder det på pajero just nu och tycker han fungerar riktigt bra på det. Man man måste tänka på att inte sätta den för långt ner så det kan förstöra för hästens luftvägar. Denna nosgrimma behöver inte heller sitta speciellt hårt.
 Remonsnosgrimman
 
Hoppas ni lärde er nått nytt om denna olika nosgrimmor :D!
 

Amanda - Pikkan

De senaste dagarna har jag inte ridit Pikkan alls då jag tyckt att hon kännts lite fram och tillbaka. I Fredags blev hon iallafall nyskodd och med ett par skor som är en storlek större just därför för att hon ska trampa mer ordentligt och på större yta. Iallafall så ska jag prova rida henne troligtvis imorgon, ska be pappa skotta ridbanan igen så den är slät och fin. Nackdelen med att rida  på henne är att jag inte vågar mig ut på vägen just nu under igångsättning. Vår väg är en landsväg där bildarna kör minst 90 och finns ingen trottoar. Pikkan har även nu när hon har alls sin energi sparkat mot bilar vilket inte är så kul.
 
Vi funderar på ta ut någon veterinär som får kika på henne igen eller åka in till kliniken med henne, dock kan de väll inte göra något mer än att kika på henne då vricknigen måste läka av sig själv.
 
Hittade en gullig bild i arkivet på Pikkan från första dagen sedan hon kom till mig!

Angelina - Vill sommar

Åh vill ha sommar så jag kan få fina tävling och träningbilder :) taggar sommar som tusan!!
<3

Angelina - OMG

Pajero känns så förändrad sen akupunkturen! Jag kan känna det redan nu! Var på ridbanan och bara skrittade och sedan tog jag tyglarna och tarvade lite i båda varven. Han kändes så himla mjuk och fin och då var det ju bara i början av passet plus att jag inte ens försökte jobba han speciellt. Han kändes så himla lätt i kroppen!!!
Längtar tills imorgon då jag får ställa lite mer krav. Red baracka idag med hackamore så imorgon blir det sadelnoch bett.
Innan jag red så ryckte jag hans man lite. Han brydde sig inte ens! Vanillin var omöjlig att rycka så hade ju alltid stubb på henne. Och hennes man annars var så sjukt tjock.

Men stog och myste med honom efter passet med morötter! Min fina prins!


Angelina - Måndag

Ja i dag är det en ny vecka med nya möjligheter. I veckan så har jag iaf 2 st körlektioner och en teori lektion på körskolan.. Men hoppas på att hinna med att rida också.. Hatar att alla saker kommer imellan :( Plus att jag har en liten pojkvän som jag också vill hinna umgås med ju!
Men på fredag så får jag äntligen sportlov!
 
Idag blir det iaf skritt igen efter min körletion som är kl 4. Kommer säkret att ta en liten trav också. Men aja ska iaf pussla om honom ordentligt min lilla gulle gubbe :D!
 
Men uppdaderar mer senare ikväll om jag hinner!!!

Angelina - Igår

Ja igår var det ju första gågen jag red Pajero på en hel vecka :O!! Saker och ting blev ju inte som jag hade tänkt mig. I måndags fick han ju vaccination och då ska dom stå 3 dagar.. Sen på torsdagen så hade han ett svullet framben (hag bus). Och på fredagen så var det borta.. Men sen på fredag kom kiropraktorn och gav han akupunktur och då ska man också vila 2 dagar och sedan ta det lugnt 2 dagar. Så på tisdag får jag rida som vanligt igen. Kanske lita bra endå att han fick en liten ''vårvila'' han har ju ändå gått rätt hårt hela vinter :) 
 
Men iaf så red jag ut med Hannah igår och vi skrittade typ 1 timme! Sjukt härligt och bara sitta där barbacka och mysa och prata. Blev längre ritt än jag hade tänkt men allt går ju så fort då man har roligt! Idag blir det typ samma sak massor med skitt. Men ska nog ta mig en lite trav också är spännd på att veta hur han är i kroppen nu efter akupunkturen :D!
 
På tisdag (imorgon) får jag rida på som vanligt igen och då antar jag att jag ska rida lite på banan för att känna lite på pojken min ;)
 
Åh är sååååå taggad på att få hoppaaaa!!!!!!

Angelina - Från och med måndag

Asså nu är det fasiken skärpning från min sida.... Från och med imorgon (måndag) Så ta jag banne mig uppdatera minst 1 inlägg per dag!!!!
JAG LOVAR! DUMMA MIG!!!
 

Amanda - Vännäs LA

Den här bilden är fotad från våran debut LA i sommras. Hindret ligger alltså på 110 och Pikkan är högt högt över, förstår verkligen inte vars hennes krafter kommer ifrån och även med tanke på att detta var sista hindret i banan.
Dock är det inte skärskilt lätt att hänga med när hon gör sina extrema hopp ;)
 

Amanda - Gårdagen

Igår hann både Dun och Pikkan ridas innan skolan då jag hade sovmorgon. Pikkan blev som vanligt bara lite lugnt med skritt och en aning trav. Dun fick jobba lite på banan och vi tränade mycket på galoppen, höll honom på en volt och försökte få honom i en lugn rund galopp. Gick riktigt bra i högervarvet men vänstervarvet var lite jobbigare.
 
Idag får vi se vad det blir för ridning beroende på när jag kommer hem, troligtvis är det för mörkt för en uteritt så blir nog på banan idag också. Lördag-söndag ska jag dock rida ut och passa på medans det är ljust!

Angelina - Morgon

Nu på morgon har jag redan varit hos Pajero eftersom att jag har sovmorgon. Eftersom att han är vaccinerad så ska jag rida honom första gången i morgon på denna veckan. :) Vill vara 100% säker så vilade honom en extradag :) Vill inte att lilla gubben ska bli sjuk :')
Men imorgon blir det nog bara ett lung pass. Blir nog att rida ut.

Angelina - Coolt träns

Snacka om att detta tränset är coolt :D Innan jag dör ska jag äga ett sådant. Glengordon gör verkligen lite speciella saker när det gäller pannband och sådant. Så sjukt snyggt!
DIABLO TRÄNS MEXIKANSKT GLEN GORDON
 
Ge mig :D:D
 
 
 
 

Angelina - Paus

Som ni kanske har märkt så har jag inte bloggat på 5 dagar :O.
Men nu gör jag det iaf! Hade en liten kort paus där eftersom det var så himla mycket att göra.. Känner att min tid inte räcker till tillnånting längre :(.
 
De senaste dagarna så har Pajero varit väldigt fin. Men han har vilat sen i måndags då veterinäer var hos oss och kollade upp honom. Vi kollade hans mun och det fanns inget som var fel.. Vi behövde inte ens snygga till nånting utan allt var bara helt perfeckt. Veten tyckte att han hade väldigt fina och raka tandrader och att han hade superfina tänder för att vara 11 år gammal :D!
Så vidare undersökningar till varför han böjer på huvet kommer på fredag.
Då ska jag ta ut en equterapeft. Då ska vi kolla igenom HELA hans kropp. Från knopp till topp. Annars är det helt enklet det att han är för svag i sin högersida!
 
 
Men nu måste jag be om ursäkt bara.. har inte bloggat för att jag har haft körlektioner, teori plus mello och veten och min pojkvän, kört skoter och varit på ridhuset.. Så nu vet ni iaf :D
 
Bild från när veten kollar han i munnen :D 

Amanda - Glen Gordon

Hur snyggt skulle inte detta vara ifall de nu fanns!
 

Amanda - ♥

Två fina filmer på min fina Pikkan♥
 
 

Amanda - Kvällspass

Ikväll blev ett dressyrpass på ridbanan med Dun och oj så fin han var ikväll. Lite spänd ibland men jobbade på riktigt bra och riktigt trevlig i handen. Red 10 metersvolter, travökningar och skänkelvikningar. Blev inte ett så långt pass eftersom han var så pass fin ville jag ge mig innan han blir för trött.
 
Pikkan fick också springa lite på banan, jobbade henne på en stor 8-volt och runt fyrkanten. Nu när jag rider henne vill hon springa väldigt fort, tror dels de beror på att hon har så mycket energi men även då hon har tappat så pass mycket muskler att hon inte orkar hålla ihop sig och på så sätt blir lite springig för att underlätta för henne själv.
 

Amanda - Outfit

Den här outfiten är helt klart i min stil, färg men ändå stilren! Vad tycker ni?
 

Amanda - lördag/söndag

Igår blev det uteritt med Dun, han var riktigt pigg så blev en hel del trav och galopparbete. Jobbade på bra gjorde han och fick en rund mjuk galopp.
 
Idag red jag honom på banan och provade ett tvådelat bett på honom som han verkade funka riktigt bra på. Jobbade mest runt fyrkanten och en 10 metersvolt vid varje hörn så han blev mjuk och fin. Sedan jobbade vi med galoppen och han blir lätt lite springig då han inte riktigt orkar hålla ihop, men la honom på en 15 metersvolt och efter en stud blev han rund och mjuk avslutade när han känndes så pass bra :)
 
Pikkan fick också komma ut en liten sväng idag, skrittade en uppskottat sväng nedanför ridbanan och efter det blev det lite serpentiner och stora volter på ridbanan, mest skritt men även lite trav. Längtar verkligen tills hon är fullt ingång igen :)

Amanda - Nu

Är ute med en riktigt taggad ponny på en lång mysig uteritt.


Amanda - Minnen

Hahaha minns ni detta? Börjar vara ett tag sedan ;)
 

Angelina - Ändrade planer redan!

Haha hann bara skriva klart det förra inlägget sen går jag in på ridhusets schema och ser att det kommer vara ledig hela kvällen! Så då blir det att fara in och hoppa nånting istället!
Hade tönkt mig nån linje sedan bara kanske nått enkelhinder osv. Men ska börja med en rejäl uppvärmning med mycket galopp så att han verkligen kommer igång i hela kroppen.
Har faktiskt suttit och kollat på filmer från när pajero kom. Tycker att han har fått en mycket rundare och finare galopp- Han ser mindre stel ut och mer studsig och rund :D!
 
men men då vet ni det :D Här har ni filmer ni kan hjämföra med om ni ens ser skillnad på galoppen :)
 
Här är en äldre film
 
 
Och denna är från förra helgen
 
 
Man kanske inte ser nån skilland men när jag rider känner jag enorm skillnad :D!

Angelina - Alla hjärtans dag

Igår var det alla ♥ dag. Det spenderades så klart med min älskade pojkvän! Hann alltså sova hos han ändå :D
Han bjöd mig på fina hjärtostkrokar :')
Pajero red jag ju i går morse. Och idag ska jag nog rida ut sedan ska jag smörja lite saker hade jag tänkt.
 
Idag blir det att sätta på gramanen och galoppera en heldel. Så han får jobba ordentligt och verkligen ta i bakifrån.
Många kanske tycker det är idiotiskt att rida med graman. Men det tycker inte jag. Eftersom att Pajero har lätt för att ''dra iväg'' och slutar lyssna på mig så hjälper gramanen till att lixom hålla allt under kontroll. Och eftersom att jag måste galoppträna så är ju en graman en enkel lösning istället för att det ska hända någon olycka...
 
För nu i vinter när jag galopptränat så har han mest bara sprungit utan att jobba. Han har sprungit ifrån allt arbete och jag kommer inte åt honom ordentligt. Men det kommer mer med tiden :)
 

Amanda - Sommarpälsen påväg!

Såhär ser Duns borste ut efter bara några drag. Han tappar riktigt mycket av sin vinterpäls nu så snart kommer sommarpälsen! Har era hästar börjat fälla mycket päls ännu!?


Angelina - KÖPT

Nu har mitt snygga schabrak äntligen kommit! Och har även betalat Hannah för det röda panbanndet.
Så nu har jag mig äntligen en ny outfit som jag ska rida med såsmåning om :D!
Sedan ska jag hämta min john whitaker huva snart så nu är snart outfiten full bordad!

Angelina - Sovmorgon

 
Jippi hann rida idag!
Jag red Pajero i morse eftersom jag hade sovmorgon till 12:00. Red ett pass på Ericas bana och tog hacket eftersom jag inte tänker rida på bett tills på måndag. Då kommer veterinären och kollar upp han i munnen och ger han vaccsinationsspruta. Så han kommer att få vila måndag,tisdag,onsdag nästa vecka så inget händer när han är ny vaccsinerad.
Imorgon blir det nog ut och galoppera med gramanen. Så han får ta i lite. Och bygga på med muskler på banbenen.
Känner mig taggad till våren mer när vi ska börja tävla :D!
Igår så hade jag Risk1 an och då var jag på körskokan i 3 timmar... Idag har jag en teori kurs som kommer ta 2½ timme så kommer inte hinna uppdatera ikväll.. Plus att det är alla <3 dag :( Så hinner nog inte pussa på min pojkvän heller :(
 
Men kanske kommer upp mer inlägg idag. Får hoppas på det!

Amanda - godmorgon

Jag har just varit i stallet släppt ut hästarna och mockat. Ska strax ut och rida också innan skolan!

De fick gå utan täcken idag för första gången på hela vintern då det nästan är 0 gradigt ute. Och dessutom är de ju så lurviga! Pikkan rakades ju innan hon skadade sig men det var i slutet av september så hennes päls är väl som helt utväxt!

 


Angelina - Snygg tröja!

 
Denna tröja tycker jag är riktig snygg! Måste se till att få mig lite pengar innan jag bestämmer mig ;)!
Ni hittar tröjan HÄR  
Tycker den är enkel och att den har en riktigt cool baksida. Nått som kommer hanma på min ''Önskelista''.
Känner att jag har köpt alldeles för mycket grejer nu senaste tiden.. Måste lugna ner mig ett tag innan jag kan köpa något nytt :)

Angelina - Taggad

Känner mig taggad på livet just nu. Men har bestämmt mig för att inte tävla föränn det är mer vår.. Så blir ingen hopptävling för mig i mars. Ska vänta tills det är tävling här i skellefteå och i Piteå. Ja dom enkla vägarna så vi ser att allt fungerar att åka i transporten osv. Just nu vill jag satsa på att träna så mycket som möjligt och kunna känna in mig på Pajero ordentlig innan jag her mig ut på tävlingsbanorna.
Just nu är jag verkligen jätte taggad på att få träna med honom. Vi ska bli ett bra team jag och Pajero!

Amanda - Gårdagen

Igår blev båda motionerade som planerat. Började med Pikkan och skrittade runt med henne på gården men hon verkade lugn och avspänd så vi gick ner på ridbanan där det är större utrymme att rida på. För nu när jag rider igång henne vill jag rida på stora utrymmen. Så jobbade med stor volter, serpentiner och rund fyrkanten både i skritt och trav, lite springig och pigg kan hon vara men det är ju förståligt.
 
Dun red jag också på ridbanan och vi jobbade med att han skulle slappna av då han ofta känns lite spänd på ridbanan, och det är bara när det är mörkt ute. När det är dagsljus är han betydligt mer avslappnad. Tränade också på övergångar mellan skritt och trav.

Angelina - Chania

Chania är ett sto född 1997 som jag testade att rida i lördags :D
Det är Loisas häst (http://projektdressyr.blogg.se)
Tycker hon var en riktigt fin häst. Härliga gångarter och mycket stadig, så takt messig! Hon är väldigt annorlunda mot för Pajero. Tycker alltid det är så kul att testa rida andras hästar eftersom då kan man ta med sig erfarenhet från alla olika typer av hästar :D!
Chania tycker jag var en min typ av häst :D!
Angelina & Chania, så fina!!
Angelina och Chania, såå fina!!
<a href="http://projektdressyr.blogg.se" class="" onClick="javascript: window.open('/externalLinkRedirect.php?url=http%3A%2F%2Fprojektdressyr.blogg.se');return false">http://projektdressyr.blogg.se</a>
Bilder på mig och Chania :D

Angelina - Körskola

Idag så har jag risk1 på körskolan så kommer inte hinna rida idag. Så jag frågade världens bästa Hannah Mattsson om hon ville rida Pajero en sväng på Ericas ridbana, och det ville hon!
Så idag är det Hannah som ska rida min fina kille :D Hoppas det går bra för dom!
 
Jag har ju börjat på riktigt att ta körkortet nu så det är väldigt mycket att stå i och göra just nu. I morgon har jag en teori lektion och på lördag har jag körlektion.. Sen på lördag kväll så är det melodifestivalen! Ska ju dit och se det live :D!

Amanda - Snart sommar

Vadom sommaren längtar ni mest till? Här är några punkter som jag längtar extra mycket till!

- Man kan klä sig med lite kläder
- Värmen och solen
- Fota alla dessa underbara sommarbilder
- Rida på sena sommarkvällar
- Ljusa dagar och ljusa nätter
- Utomhustävlingar och utomhusträningar
- Den härliga sommarpälsen

 

Tror även det är någon mer än jag som uppskattar sommaren ;)

 


Amanda - Dagens planering

Idag planeras ridning på både Dun och Pikkan. Dun ska få jobba på ridbanan som nu är nyskottad och fin och Pikkan ska jag nog bara skritta/trava lite på gården och hoppas att hon sköter sig lika snyggt som senast. Är hon lugn och trevlig så går jag nog ner på ridbanan med henne också :)
 

Angelina - Igår

Hejsan!
Igår så red jag ut barbacka i hackamore. Var väll ute i kanske 30 min och skittade ochg travade och lite galopp bara så han fick upp blodcirkulationen. Så han slipper ha så mycket träningsverk efter helgen. Han var otroligt pigg och frammåt men samtidig väldig ''lydig''. Han är så hilma rolig att rida just nu för att han har fått så mycket energi.
 
Idag ska gullponken vila. Mamma ska ta hand om stallet och jag ska fara till Hampus ikv.
Så hoppas jag bloggar mera senare :D!
 

Angelina - Sticka ut?

Om man köper denna outfit så lovar jag att man sticker ut ordentligt. Så ett tips till er som vill sticka ut så köpt detta snygga schabrak och bendskydd. Sedan bara hitta en tröja som matchar ;)!
http://norrlandsryttare.blogg.se
 
Skulle själv vilja ha detta men plånkan säger stopp..:/

Angelina - Skola

Sitter i skolan nu och orkar verkligen inte jobba med engelskan :( Ska prata med rektorn idag om att få sluta den. Tyvärr så är det alldeles för svårt.. Klarar inte av det just nu. Håller ju på med körkortet väldigt mycket också så..
Men men det går inte alltid som man vill.
 
Idag ska jag ut och jogga Pajero lite. Han ska få röra sig bra hela veckan men inte så mycket håd jobb, utan mest bara rida på och ha de skönt och kul :D
http://norrlandsryttare.blogg.se
Min fina Kille :D!
jag älskar dig!

Angelina - Film

 

Amanda - Hur det gick..

Som jag skrev tidigare så vågade jag min upp på min galna ponny idag för första gången på drygt 3,5 månad. Eller galna ponny kan jag väll inte kalla henne men med tanke på hur hon var igår så var hon galen. (Har ni missat filmen så hittar ni den här http://norrlandsryttare.blogg.se/2013/february/amanda-filmen.html#comment)
 

Men, idag var min tjej så duktig! Helt lugn och cool hela tiden, är faktiskt riktigt förvånad. Förstod att hon skulle skärpa sig när jag satt på henne i jämförelse med longering (då hon springer själv och lös) men såhär lugn och fin trodde jag inte! Vi började med att skritta på en volt på gården, sysselsatt henne hela tiden med att ställa utåt/inåt, halvhalter, halter och gjorde bågar och serpentiner så hon hela tiden fick tänka på något. Skrittade sedan en bit upp mot skogen efter en liten skogsväg och hon skötte sig bra. Hoppade till en gång men inget annat. Travade även lite på volten på gården och även då höll hon sig i skinnet, är så nöjd över min fina tjej :')
 
Kan även skriva hur tanken är att jag ska rida igång henne är. När veterinären var och kikade på henne så fick jag inte order att skritta igång henne i x antal veckor vilket är vanligast. Han ansåg att lite muskler och kondition fortafrande skulle finnas kvar och för hennes ben är det bättre att hon får jobba med. Så jag skulle istället, några gånger i veckan, ca 3-4 rida henne intensivt i ca 15 minuter och sedan öka på med tiden. Jobba på stora volter, serpentier och efter fyrkanten och få henne att trampa ordentligt. Den här igångsättningen skulle även vara bättre för hennes hjärna då hon får komma igång och tänka istället för att bara jävlas eller busa. 
 
Så min tanke att nu till en början rida henne nån gång i veckan, mest skritt men även lite trav varje pass, få henne fokucerad på vad jag gör och hålla henne sysselsatt. Då får vi bara hoppas på att hon fortsätter hålla sig fräch. Men enligt veterinären ska det ha läkt så pass att hon ska hålla sig, ska detta komma tillbaka så ska hon lyckas vricka sig imprincip lika ordentligt igen. Jag håller verkligen tummarna på att det ska gå bra för oss nu!!
 

Amanda - Underbara ponny

Den här ponnyn har en sådan stor personlighet. Så underbar på alla sätt och vis♥
 

Angelina - Dag2

Lotta har så himla bra övningar och roliga hinder och svårigheter, tycker verkligen jag och Pajero passar grymt bra med Lotta eftersom hon ger en så mycket bra tips och pepp!
 
Dagens ridpass var ju banhoppning. Hoppade linjer och brutna linjer. Plus kombinationer. 
Pajero kändes rätt då trött i början men sen när vi höjde hindrerna enagning så piggnade han till och fick bra frammåt bjudning. I slutet hoppade vi en bana på 110. Satt som en smäck och inga konstiga grodhopp. Åh så sjukt nöjd jag är över helgen!
 
Film kommer sen :D!

Amanda - Svartafaran

Tro det eller ej men idag har jag suttit upp och ridit på min svarta fara för första gången på dryga 3 månade trots att hon bettede sig som hon gjorde igår. Hur tror ni det gick? Intresserade på höra resultatet? Kan iallafall säga att jag överlevde hihi;)

Amanda - Dun

Igår åkte jag in med Dun till ridhuset och vi dressyrade lite, batteriet var så lågt på filmkameran så fick slut batteri så ingen film blev det tyvärr. Iallafall gick det helt okej, han var lite rädd för en ''skylt'' som de satt upp och tittade på den en hel del men gav sig efter ett tag. Red mest på en stor volt men även lite skänkelvikningar vilket gick jättebra, han flyttar völdigt lätt undan skänkeln, ibland lite väl lätt så får stoppa upp honom eller rida rakt några steg. Blev inte så länge vi red då han blir väldigt svettig när han kommer in till ridhuset, men det förstår jag med tanke på vilken lång och tjock päls han har. Men han har redan ni börjat fälla en hel del!
 
Idag var vi ute och gjorde galoppintervaller. Och han var riktigt fin, pigg och frammåt. Galopperade i ett friskt tempo och gjorde ca 6 intervaller innan jag gav mig. Travade av honom en lång sträcka där vi jobbade med olika tempväxlingar och han blev riktigt trevlig. Avslutade med ca 20-30 minuters avskrittning.
 

Amanda - Kikat på kurs

Har varit på ridhuset idag och kikat på Lottakursen och oj vad jag längtar att hoppa! Vill verkligen få igång Pikkan så vi möjligtvis kan hoppträna lite till sommaren och starta någon hopptävling . Men då måste vi börja komma igång snart.

Även lite mer dressyrtävlingar skulle jag vilja starta då hon faktiskt är riktigt fin i dressyren och har kapacitet även där!


Angelina - ♥

So close to my heart....♥
 

Angelina - Dag1

Dagens kurs var superbra!
Tyvärr så laggar moviemaker väldigt mycket så jag orkar inte bråka med film ikv :(
Idag hade vi lydnads övningar och Pajero tyckte det vars usch och blä jobbigt. Men i slutet så var han verkligen super duktig. Lyssnade på minsta lilla halvhalt och gick även fram till handen :)
Så taggar morgondagen såååå mycket :'D
 
Lotta tyckte att han fått en mycket snyggare kropp nu, han ser mer sportig ut!
Åh så glad jag blev när hon sa det :'D
 
Har även varit med min vän Loisa idag! Fick testa rida hennes häst Chania. Mycket trevligt dressyr sto. Verkligen min typ av häst! :) Bilder på det kommer nog senare någondag :D!
 

Amanda - Men oftast fin

Men oftst så är hon fin och snäll mitt hjärta♥ Tänkte visa lite bilder under sommaren 2012!
 
 
 

Amanda - Filmen

Nu får ni se hur hon beter sig idag under longeringen. Hon har alldeles för mycket överskottsenergi för att ha och göra med. Har ju fått tillåtelse att prova rida igång henne men hon är ju livsfarlig, inget jag skulle vilja sätta mig upp på iallafall. Men som tur har vi fått lite lugnande av veterinären som vi ska ge henne. Iallafall så här är hon efter drygt 3 månader vila. Och även om jag har inspänningstyglar eller pisk eller något så blir det bara värre, gäller bara att ha tålamod och vänta ut henne.
 
Se filmen i 720p för bästa kvalite.

Amanda - Galen ponny

Här är en bild printad ur en film på min heltokiga ponny? Skulle ni vilja se filmen så ni får se hur hon beter sig? Kan säga att hon har så mycket överskottsenergi att hon inte går att ha och göra med, som tur har veterinären skrivit ut lugnande till henne.
 

Amanda - Gina

Vad tycker ni om Gina Tricots nya grand prix collection? 
 

Grand prix Thalita jacket
Denna jacka tycker jag är riktigt snygg och stilren, skulle till och kunna ha den som vardagsjacka utanför stallet.
 
 
 
 
Grand Prix riding breeches
Dessa ridbyxor tycker jag var enkel och stilrena, kanske en aning tråkiga. Men de vita skulle göra sig riktigt snyggt med en kavaj med gulddetaljer.
 
 
Grand prix gloves & Isabel hat
Jättegullig stallmössa som gjorde sig extra fin med loggan och toffsen på huvudet. Enkla svarta ridhandskar med loggan.
 
 
Grand Prix schabrak
Schabraken tyckte jag inte lika mycket om då jag tycker loggan var alldeles för stor, skulle räcka med hälften av vad den är nu. 

Angelina - Ny dag nya tag

Godmorgin säger jag :D! Nae men jag har redan varit upppe 06:20 för att ta ut mina ponnysar. (Benjamin,Hamilton)
Men iaf godmorgon igen! 
Idag är det äntligen dax för en hoppträning för Lotta! Känns så himla kul och spännande nu när jag äntligen har börjat kunna komma åt Pajero i galoppen. Så nu blire att köra hårt :D!
Idag så rider jag mellan 16.30-17:45 och i morgon (söndag) 09:45-11:00.
 
Så kom och kika allihop! Säljs massa fika och mackor där också!
 
 
Idag får jag även träffa världens bästa ponny :')

Amanda - Ridningen

Känns som jag helt glömt bort att berätta om när jag ridit. Har iallafall i veckan jobbat honom på banan och ridit ut. Imorgon är tanken att ta honom till ridhuset och rida igenom honom lite ordentligare, ska även försöka fixa film som jag kan visa senare så blir det även lite roligare uppdatering :)
 
Imorgon lovar jag er en dag med bra och rolig uppdatering eftersom igår och idag har stått rätt still :)
 

Angelina - En vecka

Ja idag så har Pajero stått hos Erica i 1 vecka :D. Tycker det ser ut som att han trivs kanon bra!
Tycker allmänt att när man gör i ordning honom så känns han lite lugnare och mer avslappnad än tidigare. 
Imorgon så blir det ju Lotta träning på eftermiddagen. Så laddar som tusan nu!
 
Idag belv det ute ritt med gramanen. Tycker han fungerade riktigt bra med den eftersom att han blir så finb bara man har den där. Jag behöver ju knappt använda den bara den hänger där. Han kändes otoligt fin idag. Han var väldigt pigg men samtidigt avslappnad och det känns så himla bra nu fram till Lotta träningen!
 
Min underbara!

Angelina - Nu drar jag

Hööks paketet komme då iaf idag :D Men nu ska jag dra till Pajero. Så hörs senare allihopa!
<3<3<3<3
:'D

Angelina - HAHA

HAHAHA asså mitt veckoshema blev visst inte att följa denna vecka.. Men aja blir ju ofta ändringar så nu fick det helt enkelt bli så.
Idag så hade jag tänkt fara ut och rida en sväng och typ göra lösgörande eftervägen. Typ skänkelvikningar eftervägen och hålla honom lång och låg. Sedan ska han få trampa på frammåt som bara den i traven!
Hööks paketet komme inte igår så hoppas verkligen det kommer idag för annars blir jag ledsen :( brukar aldrig behöva vänta över en vecka på hööks...:(

Amanda - Pikkans Skada

Den 23 oktober 2012 hände det, jag skulle ta in henne från hagen men hon stod helt still och vägrade gå. Min enda tanke då var ju tjuriga sto eller något sånt men sedan tog hon ett steg fram och hon nästan ramlade för att hon inte kunde stödja på sitt högra bak. Ringde till mamma direkt och hon kom till stallet. Jag kännde igenom hela benet och det var varken varmt, svullen eller hittade något sår. Dock var det väldigt mörkt ute så vi var ju tvugna på ta in henne för att se hur det såg ut. Steg för steg fick vi oss in, den lilla biten som brukar ta ca 30 sekunder att gå in tog säkert minst 10 minuter. Tillslut var hon iallafall inne och vi såg ingenting nu heller. Min ridlärare kom och kikade på henne samma kväll och trodde det kunde sitta i höften, men hon fick stå inne för natten och dagen efter kom veterinär. Nu var benet både varmt och rejält svullet också.
 
Han trodde nästan helt säkert på att det var en hovböld hon hade. Möjligtvis anade han en vrickning men nästan säker på en hovböld. Hon fick iallafall boxvila flera veckor framöver. Hovslagaren var också och kollade och trodde samma som veterinäran mest troligt en hovböld men annars en vrickning.
 
Min första tanke var fan, en hovböld. Nu ska hon måsta stå i typ 2-4 veckor mitt i vår träning. I dag om jag visste hur det här skulle bli skulle jag vara tacksam för att det var en hovböld. Den här vrickningen i ledbandet har tagit sådan tid, dryga 3 månader och allt jag vill är att ha min friska ponny tillbaka.
 
Efter många veterinärbesök, röntgen och ultraljud konstaterade det en vrickning i inre ligamentet i hovleden.
 

Angelina - Så snyggt!

Dessa schabrak fastande jag ordentligt för... Åh så sjukt snygga dom är.
kostar 499:- på http://www.horsemeup.se
 

Angelina - Galen

Ja, vad ska jag säga. Pajero var totalt galen och hur pigg som helst. Han har ju vilat 2 dagar så vågade mig inte ut i kylan. Ikväll har det varit -22 grader så red bara på Ercias ribana idag med. Är då absolut glad över det med eftersom Pajero bockade som en tok :O! Hekst serriöst visste inte jag ens att han kunde bocka. Satt dessutom barbacka så kan säga att var så sjuuukt nära att landa brevid honom. 
HAHA kul att se att det finns liv i honom :'D
 
Idag så var även hovsalagren här. Pajero började blöda ur huven eftersom de föll lös en bit. Min hovslagare sa att det hände för att det är så kallt och fuktigt så hovarna ställer om sig lite när dom kommer in i värme. Men det blödde iaf men han sa att det inte var någon fara! Och Pajero kändes då inte ett dugg ohjämn så antar att det inte var nått då :D
 

Amanda - Älskade vän

I will try, to fix you...♥

Angelina - Memories

 
Jag saknar denna oslagbara ponny som förändrade mitt liv helt och hållet. Är så glad att jag fick dig av mina föräldrar i fördelsedags pressent. Världens finaste och bästa ponny.
Jag älskar dig då nu och föralltid ♥
'
 
 
 

Angelina - Dör

Fattar ni hur snygg Pajero kommer bli? :O
Schabraket kommer troligtvis imorgon.
Huvan ska jag köpa i helgen.
Pannbandet ska jag köpa snart av Hannah troligtvis.
Och kavajen har jag.
 
ASSÅÅÅ DÖÖÖÖR SÅ SNYGGT!!! :D

Angelina - Skos

Idag kommer hovslagaren så Pajero är nuskodd för helgen roliga träningar! Så ska sluta lite tidigare rfån skolan idag och fara hem och sko honom. För då kommer våran hovslagare kl 4.
Efter det hoppas jag att mitt paket från hökks har kommit så jag kan ta med min graman på en uteritt. Har nämligen tänkt fara ut och galoppera av honom idag sedan ett dressyr pass imorgon och sen så är det ju träning.
 
När vi köpte Pajero så hade han 3or på alla hovanra. Våran hovslagare tyckte att han så VÄLDIGT lång skodd ut fast än att han var skodd dagen före han kom till oss. Så nu har Pajero bara 1or i skor :O! Han skodde ner honom till 1or så fattar inte hur han ha kunnat ha 3or förr :O Han fick ett heöt annat steg när han fick ha på sig 1orna och det är ju bara possitivt :D!
 
Har detta hänt er också?
För min hovslagare säger att det är rätt vanligt att man måste sko ner hästen när den kommer till en ny ägare :)
(bild från google)

Angelina - Diss

Måste tyvärr dissa dessa schabraken från HV POLO.. Tycker att dom brukar ha så sjukt snygga schabrak men detta sticker ju inte ut ett dugg och är inte speciella på något sätt :(
Schabraken i sig är ju inte fula eller så dom är ju stilrena men inte likt HV POLO!
Skärp er HV POLO!!!

Angelina - Min nya outfit

Har betällt hem detta schabraket så hoppas det kommer inom kort :)!
Sjukt fin Pajero kommer bli :D

Angelina - Mamma

Igår när jag var u Bureå så tog mamma om Pajero. Hon kollade även om han var svullen med det var han inte så det kändes ju skönt. Idag ska han ändå få vila. Eller ska nog ta en skritt tur men ska ändå bara ta det lugnt med min lilla gubbe :D
Har förrästen beställt ett nytt schabrak ;) mer om detta får ni veta inom kort :)

Amanda - Några saker ni kanske inte visste

Några saker ni kanske inte visste..
  • Jag har svårt att bestämma mig om jag vill satsa på dressyren eller hoppningen.
  • När jag fick Gia hade jag lite problem med henne eftersom jag tyckte hon var för stark.
  • Första gången vi skulle lasta Pikkan tog 2,5 timme och vi hade fortfarande inte fått in henne i transporten. Tränade sedan med henne varje dag i 5 dagar och efter det lastar hon sig själv.
  • Pikkan började krubbita på en tävling och har sedan dess fortsatt med det.
  • Min första ponny hette Fruttis, hon var 118 cm och även hon var en skäck. Ägde henne i nästan 6 år och nu står hon hos en familj i Piteå.
  • Gia har 115 på täcken.
  • Under åren vi hade Pedro har han aldrig varit halt och gick igenom besiktningen utan anmärkning trots sina 17 år och fick beröm för sina fina ben.
  • Jag har inte hoppat sedan Pikkan vrickade sig, alltså drygt 3 månader.
  • Ibland funderar jag på att sluta med hästar men samtidigt vet jag att jag inte skulle kunna klara mig utan. (det är dock bara vid sånna här tillfällen med skadade hästar osv. När hästarna är igång och man får träna/tävla har jag inte alls en tanke på att sluta)
  • När jag skulle välja gymnasium var jag sugen att gå på strömsholm eller flyinge men ville inte flytta hemifrån så det blev inget med det.

Amanda - Drömhästen

Hittat min drömhäst! Skråskimmel, lugn och hoppar jättefint. Dessutom står den i sverige och är inte heller allt för dyr. Startad 135. Enda nackdelen är väll att den är 170cm, så lite stor. Men nätt såg den ut. Snälla mamma :$
 

Angelina - Ridbanan

Red på Ericas ridbana igår det och pajero var så häääär fin! Han var inte alls stökig eller nånting i munnen! Red för det mesta på en volt och kände igenom honom. Tycker han känns lite extra stel i högervarn nu när jag börjat komma åt honom. Så det är bara att träna mer på högervarvet.
Red i mycket galopp och han var så himla avslappnad trotts att det snöade vilt och blåste endel. Duktiga hästen!
Idag ska han vila och Mamma ska mocka åt honom. Jag mockade hemma imorse till Mamma i vårat stall så då för hon fara och mocka åt Pajero.
 
funderar även på om att han ska få vila på onsdag ock eftersom han var lite svullen vid kotan. Men efter jag hade ridit så var allt borta. Men vi får väll se. Tror bara att han inte rört sig så mycket i hagen så han ´har väll fått lite dålig cirkulation i benet. Plus att han har mycket mindre hage nu så kan ju faktiskt vara det. Men jag får hålla utkik på detta ett tag framöver nu. Mamma ska kolla om han är lite svullen idag med. Men det var så lite att jag vetinte om det änns kommer tillbaka.
 
Nu ska jag inte sitta och nöta ut er längre, ha en bra dag!

Angelina - bjussar som fan..

Hahaha bjuder verkligen på denna filmen :S!!!
 

Amanda - Kvällspass

Ikväll motionerade jag Dun lite på banan, var snöigt och blåste en hel del så blev bara ungifär i 20 minuter men han känndes riktigt fin även idag. Jobbade med 15 metersvolter, skänkelvikning, ökad trav och tempoväxlingar.
 
Något jag tycker är bra med de flesta hästar jag ridit är tempoväxlingar, de kommer igång med hela kroppen och får ofta ett trevligt steg, bra frammåtbjudning och lätt i handen. Det jag gör är att ligga på en stor volt, trava samlad trav, ökad några steg, arbetstrav, ökad osv. Hela tiden olika tempoväxlingar, är även bra för att få hästen uppmärksam och lyssnar. Går även att göra samma sak i skritt och galopp.

Amanda - mys

Ikväll har jag tillbringat kvällen i stallet oh pussat på mina hjärtan. Kändes riktigt välbehövligt och alltid lika mysigt.


Angelina - Veckoshema

Måndag: Dressyr
Tisdag: Vila/skritt
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Galoppträning
Fredag: Lösgörande/dressyr
Lördag: Lotta träning markarbete
Söndag: Lotta träning banhoppning/linjer

Amanda - Matcha enkelt

Något jag tycker är riktigt snyggt är att matcha enkelt, och det kan du göra med dessa boots från professional choice. Finns i flera färger så går säkert att hitta ett färg som matchar ditt schabrak. Någon jag tycker är riktitg snyggt är att matcha med schabrakets passboal. Ex ett grått schabrak med royalblå passboal och royalblå boots. Hur snyggt skulle de inte vara?
 
http://norrlandsryttare.blogg.se
 

Amanda - Gårdagens dressyrpass

Gårdagens dressyrpass blev inte som planerat, skulle ju som sagt rida i dressyrspecialen istället för Saga och tog förgivet att den började 1530 som den alltid tidigare gjort men hade visst bytt tid. Så var ju en halvtimme sen till lektionen så känndes inte alls värt att gå in mitt i lektionen och rida i 30 minuter så istället red jag honom ute op gårdsplanen som är stor så gick bra att rida.
 
Riktigt fin var han också! Jobbade på riktigt bra med fin bjudning. Jobbade med övergångar mellan trav och galopp och en hel del skänkelvikningar. Är riktigt nöjd över honom!

Angelina - Hoppningen

Igår så hoppade ju jag på ridhuset och tycker vell att det gick hyffsat bra. Erica tyckte jag hade så långa läder när jag hoppade så jag kortade dom 2 hål och jag tyckte det blev kanska svårt att hålla balansen då. Men det är bara att träna och se. Kunde då iaf inte få sämre balans xD!
 
Men iaf så hoppade vi först studs sen 4 galoppspårng till ett räcke. Sedan så hoppade vi en 3 kombination med 1 räcke och 2 oxrar. Allt gick igentligen bra men jag kände att när jag inte hade så bra balans så blev jag lite rädd... hoppade 120 men det kändes som 160.... Men hoppas jag inte blir feg nu till helgen då det är Lotta träning.
 
Vecko shemat kommer upp senare!
SÅÅÅÅ snyggt vill haaaa :(

Angelina - Godmorgon!

Pajero hälsar er godmorgon!
Foto: Hannah Mattsson (http://teamha.blogg.se)
 
Han är ju bara världens sötaste häst!
Idag ska jag nog bara ut och rida en sväng. Film kanske dyker upp från gårdagens hoppning men vi får se är inte helt nöjd med hur jag red. Men text livar jag kommer :D

Angelina - Mer imorgon


Angelina - Stärka galoppen.

Stärka galoppen.
Så här har jag jobbat med Pajero när jag har stärkt hans galopp.
 
Övning1: Ute ridning med galoppfattningar från skritt. Fatta Galopp från skritt galoppera 6 srpång sakta av igen fatta igen 6 galoppsprång skritt osv osv så gör du det i båda galopperna tills du känner att hon/han blir trött och tycker det är jobbigt. Då kan du ge dig.
 
 
Övning2: Använd gära en graman så du kan få hästen att hålla huvet så lågt du kan medans den ska galoppera i 2 min. Stå upp i sadeln och försök att hästen ska vara så rund som möjligt och galoppera i ett ganska högt tempo. Gramanen/inspänningstygeln är till för att du ska kunna öka galoppen utan att hästen drar upp huvet och drar iväg! Sen så galopperar du 2 min skritta 2 min galopp 2 min skritt 2 min tills du känner att hon/han är trött och inte orkar mer.
 
Övning3: Också bra att ha graman så att hästen inte drar upp skallen och drar iväg. Du galopperar i ett vanligt tempo öka 4 galoppspång och ta tillbaka till vanligt tempo, öka 4 galoppsrång och ta tillbaka till vanligt tempo. Detta är också bra för att få hästen mer känslig för skänkel att det måste kunna lyssna på att verkligen ta i och gå på frammåt och även kunna samla sig igen. Det är väldigt bra med tempo växlingar!
 
Har ni några bra galoppövningar ni vill dela med er om? :D

Angelina - Lisabeth

Har nyss kommit hem efter en prommis med Vilda. Vi gick till Pajero och mockade och fixade allt hö osv. Sen så gick vi hem igen. När jag kom hem så såg att Lisabeth satt och red på lilla Benjamin :D
Så nu bjuder jag på lite bilder på Lisabeth och Benjamin.
 
 
Han är igentligen inte så tjock bara det att han fruktansvärt mycket päls :O

Amanda - Dressyrträning

Idag ska jag rida för en tränare för första gången på evigheter! Ska nämligen rida i dressyrspecialen med Dun idag. Vi får se hur det går och hur länge vi orkar, ifall vi orkar hela lektionen ;) Uppdaterar mer senare!

Angelina - Dagens planer

Just nu är jag i bureå (hos min pojkvän) så ska fara hem kl 11:45 till stan sen hämtar mamma mig i stan så jag kan komma mig hem till kusmark. När jag har kommit hem ska jag stanna tvärt hos Erica och mocka Pajs box och göra lite Hö säckar.
Hem äta och bara ta det lugnt till typ 7 sen ska jag fara in med Pajero till ridhuset och ha lite hoppning hade jag tänkt. Så typ så ser min dag ut :D

Nu till helgen är det Lotta träning igen :D! Så ska lägga upp ett veckoshema för Paj imorgon eller idag. Har iaf börjat klura ut hur jag ska göra:)

Ha en bra dag alla! Tror de kommer mer inlägg sen!


Amanda - Få din vita ponny VIT

Många har problemet att hålla sin vita ponny vit då hästar (som de flesta andra djur) gillar smuts;) Jag har själv aldrig haft en skimmel men har ju haft två skäckar, Fruttis min första ponny och så Gia. Och det händer ju rätt ofta det är svårt att få bort fläckar som syns väl på den vita pälsen så därför tipsar jag er om Skimmelschampo eller Sivlerschampo. Silverschampo är det som vi människor använder i våra egna hår för att få bort oönskade gula toner, så det "bleker" alltså håret. Passar pefekt om hästen har någon kissfläck på sig eller liknande. Jag tycker silverschampo är nog så bra, om inte bättre än silverschampo. Men Silverschampo är dyrare, och eftersom skimmelschampo är gjort för en häst kan jag tänka mig att produkterna passar bättre till hästens päls. Men man får  helt enkelt prova sig fram vilket man tycker bäst om :)

Här ser ni några flaskor med Skimmelschampo längst till vänster och Silverschampo längst till höger!
 

Amanda - Vad vill ni läsa om?

Jag har jättestor bloggtorka, skriv gärna vad ni vill läsa om eller om ni vill se några speciella bilder? Vad som helst!

Angelina - Nyaste/beställt

Mamma kom hem med detta till min fina pojk idag :D
Ett schockemölhe innetäcke! Plus igår fick jag 4 boots, och hv polo ridhandskar.
Sedan så har jag beställt detta från hööks :)
En långärmad piké från Hv Polo
Ridhandskar från CRW
Ridsockar från JH collektion
Grimma från Claridge house
En rundsydd gramantygel (hjälptygel)
Sedan ett par gröna boots :D
 
Tack världens bästa Mamma!!!!♥
 

Angelina - Så mycket att göra

Har haft fullt upp nu med hästflyttning och ridning pojkvän och kompisar så har inte ens hunnit sitta vid datorn. Men nu fick jag lite tid över :D
Igår så fyttade Pajero till Erica. Flytten gick superbra och han har redan kommit överänns med sina polare i stallet! Det står 5 hästar i stallet. (Maggan,Lisel,Ville, Tino och Pajero :)
Idag så red jag på Ericas bana och det gick väldigt bra. Han har verkligen börjat muskla om sig och har blivit mycket finare i handen. Rider just nu på ett tvådelat bett som jag tycker han fungerar väldigt bra på!
 
Världens snällaste Olivia fotade mig idag :D
 
Har världens finaste häst. :')

RSS 2.0