amanda-min kamera

Har tidigare fått en kommentar som ville jag skulle skriva vad jag fotade med och tips när man fotar tex hästar och hundar :')
Så tänkte skriva lite kort om det!
Jag fotar med mig Nikon D60, som jag tycker fungerar alldeles utmärkt att fota med på hästar och naturen osv, en bra kamera för mig då jag inte kommer bli någon proffsfotograf tex ;) haha.
Sen fotar jag med det vanliga objektivet som följer med kameran när man köper den och så fotar jag med ett zoomobjektiv, ett sigma DG 70-300mm. Oftast det jag andvänder när jag fotar djur.
Tips att fota hästar eller hundar, eh ja de beror väll på vad man vill ha för ''typ'' av bilder. Tex fina bilder på huvudet, då tycker jag om att ha en fin bakgrund och att hästen eller hunden ser ''vaken'' ut, gärna öronen frammåt och huvudet lite högt. För att få dom så, skramla med lite godis eller gör något roligt ljud så brukar dom titta till lite extra mycket. Vill man ha busbilder, en hund är ju lätt att busa upp och man kan säga stanna sedan ropa på den så att den springer mot en tex, men en häst är ju lite svårare.. Ibland är dom ju redan på bushumör och det är då man passar på att gå ut och fota dom, annars är det väll att springa runt lite själv så brukar de nästan smitta av sig på hästarna, lite olika från häst till häst. Men när man fotar ett djur är det lättare att vara två personer så man kan hålla bra koll på kameran så får någon annan sköta djuret.
Några fler frågor?:)

angelina- brrrr...

Asså det är isklatt ute ligger runt 17 till 19 minus... Men jag red båda idage endå. Red ut på Vannis travade mycket och for brönen. Lät henne galoppera på i ett ganska bra tempo idag. HAHA hon är så söt för när jag bara låter henne springa så gör hon galopp om byten helatiden xD! jag tror att hon gillar att göra de. Speciellt av sig själv. Det var en mysig sväng men kall...

Sen red jag Bella bara lite på gården i kanske 20min. Och hon var sååå bråkig. Hon ville ingenting! Så jag testade lite olika grejer och sen gick hon hur fint som helst:O Mamma sa att hon såg riktig trevlig ut osv:D Galopperade bara lite inte mke. Hade ju tänkt låta henne vila idag men jag var så sugen att rida idag även om de var kallt :]!

Tagga hoppspecialen med Bella i morgon!:D


Älskar julen!♥
Mer uppdate i morgon!

amanda-iskallt

Det är helt seriöst iskallt ute! Typ -19? så går nästan knappt att rida..
Pikkan fick vila idag igen, så blir andra dagen i rad för henne, fast det gör ju ingenting eftersom hon är unghäst, och rider henne endå bara 4, max 5 dagar i veckan eftersom hon är så ung.
Däremot for jag och adelina ut och red, så då tog jag gia. Blev en uteritt i mörkret, och ja jag är väldigt mörkrädd men det går bra då någon fler följer med. Gia var jättefin =) Blev kanske 30-35 minuter i skritt och trav, var för mörkt för att galoppera, man såg ju knappt vars man red, hahha:$
Imorgon kommer det antingen bli kort dressyrpass/longering eller vila för gias del, kommer bero på vädret osv.
Pikkan ska på hoppträning, så då får jag rida inomhus iaf!



amanda-skillnad på pikkan


angelina-filmen

Hahah asså jag vet inte om man kan kalla det bock men det var tur att jag iaf satt kvar xD!
Buset är i början av filmen :)!


HAHAHAHA!

amanda-bildbomben

Nu kommer bildbomben på Pedro och Uno från igår :')
bilderna är oredigerade.

























Nu orkar jag inte ladda upp fler, det får räcka. För att komma till adelinas blogg, tryck här!
Och nu får ni se till att kommentera bilderna =)

angelina-stan

Hejsan!
Idag for jag direkt till stan efter skolan så jag hinner inte rida nått. Asså det är kolmörkt ute nu :O! helt sjukt. Och så är det -15.. galet kallt tycker jag. Ibalnd är det jobbit att bo i norrland.
Jag tror att Bella ska få vila i morgon med. Ska iaf ha henne på hoppspec på onsdag. Tror inte hon dör av att vila 2 dagar i rad. Vanillin ska iaf ut i morgon:)!

Bilder som jag lovade
Foto: Mamma














Hon vart lite pigg i bland och då jag skulle ta tag i henne så lätta jag i rumpan xD!
Kan ju medela er att hennes galopp är väldigt skumpig i djupsnö och barbacka;D







Finaste Vanillin!♥

amanda-pedro & uno


Vill ni se fler bilder på pedro & uno som jag fotade igår?=)

amanda-outfit


amanda-nyrakad

Idag red jag Pikkan i ridhuset, blev inte alls länga utan bara typ 20 minuter. Fast red då lite hårdare pass med henne, mycket galopp och trav :) efteråt verkade hon trött endå.
Hon känndes jättefin vissa stunder och inte så bra vissa stunder, hon blev lite tjurig ibland men när hon väl slappnade av och blev sammarbetsvillig var hon superfin!
Eftersom jag tävlade gia igår så fick hon vila, tanken var att jag skulle ut och gå med henne men det var så kallt..
Men jag har rakat henne idag, och så söt hon blev! Och det gick jättebra! Hade tänkt att raka hennes namn på rumpan, eller ''gia'' då, men det blev alldeles för svårt så det fick bli ett hjärta istället! Och det gulliga är att halva hjärtat är brunt och andra halvan vitt eftersom hon är skäck:]
Imorgon ska båda få vila. Efter en tävling brukar mina ponnyer oftast få ta det lugnt i två dagar.



Ponnyerna idag i hagen :)

angelina-bus polle

idag så red jag vanillin i djupsnön. Hon var galet pigg och busig. Efter jag hade galopperat en gång så började hon bocka som en dåre haha jag var barbaka och jag höll på att ramla av haha jag for fram på hennes hals men sen drog hon upp skallen och jag kunde sätta mig till rätta. MAMMA FICK FILM PÅ DE:D! så kommer troligt vis lägg ut de ;)
Bella hade jag på dressyrspec idag. Hon var superfin. vi hade galopp träning. Galopp från skritt och förvänd galopp. hon var super duktig. jag är super nöld över henne idag. Hon har bligivt så duktig på galoppfattningar nu. lilla tjejen!!
Bilder och filmer kommer i morgon för jag är hos Simon nu:)

Hejs!!♥

amanda-fota

Nu ska jag ut och fota våran lilla vovve, ska också hjälpa adelina att fota vinterbilder på Pedro :) Det är ju inte så lätt att hålla i en häst och ta kort samtidigt ;)
Så det kommer nog upp bilder sen, om ni vill se de förstås?

amanda-mina ponnysar ska bli friserade

Imorgon, eller ''idag'' eftersom kl är över 12, men endå så vill man ju säga imorgon eller hur?:$
Hahah ja, iallafall imorgon någon gång så ska klippmaskinen fram och så blir det att raka gia, hon behöver det nu verkligen! Ville inte raka henne innan maskeradhoppningen idag eftersom vi skulle vara typ bondefamiljen passade hon så bra att vara lurvig. Men imorgon blir hon naken! Har dock inte bestämmt hur jag ska klippa henne, och vill också ha någon symbol, kanske ett hjärta? eller skriva GIA på rumpan? :]
Sen behöver jag också klippa Pikkans man, det är så lång nu, så det kommer nog också bli imorgon :)
Ska sova nu, godnatt!

amanda-outfit


angelina-maskeradhoppningen.

Idag tävlade jag ju som sagt med båda mina ponnyer! Detta var Bellas första tävling och det gick SÅÅÅÅ bra :D! felfri runda! 60cm dock. Hon tänkte vägra på 6an men hon hoppade det stilla stående istället. Jag trodde hon skulle värga flera gånger. efter som att det var maskeradhoppning så var det ju jätte läskiga hinder men hon hoppade så bra endå:')!
Hon är ju lite vinglig och bryter av lite grann i bald till trav med hon är inte så stark än! Vi var utklädda i rosa!:)
Finaste tjejen!♥


Vanillin hoppade också bara 60cm man fick inte välja höjd. Men med henne hoppade jag jockerhindret. (det är ett hinder där man kan käna extra poeng) det är ett lite högre hinder. det låg på 85cm. Vanillin hoppade hela banan utan problem. Men det var det att det var ingen omhoppning utan man skulle köra fort helatiden! Så det var verligen superkul! Amanda viste inte hur man hedde på film först så det blev bara med 3 skutt med det är mer än inget! Vi var utklädda till Drängar!:D
Fart ponnyn!:D♥

Vi kom 3a i hoppningen och 1a i utklädningen :D Det var lag. Jag Nellie Amanda :D!
Med Bella var jag utom tävlan:)!

Mina ponnyer var så fina idag ;*!
KOMMENTERA!

amanda-maskeradhoppningen

Maskeradhoppningen idag, det var jättekul =D
Vi var då drängar, jag angelina och nellie, angelina hade vanillin och nellie dodde och jag på gia :)
Först gjorde då vi våran ''showdans'' sen blev det själva hoppningen.
Gia var taggad och tyckte det var jättekul, så jag lät det mest gå undan lite eftersom det både var på tid och poäng för varje hinder, sen fanns då jokerhindret som var LC+5 och hon hoppade allt ihop galant, så duktig flicka =D
Är jättenöjd med henne idag!
Vårat lag vann showen+bästa utklädnad och kom 3:a i själva hoppningen =D


Piggelinponny :$ hon blev lite småtaggad av musiken :]
Haha dissa mina fina kläder, jag var piga (A)

norrlandsryttare-vi äg

HAHA vi kommer äga imorgon =D
*ni får inte skratta åt oss:]*

amanda-dåligt

Åh vad jag uppdaterat dåligt den sista veckan, jag ska bättra mig, jag lovar!
Idag var vi lediga, alltså ingen praodag för mig, så jag sov hos nellie inatt, kom hem typ halv 3 och då gick jag direkt ut till stallet och gjorde Pikkan klar för uteritt. Red efter lottas väg och plumsade även lite i snön, gick jättebra =D
Sen efter red jag Gia, vi red samma väg, sen över lägdorna i snön och sen efter vägen tillbaka, sen red jag lite på banan efter uteritten, gick över kavalettirna några gånger. Sen är det ju maskeradhoppningen imorgon så jag ville känna något språng på henne, så hoppade först några språng på 70 cm sen hoppade jag 2 gånger på 85 och det gick kanon! Känns bra till imorgon =D


Förrästen, jag har klippt gias lugg kort, rakt av, hon är så söt i det så jag var tvungen :]

angelina-gör om mig:]!

HAHAHA rubriken säger allt! Nu har jag just haft operation göra om Bella! Nu har jag klipp hennes man och rakat henne och klippt hennes lugg. Så nu är hon snyggare än någonsin:D!


Säms bilder men det är mobilkamera:D!

Belv ingen ridning i dag det blåser och snöar som bara den... Mamma värgade släppa mig från gården för hon vet ju sjukt galen Vannis är när det blåser och snöar mycket. Sen så vet ju inte hur bella är men jag ska iaf rida dom i morgon lite sen är det ju tävlingen på lördag :D! TAGGAAAA:D!♥

amanda-markarbete

Blev markarbete för båda ponnysarna idag:'), blev kavaletti.
Började först med Pikkan, och eftersom hon har en enorm engeri just nu så longerade jag henne i ca 5-10 minuter innan jag hoppade upp. På uppvärmningen gick det faktiskt bra, bättre än de brukar gå. Hon hittade inte på några dumheter iaf, lite pigg var hon men det är ju klart hon får vara. Själva kavaletti förstod hon inte alls i början, men det gick bättre och bättre i slutet, då slutade jag med det och red lite dressyr istället och då blev hon jättefin!
Sen red jag Gia, och blev då även kavaletti för hennes del. Vi har inte ridit det på ett tag men endå så var det inga problem för henne med det=) På uppvärmningen var hon jättefin, och faktiskt hela tiden, är jättenöjd med båda ponnysarna idag! :')




angelina- nu ska jag snart ut

men först ska jag berätta om min gårdag!

Praoar ju på ridhuset tills i morgon och nu jar jag varit där i snart 2 veckor. iaf igår så red jag 4 hästar... red först på min prao 3 st. Fick rida en gammal häst som heter Lola. Hon är 19 år och är sjuktfin. Jag tycker hon är jättefin och trevligt häst. Sen fick jag rida en stor häst igen. Han heter Cojak. Han är en Nordsvens/arab. Han är så sjukt cool att rida. Han var hur fin som hellst i galoppen:O! fast än att han är jättegrov. Superhärlig häst! Sen fick jag rida en av ridskolan yungsta ponnyer. Hon heter Pernille. Hon är superfin men har mycket att lära. Hon är född 2004 och komtill ridskolan nu i höstas! Så väldigt ny! Men hon är också super trevlig!

Sen slutade jag kl 2 och då missade jag bussen så jag gick till mammas jobb och va med henne till halv 4 sen äkte vi hem och då for jag hem och vila. Sen hade vi fys träning med Therese Gustavsson sen for jag hem med Olivia och red mina ponnyer. Olivia fick ha Bella för engångs skull och jag tog Vanillin. Olivia fick ha sadel men jag och vannis körde utan! Hur mysigt som hellst. Belv alla gångarter och det kanske blev en 40minuters ridtur.

Jag måste säga att jag tänker att vara med på hopptävlingen med både bella och vannis nu på lördag! Det är ju bara en maskerad hoppning så det borde ju gå ganska bra men jag kommer inte ens förvänta mig att komma runt banan med Bella;)! hon är ju så sjukt tittig:O! Men vi får se hur de går ;)!

Nu ska jag ut i stallet och raka mina ponnyer :D! Eller vi får se om det går på Bella måste ju lixom de före tävlingen på lördag!!

Fyfan för min sitts på denna bilden......


amanda-tränat

Har fått ett ordentligt träningspass nu, känns skönt!
Vi tränade muskler i armar, lår, vader, rygg, mage, rumpa osv, ja typ allt! Många olika övningar osv och vi höll på i ca 1 timme. När jag bestämmer mig för att träna själv då blir de typ 10 min, knappt de och då ger det inte så mycket. Så får räkna med träningsverk imorgon!
När jag kom hem gick jag direkt ut i stallet och gjorde gia klar. Blev dressyr på bnan idag och det gick jättebra =D
Tränade mest serpentiner och övergångar.
Imorgon vet jag inte vad jag ska göra med hästarna, men funderar med markarbete för båda två, men vi får väll se!:)

amanda-teori

Ikväll har vi teori på hoppspec, fast jag vet inte om vi typ skulle ha nå träningsgrejjs sen, haha nä men vi får väll se vad det blir:)
Pikkan har vilodag igen ikväll och sen ska jag rida bara lite lösgörande på gia nere på ridbanan.
uppdaterar mera sen!

angelina-sjut söt häst hahaha :D!


amanda-bildbomb

Här kommer den lovade bildbomben från i söndags :')





















Nu får det räcka, vill ni se fler så får ni kolla på bilddagboken, på amanda-sl
Förrästen, vad tycker ni om Pikkan i rött?=D och vad tycker ni om henne helt och hållet!? Kommentera!

amanda-ridit

PIGAN:
Först red jag Pikkan, blev ett pass på ridbanan, bara att rida igenom henne lite eftersom hon har haft en sådan enorm överskottsengeri sedan snön har kommit och det börjar bli kallt, hum kanske sänka ännu mer på kraftfodret!?
Iallafall i början gick det inte bra, hon var överpigg som vanligt men efter ett tag så gick det jättebra! Och galoppen var en jättehärlig känsla, supernöjd med slutet av ridpasset, men eftersom de gick så bra slutade jag :)
PEDRO:
Sen medans jag red pikkan lite kom adelina ner och longerade pedro, så efter ett tag gick jag ju upp med pikkan sen gick jag ner igen och medans hon longerade så fick jag hoppa upp och typ balansträna :] HAH men det var kuligt!
Sen red jag lite själv på honom ca 5 min i slutet.
GIA:
Henne red jag ut på, eller inte ut i skogen men blev iallafall inte på banan, hon fick komma ut och de märktes att hon uppskattade de! Först skruttade jag fram runt några lägdor i snön, sen red jag efter kanten av vägen, travade ganska mycket endå, hon hade öronen rakt frammåt nästan hela tiden :')
Och det var ju fullmåne ikväll så det gick faktiskt riktigt bra, man såg då iallafall.


Pigan                        Pedro                        Gia

angelina-hästfridag

Idag när jag komm hem från praon så gick jag ut i stalööet direkt och gjorde klart. Så allt är klart för i morgon. I morgon ska jag försöka få med Olivia med på en tur!

nu kommer simon så måste gå nu!

amanda-remont

Eftersom Hööks remontträns med vitt foder under och över nosgrimman blev utsålt så  undrar jag om det är någon som vet vars man kan få tag på remont med vitt foder under och över nosgrimman och pannbandet, ungifär liknande som på bilden!?:)
Skicka gärna en kommentar med sidor isåfall, ifall jag hittar något jag verkligen villl ha så länkar jag eran blogg =D
Så de är bara skicka länken på sidor !


amanda-gia

Ikväll red jag gia på banan, blev lite varierad träning.
Red fram på volter och fyrkanten i alla gångarter, sedan tränade jag rygga och även framdelsvändning och sen direkt galopp efteråt, och det gick super :)
Sen hoppade jag lite och det gick både bra och dåligt hhaha (a) nä men jag är endå nöjd med henne idag.
Känner att hon hoppar betydligt bättre då jag håller om henne, ibland har jag lust att inte hålla om och släppa alldeled för tidigt och då blir de inge bra..
Menmen, får träna vidare på det :)


finaste!

Lovade ju bilder på Pikkan, men kommer skjuta upp de tills imorgon då det tar 100 år att ladda upp en bild:$
Men ni får iaf se en ovisad bild på gia :*

angelina-blåsigt

När jag kom ut så märkte jag att det blåste som bara den. Och Vanillin hatar när det blåser så jag satte på henne hennes skritttäcke och så fick hon en huva. Så då gick de ganska bra endå! Hon var superfin idag, travade runt på en volt i som uppvärminng och var sjukt mjuk i halsen och kroppen. Stälde henne både utåt och innåt i volten. Det är superbra för att stärka däras sidor! Sen galopperade jag lite. Hon var galet pigg hon bockade kanske 3 ggr på rad^^ bus ponny! hon blir också lite galen när det blåser ute. Sen avslutade jag med lite skänkelvikningar och hon var så hääääärrrrrrrrrr fin :')!♥




med det säger jag GODNATT!♥

angelina-bilder

Hejsan!
Idag for jag ut på Bella direkt jag kom hem från praon. Jag praoar ju på ridhuset i ers. Men iallafall. Bella var taggad i dag och kunde nästan inte skritta :O! inte likt henne hon som tycker att det ät jobbit att gå från gården. HAHA men iaf.. Skrittade fram enda till byn sen så travade jag lite på en lägda sen galopperrade jag upp för en backe. Sen så skrittade jag hem i kanske 20min? Belv 40 min sammanlagt som jag red. Bella var superfin i galoppen i dag. Jag brukar måsta driva som en dåre när vi är ute och rider för att hon är så sjuk tittig. Men det gick finnemang i dag!

Ska bara rida lite plumssnö med Vanillin snart. Sen ska jag ta in mina bebisar!♥
Bilder från gåraden som ja lovade!

Vanillin min finaste:')♥





















Beauty For Bell sötaste:')♥









Min ponnyer är så fin tycker jag iaf ;)!♥

Ha en bra kväll.
/Kram angelina


amanda-nu=rida

Har en ny praoplats denna vecka, så lär inte skriva något om den då den inte handlar om hästar, men jag och nellie var där första dagen idag och de var väll lättroande :]
Nu alldeles snart ska jag ut och rida, blir antingen uteritt eller dressyr på banan, ska ha gia. Blir uteritt om det är fullmåne för då kan man se, är det inte de så är det så mörkt.. Igår var de då de, har inte kollat idag :$
Pikkan ska vila idag, kanske longerar henne en kort stund på gården bara för att få bort lite överskottsengeri ;)

Angelina håller på att skicka bilderna från igår nu, så ikväll kommer dom hoppas jag =D så håll utkik.

angelina-dagen

Hejsan!

Idag så hoppade jag Vanillin lite. Ska inte hoppa henne nu på hela veckan för att jag ska tävla henne i maskeradhoppning på lördag. Blir bara en 60klass men men;)!
Hon var as fin vi hoppade i djupsnön, eller det var typ inte djupsnö utan det var lite snö bara. Hon plumsade ju inte direkt.   Vanillin var verkligen fin!

Bella hade jag på dressyrspecialen. Det gick bra men hon var lite jobbig ibland. Vi hade sluta idag. Hon fattade vad hon skulle göra men hon oekade inte speciellt mycket. Hon har så sjukt mke päls så jag måste troligt vis raka henne nu i vinter för att hon ska orka vara i ridhuset.

aja men bilder kommer i morgon!

amanda-hoppat

Idag hoppade jag ju som sakt Pikkan, i början gick allt åt skogen, orkar inte ens bertätta, dom som är nyfikna får väll fråga privat ;)
Och det var då jag inte ens hade ridit fram ordentligt, men sen red jag fram lite längre och det gick bättre och bättre. Själva hoppningen gick kalasbra =D Hade ett litet räcke sen ett galoppsprång sen en oxer, sen hade jag också ett enkelhinder som var ett räcke så jag kunde hoppa i båda varven. Oxern kunde jag bara hoppa i vänster varv.
I slutet hoppade jag upp henne en aning så de slutade väll nått språng på 1 meter, och det hoppade hon lätt! Duktiga flickan!
Angelina fotade, har inte fått bilderna ännu så en bildbomb kommer förhoppningsvis senare ikväll, annars imorgon!
Sen for vi hem till angelina och jag fotade när hon red Vannis, så de kommer bilder från det med, även på bella tror jag då jag följde till dressyrspecialen och fotade. Fotade även på adelina och pedro så hon lär väll också lägga ut några bilder HÄR senare! :)
Gia har sin välförtjänade vilodag idag! Har glömmt att säga att det blir gia som följer med på tävlingen på lördag, inte en sån jätteseriös tävling men superkul kommer det att bli, det är en maskerad hoppning på 60 cm :] Fast är också ett joker hinder som liggere på LC+5. Vi får väll se hur gia känns, har ju inte tävlat på ett tag =)
Våran utklädnad får ni se senare på bilder, men ni ska veta att vi kommer vara snygga ;)

(FUNKA INTE ATT LÄGGA UT NÅ BILDER)

amanda-kommentar

hejsan:))
Är hampus ridskolehäst?

SV: Ja, hampus är en ridskolehäst :)

amanda-underbar ponny tillsalu

SORINO TILLSALU!
Världens finaste och mysigaste ponny är nu tillsalu, (Loisas ponny) som jag pratat om tidigare här i bloggen.
Han är en maxad C-ponny valack född 1998. En pigg och glad ponny som bär sig bra med potential för de högre dressyrklasserna. Lovord från tränare. Hoppad 120 med ryttare. Älskar uteritter uteritter, 100% trafiksäker och van vid det mesta. Helt okomplicerad vid alla tillfällen. En ponny med enorm personlighet!
En ponny för dig som vill satsa i dressyren, skulle även passa som läromästare. En ponny att ha kul med som blir vad du gör honom till! ALL utrustninge medföljer, allt i mkt fint skick.
REGIONAL LA DRESSYR / LOKAL LC HOPPNING

Maila för mer info eller ring
[email protected]
0768486558
Endast seriösa, lånas EJ ut på foder.
Välkomna att provrida! Hem viktigare än pris.






Det är är en ponny som jag gärna själv skulle velat ha om vi hade haft plats åt honom, han är världens finaste ponny!♥

amanda-bilder

Här kommer lovade bilder, både några från dressyren med pigan för eva i onsdags och även från praoen då jag red rusty och lordy :)

RUSTY:





LORDY:




PIGAN:













Och så får ni en bild på sötgia :]


amanda-fullt upp

OJOJOJ, förlåt för usel uppdatering.. Har bara inte haft tid.
Igår kväll for jag hem till Nellie då jag skulle hoppa hennes varmblod Skrutten. Han är finast! men fick dessutom åka på en flygtur i backen.. Jag har inte ramlat av sedan Sorino förra hösten.
Ja, men hade hoppat på hindret i trav några gånger sedan tog ja de i galopp och då hoppade han av jättetidigt och efter hindret bockade han och jag tappade balansen, sen tvär rusade han åt sidan så min balans blev ännu sämre sen föll jag av, HAHAHAH :$
Sovde hos nellie inatt och idag for vi ut och tolkade på han, angelina var också med och det var jättekul =D

När vi kom hem så for jag och angelina och adelina ut och red, adelina på pedro, angelina på gia och jag på pikkan och de gick väll bra :) Blev en uteritt och lite på lägdorna.
Sen följde jag angelina hem och red vannis och bella, jag red vannis och de gick väll också bra=D


^ jag och skrutten i sommras!

angelina- hästdag!

Idag var jag först hos Nellie och tolkade efter hennes häst Lord danellie. Det var superkul och det gick hur fort som hellst:DJag och Amanda satt på en madrass och Nellie red på ''Skrutten'' Som han då kallas:D måste göras om!

Sen följde jag amanda hem och red Gia. Hon var väldigt taggad. VI red ut med Adelina och pedro och Amanda hade pikkis. Gia var sjukt taggad idag. Jag har inte ridigt henne på jättelänge, så det var superkul att få sitta på henne i dag :D!

Sen följde Amanda mig hem och då red hon Vanillin och jag red Bella. Vi for brönen och sen ner på ridbanan och över allt runt hela byn typ. Det var mysigt och Bella var PIGG! Vannis var mer taggad ;)!

I morgon ska ja fota Amanda och hon mig :)!
Så massor med bilder kommer i morgon!=)

Bild på vannis från i sommras när vi badade :D!<3

amanda-outfit


angelina-hoppning skräckhinder

Hejsan!
Idag hopade jag vanillin. Vi hoppade skräckhinder. Hon tyckte det var lite läskit :)! Men inte mke ;)!
Hoppade några språng och hon kändes fin osv osv. Vi hoppade bara hinder på 50-60 :]! Men det var kul endå:D!

Bella for ja och plumsade i djupsnö med :]! Hon är såååsöt :D! i morgon ska jag troligtvis ut och rida på båda eller så kommer det komma nått imellan;)!

Film från idag;*!

Kram angelina!

amanda-hampus,lordy,gia

Har ridit tre stycken pollar idag, hampus och lordy på praoen och gia hoppade jag med efteråt!
Hampus var inte rolig i början, huvudet i luften och bara sprang på, dessutom stark. Sen i slutet blev han mycket mycket finare, gick i en bra och avslappnad form och i bra tempo :) Är faktiskt nöjd! Har ridit honom några gånger tidigare i hoppspecielan, så ni kommer säkert känna igen honom!

Jag och hampus på en hoppspecial i sommras, på intervallträning.

Sen fick jag rida Lordy, honom har jag aldrig ridit, han är ju också en storhäst så man kan säga att de va typ andra gången jag red stor häst. Dock är han inte så himla stor, men han är grov! Grovare häst har jag nog aldrig suttit på, men med honom gick det jättebra :)

Här har ni en bild på lordy, anette fotade lite då jag red han, så de kommer några bilder på oss senare:)
Fick inga på hampus tyvärr, men fick även nån på rusty som jag red i onsdags, så på han kommer de också!

Sen hoppade jag ju gia också, och de gick både bra och dåligt, haha:)
Men vi hoppade skräckhinder, och det var inga problem för henne, hon kollade knabbt på de även vi hade massa plastpåsar och annat under, så de var ju bra!
Men vi hoppade inga höjder så hon slarvade lite och rev ist ;) och hon var en aning pigg och lyssnade inte riktigt. Men annars är ja väll nöjd, sen stretchade jag henne och sen fick hon hoppa in i spolspiltan så duschade jag henne! När hon kom till mig kunde hon knabbt bli spolad med en vattenslang, utan fick lov att svampa istället, men med mycket träning, så nu kan jag duscha hela henne med vattenslang, hela halsen dessutom, ja överallt på henne, förutom huvudet, men det har jag inte ens provat och känns onödigt, där kan man ju endå bara ta en svamp eller något, men hon är så duktig lilla flikkan♥

Duschad ponny =']
Nellie fotade/filmade lite så de kommer nog senare!:)

angelina-min uppdate

Jadu min uppdatering suger verkligen !
Men jag SKA i morgon!

amanda-tolkat

Måste säga att vi har städad ett föråd på ridhuset idag, men massor av sadlar, träns, schabrak osv. Var helt rörigt innan, men nu är de skitsnyggt och de tyckte även helene och vikkan, dom sa att de aldrig hade sett så bra ut där inne! hihi, vi äger =]
Efter praoen följde angelina och nellie mig hem sen for vi ut och tolkade med gia, hihi de va skitkul! =D
Jag red och angelina och nellie satt bakom på en madrass och gia fick jobba ordentligt. Hon blev svettig och tyckte det var jobbigt men endå kul. Först for vi ut och efter en skogsväg och angelina och nellie fick typ åka in i ett träd en gång :$ sen var vi lite på gården osv, de var iallafall jättekul!
Ikväll ska jag longera/tömköra Pikkan.



amanda-förbild



Typ min förebild, HAHH nä men tycker han rider så himla bra och mjukt!

amanda-schabrak, luvor och lindor...

jag ÄLSKAR schabrak, luvor, och lindor, boots, ländtäcken! speciellt om det matchar!
Jag har ju några sett med matchande färger, just nu har jag rött, marinblått, ljusblått, vitt och orange, sen väntar jag ju in mitt beiga GlenGordon som jag har beställt. Hoppas det kommer snart!=D
Men jag vill ha mera! rosa ska köpas in, men jag skulle också vilja ha antingen limegrönt, turkost eller gult, skulle vara häftigt, någon som vet vars man kan få tag på något fint sätt?=D

Vilken är eran favoritfärg på tex schabrak, huva & lindor?










FreePollKit.com

angelina- dagens vill ha

Dagens vill ha!
rosa scapa schabrak! färgen=love!♥

amanda-rusty

3:dje dagen på praoen, och vet ni vad, jag red stor häst för typ första gången =D
Okej, jag har ridit på en jättestor häst fast då var jag liten och hade ledare och då skrittade jag bara, så det kan man ju som inte räkna, sen har jag ridit på min kompis varmblod men han är inte så jättestor och har ingen jättestort steg, så de känndes annolunda fast det var jättekul =D
Hästen som jag red hette Rusty, ett Polskt halvblod född 1999. Han var väll kanske 168 cm!?
Och jag tyckte det gick jättebra, är då jättenöjd själv! Helene kollade på lite och hon tyckte iaf att jag red honom jättebra då kan är ganske seeg, HAHA. Fast jag red mycket tempoväxlingar så jag tyckte endå jag hade ett ganska bra tempo. Tränade mest på volter och runt fyrkanten, ville mest få in känslan och steget med stor häst.
Men annars var han jättefin, gick neråt, dock kan jag erkänna att jag inte riktigt orkade rida ihop honom, men han är ju även ganska lång och med mina 159 cm så nådde mina ben inte så långt ner. :$ Fast vissa stunder fick jag ihop honom riktigt bra, fast varken jag eller han orkade riktigt, de var riktigt jobbig!
Hihi men jag är typ kär i han, jättemysig är han ju♥

< finaste rusty!


Idag får gia också en vilodag, eftersom hon har jobbat så mycket och gått så himla bra den sista veckan förtjänar hon två dagars vila.
Pikkan ska däremot på dressyrträning för eva ikväll, så hon får jobba!
Kanske någon fotar så kommer isåfall bilder senare!

angelina-blir så glad :')!

Hejsan!
Idag ska jag ha dressyr träning med Vanillin för eva. Och Bella bus som var såååå duktig i går ska få vila idag!
Vanillin är nu i brunsten igen tror ja. För såfort hon ser Bella så typ tjuter hon as mycket och jaa ni fattar vad jag menar ;)! Men hoppas de blir bra endå:D

Jag blir så hilma glad av sånna här kommentarer :') Det gör att man älskar att blogga och filma osv:)!
Det blir såå mycket roligare att blogga när man får så fina kommentarer :'D!


Jag själb tycker att hon också har blivigt mycket duktigare och säkrare! :D♥

angelina-film!



KOMMENTERA NU DÅ? Ni sug på de :]!

amanda-outfit


angelina-bella hoppning

hejsan!
direkt jag slutade så for jag tillbaka till ridhuset med Bella. hoppade lite skräck hinder. Hon tyckte det var super läskit i början. Men sen blev det mycket bättre. Hon funkade superbra idag. Ha ju inte hoppat henne på jättelänge nu! Men iaf så hoppade jag över ett räcke och en oxer. Nellie som jag praouar med filmade mig :D! Och fotade! Hon dyker fortfarande men det kommer hon nog göra tills hon känner att hon kan hoppa bättre och när hon får mer rutin osv! Men är jätte nöjd över dagen!:D
Foto: Nellie Wik.


''vad fan är det där?'' HAHAHA

Duktigduktig flicka!♥






världens bästa bella:*!♥


fina ponny!<3

FILM KOMMER SEN IKVÄLL!

amanda-Dagens fråga!


VILKEN FÄRG TROR NI PIKKAN SKULLE PASSA BÄST I PÅ UTRUSTNINGEN, (SADEL & TRÄNS)

• svart
• brun
• mörkbrun
• rödbrun
• ljusbrun

Hennes färg är mörkbrun men lite ljusare brun på ansiktet, fast man kan se henne svart i vissa sken.
Så själv skulle jag säga hon är mörkmörkbrun.

amanda-pedro

Idag efter praoen hämtade mamma mig på ridhuset, slutade ju 2 så var hemma ganska fort och gick direkt ut i stallet och fixade pedro klar för ridning.
Var jättekul att rida han då jag inte ridit honom på länge! Dessutom hade jag god tid på mig då både Pikkan och Gia ska vila idag!
Så pysslade med honom ordentligt lindade benen osv, sen for vi ut blev en uteritt och det gick jättebra =)
Pedro känndes avslappnad men endå pigg och han var jätteglad, är så roligt att rida honom för då man är ute är alltid öronen spetsade frammåt, gulleponnyn!


Min syster som äger honom, hennes blogg hittar ni HÄR!

amanda-grön outfits


Förlåt för dålig kvalité ;)
men hiss eller diss på grönt?:)

amanda-hoppat gia

Efter middagen drog jag mig ut igen gjorde iordning gia och sedan gick jag ner till banan.
Red fram på serpentiner med några skrittseg i varje båge och sen även på lite volter. Galopperade fram på volt och provade även några galoppombyten och det gick super :) Hon känndes fin!
Själva hoppningen hade jag två studs, sen ett galoppsprång sen ett räcke, hoppade från båda hållen så jag både började med studsen i ena varvet och räcket i andra.
Hon känndes faktiskt jättefin för att inte ha hoppat på ett tag, hon lyssnade bra!
Hoppade inte så länge utan bara några gånger på lägre höjden, i början (ca 50 cm) hoppade de typ 4 gånger, sen höjde vi till 65 på räcket hoppade de i båda varven, hoppade 2 grr i höger och 1 i vänster på den höjden, sen höjde vi de till 75-80 sen hoppade jag det 2 gånger i vänster varv sen slutade jag :)
Är jättenöjd med fina flickan♥

angelina- skodda ponnyer!

Hej!
Kom just infrån att hovsagaren just satt på skor med både snösula och brodd:D! Så nu är det bara att rida på som baraden :D! Idag får båda vila. :)! På onsdag ska ja troligt vis ta Bella till ridhuset och hoppa skräck hinder ;D! Hahah får se hur det kommer gå ;)!

Nu i 2 veckor ska jag praoa på ridhuset. Idag var det föstadagen. Det gick bra. vi smörjde alla tränsen i dag och i moegon blir det sadlarna ;S! Haa men det är nått att gör iaf. Vi hörs MER i morgon!

amanda-hästar&pengar

Jag tänkte skriva ett inlägg om hästsporten och pengar, det här är mina åsikter..
Ridsporten har med en hel del pengar att göra, om man kan kolla bara prisskillnaden på hästen, 5000:- till miljoner kronor. Alla har inte råd att köpa tex en ponny för 100 000 kr, alla har inte råd att köpa en häst för 10 000 kr, alla har inte råd att ha häst alls! Allt runt om hästen kostar också en hel del!
Men nu finns det så mycket utrustning, märkes grejjer! tex, en GPA hjälm, 6000 kr, eller en hjälm från hööks för 500 kr. Varför väljer man den dyrare om man fick välja? Jo för det är en märkeshjälm, den är snyggare, visst känner ni igen er? Varför köpa ett scapa schabrak för 1000 kr och inte ett schabrak från hööks för 199 kr? Jo för att det är ett märkesschabrak och det är snyggare! Men, tror ni det går bättre för att ni har ett dyrare schabrak? Tror ni hästen bryr er? Det tror inte jag!
Okej, jag har en sån hjälm själv, och jag är en person som vill ha snygga nya grejjer, även fast jag vet att det inte kommer bli någon skillnad i min ridning för att jag köper en ny hjälm eller schabrak!
Varför inte lägga pengarna på en träning för en tränare istället? På så sätt kan du förbättra din ridning!
Att bli bäst, att komma till VM tex, jo, nästan alla som är med där har pengar! Rider verkligen alla så bra som man tror eller har dom bara oerhört dyra och fina hästar som kostar en förmögenhet!? Det är något man kan fundera på.
Visst finns det dom som förbättrar hästen med utbildning och träning kommer dit upp, men i slutändan har dom inte hästar för bara 100 000 kr, utan mycket mera. Det ska vara stamtavlor, hästarna ska bli så bra som möjligt, men har det hästarna så kul? Vilken press dom ska ha på sig, har människorna det så kul? Nog kan man ha lika kul med en häst för 20 000 och rida lugnt i skog och mark och tävla mindre tävlingar! Då får du själv spendera din tid med hästen och pyssla med den, inte som dom bästa som inte ens borstar sin häst själv utan när dom kommer är det bara att hoppa upp och rida sedan när du är klar tar någon hand om den igen? Hur nära kommer du din häst igentligen?
Så enligt mig så har nästan allting med hästar att göra, så är pengarna i bakgrunden!

Några kanske tycker jag har fel nu, några kanske håller med mig, men det här är det jag tycker!
Ni kan gärna säga vad ni också tycker, jag ska inte säga att någon annan har fel, det här är väll en smaksak?
Men skulle vara kul ifall ni läste igenom allting och slänger iväg en kommentar om vad du tycker :)

amanda-första praodagen

Första praodagen avklarad, och gick väll bra:)
Började 7 och då fick vi släppa ut hästarna, sedan mocka, fixa spån osv sen var det fika. Efter det fick vi smörja alla tränsen med tvål, sen var det lunch, sen smörjde vi dom igen med balsam och sen smörjde vi andra saker såsom tömmar och longeringsgjordar. Imorgon ska vi smörja sadlarna. Tar ju lite tid då det inte bara är 1 träns ;)
Sen fick vi byta ut alla schabrak och sätta dit nya och sen he in kraftfoder i krubborna sen slutade vi.
Mormor skjusade mig hem, så kring halv 3 var jag hemma och gick direkt ut och tog in Pikkan, blev uterutt för hennes del och hon tyckte det var jättekul och gick bra. Det enda var att hon först inte ville fatta vänster galopp, och när hon väl fattade rätt så ville hon byta. phu, jag vet inte vad hon höll på med ^^ Men sen galopperade hon ett tag i vänster sen så travade jag resten av ritten och hon var jätteglad, inga sura miner :)
Sen hoppade vi över en kvist på en lägda, hihi de älskade hon!

Efter jag ridit gick jag ner på ridbanan och satt upp två studs, sen ett galoppsprång och ett räcke, ska hoppa gia senare :) Har inte hoppat henne på ett tag så blir nog en piggelin till ponny ikväll, men isåfall förstår jag henne;)


GLAD GIA =D

PIGG PIKKAN =D

amanda-dressyr på pikkan

Ikväll red jag ett dressyrpass på banan med Pikkan. I början känndes allt skit, vi var inte vänner heller för den delen ;) Hon sprang på bra, lite väl bra men ville inte alls jobba neråt utan ville ha huvudet i himlen nästan.. Dessutom sköt hon ut bogarna ordentligt när jag kom på volter och drog mest mot utgången. Ja ärligt talat, ingenting gick ihop.
Var egentligen tänkt vi skulle träna på förvänd galopp + lite öppna men det plockade jag bort då jag kännde att jag bara ville komma åt samspel mellan oss.
Så red på volter och sepentiner med mycket övergångar i ca 30 minuter med mycket kämp och sura miner från både mig och ponnyn, HAHHA ;)
Fast något som är bra med mig är att jag har rätt så bra tålamod, och jag vet att när det gäller Pikkan hjälper det inte att gå in i bråk utan bara vänta ut henne så ger hon sig, och jag hade även rätt idag :) I Slutet blev hon jättefin, red då igenom LB:1 programmet, sen lite på volter sen slutade jag, blev ungifär 50 minuters pass idag och hon blev också lite svettig.
Hon är oftast rätt så jobbig i början, men de brukar släppa efter typ 10 minuter men idag tog det längre tid. Fast hon är fin endå :]


^ poan idag:]

Imorgon blir det tidig morgon, ska ju inte på skolan på 2 veckor så det är ju skönt men blir endå prao, nu första veckan ska jag praoa på ridhuset, blir nog bra men måste vara där kl 7 på morgonen, men får då sluta kl 2 så hinner nog rida i ljuset, iallafall ena ponnyn :)
På Onsdag ska jag rida dressyr för Eva på Pikkan, ska bli kul =) Imorgon får hon vila och tisdag ska jag rida ut.
Gia har jag inte bestämmt ännu vad jag ska rida eller vilka dagar, vi får väll se hur det blir:)
Imorgon ska jag troligtvis även rida Pedro en sväng i skogen, har inte ridit honom på länge!
Nä, nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det sängen, godnatt!

angelina- dagen

Hejsan!
Red bara ut barbacka på Vanillin idag skrittade i kanske 40 min efter som att hon gick så hårt i går osv. Det var mysigt!♥
Film från igår :D!

Belv inte speciellt lång film men men ^^

Bella tog jag med till dressyrspecialen och det gick väll bra. Hon var lite stökig i dag och ville inte alltid som jag men jag är nöljd över henne ändå. Vi hade bakdels vändningar och det är ju överkurs för henne så vi gjorde inga riktiga utan vi gjorde på vårt eget sätt :)! Men jag är nöjd med Dagen endå:)!








Dagens favorit :)!


Vad tycker ni om Bellas kropp nu?
Börjar det snynas lite mer muskler eller ? Det tycker verkligen jag!:)

amanda-FRÅGA!

I vilken ålder är ni som läser våran blogg?






Free polls

amanda-bildbomb

Nu kommer en jättestor bildbomb från idag, det var många som ville se bilderna så nu får ni kommentera också:]
FOTO: Angelina Öhlin































FINASTE PONNYN (L)
Har fått en kommentar om att gia liknar lite en islandshäst, och jag kan inte annat än att hålla med, speciellt ibland, visst kanske manen ser lite busig ut och lurvet men när gia blir övertaggad börjar hon typ tölta, HAHAH ni ska se så roligt det ser ut, måste nog filma det någon gång så ska ni få se. :$
Hon är ju ponny av korsningstyp, så man vet ju inte om islänningen finns i henne heller :')
Kommentera nu! =D

amanda-vill ni se fler?


VILL NI SE FLER BILDER PÅ MIG & GIA FRÅN IDAG? :)

amanda-kallt

Idag har vi kallt här i norrland igen, typ -15 ungifär.. Dock är det ingenting mot det som kommer senare då våran kyla blir ofta upp mot -30.
Idag ska troligtvis angelina fota mig och pollarna, blir isåfall lite på banan och sen i snön, blir då en liten bildbomb senare=D bra va?
Nu ska hästarna få sitt lunch hö, skriver sen!

angelina- hiss/diss?

Hiss/diss? :)

angelina-outfit


amanda-en film till gia


Har ''snabbgjort'' en film till min stjärna ikväll

amanda-dagens vill ha =D

DAGENS VILL HA =D
två sett från equiline!



angelina-mer bilder i djupsnön














Nu får det räcka med bilder för idag :)!

angelina-idaträningen

Hejsan.
Idag på idaträningen gick sjuktbra. Vanillin var superfin och gick som en klocka. Jag fick träna öppna i galopp och lite serpentiner. Serpentiner fick jag värma upp med och det gick super bra Vanillin lyssnade superbra i båda varven. Hon känndes super stadig och följsamm.
Sen fick jag börja med galopp i öppna. Hon har det svårare i höger vra att skjuta in bakdelen. Men i andra varvet gick det mycket bättre. Hon har ju vart se så det är därfor hon har det svårare i vissa var i olika saker. Men Ida sa att träna upp sidan hon vart se på kommer ta LÅÅÅNG tid. Det har ju ännu bara gått 4 månader drygt. Hon tyckte att hon såg bra ut för så kort tid.
Men Vanillin var verkligen superfin:)!

Olivia fotade. Men bara i 1 varv typ :/! Olivia fotade inget i andra varvet i galoppen...:(

Vanillin♥





Ida bad mig att över böja henne :)


















Du är vackrast<3
KOMMENTERA!:D

amanda-beställt


Har beställt detta vintertäcke för endast 595:- hos haglunds :')
Kostar egentligen 800 kr. FYNDA?=)

amanda-snart middag

Efter jag varit och sett på ida-träningen for jag ju ut och red på mina ponnysar, först pikkan:)
Vi red ut efter bastuträskvägen, där var det skottad väg och bra underlag, i traven jobbade jag mycket med tempoväxlingar, mer samlad trav och en mer frammåtbjuden trav mellanåt, gick jättebra, kännde stor skillnad hur hon jobbade, betydligt bättre i lite mera fart så bakdelen kommer med så hon verkligen trampar under sig, då tar hon också mera stöd på bettet. Sen red jag in en annan skogsväg som dock inte vara skottad så jag fick rida i lite snö, och där galopperade vi och stod upp i sadeln och ton tyckte det var jättekul och blockade och skuttade lite :')
Och vet ni vad? =D Nu har Pikkan lärt sig galoppombyte på rakt spår! Tränade det när jag hade fått henne, då hon var ganska ny, då fattade hon inte vad jag menade utan bara surade mot skänkeln då, men har tränat mer och mer på det och idag satt det som en klocka! Hon byter ju när det blir svängar, dock så måste jag ju andvända skänkeln annars blir det korsgalopp, men idag så red jag ungifär 10 galoppsprång i höger galopp, tog tillbaka ordentligt och flyttade bak skänkeln och vred höften så bytte hon som en klocka, sedan 10 galoppsprrång sen bytte hon igen! Så duktigt ponny!

Sen blev det gias tur, och för henne stod det ju mellan hoppa eller dressyr, fast det blev dressyr! Kännde mig så sugen på att rida dressyr på henne!
Jag tog barbacka för nu har jag ju bara hoppsadeln och min sits blir kass i den och då får jag betydligt bättre sits om jag rider barbacka, dessutom kommer jag mera åt henne då =)
Började rida fram på en stor volt i skritt, ställde både utåt och innåt, och gjorde så i båda varven. Sen så gjorde jag samma sak i traven och även galoppen. Sen red jag mycket runt fyrkanten och hade henne rakställd och provade även på lite öppna, att flytta in framdelen och ha bakdelen kvar på spåret, gick bra:)
Hon känndes lite stum i höger handen, men blev bättre efter ett tag.
Sen skrittade jag henne lite i snön som avskrittning och sen lite på hårdare underlag.

Nu kommer strax angelinas familj som ska äta middag hos oss, är såååå hungrig nog så ska bli gott med middag! Vi uppdaterar säkert mera sen =D


Man ser inte så bra, men visst har hon ganska fin teknik endå?=D


min dressyrpoa?:]


angelina- ''djupsnö''

Hejsan!
Kom just in från stallet. Red bella på min bana hemma på gåden,i ''djupsnön''. Man kan som inte säga att det är jätte djupt, men det är iaf snö :D! Så hon fick plumsa och lyfta ordentligt på benen. Hon tyckte det var jobiit men kul. Jag tyckte också det var kul. Hon var så söt i dag :')! Hoppas vi ska fara in snart på ridhuset och hoppa. Belv inte idag eftersom att vi är bjudna på middag.:)!

Bildbom på Bella!
Foto: Mamma

Beauty For Bell♥ (bilderna är uppkickbara)















Gud nu måste ja gå ut och göra i ordning Vannis :O!
Mer bilder kommer sen på Både Bella och Vanillin:D!




amanda-nu rida

Kom hem ganska sent igår så blev ingem mera uppdatering igår. Imorse for jag in till ridhuset då det var ida-träning, fotade lite då loisa och adelina red:) Själv är jag inte med denna gång.
Alldeles snart ska jag ut och rida på Pikkan i skogen eller på lägdorna. Efter det så ska jag rida gia på ridbanan, har fortfarande inte bestämmt om jag ska hoppa eller rida dressyr på henne :$ Pappa ska iallafall skotta den nu.
Uppdaterar senare!

angelina-mer snart!

Nu ska jag ut i staller coh rida Bella kommer in med bilder sen om dem blir bra :D!
Puss&Kram! /angelina

amanda-hästfridag

Hästfri dag idag, har varit och klippt mig i stan.
Var endå tänkt att båda skulle vila idag, sen tar vi nya tag i helgen:)
Ska till kåge ikväll! Så tyvärr blir dethär den enda uppdateringen för mig, sorry. Men lovar att bättre mig imorgon, ska också försöka få någon fota mig i helgen? =)

angelina-olivia

Har just vart ute och ridigt med Olivia. Det gick superbra, Olivia red faktiskt bella i dag :D! det såg riktit bra ut :D!
Vi for runt i byn lite hit och dit och bara skruttade på. Sen for vi till en volt och kände på dom lite och lösgjorde dom lite smått. Så olivia okså fick testa rida bella ''på riktigt''. Hon red på hacket så då blir hon lite framtung men annars såg det jättefint ut:D! Testade lite skänkelvikning med Vannis. Hon gick SÅÅÅÅÅÅÅÅ HÄÄÄÄRRRRRR bra :D!

Fick just veta av mamma att jag ska vara med på idakursen i morgon:D! Ska ha Vanillin. hoppas det går bra för oss. Jag ska rida kl 14:45 :)! SÅ tagga :D!

saknar sommarn...


Jag och tove i sommras :D Med Barronessa:]




Ska dra på kåge rock kl 19:00 smsaaa ;*!
073 8185152 ;$

angelina-datasalen

Hejsan.
Idag funderar jag på att fara till ridhuset ju, men vi får se om det blir. Jag kanske ska på kågerock eller nått. Så det kanske bara blir att rida ut idag med. Kanske Olivia kan ta Vannis och så följer jag med på Bella.

Eller så kanske jag bara tar med mig en ponny till ridhuset och en annan i  morgon ist. Men aja inget har jag bestämmt ännu :)!

bilr med uppdate när ja kommer hem :)!

amanda-utebus

Slutade 2 idag, tog bussen hem och sen direkt for jag ut och red medans det var lite ljust, det gick faktiskt bra eftersom jag slutade tidigt idag=)
Jag for ut med gia, red efter lottas väg och där var det endå lite snö så hon fick lyfta på fötterna, inte så mycket att de skulle bli för jobbigt utan lagomt. Travade rätt så mycket, sedan red jag på en lägda och galopperade. Gia tyckte det var jättekul, fick ut och springa och busa i snön. Blåste fortfarande lite, men gick endå bra :)
Sen gick jag in, åt middag tränade lite spanska sen for jag och adelina ut igen, då var det mörkt men vi tog pedro & pikkan ner på banan och tände lamporna och där gick det jättebra att rida, var även lite snö där så dom fick lyfta fötterna lite. Sen stod ett litet hinder på typ 40 cm framme så vi skutta över det nån gång, sen red vi runt en lägda längre bort, även pedro och pikkan tyckte det var jättekul! Alla har skött sig så bra så, förutom tidigare imorse så hade dom tydligen rymt ur hagen, men tur så har jag världens bästa morfar som kunde fånga in dom. Dom hade rivit sönder tråden, troligtvis någon som fastnat i täcket sen blivit rädda och dragit iväg och då gick tråden sönder och då kunde dom ju passa på att smita ut, fast som höll sig på gården iaf. Men tack morfar♥
Har även glömt att säga att alla fått nya skor igår så nu har det bra fötter, med snösulor och broddar, kanon! =D


angelina-mys!

Var nyss och nattade ponnyerna!
Istället för att longera eller tömmköra så red jag ut en sväng endå med Bella. Det gick superbra, hon var pigg och glad och tittig som vanligt. For både stora och lilla brönet. Nu hade dom plogat vägarna mycket mer så nu fick inte Bella några styltor som Vanillin hade fått. Jag galopperade en gång också och hon var hur galen som helst! Hon sprang typ allt hon kunde. HAHAHA jag höll på dö av skratt, hon sprang och frustade som en idiot hahaha lilla bebisBella!♥

Är nölj med dagen och nu ska jag äta godis och se tv sen väntar duschen och sängen!

Älsklingar!<3
Godnatt - Angelina

angelina-snööö

Idag for jag ut och red på Vanillin i stormen. Eller i dag är det mycket mindre än igår. Vanillin var typ hur busig som hellst i början men sen så lugnade hon ner sig. Jag kunde galoppera osv. Men hon fick styltor i bland och då hoppade jag av och så tog jag bort dom med en hovkrats som ja hade med mig. Sen for jag tvärest på kusridbanan och galopperade runt lite. Det var djupsnö där så hon fick jobba!:)

Ska ut  nu snart och bara longera eller tömköra bella. Ska testa att ha inspänning också.:)!

Bild från förra året. Mye som har redigerat bort tränset.


amanda-skolan

Nu dras de alldeles snart iväg till skolan, som tur så får jag åka buss dit, så jag slipper gå iaf(a)
Snöar gör de fortfarande, men inte storm längre som tur är, så idag kan nog ut och rida, kommer bli jättemysigt nu när all snö har kommt, riktigt julkänslor:$
Nu har vi säkert 20 cm snö, om inte mer? vet inte precis men det har kommit mycket iallafall.

amanda-tävlar


Jag är med och tävlar om ett Schockemöhle schabrak, va med du med =)
Skulle verkligen vara jättekul att vinna ett schabrak, tycker dom är så grymt snygga, dessutom har jag aldrig vunnit något på någon tävling :( Men man kan ju alltid hoppas på det bästa =D
Dessutom är bloggen som lottar ut en jättebra och intressant blogg, följer henne via blogglovin, också en norrlandsryttare ;)

Anmäl er här:
http://norrlandsryttaren.blogg.se/2010/november/bloggtavling.html
Schabraket kommer från denna hemsida:
http://www.ride-with-style.se/

amanda-hoppspecialen

Efter skolan, ja snön fortsatte att yra ner som ett tok men endå så for vi med transporten till ridhuset och det gick faktiskt jättebra även om det var lite nervöst :) Men man fick ju köra riktigt sakta så var det inga problem.
Vi hoppade en liten bana med olika vinklar osv, vi värmde upp på lite studs. Banan kallas ''huset'' som säker många känner till!?
Pikkan var jättefin, men jag är inte alls nöjd med min ridning, kännde att jag var i en helt annan värld och nej fy, kunde inte koncentrera mig. Försöker alltid hjälpa henne med anvtånden även fast jag bara ska tänka frammåt och följa med så hon får sköta avstånden själv, men jag tror jag har ridit gia för mycket, + golle:$ hihi, men ponnyn var iallafall jättefin och hade bra bjudning mot hindrerna, avstånden ska vi jobba vidare på sen blir det nog inga problem med mera träning.
Hade tänkt rida gia lite på gården men blev inget av, var alldeles för dåligt väder, snöstorm! Men förhoppningsvis är snön borta imorgon så ska jag och gia ut och busa lite i snön, skulle vara kul:]


Denna bild har jag nog aldrig visat här, annars blir det nog ofta samma bilder..
Skulle verkligen behöva lite nya bilder på ponnysarna :)


kommentar

Anonym om angelina-snöstorm:
Var i norrlands bor du/ni? :)

sv: Vi bor i skellefteå :)

angelina-snöstorm

Hejsan.
Idag är det värsta snö stormen ute. Så det blir bar att fara på ridhuset idag. Ska ha med Vanillin idag på hoppspecialen. Det går nog inte att rida ut idag. Eller vi får se vad jag ska göra med Bella. Kanske bara tömmköra lite på gården eller nått. Vil´l inte riskera att fara ut och rida i denna stormen. Det är inte jättekallt ute eller det är ju typ -7 och det blåser som bara den så då känns det som att det är mke kallare :)!

Men mer uppdate sen efter hoppspecialen.

amanda-skolan

Sitter just nu i skolans datasal och har bild, ska bara skriva ut några bilder.
Idag är det typ snöstorm ute, jag skämtar inte:o Som tur ska jag in och hoppa på ridhuset med Pikkan ikväll, gia ska nog få vila för jag tror inte hon kommer uppskatta vädret..
Fast vi får väll ens se ifall mamma vill köra transport i det här vädret, aja annars blir de väll sitta inne. vi får väll se.


arkivbild :)


angelina-bommar,uteritt

Hejsan!
kom just ut från duschen. Nu ska jag gå upp på mitt rum och träna SO till i morgon.

Idag tgo vi bara med Bella till ridhuset efter som att Vannis ska jag ha på hoppspecialen i morgon. Red inte speciellt hårt med Bella idag bara lugtn och idag galopperade jag lite :) har lixom inte gjort det på jättelänge =)! Men att gick superbra hon lyssnade fint. I slutet tig vi framm 3 bommar som vi gick över i trav. Vi la dom på en volt så att hon skulle runda sig lite. Gick över dom 3-4 ggr i varje varv sen gav jag mig och la ner henne sen skrittade jag av henne.

Direkt när jag kom hem så tog jag in Vannis och for ut och red en sväng. Tränade att backa och stana med bara rösten. Det gick jättebra i slutet. Sen for jag och galopperade på brönet backen sen for jga hemmåt. Vanillin var sjukt pigg i dag. Hur galen som helst. Det var jättekul engång i galoppen, hon blev skit rädd för nått och tvärrusade sen tvärstannade hon och börja flåsa och trippa som en arab ^^ klart hon är ju arab ;)!

Sen när jag kom hem hade mamma gjort klart för i morgon och kväll.:)!
Bilder från idag:D! (krävde ingen diretk form utan bara att hon var ställd i kroppen:)!)
Foto: Mamma












Sen la jag ner henne lite :)!



Det var allt för ikv:D
Godnatt /angelinaöhlin

amanda-hv polo


amanda-lägdorna

Efter skolan gick jag ut i stallet gjorde klar Pikkan för en ridtur, dock hann det blir väldigt mörkt innan jag ens var ute. Dessutom är jag mörkrädd så i skogen vågade jag inte rida, :$ så jag red runt lägdorna, där vär det även ganska mjuk så det gick jättebra att rida där. Fast jag skrittade och travade bara, hon hade överskottsengeri kan jag lova, hon vilade igår, men såhär pigg får man endå inte bli. Fast efter ett tag lugnade hon ner sig. Hon kunde alltså knappt skritta, utan småtravade hela tiden och direkt jag tog tillbaka henne i skritt så studsade hon på stället för hon ville verkligen inte stå still. I traven ville hon bara springa på utan att lyssna, men efter ett tags jobb så blev hon faktiskt jättefin:)
Typiskt henne är när jag rider i skogen kan hon knappt skritta, i ridhuset gör hon alltid som hon ska, haha sweet pony.


angelina-kallt...

Hejsan!
Imorse var det -12 grader. Jag höll påa tt frysa ihjäl när jag skulle ta ut ponnyerna. Vanillin tyckte också det vra kallt:] (tror ja:$)Igår var jag inte ens i stallet, mamma gjorde klart allt och nmockde och ja allt. Jag var så sjukt dålig i går jag orkade knapp att gå. Så mamma var jätte snäll och hjälpte mig.

Nu ska jag på ridhuset och rida lite dressyr eller kanske lite bommar om mamma orkar släpa framm dem.
Så vi hörs senare.
Vet att jag har haft dåligt uppdatering men skolan tar ju över så sjukt mke tid..


Kram angelina!

kommentar

Anonym om amanda-iskallt:
fint stall=D mer bilder?

sv: tack, kanske kommer senare=)
eller nästa sommar då de ska renoveras.

amanda-hjälmar

Något jag verkligen älskar är hjälmar! Jag älskar att titta och prova hjälmar, och speciellt att köpa! :$
Just nu har jag dessa hjälmar:


Nästa hjälm som jag vill ha är någon av dessa två:


Dagens
fråga:
Vad andvänder ni för hjälm just nu, och vilken hjälm skulle ni vilja ha? =D (som ni inte har)

amanda-dressyrpedro



Tidigare har jag fått frågor om inte min syster har en blogg, hon som äger Pedro, han jag skriver om här ibland då & då, har även lagt ut nå bilder och filmer på honom.
Tidigare har hon inte haft någon blogg, men nu har hon skaffat en, tycker ni ska kolla in den, läsa och följa henne och pedro, glömm inte heller att kommentera den =D
Ni kommer till bloggen här --> http://dressyrpedro.blogg.se

amanda-iskallt

Skolan har börjat, det är inprincip kolsvart när man kommer hem från skolan, det är iskallt.. positivt va? nä inte riktigt.
Hade längtat till vintern, visst det är underbart när det är soligt och varmt, men inte okej med mörkt och trist plus iskallt, idag hade vi ca -14 grader.
Efter skolan så var det ju mörkt, men for endå ut och skrittade på Gia en bit i skogen och efter lägdorna, men sen gick jag ner till ridbanan innan jag slutade, skrittade lite på en volt och tränade lite framdelsvändningar. Det var för hårt och ojämt för att trava, går ju knappt att rida nu.. Dessutom höll jag på att frysa ihjäl, seriöst mina händer var isbitar och mina fötter med även jag hade 100 kg med kläder, nu är vintern här känner jag.
Jag red gia barbacka i vintertäcke, hahah de var faktiskt mysigt :$
Pikkan vilade ju idag, imorgon ska vi ut på en sväng, men blir nog mest skritt.



Gia idag efter ridningen, söta ponniiii

angelina-hästfridag

Hejsan!
Idag har jag en hästfridag. Kanske går ut med hunden och Bella ikv. Men Vannis ska få vila. Så nu ska jag bara sitta och se tv och chilla. Men ska snart ut och mocka dock. Det som är så jobbit och kommer vara det ett tag är ju att skolan hat börjat nu. Och nu kommer det jämt vara mörkt när vi ska rida. Så det är nu det är den värsta tiden.. Och det suger att lovet redan är slut. det gick alldeles för fort! Det var verkligen kul:D!



Kram angelina:D!

amanda-kommentar

Anonym om amanda-pikkan film:
hur höga är era hästar? :)

sv:
Gia är 136,5 cm på mätintyget som 8 åring.
Pikkan är 144,5 på mätintyget som 4 åring, sen ska hon ju mätas om om 6 åring och slutmätas som 8 åring, så vi får väll se hur stor hon blir i slutändan, men är beräknad bli ca 146-147.
Vannis är inte heller slutmätt, hon ska göras de efter nyår, men som 6 åring var hon väll ca 139 tror jag det var.
Bella har inte fått något mätintyg som 4 åring, hon ska få mätintyg som 6 åring nu efter nyår, och hon är väll ca 147cm.
''Angelina får väll rätta mig med Vannis & Bellas mankhöjder, är inte så säker på det'' :$

amanda-pikkan film

Film från igår:)
Hon blir finare i mitten av filmen. mitten/mot slutet :)


angelina-dressyr film på vanillin


Finaste Vanillin ;*

amanda-bilder från idag

Här kommer fler bilder från idag, filmen kommer imorgon, orkar inte redigera den nu:)
foto: my





Imorgon börjar den efterlängtade skolan om igen, fast jag var eronisk där.. Kommer bli så jobbigt, känns knappt som va haft lov.. Skulle inte tacka nej till lov 1 vecka till ;)
Imorgon ska Pikkan vila, på tisdag ska jag rida ut på henne och på onsdag har vi hoppspecialen.
Imorgon ska jag rida Gia, vet dock inte om jag ska rida henne lite på ridbanan eller rida ut, men mest troligt uteritt, på tisdag blir det antingen vila eller dressyr och på onsdag ska hon vila :)
Resten av veckan har jag inte planera någonting,!

Har även glömmt att berätta att på våran ridklubb ska vi ha en maskerad hoppning, kul va?=D
Funderar på att vara med, fast typ bara med Pikkan för det är bara en 60 cm hoppning, och känns lite lågt för gia, hon kommer nog slarva så mycket.. Ju högre desto bättre hoppár hon! Men tävlingarna 2011 så hoppas jag vi kommer igång med tävlingarna på riktigt!
Pikkan kan ju vara en bra tävling att vara med på som första tävling, hemmaplan och inte så högt, perfekt faktiskt, hon är ju bara 4 år=)
Nä nu ska jag ta och se beck på tv, blir ingen mera uppdatering ikväll. Men håll utkik på bloggen imorgon för då kommer en film upp från idag när jag red Pikkan på ridhuset :)
Avslutar inlägget med en annan bild från idag, på mig och gia, fler bilder på det finns i inlägg längre ner!=)


angelina-dressyr på KDRF

Hejsan!
Idag har det varit ridskole tävling på rdihuset. Det var hoppning. 30-60cm. Var dår och fotade lite och träffade folk. Sn for jag hem och så gjorde vi klara Vanillin och Bella. Sen så for vi till ridhuset med båda pollarna. Amanda & Adelina skulle också dit.

Vi var där ganska långt föra Amanda så jag hann rida Vanillin ganska länge, skulle ju lixom hinna rida Bella också innan ridskolan skulle ha manegen. Vanillin var superfin. Tjurade ihop i galoppen engång. Men det är ju så hon är. Hon kickade iaf inget idag som hon gör när hon är i brunsten. Men jag red runt på volter och bara ställa och böja. Sen i slutet testade jag lite ökningar med henne. Det var så längesen. Hon kan faktisk öka asså som en dressyr häst:D! Sen la jag ner henne på volten.

Bella travade jag bara på i låg form bara så att hon jobbade ryggen lite. Red inte länge utan bara kanske i 20 min eller mindre? Iaf så hade jag hacket och då går hon väldigt mycket i över form i dressyren. Men jag lät henne bara gå där och slappna av. Tränade ändå bara ryggen idag. Så då spelar det ju ingen roll hur lågt hon går.
Efter jag red så testade jag duscha henne. Det gick super fint:D! Hon fattade lixom inte ibörjan varför hon böev blöt men sen gick det bättre. Schamponerade in henne också och det gick superbra det med!

Så nu kan bella allt innom vad ska man säga (Det dom typ borde kunna^^?) Lastas,trafik,duscha jaa sånt^^ Vet inte hur hon är att raka men? ska nog inte raka henne.

Bilderna är tagna av: Mye Nordlund

















Tjuris!<3










Ökningar :)!




sen var jon jättefin. Men då la jag ner henne :)!


Beauty For Bell








Haha som sagt fattade hon inget i början ^^



Kram Angelina!

amanda-dressyrträning

Dressyrträning för Pikkans del idag, välbehövligt faktiskt:)
Dressyren är ju det viktigaste!
Pikkan var riktigt fin, fast typ lite smålat ibland, (lat har hon faktiskt inte varit sedan jag fick henne) eller inte lat men bjöd inte riktigt frammåt, kanske för att vi hoppade igår. Fast dressyren tycker hon ju inte heller är så speciellt kul, tror inte hon fattar vitsen med det, hahah. :]
Red mest runt fyrkanten och på volter, men i slutet tränade jag även lite förflyttningar för skänkeln, i början fattade hon inget, men efter ett tag flyttade hon men med en sur min, haha. Men hon flyttade iallafall för skänkeln, de är ju bra att hon förstår lite iallafall, men med träning kommer det bli kanon!
Dessutom hade hon lindor på sig för typ första gången, fina tjejen♥
Olivia fotade lite, hon filmade också, så filmer kommer när jag fått dem, men nån bild kan ja väll bjuda på nu endå:)



trött tjej efter hårt dressyrpass


amanda-NH/trickträning

Jag har varit ute med gia i ca 1 timme, hållit på med lite NH-träning + påbörjan av trickträning=D
Hon är faktiskt jätteduktig, har inte hållit på så mycket med sånt med henne, själva NH går ju kalasbra, hon går bredvid mig, stannar när hon ska stanna, vänder som jag vänder, backar när jag backar, kan stå kvar själv och vänta, jag går ifrån henne och när jag kallar på henne så kommer hon, lätt som en plätt :)
Sen så började vi på lite trickträning, påbörjan att buga, och även ''vinka'' hon förstpd inte riktigt, men klart det är ju första gången vi tränar på det:$
Jag märkte på Gia att hon tyckte det var jättekul, med lite variation, dessutom känner jag att vi kommer närmare varanndra när vi håller på med sånt här, hon börjar lita på mig ännu mera!
Nu kommer en liten bildbomb från idag:)











angelina-vinterbilder

hejsan!
Idag var Bellas ben inte alls svullet och såret såg jättefint ut. Det är jätte litet :]! Jag och Olivia for ut och skrittade i ca 45 min. Olivia hade Vanillin och jag hade Bella. Det var mysigt, fast dom var lite tittiga och så på små saker. Men det gick bra ändå.

Sen när jag kom hem så for jag till Hannah Mattsson's sköt häst och jag fick rida en stor häst som heter Sally. Den står i samma stall dom hannahs sköt häst. Han heter Matador. Sally som jag red är 174cm i mkh. Hon hade hur stor galopp som helst. Det var jätte jättekul att rida en så stor häst. Men på vägen hem fick jag testa Matador också. Han var verkligen super snäll. Han var super fin i galoppen också. Och han hade inte så jätte skumpig trav som Sally har. :]! Var verkligen super kul att rida stora hästar:D!

Nu kommer bilder från hagen som jag och Olivia tog idag :D!
Bildbomb!
vi tog av vannis täcket sen så vi skulle få finare bilder :D! Synd att jag inte hade på zoomobjektivet.. då hade bilderna blivit bättre.


































Mina fina älsklingar:*
Bella fick inte springa för oss :)! Hon ska inte göra sig illa igen :D!
KOMMENTERA!!!

amanda-hoppat

Idag så var jag ju på ridhuset och hoppade Pikkan.
Hoppade först en trekombination, eller först hade jag ett hinder, sen ett galoppsprång sen ett hinder sen två galoppspreång och ett hinder. Alla var då räcken, och hade de på en rak linje så jag kunde hoppa från båda hållen och även träna på balansen mot, mellan och efter hindrerna :)
Sen gjorde jag om de och hade först ett räcke och ett galoppsprång sen en oxer.
Hon var iallafall jättefin, är hur nöjd som helst med henne, hon hade bjudning men lyssnade endå jättebra och avstånden känndes bra, blev inget jätteroligt hopp utan allt rullade på fint!
Adelina filmade, men med en annan kamera än den vi brukade filma med så det gick inte att redigera i movie maker utan fick lov att lägga direkt på youtube, så det fick tyvärr bara bli 3 korta snuttar, annars skulle de så många filmer, men ni får klara er med det här =)


fina bebispoa

amanda-svar på kommentar

en knäpp sak :P om amanda-skritttur:
asså jag har en fråga jag undrar hur man sätter på ett ländtäcke asså var fäster man "banden" så att det sitter fast? :P

sv:
(uppklickbar)
Det här är ett skritttäcke, du ser hur dom satt det, det är karborre längst fram där sätter du igen det, framför framvalvet på sadeln. Man kan både ha skritttäcket över och under sadelkåporna.

(uppklickbar)
Det här är ett ländtäcke, som bara går över länden. Då är de som ett slags snöre på båda sidorna, oftast sätter man fast dom i sadelgjorden, eller i stiglädrerna.

Hoppas du blev nöjd med ditt svar:)

amanda-skritttur

Nu har jag kommit in från en jättemysig skrittsväng:]
Vi var ute i drygt 1 timme kanske!? Soligt och bra väder men endå lite kallt, så i slutet frös jag.
Kameran följde med, så nu kommer bilder.












Och här är en bild på Pedros stjärna, :]

amanda-godmorgon

Som angelina skrivit tidigare, 255 unika besökare, fortsätt så =D
Nu kan ni bara kommentera lite mera också:$


Idag är det snö, jättehärligt faktiskt! Så kanske de kan bli en aning mjukare i marken snart, iallafall på lägdorna.
När vi tog ut pollarna imorse märkte adelina ett sår högt uppe på gias bakben, men hon ömmade ingenting och det var ganska stort, men bara ytligt. Troligtvis någon som bitit henne så allt hår försvunnit och dragit med sig lite skinn.
Men idag ska vi ut och skritta med Gia och Pedro, kameran hänger nog med så nu får hålla utkik senare =D
Sen idag ska jag in och hoppa på ridhuset med Pikkan, blir troligtvis någon slags kombinationsövning :)

angelina-besöksrekord

Nu har vi haft 255 st Unika besökande om man nu säger (igår) :D!
Fortsätt så :D!

amanda-outfit

Sista inlägget för idag, fick bli en outfit!

amanda-beställt

Förässten, har glömt att berätta att jag köpt ett GG (Glen Gordon) sett! =D
Det är den här luvan, sen ett matchande schabrak till, vad tycker ni om det?
Själv tror jag att båda mina ponnysar kommer passa super i det!
Sen beställde vi även nå reflexer, nått schampoo, syrran beställde en bred nosgrimma + ett schabrak.

amanda-pedro rakad

Kom precis in, jag och syrran har nu rakat pedro, blev super! Han fick även en stjärna på rumpan, hihi aww:]
Ångrar nästan att jag inte gjorde något på Pikkan, men eftersom hon är så mörk syns inte skillnaden så mycket mellan hennes rakning och vanliga päls så kanske endå inte skulle synas så bra!? jag vet inte, får prova nästa år:)
Men på gia som snart ska rakas ska jag nog göra ett hjärta, försöka iaf:]

Har faktiskt varit dålig uppdatering från mig idag, sorry..
men ska nog göra något ''dagens vill ha'' eller ''hiss&diss'' inlägg senare, ni får hålla utkik =D


^ En bild på min tremening Kajsa och hennes ponny Paulina, visst är dom fina tsm?=D
(från lokala ponnydressyren på KDRF som var i höstas)

angelina-bella är skadad igen..

hejsan.
Nyss när jag hade tänkt rida bella upptäkte jag ett sår medans jag borstade.. Nu är det på andra bakbenet. Hon var svullen men dett var inte alls lika stort som förra. Men svullen var hon ändå. Så jag lät bli att rida mamma ska få titta på det i morgon. Så nu ska jag väll skritta i en vecka till typ.. Fast detta sår var mycket mindre och mindre svullet. Så jag ska nog ut och gå med henne i morgon..:(
Vi ska byta hage till henne också. För på baksidan av kotan kan hon inte göra sig illa?:O Det måste vara nått i hagen.. Så vi ska byta i morgon.

Bella kan du inte bara sluta få sår?:O

Kolla filmen när vi hoppar 130. Inlägget nedan :)!
På bilden är det bara 1 meter :)

angelina-höjdhoppning

Hejsan!
Idag hoppade jag höjdhoppning.:D
blev inga kavaletti för jag fick bara ta fram 2 hinder för dom skulle ha lektion senare. så jag hoppade bara kombination. Det låg som högs på 130:O! Vi slog rekordet :D! vi hade hoppat 120cm förr men nu 130cm :D!
Är sjukt stolt över henne :D! öste berömm efter!

När jag kom hem strächade jag henne och gav henne mat. sen gjorde klart i stallet. NU ska jag snart ut och gå med Bella :)!
FILMEN !

Vi svävar fram i luften :')!♥
Världens finaste ponny!


Jag älskar dig Vanillin!♥

angelina- Failbilder

Nu kommer det lite mer fail bilder:)

En sur vanillin som inte vill lyssna :]! HAHAH

Bella hoppade typ stilla stående och då blev jag lite efter med kroppen ! så mina ben flyger typ!

Bella bus!


Bild från provridningen när hon vägrade. Hon har inte vägrat nått sedan dess:)!

Hippologum nu senast. Hon blir typ glad när hon river -.-

haha sne ponny!



Fråga inte ens :O!


Glad?


Hahaha Vanillin du är inte snygg :D HAHAHAH!

mer uppdate sen :)♥

amanda-dressyrträning

Blev ju dressyr på Gia istället och det gick kanon!
Provade både hopp och dressyrsadeln en sista gång, red först med dressyrsadeln men nej den gled fram. Tråkig faktiskt, tyckte den var härlig att rida i. Men gia känndes fin och avslappnad iallafall blev som sakt mest volter bara för att rida igenom henne och få henne mjuk i båda sidorna.
Sen bytte vi till hoppsadeln, och den sitter så bra på henne och är jätteskön, men jag har alldeles för långa ben för sadeln, åh :( Mina knän kommer utanför kåporna och de blir ju inte heller nå bra.
I den sadeln blev gia ännu finare och kännde verkligen att allt kom bakifrån, ett riktigt bra tryck och en härlig känsla! =D
Nu ska vi till farmor, men blir mer uppdatering senare :)

jag älskar dig

angelina-godmorgon

Godmorgon alla bloggläsare!
Idag är när jag vaknade kl 7 så var det helt plötsligt snö ute?:O Jag belv alldeles chockad när jag såg de.
Jag har inte tagit ut mina ponnyer på hela lovet än :O! Så jag kände mig lat som tusan  så idag gjorde jag det själv så slapp mamma alltid att stiga upp. :) Bar ut hö och vatten till dom. Sen så mockade jag och fixade lite.
det tog 45 min att mocka och släppa ut dom. Sen nu när jag kom in kl 07:45 så var jag inte trött nog att sova så nu orkar jag inte gå och lägga mig. Ska också ändå fara iväg kl 9. Ska på ett läkar besök och ta spruta sen kolla en grej som jag har haft i hela mitt liv. Det är typ ett födelsemärke eller nått.. Det är äckligt iaf ;)!

Sen blir det troligt vis ridhuset med Amanda och Pikkan, jag ska ha Vannis. Jag vill ha kavaletti och en kombination men vi får se vad amanda vill ha. Tror att hon ville ha studs och kombination. Haha men skit samma. Nu ska jag ner och äta frukost.

amanda-blir dressyr ist

Kommer rida dressyr på Gia istället på ridhuset.
Det var ju ingen hopptid på ridhuset så då får man bara ta fram 2 hinder, blir ju inte så mycket hoppning så kanske åker dit ikväll med Pikkan istället så då är de hopptid så då får man plocka fram så mycket man vill.
Med Gia ska jag nog inte rida så hårt, men ska rida mycket på volter få igenom henne mjuk och fin, kanske även i slutet sätter upp ett litet skutt, vi får väll se. Vi hörs senare!

angelina-melina

hej!
nu ska jag sova typ.
Men idag så red min kompis på lilla bella. Hon skrittade bara runt på gården. Hon brukar inte rida speciellt ofta men jag tyckte att hon var jätteduktig för att vara hon:D! Imorgon ska jag fara in med Vanillin på ridhuset och hoppa kombination och ganske kavalleti:) Hoppas Olivia vill filma mig :D!

Men nu ska jag dra :)!

Fail bild på min hund Mila ^^!

amanda-kvällsinlägg


Jag är helt slut, men endå så har jag typ hela eftermiddagen bara slöat, gått mellan datorn och tv:n känns det som, kanske just därför jag är slut?
Imorgon ska jag in till ridhuset och hoppa pikkan, blir att fara tidigt på morgonen! På gia har jag inte bestämmt vad jag ska göra, kanske uteritt eller markarbete :)
Med Pikkan ska jag nog hoppa något serieaktigt, men vi får väll se!
Nu ska jag nog hoppa i duschen, sen krypa ner i sängen och sova, har längtat efter det hela dagen, men börjar även känna att lovet närmar sig sitt slut, hur kan det gå så fort?:(
Fördelen är väll att jag nu kommer bara gå en vecka skola, sen har jag prao i två veckor, ska vara på kdrf första veckan sen specma component. Blir nog bra!
Nä, nu ska jag sova godnatt!♥

amanda-önskebilder!

Här kommer de ni ville se :)
orkade dock inte söka åt alla, utan ni får se några!

Busbilder:





Avramling:

just innan en avramling (hade bara 1 bild tyvärr)

Failbilder:
roliga bilder:









Bilder som skulle ha blivit bra men som... :





Dressyrbilder på gia:



tävlingbilder på gia:







finaste bilder:






HAHah se och njut, hoppas ni är nöjda nu:)


amanda-ridit

Först red jag Pikkan med Adelina & Pedro. Vi red först ut en bit, mycket skritt och lite trav, i skritten ville hon trava hela tiden, men det fick hon inte, hahah:] Hon är en sån ponny, speciellt ute att när hon ska skritta vill hon bara springa, hon vill inte stå i en halt men när hon väl får springa, trava och galoppera är hon alltid hur fin som helst, men vi fortsätter att träna.
Sen hoppade vi teränghindrerna vi byggt upp, hon tyckte det var jättekul! Första gången hoppade hon typ 7 mil över hindrerna och bockade mellan några.. Såg nog inte så snyggt ut, hahah. Men andra gången hoppade hon inte alls mycket över och lugnt och fint :)
Avslutade lite på gården i trav.
Red förrästen med hoppsadeln vi lånat hem, verkar ligga jättebra, inte glidit fram någonting och inte ett märke efter den, + att den är jätteskön :$

Sen red jag Gia, satt på henne dressyrsadeln som vi lånat hem. For en liten sväng och stannade på en lägda och red lite dressyr, hon gick så fint, lillgumman. Hon känndes riktigt avslappnad och lugn kunde tänka mycket på mig själv och satt rakt och händerna bra så känndes jättekul! I galoppen samlade hon sig jättebra och gick så fint:]
Dock gled sadeln fram lite idag med..
Sen galopperade vi upp för en lägda och sedan skrittade vi hem :)


angelina-sol:D!

Idag är det strålande sol och +1 :D!

Idag ska nog Vanillin få vila :) Bella ska få skritta antingen med Melina på ryggen eller bara i grimmskaft.
Det har varit så mycket plus nu dom senasre dagarna så vi har ingen absolut ingen snö kvar :O! Vars har vinter tagit vägen?:O Fattar ingenting nyss var det typ -10 och massa snö och nu är det drygt +6 och ingen snö :O eller det är inte så mycket plus idag men i går :O!

Såg att det var många som ville ha failbilder och busbilder osv :D Asså jag har inte ramlat av mina ponnyer så mycket så jag har ingen avramlings bild? xD Eller Vanillin har jag ALDRIG ramlat av :O har haft henne i snart 2 år och rider ju hjämt. Den dagen jag ramlar av henne kommer inte att vara roliga kan jag tänka mig :O!

Men här är failbilder iaf ^^
Vet inte hur hon riktigt ser ut ?xD

det ser ut som att hon har fått en stöt :D! HAHAHAHAAHA!


Kram Angelina!

besöksrecord

Igår fick vi besöksrecord, nämligen 214 unika besökare och 592 sidvisningar =D
Fortsätt så !
/norrlandsryttare

amanda-1månad


1 månad med bebisen idag :*

amanda-önskebilder!

Okej, nu så får vi kommentera vad ni vill se för bilder, tex busbilder, avramlingar, failbilder, dressyrbilder, hoppbilder osv, ska försöka söka åt lite bilder om jag hittar något som ni önskar =D
Ifall ni vill se på någon speciell häst så skriv även vilken häst du vill se på, om du inte skriver något kan de komma upp på vilken häst som helst, kanske finns fler bilder att välja på då :)

amanda-soft´up stigbyglar



HISS om soft´up stigbyglarna:
* Riktigt snygga.
* Finns i massvis med olika färger.
* Säkra och bra har jag hört.

DISS om soft´up stigbyglarna:
* Priset, inte det billigaste direkt.

Någon som har eller har provar stigbyglarna, isåfall vad tycker ni om dom?=D

amanda-hoppspec

Jag fick som jag gissade på, Mickey :]
Han hade gått lektionen innan och hade tydligen varit jättepigg, han brukar bli det när små barn rider honom, haha så det var faktiskt riktigt kul, han var ovanligt pigg för mig också. Jobbade inte i någon ''form'' på framridningen för isåfall skulle han inte orka med hoppningen, utan red mest bara tempoväxlingar och ställde, även lite volter och att få honom rak. Själva hoppövningen var 5 hinder på en linje, först en travbom in, två saxar som var studs, ett galoppsprång sett en oxer, sen ett galoppsprång räcke och två galoppsprång räcke. Det gick faktiskt jättebra fär mig, är riktigt nöjd, anna tyckte också det såg bra ut :)


^ Jag och mickey på SRK-tävlinen i våras:)
mobbaaa inte kisset på benet, gick inte tvätta bort, även jag duschade honom dagen innan..:$

angelina-hoppspecialen

Hejsan!
Nu har jag och Amanda bestämt att vi ska skriva i rubriken vem det är som uppdaterar för det är många som inte fattar vem som är vem och vems ponny som är vems. Jag (angelina) äger Beauty for Bell(bella) Och Vanillin(Vannis)
Amanda äger Peek-a-boo(pikkan,pigan) och Indian Girl (gia) Så nu hoppas vi att ni kommer fatta vem som är vems & vem som är vem:)!

Idag hade jag ju ridskoleponny. Fick rida haflingern Hampus. Idag hoppade vi serie på 5 hinder och det var på medellinjen. Men först värmde vi upp självtsändigt, Jag red volter och massa sånt. Han var väldigt stark i början och ville inte riktigt men sen släppte han och blev sjuktfin! Sen började vi hoppa. Asså han suger verkligen mot hindrerna. Det var superkul att hoppa med han. Men iblad kom vi lite nära för att jag inte fick stopp på honom direkt. Anna (min tränare) tyckte att jag red honom jättebra :D! När vi la ner dom gick han i jättelåg och fin form:') jag är KÄÄÄÄR!:]

Imorgon ska jag och min kompis troligt vis rida=) men bara skritta dock :)


Min fina vanillin!♥

YES!

Sadeln passade på både Vanillin och Bella. Testade även att rida iden ju och det gick superbra. Jag for ut sjövägen med Vanillin hon var pigg och gald och väldigt busig. Travade ganska mycket idag, sen galopperade jag bara upp för en backe sen for jag hemmåt. När jag kom hem hade den inte glidit farm nånting på Vanillin :D! Är supergald!

Sen for jag och mamma ut och gick i kanske 35 min med Bella. Vi testade sadeln på henne med hon den satt bra på henne också:D! Så vi får se om vi köper den eller sparar till en nyare:)

Bilder från idag :D visst är hon snygg i svart med? eller?




Nu ska jag på hoppspecialen och rida nån ridskole ponny. Hoppas jag får en ''pigg'' ponny :)!
Mer uppdatering ikv :D!

peek-a-boo betyder..

Peek-A-Boo betyder Tittut, så dom flesta visste nog =]

Idag for jag först ut och red Gia, red henne med dressyrsadeln som vi lånade hem igår, adelina & pedro följde också med. Sadeln verkade ligga ganska bra med gled fram en aning, så nästa gång ska jag prova med en padd och korsa sadelgjordsstropparna så hindrar den sadeln att glida bakåt.
Vissa stunder gick gia hur fint som helst och vissa stunder gick ingenting alls så ja, vet inte riktigt hur ridpasset gick för oss, HAHA men när hon väl gick bra så var hon jättefin♥
Sen gick jag och Adelina och byggde upp våra terränghinder, så vi hoppas på att kunna hoppa dom imorgon=D
Sen i afton har jag ridit Pikkan, när jag gjorde henne klar var hon jättemysig och lugn så vi myste lite, men sen var hon inte lika lugn längre.. Hon har ju stått två dagar efter vaccinationen så hon hade engeri, kanske därför hon var så galen imorse?
Hon kunde iallafall knappt skritta, utan taktade och små travade jag blev sur på henne och hon är ju sto så då blev hon sur tillbaka, stegrar, då säger jag till henne så mitt i stegringen kickar hon istället så vi hade alla ben i luften, HAH det såg nog inte snyggt ut.. När jag hade ridit ett tag så slappnade hon av och blev hur fin som helst, vet inte om hon varit så fin någon gång då jag ridit henne, red först i en lägre form sedan plockade jag upp henne ett snäpp och hon blev jättefin! Red även henne i dressyrsadeln vi lånade igår och den låg faktiskt riktigt bra på henne, och min sits känndes jättebra :)

Ikväll är det hoppspecialen, kommer dock ha ridskoleponny eftersom pikkan är ny vaccinerad och gia har nyraspade tänder så vill inte hoppa ännu :) Men kan ju bli kul, vem vet kanske får jag mickey igen, hihi min lilla tävlingponny, (tävlade honom lite då gia var skadad)

Bjuder på en film från Agusti, hade ganska nyligt börjat hoppa där, efter skadan:)

/AMANDA=D

Prestige sadel

hejsan. Idag ska jag testa en svart prestige sadel på Vanillin & Bella får se om den passar bättre än den förra. Ska rida ut på Vanillin i dag blir ingen hoppspec för henne idag. Bella ska jag och mamma ut och gå med nu strax med. Jag ska ha ridskoleponny idag på hoppspecialen. Blir spännande :)! Har inte haft det på jättelänge :O!?

Bellas ben ser nu helt friskt ut men jag vill inte gå för fort framm utan jag ska nog bara skritta och kanske travalite nu den vecka som kommer. Blir iaf ingen hård ridning. Nog för att hon inte ha varit halt. Men hon hade ju bara ett sår ;). Orkar inte ha halta hästar bara..:)


vi hade också en fråga om det är vi som gör våra egna designer.
det här är den första jag gjort till våran blogg:)! alltså jag (angelina)

FRÅGA!

Tänkte göra en liten fråga, kanske inte alla som vet det?
VET NI VAD PEEK-A-BOO betyder?=]

galen ponny

Jag tror lilla Pikkan har överskottsengeri bara av att ha stått sina två dagar efter vaccinationen.. Men ska rida henne idag, vi får väll se hur det kommer att gå;)
När jag ledde ut henne till hagen så trippade hon och slängde med huvudet lite. Jag stannar henne alltid i hagen och vänder huvudet mot ingången innan jag släpper henne så hon vet att hon ska vänta och får inte dra iväg direkt man kommer till hagen som man ser att vissa ponnyer gör, så det är ju extra viktigt nu när hon är ung så hon får läsa sig ordentligt. När jag släppte henne tvärvänder hon, springer hoppar/bockar/studsar/stegrar ja allt, hah hon blev helt tokig gick nästan lite för långt då hon stod nära tråden, sparkade över ena benen och fick då med sig tråden och sprang iväg då vi fick laga lite hage men det var inte så mycket så det gick bra:)
Gia ville inte alls busa men Pikkan försökta få igång henne men hon väntade bara på mat:$ Pedro fick hon igång litegrann så han sparkade även bakut och sprang lite medn lugnade ner sig rätt fort.
Men när dom fick mat blev allt lugnt som tur var ;)


designen klar!

VAD TYCKER NI OM DEN NYA DESIGNEN?:)

ny design ikväll

Ikväll kommer det komma en ny design så håll utkik ! =D

sadelprovning

Var ju i stan, hittade själv inget jag ville köpa men syrran beställde en charles owen hjälm, eller hon ska prova den iallafall, sen köpte hon nå annat grejjs. Men vi hittade 2 sadlar på kusen&CO som vi lånade hem och ska prova! För vi behöver ju både en dressyr och hoppsadel. Lånade hem en kieffer dressyrsadel och en hoppsadel av märket --- ahh, kommer inte på det just nu:$
När jag kom hem la jag på båda sadlarna på Gia, dressyrsadeln såg ut att ligga lite högt, men med en padd under skulle det nog bli super, hoppsadeln såg ut att ligga riktigt bra! For ut och red med gia med hoppsadeln, och den var jätteskön ♥
Ska även prova sadlarna på Pikkan ikväll, men blir bara att lägga dit dom då hon ska vila, hon vaccinerades ju igår.
Imorgon ska jag rida lite lätt på banan, på torsdag ska jag rida ut och på fredag ska vi troligtvis in och hoppa på ridhuset :)
Imorgon ska även Gia få ett dressyrpass, sen kanske jag ska duscha henne och så kanske jag rakar henne senare, eller på torsdag vi får se:)



sadeln

jaa idag testade jag ju sadeln. Och det var jätteskön tyckte jag. Men den gled fram lite på henne. Vi får se om det blir nått. Men den var väldigt dyr och då känns det lite mycket om den inte passar perfek. Men vi ska typ lägga ett bud och se hur långt vi kom.

Hoppade även några skutt :) Vi hoppade på gräs för att det är så hårt över allt annars..:(
Vanillin är finast!<3







Bella har blivigt bra nu typ.:) ska ut och gå med henne lite senare efter maten:) Ska bara ta henne i grimman och grimsaft och leda henne till byn och tillbaka. Hoppas de blir mysigt<3

stan

Ska åka in till stan, går nog in till kusen&CO och även royal, kanske jag får med mig något fint hem, vem vet?=D

oj

jag har glömmt att uppdatera idag.
Jag har rakat pikkan i dag och hon belv jätte söt. I morgon ska jag testa nya sadeln på Vanillin och se om den passar eller inte. Hoppas den är bra.  Bella svullnad är mycket bätte nu igen. Ska skritta henne i morgon men bara i grimskaft jag ska baragå med henne. Men i moegon lovar jag er mer uppdate!

kommentar

Anonym om vi är norrlandsryttare!:
söta :)
har bara en fråga hur många besökare har ni per dag, både sidvisningar och unika besökare?

svar: Våra unika besökare är väldigt varierande men ligger oftast runt 150 st per dag, recordet är 175 st.
Sidvisninharna ligger på ca 450 st. :)

vetrinärbesöket

Blev lite försenat, men gick bra endå!
Han fick börja med att kolla Gia, vi berättade de vi trodde var fel i hennes mun, men först ville han komma hur hon sprang för vissa gör så om dom har ont någon stans, så vi longerade henne lite men han såg inget fel på henne så då tog vi in henne igen. Så fick hon en lugnande spruta sen så kollade han tänderna och hittade vassa kanter som han filade till, hoppas att det var dom som irriterat henne. Efter ca 5-7 dagar ska vi kunna märka skillnad i hennes mun annars ska vi ringa till honom igen.
Sen tog vi Pedro, han fick en lugnande spruta sen kollade vi även hans mun och behövde även raspa bort någon vass kant, han hade även gnuggat bettet mot tänderna, han trycker och suger fast bettet själv så det åker mot tänderna. Så vi skulle prova länga sidostyckerna 1 hål så de kommer ännu längre ner så kanske han inte kan dra upp det och gnugga mot tänderna.
Sist så tog vi även Pikkan, hon fick sin vaccinationsspruta och sen även en lugnande och kollade hennes tänder och dom tyckte han var jättefina och bra, var bara  någon liten vass kant som behövde filas, annars inga problem.
Sen efteråt så har vi varit i stallet och kollat till alla trötta ponnyer, så trötta att dom inte orkar hålla upp huvudet! Men nu har dom alla piggnat till och snart kan dom få något att äta, så alldeles snart ska vi ut i stallet och ge dom kvällshö.
KRAM AMANDA!

vi är norrlandsryttare!


Vi är riktiga norrlandsryttare!
Ni kan ju se våra heta mössor, yeh coola eller hur? =D

ful ponny HAHA:(

Nu är ponnyn riktigt ful med två olika färger och både lång och korthårig :(
blev en flintklippning:

Men endå så ser hon ganska sportig ut också, hihi men blir nog bra då slipper hon svettas lika mycket som hon gör inne i ridhuset, då är det bara gia kvar att raka, ska in och duscha henne någon dag så sen blir hon också klippt, blir nog super (Y)


^ Såhär ser hon ut just nu, HHAHAH :]

lamicell schabrak

Dessa lamicell-schabrak har jag hittat, varje bild har sitt lilla egna ''sett'' som säljs ihop, tex schabrak och skydd, bara den första som även har grimma med. Kostar bara ca 500 kr, så helt sjukt billigt, det är ju endå märkes-schabrak som i vanliga fall kostar väll runt 700-800 kr?
Vilken färg gillar ni bäst?:)




vetrinärbesök ikväll

Ikväll/afton kommer Peter på ett vetrinär besök, han jobbade tidigare åt skellefteå ATG kliniken men nu frilandsar han istället och har tydligen jobbat i norge ett tag också, och har fått tips att han är duktig på tänder så han kommer och kollar på alla ponnyernas tänder. Gia är ju viktigast vi kollar upp, men dem andra är väll lika bra att han tar samtidigt då han lix kommer hit, dessutom ska han vaccinera Pikkan =)
KRAM AMANDA!

RSS 2.0