amanada-valborg

Valborg idag/ikväll, ska själv fara till Angelina som fyller år, grattis till hon =D Sen kommer jag vara med henne och några andra vänner, blir nog super :)
Vad ska ni själva hitta på ikväll?

Får hoppas jag inte är allt för trött imorgon eftersom jag ska tävla på skellefteå ridklubb med Pikkan och Pedro, det är bara en träningstävling så jag tar det som sakt bara som en träningsgrej. Gia ska få vara hemma, men henne ska jag troligtvis tävla den 28 maj i sandgärdan.
Åter till imorgon, ska ju tävla Pedro, syrrans ponny i 6O cm, bara för han ska få komma ut och ha skoj och visa upp sig som han älskar, känner själv att jag kommer sitta med ett leende på läpparna hela banan och bara försöka hänga med och hoppas att han lyfter benen, :D
Sen ska jag hoppa Pikkan 8O cm och 9O cm. Men vi tar klass för klass, så börjar som sakt med 8O cm och så hoppar jag den så får vi se hur hon känns och då får vi se om jag hoppar 9O också, även beroende på hur underlaget verkar:)


Pedro får stå för bilden idag =D

amanda-outfit

Schabrak: JW     Luva: GlenGordon     Skydd: JW      Boots: Professional choice
Hjälm: GPA   Stigbyglar: JIN     Tröjja: Kingsland     Ridbyxor: JW     Pannband: Swarovski

amanda-programridningen

Var framme på ridhuset halv 9 och började direkt rida fram Gia, blev lite kortare framridning än vad jag hade hoppats eftersom hon som var före mig hade strykig sig. Men hon känndes iallafall fin, lite stark ibland men annars ingen speciellt förutom högersidan där hon fuskar och skjuter in bogen.. Men annars hade hon riktigt fin takt och känndes stabil.
Inne på själva banan blev hon lite spänd ibland och fick inte riktigt till ställningarna där heller, och halten blev inte alls bra, hon ville inte stå still utan direkt jag lättade lite i handen vill hon gå, så där fick vi bara en 2:a, annars fick vi 7:or på flera ställen :) Jag är iallafall jättenöjd med Gia med tanke på att det här är första gången vi rider igenom ett program och blir bedömda!

Sen red jag fram Pikkan och hon var verkligen superfin, jättelätt i handen och bra takt och tempo ända från början! Det är oftast då hon brukar bli lite stark och springig men inte idag, så eftersom hon var så fin red jag inte fram skärskilt länge. :)
Inne på banan blev hon spänd, och därmed gick hon inte heller riktigt fram så bra. Men endå så är jag jättenöjd med henne, och vi fick också flera 7:or. Hon ville inte riktigt ställa vänster på serpentinerna, men fick rida om det i slutet och då gick det mycket bättre. Eva sa dessutom att Pikkan verkligen är en jättefin ponny för att bara vara 5 år, så det var väldigt kul att höra!

Dom räknade inte ut procenten, men jag ska nog göra det själv så kan jag skriva sen vad jag skulle fått för procent. Red alltså LC:1 med Gia och LB:1 med Pikkan.

Angelina- grattis till mig!

Idag fyller jag ju som sagt år. Jag fyller 16 år. Jag fick ju mina ridstövlar i förväg så det är det jag har fått:D!

Igår så var Vanillin superfin! Tog henne till ridhuset och red på utebanan. Körde igenom henne ordentligt. Hon kännes så hilma fin! Jag gjorde alla lösgörande jag kunde komma på just då. Serpentiner, skänkelvikning, ställa ut och in i volter. Mycket övergångar också. Mer som lydnad. Lite framdels vändningar också. Sen körde jag igenom LA:1 en gång bara för skojs skull. Och hon var superfin då med!

Idag ska båda mina ponnysar vila. Mina vänner kommer komma ikv. Och vi ska ha det så roligt!:D
bilder kanske kommer senare idag om jag får tid till det. Sen måste jag ju packa tävlings grejer också.

Ha en bra dag för de kommer jag ha!

amanda-dressyr

Åkte ju in till ridhuset ikväll för lite dressyrträning med Pikkan. I början gick allt skit, hon var springig, stark och ville inte alls jobba, men efter ett tag, kanske 15 minuter blev hon verkligen superfin! Red igenom LB:1 och vissa ställen blev det lite missar osv, men hon var så fin, frammåt och lätt i handen och ja, gick som en klocka.
Sen passade jag på att träna lite förvänd galopp, i början bytte hon mycket fram och tillbaka, men efter några gånger förstod hon nog vad jag ville att hon skulle göra, så då höll hon förvänd galopp och var så duktig så, lilltjejjen♥
Sen duschade jag henne och var med Ebba, Olivia och Nellie i stallet när dom höll på och pysslade med ponnyerna dom ska tävla på Söndag :)
Fick tyvärr inga bilder idag, men tog själv en bild på henne efter ridpasset i gästboxarna på stallet :)

Nu ska jag först duscha sedan gå ner i köket och äta rostat med oboy, så gott och speciellt nu när jag är så hungrig. Sen ska jag sova eftersom imorgon ska jag vara på ridhuset halv 9 med båda ponnysarna och då blir det programridning som jag skrivit tidigare :)

angelina-bella

Bella var fin idag. Men jag gjorde inget spec med henne. Olivia fotade och filmade:D!
När jag skulle hoppa upp på Bella så vägrade hon stå stilla... Så hon trapmade rakt på mina nya ridstövlar... Så nu har dom ett hål typ:(... i lädret då... usch så ledsen jag belv.

Nya tränset och ridbyxorna har kommit! Bella fick testa det nya tränset:)! Hon passade superfint i det :)!


amanda-gia

Red ut med Adelina och Pedro idag, hade själv Gia och vi var ute i ca 5O-6O minuter ungifär. Vägarna är ju inte så jättbra nu för tiden men skritta och trava gick bra, kunde även ta lite galopp på ett ställe. Gia skötte sig jättebra idag, blev bara lite pigg efter galoppen men lugnade ner sig igen väldigt fort :)

Ikväll ska jag troligtvis in till ridhuset med Pikkan och rida dressyr, skulle behövas då hon är full med engeri just nu. Sen imorgon har jag programridning, ska rida LC:1 med Gia (som inte blev av förra helgen) så gör jag det imorgon istället, sen ska jag rida LB:1 med Pikkan eftersom jag ska tävla det med henne den 8 Maj. Har just kollat igenom programet, kunde det inte tidigare men känner mig ganska säker på det nu, så ska nog rida det nu ikväll.
Vem vet, kanske blir det lite bilder eller någon film om jag har tur :D



Gia har dessutom börjat få fram sin sommarpäls nu, glaaad! =D
Här på bilden åvan är ju huvudet jättelurvigt:$

angelina-dressyr

Jag ska nog rida dressyr på båda idag. Säkert båda på kusmarksbanan. Olivia skulle typ följa mig hem efter skolan och fota mig när jag rider. Hade tänkt rida en rejäl lörgörande på båda! Det behövs verkligen för båda! Så dom är mjuka och fina till på söndag. Sen ska jag nog köra hårt med båda idag. Tror att båd afår vila imorgon för jag fyller ju 16 i morgon ;)! Och på sin födelsedag vill man ju lixom träffa släkten och vänner :)!

Men nu ska jag fara till skolan. Vi har bad på badhuset idag... Tråkigt.. Det är mycket roligare att bada ute!:D

amanda-hoppningen

Hoppningen med Gia gick kanon! :D
Red fram ute lite för att få lite variation sen gick jag ner på banan och tränade lite övergångar mellan galopp och trav, sen började jag med hoppningen. Hade först en travbom och sedan två studs, tränade på att få en lugn trav mot hinderna och lugnt över och efter hinderna ta några galoppsprång och sedan bryta av till halt. Och hon lyssnade verkligen superbra och hoppade kanon och var verkligen lugn! Så nöjd över henne :')

Sen sprang Pikkan runt i hagen och var tokig, så tänkte jag skulle longera henne. Gick inte alls bra, orkar inte skriva om det här, blir bara så besviken på henne då hon gör som hon gjorde :(

angelina-skodda hästar

For ut på Vanillin dirket efterskolan. Fixade till min brösta så nu akn hon ha den igen :D! Dern var förstor när jag köpte den men med en sax och lite länder kan man hitta på mycket ;). Red inte hårt utan bara en vanlig ute ritt.

Sen red jag Bella efter att jag hade ätit. Hon for jag till ridbanan med  och gjorde så hon bytte galoppen över en upp höjd bom. Hon var iaf super duktig! Hon lyssnade as bra på mina hjälper och halvhalter. Sen gjorde hon grymma galopp fattningar!! Hur duktig tjej som helst!

Nu komme Kjell och skodde dom idag ist för i morgon. Så nu är dom ny skodda inför tävlingen på söndag:D! Känns sjukt skönt!

Red i mina stövlar första gången igår ju. hahah.. Jag hade as ont i fötterna sen;) Så jag red i dom idag med. Och nu börjar dom passa mycket bättre. Dom är jätte sköna i vaden för man kan ställa in dom på snurr grejen ;)!
Men foten blir nog bättre snart.
Har fortfarande inte fått bilderna men det kommer nån annan dag så det får bli en söt bild på Bella ist!


suris som inte gillar att vara glad på bild :(!

amanda-nu gymnastikhoppning

Nu ska jag ut och bygga fram några studs och sen ska jag och Gia ner och hoppa lite :D
Kan gissa på en taggad och glad ponny som inte hoppat på över två veckor!

amanda-efter skolan

Efter skolan så ska jag troligtvis in till stan en sväng, efter det ikväll så ska jag rida Gia och ska kanske in till ridhuset och ta fram några hinder och ha lite gymnastik-markarbete med henne. Pikkan vilar idag :)


angelina-dagen

Idag så är det hyfsat bra vänder det är lite moln ibalnd och sol ibland. Men det kanske blir bättre underdagen.
Jag hade tänkt få med mig Olivia hem efter skolan idag och rida ut på båda smatidigt engång. Det var typ jättelängesen hon red med mich och att mina ponnyer fick gå med varandra. Bella tycker det är mycket roligare när man är två! För Vanillin spelar det ingen roll.

Förseten så var det en superbra övning igår när vi hoppade. Amanda har skrivit längre ner hur vi gjorde.
Hoppas jag kan få nå bilder/filmer från igår. Av Mye och Olivia :D.

Nu ska jag snart gå ut till bussen. Jag hoppas ni får en superbra dag allihopa!


angelina-hoppspec

Bella var jätte duktig idag. Hon hoppade superfint och lyssnade ändå hyfast på mig. Imorgon ska hon ut på en promenix. Vannis red jag direkt efter skolan brönet och hon var också snäll idag.
Nu är det ju skolan igen och då kan ni tyvär inte förvänta er så jättabra uppdatering. Men nu ska jag sova!
Bilder/filmer kommer i morgon.

amanda-dagens hoppträning

Hoppspecialen ikväll, och vi hoppade lite lydnad kanske man kan kalla det. Vi hade travbommar och tre små skutt så mellan bommarna och hinderna kunde man lägga en volt tex, jättebra lydnadsövning och kontroll och även att kunna rakställa snabbt igen, jättebra övning för Pikkan som jag kännde behövdes! :)


angelina-så här kommer ...

..min dag troligen att se ut. Kommer hem vid halv 4. Far ut på en snabb sväng runt stora brönet med Vanillin. Efter de fixa stallet (mocka, göra hö, kraft, sopa, spåna). Sen ska jag in och äta middag. Sen ska jag gå ut direkt igen och göra Bella klar för hoppspecialen. Kl 6 ska jag vara på ridshuset. Bygga fram banan. Sen halv 7 börjar vi. Sen slutar vi halv 8 och då ska jag hem natta ponnierna, ducha och vara med Emil :D! Hahah där har ni min dag. Och den är FULL bokad...
Hur ser /såg eran dag ut?:D

angelina-stressssss

Asså nu har jag sterassat 2 dagar i rad och i morgon blir det också stessigt för det är alltid det på onsdagar! Omg så jobbig vecka kommer fortsätta vara känner jag...
Igår så red jag Bella på kusbanan och tränade galopp om byten över en upp höjd bom. Låg på det lägsta man kunde med klossarna och det var typ 20cm. Hon gjorde perfecka byten och jag är super nöjd över henne:D

Och i går så gick mina ridstövlar sönder :'( mina pioneer dog :(! Så idag for vi i panik till royal och köpte nya :D
köpte dessa:D! Guarnieri det är  den första ridstöveln från Veredus. Super snygga och sköna :D

JAG ÄLSKAR DOM!!!!♥

Idag så red jag ut på vannis vid kl 7 för då kom vi hem från stan så vi var där typ heladagen åt middag, handlade mat och ja allt som man brukar göra i början av veckan.
Iaf så for jag in till lusmarks banan då med och bara små dressyrade lite skrittade för det mesta men galopperade ingeting. Hon gick ju så hårt i går på Ida kursen.

Så jag var hemma där vid 8 igen och då var det så sent att börja rida Bella så hon fick stå idag. Hon tappade en sko i går på vänster bak. Så idag drog vi lös den andra skon med bak. Vill ju inte hon ska bli sne på något sätt som Vanillin var...(hon var halt för 1 årsen nu typ)

Imorgon blir det som sagt den ''stressiga dagen''. Får verkligen hoppas att Bella inte blir öm nu av att vi tog bort skorna bak. Men hovslagaren kommer på fredag så hon får skor innan tävlingen iaf!
Hoppas hoppas hoppas nu att hon inte blir ömm :'(!

Bilder från Ida kusen fotat av: Olivia Arvidsson Löfbom :D






asså min häst pluppar jämt med läppen ;(!






sur ponny :] men superfin ponny :D!

amanda-longering

Först av allt måste jag tala om att ni har varit helt grymma att kommentera de senaste dagarna, fortsätt så! Blir så mycket roligare att blogga då man får så många snälla och bra kommentarer! =D

Jag kännde mig för trött för att rida idag, men jag ville endå att Gia skulle få motion så jag satt på henne longeringsgjorden och longerade lite på ridbanan. Det gick faktiskt jättebra, började longera utan inspänningarna, och hon jobbade riktigt bra i en låg och rund form och ryggen jobbade bra osv, satt sedan dit inspänningarna och hon blev genast mera spänd, så tog bort dom igen och fortsatte utan, och känndes skönt att se att hon jobbade betydligt bättre utan dom:)

Programridningen i helgen blev ju inte av eftersom jag blev sjuk, men vi ska istället vara med på programridningen på lördag och då ska jag rida LC:1 med Gia och LB:1 med Pikkan :)

amanda*film*

Jag är hemma idag från skolan, har inte magsjuka längre men har istället lite feber, och bäst är det kanske att vara hemma en dag extra. Är fortfarande trött osv.
Men har klippt ihop en liten film från i fredags då vi hoppade, några skutt på Pedro och några på Pikkan.


amanda-sommarbilderna

Nu kommer dom lovade sommarbilderna på mig & Gia från i sommras!







Vilken av alla bilder gillade ni bäst? :)

amanda-problem med duscha?

Tänkte skriva ett inlägg om hur jag lärde Gia bli duschad med vattenslang. (har fått önskemål om det)
När jag fick Gia ville hon inte alls bli duschad, eller med hink och svamp var det inga som helst problem utan det var med vattenslangen det var problem. Så det var alltså inte vattnet hon var rädd för eftersom det gick med svamp och även så gick hon att bada med i en sjö, så nej vattnet var inga problem utan det var slangen och ljudet som var hennes största problem.
Så vi höll alltid till i en vattenspilta, (på ett säkert ställe) och till en början så svampade jag henne där inne med vatten, och efteråt varje gång tränade jag med att bara ha slangen runt om henne, alltså inte vattnet på utan bara slangen. Och den tyckte hon ju såklart var jättehemsk från början men det var bara för henne att vänja sig att den faktiskt inte är farlig, och jag mesade inte med den runt om henne om ni fattar vad jag menar utan jag tog slangen och la mot henne och höll den där tills hon stod helt lugnt och still, då tog jag bort den. Sen fick jag tillslut dra slangen över hela henne utan att hon var rädd.
Sedan tog vi nästa steg, att jag bara fortsatte som jag tidigare gjort, höll slangen mot henne och sedan bad jag någon sakta he på lite vatten, inte mycket men bara så att det kom lite ur slangen och så att det lät lite. Till en början tyckte hon även det var hemskt osv, men vänjde sig betydligt fortare! Sedan fick man he på lite mera vatten eftersom, tillslut hade jag ett bra och valigt tryck i slangen.
Sen har vi hållit på och tränat och tränat, och nu kan man säga att hon inte alls är rädd länge, nu går hon att duscha hela henne med slangen, ända upp till huvudet. Hon är så duktig min lilla flicka ♥

Men det jag tänkte på var att inte stressa fram det eftersom det kommer med tiden, Gia var en ponny som behövde sin tid med det och nu accepterar hon det helt och inser att det inte är farligt och att hon dessutom litar på mig. Så med tiden löser sig de flesta problemen.
Detta är då hur jag gjorde, och jag kan inte säga om det är rätt eller fel, eftersom alla hästar fungerar olika, men detta var det som fungerade bäst för oss!

amanda-kort dressyrpass

Har ridit Pikkan ett kort dressyrpass nere på ridbanan. (ena halvan av banan går rätt så bra att rida på nu, väntar bara på att andra halvan också ska torka lite bättre)
Iallafall så red jag i 3O minuter, sen var jag helt död, orkar imprincip ingenting just nu, men det blir väll bättre om någon dag. I början var hon springig och stark men i slutet så var hon jättefin verkligen ♥ Jobbade på bra och lyssnade på det jag bad henne om, red mycket volter och övergångar mellan skritt och trav, sedan gav jag mig då hon var som finast.

Vi får se ifall jag orkar longera Gia lite sen också, skulle vara bra att hon också fick komma ut och röra på sig lite grann, och imorgon börjar ju skolan om så vi får väll se om jag stannar hemma en dag till eller om jag far, vi får väll se om jag kanske är lite piggare imorgon endå.


angelina-idakursen

Idag for jag på Ida kurs med Vanillin. I början var hon väldigt spänd men fick henne att slappna av genom att ställa henne ännumer innåt. Sen så gjorde jag lösgörande på henne Ida sa precis hur jag skulle göra. Sen gjorde vi lite skänkel vikningar och öppnor. Vannis var finast i mitten av passet sen blev hon typo jättestark!! Hon brukar aldrig bli sådär stak som hon belv idag. Men jag tror att hon inte riktogt orkade då och inte jag häller! Men efteråt så pratade vi lite om hur jag skulle göra och vad som är brfa och dåligt. Fick många superbra tips som jag ska tänka på när jag rider. Film kommer kanske senare!

Ska ner och äta middag nu sen ska jag fara med Bella till kusmarks ridbanan och öva en ny sak på henne ;) Det får ni veta efter jag kommer hem sen!

men håll utkik om jag lägger ut någon film/bild från dagens Ida kurs ;D!


amanda-jag ska ut

Nä nu ska jag ut och rida!! Visst jag är trött i hela kroppen och kommer nog inte rida så länge men jag känner mig bara mera trött av att sitta inne. Eller om ett tag ska jag iallafall ut, just nu håller dom nog på att äta hö men ska ut om ett tag.
På tal om hö, tänkt jag skriva lite hur mina hästar äter.
Just nu finns det ju inte alls mycket gräs för dom att äta men det är ju sommarväder endå, så vi ger våra hästar hö ungifär 5 gånger per dag, första givan får dom 1,5 och sedan får dom 1 kg ungifär var tredje timme. Sen på kvällen får dom dock lite mera, eller Gia får bara 1,5 kg eller 2 kg då också men mera behöver hon inte då hon blir som en boll om magen, så hon får ungifär 6-7 kg per dag. Men på vintern får hon mera.
Pikkan får typ 4 kg på kvällen då hon ska hålla sig sysselsatt under natten eftersom hon börjar äta upp stallet annars, haha ;) Sen kan hon ibland få lite mera ute också på dagarna, så hon får ungifär 9-10 kg per dag i detta väder, ifall de är kallare får hon mer.
Hur mycket äter era hästar och är dom ponny eller häst? :)

amanda-bättre

Mår betydligt bättre idag, så ska nog troligtvis ut och rida en sväng. Eller så blir det longering, vi får se :)

norrlandsryttare-ny design

Ny design på bloggen nu, (våran specialdesignare) som gjort den, som också verkar vilja vara anonym, men vad tycker ni om den, visst blev den bra? :D
(tryck f5 ifall den inte visas direkt)

angelina-programmridningen

Bella var jätte duktig med det var synd att jag inte hann rida fram så länge utan det var vädligt synd. <för annars hade det nog gått bättre! Väl inne på banan så var hon vädligt vinglig och tittig. Vi for ur banan engång för att hon vinglade så mycket xD! Imellan åt så var hon jävligt stark med :P Men i helhet så var det bra!

Belv väldigt nöjd med resultatet eftersom att vi fick 7or på endel ställen :'D
Nu kommer bilder ;)

Foto: mamma
Framridningen





inne på banan











Kanske inte dom bästa bilderna men..

Imorgon är det idakurs som gäller för Vanillin! Är sjukt taggad:D
någon som vill fota/filma?

amanda-sjuk

Så typiskt att vara sjuk, jättevarmt soligt och skulle dessutom rida programridning idag, så får man ställa in det istället och ligga hemma i soffan. Har magsjuka..
Kommer nog inte uppdatera heller idag, bara ifall jag börjar må bättre.

amanda-brunt el svart

Vad är snyggast på Pikkan, brunt eller svart läder?



Och vad är snyggast på Gia, svart eller brunt läder?


själv tycker jag brunt är riktigt snyggt men föredrar endå heldre svart, är snyggare i längden och går att matcha till vilka färger som helst och även stilrent, dock är det min åsikt :)

angelina-bilder vare här!

Nu kommer bilderna från idag då jag red mina älsklings ponnysar :]!

Vanillin♥ *2003*

















haha lite pigg ponny ;)---^






Beauty For Bell♥ *2005*













duktig flicka kan ju :D!





så nu får ni nöja er! snälla kommentarer!




angelina-lösgörande

Idag red jag först Vannis barbacka på min ridbana. Stälde henne utåt inåt och bara tog de lite lugnt. Myste på. Hon var ganska pigg i början men när hon hade sprungit av sig lite så blev det betydligt mycket bättre. Hon gick också i en mycket lägre from i slutet. red inte så länge bara kanske 25-30 minuter.

Sen red jag Bella i min dressyr sadel. Vi var också på banan. Hon var lite små lat i början men sen började vi med skänkel vikningar och det tyckte hon va jobbit så ibland så typ stack hon nästan. Fick ner hennes trav lite senare och då gick det betydigt mycket bättre än i början. I slutet gjorde hon superfina skänkelvikningar. Hon kanske inte gick i världens form men hon flyttade undan för skänkeln och det är väll det som spelar roll när dom är nybörjare!
La sen ner henne i trav.

Bilder kommer sen på både Vannis och Bella :D Så håll utkik!

amanda-till salu

Pikkan finna ute tillsalu på ett försäljningsstall i Helsingborg, dock så är hon valack och född 1999, tävlar LA dressyr och MSV A hoppning och pris på 15O OOO :-
Och NEJ hon är inte tillsalu, och ja det är hon på bilden och jag som rider men hon är inte tillsalu då det bara är några som fejkar. Alltså en fejkanons.

http://stallelite.angelfire.com/ <-- Här finns hon, längst ner på denna sida!

amanda-dagen

Gårkvällen spenderades hos nellie med massa kompisar, själv somnade jag kring typ 1, sov i kanske en halvtimme sen upp igen, och sen kom vi inte isäng för en klockan 4. Så sov rätt länge idag, kom hem kring halv 1 så då for jag direkt ut en sväng på Gia.
Och måste säga att jag red i t-shirt och var ändå för varmt nästan, just nu är det 3O grader i solen, helt sjukt! Men härligt, och man får verkligen sommarkänslor nu!
Iallafall så skrittade jag igång henne ute på en sväng runt ängarna, sedan så red jag ett dressyrpass på ridbanan, den fungerade rätt bra att rida på nu faktiskt. Gia var riktigt fin, men lite trippig och stark vissa stunder men tränade mycket på halter och övergångar. Och lite svettig ponny efteråt, men det förstår jag i denna värme!

Pikkan vet jag inte om jag ska rida idag, kanske kan vara bra för henne att vila och tänka över hur det gick igår när vi gjorde våra bamsehopp.. Vi får väll se, eller så far jag ut en sväng på henne i skogen.
Ska bort på middag nu så blir ingen bra uppdatering från mig idag, men kan försöka skriva lite ikväll, och kanske jag kan slänga upp sommarbilderna som jag lovade!


min vackra♥

angelina-betsällt

Beställde just detta ur hööks.

Nya bruna vanliga ridbyxor.                               Och ett nytt dressyr träns men lackad nosgrimma :)!

angelina-bilder

Idag ska jag rida lösgörande på Bella och Vannis. Bella ska ha program ridning i morgon. Vannis har sin vilo dag i morgon. Så ska snart gå ut och börja. Blir troligtvis bara hemma på min gård.

Bilder från igår fotade av: Michelle Wik & Nellie Wik




haha här hänger vi inte riktigt med ;)!



Så fina :D!

ANGELINA-RIDHUSET

Vannis var superfin idag. Hoppade 1 meterbana och det gick sperbra. Eller vissa hopp blev lite små roliga. Men annar så gick allt bra. Olivia filmade och massa andra fotade så det kommer bilder i morgon.
Bella fick som sagt vila. Välförkänt vilodag!

amanda-hoppträningen

Åkte ju in till ridhuset kring två och då hjälptes vi åt att bygga upp en liten bana! :)
Red ju först Pedro, och han tyckte det verkligen var jättekul, han är ju ingen superhoppare då han inte hoppat så mycket i sitt liv men grymt kul tycker han det är och han har verkligen självförtroende, men tekniken är faktiskt inget att klaga på iallafall, snyggt hoppar han!
Hoppade igenom en liten bana på 6O cm två gånger.
foto: nellie & michelle


Sen hoppade jag även Pikkan, men fy det känndes inte alls bra idag. I början hoppade hon bra, hade ett räcke, 4 galoppsprång till ett räcke till. De hoppade hon bra, men när jag skulle börja hoppa på oxern så gick det inte alls bra, hon hoppade så sjukt stort idag, hon hoppar med hela ryggen så jag får svårt att sitta kvar i sadeln, är speciellt jobbigt då jag har har fullt upp med att försöka hänga med över sprången.
När hon hoppar som hon gjorde idag är det inte alls kul, och när hon väl har börjat med att hoppa så slutar hon inte med det heller..
foto: nellie & michelle

angelina-underbart

Idag är det underbart väder ute. Så jag ska snart gå ut och fixa i stallet och kanske bortsa upp hästarna. Bella ska vila idag. Men Vannis ska jag fara och hoppa vid 2 tiden. Blir bana. Vet inte vilken bana men någon bana ;). Olivia skulle hänga med och filma. Får se om det kommer upp film här ikv. Kollade nyss till hästarna och båda hade rullat sig... Som vanligt då! Men det är så med våren. Leriga och stoga brunstiga ston. Men det gillas endå;).

Eftersom att jag har en filmare så behöver jag bara en fotograf idag:D hör av er!!:D


amanda-stugan

Ska iväg till stugan en sväng nu, sen blir det hoppträning i eftermiddag på ridhuset, ska troligtvis både hoppa Pikkan och Pedro.
Gia ska nog vila idag, eller så far jag bara ut i skogen en sväng. Iallafall så imorgon ska jag antingen åka in till ridhuset med henne och hoppa gymnastikhoppning osv, och på söndag ska vi rida programridning på ridhuset :)

amanda-sommarbilder

Finns de nån som skulle vara sugen på se flera sommarbilder från sommaren 2010?


amanda-imorgon

Har inte så mycket att berätta om idag igentligen, red ju lite med olika sadlar när sadelprovaren kom, men annars har jag inte ridit. Men lite fick dom röra på sig iaf.
Sen imorgon ska jag troligtvis (ifall jag hinner) åka in till ridhuset och fota när Elin hoppar med Zemme, sen ska jag nog dit själv på aftonen kring två tror jag och hoppa bana med Angelina och Julia.
tuffing!

ANGELINA-TAGGAD

imorgon blir det att faa och hoppa bana på ridhuset. Ska hoppa bana me Vanillin. Blir vell typ 100 meter bana iaf. Vill ju känna lite på henne innan tävlingen 1 maj. Hoppas verkligen att det är våran tävling nu! Jag vann 1 maj förra året i 80cm ;)!
Bella ska få vila i morgon. Hon ska bara göra lösgörande på lördag och på söndag är det program ridning. Hon kommer va så fin :'D tror ja iaf... :]

Tagga i morgon nu :D!

angelina-vår

Asså shit så underbart med vår. Allt gräs är framme och blommorna börjar äntligen blomma! Hur härligt som helst! Men det bästa är endå att det är + grader varje dag nu!

For ut på en vanlig sväng med Vannis bara. Hon var superfin. och jävlar vilken galopp hon hade emellan åt. Tränade lite galopp fattningar efter stora brönet. Var ute i kanske 50min. For även och kolla till ridbanorna. Dom har börjat torka bra. Men jag skulle nog inte vilja rida där förän nästa vecka. eller om det är jätte mycket sol i morgon kanske dom börjar vara redo om bara några dagar.

Med Bella for jag ut först efter brännan vägen. Sen skrittade jag sjövägen hem. Det är den svängen jag nästan alltid rider på sommaren. Den har smält ffram med den är sjukt lerig. Så jag väntar nog 2 veckor innan jag vågar mig dit igen. Den är hemkst lerig och blöt. Men bella gick bara på snällt som vanligt.
Varje gång jag tar in Bella frpn hagen så har hon alltid rullat sig i den västa gytjan man kan tänka sig... Asså ibland blir jag bara sur.. Men hon är bra på andra sätt ändå!

Bilder på min lilla syster och min shettis Hamilton:) (i tisdags)




(första gången hon galopperar på honom!)






angelina-film

Här kommer filmen från igår. vet att jag skumpar... Men hon är skupig ute. Hon blir så stog i steget ute :)

amanda-sadelprovningen

Haha är helt vimsig efter alla olika sadlar och modeller som vi provat på ponnyerna idag, nä men jag har faktiskt koll ;)

Vi började med Pikkan, och efter många sadlar så som tur är så kan jag behålla min Globus Clic dressyrsadel som låg bra på henne, men min pessoa hoppsadel ska bytas ut eftersom den var för trång, men istället hittade vi en santa cruz celine 17'' x-vid som passade bra. Den var lite för vid men då ska vi lägga under en padd så blir den nog bra, så kan hon också bygga lite mer muskler eftersom hon är så ung fortfarande.

Sen Gia, pessoa hoppsadeln passade henne inte, den var för trång för henne och ingen sadel satt typ bra, Pia sa att gia är en typisk ponny som är svår att hitta sadlar åt, hon har hög rumpa, låg manke och små boglad och är även lite rund om magen så vi ska prova ha någon gelpadd eller svanskappa på henne.
Men santa cruz celine hoppsadeln låg bäst på henne, den låg bra men gled fram något men med en svanskappa eller en gelpadd skulle den sitta perfect.
Hon kunde också ha Pedros dressyrsadel som är en hubertus, det känndes skönt!:)

Så nu blir det att rida med dessa sadlar ett tag och se hur det känns, sen blir det att behålla globus dressyrsadeln och troligtvis köpa santa cruz hoppsadeln!

angelina-igår

For jag till ridhuset och Bella var så himla fin. Lite små jobbig ibland med annars funkade hon superbra. Gjorde lite över gångar från skritt till trav och volter och serpentiner. Hon jobba riktigt bra mot slutet. Då la jag ner henne på volten. Hon tyckte det var så skönt :]!
Sen direkt efter det så for jag ut på en vanligt sväng med Vanillin. Hon va snäll. Men blev rädd för trafiken... som Vanligt då!

Kommer nog snart fara och hoppa med Vanillin igen.. Vet att det blir ganska mycket hoppning men jag hade tänkt hinna hoppa 1 meter bana innan 1 maj. Så blir kanske i morgon eller nån dag i helgen. Hoppade ju inte så mycket sist och mer gymastik hoppning. Sen så ska dom skos nästa fredag. Känns så jävla skönt för dom behöver verkligen klippa ''naglanra'' haha nä men dom har så långa hovar nu.. Eller långa och långa. Dom behöver bara verkas ner lite.

Ska snart fara ut på en sväng. Får se vad jag ska hitta på med dom idag!

Bilder från i Tidags.













hihi film kommer kanske sen från igår när jag var på ridhuset :)

amanda-sadlar

Snart ska jag gå ut i stallet och borsta upp båda ponnyerna, sen ska jag packa bilen full med sadlar, haha eller det är 7 stycken som ska med och sen åker vi till ridhuset dit en sadelprovare kommer så får vi se vad hon säger :')


amanda-bilder

Här kommer bilderna från idag! :')


amanda-dressyr

Har varit inne på ridhuset med Gia, hade egentligen tänkt ha lite hoppning, men det blåste lite och Gia tycker inte om när det blåser, sen så kännde jag för att rida lite dressyr. Så blev dressyrträning och det gick väll sådär, hon var ganska stum i munnen, sen sköt hon in högerbogen, så fick tänka mycket på det, vissa stunder gick hon väll lite bättre men kunde ha gått betydligt bättre än vad det gjorde, men hon är iallafall söt finponnyn :')
Tränade mest volter för att jobba med bogarna, sen red jag även vissa delar ur LC;1.

Här ser hon ju ut som en dressyrponny ju?:$
Olivia var snäll och fotade oss, skulle ni vilja se fler bilder från idag,? Isåfall får ni lov att kommentera,  5-10 kommentarer vill jag ha, annars får ni nöja er med bara denna bild ;)

angelina-bellabus

Ska troligtvis till ridhuset med Bella och rida igen om LC:1 för vi ska ha program ridning på söndag. DÅ ska jag passa på att vara med med lillskruttan! Så hoin får känna lite på dressyren med. Nu har jag anmält mig till 1maj träningstävlingen. Bella ska hoppa 70-80cm Och Vanillin 90-100 :)

Jag tror det kommer gå superbra men jag kommer vara död efter.. Ska rida 4 klassen sammanlagt. Nu är det bara å rida Angelina!!! Haha men jag måste nog lägga mig tidigt dagen före även om det är min födelsedag. jag fyller år 30 april och dagen efter är det tävling ;)!

Åh jag fåpr typ ångest att jag fyller år... Vill inte bli 18.. Vill tävla ponny i hela mitt liv.. Men 3 år är ändå mycket för man får ju tävla ponny hela året man är 18 med ;)!

Idag ska jag nog bara rida ut en sväng med Vannis. eller intervall. Vi får se. Men först ska jag väcka mamma.. Vi har varit i piteå äventyrsbad idag så vi är helt slut hela familjen.


amanda-stan

Sovde länge imose, sen när jag vankade klädde jag bara om fixade mig osv sen åkte jag in till stan, därför har jag inte hunnit uppdatera något.
Om ett tag, eller senare,vet inte riktigt när men då ska jag iallafall in till ridhuset och rida, men vet inte med vilken ponny ännu. Skulle behöva hoppa båda egentligen, men isåfall kommer det blir gymnastikhoppning/markarbete typ, studs, kavaletti osv, kanske nått litet hinder också :')


norrlandsryttare-redigerade filmer

Det är flera som undrar vars vi redigerar våra filmer, och endel vill vi ska svara på bloggar, endel vill vi ska skriva mejl men eftersom det är flera som undrar så skriver vi det här istället, vi båda redigerar filmer i Windows Movie Maker!

angelina-film


amanda-gia

Pikkan vilar ju idag, så hon har haft en riktigt slappardag som ni såg på någon bild tidigare ;)
Men gia har jag varit ute med, red först lite på banan, underlaget är bättre nu men på vissa ställen är det inte så bra men red på en volt där det gick bra, och hon var jättefin, jobbade riktigt bra och var väldigt lugn. Sedan for jag ut en sväng, travade på långa tyglar för att få henne söka sig långt ner, i slutet sprang hon med huvudet i marken nästan och jättelugnt tempo, res mycket med sitsen. Sen plumsade vi i lite djupsnö genom skogen hem. :)

Har även gjort klart i stallet, men ponnysarna får vara ute ett tag till endå, så får dom komma in om ett tag.


angelina-ponnysar

Har ridigt båda min ponnysar nu. For till ridhuset med Vannis och hoppade studs och muren och ett trippelbarr. Hon var lite små surig och bytte galopper före hinder och höll på som fan. Men hon var endåfin. Men hon är fortfarande superbrunstig. Innan vi for så böjrade hon kissa för Bella.. igen... Men det är så dom är och det är bara ta det för vad hon är! Så jag gjorde det bästa av situationen och bara sket i det. Sen testade mamma att rida henne :D Hon travade och det såg ändå bra ut. Fösta gången mamma någons sin rider henne ;)!

Hammi (våran shettis) följade också med. Lisabeth (min lillasyster) Red på honom och hoppade några skutt. Hon galopperade för föstagågen på han också!

Sen så for jag ut på Bella. Olivia tog lite kort på oss så det kommer också upp snart. Vi hoppade över ett dike:') Fast det tog tid innan vi fick oss över. HAHA men hon va lite tjoligt helatiden.
Ikv kommer sadel pia och kollar sadlar på ponnysarna! hoppas.....















mer kommer sen!

amanda-några saker ni kanske inte visste

1O saker om mina ponnyer ni kanske inte visste:

· När jag köpte Gia kunde jag inte duscha henne med vattenslangen, hon fick panik. Nu går det duscha hela henne, ända upp till huvudet och hon står bara lugnt.

· Pikkans mamma heter Clio och tävlat MSV hoppning.

· Pikkans stam är Sweet Demand xx-Kingsettle Tankah - han var den allra första godkända ridponnyhingsten i Sverige och han har lämnat ett stort avtryck.

· Gia var väldigt nära på bli utdömd då hon inte ens höll att skritta på, hon blev halt av att bara skrittat i ca en vecka, så hon skulle få en sista chans av veterinärerna, då blev det bra, men det visade sig att det inte var inflamationen som var kvar utan att hon mest bara var stel i vänster has bak. Så med mycket kavaletti så gick det bort.

· Nästan alla hopptävlingar jag och Gia har varit på har vi haft oss 1 rosett hem.

· Pikkan har blivit galen kastat av mig och jag hamnat under henne och jag höll kvar tyglarna, hon började stegra och hennes framben var ca 5 cm från min mage.

· Gia har aldrig ens provat att bocka, dra sig iväg då man leder henne, sparkat eller bitit mot någon under den tiden hon varit hos mig iallafall.

· Gia är rädd för snabba rörelser, och vissa saker, och vissa människor tål hon inte, tex en veterinär kom till oss så stod hon och skakade och såg jätteosäker ut. En kompis satt sig upp i sadeln sen började Gia bara skena iväg.

· Jag har tränat Pikkan ganska mycket från marken så hon lyssnar på mig, vi ''leker'' även tillsammans i hagen ibland, men så kan hon bli för leksugen och då vill man inte vara nära henne, så man får sätta gränser.

· Pikkan kan vara problem att sko, speciellt höger bak.

amanda-trött ponny

Pikkan ligger nästan alltid och solar i hagen, varje dag det är sol så ligger hon ner, och det är inte bara 1 gång per dag utan ibland ser man hon ligger och solar typ 3-4 gånger varje dag, hon är så go :'D


Angelina-sol

Idag är det strålade sol och varmt. Ska kanske till ridhuset sen med Vannis och hoppa studs med Amanda. Och sen Vet jag inte riktigt vad jag ska göra med lilla Bella bus.

Och nu hade jag tänkt att anmäla mig till en tränings tävling på Skellefteå Ridklubb. Men båda mina ponnysar.
Hade tänkt mig 70-80 med Bella och 90-100 Men Vannis. Bella hoppar ju så jävla fint just nu så det är dags att dra igång med tävlingarna nu. Och Vannis är ju så olika från tävling till tävling så det är bara att rida på med henne :) För Bella är klasserna alltså LD-10 & LD och Vannis LB & LA. Nu gäller det bara att jag ska orka rida båda också så jag måste äta bra och sova mycket dagen/dagarna före ;)! HAHAHA!


'Nu är all snö borta Eller nästan överallt och det känns så jävla sköt :D!!!

amanda-sadlar

Igår var vi på Kusen&CO och kikade på lite sadlar och lånade med två sadlar hem, en hopp och en dressyr, en var en santa cruz celine, den andra minns jag inte riktigt, kan kolla igen.
Och på antingen onsdag eller torsdag kommer en sadelprovare till oss så ska vi se hur flera olika sadlar sitter, :)

Idag måste Pikkan få en vilodag eftersom hon gått några dagar nu, men Gia ska jag rida men vet inte riktigt vars, skulle vilja rida lite dressyr på henne eller hoppa lite gymnastikhoppning, typ studs. Aja vi får väll se vad som blir, kanske det blir några nya bilder ifall någon orkar fota :')

angelina-kolla vad jag kom hem med

Idag red jag Vannis hemma på banan. Hon var väldigt pigg. Red bara lite orseriöst runt och galopperade lite. Hon va söt iaf. Sen tesade jag en ny sadel :] hoppas....
Sen köpte jag ett TATTINI scabrak (brunt) Supersnyggt!
Och en grep och flugspray. Det kommer behövas snart! Och så rosa benlindor till min lillasyster ;)!

här är schabraket!


Juste! duchade Bella idag efter jag tränade för Anna. Sen det första hon gör när jag släpper henne ihagen så rullar hon sig... Dumma ponny...:]

angelina-tävlingsbilder

Här kommer lite tävling bilder från i helgen!

Framridning











Inne på banan. LB:1







inne på banan i LA:1








Det var det ;)!

amanda-bilder från idag

Var ju ute och fotade Gia tidigare idag, blåste enormt mycket så blev inte så jättebra bilder, men några ganska fina fick jag iallafall, tänkte ni kunde få se några!





Visst är hon söt?:D
och ibland tycker jag nästan hon liknar ett föl:$

amanda-dressyr

Har varit och ridit dressyr/markarbete med Pikkan på ridhuset.
Tränade i början att flytta för skänkeln, både lite skänkelvikning men även också lite öppna och sluta, bara i skritt men hon var jätteduktig. Sen travade jag på volter och runt fyrkanten och tränade lite övergångar och tempoväxlingar. Försökte också få henne bära upp sig själv lite bättre, tidigare gjorde hon det bättre men nu senaste tiden känns de som att hon ligger för mycket på bettet och vilar, om ni förstår hur jag menar, men idag känndes det betydligt bätte, lite tung blev hon ibland men bättre än vanligt!
Sen travade jag över några kavalettibommar också, och det gick super även det.

Så jag är riktigt nöjd med dagen, känndes som om min lilla Pikkan börjar komma tillbaka lite mer, senaste tiden har hon varit lite jobbig, men tror mycket hänger på vårkänslorna. =)



angelina-aww

Måste bara säga att man blir så glad av att logga in på bloggen och kolla på alla underbara kommentarer! Det är så kul att ni kommenterar!:D

Och förlåt för min hemskt dåliga uppdatering i veckan. Har verkligen vart lat och inte orkat sitta vid datorn men nu sitter jag här;)! Igår så red jag ut på Bella en sväng och bara myste på. Hon var lite tittig och busig men annars så gick allt bara fint! Vannis gick jag med en sväg i grimman. Bara i 20 min typ.

Idag så for jag till ridhuset vid kl halv 9. Hade privat lektion för Anna Selin :D! Det gick hur bra som helst och Bella tyckte det va så kul och hon va så duktig! Vi hoppade ett ''V'' två hinder som bildar ett ''V''. Och så hoppade jag några gånger och hon va så fin. Hon hoppade av lite tidigt ibland men det är bara bra ibalnd för då rättar hon till sig nästa gång.
Ska ut med galen pannan Vannis snart. Det blåser som tusan ute så vi får se hur galen hon ska vara nu... Haha endel kanske vet att hon är galen när jag rider i blåsten.

Nu kommer en film från dagens privat lektion:D!



Anna tycker att Bella har fått så bra galopp nu. Och det är skönt att hon ser skillnad för jag känner en väldig skillnad, fina fina Bella bus!:D

amanda-nu ridhuset

Har varit ute i stormen och fotat Gia för att få lite nyare bilder, haha gick väll sådär, kännde att jag höll på blåsa bort och kunde inte hålla kameran helt still, Gia tyckte inte heller om blåsten så hon såg för de mesta ut såhär..



amanda-godmorgon

Blir så less på vädret, fortfarande blåser det jättemycket. Hade det inte blåst så hade det varit riktigt härligt då det är varmt och jättesoligt ute. 
Jag vet jag inte hur det kommer gå att rida ute idag, så vi ska kanske in till ridhuset och rida lite, skulle iallafall vara jätteskönt att få komma in och göra det.

Syrran släppte iallafall ut ponnyerna imorse, men jag gick ut och mockade osv, sen gick jag ner för att kolla underlaget på ridbanan, och det är betydligt bättre, om några dagar borde det gå att rida där! Plockade även bort några hinder och mina ''klossar'' som blåst iväg och låg typ överallt, men nu är allt ihopsammlat igen!=)


Har inga nya bilder heller, igår skulle igentligen angelina fota mig men det gick ju inte pga av vädret,
men hoppas det lugnat ner sig någon dag till veckan så ni kan få några nya bilder :)

amanda-outfit


Tröjja: Kingsland
Byxor: Gersemi
Hjälm: Charles Owen
Stövlar: Trerorn
Pannband: Swarovski
Schabrak: GlenGordon
Sporrar: Jin
Skydd: BR

amanda-jobbig dag

Dagen har inte varit den bästa, först var Pikkan riktigt jobbig då jag red, sen har jag haft ont i huvudet och varit trött, mockade och skulle he in nytt spån i boxarna så tappade jag de utanför på golvet, sen tog jag in Gia, hon var riktigt smutsig och jordig, borstade henne, for ut och red och det gick inte heller bra, hon var jättespänd och blev stressad, så då gav jag upp och bara skrittade, plumsade även i lite snö, var ute i ca 4O minuter med henne, men det blåste riktigt mycket då också, har blåsit hela dagen.
Ah rörigt inlägg men ja,!


angelina-tävlingen

Ja ibland blir det inte som man har tänkt sig men men... Iaf så var Vanillin helt jävla galen när jag red fram. Hon trippade och hoppade och studdsade och ja allt som man inte ska göra på en DRESSSYR tävling. Då ska man vara lugnt och takt full och bara rida på. Hon var verkligen hemsk....

LB:1
Framridningen var katastrof. Hon var bara pigg och sprang runt som en galning. Sen inne på banan var hon mega lat i traven... Hon gick knappt fram typ kändes det som. Sen när det var skritt träkan kunde hon inte skritta så vi trav/galopperade sträckan. Sen i sista galoppen var hon superfin! Men annars var allt skit... fick 54,89% på LB

LA:1 Hon kändes betydligt lugnare och finare men väldigt sur denna gången på framridningen. Red inte fram så länge testade bara att backa och skänkelvikningar några gånger sen gick jag in på banan.
Hon var verkligen as fin inne på banan. Lite för tjurig men annars så var hon så himla fin!
Fick bara 50,47% men det är inte så dåligt för en hopponny iaf :D!

Dommaren som dömmde min LA var jävligt snål men poengen. Det är inte bara jag som tycker det. Det var alla som tyckte det. Om jag hade satt en egen procent på min LA:1 hade jag haft kanske 53% iaf (A) HAHA men jag är som jag är xD

Bilder kommer nog imorgon. Orkar inte lägga in dom nu!

amanda-uteritt

Red ut med Pikkan idag, och provade dressyrsadeln på henne med och den verkade sitta jättebra på henne!
Men hon var väldigt jobbig idag, springig, stark och ja, vi kom inte alls överäns. Men det blåste riktigt mycket så kan ju vara pga av det också.

amanda-fina gia

Idag har vi fått hem en Globus Clic dressyrsadel som jag ska få prova i en vecka, eller vi har redan köpt den men ifall den inte passar får vi lämna tillbaka den.
Provade den på Gia ikväll och red även lite i den, den var verkligen härlig att rida i men den såg ut att glida fram lite på Gia, :( Men imorgon ska vi be Eva kolla på den och sen kanske prova med en padd under också.
Vill verkligen ha den sadeln,!
Men iallafall så var Gia riktigt fin, red först ut en sväng, sen red jag lite på gården bará och hon var så duktig så!:')


amanda-tävlingsresultat

Lokal ponnydressyr på Skellefteå Ridklubb, debut.
Var ju alltså Pikkans alldra första dressyrtävling någonsin idag, och jag är jättenöjd men vi red bara en klass en LC.
Blev ganska lång framridning så hon känndes ganska trött och gick inte riktigt fram, men när vi kom in till collectingring så blev det bättre fart i henne, men hon blev även lite spänd.
Inne på banan tittade hon lite på staketet i början men sen gick det bra, och hon var så duktig så, visst blev det lite missar här och där och dessutom red jag helt värdelösa vägar, men jag är supernöjd och vi fick 6O % och det tycker jag är jättebra som hennes första tävling och så är hon ju bara bebisponny än, :')
Tror det var 12/13 stycken som var med och jag kom 6:a!


FILM KOMMER NOG SENARE.

amanda-Gia

Tänkte ifall ni undrar om Gia, många som frågat om såret osv.
Hon trampade ju sig för några veckor sedan, just efter tävlingen på srk. Så då stod hon i typ en vecka, sen skrittade jag henne en vecka och sen börjat rida lite mer ordentligt men endå lugnt, mest i skogen och sånt och såret har läkt bra och det har inte blivit några problem med det.
Men nu fick hon ju istället typ eksem, hon blev solbränd där hon är rakad och vit, det blev uppsvullet osv, så har mest bara gått ut och gått med hennne eftersom vill inte ha sadel på det, men nu har hon haft eksemtäcke i hagen så det är imprincip helt borta nu, så nu ska hon börjas rida mera ordentligt igen.
På söndag ska jag in och duscha henne då hon inte är så vacker just nu, så ska nog även då rida lite dressyr på utebanan och då kanske det blir några nya bilder på henne =)


Fast i måndags var jag ju in och hoppade henne, och hade ju lovat film också, men jag har inte fått någon film ännu, tyvärr. Men ni får den nog senare :)

amanda-osedda bilder

Jag har fått några bilder av Mye som hon fotade i onsdags, skulle ni vilja se dom?=)


amanda-hoppat

For iväg till royal och fick med mig hem en ny nummerlapp, en pike från equipage och ett nytt tredelat vanligt tränsbett till Gia. Sen igår var jag ju också på stan, då köpte jag en vit hoppluva till mitt vita hoppschabrak! :)

Nu ikväll har jag varit i stallet och knoppat Pikkan, så nu är hon fin inför imorgon. Har även borstat av min andra rena ponny, det bara dammade jord.. 
Jag är faktiskt inte alls nervös inför imorgon, även om det är Pikkans alldra första dressyrtävning, så jag har ju ingen aning om hur hon kommer reagera, men förhoppningsvis kommer det gå bra. Men själv är jag ju ingen dressyrryttare, och ska även rida i min hoppsadel, men vi får väll se hur det går =)


angelina-fräch och fin

For med Vannis till ridhuset och red igenom programmen och det gick bra.
Sen duchade vi av henne så nu glänser hon ren och fin. Vi far halv 9 imorgon. Ska tävla i LB:1 och LA:1 för er som inte visste det. Det blir min LA debut i dressyr. Så vi får se hur det går. Jag är väldigt nervös.

Har packat alla saker så allt är klart för i morgon. Det var inte så mycket som skulle packas till en dressyrtävling ihjämförelse med en hopptävling.





amanda-dushad

Har varit på ridhuset i flera timmar tror jag :)
Först red jag Pikkan, tränade lite skänkelvikning och sedan red jag igenom programmet två gånger, gick ganska bra faktiskt, övergångarna och halterna är jobbigast för henne men vi får väll se hur det går imorgon.
Sen duschade vi både Pikkan och Pedro, sen åt vi där.
Så nu är hon riktigt ren och fin till imorgon, dock är min andra lilla ponny Gia inte så ren, hon är helbrun, eller kanske grå nu? Hon har iallafall rullat i leran, mysigt.. Men ska nog in och duscha henne på söndag.

Ska strax till royal, så får vi se vad jag får med mig hem!=)



angelina-dressyr med bella

Bella var så hilma fin idag. Red bara runt på volter och galopperade lite på volter. Gjorde ingen övning utan bara myste på lite typ. Hon gick väldigt stadigt helatiden. Och så har hon börjat att komma upp mer i formen nu än förr så det är skitkul nu när det verkar gå åt rätt håll!

Kolla så söt min Bella är :')!






























angelina- film!!



Ni kanske ser att min arm far ut på det 4e hindret med det var för att hon ville till sina kompisar och det var en tajt sväng!!:)

angelina-brunst

Glömde att berätta att Vannis är i brusten.... Igår när vi skulle hoppa upp på ponnyerna så luktade Bella och Vannis på varann och då burstade Vannis. Hon kissade nästan på mig :O! Så hon är mega brunstig. Känner ingen pepp till tävlingen imorgon.. Hon kommer att tjura som fan. Men vi får göra det bästa av situationen. För bara sitta precis som vanligt och försöka driva henne frammåt ändå!

Nu ska jag ut och rida på Bella. Tror det blir lite dressyr på gården :D. Har köpt ett nytt pannband till henne!
ett swarowski pannband av min kompis :D! Det är borta 4 stenar med det märker man inte :D!


Så fint :D!
Sen ska jag med Vannis tillridhuset och ridaigenom henne och duscha henne. Sen ska jag sova :D! haha men jag är fortfarande nervös för i morgon. Får hoppas det lugnar ner sig före start iaf!

angelina-uteritt

Jag och Olivia for ut och red på Vannis och Bella. Olivia hade Vannis och jag hade Bella. det var asvarmt. Vi tog 2 galopper. Sen så travade vi hem igen. Bella var lite svettig men det fattar jag eftersom att det är så himla varmt.

Imorgon kommer jag säkrert vara nervös. HAHAH jag som inte brukar vara så nervös. Men nu är jag redan de... haha..



amanda-kommentar

Hannah om amanda-globus clic:
Är Gia jätte bred över ryggen?

SV:
Jättebred är hon väll inte, men normal mot vid. En Globus Clic 34 räknas som normal mot vid och passar henne.

visst liknar hon nästan en b-ponny på bilden?:$

amanda-nu

Nu ska jag ut en sväng på sötponnyn :*

angelina-hihi

Idag är det +11 i skuggan så jag ska ut på Bella en sväng nu direkt eftermaten. Kommer bli asskönt tror ja :D! Sen ska jag kanske rida Vannis bara lite men jag ska nog till ridhuset i morgon med Amanda och rida igenom båda programmen och sen duscha henne. Så hon är stilren på tävlingen ;)! haha men nu ska jag gå och äta så ses vi sen!


amanda-veckoschema

Veckoschema för Pikkan:
Måndag - Vila
Tisdag - Uteritt
Onsdag - hoppträning
Torsdag - vila
Fredag - Rida igenom henne på banan + duscha henne
Lördag - Tävling på Skellefteå ridklubb, första dressyrtävlingen.
Söndag - vila eller skrittsväng.

angelina-dagens

for ut på Bella direkt efterskolan. Hon var jätteduktig! Inte speciellt titttig.
Vannis var superfin idag på hoppspecialen. Har verkligen börjat att fatta nu hur jag måste rida henne mot och efter hindrerna. Kommer troligtvis film/bilder i morgon när jag lagt in dom på datorn. Men nu ska jag sova är jätte trörtt så vi får ses i morgon. Godnatt!

amanda-hoppspecialen*film*

Först idag tog jag och Gia en prommenad, det var härligt ute och jättevarmt, typ 2O grader varmt i solen!

Sen hoppspecialen med Pikkan, gick sådär. Vi hoppade såkallade ''huset'' men var ganska nära mellan hinderna, dvs att det blev svåra svängar osv. Vissa språng blev bra medans andra inte, känndes inte som jag fick in någon riktigt takt i galoppen, men men. :)

Efter det red jag även Pedro, (syrrans ponny) på en uteritt. Tränade mycket på övergångar mellan galopp och skritt och även lite skänkelvikningar. Han skötte sig bra men riktigt pigg.

Film på Pikkan från idag, flera fotade så jag hoppas det kommer bilder sen också:)


amanda-idag

Släppte ut hästarna klockan 6 och lika glada och pigga ponnyer varje morgon, ;)
Gia´s eksem, solbränna såg jättebra ut idag, man såg nästan ingenting alls och det känns jätteskönt att se att det börjar gå tillbaka så fort igen. Men idag ska jag iallafall ut och gå med henne en sväng, eller jag kanske tar fram en cykel så får hon trava bredvid mig som vi gjorde i sommras, :$ Men vi får väll se hur det blir.
Sen ikväll ska jag på hoppträning med Pikkan, och förhoppningsvis kommer vi vara på utebanan nu då dom bärt ner lite hinder där nu, :)


angelina-dagens ridpass

Red först dressyr på Vanillin i ksk 30min. Hon var verkligen asfin så jag la ner henne snabbt efter skänkelvikningarna. Hoppas verkligen att jag får till dom på tävlingen för dom är verkligen snygga när vi får till dom. Sen börjar hon faktiskt fatta mer och mer av den förvända galoppen. Får hoppas att hon inte blir för taggad på tävlingen och vill byta. Lätt hänt på Vanillin för att hon är så taggad. Varenda gång vi har tävlat dressyr så har vi gjort missar på skritten. Det högsta jag fått på skritt med Vannis är typ en 4 för hon ska alltid trava eller galoppera där.. Eller taktsera och hålla på. Väldigt irriterande. Hon lyssnar inte alls på mig ibland. Men nu ska jag ju köra 2 klasser så jag hoppas hon sköter sig på LAn.

Sen efter att jag ridit en superfin Vanillin så for jag ut på Bella barbacka i 40 min typ. Hon var asbusig och bockade när jag galopperade. Hahah söta bus ponny. Hon var riktigt taggad och Gald.

Har tänkt igenom tävlingen nu 1maj. Ska nog bara ha Bella i en 70cm klass och Vannis i 90-100 ;). Men vi får ju se... jag är bra på att ändra mig. Och så blir det så himla jobbit att tävla 4 klasser för mig! Shit kommer just och pass orka 3 xD!

Men nu ska jag sova. GODNATT!


amanda-globus clic



Vad tycker ni om Globus Clic sadlarna?
Har ridit med en sådan dressyrsadel och dom är verkligen
superhärliga, och har även provat en sån på Gia och
den passade jättebra, ska ju även köpa en dressyrsadel
nu så troligtvis blir det en Globus Clic, 34 i bommen.

Finns ju även hoppsadlarna i denna modellen, har
aldrig provat den men den är riktigt snygg iallafall.
Någon som provat den? och isåfall vad tycker ni om den?





amanda-eksem

Gia har fått någon slags eksem på hennes hud. Hon är ju rakad, och där hon har vita pigment och där hon är rakad har huden blivit alldeles rödrosa och även uppsvullen, men bara där hon är rakad och vit. Och det såg jag igår, och har inte varit tidigare men de sista dagarna har det ju varit riktigt soligt och varmt och Gia har stått utan täcke.
Men nu har hon eksemtäcke på sig, och idag har det inte heller varit speciellt soligt och det ser faktiskt mycket bättre ut idag, nästan ingen svullet och inte heller så rött.
Men hon fick iallafall vila idag, pysslade bara lite med henne. Imorgon ska jag nog ut och gå eller springa med henne en sväng då jag inte vill ha någon sadel eller sadelgjord på henne tills det ser helt bra ut igen, annars får jag väll rida barbacka.

ä l s k l i n g

amanda-uteritt med Pikkan

Är jättenöjd med Pikkan idag även om hon var riktigt riktigt pigg. Vissa stunder blev hon lite okoncentrerad och springig men den största delen jobbade hon på jättebra, jag tränade ganska mycket på lite övergångar och skänkelvikningar över vägen för att få henne mer fokuserad och komma igång med bakdelen, och satt även ganska mycket ner i traven idag och ibland har hon lust att spänna sig mera då än när jag rider lätt, men känndes riktigt bra idag.


angelina-nya grejor

For direkt till Royal hästsport efter skolan och köpte mig et nytt vitt dressyr schabrak till helgen. Och en ny vit tävlingströja. Hoppas den kommer vara skönare än min nuvarande.  Nu ska jag träna lite skänkelvikningar med Vanillin och blir nog bara Barbaka med Bella i 20-30min. Så ska skynda mig ut nu så kommer ett inlägg till sen kanske!
//angelina

amanda-hoppning*bildbomb*

Åkte ju in till ridhuset idag med Gia och blev som sakt lite hoppning.
Hoppade några gånger på en kombination, och det känndes sådär, hon var ganska spänd men lyssnade endå bra. Men har ju inte hoppat henne sedan tävlingen på SRK som var ca 3 veckor sedan. 


angelina-båda.

Hann rida båda idag även om jag fotade Amanda. For ut på Bella vid kl7 sen var jag ute i 40min. Direkt när jag kom hem så tränsade jag Vannis och for till min grannes grusbana. Där red jag lite barbaka några volter sen for jag efter sen grus väg igalopp och hon var astaggad. Det var ganska svårt att sitta still utan sadeln ;)!

Imorgon ska jag försöka hinnna rida båda också. Ska ha Vanillin på onsdag i hoppspecialen. Ska ju tävla i dressyr på lördag med Vanillin :D! LB:1 & LA:1. Sen den 1maj är det en utomhus hoppning (tränings tävling) ska kanska tävla 90-100 med Vannis och 70-80 med Bella :) Men har inget bestämt än!


amanda-ut i mörkret

For ut en sväng på Gia då det inte regnade så mycket, det bara duggade litegrann men det gick ju bra endå :)
Red efter bastuträskvägen i alla gångarter lite lätt, men det blev fort lite mörkare så på hemvägen skrittade jag hela tiden och hon gick på i ett riktigt bra ''skrittempo'' hela tiden. Var ute i ca 35-4O minuter.
Imorgon ska jag då alltså in till ridhuset och hoppa med henne ifall det är bra väder, hoppas på det iallafall för hon behöver verkligen hoppas nu,! Och lite nya fina bilder skadar ju inte heller, + film!




amanda-gia

Nu ska jag ut och at in ponnyerna från hagen, hade egentligen tänkt rida men är inte säker på om det blir eftersom det regnar, men ifall det bara regnar lite ska jag ut på henne en sväng.
Imorgon ska jag iallafall in till ridhuset med henne och hoppa ifall det är bra väder, och isåfall blir det nog både bilder och film! Har inte hoppat henne på ett tag, men jag tänkt hoppa 5&½ till en början iallafall sen kanske bara en kombination eller något, vet inte riktigt hur mycket hinder som dom hett dit ännu, men vi får väll se =D


angelina-såg just...

Ponnyakuten. Tycker verkligen att det är ett superbra program. Endel har verkligen kommit långt och har utveklats enormt. Hoppas dom kommer fixa sina problem innan deras tid är över ;)!

Nu ska ni få bilder från idag då jag hoppade Bella bus :D!










Visst är hon duktig :D?

angelina-underbara bella

Idag for jag till ridhuset igen fast med Bella och hoppade samma övning. Hon var lite smålat i början men när vi började hoppa så blev hon piggare! Vi började på 70cm och slutade på 1meter. Hon var superduktig. Hon hoppade verkligen superbra! Men nu ska jag gå ner och se ponnyakuten!
BILDER KOMMER SEN!

amanda-anna baker träning

Idag hade jag ju dressyrträning för Anna Baker med Pikkan, och det känndes jättebra!
Vi lastade kring halv 8, och min träning började klockan 9. Det var i gummark på SARF.
På framridningen var hon ovanligt lugn och avslappnad för att vara på ett annat ställe och hon skötte sig jättebra hela tiden, sen när själva träningen började gick också super, först stod vi och pratade och jag berättade om henne osv.
Sen red jag lite och sen tränade vi speciellt mycket på övergångar och flytta för skänkeln.
Och Pikkan var jätteduktig och Anna tycker jag också var jättebra, hon förklarade och berättade ordentligt osv, hon tyckte också Pikkan såg jättefin ut för sin ålder och hade bra balans, orkade bära sig själv bra osv, och att hon självklart är redo för LC och LB dressyrprogram i nuläget! =)

Film från igår då vi var och hoppade på utebanan.

 

Film från i onsdags på hoppspecialen.


angelina-hoppning och bilder/film

Idag for vi in till KDRF och hoppade på uteridbanan. Tog med mig Vannis. Bella fick vila. Får se om jag ska hoppa henne i morgon kanske.

Det blåste ute som tusan idag. Så jag trodde att Vannis skulle vara omöjlig att styra men hon var superfin! Hon gjorde inget dummt alls. Red fram ganska fort eftersom att jag skulle på en modeshow kl19. Hon kändes pigg som tusan i början men sen lugnade hon ner sig och vi började hoppa. Det har ju inte gått så bra den senaste tiden vi har hoppat men idag gick det verkligen KANON! Är så jävla glad! Det har lättat ett betogklot från mitt hjärta nu!

Vi började med att hoppa på typ 70-80 sen 90 sen 100 och sist 110. Tog 3 språng på 110. Hon rev en av gångena. Men annars gjorde hon allt felfritt! Hon lyssnade asbra också!










Med det säger jag godnatt!:D

amanda-hoppning*bildbomb*

For in med Pikkan till ridhuset iallafall och vi tog ner två hinder så vi hoppade en liten kombination.
På framridningen känndes hon ganska slö och tog inte riktigt stöd på bettet, men själva hoppningen känndes endå helt okej. Jag är nöjd :')
Men efteråt då jag travade så tog hon bra stöd på bettet och mellan skänklarna osv, känndes jättebra då.

foto & film: Olivia






Ni ska få film också sen, men den kommer nog imorgon!
Förresten så ska jag till SARF imorgon och rida dressyträning för Anna Baker! =D

amanda-uteritt med gia

Ikväll har jag ridit Gia en sväng, blev lite hårdare än vanligt. Red lite på en äng där det inte var så jättemycket snö men endå så hon fick plumsa lite, men där skrittade jag bara, sen så travade och även lite galopp efter en liten väg.
Hon skötte sig iallafall jättebra. Hade egentligen tänkt ta henne till ridhuset ju, men det stormade imprincip och om det blåser mycket så går hon inte bra att rida, men senare ikväll så blåste det mindre så det gick bra.


amanda-kgb

Idag har jag skola, ja på en lördag men vi har kgb så jag måste dit, men jag får vara ledig en dag sen nästa vecka så skönt de iallafall :)
Sen i afton ska jag nog in till kdrf och rida lite, förhoppningsvis får jag med någon som fotar eller filmar så det blir lite rolig uppdatering från min sida =)
Någon som är sugen på följa?

angelina-hopp film på Bella :D!



Älsklings Bella :D:D:D:D:D

angelina-uteridbanan

Gick ut och gick med Bella efter skolan i 35 min. Det var riktigt mysig. Hon var faktiskt superduktig och skrittade på i ett friskt och bra tempo. Mötte upp Mye som skulle fota mig när vi for till ridhuset. Så när vi kom hem igen tillmig så tog vi ut Bella och on med Vannis. Vi gjorde henne klar ioch for iväg.

Hon var väldigt pigg i början och lite springig.Men jag galopperade av henne lite och då gick det bättre. Sen gjorde jag lite skänkelvikningar och förvända galopper. Sen körde jag igenom LA programmet. Det gick faktiskt bra ändå. Hon var lite surig ibland men annars gick det bra. Hon gjorde fantastiska ökningar idag.

Det som är det jobbigaste av allt är att sittaner på henne. För hon är så förbannat skumpig. Måste träna mer på att sitta ner på henne. Asså det är helt sjukt så skumpig hon är!

Sen fick Mye sätta sig upp på Vannis. Hon red henne superfint. Hon travade och galopperade tilloch med! Såg iaf superfint ut!

Foto: Mye Nordlund.






















sen fick Mye rida :D






amanda-hiss eller diss


På färgade stigbyglar?

amanda-pigan

Har ridit Pikkan och det gick väll sådär, hon skötte sig bra att hon aldrig provade vända eller nått sånt, men istället så var hon väldigt jobbig i munnen, kanske tänderna som börjat växa eller något igen.
Men red inte så länge eller hårt, men red först ut en sväng sedan red jag på en volt på gården lite i slutet.
Gia ska vila idag sen imorgon vill jag in till ridhuset och rida dressyr med båda två och hoppas även att någon kan fota då, visst vill ni se lite nya bilder på dom?=D
Vi har kgb på skolan imorgon så måste vara där ett tag, men det går nog rida efteråt ifall det inte blir för sent, men som tur är det ljust ganska länge på eftermiddagen nu!


amanda-svagheter

En av mina svagheter är mina händer, jag stänger inte handen ordentligt utan har tyglarna långt ute på fingrarna och dessutom lutar jag händerna så att tummen ligger istället för vara högst upp.
Ni kan se exempel på bilden här neda.
Jag tänker ofta på det och då rättar jag till det, men glömmer bort det lika fort igen, så någon som har något tips hur man kan få till det?=D


angelina-ingenaning

Har ingenaning om vad jag ska göra med Ponnierna idag. Har just slutat nu väntar jag på bussen. Så nu hinner jag göra ett blogginlägg.
Ska kanske göra ett bra inlägg sen om en grej så håll utkik!!

finaste Bella!

amanda-piggelin

Gia var piggelin idag, red ju på det tvådelade bettet men det känndes inte så bra då hon inte riktigt gick framt till bettet och blev istället lite trippig och kort, men hon var också ovanligt pigg.
Sen borstade jag henne länge och fick bort riktigt mycket päls faktiskt, längtar bara tills all vinterpäls är borta!

tjock och omusklad ponny under igångsättning i sommras/höstas.
men sommarpälsen är så fin, visst håller ni med?:D

angelina-trött

Nu ska jag bara göra ett kort inlägg om dagen. Kom hem kl2 då for jag ut på vannis i 40 min. Sen direkt jag kom hem igen efter att ha ridit en lugnt och fin Vannis så for jag ut på Bella direkt. Blev en intervall idag som planerat. Blev 1 timme. Så jag var inne i huset igen kl 20 över 5 och vi skulle fara 20 i sex så då blev det lite brottom igen.

Skoterkursen började 6 och vi kom i tid sen slutade den för 1 timme sen så nu ska jag gå och sova ;)!

Arkiv bild som det blir ibland ;)!

Bella var superduktig idag!

amanda-Gia

Nu ska jag ut och rida Gia, sen blir det skoterkurs igen men ska försöka hinna uppdatera en gång till iallafall.
Jag tror jag ska prova det tvådelade bettet på henne igen, har ridit med det tredelade så länge nu så kan ju vara bra med lite variation. :)

amanda-hoppspecialen

Hoppträningen ikväll känndes sådär, jag kännde mig själv slarvig osv, Pikkan blev då lite okoncentrerad osv, men är väll endå nöjd. Vi hoppade bana, och hoppade först en vända på 7O-8O cm, sen hoppade vi den en gång till men sista hindret hade hon höjt upp till ca 95-1m.
Problemet är att ibland mellan hinderna blir hon lite lång sen stretar hon emot, men vi får jobba vidare :)


amanda-ridit

Har precis ridit Gia, red ut i skogen en sväng och det gick jättebra hon var verkligen lugn och avslappnad, galopperade även första gången idag på typ 2 och en halv vecka, trodde hon skulle bli jättepigg men helt ärligt så var det nog den lugnaste och mest avslappnande galoppen jag galopperad på henne, hon blev nästan till och med lite seg.. ;)
Dock piggnade hon till efter galoppen men jobbade endå jättebra.

Nu ska jag iväg på hoppträning med Pikkan, får se vad det blir vi ska hoppa!


angelina-stressig vecka

I veckan är det en väldigt stressig vecka. Igår hade jag skoterkurs från 6 till kl 9 och mamma fyllde år så jag hann inte rida... Kändes lite onödigt, men det kan jag ju tyvär inte råför...

Idag ska jag hinna rida båda så jag tar en av dom direkt efter skolan. Vet inte vem jag ska ha idag. det får vi se vem som jag är mest sugen på att hoppa eller om Annan säger nått om vem jag ska ha.
Idag snöar det och är plus grader så vi får se om denna snö kommer fara bort underdagen. Det tror jag!

Nu ska jag fixa mig! Ha en bra dag!


amanda-hoppträning

Ikväll blir det hoppträning med Pikkan.
Innan de ska jag rida Gia, vet inte riktigt vars det blir, men det beror väll lite på underlaget och vädret. För just nu snöar det iallafall, och väntar bara på att det ska komma regn när som helst.

Kommer bli mycket i veckan. I måndags red jag ju båda ganska ordentligt, igår vilade båda pga av skoterkurs, idag ska jag rida båda, blir inte så hårt för Gia men Pikkan ska ju på hoppträning, imorgon är det skoterkurs igen då ska jag iallafall försöka ta mig ut på en av ponnyerna, på fredag ska jag nog bort men en av ponnyerna får komma ut. Sen lördag har vi KGB på skolan, men efteråt ska jag rida båda hade jag tänkt, sen på söndag har vi skoterprovet men hinner nog rida endå.
Men efter nästa vecka, på fredag går vi på påsklov, då ska jag rida! Dessutom hoppas jag på massa nya ridbilder,=D


amanda-skoterkurs

Blir ingen ridning alls för mig idag, ska på skoterkurs i stan och mera hinner jag inte med, isåfall efteråt. Pikkan ska endå vila men isåfall blir det ut med Gia en sväng, får hoppas jag hinner! :)
Så blir nog ingen uppdatering heller.


angelina-igår

Hann inte sitta vid datorn igår så jag gör ett inlägg nu. For ut på Vannis direkt efter skolan. Hon var supersnäll. Hon var inte speciellt knäpp, Snarare lat. Tog typ 2 galopper och hon vart lite mer taggad efter det. Sen skrittade jag hem i typ 20min.

Efter middagen så for jag ut på Bella. Hon var lite små jobbig igår. Väldigt pigg så hon snörde som en galning på huvet där ett tag. Sen sa jag till henne ordentligt och då slutade hon och blev superfin. Travade för det mesta och bara myste på. Sen mötte mamma upp mig och vi skrittade hem. Mamma hade såklart cykel.

Idag vet jag inte om jag kommer hinna rida någon av dom. För jag ska på skoter kurs kl ´6 i stan. Vet inte hur länge den är men mamma kanske kan göra nått med Bella iaf! Vi får se men nu ska jag iaf ha lunch!


amanda-lokal dressyr

Har anmält mig med Pikkan på en lokal dressyrtävling på Skellefteå Ridklubb, blir våran första dressyrtävling tillsammans, och Pikkans första någonsin. Så vi får väll se hur det går och får väll hoppas på det bästa och se hur hon sköter sig! :) Blir bara en LC:1. Men målet är väll att få komma igenom banan och endå känna mig ganska nöjd, vet ju inte riktigt hur hon kommer reagera men hon ska ju vänja sig =)


amanda-regn

Fy vilket väder det har varit idag, inte hela dagen men ett tag iallafall, har regnat osv..
Men som tur så va jag ute och red då det inte regnade så det slapp vi iallafall. :)
Jag red först ut med Gia och det gick jättebra, travade ganska mycket idag och hon jobbade på fin, böjde henne ganska mycket åt båda hållen till en början och hon känndes faktiskt mjukare idag än sist jag red henne, högervarvet tyckte hon var lite jobbigare men i slutet gick det kanon!
Sen for jag ut på Pikkan också och vi tränade på mycket, tränade på att hon skulle vara sysselsatt hela tiden, mycket övergångar och tempoväxlingar även några skänkelvikningar över vägen. I början var hon lite tjollig men i slutet gick det jättebra. Hon provade dessutom inte att vända eller något sånt en enda gång idag!

Jag och Gia när hon blev min, tror det var kring aril/maj som kortet togs 2009.

Jag och Gia hos mig nu 2011.


amanda-GIA

I veckan ska jag börja rida Gia lite mer och hårdare, har ju skrittat nu i två veckor snart, dock inte varje dag men några dagar i veckan iallafall, så nu blir det mera trav och i slutet av veckan kanske även lite galopp, vi får väll se hur hon känns, men ska bli kul att börja träna med henne lite mera iallafall, saknar ni nya bilder på henne? :)



angelina-BELLA GALen panna

Här har ni filmen från i fredags när jag red Bella bus. Hon var väldigt galen! HAHA men det var as skoj!


angelina-smälter!!

Nu smälter det som rakarn ute! det är +9grader! Så härligt! Fast det är ingen solframme.. Men skit samma det är asvarmt!
Blev intervall träning för Bella idag igen! Hon var inte ens svettig efter denna gång så det har verkligen hjälpt henne mycket! Så jag tänker fortsätta på tordag :D! Hon har fått riktigt stark galopp nu. Är så lycklig! Hon försöker verkligen nu och jag med. Och när båda vill så händer det massor med saker! Älskade Bellabus kanske blir en häst tillslut ;).

Sen for jag ut en sväng med Vannis i 1 timme. Hon var vädligt taggad i början. Och lite skvittig men sen lugnade hon ner sig. tog 2 långa galopper och det var så härligt! Hon fuknar superfint på 2 delat!

Nu kommer en film från igår. Hon var lite spänd men asså kolla slutet!!! Hon ökar så hilma snyggt i traven!




Föresten så har jag anmält mig till en LB:1 & LA:1 den 16 april! (med Vannis)

amanda-6 månader

Idag har jag nämligen haft Pikkan i 6 månade, ett halvt år och den tiden känns ha gått riktigt fort tycker jag. Och tycker inte det känns som om det blivit någon speciell skillnad på oss men ifall man kollar på bilder så ser man faktiskt att det ser bättre ut nu!

Oktober 2010                               November 2010                           Mars 2011


Oktober 2010                               November 2010                       Mars 2011

I December från hemmatävling, LD klubbtävling.


I Mars, första bortatävlingen, LD lokal.



amanda-skritt

Har precis kommit in från stallet efter att ha varit ute med Pikkan i precis 2 timmar!
Red efter vägen mot bastuträskvägen, då mötte jag alecsandra som också skulle ut och rida så jag hängde på dom, och vi var ute riktigt länge men det blev nästan bara skritt. Jättelite trav också och en galopp, men resten av delen skrittade vi. Känns skönt och riktigt bra att bara komma ut och skritta och även veta att det är jättebra träning även många andra inte tror det.
Pikkan var iallafall trött och slut efteråt. Hon var duktig idag och krånglade bara två gånger, först efter vägen då hon inte ville gå, och sedan en traktor efter vägen.

amanda-igår

Igår red jag ju på ridhuset med Pikkan, och vi skulle rida ute på banan men såklart så glömde jag sadelgjorden så då red jag barbacka men ville då vara inne ;)
Så vi red inne och barbacka, men det gick faktiskt jättebra tränade mest på övergångar men även lite skänkelvikning. Jag vet inte om det blev så mycket film men jag kan lägga in film från två gånger från hoppspecialen istället.


angelina-ridhuset

igår hoppade jag Bella hon var lite knäpp men det är hon ju ;)
Idag for jag till ridhuset med Vannis, Hon var väldigt spänd.. Men det gick bättre i slutet!:)
Nu ska jag vara med Emil hejdå!


amanda-ridhuset

Nu ska jag iväg till ridhuset, så antingen kommer ni nog få en bildbomb eller film när jag kommer hem, men det beror på om vi rider inne eller ute, vi har inte bestämmt oss ännu, vi får väll se!
Det är iallafall Pikkan som ska med. :)

amanda-finaste Gia

Har nu varit ute med Gia, först stod jag och pysslade med henne jättelänge, försökte få bort så mycket päls som möjligt, (hon hårar som bara den just nu) så snart kommer nog sommarpälsen!
Sen for jag ut med henne, vi både skrittade och även travade lite och det känndes jättebra, hon känndes bara lite stel, men hon är ju inte alls mycket riden dom sista två veckorna, men red henne hela tiden i en riktigt låg form.
Vi var ute i ca 45-50 minuter.


En film som jag gjorde till Gia för ca 1 vecka sedan som jag inte visat, :')


amanda-förlåt

Förlåt för sämsta uppdateringen, men var med kompis hela kvällen igår så uppdaterade aldrig..
Men iallafall så var jag ute och gick med Gia ca 4 km, inte så jättelångt men hon fick komma ut iallfall, Pikkan vilade.
Men nu ska jag ut med Gia igen, ska dock rida idag och även prova trava litegrann för att se hur hon känns, Pikkan ska jag ta till ridhuset och rida klockan 7, och ska nog ta fram två hinder och hoppa litegrann, kanske en kombination!? Vi får väll se :')

Nu ska jag ut, uppdatering sen!

angelina-tö å snö

Idag har det snöat men nu håller det på att töa bort igen. Haha asså vi har ju mycket snö kvar än. Ganska jobbit för man vill ju lixom inte ha snö!;)

Nu ska jag fara ut en sväng på Vannis. Ska bara ut en runda. Blir typ brönet eller något liknande. vet inte vad jag ska göra med Bella riktigt. Men vill fara in till ridhuset nu snart och hoppa studs med båda. Det skulle dom behöva!
När jag har ridit klart blir det mer uppdate!

haha inte snygg hand där...;)

RSS 2.0