amanda-dagens ridning

När jag kom hem från skolan så for jag ganska direkt ut och red Gia, blev en uteritt och hon skötte sig superbra. Tränade inte på något speciellt. Men imorgon tänkte jag rida lite på ridbanan och träna massa övergångsar osv som jag gjorde igår då jag var ute och red.

Pikkan vilade idag igen, sen imorgon ska jag rida ut på henne en bit och på onsdag ska jag ha henne på hoppspecialen!

Men istället red jag Pedro, syrrans ponny eftersom hon inte är helt frisk. Men det gick jättebra, red lite nere på ridbanan och tränade i början på rida han i en låg form, sen plockade jag upp honom lite och red på lite volter sen gjorde jag några övergångar mellan galopp och skritt, sen la jag ner honom, blev inte så jättelänge men ganska intensivt :)

Pedro fick stå för bilden idag :')

 

Uppdateringen är inte på topp, men i veckan har jag riktigt mycket skolarbete, dessutom måste jag ju hinna med hästarna som kommer i första hand och datorn kommer ju sist, men ska försöka så mycket som möjligt!

Men snart börjar ju nationella proven också, fast jag vet ju inte riktigt hur det är men, nån som tycker det var svårt eller lätt?


angelina-åh..

idag gick det inte alls att rida Vannis var bara pigg pigg pigg.... blir väldigt less ibland.. Olivia Red Bella ovh hon va snäll som vanligt.. NU orkar jag inte blogga mer

Film från igår.

amanda-hoppövningar

Jag vill rida några nya bra hoppövningar, gärna även lite gymnastik eller olika serier, tycker alla kan skriva någon bra hoppövning som ni gillar =D

amanda-svar på en anonym kommentar.

hehe om amanda-bilder på gia:
Jättefin, men klipp manen!!

sv: Du kanke tycker att jag ska klippa den, men hallå det är väll min ponny?:) Dessutom är hon riktigt söt i lång man.

angelina-busponnyer!

Idag red jag ut på bella tränade galopperna lite. Hon var jätte pigg och frammåt. Hon går bättre att galoppera på där det inte är några hus eller sånt utan bara dät det är en väg. Hon är ju sjukt tittig. Sen på vägen hem så mötte jag Sofia och hennes ny stjärna. Gjorde henne sälskap vägen hem. Tervligt trevligt :D!

Sen direkt efter skulle jag ut och skritt på Vannis, Blev inte ett enda skritt steg... jag var barbaka. Vannis hoppade och studsade. Hon gick inte alls att rida så jag for hem igen i typ tripp trav ;) Sen hemma på gården så galopperade jag lite. Hon bockade som en tok xD! så jag hoppade av och skrittade henne det gick inte alls att rida. Sen tog jag in henne i stallet.

Gav dom hö i hagen sen och nu har jag just kommit hem från coreträningen. Det var jobbigare förragången. Men det var ändå jobbit:)

Nu ska jag laga mat!

amanda-gia

Nu har jag ridit Gia och blev en uteritt, och det var superhärligt väder, lagomt varmt och sol! Kan nästan inte bli bättre :$
Gia var iallafall jätteduktig, red fram i alla gångarter sen så tränade jag på övergångar, mellan halt-skritt&trav, och det gick super, sedan la jag till galopp och även det fungerade klockrent i slutet, hon lyssnade verkligen jättebra =D
Sen skrittade jag av i 20 minuter. Red ett ordentligt pass idag, inte speciellt hårt men ganska länge, lite mer än en timme tror jag det blev :)


amanda-tidig morgon

Klockan är bara just efter 8 men ska endå till stallet nu och rida på Gia en sväng, vi släppte ut dom tidigt så dom har iallafall hunnit äta upp sitt morgonhö.
Pikkan ska nog vila idag eftersom hon fick ett ordentligt pass igår. Och sen idag ska jag till Loisa sen ska vi åka och hälsa på hennes gamla ponny Sorino, ni känner säkert igen han, tävlade han några gånger i hoppning =D

Jag och Sorino påväg till prisutdelning i våras tror jag det var, han är verkligen superfin!♥


angelina-beställt

beställt detta från hööks idag :)

bensydd till bella
och ett ridtäcke som båda ska ha ;)

amanda-bilder på gia

Här kommer några bilder på Gia från idag, =)
Mamma fotade även några bilder då jag red, hah ignorera mina kläder ;)
amanda-dagens ridning

På Gia blev det inte alls någon hård ridning utan bara en liten kort stund på gården, provade även ett nytt träns som jag lånat av Loisa som jag kanske ska köpa.
Gia känndes iallafall riktigt fin idag, väldigt mjuk i båda sidorna!

Pikkan fick ett hårt dressyrpass, var ju ida-träning idag.
På framridningen känndes hon tjurig sur osv, ville inte alls som jag, men när jag väl ridit fram och ridit ett tag blev hon jättefin! Ida tyckte också att hon ser finare och finare ut för varje gång så det är jättepossitivt =)

angelina-ida träningen

Idag hoppade jag bella på gården och hon var superpigg och livrädd för transporten.. HAHA man ser på filmen att hon kollar skit mke på den ibland ;)! Det var iaf superkul att hoppa henne idag. Hoppade med Bröstan och det var inga problem:)! I morgon ska jag troligt vis ut och rida, eller så blir det ridhuset och dressyra ;)!

Idag på Ida träningen så gick det typ bra. Men sen ville Ida testa rid på henne så hon kan hjälpa mig bättre. Det är ju inte så lätt att säga saker när man inte vet hur hästen är så jag lät henne testa. Ibörjar var Vannis inte gald på henne. Hon bockade och dampade... Sen efter kanske 25 min bråk så slappnade Vannis äntligen av. Och då hoppade jag upp och hon var SÅÅÅÅÅ fin :')! Hon var skummig när jag skrittade av henne så jag duchade henne efter. I morgon ska hon skrittas.

Film på Bella när hon hoppade idag :]! Mobba inte vårat hinder!!!


KOMMENTERA!!

angelina-Mer sen ;)

Vill ni se mer sen ?;) ska fara nu till ida kursen med Vanillin

angelina-beställa?

Borde jag beställa någon av dessa hjälmar? Nån som har en och vet om den är skön eller inte ?:)
då måste ni KOMMENRETA!!

Jag behöver verkligen er hjälp!!!!

amanda-annorlunda frågestund

Nu ska jag ha en liten annorlunda frågestund, har sett några bloggar haft det tidigare så jag tänkte också prova det :)
Frågorna ska frågas typ såhär:
ponny eller häst?
dressyr eller hoppning?
sommar eller vinter?'

förstår ni? =)
Så kommer jag svara vilken eller vad jag tycker bättre om, så nu är det bara att fråga på så svarar jag på frågestunden så fort jag fått nog många frågor =D


amanda-dressyrträning

Imorgon blir det dressyrträning för Ida för Pikkans del, vi får väll se hur det går men hoppas på det bästa :')
Film kommer troligtvis också imorgon!


amanda-hoppträning*film*

Åkte in till ridhuset och hoppade, även Evelina och Jennie var där så jag hoppade med dom :)
Vad vi hoppade får ni väll se på filmen, haha XD orkar intye berätta de.
Men gia känndes iallafall riktigt fin, lite väl pigg men aja, fick ett jättebra tips dessutom som jag ska försöka komma ihåg, men när jag väl hoppar så glömmer jag alltid av vad det är jag ska göra, ahhh måste bättra mig snart, men nu får ni se filmen!


angelina-underbart

Idag kom jag hem kl 3 så då for jag ut och red på Bella i ljuset. När jag kom hem släppte jag ut Bella i hagen gav bella hö. Och Vannis och Hammi med men. Sen mockade jag klart i stallet och sopade. Sen gick jag in och åt middag. Sen gick jag ut igen och red ut på Vannis.

Bella var väldigt spänd i början av ritten men blev ganska snabbt lugnare. Red i kanske 50 min. Hon var riktigt piig på hem vägen. Hade på henne bröstan som jag håller på att träna henne att ha den. Ska börja hoppa med brösta på henne för hon sliter väldigt mke med huvet upåt ibald. Och då om bröstan stoppar upp så kommer vi inte ut balans :D!

Idag var vannis jättesnäll. Hon var inte rädd för bloar eller något annat. Det var hon ju inte igår heller. Så jag tror bröstan fungerar superbra på hennne :)! Red bara i 30 min. In i byn och tillbaka. Gjorde bara lite skänkel vikningar i trav på vägen. Lite lösgöärande. I morgon blir det Ida kurs kl 13:15 rider jag ;)! Olivia ska följa med och filma tror ja :) så då blir det säkert film i morgon!

FOTO: Olivia LA

amanda-tävla om ett schabrak..

Jag är med och tävlar om ett John Whitaker schabrak hos http://johannagrant.shapemeup.se/


amanda-pikkan

Red först ut på Pikkan idag, och hon var grymt pigg! Dessutom blev hon nästan lite stark och det har hon intr blivit tidigare, kanske har konditionen blivit bättre? eller bara överskottsengeri.
Sen gick jag ner på banan ett tag, och är inte nöjd med dagens ridning, min ridning känndes dålig och okonsentrerad och springig ponny. Hade egentligen tänkt rida ett lugnt pass men blev endå ganska hårt, så vi får väll se hur det går på ida-träningen imorgon, men hoppas det går bättre än idag iallafall!

 

Ikväll ska jag kanske in till ridhuset och hoppa med Gia, hoppas det iallafall. Om det inte blir av så rider jag bara här hemma en sväng.


angelina-mys

Idag red jag ut på vannis och hon var så snäll! hon gjorde inget dummt idag det var verkligen jätte mysigt. Jag ska nog bara rida henne på gården i morgon eftersom att jag ska träna för Ida på lördag :D! Så ska bara böja igenom henne och typ lösgöra.

Bella ska jag rida ut på. Tror hon kommer vara ganska tittig osv när jag inte ridigt ut på henne själv på ganska länge. Brukar bli lite värre då. Men det är bara att tänka possitivt :)!

Dagens hiss!
ett ganska nytt schabrak från LAMI-CELL
tyckte det var grymt häftigt och snyggt! bra passform!

amanda-gia

Det hann typ sluta blåsa helt innan jag fått mig ut på Gia så det gick super att rida!
Red på ridbanan och värmde upp med serpentiner och gjorde mycket övergångar, mellan skritt och trav, galoppuppvärmningen då red jag en 8-volt och innan jag bytte varv skulle jag bryta va till skritt och skritta några steg sen fatta ny galopp. När det funkade riktigt bra blev det också några galoppmbyten.
Sen en liten skritt paus och sen så hoppade jag över ett litet kryss på typ 40 cm, tränade lite på snävare svängar och hoppa snett över det som gick super! =D


amanda-pikkis

Direkt efter skolan gick jag ut i stallet och tog in Pikkis och gjorde henne klar. Det är betydligt varmare ute nu men det är typ storm, det blåser hur mycket som helst och ponnyn bryr sig inte ett dugg om det, hon är så duktig =D

Först red jag ut en sväng som uppvärmning i både skritt trav och galopp, sen red jag tillbaka och red litegrann nere på ridbanan. Tränade några travökningar, och dom har blivit mycket bättre, sen galopperade jag på en volt och tränade galoppfattningar som satt super i slutet! Sen som avslutning hoppade jag på ett litet räcke på typ 50 cm ca 6 gånger, och oj vad hon hoppade! Hon har inte hoppat på 3 veckor så hon typ flög över, haha :$ men hon tyckte det var superkul!

fina pikkis♥


Nu har jag tänkt gå ut och rida Gia lite, eller försöka iallafall, hon tycker ju inte alls om blåst men ska prova iallafall, ska ha en luva på henne så det inte blåser så mycket i öronen så borde det gå bättre =')


angelina-film


angelina-testa

Idag fick jag låna hem en brösta av en av mina vänner. Det är en svart brösta + martingal. Den har lite bilg bling på sig. Det är från hööks så kanske är det någon som känner igen den ;)!

Idag ska jagt rida ut på Vannis, Får se om jag orkar rida 2 ponnyer idag.. Jag är såååå trött. Men blir iaf ut med Vannis en sväng. Kanske sitter upp på bella ett tag på gården bara ;)!

norrlandsryttare-ang bloggdesignen

Hur ser bloggdesignen ut för er?
Flera har sakt att de ser stort ut eller att de är knasigt grejjer är på fel plats osv, hur ser det ut för er?
För oss är allting på plats och texten är normal mot liten storlek osv.

amanda-sadlar

Vad tycker du är det bästa sadelmärket?
vilket gillar du bäst?

angelina-hoppspec

Idag på hoppspecialen gick det superbra för mig:) Vannis var helt galen i början men sen vart hon betydligt bättre. Hon var ganska sur men inte speciellt bråkig. Vi hoppade en solfjäder idag :D! Det var riktigt kul :D! Amanda får väll berätta hur det gick med bella som hoppade det för första gången :D!

Vannis ska jag rida ut på i morgon :) får se om någon följer med på bella eller så rider jag ut på henne efter jag ridit Vannis :)Godnatt :D!

amanda-bella

Idag hade jag egentligen tänkt ta Gia till hoppspecialen, men min syster fyller år idag, grattis! och mamma hade inte tid att skjusa så red jag Angelinas ponny Bella istället.
Vi hoppade 2 solfjädrar och 2 räcken och satt sedan ihop det till en liten bana, och jag är faktiskt jättenöjd med Bella eftersom jag inte ridit henne så mycket, typ ridit ut i skogen 2-3 gånger på henne bara.
Måste säga att Angelina rider henne verkligen super och har gjort ett jättebra jobb med henne, hon är betydligt mycket finare nu är när angelina köpte henne!

angelina-skynda

När jag kommer hen ska jag gå ut till stallet och mocka och göra kväll i stallet sen bär det av till hoppspecialen. Jag ska ha Vanillin och Amanda ska kanske ta Bella. Jag tror inte att det kommer gå så bra ikv efter som att Vannis har vilat 2 dagar i rad och då brukar hon va mer sur än pigg.
Bella brukar det inte vara någon skillan på när man far till det tråkiga ridhuset. Jag hoppas det är någonj rolig övning ikv som vi inte har haft förut är less på alla andra :]!

Ses Sen :D!

amanda-hur tycker ni att..

Gia passar i beige/nogat färgat?


Och hur Pikkan passar i ljusblå?


Eller vilken annan färg skulle dom passa i? =D

amanda-gymnasium


Har fått några kommentarer som undrar vad jag ska gå för gymnasium, och jag är helt ärlig så vet jag inte alls vad jag ska gå eller vill gå. Allt far fram och tillbaks och jag kan inte välja! Jag har sådan stor ångerst just nu och allt jag tänker på är gymnasiumet..

Ponnyerna fick vila idag eftersom jag var igen och lyssnade på gymnasium.
Igentligen skulle hovslagaren komma och sko idag med det blir på Fredag istället eftersom han var sjuk!


angelina-gymnasium...

Igår och idag har jag vart och kolla på olika skolor osv.. och jag tror jag har betämt vilken program jag ska gå. Det blir troligt vis handels. Vetej vilken inriktning med nått i den stilen blir det iaf.

Jag har inte hunnit rida mina ponnyer pga av detta såå dom har vilat i 2 dagar nu. Hoppas på att olivia vill ha bella på hoppspecialen imorgon. Då jag ska ha Vanillin. :)
Verkligen förlåt för dåligt uppdate...!

amanda-dåligt uppdatering

Idag har det inte blivit någon uppdatering för min del, men har verkligen inte haft tid utan stressat hela dagen, det lär jag också få göra imorgon och kanske även på torsdag..
Olivia och Angelina följde mig hem efter skolan och vi for ut och red, jag red gia angelina på pikkan och olivia red pedro. Alla skötte sig jättefint. Först red vi ut en kort sväng och sen red vi på ridbanan ett litet tag. Gia var jättefin, riktigt mjuk i båda sidorna och jobbade jättebra. Tränade lite på galoppombyten.

Sen resten av kvällen har jag varit och lyssnat på gymnasiumskolor, och det ska jag även göra imorgon kväll, så blir nog inte så bra uppdatering då heller..

amanda-ny design

Som ni ser så har vi fått upp en ny design på bloggen =D
De små bilderna högt upp på designen är länkar som går att trycka på, där kan ni läsa mer om våra ponnyer!
Vad tycker ni om den?=D

amanda-bildbomb

Nu kommer bildbomben från igår, och se till att kommentera ordentligt =D

Peek-A-Boo

Indian Girl


amanda-ridningen

Idag for jag ut och red på Pikkan i skogen och hon var faktiskt ovanligt pigg, men endå jättefin!
Provade ha hoppplatta för första gången och hon brydde sig inte alls om den, hade också en vanlig engelsk nosgrimma isttället för remont och även det gick bra! :)

angelina-dressyr/bus

Idag red jag lite dressyr på Vannis hon va fin :'D!
Sen red jag Bella barbaka på gården. Hon var jätte busig :]!

Bildombom kommer kanske i morgon eller senare :)!

mitt nya outfit :D Vannis passa asbra i det :D!

BusBella♥Eller vill ni se bildbom?;)

amanda-transport

Vilken är eran ''favorittransport''?amanda-hos nellie

Sitter just nu hos Nellie och vi ska snart ut till hennes häst sen tar vi han till ridhuset och jag ska fota eller filma henne:)
Sen så ska jag rida ut på Gia, och antingen kommer jag rida Pikkan i dressyrspecialen, annars rider jag ut på henne också!

Ikväll kommer bildbomben från igår! =D

amanda-bilderna

Bilderna får komma imorgon istället, är inte hemma just nu :)

angelina-bana

Hejsan!

Idag for vi till ridhuset kl 7 och tog ut ridskolehästarna. Sen mockade vi och gjorde klart till dom. Vi tog med oss Vannis på morgon för jag tänkte rida i ridhuset direkt efter vi var klara med stall jouren.

Vi byggde upp strömsholms fållan. Jag älskar att hoppa den den är så enkel och smidig att bygga fram och att hoppa. Man kan komma i olika varv osv :D! Började med att värma upp Vannis i 15 min kanske. Hon var iaf inte speciellt pigg men när jag började hoppa belv det bättre. Hon blev då lite halv stark mot slutet. först hoppade jag fram henne på 70cm. Sen hoppade jag en bana på 80 cm sen 2ggr på 90cm sen det sista jag hoppade var 1m 2ggr. Hon kändes superfin och jag tyckte att jag följde med henne bra idag :)! Hon har inte hoppat 1 meter bana på kanske 9 månader :O! har bara hoppat enstaka..:) Så det var ju inte så jätte stor skillnad :).
Hon var iaf superfin:')!

Filmad av: Olivia la


Kommentera?(A)

Idag red Olivia dressyr på bella :) DOm var super duktiga :D läs mer och kolla bilderna på hennes blogg :D!!
http://baraolivialas.blogg.se

amanda-boots

 

Andvänder ni boots på era hästar i hagen eller vid rindning? Jag brukar andvända det ibland, inte alltid. Oftast när det kommit mycket snö eller så i hagen brukar jag sätta på ett par boots så dom inte ska trampa sig, har det också då jag rider i djupsnö. Så jag tycker boots är jättebra, men dock vill mina hästar lätt få skavsår av bootsen och är ju som svårt att slippa dom så därför kan jag inte ha dom på heltid, är väldigt jobbigt när dom får skav men finns kanske inte så mycket att göra åt de? Har sett varianter där dom har fårull högt upp så det inte ska skäva, någon som provat det och vet om det fungerar?

 

Sen finns det ju mängder av olika boots i olika material och färger, brukar alltid ha svarta i hagen, men funderar på köpa några söta färgglada också =D


amanda-ridningen

Idag red jag båda ponnyerna på banan och nellie fotade :)

Red först Pikkan lite dressyr och det känndes faktiskt jättebra :D Hon gick på bra, tränade inte på något speciellt utan red mest bara rund fyrkanten men även lite på volt.Sen red jag Gia och red fram lite runt fyrkanten och på volt sen hoppade vi, hoppade på ett räcke i varannat varv vänster var annat varv höger, och började på ca 50 och avslutade två språng på 110. :DJag är jättenöjd med båda ponnyerna idag, dom är världens finaste :*
En jättestor bildbomb kommer troligtvis komma senare idag, annars imorgon!

-Amanda

amanda-eskadron

Dagens vill ha =D

 

En outfit från eskadron, tycker dom är grymt häftiga men tycker dom är väldigt stora och för tjocka irl..

Men skulle endå inte tacka nej till ett (a)


amanda-ridhuset

For in till ridhuset ikväll och red dressyr på Gia, red ca 20-30 minuter, sen fick nellie prova henne också och det gick jättebra =D
Blev inget filmat idag men ni får klara er, imorgon kommer det troligtvis en bildbomb på båda ponnyerna!

angelina-film


angelina- KÖÖP!


http://www.blocket.se/vasterbotten/Sotnosarna_tecna___flora_31730502.htm?ca=2&w=1

Detta är katter som är tillsalu. Det är min kompis katter. Vill nu veta mer så kolla länken ovan--^

angelina-busponnyer

Idag orkade jag inte rida dressyr var alldeles för trött så jag och Olivia red ut på dom i stället och det gick superbra. Vi red efter varuträskvägen och det gick bara bra. Vi red i massa upförsbackar, Bella tyckte det var jobbit. Vi var ute drygt 1 timme :)

Imorgon har jag stalljour. Jag ska ta med mig Vanillin direkt på morgon :) Vi ska kanske hopppa lite med henne ;) eller jag ska hoppa henne :D! Får se vad det blir. Jag har inte hoppat henne på 3 veckor :P! Men det är ändå ingen skillnad på henne :)! Brukar det iaf inte vara ;).

TAGGA I MORGON!


angelina-heh

igår så fick jag av någon konstig anledning inte sitta vid datorn så jag gör ett inlägg nu när jag är på skolan.

Igår red jag och Amanda ut på Vannis & Bella. Vannis hoppade fram och dampade som vanligt medans Bella bara skrittade på lugnt och snällt. när vi galopperade så körde Vannis sitt huvud mellan benen och typ hoppade. (hon kan inte bocka). Men sen efter ett tag hon hade hoppat så fick jag upp skallen på henne igen. Bella bockade bara engån idag och det var ganska stort men amanda satt kvar :D! haha ingen har ramlat av Bella än men hon bockade rejält. Sen skötte hon sig kanonbra. Vi red inte så länge men det belv iaf en uteritt för dom båda igår.

Idag hade jag tänkt att rida dressyr på Vanillin. Kanske gå till min grannaes lagård och rida på en volt. Får se om jag får med mig någon fotograf eller nått. Bella vet jag inte vad hjag ska göra med men det blir väll kanske samma ;)!

Gammal bild eftersom att jag sitter på skolans datorer;)!


vackra vannis!<3

angelina-hoppspecialen i onsdags!

Har glömt berätta om hoppspecialen i onsdags!
Bella var super pigg på uppvärminnigen och ville lixom inte jobba utan hon bara snörde runt med huvet och bara sprang. Så uppvärminigen var inte den bästa. Men Vi hoppade studs och det var ju det jag hade önskat att vi skulle göra och då gjorde vi det och då blev jag glad xD! Vi hoppade först fram lite med inte alla studsen (det skulle vara 5 på rad) mem föst var bara dom tre inre uppe så dom fick testa sig lite, Bella var sååå duktig och det märktes att hon älskade det. Sen satta vi upp alla och jävlar vad hon bjöd mot hindrerna då. Det gick typ lite för fort men bättre det än för långsamt. Sen tog vi bort 2 st och hoppade in sen ett galoppsprån sen ett räcke sen ett galoppsprång sen ett kryss ut. Och Bella var så duktig och gjorde precis rätt. Är så stolt över henne :'D!

Anna tyckte att det var stooor skillnad från första gången vi hoppade studs. Och det är kul att hon ser skillnad. Det var också några som berömade mig efter jag ridigt med. Känner mig väldigt stolt över min lilla bellabebis :')!

Världens bästa Bella!<3


amanda-beställt

Har beställt behövliga saker från hööks!


Damasker 4 stycken, 550 kr.


Bruna ridbyxor, 299 kr.Glukosamin, 499 kr.

norrlandsryttare-ridit

Nu har vi just varit och ridit pikkan och gia, först red vi ut en sväng och sen lite på banan, men det var iskallt ute, man frös typ ihjäl.. Så vi red inte så länge men typ 30 minuter.

amanda-mörkbrunt

Har förälskat mig i hööks mörkbruna träns!
Så kanske kör med mörkbrunt läder på Pikkan, någon som vet om Prestige Golden Star finns i mörkbrunt?


Det är detta träns jag vill ha, så himla snyggt, eller hur?:$ Tror Pikkan skulle vara skitsnygg i det då hon har ungifär samma färg som hästen på bilden, sen med mässingspännen gör det extra snyggt, mässingbett också, men skulle vara ännu snyggare ifall man hade det guldiga swarovski-pannbandet till!Ahh, är det värt för ca 1400 kr?
Men snygggt är det iallafall, visst håller ni med?=D

amanda-Lippur

Fick rida Lippur på hoppspecialen ikväll, sofias ponny. Eller hon köpte honom i sommras/höstas från SARF som 5 åring då och skulle rida till honom och nu är han på prov på KDRF. Han är verkligen supersöt, och dessutom har han blivit jättefin medans Sofia haft honom.
Jag är iallafall jättenöjd med ridningen, vi hoppade först studs och sen gjorde vi om det till en 3 kombination med 3 räcken med ett galoppsprång mellan varje hinder.

En bild på Sofia och Leppe som jag fotade på KM i dressyr.angelina-klart

Kom just in och nu ska jag äta middag. Har just gjort klart allt i stallet, mocka, sopa, gjort kraftfoder, höet, vatten och ja sånt där som man gör i stallet ;)!
så snart ska jag gå ut i stallet och gör Bella klar för hoppspecialen. Hoppas verkligen att hon är pigg idag:)
Hoppas på att mamma kan filma. Men kommer tyvär inte kunna lägga ut nått med det blir iaf film som jag kan lägga ut sen :). Idag skulle jag vilja göra någon studs övning... Hoppas på det. Men det är ju inte jag som bestämmer det dock :)
Nu ska jag äta :D!
mer uppdatering sen :D!

amanda-ridskoleponny

Passar på att slänga in ett inlägg nu, sitter på skolan och har en liten rast, sen efter skolan ska jag följa Nellie hem, sen på kvällen drar vi till hoppspec och jag ska då ha en ridskoleponny :') Kommer bli kul att rida en annan ponny nån gång =)


angelina-hissar

Glen gordon pannbanden. Supersnygga :D ska typ spara ihop till ett :]!

 


amanda-hästbloggar

Dessa hästbloggar följer jag varje dag!


http://vinterponnyer.blogg.se
Tove, Maja och Linneas blogg.


http://dressyrpedro.blogg.se
Adelinas blogg.


http://nelliesskrutten.blogg.se
Nellies blogg.


http://dressyrmupparna.blogg.se
Linn & Ingrids blogg.


http://johannagrant.shapemeup.se/
Johannas blogg.


Och såklart våran egen, XD

http://norrlandsryttare.blogg.se
Amanda och Angelinas blogg.

angelina-super nöjd

Idag red jag ut på Vanillin och hon var superfin! Hade hacket. Travade igång ganska länge sen galopperade jag bara en jätte liten sträka sen så började jag en ludnadsövning på ''vägen''
Gjorde så här att jag travade sen saktade av till skritt sen halt. Sen direkt från halten så fattade jag galopp och galopperade 3 språng. Sen gjorde jag det ännu svårare och galopperade gjorde halt sen galopp från halt. Sen från galopp till halt. Sen gjorde jag det ännu lite svårare galopperade, gjorde halt, backade några steg, sen galopp igen. Hon lyssnade verkligen superbra och jag höll på sådär i ett bra tag och det gick bara bättre och bättre. Är vädligt nöjd över kvällens ridning.
Imorgon ska hon få vila. Kommer nog inte att hinna rida henne. Ska göra läxa sen ska jag ju till hoppspecialen med lilla bella blutt.
Och med det säger jag godnatt!:)

amanda-pikkan

Nu har jag även ridit Pikkan.
Tog först in henne borstade och gjorde henne klar, dessutom hade hon lindor bak för första gången idag =D Så duktig ponny jag har, så nu går det ha lindor alla 4!
Sen skrittade vi fram och då ledde jag henne sen longerade jag, jag som trodde hon skulle bli jättepigg, men hon orkade knappt trava i longeringslinan, HAHA XD Så jag hoppade upp och red lite istället, och det gick superbra. I början var hon lite pigg och springig men det gick bättre och bättre, red inte länge eller hårt men bara så hon fick röra på sig lite.

Jag kommer inte ha henne på hoppspec imorgon eftersom hon vilat nu i drygt 1 vecka, och Gia ska få sin vilodag så jag ska ta en ridskoleponny, =)
Jag har glömmt att berätta, men idag hade tydligen Pikkan rymt ur hagen, mormor & morfar ringde mig och dom hade tagit in henne igen som tur var, tack!
Men troligen att hon rymt var att det hade sprungit förbi 6 stycken älgar på vägen!! Alltså 6 stycken, det brukar ju typ vara mellan 1-3 oftast, :o
HAHA och då har vi skämtat och mobbat Pikkan att hon rymde för att försöka ''hänga'' med älggänget, eftersom hon tror sig vara en av dom XD Hon ser ju faktiskt ut som en älg ibland, långa ben, långa öron och ja, allmänt lik en älg, eller kanske en åsna!?
HAHA nä, min lilla ponny ♥

angelina-vannispannis

Tjah!
nu ska jag dra ut och rida på Vanillin. blir en uteritt. Bella skullle ju som sagt inte gå idag eftersom att hon ska vara med på hoppspecialen.
Far nog brönet runt och ska nog inte galoppera något utan jag ska nog för det mesta bara trava. Orkar inte få ont i magen för att jag inte får stopp på hästen pluttan ;)
Men nu ska jag gå ut och hoppas på att få med mig världens bästa mamma med :D!
kommer tyvär inte vara så mke nya bilder nu eftersom att min dator är borta....

amanda-gia

Nu har jag ridit Gia, blev en uteritt med adelina och pedro.
Det gick bra, gia var lagomt pigg tyckte det var kul att få komma ut en stund, imorgon ska hon få en välförtjänt vilodag, kanske även på torsdag, men vi får se :)
Nu ska jag ut och longera Pikkan, kanske även provar rida lite, beroende på hur galen hon verkar;)
uppdaterar mera sen, så håll utkik!

angelina-glömde :O

Igår glömde jag helt av att blogga:O fattar inte varför:O!

Iaf så red jag och olivia ut igår :) Vanillin var inte jätte pigg men endå typ taggad. Bella var då värre en Vannis igår. Bella blev rädd för några smällar men lugnade ner sig snabbt. Vi travade och galopperade lite sen for vi hem :)

Idag ska jag bara rida Vannis. Bella ska vara med på hoppspecialen på onsdag. så hon får vila idag.

Jag kommer nog inte ha så bra uppdatering nu.. För min dator krachade igår och den for in på lagning idag så jag hoppas jag får låna mammas dator nångång då och då. Så jag kan uppdatera bloggen :)!

Älskade bella :')

Vi får hoppas på att min dator kommer hem så fort som möjligt :)!

-angelina


amanda-dagens ridning

Dagens ridning blev att plumsa i lite snö, eller inte så jättemycket med typ 20-30 cm och det blir ju jobbigt efter ett tag endå. Gia skötte sig jättebra, sen skrittade vi av ganska länge efter vägen på hårt underlag. Red ca 50 minuter totalt.

finaste♥amanda-hissar

Hissar hööks egna swarovski pannband, det finns både i guld och silver, men vill speciellt hissa guldpannbanden då det är ovanligare och svårare att få tag på, dessutom säljs det för ett rimligt pris, 749:- och inte 1000:- som på många andra ställen.

Skulle själv vilja ha ett sånt pannband i guld, skulle vara riktigt snyggt ifall det var mässingspännen på tränset!


amanda-damasker

Någon som  vet om dom hära damaskerna från hööks är bra och har bra passform?


amanda-svar

Fridolina om amanda-film:
Ser kalasbra ut :) Dock skjuter hästen ut bogen å så åker nå bakben ut lite då å då :P Ett jättebra sätt att träna på de är kyra vändningar !!! :D då får man med båda bogrna, sen typ rida med speglar så ser man när dom tappar ett bakben eller så :P

Jo jag vet och känner när det blir så, vi jobbar på det men hon har inte riktigt rätt muskler och genar därför och skjuter ut bogen då hon inte orkar ställa igenom, blir oftast då vi byter håll tex.
Vi har inte jobbat upp musklerna helt klart än efter skadan. :)
Men det är bra du kommenterar det så jag inte glömmer bort det, ska jobba extra på de;)

amanda-film

Här kommer en film från i igår då vi var inne och red dressyr.


amanda-matchat


amanda-Peek-A-Boo

Fick en kommentar som undrar om jag aldrig rider Peek-A-Boo längre eller om hon flyttat.
Nej jag har skrivit detta tidigare, Pikkan har inte flyttat och jag rider henne men inte senaste veckan då hon har ''vintervila'' Hon har stått nu i en vecka och 2 dagar, men troligtvis imorgon ska jag longera henne lite, så blir nån longeringsdag utan ryttare, sen typ på torsdag/fredag ska jag börja rida henne normalt igen :)

norrlandsryttare-Ny design

Nu har vi äntligen fått upp en ny och fräch header :)!

Den är gjord av (mig) Angelina öhlin :)
skriv gärna en kommentar om vad ni tycker om den  :)!

Tryck F5 om den inte är upp för er :)!

amanda-uteritt

Idag red jag ut på Gia, vi red först runt ''racebanan'' i skritt och trav sen galopperade ett varv sen for vi efter en skogsväg och travade och lite galopp.
Gia skötte sig bra men lite pigg ibland då och då.


angelina-core

Har nyss ätit och duschat. Så nu ska jag börja med min No läxa. Idag på träningen så var det superbra övningar för min kropp. Känner min starkare än någonsin ;)! skoja.. Men iaf så var det jobbit och jag ska dit igen och träna nästa söndag ,samma tid :)!

I morgon vet jag inte vad som kommer hända eller hur jag ska rida. Men jag ska iaf ha Bella på hoppspecialen på Onsdag :)! Och sen får vi se hur veckan kommer se ut.


angelina-ut

Idag for jag och amanda ut och red på mina ponnyer. Amanda sov hos mig och det gick bra för Olivia att Amanda tog Bella ist :)!

Vanillin var helt jävla galen på väg ut. Hon trippade fram och levadade flera gånger och var helt galen. Hon kunde verkligen inte skritta. Hon skulle galoppera helartiden och bara studsa runt. Så vi galopperade vädligt mke idag. Till slut så lugnade Vanillin ner sig och belv som vanligt igen. Så på hemvägen var hon sig själv igen. Bella var jätte dukitg och Amanda rider henne super bra :)! Bella var lite trött på vägen hem. När vi kom hem gav vi dom hö. Snart ska jag fara och ha träning för Therese Gustavson. Asså jag ska träna min kropp ;)!

Sen ikv får vi se om jag hinner lägga ut film:)!

angelina-ridhuset

For till ridhuset idag med Bella och det gick bra, hennes galopp är så mycket bättre nu, hihi finaste bella♥
Berättar mera detaljer imorgon, för nu ska jag sova! Godnatt.

amanda-dressyr

Åkte ju in till ridhuset och red dressyr eftersom det var -30 grader och då var det ingen pepp på att rida ute, hahah lat som jag är ;)
Men iallafall gick det super, i början känndes hon lite stark i vänstersidan men det släppte efter framridningen och då känndes det väldigt bra, iallafall när vi inte blev filmade, HAHA.. Alltid när någon ska fota eller filma går det sämre, iallafall med gia, när det kommer personer för nära eller så så spänner hon till sig och när jag rider därifrån går det bra igen, haha typiskt :$ Nä men min ponny är finast!

Uppdaterar mera imorgon!


amanda-*filmen*


Här kommer filmen från i torsdags.
Jag hade suttit länge och gjort en riktigt bra film med rätt musik inpassande osv, då slår datorn av! Typiskt, sen så gör jag om den och lägger in den på youtube, och då fungerar inte musiken, blir så störd, så snabbgjorde bara om filmen och tog en låt som funkar iaf, får duga ;)

MÄRKER NU ATT INTE DEN HÄR FILMEN HELLER GÅR ATT SE, vad händer med youtube nu för tiden? helt stört..
orkar inte fixa den en gång till, kanske kommer upp imorgon istället om jag orkar vill säga..

amanda-mina 2 år med gia

Tänkte skriva ihop lite hur det två åren varit med gia!

Den 14 januari 2009 hämtade vi henne i Umeå efter 2 provridningar.
De första dagarna fick hon bara ta det lugnt och vila eftersom det var nytt för henne med sen efter ca 3 dagar började jag rida henne och mest bara på ridbanan lite dressyr och ute i skogen.
Jag tyckte Gia var alldeles för pigg då, kännde att jag inte hade någon kontroll alls på henne vissa dagar, det gick alltid fram och tillbaka ibland funkade ingenting mellan oss men ibland gick det riktigt bra tyckte jag.
Jag märkte att hon inte riktigt litade på mig, och visste inte riktigt heller hur jag skulle göra men tränade lite NH med henne, alltså bara gå och hon stannar då jag stannar och backa osv bara för vi skulle få bättre kontakt. Och det blev mycket bättre faktiskt. Dock kännde jag att i hoppningen gick det fort, alldeles för fort och jag blev lite rädd, men med mera träning gick det bättre.


Detta är en bild i April, då hade jag haft henne i 4 månader. Började gå lite bättre iaf.

Under sommaren tränade vi, och det gick frammåt, vi hoppade en tävling i Vindeln, i första klassen som var en LD var en clear round gick jättebra hon höll sig riktigt lugn osv.
Andra klassen var det kaos på framridningen och hon blev jättestressad så jag gick bara ut därifrån och väntade sen skulle vi hoppa och då blev hon för pigg igen och hoppade av jättetidigt på ett hinder och rev det, sen gick det bara fortare och fortare för varje hinder ;)

Hopptävlingen i vindeln, första klassen gick som sakt bra.

Vi fortsatte träna under sommaren!


Vi tränade mera och hoppade träningstävlingar på våran hemma klubb och det gick bra, fortfarande lite fort men endå bättre, vi placerade oss på ganska många av dem.


Under hösten åkte vi till Södra Umeå och hoppade en LC och debut i LB. Det gick så himla bra, vi blev just utanför i båda klasserna, men hon lyssnade jättebra och ja, var så nöjd över henne.

från LB på surf.

Bara några veckor efter denna tävling så skadade gia sig som jag skrivit om tidigare, hon stod riktigt länge, ca 8 månader innan vi kom igång helt igen.

en bild från samma dag då hon skadade sig.

Nu kommer vi hoppa en bra bit, till hösten 2010 då hon var helt igång!
I början gick det fortfarande inte helt bra, kännde inte så jättebra kontroll osv, men efter bara några veckor ändrades allt, vi kom jättenära varanndra och allt gick så bra!!
Kännde verkligen att ponnyn och jag hörde ihop.

sep 2010.

Vi hoppade en lokal hopptävling på hemma klubb, bara låga klasser för att vi skulle ha som ''första tävling på lång tid'' och det gick bra, jag var jättenöjd.


Vi hoppade en maskeradgoppning på klubben, även det gick super!


jag insåg hur mycket denna ponny betyder för mig, helt sjukt!Vi fortsatte träna upp muskler och kondition!


Just nu går det hur bra som helst för oss, det känns ibland som det går bättre och bättre för varje dag!
Vi har utvecklas tilsammans hur mycket som helst bara de senaste månaderna!
Jag älskar denna ponny!

angelina-galen

Idag när jag red Vanillin var hon galen. När hon e så pigg så surar hon och tippar runt osv. Hon springer inte runt utan hon spänner sig i hela kroppen och surar när hon har överskotts energi. 2 ggr på rad levadade hon, asså stegra sen hoppa sen bocka typ. Hon var så rakarns pigg. Vi fick kort på det men vågar nog inte lägga ut det....Nu har hon vilat i 4 dagar och jag tror det får räcka för henne. För snart kommer hon annars att spränga hagen. Så jag ska fortsätta rida henne nu. Hon får vila nån annan gång igen drygt 4-5 dagar ;) Men iaf så galopperade jag först bort lite energi sen så travade jag runt på en vlot men inte så länge pga av att hon är lite stel nu när hon stått i 4 dar. Tog det bara lugnt inget krävande :)!

I slutet var hon superfin och då gav jag mig. Så ikv ska jag med Bella till ridhuset.:)
Kommer ett inlägg senare ikv också:)!

Nu Bildbomb.


somsagt så hoppade hon fram ;)!---^

här med...:)


HAHA cp ponny!<3---^Ni kanske får mer bilder sen ;)!


amanda-*film*

Bion igår tyckte jag var superbra! =D hade iallafall en superkväll med kompisarna!

Idag är det iskallt igen, åh vill ha värme då det är +27 grader, nu är det -27 grader.. menmen, vintern är härlig ibland också :)
Ikväll ska jag in till ridhuset och rida dressyr/markarbete, känner ingen pepp att vara ute i detta väder.

Här kommer iallafall filmen från i Torsdags,!

Jag hade fixat filmen jättebra med passande musik osv men då slår datorn av, typiskt.. Sen gör jag om det och lägger in det på youtube men då fungerar inte den musiken! Blir så störd på sånt, så nu tog jag bara en låt som fungerade iallafall, :)

angelina-hööks

Beställde detta ur höök idag :)!
Marinblått dressyr schabrak från gold medal :) 229:-

Och Marinblåa lindor till :) 99:-

Svarta ridhandskar :) 49:-

Och en ryktväska:)! 49:-

angelina-ut nu

hejsan! nu ska jag ut och rida en sväng på Vannis. Olivia ska typ fota. Jag ska bara bus rida henne för hon kan inte stå en dag till... Hon är galen i hagen!

Bella ska jag ta till ridhuset ikv och rida lite dressyr. Vet inte om jag får med mig någon som kan fota elller filma annars kanske mamma vill de :)!

Men kommer in på kanske 2 timmar och då lägger jag in bilderna:)!

angelina-ska skärpa mig

Jag har uppdaterat så superdåligt i veckan. Denna vecka har verkligen vart stressig i både stallet och skolan. Har massa ångest om att välja gymnasium och natoinelaproven som börjar nu. Har typ fått magkatar och massa skit... Eller vi vet inte om det är det men såfort jag stressar får jag ont i magen och vill typ spy... SÅ jag ber värkligen om ursäkt för min super dåliga uppdatering...

Idag så har jag inte hunnit rida någon av mina hästar utan jag har vart på bio med min tjejer:D! Vi såg the next 3 dagys. Den var faktiskt superbra :D! Men skit samma. Vanillin var galen idag i hagen. Hon sprang runt och stegrade och hade värsta upp visningen. Hon hade svansen rätt upp i luften och såg alltmänt maffig ut. HAHA sen höll hon på att drunkna i djupsnön xD! Hon sprang rakt ut i djupsnön dom dom inte har trampat upp(ihagen) HAHA jag höll på att dö ;)!

I morgon kanske det kommer nya bilder osv =) ska nog gå och lägga mig nu ;)!

amanda-2år!

Idag är det då min och Gia´s 2års dag =D
jag älskar dig finaste finaste flicka!

Imorgon tänkte jag berätta lite om de två åren vi haft tillsammans och söka åt lite gamlare bilder :')
Låter de intressant?


grattis till oss? :']


amanda-rätt svar

Den som först svarade rätt var www.sannno.blogg.se
som skrev, din och gias/pikkans årsdag eller likande?
Det är nämnligen min och Gias tvåårsdag idag!


amanda-den första som..

Den första som gissar rätt får en länk!
Imorgon händer det en grejj, (en speciell dag) vad kan det vara?=D
bara att gissa på!

amanda-dressyr

Senare ikväll ska vi åka in till ridhuset och rida lite dressyr, känns skönt att få rida igenom henne lite ordentligt ikväll för imorgon ska hon vila, då jag ska på bio med kompisar!
Hoppas även att mamma kan filma ikväll så kommer nog filmen upp imorgon, kommer hem sent ikväll så kommer inte orka då, men håll utkik imorgon!=D

angelina-plugg..

Igår fick mina ponnyer på sig skorna igen:D! Vannis har ju sin vilovecka så hon rider jag inte nu :). Bella var duktig igår på hoppspecieln. Vi hade en superbra övning och sen hade vi galopp bommar också. På uppvärmningen var Bella super pigg och glad. Vi hade jättehård uppvärmning så bella var ganska slut just när vi skulle hoppa, men hon orkade iaf hela passet endå utan att vara svettig. Hon har verkligen fått till sin galopp nu den är väligt bra nu tyckte anna (min tränaare) med:D!

Idag hinner jag inte rida eftersom att jag har 5 läxor att göra.... helvete så jobbit det kändes. Sen vet jag inte vilket gymnasium jag ska gå.....

amanda-hiss


Hissar strasstenar/swarovskistenar dom är lösa så man kan blinga själv, strasstenar är ju billigare och tycker inte det är en sån jättestor skillnad på de så det fungerar också bra.
Har inte provat blinga själv men har sett andra göra det och tycker det är jättesnyggt, funderar själv på att prova göra det på antingen ett schabrak, nån av hjälmarna eller så ett pannband!

amanda-ridningen

Idag red jag ut på Gia efter lotta´s väg, och det gick bra, vi travade mestadels.
Blev ingen hoppspec för mig ikväll då pikkan vilar, och gia ska jag hoppa i helgen istället. Sen så har jag lyckas klämma mitt finger i ytterdörren, (fråga mig inte hur) men på nått sett iaf, så de började blöda sen fick jag en blåsa som är alldeles blå, urshh, och har dessutom jätteont :( åh, tycker synd om mig (A)

Uppaderar senare ikväll.

amanda-dagen!

Direkt efter skolan så gick jag ut i stallet och började raka Pikkan, och hon är för go ibland, på vissa ställen där jag rakade henne som tex på bogen så sänkte hon huvudet enda ner till backen och blundade, hon tyckte det var så skönt. Dessutom är det bara 3 gången i hennes liv som hon blir rakad, och så är hon så pass ung och endå så snäll!
Iallafall så gick rakningen jättebra, dock blev hon lite.. grå den här gången, haha. Förra gången blev hon lite mer svart så det syntes nästan inte hon var rakad men nu blev hon nästan grå, hiihi men söt endå! ♥

Sen ikväll blev det dags att rida Gia, först skrittade vi fram en bit ute, sen gick vi ner till banan och red dressyr och ponnyn var superfin idag!
Tränade från början bara volter och raka spår, red också på en 8-volt. Men sen så red jag även lite ökad trav och minskad trav och hon var så duktig och fin! Känndes jättebra, verkligen :')
Hon har gjort ett sånt stort framsteg i dressyren.angelina-vilo vecka

Idag börjar Vanillins vilovecka. Ska ha henne på ida träning om 3 veckor och sen är det en hopp tävling om drygt 1 månad så hon ska få sin vilo vecka nu. Ska även raka henne idag. Känn taskigt eftersom att hon ska stå hela veckan men hon ska få på sig dubbla täcken. Måste ju nästan raka henne nu eftersom att man hällst inte ska raka dom efter januari när sommarpälsen börjar komma. annars blir hon pälslös i sommar xD!

Så kommer in snart och ser om jag kan tvär gör ett inlägg och visa hu jag rakade hon :)!

Bella får vila idag eftersom att dom åkte så länge igår ich att hin inte är van. Kanske ska ut och gå med henne men vetinte om jag hinner det eftersom att jag måste bli klar med mitt NO prov... Hade gjort fel prov.....


amanda-dagens vill ha


Ett schockemöhle dressyrschabrak =D

angelina- MÄTNINGEN!

Nu har jag äntligen tagit mig tid att sätta mig vid datorn.:)
Vi for hemmifrån vid kl 20 över 1. Och vi var framme 10 i 4 och mätningen började kl4. Vi fick vänta ungefär 30 min innan våran tur. Vi mätte först Vanillin
Vanillin belv: 139,3 cm i mkh. Det var slutmätningen för henne och då är hon alltså en C-Ponny:'D
Bella blev: 147 cm i mkh. Det var bara intyg. Hon ska slutmätas om 2 år. Hon är då D-Ponny:'D

Så jag är jättenöjd över resultatet. Det var värt varenda liten krona :D! Sen lät vi dem vlia ett litet tag i boxar så dom fick dricka. Sen lastade vi dem igen och for hem. Hem vägenn gick betydligt mke fortare än dit. Men nu är jag trött och i morgon är det skola. Har just gjort klart ett NO prov som var galet svårt... Men nu ska jag duscha och gå och lägga mig :D!


Puss och kram/ Världens gladaste ponny flicka :]!

amanda-blev inte att raka ponnyn idag..

Jag hann inte med att raka Pikkan idag, :/ NO-grejjen tog upp all tid till typ halv 8 och då känndes det försent att raka då som ska få sin kvällsamt osv, dessutom tar det nog mer en än timme även hon är rakad en gång tidigare i år, men hennes hår har verkligen växt ut.
Men imorgon, då ska jag göra det! Ska även hinna försöka rida Gia, men först och främst går rakningen på Pikkan, det måste göras nu, dessutom ska jag frisera manen litegrann.


amanda-träningsvärk

Förlåt för dålig uppdatering, men har haft fullt upp.
Var ju tänkt igår att jag skulle rida dressyr på Gia på ridhuset men magnegen var upptagen, det var gympa/träning. Och eftersom det var uppdaget där så tänkte jag att jag lika gärna kunde träna själv, så jag fick ett gympapass igår som verkligen känndes behövligt :') Dock fick Gia vila då, men annars skulle hon ha vilat idag så då red jag idag istälelt.

Idag red vi ut en sväng, blev efter bastuträskvägen men det var verkligen mörkt, såg knappt vars jag red om jag höll mig mitt på vägen eller i snökanten, men tror gia höll sig ganska bra själv så jag åkte bara mest med, haha :']

Nu ska jag fixa det sista till NO provet, sen ska jag försöka hinna ut och raka Pikkan igen, nu för andra gången men hon är verkligen lurvig !


angelina-mot umeå!

Nu ska jag gå ut och ta in hästarna och sen lasta dom och fara till Umeåkliniken. Den är vid travbanan. Så håll tummar och tår för mig och mina ponnysar nu! Blir ungefär 2 timmar och 10 min i transporten både dit och hem så är nog hemma mellan 8-10 på kvällen. Beror på hur snabba dom är på att mäta kanske är hemma tidigare än 7!

PUSS!

angelina-dressyr med båda

Idag for jag in till ridhuset och red dressyr på båda mina ponnyer.
Red först Vanillin. Hon var väligt på idag så körde lite tempo växlingar mella skritt och trav. Sen tränade jag lite ökningar. Hon har tappat massor på dom nu. Har inte tränat det speciellt mke sen skadan. Eller kanske 1gång eller nått. Så nu ska vi träna upp dom igen lite, Men att öka med dom tar på däras senor så det blir inte allt för mke :)!
Ska börja träna mer tempo växlingar med. Idag var iaf Vanillin superfin men ganska på som sagt.

Bella red jag inte speciellt länge utan bara lite på volter böja ställa i olika håll och så. Sen galopperade jag lite med henne. Hon var mke konsentrerad och gick väldigt stadigt i galoppen. Mina galopp fattningar hjälper henne verkligen, så jag ska fortsätta att träna på att fatta galopp. Hon var verkligen fin idag. Ingen film från traven men lite galopp iaf :D!


Filmen på Vanillin laggar just nu ska kanske lägga in den ikv eller i morgon ist.

Imorgon bär det av till umeå för att mäta mina ponnyer. Ska bli spännande av vad vi får för resultat. Men vi åker inte iväg om det är jätte dåligt väder. Vi vill inte riskera nånting!

Kommer nog inte vara så bra uppdatering från min sida i morgon!:/!


amanda-vem är du?

Vilken person är du?

färgglad eller stilren?

(till hoppning)


amanda-snö

Både igår morse och idag så hade vi stalljoure på ridhuset, släppa ut alla hästar mocka osv, så har blivit att stiga upp tidigt. Men kanske lika bra de eftersom skolan börjar ju om imorgon så då blir det tidigt varje morgon..

Idag snöar det iallafall väldigt mycket, enligt vädret skulle det snöa 30 cm, nu räcker det faktiskt med snö, snart går det inte rida i djupsnön längre, är ju så himla mycket :(

Sen i afton när vi ska ta in ridskolehästarna så ska jag ta med mig Gia och rida dressyr på henne där inne, så slipper jag all snö iallafall ;)
Håller på med ett NO-prov som ska vara inlämnat på tisdag, och har suttit i typ 1 timme nu och har hälften kvar så det är bara att fortsätta med det nu.
uppdaterar senare!

amanda-svar på kommentar

Lisa om amanda-gia:
Hejsan! Dina ridstövlar som du har på bilden, vart har du köpt dom? snälla svara! eran blogg är bäst :)

svar:
För det första tack så mycket, vi blir så glada då folk skriver de ='D
Ridstövlarna  på bilden är ''vinterridstövlar'' som är köpta på kliniken i umeå, dom hade en shop som jag tror hette Pegasus hästshop.

angelina-upp igen

Glömde att berätta att jag hade stalljour i morse. SÅ jag var tyngen att sitga upp tidigt i morse för att släppa ut ridskole ponnyerna. Och sen mocka åt dom. Det var ju såklart inte bara jag där. Vi har stalljour i morgon också. Så ska upp vid 6 kanske :) tar ut mina egna ponnier innan jag far till ridhuset då också som jag gjorde i morse.

I morgon kanske jag tar med mig en ponny eller båda till ridhuset för att ha lite mjukt underlag. Beror på om min mamma vill skjutsa mig. Ska iaf rida dressyr på båda då.

Är så jälvla nervös till på måndag (mätningen):)

gud var med mig.... hoppas......

amanda-fråga

Vilken show tycker ni är bäst?Free online polls

amanda-hoppningen

Hoppade ju Gia hemma på banan idag, dock orkade jag bara plocka fram 1 hinder.. Jag som hade tänkt hoppa en liten bana med typ 4 hinder men dom var inne i skjulet och var tvungen att skotta för att få fram dom och det hade jag inte tid med att göra så jag satt bara upp ett räcke.
Red fram henne på en uteritt i skritt och trav, sen gick jag till banan och började galoppera lite sen hoppa lite, i början hade jag det bara som ett kryss på typ 50 kanske, det hoppade jag flera gånger på rad och det blev som en 8-volt. Sen la jag upp det till 70 hoppade det fortfarande på 8-volten några gånger sen fick hon en ganska lång skritt paus, sedan lite trav och sen hoppade jag räcket på 90 cm 2 gånger och sen la jag upp det till 105 och hoppade det två gånger och Gia var verkligen hur fin som helst idag! Aww min stjärna gick som en klocka! Inga som helst problem, önskar att någon hade fotat eller filmat, men tyvärr.. När det går bra har man aldrig med sig någon :'(
Men jag är verkligen glad för det känndes så himla bra idag!! =D

Pikkan vilar nu, hade ju egentligen tänkt rida henne veckan ut, men hon fick sin vila igår och får nu vila i en vecka, alltså till nästa fredag så får vi se då om jag börjar rida henne igen eller om hon ska få några dagar till, vi får se=')
Så kommer inte bli så mycket skrivet om henne nu då jag inte rider henne, men ikväll stod vi och myste, hihi hon var ovanligt mysig:$ Sen förr idag så tränade vi lite lydnad, hon är ju så bebis ibland så vi tränar mycket på gå brevid snällt och stanna då jag stannar och kunna backa bredvid mig, har även börjat träna lite på stanna och inkallning, det förstår hon inte riktigt men det kommer med tiden :) Dessutom håller hon på lära sig buga och det går verkligen bra för att bara vara 3:dje gången vi tränar!


angelina-svararSV: Nej du får inte ha brodd då du mäter hästen/ponnyn. Man får max ha skor på dom och dom mäter dom bort. Jag valde att ta bort skorna för att det blir mke mindre halkit och sen så vill vi dom exakta måtten på mina ponnyer.
Så du får tycka vad du vill men jag tycker jag gjorde rätt själv iaf. Min åsikt :)!

Hoppas du är nöjd med svaret!

angelina-ÄLSKAR MINA PONNYER

Hejsan!
Idag började jag med att rida Vanillin. Red henne först på banan hon var väldigt fin idag. Sen så galopperade jag lite i djupsnö. När jag red henne på banan så var hon först ganska spänd. (hon har ju inga skor nu) Så jag red inte speciellt länge. Och sen lät jag henne gå bakom lod ibald så hon kunde slappna av ordentligt. Ni kommer märka det på bilderna sen. Orkar inte att hon ska få fel på sina sidor igen. Så där har ni förklaringen :)! Men i slutet gick hon as bra och dp gav jag mig inne på banan :).

Sen efter jag ridit henne så gjorde jag lite Yoga. Hon kan faktiskt det nu :'D hon är jätte duktig! Det är en superbra strech övning. Bilder kommer ;)!

Bella red jag mest i jätte djupsnö. (kommer bilder) Hon tyckte det var jätte jobbit att springa i det så jag red kanske bara 10-15 min i dupsnön :). Sen la jag ner henne lite smått på ridbanan. Hon va så fin :') Sen när jag tog in henne så stechade jag henne lite sen tog jag ut henne i hagen med ett varmt täcke på sig! Sötaste Bella♥

Bildbom på ponnierna :]!♥

Vanillin min vackra♥(rider lätt med as långa stigbyglar därför suger sitsen)

''vinka''


Vannis: haha asså är det där MIN fot:O?

Beauty For Bell min sötsak♥

djupt?:O

Det var inte så lätt att rida lätt. Så vissa gpnger står jag och vissa rider lätt ^^

galopp:$NU får ni lov att kommentera:O! nu har jag gjort en rejäl bildbomb bara för er (A)!

Kram /angelina
amanda-hööks nya schabrak!

Hööks har fått hem flera nya schabrak, vad tycker ni om dem?:')
kika in på deras hemsida för fler.


amanda-skottat

Pappa håller nu på att skotta ridbanan, så nu ska jag alldeles snart ut och sätta upp hinder och hoppa en liten bana med Gia :)

amanda-rätt svar gissade...

Ingen faktiskt, HAHAH!
Flera gissade på täcken/träns/tröjjor osv, men nej, utan det var ett par nya transportskydd jag fick ='D

amanda-shoppat

For ju på stan idag och köpte faktiskt lite hästgrejjs!
Jag köpte en väst att rida i, dock kom den inte från någon hästaffär men passade ganska bra till ridning och älskar att ha väst när det börjar bli vår och det är varmare ute :') Sen köpte jag ett par nya ridvantar också, behövligt.
Sen fick jag en grejj av mamma, hum vad kan det vara?;) Den som gissar rätt får en länkning, det börjar på T!
Så gissa på. =)

angelina-av med skorna...

Idag ryker skorna av på mina hästar. Nu ska det mäts ponnyer ;)!
nä men dom måste inte skos av men det är tydligen ett tips att gör det när man SPECIELLT när man ska slut mäta en ponny. (vanillin). Då ska dom ju ha den höjden hela livet ut. Sist vi  mätte mätte vi vannis med sko + brodd och ovärkad så vi minusimalade bort skon och brodden. ( vet att ni älskar mina uttryk ^^) haha men då var hon 139cm i mkh :) Hoppas hon är lika ännu :)!
bella vet vi igentligen inte hur hög hon är men runt 146-152 HAHAHAHAHA! ;)!

Bilder från igår när jag red Vannis pluttan :')älskade ponny!<3

amanda-uteritt

For ut och red typ vid 9 idag, iallafall så är det jättevarmt bara -3 grader typ, fast det är inte så bar väder endå då det snöar och blåser rätt så mycket men endå, känns riktigt härligt ute.
Jag hade Gia och for ut med Adelina och Pedro, så red vi efter lotta´s väg och sen blev det lite djupsnö träning som gia tyckte var jobbigt, haha söt ponnyn!
Ska alldeles snart till stan, så ska vi förbi royal och kusen&CO hoppas jag iallafall på, sen ska vi med våran lilla vovve till en annan hund, han ska bli pappa, hihi =']


hihi lilla uno, han är så söt!

amanda-svar på kommentar

Sara om amanda-gia:
Det är såhär att jag användeer aldrig benlindor och har aldrig gjort. Så jag har ingen aning om hur man lindar, vilket håll och så. Ni skulle inte kunna berätta eller visa på något sätt? :) Och måste man använga någon form av padd under? När man rinder menar jag då.

Svar:
Ett bra tips är att du ber någon kunnig visa dig hur man lindar benen då det är viktigt eftersom det inte får ge ett tryck på senan. Man lindar alltid ''utåt & bakåt'', sen kan man dra åt lite när man är fram på benen och absolut inte baktill där senan är, sen är det viktigt att linda lagomt högt och långt ner så inte man slutar lindar på senan.
Sen finns de ju massa olika lindor, både med fleec, fleec sen elastisk och bara elaskiskt, sen finns det även dem som redan har inbyggt som en padd i lindan som är räfflad. Annar är ett tips att andvända paddar.
Är det helelaskiskt måste du alltid andvända paddar.
Vet inte om du förstod, eller om du vill vi ska visa hur vi lindar benen genom ett videoinlägg?


amanda-gia

Idag red jag bara runt lite lätt på Gia, och blev inte alls länge och dessutom typ bara skritt och några travsteg, de blåste så sjukt mycket. Fy vilket väder det blev, inte alls kul.
Egentligen var det tänkt hon skulle vila imorgon med idag fick hon som sin vilodag istället, jag skrittade typ 15 minuter och travade i 1 minut så nej, det här tog ingenting på henne.. Hon kommer jag rida veckan ut sen får hon nog vila på måndag istället.


angelina-vannis plutt

Idag var Vannis pigg och gald. Red barbacka och med hackamoret. Så hon var lite svår att stanna i galoppen men galopperade inte speciellt länge. Hon stannade efter ett tag iaf. Red brönen. Hon var lite extra tittig idag. Men hon har väll bara överskotts energi eller nått liknade iaf! När jag kom hem horsemanshipade jag lite med henne. Ska försöka få henne att lära sig yoga. Hon är på god väg! dom triken hon kan näe jag sitter på är ju stegra. Och på marken kan hon vinka, lite av räkna och lite av yoga. Hon kan nästan buga med. Men hon vågar inte riktigt sätta ner benet.

Nån som har ett tips så att jag kan få henne att göra en riktigt buga? Asså hon går ner men hon her inte benet mot marken :). Tacksam för tips!:D

Min älskling!♥

angelina-svararSVAR: Hejsan!
Ja hon är en arab/fjording och lite andra raser också! Vanillin är endast 20% fjording. Och 50 % Arab. Sen delar Whels och Knappstruper på resten! Så igentligen är hin inte en ''Arab fjording'' Men det är nästan det ända man ser på henne. Fjordingen tar lätt över i raser, det är därför man kan tro hon är det. Och ja säger att hon är det för det syns mest på henne!:)

Nej jag vet ingen uppfödare för just den rasen. Men rasen blir bara vanligare och vanligare :)!

Hoppas du är nöjd med svaret!:)

amanda-*filmen*

Filmen från idag :')
Min fina lilla duktiga flicka!


angelina-1 meter

Idag for vi in till ridhuset och hoppade. Jag tog ju som sagt med mig Bella. Hon va super pigg i början när jag red fram och i början när vi hoppade. Sen hoppade vi upp till 1 meter :'D. Duktig flicka! Sen belv hon trött och vägrade en gång när jag tänkte hoppade det engång till. Men hon orkade inte. Så jag hoppade ner henne ist. Hon var då gald och positiv endå när jag la ner henne. Jag la ner henne barbacka. Så mysigt. Sen ringde byggde vi bort och skrittade dom ett bra tag. Sen strechade jag henne lite sen skrittade jag även lite till. Hon va så trött sen. Tog på henne täcket och ringde pappa som skulle hämta oss.

Ska snart ut och rida Vanillin. Hade tänkt fara ut och rida. Sen ska jag göra klart för kväll o stallet. Sen när jag kommer in igen så ska jag blogga xD! sen ska jag kanske se en film och mysa lite :D!

Är vädligt nöjd med dagen Bella är verkligen en stjärna :')! Vi måste bara träna lite avstånden till hinder och kombinationer osv :)!

amanda-hoppat

Idag åkte jag in till ridhuset med Pikkan och hoppade :')
Så det här var sista gången vi hoppade, på ett tag eller inte så länge, men hon ska iaf vila nu i en vecka, sen så får vi se ifall det blir lite mera också. Eller jag kommer rida henne veckan ut så på måndag ska hon få sin veckovila, men kanske blir lite längre också vi får se. Därför jag låter få en vila är för jag börjat känna hon är lite trött osv, dessutom är hon ju så pass ung så hon behöver vila ibland lite längre än bara 1 dag eller 2.

Iallafall så hoppade vi först på medellinjen, först ett räcke sedan 4 galoppsprång till en oxer och det gick bra. Sen plockade vi bort räcket före och bara kom på oxern som också gick bra, nått språng blev lite nära och så men är endå jättenöjd över henne :) När vi plockade bort oxern hoppade vi upp dem lite, jag hoppade ett språng på 110, sen la vi ner det till 90 sen typ 50.

Film kommer, dock vill inte youtube som jag just nu så ni får den förhoppningsvis lite senare ikväll, sålänge får ni nöja er med några bilder från idag ^^amanda-ISLANDSHÄST SÖKES!

KONTAKT:
Ellen Kilpeläinen
Ellen98_@hotmail.com
0727435134

Vet ni vars Heidur, en islandshäst född mest troligtvis 89 är?
Hon har stått på övertorneå ryttarförening, då dom hyrde henne, sedan hade elin saloniemi henne, först stod hon på övertorneå ryttarförening och sedan i Luppio hos en som heter Camilla.
Har hört talas om att hon står kring Malå någon stans där vid trakterna, dock inte säker.

Det var såhär, hon var min favorithäst på ridskolan, men sen sålde dom henne. men ett mirakel skedde, och hon kom tillbaka - som privatponny. då fick jag bli skötare på henne. Sedan flyttade hon igen, men jag blev medryttare, då hon bara stod 20minuter ifrån mig. Sen fick hon tyvärr en benskada och reds ej utan bara lite prommenader.
Just nu vet jag inte ens om hon lever och jag skulle verkligen vilja veta vars hon finns då hon betyder oerhört mycket för mig!
Så vet ni något, kontakta Ellen Kilpeläinen! (kontakt uppgifter står längt upp)
angelina-hihi hurtigt..

Idag steg jag och olivia upp vid 8 och släppte ut dom. Dom har gått ut 6 hela veckan så jag tror dom tyckte det var ganska skönt :]! Men det är bra att dom få stå ute mer men men skit samma :)!
Efter vi hade tagit på dom täcket och gett dom hö så började vi mocka. Vi mockade klart och sopade lite och sen när vi kom in var klockan 07:40 drygt. Så vi gick och la oss igen. Sen vaknade jag nu kl 10. Ska gå ner och äta lite frukost sen ska jag och Olivia gå ut och kanske rida Vannis en sabbis innan vi far till ridhuset.

Tror at det kommer komma film på Bella från idag:D ska hoppa lite ;)!

Foto: Mikaela Frhom

amanda-schabrak

 

Vilken gillar ni bäst?

Lamicell

BR schabrak

Scapa Sports


amanda-statisktiken ökar

Vi blir så glada när vi ser att statistiken ökar, nu har vi upp mot 300 unika varje dag och ca 700 sidvisningar, dessutom har ni blivit mycket bättre på att kommentera och så får vi så många snälla kommentarer varje dag, fortsätt så! :')

Imorgon (idag) kanske jag och Pigan följer med angelina in och hopptränar, men vi får se, annars blir det bara lite ridning här hemma. Gia ska jag iallafall mest troligtvis ut och rida på, blir lugnt iaf då vi jobbade så hårt idag^^

Min fina Peek-A-Boo!

Nu ska jag gå och lägga mig, är verkligen trött, godnatt!


angelina- snart 1 år

Vanillin för snart 1 år sedan:)!


angelina-smörjning

Nu kommer jag och olivia just in från att ha smörjt mina lädersaker. sadlar,träns,bröstor,sadeljordar osv... :) Det var kul. Vi satt och hörde musik sammtidigt som vi smörjde och pratade och skrattade! Olivia ska sova över hos mig ikv.

I morgon ska jag troligt vis fara till ridhuset och hoppa med Bella några skutt. Olivia förljer med och filmar så vi får se om det kommer upp nån film i morgon. Håll utkik!
Vanillin ska jag antingen rida ut med eller ha kavaletti på gården.
bilder på vannis från i våras


amanda-gias gamla skada

Den 25 september 2009 hände det, jag skulle åka in till ridhuset och hoppträna. Men när jag skulle ta in henne från hagen kom hästarna springande och busande och helt plötsligt började gia tokhalta! Först förstod jag ingenting och blev helt chokad, hon ställde inte ens ner foten i backen utan hoppade sig fram på tre ben!
Jag upptäckte ett sår som såg precis nygjort ut så jag tog in henne tvättade upp såret osv, och då insåg jag egentligen hur djupt det var! Hon hade alltså trampat sig själv med brodden på höger bakfot.
Hon fick stå inne resten av dagen, sedan ringde vi till en vetrinär som kom dagen efter.
Vetrinären kom dagen efter då och tittade på såret osv och sa att vi skulle skritta henne endå att det är bra att blodcirkulationen håller igång och att det läker fortare. Så jag skrittade väll 1-2 veckor efter vi fått det beskedet men tyckte att det bara blev sämre och sämre! Så vi ringde en annan vetrinär istället, Alba. Han tittade bara på såret och sa direkt. Boxvila 10 dagar sen box hage 4 veckor, hon får inte gå! Alltså tvärtemot vad den förra vetrinären hade sakt! Då känner man sig bara såå besviken.. Hon hade trampat sig så långt att brodden träffat senhinnan och bildat ett överben. Hon stod alltså 4 veckor utan att röra på sig, sedan kom alba på återbesök och kollade på såret och sa att jag fick sätta igång henne!
Skrittade väll 3 veckor sedan utökade jag med lite trav, men det känndes inte alls bra..
Då kontaknade vi ennu en annan vetrinär, alba hade ju haft rätt om såret men ingen hade kollat det andra benen. Så nästa vetrinär så gjorde vi böjprov och det var där det satt, hon hade alltså hälta i alla 4 benen. Vetrinären sa att medans hon hade haft ont i höger bak där såret var hade hon belastat fel på alla andra ben. Så det hade blivit inflamerat. Även hon kollade på överbenet och sa att vi skulle åka in till umeå kliniken för att rönka såret, för vi kanske var tvungen att operera!
Men vi fick metacam till henne som hon åt i två veckor och sedan for vi till umeå. På böjprovet var det redan stor skillnad, både vänster bak och vänster fram var bra men hon hade fortfarande lite på höger bak & fram. Så där blev hon behandlad igen och fick stå 3 veckor till. Dom rönkade även överbenet och jag hade tur, hade såret blivit bara någon millimeter längre hade hon måsta åka in på en operation, men som tur så slapp vi det!
Tre veckor senare var vi tillbaka till kliniken och då visade hon ingen hälta. Jag satt igång henne med 3 veckors skritt och sedan började jag trava men nej, det känndes inte bra. Hon som drog vänster bak efter sig så vi åkte in till umeå igen. Nu visade hon på böjprov på vänster bak i hasen, hon blev behandlad igen.
Detta var Gia´s sista chans, skulle hon inte bli bra den här gången skulle hon bli utdömd, och ifall hon skulle bli det skulle vi inte ha tagit bort henne utan vi skulle isåfall satt föl i henne.
Men åter igen skrittade vi igång henne i 3 veckor sen började med trav, och vips det känndes bra! Jag var såå lycklig! Vi har även efter detta bett en vetrinär kollat hur hon rör sig med ser inte av någon hälta.
Dock funderar vi snart på att göra ett böjprov på henne igen, bara för att kolla upp henne för säkerhetens skull.

Och denna mardrömmen höll på i nästan 8 månader, flera gånger höll jag på ge upp, jag kännde mig nere och ville inte alls fortsätta med hästar, men bara att kolla på gia, denna underbara ponny höll hoppet kvar, för hon är världens finaste ♥


Dessa bilder togs den dagen då Gia trampade sig, att ett sår kunnat göra en sådan stor grejj!
helt sjukt..

jag älskar dig gia

amanda-dressyr/markarbete

Gias fick ett ordentligt pass idag, först en ganska hård uppvärmning, sedan så lite kavaletti, vi åkte ju in till ridhuset.
I början var hon ovanligt jobbig, inte som hon brukar utan hon ville ställa sig utåt på volterna osv.. Men då red jag 10 meters volt sen efter fyrkanten en bit, sen volt igen osv, alltså fick jag jobba igenom henne ordentligt i båda sidorna så efter ett tag släppte hon efter och blev dessutom jättefin.
Sen red jag över lite kavaletti och sen la jag ner henne och sen gav vi oss, blev ca 1 timmes pass och efteråt var hon även lite svettig.


En kort film från idag:')

angelina-intervall

Idag följde Olivia mig ut och red. Jag hade Vannis och hon hade Bella. Vi körde bara 4 intervaller men det var lite iaf. Bella var jätte busig och bockade flera gånger med Olivia. Hon tycket bara att det var kul. Vannis var jävligt taggad i dag. Det var typ svårt att ha ett bra tempo eftersom att hon försökte öka helatiden. Men när jag stälde mig upp och hade bred och låg han så gick det mke bättre.

Snart så kommer olivia till mig och då ska vi smörja alla mina saker :)!
ingen bild från idag men ni får en på bella från tävlingen :D!
Foto: Agnes Zeding.

angelina-paket

Var just till ica och hämtade ut en paket ;)!

Mina nya stigbyglar :)!
Och mitt röda schabrak som ska matcha min röda huva ;D!

amanda-gias gamla skada

På tidigare bloggen var det många som frågade om vad som hade hänt med Gia och hur hon blev skadad osv, skulle det vara intressant att läsa om det och jag skrev ett långt inlägg om det?

angelina-film

Har ju sett en film.
Klara. Det handlar om henne och en häst som ska vara med i en gaopptävling.
Har läst alla bökerna som är skriva om henne och hennes hästar nu har jag sett filmen och jag tycker den va bra :'D

angelina-önske inlägget

Vanillin ''vannis'' köpte jag osedd våren 2009. Hon kom hem till mig den 12 mars. När jag köpte henne var hon inte igång och hade inte varit det på hela vinter så jag startade upp henne. Hon var aldrig tävlad när jag köpte in henne heller och hon hade inget mätintyg. Så vi fixade ett mätingty och började tävla. Jag har nu tagit henne till LB i hoppning och LB i dressyr. Vi hade tänkt starta våran första LA i våras men då blev hon halt på tävlingen. Så nu är det dax igen 2011. Vi gör ett nytt försök. Hon kan rörelserna för LA i dressyr. Men vi får se om det blir nått sånt också;)! kanske nån tävling. Hon är ett sto som ni kanske redan visste. Hon är född 2003 och är 139cm i mkh. Och hennes humör är inte alltid det bästa. Hon är ett riktigt sur sto i bland! Men hon är världens finaste för mig :')

Beauty For Bell köpte jag från en ridskola i stan. Hon kom från Skellefteå avle & ryttarförening. Hon hade stådd där drygt ett år. Hon kommer från Hyltebruk. Hon kom till mig nu den 8 augusti (2010). När hon kom vågade hon inte hoppa typ 40cm. Hon var väldigt lat, fet och väldigt omusklad. Hon var rädd för allt och gick just och pass att rida ut på. Så nu har jag tränat henne i miljö, på tävling, och sen har jag tränat hoppning och dressyr. Sen massa andra övningar. Och en del horsemanship. Så nu är vi på rätt väg. Hon är LD hoppning och vi har tyvär ingen start i dressyr än. Men som sagt nu ska vi bara se till att få henne till ponny nu den 10onde. och sen ska vi fara ut och tävla kanske LD banor och LC program i dressyr :)! Beauty For Bell ''bella'' är född 2005.

Så där nu hoppas jag att ni vet det ni ville veta ;)

FRÅGOR?:D

Vanillin

Beauty For Bell

amanda-hiss!

Jag vill hissa lackade nosgrimmor, tycker det är riktigt snyggt!


amanda-önskeinlägg

Många verkade vilja se typ galopp i djupsnö osv, ska försöka fixa det någon dag, hade dock ingen möjlighet till det idag så jag redan hade ridit, inte heller imorgon för då vilar Pikkan och Gia ska jag ta in till ridhuset och troligtvis rida dressyr/markarbete. Men ska försöka fixa det nån dag i veckan iaf :')

Men det var en ny bloggläsare som ville vi skulle skriva om våra ponnyer, vi har gjort de tidigare, men det var ett tag sen så jag kan skriva igen.

Mina ponnyer är då Peek-A-Boo och Indian Girl, angelina äger Beauty For Bell och Vanillin, så vill hon får hon väll berätta om dom själv senare.

Indian Girl som kallas Gia är skäck och är född 1998, alltså 13 år i år, C-ponny. Hon är en riktigt stjärna med mycket engeri! Men väldigt trevlig och hittar aldrig på något dumt. Gia är utbildad LA hoppning och LB dressyr.
Jag har tävlat LB hoppning med henne och våran första LA hoppning var inplanerad då hon tyvärr blev skadad, hon trampade sig själv med brodden och då belastade hon fel osv så det gick runt så hon stod ett bra tag, men som tur så är vi igång nu igen!
Nu tränar vi mest för att bygga upp musklerna och kondition, men har även tävlat någon liten tävling hemma på klubben bara, men nu siktar vi på att åka och tävla i februari 2011 som första tävlingen för året!

Peek-A-Boo har jag bara haft i några månader så henne känner jag inte fullt ut ännu, hon kallas Pikkan/Pigan och är en D-ponny född 2006, alltså 5 år i år.
Pikkan är en jättetrevlig ponny men som vissa dagar visar sig som ett riktigt litet sto, hon har alltså ett litet temprament. Hon är utbildad LC hopp och LC/LB dressyr, men hon lär sig mera och mera, och just nu är jag bara ute eftere att lära känna henne bättre och utvecklas vidare tillsammans, och i år satsar vi mest troligtvis på LB hoppning. Men vi får väll se hur det kommer gå för oss! Men jag tror detta är en ponny med kapacitet!


GIA                                                                         PIGAN

angelina-bilder på min shettis

Idag horsemanshipade jag med min shettis Hamilton. Han kan in kallning och lite små saker. Vi testade buga idag. Det gick faktiskt bra. Han bugade inte på riktigt men han är på godväg. Har ju inte testat det så mke än. Och yoga kan han nästan också. Han är faktiskt duktig. Ska öva mer med ha nen annan dag när jag har tid.
Sen hoppade vi studs. HAHAH jag red inte utan vi sprang över kavalettierna som jag red med dom andra igår och det blev galopp studs för han^^!

Idag ska mina ponnyer vila. Båda två det förtjänar dom:)!

Bilder från idag. Foto: Amanda Stenman Lindqvist.

Hamilton♥godis snåla ponny!


det var allt för mig :)! tack och hej!

norrlandsrytare-hamilton

Nu har vi precis varit ute och ridit hos amanda, och alldeles snart så ska vi hem till angelina och fota hennes lilla shettis Hamilton, så sen blir det en bildbomb, så håll utkik ='D

amanda-vad vill ni..

Vad vill ni läsa om idag?:)

amanda-bilder på pikkan

Nu får ni resten av bilderna på Pikkan från idag :')

fina lilla pikkan ♥


angelina- filmernaangelina- nya tag!

Nu ska jag skärpa mig och gå vidare från det som hände igår... Jag och Vanillin bråkade helaritten igår och det var inte roligt.. Kolla på bilddagboken om va som hände...

Idag red jag först Bella på min bana hemma. Hon var jättepigg :O! hon föll i galopp helatiden.. Haha hon älskat att få galoppera. Red fram i alla gångarter och sen körde jag lite kavalett som jag hade ställt upp. Hon galopperade över alla i början men sen fattade hon att hon skulle trava. Så jag travade över dom några gånger och sen la jag ner henne. Hon var ganska så trött i slutet. Duktig bell skrell ;)!

Vanillin var SÅÅÅÅÅÅ fin idag :'D är så gald att vi inte bräkade som i går. Red henne också på min ridbana. Red fram med pisken. (andvänder ALDRIG pisk på henne eller på tävlingar som bara att ha) Iaf så var hon jättefin. Travade för det mesta fram. Sen skulle jag köra lite kavaletti med henne också. Vi har gjort det väldigt många gånger men endå så skulle hon börja galoppera mitt i ''serien'' haha söt ponny. Men sen taggade hon ner och travade över dem. Efter att ha gått över kavalettin så la jag henne på volt och bara lät henne gå. Sen testade jag lite passage :]!

Filmen kommer snart nu bilder!

Det var min lilla syster som fotade & filmade. Hon är bara 8år så jag redigerade dom och beskärde dom lite ;)!
så ha lite förståelse. Tyckte det var sjukt bra för att vara 8år :O!

Foto: Lisabeth Öhlin (8år)

en trött bellis<3

Vanillin♥
Film kommer snart!

amanda-barbacka

Gia:
Red jag ut på idag efter vägen och blev som bara en myssväng, gia var glad som vanligt och det gick jättebra! Jag red barbacka på henne,! :')

Pikkan:
Red jag också ut på idag, och blev också en myssväng som också gick jättebra! Dessutom red jag ut på henne barbacka första gången, tidigare har jag bara vågat rida henne barbacka på ridbanan och i ridhuset men nu red vi även ut och det var inga som helst problem, hon var så snäll så, dessutom galopperade vi, hahaa stolt ;)


Jag har även fotat Pikkan idag, var så länge sen jag hade nå bilder på henne, har mest haft bilder på Gia på sista tiden så tyckte det var dags för några på Pikkan också, det är inga ridbilder, men det är bilder iaf =D

Ett smakprov från dagen, vill ni se fler så kommer det sen, men då måste ni kommentera att ni vill ha fler!


angelina-...

jag mår sjukt dåligt just nu orkar ingenting orkar inte ens blogga....

bild från idag..

amanda-bildbomb

Nu kommer en bildbomb från idag =D
foto: angelina

Nu får det räcka :')
S
å då hoppas jag att ni kommenterar!
''jag vet att blicken och sitsen suger...''

amanda-film från hoppningen igår

Nu kommer en film när jag hoppade Gia igår =Dhihi finaste ponny, glaaad =']

amanda-dagens ridning

Pikkan:
Tog jag ju till ridhuset och red ett hårt dressyrpass. I början var hon ett litet sursto, haha konstigt hon är ju sto:$ Men sen blev hon faktiskt jättefin, lite seg men annars jättefin!
Red mest igenom henne i alla gångarter men provade också några travökningar och förvänd galopp som också gick så bra! Mamma filmade lite så det kommer kanske upp en film senare ifall ni vill se?:')

Gia:
Red jag nere på våran ridbana ett dressyrpass, och angelina fotade oss. Dock var Gia ovanligt pigg för dressyr och var lite trippig men endå fin då hon slappnade av.
Så gick både bra och dåligt, hahah =D Sen hoppade jag ett litet räcke 3 gånger för ville ha nån ''vinterhoppbild''

amanda-pikkan

Red ju lite dressyr på Pikkan nere på banan, och i början gick det inte alls bra då hon var väldigt ''springig'' men i slutet var hon superduper fin!!!
Tränade ganska mycket på galoppen att samla lite på volten, sen fortsätte jag efter fyrkanten och längde litegrann, efter lite galopp blev hon hur fin som helst, satt även ner i traven idag lite :')
Så känns riktigt bra inför det nya året då båda ponnyerna var så fina idag! (Film på Gia kommer nog imorgon)
Imorgon ska vi också åka in till ridhuset och rida lite dressyr igen.


flummmm bild.. men poan är söt :]

Nu ska jag duscha sen sova, blev riktigt sent igår kväll så nu är jag trött, så godnatt! =D

amanda-bildbomb
angelina- hoppade på ridhuset

Hoppade Vanillin på ridhuset idag. Hon var superfin. Hoppade serie/linje.
Hon fuknade superbra idag. Hon var bara lite trött på framridningen. Men när hon fick började hoppa så var hon lite gladare. Hon har sin lilla sur månad nu.... Med sen efter mätningen ska hon få vila några dagar! Hoppade inte så mke bara några hopp. Sista hindret låg på 90cm. Hoppade det 2 ggr. Sen for vi hem.

Bella red jag ut på och tränade hennes galopp lite. Hon var väldigt pigg idag så det gick väldigt fort när vi galopperade men hon var ändå snäll. Hon gick iaf att stanna idag! Skrittade sen hem efter vi galopperat några gånger. Ska snart börja att träna enkla byten :D! för hon har verkligen fått in galoppen bra nu :)! Men det kommer dröja innan vi kan flygande galopp om byten. Men vi börjar så smått :)!

Film från idag :)!


:D!

angelina-Målen 2011

Vanillin:
• Starta La hoppning. (beror på om hon blir D ponny eller C ponny den 10 jan)
• Starta LB i dressyr. (på borta plan igen)
• Stärka hennes väntersida så hon blir bra i rumpan igen.
• Rida mer kavaletti/studsserier och serier. Så hon blir säkrae på av stånd och att komma mer rätt på hinder.

Beauty For Bell:
• Starta LD hoppning klubb/lokal. (kanske bara dom närmsta klubbarna dok.) Och om hon blir ponny som vi får se 10jan.
• Starta en dressyr tävling. (kanske bara tränings tävling / klubb)
• Stärka hennes galopp.
• Få hennes from mer uppåt än bakom lod. (hon har lätt att gå bakom lod så vill få upp näsan på henne lite)
• Rida mer kavaletti/studsserier och serier

Mina mål kommer säkert att förändras med tiden. Men nu får vi bara hoppas på att Vanillin blir en c ponny och Bella en d-ponny.:)!

amanda-MÅL 2011

Mina mål 2011.

Indian Girl:
Starta dressyr, lokal.
Stärka upp muskler och kondition.
LC hoppning och LB hoppning igen.

Peek-A-Boo:
Lära känna henne ännu bättre.
Stärka upp muskler och kondition.
Starta dressyr, lokal.
Stadig i LC hoppning, och beroende på hur det går LB hoppning.

Sen kan ju målen ändras eftersom, men det här vill jag helst kunna, och såklart bara njuta och ha det så roligt!

amanda-2011

Nu är det då 2011, hade ni de bra allihop?=D
Jag hade då det iallafall super!

Och nu är ju mina ponnyer äldre, eller ja man brukar ju säga dom blir 1 år äldre när det är ett nytt år, så Gia är nu 13 år, Pedro är 14 år och Pikkan 5 år :') Fast egentligen är dom troligtvis födda mer mot våren men endå.

Idag for vi in till ridhuset och hoppade, jag hade med mig Gia, och måste säga att detta år började jättebra, hon var så himla fin idag!
Vi hoppade en 3 komination, med först ett räcke, sen ett galoppsprång till ett räcke sen två galoppsprång till en oxer.
Hoppade fram några gånger på låg höjd sen höjde vi litegrann, eller det första fick ligga kvar som ett krys sen andra låg på kanske 80 sen oxern på 90-95, sen kännde jag mig så nöjd då slutade jag :') Hon var så duktig idag!

Får hoppas Pikkan sköter sig lika fint ikväll då ska vi trimma lite dressyr ;')

RSS 2.0