Angelina - Nosgrimmor

Nu hade jag tänkt att ta upp det här med nosgrimmor.
I allmänhet är dom ju där av en anledning. Man vill helt enkelt att hästen ska stänga sin mun. Nu finns det ju oilka ''tyck'' på alla nosgrimmor som också ger olika effekt om vars trycket hamnar.
 
Aachennosgrimman är blande det vanligaste nosgrimmorna bland ridsporten. Den har ofta en skonrem som sitter runt munnen för att tex användas om hästen gapar och has bettet på plats. Men själva aachen nosgrimman ger tryck mitt på nosryggen. Man ser väldigt många som sätter den förlångt ner och där ger den mycket midre effeckt.
Men som jag tycker har aachennosgrimman en nackdel... Aachenen spänner man direkt över kindbenständerna och det kan faktiskt saka din häst om den sitter alldeles för hårt.. Plus att om hästen har problem med känsliga tänder bör du inte ha Aachen eftersom det har ett litet tryck på tänderna.
Jag själv rider med det ibalnd men tycker andra funkar bättre. tex remont.
 Aachennosgrimma
 
Pullarnosgrimman är en nosgrimma som är tänkt ska sitta lite hårdare och ge tryck på nosryggen. Man använder den efter som att hästarna ''pullar'' dom drar eller slår med huvet tex. Det är vanligtast att man använder pullarnosgrimman när hoppar och rider fälttävlan. Trycket ska sitta högst upp på nosryggen för att ge bästa resultat. Jag har hört att pullargrimman skall vara bättre än aachengrimman, för den
sitter högre upp och kindtänderna blir mer fria. Aachen spänns direkt över
kindtänderna. Så jag ska testa denna nosgrimma på Pajero! :)
 Pullarnosgrimman
 
Remontnosgrimman är en nosgrimma som håller munnen stängd. Den ger inget speciellt tryck som dom andra nosgrimmorna gör.. Själv tycker jag att denna nosgrimma är den bästa eftersom att tänderna är helt tryck fira. Det som är lite tråkigt med denna nosgrimma är att den är inte lika snygg på hästen. Tror det är därför många avstår den och väljer annat istället. Remontnosgrimman är den snällaste nosgrimman. Denhåller i hop munnen och bettet på samma gång så det blir stadigare i munnen på hästen. Använder det på pajero just nu och tycker han fungerar riktigt bra på det. Man man måste tänka på att inte sätta den för långt ner så det kan förstöra för hästens luftvägar. Denna nosgrimma behöver inte heller sitta speciellt hårt.
 Remonsnosgrimman
 
Hoppas ni lärde er nått nytt om denna olika nosgrimmor :D!
 

Kommentarer
Postat av: Jenna

Kan tillägga att Pullarnosgrimma är som vi fick lära oss bästa för hästens luftvägar :) Därför många fälttävlansryttare har det så hästarna ska kunna andas lättare fast den har en nosgrimma :)

2013-02-26 @ 10:54:48
URL: http://jeayl.blogspot.com
Postat av: Frida Lidman

Pullarnosgrimma är bra att använda på stressade och pigga hästar, anatar att det är så att dom kan andas lättare då =)

2013-02-26 @ 12:06:57
URL: http://younghorsepower.blogg.se
Postat av: Emma

Pullarnosgrimman är en sk. mexikansk nosgrimma som jag inte skulle sätta på min häst. Den tillverkades till rent ut sagt galna galopphästar. Och ja den gör det lättare för andningen men de små metallringarna som är på sidorna får tryck från sidostyckena när man håller i tyglarna och metallringarna ger då ett hårt tryck på en väldigt känslig nerv där. Vilket många hästar reagerar på genom att slå med huvudet m.m. men andra bryr sig inte. Dock finns det ibland pullar utan ringarna och istället bara läder där vilket då är att rekommendera om man vill ha det på sin häst (:

2013-02-26 @ 20:42:58
URL: http://greatest.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0