Amanda - Åsiktsinlägg ang hjälm

Det finns mycket, väldigt mycket snack om att använda hjälm eller inte inom ridsporten. Men det finns faktiskt ingen lag på att använda varken ridhjälm eller ridväst (med undantag på ridklubbar eller tävlingar ex) och jag tycker att det är upp till var och en att bestämma om man ska rida med eller utan hjälm men föredrar såklart hjälm, säkerheten är viktig. Men det händer väldigt ofta att man tittar in på bloggar där man ser folk rida utan hjälm, och ofta någon kommentar att man är oansvarig och de mindre barnen som ser upp till en kommer göra samma sak. Men jag tycker det är okej att lägga upp bilder utan att du använder hjälm oavsätt hur många läsare du än har. För alla bör ta sitt egna ansvar, och på yngre barn tycker jag det är föräldrarnas ansvar att barnen använder hjälm.
 
Jag själv använder alltid ridhjälm just pga säkerheten och att jag känner mig betydligt tryggare. Nu när jag rider Dun har jag även ridväst när jag rider ute eftersom han brukar vara lite busig. Visst händer det ibland jag ridit utan hjälm men det är endast för fotografering och för att få fina bilder. Men man ska aldrig glömma bort att det är hästar vi håller på med, den kan hända en olycka även du inte anar det!
 
Vad har ni för åsikter angående att andvända hjälm?

Kommentarer
Postat av: Julia

Bra skrivit .. Min åsikt : Jag använder alltid hjälm , ett undantag är för fotografering , annars alltid hjälm ..
tycker de är en självklarhet , hur duktig man än är så kan de alltid hända nått , hästar är ju dessutom flykt djur :)

2013-01-15 @ 16:04:45
Postat av: Klara

Jag rider alltid med hjälm, men tycker det är okej om man rider utean hjälm någon gång för att t.ex få fina bilder eller så. Men inget jag skulle välja, säkerheten är viktig för mig:)!

2013-01-15 @ 20:26:38
URL: http://klaraaba.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0