Norrlandsryttare - Ny design

Ny design här på bloggen nu! Nytt och fräscht + höstigt!
Vad tycker ni om den? Skriv gärna kommentarer!
 
Designen syns även bäst i Google chrome eller Firefox.

Amanda - Irriterande

Hittade just den här bloggen: http://www.nattstad.se/OlssonAmanda som använder bilder på både mig och mina hästar. Visst dom har inte skrivit något speciellt, men ändå så är det så sjukt irriterande.. För ca ett år sedan hittade jag även en bild på Pikkan som var ute på ett försäljningsstall tillsalu, visst var det oseriöst i och med att de varken utgav telefon eller mejl men ändå, känns ju inte så kul att ha sin häst ute på annons precis.

Amanda - Kvällsridning

Ikväll har jag ridit ut på min pigga springare, nämligen Pikkan som var väldigt taggad idag! Blev endast skritt då hon ändå vilat nu i en vecka, men skritten gick fort, väldigt fort ;) Imorgon ska vi trava bort lite av den energin hon har.

Angelina - Frågestunden

 

Vad är dina mål med pajero? :) 

- Mina lång siktiga mål är att täcla upp till 120 hoppning med honom och lite dressyr men vet et klass.Mina kortsiktiga mäl är att lära känna honom och börja tävla till våren.
 

Vad är dina planer för framtiden med den hästen du rider nu? :)

Planen är den att jag ska lära mig rida storhäst bättre. Pajero är en riktig läromästare som ska ta mig ut på tävlingsbanorna med tyghet!

1. Hur länge har du ridit ? :) 
2. När börja du rida ? :)
- Jag har ridit sedan jag var typ några månader xD! nae men inte så mycket förr. Men jag började rida på ridskolkan när jag var 9år. Och fick min första ponny när jag var 10 år :)
 

Varför sålde du vanillin? :) Vad heter alla hästar din familj har just nu? :)

- För att jag skulle överggå till storhäst. Hästarna på gården heter nu Hamilton min shettis (min fösta ponny)Benjamin min lillasysters ponny. Och Pajero min nya häst.
 

Är Paj och Vannis olika i ridningen? 
Vilken är den bästa hästen du haft? 

-Ja, dom är väldigt olika. Vanillin är en grymt taggad och galeb ponny som vill att allt ska gå så fortsom möjligt osv.. Vanillin är en väldigt svårriden ponny. Många som har testat henne har inte klarat av henne. Paj är därremot den här långsama typen som gäna gör det så enkelt som möjligt. En klok häst!
Vanillin kommer alltid vara den bästa hästen jag någonsin haft!
 

Hur kom det själv att du skulle sälja Vannis??

- Övergång till storhäst.
 

Har Angnes någon blogg? 
Hur mycket saknar du vanillin på en skala 1-20? 
Hur gammal är Angnes? :) 

- ja den heter http://teamha.blogg.se Jag saknar henne verkligen men kring 17 :) Agnes är född 1999 så hon är 13 år nu :)

Hur hög är Pajero? :) 
Vad har du för mål med honom och planerar du att ha honom hela livet eller hur ser det ut just nu? 
Det verkar va en superhärlig häst & önskar er all lycka till i framtiden :D Hade varit roligt om du svara i en video och superkul att ni börjat blogga igen förresten!

- Pajero är 168cm. Har inga planer för hur länge jag ska ha honom men målet är att börja tävla på 120 så har väll kvar honom tills jag när mina mål. Tack så mycket :D! Är inte så mycket för att sitta och prata i en kamera ;)
  

Köpte du Pajero för att du ville ha en ny utmaning? 
Ställer dina föräldrar mycket upp för dig? 
Vilken är den största hästen du har ridit? 
Är du blyg inför ny människor? 
Vad är det högsta du har hoppat? 
Tror du på kärlek vid första ögonblicket? 
På hur många ställen har du bott? 
Vilka bloggar läser du? 
Hur många djur har du? 
Vad heter din skola? 
Hur många hästar har du haft? 
Vad är det högsta du har hoppat med Pajero? 

Hoppas du svarar :D 

- Jag köpte Pajero för att övergå till storhäst. Mamma och pappa ställer upp i alla lägen och skjustar mig på träning och tävlingar. Dom är verkligen bäst! Utan mina föräldrar hade jag aldrig tagit mig så här långt :)! Den sörsta hästen jag har ridit är Bullen han är 183 i manken :) nej jag är inte speciellt blyg av mig ;) jag har hoppat 130 med Vanillin. Nej det tror jag nog inte på, kärlek kommer smygande. Jag har bara bott i Kusmark på min fina gård :') Läser inga bloggar. Ett marsvin en hund en katt och 3 hästar. Anderstpropsskolan. eh.. ja har haft typ 9 hästar om man räknar med dom jag har delat med med min mamma :) Med pajero har jag hoppar 105cm.
 

Vilken tränare som du har tränat för tycker du är bäst? 
Vad är ditt mål med pajero ? 
hur gammal är pajero ? 
Vad är det roligaste du vet ? 
Ponny/ häst 
Om du fick välja en häst som du skulle få rida i globen vem skulle det vara? 
Vilken är din favorit tävlings plats ? 
Jätte kul att ni har börjat blogga igen :D! Kan inte du svara i ett video inlägg?

- Andreas Hesse. Tävla upp till 120 hoppning. Pajero är född 2002 så han är 10 år gammal. Att få träna rida och tävla, sedan är det mycket kul att vara med mina kompisar och min pojkvän. Kan inte välja mellan ponny och häst egentligen men just nu känns det som att häst är roligare än ponny :)! Eh det skulle nog vara Ericas häst Maggan :D! Vännäsryttarförening är en mycket bra tävlingsplats! Ja känn himla bra att komma igång igen! Nej tycker inte om att höra min egna röst plus att jag tycker det känns lite tapigt att snacka med en kamera ;)
  

Hur många hästar har du haft? 
tycker du att hoppning är roligare än dressyr? 
Bytte du och Anes häst bara häst bara sådär eller tog du nån "extrapengo" för Vanellin? 
Vad är det högsta du tävlade med Vanellin? 
Vad vill du bli när du är vuxen? 
Är du en sån som "hatar" personer du aldrig lärt känna? 
Hur är du som person? 
Tar du personer på utseende? 
Är du utseende fixerad? 
Kan du gå utan smink eller nått till skolan? 
Har du löshår? (ditt hår är jätte snyggt!) 
Är din naturliga hårfärg blond? 
Du är jätte duktig btw:) 

- 9 stcken om man räknar med dom jag delat med min Mamma. Ja hoppning är det abslout roligaste, men dressyr är också kul! Vi bytte häst med pengar imellan. Jag tävlade LA hoppning och La dressyr med Vanillin. När jag blir vuxen ska jag bli egenföretagande! Nej hatar ingen :D Absolut inte! Nja lite men inte speciellt. Burkar inte göra det men om jag inte skulle hinna sminka mig på morgon så för jag lov att vara utan:) Nej det har jag inte. Ja eller igentligen mer mörkblond! :) Tack så mycket :D!

 

Hoppas alla är nöjda med sina svar! Om det är något ni undrar så kan jag alltid vara på det! :)


Angelina - veckoplanering

Hade tänkt göra en vecko planering för Paj denna vecka eftersom vi ska träna för Lotta Schultz på lördag & Söndag:D!
 
Måndag: Ute ritt
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppspecialen
Torsdag: Vila
Fredag:  Ute ritt/ dressyr
Lördag:  Hoppträning för Lotta!! (måste ha någon som fotar/ filmar, rider kl 13:00
SöndagHoppträning för Lotta!! (måsta ha någon som fotar/ filmar, rider kl 08:15
 
Någon fri villig som skulle kunna tänka sig att fota/ filma? :D:D:D:D

Angelina - Kondition

Hejsan!
Har glömt att uppdatera bloggen men nu kommer ett iinlägg om vad jag har gjort det resnaste dagarna. I fredags så red jag ut på en något taggad Paj! Han brukar inte ligga så mycket på bettet som han gjorde denna dag. Haha sjuk kul att se att han han lite olika sidor och inte allt samma.
 
I går så red jag på kusmarksbanan. Blev ett dressyr pass, Övade på att ställa honom utåt och att flytta in bogen lite extra sedan tränade jag på att han skulle gå rakt. Mycket viktigt att hästen både kan ställa sig och gå rakt. Och jag kan säga att Paj har nästan lite lättare för att gå lite för böjd. Men det ska övas på.
Avslutade med att lägga ner honom på fyrkanten.
 
Idag så for jag ut i det tråkiga regn vädret och intervalltränade Paj. Asså gud vilken goding han är! Han tyckte verkligen det var superkul att få galoppera på. Släppte honom lite engång. Å jäklar vad han tog i!! Hahah härliga häst! Skrittade av honom i 30 min efter passet och han var faktiskt lite svettig :D!
 
 
Snygg Paj!

Amanda - Lördag

Skönt att äntligen fått helg, älskar helg! Idag har Pedro motioneras, blev bara ett lätt pass i skogen med tanke på att det bara gått någon dag sedan vaccinationen. Imorgon har Pikkan vilat i en vecka så då ska även hon igång igen:) Ska snart iväg till mig pojkvän som fyller 18 idag och fira honom! Där har ni min dag :)

Amanda - Snart hårdträning

Snart ska jag dra igång med hårdträning med Pikkan och Pedro efter ca en veckas vila. Har två spännande grejjer framför mig den närmaste tiden. Det är hoppträning för Lotta Schultz nästa helg både lördag och söndag. Sedan helgen efter det är det meeting på Skellefteå Ridklubb då jag även rider DM:et som går i LA:1 första dagen och LA:4 andra dagen!

Angelina - Vanillin för 3½ år sedan

Detta är då Vanillin försäljning film innan jag köpte henne:)
 
 
Tycker jag lyckades hyffsat bra med våran tid iaf :)

Angelina - Svar

 
Svar:
Vet inte var du menar med att han inte ser hundra ut bak?
Innan han kom till mig är han veterinär besiktad på klinik. Dom böjde honom och allt sånt där man ska göra på en veterinär besiktning och han hade inga anmärkninkar på något.
 
Kan vara att du kanske tycker han har en konstigare spring stil? Hästarna springer och går olika precis som vi människor gör. Plus att jag inte riktig kan rida ihop honom än och då tar han inte med sina bakben lika mycket som han kan. Jag måste lära mig rida honom så att han trampar på bättre bakifrån..
 
Så ja jag vetinte rikitgt hur du kan tycka det.
 
 
 

Angelina - Vila

Idag hade jag planerar att rida ut en sväng bara så han får röra på sig men min fotning hos min fotograf tog för lång tid så jag hann inte idag :(
Men i morgon blire av iaf!

Idag har vannis varit borta 1vecka... Miss My pony...


Angelina - Hoppträningen

ASSÅ KAN INTE BLI MER NÖJD!!!
 
Åh asså vilken fantastisk fin häst jag har hittat mig! Hoppade för Erica idag på hennes hoppebana. Vi red först fram på trav bommar och kände lite på dom. Sedan la vi in lite galopp arbete och lydnad. Sen började vi hoppa på en linja med ett räcke och en oxer. 
 
Ibörjan var han lite små seg med det ändrades snabbt! Han blev bara piggare och piggare! Sista språnget på oxer låg på 105. Kändes inte så himla högt ändå! :)
 
Men som sagt finns det mycket att träna på.. Ibland tappar jag balansen efter hindret för att han hoppar med så ortoligt mycket rygg. Och det är jag då inte van med eftersom Vanillin inte hoppade med ryggen osv. Men tyckte ändå jag blev bättre på slutet !:)
 
men i helhet så var träningen helt OK! :)
 
Här har ni film och va snäll med mig nu..:( Kan ju inte se perfekt ut första hoppträningen och 4 gången jag rider honom :)!
 

Amanda - Framtiden

Har fått en fråga hur jag kommer göra i framtiden med hästar, ifall jag ska sälja mina ponnyer, köpa stor häst eller hur jag kommer göra och det vet jag inte ens själv.
 
Jag har väldigt många tankar kring detta men jag kan inte bestämma hur jag vill göra och bara tanken av att sälja någon av mina älsklingar gör väldigt ont. Men det är klart jag vill ge någon annan chansen att ha lika kul som jag haft med dem och dessutom att de får fortsätta komma ut och träna och tävla. Men samtidigt vill jag ha kvar dem, hos Pikkan iallafall finns det extremt mycket mer kapacitet att ta ut och hon har många år framför sig.
 
Om jag ska skaffa stor häst vet jag inte heller, det skulle vara kul men jag har höga krav på min häst och den känns svår att hitta i normal prisklass. Men det är klart jag kommer kika lite på även stora hästar men jag ska verkligen vara noga med att hitta en häst som passar mig bra. Dock har jag inte bestämt mig om jag vill satsa på en dressyr eller hopphäst ännu, men som sagt jag ska ta den tiden jag behöver innan jag bestämt mig för något.
 
Ibland får jag även tanken att köpa en ungponny igen och utbilda vidare då jag tycker det är jättekul det jobbet jag har fått göra med Pikkan. En liten söt B-ponny skulle jag vilja ha som utbildningsprojekt :$
 
Men nu vet ni, ingenting är bestämt och vi får helt enkelt se hur det blir :)
 

Angelina - Ångest

 
Hejsan alla trogna bloggläsare!
Idag såå ska jag hoppa Pajero för Erica. Är väldigt nervös men känner mig ändå rätt taggad! Hoppas det blir en bra övning som jag själv känner mig tygg i. Men Paj är så snäll så jag tror inte det kommer bli några problem!
 
Igår fick jag världens ångest.. Om Vanillin.. Allt är bara så himla overkligt just nu. Jag har lixom inte fattat att hon är såld, jag som har tagit ut denna ponny i snart 4 års tid. Ridit henne i 4 års tid. Tagit henne från en tråkig ponny som inte ens vill gå frammåt, till en ponny som hoppar LA och tycker allt är sjukt kul och springer frammåt.  4år.. Igår fick jag bara en tanke ställare... Aldrig mer kommer jag få tävla henne eller träna henne. Kommer nog helst inte ens vilja rida henne.. Det kommer bli för jobbigt för mig att sätta mig upp på min dröm ponny igen.. Av alla ponnyer jag ridit är dom inte ens nästa lik Vannis.
 
Men samtidigt så är jag så himla lycklig! Vanillin kunde inte hamna í ett bättre hem. Agnes brinner verkligen för Vannis och hon har sagt i alla år jag kännt henne att hon ska köpa Vannis av mig när jag blir för gammal. Och precis som i en dröm så händer det. Det ska bli så kul att se min ponny som jag skapat få lära lilla Agnes att kommaupp i tävlings höjderna. Hon är en bästavän jag aldrig kommer att glömma. Hon kommer alltid vara min i mina drömmar. Och något jag är 100% säker på är att jag gjorde helt rätt val.
Jag älskar dig, då, nu och föralltid♥

Amanda - Bushumör


Amanda - Lite planer för veckan

Tanken är att det blir en lugn vecka för båda ponnyerna. Pikkan ska få vila, iallafall till på Fredag, Pedro kommer jag rida men lätta och enkla ridpass, så blir nog en hel del i skogen. Imorgon ska de nämligen få vaccinationspruta så då passar det bra att ta en lugn vecka för dem. Dessutom är båda ponnyerna lediga från tävlingar i helgen:)
 
 

Angelina - Ute ritt

Idag for jag ut och red på fina Paj.
Han var riktigt pigg faktiskt. Trodde inte att han skulle vara så taggad som han var. Men det är ju kul att veta att han tycker om att vandra i skogen :') Skrittade för det mesta. Travade lite men han vart så pigg ibalnd att han började små galoppera. Haha söt häst. 
Sen på slutet tog jag en galopp efter sista lägdan. var ute drygt 40min. 
Åh asså han är så himla snäll i trafiken i byn och allt. Känns som att jag inte skulle kunna hitta en snällare häst!
 
Imorgon ska han få vila och mamma får ta hand om honom för då far jag till min pojkvän! :)
 
 
Underbara snälla Paj!♥

Angelina - Dagens pass

Idag tog jag hjälp att Sara och for till kusbanan och hade lite markarbete.
Till en början var han väldigt stretig och ville inte riktig trampa på frammåt. Men det ändrades snabbt och han blev verkligen otroligt fin! Fick mycket bra tips av Sara som jag verkligen ska ta åt mig av och täna på.
 
Måste få honom mer på yttertygeln så jag får in hans bog mer på spåret osv.. Gud han var verkligen sjukt fin på slutet! Vilken underbar häst!
Sen travade jag över lite bommar och sedan gjorde vi galopp bommar med ett räcke på slutet. Hoppade bara 3ggr på 70 typ. Vilken känsla!
 
På onsdag är det typ sista Erica träning så då hade jag tänkt vara med med Paj! Det var därför jag hade markarbete idag så jag får hinna känna på honom lite!
 
Imorgon ska jag fara på en mysig ute ritt!
 
Printat från film. Vågar inte lägga ut film ;)!!

Amanda - Tävlingsresultat

Blev en lyckad dag för mig och Pedro idag!
 
LB:1 - Blev en lång framridning, alldeles för lång så vi for ut en sväng efter vägen och tränade lite tempoväxlingar precis som igår, annars tränade vi även på banan med tempoväxlingar så han skulle komma igång bättre.
Inne på banan tappade han lite energi men höll sig ändå riktigt trevlig, han känndes lätt att rida och väldigt possitiv, (som vanligt hahah) Slutade med drygt 68% och vinst!
 
LA:1 - Lite segare på framridningen och även inne på banan. Efter en hel dag är både han och jag trötta men tyckte han var väldigt duktig ändå. Fick inte riktigt samma känsla men han var helt klart riktigt fin ändå. Drygt 65% fick vi i denna klassen och även vinst där!
 
Jag är jättenöjd, känns att vi kommit tillbaka nu igen efter att det gått lite fram och tillbaka! Han är så fin min snygging:')
 
Foto: Michelle Wik

Amanda - Bilder från igår

Nu kommer ett gäng med ridbilder från igår, fler bilder kommer ni få se här eftersom!
 

Angelina - shoppat åt paj


Amanda - Tävling idag

Vaknade kring 6 och steg då upp för att släppa ut hästarna i hagen och ge dem lite frukost så hinner även Pedro gå ute en stund innan vi åker på tävling. Har tänkt gå ut på en stund och göra han snygg dvs knoppa och borsta på honom. Vi åker ungifär klockan 10 idag, tar ju bara 10 minuter dit så det känns skönt att slippa åka långt för en gångs skull.
 
LB:1 och LA:1 ska vi rida, har bytt från LA:3 till LB:1 då jag inte hann träna till programmet då jag haft så mycket senaste tiden. Dessutom har det inte gått så himla bra för oss heller, får väll tänka på att han fick vila två veckor då han tappade en sko, har efter dess ridit honom endast 6 gånger, men jag får hoppas det går bra för oss ändå!
Önska mig lycka till :D

Amanda - Min dag

Dressyrtävlingar på hemmaklubben men var häst idag så var skrivare under de första klasserna. Imorgon är det dags för Pedro för lite dressyrtävling.
 
Efter tävlingen åkte jag hem till Angelina, fotade henne och hennes nya häst Pajero, efter det åkte hon hem till mig och fotade mig och mina ponnyer. Började med att fota mig, Pikkan och Gia samtidigt men var väldigt svårt hahah! Sedan red jag Pikkan lite på en äng. (Bilder kommer senare)
 
Har avslutat min kväll med en uteritt på Pedro med mycket fokus på tempoväxlingar och övergångar och även lite skänkelvikningar efter vägen. Han känndes kanonfin! Har även packat och putsat lite grejjer inför imorgon!
 
En bild från idag bjuder jag på nu och säger godnatt, resten kommer imorgon!

Angelina - Frågestund!

Nu hade jag tänkt ha en egen liten frågestund! Svarar på allt !:)
 

Amanda - Sneak peak

 

Angelina - Fösta ridpasset

Blev ett oserriöst dressyr pass idag bara för att han ska få se sig omkring och så att vi ska lära känna varndra!
Krävde absolut inget av honom utan travade bara runt på ängen ett tag. Men även om jag inte krävade speciellt mycket så var han så himla fin :')! Han var verkligen avslappnad hela passet. Så det känns så himla rätt just nu! Tänk att jag har turen att hitta en sån fantastisk häst!
Hoppas bara allt fortsätter som det gör nu, klart vi kommer få bakslag det får alla så småning om. Men jag lever iaf i nuet för ett tag :'D
 
I morgon vet jag inte riktigt vad det blir men tror jag ska rida till Kusbanan och rida lika som idag. Vill inte riskera nått och rida ut än. Tänker på både mitt och hästens bästa :)!
 
 
Fina fina Paj!<3

Angelina - Dressyr

Bilder från idag!
 
Sugna på mer ? :D

angelina - Pajero

Hejsan allihopa!
 
Vet att det är väldigt längesedan jag uppdaterade men nu kommer ett lång inlägg om allt som hänt nu!
 
Jag har nu sålt Vanillin till en tjej på 13år som heter Agnes. Hon vill tävla och kunde inte nå dom klasserna med sin ponny Benjamin som hon ville nå. Så gjorde vi en bra deal. Så Agnes köpte Vanillin av mig och vi tog Benjamin till min lillasyter Lisabeth. Så hon får fortsätta att lära sig rida ordentligt på en mycket bra nybörjar ponny!
 
Och jag har varit och provridit en häst 2 ggr i Sundsvall som heter Pajero.  Och idag fick han komma och bo hos mig!
 
Pajero är en stilig herre född 2002. Han är en mecklenburger, Tysk imoprt.
e: Primar-Pilot0
u: Venu de theil
Han är tävlad upp till 130. Men denna sommar har han endast hoppat runt på 120 banor. Han är en riktig läromästare då han rättar till det mesta själv! 
För mig just nu så har vi mycket att jobba på. Jag behöver först och främst lära känna honom sen ska vi slipa till dressyren lite. Såklart med hoppning emellanåt!
Det som är tänkt med honom är ju att jag ska få mig ut på storhäst tävlingar! Han är så jäkla lugn och snäll i all hantering. Som att lasta, leda, möta ''farliga'' saker, trafiksäker, inte alls tittig på hinder. Så det kan ju bara inte bli bättre förstahäst? Eller hur?
 
Hoppas ni fortsätter läsa bloggen även om inte Vanillin är kvar!
 
Bilder från provridningen och från hagen idag!
 
Fina Killen!

Norrlandsryttare - Ny Start!

Nu ska vi efter lite vila och stress äntligen starta upp bloggen på riktigtalvar igen!
Angelina har även sålt Vanillin och köpt ny häst så det kommer info om det senare.
Amanda ska tävla Perdo i helgen så vi håller tummanra för dom!
 
Välkommna tillbaka! :D

amanda-tävlingsresultat

Trots att vi inte bloggar just nu så tänker jag ändå berätta och skriva om tävlingen i helgen.
 
Åkte till Luleå i lördags och hoppade en LC och en LB. Underlaget var inte alls bra så i LC vågade jag inte rida henne i det tempot jag skulle behövt. Men iallafall så nollade vi grunden och i omhoppningen tjurade hon ihop i en sväng och stannade och sparkade lite, men tryckte bara på henne sedan hoppade hon. Fick dock 4 fel där men räckte ändå till en fjärdeplacering.
 
I LB hade de sladdat banan och det känndes lite bättre och hon var så extremt fin, hoppade  jättefina språng och var lagomt taggad. Tyvärr petade hon ner hinder nummer 3, men det får jag skylla mig själv då det blev en väldigt dålig väg, men himlar så fin hon var för det!

amanda-tävlingsresultat

Trots att vi inte bloggar just nu så tänker jag ändå berätta och skriva om tävlingen i helgen.
 
Åkte till Luleå i lördags och hoppade en LC och en LB. Underlaget var inte alls bra så i LC vågade jag inte rida henne i det tempot jag skulle behövt. Men iallafall så nollade vi grunden och i omhoppningen tjurade hon ihop i en sväng och stannade och sparkade lite, men tryckte bara på henne sedan hoppade hon. Fick dock 4 fel där men räckte ändå till en fjärdeplacering.
 
I LB hade de sladdat banan och det känndes lite bättre och hon var så extremt fin, hoppade  jättefina språng och var lagomt taggad. Tyvärr petade hon ner hinder nummer 3, men det får jag skylla mig själv då det blev en väldigt dålig väg, men himlar så fin hon var för det!

amanda-2 år!

Johanna hade rätt med vad som var för speciell dag med igår, nämligen att vi haft bloggen i två år! Känns verkligen jättelänge och det är så kul att gå tillbaka och kolla gamla minnen och inlägg. Har iallafall varit jättekul det här två åren!
 
Just nu är bloggen helt död som ni kanske märkt, inom nån vecka kommer ni få veta om vi kommer fortsätta blogga här och göra en NYstart på bloggen eller om vi kommer splittras och blogga på egen blogg eller möjligtvis ingen blogg alls. Vad tycker ni läsare?

amanda-2 år!

Johanna hade rätt med vad som var för speciell dag med igår, nämligen att vi haft bloggen i två år! Känns verkligen jättelänge och det är så kul att gå tillbaka och kolla gamla minnen och inlägg. Har iallafall varit jättekul det här två åren!
 
Just nu är bloggen helt död som ni kanske märkt, inom nån vecka kommer ni få veta om vi kommer fortsätta blogga här och göra en NYstart på bloggen eller om vi kommer splittras och blogga på egen blogg eller möjligtvis ingen blogg alls. Vad tycker ni läsare?

amanda-vet ni?

Kan ni gissa vad det är för dag idag? Vad det är för speciellt med just idag? :)

amanda-snart

Snart kommer Angelina hit! Hon ska få hoppa Pikkan, spännande:D


amanda-instagram

Nu har även jag skaffat instagram! Följ mig där, amandastenmanlindqvist


amanda-idag

Idag eller imorse hann jag med en hel del! (alltså innan skolan, åkte iväg med bussen som gick 10:30)
· Utfodrat hästarna och släppt ut dem i hagen
· Mockat och spoat stallet
· Uteritt på Pikkan i ca 45 minuter
· Anmält mig till 4 hoppträningar för Lotta Sjöberg (fd Schultz)
· Kort prommenad med vovven
 
Tycker jag hann med en hel del innan skolan fakiskt vilket är jätteskönt när man kommer hem och har knappt någonting alls att göra utan bara ta det lugnt. Så kan säga att min kväll har varit väldigt lugn det ända jag gjort är nog att övningsköra en sväng :)
 
Pedro har tappat en sko, vi får se när hovslagaren kommer men fram tills dess kommer han få vila.

Amanda-test

Testbloggar nu från mobilen, så får vi se om inlägget kommer upp :)

Pedro har fått tagit det lugnt sen tävlingen, skrittade honom i måndags och igår fick han vila. Även Pikkan vilade igår men i måndags blev det ett dressyrpass på banan.

Ikväll är det eventuellt hoppspecialen för Pikkan. Morfar fyller år så vi ska fira honom men hinner jag så åker jag även till ridhuset.

Avslutar med en söt mobilbild på Pikkis:D


amanda-älgjakt

Något jag tycker är jobbigt är nu när älgjakten dragit igång! Känns som om man inte får rida någonstans, de blir sura för man skrämmer bort deras älg antar jag. Dock brukar jag inte bry mig rider runt överallt ändå, tycker också synd om älgarna :$
 
Vad har ni för åsiker om älgjakten?

amanda-resultat

Nu är tävlinghelgen över!

Lördag, hoppning i Lycksele med Pikkan -  Hon känndes fin och pigg hoppade super men slog tyvärr ner en bom i LC pga av att jag hade för lite galopp genom svängen, var rätt dåligt underlag så vågade inte svänga i mycket fart. Endå så kom vi just utanför placering med en 10dels sekund, lite surt men aja, hon skötte sig fint :) I LB 0:0ade vi, men tappade bort mig på omhoppningen och blev en längre sväng, även denna klassen just utanför placering. Men jag är jättenöjd :)

Söndag, dressyr i Piteå med Pedro - Kom 2a i LA:n, känndes helt okej men procenten tyckte jag känndes låg, mycket lägre än vad vi brukar. Framridningen till LA:4 känndes jättebra men betydligt spändare inne på banan, ingen placering och ingen bra procent heller. Var vår debut och jag tyckte han känndes helt okej ändå!
 
Har inga bilder från i helgen, men ifall någon fotat mig så lämna en kommentar så får ni jättegärna skicka de sen:)
Film har jag, kommer troligtvis senare!

angelina-hihihi :D

Idag bär det av till sundsvall ;)
 
Mer får ni veta i morgon ;)!!!

RSS 2.0