amanda-pedro

Idag har vi haft Pedro i två underbara år, han är verkligen en toppenponny som vi har haft riktigt kul med!
Han var ju min systers ponny, så det är ju inte jag som haft honom så länge men han har varit i familjen under den tiden och visst har jag ridit honom ibland då och då även förut men inte lika mycket som nu. Det var ju i sommras som jag började rida honom mer och mer, men nog rider syrran honom nu ibland endå.

Nu när vi endå är inne på Pedro så rider jag ju inte honom just nu. Han har tappat en sko och var ju bara ca 3-4 veckor sedan han skoddes så vi ska sko om hon snart, troligtvis i veckan. Men därför får han sin vintervila nu, så han ska få vila ungifär 2 veckor vilket blir veckan ut sedan ska han igång igen :)
Pikkan har ju redan fått sin vintervila som var 3 veckor, men hon ska nog endå få vila ungifär 5 dagar strax igen innan tävlingen, men vill vara väl förberädd till första tävlingen som är i början av Mars.

Skulle ni vilja att jag visade er några gamla bilder på Pedro då han var ny hos oss?


angelina-skritt

Blev en skrittsväng barbacka på världens godigaste ponny. Skrittade runt brönet och det tog 40 min. Hon var gald som vanligt :D. Imorgon ska hon vaccineras. Hoppas allt går bra för det är mamma som är hemma. Jag kommer bara i skolan.

amanda-förvänd galopp

Ikväll tränade jag och Pikkan lite extra på den förvända galoppen vilket fungerar bättre och bättre, hon gör framsteg varje gång vilket är jättekul! När jag fick henne bytte hon galopp hela tiden, vägrade verkligen att arbeta i förvänd galopp då hon tyckte det var betydligt lättare om hon själv rättade galoppen och bytte. Men med massa träning har det gett framsteg, och den mesta hjälpen kommer nog från då jag tränade för Ida H, fick verkligen bra tips av henne som jag tänker på nu när jag tränar själv också. I slutet gjorde jag även några skänkelvikningar som var klockrena!

Min fina lilla bebisponny!

angelina-slutar

Slutar snart skolan och då ska jag hem och skritta ut på lilla vanillin som troligtvis har träningsverk efter denna hård tränade helgen. Så blir 40 min skritt för henne idag. Imorgon kommer veterinären och ska vaxinera henne. Så då ska jag låta henne vila 4dagar. Bara för att vara säker att det inte händer något.
Har även anmält mig till en tävling vecka 9 i Luleå blir LC/LB för att börja tävlingssässongen:D


amanda-dagens planering

Sitter på skolan i väntan på att lektionen ska sluta så jag får gå på lunch, hehe. Slutar 14:20 idag så efter skolan ska jag till Royal och kika lite, är 50% på valfri vara så ska kolla lite om jag hittar något nytt vintertäcke, om inte så hittar jag säkert något annat roligt, det är ju ovanligt ifall jag kommer därifrån utan något nytt med mig hem;)

Sen ikväll blir det nog lite ridning på ridbanan då Victor skottade den igår så kan rida lite ordentligare nu, kanske drar ner några travbommar om jag orkar :)


angelina-Andreas Hesse dag 2

Idag var det hoppnig. Vi värmde först upp med en lydnadsövning. Hoppade i trav och sedan efter hindret göra halt. Sen göra en framdelsvändning och sedan mot hindret igen ( ni kommer se om ni ser filmen ).
Just då var hon vädligt fin och lyssnade ganska så bra på min halv halter. Sen hoppade vi lite i galopp.
Sen så har ju jag och Vanillin haft lite problem med kombinationer. Så vi tränade även på det och hon var så lugn. Helt sjukt så lugn hon var. Hoppade hur bra som hellst på kombinationen och hon hoppade även mycket bättre med ryggen :') ( man ser det på filmen ). Är så sjukt nöjd, ponnyn kan inte hoppa bättre :')
Som avslut på passet hoppade vi en liten banan av hindrerna som var framställda. Och det kändes hur bra som hellst. 
Han har verkligen förvandlat henne. Hon var så lugn helatiden och hoppade jättebra med ryggen som hon aldrig gjort förr. Andreas är magisk!!!amanda-skrittsväng

Idag for jag ut och skrittade på Pikkan, är kallt ute så red barbacka med vintertäcket och hade på mig massa kläder själv men frös som bara den. Var ute i drygt en timme och tror hon tyckte det var härligt att bara komma ut och gå.

Jag är rätt dålig med att bara vara ute och skritta, det är så bra träning så skulle egentligen vilja göra det minst 1 gång i veckan, men nu under vintern är det lite svårt. Under sommaren går det bättre och då är jag också ute och skrittar betydligt oftare, nackdelen då är ifall det är mycket broms, flugor och sånt.
Hur ofta är ni bara ute och skrittar?


angelina-filmen från hesse träning dag 1

Allt är inte perfekt men det är ingen :) Jag tycker iallafall att hon var grymt fin idag♥

amanda-trött ponny

Hihi en liten trött ponny efter ridpasset ♥angelina-Andreas Hesse Dag 1

Idag så har jag tränat för Andreas igen. Åh gud så kul det är. Han är så sjukt duktig och vet verkligen vad jag och Vanilllin behöver för tränig. Ska ju träna för han i morgon igen, fast då ska vi hoppa :D!
Idag tränade vi mest på att få henne att gå men rak hals och få mer takt. Måste säga att skillnaden var enorm från förjan till slut. Gud så duktig hon var. Andreas satte sig också upp ett tag och visade hur jag skulle göra för att få henne att gör vissa saker. Och sen efter han satt upp så fattade jag persic hur jag skulle gör och hur jag skulle sitta. Hon hade en superfin trav på slutet♥
Snart kommer en filmsnutt. Tagga hoppträning för Andreas i morgon :D!!!

amanda-bildbomb

Olivia kom och fotade mig och Pikkan idag, även om jag bara red ca 2O minuter pga av att jag höll på frysa ihjäl så blev det massor med fina bilder, så tack olivia :D

Pikkans känndes helt okej, lite springig ibland och så var hon ganska lätt i rumpan och lite tjurig vissa tillfällen, men i helhet så är jag nöjd så nu tänkte jag bjuda på bilderna från dagen, så då hoppas jag också på massa kommentarer från er =D


amanda-vill ni se fler bilder från idag?


amansda-övergånsträning

Ikväll jobbade jag och Pikkan en hel del med övergångar mellan alla gångarter. Gjorde upp en övning med både halter och massor av övergångar. Red ganska intensivt men inte speciellt länge och hon var riktigt trevlig ikväll så jag är helt klart nöjd över henne :)

angelina-vila

Idag for jag hem till Hampus efter skolan och då tar mamma om min lilla ponny idag. Så jag ska ge henne en ordentlig kram imorgon när jag kommer hem från skolan. Sover hos hampus ikv :)

amanda-skillnad färg

Pikkan ändrar verklingen mycket färg från sommar till vinter. Som ni kan se på första bilden (här nedanför) så ser man verkligen det bruna i henne medans på sista bilden är hon väldigt mörk, så blir hon på vintern och dessurom är hon rakad på den bilden, låter man hon vara lurvig och långhårig blir hon nästan helt svart!
Ändrar era hästar färg från vinter och sommar?

amanda-dressyrpass

Ikväll blev det ett dressyrpass för Pikkan. Började med att bara jogga ingång henne runt fyrkanten lång och låg i både skritt, trav och galopp. Sedan fick hon en kort skrittpaus innan det "riktiga" arbetet började. Jobbade henne på 1O metersvolter och serpentiner och hon var riktigt fin, gjorde även några förvända galopper och några skänkelvikningar vilket gick bra även det. Så jag är väldigt nöjd över kvällspasset på henne :)

En bild från i sommras, detta ridpasset gick så himla bra!♥

amanda-luleå

Min första tävling var planerad i Umeå vecka 8, dock kommer jag inte fara dit då det finns kvarka på anläggningen. Visst kanske det hunnit försvinna innan, men jag tror tävlingen kan bli inställd, men även om den inte blir det kommer jag inte åka dit så vi åker till Luleå och tävlar vecka 9 istället :)
Klasser har jag inte bestämmt, men troligtvis 85-90cm som en bra start på året, kanske vi provar tävla avd A också, vi får se!


amanda-hoppspecialen

Ikväll på hoppspecialen hoppade vi en riktigt bra övning med markarbete/studs där vi fick jobba med lydnaden. Vissa gånger skötte hon sig riktigt bra medans ibland tjurade hon ihop lite. Men var iallafall en bra övning för oss. Efteråt träffades vi i gruppen och åt tårta, gottgott =D Hehe vid avramlingar blir det ju faktisk tårta, man kanske skulle börja åka av oftare? Haha nej skämtar ju förstås ;)angelina-film

Här kommer filmen från i lördags då vi hoppade studs :D!

angelina-dressyr

Igår red jag dressyr i 50 min på gården. Shit så galet sjukt fantastiskt underbart bra det gick!!!! :D Åh gudars så fin ponnyn  var igår. Hon jobbade så sjukt bra och gick i hur stadig form som hellst. Inte lik Vannis att gå så där avslappat och taktmässigt. Är verkligen nöjd. Tränade iaf övergångar och skänkelvikningar. Jag märker att hon har svårare att flytta åt höger. Där hennes sida också är något svagare. Men iaf så trampade hon på riktigt bra!

Ikväll blir det hoppspecialen. Hoppas verkligen det blir en linje idag :D!

busa♥

amanda-dålig uppdatering

Förlåt för den värdelösa uppdateringen men har inte alls haft tid, var borta hela kvällen igår så ponnyerna fick vila. Pedro har ju tappat en sko, så han blir det nog vila för resten av veckan. Pikkan har nu fått två vilodagar på rad så ikväll blir det åka in för hoppträning. Hoppas hon är lite exta pigg, är faktiskt jättetaggad :)


angelina-studs

Hoppade studs i förrgår och det gick jättebra. Vannis var sjukt pigg och gald så det ska vi göra oftare. testade även en dressyr sadel som jag ska låna i helgen då jag ska rida för Andreas Hesse. Blir ett dressyr pass på Lördag för honom sen ett hopp pass på söndag för honom. Så det kommer vara så lärorikt:D!

Igår så red jag ut en vanlig sväng runt brönen. Tog en timme och hon var pigg och glad som vanligt. Och som vanligt ska hon alltid bocka när man börjar att galoppera. HAHA söt ponnyn.

Idag ska jág rida ett dressyr pass på gården. Ska göra lite skänkelvikningar och träna öppna och sluta. Alltså lösgörande. Så jag ska förska att ta en ganska lång och ordentligt pass. Hoppas hon är fin :D

amanda-tappat sko

Idag var jag på stan en sväng efter skolan, sen så for jag hem och for ut och red. Red Pedro på ridbanan och red han hela tiden lång och låg i alla gångarter längst fyrkanten, alltså inget kravande. När jag nu tog in honom ikväll har han tappat en framsko igen.. Han är ju nyskodd för drygt två veckor sedan, tror ni jag är glad? hehhe
Så blir nog mest att vila för honom i veckan och så får vi försöka få tag i hovslagaren.

Pikkan vilar idag!

amanda-brunt vs svart

Jag tycker Gia är så sjukt snygg i brunt, skulle vilja ha brun och guld till henen, så snyggt!
Vad tycker ni passar henne bättre?

Svart (orginalet)Eller Brunt, (redigerad)


amanda-gymnastikhoppning

Åkte in till ridhuset på morgonen, både Pedro och Pikkan följde med men Adelina fick rida Pedro. Vi ställde upp 8 stycken studs på långsidan så blev lite gymnastikhoppning idag, och Pikkan skötte sig fint :)
MovieMaker fungerar inte med dessa videoklipp så lägger upp ett direkt på youtube, men blir bara ett eftersom jag inte kan klippa ihop de till samma film..


amanda-uteritt/dressyr

På förmiddagen for jag ut en sväng med Pikkan och hon var riktigt riktigt fin hela passet, red ut efter bastuträskvägen och jobbade mest i trav med olika tempoväxlingar, några övergångar och så skänkelvikningar över vägen. Var ute i 6O minuter och är riktigt nöjd över henne:)

Sen red jag Pedro en stund på banan, inte skärskilt länge eftersom han vilat i tre dagar men red lite på en stor volt och runt fyrkanten. Han känndes väll okej lite stark ibland och lite stel men annars är jag nöjd.


angelina-pigg!

Idag så blev det en uteritt. Blev intervallträning.
Eftersom att hon vilade igår så tog jag försäkerhets skull pelham bettet på henne. Hon var riktigt pigg och busig i dag. Blir så gald då jag sitter på hennes rygg. Känner mig trygg även fast hon är helt knäpp. Höll förresnten på att ramla av idag. Skulle fatta galopp och då tvärbockade hon så jag for framför sadeln. Fast fick mig tillbaka rätt i sadeln fort. Iaf så i slutet på ritten var hon helt slut. Kändes bra att skritta hem då. Var ute i 60 min.
Imorgon ska jag nog till ridhuset. Kommer nog en ny film då :)!

amanda-middag

Har varit på stan ikväll och ätit middag, är mätt som bara den haha. Stannade också av på ica på hemvägen och köpte godis men just nu ryms inget mer i min mage iallafall, så det får nog sparas ;)
Iallafall så hann jag därför inte rida idag, men har ju i helgen på mig så då ska båda hästarna få jobba båda dagarna!

Jag brukar se till att hästarna rids ungifär 5 dagar i veckan nu vintertid, ibland blir det bara 4 dagar men jag tränar aldrig lika mycket eller hårt på vintern, både mörkret, snön och skolan hindrar ju rätt så mycket. Därför jag skulle haft någon medryttare eller något som skulle kunna hjälpa mig 1-2 dagar i veckan, men vi får se hur det blir med det.
Hur ofta rider ni under vintertid?


angelina-barbacka

Blev barbacka ridning idag. Herregud så fin ponnyn va. Sjukt avslappnad och var väldigt lyhörd och följsam. Är så grymt nöjd överdagens lilla pass som bara blev 30 min.
Efter ridpasset så gick jag in och duchade sen for jag å mamma å syrran till stan och shoppade lite. Fick med mig ett hårband som är fodrat och så la jag av en vinter jacka som jag ska köpa i morgon då mamma har satt in pengar.
Sen beställde ja hem ett nytt bett från Kusen o Co. Så förhoppnings vis kommer nästa vecka.
Nu ska jag sova har percis sett en film med familjen. Blev jägarna 2 :)
Gammal bild från 2010

amanda-tack

Måste tacka er för alla fina kommentarer jag fick på inlägget med bilderna på mig och Gia då jag haft henne i tre år, fick verkligen massa fina kommentarer :')
Har ni missat bilderna kan ni hitta inlägget HÄR!


amanda-uteritt

Hemma från stan, fick med mig en tröja och smink och så blev jag bjuden på lunch :D Åkte hem med tvåbussen och gick direkt ut i stallet och gjorde Pikkan iordning tog på henne massa reflexer osv sedan gav vi oss ut efter bastuträskvägen. I början är hon alltid så jobbig haha, hon tjollrar och ska springa fort hela tiden och andvänder sin engeri på fel sätt, men när hon väl sprungit av sig lite blir hon hur fin som helst och jobbar helt rätt så blir alltid så glad i slutändan endå :) Hon är så fin!

Bild från våran LA debut i höstas :)

angelina-skönt

Idag är jag ledig från skolan så jag har sovit ut ordentligt idag. Känndes så grymt skönt!
Idag ska jag rida en litet dressyr pass hemma på gården barbacka. Vill träna min sitts lite så då känns det bäst att sitta barbacka. Känns som man får mer känsla då ;)
Sen vid 3 ska jag, mamma och min lillasyster Lisabeth fara in till stan och köpa hästmat och handla. Kommer bli en kanon dag :D

Är grymt hoppsugen även fast jag hoppade igår (A)

angelina-glömde!

Jag glömde ju att berätta om gårdagens hoppspecial! Det ver verkligen en superövning vi fick göra. Det var riktigt kul :D Och Vanillin var superduktig men jag kan typ inte rida.. Känndes verkligen inte som att jag hjälpte henne speciellt mke igår.. Jag var mest bara ivägen för henne typ. Men hon va finast iallafall!


amanda-ledig

Wihoo är ledig från skolan idag ;) 
Så jag ska in till stan med halv 11 bussen och åker nog med tvåbussen hem. Så blir nog att rida senare ikväll:)

amanda-mätningen

Närmast på gissa rätt var anonym som gissade på 144,8.
Är faktiskt besviken eftersom Pikkan tydligen krympt.. På 4-års mätningen var hon 144,5 och nu på 6-års mätningen var hon 144.. Hade själv hoppats på minst 145.
Dock känndes själva mätningen rätt så slarvig och lite oseriöst, ska prova mäta med någon annan då hon ska slutmätas.

amanda-umeå

Sitter på skolan nu, ska äta nu och sen kommer mamma och hämtar mig sedan åker vi till Umeå för mätning :D

angelina- Klara & Rhum

Igår for jag och Klara ut och red. Hon red på sin ponny Rhum som är en hel arab. Och jag red Vanillin. Vi fort först och skrittade runt brönet. Vi hade tänkt trava men det gick typ inte för att dom började ba5ra busa. Så vi gav upp och skrittade hem till mig och red på min ridbana istället. Jag fick också testa att rida Rhum och han var riktigt fin :D! Jag tycker han va ganska lik Vanillin i ridningen.
Klara fick också testa rida Vanillin. Och det dåg riktigt bra ut! eftersom att dom är ganska lik varann i ridningen så gick det bra för oss båda. Det var en rikigt kul ritt iaf :D!

Ikväll blir det hoppspecialen. Hoppas det är någon linje som vi kan hoppa för det behöver verkligen Vanillin just nu. Jag känner att jag har noll kontroll just nu.

amanda-ponnymätning

Frida gissade rätt först, är nämligen ponnymätning vi ska fara på imorgon:D
Eftersom Pikkan nu fyllt sex år måste hon ha ett nytt mätintyg som gäller tills hon fyller 8 då hon slutmätas, så imorgon åker vi till Umeå för mätning.

Hur stor tror ni hon kommer vara?
Först på gissa rätt får en läknkning!
Men ni får inte skriva ex: 140-40,5, ni får alltså bara skriva en gissning ex: 140,5.
Lite hjälp på vägen, på 4-års mätningen mätte hon 144,5 cm. Så vad tror ni hon kommer ligga på nu?

Jag vet inte själv hur stor hon är, men jag har lite gissningar men de skriver jag inte ut här inte ;)


amanda-galopptränat

Blev mycket galoppträning på banan ikväll med Pedro. Värmde upp med att rida 10 metersvolter i varje hörn och i mitten på långsidan så han både fick böja igenom och sedan rakrikta, gjorde samma sak i galoppen men 15 metersvolter istället. Sedan jobbade jag en hel del med galoppfattningar och avslutade med olika övningar av förvänd galopp vilket gick jättebra så jag är riktigt nöjd över honom ikväll.

Har ni några bra och roliga tips som stärker galoppen?
Vet ju själv några som jag själv brukar andvända mig av men ni läsare kanske har någon rolig övning?:D

amanda-dagen

Lååång dag på skolan idag, är less och trött haha:( Så inte alls speciellt taggad på rida men får bita ihop. Iallafall är det bara Pedro som ska motioneras idag, och har inte riktigt bestämmt vad jag ska rida men det ser vi ju.
Pikkan vilar idag eftersom vi ska ut och resa lite imorgon, hehe någon som kan gissa vars vi ska åka och vad vi ska göra?;)


angelina - Sam

Hejsan alla underbara glada bloggläsare :D:D!

Igår så var jag ute och intervall tränade min underbara ponny Vanillin. Hon var otroligt pigg och glad och bockade som en idiot när jag fattade galopp xD! HAHA men iaf så tyckte hon det var jättekul men lite jobbigt. red i drygt 40 min. På hemvägen travade jag ner henne och skrittade såklart.

Sen for jag och red Jennifers ponny Sam. Började med lite skrittarbete där jag gjorde lite slutor och öppnor. Han var väldigt mjuk och fin i kroppen. Sen jobbade vi också i trav med övergångar till skritt. Och han var mycket känslig och lydig. Han var väldigt fin och mjuk i handen och hade en fantaskiskt bra takt. Verkligen en roligt ponny att rida :D! Sen fattade jag även lite galopper i båda varven från skritt och han har ett jävla tryck bakifrån så det var sjukt häftigt!
Och hans trav och galopp var såååå mjuk. Vilken gunghäst. Jennifer måste vara stolt över honom!:D
Kolla in hennes blogg---> http://samsoon.blogg.se 

Fina Sam & Jennifer=)!


amanda-gårdagens pass

Glömmde bort att skriva igår, jag var iallafall borta på dagen så jag fick rida då jag kommit hem. Jag ställde upp ett litet hinder på ca 40-50 cm på böjt spår. Både Pikkan och Pedro fick jobba med att hoppa på volt och det gick jättebra med dem båda. Rullade på det några gånger i varje varv och gav mig då jag kännde mig nöjd:)


angelina-svar

Emma om angelina-skola:
Vad går ni för gymnasium?=)
SVAR: Vi går Handels och Administrations programmet på Anderstorp skolan i Skellefteå. :)

angelina-skola

Idag så ska jag rida ut på Vanillin en sväng. Blir intervallträning för henne idag troligtvis. Nu ska konditionen förbättras på min lilla tjej. Jag hade även tänkt testa mitt fullcheek som jag har beställt. Sen efter jag har ridit Vanillin så ska jag fara och rida Jennifers ponny Sam. Eftersom att Jennifer har gjort sig illa.


angelina-film

Film från dagens dressyrpass :D


angelina-dagens pass

Idag red jag dressyr igen på gården och hon var väligt avslappnad. Men sen blev hon lite små jobbig och vill inte sakta av när jag ville så blev att träna övergångar med henne. Hannah var med och fotade å filmade lite grann. Stort tack till dig :D!
Imorgon ska jag ut på en sväng hade jag tänkt. Ska träna övergångar då eller intervall träning.

Foto: Hannah Mattson
Hann bli så mörkt så belv lite suddiga bilder.

amanda-sommar!


Åh vad jag saknar sommaren!
Pikkan var så fin i kroppen här, och det är hon inte nu. Hon är ju rätt så svår att hålla bra i vikt, och om hon inte har lite hull så blir det svårt att bygga mer muskler. Dessutom har hon vilat ganska mycket under höst/vintern också. På sommaren äter hon ju gräs vilket hjälper till att få upp henne i vikt och både pälsen, hullet och musklerna blir betydligt snyggare! Har provat ge henne massa vinaminer osv men det tycker hon inte om så allt blir kvar i krubban..

Har ni något tips på bra foder som gör att de går upp i vikt?

amanda-dressyr

Imorse åkte vi in till ridhuset och red dressyr. Min syster följde faktiskt med idag och hon red Pedro och jag Pikkan. Det gick helt okej, gjorde några skänkelvikningar och tränade lite på förvändgalopp, red nog i ungifär 50-60 minuter. Och det hade gått bra för Adelina också :)


angelina-dagen

Idag red jag på min egen ridbana som jag har på min gård. Hon var väligt fin idag. Lite busig ibland så hon småbockade lite ibland speciellt i galoppen. Men hon var superfin och gick fram bra till handen. Hon fungerade superbra i det nya ''tränset''. Har gjort ett ihopplock av ett gammal träns och satt dit ett nytt pannband, nosgrimma, bett och tyglar. Hon fungerade faktis oförväntat bra på det nya 2 delade bettet och remontnosgrimman.
Kommer kanske bilder i morgon :)!

amanda-bildbomb

Nu kommer en bildbomb från idag, länge sedan ni fick bilder på mig och nya men det får ni idag!
Så vill ha en massa kommentarer nu!
Foto: Angelina Öhlinamanda-3år

Idag har jag haft min underbara ponny Indian Girl i 3 år! ♥
Först på gissa rätt var Olivia.

Vill ni se fler bilder från idag?amanda-kvällspass på banan

Ikväll red jag båda ponnyerna på banan, började med Pedro. Red på en åttvolt hela tiden, och innan varje ''byte av volt'' gjorde jag en övergång, sedan började jag med halt där istället för en övergång. Jobbade ganska mycket med galopp-halt och jag tycker det gick jättebra, han lyssnade bättre och bättre mot slutet :)

Sen tog jag ut Pikkan och hon var verkligen superpigg. Gick inte alls att jobba med då hon sprang på som bara den, och varje gång jag tex gjort en övergång och skulle fram i trav igen sparkade hon bakut. När hon har sina dagar så går det inte att bara ligga på en volt då hon blir för uttråkad, så jag började jobba med tempväxlingar, serpentiner och skänkelvikningar så hon blev lite koncentrerad, i slutet var hon superfin!


angelina-OMG!!!

Asså jag ber verligen om ursäkt för bloggningen..! Min dator har tyvärt varit trasig de senaste dagarna så den har inte ens startat. Men så värvånadsvärt så startade den nu :D! Gud vad rädd jag blev.. Trodde alla mina bilder var borta där ett tag.. puuh!
Ska snart fara till kåge och hämta ut ett packet :D!

amanda-söker

Jag söker en grön luva, helst i pistagegrön!
Betalar bra!amanda-vila

Idag blir det att vila för båda ponnyerna då jag inte hinner. Var inte hemma förän strax efter klockan fem då jag slutade 4, har ätit och nu ska jag ut och bara mocka osv och sedan ska jag till ursviken och kommer inte hem förän imorgon efter skolan, ska försöka hinna rida båda ponnyerna då, sen så är ju helgen framför oss så då blir det iallafall ridning och förhoppningsvis fotografering också.

Är en lite speciell dag på lördag? Vad tror ni händer då? :D
(Första rätta svaret ger en länkning)

amanda-hoppspecialen

Ikväll på hoppaspecialen hade vi en jättebra övning som jag ock Pikkan behövde. Hoppade lite studs från volt och sedan hade vi serier. Pikkan känndes lite loj ibland men blev bättre efter ett tag då hon kom igång, så jag är riktigt nöjd med henne ikväll.

Nu har jag hoppat 3 gånger under 2 veckor, själv tycket jag det känns liite för mycket då jag helst hoppar 1 gång i veckan och kanske lite markarbete/bommar en annan gång. Men skadar ju inte att hoppa lite extra ibland nån gång då och då ;)
Hur ofta hoppar ni?

Finaste GIA får stå för bilden :')

amanda-hoppträning

Nu drar vi på hoppträning :D
Hoppas på någon rolig serie/studs eller liknande, men vi får se vad det blir.angelina-dagens ridplaner

Har fått hem 2 nya bett ett par tyglar och en ny remontnosgrimma. Så jag hade tänt testa den vanliga 2 delade med remont till:) Så jag ska nog rida ett litet lätt dressyr pass hemma på gården idag. Så blir inget superjobbigt pass idag.
Igår red jag bara lite på gården. Hon va sjukt busig xD! HAHA söta ponny♥
Saknaden är obeskrivlig..♥

amanda-stövlar

Jag ska få ett par nya ridstövlar eftersom mina är för korta och börjar bli för trånga, men frågan är bara vad jag ska ha för några. Finns ju mängder med olika stövlar, just nu har jag Pioneer och jag älskar dom! Snygga och hur sköna som helst så funderar på att köpa ett par nya sånna, men samtidigt skulle det vara roligt med något nytt. Men jag vill ha en stövel som passar till både hoppning och dressyr och så får dem hellre kosta lite och vara i bra kvalité eftersom jag vill inte lägga ca 1O OOO kr på stövlar vilket priset fort kan hamna på ifall jag ska köpa två par.
Så har ni några tips på några snygga och sköna stövlar? :D

amanda-dressyrpass

Nu har ju skolan börjat om vilket gör att jag måste rida på kvällen, är mörkt då och där jag bor har vi ingen belysning efter vägen, enda stället det är belysning är på min ridbanan vilket gör att det blir mycket ''ridbana'' under vintertid.

Idag blev det iallafall lite dressyr på Pedro. Har sista veckan jobbat ganska mycket i galopp så idag blev det bara arbete i skritt och trav. Det jag la extra arbete på var halter, och i slutet lyssnade han superbra! Jobbade även mycket med olika tempoväxlingar och lite skänkelvikningar.

Pikkan får en välförtjänad vilodag idag, imorgon är det hoppträning.


angelina-kallt

Det har varit så sjukt kallt de senaste dagarna. Äckling kallt faktiskt. Och jag vet att jag inte har uppsaterat så bra. Men har varken hunnit eller orkat sitta vid datorn med tanke på allt som händer just nu.
I dag ska jag rida ut en sväng hade jag tänkt.
Känner mig sjuk och trött så hoppas hon är snäll idag.

amanda-intervaller

Blev intervallträning idag, började med Pedro. Värmde upp lite i trav sedan lite lätt i galoppen, en liten skrittpaus sedan gjorde jag 7-8 intervaller med honom. Han tyckte det var riktigt kul och jobbade helt rätt så jag är riktigt nöjd över honom.

Sedan tog jag ut Pikkan och blev samma sak med henne, men hon var så grymt pigg idag så fick värma upp lite längre i traven, i galoppen blev hon lite väl taggad men lugnade ner sig rätt fort, men sen blev hon taggad igen då hon visste att det var galopp som gällde så jag slutade, skrittade till ridbanan istället och avslutade där i 1O minuter och hon var hur fin som helst!

Ikväll går mina tankar till Jennifer som förlorade sin fina ponny Ballerina, tänker på er!♥

amanda-sam

Sandra om angelina-stalljour:
Hej , jag undrade om den där hästen Sam du nämnde i inlägget :) Är den till Salu? jag letar nämligen efter häst å har sett den på annons, tänkte bara om det var samma :D

Svar: Nu svarar jag även om det var till Angelina ;)
Ja sam är tillsalu, Jennifers blogg hittar ni HÄR och annonsen hittar ni HÄR!
Sam är verkligen en jättefin ponny, har själv provat rida honom 2 gånger och han är verkligen superfin!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=569478

amanda-dagens planering

Idag är det kallare ute, vi som haft runt -5 och det känns jätteskönt, men idag är det -17 så betydligt kallare. Och idag är det också våran sista lovdag så imorgon börjar skolan om, tråkigt:( Känner själv att jag varit alldeles för lat det här lovet, inte gjort speciellt mycket men det kan vara skönt det också ibland:)

Snart väntas intervallträning med båda ponnyerna, eller beroende på hur underlaget är där jag tänkt vara. Är nämligen en ''rallyrunda'' där dom kör bil och sladdar osv, ser nästan ut som en travbana haha. Är iallafall perfekt längd på den så vi får hoppas det inte är för hårt, ifall det är bra kommer båda ponnyerna få jobba där.


amanda-dressyrpass

Ikväll blev det lite dressyr på Pedro på banan. Jobbade honom lång och låg hela tiden och lite extra arbete i galppen, red på en stor volt och ena halvan av volten red jag vanlig arbetsgalopp och andra halvan längde jag galoppen på honom. Tyckte han skötte sig riktigt fint :)


amanda-skrittur

Eftersom Pikkan gått rätt så hårt de sista två dagarna så fick hon komma ut och skritta i skogen idag, var ute i ungifär 5O minuter :)

angelina-nu

NU drar jag ut till världens bästa ponny och ska göra i ordning henne. Sen bär det av till ridhuset för ett ordentligt dressyrpass med Sara och Obbe. Så vi ses snart :D!

amanda-beställt
Har beställt detta nu!
Och om någon säljer en grön scapa luva så hör av er till mig!

angelina-dagens planer

Idag så ska jag tillriduset igen. Fast i udag blir det att rida dressyr på min lilladonna. Hade tänkt göra lite lösgörnade övningar som tex.. skänkelvikningar, öppna och sluta. Sen ska hon gå i en lugnt takt och vara lång och låg. Det är dagens mål. :)!
Inne i ridhuset kommer Sara finnas till ockå med mig. Hon ska rida sin häst Obbe som jag hade sitts träning på igår :)!
Sen så ska nog Mamma filma. Och om jag hinner sen lägger jag ut en film :D
Här får ni mer bilder som jag aldrig hann lägga upp :D
Mer uppdatering senare :D!

angelina-svarar

Emelie om angelina-film från hoppningen:
Det e sant, ni verkar ha sjukt kul och det e huvudsaken!!:D

Men får jag fråga vf man måste hålla tbk henne så mkt? Springer hon iväg annars eller?
För om man gav lite längre eftergift så tror jag att hon kan hoppa mer lufftiga språng... Eller vad tycker du?
Ta det inte som ett nego som försöker trycka ner er.

Och du ska deffenitivt ha kvar din blogg! Kul att läsa...:)

Svar: Vanillin är en väldigt speciell ponny att rida. Ju fortate de går ju mer svankar hon till då hon hoppar. Och om jag inte håller in henne så går det 250 och vi river allt för hon flackar ur. Så det är därför jag måste ta tillbaka henne. Om jag inte skulle göra det så tar hon sin chans och bara springer.
Och för att hon ska komma närmre hindret och hoppa upp sig mer så försökter jag ta tillbaka henne.
Inte alltid det går men vi tränar på det som tusan just nu :)!
Hoppas du vart nöjd med svaret :)

angelina-beställt

Beställde detta... var tvungen (A) Oganga + Huva!

angelina-film från hoppningen

Hoppade ju också idag. Hon kändes fin och taggad så jag är supernöjd :D Hon hoppade lite speciellt vissa gånger men för det mesta hoppade hon helt ok :D
ingen ponny eller ryttare är ju som sagt perfekt :)


amanda-gina tricot

Många ni har säkert redan sett detta, att gina tricot kommer med en ridkolektion. Faktiskt ganska kul, och dessutom var ju vissa plagg riktigt snygga! Men för mig känns det lite konstigt eftersom jag brukar handla mina ''vardagskläder'' där, och jag är en person som skiljer ridsporten från mitt ''privatliv'' men det var ju bra priser på grejjerna så kanske jag får med mig något därifrån någon gång också ;)
Vad tycker ni om produkterna?
amanda-ridningen

Blev både uteritt och dressyr på Pedro idag faktiskt. Började med att rida ut efter bastuträskvägen sedan runt en skogsväg, jobbade honom hela tiden lång och låg och blev ganska mycket galopp. Sedan skrittade jag hem, uteritten tog ungifär 40 minuter. Stannade på ridbanan, jobbade honom där i alla gångarter, även där lång och låg. Han var riktigt fin och lätt i handen, blev ungifär ett pass på en timme totalt. Riktigt nöjd över honom iallafall:)

Sedan hamnade jag på ridhuset, hopptränade som sagt med Jennifer och Angelina. Vi hoppade en liten bana med två enkelhinder, ett räcke och en oxer, en kombination och en bruten linje. Hoppade fram några gånger på låg höjd, sedan höjdes alla hinder upp till 9Ocm och ett räcke på 1m. Hoppade banan och det känndes helt okej, hon hoppar riktigt bra då hon taktserar rätt, något språng kom hon lite tok på men fixade det snyggt endå. Sen hoppade jag bara enkelhinderna var sin gång på 1m. Som avslutning fick Jennifer prova hoppa ett litet skutt med henne =D

En kort film från idag!


angelina-sitts träning

Idag så for jag vid 12 och red en stor häst på 180 som kallas obbe. Jag hade sitts träning på honom eftersom att jag verkligen behöver träna min sitts på olika storlekar på hästar. Och för min egen skull att hitta den perfekta sittsen :D Det var verkligen skit kul men jätte jobbigt. Han har verkligen stort steg i jämnförelse med lilla Vannis ;)
Har film på det om ni är intresserade ?:D
(bild från en film)

amanda-till salu


Globus Clic dressyrsadel
16,5'' 34 i bommen
6000 :-
mejla vid intresse eller för bättre bilder amandaaasl@hotmail.com

amanda-idag

På morgonen var jag på ridhuset och släppte ut och mockade osv till alla ridskolehästar, så har varit igång rätt så länge, steg upp klockan 6 :)

Ska strax gå ut och ta in Pedro och sen ska jag rida honom, har inte bestämmt mig om det blir ett pass på ridbanan eller om jag ska ut och rida, men vi får se. Ifall det blir på banan kanske jag kan försöka fixa film också! Och i eftermiddag blir det hoppträning med Pikkan, ska hoppa med Angelina och Jennifer. Kommer bli super tror jag! Och nu är ju även Pikkan nyrakad och även nyklippt frilla.

Kan bjuda på några bilder från igår, men inte många. Haha bilderna är fina men jag ser helt störd ut på dom, känndes betydligt bättre när jag red än vad det såg ut på bilderna, aja några kan jag ju bjuda på iallafall. Tänkte också visa film på Pikkan från igår, men filmerna fungerar inte :(


angelina-stalljour

Imorse steg jag upp halv 7 och tog ut mina egna hästar och gav dom hö och vatten. Sen bärde det av till ridhuset för att ta ut alla ridskole hästar och mocka åt dem. Spånade och gjorde hö med. Jobbit var det men det gick väldigt fort idag :D Alla var så hjälpsamma och jobba snabbt. Så det tog bara 1 timme drygt. Så nu sitter jag å är tjock mätt på all frukost jag åt för ett tag sen.
Ska gå ut och mocka mitt eget stall nu sen ska jag till ridhuset igen å rida Obbe som är 180 i mankhöjd. Det är Sara Vidmans häst. Vi ska ha sitts träning:D
Sen vid 3 igen så ska jag mot ridhuset för att hoppräna med mina Tjejeer :D!!
Jennifer och Sam Amanda och Pikkan och så jag å Vannis blir det :D Kommer bli en kanon dag känner jag på mig! Men nu ska jag gå ut och göra bort stallet iaf.
Mer uppdate sen :D!

angelina-beställt!

Betsällt detta idag :D
Fullheek bett
Vanligt 2 delat
En brun remonrosgrimma

angelina-dressyr idag

Vanillin var verkligen superfin idag då jag red dressyr på henne :')! Hon gick för det mesta lång och låg och gud vad nöjd jag var! Hon var avlappnad även fast det snöade å blåste endel. Men hon fick täcke och huva och då brukar hon faktiskt vara mycket lugnare. Och det var hon ju också. Red först på gården sen gick jag till min ridbana. Där det nu är djupsnö och tog en galopp i den djupa snön :]!
Imorgon äre stalljour, ska mocka å släppa ut alla ridskolehästar/ponnyer.
Sen ska jag även hoppträna imorgon :D
Nu kommer bilder från idag Fotade av Amanda!

Ni får mer i morgon :) Ska upp halv 7 :)

amanda-dagens ridning

Kommer nu bara skriva lite kortfattat om dagen :)
Började med att jag for hem till Angelina och fotade henne, sen så fotade hon mig och Pedro också. Red honom på ridbanan bara ett kort tag och han känndes fin men lite stark. Sedan åkte vi iväg till ridhuset med Pikkan, red lite dressyr och det känndes jättebra i slutet iallafall!

Imorgon ska jag vara på ridhuset klockan 7, har jouren så ska släppa ut alla ridskolehästar och mocka osv, så blir en tidig morgon och en tidig kväll, så ska alldeles strax gå och lägga mig :)

amanda-rakas

Nu ska jag och Angelina ut och raka Pikkan. Blir tredje gången den här vintern! Men nu ska lite mer päls bort så orkar hon nog lite mera :)
Hur många gånger per år rakar ni era hästar/ponnyer och hur mycket rakar ni dom?
Pikkan helrakar jag, (lämnar huvud, ben och liten plätt på ryggen. Men Pedro får en halvraknign då han inte rids lika ofta i ridhus.

norrlandsryttare-sneakpeek

En lite sneakpeek från idag, vill ni se fler? :)

angelina-idag

Vetinte vad jag ska rida idag för det snöar ute. Men det återstår att se. Nu ska jag iaf gå ner och äta frukost. Imorse näe jag tog ut hästarna hade jag tänkt ha dubbla täcken på Vannis. Men då insåg jag att den rått jävel har gjort hål på de -.-
Vafan gör min katt nu förtiden? Hon måste ju ta koll på dom där äcklena :(!!!

amanda-ingen hage?

Haha har kommit så sjukt mycket snö det senaste dagarna så snön gått över tråden!
Men som ''tur är'' orkar hästarna inte plumsa så mycket i snön, så de använder inte hela hagen, har inte gått dit ner på hela vintern ;)


amanda-big no no

Inte alls i min smak, vad säger ni om dessa?
Iallafall inte dem längst ner till höger.


amanda-förlåt

Förlåt för kass uppdatering idag, men har inte alls haft tid så därför fick ponnyerna vila också!
Imorgon ska jag rida båda hade jag tänkt, Angelina kommer nog och fotar mig och en av ponnyerna, sedan kanske jag tar den andra till ridhuset och rider ett ordentligt ridpass, men vi får allt se hur det blir. Men visst skulle det vara kul med nya bilder? Och isåfall, vilken ponny skulle ni helst vilja se nya på?


angelina-sen dag i stallet

Vanillin var superfin idag :'D Red barbacka på gården och gjorde massa skänkelvikningar och ställa ut och in och i slutet gick hon så sjukt fint! Lång å låg precis som jag vill ha henne. Avlsappnad och lyhörd.
Imorgon blir det kanske ute ritt. Så då ska vi busa:]!
Idag blev det en sen dag i stallet. Var och rakade Jennifers ponny sam. Som var otroligt duktig :D!
Tycker ni ska kolla in hennes blogg :D!
http://samsoon.blogg.se/
Fina Jennifer och Sam :D
Snart kommer mina outfits upp på bloggen med :D

amanda-vila

Båda hästarna får en vilodag idag!

amanda-min drömhäst!!

Wiho har hittat min drömhäst, hur fin som helst!! Fast vänta nu, PONNY!!
i'm in love!


amanda-andra ponnyn

Nu har jag även ridit Pikkan, hade egentligen tänkt åka in till ridhuset och rida ett dressyrpass men skulle inte vara så kul att köra i det här vädret och ifall de inte skulle ha hunnit skotta på ridhuset sklle vi nog kört fast så jag fick bita ihop och rida lite hemma istället. Så blev lite i ridning på ridbanan, den var ju skottad för nån dag sedan men har ju hunnit snöa så pass mycket de sista två dagarna endå så blev lite djupsnö för henne. Inte alls känge utan travade bara lite runt fyrkanten och sedan galopp något varv i varje varv sedan gav jag mig.


Som ni ser på bilden så har Pikkan fått skavsår på bogen av sitt vintertäcke, har använt bogskydd men det funka inte? Förra året hade jag ett annat bogskydd som funkade jättebra, hon fick inte skav alls men det nya bogskyddet verkar inte vilja sammarbeta haha..
Brukar ni andvända bogskydd ifall era hästar får skav av täcket?

angelina-blir nog vila..

Vannis får nog kanske vila idag gud vad de blåser och snöar.. Men jag ska ut i stallet nu och mocka, göra hö och sånt så jag kanske ångrar mig och rider ändå. Vi får väll se hur det blir :D
Tove for för 1 timme sen så nu ska jag agera ut. Känns redan tråkit att hon har åkt. Men ikväll ska jag till min söta Hampus och de blir att slagga hos han, mamma får hämta mig imorgon.

amanda-1 ponny riden

Wiho en ponny riden i snöstormen bara en kvar!
Men fy vad jobbigt det är när det ska snöa så mycket och Pedro gillade det inte alls heller, han försöker hela tiden gå med huvdet åt ett annat håll än de blåser. Men red en skogsväg och där blåste det mindre iallafall men snöar gör det endå, haha men han var iallafall riktigt fin idag, lyssnade ovanligt bra för att vara utomhus!

Ska rida Pikkan också men vill inte rida ute:( Ska fråga mamma om hon vill skjusa mig till ridhuset ikväll så kan jag rida ett dressyrpass på henne!


angelina-årsresumé

Januari 2011
Vanillin
Vanillin var fin och duktig. Men vissa dagar gick hon knappt att rida.. Hon var så galet pigg och busig och bockade å höll på en hel del. Jag minns att jag sökte på internet för att hitta något foder som gjorde dom lugnare. Men sen efter ett tag in i Januari lugnade hon ner sig.

Beauty For Bell
Bella hade blivit mycket med stadig i sin from och börjat jobba bra med ryggen. Hon var fortfarande osäker på hinder som vi tränade upp mycket i januari i ridhuset. Hennes kondition var betydligt mycket bättre än när jag fick henne Augusti 2010.

Februari 2011
Vanillin
Hon var betydligt lugnare och mindre busig. Men så en dag for jag till Amanda och hoppade på hennes ute bana. Jag minns att efter varje hinder bockade hon :]! Vi hoppade 120 cm som högst :)


Beauty For Bell
Fortsatte att jobba upp henne i formen och träna hennes bakmuskler. Hon hade fortfarande svårt för att galoppera och kunde absolut inte galoppera i from. Det orkade hon inte riktigt..Mars 2011
Vanillin
Den 12 mars hade jag haft Vanillin 2 hela år! 1 vecka före två årsdagen så debuterade vi LA hoppning. Med ett blandat resultat. Men jag var så lycklig att jag fått dig dit!


Beauty For Bell
Bella hade blivigt mycket lättare i handen och jobbade mycket bättre med ryggen. Hon hade också börjat kunna fatta galopp från skritt. Men ännu ingen ärlig form i galopp och hade fortfarande svårt för galoppen

April 2011
Vanillin
Vi började hoppa lite mer efter vinter och det funkade superbra. Du hoppade allt och lite till. Och nu började vi träna stenhårt på att hoppa komninatiner som du var väldigt osäker på.

Beauty For Bell
Altt som var svårt oh jobbit för dig vart helt plötsligt mycket enklare. Vi slog rekordet på 1 meter och du hade fått en superfin galopp!
Maj 2011
Vanillin
Du hoppade bättre än någonsin förr och började helt plöstligt tycka dressyr var roligt. Du fick massa träning och vi var med på en tävling 1 maj. Där vi vann LA (hoppning) Jag var så stolt över dig även om det bara var en träningstävling! Vann också den 28 maj på våran hemma tränings tävling på LA höjd.


Beauty For Bell
Tävlade också 1 maj och 28 maj. Och vi kom igen båda 80cm felfritt! Jag var så sjukt stolt över dig vännen. Ditt självförtroende hade stigit supermke och du tyckte att det var jättekul att hoppa :'D!
Juni 2011
Vanillin
Vi tävlade en lokal trävling i hoppning. LB vi hade snabbaste omhoppning förtutom att vi rev näst sista omhoppningshindret. Med det var bara mitt fel! var lika glad endå!

Beauty For Bell
Bella fick såklart vara med på samma tävling fast hoppa LD. Vi komigenon felfria och jag var jätte gald. Du var så himla fin denna tävlingen. Men då råkade min kompis radera filmerna från kameran så fick ingen film :(!!!
Juli 2011
Vanillin
Vi fortsatte träna och hoppa... med en dag efter en hoppträning så känndes något fel.. Dagen efter tig vi dit Anna som kollade upp dig och de visade sig att du var halt..
Sista bilden på dig som frisk..


Beauty For Bell
Bella hade ledsnat på allt och var jättejobbig. Hon var super lat och jättesur på allt.. Jag kunde knappt jobba henne längre så jag testade att betsa upp henne till ett pelham. Men det tyckte du var för starkt så jag hann inte rida många pass med det bettet... Så jag bytte till 3 delat tränsbett.
Augusti 2011
Vanillin
Vanillin vilade och vi kollade upp henne med kiropraktorn. Hon hade ett snett bäckene.. Så dom fixade till det sen fick jag skritta igång henne långsamt.
Beauty For Bell
Nu hade jag haft Bella i 1 års tid. Hon hade utveklats så grymt mycket och var nu stadig i from i galoppen också. Hon hade höjt nacken betydligt mycket mer och jobbade på bra. Hon hade till och med fått ett mycket vackrare steg. Vi for till Vännes och tävlade ett meeting och det gick inte sådär superbra.. Du ville verkligen inte hoppa andra dagen.. Efter det så slutade du vilja hoppa ett tag..


September 2011
Vanillin
Vannis kändes bra ett tag och jag började trava igång henne.. Men jag tyckte ändå inte att hon kändes fräch så jag slutade rida henne igen.. Sen sökte vi till kliniken 20 mil bort.. alltså den närmaste kliniken. Och bad om en tid där

Beauty For Bell
Bella var så sjukt fin i dressyr och gick verkligen vackert. Sen började hon få upp förtroendet för hoppiningen igen :D Men nu kände jag att jag behövde börja kolla storahästar. Så jag la ut Bella på anonns. Det var många som ringde i början men ingen lät nog bra förutom en familj. Men dom bestämde sig tyvär att ta en annan ponny istället. Dom hade inte heller varit och provridit.


Oktober 2011
Vanillin
Vanillin åkte till umeå kliniken och hon hade 0.5 grader på båda bakhaserna så vi behandlade henne och väntade 3 veckor. Sen for vi på återbesök och då belv hon friskförklarad! :D Jag grät av lycka på vägen hem i bilen :')
Beauty For Bell
Jag fortsatte rida Bella som vanligt och lotsas som ingenting att jag hade lagt ut henne på hastnet.

November 2011

Vanillin

Jag fick börja tava och gå överbommar:D Och små galopper:]
Beauty For Bell

 

Jag ångrade mig och tog bort annonsen från hastnet. Sen efter bara 2 dagar ringde den där familjen som jag tyckte lät så bra och frågade om Bella var kvar eller om hon var såld för att annonsen var borta. Och jag sa att hon var kvar. Dom ville jätte gärna komma och kolla på henne. Den ponnyn dom hade haft funkade inte så bra för dom så dom hade lämnat tillbaka den. Så dom kom och provred och bestämmde sig för att dom ville ha Bella :')
jag var så himla glad för att jag hade hittat världens bästa hem till Bella :')!

 

sista bilden på henne hos sina nya ägare :'D

December 2011

Vanillin

Jag rider henne som vaniligt nu och hoppa å tränar å stärker henne mer och mer. Vi vann Km hoppningen för iår på 70cm och Vanillin tyckte verkligen att det var super roligt. Ska fortätta träna nu som en dåre!

Beauty For Bell
Bella har det bra nu i sitt nya hem. Hon verkar då stor trivas med Rebecca. Och Rebecca är verkligen superduktig på att rida! Är så stolt över dom båda :D!
Bella och Rebecca :D
Detta var inte helt hela året.. Har ju tävlat massa dressyr tävlingar med Bella och Vannis med med bra resultat.. Men om jag verkligen skulle sriva ut allt skulle det ta ett helt år ;)!


amanda-tävlingsåret 2011

Ska göra ett inlägg om alla tävlingar jag tävlat under 2011. Kommer lägga upp en bild och skriva lite enkelt om varje tävlingsdag hur det gick och resultat.

DECEMBER 2010

Nu tar jag med från December 2010 också men det var min och Pikkans absolut första tävling dessutom var det den 3O dec så nästan 2011 iallafall! 
Det här var KM hoppning som gick på 8O cm, hon var så duktig så! Det var stilhoppning lika som i år och vi vann faktiskt med 52 stilpoäng, så duktig hon var!

MARS 2011
Första tävlingen för mig var med Gia och det var den 6 Mars 2011. Var våran första ''riktiga'' tävling efter skadan och vi hoppade 75 och 80 som känndes en bra start på året. Det var på Luleå Ridklubb. Första klassen minnas jag hur fin hon var, lyssnade på alla förhållningar och gick som en klocka och då tog vi hem en andra placering på över 25 startande! I andra klassen var hon ännu finare faktiskt, men på näst sista hindret tror jag det var så trodde jag hon skulle hoppa av, men hon skulle ta ett till så vi kom helt fel så det blev tvärstopp och jag flög rätt in i hindret, haha minns hur stort och svullet mitt knä var efter det.. Men var lika glad för det för hon var hur fin som helst!Andra tävlingen på året var den 19 Mars på Skellefteå Ridklubb. Det blev Pikkans första lokala tävling, minns att hon var rädd för läktaren och kasade sig flera gånger men när jag väl började hoppa så försvann det. Hon var riktigt pigg men fin! Vi hoppade LD, 8Ocm och blev felfria och fick en rosett. Andra klassen var LC, 9Ocm, hon hoppade jättebra men tjurade ihop lite i mitten av klassen, så jag la en volt så vi kom bättre mot hindret och sedan hoppade hon resten av banan utan problem. Jag var iallafall jättenöjd.


Samma tävling, alltså på Skellefteå ridklubb den 19/3 så tävlade jag även Gia men dock bara en klass eftersom jag inte skulle orka tävla 4 klasser, blir så stressigt att byta häst osv, så hon fick gå en LC runda och gick super, hon blev grymt taggad på omhoppningen och fort gick det och vi nollade och tog en andraplacering även denna klass!

APRIL 2011
Jag och Pikkan tävlade våran första dressyrtävling på Skellefteå ridklubb den 17 April, tävlade LC:1 och vi fick 6O% vilket är helt okej som första tävlingen, var jättenöjd över min lilla tjej. (Har dock inte en ända bild från tävlingen)

MAJ 2011

1 Maj var en träningstävling på Skellefteå Ridklubb, hoppade Pikkan 80 och 90 cm. Hon hade en period där hon hade fått för sig att hoppa extremt över hinderna, 80 klassen gick väll helt okej, känndes inte så bra men vi nollade iallafall. I 90 klassen så gick det inte alls, hon hoppade som jag vet inte vad, och banan var väldigt lång och tungt underlag och om hon då ska hoppa ca 5O cm åvanför hinderna så blir det väldigt jobbigt, svängen innan sista hindret var hon less och ville inte mer och där tjurade hon ihop och sparkade bakut, fick henne fram till hindet och hon hoppade det men krashade rätt i det, hon orkade inte mer.. Ingen hit för denna tävlingsdag iallafall.


Den 1 maj tävlade jag också Pedro bara 60 cm, haha han tyckte det var jättekul men jag minns inte hur den här tävlingen gick, vi nollade iallafall grunden, på omhoppningen tror jag att jag svände för snävt så han sprang utanför hindret eller något, men aja vi hade iallafall superkul!


Den 28 Maj var det träningstävling på hemmaklubb, jag tog bara med mig Gia eftersom Pikkan fortfarande hade i sig att hoppa jättestort. Jag och Gia hoppade iallafall 80cm. Hon var verkligen jättejättepigg, och kännde att jag inte riktigt hade kontroll över henne, vi fick 4 fel i grunden så jag ställde in henne då dom helt plötsligt ropade att jag skulle in på prisutdelning, haha tydligen alla ponnyer hade stannat på ett lite läskigt hinder så vi vann klassen, känndes lite kul men inte riktigt att vi förtjänade det. Var sista tävlingen med henne innan hon blev halt..

JUNI 2011

Bestämmde mig för att prova tävla Pikkan igen, så tog bara en 8O klass! Var den 5 Juni en lokal. Och hon var superfin, hoppade allt jättebra och inte alls stort, och vi nollade klassen! Känndes jätteskönt, men tydligen så fick vi ett tidsfel av någon anledning? Trots att jag inte alls red speciellt sakta, men aja hon var iallafall superfin!


19 Juni åkte jag och Pedro till Vännäs och tävlade dressyr! Vi startade först LC:2 där vi fick drygt 7O% och den klassen vann vi! I LB:1 känndes han ännu finare men ny dommare och där fick vi drygt 65% och kom 3:a, men var många med och jag var supernöjd!

JULI 2011

Den 3O Juli åkte jag och Pikkan till Vindeln och tävlade. Hoppade en LC alltså 90 cm, vi fick aldrig i något bra flyt i banan och sedan tjurade hon ihop så jag la en volt och då fick vi ju 4 fel, men annars hoppade hon allt, och kännde att hon inte riktigt kom igång för än de två sista sprången som blev jättefina.

AUGUSTI 2011

21 Augusti åkte jag och Pedro till Luleå och tävlade dressyr. LC:1 var första klassen och där fick vi drygt 67% och vann klassen, han kännde jättefin. Men ännu finare var han i LB:1 där vi fick drygt 68% och vann även den klassen, blev en kanondag! 


27-28 Augusti åkte jag och Pikkan på vårat första meeting tillsammans, första dagen hoppade jag 8O och 9O cm, hon hoppade superfint, men fick ett pet i båda klasserna, väldigt ovanligt för att vara Pikkan eftersom hon brukar vara så rädd om sig, men då var hon lite slarvig. Men dagen efter hoppade vi 9O cm igen och då nollade vi klassen, jättefin var hon. Var lite fram och tillbaka om jag skulle starta 95 också då hon känndes lite trött men gjorde det endå. Men näst sista hindret sprang hon på sidan av, men tog det igen och hon hoppade det super, men som sagt så känndes hon lite för trött.

SEPTEMBER 2011

Jag och Pikkan åkte till gummark och tävlade dressyr den 3 September, hon var jättefin och vi vann både LC:1 och LB:1 där vi fick drygt 63% i första klassen och i LB fick vi drygt 65%, åh vad stolt jag var över min lilla tjej då!


Pedro tävlade jag samma tävling i gummark men bara LA:1 och han känndes helt okej! Vi fick drygt 64% där och vann den klassen också, en toppendag med båda ponnyerna! 


17 September åkte jag och Pikkan till lycksele och hopptävlade! Och hon var riktigt fin i båda klasserna då vi nollade både 9O och 95! Hur duktigt som helst!


Dagen efter alltså den 18 September var det dressyrtävling, hon känndes lite trött från dagen innan, men hon var riktigt fin på framridningen. LB som var första klassen så gick det inte alls bra inne på banan drygt 59% nånting fick vi, så tänkte stryka mig till LA:1 an men red den endå och det gick betydligt bättre fick drygt 61% i den! Efter den här tävlingen fick hon 2 veckor välförtjänad vila!

DECEMBER 2011

Tävlade jag och Pedro KM dressyr den 27 december, var LB:1 och ryttartest fick 76% någonting och vann klassen och vi blev klubbmästare för ponny, wiho!


Jag och Pedro tävlade KM hoppningen också bara som en kul grejj, och vi båda hade jättekul men så blev det en jättedålig väg mot ena hindret så blev stopp där, annars hoppade han superbra!

 


angelina-SORRY!

Min uppatering har verkligen vartit superdåligt. Har varit borta i stan hela tiden med Tove Söderström med hennes ponny Baronessa. Har också fått rida Emmas ponny som heter Jeltsin. Jalle som han kallas var verkligen en superfin ponny! Han är en arab korsning. Shit vilka gångarter han hade. Och han var supertrevlig att rida! :D
Idag är det spösnö ute och blåser supermke så får se hur mke ridning det blir idag. Igår tog jag henne till ridhuset och red. Sen fick Tove också testa henne såklart. Såg superbra ut då hon red :D!
Snart kommer min årsresumé!

amanda-summer

Åh vad jag saknar sommaren och värmen!amanda-kommentar

anonym om amanda-tävlingsterminen 2012:
på vilken sida hittar du allt det här?
där du ser var tävlingarna kommer finnas? ;o
Svar: På Svenska ridsportsförbundet i tävlingsdatabasen. Även där man anmäler sig till alla tävlingar :)

''Får många anonyma frågor, även om ni inte har blogg så skriv gärna eran mejladress så jag kan skicka svaret dit så slipper jag ta upp det i själva bloggen'' :D

amanda-angående gia

Många frågar hur det är med Gia nu och varför jag inte skriver om henne osv.
Och jag har skrivit det många gånger men jag antar att det kommer lite nya läsare då och då och vissa som kanske inte följt med hela tiden eller så.

Iallafall så rider jag inte Gia nu, jag håller inte på med henne och därför skriver jag inte om henne heller, visst jag borstar henne och myser med henne iallafall och ibland  går jag ut och går med henne små promenader, men det är inte så intressant att skriva om det varje dag då det blir lite enformigt. Och ja, jag hade fått tillåtelse av veterinärerna att prova rida igång henne och det var väll i september om jag inte minns fel? Men jag ska låta henne vila under hela vintern om att hon förhoppningsvis hunnit bli ännu bättre, jag tror mest på att vila läker, har man själv ont någonstans så försvinner det med tiden. Så i april/maj ska vi åka till kliniken med henne igen och se om det är någon skillnad eller om det blivit bättre/sämre av att bara låta henne vila, så isåfall kommer jag troligtvis sätta igång henne och börja rida henne till våren igen! :)
Några andra frågor om henne?


amanda-dagens ridning

Pikkan fick en välförtjänad vilodag idag men red däremot Pedro. Har ju snöat riktigt mycket både igår och idag så har kommit mycket snö så min ridbana skulle behövas skottas igen men blev en uteritt idag iallafall, han var riktigt pigg men fin. Blev lite  bus i snön också, han skötte sig iallafall jättebra =D Var ute i ca 45 minuter.

Sen ikväll har han fått nya skor runtom, och Gia har också blivit verkad!


amanda-svar på kommentarer

S om amanda-bilder från förra året:

Jätte söt! Men inget täcke ? : o

SV:
Nej inte just då bilderna togs, men det var bara medans jag fotade henne, alltid annars har hon självklart täcke på sig :)M om amanda-bilder från förra året:
Åh så fina bilder! Var kommer grimman från? :)
SV: Tack! Grimman köpte jag i Piteå för ca två år sedan. Minns inte vad butiken hette med det var iallafall en djuraffär där dom både hade häst och hundsaker.


Sara :) (medryttarensara@hotmail.se) om amanda-kvällshoppning:
Vad har du för avstånd mellan allt? :)
Tacksam för svar!
SV: Mellan det första där jag har ett galoppsprång så har jag 6,50. Sedan mellan nästa där det är 3 galoppsprån har jag 13 meter, det var bra avsånd när hindret låg på 90-1m, men när vi höjde upp till 110 blev det lite för trångt och skulle haft flytta ut det en bit. :)


signe om amanda-snö:
hur är det Gia nu? det var ganska länge sen man fick en uppdatering om henne. Jättefin blogg !!
SV: Jag har tänkt skriva ett inlägg om henne under dagen då jag fått ganska många frågor om henne, så du får hålla utkik :) Tack!isa om amanda-tävlingsterminen 2012:
Var bor ni någonstans, asso förutom "i norr", för en del ställen ligger ganska långt ifrån varandra.
SV: Vi bor i skellefteå, mitt mellan Umeå och Luleå.


julia om amanda-årsresumé 2011:
Hej! Jag har en häst som jag rider, och när jag brukar rida ut själv försöker han alltid att vända. Då brukar han vägra gå, backa ut i vägen och då kommer det ju såklart bilar. Vad ska jag göra? Snälla ge lite tips! :)
SV: Låter precis som min gammla ponny! Kan skriva ett inlägg om det senare också! :)

amanda-bilder från förra året

Dessa bilder är fotade för precis ett år sedan, alltså 3 januari 2011
Tycker bilderna är jättehärliga och hon är så charmig!


amanda-kvällshoppning

Kvällen spenderade jag med mamma och Pikkan på ridhuset, riktigt skönt att vi var ensamma där!
Jag bygde upp en liten kombination med ett litet ''klosshinder'' med ett galoppsprång till räcke sedan tre galoppsprång till räcke igen. Jag tyckte hon känndes riktigt fin ikväll, pigg och hon tyckte det var kul. Lite trött mot slutet och när vi höjde upp lite på sista räcket som låg på 110 så blev det lite trångt, men Pikkan fixade det snyggt iallafall. Provade dessutom hoppa på fullcheekbettet för första gången :D


amanda-snö

Idag snöar det hur mycket som helst, hade egentligen tänkt att ta fram lite hinder och bommar och ha lite markarbete, men har kommit alldeles för mycket snö på banan för det.. Så vi får se antingen blir det nog bara att jag rider ut eller så ska jag se om mamma kan skjusa in mig till ridhuset efter middagen :)

Saknar verkligen sommaren, så en lite sommrigare bild nu såhär mitt i vintern bjuder jag på ;)

amanda-årsresumé 2011

JANUARI

- Alla ponnyerna var igång men själv red jag bara Pikkan och Gia eftersom Pedro reds av min syster.

FEBRUARI

- Gia gick som bäst den här tiden, supertrevlig att jobba med. Pikkan minns jag hade en ''piggperiod'' hon var alltid så jobbig i början av passet, men blev fin mot slutet.

MARS


-Tävlade på Skellefteå Ridklubb, kom 2:a med Gia minns jag, var min och Pikkans första lokala debut, nollade ena klassen och 4 fel i andra.
Började också bli varmare utomhus, och började hitta bättre knappar på Pikkan.

APRIL

- Här tränade vi på, Gia var kanofin. Pikkan kom på nya dumheter ute i skogen att börja vända, hon stegrade bockade osv. Men med mycket bråk så vann jag över henne och hon gav sig, som tur var.

MAJ
- Blev mer och mer tävlingar som vi åkte ut på, men mest tränigstävlingar runt skellefteå och klubbtävlingar.
Började också rida Pedro lite smått ibland då och då.

JUNI


- I juni var det sista gångerna jag red Gia, på bilden i rosa var sista gången jag red henne när vi fotograferades innan vi åkte in till umeå kliniken då jag inte tyckte hon känndes fräsch. Sedan har hon blivit behandlad osv..
Vi åkte och badade med hästarna, Pikkan gick bättre och bättre och jag var jättenöjd över henne!

JULI

- Jag red Pedro oftare och oftare, nån gång varje vecka iallafall.
Pikkan åkte jag iväg med på nån tävling, hon var fin men lite tjurig ibland.


AUGUSTI

- Jag började rida Pedro på heltid, vi åkte även ut på lite tävlingar och det gick super!
Med Pikkan åkte vi iväg på vårat första meeting som var i Vännäs, och hon var så duktig så.

SEPTEMBER

- I September var nog våran absolut bästa månad med både Pikkan och Pedro!

OKTOBER

- I slutet av september fick Pikkan 2 veckors vila. När jag satt igång henne känndes hon ganska slö men blev bättre efter någon vecka. Hon har även hunnit växa lite till och blev mer och mer överbygd bak under hösten..
Vi firade också 1 år tillsammans!
Pedro red jag mest på som vanligt med.

NOVEMBER

- November var en slö månad, red mest ute eller lite hemma på ridbanan. Inget speciellt, i slutet av november trampade Pikkan även sig, och slet också av sig en sko, så där fick hon ungifär 3 vekors vila.

DECEMBER

- Pikkan fortsatte sin vila under ungifär druygt halva december. Men höll igång Pedro så han fick stå för både KM hoppnignen och dressyren och dressyren vann vi. 
Pikkan har jag inte hunnit rida så mycket under december men nu ska hon hårdtränas igen!

OCH NU SATSAR VI PÅ 2012!

angelina-dagens uteritt

Idag for jag ut och red på Vanillin. Hon var grymt glad och pigg. Hon kunde knappt skritta när jag for från gården. Jag tycker det är så roligt när hon är på så bra humör som hon va idag! Känner alltid att jag själv blir mycket gladare:D! Iaf så for jag börnen runt och sen skrittade jag hem.
Imorgon kanske det blir lite markarbete eller derssyr :) Det får vi allt se om.
Gammal bild :)

amanda-svaren från this or that

Vissa frågor kommer flera gånger.

Säkerhetsväst – Ingen väst - Föredrar egentligen väst om man tänker på säkerheten, men tycker alltid västen känns så ivägen.

Bloggen - Facebook
Blondin - Brunett
Skimmel – Fux
Sporrar – Spö
Hööks - Börjes
Fjording - Ardenner
Spån - Torv
Tv - Dator
Fotboll - innebandy
Vojlok - Schabrak
Svar utrustning - Brun utrustning - Tycker brunt är skitsnyggt, men svart är enklare och mycket lättare att matcha till och det passar till alla hästar.
ridhus - paddock
många vänner - bästa vän - Hellre några få man verkligen kan lita på.
hoppsadel - dressyrsadel
brun utrustning - svart utrustning
eget stall - ridskolestall
fest - filmkväll - Alltid olika, beror helt på vad jag känner för men nu när det varit nyårs osv så är man mer taggad mot utekvällar.
singel - förhållande
tävla borta - tävla hemma - Mer spännande och lite roligare att tävla borta.
Hvpolo/Mountinhorse
Godis/Chips
hoppning/ dressyr - Den här är svår, förut var det bara hoppning men det blir mer och mer dressyr. Men hoppningen tycker jag fortfarande är lite roligare.
Tävla / träna
Hemma/ borta - Beror på i vilket sammanhang.
Ponny/häst
tv / dator
Blogga/Läsa bloggar
Chilla/ stressa
Vår/ Höst
Ridning / körning
Gotlandsruss/ shetlandsponny
Jul/ nyårs
Påsk/ haloween
jacson/ kingsland
Jonwhitaker/ Malin bayard
Justinbiber/ Eric saade
Srk/ Kdrf
Färgglad/Mörk
Rosa/ Blå
Borta/ Hemma
Korta / Långa naglar
Barbacka / sadel'
Vojlock/ shabrak
Hästgodis/ Morötter
Dressyr eller hoppsadel
Pikkan / Pedro - Den här är omöjlig att svara på, det tror jag ni förstår.
Dressyrmupparna / Nellie Berntsson
TeamSL / Ponnybrudarna
Blogg / Dayviews
HV polo / Kingsland
Ponny / Storhäst
Skola / Fritid
Youtube / Spotify
TV / Data
Pojkvän / Singel
Hoppträna / Dresyyrträna
Hopptävla / Dressyrtävla
Då / Nu - Fattar inte frågan?
Hemma / Borta
Chilla / Festa
Somna / Vakna
Korta naglar / Långa naglar
Märkeskläder / 'Vanliga' kläder
Sommar / Vinter
ponny/häst
sommar/viner
dressyr/hoppning
islandshäst/travare
chips/godis
Hoppning/dressyr
Barbacka/Sadel
Island/arab
Hemmakväll/utekväll
Hund/katt
Het häst/ lite segare häst
Varmt/Kallt
Lång man/ kort man
Rida ut/Hoppa
Landet/Stan
Häst/Ponny.
Bildagboken/Bloggen

angelina-nytt år nya mål

Målen med Vanillin år 2012.
*Hoppningen
Ska fortsätta tävla henne på LA höljd och försöka bli placerad. Ska träna mer serier och kombinationer och markarbeta mycket mer. Ska stärka hennes bakben mycket mer!
*Dressyren
Ska nog tävla lite dressyr på dom närmsta klubbarna. Ska fortsätta tävla LA dressyr. Måste träna mer på korekta skäkelvikningar och förvänd galopp. Stärka hennes högersida mer och fortsätta jobba med att bli lång och låg.
*Övrigt
Ska fortsätta som Vanligt att tävla i sommar. Förra sommmaren var hon ju inte helt ok. Så har inte tävlat så mycket året 2011. Men det ska de bli ändringar på nu. I år så sattsar jag gärnet! Ska fortsätta att träna för Andreas Hesse. Sen får vi se om jag ska träna för endel andra tränare jag är sugen att träna för :)
Ska också fortsätta med trickträningen. Inga speciella mål med det.
Kan ju hända att mina mål ändras under det kommande året. Men just nu ser det ut såhär!

amanda-tävlingsterminen 2012

HOPPNINGEN
v.8 - Umeå Ryttargörening
v.9 - Luleå Ryttarförening
v.11 - Södra Umeå ryttarförening
v.13 - Skellefteå Ridklubb
v.16 - Umeå Ryttarförening
v.16 - Boden Ridklubb
v.17 - Södra Umeå Ryttarförening
v.18 - Rånebygdens Ridklubb
v.19 - Vännäs ryttarförening
v.21 - Jokkmokks Ridklubb
v.21 - Kågedalens Ryttarförening
v.22 - Södra Umeå Ryttarförening
v.23 - Älvsby Ryttarförening
v.24 - Vindelns Ridklubb
v.25 - Kiruna Ridklubb
v.26 - Stöcke ponnyförening
v.27 - Bodens Ridklubb
v.28 - Piteå Ridklubb
v.30 - Vindelns Ridklubb
v.32 - Vännäs Ryttarförening
v.33 - Södra Umeå Ryttarförening
v.34 - Ridklubben Dundret
v.35 - Lappmarksryttarna
v.36 - Piteå Ridklubb
v.37 - Stöcke Ponnyförening
v.37 - Luleå Ryttarförening
v.38 - Arvidsjaur Ryttarförening
v.40 - Umeå Ryttarförening
v.45 - Luleå Ridklubb

DRESSYREN

v.12 - Umeå Ryttarförening
v.18 - Ridklubben Dundret
v.18 - Kågedalens Ryttarförening
v.19 - Bodens Ridklubb
v.20 - Piteå Ridklubb
v.21 - Södra Umeå Ryttarförening
v.21 - Arvidsdaur Ryttarförening
v.22 - Luleå Sörbyars Ridklubb
v.23 - Lappmarksryttarna
v.23 - Vännäs Ryttarförening
v.24 - Kiruna Ridklubb
v.31 - Luleå Ridklubb
v.32 - Bodens Ridklubb
v.32 - Skellefteå Avel och Ryttarförening
v.34 - Södra Umeå Ryttarförening
v.34 - Piteå Ridklubb
v.35 - Piteå ridklubb
v.37 - Rånebygdens Ridklubb
v.38 - Kågedalens Ryttarförening
v.41 - Skellefteå Ridklubb
v.45 - Luleå Ridklubb

Kommer ju absolut inte vara med på alla, men det tror jag ni förstår eftersom flera av dem är samma helg också. Men det är kul att det finns lite att välja på, har inte ännu bestämmt vilka jag ska åka på förutom några som är bestämmda, men vi får se hur det blir. Första tävlingen lutar iallafall åt Umeå Ryttarförening som är v.8, alltså hoppningen :)

amanda-mål under året

Tänkte skriva lite mål under 2012!

Peek-A-Boo - Fortsätta jobba vidare och bygga mer muskler och kondition, förbättra skänkelvikningarna och träna mer förvändgalopp så den blir starkare och stadigare. Ska fortsätta tävla på LA dressyr och endast tänka på att förbättra procenten. I hoppningen vill jag starta LB, och hoppa flera felfria rundor och även prova på att tävla avd A i LC.

Pedro - Vi ska jobba mycket med ryggmusklerna, rida i backar och lång och låg över kavalettibommar. Fortsätta tävla på LA i dressyren, även prova på något lite högre program tex LA:4, kanske vara med i DM. I hoppningen har jag inga mål alls, kanske ut på någon lite träningstävling och klubbtävling bara som vi gjort förut.

Indian Girl - För det första så ska vi åka till kliniken till våren och kolla upp henne och se hur hon ser ut igen, sedan ska hon provas rida igång igen. Kommer bara ta det lugnt med mysiga skogsritter och lite dressyr, kanske även lite bommar eller småhinder beroende på. Men först att kolla upp henne en gång till!

Men det viktigaste är att vi ska ha roligt och jag hoppas på ett underbart år med mina finaste♥

amanda-2012

Nu är det alltså 2012, tillbringade kvällen med massa vänner och hade jättekul!
Kom inte hem för än klockan 4 så sov rätt så länge, hade tänkt hinna rida ut på båda ponnyerna idag men hann bli för mörkt. Men hann iallafall ut med Pikkan efter bastuträskvägen. Värmde upp med att bara trava på i ett friskt tempo och gjorde några skänkelvikningar över vägen. Sen så intervalltränade jag lite, i början var hon jätepigg och ville galoppera på riktigt fort, haha men lugnade sig efter ett tag och blev jättetrevlig. Gjorde bara 4 intervaller med lite längre sträckor men kännde att det räckte. Sedan travade jag henne på hemvägen och hon var verkligen hur fiiin som helst då! Gick i en jättestadig och rätt så hög form, superlätt i handen och gick klockrent, gjorde några skänkelvikningar som blev super och provade även länga traven några gånger och åhh hon var verkligen så fin!
Pedro har jag inte hunnit rida, men jag tror jag rider honom lite ikväll på banan bara :)


RSS 2.0