amanda-grattis

Grattis till finaste Angelina som fyller år idag! ♥

amanda-mer informerat

Mer information om programridningen idag.
Började med Pikkan, på framridningen i början var hon riktigt jobbig, men efter ett tag blev hon superfin. När det väl var in tur att rida programmet "dog hon av" lyssnade inte och var mest loj och slö så fick aldrig in någon bra känsla.

Pedro var stark, stark och stark på framridningen, höll även klar lite inne på banan med blev än aning bättre iallafall, fick dock bättre omdömme än väntat, så det kan jag ju glädjas över iallafall, haha!


amanda-programridningen

Dagens programridning gick inte speciellt bra med någon av ponnyerna, återkommer med mer information senare under dagen.

amanda-gårdagen

Måste först och främst be om ursäkt för min värdelösa uppdatering, ska försöka komma igång igen!

Igår åkte jag in till ridhuset och red ett dressyrpass på Pikkan och tränade även lite delar ur LA:1 som jag ska rida på programridning imorgon och tävla nästa helg. Adelina följde med och red Pedro och tror det gick bra för henne. Iallafall så var Pikkan väldigt fram och tillbaka, ibland riktigt fin men ibland riktigt jobbigt, ville tex inte alltid gå i förvänd galopp eller hålla sina ökningar. Men jag är väl rätt nöjd ändå, gick helt okej i slutet!

Bild printad från film.

angelina-sol!

Solen strålar ute idag. Så jag ska fara till ridhuset och rida på ute banan. Vanillin ska få träna in sig lite på dressyr programmen. Även jag då. Sen kommer det gäster och min pojkvän. 
Hela morgonen har jag bakat inför mitt firande i morgon..
Helt sjukt att jag fyller hela 17 år. Känns som jag vart 10 igår!

angelina-vanillin♥


angelina-gullegumman

For ut en sväng barbacka och galopperade i uppförsbackar. Vanillin var rätt busig och bockade lite men inga extrema :) bara bus!
Var ute i drygt 40 min. Innan jag for ut så borstade jag av en riktigt lortig ponny... Hon hade inget täcke idag sen rullade hon sig i leran.. kul! Haha nej men det gick bra att fåbort det tog bara lite extra minuter.
Imorgon blir det föhoppningsvis dressyr på ridhuset!

angelina-vila

Vanillin vilade i torsdags å fredag. Så idag blir det en sväng ut :D
Vaknade idag hon min fina pojkvän Hampus. Var hemma igen vid 1. Sen resten av dagen har jag städat hela övervåningen och nöjt undan gammla saker vi inte behöver.
Mitt på dagen idag var det strålande sol. Men nu regnar det. 
Idag blir det somsagt ute ritt. Ska nog ut och galoppera henne lite. Sen i morgon ska jag försöka dra mig till ridhuset och rida ett dressyr pass på lillsnuttan :D!

amanda-måndag

På måndag kommer jag rida programridning för Eva med både Pikkan och Pedro :) Kommer rida LA:1 med båda som jag även kommer tävla nästa helg :)

amanda-vårkänslor

Tror inte min ponny har börjat få vårkänslor förän nu idag, haha! Hon var riktigt riktigt pigg och frammåt och gjorde även lite små bocksprång, var lite tjollrig av sig och reagerade på småsaker som hon inte gjort förut. Men kan nog också vara lite från henned 3 dagars vila.

Blev iallafall endast skritt och trav eftersom jag inte litar på underlaget, så imorgon ska jag nog åka in till ridhuset med båda ponnyerna och träna lite dressyr. Förövrigt så blev alla 3 ponnyerna nyskodda igår, så nu har både snösulorna och broddarna åkt av, nu ska vi ha sommar här i norrland också :D


amanda-gårdagens hoppspecial

Igårkväll var det premiär för ute hoppning här i norrland för min del. Som ni kanske förstått så har vi fortfarande kvar en hel del snö, men blir mindre och mindre :D

Pedro skötte sig fint, han gjorde sitt bästa och som han skulle. Hoppade linje och lite på volt, volten gick bättre. På linjen skulle vi få in 4 galoppsprång så fick ta tillbaka honom men känndes en aning trångt för honom. Men tycker han var duktig ändå, kul tycker han det är iallafall!

Var flera som fotade, förhoppningsvis kommer det någora bilder senare :)

angelina-today

Idag vet jag inte om Vanillin ska få vila eller om jag ska rida henne. För jag hade tänkt att hon skulle få 2 vilodagar innan nästa veckan iaf.. Så blir kanske att rida i dag och sen får hon vila fredag lördag. Men vi får se hur jag gör. Annars får hon nog vila söndag måndag.
Men nu ska jag iaf fortsätta med mitt skolarbete, hejdå mer uppdate senare =)


angelina-det gör ont

Saknar dig så det gör ont..♥
Beauty For Bell



angelina-orka

gick sämt på hoppspecialen.

amanda-sommar

S O M M A R K Ä N S L A


amanda-hoppning ikväll

Ikväll ska Pedro få hoppa på hoppspecialen istället för Pikkan eftersom Pikkan hoppade förra onsdagen + träningshelgen för Erik, så för henne blir det att vila istället :)

angelina-bättre sent än aldrig!

Film från Erik kursen!


angelina-uteritt

Igår blev det uteritt med några tjejer som hade storahästar. Det vart mycket bus men det ör ju klart. Det är inte ofta vi rider ut med någon. Men det var iaf väldigt kul.
Idag blir det hoppspecialen.

På måndag fyller jag år :D sen dagen efter är det programmridning. Tror att jag ska vara med på den men vet inte exakt.


amanda-dressyrträning

Ikväll åkte jag och Peddan in till ridhuset och trimmade lite dressyr, välbehövligt för oss båda faktiskt. Känner mig lite ringrostig och vi har inte dragit igång med ordentlig träning ännu. Men har börjat inse att det är faktiskr bara 1,5 vecka kvar till första dressyrtävlingen! Så är dags, lite sent ute är jag haha.

Till ridpasset, han känndes lite stark mellanåt men släppte vid lite galopparbete och blev betydligt finare. Dock kännde jag mig trött, slut och ont i huvudet så min ridning var väll inte den bästa, men fin ponny iallafall :)
Tränade lite på skänkelvikningar och tempoväxlingar. Red i ungifär 45-50 minuter.

Skulle ni vilja se lite härliga sommarbilder som jag fotade på Pedro i sommras?

angelina-ooops

Min uppdatering den senaste tiden har varit värdelös. Men har varken haft tid eller ork till det.
Helgens träning för Erik Berggren var mycket intressant. Han gav bra tips och hade fantastiska övningar. Väldigt mycket plus för hans övningar! Ponnyn hoppade grymt bra också det gjorde helgen ännu bättre!
Erik gav mig bra tips och triks jag ska tänka på :) Gyrm helg!
Har nyss varit ute och gått 1 timme med min älskling ponny Vanillin. Tog grimma och reflexer på henne sen bar det iväg. Så grymt härligt det var. Fina älskade Vannis♥

amanda-rosa(?)

ROSA
Barnsligt eller charmigt?

Personligen tycker jag det är charmigt och jättesött och inte alls barnsligt som många tycker det är. Jag har även burit rosa på tävling. Är det i lagom mängd älskar jag det, men tycker att det lätt kan bli för mycket!
Skulle inte heller bry mig ifall det är valack eller sto, är bara en färg. Har ingen betydelse, kan dock vara för att jag älskar rosa men ändå ;) Vad tycker ni?


amanda-uteritt

Efter skolan följde Angelina mig hem så for vi ut med ponnysarna en liten sväng. Pikkan har ju gått två hårda kursdagar så kan gissa på att hon har lite träningsvärk så vi for ut travade och galopperade en kort sväng, skrittade sedan av en lång bit. Tror båda var nöjda av det!

Efter såg vi dock att Pikkan sko blivit väldigt lös, konstigt att det blev så plötsligt eftersom innan satt den. Men pappa drog lös skon ikväll. Ringde hovslagaren direkt och tur så kan han komma redan på tordag! Så det hindrar mig inte speciellt mycket att träna inför dressyrtävlingen nästa helg. Så hon kommer få vila tisdag till torsdag, eventuellt fredag också. Beror på ifall jag hinner rida eller inte.

En bild från träningen i helgen!

amanda-träningsdag 2

Idag hoppade vi bana på träningen. Pikkan känndes en aning trött sen igår men kom igång rätt fort ändå. Hoppade på lite lägre höjder först. Hoppade sedan banan på 90 cm, sedan höjde Erik och vi hoppade bana en gång till som lång på ungifär 100-110 cm, lite olika. Känndes iallafall rätt bra, fått bra tips av Erik och tycker han haft riktigt bra övningar. En tränare som jag kommer vilja rida för igen :D
Efter träningen idag kom han även fram och sa att jag hade en superfin ponny med fin hoppteknik och bra galopp, känndes riktigt kul!

En film från kursen i helgen, från båda dagarna :) Klippte lite i filmen när vi hoppade bana eftersom den annars blev så lång och musiken tog slut, men det får ni nöja er med!

amanda-läsarfråga

Vilket eller vilka bett rider ni på och varför just det? :)


amanda-träningsdag 1

Första träningsdagen för Erik Berggren avklarad och Pikkan har skött sig superbra och jag kan inte vara annat än nöjd! Var lite olika gymnastikövningar, väldigt bra övningar för både mig och Pikkan. Hoppade nått språng på 1-110 skulle jag tro det låg på. Pikkan var på bra humör idag, hoppade riktigt fina språng och fick bra beröm av flera vilket är jättekul :D

Det blev filmat, kommer dock visa filmen imorgon då jag slår ihop film från båda dagarna, så imorgon väntas ännu en till träningsdag. Hoppas bara inte Pikkan blir så trött, men betfor på morgonen kommer hon få iallafall!

angelina-longering

Igår så for jag ut 06:30 och red ut på en uteritt, Vannis var galet pigg! Red i 50 min och runt brönen.
Idag så longerade jag Vanillin med inspänningstygel. Det tyckte hon var riktigt kul. Burkar ju inte longera henne speciellt ofta men hon ör sjukt duktig på det :D! Hon fick jobba i 30 min och var inte ens lite trött efter.. Haha efter hon hade sprungit där med inpännings tygeln ett tag så tog jag loss den och hon fick springa utan den. 
Då vart hon helt galen och bockade och studsade.
Söt ponny jag har. Nae men det ska jag börja göra oftare!
Imorgon blir det Erik kurs med Amanda och andra bekanta. Kommer bli så spännande att få träna för en ny tränare. Känner verkligen peppen! Rider vid 14:15 imorgon. Sen på söndag rider jag vid 09:15 :)

amanda-hoppträning i helgen

I helgen är det dags för hoppträning både lördag och söndag för mig och Pikkan! Ny tränare vi ska hoppa för på Skellefteå Ridklubb nämligen Erik Berggren. Hoppas det kommer gå bra och får några nya bra tips!

Filmkameran kommer troligtvis följa med så om ni har tur så kommer jag bjuda på lite film senare ;)


amanda-gårdagen

Gårdagen red jag på morgonen innan skolan, känner mig riktigt duktig! Trodde faktiskt jag inte skulle orka upp! Men uppe vid 6 gick ut och gav hästarna frukost sedan när dem ätit klart for jag ut på en uteritt med Pedro. Har ju kommit lite ny snö som var ca 10 cm djup, så inte alls så djupt men ändå lyfte han riktigt mycket på benen! Är iallafall nöjd över passet, han var på riktigt bra humör :)

amanda-hoppspecialen

Ikväll på hoppspecialen hoppade vi linje, lite gymnastik vilket var välbehövligt! Har länge viljat hoppa lite linje men har aldrig blivit av, men nu så! Vi hade en bom in, alltså en travbom, sedan två studs till en oxer, ett galoppsprång räcke och två galoppsprång räcke. Det var en aning trång för Pikkan, men det är bra för henne att hon får träna på korta galoppen och använda bakdelen ordentligt. Det känndes iallafall bra ikväll, i början tyckte hon det var jobbigt att korta sig men blev bättre mot slutet. Sista gången låg första räcket på 1 m.

Imogon får Pikkan sin välförtjänade vilodag som jag tror hon längtar efter. Har sovmorgon, så rider eventuellt Pedro på morgonen innan skolan ifall jag orkar det. För kommer nämligen inte hem imorgon kväll :)


amanda-veckans outfit hos dressyrmupparna

Igår, eller var det i förrgår? Aja, då blev vann jag veckans outfit hos dressyrmupparna. Riktigt kul och fick lite extra mycket besökare dessutom, hoppas några av er som kikade in stannar kvar :) Har faktiskt tidigare vunnit en gång med Pedro även då, var i September förra året.

Vilken av bilderna eller outfiten gillar ni bäst?
Själv tycker jag den ljusblå är riktigt söt, men den beige och bruna outfiten är lite mer stilren och lite mer i min smak :)

Denna bild jag vann med i September 2011!


Och nu den här bilden och outfiten!


amanda-tips till tävling

Tänkte dela med mig av ett tips när man åker till tävling en varm sommardag. Ofta kan hästarna vara lite spända och stressade så de har inte alltid tid att dricka vatten. Men är det varmt ute vill man få i dem så mycket som möjligt så ett tips är att lägga i ett eller flera äpplen eller äppelbitar. Hästarna blir genast mer sugen och äter upp bitarna. Får även i sig lite vatten men också att de ofta börjar dricka efter alla bitar är slut :)


norrlandsryttare-statistiken

Måste säga att statistiken har ökat den senaste veckan vilket är riktigt kul! Ännu tdigare sjönk statistiken lite, men nu är den tillbaks igen, till och med lite till nästan :D Vi är uppe i 500-600 unika besökare per dag, sidvisningarna går upp mot 1400! Fortsätt så och med kommentarerna också!

amanda-dressyren

Hemma från ridhuset nu efter dressyrpasset med Pixxan, är rätt trött så ska skynda mig in i duschen sen sängen men snabbuppdaterar så har ni nattugglor något att läsa ett lite ointressant inlägg.

Blandat ridpass, verkligen! Vissa stunder hade jag en kanonfin ponny som gjorde allt som hon skulle, men tjurade sedan ihop. Vi har tränat mycket på travökningar och hon har varit grym på det, gjorde det 2 gånger idag. Sen när jag skulle rida igenom LA:1 så första ökningen blev bra, andra ökningen började hon galoppera. Så gjorde om den, men galopp igen och igen och igen, blir så less då hon gör det för att hon inte orkar eller vill längre, så kämpade med det ett tag och fick lite dåligt tålamod efter ett tag vilket jag nu ångrar, hjälper ingenting att bli sur. I slutet gjorde hon en helt okej ökning utan galoppinslag och gav mig då och travade av henne.

Somsagt tror jag hon är i vårkänslorna, för såhär var det sist också. Förvända galoppen gick bra i början sedan började hon trassla med den. Idag gjorde hon förresten klockrena förvända, så dem får jag väll vara nöjd över. Nöjd över min fina ponny ändå, glömmer ibland bort att hon bara är 6 år, vissa gånger har jag för höga krav på både mig själv och henne. Idag var en sån dag, men vi tar nya tag för min ponny är finast i världen :')

Angelina red ju även Pedro, såg riktigt fint ut och hon verkade nöjd iallafall. Mer om det får hon väll skriva om själv, kanske kul att läsa om hur han känndes när någon annan rider!


angelina-igår

Igår så skrittade jag ut på Vanillin en liten sväng icg det var supermysigt. Mamma och vilda (vilda är våran nya hund, chihuahuan) följde med på cykel också. Vilda låg i cykelkorgen :')

Idag så Vannis en välförtjänt vilodag. Imorgon ska hon få fara till ridhuset och träna på hoppspecialen. Och I helgen är det träning för Erik Berggren:) Kommer bli så kul och spännande!
Nu ikväll ska jag följa Amanda till ridhuset och rida Pedro åt henne. Men ska snart ut och göra klart i mitt stall så jag hinner ta in dom innan jag ska fara till ridhuset.

amanda-hårdträning ikväll

Ikväll ska Pikkan få jobba ordentligt, blir nämligen att åka in till ridhuset och trimma lite dressyr. Sist jag var in var hon en aning tjurig och fuskade ganska mycket, men det ska hon inte vara ikväll haha :D Kommer lägga extra fokus på den förvända galoppen som inte gick lika bra sist, ska ju nämligen tävla om två veckor och innan dess vill jag hinna rida igenom programen några gånger med bra känsla. Angelina kommer också följa med ikväll på ridhuset och hon ska få rida Pedro, så slipper jag rida båda hästarna. Är ju efter klockan 9 manegen är ledig så rider man båda är man rätt slut och blir rätt sent innan man kommer hem.

Tävlingen som är den 6 maj är på vår egen hemmaklubb och jag kommer rida LB:1 och LA:1 med både Pikkan och Pedro. Hade önskat att dom haft med något högre LA program som jag kunde rida med Pedro, sist var LA:3 med men inte denna gång :/ Men kan vara en bra start på året iallafall, har ännu inte tävlat en ända dressyrtävling, sist jag tävlade dressyr var i September 2011, alltså nästan 8 månader sen, rätt sjukt vad tiden går fort. Tävlade dessutom bara Pikkan då, så Pedro var ännu längre sedan jag tävlade! Haha men nu drar tävlingssäsongen ingång igen. Känns riktigt kul!

Tänkte passa på att visa lite bilder från några dressyrtävlingar 2011 :)

amanda-veckoschema

Pikkans veckoschema kommer se ut såhär på ett ungefär, kan dock ändras lite (Vilket det brukar göra) men ska göra mitt bästa för att följa det :D

· Måndag - Uteritt
· Tisdag - Dressyr
· Onsdag - Lite hoppning, hoppspecialen
· Torsdag - Vila
· Fredag - Uteritt
· Lördag - Hoppträning för Erik Berggren
· Söndag - Hoppträning för Erik Berggren

Det är en ny hopptränare för både mig och Pikkan som vi ska träna för Lördag och Söndag, men har hört att han ska vara riktigt duktig, så hoppas han passar även oss. Någon av er som ridit för honom? :) Träningen kommer dessutom vara på Skellefteå Ridklubb, så då får vi åka dit och träna. Spännande och nyttigt att träna på andra klubbar än sin egen.

angelina-FILM!!


amanda-tävlingströjor


Något jag bestämt mig för är att jag ska köpa mig en ny snygg tävlingströja som jag kan använda till de flesta av mina outfits. Här åvan ser ni 3 av mina favoriter, dock känns den första och den sista mest som min typ av tröja. Den med rosa blir lite svårare att matcha snyggt till, men om man hade lite rosa på tex schabraket skulle det vara dösnyggt!

Problemet är att jag inte hittat någon av tröjorna på någon hemsida att beställa. Den sista tröjan (hv-polo), som jag egentligen är mest sugen på hittar jag på några ställen, men i alla andra färger än svart!! Jag vill ha den i svart, så vet någon av er läsare var man kan hitta någon av dessa tröjor? Speciellt den sista så skriv mer än gärna, länkar såklart :) Eller så kanske ni vet någon annan snygg stilren tävlingströja?

amanda-kvällens planering

Första skoldagen avklarad nu efter lovet, var faktiskt kul att få komma tillbaka och träffa kompisarna, mindre kul att plugget börjar om. Har dessutom massa nationella prov som ska göras de kommande veckorna. Stannade även kvar på skolan efter vi slutat och gjorde klart lite grejjer som egentligen skulle vara klart innan lovet, men nu är det fixat, känns skönt :)

Resten av kvällen blir det att vara i stallet med mina finaste ponnyer, såhär kommer resten av kvällen att se ut.
♥ Rida Pikkan och Pedro
♥ Borsta bort lite päls från Gia
♥ Mocka och göra kväll i stallet
♥ Duscha och fixa mig, sedan hamnar jag nog här framför datorn resten av kvällen

Upptaderar mer senare :)

angelina-dressyr

Idag for jag till ridhuset vid halv 8 och red ett lätt dressyrpass. Vanillin var riktigt fin och avslappnad. Men eftersom att vi tävlade igår så blev det är väldigt lugnt pass.
Tränade lite på volt och sen lite lösgörnade skänkelvikningar. Inte många men hon gjorde dom klockrent iaf!
Ska troligtvis vara med på våran lokala dressyr tävling i maj :)
Efter passet fick Vanillin en lång varm dusch. Oj så skönt hon tyckte det var!

angelina-Vännesryttarförening

LC:
Var fin på framhoppningen och framridningen.
Inne på banan så gick hon as bra. Tills vi kom till omhoppingen. Ville inte riktigt gå frammåt och höll på att stanna vid ett hinder. Men eftersom att det är så lågt kunde hon hoppa det ändå! Men fick igen med snäva svängar så fick ändå hyffsad tid. Slutade med en andra placering :D!

LB:
Framridnigen så var hon väldigt seg. Men på framhoppningen piggnade hon till.
Inne på banan var så frukansvärt fin!!!! Men vi hade otur och slog ner 5an :( Men asså shit vad fin hon var!
Det var längesen hon bjöd så där mot hinder!
LC:n Foto Amanda :D
LB:n foto Amanda :)
Min finaste!♥

amanda-gillar/gillar inte


Pedro gillar...
• Att få uppmärksamhet i stallet, tittar man eller pratar man inte med mig blir jag på dåligt humör.
• Att reta Pikkan, älskar att bita på henne.
• Att bajsa då jag är ute och blir riden, helst mitt på vägen så alla ser var jag har gått.
• Även att tävla, älskar att visa upp mig.
• Att bli riden, dressyr, uteritt eller hoppning, hur kul som helst.
• Faaast, allra roligast är att hoppa, blir aldrig less.
• Kameror, då får alla se hur snygg jag är.
• Att bada, älskar vatten och leka flodhest.



Pedro gillar inte...
• Dressyr är kul att tävla och visa upp sig, men vafan är det där vita läskiga man måste springa innanför, och även dommaren, vad ska dom vara bra för?
• Blåsten och regn, vad ska det vara bra för? får regn i ögonen när jag är ute och vill inte gå då, bäst att stå still.
• Läskiga saker som ligger överallt, även sånt som inte finns. Men känner på mig att det är något där.
• Att bli duschad är skönt, men i ansiktet nej fyyyy, det hatar jag.
•  Flugor, bems, och alla småkryp på sommaren, så irriterande.

amanda-dressyrtränat

Började med Pedro och han var superfin idag, väldigt lyhörd på både skänklar och i munnen bättre än han brukar. Tränade mycket på en stor volt, på den öppna delen av volten red jag honom lång och låg i ett friskt tempo och under andra delen av volten samlade jag honom ordentligt, red så både i trav och galopp. Efter en stund fick han riktigt trevliga gångarter!

Sedan var det Pikkans tur, i början var hon jobbig och lite springig. Efter en stund blev hon jättefin jobbade på bra osv, tränade mycket på övergångar. Red sedan igenom LA:1, allt gick bra tills förvända galoppen då hon endast ville byta trots att vi tränat förvänd flera gånger. Så gjorde några förvända galopper, vissa gick bra men ibland bytte hon. Brukar alltså gå betydligt bättre, tror hon är i vårbrunsten just nu. Vi får ta nya tag och träna vidare på det då hon gjort den 100 gånger och jag vet att hon kan :)


amanda-dagen

Såhär kommer dagen se ut för mig framöver!

♥ Ska strax in till ridhuset med båda ponnyerna och rida dressyr.
♥ Efter jag ridit är det tävlingsmöte på klubben.
♥ Hem och sedan åker jag iväg till pojkvännen.

norrlandsryttare-ny design

Nu har vi fått en ny och fräch design här på bloggen som gjorts av Nellie som vanligt, Tack:D
Vad tycker ni om den?

amanda-hemma

Hemma efter en lång men trevlig dag i Vännäs, har sett massa fina ekipage, hur det har gått för Angelina får hon själv skriva om:) Men jag måste meddela att jag är enormt tävlingssugen, men förhoppningsvis åker vi på ett meeting i Vännäs den 12-13 Maj, lutar åt det iallafall :D

Mina ponnyer fick vila idag, är snöstorm ute så känner inte alls för att rida! Det ska föreställa 14 April, känns mer som 14 Januari eller något. Imorgon åker jag nog in till ridhuset och rider igenom de båda!

angelina-tidsinställt inlägg

Nu är jag förhoppningsvis i Vännes nu om resan och gått bra och for i god tid.
Har Olivia & Amanda med mig som kamerateamet och hästskötarteamet! Lyxit kan man ju säga!
Mamma kör som valigt, tack kära mamma!
Reslutatet får ni veta såfort jag kommit hem!

amanda-god morgon

Klockan ställd på 05:00, ska nu ut till hästarna och släppa ut dem sen blir det fixa mig lite, trycka lite frukost innan jag åker till Angelina! Kommer finnas i Vännäs under dagen, kanske man träffar någon där?

Hoppas ni får en bra dag ni också!

angelina-taggar

Nu är allt färdigpackat i bilen så nu är det bara att lasta ponnyn imorgon! Kommer starta 2 klasser,
LC -80cm och LB- 90cm.
Känner mig grymt taggad faktiskt!

amanda-hur lyckas jag?

Som ni vet så ska ju Angelina till Vännäs och tävla imorgon och tanken var att jag också skulle dit men på något sätt så lyckades jag med något jag inte jag trodde jag skulle lyckas med, haha xD

Missade nämligen den vanliga anmälningen, men tänkte då bara ähh då får jag efteranmäla mig. Gick några dagar och kom på att jag kanske borde kolla när sista efteranmälningsdagen var, gick in 17:50 och insåg att det var anmälningstopp 18.00 heheh lite stressigt! Men skyndade mig och skulle anmäla mig, men uppps då hade jag såklart inte tillräckligt med pengar på kontot, saknades nämligen 10kr -.-

Aja, får väll skylla mig själv, måste börja agera i tid! Men har ju hela sommaren på mig att tävla, så det är ju lugnt:D Ska iallafall följa med Angelina och Vanillin och hejja på dom imorgon, blir super det också!

amanda-överlever

Jag har överlevt trots att det är fredag den 13 och jag har haft en superdag med superfina ponnyer:D

Pikkan och jag for ut efter bastuträskvägen i det härliga vädret, blev till och med för varmt! Brukar alltid frysa då jag är ute, men inte nu, skönt det! Jobbade mycket med galopp och trav och hon var extreemt fin idag, love!

Jag och Pedro for också ut efter bastuträskvägen, (är underbart underlag där) så han fick jobba extra mycket i galopp, blev lite intervaller. Travade av honom lång och låg en lång sträcka och himlar vilka gångarter han fick fram då, superfin även han!


angelina-Beauty For Bell

Saknar dig fina ponny!











angelina-home!

Nu är jag hemma från en fantastisk dag i Umeå med min pojkvän. Det var bra väder, varmt och så fick jag umgås med Hampus:*
Ska snart ut och borsta upp Vanillin och slänga in alla saker i bilen. Sen ska Vanillin ut på en liten promenad. Så lite har jag att göra resten av kvällen iaf!
Har gått heladagen så jag är rätt så slut. Blir nog en tidig kväll i kväll!
TAGGA TÄVLING IMORGON!!!!


amanda-fredag den 13

Fredag den 13 är idag! Dock har dagen börjat riktigt bra. Började med att stiga upp 06:00 och släppa ut hästarna i hagen skyndade mig sedan hem för att gå och lägga mig igen! Steg upp vid halv 10 och tog en lång varm dusch. Nu är det kanonväder ute, varmt och soligt så ska alldeles strax ut och rida ponnyerna, hoppas dom sköter sig ;)

Visst har Pikkan börjat bli snygg i kroppen nu? :D

amanda-uteritt

Idag har jag varit på stan igen, köpte en kofta, en ny börs, och lite krämer. Inga hästsaker alls och har faktiskt inte köpt en hästsak på jättelänge! Känns lite tråkigt men ändå rätt skönt då hästsaker oftast är riktigt dyrt så har haft råd att köpa mer grejjer till mig själv! Vet faktiskt inte heller något jag behöver till hästarna, känns som om jag har allt. Förutom en dressyrsadel till Pikkan som ska köpas, men till den har jag pengar undanlagda från min förra sadel som jag sålde ;)

Iallafall så har jag och Pedro varit ute på en uteritt i afton. Stod och borstade honom jättelänge innan och fick bort massor av hår, så det känns skönt. Vi var ute i ca 45 minuter och blev ganska intensivt, mycket trav och galopp. Pedro var riktigt fin i slutet av passet, jobbade på riktigt bra så jag är nöjd :)


angelina-visar upp stallet :D


angelina-regn

Regn, regn och åter regn.. Igår regnade det typ hela dagen. Har regnat hela natten med. Och det regnar fortfarade. Ska bara fika klart mitt fika sen bär det ut i stallet ännu engång idag. Har nämligen rean mocka och sopat å spånat för dagen. Har även packat endel grejer till tävlingen i Vännes på lördag!
Det enda som saknas för dagen är då att göra hösäckar och rida Vanillin :D!
Ikväll så far jag till min pojkvän och sover där. Sen ska vi fara till umeå i morgon och shoppa lite! Så i morgon blir det sämt uppdatering = Ingen. 
Sen på lördag ska jag ju till umeå igen.. eller en bit utenför umeå (vännes) på tävling. Det kommer bli så skoj!!
Nae nu ska jag skynda mig ut medan det inte spö regnar iaf!
Mer uppdate när jag kommer in :D!
Bus ponny :'D HAHAHAH lägg märke till att hon bara har 1 sko bak xD! Hon tappade den men samma dag så kom hovslagaren :D!

angelina-resultatet av städningen!

Nu kommer bilder från gårdagens stor städning i stallet :D!
FÖRE:
EFTER!!:



Känns rikigt bra att det blev så snyggt :D!


amanda-pedro♥

Tänkte visa ett gäng ovisade bilder från i måndags på min snygging:D
Så ni får mer än gärna lämna en kommentar!


angelina-hoppning

Som sagt så hoppade jag idag med Vanillin. Hoppade bara på 3 hinder som låg som högt på 1 meter. Vanillin hoppade as bra. Hon har börjat att ta i mer med ryggen och det är väldigt possitivt!
Kommer bli kanon kul att få tävla i helgen då hoppträningen gick så jäkla bra idag :D!
Film från idag filmad av: http://oliviaaarvidsson.blogg.se

amanda-dressyrtränat/hopptränat

Min kväll har bestått av flera timmar på ridhuset med Angelina, Olivia, min mamma och angelinas mamma. Har haft det trevligt med ovanligt mycket skratt, hahah!

Började med att dressyra lite med Pedro och han var väldigt fram och tillbaka idag. Vissa stunder var han kanonfin men ibland kom han av sig lite och blev en aning springig och lite stark. Jobbade mest på en stor volt och gjorde lite övergångar och lite tempoväxlingar men red även lite sluta efter lånsgidorna. Gasade även på honom i galopp efter fyrkanten i slutet och det tyckte han var himla kul!

Sen drog vi framm lite hinder och det var dags för Pikkan att hoppa. Vi tog fram en trekombination efter långsidan, en linje mellan två räcken och en enkel oxer. Hoppade först fram på linjen och oxern på låga höjder, efter en stund hoppade jag kombinationen först låg den på 70 ungefär sedan höjde vi upp den till 90 och Pikkan fixade det snyggt! Höjde sedan upp oxern och ett av räckerna till 110 och hoppade det även utan problem, grymma ponny! Bjuder även på film från hoppningen idag.


angelina-nu

Nu är jag med denna tjej!

Hon ska troligtvis filma idag när jag hoppar på ridhuset :D Fast det gör hon ju ganska ofta också!
Kolla hennes blogg, http://oliviaaarvidsson.blogg.se
Nu ska jag ut å städa lite i stallet, fast hahaha ganska mycket kanske ;)
Före och efterbilder kommer!

angelina-städning!

Just nu håller jag på att städa mitt rum och endel av huset. Ska även städa stallet ikv. Kan ta före och efterbilder på det :D!
Imorse började jag med att ta ut hästarna halv 7 sen mockade jag sen gick jag i och la mig och sov till kl 11:$ Ska nu fortsätta att städa ett tag sen efter middagen idag så ska jag in till ridhuset och hoppa Vanillin. Ska hoppa någon sorts bana hade jag tänkt. Ska ju tävla på lördag, LC och LB. Så det blir nog spännande:)
Mer uppdatering sen!

amanda-modellponnyer


amanda-vilodag

Idag fick både Pikkan och Pedro en vilodag, mycket pga vädret eftersom det är kallt, snöar/regnar och blåser. Inte alls kul att vara ute så dom fick helt enkelt vila, även om dom också förtjänat det. Har istället varit i Piteå och shoppat, fick med mig ett par nya jeanse, en klocka, en vårjacka och även en ny väska!

På hemvägen från Piteå stannade vi och hälsade på finaste Fruttis♥ Ni som undrar vet det är så kan jag säga att det var min första ponny, en B-ponny som vi hade i unifär 5 år och sålde för ungifär 2 år sedan. Saknar henne verkligen hur mycket som helst, men hon har det bra i sitt nuvarande hem vilket gör mig glad. Min syster tog några bilder med hennes mobil, kanske visar er någon dag.

När jag tog in hästarna tittade jag bara till dom lite snabbt så har nästan inte hunnit pussa på dom någonting idag, men får ta igen det imorgon!

Så länge kan jag bjuda på en gammal bild på min fina Fruttis♥

angelina-mys

Igår så fotade Amanda mig och Vanillin lite och det blev väldigt fina bilder!
Idag så for vi ut på en uteritt. Hon var pigg och frammåt. Tränade lite övergångar från galopp till skritt och det gick väll sådär:) Imorgon blir det nog en till uteritt eller ett dressyrpasss, det får vi se om.
Vannis blev även skodd igår så nu har hon nya frächa fötter inför helgens tävling i vännes :D
Bilder på Jag & Vanillin, fotade av Amanda

amanda-svar på kommentarer

Emma B om amanda-pedro kan också:
Hejsan! :)
Varför hoppar ni inte Pedro oftare? En gång i veckan som ni typ gör med resten av dina ponnys.. Varför inte skola om honom till hopphäst? Jag har alltid undrat det.
Skriv gärna svaret i ett inlägg!
Ta inte illa upp bara :)


anon om amanda-bilderna på pedro:
sorry jag kanske har fel här men jag har för mig att du skrev förut på bdb att han inte får hoppa? kanske bara jag som blandar ihop det men ja :)
SVAR: Gör ett svar av båda dom här kommentarerna i samma inlägg.
Jag har skrivit att Pedro får hoppa, men han ska inte hoppa ofta, och när vi hoppar blir det oftast studs eller små linjer med låga hinder. Han ska inte hoppa skärskilt högt heller, nu igår hoppade vi upp honom lite men det gör vi inte alls ofta så det tar ingen skada. Han behöver hoppningen för att variera sin ridning, han älskar att hoppa blir jättepigg och jätteglad så ibland måste han ju få göra det också. Hoppa upp honom har jag endast gjort två gånger sedan vi köpte honom, vilket är drygt 2 år sedan, annars hoppar vi som sagt små hinder eller studs. Hoppa är även jättebra för hans rygg då han lätt blir lite svankig, men vid hoppning använder han ryggen riktigt bra.
Och varför han då egentligen inte ska hoppa skärskilt ofta, ungifär en gång i veckan som mina andra ponnyer är för att han har haft en inflamation och varit halt tidigare, dock är han helt fräch nu men man vill ju alltid vara försiktig och ta det lugnt så det inte kommer tillbaka, därav skolar vi inte om honom till hoppponny. Fast egentligen tror jag inte heller det skulle vara några problem eftersom det finns massor av hästar som varit lite halta och blivit behandlade och hoppar endå, men som sagt han får hoppa ibland men inte lika ofta som dom andra.
Hoppas ni blev nöjda över svaret :)

amanda-hopplatta

Igår la jag märke till att Pikkan drog upp sina framben mycket mer än hon brukar. Ofta hoppar hon väldigt stort men med lite hängande framben. Skillnaden igår var att jag var utan hopplattan och min tanke är att hon möjligtvis vågar dra upp benen mer utan plattan att hon tycker den kan vara ivägen eller något. Är något jag ska tänka på och prova lite fram och tillbaka nu utan och med hopplattan. Någon av er som känner igen er i det jag skriver?


^Med hopplatta                             ^Utan hopplatta

Och detta är inte heller ögonblicksbilder, utan de flesta av sprången känndes såhär och såg även ut såhär!

amanda-bilderna på pedro


amanda-pedro kan också

Idag har Pedro fått hoppa! Och dressyrponnyn, även han kan hoppa och duktig är han också! Hoppade ju honom i onsdags på hoppscpecialen och innan dess har han inte hoppat sedan december så det var ju ett bra tag sen. Innan vi köpte honom hade han inte heller hoppat på ungefär ett år. Vi hoppar honom inte heller ofta max en gång i månaden men oftast en gång varannan månad brukar det blir. Men när han väl får hoppa så tycker han det är lika kul varje gång! Tänker visa er fler bilder på Pedro från idag senare ikväll eller imorgon, ni får hålla lite utkik.

Visst ser han ut glad ut? :D


amanda-bildbomb peek-a-boo

Red  på ridbanan med Pikkan idag och Angelina fotade oss. Hon var riktigt riktigt jobbig idag, ville inte alls sammarbeta utan sparkade bakut och höll på rätt mycket, tror att vårkänslorna är på gång! Galopperade av lite engeri och började hoppa. Och hon hoppade riktigt fint, så själva hoppningen är jag nöjd med men hoppade bara några gånger. Travade sedan lite till och då var hon betydligt finare iallafall :)


amanda-går på snön

Nu tror jag ni fattar vad jag menar med att hästarna gick på snön, det var nämligen såhär dom lyckades rymma igår också ;)


HAHAH snygg redigering här på sista bilden, skulle redgera bort en bajshög :( Dock ville inte photoshop som jag ville den här gången, såg ju bra ut i PH, men inte här. Äsch ingen bryr sig heheh :D


amanda-ny kategori

Har nu (ÄNTLIGEN) gjort en ny kategori "amanda tävling" som jag egentligen borde ha skaffat för länge sen! Har tidigare alltid lagt in mina tävlingsrestultat och filmer på "amanda film" men har skaffade nu en egen kategori till tävlingarna så går det lättare att hitta för er! Så har flyttat över alla klipp som jag hittat till den kategorin, ni kan ju kika in den :)

amanda-såhär såg vi ut idag

Rosa och Lila, rätt charmigt :'D


angelina-Bilder!

Här kommer bilder från igår :D!!!
KOMMENTERA :D!

amanda-dagens ridning

Jag och Pikkan tog en morgonritt idag också, vi for först ut en sväng i skogen på ungifär 30 minuter. Avslutade på ridbanan i ca 20 minuter med massor av överångar mellan galopp och trav. Hon har blivit så duktig på det nu, går kvar i en bra och bärig form även i självaste övergången och hittar direkt rätt takt och tempo. Har blivit stor skillnad bara de senaste veckorna då hon gärna gick upp några steg innan hon började arbeta igen. Gjorde även några bakdelsvändningar som gick kanon!

Sedan i afton skjusade mamma in mig och Pedro till ridhuset för lite dressyrträning och han var hur fin som hellst! Hihi kommer förhopningsvis leva på det i flera dagar för såhär fin har han inte varit på länge. Vi jobbade mycket med skänkelvikningar både i trav och galopp och även enkla byten. Synd att filmkameran blev kvar hemma, skulle verkligen vilja ha film från idag, menmen!


angelina-vill ni ser fler?:D

:D

amanda-hästar på rymmen

Kollade ut genom fönstret och ser att Gia och Pikkan springer runt lös utanför hagen, och Pedro springer runt i hagen, PÅ SNÖN! Ja ni läste rätt, han springer alltså på snön som är ca 60 cm, är så hård skare så inte ens hästarna sjunker ner, rätt sjukt faktiskt. Men var väll därför hästarna hade lyckats smita också eftersom hagen är så pass stor och har varit så sjukt mycket snö så tråden har varit under snön, nu när dom insåg att dom kunde på gå snön så passade dom på att kolla runt i hela hagen vilket dom inte brukar, och hittade ett ställe där tråden fortfarande låg under snön så klart dom passade på ;)

Men det gick ju bra, fick tag i hästarna innan dom hunnit någonstans. Tur det!

amanda-peek a boo

Igår var första dagen jag red Pikkan sedan tävlingen så vi var endast ute och skrittade i skogen och liite trav också. Hon tyckte det var kul att få komma ut så hon var på riktigt bra humör.

Men innan ridningen igår hände något som Pikkan aldrig reagerat på tidigare. Var när jag drog sadelgjorden började hon sparka och fick panik helt plötsligt så hon sparkade och stegrade. Skyndade mig att slita upp säkerhetsknutarna på linorna så lugnade hon ner sig rätt fort. Men jag såg på henne att hon var rädd och det var inte för att jävlas hon gjorde det. Men sadlade av henne och sadlade sedan på henne en gång till och då var hon lugn som vanligt. Hon har aldrig gjort något sånt tidigare.


Idag red jag henne tidigt på morgonen, vi for ut efter vägen en sväng och blev mer trav idag och hon känndes fin, lite väl på och springig ibland, annars riktigt fin! Avslutade i några minuter på ridbanan och då kom även mamma ut och filmade oss en stund, så tänkte bjuda på en film från idag!

Och JA, såhär snyggt matchar jag när jag rider hemma! Ser ut som en tomte eller något hahah! Så nu vet ni, matchar endast vid träningar, tävlingar eller om jag blir fotad ;)

angelina-livet fortsätter

Ja, vad ska man säga. Livet går och går. Känner att jag inte har nått sug att sitta och skriva på datorn. Känner mig så sjukt less på att sitta vid datorn.
Idag for jag och Vannis ut på en ridtur. Mamma följde med på cykeln och gav oss sälskap. Inatt har jag sovit hos Hampus så jag kom hem 12  morse. Nu ska vi snart fara till mina kusiner och fira min kusse Timoty som fyller 15 idag.
Vi för se om mitt liv kommer förändras totalt de kommande månaderna.. Men varför får ni veta då ;)!!!

amanda-godmorgon

Är superväder ute idag! Båda ponnyerna ska också motioneras, blir uteritt för Pikkan eftersom hon vilat sedan tävlingen så blir rätt lugnt för henne. Men kan gissa på en taggad ponny. Pedro ska antingen få komma ut han också annars blir det ett dressyrpass på banan, kanske någon fotar också om jag har tur!



På den här bilden ser det nästan ut som om Pedro har stubb, vad tror ni
skulle han passa i det?:)

amanda-sant

Hästar är rädda för
1. Saker som rör sig
2. Saker som inte rör sig
3. Saker som inte existerar



amanda-svar på kommentar

Ni har en jätte fin blogg som jag följt sen i sommras. Men alla märker att någonting är fel. Då var ni mycket gladare, mer spontana och gjorde roliga saker för att förbättra er nivå på bloggen. Nu handlar ju vart annat inlägg om hur ni beklagar er för att ni inte har bloggat,vad har hänt? Pojkvänner? Skolan? Ville bara säga det och jag tror dock att många läsare kommer att hålla med mig, inom denna punkten.
Ännu ett tack för en fin blogg, men ajabaja! det ser ut att gå nerför....
mhv Emma Askgren

Sv: Är tråkigt att läsa sånna här kommentarer men jag håller faktiskt med helt! Vår blogg var betydligt roligare i sommras, helt klart. Och ja, skolan tar mycket tid, i sommras hade vi sommarlov och betydligt mer tid över. Vi båda har nu pojkvän också. Så bloggen kommer tyvärr i efterhand, men känns som att till sommaren kommer den "roliga" bloggen komma tillbaka igen. Är varmare ute, vi blir mer motiverade då vädret är härligt, blir mer fotostunder och gör bloggen allmänt roligare!
Ska försöka ta tag i bloggandet ordentligt igen, har påsklov nu så ska göra så gott jag kan och hoppas även på nya bilder och kanske en ny design! :)

amanda-de senaste dagarna

Har inte bloggat de senaste dagarna, Pikkan har vilat sen tävlingen och ska låta henne vila både idag och imorgon också, så hon får en liten kort vila men det tror jag kan behövas. Har ju även påsklov nu strax så blir mycket ridning då. 

Pedro har jag däremot hållit igång alla dagar, och han har varit riktigt fin. Ridbanan har varit helt okej så igår blev det ett dressyrpass och han var kanonfin! Ikväll ska han också få följa med på hoppspecialen, kommer bli kul! Han har inte hoppat på flera månader! December tror jag var senast? Så kan behövas lite hoppning eftersom han verkligen älskar det :)



amanda-hårigt

Känns som om jag har hår överallt, ögonen rinner iallafall :( Har nämligen varit ute och borstat på Gia, det är helt sjukt hur mycket päls det kan finnas, det tar verkligen aldrig slut! Längtar efter sommarpälsen.


amanda-1,5 år

Idag har jag haft min fina tjej i 1 år och 6 månader!
Tiden går verkligen fort :')


angelina- tävling dag 2

LB: Framridningen skitfin Å framhoppningen ÄNNU finare. Men inne på banan stoppade vi ut oss på 2an... Hade skit dålig galopp å sög alnmänt på att rida, Vanillin var inte speciellt framme heller.
LA: Red fram jäkligt hårt och hoppade fram endel. Skit fin var hon. Backade lite mot hindrerna på framhoppningen. Men hon hoppade ändå fint.
På banan gick det ganska bra.. Men vi stoppade ut på sista hindret i grunden. Jag kunde knappt fortsätta rida då.. Jag var så grymt trött. Å Vanillin också.
Men nu taggar vi nästa tävling i Vännes om 2 veckor :D!

amanda-tävlingsresultat dag 2

Andra och sista dagen avklarad på Skellefteå Ridklubb, idag tävlade bara jag och Pikkan en klass, och det var en LB (1m) avd B(ungponny). Fick hjälp av Sara på framhoppningen idag också, och redan från början försökte jag tänka på att ha ett bättre tempo än igår. Inne på banan var mer taggad än igår, var dessutom en rätt svår LB för att vara en lokal då dem hade med två stycken kombinationer bara i grundomgången. Pikkan fixade det bra endå och vi nollade även dagens LB. 

Var riktigt många ponnyer som stannade idag och många föll av. I LB av D-ponnyerna var endast de 3 första felfria om jag inte minns fel, både 4:an och 5:an hade 4 fel i grunomgången, så hade Pikkan inte gått som ungponny så hade hon till och med placerat sig, inte illa ;)

Jag är iallafall väldigt nöjd över helgen, hon var på hopphumör och gjorde stora språng ibland, men vi tog oss igenom felfritt alla tre ritter! :D

Film från dagens LB!


RSS 2.0