amanda-igår/idag

Skrev aldrig igår, men iallafall så red jag ett kort dressyrpass på ridbanan, red barbacka och fokuserade mest på övergångar mellan galopp och halt, han var riktigt fin. Travade även över några bommar :)

Idag red jag ut på honom i skogen, han var riktigt pigg och ganska tittig så han var rätt jobbig att rida, men i slutet gick det iallafall bättre, var ute i ca 45 minuter.

Nu ikväll ska jag iväg och vara med mina kompisar så blir ingen mer upp uppdatering, så vi skriver mer imorgon!
Då ska jag även rida för Ida! =D


angelina-naw :')

Fick denna filmen av Julia Krook tack :'D blir så rörd :')!!

angelina-vila

Idag ska mina ponnyer få vila för jag ska vara med mina vänner ikv.

Mamma skulle mocka och fixa klart i stallet. Så jag får en ledig dag idag. Känndes grymt skönt att bara kunna softa med mina vänner en kväll. Kanske hinner med ett inlägg senare ikv om jag har nått att sktiva om.. Men troligtvis inte det.

Imorgon ska jag som vanligt gå ut och gå med Vanillin. Sen beroende på väder och underlag så kanske det blie en markarbetes övning med Bella och studs.

Nu ska jag fortsätta med min fördjupning med slangrod.
Ha en bra dag för det ska ja ha!


angelina-prommis

Idag red Lisabteh Bella bara lite på gården och det gick superbra. Dom taravde bara runt en stund och tränade på lättsits. Lisabeth var så duktig. Hon är 9 år och rider Bella galant!
Sen gick jag ut och gick med Vannis i 20 min som jag nu ska göra 3 veckor frammåt. Hon var lite seg idag då vi gick. HAHA lat ponny.. ;)
Sen har vi bara varit och handlat sen tog vi in dom för ett tag sen. Nu ska jag strax sova. GODNATT!

amanda-dagen

Gick skola till 2O i 4 idag, sen stannade jag på stan gick in på Kusen & CO, beställde hem ett gult dressyrschabrak & gula matchande lindor, kommer blir skitsnyggt :D
Sedan gick jag förbi några andra affärer, köpte en ring och även lite hamstermat.
Men känner jag måste börja minska lite shopping, har köpt så mycket på sista tiden, inte hästsaker, men kläder osv, är dessutom skyldig pappa 12OO kr, så måste spara lite pengar nu efter schabraket!
Men tror mina ponnyer kommer bli skitsnygga i det, speciellt Pikkan då hon är så mörk!

Nu ska jag ut och rida Pedro en sväng, men blir bara lite lätt och lösgörande på ridbanan, så uppdaterar jag mer senare ikväll :D

angelina-idag

Idag ska min lillasyster rida Bella litegrann på gården. Det är bra för Bella att variera sig med olika ryttare. Idag regnar det som vanligt och är typ 8° ute. Sjukt kallt asså!!! Idag slutar jag typ halv 4-4 vet inte riktigt. Men dirket jag kommer hem ska jag ut och gå med Vanillin. Sen ska jag fara ch hämta ett back on track täcke som jag ska testa på båda mina ponnyer.

Men nu ska jag gå, hoppas ni får en bra dag utan regn ner över landet. Hejdå!:D


amanda-dag 5

Dag 5 - Alla hästar i stallet.
Vi har stallplats för 3 hästar, och ni kan nog gissa vilka det är som står där? ;)


angelina-hoppspec

Så fort jag kom hem idag efter skolan så gick jag ut och gick med vanillin. Gick i 20 minuter. Hon var pigg och glad. Sen fixade jag klart i stallet och gjorde klart inför kvällen. Sen gick jag och tog in bella och började göra henne fin inför hoppspecialen. Hon glänste super mycket:D! Men iaf så lastade vi henne och for mot ridhuset. Hon var fin i uppvärmningen. Och sen i början när vi hoppade var hon lite lat och döv. Men dom sista hoppen var helt galet bra! Så jäkla duktig hon var! Kan visa övningen vi gjorde imorgon. Jag skriver fram min lillasyrras mobil. Hon är 9och har bättre mobil än mig. ;o aja nu ska jag duscha. Godnatt!

amanda-idaträning

På lördag ska jag träna för Ida Hellström, och då ska jag rida Pedro eftersom Pikkan hinner jag inte rida igång efter hennes vila, så blir Pedro jag rider, men blir kul :D
Rider kl 09:30 till 10:00 så det är bara att komma och fota eller något ifall någon vill det!


amanda-hoppspecialen

Fick rida Pernille, och de gick väll sådär haha, slutade med att jag fick hoppa barbacka! Hennes sadel ligger inte bra och glider bara fram vilket gör att hon inte kan hoppa, så vi fick ta av den så fick jag hoppa barbacka, var grymt jobbigt då hon är rätt så seg och väldigt framtung, så gick väll inte så jättebra men superkul var det iallafall ;)amanda-ridhuset

Nu ska jag äta middag, sen blir det att byta om och sticka till ridhuset för lite hoppning, pratade med Anna och jag ska få låna ridskolehäst ikväll, så skriver med om det senare. :)
Mina egna ponnyer får vila.

amanda-idag

Sitter på skolan, känner mig lite friskare nu iallafall men inte helt 100.
Men ikväll är det iallafall hoppspecialen men har ju ingen egen ponny som kan vara med pga av vaccineringen, så ska höra med Anna om det finns någon ridskoleponny jag kan låna.
Annars har jag inget speciellt att berätta :)

amanda-dag 4

Dag 4 - favoritbilder jag tagit.
Och har ju tagit flera bilder på andra som rider som jag gillar väldigt mycket, men jag tänkte mer favoritbilder på mina egna ponnyer, så får se vilka jag hittar.. :)


angelina-blåsigt

Det blåser storm ute. Men jag tvingade mig ut med Bella på en ute ritt ändå. Tog pelhamet idag och jag tyckte hon funkade bra på det. Hon lyssnade mycket fortare och hon jobbade asbra där ett tag i traven. Travade ju bara på rak spår. Sen tränade jag på galoppfattningar på en äng ganska nära hemma. Sen skrittade jag hem.
Hon va fin.
Vannis fick vila idag. Bara för att det blåste så mycket, hon blir ju crazy när det blåser.

amanda-tränat pikkan lite

Gick ut för att ta lite nya porträttbilder på Pikkan, men blev helt värdelösa bilder, bara suddiga och tråkiga då solen hann gå ner, så tyvärr har jag inget nytt att bjuda på.
Men istället tränade jag lite lydnad med henne från marken, longering och att hon kom när jag kallade på henne, backa då jag backade, stanna och skänkelvikningar osv och hon skötte sig jättebra och var verkligen sammarbetsvillig:)

HJÄRTAT♥

amanda-dagen

Vet inte ifall jag ska rida idag heller, det stormar och regnar ute, vet inte riktigt hur det är just nu, men tidigare idag var det då hemskt..
Iallafall så får dem kanske vila eftersom de vaccinerades igår, och då ska dem ju ta det lugnt i några dagar, dessutom så hade Pikkan lite feber imorse, hon verkade helt normal men lite feber vilket dem kan få av vaccinering så jag får hålla lite extra koll på dem.
Kanske far ut och skrittar en sväng på Pedro eller något då dem inte får ansträngas iallafall de 3 första dagarna.


angelina-skola

Sitter i skolan nu och har saker vi ska göra på datan.
När jag kommer hem ska jag rida ut på Bella. Ska träna galoppfattningar från halter och skritt. Hon har blivit så duktig på det. Och gör det för att stärka henne ännumer! Hon har ju fortfarande lite problem med galoppen men den är sjukt mke bättre nu än i våras!

Sen ska jag ocså gå ut och gå med Vannis i 20 min som jag nu ska gör varjedag 3 veckor. Fast hon kommer ju ändå få vilodagar. Ska bara ta det lugnt med min lilla pluttis!♥

Sen ska jag fixa klart stallet osv, sånna saker man gör varjedag i stallet. Sopa, mocka osv..
Jag slutar 15:25 idag. Så uppdaterar inget mer förän ikväll efter jag tagit min dagliga dusch.


amanda-dag 4

Dag 4 - Det här är jag bra på.

Något jag faktiskt är nöjd över med min ridning är min sits. Förut var den verkligen hemsk, men har tränat mycket på den, och får väldigt ofta massor med kommentarer och flera gillar min sits och även då jag tävlar dressyr får jag beröm för sitsen så har lärt mig tycka om den mer och mer =)
Dock har jag fortfarande problem med mina händer och armarna..


angelina-solt!

Åh jag är så solt över Hannah och Bella! Dom är så grymt fina tillsammans! Honred lite dressyr på Bella idag och henne morfar var med och filmade / fotade så här kommer fina bilder på dom :D
Hon rider verkligen Bella super super fint :'D!
Världens bästa Hannah och Bella :D

angelina- ATG kiliken resultat!

Hejsan!
Det har verkligen varit en lång lång dag för mig, Vannis och Mamma. Men det har ändå gått bra.
Vi kom till Umeå kliniken 20 min före som vi ville. Började med att gå in och säga att vi var där och frågade vars vi skulle lasta av osv..
Lastade av på parkeringen och ledde in henne i en av boxarna inne på kliniken.
Sen kom veterinären och visade oss vars vi skulle longera henne.
Vi började alltså med att longera henne på volt. Veterinären Tyckte inte det syntes så mke på henne men vi gick iaf vidare i undersökningen och bytte rum till en asfalts gång. Där Veterinären började böja henne på alla benen. Hon började föst med Haserna och Framknäna. Hon viade absolut inget framm men lite på bakhaserna. 
Så vi bedövade henne och väntade 40 min sen böjde vi henne igen. 
Sen efter de var vi tvugna att bedöva lite högre upp på hasen.. så vi fick vänta 40 min till. Sen böjde vi en 3dje gång och nu visste Veterinären typ vars det satt. Hon sa att det satt i båda bak haserna. Sen så longerade vi henne. Veterinären tyckte inte att hon såg speciellt halt ut. Bara lite oren så hon sa att hon har inte någon direkt hälta.
Då bestämmde hon sig för att ta röntken på båda bak hasera. Och det såg helt normalt ut.
Så hon behandlade Vanillin båda bak haserna och så ska hon få metacam 12 dagar. tror det heter metacam?
Men iaf så är Vanillin inte halt. Bara lite oren bak. Vi ska komma på åter besök på 3 veckor och se om det har hjälpt.
Veterinären tror hon kommer bli bra efter denna behandlingen så det känns sjukt skönt!!
Men jag ska iaf inte ställa av henne. Jag ska fortsätta vara ute och gå med henne 20 min om dagen och hon ska få ha en normal stor hage. Så det känns verkligen superbra att hon inte var så dålig! :D
Snart är vi tillbaka i tränandet igen:'D!
Världens bästa ponny :'D ♥

amanda-vaccinerade

Nu är alla 3 ponnyerna vaccinerade, och alla skötte sig super!
Han kikade även på Pikkans tänder då hon är ung och behöver kolla tänderna oftare, sist vi kollade var i december-januari om jag inte minns fel och då var hon riktigt fin i munnen, behövde bara raspa någon kant. Så nu kollade vi igen men hon var superfin i munnen även nu, inte någonting som behövdes fixas då allt var perfekt, så han tyckte vi kunde vänta ett år nu innan vi kollar henne igen :D


Har inte suttit på henne på precis en vecka idag, men helt sjukt vad jag saknar att rida henne!
Hon är verkligen så kul att rida, men i slutet av denna vecka ska jag troligtvis börja rida henne igen, då har hon fått sin vila :)

amanda-bildbomb från gårdagen

Nu kommer bilder från igår!

angelina-tidsinställt inlägg

Hejsan detta är ett tidsinställt inlägg!
Nu är vi trologt vis på väg hem. Resan dit kommer troligt vis vara bra. Men hem vet man ju inte.. Kanske är hon helt frisk eller så har hon nått litet eller mer vill jag inte ens prata om.. Hon står alltid stilla i transporten så det är nig ganska lugnt med just det. Uppdaterar så fort jag kommer hem!

Hoppas på bra besked...
Hannah ska rida Bella idag. Hon ska rida henne lite på banan. Hoppas det går bra :D!
Jag älskar dig vad som än händer ♥

amanda-dag 3

Dag 3 - Det här behöver jag träna mer på.

Mina händer! Sitter väldigt ofta med lutande händer, alltså inte tummen som högsta punkt. Är också dålig på hålla åt tygeln ordentligt, sitter ofta med halvöppen hand och tyglarna långt ut på fingrarna.


Någon som har samma problem som jag?
Har hört att det ska fungera ifall man lägger ett ridspö tex mellan händerna och håller fast den med tummarna, har ni några andra tips? :)

amanda-idag

Har blivit typ halvsjuk igen, ont i halsen och trött osv..
Men i veckan ska endå ponnyerna få ta det lugnt eftersom dem blir vaccinerade idag. Pikkan vilar ju fortfarande och Pedro får nog bara ta det lugnt i veckan :) Och Gia vilar ju också, men vi går prommenader ibland då och då bara för hon ska få komma ut och se lite.
Så idag blir det ingen ridning för någon av dem, kanske tar ut Gia på en prommenad.


angelina-packat

Nu är allt packat och klart inför umeå ATG kilnik. Så nu är det bara hästen i transporten som saknas sen äre bara att dra. Igår hann jag duscha Vannis på ridhuset så hon kommer vara så fin inför vetrinären idag. De kommer ta runt 2½ - 3 timmar att ta sig dit med tanke på trafiken.. Vi har våran tid där kl 13:00.
Ja jag är sjukt nervös och orolig...
if they only could see, it's you and me ♥

amanda-dressyr på kusmarksbanan

Red till kusmarksbanan idag och tränade lite dressyr!
På vägen dit var han väldigt tittig och spänd och rädd för imprincip allt, haha men när vi väl kom dit så gick det bra. Han var lite stark men inte så farligt, annars känndes han riktigt fin.
Red inget speciellt utan mest på volt och fyrkanten, red i ca 35-4O minuter, sedan fick Mye prova ett litet tag i slutet.
Angelina fotade och Olivia filmade, tänkte bjuda på filmen nu så får ni bilderna imorgon =D

Se i 72Op för bästa kvalité!


amanda-dagens outfit


angelina-motion

Idag så for jag först till kusbanan och fotade Amanda. Sen For jag ut på Bella och red en sväng. Jag tränade på galoppfattningar från skritt och det gick superbra! Ska nöta på de ett tag nu för att stärka hennes bakdel. Det kommer bli så bra :D!
Sen gick jag en liten prommis med Vannis.
Nu ska jag snart lasta Vanillin och bege mig mot ridhuset :)! Ska bara duscha av henne så hon är fin tills vi ska till Umeå i morgon. Är så himla nervös...

amanda-dag 2

Dag 2, - När & varför jag började rida.
När jag var 4, skulle fylla 5 så började jag rida på ridskola, var då ridlekis, man hade alltså ledare och sånt, men red tidigare hos en av mammas kompisar ibland då och då.
Och varför jag började rida var nog av mamma, det var hon som alltid var med mig då jag red, och jag tycke det var kul och fortsatte med hästar. Red även hemma på min käpphästar ;)

När började ni rida?

angelina-gårdagens pass!

Hej insåg just att jag inte hade skrivit om går dagen :D!
Igår så red jag Bella på ängen och hoppade lite. Hoppade som högt 80cm. Hon va så duktig. Och lagomt pigg! Red inte så jättelänge för jag hatar att sitta och nöta på saker.. HAHA men jag tränade iaf galoppfattningar från halt och det gick bra. Men sämre i vänster varvet dock. Men det är bara att träna :D!
Sen så gick jag och Olivia ut en promenad med Vanillin. Sen fick vi idén att testa stegra med henne från marken. Så jag testade några gånger sen fattade hon precis vad jag ville. Och sen gjorde hon det klockrent :'D!
Hon har ju kunnat det från ryggen i kanske 2 år. Och nu kan hon det även från marken! Sjukt smart ponny jag har :')!
Det är många som undrar om jag tränat på de förr och NEJ det har jag inte. Men med så mycket tid som jag har haft med Vannis så förstår vi varann. Hon vet vad jag vill och när jag vill det ska hända. Hon är en fantastiskt smart och lättlärd ponny!:)
Nu kommer de lite bilder :D!
Vanillin
Ni är så fina mina ponnyer♥

amanda-ridbanan

Nu ska jag rida till ridbanan i Kusmark med Pedro, är ju en bit dit så blir ca 2O minuters framskrittning vilket blir perfekt!
Angelina ska fota och Olivia ska filma, så uppdaterar mera senare =D

angelina-godmorgon

Idag steg jag upp kl 6 och tog ut ponnyerna. Sen gick jag och la mig igen. Sen vaknade jag kl 10. Och nu har jag just fikat och startat en tvättmasikn med schabrak :)! Bra start på dagen!
Ska gå ut nu och mocka och fixa till i stallet. 
Sen ska jag fara till kusbanan och fota Amanda och Emma. 
Efterde blir det en ute ritt med min underbara ponny Bella. Sen kanske en lite promenad med Vannis:)!

Blir en bra dag känner jag! Även om inte solen riktigt vill kika fram;)!

norrlandsryttare-design update

vi vet att det är lite krångel med designen men vi jobbar på att få det bra.
Iaf så kommer det att komma nya bilder fram i animationen då nya bilder är tagna på hästarna. Då får man ju lite variation.

angelina-du är ett mirakel

Kärleken till denna ponny kommer aldrig sluta stärkas. Jag litar på dig till 100% det finns ingen i världen som är som dig<3

amanda-redigerade bilder

Hade tråkigt, satt och redigerade lite bilder jag tänkte jag kunde bjuda på.
Vilken är din favorit?
amanda-3O dagar

Hänger på de flesta andra och gör även jag en 3O-dagars lista!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning
1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Så kör på första redan nu, en bild på favorithästen! Eller rättare sagt favorithästarna, svårt val!?Mina bästa ägodelar!

norrlandsryttare-statistiken

Är det någon fler än vi som har problem med statistiken på blogg.se?

amanda-uteritt

Blev uteritt idag endå med Pedro.
Och idag så tog jag faktiskt tid på mitt ridpass, jag började med att skritta fram i 1O minuter och sedan började jag trava, travade honom hela tiden i 3O minuter lång och låg form utan att skritta. Red i lite olika travtempon. Sedan skrittade jag av honom i 1O minuter.  Så var ute i sammanlagt ca 5O minuter och han skötte sig riktigt fint och var lätt och rolig att rida :)


Jag har verkligen inga nya bilder att bjuda på, :/
Rider kanske dressyr imorgon och förhoppningsvis kanske någon vill fota då.

angelina-ut!

NU drar jag ut i stallet och mockar och fixar och väntar på Olivia. Sen får vi se vad jag och Bella och Vannis hittar på. Sen ska jag också städa mitt rum och stallet. Så det blir fullt upp idag får se om jag lyckas med att ta en paus och blogga lite :D!

angelina-dagens planer

Idag hade jag tänkt rida Bella på lägad eller nått och kanske sätta upp ett hinder eller så ska jag rida markarbete. Jag har lite bestults ångest just nu (A) Men det får bli det de blir. För om jag hoppar henne idag lär hon ju va as taggad!! Och det skulle vara så kul :]! Kommer inte hoppa många språng om det nu skulle bli hoppning! För hon ska ju hoppa på onsdag också.
Sen ska jag ta en liten promenad med Vannis bara för att cirkulera igång hennes kropp lite.:)!

amanda-godmorgon

Idag blir det troligtvis dressyrträning för Pedro igen!
Ska vara hyffsat bra väder i veckan, så ska passa på att rida lite ordentliga dressyrpass på honom, då tidigare i veckan har det bara regnat så då blev det bara uteritter.


angelina-rösta på :D

Komigen jag måste ju få hålla mig bland dom 10 bästa?:( :D:D ni är så underbara ni som röstat på mig :')!

http://contest.vizibly.se/like/0cb142d1e6b1f16cb2b4ea859cfb700e/?app_data=0cb142d1e6b1f16cb2b4ea859cfb700e

angelina-jadu

Asså ingen har skickat några tävling bilder på mig typ så ni får inga föränn någon har skickat några :(!
Idag så har jag vart i skolan.  Sen stannade jag på stan ocj käkade med mina kompisar. Tog 3 bussen hem. Just då jag hade kommit hem kom Hannah hem från ute ritten med Bella. Så jag gick ut ocj frågade hur det hade gått osv. Hjålpte hennne att släppa ut henne :) Det hade gått bra. Men hon var lite spännd och så men det är ju inte så konstigt eftersom att hon har stått sen söndags. Så Hannah var nöjd iaf :D!
Imorgon hade jag tänkt rida lite markarbete om underlaget på ridbanan är nog bra annars blir det nog bara en ute ritt. Sen på onsdag ska Bella få va med i hoppspec :)

amanda-tävlingsbilder del 2

Här kommer ytterligare några fler bilder från lokala tävlingen förra helgen!
Troligtvis kommer ennu en till del komma senare då jag inte fått alla bilder ännu, har även fler bilder att få från hoppningen i lycksele.


Bild nummer två älskar jag verkligen, tycker den är så härlig!

amanda-dressyrtränat

Åkte ju in till ridhuset med Pedro och red lite dressyr, och det gick jättebra faktiskt!
Värmde upp med att bara rida honom lång och låg och jogga igång honom lite runt fyrkanten, sedan plockade jag upp honom, red lite på en volt och sedan gjorde jag några öppnor längst långsidan och nån skänkelvikning på diagonalen och det gick jättebra även det.
Sen tränade jag lite extra på galoppen, rullade på i en bra arbetsgalopp och sedan samlade jag ihop honom och red en 5-8meters volt i galopp, riktigt jobbigt tyckte han det var men jätteduktig och satt sig bra på bakdelen. Avslutade med lite övergångar mellan galopp-halt och sedan gav jag mig och joggade av honom.
Red i ca 45 minuter ungifär, men väldigt intensivt.


Fick tyvärr varken bilder eller film från idag..

amanda-ridhuset

Jag fick sluta halv 12 idag :D
Så åkte hem med 12 bussen från stan, och var hemma kring halv 1.
Regnar fortfarande ute så mamma ska skjusa mig till ridhuset om ett tag, så blir att rida där inne i manegen.
Vet inte något speciellt jag ska träna på, det beror helt på hur han känns men hoppas han var lika fin och härlig som han var igår, skulle verkligen vilja rida ett dressyrpass på honom när han är så!


angelina-drömm

Jag drömmer helatiden mardrömmar om mina ponnyer just nu.. Jag fattar ingenting. Varje natt dör Vannis eller Bella i min dröm. Det är helt sjukt och jag tror typ att det är verkligt när jag vaknar. Så sjukt jobbit! Men jag fattar inte varför det är så sorliga drömmar just nu?:(
Jag känner mig väldigt nervös inför Umeå just nu.. Vannis ska ju kollas på måndag på kiniken. Hoppas nu verkligen att det inte är något större fel på min kära ponny:(!

amanda-uteritt

Jag red ut på Pedro idag endå, det regnade och kännde inte för att rida ett dressyrpass så red ut på honom istället och han var så jäkla fin!
Han var riktigt pigg, men tog ut det på ett bra sätt och jobbade så extremt bra, flyttade honom skänkelvikning över vägen från kant till kant och hon var så lätt för skänkeln, lyssnade bra på verkligen allt. Så häftig känsla att rida honom så! =D


amanda-tre hästar

Det är flera som undrar hur jag hinner med tre hästar och tänkte skriva ett inlägg om det.
Igentligen, eller bara från början så hade jag två ponnyer, hade Gia & Pikkan. Men sedan blev det att jag började rida Pedro allt oftare, eftersom min syster inte riktigt hade tid. Och nu är det bara jag som rider honom, förutom ibland nån dag då och då kan hon rida honom.
Har haft ångerst hela sommaren då tanken var att sälja en av ponnyerna, men jag klarade verkligen inte av det, kan inte välja bort någon av dem!
Så jag kommer ha alla tre nu i vinter endå, visst det kommer blir jobbigt. Men jag har en mamma som hjälper mig väldigt mycket och då blir det mycket lättare, dessutom ska ju Gia få vila hela vintern, pga skadan, så kommer bara att rida Pedro och Pikkan, och ska försöka rida dem varannan dag, och på helgerna ska jag rida båda.
Gör allt för mina älsklingar och ska inte ge upp ♥


angelina-jippi!

Nu regnar det som vanligt... Men ska ut i stallet och mocka och göra klart. Jag kommer inte rida idag. Hannah rider i morgon sen rider jag hela helgen sen hela nästa vecka. Sen ska hon kanske få stå 1 vecka eller nått. Vi får se hur det blir med det. De kanske ska komma en och provrida i helgen men vi får att se om det.
Det ös regnar ute så det blir att ta på sig ordentligt men kläder. Som man säger..
Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder :D!

amanda-idag

Idag ska jag troligtvis rida ett dressyrpass på Pedro, ännu regnar det inte och hoppas det inte gör det senare heller, men ska fråga om mamma vill skjusa mig till ridhuset eller något då våran ridbanan är sönderregnad just nu:/


amanda-redigerat

Hade tråkigt så satt och redigerade en bild, haha =D

ORGINAL


REDIGERAD


angelina-jojo

Har just tagit in mina underbarat söta ponnyer. Dom är så söta då dom är blöt i pannluggen :]! Helt slickad mot huvet. Sjukt gulliga :]!
Har inte Bestämmt mig än för om jag ska rida Bella i morgon eller inte. Vi får allt se om de. Just nu lutar det åt att hon ska få vila. Sen nåndag i helgen så får vi se vad som händer;)!

Jag vet inte om jag har hunnit berätta här på bloggen om att jag ska fara med Vanillin till Umeå ATG klinik för att kolla upp henne. Jag tycker iaf hon inte känns helt fräch endå. Sen ska kiropraktonr komma snart igen och kolla henne efter Umeå. Så nu blir det operation få Vanillin frisk! Hoppas att få bra besked... Och nått som typ är ''vanligt'' och går att fixa utan problem.
Nog om det nu ska jag snart hoppa i duschen sen kallar sängen på mig. 
God Natt alla underbara bloggläsare :D!

amanda-hemma

Jag kom hem tidigare endå, var hemma kring 7 men har inte orkat göra något sedan dess endå ;)
Vet inte heller ifall jag orkar bege mig ut i stallet och rida, känner mig så trött nu.. Men ut och ta in dem måste jag iallafall göra om en stund.
Vädret är verkligen inte kul nu heller, kallt och regnigt:( Saknar verkligen sommaren!!

På tal om sommaren så kan ni gå kolla på denna länk och lämna en röst, skulle vara så gulligt :')
http://contest.vizibly.se/like/9ad8457efa460b88668b9c111b81b61b/?app_data=9ad8457efa460b88668b9c111b81b61b

angelina-röstaa :D!

Kom igen och rösta :D jag behöver er alla! :D
http://contest.vizibly.se/like/0cb142d1e6b1f16cb2b4ea859cfb700e/?app_data=0cb142d1e6b1f16cb2b4ea859cfb700e 


amanda-skola

Som Angelina redan berättat om tidigare så går vi skola länge idag, kommer nog inte hem för än kring 8 ikväll, så blir eventuellt att rida Pedro lite lätt på ängen eller något, vi får se om jag orkar.
Tills dess blir det nog ingen speciell uppdatering. :/
Känner jag har lite bloggtorka, något speciellt ni vill läsa om som jag kan skriva?
Bomba mig med förslag :D

angelina-idag

Oj oj idag ska vi stanna kvar efterskolan och laga mat åt föräldrana. Så man är ju grymt taggad på att rida ut i mörkret ikv. eller så inte. Är väll hemma vid halv 8 så blir nog bara att rida lite lätt på gården. Eller så får hon vila idag också. På fredag ska Hannah rida ut på Bella. Så det blir nog skönt för henne att få komma ut i skogen en sväng. Får se om jag cyklar med eller att hon rider ut med någon annan :)!

Imorgon ska jag rida ut på henne. Ska inte ha henne på banan på ett tag nu. Hon förtjänar lite ''vila'' från att jobba så mycket. Hon förtjänar att vara ute och busa i skogen ett tag och känna på livet just nu :D!


Mina älsklingar!


amanda-tävling

Jag är med och tävlar hos http://johannagrant.se/

amanda-Gia

Nu har jag bestämmt mig hur jag ska göra med Gia.
För er som missat så visar hon fortfarande lite lite på böjprov, men inte på lina. Och hon verkar inte bli mycket bättre av behandlingar heller så veterinärerna sa att ifall jag vill prova rida igång henne så kan jag göra det och se ifall hon blir sämre/bättre eller ingen skillnad alls.
Men jag har bestämmt mig för att låta henne vila under vintern, och kolla henne till våren/sommaren 2012 istället och förhoppningsvis så kan hon vara ännu bättre då.
Så nu vet nu hur det ligger till, men visst så kommer jag ta ut henne på prommenader nån gång då och då så hon får komma ut och se något roligt. :)


amanda-skritt

For ut och skrittade en sväng på Pedro bara, red runt ängarna och lite skogsvägar, och det var riktigt mysigt och han var jätteglad hela tiden, som vanligt haha :)
Har matteprov imorgon, så måste kolla igenom det lite och sen ska jag duscha och sen blir det nog att sova eller något, ;)

amanda-nu

Nu ska jag ut och rida, tänkte igentligen att Pedro skulle vila idag också, men han får vila imorgon istället för då kommer jag inte hem förän klockan 8 och då orkar jag nog inte. Så ska ut med honom ikväll på en uteritt.
Sen torsdag eller fredag ska jag troligtvis in till kusmarksbanan eller ersmark och rida ett ordentligt dressyrpass med honom, våran ridbana är helt sönderregnad nu efter allt regn som kommit..

Adelina & Pedro i söndags.

amanda-gårdagen

Skrev aldrig om igår, men iallafall så fick båda vila nu efter tävlingen. Och idag får vi se om Pedro får vila igen, beror på om regnet lugnat ner sig eller inte.
Pikkan har iallafall en viloperiod nu, hon har kännts lite trött så jag tror hon behöver en vila eftersom hon är ung, så nu ska hon vila 1-2 veckor beroende på.
Pedro kommer jag hålla igång som vanligt, han kanske bara få ta det lite lugnare nu i veckan, annars ska han tränas som vanligt :)


angelina-regn

Igår så fick båda Ponnyerna vila. Tog själv mig en promenad. Det var verkoigen sjukt härligt ute igår.
Idag så regnar det super mycket. Bella ska ju vila lite grann nu ett tag bara. Men iaf så ska jag stanna i stan efter skolan och va med en kompis. Så min uppdatering kommer suga som vanligt..

Snälla hjälp mig att komma på något jag kan skriva om? Det skulle verkligen hjälpa mig att börja blogga mera kanske ?:D


norrlandsryttare-texten

Hur ser våran text ut för er?
Är den STOR, LITEN eller NORMAL (ca 12 i storlek) ?

amanda-kavaj

Fick en kommentar som undrade
vars jag köpt min kavaj.

svar: Det är faktiskt inte ens
än hästkavaj utan en vanlig
människokavaj som jag köpte
på Fannys, eller var det Joy,
minns inte riktigt.
Köpte den iallafall på rea, 9OO:-
kostade den ny, men själv fick
jag den för 3OO:-
Och jag är jättenöjd med den,
och ser faktiskt ut som en
ridkavaj.
Dock sydde mamma om den lite,
och så bytte vi ut svarta knappar
mot guldknappar!

Fick även en frågan vad jag har för ridhjälmar, har tidigare gjort ett inlägg om dem, men kan säga att jag iallafall har en GPA evolution, Charles Owen, Kavalkade Aero Cool och Hallo Rider.

amanda-filmtajm

Hoppningen i Lycksele den 17/9
kolla i 72Op för bästa kvalitéDressyren i Kågedalen den 18/9
kolla i 72Op för bästa kvalité


amanda-bildbomb lokaldressyr del 1

Bilder från gårdagens lokala dressyrtävling =D
Förrästen till er som undrar hur det gick för Adelina och Pedro så kan jag meddela att dem tog en
andra plats i både LA:1 och i LA:4!


Fler bilder kommer eventuellt senare!
Men isåfall vill jag ha massor av kommentarer till denna bildbomb =D

amanda-♥

jag älskar dig♥


norrlandsryttare-ny design

Ny design! =D
Och själva älskar vi den, lite höstigare och dessutom superbra kvalité.
Det är Nellie som gör dem till oss och hon är verkligen superduktig!
TACK!
Om det ser konstigt ut tryck F5!
Vad tcker ni om den? :D

angelina-åh orkar inte

Min bloggar lust ligger på 0 just nu. Så störande igentligen då jag har massa saker jag har att berätta. Men jag orkar lixom inte sätta mig tvärt och blogga längre:(!!!!! Va har hänt med mig ?=(.
Idag tävlade jag iaf Bella i LC:1 & LB:1.
I LC var det dressyr ryttartest. Då dom bedömmer ryttaren och där fick jag 67%
I LB så hade jag efteranmält mig. Men sen kände jag hur himla trött hin var så hon orkade inte hålla i hop galoppen på banan. Men vi skrapade i hop 53,??%. I våran fösta LB. Så känns ändå bra.
Kan berätta mer detaljer en annan dag just nu vill jag bara sova..<3

amanda-bildbomb lycksele

Nu kommer en liten bildbomb från Lycksele!
amanda-tävlingsresultat

Dagen gick sådär, tänkte innan att jag inte skulle ha så höga förväntningar då vi var ute och tävlade igår och hon kanske är trött, men endå när det går sämre än vad man hoppas så blir man lite besviken..
Framridningen till LB:n, då var hon riktigt fin och jobbade bra.
Inne på banan dog hon helt, känndes inte bra och dessutom ville hon inte ta min galoppskänkel, procenten var väll inte heller den bästa, 59,66% tror jag de slutade på.

I LA:n känndes hon ganska lika på framridningen, men inne på banan gick det bättre, hoppades bara på komma igenom den utan tjaffs och det gick över förväntan, hon känndes mjukare och allt känndes mer harmoniskt och vi fick en procent där på 61,58% vilket känndes helt okej, godkännt resultat och dessutom våran första LA :)

Så jag får väll vara nöjd, hon skötte sig fint men kanske lite trött från gårdagen. Iallafall så fick jag mycket beröm av olika personer som tyckte hon blivit så fin i kroppen och musklat på sig och även att hon verkligen är superfin för att vara 5 år!

Mer bilder och även film både från idag och från igår kommer senare ikväll =)

amanda-laddar om

Laddar om för dressyrtävling imorgon på hemmaplan!
Jag ska rida LB:1 och debutera LA:1 med Pikkan, hoppas bara hon inte känns allt för trött efter dagen, men vi får hoppas på det bästa och hoppas det går lika bra som sist jag tävlade dressyr.
Syrran ska tävla Pedro i LA:1 och LA:3 :)


angelina-åh

känner mig så nere just nu.. Orkar inte blogga idag. Imorgon är det iaf tävling TAGGA!♥

amanda-tävlingsresultat

LC - 9Ocm
framridningen känndes hon sådär, lite loj och halvseg. På framhoppningen kännde inte heller så jättebra, hon kastade sig ganska mycket över hindet, hoppade med lite tokiga avstånd osv, men några språng blev rätt så bra.
Inne på banan så flöt det på, hon hoppade ganska stort och vissa hinder blev lite hackigt och fel avstånd, men annars känndes det helt okej och vi nollade klassen och fick rosett!
Känns kul att nu är hon fått felfria rundor så nu är hon även redo för avd A i LC år 2012! :D

LC+5 - 95cm
Fortfarande lite halvseg på framridningen, men på framhoppningen hoppade hon superfin och kom rätt på nästan alla hinder, ja hon var super!
Inne på banan känndes det faktiskt jättebra, hon rullade på och kom bra på nästan alla hinder, förutom de två sista sprången blev stora, men kännde att hon blev lite lång och orkade inte rida, men annars var hon superfin och vi nollade även den klassen och fick en rosett!

Så jag är supernöjd över dagen, duktiga ponny =D
foto: Mikaela Frohm


amanda-snart redo

Har varit ute och gått en kort prommenad med Pikkan i skogen, bara så hon fick röra på sig men bara typ 2O minuter. Sedan gjorde jag henne fin och packade lite grejjer.
Har även börjat packa mina egna grejjer också, men lite saknas fortfarande.
Så imorgon kommer jag hoppa LC & LC+5 och ska bara hoppas på att hon sköter sig och förhoppningsvis någon felfri runda också :D


amanda-fixa inför tävling

Ikväll ska jag fixa inför tävlingen imorgon, hon ska inte ridas utan ska bara göra henne lite snygg och packa ihop allt så det är klart till imorgon. :D


angelina-idag

Idag ska jag nog rida lite dressyr på Bella. Hoppas att någon kommer och fotar osv. Jag ska rida lösgörnade och sen rida igenom LC:1an :) Hoppas att vädret håller i sig. Det är bara lite mulet just nu. Jag slutar :1355 idag så är hemma vid halv 5. Så ska rida vid 6 tiden.

Så alla som tror dom skulle kunna ha tid att fota / filma mig kan gärna skicka ett sms :D!
ni som brukar fota mig har mitt nummer :D så SMSAAA!!!

Nu ska jag fortsätta jobba med våran uppgift hejdå:)!


angelina- underbara läsare...

GLÖMM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG!
det skulle verkligen betyda mycket om ni röstade på mig!!:)
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667
Kilcka på länken sen söker du mitt namn sen röstar du :D!
sök på Angelina Öhlin
Underbara ni!

amanda-dagens ridning

Idag red jag ut på Pikkan, var jättemysigt då det inte regnade och så höll solen just på gå ner :')
Hon var iallafall jätteduktig, blev mycket trav idag och avslutade även med att galoppera på ängen, det tyckte hon var jättekul men lite jobbigt då gräset börjat blå så högt. Var ute i 5O minuter!

Sen red jag även Pedro då syrran inte hade tid att rida honom idag, så jag red även ut på honom.
Blev ganska lång fram och avskrittning, och lite trav och galopp efter en skogsväg, så blev ganska lugnt med honom:) Och vi var ute i ca 45 minuter.

FINA PONNYER :)

angelina-bellis

Idag så red jag ut på Bella. Hon var väldigt pigg och frammåt. Idag tränade jag på att fatta galopp från halt. Och det gick superbra. Eftersom att hon hade sån energi så funkade det sueperbra! Red i kanske 40min. Inte super hårt utan bara en ute sväng som vanligt.
Imorgon så ska ja nog rida lite dressyr med henne. Eller vi får väl se hur det blir :)!

amanda-lite bilder

MAJ 2O11


JUNI 2O11

angelina-hoppspecialen

Hoppade Camaro på hoppspecialen igår. Och det gick superbra :D! Hu duktig som helst var han!
Ibörjar var han dock väldigt spänd och stack iväg några gånger och gjorde lite bocksprång. Men det var bara kul :D! Shit vilken energi han hade då. Sen började vi hoppa och jag fick en ordentligt fin galopp mot hinder. Kändes bra!
Ska troligtvis ha han fler gånger :)! På slutet hoppade vi utan stigbyglar och tyglar. Då vart han suer busig och bockade efteråt. Vi hade iaf 6 st studs.
Idag ska jag rida ut på Bella och sen ta en liten prommis med Vannis kanske :)!
hej svankrygg????

amanda-nytt från hööks

149 :-

amanda-hoppträning

Hoppträning som stod på schemat idag och jag tog med mig Pikkan till hoppspecialen och det blev studs idag vilket var precis det som behövdes för oss och bra sådär innan tävlingen till helgen.
Vi hade 5 stycken som vi hoppade över, i slutet hoppade vi även utan stigbyglar och med långa tyglar, haha var jättekul och Pikkan skötte det super själv :)


amanda-rösta

http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667&app_data=9ad8457efa460b88668b9c111b81b61b

Skulle betyda så mycket ifall ni skulle vilja ägna några sekunder åt till att rösta på min bild på världens finaste ponny :')
http://www.facebook.com/hookssverigesk=app_207590945965667&app_data=9ad8457efa460b88668b9c111b81b61b

angelina-dagen

Fick en fråga varför jag inte ska ha min egen häst i dag på hoppspecialen. Jag ska ju ha Camaro.
Jo för jag ska hjälpa henne med han. Och efteråt ska hon som äger Camaro få rida både Vannis och Bella. Hon skulle igentligen bara rida Vannis. Men hon sa att hon va sugen på att testa Bella så då får hon göra det också. Så jag hjälper henne med min och hon hjälper mig med mina :D!
Idag regnar det fortfarande. Fast inte lika mke just nu. Det duggar bara lite lätt. Men är mulet och grått på himlen. Det blåser inte så mke heller.
Idag slutar jag tidigt så jag kommer hem vid 15:00 kanske? Vet inte riktigt. Men nu ska jag iaf gå till bussen.
Ni får ha en bra dag. Kommer kanske inte uppdatera så bra idag.. mke att göra :/!

amanda-dressyrpass

Ett dressyrpass i regnet blev det!
Fast som tur var så duggade det bara medans jag var ute så slapp det värsta regnet iallafall!
Och som uppvärmning gjorde jag mycket lösgörande och gymnastik, tips som jag fick från dressyrträningen för Anna i söndags, och sedan känndes hon riktigt fin och hade egen bra bjudning hela tiden! Hon var faktiskt ganska ''på'' idag. Red igenom vissa delar ur la:1an, hoppade bara lver galoppen.
Avslutade med lite övergångar mellan galopp-trav och hon var så himla duktig, låg stadigt kvar i formen alla gånger, så jag avslutade då. :)


angelina-söt

Idag då jag red Vanillin så regnade inte så mke. Utan duggade bara så det var ju skönt att jag slapp komma in sjöblöt. Blev bara lite blöt. Vannis var nog mera blöt än mig (A)! HAHAHA hon hatar att vara blöt. Min söta lilla flicka. Hon var iaf lite små surig idag då jag red. Hon hatar också regn. Och hon HATAR när det blåser. Och det blåste då jag red. Men det gick bra endå. Red kanske 15-20 min. 
Enligt mig så var det mysigt iaf. Hoppas Vannis tycker de med (A)
Nu ska jag sova för jag är så sjukt trött som man bara kan bli. Så godnatt alla och sovgott!

amanda-dåligt väder

Fyy vilket dåligt väder det är ute!
Vill verkligen inte ens gå ut, och endå så måste jag rida lite dressyr på henne, men kommer nog inte bli lika ordentligt som jag planerat, så blir nog bara lite lösgörande osv.
Får ingen tagg när vädret är såhär, vill bara krypa ner under täcket och sätta på en film eller nått:$
Menmen, är man hästägare så är man, så nu ska jag sluta lata mig och dra mig ut!


angelina- JA TACK!

Snälla kan nån snäll ängel ge mig dessa saker till min oranga scapa schabrak?:]
+
= Galet snyggt ;o!

angelina- blir galen!

Asså regnet bara öser ner ;o helt sjukt. Är verkligen inte på humör just nu. Det finn verkligen idioter på denna planet som inte borde få finnas.... Usch du vet vem du är om du läser detta!
Ska snart ut i spö regnet och rida Vannis på min ridbana. Kommer nog va igenom blöt då jag kommer in igen. Menmen sånt är livet you know.
Det som kändes jobbit idag var att mocka stallet. HAHA galet vad lat jag känner mig idag. Är sjukt trög i hjärnan så ikv blir det att lägga sig tidigt så man orkar med morgon dagen.
Sen nu har jag typ överanstängt mina knän också... inte värt. Så nu måste jag ta det lugnt med min konditions träning ett tag. Inge springa för mig inte..:(!

angelina-regn

Asså jag känner att jag blir så sjukt less på detta jävla regn. Asså det har ju typ regnat i 1 månad snart det
är ju helt sjukt :O! Jag var sjukt trött i morse då jag säppte ut hästarna. Bara av att tänka på att det regnar få mig att må dåligt. Jag tål inte regn!!
Idag ska jag rida litegrann på Vanillin, sen så ska ju Bella stå idag.
Imorgon ska jag ha CamaroC på hoppspecialen. Det ska bli spännade att få rida homon igen. Red ju ut på han förra veckan med Sara. Och nu ska jag ha han på min lektion i stället. Hoppas de går bra för oss!
Han var då superfin då jag red ut på honom. Lite busig till och med! Bockponny :D!
CamaroC
Beauty For Bell ♥

Vanillin ♥


Nu ska jag starx åka bil med min bror till skolan. Jag slapp ta den hemska bussen jag åkt i snart 4 år. Eller blir det 5? aja.. Är sjukt less på att åka buss iaf. + att det tar 40-50 min intill stan med den på morgonen eftersom att den stannar överallt.
Aja hejdå, ha en bra dag!

angelina-ojoj

superbra uppdatering från min sida! NOT!
jag ska faktiskt börja skärpa mig... Idag så fick min lilla syster ta hand om Bella. Hon och mamma red henne. Eller mamma longerade och min lillsyster red. Dom höll på typ 10 min ;] så man kan säga att hon hade vilo dag. Vannis sprang runt i hagen som en tog såp hon blev svettig idag... DUMMA PONNY !!!!:( så hon fick stå. Vill inte att hon ska bli överanstängd. Men jag kollade hennes ben och dom va det inga fel på alls efter hennes rivstarter. Vilken grym energi hon har alltså. Springa i hagen som en tog får hon ju inte ens.. (för mig alltså).

Har just varit ute och sprungit lite och duschat av mig. Nu ska jag ladda hem nå låtar som jag kan lägga in på mobilen. 

Bella ska stå till på torsdag. Sen ska hon tävla söndag så jag rider tor-lör sen tävling :D!
Vannis ska bli riden av Sara på Onsdag eftersom att jag säjlv inte kan säga om jag tycker hon är fräch eller inte. Jag lixom kan inte avgöra för jag tycker hon känns halt helatiden. Men när vi linar henne ser vi inget.. Så vi få se vad Sara säger då hon rider henne :)! Tror inte de är nått men jag inbillar mig grejer osv ;D
I said I love you.. And I meen it♥

amanda-dagens failbild

dagens failbild!

visst ser ni verkligen kärleken mellan oss på denna bilden? :D

amanda-veckoplanering

Måndag: vila
Tisdag: dressyr
Onsdag: hoppning
Torsdag: uteritt
Fredag: vila
Lördag: hopptävling lycksele lc & lc+5
Söndag: dressyrtävling kågedalen lb:1 & la:1

Dock kan det troligt ändras liite, men ungifär såhär kommer det bli!
Och detta är för Pikkan, min syster ska rida Pedro hela veckan och även tävla honom på söndag!amanda-ponnyn igår

Igår skrittade jag lite på Gia, och så tog vi några härliga lite höstiga bilder som Angelina fotade som jag tänkte bjuda på här :D

jag älskar dig♥

amanda-hoppträns

Jag ska köpa ett nytt hoppträns till Pikkan!
Och nu har hon äntligen börjat fungera på engelsk nosgrimma lika bra som på remont så jag är faktiskr riktigt sugen på ett engelskt, eller en snygg remont.
Men vet inte vilket jag vill ha, finns ju massvis med olika träns! Vill inte ha något jättedyrt då jag gillar att köpa nya träns rätt så ofta :$

Funderar faktiskt på det här, men många har det så kanske inte är lika kul då, men jag tycker det är snyggt och har både sett och kännt på det och vet att det är mjukt i lädret och bra passform :)


amanda-♥

En bild från idag ♥


amanda-anna baker träningen

Imorse red jag ju för Anna Baker, dressyrträning i Gummark.
Och det gick jättebra, Anna tyckte att hon blivit jättefin och sa att hon verkligen är en kanon ponny som kan gå riktigt långt! Kul att höra! :D
Jag ville träna mycket på övergångar och även gymnastik för henne, så blev en hel det såndant, och lite skänkelvikning och böja riktigt ordentligt, få koll på båda sidorna osv, känndes iallafall jättebra och detta ska jag fortsätta med att rida nån dag i veckan så blir hon nog riktigt mjuk och fin efter några veckor!
Två bilder från idag :)

angelina-blir så less

Jag tycker inte att ni ska lyssa på andra om varför jag säljer Bella. Har sett många falska kommentarer om varför hon säljs tex:'' Hon har ju sagt länge att hon kanske ska sälja Bella, bara utbillda henne osv''
jag har absolut inte bara köpt henne för att utbilda och sälja. Jag köpte Bella för att ha nångon ponny att rida och utbilda efter mina egna krav. Vanillin var halt då jag köpte Bella och jag trodde inte att Vannis skulle bli frisk igen därför köpte jag Bella.
Och nu kan jag ju såklart inte ens sälja Vanillin för att hon är ''halt'' alltså under igång sättning och jag vet ju inte om skadan kommer tillbaka. Därför åkte Bella ut på annons. Känner också att skolan är väldigt på just nu. Och så kanske jag ska börja kolla stora hästar till våren/sommaren.
Vi får se!
Jag älskar Bella precis för den hon är. Hon är min ögonsten, hon betyder minst lika mycket för mig som Vannis. Men nu blev det såhär. Jag följer bara mitt hjärta. Och jag har inte heller bråttom om att sälja henne heller.
Ville vara få det förklarat för er.

amanda-godmorgon

Godmorgon!
Ska strax ut i stallet och ge hästarna hö, samt göra iordning Pikkan, klockan 8 ska jag rida dressyrträning för Anna Baker!

amanda-dagens ridpass

Har ju glömt att berätta om dagens ridpass!
Först for jag ut på Pedro i skogen, bara ett lungt och lätt pass med skritt och trav i ca 4O minuter, alltså inget ansträngande :)

Sen red jag lite markarbete med Pikkan, hade kavaletti. Så blev att trava över dem några gånger, och hon känndes riktigt fin och mjuk trotts att hon vilat i tre dagar nu.
Imorgon blir det dressyrträning för Anna Baker!


angelina-<3

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=528623

amanda-september 2010

Tänker bjuda några bilder på Gia från i september 2010, alltså ett år sedan!
Hon hade ju varit halt under våren och under sommaren red jag igång henne, i september minna jag att det var då hon lossade och blev en helt annan ponny, och den ponnyn har hon varit ända tills hon blev halt nu i vår/sommar igen..
Vi startade våran första tävling efter skadan, bara en 6O-7O för att komma igång lite lungt :)
saknar att rida och träna med ponnyn oerhört mycket då hon är så arbetsvillig.


angelina-Hannah

Idag kom Hannah Mattson och ''provred'' Bella. Hon kanske ska börja komma och hjälpa mig att rida Bella nångång då och då. Och det är superbra för både mig och Bella.
Jag tycker Hannah red henne superbra. Hjälpte henne att hitta knappara och sen vare som att hon hade ridit henne 10 ggr förrut :D Hannah rider verkligen grymt bra! Hon är mjuk och fin i handen och andvänder skänkel på helt rätt sätt. Hon fick Bella att trampa på riktigt fin sen! Superbra jobbat!
Sen testade hon även hoppa henne lite. Såg och lika fint ut. Hon hoppade nog 70 cm i slutet tror ja :D!
Världens bästa tjejer!
Sen red jag Vanillin och Hannah fotade. Hon va riktigt lugn och snäll. Gick faktiskt superbra att rida trots vädret.
Red i kanske 10-12 min och efterde va hon redan svettig (A) HAHAHA no kondition :]!
Foto: Hannah Mattsson
''prooo!''

amanda-ett år!

Idag fyller faktiskt bloggen ett år :D
Har kollat upp tidigare, och minns att det var i september men trodde det var i slutet av sep, så igår fick vi en kommentar av amanda som skrev att vi haft våran blogg i ett år idag!
Känns faktiskt kul att gå tillbaka och läsa det man skrivit för ett år sedan!


amanda-godmorgon

Fick lite sovmorgon idag, mamma släppte ut hästarna åt mig då jag gjort det hela veckan, dock kunde jag endå inte sova längre än till klockan 9 :O Tror jag har vant mig att stiga upp tidigt så då vaknar jag.

Strax ska jag iallafall stiga upp ur sängen, äta lite frukost och sen ska jag ner till ridbanan ocg lägga upp lite bommar så ska jag och Pikkan markarbeta lite!


amanda-imorgon

Imorgon är det något speciellt, kan ni gissa vad? :D

amanda-dagen

Idag så blir det troligtvis ingen ridning, slutar inte förän klockan 4 och efter det ska jag träffa kompisar och så drar vi och ser bio! :D
Rider ikväll efter ifall jag hinner!

angelina-skolaaa..

Nu ska jag strax gå till bussen. Den går om 10 min och jag är klar för start! Känner mig ganska pigg idag endå.. Med tanke på att det är fredag osv.. Men i morgon blir det sovmorgon!
Idag kommer troligvis båda vila. Om inte mamma tar nån av dom och tömkör eller nått. Hon och pappa skulle kanske ut och äta middag dock. Men iaf så känns det skönt att helgen kommer.
Imorgon ska Hannah Mattsson komma och testa rida Bella. Om hon tycker om henne så ska hon få börja rida henne då och då, tex då jag inte hinner eller helt enkelt inte orkar. SÅ det kommer bli kanon om det nu blir så :)!
Vanillin ska ut på prommenad i morgon iaf. (som vanligt).
Nu ska jag dra och klä på mig hejdå!
Pusss!

amanda-rakad

Idag har jag inte ridit någon av ponnyerna, har istället rakat Pikkan som tog riktigt lång tid, så kännde inte att jag orkade rida efter det. Hon var iallafall jättesnäll, stod bara lugnt och väntade på att hon skulle bli klar!
Så förhoppningsvis blir hon inte lika svettig nästa gång, hon hade ju börjat få så tjock päls så det blev så jobbigt för henne, men nu blir hon troligtvis lite piggare och orkar längre :)


angelina-<3

Idag for jag först ut en sväng med Vanillin. Hon va lagom taggad och jag red i 30 min. Hon var inte svettig efteråt så jag tror hon börjar bättra på kondisen sakta men säkert! Har pratat med Mamma om en grej och den kanske kommer ut senare..
Bella var galet pigg idag. Hon var dock grymt tittig och var livrädd för alla fåglar. HHAHA knas ponny. Men antar att hon gör det för att reta mig ;)! Nä skoja bara! 
Imorgon kommer jag nog inte hinna rida någon av dom eftersom att efter skolan så stannar jag i stan och käkar med lite kompisar. Sen ska vi gå och se bio Saknar dig Saknar dig. Var sjukt länge sen jag såg bio :D! Taggad som tusan alltså! Var också länge sen jag va med mina underbara vänner!♥
Godnatt!
saknar...

angelina-dagen

Idag ska jag rida ut på Vanillin. Och kanske på Bella med. Har inget planerta med henne utan det får blis som det blir. Tror iaf jag tar ut henne på en mysig skritt tur iaf. Kanske bara går berdvid henne i gramma och grimskaft.
Sen nåndag ska jag träna inför tävlingen på KDRF. Ska tävla en LC:1. Fast det suger att det bara är ett ryttartest. Men det är iaf bra träning för henne att vara på tävlingsplats.
Nu sitter jatg i skolan och har nån datakunskap. Dom förklarar typ hur man gör saker i Word.. hahahah sjukt ointressant! Slutar 15:40 idag så är hemma runt halv 5 tiden. Taggat.. Hoppas maten är klar då jag kommer ham för är superhungrning. HAHAHA bra information nu ska jag konsentrera mig på lektionen så skiver jag sen ikv.


amanda-tränset

Har fått några frågor om vars jag köpt detta träns eller vad det är för märke på det, och hela tränset är bara ihop-polockat. Varken nosgrimman, pannbandet eller sidostyckerna hör ihop!
Pannbandet kommer iallafall från hööks, sidostyckerna är från royal tagit från ett annat träns, nosgrimman vet jag inte.


amanda-kommentarer

A om amanda-hoppspecialen:
Varför har du täcke? Är det så kallt?
svar: Hade täcke pga av det regnat hela dagen, under kvällen slutade det regna (då bilden togs) :)

emma om amanda-höstbilder:
varför har han benlindor i hagen? :]
svar: Har inte benlindor i hagen i vanliga fall, det var endast för fotografering :)

Kajsa om amanda-denna fick jag av mamma idag:
Vars finns den att köpa?:D
svar: Lite överallt tror jag, men iallafall på Royal :)


amanda-stubb?

Funderar faktisk på klippa Pedro stubb, tror han skulle göra sig riktigt snygg
och maffig i det, vad tror ni?amanda-hoppspecialen

Hade ju Pedro på hoppspecialen idag, och det gick jättebra och han tyckte det var superkul!
Jag hoppade ju bara småhinder, var lite kluriga vägar men det var jättekul, sedan så hoppade vi en liten bana i slutet och hoppade den på bara kanske 6O cm.
Han ska ju inte hoppa så mycket, men några småhinder ibland då och då är bara kul för honom & även för mig!:D

Hade ju tänkt att raka Pikkan ikväll, men eftersom det har regnat så mycket är hon så blöt, eller hon har ju haft täcke på sig men hon är ju endp blöt på halsen och då går det ju inte raka så det får vänta, går förhoppningsvis imorgon :D

Gia i hagen igår :)

angelina-världens bästa!

Bella hoppade hur fint som hellst idag! Hur duktig får man vara?:'D
Hoppade en liten banan på slutet som kanske låg på 70-75 och hon tvekade inte ens utan hoppade hur bra som hellst!
Har nu bestämmt hur jag ska göra med henne dom kommande veckorna. Eftersom att vi ska tävla nästa helg inte i helgen utan nästa helg. Så jag rida henne vecka ut och helgen sen vilar hon mån-ons sen rider jag tor-lör och söndag är tävlingen och då tävlar jag sen ställer jag av henne 2-3 veckor.
Hoppas ni fattar hur jag menar;)!
Sen nu kan jag konsetrera mig mer på att få igång Vanillin :D!
Låter det inte superbra?:Dangelina-igår

igår red jag lite barbaka på Vannis på min ridbana. Gjorde inte speciellt alls. Eller jo. jag galopperade med henne :D:D:D:D:D det var hur härligt som hellst!
Ikväll kanske jag tar med Bella till hoppspecialen. Hon är ju inte så förtjust i att hoppa längre men vi får försöka bygga upp hennnes självkänsla igen. Och hoppas på att hon tycker det är roligare att hoppa då andra är med eller nått. Men jag tar nog medn henne ikv. SKa be att få ha låga hinder så hennes självförtoerde kommer tillbaka!

amanda-denna fick jag av mamma idag


JW svans&man borste!
Den köpte mamma till mig idag
och den är verkligen superbra!amanda-höstbilder

Gick ut till stallet och tog med kameran för att fota lite höstbilder på Pedro, var så härlig och fin solnedgång, men då jag kom ut från stallet var såklart solen borta, och bilderna blev värdelösa och suddiga..
Så blev typ inga bilder alls, men kan bjuda på någon iaf.

Sen så tog jag ut Gia gick en liten prommenad och jobbade med att hon skulle lyssna mycket på mig, i slutet provade jag lite lösllongering, var evigheter sedan jag provade det sist. Och det fanns kvar, dock var hon inte riktigt riktigt lika lydig och uppmärksam som vanligt, men med några träningar på det kommer det nog bli kanon igen.

Här kommer några av de värdelösa bilderna..


amanda-dressyr

Även om Ida-träningen blev inställd då hon blev sjuk åkte jag in till ridhuset med Pikkan.
I början tränade jag på mycket övergångar i varje serpentinbågar, joggade bara igång henne lugnt, sedan galopperade jag runt en stor mittvolt under lätt sits i lång och låg form och sen började jag korta upp henne.
Tränade mycket på halter, och även rygga. Hon blir väldigt förrvirrad ibland och kan inte stå still i halterna och börjar då bara backa, så tränade på visa henne skillnad. Och helt sjukt vad ponnyn lär sig fort, efter bara några försök backade hon rakt och klockrent, och direkt fram i trav igen när jag bad henne, så duktig! Gjorde även några förvända galopper som gick helt okej. Och sedan red jag igenom LA:1an.
I slutet började hon kännas riktigt trött och blev då lite tung i handen, och hon var väldigt svettig, (hon blir det jättefort nu när hon fått så pass mycket vinterpäls) så efteråt fick hon en dusch och nu någon dag i veckan ska hon även rakas!
Och så ska hon få ta det lugnt med bara prommenader/vila resten av veckan, känner att hon behöver en liten kort paus nu, har varit mycket de senaste veckorna.


amanda-inställd

Ida-kusen blev inställd idag då hon blev sjuk..

amanda-imorgon

Imorgon blir det dressyrträning för Ida för Pikkans del, ifall det blir att rida ute kommer angelina följa och fota, så hoppas på bra väder!


angelina-amandaaa<3

Idag så följde Amanda med mig hem efterskolan och vi for till kusbanan och testade hoppa Bella. Hon tvekade och vägrade 2 ggr sen hoppade hon jättebra. Superduktig ponny!
Amanda travade runt på vannis några varv barbacka medans jag red Bella. 
Sen for vi hem till henne och jag fick rida Pikkan och hon Pedro. Vi for ut på en superhärlig höst tur kan man säga. Och pikkan är så himla fin och duktig. Vilken drömm ponny! tappade dock balansen några gånger. Är ju inte van att ha en så obalanserad ponny :$! Men fin är hon verkligen!
Sen nu har jag just kommit ut från duschen. Har varit ute på en kvälls promenad med mig älskade hund Mila.
Mer bilder från igår Foto: Olivia Löfbom Arvidsson
Fina ponnyer!♥

amanda-dagens ridning

For först hem till Angelina, fick sätta mig upp på Vanillin och vi skrittade till banan och där travade jag henne typ ett varv i varje varv, och hon red Bella.
Sedan for vi hem till mig och vi red ut på Pikkan & Pedro och dom båda skötte sig jättebra, blev en sväng efter bastuträskvägen. Och efter så har jag även myst med Gia lite, tog ut henne i hagen och vi tränade lite lydnad, hon är så duktig så :')


amanda-vintern

Nu börjar ju vintern närma sig och detta skulle inte sitta helt fel!


angelina-ponnyerna

Idag var båda min ponnyer konstiga. Båda var springiga och jobbiga.
Speciellt Vanillin. Har ju lixom inte ridit dressyr med henne på hundra år och hon var hur taggad som hellst. Försköte ändå få henne lång och låg. Det gick bra vissa stunder men andra var hon galen.
Bella var sjukt stark och dorg typ hur mke som hellst ibalnd. Men efter ett tag släppte det en stund. Sen så red jag inge hårt dressyrpass eftersom att hon tävlade igår.
Imorgon ska jag ta med Bella på en prommenad och ska rida en skritt sväng på Vannis.
Här har ni bilder:D
Min sits var fruktansvärt dåligt då jag red Vannis.. Förlåt!

Vanillin


Hjärtat♥
Beauty For Bell


fick bättre bildern än det kändes då jag red :D


amanda-kavaj

Jag vill köpa mig en ny tävlingskavaj, finns så himla många snygga och olika modeller och har ingenaning om vad jag vill ha för någon, så jag tycker ni kan bomba mig med länkar till snygga kavajer :D

 


angelina- tack alla

Åh jag älskar att logga in på bloggen och få så många fina kommentarer. Det värmer så sjukt mke i hjärtat och man blir så himla mycket mer bloggsugen då folk uppskattar det man gör :D!
Tack allihopa för erna fantastiskt fina kommentarer!♥
Idag så har jag varit i holmfors och ridit Saras ponny CamaroC. Det var verkligen superkul! Hon tog sin häst och jag red hennes ponny. Vi for ut en sväng efter sandvägar och helt fantastiska vägar. Helt sjukt så vackra stigar och superbra underlag. Känner mig grymt avis faktiskt...
Men iaf ponnyn (som han kallas) var superfin. Vilken drömm ponny han är. Har väldigt lätt för sig och är supermjuk i hela kroppen! Helt annorlunda från mina ponnyer. 
Ska få rida han nån mer gång och även i hoppspecialen nångång. Kommer bli kanon kul!
Han är även tillsalu här har ni annonsen!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=523818
(Sara & CamaroC på bilden)
Fina ponny!♥

amanda-prommenad

Har varit ute och gått en prommenad med Pedro och då fick även Uno, (våran hund) följa med. Blev inte så jättelänge då jag är ganska lat av mig och inte orkar gå, haha men blev nog ca 4O minuter iallafall. :)


Pedro efter tävlingen igår :)

amanda-idag

Idag blir det bara ta det lugnt med båda ponnyerna, ska bara ut och skritta med dem då jag tävlade igår :)

amanda-lycka

Har suttit på min ponny för första gången på evigheter känns det som! ♥
Jag får ju skritta igång henne nu ifall jag vill men jag har inte gjort det ännu, för jag har inte bestämmt mig ifall jag ska prova rida igång henne nu, eller ifall hon ska få vila under hela vintern och kanske ha en chans att bli ännu bättre och kolla upp henne till våren..
Men var så sugen att bara sitta på henne idag så jag for ut och skrittade en sväng i skogen på typ 15 minuter, och hon var så glad att få komma ut. Och jag var så glad att få sitta på henne igen :')

Två bilder från idag!

amanda-bildbomb del 1

Har inte fått alla bilder än, så jag delar upp bilderna i två olika delar så kommer fler bilder senare :D

foto: Angelina Öhlin


foto: Maja Jonssonangelina-tävlingsresultat.

Bella var superduktig idag. Men hann inte rida framm så länge som jag ville men men. Väl inne på banan så var hon avslappnad. Så jag lät henne gå överlod bara för att det är våran första dressyrtävling. Vill ju att hon ska tycka att det är ganska trevligt att gå där inne på banan och bara följa med. Hon slog sig fri i galoppen och blev lite ut balans. Så galopperna va inte dom bästa men det gick bra iaf
Slutade på 60,00% så är supernöjd :D! Tävlade då LC:1. Så det är ju godkännt!
Jag slutade på en 2plats :D inte dåligt för att vara första dressyrtävlingen med Bella :D!
Världens bästa!
Hjärtat♥

amanda-tävlingsfilmer

KOLLA I 72O FÖR BÄSTA KVALITÉ!

Peek-A-Boo LC:1


Peek-A-Boo LB:1

 

Pedro LA:1


amanda-tävlingsresultat

Har varit på dressyrtävlingtävling hos Skellefteå Avel & Ryttarförening!

LC:1 - Var första klassen som jag tävlade, och det var med Pikkan.
På framridningen var hon lite loj, och en aning tjurig men gick endå helt okej, inne på banan så var hon fortfarande lite halvseg, tex i övergångarna ville hon inte riktigt fram i trav igen och blev lite tjurig men annars var hon jättefin.
Fast fick dock bättre än vad jag trodde, fick 63,33 % och vann klassen! Så Pikkan fick sin första vinst :')

LB:1 - Andra klassen med Pikkan, framridningen red jag hela tiden fram henne ordentligt, mycket ökningar och övergångar så jag kännde hon var med.
Inne på banan känndes det mycket bättre, hon hade bra engeri och känndes riktigt bra, visst blev det lite små missar men var endå helt nöjd över den klassen. Och där fick jag 65,17 % och vi vann den klassen också!

LA:1
- Var Pedros klass, blev bara en klass på honom idag då jag inte skulle hinna rida fram honom annars.
Faktiskt så var det min första LA, adelina har tävlat det tidigare med honom men inte jag.
Framridningen känndes han fin på, tränade lite små delar av programmet. Inne på collectingring så var han rädd för allt och väldigt spänd men släppte som tur var just innan vi skulle in på banan.
Inne på banan så var han hela tiden en aning spänd, men bjöd på frammåt bra och allt känndes bra förutom några missar, han la tex in några galoppsprång i travökningen, men sånt får man ta. Känndes iallafall bra och vi fick 64,21 % och vi vann!

Fick alltså med mig tre gulblåa rosetter, hihi har världens finaste ponnyer ♥
Så kan inte vara annat än nöjd!


angelina-klar för start

Nu har jag varit ute och knoppat Bella och flätat hennes svans och borstat av henne fin. Och sörjt alla grejorna som ska med i morgon. Är inte nervös eller så. Men blir väll det imorgon eller nått. Måste därremot träna programmet. Kan det inte än. Men har tävlat LC:1 <an förrut så jag kommer nog ihåg den endå.
Nu ska jag bara göra mig själv klar för sängen sen ska jag sova:)!

amanda-dressyrtävling imorgon

Tävling imorgon då med både Pikkan & Pedro!
Har varit ute och motionerat båda lite lätt ikväll, knoppat och packat lite grejjer!
Blir LC:1 & LB:1 med Pikkan och LA:1 med Pedro, och ska försöka rida så gott jag kan trotts min förkylning!
Så hoppas på det bästa, mina fina ponnyer:')

amanda-nu

Nu ska jag bara snabbt läsa igenom dressyrprogrammen, sen blir det ut och motionera ponnyerna och sedan knoppa och packa, så har fullt upp nu några timmar framöver ;)

angelina-godmorgon

Har just gjort mig klar för skolan och ska strax gå ut till bussen. 
Idag ska jag rida ett lugnt pass ute på Bella. Sen får vi se om jag kanske tvär går in på kusbanan och gör lite lösgörande. Men de får vi all se om. Hon kanske redan känns mjuk och fin :)!
Sen ska jag se om jag har någon fotograf som kan fota mig och Vanillin någonstans. Kanske rider ett lätt dressyr pass som igår på min egen ridbana. Eller så rider jag ut.
Sen ska jag smörja mina saker och packa inför i morgon. Kanske svampar av Bella hemma. Hon är väldigt damig och ful i pälsen! Men det finns ju nått som heter borstar.
Nu ska jag avsluta detta in lägg. Ha en bra dag iallihopa!

amanda-schockemöhle

Någon som vet vars detta mörkgröna schockemöhle schabrak finns att köpa + matchande lindor?
den första som hittar en bra SVENSK sida där de finns att köpa blir länkad!angelina-bella,vannis

For med amanda till ridhuset idag. Gick superbra. Red igenom LC:1 och hon lyssnade superfint på mina hjälper och halv halter. Förutom i vänster galopp då hon blir lätt springig. Hon var dock en aning tung i handen och små stark emellan åt. Men annars så funkade det bra :D!
Sen red jag Vanillin i 15 min på banan. Lite trav och mest skritt. Hon va fin och lugn. Underbara ponny!
Idag var det insparken på skolan och det var riktigt kul, haha tyckte om gruppen jag va i!
Godnatt allihopa!

amanda-ridpassen

Tog ju Pikkan till ridhuset idag och red igenom dressyrprogrammen och hon känndes faktiskt riktigt fin, lite tjurig ibland men hon är ju som sagt ett litet sto och tror hon börjat få lite höstkänslor nu också.
Angelina följde med med Bella, men i slutet fotade vi varanndra då vi red i bara några minuter, men bara för att få lite nya bilder samt roligare uppdatering på bloggen :D

Sen for jag ut på Pedro då jag kom hem, blev bara en sväng i skogen och det var nå skogsmaskiner i skogen som han var väldigt spänd över och skuttade till för minsta lilla, men man bara skrattar åt honom då han gör så, haha.
Annars skötte han sig super han med! :D


amanda-nu ridhuset

Nu åker jag till ridhuset för dressyrträning med Pikkan! 
Ska rida igenom båda dressyrprogrammen inför i helgen.

Filmer och nån bild kommer eventuellt ifall mamma stannar kvar :)

RSS 2.0