angelina- FILM!

Här kommer filmen från LA'n med Vanillin :D


Vill inte har några dåliga kommentarer nu...

angelina-vi slapp regnet!

Det slutade regna just presis då vi for ut så vi slapp allt dumma regn. Vi skrittade för det mesta och tog det bara lugnt. Det var riktigt mysigt. Jag red Bella och Olivia red Vanillin. Detta måste göras om. Mycket prat och mys bara heltenkelt!
Imorgon tror jag inte att jag ska vara med på hoppspecialen för jag vill inte hoppa dom före helgens tävling. Så ska nog bara rida hemma och ut på båda imorgon med. Kanske tar bella tilll banan och testar lite galopp fattningar och lite byten.

amanda-ingen ridning

Okej det blir ingen ridning idag endå.. Det regnade ju från början, men innan jag kommit ut hade det övergått till spöregn, så nej jag står över ridningen idag och tar tag i plugget istället.

Men har satt ihop ett ungifär veckoschema fram till tävlingen, dock kan det såklart ändras något men på ett ungifär iallafall.

Pikkan:
Må: Dressyrpass - träna mycket övergångar
Ti: Vila
On: Hoppträning
To: Dressyrträning - för ida hällström
Fr: Vila
Lö: Uteritt
Sö: Tävling

Gia:
Må:
Vila
Ti: Vila
On: Uteritt
To: Kavaletti/gymnastikhoppning
Fr: Uteritt el dressyr
Lö: Uteritt el dressyr beroende på fredagen
Sö: Tävling

angelina-bilder

Bilder från då jag dreesyr på Bella i söndags tror jag;)




















Sötnos :*

norrlandsryttare-häst eller ponny?

Dagens fråga!

Vilken tillhör du?


Get a free poll

amanda-regn

ÅHH nu regnar det igen, men måste rida Gia idag, men har prov imorgon också, så måste plugga.. Men som angelina skrivit så är detta de sista vi har innan skolavslutningen! 
Fy är verkligen så less på skolan just nu.

Men sen ska jag ju sommarjobba dessutom, men bara tre veckor. Men iallafall så kommer det inte bli lika jobbigt hoppas jag, men har ju också kvällarna på mig och då är jag iallafall ledig och inget plugg som måste göras!


angelina- jävla moviemaker...

Försöker lägga ut filmer sen tävlingen nu men det går tydligen inte just nu.. Känner att jag blir så jävla less på detta..
Det ska aldrig funka när man tar sin tid att göra nått.

Idag ska Olivia följa mig ut. Vi ska bara ut på en sväng.

angelina-dagen

Så här ser min dag typ ut.
Nu ska jag till skolan. Och sen när jag kommer hem ska jag rida. Får se hur jag ska rida har inte bestämmt något än. Men blir troligtvis uteritt på båda.
Sen efter jag har ridit ska jag plugga. Det är sista provet ever i morgon. Sen har vi inga mer prov förän efter sommarlovet!

Ska kanske försöka få med mig Olivia på en ute ritt. Det är så tråkit att rida själv ;)!

angelina-YES

Jag klarade skoterkort provet! Är glad ;D!

Hann inte rida någon av dom så dom fick vila idag.
Imorgon har jag inte planer utan det får bli som det blir. Känner att jag verkligen är dålig på att uppdatera bloggen.. Måste bli bättre.. Men nu blir det ju sommarlov så då kommer jag troligt vis få in mer olika inlägg:)!
Nu ska jag plugga No sen sova.
Godnatt!

amanda-grimmor

Har för ganska länge sen fått en kommentar på några bilder då som jag hade på Gia när hon hade repgrimman på sig, och dom frågade ifall jag hade den i hagen. Så tänkte skriva ett inlägg om olika grimmor som jag andvänder och varför jag andvänder dom.

Enkel nylongrimma:
Vanlig grimma som jag själv kanske andvänder mest, har dem oftast i hagen och till vardag, men vissa dagar går dem även utan grimma i hagen. Men den grimman är nog till mest andvändning för min del.
Och då andvänder jag oftast grimmor med mjukt vadd eller grimmor som förhindrar skav så det kan bli lite mjukare.

Repgrimman:
Är grimman som jag minst andvänder, har bara en repgrimma och den köpte jag endast för fotografering. Andvänder aldrig repgrimman ifall jag inte har tänkt fota hästarna eller något liknande, tycker dom är ganska charmiga och speciellt på Gia då hon liknar en westernponny i den.

Lädergrimman:
Andvänder jag vid transport, som de flesta vet är lädergrimman den grimma som helt klart rekomenderas när man åker med hästen i transport. Detta är även en grimma jag gillar bra eftersom dem oftast är väldigt mjuka i lädret och håller sig fina länge.


Vad för grimma andvänder ni oftast och varför?:)

amanda-dressyrpass

Blev ett dressyrpass med Pikkan nere på ridbanan, och tränade väldigt mycket på övergångar, speciellt mellan trav och galopp men även mellan trav,skritt och halt. Pikkis skötte sig jättebra verkligen! I början var hon lite stark och springig men efter hon fått springa av sig lite blev hon superfin :)
Är väldigt nöjd med henne idag.

Gia får en till vilodag, och det förtjänar hon. Förra veckan gick hon väldigt hårt så nu får hon vila två dagar, men sen blir det ju tävling på lördag igen, så sen blir det troligtvis att rida resten av veckan!

angelina-jobbig dag

Idag komer jag typ inte hinna rida mina ponnyer.
Ska först på skolan sen efter skolan ska jag till stan. Där ska jag kolla efter en skolavslutnings klänning och sen ska jag skriva skoter kurs provet. Så jag vet ännu inte om jag kommer hinna rida någon av dom. Sen har jag också No prov i morgon som jag inte pluggat till... Jävla skola... Men i veckan fgår vi bara till onsdag:D!

Mina älsklingar;*


angelina-jobbig dag

Idag komer jag typ inte hinna rida mina ponnyer.
Ska först på skolan sen efter skolan ska jag till stan. Där ska jag kolla efter en skolavslutnings klänning och sen ska jag skriva skoter kurs provet. Så jag vet ännu inte om jag kommer hinna rida någon av dom. Sen har jag också No prov i morgon som jag inte pluggat till... Jävla skola... Men i veckan fgår vi bara till onsdag:D!

Mina älsklingar;*

angelina-tävlings bilder:)

Hej nu kommer bilder från tävlingen :D!

Foto: Mye Nordlund






Foto: Agnes Zeding



Foto: Amanda Stenman Lindqvist





Foto: Linn Lundström






Har mer också men det kommer en annan dag :D!

amanda-svar på kommentar


KommentarTid
signe  ([email protected]) om amanda-bilder från tävlingen:
Hej, jag undrar om ni kan säga om ni ska komma och tävla Umeå nån gång? Skulle va kul att se er :) Men jag förstår om ni bor långt härifrån och kanske inte brukar fara iväg långt och tävla :))
Hej, jo klart vi kommer komma till Umeå någon gång, i år har vi inte varit dit ännu men förra året och året före et var vi i umeå och tävlat, så jo vi åker både till Umeå och Luleå, längre än så brukar vi oftast inte fara. :)

amanda-bilder från tävlingen

foto: mye nordlund






amanda-ingen ridning

Gia ska ju vila idag, tänkte igentligen rida Pikkan men vet inte om jag orkar, är helt slut. Har sovit i nästan två timmar nu, sen måste jag plugga till två prov jag har.
Dessutom regnar det så gör det inte bättre, så hon får nog vila idag. :/

angelina-ska ut nu

Nu ska jag ut i stallet och ta en sväng på Vanillin. Sen ska jag rida ett lätt dressyr pass på Bella i kusmark. Hon kändes lite stel igår så det blir noig bra med ett dressyr pass då :)


amanda-dagens vill ha

Lila schabrak och huva från eskadron, så snyggt!!
hiss eller diss? :)

amanda-gårdagen

Orkade inte skriva igår kväll, men Gia tävlade jag ju och det har jag redan skrivit om.
Sen så hade jag lovat syrran att rida Pedro åt henne, så vi for ut på en sväng och han skötte sig jättebra men pigg var han, ;) Ökade öven galoppen upp för en liten backe och gick fort, haha men han tyckte det var superkul!
Sen var det då Pikkans tur och henne tömkörde jag, och det gick också jättebra, hon skötte sig hela tiden och lyssnade bra och hade kontakt med mig imprincip hela tiden :)

Idag vilar Gia, Pikkan ska dock ridas men vet inte riktigt vad ännu =)

Länge sedan ni fick några nya bilder på Pikkan, hoppas på lite nyare snart!! :)

angelina-redigerat

har redigerat bilder till dom jag har tagit på så jag ska skicka dom till er sen!

Här är 2bilder från idag :]



Alla som har tagit bilder på mig och mina ponnyer kan ju skicka dom till mig på min hotmail!
Ni kan adda min msn också om ni tycker de är lättare. (det tycker jag)
[email protected]

angelina-tävlings resultat

Bella LD-10:

Framridning gick superbra. Hon hoppade bra och lyssnade bra ;)
Inne på banan var hon lite spänd, med det gick över ganska fort. Hon höll galopen genom hela banan och bröt av och rättade fort. Sen så klarade vi grunden med 0 fel sen hoppade jag en omhoppning och då fick vi ett nerslag för att jag släppte henne för tidigt. Grymt nöjd med klassen! (Hoppade en lugn omhoppning för igentligen får jag ju inte hoppa de men eftersom det var träningstävling så får jag rida en lugn omhoppning)

Bella LD:
Blev inte så mke till framridning pga av klasserna var as tighta. Men hoppade fram 2 ggr var på ett räcke och en oxer.
Inne på banan så hoppade hon jättebra. Jag kunde ha konroll på galoppen och hon flöt med mig superfin och jag flöt med henne också xD! Men iaf så fick vi ett stopp på sista grundomgångs hindret. Men det värhade as många hästar och ponnyer på!! Så jag är grymt nöjd. Tagga nästa helg samma klasser!

Vanillin LB:
Framridningen var hon totalt galen. Hon drog iväg och bara flög över alla framhoppnings hinder. Hade noll kontroll.
Inne på banan var det nästan samma sak. Hon hoppade väldigt mke själv om vi säger så. Han inte ta tillbaka henne eller få nån kontrolerad galopp imellan åt. Men vi komigen noll nolla! Men på omhoppningen han jag verkligen inte med. Jag belv efter på några hilnder och slet henne lite i munnen... Fick dåligtsamvete..
Men vi kom2 och blev 0/0 och det glädjs jag över :D!

Vanillin LA:
Hoppade superfint på framhoppningen!
Inne på banan så var hon ännu finare! kunde ha kontroll över henne och en bra galopp. Blev kors galopp ibland med det är sånt som händer. Kom kontigt på 2an och 1an på kombinationen i omhoppningen. Men resten var bra :D! Belv 0/0 i denna klass också och vann :D

Är sjukt nöjd överdagen :D Bästa ponnyerna ivärlden!


amanda-tävlingsresultat

Framridningen känndes inge bra, hon var ganska stressad och pigg, framhoppningen var hon också rätt stressad men hoppade endå fina språng osv.
Inne på banan gick de, eh ja inte så bra kanske. Iallafall första hindret hoppade hon super, och min väg till andra hindet var kass och hade inte någon bra galopp heller så då stanna hon, sen resten av banan hoppade hon, men kanske hon valde tempo lite själv, hade inte någon bra kontakt med henne.
Men trots det fick vi på något sätt med oss en gulblå rosett hem, vi vann alltså klassen :)

Det var nog någon som fotade så ska försöka få tag i lite bilder sen =)

amanda-tävling imorgon

TÄVLING IMORGON!
Hoppas såklart på det bästa!
Ska nu ta en dusch och sen ska jag sova, är väldigt trött och känner att jag sovit väldigt lite hela veckan. Så hoppas jag är lite piggare imorgon. Ska iallafall upp kring 6 och ge dom mat, sen blir det lasta kring klockan 8. Så är vi ju där fort eftersom det tar bara ca 10-15 min dit! =D
Önska mig lycka till!

amanda-ponnyerna

Pikkan:
For ut en sväng och hon skötte sig superbra, hon försökte inte vända eller busa en enda gång =D Red efter bastuträskvägen och tränade lite övergångar och sen skrittade jag i skogen så hon fick träna på lyfta fötterna lite extra och se vars hon går :)

Gia:
Red jag på ridbanan ett dressyrpass och tränade mycket övergångar. Vissa stunder var hon jättefin men vissa stunder blev hon lite stark och ville inte riktigt jobba. Men galopparbetet gick jättebra. Skrittade av henne en sväng ute på ängarna :)

angelina-bilderna

Vanillin Sto född: 2003 arab/fjording






amanda-nu blir det ridning

Nu ska jag ut till stallet till ponnysarna, sen blir det rida. Pikkan har jag tänkt försöka rida ut på en sväng och träna mycket övergångar.
Gia ska jag dressyrträna på ridbanan. =)

angelina-kommentar

Sandra om angelina-hoppheladagen:
Vilken läskigt dålig hoppteknik den ponnyn har! Ser ju fullkomligt livsfarligt ut! :O
Försök er inte på att hoppa några höga höjder med den ponnyn för då kommer det att sluta i en olycka. För den ponnyn kan inte hoppa :/



SVAR: Snälla lilla du om du tycker det ser så fruktansvärt ut kan du ju bara sluta att kolla på mina bilder. Vanillin hoppar som hon gör jag och jag får hoppa hur höga hinder jag vill. Det har inte du nått med att göra.
En olycka kan ju hända vem som helst!:O Hoppning är ju en farlig sport!

Och dessutom jag jag hoppat 130cm med henne och hon är 139cm. Och det finns film på det på Youtube.com Och sen så hoppar jag redan höga klasser. LA är väll ändå högt?

Nä jag tycker verkligen att denna kommentar var väldigt onödig. Jag skiter i vad du säger och tycker. Jag gör vad jag vill med min ponny. I mina ögon är hon den bästa ponnyn som finns!<3

NI får säga vad ni vill om min kommentar på detta men det är bara helt enkelt så att jag bestämmer över min egen ponny.
26 Maj, 00:36


amanda-hoppning

Hoppade Gia på ridhuset idag och hon skötte sig jättbra :)
Är mindre nöjd med mig själv, typ tre meter innan hindret så släpper jag typ allt på henne, slutar hålla om och tappar kontakten, men hon är så duktig lilltjejjej! 
Hoppade en bana på 80 cm sen avslutade jag att hoppa två gånger på en oxer på 95 cm.

foto: angelina




angelina-oh god..

Har verkligen fulla dagar just nu. Jag hinner inte sitta vid datorn eller vila. Jag hinner just och pass äta! Jag har saker jag gör helatiden.. Men nu är det bara 3 veckor drygt sen är det sommarlov. Det kommer bli så jävla skönt!

Idag skötte sig Vannis superbra med Amanda. Och Bella var helt jävla galen.. Hon drog upp huvet och vägrade lyssna på mig och tvärstannade ibland och ja allt.. var väldigt besviken på henne efter dagens ritt..

Sen for vi direkt till Amanda och gjorde iordning Gia. Det gick hyfsast fort. Sen vid typ 6 var vi på ridhuset. Vi byggde fram lite hinder sen hoppade hon Gia. Det såg riktigt riktigt bra ut! Det var faktiskt superkul att fota dom även om det inte belv dom bästa korten..

Sen duchade vi Gia. Märkte inte vad klockan hann bli men jag var hemma. vid typ 8. Så då gjorde jag klart allt i stallet. Sen hjälpte jag mamma att bygga sommar hage. Sen kom jag in för typ 15 min sen.. Shit är så hilma trött nu.. Ska nog gå och lägga mig nu.

Ni kommer få en bildbomb i morgon LOVAR JAG! jag orkar verkligen inte nu!




angelina-utttt!

Idag ska amanda följa mig hem och vi ska rida ut på Vannis & Bella. Far säkert brönen eller sjövägen. KOmmer bli så mysigt! Amanda ska rida Vannis och jag Bella.

Sen ska jag följa Amanda till ridhuset och fota henne. Längtar att fota typ :D!

Idag slutar vi kl 2 så då hinner man hem fortare och kan rida mer ''serriöst''. Och vi slutar alltid tidigt trosdagar och fredagar.

Nä nu ska jag ha svenska så hejdå!

amanda-hoppspecialen

Först for jag ut och red på Gia här hemma, blev bara en lugn sväng i skogen eftersom vi red ganska långt igår :)
Så travade och galopperade henne mesta dels i låg och avslappnad form och hon var faktiskt jättelugn. Var ute i 40-45 minuter.

Sen blev det hoppspecialen för Pikkan och jag är jättenöjd över dagen. Hon hoppade bra och inte alls några mega språng utan mer mot normalt :) Vi hoppade 6 ½ och sen en liten bana med olika linjer och vinklar.

Så dagens helhet så är jag nöjd med båda ponnyerna!
Pikkan vilar imorgon efter tre helt okej dagar, duktig ponny! Gia vet jag inte ännu vad jag ska göra med, men lite hårdare träning blir det iallafall ;) Skulle också behöva hoppa några språng innan lördag, men vi får väll se.

Har verkligen inga bilder på Pikkan nu, men kanske hittar någon som vill fota mig någon dag :)
Dessutom  är hon olik sig nu, hon är typ ljusbrun i ansiktet med en svart bläs nästan?:$ Sen har hon massa trivselfläckar på kroppen, så betydligt ljusare är hon nu ;D


angelina-hoppheladagen

Hoppade Vannis direkt efter skolan och det gick jättebra i slutet :) Hon hoppade verkligen superdåligt i början. Men i slutet så hoppade hon mke bättre så då gav jag mig. Blev 1 meter i slutet med tanke på att jag ska tävla i helgen. Kändes bra!

Bella var så himla fin idag heladagen. Hon brukar vara så jobbig i början bara hålla på och skygga för saker men idag var det inte nått sånt bus! Sen när vi hoppade var hon jätteglad och hade bra bjudnig också. Anna tyckte det med.
Vi hoppade 6½ :) sen en liten linje.

Dagens helhet är superbra. Känner mig taggad till lördag nu!:D
2 bilder på Vannis. (mer i morgon)

''hej alla myror'' Ser man att jag kollar på typ xD måste upp med blicken!!

amanda-idag

Idag blir det hoppspecialen för Pikkans del, var ju ett tag sedan vi hoppade ordentligt, men tror det är banhoppning ikväll men tänker bara hoppa lite för att se hur hon känns och hoppa på lite lägre höjd :)
Sen Gia blev ju ganska långt igår, så för henne blir det nog bara en lugn ritt idag, sen blir det lite hårdare på torsdag och fredag sen blir de tävling på lördag för hennes del =)

angelina-piggelin!!

Idag red jag dressyr på Vannis. Hon va superfin. Men jag orkade inte rida så länge för jag hade as ont i magen. Men sen blev det bättre. Hon va iaf fin och jag gjorde inget speciellt.

Bella for jag ut och red på. Hon var galen. Hon drog iväg med mig 2 ggr! jag trodde serriöst att vi skulle gå om kull engång... Det gick så sjukt snabbt och jag hade ingen kontroll på henne. Så jag trodde typ att jag skulle slita av henne käften där ett tag! Men till slut så fick jag ner henne i trav och började jobba henne. Sen i slutet var hon snäll som ett lamm. Kändes skönt iaf.
Nu ska jag sova ;)

2 bilder från idag :D!



Mer i morgon!

amanda-långt

Gjorde Gia iordning för en sväng till Kusmarksbanan för lite hoppning.
Och det är ju en bit dit, ca 3km, så blir ju en ganska lång och bra framskrittning. Men när jag kom dit höll dom på fixa massa på banan så gick ju inte rida där, så då red jag förbi angelina, runt sjövägen och sen tillbaka. Så blev en ganska lång sväng, blev ca 1 timme och 20 minuter, men blev nog 1 timme skritt och sen resten trav och lite galopp.
Gia skötte sig iallafall super=)



Hur länge brukar ni rida?=)
För mig är det ganska olika från dag till dag, men mina ridpass är oftast kring 45 minuter :)

 


amanda-hopp/dressyr

Har ridit Pikkan, och red i ca 4O minuter på banan.
Först jävlades hon och ville inte gå ner på ridbanan, men behövde bara säga till henne två gånger sen gick det bra :)
Nere på banan jobbade hon jättebra, som uppvärmning tränade jag myckt övergångar mellan galopp och trav och se till så hon int stretade, gick bra. Sen gjorde jag en liten övning, hoppade ett litet hinder på typ 5O cm, efter försöka rida så rakt som möjligt, sen lägga en volt, sedan övergång till trav och sen övergång till skritt, och sen galoppfattning igen och komma på det igen, och red i varannat varv. Hon var jätteduktig och hoppade inte alls några stora hopp idag, utan lagomt :) Blev lite pigg efter hindret vissa gånger, men annars känndes det super.
Sen skrittade jag av henne ute, och en gång slängde hon sig och vände hemåt, men det var inte pga av att hon var envis och ville hem utan hon lossades vara rädd för något i diket, typiskt. Men fortsatte bara och resten gick bra :)



Gia vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, men jag funderar på skritta in till Kusmarksbanan och antingen rida dressyr eller hoppa lite, vi får väll se! Annars blir det nog bara lite ridning här hemma! =)

angelia-dressyr

Nu ska jag ut och rida dressyr med Vannis. Kankse kan få någon bilder på henne ;)! haha men kommer in sen och vi får se om jag får med mig några kort ;)!
Ska bara rida lite på gården. Det blåser så jävla mke så Vannis kommer nog inte vara så rolig.. endel har sett henne i blåst och de är inte en vacker syn..
Men jag ska inte säga nått i förväg. Måste tänka positivt! Ses snart!

angelina-pigg!

Idag for jag bara ut en sväng med Vannis. Eller gick in på kusbanan i kanske 10 min och bara red runt lite. Hon va iaf super snäll. Men imellan åt så halv stack hon med mig och jag hade inte en chans att ta tillbaka henne. Så vi bråkade lite där engång. Men gissar på att det är överskotts enegri. Men sen väl ute på brönet var hon jätte snäll!

Sen efter jag red Vannis så tog jag in Bella och brostade upp henne så nu glänser hon som sidentyg! Hon är ochså sjukt len! i pälsen! Så vacker är hon alltså!

Taggar tävlingar nu den 28 och den 5 e :D!





Ska rida denna buse i morgon :'D!!! saknar att rida henne!

amanda-andra ponnyn riden

Nu har jag även ridit Gia, blev i ca 45 minuter.
Börjae med att skritta fram i 15 minuter, sedan klättrade jag några gånger i backen, sen fortsatte jag skritta ca 5 minuter vidare, då kom jag till en annan backe, som verkligen är jättebrant så där fick hon också gå upp för den en gång, sen skrittade jag till ridbanan.
Lite dressyr då, hon var ganska pigg i början, men hon har ju stått 4 dagar så jag förstår henne. Men gjorde mycket serpentiner och övergångar och sen blev det mycket bättre, vissa stunder var hon superduperfin :)

amanda-nu

Nu ska jag ut och rida nästa ponny, är trött så blir nog inte så länge. Men hon ska få komma ut och röra på sig iallafall, funderar på lite dressyr på banan och sen lite klättring i backen :)

Har inte heller skrivit att jag och Gia ska tävla på lördag, men blir bara en LC klass.
Pikkan ska jag inte tävla då det inte går så speciellt bra för oss nu, så bara träning som gäller för oss än så länge så återgår vi till tävling när det känns bättre :)

amanda-remont

Ska köpa ett nytt remontträns, men kan inte bestämma hur jag vill de ska se ut. Jag gillar både de med vitt foder och de som är rundsydda.
Men har inte hittat något som har båda de grejjerna.
Här är två av de tränsen som jag funderar på, vilken av dom tycker ni är snyggare?:)

amanda-uteritt pikkan

Har nu varit ute på en uteritt med Pikkan i spöregn, blev ca 5O minuter.
Och det gick faktiskt bra, hon jävlades och försöker vända hem och vägrar gå fram några gånger, men varje gång fick jag henne endå gå fram igen. Och i slutet gjorde hon inte alls något.
Hom var ganska pigg, men det är förståligt. Men red på jaktkandaret som jag har börjat göra nu när jag rider ut eftersom när hon håller på så drar hon iväg hemåt ibland, men inte när jag rider på det.
Men jag är iallafall nöjd, eftersom det gick betydligt bätte än tidigare gånger :)

amanda-äntligen hemma

Äntligen hemma från Stockholm, har haft riktigt kul men är dock väldigt trött då jag knappt sovit någonting!
Suttit i tåget hela natten, kom fram klockan 4 och var inte hemma förän klockan 5 och då gick jag direkt och la mig och sovde till halv 1.
Har även blivit förkyld, men måste endå bege mig ut i stallet snart och rida :)
Har ni saknat våran uppdatering? ;)


Jag har iallafall saknat mina sötnosar :)

Angelina-borta bra men hemma bäst!

Har haft världens roligaste helg med min klass. Det var verkligen över förhoppningar! Jag trodde inte att vi skulle ha så kul som vi hade. Men det var verkligen nått man skulle vilja göra om. Och när vi var på grönalund var det oslagbart roligt! Shit va kul det var att åka alla karuseller och allt :D:D!

Jag vågade åka alla :D! Fast frittfall med tilt var nog den läskigaste:O! haha Shit va högt upp man va :O! De roligate karusellerna va ju lätt jetline och insain. Åkte jetline typ 3 ggr :]. Men det var aslång kö så vi hann inte åka alla flera gånger. Men kul var det!

Såhär ser grönalund ut för er som inte vet!


Och detta är jetline!

Och detta är insain!


De var mina favvoriter!

Idag ska jag iaf rida Vanillin. Är väldigt trött. Vi åkte från 6 på dagen till kl 4 på morgon (tågresa i 10 timmar!) så jag var hemma kring 5 och då gick jag och la mig och nu har jag sovit 7 timmar... Så vi får se hur mycket jag orkar! Är väldigt trött just nu. När jag såg dom första gången i morse på 3 dagar så dog jag när jag såg Vannis mage.... Asså hur fan kan hon gå upp så mycket på 3 dagar?!?! shit! det blir ut och tabort lite fläsk på henne idag! Bella såg normal ut men hennes muskler hade kommit fram mer! :D Dom säger ju att om härsten från vila 3-6 dagar så kommer musklerna fram som man har jobbat upp på dom. Och det snyns nu :D!

Jag ska ju tävla en träningstävling i helgen! LB & LA med Vanillin och LD-10 och LD med Bella :D!
Kommer blir superkul! Men det är bara på hemma plan så kommer nog inte vara så jätte nervös. Och Bella kommer nog tycka att det är helt sjukt roligt att få vara på hemma plan. Medans vannis tycker tvärt om! Hon är bättre när jag är ute i umeå eller i vännes eller nått ;)! Tycker jag iaf.

Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag sen ska jag dra mig ut till stallet!


Angelina-shopping

Idag så var jag på stan i Stockholm. Shoppade en massa kläder och smycken. Sen har vi nyss varit och ätit på restaurang. Det var super gott!! Jag åt grillad oxfilé med pommes. Tyckte verkligen om det! Nu ska vi snart sova för vi ska ju på grönalund imorgon. Har inte sovit nånting i natt för vi åkte tåg... Var omöjligt att kunna somna då alla mina kompisar satt och pratade och att tåget surrade på som fan.. Det tog iaf 11 timmar till Stockholm med tåget. Sjukt drygt kan man säga. Nä nu ska jag och mina kompisar mysa lite sen ska vi sova. Ha en bra kväll!!!

norrlandsryttare-stockholm

Nu drar vi strax mot stockholm, och kommer därför inte bli någon speciellt bra uppdatering, men finns det tillgång till dator så lovar vi att försöka uppdatera, annars syns vi på måndag :D
Ha det bra!

angelina-uteritt i går

Nu har jag just kommit in från stallet. Har smörjt upp alla saker till och med alla mina sadlar. Så nu känner jag mig jätteduktig. haha har gjort klart i stallet också så mamma behöver bara ta in dom ikv.

Igår for jag fört ut och red på Bella. Hon var superfin och jättepigg! Hon var helt galen i första galoppen. (gjorde bara lite intervaller) Men sen hittade jag en ny ridväg också :D!!
Sen for jag ut på en lite runda runt brönet med Vanillin. Hon var snäll och det var mysigt :]

Idag har jag inte ridit utan jag har städat i stallet och nästan hela huset. För att vara snäll mot min mamma. Då blir hon så glad :')!


amanda-vila

Ponnyerna får nog trots allt vila idag endå..
Det är kallt och det regnar, så känns inte så kul att rida då, dessutom har jag fullt upp med att hinna med allt.
Men har iallafall mockat, och städat hamsterburen, sen tvättat lite kläder som ska med och hängt upp på torkning.
Sen ska jag iväg till stan för att köpa lite grejjer som ska med till stockholm, vem vet kanske går jag forbi någon hästaffär också ;)

hihi, tycker pikkis ser så ''bebis'' ut på den här bilden :$

amanda-snabbredigering

Snabbredigerade 4 biler, orkade inte göra fler. Men vilken tycker ni var snyggast av dessa?:)


Grön                                                                Gul

Rosa                                                                     Blå  


orginalet, beige

amanda-kroppbilder

Den här bilden är tagen i Oktober/November 2010, alltså snart ett halvår sedan. Och här hade jag tränat henne ganska mycket och fått henne i bra och ordentlig träningsform tyckte jag. Bara magen som fortfarande var stor, men den fick vi fortsätta kämpa med, sen då var hon ju väldigt lurvig, men rakades bara några dagar efter då bilden togs. 

Och det här är nu i början av Maj. Det är ingen speciellt stor skillnad på henne i kroppen egentligen då hon var bra tränad då men faktiskt ännu bättre nu, visst fortfarande magen kvar, men lite rund kommer hon alltis att vara.
Men hon har fått mycket bättre kondition och ork, dessutom mera halsmuskler och orkar bära sig själv bättre.
Rumpan tycker jag är ungifär desamma som tidigare.
Men hon står ju lite olika på båda bilderna, men man kan ju se på ett ungifär iallafall, sommarbilden här är tagen på en lite knepigare vinkel.
Sen måste man ju säga att sommarpälsen är betydligt mycket finare!

amanda-ridpasset

For ju ut på Gia, och nu är jag tillbaka :)
Blev inte riktigt som jag tänkt mig, men jag red först ut som uppvärmning, sen finn några hinder på en äng inte så långt ifrån, så jag kunde inte motstå att hoppa några gånger på ett räcke, och Gia hoppade superfint och lyssnade jättebra, red förövrigt på jaktkandaret på Gia idag också, var jättelänge sen jag red på det då jag övergått till vanligt tränsbett, men riktigt fin var hon på det idag!:) Blev inte så många gånger då hon var så duktig, sen skrittade jag en ganska lång bit till backarna, och där klättrade jag några gånger, tog en galopp på ängen sen skrittade jag av henne länge, ridpasset blev i 6O minuter.

amanda-fullt upp

Har fullt upp både idag och imorgon, mycket ska packas inför klassresan då vi åker till stockholm imorgon, sen ska ponnyerna ridas och imorgon måste jag hinna ner en sväng på stan, släkten kommer och firar min födelsedag imorgon även om den är på fredag, men då är jag inte hemma. Sen åker vi mot stockholm imorgon kväll.

Pikkan vilar idag så får hon fundera över dagarna som varit, eftersom det gick bättre igår iallafall. Men Gia ska jag rida nu efter middagen, och ska nog rida på ''kilometer ängen'' där backen finns, så ska klättra lite, sen tänkte jag också göra lite intervaller :')
Sen blir det fortsätta packa, tvätta lite kläder som ska med osv, men får försöka hinna med!


angelina-film!

Här är en film på Vanillin sen i söndags.


Vill inte ha onödiga dåliga kommentarer... orkar verkligen inte med det just nu..

Idag ska Olivia komma och rida med mig :D vi ska intevall träna dom efter brännan vägen. Där är det bra med uppförsbackar! Eller så kanske vi far efter varuträskvägen ;)! Kommer iaf bli super skoj och så slipper jag rida 2 ponnyer. Är ingen hoppspecial idag utan ist teori. Men jag kommer inte fara dit. Hinner inte. Allt ska packas och fixas inför i morgon då jag och min klass ska till stockholm.

angelina-dagen

Nu sitter jag i skolan och har svenska. Sen slutar jag kl 3 och är hemma halv 4. Då ska jag ut och rida på båda om jag hinner. Vid halv 7 ska jag till ridhuset och träna min egen kropp. Sen ska jag hem och packa lite saker till klassresan sen blir det väll att sova.
Vi är lediga från skolan imorgon. Hinner packa klart det sista imorgon.

Ska nog intrervall träna med Bella och vetinte riktigt vad jag ska göra med Vannis men det blir nog något liknande. Nu ska jag fortsätta med min uppsats!
Ha en bra dag.

Hittade asgammla bilder från i sommras ;)


amanda-face

Bjuder några bilder på mina ''snygga'' face som ibland kommer fram då jag rider, se och njut :D

HAHAH seriöst, pinsamt ju xD

amanda-dagens ridpass

Gia:
For ut med Adelina och Pedro, vi red först efter lotta´s väg sen ängarna runt, och stannade och klättrade upp för backen två gånger. Sedan blev det lite dressyr på ängen, red mest serpentiner och få en så lugnt och bra takt som möjrligt, mest travarbete blev det, men sen galopperade jag av henne lite engeri på långlägdan, och det verkade uppskattas :')

Pikkan:
På med säkerhetsvästen idag, (brukar inte ha den då jag rider ut, endast vid hoppning) men måste ju vara på den säkra sidan nu när hon är galen! Hade också ett jaktkandar bett för att känna att jag har mer kontroll då hon vänder och sticker hemmåt.
Mamma fick följa med för att se om det var någon skillnad på henne, men det var det inte, samma problem, stannar, bockar, stegrar, vänder och drar hemmåt, så blev bråk mellan oss igen.. Men vände av ut i skogen och red runt berget, kom ut på bastuträskvägen, och då red jag bort från hemifrån, och då kunde hon allt gå, red fram och tillbaka efter vägen, tränade lite skänkelvikningar så hon lyssnade på mig, och då var hon jättefin. Galopperade även lite. Sen red vi tillbaka över berget och kom tillbaka dit hon inte ville gå tidigare, men vips så gick hon förbi där, doch bara kanske 3O meter för sen började hon likadant igen, men jag fick henne frammåt endå, och vi kunde fortsätta!
Så iallafall idag övervann jag min tjurskalliga ponny, och känns skönt att vi ridit förbi där nu, så iallafall på lite bättre humör känner jag mig idag :D

foto: mye nordlund

angelina-vila..

Idag hinner jag inte rida..

Har varit på stan nyss och handlat saker som jag behöver till klassresan nu på torsdag.
Det bilr såhär. På torsdag kväll går tåget 23:00 från tågstationen. Sen vid 9 på morgon är vi framme.
Fredag blir det stan i stockholm. Lördag grönalund och söndag bio. Sen far vi hem vid 6 på kvällen och är hemma 4 på morgon i Skellefteå igen. Så hästarna kommer att få vila då också. Och bloggen kommer troligtvis inte ha så bra uppdatering!:(

Så blir borta Fredag-lördag-söndag. Utan att se mina så älsklingar :(

Om någon blogg läsare bor i stockholm så kan vi ju träffa er på stan på Fredagen eller på grönan på Lördagen?:D
Skulle vara kul att få möta någon läsare!:D


Nu ska jag plugga har NO prov i morgon och suger på ''atom fysik''..

Foto: Mye Nordlund

norrlandsryttare-dagens fråga

Vi har fått mycket fler besökare och många fler kommenterar, och så undrar vi vars i sverige ni alla bor? :D
så dagens fråga, VARS BOR NI?

amanda-ridpass

Först for jag och Olivia ut en sväng på Gia och Pedro, och det gick bra, lite pigga ponnyer bara ;) Och vägen var inte så bra så vi skrittade och travade bara, men i slutet gick vi ner och red lite på ridbanan i ca 1O minuter, totalt red vi i ca 6O minuter.
Sen for jag ut på Pikkan och ridpasset slutade precis som igår, ett helvette..
Orkar inte ens skriva det här, iallafall så avslutade jag henne ca 5 minuter på gården och då var hon iallafall jättefin, nått possitivt iallafall.

Imorgon har jag nationella i språk, är på dåligt humör så då kan jag inte plugga, kan inte plugga hur som helst då jag inte fattar någonting, hatar verkligen att ha prov och känna att man inte förstår någonting, som tur så är de det sista nationella provet, känns skönt att alla andra är bortgjorda iallafall :)

angelina- stallet!

Nu ska jag gå ut till stallet och rida med Olivia. Blir en mysig utesväng i regnet ;)!
Får se hur torra vi är när vi kommer tillbaka;)

Här är en film från igår då jag hoppade lilla Bella :D!

Hon har lite hängande framben men hon är ännu bara 6år och har bara hoppat sen hon kom till mig (bara jättelite före) så jag hoppas att hon börjar dra upp sina framben sen när hon får mer känsla!

amanda-strax

Strax kommer nog Olivia hit så då ska vi ut på en uteritt i de gråa regniga vädret..:/
Iallafall så blir det nog en sväng i skogen och kanske lite på banan i slutet, vi får se :)
Pikkan får vi se om jag far ut och skrittar på idag igen, men känner inte för att bråka med henne igen.. Blir så less då hon håller på som hon gör.

Sen tänke jag fråga ifall vi har någon bloggläsare ifrån stockholm, eller i närheten av stockholm? Och isåfall, vad har ni för väder? :)
Ska nämligen dit på fredag, så vi får väll hoppas på bra väder!
På fredagen kommer jag befinna mig på stan och på lördag kommer jag vara på grönalund, kanske någon man träffar? :D

amanda-besöksrecord

Igår fick vi besöksrecord igen, 45O unika läsare och över 1OOO sidvisningar, det går åt rätt håll iallafall :D
Och är så kul då flera läser bloggen och extra + till er som kommenterar!

Idag följer Olivia med hem efter skolan, hon ska rida Pedro och jag tar Gia, känner inte för att bråka med Pikkan igen.. Får väll försöka ta ut henne på en sväng efteråt.
Iallafall så blir det nog uteritt en sväng. Efter det så har jag fullt upp med plugg igen, nationella i språk imorgon.
Men snart är det endå sommarlov, grymt härligt. Dock kommer jag sommarjobba i tre veckor, men endå, inga läxor eller sånt, så på kvällarna kan jag ju endå göra vad jag vill :)


angelina- ett år sen..

Idag var det 1 år sendan Vanillin blev halt. Jag var på ett meeting i Vännes och skulle tävla regionala klasser. Första dagen skulle jag tävla 80-90. Och andra 90 och kvala till DM. Men så blev det inte...

På framridningen så kändes Vanillin inte bra. Hon kändes super ohjämn och inte som hon skulle. Men vi tänkte att hon kunde ha varit lite stel efter att ha åkt transport i 3 timmar. Så jag fortsatte bara och hoppade fram och då kändes hon hur fin och hjämn som hellst. Vi kollade tilloch med till henne. Såg normalt ut.

Startade första klassen. Hoppade som en gud men vi rev sista hindret i omhoppning. Vi hade igentligen snabbast tid av alla på hela dagen om vi inte hade rivit. Men iaf så var hon verkligen as fin!

Sen skulle vi veterinär beskita henne före den endra klassen. Och så såg dom på henne och hon såg fin ut på alla ben och sen när jag skulle trava igen så haltade hon och det syntes gott och väl att hon haltade! Så vi ställde av henne och så kom veterinärerna tillbaka. Dom kunde inte hitta nått fel utan bara att dom såg att hon var ohjämn.

Jag ville bara dö just då. Jag grät så mycket att jag inte kunde andas och var så besviken på allt. Och så var jag sjukt orolig över att Vanillin inte skulle bli bra igen..

En vecka gick och vi tog hem en veterinär. Han böjde henne och hon var halt på vänsterbak kota. Hon hade en inflamation. Och så var hennes bak sned. Så hon har varit sned jätte länge och belastat sin vänstra bakkota.

Vi behandlade henne 2 ggr. Men hon svarade inte på behandlingen...
Så vi for iväg 2 timmar med transport och bad en kille knäcka till hennes bak. Och då blev hon rak.
Så behandlade vi henne en 3 deje gång och sen sa veterinären att vi skulle testa sätta igång henne.

Jag skrittade henne i 3 veckor 2 ggr om dagen i 15 min. Efter det så började jag sitta på henne.
efter 3 veckor hade inte behandlingen svarat ett skit.. Men dom sa att jag skulle fortsätta sätta igång henne. Så jag började rida ut korta svängar och bara myste på och var lycklig att hon faktiskt fortfarande var min...

Efter 2 månader syntest det fortfarande att hon var halt. Jag tränade lätt dressyr med henne. Hon haltade...

Det är då Bella kommer in i bilden! Mitt hopp på att Vanillin skulle bli bra var borta. Jag tordde inte att hin skulle bli bra igen så då köpte vi bella. efter att jag hade haft Bella i 1 månad så slutade Vanillin att halta :')

Tränade sen massa styrke övningar. För hennes bakdel. bommar och cavaletti.
Sen så under dessa månader masserade jag hennes rumpa varje dag med linnement.

Sen efter drygt 4 månader så var hon helt fräch igen! jag kunde börja hoppa små hinder med henne och jag var den lyckligaste flickan i världen :'D

Hoppas att ni orkade läsa allt detta xD!


Jag älskar dig mer än allt annat Vanillin, Du betyder verkligen allt för mig :')

amanda-Indian Girl *bildbomb*

Nu kommer massor av bilder som Angelina fotade idag! :')
Så jag hoppas ni slänger in massor med kommentarer också!


Visst är hon fin? :D
Och hennes steg blir bara bättre och bättre!

angelina-bilder

Hoppade Bella lite på banan i kus idag gick bra! Hoppade inte så mke. Men en kombination 2 ggr. Hon va jätteduktig!
Hon tycker verkligen att det är kul att hoppa! Och ja med ;)
Nu kommer bara lite bilder från idag :)!

Jag har världens bästa ponnyer!♥
Sen lite bilder på Bella :D
Nu får ni kommentera!

amanda-idag

Har varit på dåligt humör hela dagen..
Började imorse då jag skulle ut och rida på Pikkan, hon har ju vilat i en vecka nu, så jag tänkte jag kunde fara ut och skritta en sväng, så for ut, sen efter ett tag bestämmer hon sig bara för att hon inte vill längre, och då vägrar hon, hon börjar bocka/stegra vända och springa hemmåt. Och jag orkar inte med henne då hon gör så, blir bara så less..

Sen har jag varit och fotat Angelina när hon hoppade Bella på ridbanan i kusmark, dom var så fina så! Så troligtvis lägger säkert hon upp några bilder här sen.

Sen kom angelina hem till mig och fotade då jag red Gia på ängen, Gia var faktiskt riktigt fin idag, blev lite spänd mellan åt, men annars jättefin :')
Angelina fotade en massa fina bilder på oss som jag tänker lägga in här sen då jag redigerat dem klart, men kan bjuda på en bild sålänge så kommer nog resten senare ikväll :D
älsking♥

norrlandsryttare-NY DESIGN

NY DESIGN :D
Och våran ''specialdesignare'' som vill vara anonym som gjort den, kan inte förstå att hon vill de då dom är hur snygga som helst!
Vad tycker ni om den här?
Själva älskar vi den!!


angelina-Vanillin

Red nyss Vanillin på kusmarksbanan. Hon var verkligen superfin idag. Hon kunde slappna av as mycket och bara gå där och jag kunde bara sitta där och leka med henne :D! Hon gick i en as bra from sen också:D:D!
Bilder kommer nu och film kommer kanske sen ikv.

Finaste Vanillin :')♥




Världens bästa(L)

amanda-hemma

Har varit ute med kompisar även ikväll, och har nu kommit hem. Var även borta igår så känner mig ganska trött nu, ska nog snart gå och lägga mig. :)
Imorgon så har jag inte en aning vad jag ska göra med Gia, kanske ridhuset och rida lite dressyr eller markarbete,(?) Annars blir det nog bara rida hemma. Pikkan har vilat en vecka imorgon, och hon ska nog få ett tag till, men ska kanske ut och skritta på henne bara så att hon får röra på sig lite och komma ut en sväng :)


amanda-info om pedro

josefin om amanda-Pedro*bilder*:
är det där en ponny ? :o
SV: Ja, Pedro är en D-ponny.

Har fått en frågan tidigare om jag kan skriva lite om Pedro och tänkte jag kan göra det nu :)
Pedro är en D-ponny på 145 cm även han ser större ut men han är väldigt högrest, vi har mätt honom och han är bara 145 även många tror han är stor häst! Han är född 1997 och impoterad från Holland.
Det är min syster som äger honom, och vi har haft honom i ca 1 år och 4 månader.
Han är utbildad LA dressyr och LC hoppning. Han ska dock inte hoppa så mycket då han tidigare haft en skada i knät så hoppning är inte något för han även om han älskar det, men vi hoppar småhinder ibland. I dressyren är han bra utbildad och gör alla LA rörelser, tävlad LA dressyr, tränar högre!
Då vi köpte honom hade han sått i nästan ett år och var helt omusklad och tjock, nu är han riktigt fin i kroppen dessutom och fått riktigt bra med muskler, som ni ser på bilden nedan är han ju nästan ett muskelpaket! :D
Någon fråga om honom?:)

amanda-hiss/diss

Hiss eller diss på färgade boots?



angelina-ut/cavaletti

Idag följde Amanda mig ut och red. Amanda hade Vanillin och jag hade Bella. Vi for runt brönet först och sen for vi till kusbanan och gick över cavaletti bommar några gånger. Vi hade det jättemysigt och jag och Amanda kunde prata och ha kul :D! Blev inte så mycket bus idag som det brukar bli när vi är ute och rider ;)!

Sen for jag och fotade Amanda när hon red Pedro. Men ja det såg riktigt fint ut och det var kul att fota nån nångång :D Älskar ju att fota med mig Nikon D5000. Men idag hade jag Amandas kamera.

Nu kommer mer bilder från då jag hoppade i torsdags!












Och så två failhopp ^^!

HAHA HON SER LIKADAN UT PÅ BÅDA BILDERNA xD!

fast här rev vi inte! Fula ponny!♥

amanda-Pedro*bilder*

Var Pedro som jag red idag, och Olivia var snabbast på att gissa rätt! 
Iallafall så har jag inte ridit honom dressyr på jättelänge, har hoppat honom nån gång då och då och även ridit ut i skogen, men inte dressyr, det var nog flera månader sen :') (Pedro är min systers ponny)
Han var ganska pigg och ville inte riktigt jobba, haha kollade på allt annat runtomkring istället, menmen nå kan få några bilder endå =D


amanda-nu

Nu ska jag ut och rida, och Angelina ska fota så kommer bilder senare, men ska inte rida någon av mina hästar, utan en annan, den som först gissar rätt får en länkning :D

angelina-vila

Idag hinner jag inte rida har nyss vart i stan och nu ska mina tjejkompisar ta mig nånstans jag inte vet vad och det kommer säkert bli kalas kul :D!
Så båda får vila idag :)

film från igår :)


amanda-uteritt

Har nu varit ute på en sväng i ca 4O minuter med Gia, och hon skötte sig bra. 
Ökade galoppen upp för en backe, och sen fortsätte jag att galoppera ut på ängen, och på ängen, och mitt på satt en räv och sprang såklart iväg då han såg mig och Gia, men det roliga var att Gia inte ens märkte räven, hon hade fullt upp med att springa ;D Haha även om den bara var typ 2O meter ifrån! 

amanda-nu=rida

Nu ska jag ut och rida en sväng på Gia, blir nog ängarna runt eller något :)
Ikväll ska jag vara med kompisar, så kommer nog inte bli så mycket uppdatering, troligtvis inte från angelina heller!
Men försöker uppdatera efter jag ridit!


angelina-mer bilder

Idag ska jag bara ut på ponnysarna en liten sväng var. Vi får se vars och när och om det ör nån som vill rida med mig :)!
ja jag vet att jag är för lång för mina ponnyer men det skiter jag i om ni tycker de...

Vanillin







Beauty For Bell








amanda-hoppat

Åkte in till ridhuset med Gia och hoppade litegrann :)
På framridningen var hon superfin, lyssnade på allt, lätt i hande osv, tränade extra mycket på galoppombyten och volter i galopparbetet.
Hoppningen gick också bra med tanke på att vi knappt hoppat på tre veckor, eller hoppade ju litegrann hemma i tisdags men går inte hoppa så mycket och bara småhinder eftersom underlaget inte är det bästa så undviker helst att hoppa där för hästens bästa, iallafall inte höga höjder, små skutt går väll bra. Men dressyr går också bra, men den ska fixas troligtvis någon dag nästa vecka så blir det nog bättre!
Aja, återigen till hoppningen. Jag satt upp 5&½ istället för trekombination, så fick jag travhoppa och ha en liten kombination på samma gång, och hon var faktiskt jätteduktig, hoppade inte höjder utan bara att hon skulle ligga i jämn och lugn galopp genom hela serien. Sen hoppade jag nått språng på enbart ett räcke på ca 85-90 cm.


Orkade inte göra så lång film så klippte bara ihop några snutt som mamma filmade :)


angelina-hoppning/dressyr

Hoppade Vannis på kusbanan. Gjorde en liten banan som jag kan lägga upp sen hur den såg ut! Vannis var superfin. Hon var lite småseg till en början men sen blev hon ganska så taggad. Hon hade superbra galopp vissa stunder men bland blev hela hon flack... Men det är bara att träna på hårdare!

Red Bella bara lite barbacka på gården. Hon var supersnäll :'D inte alls stark eller slitig utan jättesnäll och lugn!
Snart kommer det kanske en film också men ni får nöja er med detta just nu IAF!














angelina-hoppspec

Igår på hoppspecialen var Bella jätte jobbig i början och bara drog upp huvet och bara sparng från mig och gick med huvet uppe bland molnen. Men sen efter ett tag så började hon lyssna på mig och sen när vi började hoppa så hoppade hon jättefint. Sen gjorde vi en jättebra övning och Bella lyssnade superbra. Sen i slutet dog hon bort lite. Hon blev bara lite trött tror jag.

Igår så red jag Vanillin barbacka på gården. Hon var superfin. Gjorde superfina volter och i slutet så hoppade jag 5 språng barbacka med henne. Hon tyckte det var superkul :D! och jag med :D! Har bilder på det som kommer upp sen efter jag ridit.

Nu ska jag snart ut på Bella och rida lite dressyr. Hoppas hon är på jobb humör idag :D!
Sen får vi se vad jag ska göra med Vannis sen!

Jag och Emil har gjort slut så jag mådde inte så bra igår det var därför jag inte orkade uppdatera nått...
Men jag har ju ponnysarna och mina vänner :)!


amanda-schockemöhle sports

Vill ni hissa eller dissa schockemöhle?
Själv ger jag det HISS :)

amanda-hoppspecialen

Fick rida Pernille ikväll på hoppspecialen.
Hade en liten lydnadsövning och det gick faktiskt bra :)

Gia vilade idag, och Pikkan också då eftersom hon vilar i minst en vecka nu.
Men iallafall så imorgon ska jag nog in och hoppa Gia på ridhuset, hoppade ju lite hemma på banan igår men blev inte alls så mycket så ska nog in imorgon igen och hoppa lite ordentligare, men funderar på fortsätta träna på trekombinationen, eller någon annan slags kombination. 
Men vi får se, brukar kunna ändra mig fram och tillbaka flera gånger, haha ;)


amanda-hoppning ikv

Ska på hoppspecialen ikväll, dock ska jag låna en ridskoleponny :)

angelina-sjukt sött

Kolla dom svart rosa :'D

finns att betsälla här:
http://www.chevalridsport.se/sv/ridstovlar/sporrar/flexi-tvafargad-sporre-fran-lamicell.html

amanda-bilder från igår

Nu kommer fler bilder från igår.
foto: angelina











amanda-hoppat

Har hoppat gia ikväll och det gick super :D
Skrittade fram i skogen sedan gick jag ner till banan, travuppvärmningen blev serpentiner och lite övergångar, sen galopperade jag några varv runt banan och på någon volt.
Själv hoppningen så hade jag tre hinder, med ett galoppsprång emellan varje hinder, så blev som en trekombination. Hade hinderna på ca 7O cm och tränade bara på att få en jämn galopp emellan varje, och det gick superbra! Hon bjöd verkligen bra men lyssnade samtidigt, så jag är jättenöjd. 
Ibland har hon haft problem med kombination då hon känner att hon inte riktigt räcker till i kombinationen då hon inte riktigt tar ut galoppen, så tränat mycket på att hon ska länga ut steget lite, och idag kännde jag inte alls något problem till det, :)


angelina-myys!

Idag for jag och Olivia ut en sväng på ponnysarna. Vit for sjövägen. Det var inte bästa underlaget på endel ställen men det gick superbra att skritta där! Vi skrittade den mesta tiden och tog en långgalopp upp för en lägda sen :'D det var sjukt härligt! Har verkligen saknat sommaren och nu är det nästan grönt överallt utom träden.

Imorgon ska jag rida Vannis lite små dressyr barbacka och Bella ska med på hoppspecialen :D!


köpt ett schabrak! typ royal blå shabrak från tattini. Älskar det! KAN TA EN BÄTTRE BILD SEN!--^

amanda-härligt

Även om ingan av oss bloggade igår, och våran blogg inte funkade var det ändå över 200 unika som kollade in bloggen, och i vanliga fall är det ju ännu fler!
Men iallafall så idag är det fortfarande härligt väder, varmt, kanske inte riktigt lika som igår då det var över 2O grader i skuggan och över 3O i solen, idag är det kanske 15 i skuggan.

Idag ska jag iallafall troligtvis hoppa Gia lite på banan, funderar på att träna på någon slags kombination.
Har inte skrivit det här men Pikkan har vila nu, hon ska vila 1-2 veckor beroende på. Kanske blir att rida i skogen på en skrittur eller något men annars ska hon få vila.
Sista veckorna har det inte gått så bra för oss, och pratade med Eva och hon kunde gissa på att Pikkan är i växt-perioden nu eftersom hon rör sig lite annars också, hon ligger även mycket ner och sträcker på sig.
Så hon ska få vila nu ett tag och sen får jag prova sen och se hur det känns då :)
Så kommer nog inte bli så mycket uppdatering om Pikkan då, men istället ska jag träna Gia lite hårdara denna vecka!


amanda-tillbaka

Bloggen verkar vara tillbaka igen? :D
Ingenting har ju synts, alltså inte inläggen så det gick inte blogga, men kan ni se de nu igen?

Igår följde Angelina med mig hem och fotade massa härliga bilder på mig och Gia, vill ni se fler? :D

angelina-hoppelihopp

Hoppade Bella lite på banan i kusmark. Hon var så duktig :D!





Världens duktigaste tjej!♥

amanda-tävlingen

Tävlade ju Pikkan dressyr på kdrf idag.
Fram ridningen känndes sådär, bättre efter ett tag, men hon ville inte riktigt ställa vänster. Inne på banan fick vi ganska många missar och hon tittade på mycket annat, och gick mot handen vid flera tillfällen. Hon bytte tex galopp på den ena av de ökade galopperna, sen känndes det inte riktigt så bra heller, men jag känner mig ändå rätt så nöjd, får ju inte ha för höga krav då hon bara är 5 år, dessutom bara hennes andra dressyrtävling. Men vi fick iallafall nått med 57%, fick bättre på srk, och då känndes det bättre också. 
Men det är bara att träna vidare, hon ska ju lära sig, lillponnyn :)
Pratade även med Eva efter tävlingen och hon tyckte inte riktigt hon såg ut som hon brukar och att hon stod emot lite, och hon trodde att hon växer och har växtverk. Och det kan jag mycket väl tro då det inte kännts så bra den sista tiden, och hon har även börjat hoppa annars, och hon ligger mycket i hagen och sträcker på sig ofta. Så jag har tänkt ge henne en veckas vila nu igen, kanske två till och med. Eller jag kommer skritta henne men annars ska hon bara få ta det lugnt och vila sig, så hoppas jag det kommer kännas bättre efter vilan och hon känns mer possitiv efter igen. :)

angelina-tävlingen

Idag så tävlade jag bara Vanillin i LB:1 & LA:1. strök mig med Bella för vi va så ovänner i går...

LB:
Superfin på framridningen. Lite små spännd och pigg men annars fin.
Inne på bana skötte hon sig superfint lyssnade as bra på mina förhållningar och hjälper. Vi gjorde lite små missar. Men hon lyssnade as bra och i skritten så skrittade hon :D! brukar alltid få galopp inslag eller nått. Men iaf så fick vi 61.38%. Och där med Vann vi klassen. As kalas:D!

LA:
På framridningen var hon lite småseg och inte så uppmärksam. Men på banan så konsenterade hon sig superbra och lyssnade as bra på mina halvhalter. När jag lixom tänkte galopp så galopperade hon :'D Skänklvikningen gick väl sådär. Hon tappade balansen lite en gång. Gjorde lite små missar här och där. Men vi la oss på en 5e plats med 59.21%. Trodde jag verkligen inte :') Hon kan ju min lilla tjej!

Pratade med dommaren sen och hon sa att hon ar väligt lugn för att vara Vanillin. (har blivigt dömd av henne flera gånger). Hon tyckte också att vi fick in en bra takt i alla gångarter :D!

I helhet så är jag sjukt nöjd över dagen. Kunde inte gått bättre!

amanda-nästa inköp

Nästa inköp måste nog bli detta, så grymt snyggt!
Dyrt men snyggt, kanske kan tjata lite på mamma, fyller ju faktiskt år snart :$

amanda-knoppat

Har varit ute och knoppat, städat och packat lite, så nu är det bara vissa saker som ska packas ner och förhoppningsvis har jag med mig allt, men som tur så är det nära hem ifall man glömmer något:)
Tävlingen börjar klockan 9 imorgon, och jag rider andra klassen men vi ska se till att vara där mellan 8 - halv 9 någon gång.
Ska nu kolla en extragång på startlistorna för att se om det ändras eller något, ;)
En bild på mig och Pikkis från i Januari, spänd ponny ;)

amanda-dressyr/duschat

Åkte in med Pikkan och Pedro till ridhuset i afton.
Red ju dressyr, och i början gick ingenting alls och då menar jag verkligen det, vi kom inte alls överäns, men efter ett tag mot slutet så gick det jättebra :) Hon jobbade bra och lätt i handen osv, lite tjurig ibland men annars jättefin♥
Hon är nästan alltid jobbig i början, men då hon sprungit av sig lite blir hon mycket finare!
Jag red igenom LB:1 två gånger, första gången känndes inte bra, andra betydligt bättre, sen tränade jag vissa delar ur det som gick lite sämre.
Efter så duschade jag både Pedro och Gia, nu går dom ute i hagen med täcke på och hoppas verkligen inte att dom hunnit rullat sig igen, ska alldeles snart ut och knoppa och packa lite grejjer! =)

amanda-bilder

Har varit ute och ridit Gia nu, och det blev ett blandat ridpass idag.
Skrittade först runt ute runt ängarna, sedan gick vi ner till ridbanan, red med adelina och pedro.
Där red jag först lite dressyr, och hon var verkligen superfin!! Hade mitt tvådelade bett, och hon brukar inte gå så bra på det, men idag jobbade hon verkligen superbra, hon var så fin. Red mest volter och ställa/böja åt olika håll. Sen avslutade jag med att hoppa ett litet hinder en gång, och sen gick vi till en äng och galopperade upp för en backe, hon blir verkligen taggad av det, :')

Efteråt fotade jag några bilder på Gia, blev inga bra men kan bjuda på nån här iallafall :)

Hon ser ju faktiskt vit ut nu =D
Innan jag red stod jag och borstade henne jättelänge och noga, tidigare var hon ju nästan grå :$

amanda-godmorgon

UNDERBART VÄDER HÄR IDAG!! Jättesoligt och varmt, kommer bli en toppendag hoppas jag :D
Ska ju somakt vara funktionär på dressyrtävlingarna idag då det är häst, imorgon ska jag tävla själv.
Så ingen toppenuppdatering kommer det vara, men sen ska jag troligtvis hoppa Gia och åka in till ridhuset och rida dresyr och duscha Pikkan.

amanda-dagens fråga, nosgrimmor

Vilken nosgrimma föredrar ni? och varför just den?
(måste inte vara någon av dem tre på bilden, utan kan vara vilken som helst)

amanda-fixat

Har varit på ridhuset ikväll och fixat inför dressyrtävlingarna i helgen.
Alltså jobbat där, fixat i fikarummet, ridbanan osv. 
Jag hoppade inte Gia heller eftersom inne var det ju ridlektioner, och på utenanan hade dom hett fram dressyrstaketet så där gick det inte heller så bra att hoppa, dessutom började det regna..
Men hoppas på att jag kan hoppa imorgon istället då! :)

angelina-dåligt uppdate..

Vet att min uppadatering suger.. Men ska försöka bättra mig.

Igår så red jag och amanda ut på mina ponnyer. Amanda red Bella och dom va så duktiga och söta tsm :D!
Vannis var pigg och glad.

Idag red jag dressyr på båda. Började med Bella. Hon var sjukt jobbig idag ville inte alls. Bara slet upp huvet och sprang bland molnen som om att jag inte fanns. Men i slutet gick hon mycket finare och kunde slappna av. Hon hade jättefin galopp mot slutet också.

Vanillin var väldigt späng pga regn och blåst. Hon koncentrerade sig jättebra mot slutet och fick igång bakkärran jättemycket också! Hon hade nog ett fantastikst steg i slutet då jag la ner henne. Red snuttar från LA. Skänkelvikningar och förvända glopper mest. Gick väll sådär...

Här kommer bilder jag lovat er :D!






jag bjuder på cp hoppet :]!

nu kommer lite Bella bilder :)











sen lite mer Vanillin ;)







så hoppas ni är nöjda nu ;)!

amanda-hoppas på hoppträning

Nellie var sjuk idag så hon kunde inte följa mig hem och fota mig och Gia, :/ Men får hoppas det blir någon annan dag, för de blider vi har tänkt skulle bli så härliga, tror jag iallafall (a)
Men hoppas iallafall på att jag kan åka in till ridhuset ikväll och hoppa med Gia, får bara tjata lite på mamma att hon ska skjusa dit mig! Kommer troligtvis hoppa 5 och ½.

Somsakt så vilar Pikkan idag, men ska nog smörja upp sakerna innan tävlingen också, sedan söka reda på alla grejjer och tvätta dom.
Imorgon ska jag troligtvis fota häst dressyren på kdrf, någon som ska tävla som vill bli fotad? =D



amanda-resten av veckan

Ungifär såhär ser resten av min vecka ut..

Idag: Angelina följde mig ju hem, vi for ut på en uteritt med båda ponnyerna.
Fredag: Förhoppningsvis följer Nellie mig hem och fotar mig och Gia, på kvällen ska jag också förhoppningsvis in till ridhuset och hoppa henne. Pikkan vilar.
Lördag: Är och kollar och är funktionär på klubbens dressyrtävlingar för häst, kameran hänger nog också med!
Efteråt ska jag in och rida dressyr på Pikkan, rida igenom henne och även duscha henne, hoppas på bilder även då!
Gia rider jag antingen ut på eller så vilar hon.
Söndag: Dressyrtävling för Pikkan, våran andra tävling. Sist tävlade vi ju på srk en LC:1 och fick 6O%, nu ska vi tävla en LB:1, så hårdare bedömning blir det ju. Men är mest med för att hon ska lära sig.
Inget planerat här med Gia ännu. 

Hur ser eran vecka ut?=)

amanda-dissar

Diss till hööks pannband med strasstenar för 199:-
Visst det är inget dyrt pris, men tycker att stenarna sitter alldeles för dåligt. Då jag köpte ett och innan jag ens kommit hem hade första stenen ramlat bort, efter jag andvänt det ca 4 gånger har kanske 3-4 stenar ramlat bort.
Så tycker dom ska sitta bättre även om det är billigt, dock är det endå snyggt och blingar även om det inte är swarovski, köpte själv det rosa, och nej jag ångrar mig inte endå, var ju inte så värst dyrt iallafall :)

amanda-dagen

Följde Angelina hem efter skolan, då for vi direkt ut på hennes ponnyer och jag tog Bella, vi red runt brönet på en uteritt och båda skötte sig fint :) Sen for vi hem till mig och red, hon tog Pikkan och jag Gia, Adelina följde även med på Pedro. Och vi red efter bastuträskvägen, och alla skötte sig fint, men gia snubblade och skrapade upp mulen på gruset, :/ Så blev blodigt, dock bara ytligt så det läker nog ihop snabbt, men tvättade upp det och smörjde lite helosan som är bakteriedödande och drar ut all smuts!
Och imorgon kanske nellie följer mig hem och fotar mig och gia, men kommer bli lite andra bilder än ridbilder, men resultatet får ni förhoppningsvis se imorgon =D
Angelina red ju ut på Pikkan idag då, sen imorgon ska hon få vila, på lördag efter häst dressyrtävlingarna så ska jag in och rida igenom henne, sen duscha och på lördag ska vi ju tävla själva :D

Vad tycker ni oom outfiten på bilden åvan, brunt och vitt? Hiss eller Diss? :)

angelina-mer kommer



Bilder från igår på hoppspecialen:) mer kommer sen

angelina-hoppspec

Idag orkade jag inte bråka med Vannis så jag lånade Amandas jaktkandar. Brukar rida på olka bett helatiden på Vannis. Skriver bara inte ut det här. Har haft många olika bett på henne. tex: hackamore, pelham, tvådelat, tredelat med kula, tredelat, tredelat med fasta ringar, rakstång med fasta ringar, gummibett och jaktkandar. Har säkert glömmt nått med. Hon funkar lika dåligt på alla ;)! haha men hon är aldirg nöjd med det hon har i munnen. Hästar är ju inte direkt skapade att ha nått i munnen heller sp jag förstår henne!

Somsagt så hade jag jaktkandar idag. Hon var lite små sur/pigg idag. I börkar var hon väldigt tjurig. Men i slutet då vi hoppade en bana så hoppade hon jättefint. Hon var verkligen lika fin som på tävlingen dom 3 sista spårngen. Jag känner verkligen hur hon har börjat hitta takten och balansen nu. Är såååå glad :'D! Är helnöjd med kvällen.

Tyvär så fick Bella vila idag. Pluggade till nationella provet ist.

Bella LD-10



LD





Vanillin
LB





LA





detta hindret rev vi :(!---^








Vann LA :)

amanda-hoppspecialen

Gick inte bra idag heller.. Kan knappt rida längre, usch..
Iallafall ända sedan jag bytte sadel så har varje hopppass inte gått bra, hon har hoppat jättestora språng osv, och ändå så är ju detta en sadel som ska passa henne bra. Men nästa gång ska jag prova hoppa i min gamla hoppsadel igen och se om det blir någon skillnad med den igen.
För när hon hoppar så stort tänker jag mest på att försöka följa med i sprången så bra som möjligt, men känner nu efter varje hopppass att min rygg inte klarar av det, får ont i ryggen efter nästan varje gång, känns inte bra iallafall.
Aja, kanske lägger hoppningen lite bakom ett tag och jobbar mera med dressyren istället några veckor, funderar på det iallafall. 
Imorgon ska vi bara ut en sväg i skogen! :)

amanda-schabrak

1. John Whitaker tycker detta schabrak är grymt snyggt och häftligt, lite annorlunda än andra schabrak, gillar färgerna. Gillar sämre passformen och tycker det är lite för tjockt. Men absolut inte ett schabrak jag skulle säga nej till, funderar till och med på beställa hem detta.

2. Scapa Sports gillade jag verkligen förut, men inte lika mycket längre då väldigt många börjar ha sånna och börjar då lessna lite på dessa, men tycker dom ser ut att ha en bra passform och finns i många färger, tycker även trycket är lite för stort, men inte heller ett schabrak jag skulle tacka nej till iallafall.

3. Eskadron snygga och sportiga schabrak, tycker dock dom är för tjocka och lite väl dyra, men annars riktigt snygga och finns i många färger.

4. Lamicell stilrena schabrak som finns de de vanligaste orginalfärgerna om man säger så, ser ut att ha bra passform, men inget schabrak som jag riktigt fassnat för. Snyggt är det också.

5. Schockemöhle snygga och bra passform, stilrena färger, tycker dock dom kunnat göra lite fler färger av denna modell. Bra pris, hållbara.

6. Glen Gordon snygga och bra passform även där, finns i fler och många färger vilket är ett plus, även bra pris och hållbara. Tycker schockemöhle och glengordon påminner om varanndra och är en av mina favorit schabrak.

VILKA AV DESSA ÄR ERAT FAVORTIT SCHABRAK? :D

amanda-idag

Hoppspecialen som vanligt idag, hoppas på att få hoppa någon gymnastikövning eller så eftersom vi tävlade ju i helgen, men vi får se vad det blir :)
Gia vilar idag, =)


angelina-stessdagen

Idag ska jag hem och rida Bella sen plugga lite. Sen blir det hoppspecialen. Tar med Vannis ändå. hon kommer att behöva springa av sig lite energi så det blir bra på hoppspecialen.

Känner mig jättre stressad för jag har nationella prov i matte i morgon och no prov och så måste jag hinna läsa ut en bok. Är så sjukt less på skolan just nu vill bara ha sommarlov nu...:(! Nä men det är inte länge kvar att kämpa nu så det är bara att hålla sig i skinnet och försöka sitt bästa endå.

Här kommer väldigt gammla bilder! HAHA


HAHAH ASSÅ KOLLAAA??!?!?! fyfaan :] ---^


Första gången jag red vannis---^

angelina-känner presss

Jag mår mycket bättre nu än i morse. Har bara pyttelite ont i huvet men det går nog över om jag går och lägger mig nu. Ska troligtvis till skolan i morgon. Får se om jag ska på hoppspecialen. Känn lite små dummt om dom har vilat 2 dagar.. isf om det blir att jag tar med nån blir det Vannis.

Nu ska jag bara tvär duscha och sen sova. Ni kanske får bilder sen tävlingen nån annan dag i veckan. Har nationella prov i matte iveckan så det kommer ta mig lite tid att plugga..;)

Världens bästa ponny(L)

amanda-klättring

Medans mamma hjälpte mig och gjorde stallet så red jag Gia, vi for ut en sväng och red fram lite på en äng och sedan klättrade vi i backen, och hon var riktigt taggad idag! Skrittade först upp för den ca 4 gånger, sedan galopperade jag upp för den, och sen ville hon galoppera varje gång, stod på stället och trippade osv, sötponnyn^^
Pikkan fick vila, kom på att jag måste plugga matte eftersom vi har nationella prov på torsdag. Men som sakt gör det inget, hon förtjänar två stycken vilodagar nu efter tävlingen :)


Har inga nya bilder och inte heller något att skriva om, är det något speciellt ni tycker jag ska skriva om så kan ni kommentera det :D

amanda-programridning*film*

Nu kommer filmerna från i helgen då det var programridning, red ju lc:1 med Gia och lb:1 med Pikkan, har inte lagt ut hela filmen då det blir så drygt att kolla på, så jag delade upp den och tog bara vissa snuttar, och vissa grejjer fick jag ju rida om och träna extra på, så jag klippte ihop lite bitar bara :')


amanda-idag

Skolan som vanligt idag, sen åkte jag och klippte mig + färgat håret och ska strax ut till stallet och rida.
Ska ut på Gia nu, och blir troligtvis klättring i backen idag, lite fler gånger idag än sist hade jag tänkt, så hon får jobba ordentligt :)
Pikkan tror jag ska vila idag igen, så får hon två vilodagar dagar nu efter tävlingen. Men vi får se, kanske far ut och rider henne en sväng också, vi får se.

Någon dag i veckan ska jag även in till ridhuset och hoppa Gia, blir troligtvis torsdag eller fredag, sen på söndag ska jag tävla dressyr på Pikkan på kdrf!

angelina-jag är...

... Fortfarande sjuk. Mår betydligt bättre idag. Har inte speciellt ont i magen. Men jag är fortfarande svag och har ont i huvet. Det snurrar helatiden. Skit jobbit äre :O! Ska försöka få i mig nått snart. Även om jag inte känner för det.
Igår gjorde Mamma allt i stallet. Tack gud att man har en mamma som kan hjälpa till.

Imorgon tror jag faktiskt att jag kommer vara frisk. Skulle iaf önska de.

Och är orolig för idag. Jag kan ju fortfarande inte rida. Och mina ponnysar ska ju tävla på lördag... Och då måste dom ridas. Men ska fråga Olivia om hon iaf kan rida en av dom idag. Sen ksk mamma kan longera eller töm köra den andra. Får hoppas de annars så får dom vila idag också:(!






Mina 2 favoriter ;*

amanda-vilodag

Hade tänkt rida efter skolan, men blev inte då det haglade och var jättekallt.. Hade tänkt hoppa Gia på banan, men då fick hon vila, och Pikkan skulle vila idag. Men får hoppas på bättre väder imorgon :)
Hade slängt ihop en film från programridningen på Gia och Pikkan, men det verkar inte vilja komma upp på youtube, men kan förhoppningsvis hinna fixa den imorgon =)


angelina-magsjuka

Ni kan inte fattar hur glad jag är över gårdagen! Är verkligen solt över båda mina ponnysar.

Igår kväll mådde jag jätte dåligt. Jag todde jag hade fått migrän eller nått så jag gick och la mig. Men halv 1 på natten spydde jag... Så jag har spytt typ 6-7 ggr i natt. Och i morse engång.. Allt jag stoppar i mig kommer upp igen.. Mår verkligen jättedåligt. Jag har inte varit såhär sjuk på 7 år. Jag är jävligt svag och orkar knappt sätta mig upp. Tur att man har underbara föräldrar!

Har också vägt mig och har redan gått ner 1 kilo.. Känns bra ;) men endå förjävligt. Det värsta av allt är att jag är så sjukt yr helatiden. Kan knappt vrida huvet. Jag kan ju lova att skolan är mycket bättre än det här!

Hahah just nu sitter jag och tycker lite synd om mig själv ;) Nu orkar jag inte skriva mer. Blir iaf ingen skola i morgon heller.. Men nu ska jag sova en stund.

Godnatt!

amanda-bildbomb från tävlingen

Nu kommer en liten bildbomb från träningstävlingen i Skellefteå igår :)
foto: Tove




foto:Maja


ÄR DET NÅGON ANNAN SOM FOTAT MIG, så kommentera här!


norrlandsryttare-Bobby

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″


amanda-gia

Har varit ute med Gia en sväng ikväll, vi for ut barbacka :)
Vi for över några ängar där det var bra underlag, sen klättrade vi några gånger i backen så hon fick jobba lite med bakbenen och ryggen extra mycket, sen galopperade vi upp för en backe, och hon blev galen, ville bara springa fort och hon tyckte det var jättekul, lillponnyn :')
arkivbild, tog nya på henne idag innan ridpasset men hittar inte usb-grejjen så kan inte lägga upp dem nu..

angelina-tävlingen

Gick.. ASBRA!!!

Bella 70cm(LD-5): Framhoppningen var hon väldigt spänd och ville inte som jag rikrigt väldigt stak och pigg.

Inne på banan var hon as lugn! Hon Bara hoppade och bytte galoppen precis som man ska :D! Hon var verkligen superduktig. Hon kollade lite och dykte lite ibland men det bryr jag mig inte om. Hon hoppade fint och vi hade bra kontakt med vanann. Klassen i helhet var superbra!

Bella 80cm(LD): Fram hoppningen var hon ganska trött. Men hoppade fram kanske 2 ggr på räcket och 1 på oxern. Sen så travade jag och lite så.

På banan var hon lite trögare och lite tröttare. Sen hade dom ändra ett hinder som hade en sak under sig. den var jätte läkslig tyckte hon tydligen. Så hon stannade på den 1 gång. Sen fick vi oss igenom hela banan. Så 4 fel i 80. Men hon var ända duktig resten. Hon rev då iaf inte :D! I helhet så var klassen också bra :D! Synd bara att hon stoppade!

Vanillin 90cm(LB): Hon var hemsk på framridningen. Travade bara på utan att lyssan försökte med över gångar men inget hjälpte. På framhoppningen var det likadant. Hon bara sprang som en tog mot hindrernba och snörde sig åt alla håll och kanter. Fruktansvärd framhoppning....

På banan så kändes hon över pigg. Hon lyssnade inte alls på mina hjälper utan sjet fullständigt i mig. Hon var sjukt stak vissa stundes också. Vi tannade på 4an 1 gång men sen hoppade hon resten. I slutet på banan var hon faktiskt superfin!! Klassen i helhet var väll okej ;)!

Vanillin 100cm(LA): Frammhoppningen gick vi om kull på ett räcke.. Hon hoppade av jätte konstig och for rakt in i hindret. Sen så gled vi as lång på baken. Sen ramlade jag av. FÖRSTA GÅNGEN I HELA MITT LIV PÅ HENNE :O! har haft henne 2 år ;) Men iaf så blev jag as rädd och trodde att vi skulle dö. Men jag satte mig upp och vi kollade att hon inte var skadad eller halt och hon såg helt normal ut. peuw...

Väl inne på banan var både hon och jag fantastiska! Jag följde med bra på varje språng och hon hoppade ALLT! på 3an så petade vi ner en bom:(! synd för hon var så jäklarns fin! Hon hoppade allt med bjudning och ja ni kan inte fatta hur amazing hon var! Det är sådär jag verkligen vill ha henne! Klassen i helhet var verkligen otroligt bra!

Vi vann LA'n

Filmer :D!

Vanillin LA


Bella LD-5/LD

amanda-träningtävling

Är tyvärr inte så nöjd med dagen, eller ja sådär!
Framridning Pedro:
Han inte rida fram så länge då jag skulle hinna gå banan osv, men han känndes fin, lite tjollrig och låssades vara rädd för småsaker och sånt men det släppte efter ett tag, han hoppade riktigt bra iallafall. :)
Banan:
Han var jätteglad och tyckte det var jättekul som var det viktigaste! Vi fick några roliga spång och avstånd, men vi kom igenom grunden felfritt iallafall, på omhoppningen råkade jag svänga för snävt så vi kom typ in på hinderstödet och då skuttade han utanför, och sista hindret fick han med sig en bom men annars var han så duktig så, han hoppar ju inte alls ofta, typ max 1 gång i månaden!:D

 

Framridning Pikkan, 80 cm:
Började med att hon försökte kasta av mig, började bocka, stegra osv men jag satt kvar och då gav hon sig. Hon känndes välfigt pigg och lite stark, men på framhoppningen känndes det bättre iallafall.
Banan:
Vi fick aldrig riktigt till någon jämn galopp utan det blev lite stötigt och hon hoppade stort ibland och ja, känndes inte så jättebra men vi blev iallafall felfria, och jag tävlade ju utom tävlan, alltså endast grunomgången :)

 

Framridning Pikkan, 90 cm:
Hon känndes betydligt mer avslappnad och sammarbetsvillig, och hon hoppade verkligen jättebra! Dom på framhoppningen kom till och med fram till mig och sa att dom tyckte hon hoppade jättefint osv, :) Det känndes iallafall jättebra!
Banan:
Nej det gick inte bra alls, hon stod emot väldigt mycket genom hela banan men hon hoppade endå, men stort igen och så, men hon hoppade fram till sista hindret då hon surade ihop.. Hon började studsa mot hindret och sprang utanför, och även nästa gång jag red mot det. Sen red jag mot det en sista gång, och hon tänkte hoppa utanför igen men då tryckte jag till så hon tänkte hoppa men blev ett stillastående hopp så hon typ krashade in i hindret.. Så hoppade första hindret igen sen gick vi ut.. Surt när sånt händer, speciellt då hon inte brukar göra så..



Ah, som ni kanske märker är jag inte alls skärskilt nöjd, inte med Pikkan iallafall, hoppas det går bättre nästa gång!

 


amanda-snart

Snart tävling då, hoppads på att det ska gå bra idag :D
Dock känner jag mig väldigt trött sen igår, men piggnar nog upp lite då jag träffar vännerna där.
Kommer alltså inte uppdatera något under dagen, men kan skriva hur det gått så fort jag kommer hem, kanske kan blogga från mobilen om den hittar någon internetuppkoppling också! :')
Önska mig lycka till? =D

RSS 2.0