hippo 9 okt.

HIPPOLOGUM 9-okt
LC hoppning.
LB - strök mig då jag inte vill gå för fort fram utan behöver träna på att komma rätt mot hindrerna, hon har som tappat det efter skadan.


/amanda

sötisar!

hejsan.
det gick jättebra att rida ponnyerna var snälla och gjorde precis som vi ville.

idag red min lilla syrra Hammi. Hon hoppade :) det gick jättebra :D! Orkar inte blogga idag får bli bilder ist!
















HAHA DOM REV :]

Men nu ska jag sluta hejdå:)!

Uteritt

Red ut idag, med adelina & pedro, lilla uno fick också följa med:)
Red bertolovsvägen och blev barbacka för mig, hihi älskar rida barbacka:$ och gia var jättefin!
Imorgon får jag rida ordentligare igen nu efter vaccinationssprutan, så blir troligtvis lite dressyr nere på ridbanan!
Nu så ska vi gå ut och ta in hästarna, ge den mat osv!:)
Gia måste verkligen rakas snart, hon är ett litet lurvtroll:$ På morgonen är det kallt, men på dagen blir det typ för varmt att börja ha täcke, men brukar ha på henne ett regntäcke med fleecfoder eller ett stalltäcke som inte är så tjockt. Med de flesta dagar går hon utan fortfarande!
Har nu börjat ha täcke på era hästar ennu? och isåfall vad för täcke andvänder ni och vad har ni för väder?:)


lurvponni!

bilder ponnydressyren kdrf

Här kommer några bilder från lokala ponnydressyren!
Nu får ni se till att kommentera ordentligt =D
fotade även denna dag med manuellt och var typ tredje gången så inga toppenbilder!





































^Visste ni att den här gråa ponnyn är halvbror med Linn Ingvarssons ponny Brave Heart, dom har samma pappa!(dressyrmupparna.blogg.se)

Pedro (syrrans ponny) är han som är brun med bläs, har även den gulblåa rosetten på sig!

KRAM AMANDA!



sol.

Hejsan!
Idag är det superfint väder. Sol men lite kallt dock. Det är bara 11° så det är inte så varmt. Idag har jag sprungit skoljoggen. Jag sparng på 22:43 minuter på 5km. Så jag är sjukt nöld jag som inte har vare i kondition på 2 år:O!! Jag är en vinnar skalle. Jag kom 1a av tejerna i min klass med 2a totalt. (Av min klass)

Nu är jag med Olivia och vi ska ut och rida nu. Vi ska rida sjövägen så det blir en vanlig uteritt. Men jag får uppdatera mer sen när vi kommer tillbaka.


Godmorgon!

Alldeles nyss vaknat, och det är fortfarande minusgrader ute nu på morgonen, men som tur är blir det soligt på dagen och rätt så varmt, älskar faktiskt hösten, speciellt med alla färger och man slipper flugorna..hahahah
men längtar faktiskt också till vintern, inte kylan men värgarna som är skottade är så bra underlag på och även ridbanan, sen att träna lite i djupsnön är ju bara för kul! Håller ni inte med?:D
Idag är det ju tredje dagen på Gias pruta, så blir nog att rida ut igen, eller kanske ett kort och enklelt dresssyrpass nere på banan!
Vi får väll se vad som händer!:)

KOM IHÅG FRÅGESTUNDEN NU!!!!!!
sista chansen att fråga något, snart svarar vi på den!! :)
http://norrlandsryttare.blogg.se/2010/september/fragestund-2.html#comment


^ LB på SURF.
/amanda

morgon inlägg

Godmorgon på er!
Idag ska jag och olivia ut och rida på Bella och Vannis. Tror det blir en vanlig ute ritt. Vi far nog sjövägen. :)
har inte mycket att säga nu. Jag och pappa tog ut pollarna i morse han tog Bella. Jag tog Vannis och Hammi. Det var skönt att han hjälpte mig då slapp jag gå 2 gånger. Vannis & Hammi står i samma hage och Bella står i en hage berdvid. Vi vill att dom ska få rätt mängder hö och att dom inte ska skada varandra under vinter(broddar). Sen så är det ju efektivt när jag ska ta ut en av Vannis eller Bella. Men det beror mest på höet. Vanillin är expert på att äta mer än det hon behöver och då blir och tjock i onödan! Och då får dom andra för lite hö.

Vi hörs senare!





Kram-Angelina

Löshoppningen

Hejsan!
Idag löshoppade ju vi Bella på ridhuset. Vi skulle vara där vid 6. Så jag tog in henne kvart i borstade och tog på boots bak och senskydd fram. När jag lastade henne så gick hon rakt på :')! asså hon är verkligen för duktig! Sen när vi kom dit skrittade jag fram henne kanske 20 min sen började vi hoppa med dom. Hon förstog ganska fort vad hon skule göra med sen blev det lite svårare.

När vi höjde hindrerna så blev hon lite tittig och lite osäker. Men hon var riktit duktig ändå! Hon stannade inte en enda gång. Men hon slog i bak bommen några gånger, men som sagt hon är ännu bara grön i hoppningen! det högsta hon hoppade låg på 80. Men jag har ju suttit på henne och hoppat 85 utan problem så jag tror bara att hon inte har så mycket själv förtroende.

När vi skulle fara hem så tvekade hon bara lite för transporten men när hon väl kom till rampen traskade hon bara på som vanligt och var snäll. När vi kom hem gjorde jag och mamma kväll och gick in. Nu har jag just gjort filmen klar. Olivia filmade henne! TACK!


Min älskade lilla flicka!♥

redigerade bilder

Hade tråkigt så redigerade lite bilder för att se hur giiiz ser ut i olika färger, orkade bara göra tre stycken men(A)
Dom är inte heller så välgjorda men endå, haah:$

ORGINALET, ORANGE


BLÅ


LIMEGRÖN


LILA


VAD VAR HON SNYGGAST I?=D
-kram amanda-

snabb dator igen(Y)

wiii, nu är min dator inte seeeg längre =D
slet ut alla sladdar till internet och kopplade om der så nu fungerar den toppen, så hoppas uppdateringen bli bättre också!:)
Har ju varit bra på kdrf ikväll, och det gick nog bra för alla ponnysarna som löshoppades!
Ska nog åka in till ridhuset nån dag och pröva löshoppa gia lite, dom brukar ha ibland då&då så man kan löshoppa dom där och då är man ju flera stycken!


bjuder en bild på ridskolans fina pommac!
förässten, vill ni se bilder från ponnydressyen?=)
/amanda


seeg dator?

Är det bara min dator som blivit heeeelt seeg?
Det tar typ 10 minuter att ens komma in på blogg.se så det har blivit kass uppdatering sista dagarna..
Iallafall så blev ju poan vaccinerad igår så idag så gick jag ut och gick med henne en sväng=) riktigt mysigt faktiskt, och det var ju bra att jag också fick motion, (hahaa är lite smålat av mig:$)
Ikväll blir det iallafall inte hoppning på ridningen utan teori men vi skulle visst ha löshoppning så de blir väll kul endå:)
Ska försöka blogg ikväll också om jag får mig in vill säga, och glömm inte bort frågestunden!
http://norrlandsryttare.blogg.se/2010/september/fragestund-2.html#comment (länk)


/amanda

Komentar


Hej Emelie!
Klart jag vill ha det! Du kan gärna höra av dig till min hotmail. [email protected] så du vet vars jag bor osv. :)
Sjukt snällt att du frågade!
Mejla mig eller adda min msn så kan jag prata med dig mer enskilt!

Puss&Kram /Angelina

ridhuset snart!

Hejsan! Åh jag blir så glad nu när det bara ramlar in massa frågoR till frågestunden! KLICKA HÄR! OM DU HAR EN FRÅGA!

Idag ska Bella löshoppas på hoppspecialen. Ska bli kul att se. Sen så får Vanillin vila idag. Hon var så arg igår :]! HAHA men brunsten är igång igen aså jag fattar inte hur ofta hon kan vara det ?:O Sen bella kom äre typ helatiden. Men vissa är väll så i början. Får hoppas det blir bättre :)!

ska snart gå ut och fixa stallet mocka, spåna, sopa osv :)!


kram angelina


skola

hejsan nu sitter jag på skolan och har elevensval.  Jag har läxläsning. men har inte så mycket att göra så jag snodde en dator och bloggar ist;) idag vet jag fortfarande inte om det blir löshoppning eller ute ritt med någon. vi får se om jag ens kan rida med någon men säkert kan olivia om hon vill så klart. Jag sluta kl  3 idag så det är inte så mycket kvar av lektionen.

Glömm inte frågestunden för att komma till den tryck här! VI SVARA PÅ ALLT INOM HÄSTAR!!
kan vi lixom inte få sno 1 minut av er: ] vi vill ha massor av frågor innan vi har svaren!


lilla gumman ;****

ha det mer uppdate sen

Men glömm inte frågestunden! 

godmorgon

Godmorgon alla som läser bloggen!

Idag tog jag och mamma ut ponnyerna kl 6 som vanligt och vi hade trötta ponnyer i morse. Bella kunde knappt titta när vi kom in i stallet och Vanillin stog och sov. Hamilton han var pigg som en lärka och bara trippade ut i hagen. Han är den enda morgonpigga här på gården.

Idag har jag typ inga planer om hur jag ska rida. Vi får se om jag och Olivia far ut e sväng. Men jag kanske också ska ta med Bella på löshoppningen på ridhuset. Jag ska prata med min ridlärare och med mamma om det senare. Men jag hoppas att det blir nått av det iaf! Nu måste ja gå ut till bussen så jag hinner mig till skolan!


Ha en bra dag! Mer uppdate kommer senare!

Kram - Angelina

erika träningen

Varför är Vanillin i brunsten igen?:O:O:O vi märkte det dirket när vi kom hem från Erika träningen. Idag hoppade vi kombination och trippelbarr . Dom låg på 90 typ. Vanillin var väldigt sur idag och ville inte direkt som jag ibland. Hon vägrade idag!:O:O inte lik henne så jag började undra vad det var. SÅ vi sadlade om massa gånger me vi fattade inte vad det var. Jag började tänka på skadan igen och kännde inte att jag ville veta typ. Men Erika sa inte att hon var utan hon bad mig bara köra om igen och ta det lite mer "positivt" mot hindret. då gick det mycket bättre!

Sen hoppade vi en sista gång och då blev det superbra!Vanillin var jättefina dom sista hoppen och det känner betydligt mycket bättre än i början. Sen när vi kom kollade vi upop henne osv.. Sen tog vi in Bella ovch Vannis var ju inne och när dom nosade på varandra så brunstade hon och köt. Såå jaa allt var bara brunsten igen! Jag kännde verkligen hur mitt hjärta lättnade när det bara var det.

Bella red jag bara barbacka på gården. Hon var superfin idag och jobbade superfint i slutet. Jag testade att göra några skänkel vikningar och hon fattade gansla bra endå. har ju lixom aldrig testade det förr på henne och vet inte omhon har gjort det tidigare. Men det gick iaf bra. Hon har blivit så duktig nu på att gå på volter och böjda spår. Hon känner nog att hon börjar bli lite mer vältränad och har fått bättre balans nu. Så ja vi ska fortsätta som vi har gjort med våra ute ritter och lite lugna tygel tag kan man väll säga?:)

Ja grattis till er som läst allt detta. Nu taggar vi Umeå om 2 veckor!



Kramar Angelina

kommentar

emma om svar på kommentar!:
men 19 år är väll inte så gammalt?:)

Vet inte riktigt vad du menar, men nej han är ju inte jättegammal. Men endå så passar ju hemmet bra åt honom då han endå är pansionerad. :')

aaa....

Hejsan.
igår vill jag inta ta upp här så mycket utan... allt var piss. Orkade inte rida Bella för jag var aldeles för ledssen efter jag red Vanillin... Allt gick åt f*n... Men aja

Idag ska vi ta nya tag och glömma går dagen. Ska ju hoppa Vanillin för erika igen. Hoppas det blir en bra övning till den 9oktober! Ska tävla LC & LB (80.90) är as taggad ! Hoppas det går bra idag<3
Bella och jag ska ut på en sväng tror jag. Men mer uppdate sen om jag hinner det.
Har fått data tider nu för att jag inte gör läxora typ :) men aja




Fölet på bilden är på Vanillin när hon bara är 2 veckor :')


Kram angelina

barbacka

Red ut idag med Adelina & Pedro, jag red barbacka och hon gick jättefint och lugnt i början, men sen så galopperade vi på en lägda och då blev ponnyn pigg, men sen i slutet gick hon fint igen:*
Har egentligen inte tid att blogga nu då vi har prov imorgon och jag kan inget så måste nog börja plugga nu, kanske uppdaterar mera senare ikväll, vi får se!
amanda

svar på kommentar!

Anonym om Goldman!:
hur gammal är han? :)

Goldman är 19 år, så han passar ju bra som en prommenadhäst :)

Goldman!

Loella om morgoninlägg:
Har svårt att kommentera vissa av dina inlägg *hmmm
Iaf, superläckert med orange på en rödskäck :)Nice!

Ang Golle, skulle du kunna skriva ett inlägg om honom? Hur han mått/mår, var han är nu och varför? Lite histora sen han var hos oss helt enkelt :) Skulle uppskattas massor <3


Fick denna kommentar och ja jag kan skrivca lite om golle!
Han heter då Goldman, jag köpte honom för  drygt 3 år sedan, och innan det hade vi haft han på sommrarna, vi köpte honom från ridskolan!
Han tävlat lite smått med honom men mest ridit i skog och mark och det är det golle älskar mest!
Förra hösten lånade vi ut honom på foder men blev då halt så han kom tillbaka, sedan har han stått ganska länge. Först var tanken att han skulle få somna in, men vi pratade med en vetrinär som sa att golle skulle kunna gå som en skogsmulle/lättare ridning i skogen, så började rida honom lite smått.
Men eftersom jag vill rida, träna, tävla osv så skulle golle passa bättre hos någon annan, såklart jag rider i skogen, men han skulle få det bättre hos någon som verkligen vill ha en ponny att bara mysa med och skogsridning, så vi hittade det perfekta hemmet åt honom bortanför malå. Så för nån dag sedan körde vi golle dit och han kommer verkligen få det jättebra! Stallet var jättemysigt, fina hagar och jättefina ridvägar i skogen. Och han fick tre till kompisar, dom hade även en till häst som hade exem så golle var inget besvär för dem.
Och redan första natten hade han legat ner, och andra dagen så står han med en ny kompis och kliar varanndra♥
Så jag tror han kommer få det jättebra där! Och vi kommer såklart att hälsa på honom och han kanske ska komma hem i mars då dem åker utomlands några veckor!


min älskling!

skynda!

hejsan blir ett kort snabbt inlägg. Blir dressyr på vanillin och ute på bella. Ska nog skritta dom i morgon i typ1½ timme med Olivia om hon vill. Men nu måste jag skynda mig till bussen!


morgoninlägg

Vet inte varför jag bloggar nu, haha men uppdateringen blir bättre iallafall =D ett plus;)
Nu på morgonen är det som vanligt iskallt ute, - grader men endå så ser man redan nu att solen börjar komma fram så det blir nog toppenväder idag med =D
Direkt jag kommer hem ska jag ut och rida en sväng på Gia, ska ut i skogen idag. Sen blir det att träna till NO-provet imorgon.


min fiiina ponny!
/amanda

dressyr tävlingen

Hejsan!
idag fotade jag litegran på Dressyr tävlingen. Filmade Tove dock men. haha det var typ därför jag var där ;)!

Idag på tävlingen var sadelpia där. Hon säljer massa saker oav så jag köpte massa nya grejor. Han även köpt 2 schabrak av Camilla Robertsson Dom var begagnade. Men och?

Idag fick båda mina flickor vila. Ska nog rida dressyr på Vanillin i morgon i sina dressyr grejor. Blir säkert ut en sväng på Bella.
Bilder på sakerna jag köpte idag.
Schabrak 238:-



2 Grimmor till Bella en svart i cob och en full som är brun med guldkant.
Den svarta: 147:- Den bruna: 119:-



Vita gummi boots: 85:-


Köpte av Camilla begagnat för 100:-


begagnat av Camilla 150:-



Bilder på ponnyerna från hagen idag!<3


TRÅDJÄVEL!
Jag älskar er mina små flickor!<3

bilder!

Har ju som sakt varit på dressyrtävlingar idag på KDRF, min syster tävlade ju Pedro och dem vann! Och det var deras andra tävling så det var ju kul =D Alla andra var också jättefina! Fotade vissa så kanske lägger upp några senare.
Sen har jag ridit gia, red först lite dressyr, och det gick faktiskt jättebra, sen hoppade jag några språng men bara nån gång.
Angelina fotade så här kommer lite bilder!
(jag vet att min sits är kass, men kan inte sitta bra i hoppsadeln)


















kram amanda!


Till världens bästa ponny Vanillin


golleman♥

Nu har vi varit och lämnat golle..♥
känns jättetråkigt men bra att han hanmade där, jättemysigt stall osv!








jag älskar dig min fina lilla ponny..♥
det vet du!

bilder från dressyren idag!

Här kommer några bilder från dressyrtävlingen idag.
Jag tränade ju fota manuellt så det är inga toppenbilder men;)




r
r








kram amanda!

duktiga ponnyer!

Mina ponnyer var bäst idag!
Bella jobbade jag inte specilet hårt. Brydde mig inte speciellt mke om hennes form utan om att hon skulle gå fram och lyssa på mig. Mamma fotade faktiskt! Men hon suger på det så det blev inte så många bra men men ;)! Jag gick över 3 bommar fast bara några få gånger. Hon var finast!♥

Vanillin fick som sagt intervall och backe. Det gick bra! Jag gjorde ingen hård intervall idag utan bara kanske 4 galopper. Så hon var bara lite svettig undersadelgjorden. Sen gick vi i backar. Och hon var super duktig. Fast ibald fuskade hon och tvär travade upp för backen. Men det gick bättre sen ;)! Lillunge!♥
Belv ett foto på henne med ;)!

vet att inte har så fin matchning med schabraken osv men jag orkade inte ha perfeckt match!;)
Och inga komentarer om att hacket sitter för långt ner.... Jag vet.... Men jag hade inte märk det förän jag ridigt klart :/


























Vanillin<3




FAVORITEN!♥♥♥♥

MYS!

ha en bra kväll och godnatt!
Kram-Angelina


Intervall, Markarbete

Idag blir det intervall och backe för Vanillin. Ska verkligen stärka hennes muskler igen!
Sen så blir det markarbete med Bella. Kommer kanske bilder sem som mamma kommer ta om hon vill.

men nu ska jag ut innan jag dör av trötthet! var ju uppe till halv 4 och upp kl halv nio:)!

trötter

Nu är jag trött, kom hem typ halv 4 inatt, hah och steg upp halv 8 för att åka till tävlingar på KDRF, lokal dressyrtävling för häst. Var funktionär och fotade lite, lollo lärde mig fota manuellt också så kan lägga upp lite bilder här senare :]
Nu ska jag ut i stallet och plocka ihop golles saker.. Känns tråkigt att han åker idag men endå bra för att han får ett sånt bra hem ( L )
Skriver senare då vi kört iväg honom, då ska jag hjälpa syrran att fixa pedro tills imorgon då hon ska tävla!
Är det någon fler som ska tävla, skriv isåfall så kan jag fota er =D


^ pedro i sommras, jag saknar sommarens värme och sol !
/amanda

mulet...

Hejsan! idag är det inte så kul väder utan det är typ mulet. Känner inte taggen på det asså!!
idag får vi vad som ska hända med hästarna med jag tror det blir intervaller för båda. Dom behöver verkligen få upp konditionen nu!

Jag har anmält mig till Umeå Ryttarföreing. Det blir klasserna LC/LB. (80,90)
Jag kommer värkligen inte sats på denna tävlingen. Bara rida igenom banan lugnt och fint som förra tävlingen.
om vi river det spelar asså verkligen ingen roll vilken klass det än är!

jag ska dra till tävlingen nu på KDRF. Vi har en lokal dressyr tävling.



Chao!

dressyr

hejsan!
jag red Bella barbacka på banan occh hon var asfin!:D Tränade även serpentiner och volter och böja åt alla hållen. Hon var helt sjukt fin idag asså!:)

Vanillin red jag ickså dressyr på barbacka. Hon var lite småseg men vädligt arbetsam. Hon var superfin igaloppen gjorde galopp om byten i en 8 volt. :)

det blev ett kort inlägg pga att jag ska vara med mina kompisat strax :)!
men ha det bra !

vinterpäls..

Vinterpälsen kommer nu, i snabb fart, nästan så att man inte själv hinner med!
Så nu blir det att köpa en rakmaskin och raka gia då hon redan är lurvig:$


Idag har jag ridit både pedro & gia!:)
Pedro red jag ut runt lägdorna, tränade mycket övergångar och gick nån gång i backen.
Gia red jag först ut en sväng, sedan stannade jag på en lägda och red lite dressyr, red barbacka och red i en låg form så hon sänkte huvudet mer och mer och hon gick jättefint, och galoppen var jättelugn osv:) Sen gick jag upp och ner för backen ca 5 gånger.

Idag kom även hovslagaren och verkade golleman:*
Han ska åka till malå imorgon för er som inte visste det, vi har hittat ett jättebra hem åt honom där han kommer gå som sällskap och prommenader i skogen! Ja, han har haft ont i knäna och har det fortfarande men vi har pratat med en vetrinär och han sa att det kommer gå jättebra att rida honom bara som skogsridning och han mår bara bra av att få komma ut ibland då & då! Så han kommer få ett jättefint hem! =)


Ikväll ska jag bort så kommer nog inte bli något mera inlägg ikväll, imorgon ska jag på lokal dressyrtävling för häst och jobba, kanske fotar lite som jag kan lägga in här!:)
-KRAM AMANDA-

kom ihåg frågestunden!

Ni glömmer väll inte bort att fråga något!? :)
http://norrlandsryttare.blogg.se/2010/september/fragestund-2.html#comment (länk)

film från träningen

Hejsan!
skritten blev precis 1½ timme. SUPER!! :D Dom tyckte nog att det var skönt att få komma ut och sträcka på sig. Vanillin var då iaf super pigg. Jag red henne och Olivia skrittade på lilla bebis bell:D! Vi hade iaf kul! vi for bäckänget.

Som ni ser på filmen så har jag ingen brösta och hon fungarede ändå bra utan den så vi får se om jag börjar köra utan :) fast inte på tävlingar för då exploderar min ponny! ;)

men nu ska jag pluggaaaaa :(!
Kram Angelina

några språng på banan

Nu är det ju snart slut på anmälningsdage till hopptävlingen på hippo så jag var tvungen att ställa upp en kombination nere på banan för att känna hur hon hoppade, om jag vårgar anmäla mig eller inte!
Red först ut som uppvärmning, sen gick jag ner på banan där jag ställt upp hinderna, underlaget var inte så himla bra så hoppade bara några språng. Hoppade först 3 gånger på 70. Sen höjde vi 1 gång till 80 sen la vi upp det på 90-95 cm och hoppade det 2 gånger. Och hon hoppade jättebra! Lyssnade jättebra och samlade ihop galoppen riktigt bra mot hindrerna, och en av gångerna på 90-95 så samlade hon så mycket att vi fick in två galoppsprång där det skulle vara 1, alltså två galoppsprång på 6 meter:$ Aja, hon lyssnade iallafall!
Så blir nog att anmäla sig till tävlingen om Angelina gör det, då kan jag åka med henne, annars får jag mig inte dit då mamma & pappa är i stockholm.:(

Glömmde säga att jag hoppade Hampus på hoppspecialen igår, och det gick väll bra:)


nån som vill fota höstbilder på mig & gia? =D
kram amanda!

skritt

Hejsan!

bella har vilat i 2 dagar nu. Så jag och olivia ska ut och skritta med henne och Vanillin på en lång skritt sväng. i 1½ timme typ. Vi får se hur länge det blir ;) Hoppas mina ponnyer tycker det är skönt att få komma ut på en lång tur!♥

Erika träningen  igår gick jättebra! Vanillin vara bara lite lat ich sur efter som att hon hade stått 2 dagar:( stakars mina ponnyer :( hinner knappt med dom...:( ska bättra mig jag lovar! Iaf så hoppade vi linjer och det skulle vara 7 galoppsprång imellan. Vanillin hade typ 8 galoppsprång ibland :S Och hon är ändå maxad c-ponny? hon har sjukt kort galopp. Vi hoppade kanske 90cm som högst. Har inte hoppat det sen skadan :O! men nu är det hård träning för Vannis. Jag har ändå startar mjukt. Men jag ska träna för Erika 2 ggr till sen får man vänta till våren tror ja?

Har inte så mke mer att säga.:) men vi får synas sen! Kanske kommer film senare på Vanillin från Erika träningen.




Kram-Angelina

mer i morgon!

hejsan ! jag red för erika idag ovh det gick jsukr bra ! jag hade Vanillin!
film och mer info kommer i morgon måste träna på SO nu har prov i morgon därför har jag inte uppdaterat någonting! Men vi hörs i morgon!
PUSS & Godnatt!

FILM

Här kommer en film jag lovat. Det var på mig & Sorino från förra onsdagen på hoppspecialen.


Han hade inte hoppat sen i våras och jag hade inte ridit honom sen i våras heller så jag är faktiskt riktigt nöjd:)
/amanda

hoppspec ikväll

Ikväll är det ju som sakt hoppspecialen! Men blir inte att ta med Gia eftersom vi tävlade ju i lördags och då vill jag ju inte hoppa ikväll med henne också. Så då får hon en vilodag idag, sen så hoppar jag senare i veckan, kanske i helgen. Blir nog bra vilket som:)
Så jag vet inte vad vi ska göra för övning och inte heller vem jag ska rida, men det får vi väll se senare!


/amanda

Frågestund


klippa?

ska jag klippa gias man igen?
just nu är den ju riktigt lång, hade dock tänkt spara ut den riktigt lång (hon har haft nedanför bogen tidigare)
men den har redan börjat bli jobbig då den tjorvar i tyglarna osv.. men känns så hämskt att klippa av den:(
så ni får ge förslag:$


(uppklickbara)
Här har ni gia i kanska kort hängande man, ungifär en handbredd.


(uppklickbara)
Här har ni gia i subb.


(uppklickbara)
Och ja, såhär ser gia ut just nu i halvlång man.

SÅÅÅÅ, VAD SKA JAG GÖRA MED HENNES MAN?:]

regn:(

Eftersom det regnade såå himla mycket så kunde jag inte rida på banan då underlaget blir heeelt förstört.. Så blev istället jag red ut. Tränade mycket övergångar, mest från galopp-skritt osv. Gick faktiskt riktigt bra, red på vanliga tredelade bettet och hon lyssnade ovanligt bra! :)
Men på hemvägen började det verkligen, och då menar jag det, det verkligen spöregnade :o så fick skritta hela vägen hem eftersom gia blir ''stressad'' av regnet..
Så när vi kom hem var vi båda två riktigt blöta! Så gia fick på sig ett fleec täcke och stå inne, tog även in de andra och gav dem lite hö!


kram amanda!

Regn

hejsan!
Ligger i min säng ich har min dator i knäet. Jag är typ sjukt. Jag har jätteont i huvet och är helt slut i hela kroppen. Får se om jag orkar mig ut på en sväng idag. Stakars hästar som måste stå ute nu. Som det känns nu skulle jag aldrig orka rida en ponny.. Tror inte att dom skulle skadas av att stå lite extra men. Vi får se hur jag gör...

Inte något intressant inlägg men jag uppdaterar iaf.
bilder från tävlingen i lördags.
Foto: Camilla Robetsson





-Kram Angelina

Svar på tal


Tack Julia det är kul att du fortsätter att följa våran blogg. jo Bella har förbättrat sig jätte mycket. Och dessutom bara på 1 månad!

Amanda är en av mina bästavänner. Vi går även i samma skola så vi är med varandra typ hela tiden. Är också med henne på fritiden. Vi har vart kompisar sen förskolan så jag hoppas att vi kommer fortsätta även efter gymnasiet.:)

Efter som att Julia inte hade någon blogg så svarade jag här ist !:)

Hoppas du är nöjd med ditt svar!
Kram-Angelina

galoppträna

Nu ska jag ut oc rida en sväng, blir uteritt som uppvärmning och sen galoppträning på banan!
/amanda

FILM!


vet att musiken laggar.
kolla så duktig hon blivigt!

det här är fösta gången jag hoppar henne! ser ni skilnaden?


KOMENTERA!?!?!

FÖRLÅT!

kass uppdate från min sida idag och igår!!!

ja börjar med går dagen: Jag gick ut och gick med Vanillin jag och mamma i 30 min typ:)
Sen red jag dressyr på Bella ovch det gick superbra!

Idag hoppade jag Bella det gick hur bra som hellst! Hon bjöd massor mot hindrerna och var super fin. Eller ja hon bjöd mot hindrerna för att vara HON om man säger så! Hoppade bara några skutt med henne. Efter som att det gick så bra coh för att kl halv 12 skulle mamma fara till stan och jag och Tove skulle med. Jag skulle också klippa/färga håret i stan.

Måste säga att Bella var riktigt mjuk idag. Gick ganska bra att ställa henne i bägge varven osv.
Men nu kommer bilder från idag:)!










lite lång ifrån :]!




Min älskling!<3

kolla in!



alla tre motionerade!

Nu är alla tre ponnyerna motionerade, börjde med pedro!:)


Pedro var pigg som vanligt;)
Honom red jag ut, blev en sväng runt lägdorna men han skötte sig bra, blev lite töntig för lite småsaker, men det är inte ovanligt. Blev inte så hårt utan red bara runt i alla gångarter, tränade inte på något speciellt.


Gia, henne red jag också ut, men en annan väg, red bertolovsväg, blev även lugnt pass för henne. Men tränade lite halvhalter och halter att få henne lyssna bättre, gick väll ganska bra :)


Goldman, han gick jag ut och gick en prommis med, uno följde också med:)
Riktigt mysigt faktiskt, gick även med han bertolovsväg, men han ville äta upp alla buskar hela tiden..
busponny:$
/amanda

Ingen skola (Y)

Yes, idag har vi ingen skola, tummen upp för det (Y)
Så idag ska jag rida alla ponnyer, (gia, golle & pedro) lika bra de då man är ledig hela dagen så då fick jag ta pedro också :D
Sen blir det att göra klart mattediagnosen, träna till provet på fredag och so-provet på onsdag.
Ska nog även flytta in kaninerna idag om jag hinner, det har ju börjat bli så kallt ute nu!
Dessutom så har jag ju världens bästa uno hemma, så jag blir då inte ensam :* Tror också pappa är hemma, men han är väll ute och jobbar någonstans?:$
Ett onödigt, ointressant inlägg, men jag uppdaterade iallafall =D


världes finaste uno :*
/amanda

bilder från sandra

Här kommer några bilder från Sandra, som hon tog på tävlingen:)



Liten runda

Red ut på Golle en liten runda runt ängen och sen tillbaks :) Skrittade typ hela tiden men travade kanske 80 meter?:$ haha men lite trav blev det iallafall, och han var piggelin som vanligt!
Sen tog jag in pollarna, blev lite tidigare än vanligt ikväll, men eftersom dom länktade in så mycket så fick dom komma in tidigare :)

/amanda

dålig uppdatering från mig

Riktigt dålig uppdatering från mig idag, men har faktiskt inte gjort något men pollarna idag.
Men har nu ätit middag och ska strax ut och rida en sväng på golleman!
Kanske jag också går ut och går med gia en sväng, eller så får hon vila, vi får väll se.
Funderade på att låta henne vila 2-3 dagar nu efter tävlingen, men eftersom hon endå varit halt och typ vilat i 8 månader från och med förra hösten så tror jag att hon bara får vila idag sen så rider jag imorgon igen.


Kanske åker iväg och tävlar i hippologum den 9-10 okt.
Isåfall bara 1 av dagarna, så antingen blir det en dag bara en LB, eller kanske andra dagen en LC & en LB+5.

vannis

vill bara säga en sak till en HÅLLKÄFTEN OCH SLUTA TRO! :)
tack :]

Idag var jag och mamma ute och gick med Vanillin i kanske 30 min. Det regnade när vi var ute och gick :) men när vi kom hem så slutade det .... heh. Jag red inte på Vanillin utan jag gick bara berdvid henne :). Hon var pigg och glad. Tror hon älskar att vara ute och sträcka på sig :). Jag tog på henne täcket sen släppte jag ut henne tills sina vänner :)

Tove
kommer snart och jag ska rida lite dressyr på bella idag men bara lugnt. Hon vilade ju tyvär igår. Jag var så sjukt trött jag orkade inte och så hade vi främmande av alla mina kusiner så vi hade lite fullt upp:). Men det blir lungt dressyr pss för Bella idag :) Blir säkert bilder senare=)!

bilder från igår :)
Foto: Alexandra Ladås





-kram angelina

mitt nya outfits!


Här är en bild på mitt nya schabrak med luva! :D
kram amandaa!

bett

någon som vet ett bra bett till en stark ponny!?
förutom pelham och jaktkandar!

mer bilder

insåg just hut sjukt fult jag satt över hindrerna idag :S:S:S:S:S

Foto: Amanda
tror det var 80cm








min ponny är tjock...:/

Foto: Lina Johansson
70cm


80cm


Bilder

Foto: Loisa Stenman
70cm




80cm



blev efter i srånget...



bilder från tävlingen

Här kommer några fler bilder från tävlingen!
foto: loisa stenman (www.sorino.blogg.se)











tävlingsresultat

Ja, tävlade ju idag, vet inte riktigt hur det gick. Men iallafall första klassen som var 60 cm och en clearround. Där lyssnade hon jättebra! Hoppade bra och rätt galopp hela tiden, och dessutom ingen rivning, även det var lågt. Är iallafall jättelugn med hela ritten!
Andra klassen som var 70 cm, ja den gick inte alls lika bra, är inte nöjd heller. Första hindret kom vi jättebra och landade i rätt galopp, samlad och fin. Mot andra hindret kom vi fel och hoppade av jättetidigt, sen så var nästa hinder rakt fram kanske 4-5 galoppsprång och då bara drog hon iväg och jag hade ingen kontroll! Så tredje hindret blev ett stopp.. Resten av banan hoppade vi igenom, men inte alls bra flyt, känndes mest som om det var hon som bestämmde farten osv.. Menmen, vi har ju inte tävlat på ca 7 månader, så man kan väll endå säga att jag är ganska nöjd.

foto: angelina



HAHAHAHAHAH ganska pinsamt, är ju så sjukt lågt..:$ 60 klassen.
fler bilder kommer sen av andra när jag fått dem:)

Tvävling resultat!!!

Jag hoppade två klasser med Vanillin idag!

LD: fram hoppningen var hon fantastisk! helt underbar alltså. När vi kom ut på banan var hon riktigt het. Spruttade igång henne sen var det bara bromsa och styra. Hon var riktigt stark i första klassen. vi blev 0/0 och fick rosett. Det var en Clear round med omhoppning. Men hon var hur fin som hellst!

LC: Frammhoppningen gick kass. hon bytte aldrig galopp eller hoppade inte bra eller någonting allt blev kaous. Men väl inne på banan så spruttade jag igång henne extra mycket och ökade ordenligt på lång sidan då fick jag igång henne superbra! Vi kom till om hoppning men med 4 fel på sista hindret. Hon flöt ut jätte mycket på sista hindret så jag var tvungen att hoppa hindret jätte snett. Dumt av mig att inte hålla om ordenligt med ytter skänkeln annars hade hon inte rivigt. Mitt fel förlåt! Men på denna klass var hon inte lika het heller! Men hon hade ändå bjudning!

Är så sjukt nöjd med dagens resultat efter som att vi inte har tävlat på 5 månader! Under bara ponny!!

MASSOR med bilder kommer sen när alla har skickat dom!


Ni får en gammal bild tills dess :)
Ha en bra dag kramar Angelina!

klar för tävling

Har varit på ridhuset inprincip hela kvällen! Från 6-9, byggt bana, mockat, fixat framridning, fixat snyggt osv, ja det tar tid, speciellt när man är så lite personer, undrar vars alla andra var som också skulle ha varit där? -.-

Iallafall så nu är jag hemma och det mesta är klart, nellie följde mig hem efteråt och hjälpte mig att duscha Gia, tack gummsan♥
Så nu hoppas jag på en någolunda ren ponny imorgon!
Och det blir inte att satsa något för mig eftersom att 60 klassen bara är en clerround, så hoppas på en felfri ritt och att gia lyfter fötterna fastän det är lågt.. 70 klassen så är det två faser, alltså omhoppning, men inte på tid, utan även där komma felfritt på både grunden & omhoppningen så får man en rosett, så hoppas även där att lillpoan lyfter benen och jag kommer ihåg att inte släppa för tidigt!
Blir iallafall kanon eftersom det blir våran första tävling sen i Februari, så det här blir som en ''komma igång'' tävling för oss, sen så satsar vi på LB klasserna igen, och ska försöka starta någon LA innan nyår, annars får det bli nästa termin :) Blir förhoppningsvis bra hur som helst!

Nu ska jag slänga i mig lite mat, sen så hoppa in i duschen och sova! Kanske skriver ett inlägg imorgon bitti om jag har tid, godnatt!


KRAM AMANDA!

klart för tävling!

Jaa nu är allt packat och klart. Vannis är fin putsad och fin. Nu är det bara att längta till i morgon.

Bella var helt sjukt fin idag! helt underbar! Red inte ut förr att jag tänkte det var längesen vi låg och jobbade på en volt. Och GUUUD så fin hon var idag. Hon stälde sig jättefint och gick med böjd kropp. Hon hade jätte bra takt hennes trav så var tackt messig att jag bara ville gråta!!! Och sen när jag sälde henne utåt så gjorde hon det direk och när jag som "över" stälde henne innåt så var hon jätte mjuk och fin.

Till och med i galoppen så hade hon sin bakdel med sig. Hon jobbade så himla fint idag!:') Jag blir så glad nu när allt har vart så jobbit. Det är jätte skönt att allt blir bra iaf endag! Får se hur hon är i morgon"!


Ja, Vanillin klippte jag hovskägget på och putsade henne superfin så hon kommer glänsa i morgon. Jag har tänkt efter anmäla mig till 80cm om hon känns bra i 70. Men vi får se om det blir. För jag vill ju lixom hennes bästa. Hon om hon orka en till klass som jag tror att hon kommer orka. Så kör jag den med. Men det blir ju isf en super lugn runda bara för att få igång henne igen ordentligt.

Jag tar absolut inte denna tävling serriöst. Jag kommer ta det som en träning bara. Ingen vinnar skalle! bara lugnt och fint och hoppas på felfri runda/runder ;)

men nu ska jag sova:)


Ses i morgon!
-Kram angelina

vila/utesväng

Bella ska få fara ut en sväng med mig idag får se hur det går. Hoppas det går bättre denna gång än förr som inte gick fullt bra direkt. När jag red henne själv sist. Vanillin får vila eller kanske ska skritta henne lite ikv. Men vi får se vad jag hinner. Ska till Kdrf och plocka fram banan som vi ska tävla i morgon! får hoppas det blir en roliga bana. Vi har iaf massa med nya hinder! super kul att vi gjort nya!

Men nu ska jag dra!


Jag och Vanillin i våras

-Kram Angelina

galoppträning

Alldeles strax ska jag och och rida, blir som sakt lite galoppträning, kommer inte rida på ridbanan utan ut efter bastuträskvägen. Ska träna på länga och korta galoppen får vi se hur det går :)
Sen blir de väll klättra lite i backen osv.


besöksrekord

Igår hade vi 95 unika besökare och  sidvisningar :D
Tycker faktiskt det är riktigt bra eftersom vi inte haft bloggen så länge än! 1 vecka idag faktiskt =D
Men tycker endå att när ni så pass är så många läsare, varför inte kommentera lite mera?:]
-kram amanda!

:(


Mina älskade stövlar är söndriga :(
Dragkjedjan har gått sönder..

/amanda


Film

En sur Vanillin på film nu:) inga dumma komentarer. vet att det kanske inte ser så bra ut där Vanillin var så grymt sur heltiden. Och hindrerna ligger bara på typ 50 så hon blir inte nog konsentrerad så då blir hon konsenterarad på att vara arg ist :]!

Vanillin är mitt lilla sursto!;*

Svar på tal



Vanillin är 50% arab 20% fjording. Sen delar knappstruper och whels på resten.
Skulle vara kul om du som komenterade kunde kontakta mig på: [email protected]

-Kram Angelina

ute ritt med tjejorna!

Hejsan.
Idag så följde Olivia mig hem och red Vanillin. Nu får jag lixom börja rida Bella ordentligt igen. Så vi for ut en sväng. Bella skötte sig superbra idag inga dumm heter som hon gjorde sist. Asså hon drog inte iväg med mig eller något sånt. Men nu vet man ju inte om det var för att jag hade med mig Vanillin men det lär jag väll märka imorgon typ.
Olivia som red Vannis gick det jättebra för också. Vanillin gjorde ingenting som vanligt. Hon brukar ju kunna bocka osv medn inget värre typ:)!
Hon var inte lika sur idag, efter som att vi var utomhus. Hoppas hon inte är brunstig på lördag då vi ska tävla. om jag tror att hon kommer vara....:(!

Imorgon blir det ute ritt för Bella och Vila för vanillin. Men funderar ändå på att skritta Vannis 30 min.
Mina små Flickor!

-kram Angelina

FILMEN!



NU HOPPAS JAG VERKLIGEN ATT DEN FUNGERAR!!
gör den det?:)

kram amanda.

markarbete/dressyr/uteritt

Stod på mitt schema stod det dressyr/markarbete, men blev även lite uteritt som framridning.
Red ut en sväng i kanske 20 minuter, sen gick jag ner till ridbanan red dressyr i ca 15 minuter sen lite kavaletti och bommar.
Gick bra inprincip alltihop, var i början vi ville lite olika men det ordnade sig :)

Nu håller jag på att ladda upp filmen på nytt med ny musik osv, HOPPAS verkligen att den kommer fungera nu så jag kan lägga upp den!
Kommer isåfall ganska snart =)
kram amanda!


fungerar inte?

fungerar inte filmen att se för er?
isåfall ska jag lägga upp den igen på nytt.


Ska alldeles snart till skolan, är inte så lång dag idag som tur är :) Så när jag kommer hem ska jag släpa fram några bommar och ha markarbete/dressyr. Blir nog bra, tänkte ha lite kavaletti i ett hörn på ett böjt spår så man kan lägga volter osv.
Nu är det bara två dagar kvar tills tävlingen, och det står att det ska regna, FYYYY gia hatar när det regnar och tycker det är jätteobehagligt.. Hoppas det inte kommer regna.!


film!

Här kommer filmen från när jag hopptränade med Gia igår! :)


kram amanda!

sorino

Hoppade ju Sorino idag på hoppspecialen, och det gick faktiskt jättebra med tanke på att att varken jag eller han har hoppat på flera månader. eller jag har ju hoppat, men jag har inte ridit honom sen jag tävlade:$
Hoppade en jättebra övning både för honom och för mig, tänkte jag kunde visa den hur vi hoppade.


Första banan hoppade vi på snett hinder, komma snett emot, hoppa snett och landa snett men i balans.
Andra banan hoppade vi bara rakt igenom, var 15 m och de skulle vara 4 galoppsprång mellan varje hinder.
Tredje banan hoppade vi över de två första hindrerna, vände som en volt mot räcket på andra sidan och sedan hoppa de andra och tredje hindret.

Kram Amanda!

surponny

Hejsan!
jag har just kommit mig från duschen och nu ska jag sova.
idag på hoppspecialen så hade vi kombinitation. haha stavning?:S:S men iaf Vanillin är fortfarande i sin brunst så hon kickade väldigt mycket och surade idag. Men hon var ändå super fin över hindrerna. Tur de iaf!
Bella fick vila. Joo just jag kan ju berätta varför jag srek som jag skrev igår.

Jo så här är det att Bella har börjat testa mig vädligt mycket nu. När jag tillexempel tar in henne från hagen så springer hon över mig. När jag släpper henne i hagen så sparkar hon mot mig. Och när jag ska hoppa upp på henne så springer hon iväg. Så nu dom 2 senaste dagarna har jag tränat NH. Och hon fattar det mer mer nu. Så jag hoppas allt blir bättre snart.


Måste bara säga att jag är verkligen supernöjd över Vanillin idag!♥ är påå taggad till tävlingen nu på lördag. Det blir bara en lugn och fin runda om nu jag får bestämma de ;)! haha men om jag bestämmer det ska det vara så ;)!
TAGGA LÖRDAG!♥

jag och Vanillin i vindeln. Fösta borta tävlingen ever!!:D

-Kram Angelina

hoppspecialen

Nu bär det av till hoppspecialen. Sen blir det kanske film! är astaggad... Fast jag håller på att bli förkyld..:(!
Vädret idag är inte bra! det öser ner regn och blåser skit mycke :O! får se om vi äns får oss till ridhuset. haha aja men tror film kommer upp sen om jag hinner eller från filmerna redan ikv :)!

nu måste jag kila!

HAHAHAHA jag och Vanillin för typ 1,3 årsen ^^! Shit så fula ^^!


-kram angelina

regnritt

Kom hem från skolan kvart i tre idag, så hann rida innan hoppspec! Ska inte rida Gia ikväll eftersom vi hoppade igår, så ska rida Lollos ponny Sorino :)
Blev iallafall att rida i spöregn, men däremot ett väldigt kort pass, fast på två stycken. Red först ut på gia i skogen i ca 30 minuter, hon gillade inte regnet ;)
Sen så for jag ut och skrittade på golleman, ''goldman'' i skogen i kanske 15-20 minuter? han var iallafall jätteglad! :D

Ska somsakt rida Sorino ikväll, har hoppat honom förut och tävlat honom på några klubbtävlingar och han är jättefin, Men väldigt busig ponny.. :$ Och tror han kommer vara rodeoponny ikväll då han inte hoppat på jätteläänge!

Två bilder på mig & Sorino!


Bilder.

Här kommer några bilder från igår.




Var bara några, resten blev film men det kommer upp ikväll om jag har tid att lägga in det:)
Kram Amanda!

....:(

vet inte vad som händer just nu.... allt är bara fel....

berättar i morgon om jag orkar..

hoppträning.

Hopptränade ju idag, men alla hinder var uppflyttade från stora grusbanan så fick hoppa på lilla sandbanan istället. Så blev en kort bana på 4 hinder, inte precis som jag tänkt mig men de funka :)
I framridningen gick de skiiit, hon lyssnade inte, kollade på allt annat och ja, det stämmde inte mellan oss. I början när vi hoppade på typ 50-60 cm drog hon och inte heller lyssnade! Sen höjde vi till en bana på 75 cm och då blev det en helt annan ponny! Mycket mera focus på mig och slarvade inte på samma sett, ja hon slarvrev nån gång på de lägre, stannade en gång på ett räcke när de låg på 75 men jag väntade inte på henne och släppte henne på tok för tidigt och typ drev med handen?:S Helt klart mitt fel då hon är jättekänslig att man måste vänta på henne osv och inte släppa för tidigt för då stannar hon.. Men gick iallafall helt klart bättre mot slutet, och tränade lite omhoppning också:)
Angelina följde ju med, tänkte fota men det blev så suddigt så hon filmade lite istället, det kanske kommer upp hära när jag fått dem!

Fotade ponnyerna i hagen idag, tänkte lägga upp lite här :)

Min C-ponny Goldman!
han är nu ganska gammal och är pansionerad, har problem med knäna och går nu som sällskapshäst men också lite skogsridning osv:) Det tycker han är jättekul och klarar av bra! Rider honom ibland då och då.



GIA :)




Pedro!
(syrrans ponny)



kram amanda!

godmorgon.

Nu är jag klar för skolan och ska snart gå ut till bussen. blir ett kort och onödigt inlägg :]
det blir vila för Vanillin ovh skritt för Bella. Sen ska jag ju fota Amanda på Kdfr. Men nu måste jag gå hejdå!


min shettis! Hamilton heter han och är typ 20 år :)!♥

-Kram Angelina

startlistorna!

Nu har startlistorna för tävlingen på lördag kommit upp=)
Startar som 2:a i 60 och 3:a i 70. Är inte nervös än, fast egentligen borde jag bli de snart eftersom hon inte tävlat på fleeeera månader, så jag lär få en taggad ponny ;)
Eftersom jag hoppar så låga klasser kan jag ju istället satsa lite på omhoppningen (om vi nu kommer dit) gia brukar slarvriva när det är lågt..
HIHI aja, ska ju hoppträna ikväll så ska träna bana och lite omhoppning:)
nu ska jag till skolaaan.. vi hörs sen! :D


jag och gia på prisutdelning förra hösten:)

Ny header efter tävlingen på lördag!

Vi har bestämt att det ska komma upp en ny header kanske till måndag? vi får se. Men snart kommer det en ny!

hiss & diss


* Schabrak och huvor! Så snyggt och finns i så många matchande färger i olika märken osv!

* Damasker, snabba, enkla och lätta och ta på. Ger ett bra stöd och är snyggt!


* Höstbilder, blir så grymt härliga bilder när man fotar när det är höst och löven börjar bli gul/röd/oranga.


* Älgjakten, går nästan inte rida ut utan att vara rädd att någon ska skjuta en! Sen vill dom inte att man ska rida där dom jagar bara för att inte skrämma bort älgen, men vet ni vad! jag rider vars jag vill!!! Och jag gillar skrämma bort älgarna för er som vill skuta dom, det är ju synd om dem små liven!

* Sommaren gick alldeles för fort och han inte tävla gia något då vi inte kom igång i tid.

* Snart blir de mörkt ute när man kommer hem från skolan och blir jobbiga uteritter i mörker.. och gör det inte bättre när man är mörkrädd, och ponnyn med ibland!


dressyr.

Enligt min planering skulle jag rida dressyr idag, och det blev det också;) än har jag lyckas följa den iallafall! Och imorgon med, för då blir det hoppträning på KDRF :)

Red inte så längre utan kortare pass men hårdare.
Skrittade först fram i skogen sen gock jag ner på banan och började jobba henne, red fram på en 20 meter volt i båda varven i skritt och trav. Sen så gick jag in och jobbade på serpentiner med mycket avbrott! Gick faktiskt bra idag, vissa stunder tog hon inte riktigt tag i bettet så bra men vissa stunder gick hon super!
Sedan galopperade jag på mittvolten i båda varven, och hon hade jättebra takt i sin galopp idag! lugn och fin!
Travade av henne lite och sen så skrittade jag av i skogen igen. :) Red i ca 30 minuter på banan.



^ sweeet ponnii!

intervall

Kom just in från mitt lilla mysiga stall. Jag ska snart i duschen.

Vanillin fick ju träna intervall idag. Hon var pigg och frammåt. Men jobbit tyckte hon det var. Vetinte hur många rundor jag for men det var inte så många och inte så länge. Men hon vart svettig ändå;)! Hon har ingen kondition än. Men det kommer mer och mer eftersom vi jobbar och är igång.

Bella och jag for ut på en jätte mysig skrittur. Jag red på henne barbacka. Bella tyvkte det var kul att gå ensam engång tror ja. Hon brukar alltid bvara super tittig, men idag var hon ändå hyffsat lugn. Vi bar ute ksk 30 min.

I morgon ska bella få skrittas igen och Vanillin ska få sin vilo dag så hon är pigg på onsdag då jag ska hoppa henne på hoppspecialen. Jag tror vi kommer få hoppabana på onsdag. Det brukar vi få före en tävling.

Men nu blir det pyttelite bilder från dagens ridpass.:)
Foto: Mamma




svettig efter !:)



nu Bella!♥


'


haha sorry för lite suddiga bilder men mamma är inte drirek en fotograf ;D!

-Kram Angelina

ändring!!

Det blir intervall träning för Vanillin i dag!!!

skritt å uteritt

Hejsan!
jag ska snart ut i stallet och rida på mina ponnyer. Bella ska få skritta igen pga inte van vid bakskor. Vanillin ska ut på ritt med skritt trav och galopp. Detta inlägg var väldigt onädigt men ^^! haha sak samma!

På lördag blir det tväling för mig och Vanillin. Ska nog duscha henne dagen före så hon är extra fin och ren! min lilla ponny! klassen blir bara LD (70cm) efter som att detta är våran första tävling sen skadan.:)

blir mer uppdatering sen :D!
Bella och Vanillin är det abslout bästa jag har!♥


mina flickor!♥

-Kram Angelina

hovslagare

Hejsan!
har vart på folkrace heladagen och det blev full upp sen när jag komm hem så jag hann inte blogga!

Idag när jag kom hem vid 4 så kom hovslagaren. Han skodde både Vanillin & Beauty. Idag fick bella skor bak. vi tror inte att hon har haft det förr så nu fick hon ha det. Hon gick väldigt konstigt i början men nu har hon typ redan vänjt sig. När hovslagaren var klar så rongde jag olivia och frågade om hon ville rida Vannis och det ville hon. Så vi for ut på en skritt sväng i 30 min. Bella måste ju få vänja in sig ordenligt med att ha bak skor! Vannis är ju väldigt van.

I morgon så ska jag nog rida ut på båda. Efter som att bella inte är van att ha skor bak så blir det väldigt lungt nu de kommande dagarna. Vill ju min ponnys bästa.




och med de säger jag godnatt.
-Kram angelina

träningen

Red ju som sakt Pedro i dressyrspecialen idag, och gick ganska bra!
I början var han jättestel i höger sida, och fick inte riktigt till det. Och sen började vi med framdelsvändningar och det gick bättre att flytta undan vänster skänkel än höger, troligtvis för han var stel i höger.
Men i slutet när vi travade på volter osv så hade det släppt och han blev jättefin :) Även när vi la ner dem.

Tänkte bjuda på några bilder då jag och pedro var och tävlade i norrskenet LC:2 och LB:0, vi fick 68:90 någonting i båda klasserna och vinst i båda!



KRAM AMANDA!


snart dressyrträning

Gia har ju vilodag idag, men istället så ska jag få rida syrrans ponny igen!
Hon är inte hemma och hinner inte hem till hennes lektion heller så då får jag rida istället för hon, och jag tar med mig pedro! :)
Skriver hur det har gått senare, blir inga bilder eller så då vi rider inne eftersom vädret suger..
kram amanda!

ridbyxor


Själv gillar jag inte alls dessa byxor, eller ja, de mörkare färgerna som tex marinblå & de bruna, även de vita är okej. Men inte de knallblåa och knallröda. Tycker de liknar simmarbyxor på något vis, men det är ju bara min åsikt :)
Vad tycker ni om dem?

Byxorna finns att köpa hos:
http://www.peakendurance.se/
(svensk sida)

-Kram Amanda!

kvällsritt

Statistiken har stigit rejält, fortsätt så:D

Ikväll har jag ridit Pedro (syrrans ponny) red först ut en sväng runt lägdorna och sen gick jag ner på banan och red lite dressyr. Tränade mycket på övergångar skritt-trav-galopp på volt. Tränade nån travökning också + lite förvänd galopp. Han känndes fin, men lite stark i höger, men blev bättre mot slutet :)
Sen gav jag dem kvällsmat, fixade vatten osv.

en bild på honom!

kram amanda!

Bilder!

Idag red jag först Vanillin hemma på min gräsbana. Det gick jättebra, fast hon var ganska seg. Men annars var hon fin. Jag tränade igentligen inte på något specielt. Jag red mest runt rund på fyrkanten och tränade lite tempoväxlingar. I slutet var hon sjukt fin! I morgon ska Vanillin nog ut på en sväng. Får se vad som händer!:D der är snart dax för markarbete igen!:)

Bella red jag också hemma på min gräsbana. Red lite volter och bölja och ställa osv.. i slutet blev det mycket bättre än i början. Är väldigkt nöjd över henne idag. Testade också ett nyss bett på henne. Jag red på det igår också men!
Hon fungerar ändå bra på det! Det är ett stång bett med fasta ringar. Jag gjorde inga skänkelvikningar efter som att hon kännes aldeles för trött och jag okade inte bråka med henne när det gick så bra. I morgon ska jag nog försöka hinna ha markarbete med Bella. Får hoppas jag hinner det. Jag ska på folkrace och fota min bror.

Om det är någon ny läsare som undrar hur gammla mina ponnyer är så är Bella 5 årigt sto och jag fick henne den 8 augusti 2010. Så jag har haft henne 1 månad.

Vanillin är ett 7 årigt sto och jag fick henne den 12 Mars 2009.


Nu kommer bilder
Foto: Olivia Löfbom Arvidsson (dom små bilderna är uppklick bara)
Vanillin





ner lägging


Nu kommer det på Beauty For Bell.
min sitts är inte lika bra i början pga att jag rider lätt. ( dom små bilderna är uppklick bara)









När jag  har haft bella ett halv år eller mer ska hon typ ha en sånhär from :]!
hon har inga muskler för det än.. :)!

Det var allt för mig nu vill jag har komentarer!
-kram angelina

ridhjälmar!

Just nu finns det en hel del ridhjälmar i flera olika typer, färger, former osv, både sammets och plast.
Tyvker ofta att hjälmar är för dyrt, jag menar spendera 6 000 på en ridhjälm som man kan ramla av med 1 gång och sedan måste köpa en ny?
Nog för att jag har en GPA hjälm för det priset, men jag köpte den för halva priset, annars skulle jag inte köpt den.



Jag tänkte att sen kunde jag lägga upp lite bilder på mina egna hjälmar :)

långritt(?)

Har precis kommit in, red ju som sakt ut idag med mycket travarbete och övergångar.
Red efter bastuträskvägen en ganska lång bit, sen skulle jag rida in en lite mysig skogsväg som är av sand till kusmarksliden. Men då kom en bil och dom skulle jaga där inne så då vände jag, mann vill ju inte rida där dom jagar..
Så då red jag tillbaka hemmåt en bit efter bastuträskvägen men svände istället in på en annan liten skogsväg, inte så jättbra men gick att skritta och trava lite iallafall:)
Sen så red jag hemmåt igen, stannade och galopperade på en lägda, tränade även idag lite galoppombyten, man känner att hon har lättare att byta från höger till vänster än från vänster till höger, men vi får fortsätta jobba på det:)
Så när jag kom hem hade jag ridit i 1 timme och 20 minuter, så hon fick ett ordentligt pass idag!


min nya nikon!

hejsan! idag ska jag rida dressyr på bella och Vanillin. Bella ska få öva på Skänkel vikningar. Och vanillin ska nog jobba på 8 volter. Idag fotade jag för fösta gången med min nya nikon d5000.!

Olivia fotade även när jag gossade med dom! Sen sprang dom också runt i hagen som jag tog kort på. mina busponnyer! ja nu bilder sen blir det ridning!




















-kram angelina

godmorgon!

Godmorgon :')
En superdag idag, det är soligt och varmt, är ju höstvärme så inte för varmt men perfekt ridväder!
För Gia blir det uteritt, kommer bli mycket trav och skritt, övergångar till halt osv att få henne lyssna bra på mig!
Ett onödigt inlägg, men hade inget att göra(a)
-kram amanda



veckoplanering!

Ungifär såhär kommer gias schema se ut till och med tävlingen!
Lördag: Uteritt
Söndag: Vila
Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr/markarbete
Fredag: Galoppträning
Lördag: Tävling
Söndag: Uteritt/skritt

Som ni ser är det ett väldigt intensivt pass för hene, kommer jobba ganska ordentligt, men måste rida igenom henne ordentligt innan tävling och få bort lite engeri ;)
Dock så kommer säker något att ändras då jag suger på hålla mina planeringar!
Kram Amanda

bus ponny!<3

Hejsan!
Idag blev det ute ritt med Olivia. Hon red Vanillin. Hon skötte sig superbra i dag inga bus. Men därremot Bella ( Beauty for bell) var as galen! när vi skulle gallopera efter en lägda så bockade hon som en tok! hon var helt över lycklig. Snaka om rodeo, jag håll nästan på att åka av. men jag fick stopp på hennes bockningar ändå. Hahah och efter varje bock så drog hon iväg. När hon bockade gjorde hon ksk 3 på rad varje gång ;)! haha söt ponny!

I morgon har jag inga planer utan vi får se vad som händer! Tror att båda ponnyerna ska få gå ett dressyrpass. Hoppas någon kan fota mig också. Jag köpte en Nikon D5000 i dag :D! min pappa är bäst<3

Men ni får ha det jättebra och jag hoppas ni kommer gilla bloggen!
Bella på bilden

Vanillin på bilden


-Kram angelina

finfina ponny!

Gia var världens finaste idag när jag red:*
Red först ut i skogen som uppvärmning kanske 20 minuter. sen så gick jag till banan där jag ställt upp ett litet räcke på typ 40 cm?:$ och en trippelbarr på typ 60 kanske.
Hoppade räcket och bytte varv varje gång och red som en volt runt det så det blev olika galopp varje gång, tränade på att hamna i rätt galopp, och de blev det de flesta gångerna och när dete blev fel så bytte hon! Hon har haft lite problem med att få korsgalopp, men nu gick det kanon! blev bara korsgalopp nån gång.
Sen tränade jag lite omhoppningssvängar på det lilla räcket, men bara några gånger. hoppade snett över hindret. Sen så hoppade jag trippelbarren 3 gånger och sedan skrittade jag av!
Hon lyssnade så himla bra på mig, inte alls drog som hon kan gör ibland, så fin hon var:*

V ska tävla nästa lördag, för första gången sen i februari! Gia har nämligen varit halt för er som inte visste det, så ska bli spännande! Kommer dock bara starta 60-70 cm, men kan ju vara bra för första tävlingen! :)
Så ska nog sätta mig och skriva ihop ett ridchema hur vi ska träna fram tills tävlingen!
kram amanda!


^ en bild på mig & gia sen hoppspecialen i onsdags!

NY BLOGG

Nu har vi (Amanda & Angelina) skapat en ny blogg där vi kommer skriva om hästar, tävlingar & träningar, utrustning, foder osv.
Vi bor i norrland, som ni kanske märker på namnet!
Vi har tidigare bloggat på ponnyryttares.blogg.se så ni lär känna igen oss därifrån:)
Angelina äger Beauty For Bell & Vanillin, Amanda äger Indian Girl.

/kram norrlandsryttare!


RSS 2.0