Angelina-Jag ska aldrig glömma

Jag ska aldrig glömma dagen då jag fick min älskade ponny vanillin. Jag var så jävla lycklig och det fanns absolut ingen finare än hon. När jag kollar tillbaka på gammal bilder så fattar jag verkligen inte varför jag ville ha henne;) haha men saker och ting ändras med åren. Nu är hon verkligen en dröm ponny för mig och många andra:')


amanda-2 bilder från i helgen


amanda-allt klart

Nu har jag slitit som ett djur men allt är färdigt så nu kan jag ta det lugnt i någon timme innan jag ska sova! Hästarna ska prova sova ute inatt igen, sist gick det inge vidare då de började springa runt i hagen som dårar kring 1-2 på natten så då var de bara plocka in dem igen. Nu inatt har de inget val, mohahaha. Nä men de ska få gå i gräshagen inatt + hö ska de få, så förhoppningsvis nöjer de sig med att få stanna ute ;) Återkommer imorgon om hur det gick med det!

Pedro har iallfall hunnit bli motionerad ikväll, mycket ryggträning ikväll. Eller egentligen bara focus på ryggen. Framskrittning till backarna där vi klättarade 10 gånger, skritt tillbaka hem och sedan fick han arbeta på banan en stund lång och låg så han höjde upp ryggen rätt och ordentligt. Väldigt bra träning för honom!

Glad Pedro, som vanligt :D


angelina-på väg igen :D

Vanillin är ju frisk och har varit det över en vecka nu så nu rider jag som vanligt igen :) Idag for jag ut en sväng och red runt ''rundan'' Vanillin var superpigg och ville trav/galoppera hela tiden. Men sen lugnade hon ändå ner sig ganksa mycket.
Nu ska vi snart fara och cykla 8 km hos mina kusiner. Det kommer nog bli jobbigt men bra för kroppen iaf :D
Imorgon blir det nog uteritt igen ;)!
Glad tjej :D och en bild på mig och jalle :D

amanda-att göra resten av dagen...

• Motionera Pedro
• Mocka stallet
• Städa kaninburarna samt hamsterburen
• Göra sista uppgiften för skolarbete klart
• Duscha och sova

Dags att dra sig ut i stallet nu!!

angelina- Vanillin forever mine

Vanillin för mig är inte bara en ponny. Många tror att man lixom tycker det är jobbit att rida och ta hand om ett djur. Visst vissa dagar så vill man inte för att man kanske inte har lust. Men det är så jävla mycket roligare när man verkligen älskar djuret man håller på med.
Vanillin har en väldigt stark personlighet. Jag ser på henne när hon tycker att saker är roliga och mindre roliga. Även hon känner på sig och vet när jag tex är ledsen och arg.
Vanillin är sjukt mysig i stallet och ofast väldigt pigg att rida. I dressyren är hon något segare och latare. Vissa gånger då jag hoppar är hon också något mer tillbaka dragen.
Men det är ju bar percis som vi människor är!!! Kan ingen fatta det?
Vi kan också vara trötta någon dag och inte vilja hoppa tillexpmpel. Direkt nån tycker att det är konstigt att hästen inte vill hoppa en dag så tror ni att det är något fel på hästen och ringer veterinären och säger att det typ är halt osv.. Ni tror den har ont någonsatns.
Men tänkt på att det kan faktiskt gå bättre nästa vecka. Oroaer inte direkt. Tänkt på att dom har ungefär samma beteende som oss. Vissa dagar vill man faktiskt inte gör något. Om hästen fortsätter att vägra osv då kanske det är dax att kolla upp den. Men ta inte saker för fort i förväg och batra för att hästen stannat en träning så behöver det ju verkligen inte hända igen.

Detta är min åsikt för jag hör från så många oroliga ryttare typ '' Asså åh hon stannade när vi höjde till 100 och ville verkligen inte hoppa det.. Måste nog ringa equterapeften och kolla hennes rygg''
Snälla låt det gå, och vila henne 4 dagar rid henne 2 dagar sen hoppa igen :D
Jag själv är så men jag vet att Vannis är frisk. Har ju tagit equterapeft och allt redan och visst hon stannar i balnd. Men det är faktiskt oftast mitt fel.

Det var allt jag ville säga :]!


angelina-rosa

Vanillin ska få börja bli en rosa tjej med ditt nya Grå/rosa scpa schabrak :D har ju rosa framskydd men skulle behöve ett pannband i stl cob med rosa stenar på! Någon som säljer ett för en prisvärd summa?:D

om ni har ett kan ni gärna skriva till mig :D

Idag kanske Vanillin ska få stå eller så blir det en ute ritt. Ska kanske följa Hampus hem efterskolan men det får vi om hur det blir.

angelina-har ni saknat mig?:D

Hejsan alla fina bloggläsare!
Jag har haft en liten blogg paus som ni kanske har insett men nu är jag tillbaka igen :)
Vanillin är frisk men jag kommer ändå att ta det lugnt med henne några dagar till. Jag har varit ute och skrittat henne verjedag för att hon ska hålla igång kroppen.
Sen så har jag ju även ridit Emma persson Ponny Jeltsin eftersom att hon är utomlands. Tävlade han i helgen och vi fick oss en andra placering i LD :D
Har inte hänt speciellt mycket under de dagar jag inte bloggat men kan visa mitt nya schabrak som jag köpte :D
Nya Scapa Sports 2012 :D
Bilder på Jalle :d

♥♥Vannis♥♥






amanda-tisdag

Helt vanlig dag på skolan förutom ett rätt stort vattenkrig hahah. Som dessutom troligtvis kommer fortsätta resten av veckan. Efter skolan gick jag en snabb sväng på stan hittade ett linne och ett par solglasögon.

Pedro har också blivit motionerad ikväll, blev en sväng runt ängarna och lite klättring i backen. Att klättra i backen är väll inte precis hans favorit trots han är väldigt possitiv till det mesta men jag förstår honom, jobbigt och uttråkande. Men väldigt bra träning, speciellt för hans rygg så det är något vi kommer jobba rätt mycket med i sommar :)


amanda-älskade ponny


amanda-film från söndag

LC - 90cm. Nolla, just utanför placering!





LB - 100 cm. Nolla, andraplacering!


amanda-tävlingsresultat

LC avd A, 90 cm - Trött och slut ponny på både framridning och framhoppningen mest pga värmen skulle jag tro eftersom det varit ca 25 grader + massa sol. Dock piggnade hon till en hel del då vi kom in på banan. Hoppade superbra på imprincip alla hinder, nollade både grundomgången och omhoppningen och vi kom just utanför placering, typiskt! Men superfin ponny och jag var jättenöjd!

LB avd A, 100cm - Vår första start som avd A i LB och kunde inte gå bättre! Fortfarande trött på framridning och framhoppning men pigg inne på banan, gick som ett skott. 0:0a och fick dessutom en andraplacering med ½ sekund från vinnaren! Världens duktigaste ponny :D

En bild från idag fotad av Linn Lundström!
Fler bilder + filmer kommere sen, och alla som fotat får gärna skicka bilder till [email protected]


amanda-bränd, bränd och åter bränd...

...Är verkligen vad jag är just nu. Stått som banpersonal hela dagen på klubben och bränt sönder min rygg, mitt ansikte och vader har även fått dig en omgång. Sitter hemma och tycker synd om mig själv, min största fundering är hur jag ska kunna sova och dessutom hur jag ska kunna bära både stövlar och ridväst där jag har som mest ont. Kanske får lov att bita ihop?

Ikväll har jag ridit Pikkan lite hemma, for först ut och skrittade på ängarna, avslutade lite lätt på banan i alla gångarter i ca 15 minuter. Hon känndes rätt trött och slut av värmen, så blev rätt lugnt. Har hört det ska vara varmare imorgon så jag får hoppas att min lilla pärla kommer orka med dagen.


amanda-outfit?

Jag har ingenaning om vad jag ska bära för outfit i helgen, någon som har förslag??


amanda-fullt upp hela helgen

I helgen har jag fullt upp, ikväll ska jag till klubben och bygga bana inför helgens tävlingar, efter åker jag och Angelina hem till Nellie där vi övernattar i tält. Imorgon åker vi tillbaka till klubben där det är jobb hela dagen, kommer troligtvis att stå på banan. Söndag ska jag också dit, dock tävlar jag själv då med Pikkan, 90 och 100cm.


amanda-kontakta mig

Elina Lestander om amanda-fruttis:
Hej!
Jag vill bara säga att jag är super nöjd men Fruttis en jätte fin häst men som dock är lite gammal men jag tror att hon har väldigt många år kvar att ge.Hon står nu på svedjevägen 13 ifall att du skulle vilja träffa henne. Ps hon är nu 25år gammal.

Svar: Du får gärna kontakta mig, skicka iväg ett mejl till [email protected]

amanda-Pikkans veckoschema

Såhär kommer Pikkan att gå de följande dagarna, och hur hon gått tidigare i veckan!

Måndag - Uteritt
Tisdag - Markarbete/Hoppning
Onsdag - Vila
Torsdag - Uteritt/Klättring
Fredag - Vila
Lördag - Lösgörande dressyrarbete
Söndag - Tävling LC & LB

amanda-klättra

Jag och Pedro var även ute ikväll en sväng, blev lite klättring i backen och lite bus på ängarna, det uppskattades:D
Nu har jag tänkt att sova, uppdaterar mer imorgon!

amanda-kvällens hoppning

Ikväll var jag in till ridhuset och hoppade lite. Jennifer hade varit in tidigare idag och ställt fram en bra övning som även jag och Pikkan körde på, tre travbommar ca 18 meter fram till två studs sen 18 meter fram till 3 travbommar igen. Kul och bra övning med lite extra koll på kontrollen. Hoppade även på en enkel oxer samt muren. I hoppade jag även kombination vilket gick bra även det, så jag är riktigt nöjd över Pikkan ikväll. Jennifer och mamma var även där och höll mig sällskap, alltid lika trevligt :D


amanda-sova ute

Inatt ska mina ponnys få sova ute för första gången i år. Det är riktigt bra väder ute så vi ska passa på nu. Om exakt 13 dagar åker vi till Cypern i en vecka så då kommer de få gå ute så kan vara bra att börja vänja dem lite smått nu. Har era hästar/ponnyer fått sova ute någonting i år?

amanda-uteritt ♥

Ikväll har jag varit ute med båda ponnyerna och haft så mysigt, helt underbart väder + glada och pigga ponnyer, kan inte bli bättre!
Pedr fick komma ut på en skogsväg medans jag och Pikkan red runt ängarna för första gången i år, känns som om sommaren börjar närma sig mer och mer!!


angelina-Lisabeth å hammi

Lisabeth och hammi följde med mig och vanillin idag på en sväng. Lilla hammi hängde inte med så bra så han fick trava ikapp några gånger. Sen efter ett tag ville Lisabeth testa galoppera lite så hon stannade och galopperade ikapp mig och vannis.

Travade bara några steg på vannis.
Sen när vi kom hem på gården så fick Lisabeth testa vanillin i 5 min på gården. Hon travade till och med på henne:D!
Duktig och snäll ponny och duktig Lisabeth :D

Imorgon ska hon skrittas igen. Ska även fara till Jalle å kolla hur jag ska göra maten. Ska ju sköta honom från och med onsdag:)!

Bilder från dagens tur:)


angelina-Tävling på G!

Ska tävla Emmas ponny Jeltsin (jalle) på våran lokala ponny hopptävling :D Så det kommer ju bli super spännande :D
Ska vara med i LD & LC (80,90)
Så det blir ju verkligen superkul!


Ska äta middag nu sen jag och min lilla syster rida ut på Vanillin och lilla Hammi :D
Sen ska jag städa lite å röja i stallet :D

amanda-mina älsklingar

Nu ska jag ut och träffa mina älskade ponnyer som jag inte träffat sedan i fredags♥ Både Pikkan och Pedro ska motioneras och Gia ska borstas upp ordentligt! Återkommer senare ikväll, men kan säga att här i norr har vi underbart väder iallafall :D

angelina- Jeltsin

Idag har jag ridit min kompis Emmas ponny Jeltsin ''Jalle''.
Hoppade han lite för att känna på honom också och han var så gymt fin! Helt över mina förväntningar och han var super pigg och lite små stark. Men gud vilken underbar ponny han är :D!
Ska sköta honom 1 vecka nu från onsdag :) Så blir spännande :D
Men innnan jag for och red Jalle så skrittade jag Vanillin igen. Hon va PIIIIIG!!
Fina fina Jalle :D

angelina-prommis

Idag blev det ännu en promis med Vanillin.
Vanillin är typ frisk nu :'D hon svarade på penicillinet så hon hade nått bakteriellt inte något virus. Så det känns ju otroligt skönt!
Efter helgen får jag redan börja trava henne:)! Men ska ta det väldigt lugnt nu ändå.
Idag hjäpte jag Agnes att hoppa sin ponny Benjamin. Dom var jätteduktiga och agnes var då nöjd efteråt :)!
I morgon ska jag hoppa Emmas ponny Jalle :D!

amanda-fullt upp

Helgen är fullt upp, fyller nämligen år imorgon så dagen har bestått av firande vilket det även kommer göra imorgon. Hästarna har fått vila sen i torsdags och ska få göra det fram till måndag eventuellt tisdag också.

Bloggen kommer nog inte uppdateras mycket alls, men ska komma tillbaka så fort jag har tid igen! Men något inlägg kommer iallafall komma upp, till veckan lovar jag att jag ska bättra mig!


amanda-110?

110? eller kanske 150?
Liiiite väl överamvitiös!

angelina-träningstävling

Eftersom att Vanillin inte är frisk så fick jag tävla en ridskole ponny ist. Pernille :D
Pernille är ett sto som är 7 tror jag. Hon är inte alls speciellt utbildad och aldrig tävlad. Så jag tog debuten och det kunde inte gå bättre!
I 60 cm så var hon slö men hoppade allt galant:D Kom på en första plats av 2 startande men är väldigt nöjd endå över lilla tjompan :D
I 70 cm så var hon betydligt mer framme och nu visste hon ju precis vad hon skulle göra så det fixade hon med 4 fel i omhoppnigen ;) Duktiga lata häst kräk :D!♥
Bilder fotade av Sofie Kristiensen Hansson.
Söt Pernille :D!

angelina-back again

Vanillin har ju varit dåligt sen i måndags. Vi har haft ut veterinär fleragånger och kollat blodprover. Hon äter nu mediciner och blir bättre och bättre :D!
Inom kort hoppas jag hon är helt återställd.
Hon ska iaf skrittas 3 veckor nu. Bara få ta det lugnt. 

amanda-träningstävling

Idag var det då träningstävling på hemmaplan i regnväder, har gått rund dygnsur stor del av dagen ;)

Pedro: Fick gå en 70cm bana, han tyckte det var skitkul att få hoppa lite och visa upp sig, vi nollade både grundomgången och även omhoppningen vilket ledde oss till seger, vi vann alltså den klassen!

Peek-A-Boo: Hoppade jag 1 meter (LB) Hon stannade en gång på kombinationen!?!?!? Vilket är jätteolikt henne eftersom hon nästan aldrig stannar, men min tränare + några till sa att jag slutade rida och lät henne gå på för mycket. Resten av banan hoppade hon superbra vilket känndes skönt iallafall. Den här klassen vann vi faktiskt också eftersom det inte var någon felfri på 1 meter!

Så två vinster med mig hem idag :D


amanda-klubben

Har varit på klubben hela kvällen, byggt fram bana inför morgondagen och efter det så red jag Pedro lite lätt i ridhuset. För er som inte vet så har vår klubb träningstävling imorgon, så kommer ekipage både från Kågedalen och Skellefteå. Jag ska också vara med, både Pikkan och Pedro ska få hoppa. Pedro kommer bara gå en 70cm klass och Pikkan kommer hoppa 1 meter!

amanda-stubb

Kanske min ponny ser ut såhär i stubb? Isåfall gjorde hon sig riktigt snygg och maffig i det, vad tycker ni?
Och visst är det en härlig bild? Älskar den :D


amanda-dagens ridning

Pikkan: Uteritt för hennes del som hon verkligen förtjänar efter en tuff helg, igår vilade hon men idag fick hon komma ut och jogga lite lätt och det tror jag uppskattades :) Vi stannade även av vid lite vatten och Pikkan gick runt och plaskade och lekte flodhäst eller något, haha hon är så söt!

Pedro: Fick jobba lite på ridbanan ikväll. Underlaget där börjar bli helt okej, men bara på den ena halvan. Den andra är för blöt, men en rätt stor volt kan jag rida på iallafall. Så vi jobbade mycket med att han skulle gå lång och låg och jobba med ryggen vilket gick riktigt bra. Sedan plockade jag upp honom och vi tränade på övergångar, även det funkade bra och han känndes riktigt trevlig idag :)


angelina-film från vännäs!!!


amanda-det gäller att ta i ordentligt

En dålig bild printad från LA-filmen.
Detta är en bild på sista hindret i LA:n, hindret ligger alltså på 110 cm men Pikkan känner för att ta i lite extra och hoppar istället lika högt som hinderstöden, haha tokfia!!



Men så har vi även ett riktigt snyggt språng över trippelbarren, även den i LA klassen!

angelina-lite bilder från tävlingen

Lägger in lite bilder från tävlingen nu, delar upp det så det kommer komma fler bilder eftersom :)
Dessa bilder har Amanda fotat!


amanda-tömkörning

Igår afton/kväll efter tävlingen gick jag ut i stallet och gjorde iordning Pedro för lite tömkörning. Jobbade honom mestadels på volt med mycket trav och galoppövergångar och han skötte sig riktigt fint. Hade önskat att han sänkte sig en aning till och kom upp med ryggen lite till, men annars gick det bra :)

Idag är jag hemma från skolan, är trött efter lite sömn i Vännäs och huvudet värker. Har även lite plugg jag måste ta tag i, men känner att jag inte orkar. Ute regnar det och blåser, blir inte bättre av det!! Nej, nu måste jag plugga, bara några få veckor kvar av skolan. Dessutom åker vi till Cypern den 3 juni!!

Dessa bilder från dressyrtävlingen har jag inte heller tagit tag i, har även filmer att visa! Det kommer väll upp såsmåning om.


angelina-tävlingsresultat

LÖRDAG:

LB Hoppade bra men stannade på kombinationen. Allt var mitt fel.. stakars ponny plutt<3
Fick 6 fel var av 2 tidsfel och ett stopp. Vanillin var också ganska pigg och var lite svår att styra ordentligt.

LA Fattade inte vad som hände med mig men jag vart så satans nervös.. Sen tyckte jag hindrerna såg ut att vara hur höga som helst! Jag brukar inte kollla speciellt mycket på höjderna men asså shit..
Hästen hoppade men jag var inte med en sekund..:( Men iaf så var det 2 kombinationer och vi klarade den första kombinationen. Men sen kom den andra kombinationen och då var det en maxar oxer in och räcke ut.. Så jag fegade till som satan och typ drog tillbaka henne. Och antagligen så stasnnade hon då med.
Slutatde med 7 fel var av 3 tids fel. Ponnyn hoppade hur bra som helst och hon ville men inte jag..:/

SÖNDAG:

LA
Sjukt galet fin på framhoppningen!
Inne på banan så betsämmde jag mig så jävla mycket att jag skulle sluta fega så mycket och rida istället. vi rev 2an men det var många som rev den.. Men resten av banan var så jävla underbar! Kännslan och takten och ja allt  var så hinmla bra!
Slutatde med 4 fel i grunden.

Problemet med mig i helgen var att jag var så jäkla nervös.. jag tänkte alldeles för mycket då jag red och blev orolig och så tänkte jag på hur det kunde gå osv.. Men jag ska verkligen skärpa mig nu! Vanillin kan mer än jag tror och jag måste verkligen lita på henne.

Det är ju fortfarande början på året så har ju mycket tid på mig att få oss genom våran banor och kombinationer :)! Och det värsta är att Vanillin tvekar inte på kombinationerna utan det är bara JAG!

amanda-bildbomb del 1

Bjuder nu på några bilder från tävlingen, endast från första dagen LC och LB då det var det ända som fanns i min kamera, men ni får resten av bilderna sen + bilder från LA när jag fått de av Angelina!

Alla dessa bilder är fotade av Olivia som även följde med och hjälpte till i helgen, tack :D


amanda-film

Lägger in film från LC och LB nu, filmen från LA får ni nog senare. Filmen är nämligen på ett annat minneskort som ligger kvar i stallet och orkar inte gå ut och hämta det nu, så dessa två får ni nöja er med tills vidare :$

Se filmerna i 720p för bästa kvalite!



amanda-hemma

Tävlingshelg i Vännäs avklarad!!

Lördag: LC avd A - Bland våra första starter i Avd A, 0:0a och kom precis utanför placering.
Lördag: LB avd B - Nollade klassen och fick rosett!
Söndag: Debuterade vi LA - 8 fel, två pet. Duktig ponny som skötte sig kanon och verkligen försökte även ryttaren var lite borta ;) Dock var vi båda trötta efter helgen men jag kan inte vara annat än nöjd.

Känns jättekul att Pikkan redan som 6-åring startat både LA-dressyr & LA-hoppning!!

amanda-imorgon åker vi

De senaste dagarna har varit stress, stress och stress. Har verkligen inte hunnit med allt som tänkt men iallafall så gick det bra på de två prov jag hade, så det kan jag nöja mig med. Har knappt hunnit rida i veckan och nu i helgen är det meeting (första för i år) men rätt tur att det inte bukar bli så stor skillnad på Pikkan ifall hon vilat.

Men idag hann jag in till ridhuset och red igenom henne lite lätt
, i slutet ställde jag upp ett räcke och hoppade det några gånger bara för att känna hur hon känndes! Efter ridningen fick hon en varm dusch och det uppskattades, hon ser lika nöjd ut varje gång :')

Det mesta har jag packat ner, försöker sitta och komma på vad jag kan ha glömt, känns alltid som om jag glömt något. Men brukar aldrig hända, och bara för att jag skrev det nu kommer jag säkert glömma något, heheh :$ Nejdå, det ska jag inte göra. Kommer nog att gå bra! Och ni får önska oss lycka till också, vi lastar ponnyn mellan 05.00-05.30, så tidig morgon!!

Angelina-klaaar

Nu har jag packat klart alla mina saker jag ska ha med. Så nu ligger allt i bilen. De blev ingen dusch för vanillin ikväll. Red henne inte heller.. Känner mig inte helt frisk så har tagit det lugnt hela kvällen för att spara mig inför helgen. Men i morgon far vi hemmifrån vid 7 typ. Så de blir inte super tidigt:)

Har just duschat nu så nu känner jag mig lite fräschare å piggare. Hoppas jag inte vaknar upp i morgon och är sjuk.

Aja nu ska jag fika och sova. Hörs imorgon! :D


Angelina-shit!

Jag är så galet taggad till imorgon.. Men vetinte vad jag ska ha för outfits, så måste gå ut och kolla igenom alla och välja ut 3 st. En för varje klass i helgen. Sen ska jag kanske duscha henne ikväll på ridhuset.

Nu ska jag fara och hämta min nya säng som mamma köpt till mig, sen äta sen så ska jag packa bilen! Känner på mig att detta kommer bli en bra och lärorik helg:)!

Fick skjuts hem idag av brorsan ;)


angelina-nervös

Asså satan så nervös jag är.. Kan knappt tänka klart! Tänk att i morgon ska jag tävla i vännes?:O Helt sinnes sjukt ju! Jag har faktiskt inte hunnit packa nånting än. Ska fixa allt när jag kommer hem. Men ska komma på en lista med allt jag ska ha med mig.

I helgen blir det årets första ute tävling för mig och Vanillin. Får hoppas på det bästa :D!
SHITSHITSHIT SÅ NERVÖS!!!!!


amanda-gårkvällen

Igår spenderade jag min kväll på ridhuset, först var det hoppträning med Pikkan. Vi hoppade ute trots regn och blåst, så inget favoritväder tyckte varken jag eller Pikkan men tyckte hon skötte sig fint ändå. Hoppade såkallade "huset" som Angelina redan skrivit. Avslutade med att hoppa banan på 90 cm, lite hakigt och fick inget jättebra flyt men känndes helt okej med tanke på vädret. Pikkan bjöd även på ett jättesprång över muren haha;)

Efter åt vi tjejer tårta efter en avflygning gången innan, är ju bara ett ordspråk att man ska bjuda på tårta om någon trillar av men vi gör det också. Lika gott och trevligt varje gång! Efter lite tåra så gick jag, Angelina och Jennifer ut och räknade hindermaterial, bommar, stöd, infångare och lådor som banbyggaren ska ha till vår lokala tävling i maj!


Angelina-imorse

Idag steg jag upp kl6 och for ut och red på vanillin en sväng. For först runt brönen sen stannade jag på en volt jag hittade påvägen hem. Så då stannade jag där tvärt och travade runt ett tag. Testade det nya bettet. Två delat pelham. Hon gick faktiskt bra på det och det var bra storlek:)

Idag ska jag även packa lite inför vännäs. Och städa mitt rum och plugga. Har fullt upp hela dagen idag.
Ha en bra dag!


angelina-pedro!

Hoppade ju pedro igår på hoppspecialen. Vi hoppade de såkallade ''huset''. Började med att värma upp självständigt. Gjorde mycket volter för att känna igenom honom ordentlig och massa tempo växlingar. Sen började vi hoppa.

Ibörjan ville han krypa ganska nära men sen flöt det på as bra ju!
Hoppade en bana på 80cm. Han hoppade otroligt bra då. Kan inte rida han så där perfekt men det kändes då iaf bra:D

Sen efterhoppspecialen så var jag tvungen att stanna på kdrf. För jag å amanda å jennifer skulle räkna alla hinder till tävlingarna nu i maj, men nu är det gjort iallafall!

amanda-3 dagar kvar

Är endast 3 dagar kvar till meetinget i Vännäs. Pikkan har vilat både i måndags och tisdags efter tävlingen i söndags då jag verkligen inte haft tid. Jag har jättemycket i skolan just nu, massa prov som ska göras så hinner inte riktigt med mitt fritidsliv. Är iallafall hoppträning ikväll, har inte alls hoppat mycket den senaste tiden men får hoppas Pikkan sköter sig snyggt i helgen ändå. Hoppade ju för Erik för två veckor sedan då vi hoppade bana på ca 100-110cm, var senast jag hoppade ordentligt, men nog kommer hon ihåg hur man hoppar nog ;)

Klasserna jag ska hoppa i helgen är LC och LB första dagen, LC i avd A och LB är i avd B (ungponny). Andra dagen, alltså söndag så kommer jag debutera LB+5 avd B! Känns spännande, endast 5cm ifrån LA!!

Är dessutom första utetävlingen för i år, senast jag tävlade ute var i September 2011!

angelina-today

Idag så är det onsdag det innebär hoppspecialen! Ska inte ha Vanillin ikväll eftersom att jag hoppade lite lätt med henne igår. Så därför ska jag ha Pedro ist :D! Jag fick låna honom i dag av Amanda. Så det blir nog kul att få rida honom :D. I kväll kommer det typ att regna så vi får väll se vilken väder det blir på hoppspec.

Ska rida Vanillin direkt när jag kommer hem. Men hinner jag inte så får hon vila idag sen rider jag tor-fre ist. Men vilar hon inte idag så vilar hon i morgon!


angelina-hoppi!

Vanillin hade sina vacka hopp för sig i dag ;) Men med rygger gjorde hon de! Hon hoppade verkligen galet bra idag. Finns inte ord för det!
Hoppade inte så mycket. Ville bara känna på henne en sista gång innan tävlingen :)
Hannah var så snäll och ställde upp och fotade oss :D Det glädjer mig!
Som tack fick hon sitta på Vanillin lite och testa hoppa henne 2 skutt :D!
Fick även hem sakerna från hööks idag :D! Så jag red med dom nya benskydden och nya tränset :D!
Bilder från i dag fotade av: Hannah Mattsson
rev med magen :$
KOMMENTERA!

angelina-kusbanan

Ska fara in till byn nu och hoppa lite på kusmarks banan. Blir ingen hoppspecial för vanillin i morgon då.
Hannah ska fota mig så får se om jag lägger in några bilder sen :D!
bild från dressyr tävlingen :D

angelina-att hinna

Har 2 prov i veckan som jag ska plugga till så vetinte när jag kommer hinna att lägga in bilder från tävlingen. Sen så har jag ju fullt upp med förberedelser inför helgen meeting i vännes. Hoppas mina saker jag beställde från hökks hinner komma innnan meetinget. Vill verkligen ha nya benskydd och det nya lite mer sportiga tränset.

Igår vilade Vanillin. Och igår fick jag en Iphone 4 i försenad pressent :D! Åh vad glad jag belv!

Idag ska jag försöka ta mig till ridhuset och hoppa ute lite grann för att träna inför trävlingen i helgen. Ska troligtvis ha ridskole ponny i morgon på hoppspecialen om jag hoppar idag.

Känner att jag är riktigt glad idag :D!


amanda-jogging

Pikkan fick vila idag, men jag och Pedro for ut en sväng efter Storkågeträskvägen. Eftersom han tävlade igår så joggade jag honom bara i lugnt tempo och lång och låg hela tiden. Han känndes väldigt fin och avslappnad, men imorgon blir det han som får vila. Och han kommer få ta det rätt lugnt den här veckan eftersom jag har mycket som ska göras och jag och Pikkan ska ju även åka till Vännäs nästa helg på årets första meeting :)


angelina-tävlings resultat

Hann inte skriva på bloggen igår, for till min pojkvän.

LB:1
På framridningen var hon galen och sjukt pigg.. Hahah trodde inte att det ens skulle gå att skritta på henne inna på banan men jag försökte tänka possitivt!
Inne på banan så var ganska lugn endå. Fick taktislag på skritten som vanligt men det är så svårt föe henne att hålla sig. Hon lixom måste!
Men det slutade med 62,07% Så det var över förväntan! :D
Kom på en andra plats!

LA:1
Red inte fram så mycket. Hon kändes fin.
Inne på banna var hon lite konstig och ville inte gå fram ordeltligt.. Belv lite besviken på det. Men efter ett tag så gick det bättre.
Slutade med 59,47% och det är jag nöjd med!


amanda-tävlingsresultat

LB:1

Pedro
- På framridningen var han superfin, mjuk och känslig. Inne på banan behölls det rätt bra, blev nån liten miss men annars känndes det bra. Fick 65,86% och vi vann den klassen.

Peek-A-Boo
- Även hon fick ju gå den klassen. Samma här, riktigt fin på framridningen. Nere på banan känndes hon avslappnad, mjuk och possitiv. Vi fick 62,41% och fick en tredjeplacering.



LA:1


Pedro - Lite starkare på denna framridning, men släppte rätt fort ändå. Inne på banan var han en aning segare än tidigare men känndes fortfarande helt okej, råkade dock av någon anledning rida fel och efter det kunde jag inte riktigt koncentrera mig fullt ut, men trots felridning lyckades vi få ihop 64,74% och vi vann även den klassen.

Peek-A-Boo
- Var tre stycken mellan Pedro och Pikkan så blev snabb framridning, kännde mig lite stressad och Pikkan blev spänd. Men släppte efter ett tag och hon känndes riktigt trevlig. Dock när vi fick komma runt banan blev hon rädd och sprallig för hästar som stod på vägen och gick omkring, så hon drog iväg nån gång. Inne på banan stod hästarna kvar och vi fick inget flyt alls, hon var hur spänd som helst och drog iväg ibland, stannade till och med och sparkade bakut och småstudsade. Känndes riktigt irriterande faktiskt, så blev en usel ritt på 56,32% skämms nästan, men med tanke på hur spänd och nervös hon blev så förväntade jag mig inget mer.'

Alltså fick jag jag med mig 3 placeringar hem, två vinster med Pedro och en tredjeplacering med Pikkan och en skitritt på köpet ;)


amanda-tävling imorgon

Imorgon är det tävling. Kvällen har spenderats på ridhuset, var problem att få oss dit då vi fastnade med transporten i snöovädret, men med lite byte av vinterdäck och skottning fick vi oss iväg.

Väl där red jag Pikkan lång och låg i alla gångarter så hon kom igång ordentligt. Efter en stund kortade jag upp henne och jobbade lite med skänkelvikningar och lite med den förvända galoppen. Pikkan känndes pigg och frammåt och väldigt lätt och fin i munnen, trevlig att rida så hoppas hon känns fin imorgon också:)

Min syster red Pedro åt mig, och hon sa han känndes fin. Fick hoppa upp i slutet på honom och även då känndes han riktigt fin, lätt i munnen även han! Han blir alltid så fin då hon ridit fram honom åt mig, synd bara hon inte får göra det imorgon då hon är äldre. Men ska få hjälp på framridningen iallafall, så förhoppningsvis kommer det att gå bra med han imorgon också!

Efter blev båda duschade, imorgon tänker jag packa det som är kvar och knoppa ponnyerna. Så hoppas vi bara på ett betydligt bättre väder än idag. Men kikade på väderprognoser och det ser lovande ut iallafall!

Önska mig lycka till nu! :D



angelina-nackdelar

Nackdelarna men Vanillin på en dressyr tävling:
Vanillin är en VÄLDIGT pigg och stressad ponny. Hon vill att det ska hända saker helatiden. Men händer det för mycket på engång så blir hon väldigt stressad.
Inne på banan förra åter så stegrade och stack hon väldigt mycket på dressyren. Hon kunde helt enklet inte stå stilla. Så i morgon ska jag rida fram så pass länge att hon typ inte har ork att göra sånna saker.
Det som också är är att hon inte har så himla bra takt... Hon tappar den lätt och blir sprinnig.
Som sagt så är hon ju en riktigt tävlings ponny. I hoppningen har ju ett perfekt temprament. Men i dressyr är hon för pigg. 
Men i morgon hade jag verkligen tänkt ändra på allt detdär och rida fram länge och i lång låg form så att hon får känna att hon kan slappna av och sluta springa och spänna sig.
Önska mig lycka till :D!

angelina-tagga

På ridhuset så red jag igenom programmen. Vanillin var galet pigg men kunde ändå konsentrera sig ganska bra. Så det blir att rida fram ordentligt i morgon före båda klasserna. 
Hon fick även duscha efter ridpasset så nu glänser min underbara fina flicka. Hon är så fantastiskt fin i kroppen just nu! Känns härligt att få visa upp henne i morgon :D!!
Har lite små saker att packa i morgon men resten finns redan i bilen.
Blir LB:1 & LA:1 i morgon :D

angelina-kdrf

Har jobbat sen halv 12 idag på dagens tävling. Det var endast hästar med idag, i morgon är det ponnyernas tur. Jobbade till kl 3 och sen var det bara hem och ta av sig alla blöta kalla kläder. Duktiga ekipage som tog sig runt sina programm trotts detta oväder. 
Ska snart begemig tillbaka till ridhuset. Ska nämligen rida där och ducha lilla vannis inför tävlingrn i morgon!

amanda-förhoppningar

Mina förhoppningar inför morgondagen är att slå mina egna tidigare %, jag försöker oftast tänka på att tävla mot mig själv och förbättra procenten. Pikkan har tidigare gått LB:1 på 65% och LA:1 på drygt 61%, så skulle vara kul om vi lyckades förbättra det. Jag och Pedro får ofta ganska lika procent på våra starter, LB:1 brukar oftast ligga mellan 64-68% och LA har vi faktiskt bara hunnit starta en ända gång på 64%, men skulle även vara kul att förbättra det.

Men det gäller också att vädret är på vår sida. Ifall det snöar och blåser är det verkligen ingen hit för Pedro då han knappt går att rida då, men vi hår hålla tummarna på det bästa med både vädret och hästarna, och dessutom mig själv ;)


amanda-hemma från häst-tävlingen

Har varit och kikat lite på dagens dressyrtävling för häst, dock höll jag min mestadels inomhus pga det underbart härliga vädret. Nej fy vad det snöade/blåste och var kallt, inte alls kul och fick inte heller något sug till att tävla imorgon då det bara var slask överallt. Men verkar faktiskt som om det ska vara upphåll och dessutom lite sol imorgon? Man kan ju hoppas iallafall :)

Jag ska strax ut i stallet, mocka och sedan ge hästarna lite hö. Sen ska det packas lite inför tävlingen imorgono, men är inte så mycket som behöver med då det är dressyr och dessutom på hemmaklubben, så inte långt hemifrån:)

Ikväll ska jag även in till ridhuset och rida igenom ponnyerna lite, måste kolla igenom programmen också. Sen ska de även duschas och ikväll eller imorgonbitti ska de hinna knoppas, beror lite på hur mycket tid jag har över ikväll.

Har inte riktigt bestämmt ifall jag ska ha min blå eller svarta kavaj imorgon, men lutar faktiskt mer mot den blå, tycker den är så fin, älskar kortare kavajer :')


amanda-snö

Snö i maj, come on :((


angelina-hesse

Gick bra att träna för Hesse, man lär sig alltid något nytt. Tränade mycket på att hon ska bära sig själv helt och sänka formen. Gick sådär men känner mig ändå nöjd nu i slut ändan. Hon hade en mycket bra takt hela passet iaf! och det är väldigt mycket +!
Imorgon ska jag vara funktionär när hästarna ska tävla:) Sen på söndag är det ponnyernas tur att tävla och jag ska vara med i LB:1 & LA:1 :D

En bild från igår

amanda-morgondagens planering

Tänkte göra en snabb planering inför morgondagen så kommer ni se hur min dag kommer se ut då det troligtvis blir dåligt med uppdatering :)

♥ Släppa ut hästarna
♥ Åka till ridhuset och hjälpa till på dressyrtävlingen (häst)
♥ Åka hem, göra iordning mina egna ponnyer, ta dem till ridhuset och rida igenom programmen och lite lösgörande inför söndag. Efteråt ska de även få sig en dusch
♥ Packa alla grejjer som ska med till söndag

amanda-fläta vs donut


FLÄTA                                   VS                              DONUT BUN

Vilken av dessa två håruppsättningar tycker ni jag ska ha på helgens dressyrtävling?

amanda-godnatt

Säger godnatt och tänker visa en bild på min söta lilla Theodor :')


amanda-dressyrträningen

Efter iallafall lite plugg tänkte jag sätta mig här en snabbis och skriva lite mer detaljerat än förra inlägget iallafall, men som ni vet så gick det kanon med båda ponnyerna idag :D

Red ju Pikkan för Andreas Hesse idag, och han sa att hon blivit riktigt fin vilket är jättekul att höra! Och Pikkan gick faktiskt väldigt bra idag, är så nöjd över henne. Vi jobbade mycket med formen och stödet osv, sedan gjorde vi även lite öppna i både trav och galopp efter långsidorna. Fick mycket beröm på både mig och Pikkan och blir lika glad varje gång :')

Sedan efter träningen så var jag helt slut, men gjorde iordning Pedro för lite ridning på banan ändå, tänkte bara jobba honom lite lätt en kort stund då jag inte trodde jag skulle orka rida ordentligt. Men han var så sjukt fin idag att det blev rätt väl ridet ändå. Värmde upp runt fyrkanten lång och låg i både trav och galopp, kortade sedan upp honom och tränade lite förvänd galopp. Red sedan igenom LA:1 och tränade efter det lite extra på 10-meters volten och ökade traven. Avslutade att rida igenom LB:1 som känndes riktigt bra, travade sedan av honom och sen gav jag mig.

Såååå extremt nöjd över ponnyerna idag
, så glad! Om dem är såhär på tävlingen i helgen, då kommer det gå bra:D


amanda-snabbinlägg

Tänker bara tvärskriva ett inlägg och berätta att jag lever och att mina ponnyer var helt underbara idag båda två:D
Sist jag tränade dressyr gick ingen av dem speciellt bra, men idag gick Pikkan kanon på träningen för Andreas och Pedro fick träna lite dressyrprogram efter och var lika fin han, känns jättebra!

Har matteprov imorgon, så har massa plugg att göra ikväll. Tänker skriva ett längre och utförligare inlägg imorgon, och då bjuder jag nog även på film från idag :)


angelina-yes!

Idag kommer jag att träna för Andreas Hesse igen! Yes det kommer bli så himla kul!
idag slutade vi kl 10:00 vi hade nationella i engelska sen slutatde vi. Tog 12 bussen hem. Ska nu gå ut i stallet och bortsta upp min lilla söta ponny Vanillin. Men skriver hur träningen gick sen!:D

amanda-ändrade planer

För Pikkan blir det ändrade planer, alltså ingen vilodag för hennes del eftersom fick veta att Andreas Hesse kommer upp idag så blir att träna för honom! Då kommer hon få sin vila imorgon istället. Pedro kommer dock få dressyra som planerat, så tar med honom till ridhuset också :)

angelina-hoppspec

Vanillin hoppade väldigt bra idag. Men var lite för studsig. Hon studsade och drog ihop sig väldigt mycke pga av det blåste som ***. Men man kan inte betsämma över modernatur. Men iaf så hoppade hon fint ändå.
Hoppade liten bana på slutet med 3 hinder och det gick bra. Hon har så himla lätt för sig, kan typ inte fatta det. Eftersom att hon har kortaben och lång kropp?
Bilder från i söndags :)
Foto: Mye Nordlund
'
Fina älskade du!♥

amanda-hoppspecialen

Ikväll fick vi hoppa i storm heheh, okej kanske en aning överdrift, inte storm med det blåste en hel del iallafall så luvan fick åka på ponnyn. Dock brydde hon sig inte så mycket om själva blåsten förutom att hon blev på lite dåligt humör, men det förstår väll jag också!

Iallafall så började vi att hoppa ett litet enkelhinder, sedan några studs. Ändrade sedan studsen till ett räcke och la sedan ihop det till en bruten linje på oreleterat avstånd. Sedan i slutet la vi även till muren som vi hoppade över.

Tänkte bjuda på lite ovisade bilder den senaste veckan, den på Pikkan är fotad av Frida Möller och de på Pedro är fotade av Agnes Zedig :)


angelina-betsällt

Har nu betsällt lite behövliga saker till Vanillin nu när sommaren är nära :D!
Beställt allt från hööks.
(dom bruna lindorna)
Hoppas allt passar nu bara :D!
Nu ska jag skynda mig ut i stallet och göra mig klar för hoppspecialen ikv :D!!

angelina-vägen mot rätt håll.

I söndags var jag på ridhuset och hoppade lite, Mye följde med mig och fotade lite. Det blebv jättefina bilder så lägger ut några sen:)! Vanillin hoppade iaf bra och bar rätt pigg. Mye fick rida henne lite på slutet och det såg riktigt bra ut!

Imåndags så for jag ut en sväng. Min pojkvän cyklade brevid och gjorde sällskap. Tyckte jag var super sött av honom. Sen kom det massor med gäster för att fira min födelsedag. Blev ett bra kalas fick blandannat, pengar, parfym, ett halsband av hampus, klocka och lite småsaker.
Sen åt vi middag. Sen for vi hem till älsklings Hampus och spenderade resten av kvällen/natten där med att grilla och vara med folk. Super trevligt!

Igår så red jag ut och Vanillin var så jäkla glad. Det föll en tår från min kind, gud så glad jag är att få äga en sån underbart fin ponny som hon!♥
Red in till kusmarksd bannan som just har tinat fram och red där ett tag, inget serriöst. Sen tog jag en extra lång skritt sträcka hem. Underbara Vanillin!

Idag blir det hoppspecialen igen! Sen i helgen är det dressyr tävling :D!



Gick inte att lägga in mer bilder -.- blogg.se suger verkligen....


angelina-dagarna

kommer ett lång inlägg i morgon, måste sova nu!

amanda-veckoschema

Peek-A-Boo
· Måndag - Programridning
· Tisdag - Vila
· Onsdag - Hoppträning
· Torsdag - Vila
· Fredag - Uteritt
· Lördag - Dressyr/lösgörande
· Söndag - Tävling LB:1 och LA:1
Pedro
· Måndag - Programridning
· Tisdag - Vila
· Onsdag - Vila
· Torsdag - Dressyr
· Fredag - Uteritt
· Lördag - Dressyr/lösgörande
· Söndag - Tävling LB:1 och LA:1

amanda-ingen hästdag

Idag blir det ingen hästdag alls för mig. Mamma släppte ut dem imorse sedan har vi varit i stan och firat min faster sin fyllt år och nu sitter jag i min systers lägenhet och ikväll åker jag till min pojkvän och sover där. Så jag kommer inte äns att träffa mina älsklingar idag, men har iallafall sett de i hagen. Alla tre låg ner och vilade, så mysigt:$

RSS 2.0