Amanda - Gul outfit

Är det någon som är intresserad köpa min gula outfit, schabrak & lindor str full. Startbud 500 kr. (använt några få gånger)
 

Amanda - Svaren från frågestunden del 2

vad heter ditt blå schabrak? :) det är typ royalblått och "vågigt" i mönstret.
Sv: Det är ett tattini-schabrak.

Vilka sadlar använder du till dina ponnys? :)
Sv: Sålde ju Pikkans dressyrsadel då den slutade passa, det var en Globus Clic. Hennes hoppsadel som hon har nu är en Santa Cruz seline. Gia kan även ha seline sadeln men hon har även en pessoa-hoppsadel.

Håller du på med mycket NH?
Sv: Litegrann men inte skärskilt mycket.
 

Vilket bett tycker du om bäst? 
Sv: Så enkla som möjligt, dvs tredelat, tvådelat, rakt. Men såklart de bett som passar hästen bäst.

När bestämde du dig att börja rida? Och varför?
Sv: Det var så länge sedan så minns inte riktigt men mamma var intresserad av hästar och även min syster och då fick jag börja på ridskola när jag var 4 år och har sedan dess fortsatt ha häst som ett stort intresse.

Favorit märke på rid och hästsaker? 
Sv: Har många, bland annat Kingsland, HV-polo, John whitaker.

Bästa häst-affären? 
Sv: Min första ponny Fruttis, hon har lärt mig så mycket. En perfekt läromästare och har haft så himla kul med henne också.

Vad hände med Gia kommer du att rida henne igen? 
Sv: Hon trampade sig med brodden, tog väldigt djupt att hon träffade senhinnan. Fick boxvila, metacam och återbesök efter en lång period, visade då att hon fått inflamation i leder då hon belastat fel. Hon hade så ont i det skadade benet så hon inte ville stödja på det alls. Efter mer undersökningar hittade de en urkalkning på skelettet (som har funnits där i flera år) och detta gick inte göra skärsklilt mycket åt. Hon kommer nog hålla som skogs & dressyrponny. Så troligtvis kommer hon ridas igen.

Bästa minnet? 
Har så många, men ett självklart är ju första hästen!

Hur länge har du ridit? 
Sv: Sedan jag var 4.

Hoppning eller dressyr? 
Sv: Båda två.

Hur ofta rider du pikkan när hon är igång i full kondition. 
Sv: När hon är i full kondition så rids hon ca 6 dagar i veckan.

Kan inte ni ha någon tävling på bloggen? 
Sv: Jo, det är fdaktiskt något som vi planerar.

Kan inte du lägga ut bilder på alla dina outfits?:)
Sv: Absolut, det kan jag göra senare.

Vad hände igentligen med Pikkan?
Sv: Det svaret kommer vi nog aldrigt riktigt få veta. Hon var helt normal på morgonen när jag släppte ut henne, kom hem för att rida efter skolan och jag fick inte in henne då hon inte kunde ställa ner foten. Så en vrickning i inre ligametet i hovleden var det hon hade fått, och troligtvis av för mycket bus i hagen.

Vilka klasser har du tävlat i dressyr & hoppning?
Sv: Hoppning upp till LA och dressyr upp till LA:4

Har du någongång funderat på att tävla fälttävlan?
Sv: Det skulle vara superkul att få prova, och tror Pikkan är en perfekt ponny för det. Dock finns det inte mycket tävlingar i fälttävlan här nere i norrland. Tror närmsta är 40 mil bort.

Amanda - vårkänslor

Tror mina tjejer har vårkänslor så att de håller på att spricka, det är rätt sjukt för såhär har de inte varit tidigare år. Dock beror det nog på Pikkans vila, hon är i eld och lågor hela tiden och såklart smittar det av sig på Gia en hel del också. För Gia är en ponny som inte är sådär i vanliga fall.
 
I förrgår när jag skrittade Pikkan fick jag vända om hem rätt snabbt för att det blev mer rodeo än skritt. Kan säga att vi studade hela vägen hem. Igår hoppade jag över att rida eftersom det blåste och regnade och tror inte det skulle göra saken bättre. Känner min nästan lite nervös när jag ska upp på henne nästa gång ;)
 

Angelina - Regn

Idag regnar det helatiden men ska ta mig ut i detta ändå. Blir en uteritt med lite koll bara. Asså se så att han lyssnar fram och tillbaka osv. Hade tänkt mig ett pass på ungefär 40-45 min. Har även tänkt skritta frm och av länge och se om det blir någon skillnad på honom.
 
I helgen är det träning för Lotta Sjöberg (fd Shultz) igen och det känns väldigt roligt. Jag känner verkligen att jag behöver all hjälp jag kan få just nu. Men nått som är väldigt possitiv är att Pajero verkligen har börjat orka bära sig i galoppen. Känns som en enorm lättnad.
 
Men jag bloggar mer sen :D

Amanda - Svaren från frågestunden del 1

Ska du börja rida Gia?
Sv: Vi får helt enkelt se hur det blir, troligtvis kommer hon hålla för ridning, kanske inte hoppas men ridas igen. Vi har planerat att åka in med henne till kliniken igen för att eventuellt se förändringen under åren som hon vilat.

Isåfall när? 
Sv: Svårt att säga precis när.

Hur är det med Pikkan? 
Sv: Ja det går frammåt iallafall, hon är dock lite galen just nu. Förhoppningsvis kan vi strax börja trava lite.

Tror du att du hinner tävla något i år? 
Sv: Det beror helt på hur fort det går att sätta igång henne och hur hon känns. Möjligtvis till hösten, hade varit riktigt kul med tanke på att det är mitt sista ponnyår.

Tricktränar du dina hästar, har inte sett bilder?
Sv: Nej det är inget som jag håller på med.

Hur gamla är ni? 
Sv: Båda är 17. Men Angelina fyller 18 nu i april och jag fyller 18 i maj.

Hur länge har ni ridit? 
Sv: Eftersom det bara är jag som har frågestunden så svarar endast jag. Började på ridskola när jag var 4 och fick min första ponny när jag var 10.


Vars står era hästar?
Sv: Mina hästar är uppstallade hemma på gården.
 
Dressyr/Hoppning? 
Sv: Jättesvår fråga verkligen, kan nog inte svara på det. Känslan i dressyren är underbar men farten och spänningen i hoppningen lika så.

Ponny/Häst? 
Sv: Jag säger ponny. Har dock nästan aldrig ridit stora hästar.

Era förebilder? Varför? 
Sv: Funderar aldrig över förebilder om jag ska vara ärlig, så jag har nog ingen speciell förebild.

Ridhus/Ridbana? 
Sv: Ridbana, härligare att få rida utomhus!

Träning/Uteritt? 
Sv: Träning.

Favorit hästras?
Sv: Väldigt svår fråga den också, har ingen speciell. Hästrasen för mig har inte så stor betydelse.

Vad har du för planer för Gia? Ska du börja rida henne igen, och i så fall när? Eller är hon pensionerad? 
Sv:  Vi får helt enkelt se hur det blir, troligtvis kommer hon hålla för ridning, kanske inte hoppas men ridas igen. Vi har planerat att åka in med henne till kliniken igen för att eventuellt se förändringen under åren som hon vilat. Riktigt när jag ska rida igång henne vet jag inte, just nu räcker inte tiden till.

Har du tänkt skaffa storhäst, eller ska du satsa bara på Pikkan när hon är helt igång igen? 
Sv: Jag kommer nog skaffa en stor häst, kikar mycket på hästnet men jag söker hästen med Det. Så brottom jag jar inte. Det är ju mitt sista år på ponny så jag hoppas vi hinner med någon tävling innan årets slut, hade varit jättekul.

När du fyller 18, ska du sälja Pikkan då eller ha kvar henne?
Sv: Jag kommer nog ha kvar henne i år iallafall eftersom jag vill sälja henne i full kondition och fullt frisk. Egentligen vill jag inte sälja henne alls, har även haft tanken att rida henne i avd B och istället försöka ta upp henne i klasserna, eller klassa upp till häst. För 100cm - 110cm kommer hon klara av galant, tror inte heller 120 skulle vara något problem för henne med mer träning och vana.

När ska du börja rida Gia igen? 
Sv: Läs tidigare kommentarer om henne.

Vad var det som hände med henne?
Sv: Hon trampade sig med brodden, tog väldigt djupt att hon träffade senhinnan. Fick boxvila, metacam och återbesök efter en lång period, visade då att hon fått inflamation i leder då hon belastat fel. Hon hade så ont i det skadade benet så hon inte ville stödja på det alls. Efter mer undersökningar hittade de en urkalkning på skelettet (som har funnits där i flera år) och detta gick inte göra skärsklilt mycket åt.


Resten av frågestunden kommer senare!

Angelina - Fina häst!!!

Har börjat att rida på det raka babypelhamet igen och har är så himla fin på det bettet. Ska testa att rida på ett vanligt rakt någongång med! 
Idag red jag dressyr på Ericas bana och tränade på skänkelvikning i trav och galopp och även lite förvändgalopp. Och han var så himlafin! Han jobbade på som bara den och var mjuk och följsam i kroppen. Gjorde även endel tempoväxlingar och det funkade kanonbra!
 
Imorgon blir det uteritt. Ska bara rida en helt vanlig ute ritt med alla gångarterna. Sen även se till så att bromsen funkar och även gasen;)

Angelina - Mitt självförtoende

Hejsan alla fina vänner, hoppas ni mår bra och att ni känner vårkänslorna som sprider sig!
 
Idag hade jag tänkt skriva av mig lite sen ska jag uppdatera bättre igen..
 
Mitt självförtoende har verkligen förändrats sen jag sålde Vanillin och köpte Pajero. Med Vanillin var jag så grymt trygg och vi hörde verkligen ihop. Hon är verkligen endel av mig och kommer alltid att vara det. När jag köpte Pajero så blev mitt självförtoende sämre och sämre.. Det kändes som att vi inte dugde åt nånting eller att vi ens hörde ihop. Vi är inte nog bra eller nog fina tillsammans. Pajero var inte min typ av häst men han var ju så förbannat snäll.. Filmen från då jag prov red och hoppade honom är verkligen en katastrof.. Jag hängde inte med 1 sec utan att vara 5 sec efter i sprången. Men hästen hoppade ändå även om jag var VÄRDELÖS!'
 
Det var då jag kände mig så ''Liten'' det kändes som att hela jag krympte då och tänkte att köper jag inte Pajero som kan så mycket och är så snäll så kommer jag aldrig att fixa att tävla storhäst. Jag är helt enkelt inte nog bra på att rida föpr att ha en annan häst tänkte jag. Ska jag vara ärluig så känner jag så fortfarande. Jag känner mig inte lika duktig längre sen jag sålde Vanillin. Så jag ska försöka kämpa mig upp igen till den jag var engång. För jag vet att jag kan.. Jag måste bara låta det hända.

Amanda - Kingsland

Kingsland har kommit med 2013 sommarkollektion och där fanns bland annat dessa Osmunda softshell kavajer. 
Att ha en turkos kavaj kan kännas lite svårt att matcha men det kan faktiskt bli riktigt snyggt ifall man bara gör det enkelt, att exempelvis kör övriga outfit neutral med svart tillexempel, eller bara matcha kavajen med ett par boots eller pannband!? Små detaljer gör det snyggt.

Finns att köpa hos Cheval för 2 849:-


Amanda - praktik

Har börjat med praktik nu, 6 veckor på veromoda kommer jag vara. Långa dagrar och helt slut när jag kommer hem men ska försöka uppdatera så bra som möjligt ändå. Ikväll kommer nog svaren från frågestunden upp så vill ni fråga något, passa på!


Amanda - 5 veckor

Idag är det precis 5 veckor sedan jag började skritta Pikkan och har gjort det regelbundet sedan dess. Vissa dagar känns det jättebra och ser jättebra ut medans andra dagar lite sämre. Vi ska iallafall kontakta kliniken igen och höra vad de säger ifall vi ska åka in med henne igen och kika förändringen, skulle vara spännande att se. Förhopningsvis kan vi strax börja lägga in lite trav och efter det börja rida henne lite på banan, stora volter och serpentiner.
 
 

Amanda - Frågestund

Nu drar jag igång med en frågestund så får ni något roligt att läsa om sen när svaren kommer upp. Fråga vad ni vill, hästrelaterat eller ej. :) Svaren kommer upp om några dagar!

Angelina - Smörja

Igår skrittade jag ut med Hanna och Tino. Vi skrittade väll i typ 30-35 min. Riktigt trevligt och mysigt var det! Efterdet snackade vi och borstade ich klippte hästarna fin inför tävlingen i helgen. Hanna ska också vara med i helgen med fina Tino :D!
 
Idag steg jag upp 7 och cyklade till Pajero. Gav dom morgon foder och sedan slåppte jag ut dom med hö i hagen. Mockade sedan Pajero och Maggans boxar. Efter det sopade jag hela stall gången plus spolspiltan. Så det ser riktigt fint ut där. Sedan så gav jag alla hästarna vatten i hagen. (Paj, Tino, Lisel) Dom är dom enda som är hemma just nu eftersom att Erica är i Gävle! Hon for igår morse och blir borta till söndag kväll tror ja. :)
 
Men iaf så efter att ha vattnat hästarna så smörjde jag upp alla Pajeros saker. Sen for jag hem och nu har jag varit hemma i 30min. Ska snart fara tillbaka och dra in Pajero till ridhuset. Ska duscha av honom, men före det ska jag rida i manegen eller ut på ridbanan.
 
Så då vet ni ha det bäst!
 

Amanda - Bildbomb från Vännäs

Tänkte bjuda på några bilder från i Maj 2012. Meeting i Vännäs (vårt första meeting om jag inte minns fel och dessutom vår första LA) Måste också säga att jag saknar att rida, träna och tävla så himla mycket och hoppas verkligen jag och Pikkan kan komma tillbaka dit igen.
 
 
 

Amanda - Ingen rolig ritt

Idag var Pikkan mer vild än tam, dessa dagar är hon ingen favorit att sitta på. Redan i början hade hon problem med att skritta och flera gånger hoppade hon till och studsade för ingenting. När det kom en bil passade hon på att studsa, hoppa och sparka och en gång var hon inte långt ifrån att träffa en bil kan jag säga. Dock finns det ju idioter som inte kan förstå att en häst är ett levande djur och kan hitta på vad som helst.
Iallafall vände jag hem rätt fort och får hoppas på en lugnare och snällare ponny imorgon.
 

Angelina - Dagen

Idag blir det vila för min lilla krabat. Han har gått rätt hårt i veckan mycket galoppträningar och mjukgörande. Så han ska få ta det väldigt lugnt nu till tävlingen. Som sagt igår så var han väldigt stretig. Men det kan ju inte alltid gå som man vill. :)
På fredag ska jag in till ridhuset och rida lite lätt sen ska min Snygging få ta ett bad ;) Ska försöka knoppa honom på lördag. Men får se hur det blir med det. Måste rycka mannen före osv. Idag drar jag iaf till bureå till min saknade pojkvän! Ha de gött alla:)


Angelina - Billig häst

Idag är Pajero rätt billig. Red på banan i dag i kanske 40min och ränade på lite galopp ombyten. Pajero var sjukt jobbig.. Hängde sig helatiden i handen och ville verkligen inte jobba. Antar att han har träningverk så han ska få ta det lugnt nu till tävlingen.
 
Imorgon får han vila. Sen på torsdag skritt sen på fredag ska jag ta han till ridhuset och rida ett lugnt pass och sedan bara duscha av honom :D
 

Angelina - Hoppfilm

Här bjuder jag på en film från i söndags :D
 

Angelina - Högfrom

Det är faktiskt några som har undrat hur jag fått Pajero i en sån hög form. För det första så tänkte jag på var han är svag i. Och det är ju galoppen har har varit riktigt svag i. Han har inte orkat bära sig i galoppen eller i traven. 
Så började med att ha han i låg form (avslappand och ändå så dom jobbar med ryggen) i trav.
 
Men galopptränade han i 3 månader innan jag började med att försöka ha han i from i galopp. (så han iaf har styrka i bakdelan) Sedan så har jag tränat på tempoväxlingar så att han orkar tycka ihop sig. (hålla i hop sig och ha huvet ganska högt, men ändå så man har bra med stöd i handen) Man ska känna att dom tar i med ryggen och bakbenen.
Sedan när jag kände att han hade nog stark galopp så började jag fatta mycket galopp från skritt och halt. Och ha han på tygel samtidigt så han verkligen tar i med ryggen och bakdelen..Sen har jag helt enklet ridit som satan (ursäkta svärordet) med sisten. Har verkligen inte gett mig. Utan han ska trampa på ordentligt med bakdelen och ta i med ryggen och trycka upp nacken en bit. Det hjälper inte att ta dom i munnen eftersom dom blir inte starka i ryggen för de utan rid som bara den med sisten!
 
Jag själv har varit för svag också för att kunna hålla om och rida ordentligt med sisten. Det har ny kommit för mig att ens orka rida ett helt pass utan att dö av trötthet på honom. Så kan hänga enormt mycket på ryttaren hur mycket man orkar sätta tillbaka och trycka ihop dom med.
 
Men iaf så just nu håller jag på med mycket tempoväxlingar för att få honom mer flexibel i galoppen. (att både kunna hålla kort galopp och lång galopp). Det med för också med de här att dom går i ''uppförs backe''. = väldigt sportigt :D Vilket också är bra för då kan dom ha de mesta avstånden utan problem mellan hinder.
 
Men så har iaf jag gjort och hoppas på att ni kan ta hjälp av denna texten. Grattis till er om läste ända hit.
Om ni har frågor så ställ en kommentar!
 
 
 

Angelina - Nervös?

Inatt har knappt kunnat sova nånting. Känner mig väldigt nervös redan till tävlingen. Jag brukar inte vara nervös dagarna före utan brukar bli de på morgon eller just före jag rider fram. Men allt är annars nu. Jag har fått helt andra nerver sen jag skaffade storhäst.

Allt känns så sjukt svårt och jag vet ju lixom inte hur Pajero är att tävla. Men det återstår att se nu. Hoppas jag slipper bli i så nervös att jag stel. Det är problemet med mig när jag är nervös. Allt blir bara så sjukt trögt i hjärnan och i ben å armar. Men ska ta och samla mig nu. Tävlingen börjar intefören på lördag!

Godmorgon på er!


Angelina - Plugg

Idag har jag pluggat pluggat pluggat ridit sendan pluggat pluggat pluggat till nu! Är äntligen klar. 
 
For ut och red idag och tränade på skänkelvikningar i galopp eftervägen. Underlaget var lite hårt så blev inte en så lång sväng. Blev en kort och intensiv sväng istället. Men han kändes fin som vanligt men lite stelare i höger sidan. Därav mina skänkelvikningar. Prövade även på öppnor och slutor och det gick väll hyffsat.
 
Imorgon får vi se om jag hinner rida. Har nämligen mer plugg och sen kanske sadel utprovaren kommer :) Får se hur morgon dagen lyder. Nu ska jag sova. Är sjukt trött efter denna långa dagen.
 
Tack och hej leverpastej!

Amanda - Läsarfråga

Ifall ni fick välja, skulle ni välja en unghäst eller en häst som är rutinerad och utbildad?
Skriv gärna varför ni skulle välja just det, för och nackdelar.
 
Senare kommer jag skriva ett inlägg om mitt val om Pikkan när jag köpte henne, varför jag valde en unghäst och vad jag tycker om saken :)
 
Dessa två bilder togs när Pikkan var ny hos mig, endast 4 år gammal :')

Angelina - Hoppning

Var ju in på ridhuset i lörsdags och hoppade lite studs med Ebba. Hon fick även hoppa några gånger på 80cm och det så riktigt bra ut! Det är riktigt kul att se andra rida Pajero! Dom verkade trivas bra ihop iaf. :)
 
Igår så hade jag 2 kalas att vara på. Först kl 1 hos min farfar sen kl 4 hos min kusin så hann inte riktigt uppdatera igår heller. Sedan kom vi hem kl 7 och for till ridhuset kl 8 och hoppade en sista gång innan tävlingen. Hoppade en kombination till ett räcke och tvärt om :) Gick kalas bra! Sista ''rundan'' Hoppade jag linjen på 110-115 och galet så fin han var! Han kan vedrkligen hoppa. Så taggar tävlingen till tusen just nu. Bara 6 dagar kvar!
 

Amanda - Gårdagen

Igår for jag hem till Saga, (hon som nu äger Pedro och även Dun´s ägare) så jag fick träffa båda sötponnyerna. Väldigt länge sedan jag fick träffa Pedro så det var mysigt att få pussa lite på honom. Sedan for vi ut och red i skogen, var ute länge och blev mestadels skritt då det var rätt halkigt och Dun har ju inga skor bak. Men lite trav och en galopp fick vi också.
 
Senare på kvällen var jag ute och skrittade Pikkan som vanligt :)
 

Angelina - Lovar för mycket

Haha ja allt blir inte alltid som man har tänkt xD! Bilderna kommer nog inte föränn ikväll eller imorgon får se vad jag hinner. Igår blev det film kväll hemma hos min bror. Hans flickvän hjälpte mig att färgahåret och sen blev det handla sen film. kom hem kl 1 inatt.
 
Imorse steg jag upp kl 09:10 och pluggade teori (till körkort) i 50 min. Sen åt jag frukost och sen for jag till Pajero. Mockade först klart i stallet och sopade sen gick jag ut i hagen och mockade 3 mega fulla och skit tunga lass skit i skottkärran. Omg vad slut jag känner mig nu.
 Men hade så bra med sälskap tog med mig Vilda sen så var ju Pajero i hagen med. :)
 
Bilder från idag :)
 
Just nu inväntar jag min kompis Ebba. Vi ska iväg på ridhuset med Pajero och hoppa hade vi tänkt. Får se om jag får träffa Agnes och fina Vannis med :D!
 
Mer uppdatering sen! 

Amanda - Nya gummiband

Vad tycker ni om dessa nya stretchiga gummiband med swarovski? Kanske nya modet för 2013?
Hiss eller diss?
 

Amanda - skritt, skritt och åter skritt

I förrgår fick Pikkan en vilodag, igår blev det ut och skritta, idag ska hon skrittas, imorgon ska hon skrittas och på söndag ska hon skrittas. Lite drygt att varje dag skriva ett skrittinlägg så därav väljer jag rätt ofta att hoppa över det. Så er som inte tror att jag skrittar henne, det gör jag. Nästan varje dag. Ca 1 vilodag i veckan får hon.
 
Vissa dagar är hon världens ängel och bryr sig inte om någinting alls utan bara snäll som en solstråle, men vissa dagar så är hon en tickande bomb som bara väntar på att få explodera. Dessa dagar känns det lite jobbigare att få sig ut eftersom jag helst ska skritta på hårt underlag och på landsväg, och då passar hon på att bli rädd för varje bil hon träffar, skvättig och väntar bara på att få börja trava eller galoppera, har dessutom väldigt svårt att skritta utan bara trippar fram. Det hon skulle behöva just nu är massa galoppträning och få springa av sig, men det får hon icket. Bara att hålla sig till skritten;)
 
Haha denna busblick går hon runt med varje dag!

Angelina - försenat

Tyvärr så kommer bilderna bli försenade ikväll. Sitter just nu och färgar håret och sen ska jag fara och handla med min bror. Tänkte bara upplysa er om detta!

Såg Amanda inlägg nedan för. Galet bra skrivet! Känner mig stolt som delar bloggen med en så klok människa :)!


Amanda - Allt kan inte dömmas av en bild

Det som väldigt många gör är att dömma allt efter en bild, och ofta så är det anklagelser på ryttaren ex. du är alldeles för lång på din ponny. Det är ett exempel som många nog känner igen och det kan bli en himla diskution om detta. Här har jag tagit fram ett bra exempel.
 
På denna bild så ser jag alldeles för lång ut på henne, främst min överkropp. På denna bilden rider jag just lätt och därav ser jag längre ut än vad jag är.
 
På den här bilden så ser jag ut som en liten myra på henne. Jag har korta läder, och "trycker ihop" mig väldigt mycket då Pikkan hoppar väldigt mycket med ryggen.
 
De jag vill ha sagt med det här är att man inte bara ska dömma efter en bild, alla bilder blir olika beroende på vinklar, ljus, och helt enkelt vad man gör.
 

Angelina - underlag..

Underlaget på ridbanan idag var inte bra så red bara några varv runt och tog några kort. Sen började jag galoppträna efter slingan som vi kallar den. Galopperade 4 varv och tränade på att han skulle vara rakroppen. Jobbigt tyckte då han att det var men gud vad han jobbade hårt på slutet! Tog i som bara den och galopperade i ett hjämt och bra tempo. Han gick även i from :'D!
 
Jag känner så himla exterm skillnad på honom nu. Han är så himla stark i groppen! Efter sommaren kommer han se ut som en helt annan häst än då jag köpte honom. Min fina gubbe :')
 
Här kommer 2 bilder som smakprov. Mer kommer.. Men Mamma fyller år idag och jag har körletion. Så vi får se hur de går.. Satt 4 timmar på körskolan igår kväll. Där pga av min dåliga uppdatering.
 

Amanda - 4 veckor

 
På söndag har jag skrittat Pikkan regelbundet i 4 veckor. Jag har fått frågan om jag märker någon skillnad på henne och allt jag kan säga att det är olika från dag till dag. Vissa dagar låter det ingenting och vissa dagar kommer det "klunkande" ljudet fram, men hon haltar ingenting vilket är positivt. Hur man ska få bort ljudet är att hon måste få träna upp musklerna runt omkring så hon orkar. Man kan inte heller säga säkert ifall ljudet kommer försvinna helt, vi får helt enkelt hoppas och se med tiden. Jag har inte travat henne något men möjligtvis kommer jag börja med det rätt snart :)
 
 

Angelina - Dressyr

Har nyss kommit hem från ridhuset. For iväg och red ett ordentligt dressyr pass. Tränade mycket på att trycka ihop han och sedan längs några steg. Han var rätt lat i början men i slutet tog han mina hjälper riktigt bra. När jag laner han på slutet var han så himla avslappnad.

Kommer kanske en snutt film sen. Fick typ bara film i ena varvet eftersom kamera jäveln la av :((((( men vi få se om ja ens orka lägga uppde:)

Men uppdaterar senare!


Angelina - Galopp

Idag så var det galoppträning som stod på schemat. For ut och red då. 
Skrittade först till sandvägarna som har börjat smälta fram sen så glaoppeade jag först i vanligt tempo som uppvärmning. Sen så gjorde jag tempoväxlingar i galoppen för att se till att han gick fram till bettet och tog min skänkel bra. Påvägen hem taggade han till sjukt mycket och halverst drog iväg.. Men ruskade om honom ordentligt så han började jobba igen.
Känns som att han är riktigt stark nu i kroppen! hans galopp kommer att bli bättre och bättre :D!!

Angelina - Hööks :D

Idag for vi upp till Luleå på hööks eftersom att vi hade lite tid över idag och att mamma var ledig. Så då bestämde vi oss för att fara så jag for från bureå kl halv 10 in till stan sen hämtade mamma upp mig :)
 
Sen så shoppade vi loss på hööks! Hittade andra saker jag också ville ha men det blev nog mycket pengar ändå!
Se så fina saker jag hittade.

Amanda - Tiden med Dun

Den 25 december hämtade vi honom och igår den 1 april åkte han hem till sitt hem igen. Tiden med honom har varit lärorik och riktigt rolig. Det är så kul att lära känna och jobba med nya hästar. Från början hos mig var han spänd och kunde vara en riktig tjurponny, ville inte alls rida ut och kunde vända om hem, bocka, småstegra osv, och något som också är så kul att man får tänka hur man ska lösa problemen på bästa sätt beroende på häst eller ponny. Nu i slutet kunde vi rida ut på halvlånga tyglar utan att han vill vända hem och hade fortfarande bjudning framåt.


Dun är en jätterolig och charmig ponny, verkligen. Kommer sakna det lilla busfröet :')
Har ni några frågor om honom? Bara fråga :)

 

 


Amanda - Skritt i underbart väder

Att rida igång en häst med endast skritt i flera flera veckor kan kännas lite tungt. Men de senaste dagarna har det varit så härligt väder, varmt och soligt och det känns som vår på riktigt, dessa dagar är det så härligt att bra få komma ut en stund i ser underbara dagarna och rensa tankarna!

Bild från igår.


Angelina - Vilodag

Idag har jag tillbringat dagen hos Hampus och ska även göra det ikväll/natt. Så Pajero ska få en välförtjänt vilodag idag. Sen i morgon ska jag försöka dra mig till ridhuset för lite markabete eller så blir det galoppträning. Vi får se vad jag hinner helt enkelt.
Känns verkligen som att Pajeros mukulatur håller på att växa enormt och att han blir starkare i galoppen för varjedag som går :'D!
Men iaf så är det ju inte så himla länga kvar till tävlingen!!!!!!
13-14 april på SRK.. TAGGAAA!!!
 
Bild från KM et :)

Angelina - Anonyma

Förstår mig verkligen inte på det här med att lägga sig i andras "problem" eller saker som man kanske håller på att träna till. Man kan inte alltid vara bäst, man kan inte alltid se bäst ut, man kan inte alltid ha finast häst eller ponny. Huvud saker är väll för fan (ursäkta svordom) att man trivs med hästen eller med sig själv? Spelar det någon roll att mina låt typ går ihop? Betyder det att jag är mindre värd än någon annan? Min häst vill inte hoppa högre än 60cm betyder det att min häst är dålig på att hoppa? NEJ!!! Asså bara för att min häst tex kan hoppa Max 60cm är kanske för att hästen inte har kapacitet för mer men hoppar 60 hur bra och fint som helst?! Vad är felet på människor??
Och det som stör mig mest är att de flesta är anonyma. Fattar ni inte att vissa människor tar åt sig av allt? Jag själv förr i tiden tog åt mig väldigt mycket men jag har lärt mig att lyssna på mig själv och Pajero. Men jag kan säga att många gånger har jag tänkt efter utan att ens ha behövt de bara för att någon har sagt nått om min kropp eller min häst.

Vart i helvete är världen på väg? Kan inte alla bara vara glada och peppa varandra ist? Alla har egna beslut och det får vi faktiskt acceptera eftersom att ALLA är olika!!!!

Tack för mig.. -.-


Angelina - Hejdå

Idag har Benjamin åkt till sitt nya hem i Burträsk. Han komme till en familj där det först och främst var en dotter på 11 år som skulle skutta runt i skogen och rida dressyr. Så det kändes riktigt bra för Benjamin så han får ha någon som verkligen ger han all uppmärksamhet. Fina lilla Benjamin<3
 
Pajero var riktigt fin idag. Red bar backa i 40 min och det var galet jobbigt.. Herregud vad han är skumpig. Men sjukt bra träning för mig som blivigt så otränad de senaste halvåret! Nu sitter jag i bureå (hos Hampus) och ska snart se film och mysa!
 
Ni får ha en bra fortsatt kväll.
 
 

Amanda - Nytt hos Charlie

Schabrak - 499:-          Benskydd - 499:-          Huva - 239:-

RSS 2.0