Angelina - Kvälls klart!

Just kommit in från stallet ännu engång. Gav dom allt hö och forder och sedan packade jag alla Pajeros grejer till träningen imorgon.
Hann tyvärr inte smörja sakerna som jag hade tänkt. Men det får väll lov att bli en annan dag. Men nu ska jag duscha, fika och sedan sängen så alla batterier är laddade för morgondagens äventyr!

Angelina - Blåst

Idag blev det ingen ridnig... Det blåser jättemycket och är kallt. Och eftersom att Pajero redan var galeb i går då han var orakad så vill jag inte utsätta mig eller honom för något idag. Känns bara onödigt. Mamma ville inte heller att jag drog ut i detta väder. 
Men tog in hästarna halv 8 och pysslade med dom alla. Alla vart igenom borstade och speciellt min lilla shettis Hamilton :) Flätade hans jättelånga och tjocka man eftersom den har blivit så risig. Och har man i flätorna i typ 2 veckor så brukar manen bli frächare!:)
 
Här har ni min underbara fina shettis Hamilton :D

Angelina - Långsamt

Åh vill bara hem och rida nu! Hatar att alla skoldagar ska vara så sjukt långa. Men men sånt man får leva med tyvärr. Men slutar iaf halv 4 och inte 4.
Åh vill hem till min underbara häst!
 

Angelina - Forever loved


Amanda - Vad vill ni läsa om?

Skriv en massa saker ni skulle vilja läsa om så väljer jag ut några eller kanske alla som jag skriver om!

Angelina - utsäppta

Nu är hästarna utsläppta och matade. Tog ut dom halv sju dock. Paj såg då väldigt pigg ut i sina ögon så undra vad jag har att förvänta mig av dagens dressyrpass. Tror jag kommer sitta på en galen häst idag. Precis som igår. Ska packa alla saker idag till träningen i helgen. Hade även tänkt sätta mig ner och smörja massa utrustning och tvätta schabrak. Det behövs verkligen!

Angelina - Beauty For Bell

Gammla bilder på min förra ponny Bella. 
Minns ni henne? :)

Angelina - Vill ha

Åh så snyggt!

Amanda - Torsdag

Idag har jag varit ledig hela dagen, så Pedro fick komma ut på en sväng i ljuset för 1 gångs skull. När man kommer hem från skolan på veckodagarna är det så mörkt ute, så blir oftast att bara rida på banan där det finns belysning. Men då är det bra att passa på en sånhär dag att rida ute. Red på ängarna, (där det är mjukast) men ändå så hårt så det går inte rida ordentligt. Skrittade och travade mest och blev en liten kort galopp.
 

Angelina - Rakad

Juste! Glömde berätta att efter jag ridit idag så rakade jag Pajero. Gick väldigt bra! Ibörjan var han väldigt skeptisk mot rakmaskinen men sedan när jag började raka honom så slappnade han bara av och stog där snällt och stilla. Blev en halv rakning :) Tycker att det räcker gott och väl för honom just nu !
Kolla vilken snygging han är :')♥
 

Angelina - Galen

Idag red jag ut på Pajero och han vart helt galen. Skulle försöka att ta det lugnt idag och bara skritta och trava lite.. Men kan säga att det blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Pajero kunde verkligen inte skritta. Han taktade fram och små travade hela tiden. Sedan engång tvär vände han så jag var sjukt nära att åka i backen. Då gav jag upp letade upp en hyffsat mjuk lägda och galopperade av honom. Han stack iväg engång och drog en bockserie men konstigt nog höll jag mig kvar.
Men efterdet hade han fått nog och då skrittade vi hem igen.
Min älkade galen panna!!

Angelina - Vila

Igår så fick lilla Pajen vila och jag hade en ridskole ponny på hoppspecialen. Jag fick ha ett d ponny sto som heter Pernille.
Gick väll bra tycker jag med tanke på att hon är väldigt grön. Men hon har verkligen hjärta av guld. Vi hoppade på en 8a volt och jag tycker verkligen hon skötte sig fint. Plus att det var väldigt kul att sätta sig upp på en ponny igen! Var ett ganska bra tag sen jag red ponny!
 
Idag ska jag rida ut på Pajero enligt shemat i veckan och de kommer nog att bli så med. Blir nog bara att fara ut och skrutta i skogen. Kommer vara hemma vid halv 1 så kommer även kunna hinna rida i ljuset :D!
 
Imorgon ska jag rida ett dressyr pass på honom och ska nog även raka honom. Blir en halv rakning tror jag!
tyvärr inga nya bilder :/ Men i helgen kommer det nya bilder och filmer från Lotta Shultz kursen :D!

Angelina - ♥

 
Tycker det är ganska sjukt att vi redan har fått en spånt band mellan varandra. Är verkligen glad att jag valde just denna underbara hästen. Tack världen!!!!!!♥

Angelina - Drömsadel

Prestige Arezzo D.
Ullstoppad sadel i kalvskinn kvalitën är så sjukt bra på denna sadeln. Och den är såp fruktansvärt snygg! Skulle göra vad som helst för att köpa denna sadeln!
Min kompis har den på sin häst och den är verkligen sjukt mjuk och så himla bra man sitter i den. Får fan hurven så snygg och skön den är...:(
Synd att jag inte äger 25 0000
HÄR hittar ni sadeln
 
Min sadeln som jag har just nu är en Santa cruze merina. Ska faktiskt säga att det är bland det skönaste saldar jag någonsin suttit i. Så är sjukt nöjd med min sadel så behöver ingen ny. Men man kan ju alltid drömma :D!
Den är ändå ganska lik presigen ;)
 
Älskar att sitta och kolla på sadlar :D
 
 

Amanda - ATG kliniken

I måndags var vi som sagt in till ATG kliniken. Hon kollades igenom både på gången, i röntgen och ultraljud. Efter det så visade sig det att hon fått en liten blödning i inre ligamentet i hovleden som kommer från vrickningen.
Hon fick två veckor till boxvila men ska börja ut och prommenera med henne, efter två veckor ska hon få komma ut i en liten boxhage och efter en månad ska hon kollas igen. Finns inte så mycket att göra än att vänta och få det läka ihop!
 
Hon är så lugn och fin, att ha stått inne i boxen i 5 veckor och sedan fick hon koma ut när vi skulle lasta henne, trodde hon skulle bli lite vild men hon bara gick in i transporten med vilja, när vi kom fram gick hon bara lugnt och snällt :')

Angelina - Planer

Har inte planerat om jag ska rida idag eller om han ska få vila utan det återstår att se. Taggar att hoppträna i helgen!! Hoppas det går lika bra som förra gången.Men förragången var han ju så ny så då hade jag ju inte ens nästan lärtkänna honom. Men nu jänner jag honom betydligt bättre så kanske blir nya tips och övningar som jag kan få.
 
Kan säga att Pajero har gått upp lite i vikt sen dessa bilder togs ;)

Angelina - Barbacka

Igår så blev det ju en uteritt och de blev för det mesta bara skitt. Men lite trav. Paj var pigg och frammåt som vanligt. Min lilla skatt!
Idag så red jag ut barbacka på finigen! Stannade på en volt där det inte var allt för hårt underlag och travade och stälde honom in och ut och det gick så jäkla bra!!! Han är bara för fin just nu! Sen som belöning så fick han galoppera uppför en backe. Så klart han han med att bocka så jag nästan inte höll mig kvar.. Men gud vad han älskade det! Öronen spettsade hela tiden och han snörde med huvet när vinden tog tag i oss. Underbara älskade Pajero. Är så lycklig att du är min :')
 
Imorgon blir det inte Hoppspec för Paj. Blir vila eller en uteritt :)!

Angelina - volt

Igår så fotade min pojkvän mig då jag red så kommer nog upp någon bild senare idag. Men måste hinna rida och plugga innan jag kan uppdatera ikväll :) Har lovat mina föräldrar att skärpa mig i skolan så nu blir det så. Jag lovar att jag kommer att ha tid över.
Känner mig som amanda vill verkligen börja blogga igen! Känner mig taggad :D!
 
Ska göra en vecko planering :D
 
MÅNDAG: Ute ritt
TISDAG: Ute ritt/dressyr
ONSDAG: Hoppspecialen
TORSDAG:Ute ritt
FREDAG: Dressyr
LÖRDAG: Lotta Shults träning
SÖNDAG: Lotta Shults träning

Amanda - Uppdatering

Vet att bloggen är helt död just nu, vi ska se om vi kan få en ny design och efter det så ska den startas upp på nytt igen vilket jag ser framemot då jag verkligen längtar att blogga igen, tror att en paus gjort det mycket bättre.
 
Som ni vet så har ju Pikkan gjort sig illa, med besök av både min tränare, hovslagare och många besök av veterinär så har det kommit fram till att det är en vrickning i kronleden. På tisdag har hon stått inne på boxvila i 5 veckor och det känns så hämskt, jag vill inte ha det såhär. Imorgon har vi en tid hos kliniken, de ska röntga och kolla ultraljud för att se hur det ser ut och för att det inte skulle vara något mer, ex med senan eller en spricka. Jag hoppas på goda besked, återkommer troligtvis imorgon av vad de sa! Håller tummarna!

Angelina - Skadad

Igår skulle jag in till ridhuset och rida Pajero. Men han fick tyvärr panik i transporten när vi svängde ner mot ridhuset. Pappa körde väldigt lugnt men Pajero kunde visst inte stå stilla ändå. Så han trampade av sig sin högra framsko och han hade trampat sönder mina boost och benskydden:( så han hade lyckats trampa sig på vänster bakkota :(
Såret är inte allvarligt men det är ju väldigt onödigt. Hovslagaren kommer på torsdag så han får vila tills dess:)
Så nu kan jag ju verkligen utnyttja att rida Benjamin :) han ska också skos snart och då hade jag tänkt sätta igång honom med:) han har fortfarande sommar skor så de är lite halt för honom. Ska iaf skritta ut på honom idag, kanske blir en liten trav sträcka med :)
Mer uppdate sen!


Angelina - Vila idag


Amanda - Underlaget

Tycker det nästan är omöjligt att rida ute, stenhårt i backen. Så idag åkte vi in till ridhuset med Pedro och han fick jobba lite. Kännde att det var väldigt länge sedan jag red ett ordentligt dressyrpass på honom så han var lite stel men mjuknade till efter en stund. Tränade mest på öppna och sluta, nån skänkelvikning och mycket volter.
 

Angelina - Dressyr

Idag så kon jag på att jag har en liggande dressyr sadel uppe på loftet så gick ut och testade den på Pajero. Och den satt faktiskt hyfsat :D!! Testade rida i den och han gick otroligt bra idag. Red ett lättare dressyr pass på Kusmarks banan.
Alltså denna hästen slutar aldrig förvåna mig. Han var sjukt fin idag! Han var helt stadig i galoppen. Gjorde otroligt fina galoppfattningar från halt och allt bara satt precis som det skulle! Fina älskade Pajero!


Amanda - Hur det ligger till just nu

Pikkan står fortfarande boxvila och hon är inne på sin 10 dag imorgon. Veterinären kommer troligtvis på måndag och då får vi se vad han säger men vi hoppas hon kan få komma ut i en liten halthage iallafall! Benet är betydligt bättre, hovböld är uteslutet så nu tror de att det är en vrickning i kronleden. Svullnaden har gått ner rejält och hon stödjer och går även på benen. Det syns fortfarande att hon har lite ont, men absolut inte lika mycket som tidigare.
Jag hoppas bara hon blir bra så fort som möjligt min lilla tjej ♥

Angelina - Hoppspec

Igår på hoppsec så hoppade vi strömsholms fållan. Och det gick verkligen superbra! Pajero var väldigt fin och ganska framme för skänkeln även om jag glömde sporrarna. :) När jag hoppar har jag alltid sporrar och ibland på endel dressyrpass. Så han inte blir olydig utan sporrarna ;)!
Iaf så fick jag hoppa en bana på lite högre höjd. det låg på 95-110cm ungefär :D Men Paj tog allt med lätthet. Bara jag som måste träna avstånden :)
 
Idag belv det galoppfattning träning. Alltså jag fattade galopp från skitt och galopperar typ 7 språng. Sen skritt sen galopp sen skritt osv.. jag tror ni fattar. Det gör jag för att han ska sätta sig mer på bakdelen och då får dom fortare rumpmuskler utan att behöva gå över bommar osv :D
kanske var ett bra tips :D ?
 

RSS 2.0